KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE. Office Outlook-harjoitus - Oulu. Kimmo Rousku

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE. Office 2007. Outlook-harjoitus - Oulu. Kimmo Rousku"

Transkriptio

1 KIMMO ROUSKU TEHOA TYÖSKENTELYYN KIERTUE Office 2007 Outlook-harjoitus - Oulu Kimmo Rousku Tässä harjoituksessa käydään läpi Outlook-sähköpostin keskeiset toiminnallisuudet sekä muutama asia kalentereihin liittyen.

2 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 2 Kimmo Rousku tehoa työskentelyyn - Outlook-harjoitus Käynnistä Outlook-ohjelma, napsauta Windows + out ja napauta Enter. Määrittelemme yhdessä tarvittavat tiliasetukset, jotta saat sähköpostisi toimimaan. Kun tämä kysymys tulee, vastaa Kyllä. Saat Outlookin RSS-syötteisiin samat syötteet, jotka sinulla on IEselaimessa käytössäsi. Kuten huomaat, mahdolliset IE-selaimeen tilaamasi RSS-syötteet löytyvät nyt jatkossa Outlookin RSSsyötteet kansiostasi.

3 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 3 Oletusnäkymää kannattaa siistiä. Muutetaan esikatseluikkuna oikeasta reunasta alareunaan, Valitse Näytä Lukuruutu Ala.

4 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 4 Kokeile hienosäätää ikkunoita kuvassa merkityistä kohdista eli joko pienentää tai laajentaa ikkunaa. Jos (=kun) onnistut hävittämään oikeasta reunasta Tehtävät-palkin, saat sen takaisin: Valitse vaihtoehto Pienennetty.

5 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 5 Käy läpi vasemmassa alareunassa olevat kohteet (Sähköposti Kalenteri Yhteystiedot Tehtävät) sekä kokeile, mitä alareunan kolme kuvaketta tekevät? Sekä Yhteystieto- että Tehtävät-toiminnoissa kannattaa sijoittaa lukuruutu alareunaan vastaavalla tavalla mitä teit sähköpostin yhteydessä. Alareunan kolmesta kuvakkeesta (Muistilaput, Kansioluettelo, Pikakuvakkeet) etenkin Kansioluettelo kannattaa muista siinä vaiheessa, kun olet saanut hävitettyä näkymästäsi joitakin oleellisia kansioita. Kansioiden näkymän säätäminen Muista, että voit muokata kansioiden esitystapaa hiiren kakkospainikkeen eri komennoilla napsauttamalla sarakeotsikoiden kohdalla: Kokeile vaihtoehto Mukauta nykyinen näkymä:

6 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 6 Jos saat järjestyksen ja näkymän aivan sekaisin, valinnalla Palauta nykyinen näkymä saat palautettua oletusnäkymän voimaan. Uusi sähköpostiviesti Voit aloittaa uuden viestin usealla eri tavalla. Itse suosittelen opiskelemaan pikanäppäimen Ctrl+n, jolla luot uuden valittuna olevan toiminnon mukaisen kohteen. Jos olet kalenterissa, luot uuden kalenterimerkinnän, jos olet sähköpostissa, luot uuden viestin. Voit aina luoda uuden sähköpostiviestin valinnalla Ctrl+vaihto+m.

7 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 7 Jos käyttöliittymä on ollut tähän saakka perinteinen valikko-ohjattu, huomaat että nyt käyttöösi tulee ensimmäistä kertaa Outlookissa Office 2007:n mukainen uusia käyttöliittymä siis pelkästään viestejä kirjoitettaessa. Olisi ollut toivottavaa, että saman tien kaikki eli koko Outlookin käyttöliittymä olisi toteutettu tällä uudella liittymätyypillä. Kuten huomaat, viesti-ikkuna sisältää myös pikatyökalurivin ja voit myös lisätä pikatyökaluriville komentoja kuten muissa ohjelmissa, tosin tämä viesti-ikkuna on ainoa paikka, jossa pikatyökaluriviä voit hyödyntää! Viesti-välilehdellä kannattaa huomata seuraava toiminnot: - Liitä tiedosto liitteiden lisääminen viestiin - Allekirjoitus allekirjoituksen lisääminen viestiin - Seuranta tämä on eräs järkevä keino yrittää selvitä sähköpostitulvasta Kuten muissa Office 2007:n ohjelmissa, löydät tämän ikkunan ryhmistä kolmion, joka aukaisee uuden valintaikkunan esimerkiksi Asetukset-ryhmästä. Saat auki siitä edeltävien Outlook-ohjelmien kaltaisen ikkunan tai voit säätää samoja asetuksia Asetukset-välilehdeltä uuden käyttöliittymän avulla.

8 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 8 Mikäli viesti on kriittinen niin ajoituksen tai muun tietosisällön takia, kannattaa tällöin aina pyytää sekä viestin vastaanottokuittaus että viestin lukukuittaus. Valtaosa sähköpostipalvelimista on rakennettu lähettämään vastaanottokuittaus, sen sijaan organisaatioittain ja käyttäjittäin vaihtelee hyvinkin paljon se, miten käyttäjän lukukuittaukselle käy. Osassa organisaatioita on kokonaan estetty sen esittäminen käyttäjälle hänen avatessaan viestin, osa käyttäjistä jättää näihin vastaamatta. Huomaa, että sekä Viestin asetukset ja Asetukset-välilehti sisältävät hyvin samankaltaisia asetuksia. Asetukset-välilehdeltä kannattaa lisäksi huomata: - Näytä piilokopio jos haluat lisätä salaisia vastaanottajia eli bcc-kenttä (Blind Carbon Copy) - Näytä lähettäjä voi määrittää useita viestin lähettäjiä ja jos vastaanottaja vastaa viestiin vain sen lähettäjälle, saavat kaikki lähettäjänä olevat vastausviestin - vain teksti / html / rtf-muodot näistä voidaan olla montaa mieltä, mutta itse suosittelen muotoiltujen tekstien ja muun tiedon välittämisessä liitetiedostoja - äänestyspainikkeet alla esimerkki, mihin kesäkuumalla sitä voidaan käyttää - vastaanottokuittaukset nämä ovat niitä harvoja keinoja, jolla voit yrittää varmistaa, onko sähköpostiviesti kulkeutunut perille ja onko kenties vastaanottaja myös sen ymmärtänyt - Viivästä toimitusta jos sinun pitää ajastaa viesti lähetettäväksi muuna ajankohtana, kokeile tätä! Tämä ei edellytä sitä, että sähköpostiohjelmasi on auki, vaan se ajastutetaan lähteviin kansioihin odottamaan kyseistä ajankohtaa Lisää-välilehdellä on erittäin samankaltaisia toimintoja kuin on Word-tekstinkäsittelyn Lisää-välilehdellä. Mieti tarkkaan, kannattaako pitempi sähköpostiviesti kirjoittaa Outlookilla viestinä vai erillisenä Word-

9 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 9 asiakirjana. Suosittelen, että kaikki pitemmät asiakirjat teet Wordillä ja lähetät ne Outlookilla liitetiedostona, koska tällöin asiakirjasta jää tällöin muutakin kuin pelkkä sähköpostiviesti käyttäjän Lähetetyt-kansioon. Kuten kuvasta näet, Outlookin viestinkirjoitustila mahdollistaa tekstinkäsittelymäiset toiminnot. Jos vastaanottajalla ei ole html-muotoa ymmärtävää sähköpostiohjelmaa tai hän lukee viestin esimerkiksi älypuhelimen pushmail-ohjelmalla, ulkoasumuotouluista ei ole vastaavaa iloa eli ne jää näkymättä. Sen sijaan jos muotoilut tehdään Word-asiakirjaan, käyttäjä saa ne näkyville melkein millä tahansa ohjelmalla tai päätelaitteella liitetiedostoja luettaessa. Aluksi sekä Viesti että Muotoile tekstiä-välilehdet vaikuttavat eroavan toisistaan todella vähän, mutta kyllä niissä pieniä eroja on! Kuten jo aikaisemmin todettu, sähköpostiviesti ei ole paras mahdollinen paikka asiakirjan ulkoasuun liittyviin muotoiluihin, joten ne kannattaa pitää viestiosassa minimissä ja säästää ne liitetiedostoihin. Saatuasi viestin valmiiksi, napsauta Lähetä tai paina Ctrl+Enter. Jos opettelet Ctrl+Enter, huomaat että Outlook 2007 antaa siitä varoituksen, jotta viesti ei vahingossa irtoaisi liian aikaisin.

10 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 10 Saapuneen postin lukeminen ja vastaaminen Saat tiedon saapuneesta sähköpostista useilla eri tavoilla, tyypillinen on Outlookin-ilmoitus oikeasta alakulmasta saapuneesta, avamattomasta kohteesta : Kun tämän jälkeen menet Saapuneet-kansioon, saat esille uudet viesti lihavoituna: Järjestelmänvalvoja myös ilmoittaa, että viestin lähettäminen osoitteeseen ei ole onnistunut. Kaikki tällaiset NDR-viestit (Non Delivery Report) viestit kannattaa tutkia tarkkaan, koska usein ne indikoivat mahdollisesti ongelmasta.

11 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 11 Saat esille viestin esikatselutilaan. Voit tämän jälkeen vastata viestiin yläreunan painikkeilla seuraavasti: - Vastaa Ctrl+r - vastauksesi toimitetaan vain viestin lähettäjäkentässä oleviin osoitteisiin - Vastaa kaikille Ctrl+vaihto+r - lähettää vastauksen kaikille samoille henkilöille, jotka ovat saaneet myös alkuperäisen viestin - Välitä Ctrl+f - voit edelleenlähettää viestin esimerkiksi sellaiselle henkilölle, joka ei ole kuulunut viestin alkuperäisiin vastaaottajiin Edellisten ohella erittäin hyödyllisiä ovat kohdat Luokittele ja Seuranta. Suosittelen ottamaan nämä toiminnot aktiiviseen käyttöön. Tämä sen takia, että yhä useammalle työntekijälle saapuvan työsähköpostin määrä ylittää kynnyksen, jolloin asioiden seuraaminen ja niistä johtuvien työtehtävien tekeminen ei enää onnistu pelkän ulkomuistin varassa. Luokittelun avulla voit luokitella viestit värikoodien avulla. Voit myös itse luoda omaan toimintatapaasi paremmin sopivia uusia luokituksia.

12 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 12 Valinnalla Kaikki luokat saat esille olemassa olevat luokat ja voit luoda uusia väriluokkia valinnalla Uusi. Voit liittää tekemääsi luokitukseen myös pikanäppäimen, tässä tapauksessa pikanäppäimelläctrl+f10 saat tehtyä tämän luokituksen: Kun napsautat viestin ollessa aktiivisena pikanäppäintä, saat luokituksen päälle tai napsauttamalla toistamiseen, pois päältä:

13 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 13 Toinen ahkeran tietotyöläisen pelastus on Seuranta. Napsauta seurattavaksi haluamasi viestin kohdalla Seuranta sekä valitse ajankohta, johon mennessä viestiin tulee reagoida: Valinnalla Lisää muistutus saat itsellesi kalenteri-tyyppisen hälytyksen kun määrittämäsi ajankohta lähestyy: Valinnalla Määritä pikanapsautus voit määrittää, mikä seuranta viestiin saatetaan voimaan, jos napsautat viestin kohdalla viimeisenä näkyvää Merkinnan tila-saraketta.

14 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 14 Kun nyt haluat laittaa viestiin seurannan siten, että viestin seuranta on seuraavan päivänä, napsauta viimeistä saraketta, jossa Ensimmäinen koeviesti-viestin kohdalla näkyy punertava lippu: Jos napsautat viestin seurantaa uudelleen, merkataan se tehdyksi! Voit muuttaa niin Luokan kuin Seurannan asetusta myös hiiren kakkospainikkeella viestin kohdalla kyseisessä sarakkeessa (alla vasen kuva) kuten myös hiiren kakkospainikkeella (oikea kuva):

15 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 15 Liitetiedostojen käsittely Kun haluat lisätä viestiisi liitetiedostoja, voit toimia seuraavasti. Muistathan, että: - liitetiedosto on valmiina tietokoneellasi sellaisessa muodossa kuin haluat sen lähettää - liitetiedoston koko jää reilusti alle 10 Mt:n, tarvittaessa pakkaa tiedosto - jos vastaanottajan tulee ainoastaan avata ja lukea tai tulostaa liite, harkitse sen lähettämistä PDFtiedostona - jos vastaanottajan tulee muokata liitetiedostoa tai muuten käsitellä sitä ja jos et tiedä, onko vastaanottajalla Office 2007, älä lähetä xml-tiedostoina vaan tallenna vanhempaan Office muotoon - jos haluat poistaa Office 2007-asiakirjoista metatiedot ja muut mahdolliset lisätiedot, valitse ennen asiakirjan tallennusta valinta Office Valmistele Tarkasta asiakirja Tarkasta valitse Poista, jos haluat poistaa löydettyjä tietoja Sulje - kuvaa liitetiedosto, tiedoston nimi ja ohjelma, jolla se on tehty mahdollisimman yksiselitteisesti Seuraavassa esimerkissä vastataan saatuun sähköpostiviestiin siten, että viestiin lisätään kolme liitetiedostoa. Hae liitetiedostot Liitä tiedosto-painikkeella. Tarkista ennen kuin napsautat Lähetä-painiketta, että liitetiedostojen koko ei ylitä 10 Mt! Kuvassa olevat liitteet vievät 42 kt kt + 86 kt = 330 kt = 0,33 Mt eli ei hätää! Tämän lisäksi voidaan käyttää tässä viestissä esimerkkinä äänestyspainikkeita, jotka löytyvät Asetukset Käytä äänestyspainikkeita-kohdasta:

16 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 16 Voit valita valmiina olevia vaihtoehtoja tai kirjoittaa äänestyskohtaan haluamasi vaihtoehdon kuten alla olevassa kuvassa: Lähetä viesti Lähetä-painikkeella. Vastaanotettujen liitetiedostojen käsitteleminen Kun saat sellaisia viestejä, joiden mukana tulee liitetiedosto, tunnistat sen Saapuneet-kansiossa Liitetiedosto-sarakkeessa (neljäs sarake vasemmalta päin) olevasta symbolista: Aikaisemmin laskimme, että liitteiden koko pitäisi olla 330 kt, mutta kuvasta näet, että myös viesti saattaa viedä joitakin kymmeniä kilotavuja. Ennen kuin tutkitaan liitteitä, katsotaan miten voit tarkemmin tutkia viestin sisältöä. Valitse viestin kohdalla hiiren kakkospainike, sekä valitse vaihtoehto Viestin asetukset. Voit tutkia viestin postileimoja ikkunan alareuna kohdassa Internet-otsikot. Itse asiassa voit tätä kautta varmistaa, mistä viesti on alun perin tullut. Tässä tapauksessa näkyy, että viestin alkuperäinen lähettäjä on ws21-työasema, jonka IP-osoite on Tätä osoitetta on mahdotonta väärentää eli esimerkiksi tätä kautta on mahdollista selvittää, mistä jokin roskaposti on lähtöisin.

17 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 17 Saapuneessa viestissä on kolme liitetiedostoa. Outlook 2007 mahdollistaa nyt ensikertaa niiden esikatselemisen viestin avaamisen sijaan. Napsauta kuvassa näkyvien liitetiedostojen kohdalla, aloita Word-asiakirjasta:

18 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 18 Outlook varoittaa, että kannattaa esikatsella vain luotettavasta lähteestä peräisin olevia tiedostoja. Sama koskee kaikkea liitetiedostojen käsittelyä eli mitään täysin tuntemattoman tai myös hyvin tuntemasi lähettäjän oudolta vaikuttava viestiä, puhumattakaan liitteiden avaamisesta ei kannata tehdä ilman että ensin varmistat, että lähettäjä on aito. Soita tai lähetä tarkistusviesti ennen epäilyttävän liitetiedoston avaamista. Saat näkyville Word-liitetiedoston sisällön, tee sama PDF- ja JPG-tiedostoille. Jos Outlook ilmoittaa, että se ei saa viestiä esikatseltua, kokeile tällöin liitetiedoston avaamista. Voit avata liitetiedosto hiiren kakkospainikkeen valinnalla Avaa.

19 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 19 Tutut varoitukset, napsauta Tallenna! Tämä sen takia, että jos avaat tiedosto suoraan, muokkaa sitä ja lopetat tiedoston ilman että muistat tallentaa sitä sekä suljet saamasi sähköpostiviestin, mitkään tekemäsi muutokset eivät mene talteen! Tämän takia aina kannattaa ensin tallentaa viesti ja sen jälkeen vasta avata se. Kun tallennettu tiedosto avataan esimerkiksi resurssienhallinnan (Win+E) avulla, saat PDF-tiedoston avattua:

20 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 20 Iisakki-kuva näkyy esikatselussa niin kuin pitää: Miten sitten viestissä ollut äänestys eli kysely liitteiden avaamisesta? Oletuksena et näe helpolla mistään, että viestissä olisi ollut tällaista kyselyä. Tämän takia kyselyn sisältävän viestin yhteyteen tulisi lisätä ohje, että avaa viesti uuteen ikkunaan kaksoisnapsauttamalla Outlookissa viestiä. Kun viesti aukeaa uuteen ikkunaan, saat viesti-ikkunan yläreunaan tekstin Äänestä valitsemalla yläpuolella olevasta Vastaaryhmästä. Napsauta tämän jälkeen Äänestä-painiketta saadaksesi esille äänestysvaihtoehdot: Valitse oikea vaihtoehto.

21 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 21 Voit lähetää vastauksen suoraan sellaisenaan tai valinnalla Muokkaa vastausta ennen lähettämistä voit laittaa mukaan jonkin viestin. Tässä tapauksessa valitaan oletuksena oleva Lähetä vastaus heti, napsautetaan Ok. Kyselyn lähettäneelle lähtee vastaus ja hän saa sen näkyville hetkisen kuluttua: Tätä voidaan käyttää myös erilaisiin Galluppeihin, kesäkuumalla voidaan kysyä työkavereilta esimerkiksi seuraavaa: Allekirjoitukset Sähköpostiviestinnässä olisi toivottavaa, että ainakin jossakin viesteissä lähettäisit vastaanottajalle yhteystietosi. Tämä onnistuu parhaiten allekirjoituksen avulla. Allekirjoituksen laatiminen onnistuu Outlookin asetusten avulla, mutta paremmin sen muistaa siitä, että lisää sen uutta viestiä laadittaessa:

22 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 22 Valitse Viesti-välilehdeltä kohta Allekirjoitus. Saat esille kaikki käytössäsi olevat allekirjoitukset. Niitä ei vielä ole, valitse Uusi: Anna allekirjoitukselle mahdollisimman kuvaava nimi, normaalisti kannattaa tehdä erikseen suomalainen ja kansainvälinen allekirjoitus:

23 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 23 Syötä tarvittavat tiedot ja napsauta sen jälkeen Ok. Saat tämän jälkeen lisättyä allekirjoituksen samasta kohdasta, mistä sen laadit: Huomaa, että oikoluku huomautta Hello-sanasta: Voit ohittaa sen hiiren kakkospainikkeella tai lisätä sen sanastoon, aivan kuten muissa Office-ohjelmistoissa.

24 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 24 Viestien etsiminen Outlook 2007:n kenties paras uusi ominaisuus on viestien haku-toiminto, aivan kuten Vistakäyttöjärjestelmässä. Kirjoita hakusana(t) Saapuneet-kansion oikeassa ykäkulmassa olevaan Haku:Saapuneet ikkunaan. Esimerkiksi haku sanalla iisakki tuottaa seuraavan tuloksen: Kuten näet, Outlook varjostaa keltaisella värillä kaikki ne hakutulokset, joissa etsimäsi hakusana löytyy. Jos viestin otsikossa esiintyisi tämä hakusana, myös se silloin näytettäisiin. Jos napsautat mustaa kolmiota hakupainikkeen jälkeen, saat esille uusia vaihtoehtoja:

25 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 25 Valinnalla Indeksoinnin tila saat selville, kuinka ajan tasalla indeksointi on: Valinnalla Etsintäasetukset voit vaikuttaa etsintään, oletukset ovat aika hyvät, jos haluat etsiä muistakin kuin valittuna olevasta kansiosta, valitse kohta Kaikista kansioista. Jos haku ei löydä ja olet rajoittanut haun vain valittuna olevaan kansioon, voit kokeilla valintaa Etsi uudestaan kaikista sähköpostiviesteistä, jolloin haku kohdistetaan oletuskansion sijaan kaikkiin viesteihin:

26 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 26 Voit käyttää myös haku Laajenna kyselyn muodostin hakutoimintoa napsauttamalla kahta nuolenpäätä alaspäin: Voit määrittää useita erilaisia hakumäärityksiä, esimerkissä etsitään, mitkä ovat sellaisia tehtäviä, jotka pitäisi hoitaa huomenna, jonka jälkeen saat esille ne viestit, joiden seuranta on laitettu seuraavaksi päiväksi. Käsittelysääntöjen hyödyntäminen Eräs sähköpostin käyttöä tehostava toiminto on tehokas käsittelysääntöjen eli suodattimien hyödyntäminen. Eräs keino hallita sähköpostitulvaa on viedä viestit valmiiksi kansioihin lähettäjien tai projektien mukaisesti. Jos napsautat viestin kohdalla hiiren kakkospainiketta ja valitset Luo sääntö, voit luoda säännön vuorovaiheisen velhon avulla.

27 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 27 Valitse ehdot, jolla sääntö kohdistetaan viestiin, itse käytän yleensä lähettäjä-kenttää, kuten tässäkin tapauksessa: Kun napautat kohtaa Siirrä kohde kansioon, saat esille valintaikkunan, valitse Saapuneet ja napsauta kohtaa Uusi : Anna kansiolle mahdollisimman kuvaava nimi, itse käytän yleensä lähettäjän nimeä, joka samalla toimii myös käsittelysäännön valitsimena:

28 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 28 Hyväksyttyäsi ikkunana Ok-valinnalla, sääntö on valmiina. ÄLÄ laita rastia kohtaan Toista valittu ääni, ellet halua tehdä jotain erikoissääntöä, esimerkiksi joka kerta kun saat roskapostin, soitat tilanteeseen sopivan kappaleen? Pääset valinnalla Lisäasetukset muuttamaan säännön asetuksia hyvinkin yksityiskohtaisella tasolla. Nämä ovat samat valinnat, jotka saat esille Tässä ensimmäisessä vaiheessa ei yleensä tarvitse juurikaan muutoksia, napsauta Seuraava.

29 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 29 Vaihe 1 valitse toimet, täältä löytyy useampi muistettava kohta, esimerkiksi poista se lopullisesti poistaa viestin siten, että se ei jää kasvattamaan tilakiintiöitä. Valinnalla lopeta sääntöjen käsittely viestille ei suoriteta muita sääntöjä. Tämä kohta on oleellinen sen takia, että jos viestiin kohdistetaan useita eri sääntöjä, et välttämättä voi olla varma, mihin kansioon se lopulta päätyy tai jossain tapauksissa viestistä saattaa syntyä useita eri kopioita eri kansioihin. Poikkeuksien kanssa tulee olla myös todella tarkkana:

30 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 30 Varmista, että säännöllä on sopivan kuvaava nimi, laita rasti kohtaan Suorita tämä sääntö viesteihin, jotka ovat jo kansiossa Saapuneet. Varmista myös, että rasti on kohdassa Ota tämä sääntö käyttöön, jotta se jää varmasti voimaan. Napsauta Valmis. Sääntö lähti toimimaan, kaikki Kurssi1-käyttäjän viesti poistuivat Saapuneet-kansiosta ja siirtyivät Kurssi1- kansioon.

31 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 31 Jos tämän jälkeen haluat uudelleen säätää tekemääsi käsittelysääntöä, valitse Työkalut Säännöt ja ilmoitukset: Saat esille kaikki käytössä olevat säännöt. Valinnalla Muuta sääntöä käynnistät saman asetusvelhon, jonka avulla edellä tämä kurssi1-niminen sääntö laadittiin. Valinnalla Suorita säännöt nyt, voit ajaa sellaisia sääntöjä, joita ei automaattisesti ajeta viestien yhteydessä.

32 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 32 Roskapostien suodattaminen Roskapostien suodatusta ei tulisi tehdä Outlook-ohjelmistolla vaan se tulisi hoitaa ennen sähköpostipalvelinta sijoitettavilla ns. yhdyskäytävätason suodatusohjelmistoilla. Mikäli napautat läpipäässeen roskapostiviestinkohdalla hiiren kakkospainiketta, voit valita Roskaposti-komennosta valinnan Lisää lähettäjä estettyjen lähettäjien luetteloon. Vastaavasti jos jostain syystä Outlook leimaa jonkin viestin roskapostiksi, vaikka se ei sitä ole, voit kokeilla valintaa Lisää lähettäjä luotettavien lähettäjien joukkoon tai valintaa Lisää lähettäjän toimialue turvallisten lähettäjien luetteloon. Jälkimmäisessä tapauksessa kenenkään kyseisestä toimialueelta lähettävän henkilön viestiä ei leimata roskapostiksi. Tätä ei kannata käyttää esimerkiksi sellaisiin toimialueisiin kuin hotmail.com, gmail.com, yahoo.com jne. Lisättyäsi lähettäjän estettyjen lähettäjien luettelon, saat ilmoituksen ja viesti häipyy saman tien Roskaposti-kansioon: Ei paras mahdollinen esimerkki, mutta idea roskapostin suodatuksesta varmasti selviää:

33 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 33 Valinnalla Roskapostiasetukset saat laajan määrän tähän toimintoon liittyviä asetuksia: Välilehtien Turvalliset lähettäjät, Turvalliset vastaanottajat sekä Estetyt lähettäjät saat esille ne osoitteet, jotka olet näihin luetteloihin itse lisännyt. Jos esimerkiksi jokin tunnettu lähettäjä aina menee automaattisesti Roskaposti-kansioon, käy tarkistamassa, että kyseinen osoite ei sijaitse Estetyt lähettäjät luettelossa. Kansainvälinen-välilehdellä voit suodattaa esimerkiksi päätason domain-osoitteiden tai kieliasetusten mukaisesti viestejä. Jos vastaanotat paljon roskaposteja esimerkiksi Korealaisista-domainosoitteista, voit automaattisesti merkitä kaikki.ko-osoitteet estettyjen lähettäjien luetteloon. Tai jos vastaanotat paljon espanjankielistä roskapostia, voit lisätä espanjankieliset viestit estettyjen lähettäjien luetteloon.

34 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 34 Kalenteritoiminnot Pääset Outlookin kalenteri-toimintoihin vasemman alakulman Kalenteri-painikkeesta tai pikanäppäimellä Ctrl+2. Pikanäppäimet näet Siirry-komennosta: Kokeile ensimmäiseksi yläreunasta Päivä Viikko Kuukaus-valinnat.

35 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 35 Kalenterimerkintöjen tekeminen Tee uusi kalenterimerkintä haluamaasi ajankohtaan hiiren kakkospainikkeen valinnalla Uusi tapaaminen tai jokin muu lukuisista vaihtoehdoista: Saat käyttöösi kalenterimerkintä ikkunan, johon sinun tulee syöttää keskeiset tiedot: Voit tarkastella muiden tapahtumaan osallistuvien henkilöiden kalentereita valinnalla Aikataulu.

36 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 36 Jos Outlook ei saa haettua jonkin toisen henkilön tietoja, näkyy kyseisen henkilön kohdalla katkoviiva ja ilmoitus Ei tietoja. Varaustietojen hakeminen ei onnistunut. Pääset takaisin perusnäkymään valitsemalla vaihtoehdon Tapaaminen. Yrityskäytössä olisi syytä yhteisesti sopia, mitä esimerkiksi tarkoitetaan seuraavilla koodeilla: Jos haluat tehdä merkinnästä yksityisen, napauta keltaista lukkoa. Tällöin muut käyttäjät, joilla on oikeus katsoa kalenterimerkintöjäsi, eivät saa selville tähän merkintään tehtyjä tarkempia tietoja.

37 Outlook Oulu Kimmo Rousku sivu 37 Kalenterin lähettäminen sähköpostitse Kokoukselle ei meinaa millään löytyä vapaata yhteistä aikaa, onko tuttu tilanne? Osapuolet eivät pääse katsomaan suoraan toisten kalentereita? Tällöin eräs keino on se, että lähetetään omat, vapaana olevat kalenteriajat sähköpostitse. Tämä tapahtuu valitsemalla Lähetä kalenteri sähköpostitse. Valitse aikajakso, jolta kalenteri haluat tuottaa sekä katso muut asetukset ja napsauta lopuksi Ok. Saat tämän jälkeen uuden sähköpostiviestin, johon Outlook tuottaa valmiin kalenerin html-viestiksi. Voit muokata viestiä tarpeen mukaan ennen kuin lähetät sen henkilölle, jonka tehtävänä on löytää yhteistä aikaa:

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Microsoft. Outlook Express 6

Microsoft. Outlook Express 6 Microsoft Outlook Express 6 Koulutuskeskus Salpaus/Tietojenkäsittely - Vesa Rinne, Taru Honkapää SISÄLLYSLUETTELO 1 KÄYNNISTÄMINEN JA NÄYTÖN ASETUKSET... 1 2 UUDEN VIESTIN LUOMINEN... 2 2.1 VASTAANOTTAJAN

Lisätiedot

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Pikanäppäimet ja aikaa säästävät vinkit suosikkisähköposti- ja kalenterisovelluksiisi Koskee Outlook 2016 for Windowsia 1. Siirry nopeasti Saapuneet-kansioon Käynnistitkö

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

Pikaopas. Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun.

Pikaopas. Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun. Pikaopas Microsoft Word 2013 näyttää erilaiselta aiempiin versioihin verrattuna, joten laadimme tämän oppaan avuksi uusien ominaisuuksien opetteluun. Pikatyökalurivi Nämä komennot ovat aina näkyvissä.

Lisätiedot

YH1b: Office365 II, verkko-opiskelu

YH1b: Office365 II, verkko-opiskelu YH1b: Office365 II, verkko-opiskelu Huom. Suosittelemme tämän harjoituksen 1b tekemistä mikroluokassa, jotta yliopiston mikroluokat tulevat edes hieman tutuiksi. Harjoituksen tavoitteet Harjoituksessa

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom

Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom Symbol for Windows Gold Symboliposti Modemo 2011 Handicom 2011 Handicom JOHDANTO Symbol for Windows Gold Symboliposti toimii tarvittaessa itsenäisenä sähköpostiohjelmana. Sitä voi käyttää myös Tekstintekijän

Lisätiedot

GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi

GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi Tietohallintokeskus / hannele.rajaniemi@jyu.fi SISÄLTÖ Viestin lähettäminen Allekirjoitus, liitetiedostot Osoitekirja ja postituslistat Viestien käsittely Roskapostiasetukset

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Microsoft Outlook 2010

Microsoft Outlook 2010 Microsoft Outlook 2010 Outlook 2010 koulutuksen sisältö Outlookin näkymät ja asetukset Outlook 2010 sähköposti Uusi sähköposti Saapunut sähköposti Allekirjoitus Yhteystiedot Automaattiset vastaukset Viestien

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

YH2: Office365 II, verkko-opiskelu

YH2: Office365 II, verkko-opiskelu Aulikki Hyrskykari, Antti Sand, Juhani Linna YH2: Office365 II, verkko-opiskelu Huom. Suosittelemme tämän yksilöharjoituksen 2 tekemistä mikroluokassa, jotta yliopiston mikroluokat tulevat edes hieman

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31

MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Mini-Lexia-opas 2012 MINI-LEXIA OPAS Versio 4.31 Sisältö Yleistä Lexiasta ja Mini-Lexiasta... 2 Ohjeet Lexian ammattikäyttäjälle: Harjoitusten siirtäminen... 2 Harjoitusten siirtäminen muistitikulla...

Lisätiedot

Poissaoloviestin asettaminen

Poissaoloviestin asettaminen OHJE 1 (8) KPO LAAJAKAISTA SÄHKÖPOSTIASETUSTEN TEKO Kaikki tässä ohjeesta tehtävät muutokset tehdään Kainuu.com webmailissa osoitteessa: webmail.kainuu.com Sisällysluettelo POISSAOLOVIESTIN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Outlook 2003 fin Laiskakoira

Outlook 2003 fin Laiskakoira Outlook 2003 fin Laiskakoira Tämä Laiskakoira-kirja on mallikappale eikä tätä saa käyttää ilman Tieturi Oy:n kirjallista lupaa. Jos näet tämän kirjan käytössä, on kyseessä tekijänoikeusrikos. Ota tällöin

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen.

Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. 1 / 50 1. Etusivu Ohjelmisto on tietokanta pohjainen tiedostojärjestelmä, joka sisältää virtuaalisen hakemisto rakenteen. Virtuaali hakemistoihin voi tuoda tiedostoja tietokoneelta tai luoda niitä tällä

Lisätiedot

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi

Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi ja salasanaksi sähköpostiisi saamasi Kirjautuminen o Mene osoitteeseen fronter.com/riihimaki o Ensimmäisellä käyttökerralla (tai kun olet unohtanut salasanasi): Valitse Unohtunut salasana? Kirjoita käyttäjätunnukseksi matkapuhelinnumerosi.

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT

TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT TAMPEREEN TEKNILLINEN YLIOPISTO KÄYTTÖOHJE TIETOVARASTON KUUTIOT 14.11.2011 Sisältö Perustietoa tietovarastosta... 2 Perustietoa kuutioista... 2 Dimensioiden valinta... 2 Uuden dimension lisääminen aikaisemman

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1

Excel Perusteet. 2005 Päivi Vartiainen 1 Excel Perusteet 2005 Päivi Vartiainen 1 SISÄLLYS 1 Excel peruskäyttö... 3 2 Fonttikoon vaihtaminen koko taulukkoon... 3 3 Sarakkeen ja rivin lisäys... 4 4 Solun sisällön ja kaavojen kopioiminen... 5 5

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle.

Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. TEE KONEESTA CD-VARASTO: Kopioi cd-levyt kiintolevylle, niin fyysiset levyt joutavat eläkkeelle. Siirrä cd-levysi TIETOJA Kopioi cd-levyt kiintolevylle levykuviksi, niin pääset sisältöön nopeasti käsiksi

Lisätiedot

RSS -syötteen tilaaminen

RSS -syötteen tilaaminen OHJE 1 (6) RSS -syötteen tilaaminen Valitse lehtilistasta lehti jonka haluat tilata, http://extra.pkssk.fi/html/tieteellinen_kirjasto/lehdet.html Klikkaa RSS -kuvaketta [eri sivustoilla kuvakkeet sijaitsevat

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2013, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Kun Outlook 2013 käynnistetään ensimmäistä kertaa, ohjelma toivottaa tervetulleeksi. Tilin määritystä

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

iphone ja ipad

iphone ja ipad 1 Laadinta- ja lähettämisohje Laadinnassa on mahdollista käyttää sähköpostipohjaa tai Word-asiakirjapohjia. Tietokoneilla (Windows 10) on erilliset ohjeet Word-asiakirjapohjien käyttöön, mutta tässä ohjeessa

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi

elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi elearning Salpaus http://elsa.salpaus.fi Elsa-tutuksi SISÄLLYSLUETTELO 1 MIKÄ ON ELSA, ENTÄ MOODLE?... 3 1.1 MITÄ KURSSILLA VOIDAAN TEHDÄ?... 3 2 KURSSILLE KIRJAUTUMINEN... 3 3 KURSSILLE LIITTYMINEN...

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset

@PHPOINT / @KOTIPOINT Sähköpostitilin asetukset 1(10) OHJEEN SISÄLTÖ Sivu Sähköpostitilin lisääminen 2 Oletussähköpostiosoitteen muuttaminen 7 Sähköpostiliikenteen käyttäminen suojatulla yhteydellä 9 (Viestintäviraston suositus) 2(10) Sähköpostitilin

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa.

Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Tapa 1 Sähköpostitilin määrittäminen Outlook 2010, kun ohjelma käynnistetään ensimmäistä kertaa. Kuva 1. Määrittämistä jatketaan valitsemalla Kyllä ja painamalla Seuraava -painiketta. Kuva 2. Uuden sähköpostitilin

Lisätiedot

H2: Tehtävänanto. Harjoituksen tavoitteet

H2: Tehtävänanto. Harjoituksen tavoitteet H2: Tehtävänanto Jokaisen yliopiston opiskelijan edellytetään seuraavan yliopiston sähköpostiosoitteeseen saapuvaa postia. Voit käyttää siihen yliopiston tarjoamaa verkkosähköpostia, tai asentaa itsellesi

Lisätiedot

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ

OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ OPPILAAN/ OPISKELIJAN NÄKYMÄ 2 / 23 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 3 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT...

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin.

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin. Pikaopas Microsoft Visio 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Päivitetyt mallit Mallien avulla voit nopeasti

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa

Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Office 365:n käyttäminen iphonessa tai ipadissa Pikaopas Sähköpostien tarkistaminen Määritä iphone tai ipad lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteri missä tahansa Voit

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008

MOODLE TUTUKSI. Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 2008 MOODLE TUTUKSI Pirkko Vänttilä Oulun aikuiskoulutuskeskus 4.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. ALOITUSNÄKYMÄ... 4 2. TUTUSTUMINEN... 5 3. KESKUSTELUT... 8 4. VIESTIT... 10 5. CHATIT... 10 6. TIEDOSTOJA OMALTA

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Optima käyttöopas opiskelijalle

Optima käyttöopas opiskelijalle Optima käyttöopas opiskelijalle Sisällys 1. Laitteistovaatimukset...3 2. Optimaan kirjautuminen...4 3. Optiman käyttöliittymä...5 4. Työskentely Optimassa...9 Materiaalin avaaminen...9 Tallentaminen ja

Lisätiedot

Paperiton näyttösuunnitelma

Paperiton näyttösuunnitelma Paperiton näyttösuunnitelma Käyttöohje opettajalle ja työpaikkaohjaajalle Koonnut: Jarkko Lehmuskenttä Turun sivistystoimiala, Suunnittelu- ja kehittämispalvelut 18.10.2015 Versio 2.0 Ohje on koottu OPH:n

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen

Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Ohje luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen Liikenteen turvallisuusvirasto 27.9.2012 Sisällysluettelo Luottamuksellista tietoa sisältävien sähköpostiviestien

Lisätiedot

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 TM GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOPAS GroupWise WebAccessin avulla voit käyttää postia ja kalenteria millä tahansa HTML 3 -yhteensopivalla Web-selaimella. Lähetä viestejä

Lisätiedot

Microsoft Outlook 2007. 21.11.2011 Salcom Group Oy

Microsoft Outlook 2007. 21.11.2011 Salcom Group Oy Microsoft Outlook 2007 1 Outlook 2007 koulutuksen sisältö Outlook tänään Uusi sähköposti Allekirjoitus Yhteystiedot ja jakeluluettelot Saapuneet sähköpostit Ulkona-tilan hallinta Viestien hallinta Outlook

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu

SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu SÄHKÖPOSTIOHJE Mikkelin ammattikorkeakoulu 1 Ohjeen nimi Vastuuhenkilö Sähköpostiohje Järjestelmäasiantuntija Antero Istolainen Voimaantulo 19.02.2013 Päätös Muutettu viimeksi 11.02.2014 Tarkistettu viimeksi

Lisätiedot

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa

Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa 7.3.2017 Office365 Tampereen yliopiston normaalikoulussa Office 365 palveluun kuuluvat mm. Office Web Apps-sovellukset o tekstinkäsittelyohjelma Word o taulukkolaskentasovellus

Lisätiedot

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN

OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN OHJE WWW.MUKAANPARTIOON.FI -LIPPUKUNTASIVUN MUOKKAAMISEEN 1. KIRJAUDU Navigoi osoitteeseen www.mukaanpartioon.fi. Aloita kirjautumalla: käyttäjätunnus: salasana: lippukunta HpL1Ka KUVA 1: Kirjautumislinkki

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

FrontPage 2000 - Näkymät

FrontPage 2000 - Näkymät FrontPage 2000 - Näkymät FrontPagessa on kuusi erilaista näkymää sivustoon. Sivunäkymä Tässä näkymässä luodaan sivut eli näkymä vastaa paljolti Wordin tekstinkäsittelyohjelman näkymää. Tässä on myös muokattava

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY

SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 1 SÄHKÖPOSTIPALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO LOUNEA OY 17.8.2015 Lounea Oy Tehdaskatu 6, 24100 Salo Puh. 029 707 00 Y-tunnus 0139471-8 www.lounea.fi Asiakaspalvelu 0800 303 00 Yrityspalvelu 0800 303 01 Myymälät

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja

Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Ohjeet/Huoltajille/Huoltaja Huoltajan toiminnot Helmi-asiakastuki lisäsi tämän elokuu 13, 2012 12:28 1 Yleistä tietoa helmestä 2 Etusivu 2.1 Yhteenveto 2.2 Lukujärjestys / Kotitehtävät / Merkinnät 2.3

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS TM GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOHJE GroupWise on ohjelmisto, joka on suunniteltu täyttämään kaikki viestintä-, ajastus-, kalenteri- ja asiakirjanhallintatarpeesi.

Lisätiedot