Paikalla Osku Kaijalainen, Vesa Manninen, Henrik Liukku, Leo Kantola, Jarno Harju, Antti Rimpisalo, Ville Wahlberg, Jari-Pekka Mikander, Juha Eskola

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Paikalla Osku Kaijalainen, Vesa Manninen, Henrik Liukku, Leo Kantola, Jarno Harju, Antti Rimpisalo, Ville Wahlberg, Jari-Pekka Mikander, Juha Eskola"

Transkriptio

1 Bimmerparty 2013 suunnittelukokous Paikalla Osku Kaijalainen, Vesa Manninen, Henrik Liukku, Leo Kantola, Jarno Harju, Antti Rimpisalo, Ville Wahlberg, Jari-Pekka Mikander, Juha Eskola Budjetti Jarno hoitaa budjetin pitämisen ajan tasalla. Käytiin budjetti läpi, näyttää ihan hyvältä. On varaa ottaa monsterishow. Budjetti perinteiseen tapaan miinuksella, mutta laskettu taas kävijämäärää alhaiseksi (2000 kävijää) huonon sään varauksella. Järkkärit Järkkäreille painotusta, että on paljon ihmisiä ja täytyy pitää porukkaa aisoissa. Eli tarpeeksi tiukasti pitää puuttua jo alusta alkaen. Järkkärit voivat muistuttaa kävijöitä myös roskiksista. Eli aiempiin vuosiin verrattuna näkyvämpää esillä olemista, koska väkeä niin paljon enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten. Pysäköintialueen ja liikenteen kommunikoinnin ohjaus järkkäreiden puolesta. Järkkäreitä tarvitaan myös pakoäänikisaan ja show & shineen pitämään yleisö tarpeeksi kaukana autoista ja varmistamaan esteetön sisään/pois ajaminen kilpailijoille. Järkkäreille muistutus, että telttailemaan saa tulla keskellä yötä, vaikka lipunmyynti ei olisi auki (to-pe ja pela yöt). Ennakko (mm. mainostus, yhteistyö, jne.) Sponssisoppareihin päivitys, että yhteistyökumppanin (asiakkaan) pitää ottaa vastuuvakuutus tavaroiden (trussit, autot, teltat yms.) aiheuttamien vahinkojen varalle (esim. tuulella rakennelmat liikkuvat/hajoavat ja rikkovat jotakin muuta) sekä tavallinen omaisuusvakuutus omille tavaroilleen (ilkivallan, varkauden tms. varalle). Ei omia PA-laitteita yhteistyökumppaneille, koska soitetaan kumminkin musiikkia lavalta. Julisteen kuva pitäisi päättää mahdollisimman pian. Osku hoitaa julisteen kommentointia sitä mukaa, kun tulee uusia versioita. Julisteet ja tarrat jakoon alueaktiivien kautta. Tarroja tehdään 500 (aiemmin 400) ja julisteita 270 (aiemmin 200), joista Ville varasi jo jakoon 30kpl. Pohdittiin mahdollisuutta BP-logotarran jakamiseen jollakin tavalla esim. jäsenkortin mukana, mutta tämä asia jäi hallituksen päätettäväksi. Hallitus selvittelee painoasiaa Juha Kukin kanssa. Rannekkeet / Lipunmyynti / Tuotemyynti Ei laiteta ennakkolippua myyntiin. Ei jäsenmaksulistaa lipunmyyntiin. Kommunikoidaan niin, että toukokuun loppuun mennessä pitää olla maksettu jäsenyys, että saa kortin ajoissa ohjeistetaan katsomaan jäsenpuolelta korttiohjeet. Hyväksytään se, että tänä vuonna voi tulla valitusta, koska voi tulla yllätyksenä uusi systeemi. Hyväksytään tänä vuonna 04/13 asti voimassa olevat ja sitä uudemmat kortit. Hallituksen mietittäväksi: Korttien ajastus lähetettäessä niin, että jäsenillä olisi aina voimassa oleva jäsenkortti. Aluevastaavat hoitavat infoa omilla alueillaan liittymisestä viimeistään toukokuussa. Lipunmyynti: ulkoistettu. Painatetaan 2000 käsiohjelmaa. Osku hoitaa ilmaislippulaislistan keräämisen ja lipunmyyjien hankinnan. Roskapussit annetaan kaikkien autojen mukaan. Lipunmyynti auki pe 15:00 - la 2:00, la Tuotemyynti. Maniver hoitaa. Niin tavarat kuin myyjien hankinnan.

2 Tilataan 7000 ranneketta. Teltat pitäisi korjata. Alue Alueen peruslayout sama kuin ennenkin. Vessat samoisssa paikoissa kuin ennenkin. Vessoja ja roskiksia lisää, varsinkin kisapaikalle vessoja. Naisten vessojen merkinnät (teipataan laput torstaina). Vesipisteen merkintä. Jaetaan roskiksia myös pe-la välisenä yönä. Pohdittiin panttia roskapusseista, mutta ei toimi. Pyritään parantamaan roskisten löytämistä merkitsemällä ne selvästi ja ohjeistamalla järkkäreitä puuttumaan tyhmään roskaamiseen roskisten vieressä. Sähköihin otetaan toinen aggregaatti, että sähköstä ei tule ongelma. Toinen lavaa varten ja toinen yhteistyökumppanialueelle (sis. grillin yms.). 2 kurottajalla nostetaan PA-laitteet ilmaan burnisalueella. Show & Shine ja pakoäänenpaine: ajetaan polttoainesäiliön luota ja lavan edestä poikittain. Haaste: aidataan ja putsataan ennen kilpailuja. Kasataan lavan eteen kisa-aidat jo torstaina (että on varmasti tarpeeksi ja oikeanlaisia aitoja) ja puretaan sitten lavan taakse varastoon. Monsterishow n mukana tuleva rekkakatsomo burnisalueen ja rannan väliin. Itse monsterishow telttaalueen ja kiitoradan väliin kiitotien välitien eteläpuolelle. Burnisalueelle jatkossakin lippusiima; matalia aitoja ei sinne saa fiksusti niin että pysyvät pystyssäkin. Sponssialueelle saa jättää autot omalla vastuulla (meillä ei valvontaa). Lisätään tästä maininta yhteistyösoppariin, että yhteistyökumppanin kannattaa hankkia tarvitut vakuutukset kamoilleen. Lauantaiaamuna tarvitaan harjakone harjaamaan alue niistä kohdin, joissa varttimailikisan kuskin ajavat (sekä P-alueen luona että telttakylässä). Kisa-alueelle ajamistiet pitää olla puhtaita klo 9 mennessä, telttaalueen klo 10 mennessä. Muu siivous: Pasi Petäjistö hoitamassa meille ulkopulista siivousporukkaa. Alueella ajaminen/p-alueet P-alueita pitäisi olla parannettu viime vuodesta. Jarno selvittää vielä keväällä, mitä alueella tehty. Ajoluvat: taas tehdään laput niille, jotka saa ajaa sponssialueelle ja järkkäriparkkiin. Ajosuunnat merkitään selvästi. Tehdään tarpeeksi isona. P-alueelle ei saa syntyä sumppuja, eli ajotiet pitää olla vapaat myös perällä. Sinne vaikka tarvittaessa 1 järkkäri, joka kertoo sisäänajossa olevalle kavereille radiolla, mihin autot ohjataan. 8-tien varteen liikenteenohjaus erityisesti ruuhka-aikoina. Esim. oikealle kääntyminen pakolla. Jarno tutkii mahdollisuuksia liikennejärjestelyihin viranomaispuolelta. Kyltit Tilataan lisää kylttejä : kielletty ajosuunta, yksisuuntainen, pysäköintikielto, ajoväylä älä pysäköi, leirintä, roskikset, kilpailuun ilmoittautuminen päättynyt, nuolikylttejä. Ohjelma ja aikataulu ja kilpailut Perjantai Portit auki klo 15 Nopeusajo klo 17, järjestäytyminen klo 16. (16:30 ajajakokous ei enää ilmoittautumisia lappu jonon perään). Esim. 70 autoa á 1min x 2 ajoa = 140min = 120 minuuttia, kun hiukan kiristetään aikataulua.

3 Korostetaan, että toinen kierros ei ole pakollinen, jolloin ainakin osa kisaajista voi jäädä pois. Vesku on vastuullinen järjestäjä tässä lajissa. Tullessa ajatetaan autot 4 riviin keiloilla joku ohjaamassa. Nopeusajo vain suoralla, koska mutkassa leveällä osalla on autoja odottamassa. 16:30 kerätään laput, autot numeroitu. Vesku pitää kokouksen ja kertoo muun tarvitun infon. Auton numerotieto pitää mennä myös tulosten kirjaajalle ennen auton lähtemistä liikkeelle (erityisesti 2. kierroksella voi puuttua autoja välistä tai voi olla väärä järjestys). Joku kirjaa tulokset molemmissa päissä (2 ihmistä per pää) ja radiolla kerrotaan juontajalle tulokset. Myös juontajan pitää nähdä lähtijän nro ja tiedot sekä numero; käytännössä juontajan pitää nähdä kaikki. Idea: juontaja myös mittauspäähän kertomaan tulokset. Viime vuonna mikrofoni ei kantanut tarpeeksi pitkälle, joten juontaja ei voinut olla optimaalisessa paikassa. Tänä vuonna mikrofonien testaus ennen lajin alkua ja pitää toimia! Nopeusajon loputtua kuulutetaan kisapaikalla sekä lavalta, missä monsterikisa on. MC otetaan Jounin kautta huutelemaan tapahtumista. Meillä pitää olla tieto kuka tuo huutelija on, että saadaan tarvittaessa kerrottua tiedotuksia. Ettei tarvitse käydä useita henkilöitä läpi ennen kuin löytyy joku joka suostuu tekemään jonkun kuulutuksen. Monsterishow 19:00-20:00. Kasataan tänä aikana lavan eteen aidat pakoäänikisaa varten. Monsterishow n jälkeen kuulutetaan lavalta pakoäänikisa alkavaksi. Pakoäänikisa 21:00-22:00. Osallitusjajono kiinni 21:30, riippuen hiukan osallistujamäärästä. Autojen ajattaminen jonoon jonkun toimesta. Käytetään lavan äänentoistoa; juonto ja mieluiten myös musiikkia. Pyydetään suunnitelma näihin raameihin perustuen järjestäjiltä (Juhis, Pretoriaani ja Vilikki). Kisan jälkeen aidat pois takaisin lavan taakse odottamaan lauantai-iltaa. Pakoäänikisaan vielä varmuudeksi merkintä selvänä olemisesta vastuuvapauslomakkeeseen. Jouni hoitaa tästä eteenpäin iltaohjelman. (Iltaohjelmaan ei sen tarkempaa aikataulua julkisesti esille kuin että ~22 alkaa). Tällä myös hoidetaan se, että DJ voi aloittaa suoraan pakoäänikisan jälkeen. 22:00 0:00 DJ 0:00 0:45 Raaka-aine 1:00 2:00 DJ Lipunmyynti kiinni klo 2:00. Lauantai Lipunmyynti alkaa klo 9. Kuulutus klo 10 varttimailin alkamisesta & musa soimaan se Jounin MC hoitaa tämän. Varttimaili 10:00 järjestäytyminen / ajajakokous. 10:30 lappu luukulle ja ajotie kiinni (myös portti kiinni) Ajaminen Sisäisesti varaudutaan ajamaan klo 14 asti. USA carsin järjestelmä ei riitä koko päivän tuloksiin? Voidaan kumminkin selvittää, onnistuisiko koko päivän tulosten ottaminen mukaan kisatuloksiksi. Todennäköisesti joudutaan jatkamaan vanhalla konseptilla. Toisaalta ei haluta pakottaa kuljettajia kisalähtöihin, vaan halutaan pitää vapaita ajoja. Ei drifteriä tänne, kun on kennot. JP klo 10 paikalle. Kennojen poisto välittömästi kisan jälkeen, jotta saadaan kasattua autoslalomrata.

4 Autoslalom järjestäytyminen klo 14:00 ilmoittautuminen & kuljettajakokous. 14:30 testiajot 14:45 Drifteri on nolla-auto. Loppuu viimeistään klo 16. Osku hoitaa radan, vesku kisaajat. Beemers juontaa. Aitojen kasaus lavan eteen la ennen klo 16! Show & Shine sekä äänenpainekisa. S&S porukka tekee kisalapun (arvosteluperusteet jne), me laitamme meidän ilmoittautumispohjaan ja hoidamme laput esille. 3 autoa kerraallan arvosteltavaksi. Juonto olisi pakollinen, taustamusa vapaaehtoinen. Bimmertytöt mukaan tähän? S&S vastuullisena toimii Jarkka Saarnio, joka hoitaa tuomariston (3 tuomaria) jne. Äänenpainekisan järkkääjä: Ville kysyy Janä Häärältä, Petri Rasinaho backuppina. Show & shinen jälkeen aitojen purku lavan edestä pois. 18:30 burniksen järjestäytyminen ja ajakokous, ilmo kiinni 18:45, Burnis Ajetaan 2 kierrosta. Liputetaan tarvittaessa ulos liian pitkään tms. polttavat, pelisilmä. Vesku pitää kuljettajakokouksen; katsokaa liputtajia, useampi liputtaja (yksi pääliputtaja, jota muut liputtajat seuraavat). Olkaa lippumiehet rohkeita esim. palojen sattuessa! Ei erikseen mitään joukkuekisoja, mutta saa mennä parina, jos Jarnolta kysyy lupaa. Jarno tekee ensisammutuksen sankoruiskulla. Palokunta tulee paikalle heti, kun tarvitaan apua. Ohjeistetaan palokuntaa siitä, että oikeasti pitää olla nopea palojen sattuessa. Henkka hoitaa numeroinnin, Juha Eskola avuksi. Äänentoiston toiminnan varmistus. Annetaan ajaa jäähdyttelykierros. Tuomaristosta alueaktiivit, 1 per alue. Jos kukaan alueaktiivi ei pääse paikalla, hoitavat itse siihen varamiehen :30 tanssiesitys. Burniksen tulosten laskeminen. 21:30 palkintojen jako (kutsutaan koko voittajaporukka lavan viereen etukäteen kuuluttamalla tai jopa puhelimitse). Osku ohjeistaa palkintolistan juontajille, kaikki mahdollinen pyritään laittamaan siihen kirjallisena. DJ 15-20min 22:30 Setä Tamu & Kuningas Pähkinä DJ ~30min Miss Bimmer DJ Lipunmyynti loppuu klo 24. Muu ohjelma Drifteri: nopeusajo, autoslalom, burnis. Kuljettajakokouksen/järjestäytymisen aikana. Kuljettajakokoukset kurviin drifteriajojen aikana. Pussijuoksukisa mihin väliin? Kilpailut yleistä Jokaiseen kilpailuun joku merkitsemään viimeinen osallistuja. Ei pillujuttuja juontoon. Juontajille muistutus asiallisista jutuista, ei riman alituksia.

5 Jokaiseen ohjelmaan valittiin vastuuhenkilö. Jokaisesta ohjelmasta oma topic, jossa kerrottu miten menee. Muuta esille tullutta Monsterishow n tarpeellisuus? Kiva katsella monsterishow ta bemaristien kesken. Laajentaa tapahtumaa. Ostetaan oikeasti kunnolliset radiopuhelimet (10kpl). Saadaan samalla käytettyä kerhon rahaa fiksusti.

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset

7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset 7 turmiollista ajatteluvirhettä, jotka estävät sinua tienaamasta niin paljon kuin ansaitset JOONA LUOSTARINEN & TIMO HYVÄRI Sisällysluettelo SISÄLLYSLUETTELO...2 7 turmiollista ajatteluvirhettä...8 #1

Lisätiedot

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta

OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE. Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta OPAS TOIMINNAN KEHITTÄJÄLLE Onnistunut vapaaehtoistoiminta Sisältö Lukijalle... 5 1 Ennen kuin vapaaehtoinen saapuu... 7 1.1. Koko yhteisö toimintaa

Lisätiedot

Erilaisia osallisuusmenetelmiä

Erilaisia osallisuusmenetelmiä Erilaisia osallisuusmenetelmiä Rauna Nerelli, Suomen Lasten Parlamentti Tässä on muutamia menetelmiä, joita voi käyttää lasten kanssa ryhmässä toimittaessa, kun halutaan vahvistaa lasten osallisuutta ja

Lisätiedot

KOHTAAMINEN 2015 SUNNUNTAINA 26.4.2015. Hei juuri sinä, Kohtaamiskontakti!

KOHTAAMINEN 2015 SUNNUNTAINA 26.4.2015. Hei juuri sinä, Kohtaamiskontakti! Partioviikko 20. 26.4.2015 Kohtaamiskontaktin info @Partioviikko #partioviikko #partioscout facebook.com/partioviikko 26.4.2015 Kohtaaminen KOHTAAMINEN 2015 SUNNUNTAINA 26.4.2015 Hei juuri sinä, Kohtaamiskontakti!

Lisätiedot

MX-infotilaisuus kisajärjestäjille 21.3.2015. Motocross-lajiryhmä

MX-infotilaisuus kisajärjestäjille 21.3.2015. Motocross-lajiryhmä MX-infotilaisuus kisajärjestäjille 21.3.2015 Motocross-lajiryhmä 1 MX-infotilaisuuden sisältö Lajiryhmä ja sen työnjako Uudistukset ja muutokset kaudelle 2015 Kilpailuformaatit Sääntömuutokset Kilpailukalenteri

Lisätiedot

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä

Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mitä haluaisit tehdä kerhossa? Lapsen kuulemisen menetelmiä Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeutta hyvään ja turvalliseen lapsuuteen.

Lisätiedot

VIHREÄ DRAAMA -HARJOITUKSET

VIHREÄ DRAAMA -HARJOITUKSET VIHREÄ DRAAMA -HARJOITUKSET YMPÄRISTÖKASVATUSTA DRAAMA- HARJOITUSTEN AVULLA VIHREÄ DRAAMA on ympäristökasvatusmenetelmä, jota toteutetaan draaman keinoin. Se on yhdessä tekemistä ja osallistumista. Kyse

Lisätiedot

Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali AITOUS HUOLI TERVEYS KIPU EN KÄYTÄ. Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013

Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali AITOUS HUOLI TERVEYS KIPU EN KÄYTÄ. Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013 RIIPPUVUUS ELÄMÄ HUOLI AITOUS KIPU TERVEYS EN KÄYTÄ Päihteiden käytön ehkäisyn toimintamateriaali Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013 Suomen Punainen Risti Päihdetyö 2013, sivu 1 Suomen Punaisen Ristin

Lisätiedot

Koottuja viisauksia: elämäni TTVOlla

Koottuja viisauksia: elämäni TTVOlla Koottuja viisauksia: elämäni TTVOlla Forwarned is forarmed Nämä kootut viisaudet opastavat paitsi projekteista, myös TTVOsta ja media-alasta selviämiseen yleensä. Eivätkä vain selviämiseen vaan myös suoriutumiseen

Lisätiedot

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa

PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa Rikosseuraamusalan käsikirjoja 2 / 2007 PERHE ON YKKÖNEN Perheleiritoiminta vankilassa SISÄLLYSLUETTELO 1. PERHELEIRIOPPAAN TARKOITUS 3 2. PERHELEIRIN JÄRJESTÄMINEN 4 3. VASTUULLINEN VANHEMMUUS PERHELEIRI

Lisätiedot

Sopusointuja KESÄ ELO LOKA JOULU. kanneoikeudesta. Työntekijä koulunpenkille Veroetu työnantajalle s. 16. s. 26

Sopusointuja KESÄ ELO LOKA JOULU. kanneoikeudesta. Työntekijä koulunpenkille Veroetu työnantajalle s. 16. s. 26 2014 HELMI HUHTI KESÄ ELO LOKA JOULU Työntekijä koulunpenkille Veroetu työnantajalle s. 16 Miekkailu kanneoikeudesta ei lopu s. 26 Luonnonhelmaan Jorma Immonen on seikkaillut metsässä koko ikänsä s. 24

Lisätiedot

Oma Oppilaskunta osaa

Oma Oppilaskunta osaa Oma Oppilaskunta osaa Opas oppilaskuntatoimintaan Sisällysluettelo 1. Kohti keskustelevampaa peruskoulua s. 3 2. Oppilaskunta - peruskoulun dream team s. 4 3. Kokoustamisen jalo taito s. 6 4. Oppilaskunnan

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti

Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012. 39. vuosikerta. Nr 2 heinäkuu 2012. Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Espoon Urheiluautoilijat ry. 1967-2012 39. vuosikerta Nr 2 heinäkuu 2012 Toiminnassa ainakin vuoden 2021 loppuun asti Uutisia Uutisia Uutisia Uutisia Bembölen Kartingrata sai yhdeksän (9) vuoden jatkoajan

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa!

Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! Palautuskansio moduuli, ja sen vuorovaikutukset tehtävien annossa! - Elikkä tässä ohjeessa näet kuinka voit tehdä peda.net palveluun koti/etätehtäviä tai vaikka kokeitten tekoa, tapoja on rajattomasti.

Lisätiedot

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana

Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihtokeskus - Georg Strien Kirjallisuuden vaihto hankintatapana Tieteellisen kirjallisuuden vaihdolla on pitkä perinne, vanhimmat viitteet löytyvät vuodesta 1694 Ranskasta.

Lisätiedot

Tällä kertaa vain kävi näin

Tällä kertaa vain kävi näin Tällä kertaa vain kävi näin Työtapaturmatarinoita Helsingin kaupungilta Julkaisija: Helsingin kaupungin henkilöstökeskus Osoite: PL 4500, 00099 Helsingin kaupunki (Ensi linja 1, 00530 Helsinki) Tilaukset:

Lisätiedot

11. Opas kiekkokoulun järjestämiseksi. Seuraava opas ladattavissa osoitteessa www.leijonat.fi

11. Opas kiekkokoulun järjestämiseksi. Seuraava opas ladattavissa osoitteessa www.leijonat.fi 11. Opas kiekkokoulun järjestämiseksi Seuraava opas ladattavissa osoitteessa www.leijonat.fi Opas kiekkokoulun järjestämiseksi SISÄLLYSLUETTELO 2 Tämän oppaan pohjamateriaalina on käytetty Suomen Jääkiekkoliiton

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä

Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Sitran selvityksiä 88 Tajua Mut! -toimintamallin opit Mikkelistä Systeemi avaruudesta? Maaliskuu 2015 Sitra 2015 Sitran selvityksiä 88 ISBN 978-951-563-907-3 (nid.) ISBN 978-951-563-908-0 (PDF) www.sitra.fi

Lisätiedot

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille

Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Ero- opas nuorilta vanhemmille Ero-opas nuorilta vanhemmille Onni löytyy arjesta. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto ry:llä käynnistyi vuonna 2012 kolmivuotinen Lapsi ja ero -kehittämishanke,

Lisätiedot

HAIPRO-VAARATAPAHTUMIEN RAPORTOINTI: TULOKSIA JA KOKEMUKSIA KÄSITTELYSTÄ

HAIPRO-VAARATAPAHTUMIEN RAPORTOINTI: TULOKSIA JA KOKEMUKSIA KÄSITTELYSTÄ Alustava yhteenveto vastauksista; 21.2.2008 1(24) HAIPRO-VAARATAPAHTUMIEN RAPORTOINTI: TULOKSIA JA KOKEMUKSIA KÄSITTELYSTÄ Kaarin Ruuhilehto ja Jari Knuuttila Sisällys 1. Johdanto 2. Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

Matkustusohje_/_Rules_on_Travel

Matkustusohje_/_Rules_on_Travel Contents 1 Matkustusohje 2 Matkasuunnitelma 2.1 Matkavakuutus 2.2 Matkakuluista 2.3 Ostolaskut 3 Matkalasku 4 Hyväksyjän hyvä huomata 5 Matkaneuvojan muistilista if (window.showtoctoggle) { var tocshowtext

Lisätiedot

TAIDEPAKKA. 60 taidekorttia ja ideavihko

TAIDEPAKKA. 60 taidekorttia ja ideavihko TAIDEPAKKA 60 taidekorttia ja ideavihko Sisällys Käyttäjälle 2 Yleisiä kysymyksiä 4 Taidepakan teosten teemoja 5 Vihjeitä, ideoita ja tehtäviä 6 Kuva ja sana 12 Kuva, sana ja kosketus 15 Kuva ja musiikki

Lisätiedot

Joel Shalowizt: Healthcare trendsetting in the US Selviytymistä vai suorituskykyä seminaari 3.9.2012 Sivu 1

Joel Shalowizt: Healthcare trendsetting in the US Selviytymistä vai suorituskykyä seminaari 3.9.2012 Sivu 1 Shalowitz haluaa antaa kuulijoille kuvan siitä, mitä Yhdysvaltojen terveydenhuoltosysteemissä tapahtuu tällä hetkellä ja miten siellä ongelmia ratkotaan. Terveydenhuolto järjestetään Yhdysvalloissa hyvin

Lisätiedot

05-06. maalivahdin opas

05-06. maalivahdin opas 05-06 maalivahdin opas maalivahdin opas suunnitteli ja toteutti jouni koponen aineisto jadberg laura tomatis kuvat laura tomatis: [p. 14-22] jadberg kansi jouni koponen Tämä opas on vain yksi näkemys maalivahtipelaamiseen.

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

Tai ne ovat liian kaukana. Eikä sinulla sitä paitsi ole aikaa hoitaa palstaa.

Tai ne ovat liian kaukana. Eikä sinulla sitä paitsi ole aikaa hoitaa palstaa. Sivu 1 Oletko haaveillut omasta palstasta, jolta hakisit polkupyörällä aina tuoreita kasviksia? Näkisit oikeasti, mistä ruokasi tulee, ja pääsisit itse viljelemään. Voisit viljellä lajikkeita, joita ei

Lisätiedot

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle

Seurakunta voi nousta uudelle tasolle 27.11.2011 Anne-Mari Manninen Seurakunta voi nousta uudelle tasolle Ääni on tärkein Ja minä henkilökohtaisesti olen Isältä rukoillut sitä, että Herra, minua ei kiinnosta onko minun hiukset aina täydelliset,

Lisätiedot