Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty 23.1.2014"

Transkriptio

1 Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty Mainosaineisto toimitetaan seuraavasti: 5 arkipäivää ennen kampanjan alkua: erikoistoteutukset ja tehosteet 3 arkipäivää ennen kampanjan alkua: perusbannerit Aineistot toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen Kuvatiedostot pitäisi pakata zip-formaattiin Mac OS-käyttöjärjestelmästä lähetettäessä. Sähköpostissa tulee aineiston lisäksi olla mukana seuraavat tiedot: ilmoittajan ja asiakkaan nimi kampanjan nimi sivusto tai osio, jossa mainos julkaistaan kampanja-aika URL-kohdeosoite, joka avautuu kun mainosta klikataan Flash-aineistossa lisäksi varakuva jpg- tai gif-muodossa Aineiston testaus Aineistot on testattava yleisimmillä selaimilla (Internet Explorerin, Chromen, Firefoxin, Operan ja Safarin yleisimmät versiot). Jos mainos esitetään Html-tägin kautta, saa mainoksen näyttää vain sellaisilla selaimilla ja käyttöjärjestelmillä, joilla se on testattu. Mainosaineiston vaihto Normaalit määräajat ovat voimassa myös, jos aineistoa halutaan vaihtaa kesken kampanjan. Asiakas toimittaa osoitteeseen uuden aineiston. Virheellinen aineisto Jos aineisto a) myöhästyy, b) sitä ei toimiteta ohjeiden mukaisesti tehtynä, c) on sisällöllisesti arveluttavaa tai d) teknisesti toimimaton, kampanjan ei voida taata alkavan haluttuna ajankohtana. Mainos ei saa sekoittua sivuston muuhun sisältöön. Mikäli tämä mahdollisuus on olemassa, tulee mainoksessa olla jatkuvasti näkyvillä Ilmoitus -teksti mainoksen vasemmassa yläkulmassa (kirjasinkoko 16 pikseliä). Tämä ei koske sivustoja, joiden sivupohjassa on erikseen Ilmoitus -teksti. Otavamedia Oy pidättää itsellään oikeuden poistaa näkyvistä ohjeiden vastaisen aineiston. Aineisto palautetaan näkyville, kun mainostaja on korjannut sen ohjeistuksen mukaiseksi.

2 Ohjeistus Kuva-aineistot Kuvan on oltava joko jpg- tai gif-muodossa ja enintään 40 kilotavun kokoinen (paraati 60 kt). Kuvassa on käytettävä RGB-värejä, koska kaikki selaimet eivät osaa lukea CMYK-värejä. Animoidun gif-mainoksen pituudeksi suositellaan enintään 15 sekuntia. Flash-aineistot SWF-tiedoston on oltava enintään 40 kilotavun kokoinen ja se on tuotettava vähintään Flash Player 8 yhteensopivaksi. Vanhemmissa versioissa sekä laitteissa, jotka eivät tue flashia (esimerkiksi Applen tuotteet) näytetään mainoksen varakuva (jpg/gif). Animoinnin pituudeksi suositellaan enintään 15 sekuntia. Linkkipainikkeen clicktag-toiminto Flash-sovelluksessa on oltava standardin mukainen: on (release) { geturl(_root.clicktag, _blank ); } Jos mainoksessa on useampia klikattavia painikkeita, voidaan jokaisella painikkeelle määritellä oma clicktag-komento (enintään 10 kappaletta). Huom! CPC-kampanjoissa on mahdollista käyttää vain yhtä clicktag:ia. on (release) { geturl(_root.clicktag1, _blank ); } on (release) { geturl(_root.clicktag2, _blank ); } on (release) { geturl(_root.clicktag3, _blank ); }.. jne. Käytettäessä useampaa clicktagiä on aineiston toimittamisen yhteydessä mainittava mihin tägiin tietty URL-osoite kuuluu. Lisäksi on hyvä mainita mistä kohtaa mainosta kyseinen linkki löytyy, jotta voidaan varmistaa linkin toimivuus. clicktag1 = - vihreä auto clicktag2 = - sanat Tilaa nyt! clicktag3 = - purjevene.. jne.

3 SWF-tiedoston lisäksi on aina toimitettava varakuva joko jpg- tai gif-muodossa. Flash-mainosta voidaan näyttää vain selaimessa, jossa on vähintään Flash Playerin versio 8 käytössä. Muissa kokoonpanoissa näytetään mainoksen varakuva. HUOM! Mikäli banneri tehdään AS3:lla, niin tässä oma ohje sille: flash_specifications Mainonnanhallintamme suosittelee AS2:sen käyttöä. Kolmannen osapuolen tägit Aineiston toimituksen yhteydessä tulee toimittaa selkeät ohjeet, miten Otavamedia Oy:n käyttämä klikkiseuranta toteutetaan kolmannen osapuolen tägissä. Aineisto tägin takana ei saa vaihtua kampanjaaikana ilman erillistä sopimusta. Tägiaineisto tulee toimittaa viimeistään viisi päivää ennen kampanjan alkua ja sen tulee olla toiminnassa muun muassa sisällöllistä ja teknistä testausta varten. Eli tägiä ladatessa lopullisen mainosaineiston pitää tulla näkyviin jo ennen kampanjan alkua. Mikäli tägi ei toimi esimerkiksi Otavamedia Oy:n oman klikkiseurannan kannalta tai muusta syystä, on Otavamedia Oy:llä oikeus siirtää aineisto omalle palvelimelleen. Vaihtoehtoisesti aineiston toimittajalta voidaan pyytää tarvittavat tiedot klikkiseurannan toteuttamiseksi aineistoon liitettävällä seurantapikselillä ja erillisellä seurantaosoitteella. Kolmannen osapuolen mainosjakelun palvelimen tulee kestää kävijäkuorman aiheuttama dataliikenne ja datasiirtohuiput. Otavamedia Oy:llä on oikeus pidättäytyä ottamasta vastaan tai keskeyttää mainoskampanja esimerkiksi teknisten tai muiden ongelmien ilmetessä. Otavamedia Oy pidättää oikeuden selvittää uuden kolmannen osapuolen tägitoimittajan luotettavuuden ennen kuin tägiaineisto hyväksytään julkaistavaksi.

4 Perusbannerit Mainosmuoto Mainoksen koko pikseleissä Mainoksen koko kilotavuissa Boksi 300 x Jättibanneri 728 x Jättiboksi 468 x Iso painike 150 x Panorama 980 x Paraati Pidennetty suurtaulu 980 x x Suurtaulu 140 x Tekstilinkki 580 x Mobiilikampanja display-kampanjan yhteydessä Mainostaja voi halutessaan toimittaa mobiiliilaitteisiin sopivat mainosformaatit tukemaan displaykampanjaa ilman lisähintaa alla olevan ohjeistuksen mukaan: Ostettu diplaymainosmuoto => mobiilimainosmuoto Paraati => mobiiliparaati (300*300px, 20kt) Panorama, box tai jättibanneri => mobiilipanorama (300*150px, 15kt) Pidennetty suurtaulu tai suurtaulu => kalapuikko (300*75/50px, 15kt)

5 Erikoistoteutukset Mainosmuoto Mainoksen koko pikseleissä Avautumissuunta Mainoksen koko kilotavuissa DHTML (ei html) 600 x Interstitiaali (ei html) 768 x Tarranurkka (ei html) 300 x Laajenevat bannerit: Boksi 300 x 500 alas 40 Jättibanneri 728 x 300 alas 40 Iso painike 300 x 120 vasemmalle 40 Pidennetty suurtaulu 320 x 600 vasemmalle 40 Suurtaulu 280 x 350 vasemmalle 40 DHTML-mainoksen materiaalissa ei saa olla sulje-painiketta itsessään, vaan se lisätään järjestelmästä. Interstitiaali eli välisivun mainos aukeaa omalle sivulleen siirryttäessä sivulta toiselle. Mainoksen esilläoloaika on hyvä olla sekuntia (ajastetaan mainonnanhallinnan kautta). Interstitiaali näkyy vain kerran yhdelle käyttäjälle viikon aikana (frequency weekly 1). Mainokseen lisätään automaattisesti teksti Sulje ja mainoksen sulkemista kuvaava painike. Tarranurkka-mainosmuoto sijoittuu sivuston vasempaan alakulmaan. Mainosmateriaalissa ei saa olla suljepainiketta itsessään, vaan se lisätään järjestelmästä. Huomioi lisäksi Flash-aineistoon tuleva clicktag. Katso tarkemmat ohjeet tämän sivun yläosasta. Laajenevat bannerit Laajenevassa mainoksessa käytetään yhtä flashtiedostoa, jonka koko tulee olla se mikä bannerilla on laajentuneessa tilassa, esimerkiksi 728x300. Tehosteet Video bannerin sisällä Videobanneri saa käynnistyä vasta käyttäjäaktiivisuuden jälkeen. Video voidaan asettaa käynnistymään käyttäjän klikatessa banneria tai 0,5 sekunnin viiveellä, kun käyttäjä vie hiiren osoittimen bannerin päälle. Videon pitää pysähtyä käyttäjän klikatessa pysäytyspainiketta tai käyttäjän siirtäessä hiiren osoittimen bannerin päältä pois. Tämä sama koskee myös videossa olevaa ääntä. Lisäksi äänentason tulee olla käynnistyessä 0% ja voimistua asteittain maksimiinsa 2 sekunnin kuluessa. Videobanneri voidaan toistaa kaikkien perusbannereiden paikoilla ja videon tulee toistua perusbannerin mainosalueen sisäpuolella. Huomioi lisäksi Flash-aineistoon tuleva clicktag. Katso tarkemmat ohjeet tämän sivun yläosasta.

6 Videomainonta sivuston sisällön sisällä Videon koko: min 640*360 max 1920*1080 Videon maksimipaino: 200Mt Formaatit: mov, flv, mpeg4, avi, tms. Videon pituus: max 30s (tekninen lisämaksu >30s.) Kuvasuhde: 16:9 (4:3 EI ole mahdollinen) Codec: kaikki video codec formaatit PAITSI ProRes 4444, HDV 720p60, Go2 Meeting 3 & 4, ER AAC LD, REDCODE Ääni: päällä Lisäksi URL-osoite (click command) Tai Mainostagin takaa VAST-standardina Maksimikoko aineistossa 5Mt Muut mainosmuodot Taustalakana Taustalakana voi olla joko toistuva kuvio, jolloin sitä toistetaan sekä vaaka-, että pystysuoraan koko taustan alueella. Vaihtoehtoisesti taustalakana voi olla myös yksittäinen kuva. Yksittäisen kuvan tapauksessa on suositeltavaa, että kuvan reunassa on jokin yhtenäinen väri, jolloin suurilla näytöillä tarkasteltaessa kuva jatkuu saumattomasti tasaväriin. Katso tarkemmat sivustokohtaiset ohjeet alta. Taustalakanan ei tulisi olla kooltaan yli 200 kilotavua. Tapetti ei ole klikattava. Tapetti voidaan lukita paikalleen haluttaessa. On suositeltavaa, että kaikki tärkeä tieto mainoksessa sijoitetaan vapaalle alueelle. Voit pyytää mallipohjaa taustan suunnittelun avuksi osoitteesta Plaza Plazan sivuston sisältöalueen leveys on 980 pikseliä. Taustalakanan leveydeksi suositellaan vähintään 1280 pikseliä. Käytettäessä edellä mainittua kokoa jää näyttöresoluutiolla 1280 x 1024 sivuston molemmilla reunoilla on noin 150 pikseliä leveä vapaa-alue, jossa taustalakanan päällä ei ole muuta sisältöä. Vastaavasti näyttöresoluutiolla 1024 x 768 tämä alue on noin 20 pikseliä leveä.

7 Kaksplus Sivu asemoidaan selaimen ylälaitaan ja sivuttais-suunnassa keskelle selainikkunaa. Taustalakanan koko on 1920x945 pikseliä. Taustaväri määritetään niin, että se vastaa kuvan alimman pikselin sävyä ja sen tulisi saumattomasti liukua kuvaan. Suunnittelun avuksi KP Wallpaper Forum.jpg ja KP Wallpaper FrontPage.jpg Suomen Kuvalehti Suomen Kuvalehden sisältöalueen leveys on 980 pikseliä. Taustalakanan leveydeksi suositellaan 1280 pikseliä. Käytettäessä edellä mainittua kokoa jää näyttöresoluutiolla 1280 x 1024 sivuston molemmilla reunoilla on noin 135 pikseliä leveä vapaa-alue, jossa taustalakanan päällä ei ole muuta sisältöä. Vastaavasti näyttöresoluutiolla 1024 x 768 tämä alue on noin 10 pikseliä leveä Nettix Nettixin sivustoilla sisältöalueen leveys on 990 pikseliä, joten resoluutiolla 1280 x 1024 vapaan alueen leveys molemmilla reunoilla on noin 143 pikseliä leveä. Vastaavasti resoluutiolla 1024 x 768 vapaa-alue on vain muutamia pikseleitä. Nettixin erikoismainosmuodot: Navigaatiopaikka Mainoksen koko enintään 15 merkkiä. Auto/Motoikkuna mainoskoko 103x78px maksimissaan kolme riviä tekstiä, noin 60 merkkiä staattisen kuvan (jpg/gif) maksimipaino 10kt kuvassa tulee olla ajoneuvo Hakuihin perustuva mainos mainosmuoto 560x120px (Nettiauto, Nettimoto) enintään 3 hakukriteeriä maksimipaino 40 kt Uutiskirjeet Uutiskirjeissä voidaan käyttää vain gif- tai jpg-formaatilla toteutettuja mainoksia. Mainos ei voi latautua tägin takaa.

8 Peruutusehdot Jos kampanja perutaan: vrk ennen kampanjan alkua, hinnasta veloitetaan 25 % 7-14 vrk ennen kampanjan alkua, hinnasta veloitetaan 50 % alle 7 vrk ennen kampanjan alkua, hinnasta veloitetaan 100 % Jos kampanja-ajankohta siirtyy Jos kampanja-ajankohta siirtyy, inventaarin tilanne on aina tarkastettava uudelleen. Ota yhteys verkon trafikointiin, yhteystiedot alla. Muut ehdot Tilaukseen sovelletaan Otavamedia Oy:n mediamyynnin yleisiä toimitusehtoja. Mikäli kilpailijoiden kanssa päällekkäisiä kampanjoita esiintyy samassa osioissa, niistä ei anneta hyvitystä. Median ja asiakkaan välisen luottamuksellisen suhteen ylläpitämiseksi myöskään mitään ennakkotietoa mahdollisista kilpailijoiden samanaikaisista kampanjoista ei anneta. Mainokset eivät välttämättä näy mainospaikalla jokaisena päivänä, jos ko. paikalle on myyty aikapohjaisesti 100 % kampanja tai verkon vuorokausikohtainen peittopaketti. Kaikki sovitut mainosnäytöt ajetaan kuitenkin kampanja-ajan sisällä. Verkon trafiikki: Elina Massa, media-assistentti puh. (09) Hanna Hietarinta, media-assistentti puh. (09) Sähköposti:

Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty 5.3.2015

Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty 5.3.2015 Otavamedian verkkomedioiden tekniset tiedot Päivitetty 5.3.2015 DISPLAY-AINEISTOJEN TEKNISET OHJEET Kuva-aineistot Flash-aineistot Kuvan on oltava joko jpg- tai gif-muodossa. SWF-tiedoston on oltava vähintään

Lisätiedot

AINEISTOJEN TEKNINEN OHJEISTUS 2009

AINEISTOJEN TEKNINEN OHJEISTUS 2009 AINEISTOJEN TEKNINEN OHJEISTUS 2009 VERKKOMAINONTA Esa Verkkomedia noudattaa verkkomainonnassa alan yleisiä standardeja. Bannerimainokset voidaan toimittaa jpg-, gif-, html- tai flash-muodoissa. Lisäksi

Lisätiedot

Tyrvään Sanomat on aito. paikallislehti. Mediahinnasto 2015 1.9. alkaen

Tyrvään Sanomat on aito. paikallislehti. Mediahinnasto 2015 1.9. alkaen Tyrvään Sanomat on aito paikallislehti. Mediahinnasto 2015 1.9. alkaen Tyrvään Sanomat Tyrvään Sanomat on aito paikallislehti, joka on lähellä lukijaansa arjen ja juhlan keskellä. Jo yli 120-vuotisen historian

Lisätiedot

Mediahinnasto. 11.9.2015 alkaen

Mediahinnasto. 11.9.2015 alkaen Mediahinnasto 11.9.2015 alkaen Rannikkoseutu Rannikkoseutu on Raision, Naantalin ja Maskun paikallislehti, joka on lähellä lukijaansa arjen ja juhlan keskellä. Rannikkoseutu ilmestyy kaksi kertaa viikossa:

Lisätiedot

Nelonen Media Online hinnasto ja aineisto-ohjeet

Nelonen Media Online hinnasto ja aineisto-ohjeet Nelonen Media Online hinnasto ja ainsto-ohjeet Voimassa 5.9.2011 alkaen Vaikuta netin videosisällöissä! TV-ohjelmien katselu netissä kasvaa huimaa vauhtia! Nelonen Media tarjoaa katsottavaksi ruutu.fi:n

Lisätiedot

Käyttöopas mallien luojille

Käyttöopas mallien luojille Käyttöopas mallien luojille idid-hallintasivuston käyttöopas Sisältömallien luojille Sisältö Aluksi... 1 Sisäänkirjautuminen... 1 Unohtunut salasana... 2 Yleisnäkymä... 3 Uloskirjautuminen... 4 Mallit...

Lisätiedot

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager

Manuaali. 2.5 KALAS Sitemanager Manuaali 2.5 KALAS Sitemanager 1. Johdanto...............................................................1 1.1 Järjestelmävaatimukset.............................................1 1.1.1 Sivujen esittäminen...................................................1

Lisätiedot

Alma-mobiiliverkosto aineisto-ohjeet. Päivitetty 13.11.2014

Alma-mobiiliverkosto aineisto-ohjeet. Päivitetty 13.11.2014 Alma-mobiiliverkosto aineisto-ohjeet Päivitetty 13.11.2014 Rich media ratkaisut helposti Alman medioihin Seuraavat mainosmuodot toteutetaan kaikkiin Alman mobiilipalveluihin ilman teknisiä tuotantokustannuksia:

Lisätiedot

Brändiohje. Alma Media Interactive Oy

Brändiohje. Alma Media Interactive Oy Brändiohje Alma Media Interactive Oy Päivitetty: 10/06/2009 Sisällys: 1 Johdanto...3 2 Listasivu...4 2.1 Yrityslogo... 4 2.2 Brändikorostus listasivulla... 5 2.2.1 Jatkuva Brändikorostus... 5 2.2.2 Ostettu

Lisätiedot

Verkkosivupaketti Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaille

Verkkosivupaketti Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaille Verkkosivupaketti Vihreiden kunnallisvaaliehdokkaille 1 Ohjeet v.1.0 / 28.3.2008 Sisällysluettelo 1. Johdanto lue tämä ensin...3 1.1. Pikaohjeet osaaville...4 2. Sivuston esittelykierros...5 3. Sisäänkirjautuminen

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/36 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 4 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2

OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 OPETTAJAN OPAS VERSIO 1.5.2 Sisältö: Sisältö:... 2 Yleistä Moodlesta... 5 Navigointi ja liikkuminen... 5 Ympäristön aloitussivu... 5 Sisäänkirjautuminen... 6 Kurssit ja työtilat... 6 Kurssin aloitussivu...

Lisätiedot

MTV Max, MTV Fakta, MTV Juniori

MTV Max, MTV Fakta, MTV Juniori Myyntikaudet, MTV:n tv-kanavat Ohjelmilla on kiinteät, varaushetkestä voimassa olevat 30 sekunnin bruttohinnat kausi-indeksillä 100. Ajanjakso Avataan myyntiin 1.1.-29.3.2015 10.11.2014 30.3.-31.5.2015

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005

SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 SIRA-julkaisujärjestelmän käyttöohje Päivitetty: 20.8.2005 1 SIRA JULKAISUJÄRJESTELMÄ... 2 1.1 Kotisivujen päivittäminen... 2 1.2 Sivujen ylläpidon periaate... 2 2 MUOKKAUSTILA ELI HUOLTOPUOLI... 3 2.1

Lisätiedot

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne

Kotisivuohjeet. Eteläpohjalaiset Kylät ry. Sivupohjien rakenne Kotisivuohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi kotisivujen tekemisen perusteet keskittyen html-koodiin ja sen ominaisuuksiin. Ohjetta voidaan käyttää sivupohjien luonnin apuna, on kuitenkin suositeltavaa että

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

Ilmoitushinnasto- ja suunnittelukalenteri 1.1.-31.12.2014

Ilmoitushinnasto- ja suunnittelukalenteri 1.1.-31.12.2014 u Ilmoitusmyynti YHTEYSHENKILÖT u SISÄLLYS LUETTELO Yhteyshenkilöt 2-3 Levikki, julkaisutiedot 4 Ilmoitushinnat, yritykset 5 Heta Saukkonen Arja Husso Myyntineuvottelija Myyntineuvottelija puh. (05) 5388

Lisätiedot

SAVON PARAS MEDIA. Yhteistyöterveisin. Savon Sanomat

SAVON PARAS MEDIA. Yhteistyöterveisin. Savon Sanomat MEDIA- TIEDOT 2013 SAVON PARAS MEDIA Kuopion markkina-alue on kehittynyt voimakkaasti viime aikoina mm. useiden uusien erikoistavarakaupan myymälöiden myötä. Alueen voimakas vetovoima ulottuu koko Pohjois-Savoon

Lisätiedot

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net

Kotisivujen abc. Kotisivujen abc s. 1 www.planeetta.net Kotisivujen abc Sisällysluettelo: Kotisivujen abc... s. 1 1. Perusteet... s. 2 2. Suunnittelu... s. 5 3. Koosto... s. 9 4. Julkaisu... s. 12 5. Ylläpito ja päivitys... s. 14 6. Markkinointi... s. 15 Kotisivut

Lisätiedot

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat

Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Sivupohjien täyttö suppeat sivupohjat Tässä kuvataan sivupohjien muokkaus askelittain yksinkertaisemman sivupohjan avulla. Tätä ohjetta tunnollisesti seuraamalla saat aikaan yksinkertaiset, mutta toimivat

Lisätiedot

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT

SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT SAK:N PAIKALLISJÄRJESTÖJEN NETTIPALVELUT KÄYTTÄJÄN OPAS, VERSIO 1.8 7.5.2010 JULKISET SIVUT http://www.sak-paikalliset.fi/ Username: Password: YLLÄPITO http://www.sak-paikalliset.fi/adm Username: Password:

Lisätiedot

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com YLEISTÄ OMA TARINA YLEISNÄKYMÄT KIELTEN HALLINTA YHTEYSTIETOJEN HALLINTA SALASANAN VAIHTO MYYJÄN JA ASIAKKAAN VÄLINEN KOMMUNIKOINTI KAUPAN RAKENTAMINEN

Lisätiedot

Mediakortti 2010 Suntuubi.com mediakortti

Mediakortti 2010 Suntuubi.com mediakortti Mediakortti 2010 Suntuubi.com mediakortti MEDIAKORTTI 2010 2 (10) SISÄLLYS 1. Johdanto...3 1.1. Yleiskuvaus...3 1.2. Käyttäjämäärät ja tilastot...3 1.2.1. Käyttäjät (sivustojen ylläpitäjät)...3 1.2.2.

Lisätiedot

1. ALOITUS...2 1.1. käyttäjätilin luonti ja sisäänkirjautuminen...2 1.2. Palvelun etusivu...2 1.3. Tilin muokkaaminen ja palvelutason nostaminen...

1. ALOITUS...2 1.1. käyttäjätilin luonti ja sisäänkirjautuminen...2 1.2. Palvelun etusivu...2 1.3. Tilin muokkaaminen ja palvelutason nostaminen... Sisältö 1. ALOITUS...2 1.1. käyttäjätilin luonti ja sisäänkirjautuminen...2 1.2. Palvelun etusivu...2 1.3. Tilin muokkaaminen ja palvelutason nostaminen...3 2. INTERNET TV:N LUONTI...3 2.1. Statistiikkapalvelu...4

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi

KÄYTTÖOPAS. www.webropol.fi KÄYTTÖOPAS Sisältö 1. PERUSSANASTO... 1 1.1 Kysymystyypit... 1 1.2 Palvelun termit... 2 2. KYSELYN LUONTI... 5 2.1 Pikaopas... 5 2.2 Eri kysymystyyppien luonti (Classic mode)... 7 2.2.1 Otsikko... 7 2.2.2

Lisätiedot

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje

BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje BASE CONTENTMANAGER Käyttöohje Johdanto Base ContentManager Base ContentManager on Media Cabinet Oy:n toteuttama julkaisujärjestelmä, jonka avulla organisaation julkinen www-sivusto sekä intranet ja ekstranet

Lisätiedot

Huomaathan lukiessasi!

Huomaathan lukiessasi! Huomaathan lukiessasi! Jos teet suurempia muutoksia, muista ottaa varmuuskopio järjestelmästä ennen ja jälkeen muutosten. Tämä tapahtuu muutamalla napin painalluksella, ja kopion tallentaminen omalle koneelle

Lisätiedot

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet

Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Suomen Yrittäjien kotisivupaketti: Ohjeet Voit tehdä tyylikkäät kotisivut yhdistyksellesi Suomen Yrittäjien kotisivupaketilla. Aloittaaksesi tarvitset vain tietokoneen ja Internet yhteyden. Tarkempia neuvoja

Lisätiedot