Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysin tulokset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysin tulokset 21.2.2013"

Transkriptio

1 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma Onnettomuusanalyysin tulokset

2 KALVOSARJAN SISÄLTÖ Yhteenveto Onnettomuuskehitys, riskit ja vakavuus aluetasolla Onnettomuuksien osalliset ja osallisten riskit Onnettomuusluokat Tutkijalautakunta-aineistojen analyysiä ja liikennekuolemien taustoja Onnettomuuskustannukset Onnettomuuskasaumat kartalla

3 YHTEENVETO 1/4 Ylä-Pirkanmaan alueella tapahtuu vuosittain keskimäärin neljä kuolemaan ja 46 loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta. Onnettomuuksien määrä yksittäisissä kunnissa ja seudulla on pysynyt viimeisen 10 vuoden ajan suunnilleen samalla tasolla. Onnettomuuksissa on kuollut ja loukkaantunut vuosittain keskimäärin 70 henkilöä ja määrän voidaan tulkita olevan hivenen laskussa. Ylä-Pirkanmaalla tapahtuu hieman enemmän henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia kuin Pirkanmaalla, mutta ei juurikaan enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Viime vuosina erityisesti Juupajoella ja Orivedellä on tapahtunut enemmän onnettomuuksia kuin keskimäärin Pirkanmaalla ja Suomessa. Ylä-Pirkanmaan alueella liikenneonnettomuuksien vakavuusaste on ollut viimeisen viiden vuoden aikana jopa puolet suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Ylä-Pirkanmaan vakavuusaste on myös huomattavasti korkeampi kuin Pirkanmaalla keskimäärin. Ylä-Pirkanmaan onnettomuuksista selvästi suurin osa on henkilöautoonnettomuuksia, yli 60%. Jalankulkija- ja polkupyöräonnettomuuksien osuus on noin 12%. Mopo-onnettomuudet ovat valitettavan selvässä kasvussa. Kunnittaisessa vertailussa nähdään selvästi mopo-onnettomuuksien kasvu liki kaikissa kunnissa. Autoilijaonnettomuudet korostuvat myös selvästi jokaisessa kunnassa.

4 YHTEENVETO 2/4 Suhteutettuna väkilukuun henkilöauton kuljettajalla on Ylä-Pirkanmaalla 30% suurempi riski joutua onnettomuuteen kuin keskimäärin Suomessa. Jalankulkija-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia sen sijaan tapahtuu vähemmän kuin keskimäärin Suomessa. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden osuus liikenteen uhreista on Ylä-Pirkanmaalla selvästi alhaisempi kuin Pirkanmaalla tai Suomessa keskimäärin. Myös onnettomuusriski asukasta kohden on hieman alhaisempi. Mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden osuus liikenteen uhreista on Ylä-Pirkanmaalla alhaisempi kuin Pirkanmaalla ja Suomessa keskimäärin. Viimeisen viiden vuoden aikana onnettomuusriski on kuitenkin kivunnut jopa suuremmaksi kuin Suomessa keskimäärin. Mopo- ja moottoripyöräonnettomuuksia lukuun ottamatta kaikkien muiden kulkumuotojen onnettomuuksien määrä on vähentynyt Ylä-Pirkanmaalla vuosina vuotiaiden osuus liikenneonnettomuuksissa kuljettajina olleista on 19%. Kuolleista ja loukkaantuneista kuljettajista osuus on jopa 24% (ikäryhmän osuus väestöstä on alle 8%). Ylivoimaisesti suurin yksittäinen liikenteessä loukkaantuva ikäluokka on 15-vuotiaat. Onnettomuuksissa kuljettajana toimii useimmiten yli 24-vuotias henkilö. Kun tarkastellaan vain kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia, korostuu erityisesti vuotiaiden kuljettajien onnettomuudet.

5 YHTEENVETO 3/4 Kolmannes kaikista liikenneonnettomuuksista on yksittäisonnettomuuksia ja joka neljäs hirvieläinonnettomuus. Hirvieläinonnettomuudet johtavat onneksi harvoin henkilövahinkoihin. Kohtaamis-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuudet nousevat esille vertailtaessa kaikkia ja henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia. Henkilövahinko-onnettomuuksista noin kolme neljästä tapahtuu maanteillä taajaman ulkopuolella, missä suurimpana ongelmana ovat yksittäisonnettomuudet ja pääteiden kohtaamisonnettomuudet. Taajamien maanteillä ja kaduilla mopo-, jalankulkija- ja polkupyörä-onnettomuudet kasvattavat selvästi osuuttaan. Viimeisen 10 vuoden aikana rattijuoppotapauksia on ollut keskimäärin 11% kaikista onnettomuuksista. Rattijuoppojen osuus henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa on suurempi, 16%. Viime vuosina erityisesti rattijuoppotapaukset henkilövahinko-onnettomuuksissa ovat vähentyneet. Ylä-Pirkanmaan liikenteessä menehtyi viimeisen viiden vuoden aikana 24 henkilöä. Suurin osa onnettomuuksista oli yksittäis- ja kohtaamisonnettomuuksia. Neljässä tapauksessa osallisena oli raskas ajoneuvo ja viisi tapausta oli alkoholionnettomuuksia. Ylä-Pirkanmaan valta- ja kantateiden onnettomuusmäärät ovat selvästi vähentyneet viimeisen 10 vuoden aikana. Sen sijaan yhdysteiden onnettomuudet ovat pysyneet samalla tasolla tai ehkä hieman jopa kasvaneet. Seudun onnettomuuksista aiheutuu yhteiskunnalle vuosittain noin 25 miljoonan euron kustannukset (noin 140 /asukas: Juupajoki 0,3M, Orivesi 1,3M, Ruovesi 0,7M, Mänttä-Vilppula 1,6M, Virrat 1,1M ).

6 YHTEENVETO 4/4 Tutkijalautakunta-aineiston mukaan koko Pirkanmaan liikenneonnettomuuksissa kuolleista vuosina Tieltä suistumisia 43% ja kohtaamisonnettomuuksia 39%. Rattijuoppoja pääaiheuttajista 31% ja yksittäisonnettomuuksista 44%. Onnettomuuden tapahtuessa vähintään 10 km/h ylinopeutta ajoi pääaiheuttajista 43% ja yksittäisonnettomuuksista 60%. Liki joka kolmas onnettomuuden pääaiheuttaja ajoi yli 20 km/h ylinopeutta ja joka neljäs jopa yli 30 km/h ylinopeutta. Jalankulkijoista 64% ja pyöräilijöistä 71% ei noudattanut liikennesääntöjä. Kuolleista turvavyötä ei käyttänyt 48% (eri todennäköisyyksillä pelastuneita olisi ollut yhteensä 39% (35 kpl)). Vammautuneista turvavyötä ei käyttänyt 32% (eri todennäköisyyksillä pelastuneita olisi ollut yhteensä 33% (25 kpl)). Turvavyön käyttö olisi estänyt vammautumisen tai lieventänyt vammoja 68%:lla (24 kpl). Hämärällä tai pimeällä menehtyi 24 jalankulkijaa, joista kukaan ei käyttänyt heijastinta. Heijastinta käyttämällä liki kolmannes (7 kpl) olisi selvinnyt hengissä. Polkupyöräonnettomuuksissa menehtyneistä 16 pyöräilijästä 19% (3 kpl) käytti kypärää. Kypärää käyttämällä 13% (2 kpl) olisi selvinnyt hengissä. Yli kolmannes onnettomuuksista johtui itsemurhasta, sairaskohtauksesta tai nukahtamisesta. Liki joka neljännen onnettomuuden taustalla oli mm. alkoholi, sairaus, väsymys, mielentila tai kiire.

7 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKEHITYS, RISKIT JA VAKAVUUS ALUETASOLLA

8 Ylä-Pirkanmaan alueella tapahtuu vuosittain ( ) keskimäärin neljä kuolemaan ja 46 loukkaantumiseen johtanutta onnettomuutta. Viimeisen 10 vuoden ajan onnettomuudet ovat pysyneet suunnilleen samalla tasolla (keskiarvo 50). Yksittäisissä kunnissa onnettomuudet ovat myös pysyneet samalla tasolla.

9 Viimeisen 10 vuoden aikana onnettomuuksissa on kuollut ja loukkaantunut keskimäärin noin 70 henkilöä. Kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä on viime vuosina hieman laskenut.

10 Henkilövahinko-onnettomuuksien kokonaismäärä on pysynyt samalla tasolla tai hienoisesti laskenut (vähenemä 0 10%). Ainoastaan Juupajoella jossa vähäisten onnettomuusmäärien takia sattuman osuus on suuri ovat onnettomuudet kasvaneet 57%.

11 Ylä-Pirkanmaalla tapahtuu hieman enemmän henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia kuin Pirkanmaalla, mutta ei juurikaan enemmän kuin Suomessa keskimäärin. Viime vuosina erityisesti Juupajoella ja Orivedellä on tapahtunut enemmän onnettomuuksia kuin keskimäärin seudulla ja Suomessa.

12 Ylä-Pirkanmaan alueella liikenneonnettomuuksien vakavuusaste on ollut viimeisen viiden vuoden aikana jopa puolet suurempi kuin Suomessa keskimäärin. Ylä- Pirkanmaan vakavuusaste on myös huomattavasti korkeampi kuin Pirkanmaalla keskimäärin.

13 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUKSIEN OSALLISET JA OSALLISTEN RISKIT

14 Ylä-Pirkanmaan onnettomuuksista selvästi suurin osa on henkilöauto-onnettomuuksia, yli 60%. Jalankulkija- ja polkupyöräonnettomuuksien osuus on noin 12%. Mopoonnettomuudet ovat valitettavan selvässä kasvussa.

15 Kunnittaisessa vertailussa nähdään myös selvästi mopo-onnettomuuksien kasvu liki kaikissa kunnissa. Autoilijaonnettomuudet korostuvat jokaisessa kunnassa.

16 Suhteutettuna väkilukuun henkilöauton kuljettajalla on Ylä-Pirkanmaalla 30% suurempi riski joutua onnettomuuteen kuin keskimäärin Suomessa. Jalankulkija-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuuksia sen sijaan tapahtuu vähemmän kuin keskimäärin Suomessa. Kunnittaisessa vertailussa korostuvat ääripäät: Juupajoki ja Mänttä-Vilppula.

17 Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden osuus liikenteen uhreista on Ylä-Pirkanmaalla selvästi alhaisempi kuin Pirkanmaalla tai Suomessa keskimäärin. Myös onnettomuusriski asukasta kohden on hieman alhaisempi.

18 Mopoilijoiden ja moottoripyöräilijöiden osuus liikenteen uhreista on Ylä-Pirkanmaalla alhaisempi kuin Pirkanmaalla ja Suomessa keskimäärin. Onnettomuudet ovat kuitenkin olleet nousussa, erityisesti mopo-onnettomuudet. Viimeisen viiden vuoden aikana onnettomuusriski on jopa kivunnut suuremmaksi kuin Suomessa keskimäärin.

19 Mopo- ja moottoripyöräonnettomuuksia lukuun ottamatta kaikkien muiden kulkumuotojen onnettomuuksien määrä on vähentynyt Ylä-Pirkanmaalla vuosina Mopo-onnettomuudet ovat kasvaneet erittäin paljon.

20 Henkilöautolla liikkuneiden osuus liikenteen uhreista on suurempi kuin Pirkanmaalla ja Suomessa keskimäärin. Henkilöautoilijoiden onnettomuusriski on noin 30% suurempi kuin keskimäärin Suomessa.

21 15 22-vuotiaiden osuus liikenneonnettomuuksissa kuljettajina olleista on 19%. Kuolleista ja loukkaantuneista kuljettajista osuus on jopa 24% (ikäryhmän osuus väestöstä on alle 8%). Ylivoimaisesti suurin yksittäinen liikenteessä loukkaantuva ikäluokka on 15-vuotiaat! Riskiryhmä vuotiaat

22 Ja jos huomioidaan vain kuolleet ja loukkaantuneet, nousee nuorten ja etenkin 15- vuotiaiden osuus valitettavan suureksi. Riskiryhmä vuotiaat

23 Jos kuljettajien lisäksi mukaan lasketaan myös matkustajat, korostuu vielä hieman enemmän nuorten henkilöiden loukkaantumiset. Riskiryhmä vuotiaat

24 Onnettomuuksissa kuljettajana toimii useimmiten yli 24-vuotias henkilö. Kun tarkastellaan vain kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneita onnettomuuksia, korostuu erityisesti vuotiaiden kuljettajien onnettomuudet.

25 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSLUOKAT

26 Kolmannes kaikista liikenneonnettomuuksista on yksittäisonnettomuuksia ja joka neljäs hirvieläinonnettomuus. Hirvieläinonnettomuudet johtavat onneksi harvoin henkilövahinkoihin. Kohtaamis-, polkupyörä- ja mopo-onnettomuudet nousevat esille vertailtaessa kaikkia ja henkilövahinkoon johtaneita onnettomuuksia.

27 xx 72% 14% 14% Henkilövahinkoonnettomuuksista noin kolme neljästä tapahtuu maanteillä taajaman ulkopuolella, missä suurimpana ongelmana ovat yksittäisonnettomuudet ja pääteiden kohtaamisonnettomuudet. Taajamien maanteillä ja kaduilla mopo-, jalankulkijaja polkupyöräonnettomuudet kasvattavat selvästi osuuttaan.

28 Viimeisen 10 vuoden aikana rattijuoppotapauksia on ollut keskimäärin 11% kaikista onnettomuuksista. Rattijuoppojen osuus henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa on suurempi, 16%. Viime vuosina erityisesti rattijuoppotapaukset henkilövahinko-onnettomuuksissa ovat vähentyneet.

29 Ylä-Pirkanmaan valta- ja kantateiden onnettomuusmäärät ovat selvästi vähentyneet viimeisen 10 vuoden aikana. Sen sijaan yhdysteiden onnettomuudet ovat pysyneet samalla tasolla tai ehkä hieman jopa kasvaneet.

30 Ylä-Pirkanmaan valtateiden kuolemaan ja loukkaantumiseen johtaneet onnettomuudet ovat vähentyneet selvästi viimeisen 10 vuoden aikana. Sen sijaan muiden tieluokkien onnettomuuksissa on ollut suurtakin vaihtelua.

31 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma TUTKIJALAUTAKUNTA- AINEISTOJEN ANALYYSIÄ JA LIIKENNEKUOLEMIEN TAUSTOJA

32 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet Tilastokeskuksen tilastokirjassa on 21 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa 24 menehtynyttä (4,8 kuollutta / vuosi) ELY-keskuksen onnettomuusrekisterissä on 18 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa 21 menehtynyttä Kolmessa onnettomuudessa menehtyi enemmän kuin yksi henkilö (2 kpl kussakin) Onnettomuuksista 16 kpl (89%) tapahtui maanteillä, 15 taajaman ulkopuolella ja loput kaduilla Raskas liikenne oli osallisena neljässä (22%) ja alkoholi viidessä (28%) onnettomuudessa Onnettomuusluokat: 8 kpl kohtaamisonnettomuus (2*alkoholi) => suurin ongelma kohtaamiset! 5 kpl yksittäisonnettomuus, suistumisia (2*alkoholi) 2 kpl mopo-onnettomuus (1*alkoholi) 1 kpl risteämisonnettomuus 1 kpl jalankulkijaonnettomuus 1 kpl muu onnettomuus

33 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet koko Pirkanmaalla : tutkijalautakunta-analyysi Moottoriajoneuvo-onnettomuuksia yhteensä 208 kpl Menehtyneitä 232 kpl Vaikeasti vammautuneita 34 kpl Lievästi vammautuneita 118 kpl Vammautumattomia 97 kpl Kevyen liikenteen onnettomuuksia yhteensä 60 kpl, joista 16 kpl polkupyörä- ja 44 kpl jalankulkijaonnettomuuksia Menehtyneitä 61 kpl Lievästi vammautuneita 2 kpl Vammautumattomia 78 kpl

34 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet koko Pirkanmaalla : tutkijalautakunta-analyysi moottoriajoneuvo-onnettomuudet Onnettomuusluokat: Tieltä suistumisia 43% Kohtaamisonnettomuuksia 39% Risteysonnettomuuksia 8% Rattijuoppoja: Pääaiheuttajista 31% (!) Yksittäisonnettomuuksista 44% (!) Onnettomuuden tapahtuessa vähintään 10 km/h ylinopeutta ajoi: Pääaiheuttajista 43% (!!) Kaikista onnettomuudessa mukana olleista 31% Yksittäisonnettomuuksista 60% => Liki joka kolmas onnettomuuden pääaiheuttaja ajoi yli 20 km/h ylinopeutta ja joka neljäs jopa yli 30 km/h ylinopeutta!

35 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet koko Pirkanmaalla : tutkijalautakunta-analyysi kevyen liikenteen onnettomuudet Pyöräilyonnettomuuksista Risteysonnettomuuksia 38% (6 kpl) Muita onnettomuuksia 19% (3 kpl) Jalankulkuonnettomuuksista Suojatien ulkopuolella 82% (36 kpl) Suojateillä 18% (8 kpl) Alkoholi kevyen liikenteen onnettomuuksissa Aiheuttajista ylitti rattijuopumusrajan 18% (9 kpl) Kaikista osallisista ylitti rattijuopumusrajan 20% (12 kpl) Ylinopeutta 10 km/h tai enemmän ajoi 16% (8 kpl) kevyen liikenteen onnettomuuksissa mukana olleista moottoriajoneuvon kuljettajista Jalankulkijoista 64% ja pyöräilijöistä 71% ei noudattanut liikennesääntöjä!

36 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet koko Pirkanmaalla : tutkijalautakunta-analyysi turvavyön käyttö Kuolleista turvavyötä ei käyttänyt 48% Turvavyön käyttö Olisi pelastanut kuolemalta varmuudella 8% (7 kpl) Olisi pelastanut kuolemalta todennäköisesti 13% (12 kpl) Olisi pelastanut kuolemalta mahdollisesti 18% (16 kpl) Eri todennäköisyyksillä pelastuneita olisi ollut yhteensä 39% (35 kpl) Vammautuneista turvavyötä ei käyttänyt 32% Turvavyön käyttö Pelasti kuolemalta varmuudella 7% (5 kpl) Pelasti kuolemalta todennäköisesti 13% (10 kpl) Pelasti kuolemalta mahdollisesti 13% (10 kpl) Eri todennäköisyyksillä pelastuneita oli yhteensä 33% (25 kpl) Turvavyön käyttö olisi estänyt vammautumisen tai lieventänyt vammoja 68%:lla (24 kpl)

37 Kuolemaan johtaneet onnettomuudet koko Pirkanmaalla : tutkijalautakunta-analyysi heijastimen ja pyöräilykypärän käyttö Hämärällä tai pimeällä menehtyi 24 jalankulkijaa, joista kukaan ei käyttänyt heijastinta! Heijastinta käyttämällä liki kolmannes (7 kpl) olisi selvinnyt hengissä. Polkupyöräonnettomuuksissa menehtyneistä 16 pyöräilijästä 19% (3 kpl) käytti kypärää. Kypärää käyttämällä 13% (2 kpl) olisi selvinnyt hengissä

38 Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syyt tutkijalautakuntien mukaan Pirkanmaalla (välitön riski)

39 Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syyt tutkijalautakuntien mukaan Pirkanmaalla (taustariskit) Sis. alkoholi+sairaus+väsymys +mielentila+kiire

40 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKUSTANNUKSET

41 Onnettomuuskustannukset yhteiskunnalle Inhimillisten kärsimysten lisäksi liikenneonnettomuuksista aiheutuu aina myös laskennallisia kustannuksia, joista kuntasektorille kohdistuu 15 20% Välittömiä kunnalle kohdistuvia kustannuksia ovat mm. Palo- ja pelastustoimen menot Terveydenhuollon menot uhrien hoidosta ja kuntoutuksesta Toimeentulotuen tarpeen lisäys uhrien tulonmenetyksen ja menolisäyksen takia Sosiaalihuollon menot invalidisoituneille Liikenneympäristölle aiheutuneiden vaurioiden korjaaminen Kunnan verotulon alentuminen onnettomuusuhrien määräaikaisen tai pysyvän ansiotulonmenetyksen takia Kotihoidon tukipalvelut vammautuneille kuntoutusvaiheessa ja invalideille pysyvästi Laskennalliset liikenneonnettomuuksien yksikkökustannukset ovat: Henkilövahinkoon johtanut onnettomuus euroa Omaisuusvahinkoon johtanut onnettomuus euroa Ylä-Pirkanmaan tapahtui vuosina keskimäärin 50 henkilövahinkoon johtanutta ja noin 171 omaisuusvahinkoon johtanutta onnettomuutta vuodessa Seudun onnettomuuksista aiheutuu yhteiskunnalle vuosittain noin 25 miljoonan euron kustannukset (noin 140 /asukas: Juupajoki 0,3M, Orivesi 1,3M, Ruovesi 0,7M, Mänttä-Vilppula 1,6M, Virrat 1,1M )

42 Onnettomuuskustannukset kunnalle, todellisia esimerkkejä kuntien tilinpäätöstiedoista

43 Ylä-Pirkanmaan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKASAUMAT

44 Onnettomuuskasaumat Onnettomuuskasaumaksi määritetty kohde, joissa on poliisin tietoon tulleiden tilastojen mukaan viimeisen viiden vuoden aikana tapahtunut vähintään 1 kuolemaan johtanut onnettomuus 2 henkilövahinkoon johtanutta onnettomuutta 5 omaisuusvahinkoon johtanutta onnettomuutta Onnettomuuskasaumien määrä yhteensä 40 ( todellisia 25 ) ja kunnittain: Juupajoki 3 (2) Mänttä-Vilppula 6 (2) Orivesi 21 (18) Ruovesi 7 (3) Virrat 3 (0) Onnettomuuskasaumista vain kolme katuverkolla (kaikki Orivedellä)

45 Onnettomuuskasaumat

46 Onnettomuuskasaumat ja asukaskyselyssä eniten esille tulleet kohteet Juupajoki Jalankulku ja pyöräily Mt Koskitie kt 58 (ei kevyen liikenteen väylää) Mt 3413 Kopsamo (ei kevyen liikenteen väylää) Autoliikenne Mt Koskitien taajama (nopeudet) Mt 3413 Kopsamontie, kirkon ympäristö (nopeudet, näkemät mutkassa, tien ylitys p-alueelta) Mt 3413 Asemantie (nopeudet, puuttuva kevyen liikenteen väylä) = asukaskysely eniten mainintoja saanut kohde = asukaskyselyn TOP-kohde

47 Onnettomuuskasaumat ja asukaskyselyssä eniten esille tulleet kohteet Mänttä-Vilppula Jalankulku ja pyöräily Vilppula Kolho (ei kevyen liikenteen väylää) Savosenmäen koulun saattoliikenne Vilppula Mänttä (kevyen liikenteen väylän kunto, heikko valaistus) Autoliikenne 4. Kt 58 Mustalahden liittymä (vilkas liikenne, näkemät) 5. Mt 347 Satakunnantie / Karjalantie liittymä (vilkas liikenne, kääntyminen vaarallista) 6. Mt 347 Valtatie / Seppälän puistotie liittymä (liittymässä ei osata ajaa, kaistojen kanssa ongelmia, valot eivät ole "älyvalot ) 7. Mt 348 Keuruuntie / Postitie liittymä (nopeudet, näkemät) = asukaskysely eniten mainintoja saanut kohde = asukaskyselyn TOP-kohde

48 = asukaskyselyn TOP-kohde Orivesi Onnettomuuskasaumat ja asukaskyselyssä eniten esille tulleet kohteet Jalankulku ja pyöräily 1. Mt 3261 Asematie (ei kevyen liikenteen väylää, nopeudet) 2. Orivesi Eräjärvi (ei kevyen liikenteen väylää) 3. Karpinlahti Naappila (ei kevyen liikenteen väylää) Harjulantien mutka (näkemät, valaistuksen puute) Puistolankujan mutka (näkemät, ei kevyen liikenteen väylää) Orivesi Hirsilä (ei kevyen liikenteen väylää osassa väliä) Autoliikenne 7. Kt 58 Orivedentie / Opintie liittymä (paljon liikennettä koululle, näkemät, alikulku kapea) 8. Kt 58 Mäntäntie / Teollisuustie (ruuhka-aikaan liittyminen hankalaa) 9. Kt 58 ramppi vt 9:ltä Orivedellä (näkemät) = asukaskysely eniten mainintoja saanut kohde

49 Onnettomuuskasaumat ja asukaskyselyssä eniten esille tulleet kohteet Ruovesi Jalankulku ja pyöräily 1. Kt 66 välillä Poukantie Pappilankulmantie (ei kevyen liikenteen väylää) 2. Ruovedentie alakylän keskusta (jäsentelemätön) 3. Honkalantie K-kaupan liittymä (stie koetaan turvattomaksi) Joensuuntie / Sointulantie liittymä (koululaiset ylittävät liittymän turvattomasti) Mt 337 Kuruntie välillä Autiontie Paarlammintie (ei kevyen liikenteen väylää) Kt 66 (Visuvedentie) / Eeliksentie liittymä (Vaarallinen kevyen liikenteen ylitys, näkemät) Autoliikenne 7. Kt 66 Mustajärventie / mt 337 Kuruntie (nopeudet, näkemät) 8. Linja-autoaseman ympäristö (epäselvä liikenneympäristö) 9. Kt 66 Pohjankyläntie / mt 344 Väärinmajantie (nopeudet) = asukaskysely eniten mainintoja saanut kohde = asukaskyselyn TOP-kohde

50 Onnettomuuskasaumat ja asukaskyselyssä eniten esille tulleet kohteet Virrat Jalankulku ja pyöräily Mäkitie (saattoliikenne, näkemät) Kt 66 / Puttosharjuntie / Sampolantie (vaarallinen ylitys, pyörätie päättyy keskelle liittymää) Virtaintie keskustan kohta (jalankulku koetaan vaaralliseksi) Sairaalantie (ei kevyen liikenteen väylää) Autoliikenne 5. Rantatien kavennus kirkon kohdalla (kiihdytetään kavennukseen, kevyttä liikennettä ei huomioida) 6. Kt 65 Vaskivedentie, Vaskiveden taajama (nopeudet, ei kevyen liikenteen väylää) 7. Virtaintien kiertoliittymä (nopeudet, kevyttä liikennettä ei huomioida) 6. = asukaskysely eniten mainintoja saanut kohde = asukaskyselyn TOP-kohde

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuustarkasteluiden sisältö 1. Onnettomuuskehitys Loviisassa 2000 2014 kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä henkilövahinko onnettomuuksien

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 2/2013

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 2/2013 Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuustarkasteluja 2/2013 Kalvosarjan sisältö Yleinen onnettomuuskehitys Lähde: Tilastokeskus Onnettomuuksien osalliset Lähteet: Tilastokeskus

Lisätiedot

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA. Yhteenveto 1/5

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA. Yhteenveto 1/5 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma YHTEENVETO ONNETTOMUUSTARKASTELUISTA Yhteenveto 1/5 Seudulla tapahtuu keskimäärin 46 henkilövahinko-onnettomuutta vuodessa (ka 2009-2013). Viimeisen

Lisätiedot

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma TUTKIJALAUTAKUNTIEN TUTKIMAT KUOLEMAAN JOHTANEET ONNETTOMUUDET 2003-2012

Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma TUTKIJALAUTAKUNTIEN TUTKIMAT KUOLEMAAN JOHTANEET ONNETTOMUUDET 2003-2012 Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma TUTKIJALAUTAKUNTIEN TUTKIMAT KUOLEMAAN JOHTANEET ONNETTOMUUDET 2003-2012 Lähde: VALT (2014). Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimien tie-

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenne Hämeenlinnassa vuosina 2013-2017 Liikenne Hämeenlinnassa v. 2013-2017 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan * * * Loukkaantumiseen johtaneet (kpl) Vuosina 2013-2017 40 % kaikista

Lisätiedot

LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA. Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi

LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA. Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi LUOTEIS-PIRKANMAAN VIISAAN JA TURVALLISEN LIIKKUMISEN SUUNNITELMA Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi 9.6.2015 Onnettomuuskehitys Luoteis-Pirkanmaalla 2000-luvulla Luoteis-Pirkanmaan liikenteessä on menehtynyt

Lisätiedot

Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Hangon liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 5/2019 HUOM! Hangossa tilastopohja on hyvin pieni, joten analyysit/tulkinnat ovat rajallisia. Tiivistelmä Onnettomuuskehitys yleisesti Hangon

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina

Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa. vuosina Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa vuosina 2012-2016 Liikenneonnettomuudet Hämeenlinnassa v. 2012-2016 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 39 % kaikista onnettomuuksista tapahtui

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto 2012-2016 ja tieliikennekuolemat 2006-2015 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Onnettomuusaineisto kaikki onnettomuudet Onnettomuustarkastelu

Lisätiedot

Analyysi tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista Keski-Suomessa

Analyysi tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista Keski-Suomessa Analyysi tutkijalautakuntien tutkimista kuolemaan johtaneista onnettomuuksista Keski-Suomessa 2006 2015 Keski-Suomen liikenneturvallisuustoimija 5.5.2017 Valokuvalähde: Kouvolan sanomat Aineistolähde:

Lisätiedot

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET

Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET Onnettomuustarkasteluiden sisältö 1. Onnettomuuskehitys Loviisassa 2000-2014 kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä henkilövahinko-onnettomuuksien

Lisätiedot

Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Myrskylän liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 HUOM! Myrskylässä tilastopohja on hyvin pieni, joten analyyseja pitää tulkita varoen. Yhteenveto Myrskylän kunnan alueella tapahtuu

Lisätiedot

Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Lapinjärven liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 Yhteenveto Lapinjärven kunnan alueella tapahtuu vuosittain keskimäärin seitsemän henkilövahinkoon johtavaa ja kymmenen omaisuusvahinkoon

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat

Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto ja tieliikennekuolemat Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Lappeenrannan seutu - onnettomuusyhteenveto 2012-2016 ja tieliikennekuolemat 2006-2015 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuusaineisto kaikki onnettomuudet Onnettomuustarkastelu

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN PERUSANALYYSIT

LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN PERUSANALYYSIT Vakka-Suomen seudun liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN PERUSANALYYSIT Kalvosarjan sisältöteemat Onnettomuuskehitys yleisesti Onnettomuuksien osalliset osallisten kulkutapa osallisten

Lisätiedot

Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut

Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut Pukkilan liikenneturvallisuussuunnitelma: Onnettomuustarkastelut 29.5.2018 HUOM! Pukkilassa tilastopohja on hyvin pieni, joten analyyseja pitää tulkita hyvin varoen. Yhteenveto Pukkilan kunnan alueella

Lisätiedot

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 ONNETTOMUUSANALYYSIT. Joroinen

Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 2018 ONNETTOMUUSANALYYSIT. Joroinen Keski-Savon liikenneturvallisuussuunnitelma 218 ONNETTOMUUSANALYYSIT Joroinen Onnettomuusanalyysit Kaikki onnettomuudet 212-216 Keski-Savossa % Yksittäisonnettomuudet ja muut onnettomuudet 42% HEVA 21%

Lisätiedot

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA

ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA ETELÄ-KYMENLAAKSON LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA Esittelykalvot: Onnettomuusanalyysi, Analyysi tutkijalautakuntien kuolemaan johtaneista onnettomuuksista Etelä-Kymenlaakson alueella 2004 2013, onnettomuuskustannukset

Lisätiedot

Isojoen onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Isojoen onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Isojoen onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma.9.07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet

Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma. 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet Taipalsaaren liikenneturvallisuussuunnitelma 1b. Nykytilan selvitys Liikenneonnettomuudet 1.9.2015 Nykytilan selvitys - liikenneonnettomuudet Taipalsaarella vuosina 2009 2013 poliisin tietoon tulleista

Lisätiedot

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi

2.2 Liikenneonnettomuudet. 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven LIIKENNETURVALLISUUDEN NYKYTILA 17 2.2 Liikenneonnettomuudet 2.2.1 Liikenneonnettomuuksien tilastointi Tietoja liikenneonnettomuuksista

Lisätiedot

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA

Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA Itä-Suomen liikenneturvallisuustoimija, Juha Heltimo, Strafica Oy LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE ETELÄ-SAVOSSA Lähtöaineisto Tässä kalvosarjassa esitetyt tulokset perustuvat Tilastokeskuksen tieliikenteen

Lisätiedot

Teuvan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Teuvan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Teuvan onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 5.8.07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Luumäen onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Luumäen onnettomuusyhteenveto 2012-2016 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 2012-2016 Aineisto perustuu poliisin tietoon

Lisätiedot

LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA. Onnettomuusanalyysia vuosista 2002-2011

LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA. Onnettomuusanalyysia vuosista 2002-2011 LIIKENNETURVALLISUUSTILANNE JANAKKALASSA Onnettomuusanalyysia vuosista - Janakkalan kunnan alueella tapahtuu vuosittain noin kaksikymmentä henkilövahinkoihin johtavaa liikenneonnettomuutta. Liikenneonnettomuuksissa

Lisätiedot

ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA

ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA ONNETTOMUUSANALYYSI 1 TAUSTAA Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa sekä poliisiin tietoon tulleiden että vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Tilastokeskus ylläpitää

Lisätiedot

Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat

Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat 7.2.2018 Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuustarkastelut Yhteenveto onnettomuustarkasteluista Juvan, Rantasalmen ja Sulkavan kuntien alueella tapahtuu vuosittain

Lisätiedot

Liikenneturvallisuuskatsaus Satakunnassa

Liikenneturvallisuuskatsaus Satakunnassa Liikenneturvallisuuskatsaus Satakunnassa Jaakko Klang Varsinais-Suomen Ely-keskus Loimaan seudun liikenneturvallisuusryhmän kokous Jaakko Klang / Varsinais-Suomen ELYkeskus, 10 min Liikenneturvallisuuskatsaus

Lisätiedot

Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma. Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi

Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma. Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi Oulun liikenneturvallisuussuunnitelma Osaraportti 1: Onnettomuusanalyysi Joulukuu 2016 Liikenneonnettomuuksien kehitys Vuosina 2010-2014 Oulussa tapahtui vuodessa keskimäärin 800 liikenneonnettomuutta.

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014

Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2014 Kaupunkirakennepalvelut Liikenne ja viheralueet 23.2.2015 Sisällys Yhteenveto... 2 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT

RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT RAUMAN SEUDUN KUNTIEN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMAT ONNETTOMUUSTARKASTELUT 15.6.2016 KALVOSARJAN SISÄLTÖ 1. Tilastokeskuksen/poliisin tilastot Onnettomuuskehitys ja uhrit Onnettomuusluokat ja -tyypit

Lisätiedot

Kurikan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Kurikan onnettomuusyhteenveto Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Kurikan onnettomuusyhteenveto 0-06 Suupohjan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 6..07 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 0-06 Aineisto perustuu poliisin tietoon tulleisiin onnettomuuksiin

Lisätiedot

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset

Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella. Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneturvallisuustilanne Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella Onnettomuusanalyysi ja toimintaympäristön muutokset Liikenneonnettomuuksien kehitys tienpitäjän mukaan Varsinais-Suomen ELY-keskuksen

Lisätiedot

Ennakkoraportti 3/2018

Ennakkoraportti 3/2018 Ennakkoraportti 3/2018 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuonna 2018 Onnettomuustietoinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA 2 Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Tieliikenneonnettomuudet 1 Liikenneonnettomuudet

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : MAAKUNTA Kanta-Häme

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : MAAKUNTA Kanta-Häme 1 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA LAHTI

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA LAHTI 1 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011

Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma. Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011 Turun seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Onnettomuusanalyysi Muistio 12.8.2011 Sisällys 1.... Taustaa... 3 2.... Tilastokeskuksen onnettomuusaineisto vuosilta 2001-2010... 4 2.1. Kuntien tilastot 4

Lisätiedot

Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan onnettomuusyhteenveto 2012-2016 Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 13.9.2017 Onnettomuusaineisto Onnettomuustarkastelu käsittää vuodet 2012-2016 Aineisto perustuu poliisin

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA ILOMANTSI

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA ILOMANTSI Kunnan liikenneonnettomuustilanne v. 3-7: KUNTA ILOMANTSI.3.8 LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen

Lisätiedot

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA YPÄJÄ

Kunnan liikenneonnettomuustilanne v : KUNTA YPÄJÄ LIIKENNEONNETTOMUUKSIEN TILASTOINTI Tietoja tieliikenneonnettomuuksista kootaan Suomessa poliisiin tietoon tulleiden ja vakuutusyhtiöille ilmoitettujen onnettomuustietojen perusteella. Liikenneonnettomuustietokantaa

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2012 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

OTI Taajamaraportti 2016

OTI Taajamaraportti 2016 Taajamaraportti 2016 Taajamassa tapahtuneet liikenneonnettomuudet 2010 2014 AINEISTO Raportissa on tarkasteltu taajamassa vuosina 2010 2014 tapahtuneita liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimia

Lisätiedot

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 11.1.2013

Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat. Onnettomuustarkasteluja 11.1.2013 Järvenpään, Keravan ja Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmat Onnettomuustarkasteluja 11.1.2013 Kalvosarjan sisältö Yleinen onnettomuuskehitys Lähde: Tilastokeskus Onnettomuuksien osalliset Lähteet:

Lisätiedot

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON SEUDULLA 2000-2009 JA 2005-2009

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON SEUDULLA 2000-2009 JA 2005-2009 Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 21 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON SEUDULLA 2-29 JA 25-29 8 7 Tieliikenneonnettomuudet (kpl) 6 5 4 3 2 1 675 584 549 581 532 587 574 475 518 488 115 127 95 111

Lisätiedot

Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8

Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8 Suomen tieliikenteen tila 2016 sivu 2 / 8 Tieliikenteen turvallisuustavoitteiden seuranta, Q4/2016 Kuolleiden ja loukkaantuneiden määrä 4 tieliikenteessä suhteessa tavoitteeseen, Q4/ 2016 Kuolleet ja loukkaantuneet

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SULKAVAN TIELIIKENNEONNETTOMUUDET 2001-2010 JA 2006-2010 2 Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Sisältö 1 LIIKENNEONNETTOMUUDET 3 1.1.1

Lisätiedot

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013

LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 LIIKENTEEN KEHITYS TAMPEREELLA VUONNA 2013 TAMPEREEN KAUPUNKI KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS 2 1.1 Yleistä 2 1.2 Pahimmat liittymät onnettomuusindeksin

Lisätiedot

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SOMERON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SOMERON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009 Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SOMERON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009 120 Tieliikenneonnettomuudet (kpl) 100 80 60 40 20 0 93 81 80 92 74 74 65 77 77 61

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2013 tapahtui 184 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2012 luku oli 205). Onnettomuuksista 0 johti kuolemaan ja 33 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Ennakkoraportti 2/2018

Ennakkoraportti 2/2018 Ennakkoraportti 2/8 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuoden 8 tammi elokuussa Onnettomuustietoinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009

Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009 Salon seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 2010 TIELIIKENNEONNETTOMUUDET SALON KAUPUNGISSA 2000-2009 JA 2005-2009 800 700 Tieliikenneonnettomuudet (kpl) 600 500 400 300 200 100 0 598 510 475 504 467

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA NAANTALI 13.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 102 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 77). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 11 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA SAVONLINNA 15.5.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1020 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 204 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 6 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014

LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 LIIKENNEONNETTOMUUDET 2014 Yhteenveto tieliikenneonnettomuuksista iliitu - Destian liikenneturvallisuuspalvelu YHTEENVETO TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISTA VUONNA 2014 Tarkastelualue kunta: KOKKOLA Vuonna 2014

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA HÄMEENLINNA 25.6.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2010-2014 tapahtui 1534 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 307 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 9 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA

Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 1 Tieliikenneonnettomuudet Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma SAVONLINNAN LIIKENNEONNETTOMUUDET JA YHTEENVETO ONGELMISTA 1 Liikenneonnettomuudet

Lisätiedot

12.1 Liikenneturvallisuuden nykytila ja ongelmat

12.1 Liikenneturvallisuuden nykytila ja ongelmat 12 Naantali 12.1 Liikenneturvallisuuden nykytila ja ongelmat 12.1.1 Liikenneturvallisuustilanne Onnettomuusmäärät Vuosina 2001-2010 Naantalissa tapahtui yhteensä 873 poliisin tietoon tullutta liikenneonnettomuutta

Lisätiedot

Ennakkoraportti 1/2017

Ennakkoraportti 1/2017 Ennakkoraportti 1/17 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuoden 17 tammi huhtikuussa Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2014: KUNTA ESPOO 9.4.2015 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2014 tapahtui 483 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2013 luku oli 560). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 102 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017

Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017 Liikenneonnettomuudet Kangasalla 2017 Päivitetty13.8.2018 1 (12) Sisältö 1 Yleistä... 2 2 Onnettomuuksien perustiedot 2013-2017... 2 2.1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS... 2 2.2 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT ERI

Lisätiedot

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017 OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2017 Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimat tieliikenneonnettomuudet www.oti.fi Onnettomuustietoinstituutti (OTI) Raportin on laatinut Arja Holopainen.

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2009-2013 tapahtui 8489 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 1698 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 66 (13 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti

Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti Julkaistu maaliskuussa 2019 Jyväskylän liikenneonnettomuusraportti 2018 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010: Pertunmaa 15.6.2011 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 21 tapahtui 12 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 29 luku oli 16). Onnettomuuksista johti kuolemaan ja 2 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Porin seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Aloitusseminaari 29.5.2013 LIIKENNEONNETTOMUUSANALYYSI Nykytila-analyysi: Tieliikenneonnettomuudet Poliisin tietoon tulleet onnettomuudet: iliitu-paikkatietoaineisto

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 19.12.2013 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto..3

Lisätiedot

Ennakkoraportti 1/2018

Ennakkoraportti 1/2018 Ennakkoraportti 1/18 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuoden 18 tammi huhtikuussa Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015

Tieliikenneonnettomuudet v. 2010-2014: KUNTA TAIPALSAARI 30.9.2015 Tieliikenneonnettomuudet v. - : KUNTA TAIPALSAARI 3.9.5 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina - tapahtui 59 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista

Lisätiedot

Ennakkoraportti 3/2016

Ennakkoraportti 3/2016 Ennakkoraportti 3/216 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuonna 216 Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet

VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet LIIKENNEVAKUUTUSKESKUS Vakuutusyhtiöiden liikenneturvallisuustoimikunta VALT 18.5.2015 VALT-ENNAKKORAPORTTI I/15, tammi-huhtikuu 2015 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet Aineisto Raportin aineistona

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011-2015: KUNTA LOPPI 30.3.2016 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 494 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 99 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tervon liikenneturvallisuussuunnitelma Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Tervon liikenneturvallisuussuunnitelma Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Tervon liikenneturvallisuussuunnitelma Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Liikenneturvallisuussuunnitelma Työssä laadittiin Suunnitelman pohjalta eri tahot voivat toteuttaa jatkuvaa suunnitelmallista

Lisätiedot

Liikennejärjestelmän kolariväkivalta; moottoritiet sekä seutu- ja yhdystiet (VIOLA2) Marko Kelkka, Sito Oy

Liikennejärjestelmän kolariväkivalta; moottoritiet sekä seutu- ja yhdystiet (VIOLA2) Marko Kelkka, Sito Oy Liikennejärjestelmän kolariväkivalta; moottoritiet sekä seutu- ja yhdystiet (VIOLA2) Marko Kelkka, Sito Oy Marko Kelkka 28.4.2010 1 Tutkimuksen organisaatio Ohjausryhmä: Saara Toivonen, pj Leif Beilinson,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 17.12.2014 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto.3

Lisätiedot

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Nykytilan kuvaus ja onnettomuudet. 1. Suunnittelualue. 2. Suunnittelu- ja kaavoitustilanne

MUISTIO. Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma. Nykytilan kuvaus ja onnettomuudet. 1. Suunnittelualue. 2. Suunnittelu- ja kaavoitustilanne MUISTIO Projekti Lumijoen liikenneturvallisuussuunnitelma Nykytilan kuvaus ja onnettomuudet 1. Suunnittelualue Päivämäärä 06/06/2013 Suunnittelualueena oleva Lumijoen kunta sijaitsee Oulun seutukunnassa

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2017 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2017...

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ. - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset LAPPEENRANNAN KAUPUNKI SEITSEMÄN VAARALLISINTA RISTEYSTÄ - Onnettomuusanalyysi ja toimenpide-esitykset Alexandru Simut Lappeenrannan kaupunki Kadut ja ympäristö 27.1.2016 2 Sisällysluettelo 1. Johdanto.3

Lisätiedot

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet

Julkaistu helmikuussa Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet Julkaistu helmikuussa 2017 Jyväskylän onnettomuusraportti 2016 Jyväskylän kaupunki Liikenne- ja viheralueet 2 Sisällys Yhteenveto... 3 Henkilövahinkoon johtaneet liikenneonnettomuudet Jyväskylässä 2005-2016...

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LUUMÄKI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 155 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 31 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 8 (2 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014

LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 LIIKENNE- ONNETTOMUUDET VANTAALLA 2014 ESIPUHE Liikenneonnettomuudet Vantaalla 2014 -selvityksen tieliikenneonnettomuuksien tiedot perustuvat iliitu-ohjelmistoon sekä Tilastokeskuksen tilastoihin ja onnettomuusselostuksiin.

Lisätiedot

Ennakkoraportti 2/2017

Ennakkoraportti 2/2017 Ennakkoraportti 2/27 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuoden 27 tammi elokuussa Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien

Lisätiedot

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016

OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016 OTIn ennakkotiedot alkoholionnettomuuksista 2016 Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet www.oti.fi Onnettomuustietoinstituutti (OTI) Raportin on laatinut Arja Holopainen Aineisto

Lisätiedot

Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT

Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT Iitin liikenneturvallisuussuunnitelma 2017 ONNETTOMUUSANALYYSIT Sisältö Onnettomuuskehitys ja uhrit (Tilastokeskus) Onnettomuusluokat ja -tyypit (Onnettomuusrekisteri) Vakuutusyhtiöiden liikennevakuutustilasto

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA ONNETTOMUUSTARKASTELUT

LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA ONNETTOMUUSTARKASTELUT LOHJAN KAUPUNGIN LIIKENNETURVALLISUUSSUUNNITELMA ONNETTOMUUSTARKASTELUT 15.6.2016 KALVOSARJAN SISÄLTÖ 1. Tilastokeskuksen/poliisin tilastot Onnettomuuskehitys ja uhrit Onnettomuusluokat ja -tyypit Onnettomuuskasaumatarkastelut

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SAVITAIPALE 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 80 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 16 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja 29

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA PARIKKALA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 139 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 28 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 1 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Ennakkoraportti 3/2017

Ennakkoraportti 3/2017 Tutkijalautakuntien tutkimat onnettomuudet vuonna 17 Onnettomuusinstituutti (OTI) www.oti.fi Aineisto Raportin aineistona on käytetty liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien tutkimia kuolemaan johtaneita

Lisätiedot

Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT

Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSANALYYSIT Kouvolan liikenneturvallisuussuunnitelma 2017 ONNETTOMUUSANALYYSIT Sisältö Onnettomuuskehitys ja uhrit (Tilastokeskus) Onnettomuusluokat ja -tyypit (Onnettomuusrekisteri) Vakuutusyhtiöiden liikennevakuutustilasto

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2008-2012 tapahtui 815 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 163 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 3 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA LAPPEENRANTA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 1062 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 212 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 18 (4 /v) johti kuolemaan

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI KUNTATEKNIIKKA

KAUNIAISTEN KAUPUNKI KUNTATEKNIIKKA LIIKENNETURVALLISUUSRAPORTTI 2017 Tieliikenneonnettomuudet koko maassa ja valtakunnalliset tavoitteet Vuonna 2016 tapahtui Suomessa kaikkiaan 4 709 henkilövahinkoon johtanutta tieliikenneonnettomuutta.

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA TAIPALSAARI Tieliikenneonnettomuudet v. 01-016: KUNTA TAIPALSAARI 8.8.017 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 53 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 11 onnettomuutta

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA IMATRA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 354 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 71 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA RAUTJÄRVI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 0 (0 /v) johti kuolemaan ja 18 (

Lisätiedot

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan

Kuva 1.1 Onnettomuuksien kokonaismäärän kehitys vakavuuden mukaan 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2010 tapahtui 1215 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2009 luku oli 1191). Onnettomuuksista 3 johti kuolemaan ja 220 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA VIROLAHTI 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2012-2016 tapahtui 225 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 45 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 2 (0 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti

Tieliikenneonnettomuudet v. 2011: Lapinlahti 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuonna 2011 tapahtui 69 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (vuonna 2010 luku oli 64). Onnettomuuksista 1 johti kuolemaan ja 23 loukkaantumiseen. Onnettomuuksissa

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA KOTKA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 2011-2015 tapahtui 1386 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 277 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista 4 (1 /v) johti kuolemaan ja

Lisätiedot

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA

Tieliikenneonnettomuudet v : KUNTA SULKAVA 1 ONNETTOMUUSMÄÄRÄT JA NIIDEN KEHITYS Vuosina 01-016 tapahtui 50 poliisin raportoimaa tieliikenneonnettomuutta (keskimäärin 10 onnettomuutta vuodessa). Onnettomuuksista (0 /v) johti kuolemaan ja 10 ( /v)

Lisätiedot