Florida Atlantic University

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Florida Atlantic University"

Transkriptio

1 Florida Atlantic University Antti Lebedeff

2 Ennen matkaa Usa:han vaihtoon lähdettäessä saa varautua kohtalaisen suureen paperisotaan, joten kannattaa aloittaa niiden hoitaminen hyvissä ajoin. Kaikki täytettävät paperit (mm. vaihtokouluun lähetettävät hakupaperit, varallisuustodistukset ja rokotustodistukset) ovat kuitenkin melko yksinkertaisia ja suoraviivaisia täyttää, mutta niiden lähettämisessä ja käsittelyissä menee oma aikansa. Lisäksi viisumia ei voi hakea ennen kuin on saanut tarvittavat viralliset hyväksymispaperit vaihtokoulusta Florida Atlantic Universitystä (FAU). Viisumin hakua varten täytyy varata aika hyvissä ajoin sillä jonot sinne voivat olla suuret, varsinkin vuodenvaihteen lähestyessä. Tulet saamaan sähköpostiviestin FAU:n vaihtoasioiden hoitajalta Tania Tuckerilta kun he ovat saaneet tiedon, että olet vastaanottanut vaihtopaikan koulustamme. Häneltä saat hyvät ohjeet ja liitteenä kohtalaisen suuren nipun papereita, joita pitää täyttää ja lähettää takaisin hänelle. Tanialta on helppo kysyä lisäohjeita sähköpostitse jos täytettävien papereiden kanssa tulee jotain ongelmia tai epäselvyyksiä. Itse kävin kohtalaisen paljon sähköpostikeskustelua hänen kanssaan ja hän vaikutti hyvinkin halukkaalta auttamaan. Asumispaikka kannattaa hoitaa myös mahdollisimman nopeasti ja vaihtoehtoina on asua campuksella tai koulun ulkopuolella yksityisissä vuokra-asunnoissa (http://www.fauoffcampus.com/). Itse päätin asua campuksella pääasiassa sen takia, että koulu ja campuksen muut palvelut on kävelymatkan päässä ja muihin opiskelijoihin tutustuu paremmin. Kannattaa tutkia eri vaihtoehdot campusasumiselle tarkasti, sillä muuten saatat joutua freshmenien kanssa asumaan samaan huoneeseen taloihin, joissa on aulavahdit. University village apartments ja vuonna 2011 rakennetut uudet campusasunnot on hyvä vaihtoehto jos haluaa vähemmän vahditun asuinalueen ja oman huoneen. Yksi matkan suurimmista kustannuseristä on vakuutuksen hankkiminen (lentojen ja vuokrien lisäksi), johon FAU tarjoaa valmiin vaihtoehdon. Tämä vakuutusvaihtoehto on suhteellisen kallis, sillä se kattaa Amerikkalaiseen tyylin lähes kaiken mahdollisen mm. psykiatrisen hoidon. Suomesta voi saada mahdollisesti räätälöidyn vakuutuksen, joka kattaa FAU:n vaatimukset. Itse en kysynyt kyseistä räätälöityä vakuutusta Suomesta kuin yhdestä paikasta, jota sitä ei saanut. Kannattaa kuitenkin esim.

3 lähettää sähköpostia jokaiseen Suomalaiseen vakuutusyhtiöön ja tiedustella onko se mahdollista ja mitä se maksaa. Lentoliput kannattaa myös varata mahdollisimman ajoissa, sillä liput kallistuu mitä lähenpänä lähtöpäiväö ne varaa. Itse otin lentolipun Kilroylta, jossa täytyi antaa lähtö- ja paluupäivä, mutta paluupäivää saa jälkeenpäin muuttaa pientä (50 euroa) maksua vastaan. Muutettava paluupäivä on hyvä, sillä se antaa mahdollisuuden matkustella USA:ta ympäri koulun loppumiksen jälkeen. Suosittelenkin varaamaan liput heti kun saat tiedon milloin ensimmäinen orientoitipäivä vaihtareille järjestetään ja lennät paikalle päivää ennen. Suosittelen tulemaan paikalle päivää ennen, sillä campusasunnot luovutetaan opiskelijalle vasta samana päivänä kun orientointi on. Jouduinkin itse asumaan ensimmäisen yön paikallisen tohtoriopiskelijan luona, joka vuokrasi yhtä asunnon huoneistaan toisille opiskelijoille. Kannattaa myös suunnitella mihin aikaan (paikallista aikaa) menolento laskeutuu Miamiin (n. tunnin ajomatka FAU:iin) tai Fort Lauderdaleen (n. tunnin ajomatka FAU:iin), sillä et halua joutua ottamaan taksia esim. Miamista asti, joka maksaa n. $150 campukselle. Kätevin ja halvin ($3) kulkutapa on käyttää Miamin ja Boca Ratonin välillä liikennöivää junaa Trirail (http://www.tri- rail.com/), joka ei kulje yömyöhään asti. Opiskelu FAU haluaa, että heille lähetetään lista kursseista, joita tulee ottamaan koulussa. Tämä lista ei ole kuitenkaan sitova, sillä lopullinen ilmoittautuminen kursseille tehdään paikanpäällä orientaatiopäivänä. Tämä tehdään enemmänkin sen takia, että joutuu itse etukäteen hieman tutustumaan koulun kurssitarjontaan, mikä nopeuttaa varsinaista ilmoittautumista paikan päällä. Itse suoritin maisterivaihtoa, joten valitsin neljä kurssia. Näistä kursseista kaksi oli kanditason kursseja, sillä FAU:n maisteritason kurssitarjonnasta oli kohtalaisen vaikeata löytää minulle sopivia kursseja, joilla ei olisi ollut liikaa päällekkäisyyksiä aiempien käymieni kurssien kanssa tai ennakkovaatimukset eivät olisi estäneet minua valitsemasta niitä. Paikanpäältä sain kuitenkin hyvin apua kurssivalintojeni kanssa opinto-ohjaajalta.

4 Lukujärjestys oli ainakin minulla melkoiltäpäivä-/iltapainoitteinen, sillä aikaisimmat luentoni alkoivat klo 12 päivällä ja esimerkiksi tiistaisin ja torstaisin minulla oli koulua vain iltaisin klo 19 ja klo 22 välillä. Tähän kannattaa varautua kun miettii kurssivalintoja varsinkin maisterivaihtolaisille. Usa:lainen opetustyyli eroaa Suomalaisesta tyylistä monella tavalla. Ensinnäkin useilla kursseilla (poislukien peruskurssit) on varsin pienet ryhmäkoot (noin 20 opiskelijaa) ja jo tästäkin johtuen opetus on paljon interaktiivisempaa ja osallistuvampaa. Opettajat saattavat kysellä paljon mielipiteitä ja kysymyksiä oppilailta. Osallistumispisteet (osallistuminen keskusteluun luennoilla) ovatkin melko yleisiä kurssien kokonaisarvosanoista, mitkä vaihtelevat yleensä prosenttiin kokonaisarvosanasta. Toiseksi varsinkin kanditason kursseilla on useita pieniä tenttejä/quizzeja lähes viikoittain, jotka ovat yleensä monivalintatehtäviä. Näillä testataan pääosin edellisten luentojen asioita. Kyseiset tentit/quizzit eivät kata laajaa lukualuetta ja ne on suhteellisen helppoja suorittaa esim. luentokalvojen läpikäynnillä. Maisteritason kursseilla ei niinkään ole enää viikottaisia välitestejä, vaan arvosana perustuu enemmänkin lopputenttiin/-projektiin, luennoilla aktiiviseen osallistumiseen ja ehkä pariin hieman hieman laajempaan esitykseen/palautettavaan tehtävään kurssin aikana. Melkein jokaiselle kurssille vaaditaan hankittavaksi kurssikirjat, jotka ovat melko kalliita. FAU:lla on oma kirjakauppa, mutta myös campuksen vierellä on kirjakauppa, josta saa myös kurssikirjoja (usein jopa halvemmalla). Kannattaa harkita kurssikirjojen ostamista jonkun toisen vaihtarin kanssa puoliksi. Kaikilla kursseilla kirjaa ei loppujen lopuksi edes tarvitse, sillä tenteistä suoriutuu mainioisti pelkillä luentoslideilla ja muulla jaettavalla materiaalilla. Kurssit Suoritin FAU:ssa maisterivaihtoa, joten jouduin/sain valita neljä kurssia, joista kaksi oli maisteritason ja kaksi kanditson kursseja yllämainituista syistä. Kursseista ei välttämättä saanut kovin tarkkaa kuvaa pelkkien kurssikuvausten perusteella ellei kysynyt asiasta opinto-ohjaajalta. Kurssin tasoon ja sujuvuuteen vaikuttaa myös paljon opettava professori. Kannattaakin tutustua kurssien professoreihin osoitteessa jonne oppilaat ovat jättäneet arvosteluja koulun professoreista.

5 Entrepreneurial Skills for Managers (ENT 6226, graduate, 6 ECTS) Tämä Daivid Grayn vetämä yrittäjyyden kurssi oli ehdottomasti yksi parhaimmista kursseistani vaihdossa. Gray on itse hc-businessmies/yrittäjä eikä niinkään akateeminen opettaja, mikä näkyi vapaamuotoisemmassa ja käytännönläheisemmässä opetustyylissä. Esimerkiksi kahdelle ensimmäiselle luennolle Gray oli ostanut oppilaille pizzaa. Lisäksi Gray kertoi kiehtovia ja käytännönläheisiä tarinoita omasta business toiminnastaan ja miiljoonista joita hän on tehnyt. Kurssilla keskityttiin todelliseen start-up yritykseen, jonka toimintaan pureuduimme läpikotaisin ja teimme kurssin myötä oman liiketoimintasuunnitelman (business plan) kyseisestä yrityksestä. Tällä liiketoimintasuunnitelmalla osallistutaan FAU:ssa järjestettävään business plan kilpailuun. Kurssin lopussa on myös lopputentti, jonka teimme kotona ja lähetimme sen opettajan sähköpostiin. Kurssista saa siis varmasti hyvän arvosanan kunhan tekee suhteellisen helpon tentin ja palauttaa kurssin aikana pienet liiketoimintasuunnitelman osat ajallaan. Tärkein oppimani asiakokonaisuus oli mitä kaikkea yrityksen perustamiseen kuuluu ja tarvitsee tehdä. Management of Information Systems and Technology (ISM 6026, graduate, 6 ECTS) Stuart Galupin vetämä kurssi keskittyy ajankohtaisiin asioihin business teknologian alueelta. Luennot kulkevat pitkälti oppilaiden ja professorin keskustellessa eri aiheista. Tämän takia kurssin arvosana koostuukin aktiivisesta osallistumisesta (keskustelu ja paikallaolo), yhdestä suuremmasta teknologia aiheen tutkimuksesta (noin 10 sivua) ja tämän tutkimuksen esityksestä (kaikista saa 33% kurssiarvosanasta). Tämä kurssi sopii varsinkin sellaisille, jotka haluavat aktiivisesti osallistua keskusteluun luennoilla ja joita business teknologia asiat kiinnostavat. Keskustelut luennoilla olivat suurimmaksi osaksi kiinnostavia, mutta omalla kohdallani tälläinen väkisin keskusteluun osallistuminen iltaisin kolmen tunnin ajan (klo 19-22) meni välillä vähän vaikeaksi kestää. Tärkein anti kurssilta oli päivittää omat tiedot ajankohtaisista business teknologian aiheista. En välttämättä suosittele kurssia ellei kyseinen toimiala ole lähellä sydäntä.

6 Management Information Systems (ISM 3011, undergraduate, 6 ECTS) Tämä kanditason kurssi keskittyi johtamis- ja informaatiosysteemeihin eli pääasiassa Exceliin ja Accessiin sekä hieman teoriaan. Kolmen tunnin luennot jakautuivat puoliksi teoriaosuuteen ja tietokoneilla excel ja access harjoitusten tekemiseen. Itse nautin paljon tietokoneopetukseen, jossa pääsi hands on toimintaan excelin ja accessin kanssa. Kurssi on helppo jos on aiemmin vähääkään käyttänyt koulussa exceliä (accessia en ollut aiemmin edes kokeillut). Arvosana koostuu viikottaisista monivalintakokeista tai palautettavista excel/access harjoituksista. Lisäksi kurssilla on yksi suurempi lopputentti. Helppo ja hyödyllinen kurssi, suosittelen. International Business (MAN 3600, undergraduate, 6 ECTS) Professori Tomas Lenartowizin luennoima kurssi oli ainoa massaluentoni, jossa oli noin sata oppilasta. Kävimme läpi hyvin perustason asiota knasainvälisestä kaupasta mm. kulttuuri, käytännöt, säädökset, operaatiot, organisaatiot, tariffit yms. Professori oli hyvä ja hauska luennoitsija, joka viljeli vitsejä vähän väliin. Hän on kuitenkin vanhanliiton mies eli luennoilla ei kannata puhua vierustoverille tai käyttää kännykkää, sillä muuten sinulta vähennetään pisteitä loppuarvosanasta (nimimerkki kokemusta on). Kurssin arvosana koostui neljästä monivalinta tentistä pitkin kurssia. Näissä tenteissä pärjäsi hyvin pelkillä luentokalvoilla, joten kirjaa kyseiselle kurssille en edes hankkinut. Kurssi oli yleishyödyllinen, jota voi suositella. Paikan päällä Boca Ratonissa FAU sijaitsee Floridan Boca Ratonissa (alle 100 km pohjoiseen Miamista), joka on rauhallinen ja suhteellisen varakas alue useine miljoonataloineen, golfkenttineen ja palmupuineen. Sääolosuhteet ovat erittäin miellyttävät Suomeen verrattuna, t-paidalla voi kulkea tammikuussakin ja vettä sataa harvoin. Lisäksi koulu sijaitsee hyvin lähellä merta, jossa on kilometreittäin hiekkarantoja.

7 Liikkuminen ja ensimmäiset hankinnat Amerikkalaiseen tapaan liikkuminen hoidetaan yksityisautoilla. Vaihto-opiskelijoille tämä saattaa tuottaa hankaluuksia, sillä kaupat ovat melko kaukana ja julkinen liikenne on huonoa (vähän bussireittejä ja harvat vuorovälit). Jos olet vuokraamassa/ostamassa auton (niin kuin osa vaihtoopiskelijoista teki) paikanpäällä niin sinulla ei ole ongelmia, mutta muuten kannattaa tutustua paikalliseen bussiliikennöintiin (http://www.pbcgov.com/palmtran/). Ja kannattaa tutustua mahdollisimman useaan ihmiseen, joilla on auto ja joiden mukaan voi lyöttäytyä esim. kauppareissulle. Auton hankkimista halvempi vaihtoehto on pyörän ostaminen, jolla pääsee kätevästi liikkumaan laajalla campusalueella. Tosin kauppareisujen hoitoon pyörä ei silti oikein riitä ellei tykkää polkea kauppakassit ohjaustangolla noin 5 kilometrin matkan. Kannattaa hankkia USA:lainen puhelinliittymä, jonka mukana tulee yleensä myös puhelin (kohtalaisen halpa halko ). Tämä tapa on edullisin soitella ja lähettää tekstiviestejä maassa. Jos sinulla on esim. iphone niin kyseisiin puhelimiin voi ostaa vain liittymän jos ne ovat lukitsemattomia (itse en asiasta tarkemmin tiedä). Kannattaa kuitenkin saapumispäivää varten hankkia paikallisia taksinumeroita jos tarvitset kyydin esim. juna-asemalta (trirail) ensimmäiseen yöpymispaikkaan. Itse en tätä muistanut tehdä joten seisoin matkatavaroideni kanssa puolenyön aikoihin yksin juna-aseman parkkipaikalla toivoen, että joku ihminen kävelisi paikalle, jolta saisin taksinumeron. Maksamisen helpottamiseksi paikan päällä kannattaa avata maksuton pankkitili campukselta löytyvästä Bank Atlanticista. Tälle tilille voi siirtää rahaa suomalaiselta tililtäsi. Kannattaa siirtää reilusta rahaa kerralla, sillä ulkomaan siirtomaksut voivat olla euroa (riippuen pankista). Suurin yksittäinen menoerä paikan päällä on asumismaksu, joka on helpointa maksaa Bank Atlanticin tililtä. Vuokrat campuksella on suhteellisen kalliit noin 700 euroa kuussa ja sillä ei saa edes omaa asuntoa, sillä mukana tulee kämppikset. Jos haluaa omaa rauhaa niin löytyy varmasti campuksen ulkopuolelta samalla hinnalla myös oma vuokra-asunto. Jos asut campuksella pitää sinun ostaa mahdolliset keittiövälineet, petivaatteet ym. perustarvikkeet ensimmäisinä päivinä. Tämä onnistuu hyvin esim. tilaamalla muutaman muun vaihtarin kanssa yhteinen tilataksi paikalliseen supermarkettiin (wallmart, publix jne.) ja takaisin.

8 Vapaa-aika Pelkästään FAU:n campuksella voi viettää vapaa-aikaansa vaikka kuinka paljon. Siellä löytyy elokuvateatteri, useita edullisia ravintoloita/pikaruoka-paikkoja, useita eri urheilukenttiä (jalkapallo, tennis, koripallo jne.), uima-allasalue, erittäin tilava ja hyvä kuntosali sekä ilmaisia ohjattuja liikuntatunteja. Meidän vaihtariporukka perusti oman jalkapallojoukkueen ja ilmoittauduimme mukaan koulun sarjaan. Kouluun on valmistunut uusi amerikkalaisen jalkapallon stadioni, jossa koulun joukkue pelaa. Koulun koripallo- ja am.jalkapallojoukkueiden pelit ovat suuria tapahtumia, joihin kerääntyy useita satoja opiskelijoita katsomoihin. Bocaratonin alueella on useita golfkenttiä, joihin on golf-intoilijoiden on mahdollista mennä pelaamaan maksua vastaan (tosin itse en niissä käynyt). Boca Ratonissa ei montaa clubia löydy (paitsi läheinen Blue Martin), mutta esim. campuksen vierellä on irkkupubi nimeltä Irishmen, jonne varsinkin vaihtarit (business vaihtarit) kokoontuivat torstaisin nauttimaan 3 dollarin pitchereistä (litran tuoppi kaljaa). Lisäksi lähellä campusta on tunnelmallinen Mizner park, jonne on kesittynyt useita ravintoloita, pari baareia ja pieniä vaatekauppoja. Mizner parkiin kerääntyy yleensä alueen kerma viikonloppuisin, jolloin siellä näkyy pilvin pimein ökyautoja (ferrareita, lamborghineja jne.). Parhaat clubit ja baarit ovat kuitenkin Fort Lauderdalessa (ajomatka noin 20 minuuttia) ja Miamissa (ajomatka noin 50 minuuttia), jonne pääsee kätevästi kimppakyydillä (kunhan joku suostuu kuskiksi) tai kimppataksilla. Miamissa legendaarisia ja kokemisen arvoisia clibeja ovat esim. mansion ja space. Miamin clubit ovat kalliimpia kuin Suomen clubit, joten hyvät aloittelut eivät ole pahasta. Matkustelu USA:ssa on rajaton mahdollisuus matkustella ympäri maata. Hyviä ajankohtia on varsinkin keväällä spring break (reilu viikon loma keskellä lukukautta) ja tietysti koulun loppumisen jälkeen. Sisäiset lennot USA:ssa on suhteellisen halpoja, joten niitä kannattaa käyttää hyväkseen. Floridassa kannattaa käydä ainakin Orlandossa (noin 3 tunnin ajomatka) Universal Studionilla ja Disney Worldissa ja kaiken tämän voi tehdä hyvin viikonlopun aikana. Lisäksi suosittelen käymään Floridan eteläkärjessä, tunnelmallisessa ja trooppisessa Key Westissä, jossa on kirkkaan siniset vedet ja koralliriutat. Miamissa kannattaa tietysti käydä myös muulloinkin kuin iltaisin clubeilla.

9 South beach ja esim. päiväretket veneellä miljoonalukaalien välissä kulkevissa kanaaleissa ovat näkemisen arvoisia. Lisäksi Miami tarjoaa loputtomat shoppailumahdollisuudet. Floridasta pääsee myös kätevästi edulliselle (noin 200 dollaria) Bahaman risteilylle, joka kestää pari päivää. Tällä risteilyllä käydään myös maissa Bahamassa. Maan sisäiset lennot länsirannikolle ovat jo hieman kalliimpia ja aikaavieviä, joten itseltäni se puoli maata jäi näkemättä. Tämä asia on jäänyt harmittamaan minua ja aionkin vielä joku päivä mennä matkustelemaan USA:n länsirannikolle. Hyvä tietää Ravintoloissa ja baareissa/clubeilla on tapana jättää noin 10-20% tippiä hinnasta/laskusta. Lisäksi USA:n hintataso on Suomea alhaisempi, mutta Boca Raton on suhteellisen vauras alue, joten siellä on hieman kalliimpaa kuin keskimäärin Floridassa. Jos vaihtokurssi on suotuinen eurolle niin hintataso on kuitenkin selkeästi Suomea halvempi. Hanavesi pitäisi olla juotavaa Floridassa, mutta ainakin itse join pelkästään pullotettua vettä hanaveden pahan maun takia. Vettä saa halvalla laatikoittain ostettuna supermarketeista. Jos asut asunnossa, jossa on oma keittiö niin en välttämättä suosittelisi ottaa maksullista ruokaetua ( meal plan ), jolla voi syödä pari kertaa päivässä koulun ruokalassa, vaikka sitä FAU:sta tulevissa papereissa mainostetaan. Ruoka kyseisessä ruokalassa on seisovastapöydästä, mutta se alkaa olemaan suhteellisen yksipuolista/samanlaista vähän aikaa siellä syödessä (näin kertoivat ne vaihtarit, joilla oli meal plan). Viikonloppureissuille on melko edullista vuokrata auto muutaman kaverin kanssa, jolloin voi lähteä esim. Miamiin, Orlandoon tai jopa Key Westiin, jonne ajaa noin 5-6 tuntia.

University of Florida

University of Florida Matkaraportti Syksy 2012 University of Florida Jesse Saarela University of Florida on suuri 50000 opiskelijaa kattava yliopisto, joka toimii Gainesvillen opiskelijakaupungin huomion keskipisteenä. Yliopisto

Lisätiedot

University of San Diego

University of San Diego Matkaraportti Kevät 2012 University of San Diego Anu Koivistoinen k93581 San Diego on kaunis kaupunki Etelä-Kaliforniassa aivan Yhdysvaltojen ja Meksikon rajan tuntumassa, sitä ei turhaan kutsuta lempinimellä

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay

MATKARAPORTTI. San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008. California State University East Bay MATKARAPORTTI San Francisco, USA 18.9.2007-7.1.2008 California State University East Bay Thomas Bergström Tietoliikennetekniikan koulutusohjelma thomas.bergstrom(at)tkk.fi Ennen lähtöä Hakuprosessi Amerikkaan

Lisätiedot

Matkaraportti. 1. Valmistautuminen vaihtoon

Matkaraportti. 1. Valmistautuminen vaihtoon Matkaraportti k87200 Westfälische Wilhelms-Universität Münster Münster School of Business and Economics (MSBE) Vaihtolukukausi: kesälukukausi (Sommersemester) 2013. 1. Valmistautuminen vaihtoon Vaihtoon

Lisätiedot

Michigan State University

Michigan State University Michigan State University Eli Broad College of Business Vaihtoraportti Kevät 2012 17.6.2012 k90269 Valmistautuminen vaihtoon Kohdemaana sanoisin, että Yhdysvallat on yksi vaikeimmista asiakirjojen osalta.

Lisätiedot

Kevät 2012 UNIVERSITY MATKARAPORTTI OF OTAGO. k90548

Kevät 2012 UNIVERSITY MATKARAPORTTI OF OTAGO. k90548 Kevät 2012 UNIVERSITY OF OTAGO MATKARAPORTTI k90548 Aluksi University of Otago on Uuden-Seelannin vanhin ja maailman eteläisin yliopisto. Tätä kauemmaksi Helsingistä ei oikein voi enää mennä opiskelemaan.

Lisätiedot

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio

MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE. KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio MATKARAPORTTI ESC GRENOBLE KEVÄT 2013 Jasmi Lehtola ja Teemu Peltokallio Sisällysluettelo 1. Grenoblen kaupunki... 3 2. Ennakkojärjestelyt... 4 3. Saapuminen Grenobleen... 5 4. Asuminen... 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902

Matkaraportti, Kevät 2012 Universidad de Navarra k87902 Matkaraportti Pamplonan Universidad de Navarra oli aivan uusi vaihtokohde kun hain vaihtoon enkä tiennyt paikasta kuin kaksi asiaa: se sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Pamplonassa juostaan härkäjuoksut

Lisätiedot

Milano Kevät 2013 240200

Milano Kevät 2013 240200 Milano Kevät 2013 240200 1 Valmistautuminen vaihtoon Tieto vaihtoon hyväksymisestä tuli maaliskuussa, ja maaliskuun puoliväliin mennessä tuli kansainvälisiin opiskelijapalveluihin palauttaa vahvistuslomake

Lisätiedot

Matkaraportti Universität zu Köln

Matkaraportti Universität zu Köln Matkaraportti Universität zu Köln Kevät/kesä 2012 KTM-vaihto k240828 1. Valmistautuminen vaihtoon Ennen lähtöä Kölinin yliopiston kansainvälisten asioiden toimistosta (ZIB WiSo) otettiin yhteyttä hyvissä

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä yhdeksännessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset 2005 2006 vihkosessa esitellään

Lisätiedot

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Tämä kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Käsissäsi on jo kahdeksas ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset kirjanen. Tähän on koottu Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokertomuksia akateemiselta vuodelta 2004-2005,

Lisätiedot

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen

Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka. Ville Raatikainen Vaihtoraportti Loughborough University Iso-Britannia Lukuvuosi 2010-2011 Sähkötekniikka Ville Raatikainen Hakeminen ja alkujärjestelyt: Olin jo opintojeni alkuvaiheessa miettinyt, että jossain vaiheessa

Lisätiedot

Matkaraportti Manchester Business Schoolista

Matkaraportti Manchester Business Schoolista Matkaraportti Manchester Business Schoolista Olin KTK-vaihdossa Manchester Business Schoolissa (University of Manchesterissa) kevätlukukauden 2013. Tässä raportissa käyn läpi kokemuksiani kyseisestä yliopistosta

Lisätiedot

Queensland University of Technology

Queensland University of Technology Kevät 2013 // 239237 Valmistautuminen vaihtoon QUT vaatii virallisen opintosuoritusotteen toimittamista. Tämän sai Helpdeskistä ilman suurempia ongelmia. On siis hyvä huomata, että WebOodista itse tulostettu

Lisätiedot

TILBURG UNIVERSITY. Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M

TILBURG UNIVERSITY. Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M TILBURG UNIVERSITY Vaihtoraportti, kevät 2013 78423M 1 Valmistautuminen vaihtoon Tilburgin yliopisto on yksi Kauppakorkeakoulun yhteistyöyliopistoista, ja hakuprosessi kouluun on varsin kevyt. Tilburgin

Lisätiedot

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013

AALTO YLIOPISTO. Vaihtoraportti. Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013. Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 AALTO YLIOPISTO Vaihtoraportti Bangkok, Chulalongkorn University kevät 2013 Marko Pelgonen (240996, Laskentatoimi) 18.6.2013 [Kirjoita asiakirjan tiivistelmä tähän. Tiivistelmä on yleensä lyhyt yhteenveto

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaitoa ja uusia ystäviä? Tämän vuoden Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2009-2010 esitellään

Lisätiedot

Matkaraportti Opiskelija 239347. Uppsala kevät 2013

Matkaraportti Opiskelija 239347. Uppsala kevät 2013 Uppsala kevät 2013 Sisällysluettelo 1. Valmistautuminen vaihtoon... 3 2. Matkustaminen ja saapuminen... 3 3. Yleistä Uppsalasta... 4 4. Kurssit... 4 4.1 International Marketing (15 ECTS)... 5 4.2 Marketing,

Lisätiedot

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13

Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Universität zu Köln, Wintersemester 2012/13 Saksa ja Köln eivät ole vaihtokohteista eksoottisimmat mutta hauskaa ja kodikasta siellä on. Kölniläiset ovat avointa porukkaa ja opiskelijakaupunkina Köln tarjoaa

Lisätiedot

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011

KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 KOOTUT KERTOMUKSET LUKUVUODELTA 201-2011 Tässä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa esitellään Vaasan yliopiston opiskelijoiden vaihtokokemuksia lukuvuoden 2010-2011. Mukana on kertomuksia

Lisätiedot

MATKARAPORTTI ISLANNIN YLIOPISTOSTA SYKSY 2004 - NORDPLUS

MATKARAPORTTI ISLANNIN YLIOPISTOSTA SYKSY 2004 - NORDPLUS MATKARAPORTTI ISLANNIN YLIOPISTOSTA SYKSY 2004 - NORDPLUS Timo Schalkowski schalkow@hytti.uku.fi Kuopion yliopisto, tietojenkäsittelytiede, ohjelmistotekniikan koulutusohjelma TKO3 Aluksi Muutamia huomioita

Lisätiedot

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia.

Kädessäsi oleva kirjanen on jaettu kolmeen osioon: Eurooppa, Pohjoismaat sekä Aasia, Amerikka ja Australia. Palaako mielesi maailmalle? Pidät nyt käsissäsi seitsemännettä koostetta Vaasan yliopiston vaihdossa olleiden opiskelijoiden kokemuksista. Kirjaseen on koottu akateemisen vuoden 2003 2004 vaihtokertomuksia,

Lisätiedot

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista

Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista Vaihtoraportti Tsinghua University, Peking, Kiina Syyslukukausi 2014-2015 Kuva 1: Osa Tsinghuan kampuksesta kuvattuna viereisestä hotellista AALTO-YLIOPISTO SÄHKÖTEKNIIKAN KORKEAKOULU Jenni Järvenpää,

Lisätiedot

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä?

Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Haluatko opiskella osan tutkinnostasi ulkomailla, saada kansainvälistä kokemusta, kielitaidon ja uusia ystäviä? Tässä kymmenennessä Ulkomailla opiskelleiden kootut kertomukset vihkosessa 2006-2007 esitellään

Lisätiedot

Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003

Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003 Lumitutkimusta Kanazawassa, Japanissa 2002-2003 Nimi: Arto Teräs Sähköposti: ajt@iki.fi Postiosoite: Vanha Viertotie 14 A 4, 00350 Helsinki Koulutusohjelma: Tietotekniikka Kohdeyliopisto: Kanazawa University,

Lisätiedot

Vaihtoraportti. Valmistelut

Vaihtoraportti. Valmistelut Vaihtoraportti Koulutusohjelma: TLT Vaihto-ohjelma: ERASMUS Kohdekoulu: Czech Technical University in Prague Opetuskieli: Englanti Ajankohta Syyslukukausi 2007 Valmistelut Olin jo muutaman vuoden hautonut

Lisätiedot

MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302

MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302 MATKARAPORTTI Humboldt Universität zu Berlin/ BERLIINI Kesälukukausi 2013 Tuuli Karppinen K90302 Heti kättelyssä on mainittava että Berliini on mielenkiintoinen kaupunki, jossa itä kohtaa lännen, natsihistoria

Lisätiedot

Valmistautuminen vaihtoon

Valmistautuminen vaihtoon Matkaraportti, University of Strathclyde Glasgow Kevät 2013 241668 ja 241762 Valmistautuminen vaihtoon Kun hyväksymiskirje Aallosta tuli, seuraava askel kohti vaihtoa oli lähettää hakemuspaperit Strathclydeen.

Lisätiedot

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1

MATKARAPORTTI. ESC Grenoble. Annakerttu Aranko Kevät 2014 ! 1 MATKARAPORTTI ESC Grenoble Annakerttu Aranko Kevät 2014! 1 1. Grenoblesta Grenoble on Isèren departementin viehättävä pääkaupunki, joka sijaitsee Ranskan Alpeilla, aivan Sveitsin rajan tuntumassa. Kaupunki

Lisätiedot