Täydellinen hiekkaranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Täydellinen hiekkaranta"

Transkriptio

1 Täydellinen hiekkaranta Merenaallot voimakkaat rantakiviin lyövät, jättävän jälkensä ja kovatkin kivet syövät. Kivet eivät kuitenkaan maailmasta katoa, muuttuvat kauniiksi hiekaksi, kuin meren satoa. Kivien jyväset aallokossa toisiinsa tarttuvat, yhdessä täydelliseksi hiekkarannaksi varttuvat.

2 Jalanjäljissä Räsästen ystäväkirje Nro 7. kvartaali Jää hyvästi Kambodzha. Siitä on kaksi vuotta, kun siirryimme Suomen Lähetysseuran palvelukseen ja nyt on tullut aika muuttaa takaisin Suomeen. Säästöpankin Uudenkaupungin konttorin pankinjohtaja irtisanoutui ja me aloimme perheenä pohtimaan, että olisiko meidän osaamisemme jo välittynyt niille, joiden kanssa olemme täällä työskennelleet. Hope Schoolissa tilanne on otollinen. Michelle, joka on tehnyt samoja töitä Jonnan kanssa, on palannut takaisin töihin äitiyslomaltaan. Lisäksi koulu on saanut tämän lukukauden alkaessa lukuisia uusia opettajia ympäri maailmaa. ICC:ssa Timon lähimpien työkavereiden Sambathin ja Thoeunin, joiden neuvonantajana Timo on toiminut, kapasiteetti on vahvistunut merkittävästi ja he ovat itsenäistyneet työssään. Näiden faktojen valossa valitsimme kotikaupungiksemme Uudenkaupungin. Kuusi kirjettämme alkoivat sanalla vettä, mutta päätimme luopua tästä perinteestä, jotta lukion äidinkielenopettajamme eivät saisi ihan loputtomasti harmaita hiuksia rajoittuneen sanavarastomme vuoksi. Mutta mennäänpä eteenpäin. Olimme heinäkuussa viikonloppuretkellä Siem Reapin kaupungissa tutustumassa maailman suurimpaan hindutemppeliin Angkor Wat:iin. Itse asiassa kyseessä on noin neliökilometrin kokoinen alue, joka koostuu useista temppeleistä ja rakennelmista. Pyöreästi tuhat vuotta sitten tämä kokonaisuus muodosti maailman suurimman kaupungin. Timo ehtikin vierailemaan Siem Reapissa jo keväällä 2010, kun hänen isänsä oli käymässä Kambodzhassa, mutta nyt päätimme lähteä matkalle oman perheemme ja paikallisen lastenhoitajamme kanssa. Hän kertoi, että oli käynyt Siem Reapissa hyvin nuorena, mutta muistikuvat kaipasivat selvästi virkistystä. Kiertelimme temppelialueella ja teimme risteilyn Tonle Sap -järvelle. Kävimme myös paikallisella torilla, josta hankimme sekä Jonnalle että lastenhoitajallemme muutaman mekon ja kengät. Hän oli todella ilahtunut ja nautti yhteisestä matkastamme suunnattomasti.

3 Khmerin kielitaitomme hipoo jo täydellisyyttä. Vieraillessamme temppeleillä törmäsimme noin kymmenen tuktuk-kuskin porukkaan, joka innokkaasti yritti tarjota meille kyytiä. Timo kysyi, että tietäisivätkö he missä on se temppeli, jossa suuret puunjuuret tulevat läpi kivimuureista ja muodostavat vaikuttavan viidakkotunnelman. Kuskit viittoilevat villisti kädellä ja näyttävät kohti käymälää, koska he ymmärsivät, että Timolla on iso vessahätä. Timon aloittaessa uudestaan puunjuurista tiedustelemisen he repeävät makeaan nauruun, kun ymmärtävät, että ensimmäinen selitys ei aivan onnistunut. Hetken keskusteltuamme he alkavat kehumaan kuinka hyvin puhumme khmeriä, johon heitämme, että ei se nyt kovinkaan kummoista ole, kun hetki sitten luulitte Timon pyrkivän vessaan. Ja jälleen porukka röhähtää nauramaan. Toinen esimerkki ilmiömäisestä kielitaidostamme sattui kotosalla, kun Jonna pyysi lastenhoitajaamme käymään torilla ja opasti seuraavasti: Ethän osta vihreitä apinoita, vaan niitä keltaisia apinoita. Timo ihmetteli miksi lastenhoitajamme väänteli naamaansa hassunnäköisesti ja jatkoi Niin ethän osta mangoja, ostathan kypsiä. Silloin lastenhoitajamme alkoi nauraa kippurassa. Me molemmat yritimme saada hänet vakuuttuneeksi, että ostathan kypsiä mangoja, mutta eihän näille meidän jutuille voinut muuta kuin nauraa. (Mango = zwai, apina = zwää) Kummitus -kuulemma useat henkilöt olivat sen nähneet ja pelänneet. Timokin tunsi ja pelkäsi-vaikkakin hänen kohdallaan kyseessä oli kirppuja kuhiseva sänky, josta tuntoaistimukset. Ja pelkona se, että kuinkahan saan nukutuksi tässä loispesässä. Kummitus, josta paikalliset puhuivat jäi kyllä näkemättä, ja ei sitä siltä syyhyämiseltä olisi kyllä ehtinyt tähystämäänkään. Kyseessä siis käynti READ -projektiin Mondulkiriin ja tuliaisena paikallisesta hotellista hämmästyttävän suuri määrä kirpunpuremia. Toivottavasti tämä ainutlaatuinen työsuhde-etu ei tule verotuksen piiriin.

4 Mennäänpä taas korruption ihmeelliseen maailmaan. Paikallinen ystävämme kertoi, että hänellä on ollut jo kauan työpaikka valtion palveluksessa, mutta hän ei voi ottaa sitä vastaan, koska tehtävästä maksetaan vain 70 Yhdysvaltain dollaria kuukaudessa, Hänen täytyy pelkästään tukea sairasta äitiäänkin jo 100 dollarilla kuukaudessa. Hänen esimiehensä kuitenkin raportoi valtiolle, että ystävämme on töissä ja nostaa ystävämme palkan itselleen. Onko tämä sitten noidankehä vai miksi ihmeeksi tätä erikoista yhtälöä voisi kutsua. Toinen ystävämme kertoi, että hänen veljänsä työskentelee puolustusvoimissa ja saatuaan ylennyksen, hän tiedusteli hänelle kuuluvaa palkankorotusta. Esimies ilmoitti, että hän pitää ylenneyksen tuoman palkankorotuksen itsellään. Tämän jälkeen ystävämme veljen perhe päätti maksaa 500 dollaria esimiehelle, jotta veli saisi jatkossa kokonaan oman palkkansa. Esimies kiitti rahoista ja sanoi, että hän katsoo, jos hän kahden vuoden päästä antaisi veljen nostaa kokonaan hänelle kuuluvan palkan. Kolmas tuttavamme kertoi, että hänen sukulaisensa työskentelee poliisina. valtaapitävä pääpuolue ottaa kuukausittain poliisin palkasta merkitttävän siivun puolueen juhlia varten. Täten poiisien on pakko kerätä sakkoja omaan taskuunsa, jotta voivat elättää perheensä. Lisäksi poliiseille kuuluisi kuukaudessa tietty määrä polttoainetta ja riisiä lisäetuna työstä valtion hyväksi, mutta mies ei koskaan näe näitä etuja, koska hänen esimiehensä ottaa polttoaineen ja riisin itselleen. Verotustakin on uudistettu ja se todella tuntuu suosivan suurituloisia. Ajoneuvoveroja on jo kerätty jonkin aikaa, mutta nyt uutena on tullut mukaan kiinteistöverotus. Muutenhan tilanne olisi oikeudenmukainen, mutta korkeassa asemassa olevien ihmisten ei tarvitse maksaa mitään veroja, ja sen lisäksi valtio tarjoaa heille ilmaiset polttoaineet ja sähköt. Ei tarvitse varmaankaan montaa kertaa arvata kenen kustannuksella nämä rikkaiden verohuojennukset kustannetaan. Ensi vuonna on parlamenttivaalit ja tiedustellessamme paikallisilta ystäviltämme heidän mielipitettään äänestämisestä, saamme osaksemme vain kiusaantuneita hymyjä. Lopulta eräs ystävistämme vastaa kierrellen, että vaikkakin monet ihmiset haluaisivat muutosta, niin ehkä on hyvä äänestää valtapuoluetta, kun muutoksessakin on omat riskinsä. Torjunta-aineiden väärinkäyttö. Käteemme osui raportti, joka kertoi kuinka maanviljelijät käyttävät huimia määriä torjunta-aineita suojallekseen riisisatoaan tuholaisilta. Tuholaiset kyllä kuolevat, mutta niin kuolee kaikki muukin. Ekosysteemiä tukevat hyönteiset ja pieneliöt menehtyvät tai hengissä säilyessään ovat erittäin myrkyllistä ruokaa ravintoketjussa seuraavina oleville eliölle. Raportissa mainitaan muun muuassa, että ankkafarmareiden linnut saavat myrkkyä höyheniinsä syödessään riisipeltojen läheisyydessä ja tämän jälkeen, kun ankat uivat kalankasvatukseen tarkoitetuissa tekojärvissä, niin sekä ankat että kalat kuolevat.

5 Sambathin ja Thoeunin haastattelut Nimi: Sambath Meas Syntymäpäivä: Syntymäkaupunki: Phnom Penh Sisarukset: 3 siskoa (41 v. 34 v. 29 V. ja yksi veli (24 v.) Isän ammatti: Armeijan taloustoimistossa toimistotyöntekijä (menehtyi vuonna 1974) Äidin ammatti: Satamasiivooja Sihanoukvillessä Työtehtävä: Talouspäällikkö Työvuodet ICC:ssa: 20 vuotta (ICC:n edeltäjä World Concern) Parasta ICC:ssa: Työntekijät ovat ystävällisiä, rehellisiä ja tukevat toisiaan. Olemme kuin veljiä ja sisaria. Neuvo Timolle: Muistathan syödä lounaan Nimi: Thoeun Has Syntymäpäivä: Syntymäkaupunki: Jossakin Vietnamin ja Kambodzhan rajalla Sisarukset: 3 siskoa (47 v. 44 v. 39 V. ja yksi veli (30 v.) Isän ammatti: Valtion virkamies (menehtyi 2005) Äidin ammatti: Valtion virkanainen Työtehtävä: Varajohtaja Työvuodet ICC:ssa: 3 vuotta Parasta ICC:ssa: Henkilöstö luottaa toisiinsa ja on motivoitunut Neuvo Timolle: Muistathan, että kaikki eivät ole yhtä nopeita kuin sinä

6 Siinä me seisomme tienristyksessä. Mopot ja autot lipuvat ohitsemme valtavana laumana, mutta sekasortoiselta näyttävä tilanne on näiden vuosien myötä muuttunut mielestämme aivan tavalliseksi. Kuka tässä nyt sitten sai mitäkin? Sambath ja Thoeun ovat nyt itsevarmempia kuin koskaan aikaisemmin ja he osaavat työnsä. ICC:hin on luotu säännöllinen sisäinen tarkastus ja useat taloushallinnon prosessit on yhdenmukaistettu ja tämä työ jatkuu edelleen Sambathin toimesta. Hope Schoolin jäähyväisjuhlassa koulun johto kiitti Jonnaa arvokkaasta työstä erityisopetusta vaativien lasten parissa. Lastenhoitaja sai kaiken maallisen omaisuutemme, mitä olemme näiden kahden vuoden aikana ehtineet hankkia. Daniel sai niin koulusta kuin taloyhtiön pihaltakin paljon uusia leikkikavereita. Danielin opettajaa jäi harmittamaan, että lähdemme juuri nyt, kun pojan englannin kieli alkoi kehittyä. Tullessamme tähän maahan meillä oli kolme matkalaukullista tavaraa ja nyt lähtiessämme nuo kolme laukkua ovat vajaampia, mutta sydämissämme kannamme tonneittain kokemuksia. Tämä on vaikea ammatti. Aina on jäähyväisten aika, joko Suomesta maailmalle tai maailmalta Suomeen. Mutta ei tämä tähän jää, Timon äiti on sanonut, että lähetystyötä voi tehdä Suomestakin käsin. Edellä luetellut asiat ovat varmasti hyviä ja saajat kiitollisia, mutta meidänhän tässä pitää se isoin kiitos lausua. Emme ikinä unohda yhteisiä hetkiämme tänne jäävien ystäviemme kanssa. Kyynelsilmin matkalaukut kantoon ja kohti lentokenttää. Jää hyvästi Kambodzha. Sydämelliset kiitokset Teille kaikille näistä kahdesta vuodesta. Lämpimin Terveisin, Jonna, Timo, Daniel & Alexandra Uudet yhteystietomme: Timo puh , sähköposti Jonna puh , sähköposti Otamme yhteyttä nimikkoseurakuntiimme lähiviikkojen aikana sopiaksemme vierailuista.

Jalanjäljissä. Räsästen ystäväkirje

Jalanjäljissä. Räsästen ystäväkirje Jalanjäljissä Räsästen ystäväkirje nro 4, kvartaali 4-2010 Vettä taivaan täydeltä vettä. Siinä me kökötämme paikallisen kolleegani HAS Thoeunin kanssa kaatosateessa pienessä peltihökkelissä Mondulkirin

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Lokakuu 2011 1

Pisarakirje. Pisarakirje Lokakuu 2011 1 Pisarakirje Lokakuu 2011 Että löytyisi turva Odotettu lokakuu tuli ja Moskovan viranomaiset antoivat kirjallisen vastauksen vankila-anomuksiimme. Sopimusta ei voida solmia ulkomaalaisten kanssa. Suullisesti

Lisätiedot

VIERAISSA SAAPPAISSA VIERAALLA MAALLA

VIERAISSA SAAPPAISSA VIERAALLA MAALLA VIERAISSA SAAPPAISSA VIERAALLA MAALLA Kokemuksia työharjoittelusta ghanalaisessa kuurojen päiväkoti House of Gracessa 7.7. 7.9.2009 Anna Lemmetyinen STOS 143 Kesä/syksy 2009 Sisällysluettelo 1. Lähtökohtia...

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Tapolan kyläyhteisö

Pääkirjoitus. Tapolan kyläyhteisö T A P O L A L E H T I Joulukuu 2000 1 Pääkirjoitus Vuoden kulkiessa kohti loppuaan on tavallista tehdä yhteenveto kuluneesta ajasta. Tarkastelemme itseämme, mitä olemme kokeneet, mita tehneet ja mitä jättäneet

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009

Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Unohtumaton kevät Ranskassa 2009 Leonardo Da Vinci - Projekti Legta Charles Baltet Ranska 14.4-5.5.2009 Iina Hulkko Maaseutuopisto Kannus Johdanto Sähköpostia tutkiessani osui heti silmääni otsikko Ranskaan!!!

Lisätiedot

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA

LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA LAHJAKSI OLETTE SAANEET LAHJAKSI ANTAKAA RIIHIMÄEN IDÄNTYÖN KUULUMISIA ELOKUU 2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA ILOSANOMAN TUOJAN ASKELET Keskikesä, aurinko ja loma varustavat meitä joka vuosi uudestaan pitkään

Lisätiedot

Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä!

Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä! Pyhtilän perheen ystäväkirje 1/2012 Mwanza 1.2.2012 Hyvät ystävät, Ystävänpäivän kynnyksellä! Suuret kiitokset jouluposteista! Joulu meni meillä mukavasti ja rauhassa. Olimme ennen joulua töissä ihan viimeiseen

Lisätiedot

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002

Jari Eerola Lohikäärmekivet 2002 1 LUKU 1 PLANEETTA GROZ...3 LUKU 2 LOHIKÄÄRMEKIVI...5 LUKU 3 HÄÄTÖ REVILISTÄ...7 LUKU 4 TOINEN LOHIKÄÄRME KIVI...10 LUKU 5 UUSI TEHTÄVÄ...12 LUKU 6 CANVIRIN LUOLASTO...15 LUKU 7 VIIMEINEN VALITTU...18

Lisätiedot

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa)

Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Saarna 3. sunnuntaina ennen pääsiäistä 16.2.2014, Lasse Räty (Luther-talon kirkkosalin remontin jälkeen uudelleen käyttöön siunaamisen messussa) Armoa ja rauhaa teille Jumalalta, meidän isältämme ja Vapahtajalta

Lisätiedot

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com

Yhteydenotot: ulla.m.halonen@gmail.com Jason tarinan on toimittanut YTM Ulla Halonen Geronomilta. Halonen on toiminut aiemmin useissa ikäihmisiä koskevissa kehittämistehtävissä. Tällä hetkellä hän toimii Keski-Suomen Muistiyhdistys ry:n kehittämispäällikkönä.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup

santeri niemelle Sateenkaarentekijät avaa heti! Sateenkaarentekijät - Osa 1 Osa 1 Sateenkaarentekijät Osa 1 Klaus Hagerup Klaus Hagerup Sateen- kaaren- tekijät Sateenkaarentekijät - Osa 1 Santeri on aivan tavallinen poika. Hänelle tapahtuu kuitenkin kummia. Hän tapaa aivan tavalliselta näyttävän tytön, Saran, joka lentää hyrrällä ja laskee

Lisätiedot

Heidi Majuri Ystäväkirje 2 / 2013. Rakkaat ystävät

Heidi Majuri Ystäväkirje 2 / 2013. Rakkaat ystävät Heidi Majuri Ystäväkirje 2 / 2013 P.O.Box 4, Hossana, Ethiopia, East-Africa heidi.majuri@felm.org Rakkaat ystävät Terveisiä Hosainan kuurojen koululta Etiopiasta. Täällä maa on jälleen vihreää ja vehreää,

Lisätiedot

HENKILÖSTÖLEHTI N:o 4/2013. AGCO tekee aggregaatteja Shanghaissa sivut 21-23. Eila ja Pertti Järvi ovat viettäneet

HENKILÖSTÖLEHTI N:o 4/2013. AGCO tekee aggregaatteja Shanghaissa sivut 21-23. Eila ja Pertti Järvi ovat viettäneet Marraskuun 18. päivänä valmistui Kiinassa, AGCO Powerin Changzhoun tehtaalla 4000. moottori. Maan ja tehtaan tavan mukaan oli syytä yhteiseen iloon ja porukkakuvaan. Tuhansia ja taas tuhansia uusia moottoreita

Lisätiedot

FOUNZINE 1/2013 SISÄLLYSLUETTELO. Klubitalo-käynnit 20122 Toimintakertomus 20122 Karhulan klubitalo 15 v 4

FOUNZINE 1/2013 SISÄLLYSLUETTELO. Klubitalo-käynnit 20122 Toimintakertomus 20122 Karhulan klubitalo 15 v 4 SISÄLLYSLUETTELO Klubitalo-käynnit 20122 Toimintakertomus 20122 Karhulan klubitalo 15 v 4 Klubitalon ensimmäisten jäsenten haastattelu 5 RUNONURKKA 6 SYNTYMÄPÄIVÄSANKAREILLE JA VASTAVALMISTUNEILLE! 7 Klubitalon

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Näperrellessäni olin myös kolauttanut jotakin, joka sai vessan 'valumaan' koko ajan eikä nupin heiluttelu korjannut sitä.

Näperrellessäni olin myös kolauttanut jotakin, joka sai vessan 'valumaan' koko ajan eikä nupin heiluttelu korjannut sitä. Fear & Stupid Decisions #1 (Work) Pelko & Tyhmät päätökset, osa 1 (Työ) Hei kaikki, Tänään aion näyttää, kuinka pelon liikkeelle panemat ihmiset tekevät epäviisaita tai tyhmiä päätöksiä, vaikka he eivät

Lisätiedot

HYVÄSTIT TYÖKAVERILLE JA OPETTAJALLE S. 3-6

HYVÄSTIT TYÖKAVERILLE JA OPETTAJALLE S. 3-6 ESPOSTI LOKAKUU 2012 HYVÄSTIT TYÖKAVERILLE JA OPETTAJALLE S. 3-6 UUTTA JYLLAA ODOTELLESSA S. 8 LEHTEÄ TEKIVÄT AZMA, JOSEFINA, VENLA, TIIA, ROSA JA SUSANNA OPPILASKUNNAN TERPAT S. 13 TUTUSTUMISPÄIVÄ S.

Lisätiedot

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu."

Pisarakirje. Pisarakirje Toukokuu 2015 1. Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu. Pisarakirje Toukokuu 2015 "Jokainen alla auringon on lähimmäiseks luotu." Palasin äskettäin aurinkoisesta Länsi-Afrikasta muslimialueelta. Sanottavansa sai ilmaista ranskaksi jos osasi ja sen ymmärsi ken

Lisätiedot

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA

UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA UUTISIA LÄHETYSTYÖSTÄ 1/2014 VIHDIN SEURAKUNTA 1 J JOULURUOKAMYYJÄISIIN VALMISTAUTUMASSA Joulukuun viimeiset myyjäiset vuonna 2013 olivat Jouluruokamyyjäiset. Kirkonkylän omiin puurojuhliin tuli paljon

Lisätiedot

Elä sitä, mitä jo olet!

Elä sitä, mitä jo olet! ! Co-Creating meaningful futures. Mikko Paloranta mikko.paloranta@mirrorlearning.com 040 585 0022 Elä sitä, mitä jo olet!... 1 1.1. Lukijalle... 4 2. Luomme oman todellisuutemme... 5 2.1. Minä ja todellisuuteni...

Lisätiedot

Hyvä lukija! Puumedi-lehti 5/2014 (1)

Hyvä lukija! Puumedi-lehti 5/2014 (1) Hyvä lukija! Puumedi juhlii tänä vuonna 10-vuotispäiväänsä. Jos tunnet ketään kymmenvuotiasta, niin millainen hän on? Ilmeisesti hiukan utelias, melko rohkea, ja ihan varmasti hänellä on oma mielipiteensä

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA.

Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014. Pisaroita. Mekong-joen varrelta. voimasanoja. PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 Pisaroita Mekong-joen varrelta voimasanoja PIPLiA. Suomen Pipliaseura Vuositeemamateriaali 2014 4 Pipliaseurat Mekongin alueella Vuonna 2014 Pipliaseuran teemamateriaali

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011 1 Hämeenlinna - Varhaiskasvatus 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen palveluita?. 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan varhaiskasvatuspalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot

Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008

Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008 Lahjaksi olette saannet lahjaksi antakaa Riihimäen Idäntyö ry HEINÄKUU 2008 PUHEENJOHTAJAN PALSTA KATSOKAA KEDON KUKKIA On keskikesän aika. Kaikki kukkii, kukoistaa ja loistaa. Me saamme katsella Herramme

Lisätiedot

Palkkakeskustelut Suomessa. vihjeitä ja kokemuksia

Palkkakeskustelut Suomessa. vihjeitä ja kokemuksia Palkkakeskustelut Suomessa vihjeitä ja kokemuksia Palkkakeskustelut Suomessa vihjeitä ja kokemuksia Elinkeinoelämän keskusliitto EK ja Toimihenkilökeskusjärjestö STTK 2011 Toimituskunta: Niilo Hakonen

Lisätiedot

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2009 Poimintoja sisällöstä: Vuoden Liikasia tuplasti s. 7 8 Sukukokous Kotkassa s. 9-11 Sirkka Leppälä linkki Reisjärvelle s. 12-14 Hei, me löysimme toisemme s. 14-15

Lisätiedot