Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja kunnossapito-ohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja kunnossapito-ohje"

Transkriptio

1 fi, Rev. 4 Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja kunnossapito-ohje

2 Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sen sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle tai käyttää mihinkään luvattomaan tarkoitukseen. Kiellon rikkominen johtaa syytteeseen.

3 Turvaohjeita Pidä tämä ohje niiden saatavilla, jotka ovat vastuussa eristimien asennuksesta, kunnossapidosta ja käytöstä. Eristimien asentamiseen, käyttöön ja kunnossapitoon liittyy lukuisia mahdollisia vaaratekijöitä, joita ovat mm. seuraavat: Suuret paineet Hengenvaaralliset jännitteet Liikkuvat koneet Painavat osat Liukastuminen, kompastuminen ja putoaminen Tällaisten laitteiden parissa työskenneltäessä on noudatettava erityisiä menettelytapoja ja ohjeita. Ohjeiden laiminlyönti voi aiheuttaa vakavan henkilövahingon, kuoleman ja/tai tuotteen tai omaisuuden vaurioitumisen. Lisäksi henkilöstön, joka asentaa, käyttää tai kunnossapitää ja/tai poistaa käytöstä tällaisia laitteita, täytyy noudattaa kaikkia asiaankuuluvia turvatoimia, kuten alueellisia tai paikallisia turvallisuusohjeita ja määräyksiä, turvallisia työtapoja ja tervettä harkintaa. Tässä ohjeessa määritellyillä turvatoimilla pyritään ehkäisemään kaksi tilannetta: 1. Henkilövahinko tai kuolema. 2. Tuotteen tai omaisuuden vaurioitumisen (mukaan lukien eristimen tai muun omaisuuden vaurioituminen ja eristimen käyttöiän lyhenemisen). Turvallisuusohjeet on tarkoitettu varoittamaan henkilökuntaa henkilövahinkojen, kuoleman ja omaisuusvahinkojen mahdollisuudesta. Ne on sijoitettu ohjetekstiin ennen työvaihetta, johon kyseinen vaara liittyy. Vaaratilanteet on otsikoitu kolmen eri vakavuustason mukaisesti: VAARA Välitön vaara, josta on seurauksena vakava henkilövahinko, kuolema tai omaisuuden vaurioituminen. VAROITUS Vaara tai varomaton menettely, jonka seurauksena saattaa olla vakava henkilövahinko, kuolema tai omaisuuden vaurioituminen. VARO Vaara tai varomaton menettely, jonka seurauksena saattaa olla vähäinen henkilö- tai omaisuusvahinko.

4 VAARA Ennen töiden aloitusta eristin pitää aina maadoittaa ja kytkeä jännitteettömäksi. VAROITUS Paineistettujen osien nostamiseen liittyvien riskien vuoksi nostot saa tehdä enintään kuljetuspaineessa. Eristimessä on varokalvo suojaksi ylipaineelta. Paine ei saa missään tapauksessa ylittää 700 kpa:ta (7,0 baaria). Koestusliitin ei saa koskaan olla paljaana käytön aikana. Sen täytyy aina olla maadoitettu suoraan tai ulkoisen näennäisvastuksen kautta. Suojakansi maadoittaa koestusliittimen automaattisesti, kun se asennetaan. Huomaa, että tämä ei koske tilannetta, jossa kytkentärasian liitin on kytketty koestusliittimeen. Ennen lähetystä eristin on täytetty puhtaalla typpikaasulla kuljetuspaineeseen 125 kpa (1,25 bar) absoluuttinen 20 C lämpötilassa. Jos eristin toimitetaan johdinputki tuettuna, se on täytetty typpikaasulla kuljetuspaineeseen 125 kpa (1,25 bar) absoluuttinen 20 C lämpötilassa. Katso lisätietoa luvusta 1.5 Mekaaniset tiedot.

5 Sisällysluettelo 1. Kuvaus Rakenne Käyttöolosuhteet Varaosat Sähkötiedot Mekaaniset tiedot Kaasun tiheys Maadoitus Asennus Suositeltu asennusjärjestys, vaihoehto Suositeltu asennusjärjestys, vaihoehto Tarvittavat erikoistyökalut ja materiaalit Kuljetus, pakkauksesta purkaminen ja nostaminen Kuljetus Pakkauksesta purkaminen Nostaminen Kuljetustuet Tarkastukset ennen asennusta Eristys Läpimenoresistanssi Tiheyden valvontalaite Painemittari Painemittari ja tiheyden valvontalaite Kaasun täyttö ja tyhjennys Eristin varustettuna kuljetustuilla Eristin ilman kuljetustukia Koestusliitin Purkaussuoja Ulkoliitin Kunnossapito ja valvonta Kaasu Johtavuus Hydrofobisuustarkistus Romutus käyttöiän loputtua Viitteet 20

6

7 fi, Rev Kuvaus 1.1 Rakenne Tämä seinäeristin on kaasueristetty eristin, joka on tarkoitettu HVDC-venttiilihalleihinka on tarkoitettu stinetustuillaeriaalite on iittimeeneen alästetty paperi. Pääeristysmateriaali paineistettu SF 6 kaasu (rikkiheksafluoridi). Eristin koostuu valualumiinivälilaipasta, johon on asennettu kaksi eristintä, yksi sisäkäyttöön ja toinen ulkokäyttöön. Eristimet ovat lasikuituvahvistettua epoksiputkea, joka on suojattu silikonikumisuojuksilla. Liitännät välilaippaan ja kanteen ovat valualumiinia ja ne on kiinnitetty ruuveilla ja muttereilla ja tiivistetty O-renkailla. Kaikki osat on suunniteltu Ruotsin paineastiastandardin (TKN 1987) mukaan. Virta johtuu ulkoliittimestä kannen läpi alumiiniputkijohtimeen. Sisäpäässä on vastaava rakenne, joka johtaa virran sisäliittimeen. Virta kulkee joko ruuveilla kiinnitettyjen liittimien kautta tai johtimen ja kansien välisten kierreliitosten kautta. Lämpöliike kompensoidaan yhdellä liittimistä, joka mahdollistaa johtimen siirtymisen aksiaalisuunnassa. Kun johdin on kierretty kansiin, lämpöliike kompensoidaan palkeella. Kuljetuksen aikana johdin saattaa olla tuettu useilla nailontangoilla. Ne pitää poistaa ennen eristimen käyttöönottoa. Katso luku ja kuva 5. Eristimen molemmissa päissä on yleensä purkaussuojat koronan minimoimiseksi. Katso luku 2.8 Ulkosuojat. Koestusliitin on välilaipassa, jossa ovat myös kaasuliitännät ja varokalvo sekä, jos tilattu, jännitteenrajoitin. Kansi Yläkiinnike Purkaussuoja Silikonikumisuojus Johdinputki Ulkoeristin Tiheysvahti Alakiinnike Välilaippa Kiinnityslevy Purkaussuoja Arvokilpi Sisäeristin Koestusliitin Varokalvo Jännitteenrajoitin M12 maadoitukseen Purkaussuoja Joustava palje Kansi Kuva 1. Rakenne. ggfl_014

8 fi, Rev Käyttöolosuhteet 1.3 Varaosat 1.4 Sähkötiedot Alla olevassa taulukossa on esitetty GGFL-seinäeristimen tekniset tiedot. Jos olosuhteet poikkeavat alla mainituista arvoista, pyydämme ottamaan yhteyttä valmistajaan. Yleiset tekniset tiedot Käyttökohde Luokittelu Käyttölämpötila Käyttöpaikan korkeus Eristysaineen tyyppi Merkinnät HVDC-venttiilihallit SF 6 -kaasueristetty eristin C käytettäväksi venttiilihalleissa tai vastaavissa ympäristöissä < m SF6-kaasu 5,7 baarin absoluuttisessa paineessa 20 C lämpötilassa IEC/IEEE-standardien mukaan Jos eristin vaurioituu vakavasti, suosittelemme, että se lähetetään valmistajalle mahdollista korjausta ja uudelleen koestusta varten. Tiettyjä osia, jotka voivat vaurioitua tai kadota kuljetuksen aikana, voi tilata ABB:lta. Kapasitanssi johtimen ja maatason välillä, C 1 ja koestusliittimen kapasitanssi, C 2 ilmoitetaan kullekin eristimelle koestussertifikaatissa. Eristimen arvokilvessä ja mittapiirroksesta on ilmoitettu koestusjännitteet, käyttöjännite ja käyttövirta. Taulukko Mekaaniset tiedot Eristin Osanro Laskettu C 1 (pf) Laskettu C 2 (pf) GGFL B 140 ± ± 25 GGFL 1300 LF C 140 ± ± 25 GGFL 1300 LF D 140 ± ± 25 GGFL 1300 LF S 150 ± ± 25 GGFL 1300 LF L 155 ± ± 25 GGFL 1425 LF P 155 ± ± 25 GGFL 1460 LF E 140 ± ± 25 Taulukko Kaasun tiheys Eristin Osanro Paino (kg) ilman SF 6 -kaasua Taivutuslujuuskoestuskuorma x 1 minuutti (N) GGFL B Ei GGFL 1300 LF C Kyllä GGFL 1300 LF D Kyllä GGFL 1300 LF S Kyllä GGFL 1300 LF L Kyllä GGFL 1425 LF P Kyllä GGFL 1460 LF E Kyllä Kuljetustuet VAROITUS Jos eristin on varustettu johdinputken kuljetustuilla, ne pitää ensin irrottaa. Katso kuva 5. Sen jälkeen suoritetaan tyhjöpumppaus/kaasun täyttö. Katso luku 2.7.

9 fi, Rev. 4 9 Paineistetun SF 6 -kaasun pääasiallinen tehtävä on jäähdyttää putkijohdin ja eristää se maatasosta. Se, miten se suoriutuu näistä tehtävistä, riippuu kaasun tiheydestä. Eristin täytetään kaasulla 570 kpa:n (5,7 baarin) absoluuttiseen paineeseen 20 C lämpötilassa. Kaasun tiheyttä valvotaan tiheyden valvontalaitteella, jossa on kolme katkaisijaa, yksi kullekin hälytystasolle. Ensimmäinen aktivoidaan 530 kpa:n (5,3 baarin) abs. paineessa 20 C lämpötilassa alhaisen kaasutiheyden ilmaisemiseksi. Toinen aktivoidaan 520 kpa:n (5,2 baarin) abs. paineessa 20 C lämpötilassa erittäin alhaisen kaasutiheyden ilmaisemiseksi. Kolmas antaa hälytyksen 500 kpa:n (5 baarin) abs. paineessa 20 C lämpötilassa, joka on eristimen mitoitustiheys. Lisävarmennusta haluttaessa ylimääräinen tiheydenvalvontalaite voidaan asentaa kaasuventtiiliin. Kuvassa 3 on esimerkki tiheydenvalvontalaitteen liitäntöjen kytkentäkaaviosta. Liittimet 13 ja 23 eivät näy kuvassa. Kun kaasun tiheys on alle 500 kpa, dielektrisen lujuuden tyyppikoestustasot eivät päde. Eristimen kyky johtaa virtaa laskee progressiivisesti kaasun tiheyden alentuessa. Kuva 2. Tiheysvahti. ggfl_021 Katkaisijan numero D3 D2 D1 P/T = nimellinen Maadoitus Riviliittimen numero ggf_0024 Kuva 3. Esimerkki piirikaaviosta. Hälytystaso 1 (530 kpa): katkaisija D1 aktivoituu, piiri avautuu ja sulkeutuu. Hälytystaso 2 (520 kpa): katkaisija D2 aktivoituu, piiri avautuu ja sulkeutuu. Hälytystaso 3 (500 kpa): katkaisija D3 aktivoituu, piiri avautuu ja sulkeutuu. Kun kaasun tiheys on alle 500 kpa, dielektrisen lujuuden tyyppikoestustasot eivät päde.

10 fi, Rev Maadoitus VAARA Ennen töiden aloitusta eristin pitää aina maadoittaa ja kytkeä jännitteettömäksi. Eristimen laippa pitää maadoittaa laipan ja seinän välisten purkausten estämiseksi. Kytke joustava kaapeli eristimen laipan M12 maadoitusreiän ja seinässä olevan kiinnityslevyn välille.

11 fi, Rev Asennus 2.1 Suositeltu asennusjärjestys, vaihoehto 1 1. Varmista, että kaikki tarvittavat työkalut, tarvikkeet ja varusteet ovat valmiina. Katso luku Tarkista onko pakkauksessa vaurioita. Katso luku Pura eristin pakkauksesta. Katso luku Nosta eristin pakkauksesta ja laske se maahan. Käytä laatikossa olleita tukia. Tarkasta eristin silmämääräisesti. Katso luku Nosta ja kiinnitä tukevasti seinään. Katso luku Asenna purkaussuojat. Katso luku Kun purkaussuojat on asennettu, kytke eristin päävirtapiiriin päätyliittimillä. Katso luku Irrota kuljetustuet ja asenna kaasuventtiili sekä varokalvoyksikkö. Katso luku Tyhjöpumppaus ja kaasun täyttö. Katso luku Tarkasta eristys ja läpimenoresistanssi. Katso luvut ja Asenna tiheysvahdit eristimeen. Katso luku Kytke signaalikaapelit tiheysvahteihin. Katso luvut 2.6 ja Tarkasta tiheysvahdit. Katso luku Maadoita eristin. Kiristysmomentit taulukon 3 mukaan. Taulukko 3. Ruuviliitosten kiristysmomentit. Metalliset ruuviliitokset (Nm) M6 10 ±10% M ±10% M10 49 ±10% M12 84 ±10% M ±10% M ±10% M ±10% 2.2 Suositeltu asennusjärjestys, vaihoehto 2 1. Varmista, että kaikki tarvittavat työkalut, tarvikkeet ja varusteet ovat valmiina. Katso luku Tarkista onko pakkauksessa vaurioita. Katso luku Pura eristin pakkauksesta. Katso luku Nosta eristin pakkauksesta ja laske se maahan tukien varaan niin, että voit poistaa kuljetustuet. Varmista eristin, jotta se ei voi pudota tuilta. Tarkasta eristin silmämääräisesti. Katso luku Irrota kuljetustuet ja asenna kaasuventtiili sekä varokalvoyksikkö. Katso luku Tyhjöpumppaus ja kaasun täyttö. Katso luku 2.7. Täytä SF 6 -kaasu kuljetuspaineeseen, 125 kpa (1.25 bar) abs. 20 C. 7. Nosta ja kiinnitä tukevasti seinään. Katso luku

12 fi, Rev Asenna purkaussuojat. Katso luku 2,9. 9. Kun purkaussuojat on asennettu, kytke eristin päävirtapiiriin päätyliittimillä. Katso luku 2, Täytä loppu SF 6 -kaasu, katso luku Tarkasta eristys ja läpimenoresistanssi. Katso luvut ja Asenna tiheysvahdit eristimeen. Katso luku Kytke signaalikaapelit tiheysvahteihin. Katso luvut 2.6 ja Tarkasta tiheysvahdit. Katso luku Maadoita eristin. 2.3 Tarvittavat erikoistyökalut ja materiaalit Nostoväline ja riittävän nostokapasiteetin omaava nosturi. Riittävän korkea työtaso, jolla on riittävä kantavuus. Riittävä määrä oikeaa kaasua. Lämpömittari ympäristön lämpötilan mittaukseen, eristimen täyttöventtiiliin sopiva täyttölaitteisto ja tarkkuuspainemittari, jonka näyttämä on vähintään kpa abs. Momenttiavain, jonka kitaväli on 13, 16 ja 18, kiristysmomentti 19,6-68 Nm. Kaasuntäyttölaitteisto. Tyhjöpumppu tyhjennykseen. Fomblin tai vaseliini. 2.4 Kuljetus, pakkauksesta purkaminen ja nostaminen Kuljetus Eristin tulee kuljettaa vaaka-asennossa laatikossaan asianmukaisesti tuettuna ja suojattuna Pakkauksesta purkaminen Tarkista ensin onko pakkauksessa vaurioita. Tarkasta onko eristimessä tai sen tarvikkeissa kuljetusvaurioita. Kiinnitä erityistä huomiota seuraaviin: päätyliittimet, kaikki laippojen välisen liitokset ja niiden ruuviliitokset, kaasuventtiilit, tiheydenvalvontalaite, painemittari, varokalvo ja purkaussuojat. Varmista, että eristimen sisällä vallitsee kuljetuspaine mittaamalla se tarkkuuspainemittarilla, jonka näyttämä on vähintään 0 50 kpa ( bar). Ote ympäristön lämpötila huomioon mittaustulosta tulkitessasi. VAROITUS Silikonieristimen vaurioittaminen saattaa johtaa kaasun osittaiseen purkautumiseen käytön aikana.

13 fi, Rev Nostaminen Eristin on tehtaassa täytetty puhtaalla SF 6 -kaasulla testausta varten. Kuljetusta varteneristimeen asennetaan kuljetustuet ja eristin täytetään typpikaasulla kuljetuspaineeseen 125 kpa (1,25 bar) abs. 20 C lämpötilassa. Tämä paine tulisi ylläpitää noston ja käsittelyn aikana. Kiinnitä puhtaat, pehmeät raksit välilaippaan ja ulkopuolen päähän. Varo, että hopeapinnoite ja maali eivät vahingoitu noston aikana. Oikean asennuskulman saavuttamiseksi voidaan käyttää lisänostovälinettä ja vastapainoa. Säädä vastapaino niin, että eristin on vaakasuorassa ennen kuin asennat sen seinään, katso kuva 8. Vastapainon suurin sallittu paino on 250 kg. Asenna eristin seinään, katso kuva 9. VARO Varo vahingoittamasta hopeapinnoitettua kosketuspintaa rakseja kiinnittäessäsi. Eristin Osanro Vastapaino GGFL B 160 kg GGFL 1300 LF C 80 kg GGFL 1300 LF D 125 kg GGFL 1300 LF S 60 kg GGFL 1300 LF L 145 kg GGFL 1425 LF P 165 kg GGFL 1460 LF E 75 kg ggfl_003 Kuva 4. Nostoväline.

14 fi, Rev Kuljetustuet Johdinputki on tuettu kolmella tai neljällä nailontangolla kuljetuksen ajaksi. Tangoissa on kierre ja ne on asennettu välilaipan sisäpuolen puoleisiin kaasutiiviisiin kansiin. Tangot ovat vakiovaruste tietyissä eristimissä, katso luku 1.5 Mekaaniset tiedot. Kun kuljetustuet on asennettu, eristin täytetään typpikaasulla kuljetuspaineeseen 125 kpa (1,25 bar) abs. 20 C lämpötilassa. Kuljetustuet irrotetaan ja eristin täytetään SF 6 -kaasulla seuraavasti: -- Puhdista välilaippa huolella. Tällä varmistetaan, ettei likaa pääse avattuihin reikiin asennuksen aikana. -- Päästä typpikaasu välilaipan kaasuventtiilillä -- Irrota kaasutiiviit kannet ja nailontangot -- Voitele O-renkaat fomblinilla tai vaseliinilla -- Asenna kaasutiiviit kannet ja kiristä ruuvit 20 Nm momenttiin VARO Varmista, että molemmat O-renkaat ovat ehjiä ja oikein paikoillaan urissaan. -- Tyhjöpumppaa eristin 1 mbar paineeseen ja täytä se puhtaalla SF 6 -kaasulla. Katso luku 2.6 Kaasun täyttö. Tiheyden valvontalaite Koestusliitin Nailontangot kuljetuksen aikana ggfl_004 Kaasutiiviit kannet Kuva 5. Johtimen tuki kuljetuksen aikana.

15 fi, Rev Tarkastukset ennen asennusta Eristys Eristimestä tulee tarkastaa muutama seikka ennen kuin se otetaan käyttöön tai asennetaan seinään. Tärkeimmät tarkastettavat asiat ovat eristys, läpimenoresistanssi, tiheydenvalvontalaite ja painemittari. Resistanssi mitataan päätyliittimen ja koestusliittimen väliltä. Arvon tulee olla yli 1000 MΩ. Tämä voidaan tarkastaa ennen kaasun täyttöä. Se voidaan tarkastaa myös kapasitanssin ja häviökertoimen kaksoistestillä. Maksimijännitteet: kv päätyliittimen ja koestusliittimen välillä kuljetuspaineessa kv koestusliittimen ja laipan välillä kuljetuspaineessa. Nämä mittaukset tulee tehdä ennen kytkentää päävirtapiiriin, muuten tulokset voivat olla erittäin harhaanjohtavia. VAROITUS Koestusliitin ei saa koskaan olla paljaana käytön aikana. Sen täytyy aina olla maadoitettu suoraan tai ulkoisen näennäisvastuksen kautta. Suojakansi maadoittaa koestusliittimen automaattisesti, kun se asennetaan. Huomaa, että tämä ei koske tilannetta, jossa kytkentärasian liitin on kytketty koestusliittimeen Läpimenoresistanssi Eristimen päätyliittimien välisen resistanssin mittaus. Normaaliarvo on mω riippuen nimellisvirrasta ja eristimen pituudesta. Jos mittaus on tehty rutiinitestauksen aikana, arvoa voidaan verrata koestuspöytäkirjaan. Ympäristön lämpötila tulee ottaa huomioon mittaustulosta tulkittaessa Tiheyden valvontalaite Valvontalaitteen kytkentätiheydet voidaan tarkastaa tarkkuuspainemittarilla. Ympäristön lämpötila tulee ottaa huomioon mittaustulosta tulkittaessa. Kaikki valvontalaitteen katkaisijat voidaan tarkastaa irrottamalla valvontalaite eristimestä. Kaikkien kolmen katkaisijan tulisi ilmaista alhaista painetta. Kun valvontalaite asennetaan takaisin, kaikkien katkaisijoiden tulisi ilmaista oikeaa kaasunpainetta Painemittari Painemittarin lukema voidaan tarkastaa tarkkuuspainemittarilla. VAROITUS Eristimessä on varokalvo suojaksi ylipaineelta. Paine ei saa missään tapauksessa ylittää 700 kpa:ta (7,0 baaria).

16 fi, Rev Painemittari ja tiheyden valvontalaite Painemittari toimitetaan tavallisesti erillään ja asennetaan seuraavasti: Irrota venttiilin suojahattu. Tarkasta, että venttiilin ja painemittarin liitännät ovat puhtaat. Sovita painemittarin liitin venttiiliin ja kiristä kiristysmutteri. Kiristysmomentti 20 Nm. Tiheyden valvontalaite asennetaan samalla tavoin kuin painemittari, mutta lisää seuraava vaihe: Kytke signaalikaapelit. 2.7 Kaasun täyttö ja tyhjennys Eristin varustettuna kuljetustuilla Näitä eristimiä varten tarvitaan erityinen tyhjöpumpulla varustettu kaasutäyttölaitteisto. Eristin tyhjöpumpataan 1 mbar paineeseen ennen kuin SF 6 -kaasu täytetään määriteltyyn paineeseen. Jos sinulla on tähän liittyviä kysymyksiä, ota yhteyttä valmistajaan Eristin ilman kuljetustukia Eristyskaasuna käytetään yleensä puhdasta SF 6 -kaasua. N 2 + SF 6 -seosta käytetään erittäin kylmissä ilmastoissa (alle -30 C) ja tämän täyttöohjeet annetaan erillisissä asiakirjoissa. Kaasun tulee täyttää standardin IEC vaatimukset Uuden SF 6 -kaasun erittelyt. Tarvittava kaasumäärä on merkitty mittapiirroksiin. Eristin on toimitettaessa täytetty typpikaasulla 125 kpa:n (1,25 baarin) absoluuttiseen paineeseen 20 C lämpötilassa. Kaasu täytetään välilaipan kaasuventtiilin kautta. Katso kuva 6. Ympäristösyistä kaasua ei tulisi päästää ilmakehään, kun täytetään tai tyhjennetään SF 6 - kaasua. Pyri pitämään kaasu koko ajan suljetussa järjestelmässä. Asenna kaasuventtiilin hattu täytön jälkeen, muuten ympäristön syövyttävät aineet voivat heikentää sen tiiviyttä. M30 x 2 Kaasuventtiili eristimen laipassa. ggfl_006 Kuva 6. Kaasuntäyttölaitteisto ja kaasuventtiili.

17 fi, Rev ggfl_008 Kuva 7. Suutin kaasuventtiiliin liitäntää varten. Täyttöpaine yksikössä MPa (abs) arvokilvessä Ympäristön lämpötila C-asteina Täyttöpaine yksikössä MPa painemittarista C -20 C -10 C 0 C +10 C +20 C +30 C +40 C Kun kaasunpaine on oikea, irrota täyttöletku ja asenna ilmatiivis hattu vastaventtiiliin.

18 fi, Rev Koestusliitin Koestusliitin on suunniteltu standardin ANSI/IEEE C Type A mukaiseksi normaalisti maadoitetuksi liittimeksi ja se voi olla varustettu jännitteenrajoittimella kuvan 8 vaihtoehdon 1 mukaan. Kytkentä valvomoon tehdään silloin kytkentärasian D kautta. VAROITUS Koestusliitin ei saa koskaan olla paljaana käytön aikana. Sen täytyy aina olla maadoitettu suoraan tai ulkoisen näennäisvastuksen kautta. Suojakansi maadoittaa koestusliittimen automaattisesti, kun se asennetaan. Huomaa, että tämä ei koske tilannetta, jossa kytkentärasian liitin on kytketty koestusliittimeen. Maadoitus ei tapahdu automaattisesti kytkentärasialla varustetuissa koestusliittimissä. Vaihtoehto 1 kun jännitteenrajoitin ja kytkentärasia sisältyvät toimitukseen. Kytkentärasia F Kytkentä valvomoon (Pr 22.5) Koestusliitin F C1 C2 C3 R1 R2 C F Vaihtoehto 2 kun jännitteenrajoitin ei sisälly toimitukseen. Koestusliitin F Kuva 8. Koestusliitin. ggfl_009

19 fi, Rev Purkaussuoja Purkaussuojat asennetaan valmiille ruuveille eristimen molemmissa päissä. Purkaussuojien asennus tulisi tehdä eristin täytettynä enintään kuljetuspaineeseen. 6 kannatinta kiinnitettynä valmiisiin ruuveihin Päätyliitin, ulkoliitin Ulkopuolen purkaussuoja. Sisäpuolen purkaussuoja ei sisälly ABB Componentsin toimitukseen. Vedenpoistoreikä Kuva 9. Purkaussuoja. ggfl_ Ulkoliitin VARO Ennen kuin käsittelemättömät alumiiniliittimet kytketään, ulkoliittimet pitää puhdistaa Scotch- Britellä tai vastaavalla ja rasvata liitosvoiteella tai vaseliinilla. Ulkoliittimet on yleensä valmiiksi asennettu eristimeen. Elleivät ne ole tai jos ne pitää vaihtaa, huomioi seuraavat: Eristimen kansi ja liitintapin sisäinen kosketuspinta on pinnoitettu eikä niitä saa harjata ennen asennusta, mutta ne tulisi puhdistaa. Älä käytä kosketustahnaa tai rasvaa liitintapin ja kannen välissä. Asenna puristusrengas, O-rengas ja liitintappi kuvan 10 mukaan. Kiristä ensin ruuvit, jotka puristavat liitintapin kantta vasten (M10), ja sitten ruuvit, jotka puristavat O-renkaat puristusrenkaan avulla (M8). On erittäin tärkeää, että kiristys tehdään vaiheittain tai vuorotellen niin, että päätyliitin ja tiivistysrengas puristuvat suoraan. Ulkoliitin Kiristysmomentti 40 Nm Kuusiokantaruuvi M10 x 60 Aluslevy 10,5 x 22 x 2 Kiristysmomentti 20 Nm Kuusiokantaruuvi M8 x 40 Jousilevy 8,4 x 18,1 O-rengas 99,1 x 5,7 O-rengas puristusrengas Kuva 10. Päätyliittimen asennus. ggfl_011

20 fi, Rev Kunnossapito ja valvonta GGFL-läpiviennit eivät yleensä vaadi kunnossapitoa. Alla kuvatut toimenpiteet kattavat suoritettavat eristimen tarkastukset esimerkiksi laitoksen huollon tai ennakoivan kunnossapidon yhteydessä. 3.1 Kaasu Kaasun tiheys ei saa laskea alle nimellisen eristystiheyden alapuolelle. Tiheydenvalvontalaitteen ja painemittarin toiminnan tarkastus on kuvattu luvussa 1.6. Kaasun kosteuspitoisuus voidaan tarkastaa standardin IEC B Kastepisteen mittaaminen mukaan. Kaasun ominaisarvot voidaan tarkastaa standardin IEC Sähkölaitteista otetun SF 6 -kaasun tarkastaminen. 3.2 Johtavuus Lämpötila eristimen sisällä käytön aikana voidaan tarkastaa Termovision-lämpökameralla. Normaali lämpötilan nousu nimellisvirralla on K. 3.3 Hydrofobisuustarkistus Silikonikumin hydrofobisuuden tarkastus on kuvattu tuotetiedoissa Pinnan hydrofobisuusominaisuuksien määrittäminen. 4. Romutus käyttöiän loputtua Eristimen alumiiniosat ovat ruotsalaisen standardin SS14 mukaisia. Valuosat on valmistettu seoksesta 4245 (ISO Al-Si 7 Mg). Johdin on valmistettu seoksesta 4102 (~AA 6101). Purkaussuojat on valmistettu seoksesta 4107 (ISO Al-SiMg, AA 6005). Epoksiputkessa tai silikonikumissa ei ole raskasmetalleja eikä myrkkyjä ja se voidaan toimittaa kaatopaikalle tai polttaa. GGFL-eristimen materiaalikoostumus on seuraavat: % alumiinia eri seoksina % lasikuituvahvistettua epoksia % silikonikumia. SF 6 -kaasu hävitetään luvun 2.7 mukaan.

21 fi, Rev Viitteet Koestussertifikaatti Mittapiirros IEC Uuden SF 6 -kaasun erittelyt ANSI/IEEE C IEC B Kastepisteen mittaaminen IEC Sähkölaitteesta otetun SF 6 -kaasun tarkastaminen.

22

23

24 Copyright 2010 ABB, Kaikki oikeudet pidätetään ABB AB Components Katuosoite: Lyviksvägen 10 Postiosoite: SE Ludvika, Ruotsi Puh Faksi Sähköposti: fi, Rev. 4,

Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja huolto-ohje

Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja huolto-ohje 2770 501-8 fi, Rev. 3 Kaasueristetty seinäeristin, tyyppi GGFL Asennus- ja huolto-ohje Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sen sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle

Lisätiedot

Seinäeristimet, tyyppi GSA-AA Asennus- ja kunnossapito-ohje

Seinäeristimet, tyyppi GSA-AA Asennus- ja kunnossapito-ohje Seinäeristimet, tyyppi GSA-AA Asennus- ja kunnossapito-ohje 2750 515-133 fi, Rev. 2, 2001-05-15 Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sen sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF varustettuna moottoriohjaimella tyyppiä BUF 3 Asennus- ja käyttöönotto-ohje 1ZSE 5492-115 fi, Rev. 3, 1997-01-30 Tätä dokumenttia ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme,

Lisätiedot

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija:

HUOLTO-OHJE SS/EN3. Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin. Sivu 1/10 Versio 09.2014. Lisenssinhaltija: Sivu 1/10 SS/EN3 HUOLTO-OHJE Firephant FP1V1 1 KG Jauhesammutin 1KG JAUHESAMMUTIN Sivu 2/10 MALLI HOUSEGARD FP1V1 SS/EN3 A: Yleistä. B: Tekniset tiedot. C: Täyttämisen toimenpiteet. D: Tarkistuksen toimenpiteet.

Lisätiedot

Muuntajan läpivientieristimet, tyyppi GOB. Asennus- ja huolto-ohje

Muuntajan läpivientieristimet, tyyppi GOB. Asennus- ja huolto-ohje Muuntajan läpivientieristimet, tyyppi GOB Asennus- ja huolto-ohje Tätä asiakirjaa ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme ja sen sisältöä ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä käyttää mihinkään

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08

STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 STIGA PARK PRO 20 PRO 16 ROYAL PRESIDENT COMFORT EXCELLENT 8211-0278-08 1 2 3 4 5 2 6 K 7 J G H J I 8 9 S R T Q 10 11 C D E, F A F J B K 3 FI SUOMI 1 YLEISTÄ Tämä kuvake tarkoittaa VAROITUS. Ohjeita on

Lisätiedot

AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0)

AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0) AKH-keräin Kokoamisohje (Versio 1.0) Sisällys 1. Turvallisuus 2. Kuljettaminen 3. Tuoteseloste 4. Pakkaus ja sisältö 5. Kokoaminen ja asentaminen 6. Järjestelmän kytkeminen 1. Turvallisuus Tuotetta käsiteltäessä

Lisätiedot

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) :

Käytettäväksi 430TB pistokepään kanssa, 434TB pistokepäätteen kanssa tai 300PBM rinnankytkentäpäätteen kanssa Sisältö (1, 2 tai 3 kpl) : IS90832-ENG - 300SA-TB/Eq 15 Tammikuu 2014 - Revisio 5 - korvaa version 14 Helmikuu 2012 Sivu 1 / 5 HUOMIO: Lue ohjeet kokonaan ja huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Ylijännitesuojan asennusohje

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Asennus- ja käyttöönotto-ohjeet Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle

Lisätiedot

CSEasyn toimintaperiaate

CSEasyn toimintaperiaate CSEasyn toimintaperiaate Pultti (6x) Rajoitinkappale Tavallinen vanne CSEasy-rengas CSEasy-sovitin Puristuslevy Sisäsovitin koostuu kolmesta esiasennetusta lohkosta ja yhdestä esiasennetusta kumisesta

Lisätiedot

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje

RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1180650/1 IM-P118-03 ST Issue 1 RP31 ja RP32 mäntäventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat IM-P118-03

Lisätiedot

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 27.7.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/SA2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

GESTRA. GESTRA Steam Systems NRG Käyttöohje Pintaelektrodi NRG 16-36

GESTRA. GESTRA Steam Systems NRG Käyttöohje Pintaelektrodi NRG 16-36 GESTRA GESTRA Steam Systems NRG 16-36 Käyttöohje 818470-00 Pintaelektrodi NRG 16-36 ; NRG 16-36 Mitat Mitat: mm Kattilan seinämä DN 100, DN 0, DN 50 0 1500 100 NW 90 10 0-5 Esim. Supistuskappale K 88,9

Lisätiedot

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2

SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 20.9.2012 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSSH2 ja SET/TSSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2012 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima

Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima Fibox Piharasiat Uusi laajempi valikoima FIBOX PIHARASIAT Nopeasti asennettavilla Fibox-piharasioilla suuretkin sähköistysprojektit hoituvat vaivattomasti. Fibox-piharasiat ovat oikea ratkaisu piha-alueiden

Lisätiedot

3590050/2 IM-P359-01 CH Issue 2 DN15 - DN100 QL43D, QL43M, QL73D ja QL73M kolmitieventtiilit Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuustiedote 2. Toiminta 3. Asennus ja käyttöönotto 4. Huolto 5. Varaosat

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 10/15 1 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia

Matkustamon pistorasia Ohje nro Versio Osa nro 30664329 1.0 Matkustamon pistorasia M3603136 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 M8703902 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE

KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET C-SARJAN PUHALTIMILLE 1 Keskipakoispuhallin C-sarja Näiden ohjeiden tulee aina olla puhallinta käyttävän henkilöstön saatavilla. Ennen asennusta ja kytkemistä tulee seuraavat ohjeet

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

STIGA COLLECTOR 30" B KÄYTTÖOHJEET 8211-1227-02

STIGA COLLECTOR 30 B KÄYTTÖOHJEET 8211-1227-02 STIGA COLLECTOR 30" B KÄYTTÖOHJEET 8211-1227-02 S SVENSKA 1. 2. 3. 4. SVENSKA S 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. S SVENSKA 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. FI SUOMI TURVAOHJEET 1. Älä anna sellaisten henkilöiden

Lisätiedot

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet

Irralliset osat. Koneen valmistelu. Hydraulinestesäiliön tyhjennys. Asennusohjeet Form No. 3357-317 Rev A Ulkopuolinen etuhydrauliikka Sand/In eld Pro 5040 -ajoyksikkö Mallinro: 08782 Asennusohjeet Huomaa: Sand/Infield Pro 5040 -ajoyksikkö on varustettava ulkopuolisella takahydrauliikalla,

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan.

Irrotettava kahva helpottaa asennusta. Kahvaa voidaan kääntää sekä vasemmalle että oikealle, kun palloventtiili suljetaan. Laadukas pallosulkuventtiili LENO MSV-S Kuvaus LENO TM MSV-S on pallosulkuventtiili kaikille LENOtuoteryhmän kertasääteisille linjasäätöventtiileille. LENO TM MSV-S-venttiiliä voidaan käyttää myös laadukkaana

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet TARJOILUPATA ESK Asennus- ja käyttöohjeet 4239100, 4239101 YLEISTÄ Tutustu huolellisesti tämän ohjeen sisältöön, koska siinä on tärkeää tietoa laitteen oikeasta ja turvallisesta asentamisesta, käytöstä

Lisätiedot

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG

3.5 KG 9.4KG 17,0 KG TOIMENPITEET. 5.PAINEMITTARIN TARKASTUS JA PAINEEN MITTAAMINEN. 5.1 PAINEMITTARINNEULAN PITÄÄ OLLA VIHREÄLLÄ ALUEELLA PIENEN MITTARIIN NAPUTTELUN JÄLKEENKIN. 5.2 TARKISTUSMITTARILLA MITATAAN SÄILIÖN PAINE

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

Moninapapistoliittimet Sarja Han

Moninapapistoliittimet Sarja Han Moninapapistoliittimet Sarja LUETTELO-OSIO: 01 KOMPONENTIT J ERIKOISKPELIT 1 3 Sisältö Sivu Tekniset tiedot......................................... 01.10 Tekniset tiedot 3 HRX -tekniikalla.......................

Lisätiedot

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI

Revisio 01 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L. Revisio 01 Marraskuu 2006 ASENNUSOHJEET B192 HEPA-PÄIVITYSSETTI 1 FI ASENNUSOHJEET B192 HEPA PÄIVITYSSETTI G BD UN L Revisio 01 Marraskuu 2006 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä 2 Valmistaja/maahantuoja 3 Osat 4 Asennusohjeet 5 Varaosat 6 Takuu 7 Räjäytyskuva 3 1 YLEISTÄ

Lisätiedot

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 0107050/1 IM-P010-08 ST Issue 1 AV21 ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET 12/2017

ASENNUSOHJEET 12/2017 1 ASENNUSOHJEET 12/2017 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai laitteen väärä käyttö

Lisätiedot

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje

Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje CoolLine- -nestejäähdyttimet CLMG, CLVG, CLWG, CLSWG Asennus-, käyttö- ja huolto-ohje VAATIMUSTENMUKAISUUSVAKUUTUS Valmistaja Koja Oy Osoite Lentokentänkatu 7 FIN-33900 Tampere Finland Teknisen tiedoston

Lisätiedot

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje

Fig 1, Fig 12, Fig 13, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 160055/1 IM-S60-17 ST Issue 1 Fig 1, Fig 12, Fig 1, Fig 14, Fig 16 ja Fig 16L roskasihdit kierreliitoksin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Levitinsarja 152 cm:n tai 183 cm:n taakse poistavat Z Master -leikkurit

Levitinsarja 152 cm:n tai 183 cm:n taakse poistavat Z Master -leikkurit Form No. Levitinsarja 152 cm:n tai 183 cm:n taakse poistavat Z Master -leikkurit Mallinro: 125-9305 Mallinro: 125-9310 3381-172 Rev B Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

SET/TSH2 ja SET/TSHS2

SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 6.2.2013 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/TSH2 ja SET/TSHS2 Kapasitiiviset anturit Copyright 2013 Labkotec Oy Varaamme oikeuden

Lisätiedot

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE

DC 500 E. Puruimuri KÄYTTÖOHJE DC 500 E Puruimuri KÄYTTÖOHJE Sisällysluettelo 1. Tekniset tiedot 2. Yleiset turvallisuusohjeet 3. Pakkauksen purkaminen 4. Toimitussisältö 5. Rakenne 5.1. Imurin kokoaminen 5.2. Sähköliitäntä 6. Varaosalista

Lisätiedot

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje.

Entwicklungs- & Vertriebs GmbH. Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä. Heat Pipe asennusohje. Tyhjiöputkikeräimet Valmistettu Saksassa Palkittu vuonna 2008 Innovaatio palkinnolla NARVA tyhjiöputkien kehityksestä Solar Keymark Heat Pipe asennusohje 1000 2000 3000 02 Asennusohjeet malleille: Vaaditut

Lisätiedot

7. Puhdista venttiilirunko harjaamalla tai paineilmalla ja tarkasta, että puhallusputken suojakumi on ehjä ja paikallaan.

7. Puhdista venttiilirunko harjaamalla tai paineilmalla ja tarkasta, että puhallusputken suojakumi on ehjä ja paikallaan. 1(5) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen)

Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) (Finnish) DM-HB0001-05 Jälleenmyyjän opas Etunapa/vapaanapa (vakiotyyppinen) MAANTIE HB-3500 FH-3500 HB-2400 FH-2400 HB-RS400 FH-RS400 HB-RS300 FH-RS300 MTB HB-MX71 HB-TX800 FH-TX800 retkipyöräily HB-T670

Lisätiedot

Polestar Performance Intake and Exhaust kit

Polestar Performance Intake and Exhaust kit Installation instructions, accessories Ohje nro 31664128 Versio 1.0 Osa nro 31664126, 31664125, 31664522, 31664523 Polestar Performance Intake and Exhaust kit Volvo Car Corporation Polestar Performance

Lisätiedot

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA KULJETTAJAN KÄSIKIRJA www.fogmaker.com Art. No. 8012-010 Edition 2.1 1 Yleinen kuvaus Tämä linja-auto on varustettu täysautomaattisella moottoritilan ja mahdollisen erillisen lisälämmitintilan sammutusjärjestelmällä.

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100 Magneettitoimimoottorilla varustetut moduloivat säätöventtiilit PN kylmä- ja lämminvesilaitoksia varten; varustettu asennon säädöllä ja asennon takaisinkytkennällä MP80FY MP00FY Magneettisella toimimoottorilla

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide

Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310. Providing sustainable energy solutions worldwide 161 502 30-2 Providing sustainable energy solutions worldwide Asennus- ja käyttöohjeet CTC EcoTank 300/310 TÄRKEÄÄ LUE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ SÄILYTÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN 2016-04-25 Asennus-

Lisätiedot

Emolevyn kannen poistaminen

Emolevyn kannen poistaminen Aiemmin asennetut muisti- ja liitäntäkortit voidaan helposti poistaa seuraavilla sivuilla olevien ohjeiden mukaisesti. 1 Katkaise tulostimen virta. 2 Irrota virtajohto. 3 Irrota rinnakkais- tai Ethernet-kaapeli

Lisätiedot

ASENNUSOHJE H-LINE. KTHg ZMA0453FI 2012-12-01

ASENNUSOHJE H-LINE. KTHg ZMA0453FI 2012-12-01 ASENNUSOHJE H-LINE KTHg ZMA0453FI 2012-12-01 Toimitustiedot Tavaran tarkastus Tarkista, että kollien määrä täsmää kuormakirjan kanssa ja että pakkaus ja tavara ovat ehjät. Merkitse mahdolliset vauriot

Lisätiedot

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0601050/1 IM-P060-04 ST Issue 1 HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Käyttö 6. Huolto 7. Varaosat IM-P060-04 ST Issue

Lisätiedot

Eristinadapteri PITO-E

Eristinadapteri PITO-E Eristinadapteri Tekniset tiedot Lyhyt eristinadapteri on nyt saatavana :n suuri etu on sen pieni koko: se on niin lyhyt, että sitä voidaan käyttää liittämään A-liitynnän vakio paljaaseen vaihekiskoon jopa

Lisätiedot

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT

Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT Asennus, kiertopumppu TBPA GOLD/COMPACT 1. Yleistä Patteripiirin toisiopuolella olevan kiertopumpun avulla varmistetaan jäätymisvahtitoiminto, kun käytetään pattereita, joissa ei ole jäätymishalkeamissuojaa.

Lisätiedot

Huolto-opas Sivu 1/11

Huolto-opas Sivu 1/11 Huolto-opas Sivu 1/11 6 l VAAHTOSAMMUTIN MALLI HOUSEGARD FE6TGA SFS/EN3 A: Yleiset tiedot. B: Tekniset tiedot. C: Täyttömenettelyn kuvaus. D: Kausittaisen tarkistuksen menettelyn kuvaus. E: Korjaus-/korvausmenettelyn

Lisätiedot

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Korjausohje

Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL. Korjausohje Käämikytkimet, tyyppiä UB moottoriohjaimilla, tyyppiä BUE ja BUL Korjausohje Tätä ohjetta ei saa kopioida ilman meidän kirjallista lupaamme eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle eikä käyttää

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Yleiskuvaus. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet Tekninen tuote-esite D6..W Läppäventtiili kierteettömillä korvakekiinnikkeillä Avoimiin ja suljettuihin kylmän ja lämpimän veden järjestelmiin Lämmitys- ja jäähdytyskojeiden auki-kiinni -sovelluksiin Yleiskuvaus

Lisätiedot

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE

KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE KEMIALLINEN WC KÄYTTÖOHJE 1. Ominaisuudet a. valmistettu korkealaatuisesta polyeteenistä b. täysin omavarainen c. ei vaadi ulkoisia liitäntöjä d. varmatoimiset lukot ja saranat e. kaikki osat käyttäjän

Lisätiedot

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1233450/2 IM-P123-04 ST Issue 2 AV30 Ilmanpoistin höyryjärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Yleistä 2. Turvallisuustiedote 3. Asennus 4. Ilmanpoistimen hitsaus 5. Huolto 6. Hävittäminen 7. Saatavat

Lisätiedot

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA

Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle TURVALLISUUSTIETOJA Lue huolella koko käyttöohje ennen tuotteen käyttöönottoa. Muista säästää käyttöohje tulevaisuuden varalle Pidätämme kaikki oikeudet teknisten tietojen muutoksiin, emme myöskään vastaa mahdollisista teksti

Lisätiedot

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja

CCS COMBO 2 ADAPTER. Omistajan käsikirja CCS COMBO 2 ADAPTER Omistajan käsikirja VAROITUKSIA SÄILYTÄ NÄMÄ TÄRKEÄT TURVALLISUUSOHJEET. Tämä asiakirja sisältää tärkeitä ohjeita ja varoituksia, joita on noudatettava CCS Combo 2 -adapteria käytettäessä.

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

Erotinhälytin idoil-20

Erotinhälytin idoil-20 Erotinhälytin idoil-20 DOC001713-FI-0 Pikaopas Toimitussisältö idoil-20 -erotinhälytin Kaapelijatkokset LCJ1-1, LCJ1-2 ja LCJ1-3 idoil-liq yläraja-anturi idoil-oil öljyanturi idoil-slu lieteanturi LMS-SAS5

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31359727 Versio 1.3 Osa nro 31414266, 31359740, 31359718 Vetokoukku, kiinteä Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31359727 - V1.3 Sivu 1 / 41 Materiaali

Lisätiedot

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT

DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT DYNAPAC CONCRETE EQUIPMENT AF21/AG21 Sähkömoottorit KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTO AF21/AG21 - IS - 10530-3 - FI TURVALLISUUSOHJEET - KONEET : sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselkäyttöiset. - SYMBOLIT

Lisätiedot

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje

Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje Käämikytkimet tyyppiä UZE ja UZF Moottoriohjain tyyppiä BUF 3 Korjausohje 1ZSE 5492-128 fi, Rev. 4, 1997-01-30 Tätä dokumenttia ei saa kopioida ilman kirjallista lupaamme, eikä sisältöä saa luovuttaa kolmannelle

Lisätiedot

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi

6 720 813 694-00.1I. Compress 7000 12 LWM. Käyttöohje. 6 720 818 996 (2015/12) fi 6 720 813 694-00.1I Compress 7000 12 LWM Käyttöohje 6 720 818 996 (2015/12) fi 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Symbolien selitykset ja turvallisuusohjeet........ 2 1.1 Symbolien selitykset.....................

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Valintaventtiilisarja Multi Pro WM -ruiskutuslaite Mallinro: 130-7190 Form No. 3386-265 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com

AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE. Malli: ALL-100 www.nomenta.com AUTOMAATTINEN LASER-VAAIITUSLAITE Malli: ALL-100 www.nomenta.com FI Turvaohjeet Alla olevien ohjeiden noudattamatta jättäminen saattaa aiheuttaa omaisuus- tai henkilövahingon. Lue ja omaksu kaikki ohjeet

Lisätiedot

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino.

2. Tarkasta sammuttimen kokonaispaino. 1(4) Tarkastus Sammutin tulee tarkastaa vähintään kahden vuoden välein. Milloin sammutin on alttiina sammuttimen toimintakuntoon vaikuttaville tekijöille, kuten sään vaihteluille, kosteudelle tai tärinälle,

Lisätiedot

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 0765050/2 IM-P076-07 ST Issue 2 SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet SM21 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS!

Akkujen ylläpito. Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Yleistä akkujen ylläpidosta Yleistä akkujen ylläpidosta VAROITUS! Akut sisältävät syövyttävää happoa. Tämän vuoksi on oltava varovainen sekä käytettävä asianmukaisia suojavarusteita työskenneltäessä akkujen

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31414350 Versio 1.0 Osa nro 31359397 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378302 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914

XPi-pumput 10k - 03. Helsinki 0914 XPi-pumput 10k - 03 Helsinki 0914 XPi-sarjan pumput on suunniteltu vaikeisiin olosuhteisiin huomioiden: - Pumpun tilantarve - Pumpun kierrosnopeus - Tehontarve Ratkaisuksi HYDRO LEDUC on kehittänyt kulmapumpun,

Lisätiedot

Punnituslevyn käyttöohje

Punnituslevyn käyttöohje KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen, Saksa Sähköposti: info@kernsohn.com Puh.: +49-[0]7433-9933-0 Faksi: +49-[0]7433-9933-149 Kotisivu: www.kern-sohn.com Punnituslevyn käyttöohje KERN KXP V20

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä.

Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271. Tyyppi 3271. Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä. Pneumaattinen toimilaite Tyyppi 3271 Tyyppi 3271 Tyyppi 3271-5 Tyyppi 3271, varustettu käsisäädöllä Tyyppi 3271-52 Kuva 1 Tyypin 3271 toimilaitteet Asennus- ja käyttöohje EB 8310 FI Painos: lokakuu 2004

Lisätiedot

Asennusohje Shunttiryhmä TBXZ-4-42 GOLD SD /GOLD CX 100/120 SILVER C SD /SILVER C CX

Asennusohje Shunttiryhmä TBXZ-4-42 GOLD SD /GOLD CX 100/120 SILVER C SD /SILVER C CX FI.TBXZ.111 Asennusohje Shunttiryhmä TBXZ-- GOLD SD -1/GOLD CX 1/1 SILVER C SD -1/SILVER C CX 3-1 1. Yleistä Shunttiryhmää käytetään vesi-/glykoliseoksen kierrättämiseen kahden yhteenliitetyn lämmön talteenottopatterin

Lisätiedot

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 18.7.2016 Internet: www.labkotec.fi 1/7 SET/OS2 Kapasitiivinen anturi Copyright 2016 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon!

FLAAMING OY. Smart Syväsäiliöt. Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! - Jätehuollon laitteet FLAAMING OY Smart Syväsäiliöt Asennusohje Smart- syväsäiliöille. Onneksi olkoon! Olette ostaneet Smart Syväsäiliö tuotteen, joka on tehokas jätteenkeräysjärjestelmä. Lue tämä ohje,

Lisätiedot

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET

Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Normit TUOTETTA KOSKEVAT NORMIT JA MÄÄRÄYKSET Suihkukaapit on valmistettu seuraavien direktiivien mukaisesti: Matalajännite 2006/95/EEC Yhdenmukaisuus kyseisen direktiivin kanssa taataan seuraavilla harmonisointinormeilla:

Lisätiedot

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET

PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 1 (9) PIENJÄNNITELASKUTUSMITTARIN MITTAROINTIOHJEET Ohje SUM6 2 (9) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Vastuut... 3 2.1 Liittyjän vastuut... 3 2.2 Vantaan Energian vastuut... 3 3 Tekniset ohjeet...

Lisätiedot

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1.

Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl V1. Installation instructions, accessories Ohje nro 31359457 Versio 1.0 Osa nro 31359437 Sähköinen moottorinlämmitin, matkustamon pistorasia, 4-syl./5-syl. IMG-265587 Volvo Car Corporation Sähköinen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje

SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 5.6.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/6 SET/OELO2 Kapasitiivinen vuotovalvonta-anturi Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid)

Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid) Installation instructions, accessories Ohje nro 31373200 Versio 1.2 Osa nro 31359557, 30791002 Vetokoukku, irrotettava (Plug-in Hybrid) IMG-371662 Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava (Plug-in

Lisätiedot

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje

AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1492050/1 IM-P149-13 ST Issue 1 AE10S suurikapasiteettinen ilmanpoistin nestejärjestelmiin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta

Lisätiedot

Huolto-opas Kuivausrumpu

Huolto-opas Kuivausrumpu Huolto-opas Kuivausrumpu T5190LE Malli N1190.. Alkuperäiset ohjeet 438 9098-10/FI 2015.09.11 Sisältö Sisältö 1 Merkinnät...5 2 Yleistä...5 3 Huolto...6 3.1 Puhdista nukkasuodattimet...6 3.2 Erikoissuodatin...6

Lisätiedot

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. ление

LÄPPÄVENTTIILI WAFER tyyppi ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE. ление Sarjat 31000, 31001, 31002, 31100, 31101, 31102, 31200, 31201, 31202, 41000, 41001, 41002, 411, 41101, 41102 ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJE 1. Yleistä ление Lue tämä ohje läpi huolellisesti ennen venttiilin

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Diffuser. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Diffuser. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31428862 1.1 Osa nro 39847341, 39847325, 39847323, 39847321, 39847319, 39847339, 39847336, 39847330, 39847333, 39847317, 39847313, 39847307, 39847315

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

ASC-Alumiinitelineet

ASC-Alumiinitelineet ASC-Alumiinitelineet ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ALUMIINITELINEILLE MALLIT: ASC JA EURO VAROITUS! Tämä ohje opastaa ASC-alumiinitelineiden oikeaan ja turvalliseen asennukseen. Käyttäjä on vastuussa ohjekirjan

Lisätiedot

Kuljetustukien poistaminen

Kuljetustukien poistaminen Pesurumpuun jäänyt kosteus johtuu tehtaalla suoritetusta Tarvikkeet mallista riippuen Turvallisuusohjeet Pyykinpesukone on painava - ole varovainen konetta nostettaessa. Huomio: Jäätyneet letkut voivat

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13

Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30. Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 Asennus- ja käyttöohjeen käännös SEPREMIUM 30 Kompressorilauhteiden öljynerotusyksikkö 04/13 TOIMINTA SEPREMIUM sarjan öljynerotusyksiköllä puhdistetaan paineilmajärjestelmän öljyä sisältäviä lauhteita

Lisätiedot

KERN KFP_V20 Versio /2015 FIN

KERN KFP_V20 Versio /2015 FIN KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen, Saksa Sähköposti: info@kernsohn.com Tel: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Kotisivu: www.kern-sohn.com Punnituslevyn käyttöohje ( 300 kg) KERN KFP_V20

Lisätiedot

BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1217150/3 IM-P121-03 ST Issue 3 BPT21 SY&Y termostaattinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7.

Lisätiedot

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10

DM-MBCS (Finnish) Jälleenmyyjän opas. MAANTIE MTB Retkipyöräily. City Touring/ Comfort-pyörä. Rataspakka SLX CS-M CS-HG500-10 (Finnish) DM-MBCS001-01 Jälleenmyyjän opas MAANTIE MTB Retkipyöräily City Touring/ Comfort-pyörä URBAN SPORT E-BIKE Rataspakka SLX CS-M7000-11 CS-HG500-10 SISÄLLYSLUETTELO TÄRKEÄ TIEDOTE... 3 TURVALLISUUSOHJEITA...

Lisätiedot

Via Circonvallazione, 10 13018 Valduggia (VC), Italia Puh: +39 0163 47891 Faksi: +39 0163 47895 www.vironline.com. Kuva 9525.

Via Circonvallazione, 10 13018 Valduggia (VC), Italia Puh: +39 0163 47891 Faksi: +39 0163 47895 www.vironline.com. Kuva 9525. Valvoindustria Ing. Rizzio S.p.A. www.vironline.com 9520-sarja DZR messinkinen ON/OFF -linjasäätöventtiili Kuvaus Sinkkikadon kestävästä messingistä valmistettu ON/OFF säätöön soveltuva linjasäätöventtiili

Lisätiedot