LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB"

Transkriptio

1 FCG Finnish Consulting Group Oy Naantalin kaupunki LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Asemakaavan selostus P15726 Kaavatyön käynnistämisestä on päätetty ( 356) Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ( 113) Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ( 138) Asemakaavaluonnos nähtävillä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ( 19) Kaavoitus- ja ympäristölautakunta ( 54) KH - Kaupunkisuunnittelujaosto ( 44) Kaupunginhallitus ( 454) Asemakaavaehdotus nähtävillä Kaupunginhallitus on hyväksynyt asemakaavan ( 11) Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt asemakaavan ( 10)

2 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus I 141-P SISÄLLYSLUETTELO 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot Kaava-alueen sijainti Kaavan nimi ja tarkoitus TIIVISTELMÄ Kaavaprosessin vaiheet Asemakaava LÄHTÖKOHDAT Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Luonnonympäristö Rakennettu ympäristö Ympäristön häiriötekijät Maanomistus Suunnittelutilanne Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET Asemakaavan suunnittelun tarve, suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaavaluonnos Asemakaavaehdotus Muutokset suunnitelmiin muistutusten ja lausuntojen pohjalta Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Tiedottaminen, osallistuminen ja viranomaisyhteistyö Asemakaavan tavoitteet ASEMAKAAVAN KUVAUS Kaavan rakenne ja aluevaraukset Korttelialueet Liikenne- ja katualueet Yleiset määräykset Kaavan mitoitus Kaavan vaikutusten arviointi Vaikutukset liikenteeseen Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen Vaikutukset kaupunkikuvaan ja maisemaan Vaikutukset ympäristön viihtyisyyteen Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset yhdyskuntatalouteen ASEMAKAAVAN TOTEUTUS Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Toteuttaminen, ajoitus ja seuranta... 15

3 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus I 141-P LIITTEET 1) Seurantalomake 2) Maaperän pilaantuneisuustutkimus, asemakaavanmuutosalue, Luolala-Tupavuori, Ramboll Finland Oy, ) Asemakaavakartta 4) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5) Kaavan käsittely/ Pöytäkirjaote

4 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 1 ( ) 141-P NAANTALIN KAUPUNKI LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 529 NAANTALIN KAUPUNKI LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Asemakaavan muutos koskee: 6. kaupunginosan (Tupavuori) korttelin 1 osaa ja 8. kaupunginosan (Luolala) korttelin 12 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu: 6. kaupunginosan (Tupavuori) kortteli 16 ja katualuetta sekä 8. kaupunginosan (Luolala) osakortteli 12 Suunnitteluorganisaatio Asemakaavojen muutoksen (Fingrid Oyj ja Kraftnät Åland ab) laatii FCG Finnish Consulting Group Oy:n Turun ja Helsingin aluetoimistot. Naantalin kaupungin taholta työtä ohjaa Kirsti Junttila FCG Kaavasuunnittelu: Emma Kaitaa, arkkitehti SAFA Sampo Perttula, arkkitehti 1.2 Kaava-alueen sijainti 1.3 Kaavan nimi ja tarkoitus Kaava-alue sijaitsee Naantalin kaupungissa, pääosin Satama-Tupavuoren kaupunginosassa (6.) sekä osin Luolalan kaupunginosassa (8.). Kaava-alue käsittää voimassa olevan Tupavuoren asemakaavan osakorttelin 1 ja voimassa olevan Luolalan teollisuusalueen asemakaavamuutoksen osakorttelin 12. Alueen laajuus on noin 14,5 ha. Työn tarkoituksena on laatia asemakaavanmuutos osakortteleiden 1 ja 12 ja suojaviheralueen osan alueelle. Asemakaavamuutoksella muodostetaan energiahuollon ja teollisuus- ja varastotoimintojen korttelialueet. Suunnittelualueen pohjoislaitaan rajoittuvaa Viestitien katualuetta jatketaan.

5 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 2 ( ) 141-P TIIVISTELMÄ 2.1 Kaavaprosessin vaiheet 2.2 Asemakaava Asemakaavamuutoksen laatiminen on käynnistynyt alueen maanomistajien hakemuksesta. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa alueen eteläosan käyttötarkoitus teollisuus- ja varastotoimintojen alueesta energiahuollon alueeksi. Lisäksi kaavamuutoksella tarkennetaan pohjoisosan aluevarausten laajuus ja rajaus. Naantalin kaupunginhallitus on päättänyt asemakaavamuutoksen käynnistämisestä Asemakaavan valmisteluaineisto ja maankäyttöluonnokset asetettiin nähtäville väliseksi ajaksi, jolloin osallisilla oli mahdollisuus lausua mielipiteensä kaavaluonnoksesta. Kaavaluonnoksesta saadun palautteen ja tarkentuneiden tietojen perusteella on laadittu asemakaavaehdotus. Kaavaehdotus asetettiin julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi, ja siitä pyydettiin tarvittavat viranomaislausunnot. Lisäksi osallisilla oli mahdollisuus antaa palautetta kaavasta muistutuksena. Kaavaehdotuksesta saadun palautteen perusteella on asemakaavaa tarkistettu. Kaavakarttaan tehdyt muutokset eivät ole luonteeltaan olennaisia. Kaavaan tehtävien pienimuotoisten tarkistusten jälkeen kaava toimitetaan Naantalin kaupungin hyväksymiskäsittelyyn. Asemakaavan muutoksella muutetaan alueen eteläosan käyttötarkoitus teollisuus- ja varastotoimintojen alueesta energiahuollon alueeksi ja osoitetaan alueen tonttijako. Lisäksi kaavamuutoksella tarkennetaan pohjoisosan aluevarausten laajuus ja rajaus sekä osoitetaan energiahuollon verkoston linjaukset ja varaukset. Asemakaavan muutoksessa osoitetaan rakennusoikeutta n k-m 2.

6 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 3 ( ) 141-P LÄHTÖKOHDAT 3.1 Selvitys suunnittelualueen oloista Alueen yleiskuvaus Alue sijaitsee Naantalin kaupungissa, Luolalan ja Tupavuoren kaupunginosien rajalla, nykyisen teollisuus- ja yritysalueen eteläpuolella. Aluetta rajaa lännessä Viestitie. Alueen laajuus on noin 14,5 ha. Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti Luonnonympäristö Kaava-alue on luonnonympäristöltään osin metsäaluetta, jota on paikoin voimakkaasti harvennettu/ avohakattu. Suunnittelualueella on aikaisemmin toiminut kaupungin maanläjitysalue. Kaava-alueen itäosaan sijoittuu avoin voimalinjakäytävä. Maisemakuva Kaavoitettava alue sijaitsee Luolalan teollisuusalueen ja sataman välimaastossa. Luolalan teollisuusalue sijaitsee kallioisella alueella, jolla kortteleiden ja katujen alueet on louhittu suhteellisen tasaiseksi maastoon. Luonnonsuojelu Suunnittelualueen luonnonympäristö on voimakkaasti ihmisen muokkaamaa, eikä alueelta ole tiedossa luonnonsuojelukohteita. Maa- ja kallioperä Suunnittelualueella sijaitsevan vanhan maanläjitysalueen maaperän mahdollinen pilaantuneisuus tutkittiin keväällä 2012 (Maaperän pilaantuneisuustutkimus, Ramboll Finland Oy, 04/2012). Tutkimusalueella maanpinnan taso vaihtelee välillä +28, ,1. Maanpinta viettää pohjoiseen ja etelään. Selvitysalueella esiintyy 0,7-3,5 m. paksuinen kerros pääasiassa savista täyttömaata.

7 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 4 ( ) 141-P Rakennettu ympäristö Saven joukossa esiintyy paikoitellen louhetta, kiviä ja kantoja. Täyttömaan alapuolella oleva maaperä on moreenia. Maanläjitysalueen itä- ja länsipuolella on mäkiä, joissa esiintyy avokalliota. Tutkimusalueelta otetuissa maanäytteissä ei todettu valtioneuvoston asetuksessa 214/2007 esitettyjä kynnysarvoja/maaperän taustapitoisuuksia ylittäviä haitta-ainepitoisuuksia. Tämän perusteella alueella ei todettu pilaantunutta maa-ainesta, eikä alueella ole maaperän puhdistustarvetta. Väestön rakenne ja kehitys Naantalin kaupungissa oli asukasta (lähde: Tilastokeskus), kun heitä oli kahta vuotta aikaisemmin Tilastokeskus ennustaa Naantalin väestönkehityksen pysyvän kasvusuuntaisena, sillä asukasluvun on ennustettu olevan asukasta vuonna Naantalilaiset ovat hieman nuorempia koko maan väestön keskiarvoon verrattuna. Alle 15-vuotiaita on kaupungin asukkaista 17,2 % kun koko maan keskiarvo on 16,5 % vuotiaita on 65,4 %, mikä sekin on noin 0,5 % koko maan keskiarvoa korkeammalla. Suunnittelualueella ei ole asukkaita. Yhdyskuntarakenne Asemakaavojen muutosalue sijaitsee Luolalan ja Satama-Tupavuoren teollisuusalueilla, Viestitien kaakkoispuolella. Naantalin asuntorakentaminen on keskittynyt kantatien 40 (Naantalin pikatie) pohjoispuolelle. Tien eteläpuolella on pääosin teollisuuden ja maatalouden toimintoja. Suunnittelualueen lähiympäristö on yritysrakentamisen aluetta. Alueesta noin 500 metriä länteen sijaitsee Luolalanjärvi. Taajamakuva Suunnittelualue muodostuu rakentamattomasta, harvasta metsäalueesta, avoimista läjitys- ja täyttöaluesta sekä voimajohtokäytävästä. Asuminen Suunnittelualueella ei ole asutusta. Lähin asuinalue on Viluluoto, joka sijaitsee kantatien 40 ja rautatien pohjoispuolella noin kilometrin päässä suunnittelualueesta. Palvelut Naantalin kaupungin palvelut ovat suurimmalta osaltaan kaupungin keskustassa. Ruonan yhdystien varressa on myös kaupallisia palveluja. Lähimmät julkiset palvelut ovat Karvetin kaupunginosassa, missä toimivat mm. koulu ja päiväkoti, pallokenttä ja nuorisotalo. Luolalan teollisuusalue on yritysaluetta, missä on tarjolla eri teollisuusalojen palveluja ja tuotteita. Työpaikat ja elinkeinotoiminta Elinkeinorakenteeltaan Naantali on palvelu- ja teollisuustuotantovaltainen kunta. Palvelualalla kaupungissa olevista työpaikoista on 70,2 %, jalostuksen alalla 26,7 % ja alkutuotannossa 2,5 % (2008; Lähde: Virkistys Suunnittelualueen lähistöllä sijaitsee Lintulanpellonpuiston alue, sekä Luolalanjärvi, joka on merkittävä lintujen levähdyspaikka. Lähimmät liikuntapalvelut sijaitsevat Karvetin koulun yhteydessä olevissa liikuntasalissa ja pallokentillä.

8 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 5 ( ) 141-P Ympäristön häiriötekijät Liikenne Suunnittelualue tukeutuu liikenteellisesti Viestitiehen. Viestitien katualue päättyy voimassaolevissa kaavoissa suunnittelualueen pohjoispuolelle vaikka se fyysisesti jatkuukin kohti satamaa. Luolalan aluetta rajaavan kantatien pohjoispuolella sijaitsee satamaan johtava rautatie. Suunnittelualueelta etelään sijaitsevasta Naantalin satamasta on säännöllinen ro-ro liikenne Ruotsiin ja Ahvenanmaalle. Sosiaalinen ympäristö Asemakaava-alue sijaitsee Naantalin kaupungin Luolalan kaupunginosassa. Suunnittelualueen läheisyydessä on pääosin yritystoimintaa. Luolalanjärven seutu toimii virkistysalueena. Tekninen huolto Suunnittelualueella ei ole olemassa olevaa vesi- ja viemäriverkostoa. Viestitie on kokoojakatuluokan katu, joka saattaa aiheuttaa kaava-alueella lähinnä meluhaittaa. Neste Oil Oyj:n Naantalin öljynjalostamo kuuluu Turvatekniikan keskuksen ylläpitämälle Seveso II laitosten listalle ja sen konsultointivyöhyke ulottuu 2 km:n säteelle jalostamosta. Alueen suunnittelussa tulee ottaa huomioon sijoittuminen öljynjalostamon Seveso-direktiivin mukaiselle konsultointivyöhykkeelle siten, että toiminnan tulee olla alueelle soveltuvaa Maanomistus 3.2 Suunnittelutilanne Suunnittelualueen maanomistajia ovat Naantalin kaupunki, Fingrid Oyj, Kraftnät Åland Ab ja Fortum Oyj Kaava-aluetta koskevat suunnitelmat, päätökset ja selvitykset Maakuntakaava Turun kaupunkiseudun maakuntakaava on vahvistettu ympäristöministeriössä lukuun ottamatta osaa Turun lentoaseman pohjoispuolisesta teollisuustoimintojen aluevarauksesta, Koivuluodon ja Kallanpään alueiden virkistysaluevarauksia sekä Heikkilän kasarmialueen virkistysaluevarausta ja ulkoilureittiä. Samalla ympäristöministeriö vahvisti Varsinais-Suomen seutukaavan kumoamisen muilta kuin edellä vahvistamatta jätetyiltä osin. Vahvistamispäätöksen yhteydessä Ympäristöministeriö määräsi maankäyttöja rakennuslain 201 :n perusteella maakuntakaavan tulemaan voimaan ennen kuin se on saanut lainvoiman. Maakuntakaavassa alueelle on osoitettu teollisuustoimintojen aluetta (T), jolle sijoittuu myös maakaasuputken reittivaihtoehto ja suurjännitelinjoja. Teollisuustoimintojen aluetta koskee suunnittelumääräys: Alueelle ei saa sijoittaa uutta asumista ilman erityistarpeita.

9 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 6 ( ) 141-P Aluetta sivuaa yhteystarve (punainen nuoli-katkoviiva), jota koskee suunnittelumääräys: Maankäytön suunnittelulla ja rakentamisella ei saa tehdä mahdottomaksi yhteyden myöhempää suunnittelua ja toteuttamista. Kuva 2. Ote Turun kaupunkiseudun maakuntakaavasta. Suunnittelualueen ohjeellinen sijainti on merkitty maakuntakaavaan sinisellä renkaalla (kuva ei ole mittakaavassa). Yleiskaava Alueelle on laadittu oikeusvaikutukseton yleiskaava, joka on hyväksytty Naantalin kaupunginvaltuustossa Yleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu teollisuusalueeksi (T) ja sille sijoittuu raideliikenteen yhteystarve. Alueella on suurjännitelinjoja ja reittivaraus kaukolämpötunnelille.

10 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 7 ( ) 141-P Kuva 3. Ote yleiskaavasta. Suunnittelualueen ohjeellinen sijainti on merkitty yleiskaavaan punaisella renkaalla. (kuva ei ole mittakaavassa). Asemakaavat Alue rajautuu pohjoisessa ja idässä Luolalan asemakaava-alueeseen (ak-291, vahvistettu ) ulottuen osittain sille merkitylle teollisuus- ja varastorakennusten alueelle sekä suojaviheralueelle. Kaavatyössä muutetaan myös Tupavuoren asemakaavaa (ak-142, vahvistettu ). Suunnittelualueeseen liitetään myös alueella jo sijaitseva tie vierialueineen. Tupavuoren asemakaavassa muutettava kaava-alue sijoittuu osittain teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle (T-2), jolle saa rakentaa vain laitoksen toiminnan kannalta tarpeelliset asunnot ja teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle (T-3), jolle saa rakentaa vain laitoksen toiminnan kannalta tarpeelliset asunnot sekä toimistotiloja ja majoitustilaa rakennus- ja korjaustöiden aikaiselle henkilöstölle. T-2 korttelialueella rakentamisen enimmäismäärä on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.40. Alueen rakennusten vesikaton ylimmän kohdan enimmäiskorkeusasemaksi on merkitty + 60 m. T-3 korttelialueella rakentamisen enimmäistilavuus on esitetty kuutiometreinä, m³. Alueen rakennusten vesikaton ylimmän kohdan enimmäiskorkeusasemaksi on merkitty m. T-2 ja T-3 korttelialueita koskevat myös erityismääräykset: enintään 50 % korttelialueen pinta-alasta saa käyttää rakentamiseen vähintään 20 % korttelialueen pinta-alasta on istutettava tai säilytettävä luonnonvaraisena.

11 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 8 ( ) 141-P Kuva 4. Ote Tupavuoren asemakaavasta, joka on vahvistettu Kaavamuutosalueen ohjeellinen rajaus on merkitty punaisella viivalla (kuva ei ole mittakaavassa). Suunnittelualueen pohjoisosassa on voimassa Luolalan teollisuusalueen asemakaava, jota nyt muutetaan. Luolalan teollisuusalueen asemakaavan muutettava osa on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T-2) sekä suojaviheraluetta (EV), jolle sijoittuu maakaasuputkea varten varattu alueen osa (-k-). T-2 korttelialueella rakentamisen enimmäismäärä on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.50. Alueen rakennusten suurimmaksi sallituksi kerrosluvuksi on merkitty kolme (III). Kuva 5. Ote Luolalan teollisuusalueen asemakaavamuutoksesta, joka on vahvistettu Suunnittelualueen ohjeellinen rajaus on merkitty punaisella viivalla (kuva ei ole mittakaavassa).

12 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 9 ( ) 141-P Rakennusjärjestys Naantalin kaupungin rakennusjärjestys on hyväksytty kaupunginvaltuustossa ja se on tullut voimaan Pohjakartta Pohjakartan on koonnut digitaalisesta aineistosta Naantalin kaupungin mittaustoimi. Naantalin kaupunki ylläpitää itse kaavan pohjakarttaa. Pohjakartta täyttää kaavoitusmittausasetuksen 1284/1999 vaatimukset. Pohjakartta on hyväksytty päiväyksellä. Rakennuskiellot Kaava-alueella ei ole rakennuskieltoa. Muut suunnitelmat ja selvitykset Kaavatyössä on hyödynnetty olemassa olevia selvityksiä ja aineistoja. Kaavatyön yhteydessä on laadittu seuraavat selvitykset: Maaperän pilaantuneisuustutkimus, asemakaavanmuutosalue, Luolala- Tupavuori, Ramboll Finland Oy, Kaavoituspäätös Naantalin kaupunginhallitus on päättänyt asemakaavamuutoksen käynnistämisestä ASEMAKAAVAN SUUNNITTELUN VAIHEET 4.1 Asemakaavan suunnittelun tarve, suunnittelun käynnistäminen ja sitä koskevat päätökset Asemakaavaluonnos Asemakaavaehdotus Asemakaavamuutoksen laatiminen on käynnistynyt alueen maanomistajien hakemuksesta. Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa alueen eteläosan käyttötarkoitus teollisuus- ja varastotoimintojen alueesta energiahuollon alueeksi ja osoittaa alueen tonttijako. Lisäksi kaavamuutoksella tarkennetaan pohjoisosan aluevarausten laajuus ja rajaus sekä osoitetaan energiahuollon verkoston linjaukset ja varaukset. Kaavoitus- ja ympäristölautakunta käsitteli kaavaluonnosta ja ja päätti asettaa valmisteluaineiston ja maankäyttöluonnoksen nähtäville väliseksi ajaksi. Nähtävilläolosta tiedotettiin kaupungin ympäristöviraston suunnitteluosaston ilmoitustaululla ja Naantalin kaupungin internetsivuilla sekä kirjeitse maanomistajille ja lähimmille naapureille sekä muille osallisille. Luonnosvaiheen palautteen ja tarkentuneiden tietojen pohjalta laadittiin kaavaehdotus. Kaupunginhallitus käsitteli kaavaehdotusaineistoa kokouksessa ja päätti asettaa asemakaavan muutosehdotuksen ja tonttijaon muutoksen maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n sekä maankäyttö- ja rakennusasetuksen 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi. Nähtävilläolosta tiedotettiin kaupungin ympäristöviraston suunnitteluosaston ilmoitustaululla ja Naantalin kaupungin internetsivuilla sekä kirjeitse maan-

13 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 10 ( ) 141-P omistajille ja lähimmille naapureille sekä muille osallisille. Lisäksi nähtävilläolosta tiedotettiin Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kaupunkiuutisissa. Julkisen nähtävilläolon yhteydessä pyydettiin lausunnot seuraavilta tahoilta: Varsinais-Suomen ELY-keskus / ympäristö ja luonnonvarat sekä liikenne vastuualue, Varsinais-Suomen liitto, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto TUKES, satamalautakunta ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Asemakaavaehdotuksesta saadut viranomaislausunnot ja muu palaute on käyty läpi selostuksen liitteessä Muutokset suunnitelmiin muistutusten ja lausuntojen pohjalta Asemakaavaehdotuksesta saadun palautteen pohjalta on tehty seuraavat tarkistukset kaavakarttaan: Voimajohtojen varoaluetta tarkoittava pistekatkoviivamerkintä on poistettu kaavakartalta EN-korttelialueen osalta, koska energiahuollon korttelialueen (EN) rakentaminen voidaan katsoa osaksi johtoalueen toimintaa. Johtoalueen merkintään kuuluu kuitenkin pistekatkoviiva ja se on merkitty kaavakarttaan. EN-korttelialueen tontin 1 rakennusala on osoitettu laajemmin. Kaavan yleismääräyksiä on täydennetty kaukolämpötunnelin likimääräisen sijainnin ja sen huomioimisen osalta. Muutokset eivät ole luonteeltaan olennaisia (MRA 32 ) eivätkä siten edellytä kaavan asettamista uudelleen nähtäville. 4.2 Osallistuminen ja yhteistyö Osalliset Kaavoitukseen osallisia ovat alueen maanomistajat sekä ne, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin kaavamuutos saattaa huomattavasti vaikuttaa. Lisäksi osallisia ovat viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Kaavoitusmenettely tulee järjestää ja suunnittelun lähtökohdista, tavoitteista ja mahdollisista vaihtoehdoista kaavaa valmisteltaessa tiedottaa niin, että osallisilla on mahdollisuus osallistua kaavan valmisteluun, arvioida kaavoituksen vaikutuksia ja lausua kirjallisesti tai suullisesti mielipiteensä asiasta. Tämän asemakaavamuutoksen laadintaan osallisia ovat: maanomistajat ja rajanaapurit, asukkaat paikalliset yhdistykset ja yritykset Naantalin Satama Varsinais-Suomen aluepelastuslaitos Varsinais-Suomen Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) Varsinais-Suomen liitto Naantalin kaupunki Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Alueen teknisten verkostojen ja verkostovarausten haltijat

14 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 11 ( ) 141-P Tiedottaminen, osallistuminen ja viranomaisyhteistyö Kaavatyön etenemisestä tiedotetaan työn alussa Naantalin kaupungin toimesta kaupungin www-sivuilla ( -> Kaavoitus ja mittaus) ja kaupungin ilmoitustaululla. Ehdotusvaiheen kuulutukset julkaistaan myös Turun Sanomissa, Rannikkoseudussa ja Kaupunkiuutisissa. Kaavoitushankkeen yhteydessä järjestetään tarvittavat neuvottelut viranomaisten ja kaupungin eri hallintokuntien kesken. Asemakaavaluonnoksen ja -ehdotuksen nähtäville asettamisen yhteydessä osallisilla on mahdollisuus tuoda esille mielipiteitään ja tehdä huomautuksia ja muistutuksia. 4.3 Asemakaavan tavoitteet Asemakaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa alueen eteläosan käyttötarkoitus teollisuus- ja varastotoimintojen alueesta energiahuollon alueeksi ja osoittaa alueen tonttijako. Lisäksi kaavamuutoksella tarkennetaan pohjoisosan aluevarausten laajuus ja rajaus sekä osoitetaan energiahuollon verkoston linjaukset ja varaukset. 5 ASEMAKAAVAN KUVAUS Kohtaa täydennetään prosessin edetessä. 5.1 Kaavan rakenne ja aluevaraukset Asemakaavan muutos koskee Naantalin 6. kaupunginosan (Tupavuori) korttelin 1 osaa ja 8. Kaupunginosan (Luolala) korttelin 12 osaa. Asemakaavan muutoksella muodostuu 6. kaupunginosan (Tupavuori) kortteli 16 ja katualuetta sekä 8. kaupunginosan (Luolala) osakortteli 12 Asemakaavan muutoksella Tupavuoren asemakaavassa (Ak-142) osoitetut teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueet (T-2 ja T-3) muutetaan kaavamuutosalueen osalta energiahuollon korttelialueeksi (EN). Lisäksi muutetaan Luolalan teollisuusalueen asemakaavamuutoksessa (Ak-291) osoitettu suojaviheralue kaavamuutosalueen osalta teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (T-2). Kaavamuutos koskee lisäksi Luolalan teollisuusalueen asemakaavamuutoksessa osoitettua T-2 aluetta. Alueelle osoitetaan varaus kaasuputken linjaukselle. Lisäksi T-2 alueen kaavamääräystä on tarkennettu. Korttelialueiden ajoyhteys tapahtuu kaavassa osoitetun Viestitien kautta Korttelialueet Energiahuollon korttelialue (EN) Energiahuollon korttelialue muodostuu korttelin 16 tonteista nrot. 1 ja 2. Korttelialueen rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e=0,40. Tontille 1 on osoitettu ajoyhteys (ajo). Lisäksi tontille on osoitettu voimalinjakäytävä (Sähköjohtoa varten varattu alueen osa, z), kaasuputken linjaus (Kaasuputkea varten varattu alueen osa, k) ja kaukolämpötunnelin likimääräinen sijainti. Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue (T-2)

15 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 12 ( ) 141-P Liikenne- ja katualueet Yleiset määräykset Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialue muodostuu korttelin 12 tontista no. 13. Tonteilla suurin sallittu kerrosluku on 3 ja rakennusoikeus on osoitettu tehokkuusluvulla e=0,50. Tontille on osoitettu kaasuputken linjaus (Kaasuputkea varten varattu alueen osa, k). Liittymä tontille on osoitettu Viestitieltä. Korttelialuetta koskevan kaavamääräyksen mukaisesti korttelin maa-alue on kunnostettava ennen rakentamiseen ryhtymistä. Asemakaava-alueen länsilaidalle on osoitettu katualuetta. Liikenteellisesti alue tukeutuu Viestitien kautta Patenttikatuun/Luolalankatuun, ja niiden välityksellä kaava-alueen pohjoispuolella kulkevaan kantatiehen 40 sekä satama-alueelle. Yleisissä määräyksissä on todettu seuraavaa: Alueen suunnittelussa tulee ottaa huomioon sijoittuminen öljynjalostamon Seveso-direktiivin mukaiselle konsultointivyöhykkeelle siten, että toiminnan tulee olla alueelle soveltuvaa. Alueen suunnittelussa ja rakentamisessa tulee ottaa huomioon kaukolämpötunnelin todellinen sijainti. Kaavakartalla on esitetty kaukolämpötunnelin likimääräinen sijainti. Tonttijako hyväksytään asemakaavan yhteydessä.

16 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 13 ( ) 141-P Kaavan mitoitus Kaavassa on osoitettu aluevarauksia ja rakennusoikeutta seuraavasti: EN m 2 e=0,40 -> n k-m 2 T m 2 e=0,50 -> n k-m 2 katu 6870 m 2 0 k-m 2 Yhteensä m k-m Kaavan vaikutusten arviointi Vaikutukset liikenteeseen Maankäyttö- ja rakennuslain 9 :n mukaan kaavan tulee perustua riittäviin tutkimuksiin ja selvityksiin. Kaavaa laadittaessa on tarpeellisissa määrin selvitettävä suunnitelman ja tarkasteltavien vaihtoehtojen toteuttamisen ympäristövaikutukset, mukaan lukien yhdyskuntataloudelliset, sosiaaliset, kulttuuriset ja muut vaikutukset. Selvitykset on tehtävä koko siltä alueelta, jolla kaavalla voidaan arvioida olevan olennaisia vaikutuksia. MRA 1 :n mukaan selvitysten on annettava riittävät tiedot, jotta voidaan arvioida suunnitelman toteuttamisen merkittävät välittömät ja välilliset vaikutukset. Luolalan asemakaavamuutoksen vaikutusten arvioinnissa selvitetään vaikutukset: liikenteeseen alue- ja yhdyskuntarakenteeseen kaupunkikuvaan ja maisemaan ympäristön viihtyisyyteen luontoon ja luonnonympäristöön vaikutukset yhdyskuntatalouteen Asemakaavan toteuttaminen tulee ajoittain lisäämään liikennemääriä nykytilanteesta Viestitiellä. Alueen käytöstä johtuva liikenteen määrä ei tule kasvamaan muutettavaan asemakaavaan verrattuna. Sen sijaan korttelin 16 käyttötarkoituksen muutos teollisuus- ja varastorakennusten alueesta energiahuollon alueeksi tuottaa todennäköisesti pienemmät liikennemäärät alueen toiminnan luonteesta johtuen. EN-korttelialueen tonttiliittymä Viestitielle sijoittuu kaarteeseen, joka saattaa hankaloittaa liittymän järjestämistä ja heikentää kohdan liikenneturvallisuutta rakennustöiden aiheuttaman liikenteen aikana. Kaavan toteuttamisella ei ole merkittävää vaikutusta Viestitien käytölle erikoiskuljetuksiin.

17 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 14 ( ) 141-P Vaikutukset alue- ja yhdyskuntarakenteeseen Asemakaavan toteuttaminen laajentaa ja täydentää olemassa olevan työpaikka- ja teollisuusalueen yhdyskuntarakennetta. Muutettavaan asemakaavaan nähden alueen kokonaisrakentamisoikeus pysyy samansuuruisena. Rakennusaloja tarkennetaan suhteessa tarkentuneisiin kaasulinjan ja kaukolämpöjohdon linjauksiin ja ajoyhteyksiin, mutta niiden kokonaislaajuus pysyy samalla tasolla muutettavan asemakaavan kanssa Vaikutukset kaupunkikuvaan ja maisemaan Asemakaavan toteuttaminen muuttaa kokonaisuudessaan alueen kaupunki- /maisemakuvaa rakentamattomasta, puoliavoimesta metsäalueesta rakennetuksi teollisuus-, varasto- ja työpaikka-alueeksi. Asemakaavan toteuttaminen edellyttää paikoin alueen nykyisten maastonmuotojen muokkaamista (tasaukset, louhiminen). Muutettavaan kaavaan nähden rakennusalat sijoittuvat korttelissa 16 osin kauemmaksi Viestitiestä mikä vaikuttaa osaltaan alueen näkymiin Viestitieltä tarkasteltuna. Tarkentunut tonttijako ja rakennusalojen rajaukset muuttavat osin rakennusten sijoittelumahdollisuuksia muutettavaan kaavaan nähden. Lisäksi muuttunut käyttötarkoitus vaikuttaa alueet toteutukseen muutettavaan kaavaan nähden Vaikutukset ympäristön viihtyisyyteen Voimassa olevaan asemakaavaan verrattuna asemakaavan muutoksella ei ole merkittäviä vaikutuksia elinympäristön viihtyisyyteen tai turvallisuuteen Luolalassa. Asemakaavan toteuttaminen laajentaa alueen rakennettua ympäristöä etelään. Kaavamuutosalueella ei kuitenkaan nykytilassa ole merkittävää virkistysarvoa Vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön Vaikutukset yhdyskuntatalouteen Voimassa olevaan asemakaavaan verrattuna asemakaavan muutoksen vaikutukset luontoon ja luonnonympäristöön ovat samanlaiset. Asemakaavan toteuttaminen tulee vähentämään nykytilassa alueella jäljellä olevien, hajanaisten metsäalueiden ja alueen puuston määrää ja aiheuttaa todennäköisesti osin voimakkaita maastonmuokkaustarpeita. Asemakaavan toteuttamisella on vaikutuksia yhdyskuntatalouteen. Kaavaa toteuttaessa kunnalle syntyy sekä tuloja, että menoja. Tulojen määrä on riippuvainen esim. liittymis- ja käyttökustannuksista sekä myöhemmin verotuloista. Menojen määrä on riippuvainen esim. infran rakentamis- ja ylläpitokustannuksista. 6 ASEMAKAAVAN TOTEUTUS 6.1 Toteutusta ohjaavat ja havainnollistavat suunnitelmat Kaavan toteutusta on ohjattu suunnittelua ja rakentamista ohjaavin kaavamääräyksin.

18 FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus 15 ( ) 141-P Toteuttaminen, ajoitus ja seuranta Asemakaava-alueen toteuttaminen on tarkoitus aloittaa kaavan tultua lainvoimaiseksi. Teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueella (T-2) tulee korttelin maaalue kunnostaa ennen rakentamiseen ryhtymistä. FCG Finnish Consulting Group Oy Hyväksynyt: Laatinut: Anssi Savisalo toimistopäällikkö Sampo Perttula Kaupunkikehityspäällikkö, arkkitehti

19 Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta 529 Naantali Täyttämispvm Kaavan nimi Luolalan ja Satama-Tupavuoren asemakaavojen muutos/ Fingrid Oyj ja Kraftnät Åland Ab Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta ilm. pvm Hyväksymispykälä Kunnan kaavatunnus Generoitu kaavatunnus Kaava-alueen pinta-ala [ha] 14,2545 Uusi asemakaavan pinta-ala [ha] Maanalaisten tilojen pinta-ala [ha] Asemakaavan muutoksen pinta-ala [ha] 14,2545 Ranta-asemakaava Rantaviivan pituus [km] Rakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Lomarakennuspaikat [lkm] Omarantaiset Ei-omarantaiset Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 14, , ,40 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä 2, , ,50-11, V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,6868 4,8 0,6868 E yhteensä 11, , ,40 10, S yhteensä M yhteensä W yhteensä Maanalaiset tilat Yhteensä Pinta-ala [ha] Pinta-ala [%] Kerrosala [k-m²] Pinta-alan muut. [ha +/-] Kerrosalan muut. [k-m² +/-] Rakennussuojelu Suojellut rakennuksetsuojeltujen rakennusten muutos [lkm] [k-m²] [lkm +/-] [k-m² +/-] Yhteensä

20 Alamerkinnät Aluevaraukset Pinta-ala Pinta-ala Kerrosala Tehokkuus Pinta-alan Kerrosalan muut. [ha] [%] [k-m²] [e] muut. [ha +/-] [k-m² +/-] Yhteensä 14, , ,40 0, A yhteensä P yhteensä Y yhteensä C yhteensä K yhteensä T yhteensä 2, , ,50-11, T-2 2, , ,50 0, T-3-11, V yhteensä R yhteensä L yhteensä 0,6868 4,8 0,6868 Kadut 0, ,0 0,6868 E yhteensä 11, , ,40 10, EN 11, , ,40 11, EV -0,6470 S yhteensä M yhteensä W yhteensä

21 Vastaanottaja Naantalin kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI

22 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUUTOSALUE, LUOLALA-TUPAVUORI Päivämäärä 29/05/2012 Laatija Tarkastaja Hyväksyjä Kuvaus Timo Salmi Jukka Tengvall Kirsti Junttila, Naantalin kaupunki Maaperän pilaantuneisuustutkimus Viite Ramboll Säterinkatu 6 PL ESPOO P F

23 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUUTOSALUE, LUOLALA-TUPAVUORI SISÄLTÖ 1. Johdanto 1 2. Tutkimuskohde Sijainti, rajaukset ja koko Omistus Kaavoitus Maa- ja kallioperä Pohja- ja pintavedet Aikaisemmat tutkimukset 2 3. Tutkimuksen suoritus Näytteenotto Analyysit 3 4. Tulokset ja niiden tulkinta Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät vertailuarvot Aistinvaraiset havainnot Maanäytteiden tulokset 3 5. Johtopäätökset 4 LIITTEET Liite 1 Kenttähavaintojen ja analyysitulosten yhteenvetotaulukko Liite 2 Laboratorioanalyysien tutkimustodistukset Liite 3 Kuvia tutkimusalueelta PIIRUSTUKSET Sijaintikartta 1: Koekuoppien sijainti 1:1 000

24 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUUTOSALUE, LUOLALA-TUPAVUORI 1 1. JOHDANTO Naantalin kaupunki suunnittelee Fingridin ja Ålandskraftin rakentamistarpeita varten asemakaavan muutosta Luolalan-Tupavuoren -alueelle. Alueella on aikaisemmin toiminut kaupungin maanläjitysalue, josta on voinut aiheutua maaperän pilaantumista. Maanläjitysalueen maaperän mahdollista pilaantuneisuutta tutkittiin kaivinkoneella kaivetuista koekuopista, joista otetuista maanäytteistä tehtiin haitta-aineanalyysejä kenttä- ja laboratoriomenetelmillä. Tutkimus tehtiin Naantalin kaupungin tilauksesta. Tilaajan edustajana työssä toimi kaupunginarkkitehti Kirsti Junttila. Rambollissa työstä vastasi projektipäällikkö Timo Salmi. 2. TUTKIMUSKOHDE 2.1 Sijainti, rajaukset ja koko Tutkimuskohde sijaitsee Naantalissa Luolalan-Tupavuoren -alueella. Kohteen sijainti on esitetty liitteenä olevassa piirustuksessa Maanläjitysalueen pinta-ala on noin 6000 m Omistus Tutkimusalue on Naantalin kaupungin omistuksessa. 2.3 Kaavoitus Suunnittelualue rajautuu pohjoisessa ja idässä Luolalan voimassa olevaan asemakaava-alueeseen (kaavatunnus: ak-291, vahvistettu ), jota nyt muutetaan. Kuvassa 1 on esitetty ote Luolalan Tupavuoren asemakaavaluonnoksesta, jossa alue on merkitty energiahuollon korttelialueeksi (kaavamerkintä: EN) ja teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi (kaavamerkintä: T-2). Aikaisemmin käytössä ollut maanläjitysalue sijaitsee pääasiassa teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueeksi merkityllä alueella, mutta osittain myös energiahuollon korttelialueella.

25 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUUTOSALUE, LUOLALA-TUPAVUORI 2 Kuva 1. Ote Luolala Tupavuoren asemakaavaluonnoksesta. 2.4 Maa- ja kallioperä Maanpinta alueella on melko tasainen ja vaihtelee alueelle tehtyjen koekuoppien kohdilla tasolla +28,9 +30,1. Maanpinta viettää pohjoiseen ja etelään. Koekuoppien kaivun yhteydessä tehtyjen havaintojen perusteella alueella esiintyy 0,7 3,5 m paksuinen kerros pääasiassa savista täyttömaata. Saven joukossa esiintyi paikoitellen louhetta, kiviä ja kantoja. Täyttömaan alapuolella oleva maaperä oli moreenia. Joissakin koekuopissa ei havaittu lainkaan luontaista moreenikerrosta, vaan maanläjitystä oli tehty suoraan kallion pinnalle. Maanläjitysalueen itä- ja länsipuolella on mäkiä, joissa esiintyy avokalliota. 2.5 Pohja- ja pintavedet Tutkimuskohde ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Lähin luokiteltu pohjavesialue on Lietsala (tunnus: ), joka sijaitsee noin 2,4 km etäisyydellä pohjoisessa/koillisessa. Tutkimuskohdetta lähin pintavesistö on Luolalanjärvi, joka sijaitsee noin 650 m etäisyydellä lännessä. 2.6 Aikaisemmat tutkimukset Tutkimusalueella ei ole aikaisemmin suoritettu maaperän pilaantuneisuustutkimuksia. 3. TUTKIMUKSEN SUORITUS 3.1 Näytteenotto Näytteenotto tehtiin kaivinkoneella kaivetuista koekuopista Näytteenotosta vastasivat Timo Salmi ja Jarkko Ylijoki Rambollilta. Tutkimusalueelta otettiin yhdeksästä koekuopasta (KK1 KK9) yhteensä 22 kpl maanäytteitä. Näytteenotto ulotettiin alueella todetun täyttömaakerroksen läpi moreenin tai kallion pintaan asti.

26 MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUUTOSALUE, LUOLALA-TUPAVUORI 3 Tutkimuspisteiden toteutuneet sijainnit mitattiin GPS-laitteella. Tutkimuspisteiden sijainnit on esitetty liitteenä olevassa piirustuksessa Kuvia tutkimusalueelta on esitetty liitteessä Analyysit Kaikkien otettujen maanäytteiden (22 kpl) arseeni-, kupari-, lyijy- ja sinkkipitoisuudet tutkittiin XRF-kenttämittarilla. Kenttämittausten, aistinvaraisten havaintojen ja taulukossa 1 esitetyillä perusteilla valittiin näytteet laboratorioanalyyseihin. Näytteistä tehtiin Ramboll Analyticsin laboratoriossa seuraavat analyysit: 4 kpl alkuaineet (VnA 214/2007 sisältyvät 11 alkuainetta) 2 kpl öljyhiilivedyt, C 10- C 21, C 21- C 40 ja C 10- C 40 2 kpl PAH-yhdisteet 4. TULOKSET JA NIIDEN TULKINTA 4.1 Maaperän pilaantuneisuuden arvioinnissa käytettävät vertailuarvot Analyysitulosten tulkinnassa on käytetty valtioneuvoston asetuksessa maaperän pilaantuneisuuden ja puhdistustarpeen arvioinnista (214/2007) esitettyjä viitearvoja. Kynnysarvo tarkoittaa pitoisuutta, jonka ylittyessä maaperän pilaantuneisuus ja puhdistustarve on arvioitava Alempi ohjearvo on pitoisuus, jonka ylittyessä maaperää pidetään yleensä pilaantuneena, ellei aluetta käytetä teollisuus-, varasto- tai liikennealueena tai muuna vastaavana (tai ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu). Ylempi ohjearvo on pitoisuus, jonka ylittyessä maaperää pidetään pilaantuneena myös alueella, jota käytetään teollisuus-, varasto-, tai liikennealueena tai vastaavana (tai ellei kohdekohtaisella riskinarvioinnilla ole toisin osoitettu). 4.2 Aistinvaraiset havainnot Kaikissa tutkimusalueelle tehdyissä koekuopissa esiintyi täyttömaata 0,7 3,5 m paksuinen kerros. Täyttömaa oli pääasiassa savea ja silttiä, jonka joukossa esiintyi paikoitellen myös isoja kiviä ja louhetta sekä kantoja. Koekuopassa 2 syvyydellä 0-0,7 m esiintyi maa-aineksen joukossa tiilen paloja. Muissa koekuopissa ei havaittu jätejakeita. Kahteen koekuoppaan (KK6 ja KK8) kertyi vähän orsivettä. Maanäytteissä ei todettu viitteitä mahdollisesta pilaantuneisuudesta kuten esimerkiksi öljyn hajua. 4.3 Maanäytteiden tulokset Koekuopasta 2 syvyydeltä 0-1,2 m otetussa maanäytteessä todettiin laboratorioanalyysin perusteella kohonnut, kynnysarvon ylittävä arseenipitoisuus (7,9 mg/kg). Turun seudulla erityisesti savissa esiintyy luontaisesti kynnysarvon ylittäviä arseenipitoisuuksia. Tästä johtuen pilaantuneisuuden vertailuarvona voidaan käyttää valtakunnallisen taustapitoisuusrekisterin (TAPIR) alueellisia tilastollisia tunnuslukuja. Etelä-Suomen arseeniprovinssin alueella suurin suositeltu taustapitoisuusarvo arseenille on savisessa maaperässä 15,0 mg/kg ja moreenissa 9,0 mg/kg.

27

28 LIITE 1 KENTTÄHAVAINTOJEN JA ANALYYSITULOSTEN YHTEENVETOTAULUKKO 1/3

29 Kenttähavaintojen ja analyysitulosten yhteenvetotaulukko Liite 1 Sivu 1/2 Asiakas: Naantalin kaupunki Kohde: Luolala - Tupavuori maanläjitysalue Projektinumero: pvm Kenttämittaukset Metallit ja puolimetallit 2 P istetunnus Syvyys Maalaji Lisätietoja A istihav. 15 Sb As Cd Co Cr Cu Pb Ni Zn V V iitearvot As Cu Pb Zn Kuiva- Kerrospaksuus arvio havainnot aine kynnysarvo alempi ohjearvo ylempi ohjearvo L/T (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) % (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) RF KK 1 0,0-1,0 1,0 Savi + louhe 0 T < < < 45 1,0-1,5 0,5 Savi + louhe 0 T < < < < 1,5 - e.k.s. Moreeni/kallio RF KK 2 0,0-0,7 0,7 Savi + louhe Tiiliä 1 T < < 31 <86 0,7 - e.k.s. Moreeni/kallio RF KK 3 0,0-1,2 1,2 Savi + kiviä 0 T < < < ,0 % <0,5 7,9 <0,2 9, ,2 - e.k.s. Moreeni RF KK 4 0,0-1,0 1,0 Savi Juuria/kantoja 0 T < < < ,0-2,0 1,0 Savi Juuria/kantoja 0 T <19 < <26 <42 89,0 % <0,5 3 <0,2 3, , ,0-2,5 0,5 Savi 0 T < < <22 < 2,5 - e.k.s. Moreeni RF KK 5 0,0-1,0 1,0 Savi + kiviä 0 T < < < < 86,0 % <0,5 4,6 <0,2 6, , ,0-2,0 1,0 Savi + kiviä 0 T < < < 51 2,0-2,5 0,5 Savi 0 T < < <25 <37 2,5 - e.k.s. Kallio RF KK 6 0,0-1,0 1,0 Savi 0 T < < < ,0-2,0 1,0 Savi 0 T < <60 < 45 2,0-2,9 0,9 Savi vettä 2,5 m 0 T < < < 46 81,0 % 2,9 - e.k.s. Kallio RF KK 7 0,0-1,0 1,0 Savi 0 T < < < 61 1,0-2,0 1,0 Savi Juuria/kantoja 0 T < < < ,0-3,1 1,1 Savi 0 T < < ,1 - e.k.s. Kallio RF KK 8 0,0-1,0 1,0 Savi + louhe 0 T < < < ,0-2,0 1,0 Savi + louhe 0 T < < < ,0 % 2,0-3,0 1,0 Savi 0 T < < 28 < 3,0-4,0 1,0 Savi/Moreeni vettä 3,5 m 0 T /L 4,0 - e.k.s. Moreeni RF KK 9 0,0-1,0 1,0 Savi + kiviä 0 T < < 26 < 1,0-2,0 1,0 Hiekkaa 0 T < < <20 < 2,0-2,9 0,9 Hiekkaa 0 T ,0 % <0,5 3,4 <0,2 4, , ,9 - e.k.s. Kallio tulosten lukumäärä [n] V iitearvovertailu, V na 214/2007 ja Syke opas 98/2002: X tulos ylittää kynnysarvon XX tulos ylittää alemman ohjearvon XXX tulos ylittää ylemmän ohjearvon Huomautukset: = kts. V na 214/ = A istihavainto pilaantuneisuudesta, kts. oheinen luokitus < = Pitoisuus alle analyysimenetelmän määritysrajan

30 Kenttähavaintojen ja analyysitulosten yhteenvetotaulukko Liite 1 Sivu 2/2 Asiakas: Naantalin kaupunki Kohde: Luolala - Tupavuori maanläj Projektinumero: pvm P istetunnus Syvyys RF KK 1 0,0-1,0 1,0-1,5 1,5 - e.k.s. RF KK 2 0,0-0,7 0,7 - e.k.s. RF KK 3 0,0-1,2 1,2 - e.k.s. RF KK 4 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-2,5 2,5 - e.k.s. RF KK 5 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-2,5 2,5 - e.k.s. RF KK 6 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-2,9 2,9 - e.k.s. RF KK 7 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-3,1 3,1 - e.k.s. RF KK 8 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-3,0 3,0-4,0 4,0 - e.k.s. RF KK 9 0,0-1,0 1,0-2,0 2,0-2,9 2,9 - e.k.s. A ntraseeni A s enafteeni A s enaftyleeni Bents o(a) antraseeni Bents o(a) pyreeni Bents o(b) fluoranteeni Bents o(g,h,i) peryleeni Polyaromaattiset hiilivedyt Bents o(k) fluoranteeni Dibents o(a,h) antraseeni PAH 5 C 10-C 21 C 21-C 40 C 10-C 40 sum. Keskit. Raskaat sum , (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) (mg/kg) <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,2 < <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,01 <0,2 <10 < Fluoreeni Indeno Fenantreeni Fluoranteeni (1,2,3- c,d) Kryseeni Naftaleen i Pyreeni Ö ljyhiilivetyjakeet A istihavainnot pilaantuneisuudesta: 0 = pilaantumaton 1 = lievä 2 = kohtalainen 3 = voimakas L = Luonnonmaa T = Täyttömaa

31 LIITE 2 LABORATORIOANALYYSIEN TUTKIMUSTODISTUKSET 2/3

32 Ramboll Analytics Pvm: /2 Tutkimustodistus Projekti: /1 Ramboll Finland Oy / Espoo Timo Salmi PL ESPOO Tutkimuksen nimi: Naantalin kaupunki, Asemakaavanmuutosalue Luolala-Tupavuori Näytteenottopvm: Näyte saapui: Näytteenottaja: Timo Salmi Analysointi aloitettu: Maanäytteet Näytteenottopisteet KK6 KK8 Näytenumero MÄÄRITYKSET Näytteenottosyvyys Kuiva-aine Öljyhiilivetyjakeet (C10-C40), maa Keskitisleet (C10-C21) Raskaat öljyjakeet (C21-C40) Polyaromaattiset hiilivedyt yht. Antraseeni Asenafteeni Asenaftyleeni Bentso(a)antraseeni Bentso(a)pyreeni Bentso(b)fluoranteeni Bentso(g,h,i)peryleeni Bentso(k)fluoranteeni Dibentso(a,h)antraseeni Fenantreeni Fluoranteeni Fluoreeni Indeno(1,2,3-c,d)pyreeni Kryseeni Naftaleeni Pyreeni 12MM MM ,0-2,9 1,0-2,0 Yksikkö m Menetelmä m-% RA mg/kg ka RA4020* <10 <10 mg/kg ka RA4020* 14 <10 mg/kg ka RA4020* <0,2 <0,2 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* <0,01 <0,01 mg/kg ka RA4053* Tutkimustodistuksen osittainen julkaiseminen on sallittu vain laboratorion kirjallisella luvalla.testaustulokset koskevat vain tutkittua näytettä. Ramboll Analytics Niemenkatu 73 C, Lahti Puh Kilterinkuja 2, Vantaa Fax Y-tunnus , Kotipaikka Espoo

33

34

35 LIITE 3 KUVIA TUTKIMUSALUEELTA 3/3

36 VALOKUVALIITE LIITE 3 Sivu 1 / 1 Kuva 1. Maanläjitysaluetta Kuva 2. KK2 Kuva 3. KK3 Kuva 4. KK7 Kuva 5. KK8 Kuva 6. KK9

37 ± Tutkimuskohde metriä Tutkimuskohteen nimi ja osoite Piirustuksen sisältö Mittakaava Maanläjitysalue Luolala - Tupavuori, Naantali Sijaintikartta 1:20000 Ramboll Finland Oy PL 3, Piispanmäentie ESPOO puh fax Suunn. alaprojektinumero YMP Piirustusnumero Tiedosto Muutos hyv. Piirtäjä Suunnittelija Pvm. TSAM T. Salmi

38

39 FCG Finnish Consulting Group Oy Naantalin kaupunki LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ohjeellinen suunnittelualueen rajaus. 141-P tarkistettu ,

40 FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (7) MMA 141-P15726 Kaitaa tarkistettu SISÄLLYSLUETTELO 1 Mitä on suunnitteilla, missä ja miksi? Mitä suunnitelmia on taustalla? Arvioitavat vaikutukset Ketkä ovat osallisia ja miten kaavatyöstä tiedotetaan? Kaavatyön vaiheet, arvioitu aikataulu ja osallistuminen Yhteystiedot... 7 NAANTALIN KAUPUNKI LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen suunnitelma osallistumisja vuorovaikutusmenettelystä sekä kaavan vaikutusten arvioinnista. Osalliset voivat lausua mielipiteensä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta sen nähtävilläoloaikana. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa kerrotaan mitä on suunnitteilla ja missä, ketkä ovat kaavatyön osalliset, milloin ja miten alueen suunnitteluun voi vaikuttaa, arvioitu aikataulu, suunnittelutyön lähtökohdat ja tavoitteet sekä työn aikana tehtävät selvitykset ja vaikutusten arvioinnit. Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa päivitetään tarvittaessa työn edetessä. 1 Mitä on suunnitteilla, missä ja miksi? Tarkoituksena on laatia asemakaavojen muutos. Alue rajautuu pohjoisessa ja idässä Luolalan asemakaava-alueeseen (ak-291, vahvistettu ) ulottuen osittain sille merkitylle teollisuus- ja varastorakennusten alueelle sekä suojaviheralueelle. Kaavatyössä muutetaan myös Satama-Tupavuoren alueen asemakaavaa (ak-142, vahvistettu ). Suunnittelualueeseen liitetään myös alueella jo sijaitseva tie vierialueineen. Suunnittelualueen maanomistajia ovat Naantalin kaupunki, Fingrid Oyj, Kraftnät Åland Ab ja Fortum Oyj. Alueen laajuus on noin 14 ha. Q:\Tku\P157\P15726_NAANTALI_Luolalan_akm_Fingrid_\Työaineisto\01_OAS\P15726_NAANTALI_Fingrid ja Ålandskraft akm_oas_ tark doc

41 FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 2 (7) MMA 141-P15726 Kaitaa tarkistettu Mitä suunnitelmia on taustalla? Maakuntakaava Alueella on voimassa Turun kaupunkiseudun maakuntakaava, joka on vahvistettu ympäristöministeriössä Maakuntakaavassa alueelle on osoitettu teollisuustoimintojen aluetta (T), jolle sijoittuu myös maakaasuputken reittivaihtoehto ja suurjännitelinjoja. Teollisuustoimintojen aluetta koskee suunnittelumääräys: Alueelle ei saa sijoittaa uutta asumista ilman erityistarpeita. Aluetta sivuaa yhteystarve (punainen nuoli-katkoviiva), jota koskee suunnittelumääräys: Maankäytön suunnittelulla ja rakentamisella ei saa tehdä mahdottomaksi yhteyden myöhempää suunnittelua ja toteuttamista. Kuva 1. Suunnittelualueen ohjeellinen sijainti on merkitty maakuntakaavaan sinisellä renkaalla (kuva ei ole mittakaavassa). Q:\Tku\P157\P15726_NAANTALI_Luolalan_akm_Fingrid_\Työaineisto\01_OAS\P15726_NAANTALI_Fingrid ja Ålandskraft akm_oas_ tark doc

42 FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3 (7) MMA 141-P15726 Kaitaa tarkistettu Yleiskaava Alueelle on laadittu oikeusvaikutukseton yleiskaava, joka on hyväksytty Naantalin kaupunginvaltuustossa Yleiskaavassa suunnittelualue on osoitettu teollisuusalueeksi (T) ja sille sijoittuu raideliikenteen yhteystarve. Alueella on suurjännitelinjoja ja reittivaraus kaukolämpötunnelille. Kuva 2. Suunnittelualueen ohjeellinen sijainti on merkitty yleiskaavaan punaisella renkaalla (kuva ei ole mittakaavassa). Asemakaavat Alue rajautuu pohjoisessa ja idässä Luolalan asemakaava-alueeseen (ak-291, vahvistettu ) ulottuen osittain sille merkitylle teollisuus- ja varastorakennusten alueelle sekä suojaviheralueelle. Kaavatyössä muutetaan myös Satama-Tupavuoren alueen asemakaavaa (ak-142, vahvistettu ). Suunnittelualueeseen liitetään myös alueella jo sijaitseva tie vierialueineen. Satama-Tupavuoren asemakaavassa muutettava kaava-alue sijoittuu osittain teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle (T-2), jolle saa rakentaa vain laitoksen toiminnan kannalta tarpeelliset asunnot ja teollisuus- ja varastorakennusten korttelialueelle (T-3), jolle saa rakentaa vain laitoksen toiminnan kannalta tarpeelliset asunnot sekä toimistotiloja ja majoitustilaa rakennus- ja korjaustöiden aikaiselle henkilöstölle. T-2 korttelialueella rakentamisen enimmäismäärä on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.40. Alueen rakennusten vesikaton ylimmän kohdan enimmäiskorkeusasemaksi on merkitty + 60 m. T-3 korttelialueella rakentamisen enimmäistilavuus on esitetty kuutiometreinä, m³. Alueen rakennusten vesikaton ylimmän kohdan enimmäiskorkeusasemaksi on merkitty m. T-2 ja T-3 korttelialueita koskevat myös erityismääräykset: enintään 50 % korttelialueen pinta-alasta saa käyttää rakentamiseen vähintään 20 % korttelialueen pinta-alasta on istutettava tai säilytettävä luonnonvaraisena. Q:\Tku\P157\P15726_NAANTALI_Luolalan_akm_Fingrid_\Työaineisto\01_OAS\P15726_NAANTALI_Fingrid ja Ålandskraft akm_oas_ tark doc

43 FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4 (7) MMA 141-P15726 Kaitaa tarkistettu Kuva 3. Ote Satama-Tupavuoren asemakaavasta, joka on vahvistettu Kaavamuutosalueen ohjeellinen rajaus on merkitty punaisella viivalla (kuva ei ole mittakaavassa). Suunnittelualueen pohjoisosassa on voimassa Luolalan asemakaava, jota nyt muutetaan. Luolalan asemakaavan muutettava osa on teollisuus- ja varastorakennusten korttelialuetta (T-2) sekä suojaviheraluetta (EV), jolle sijoittuu maakaasuputkea varten varattu alueen osa (-k-). T-2 korttelialueella rakentamisen enimmäismäärä on osoitettu tehokkuusluvulla e=0.50. Alueen rakennusten suurimmaksi sallituksi kerrosluvuksi on merkitty kolme (III). Kuva 4. Ote Luolalan asemakaavasta, joka on vahvistettu Suunnittelualueen ohjeellinen rajaus on merkitty punaisella viivalla (kuva ei ole mittakaavassa). Q:\Tku\P157\P15726_NAANTALI_Luolalan_akm_Fingrid_\Työaineisto\01_OAS\P15726_NAANTALI_Fingrid ja Ålandskraft akm_oas_ tark doc

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI

MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI Vastaanottaja Naantalin kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 29.5.2012 MAAPERÄN PILAANTU- NEISUUSTUTKIMUS, ASEMAKAAVANMUU- TOSALUE, LUOLALA- TUPAVUORI MAAPERÄN PILAANTUNEISUUSTUTKIMUS,

Lisätiedot

LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB

LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB FCG Finnish Consulting Group Oy Naantalin kaupunki LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Selostus FCG Finnish Consulting Group Oy Selostus I SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Naantalin kaupunki LUOLALAN JA SATAMA-TUPAVUOREN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS /FINGRID OYJ JA KRAFTNÄT ÅLAND AB Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ohjeellinen suunnittelualueen

Lisätiedot

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467

RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN MUUTOS, KAAVA NRO 467 Valkeakosken kaupunki 2.4.2013 Kaavoitus / Kaupunkisuunnitteluyksikkö Sääksmäentie 2 37600 VALKEAKOSKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 2.4.2013 PÄIVÄTTYÄ ASEMAKAAVA- KARTTAA RADANVARSITIE, ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

LIITE 10 Naantalin kaupunki LUOLALAN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 157-C5667 25.4.2005 SUUNNITTELUKESKUS OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 Naantalin

Lisätiedot

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE

kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen lautakunta on hyväksynyt asemakaavan muutoksen ASEMAKAAVAN- MUUTOSALUE ASEMAKAAVAN SELOSTUS 16.12.2011 päivättyyn Oulun kaupungin Kiviniemen kaupunginosan korttelin 86 tonttia nro 2 koskevaan asemakaavan muutokseen (Kultasirkuntie 21) kaavatunnus AM2092 Dnro 3401/2010 Tekninen

Lisätiedot

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360

HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 Vastaanottaja Tampereen kaupunki Kaupunkiympäristön kehittäminen Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti ID 1 387 178 Päivämäärä 13.8.2015 HAUKILUOMA II ASEMAKAAVA-ALUE NRO 8360 PAIKOITUSALUEEN MAAPERÄN HAITTA-AINETUTKIMUS

Lisätiedot

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT ASEMAKAAVAN SELOSTUS Kortteli 1725 18.5.2018 Asemakaavan muutos JARDno-2018-2139 Kaavatunnus 170010 Vireilletulo ja kaavaluonnos, kuuleminen kirjeellä (MRA 30 ) 24.5. 8.6.2018 Asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Lisätiedot

Asemakaavan selostus

Asemakaavan selostus Asemakaavan selostus 12.5.2014 12.5.2014 päivättyyn Oulun kaupungin Haukiputaan kaupunginosan korttelin 2607 tonttia 2 ja katualuetta koskevaan asemakaavan muutokseen (Koulukuja 4) Kaavatunnus 564-2211

Lisätiedot

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601623 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI ISO-SYÖTTEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 76 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 28.2.2018 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2

VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 ASEMAKAAVANMUUTOKSEN SELOSTUS Kunta: Kirkkonummi Kaavan nimi: VEIKKOLAN TEOLLISUUSALUE Asemakaavan muutos kortteli 125 tontti 2 Hankenumero: 40118 Piirustusnro: 3121 Laatija: kaavoitusteknikko Mikael Pettersson.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS KUUSAMON KAUPUNKI 1 Dnr:o 714/2018 ASEMAKAAVAMUUTOKSEN SELOSTUS Selostus liittyy 25.10.2018 päivättyyn kaavakarttaan Rukan asemakaavan vähäisen osan kumoamisessa käsitellään Moisasensuontien ja Huttulammentien

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 5. PÄIVÄNÄ MAALISKUUTA 2014 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Asemakaavan muutos koskee Äänekosken kaupungin 7. kaupunginosan korttelia 788 (osa)

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 53 ASEMAKAAVAN MUUTOS SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 24.2.2015 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen,

Lisätiedot

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

PORNAINEN. Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys PORNAINEN Tikantie ASEMAKAAVAN MUUTOS Päiväys 10.5.2017 Vireille tulosta ilmoitettu: KH:n päätös 16.1.2017 Luonnos nähtävänä (MRA 30 ) 31.1-14.2.2017 Ehdotus nähtävänä (MRA 27 ) Hyväksytty kunnanvaltuustossa

Lisätiedot

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ

HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Kaavaselostus KAUPUNKISUUNNITTELU Ak01907 HIU 19. KAUPUNGINOSAN ASEMAKAAVAMUUTOS KOSKIEN PIHAKATUALUETTA JA LEIKKIKENTTÄÄ Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 20.3.2019 päivättyä asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS MARTINJÄRVENTIEN TEOLLISUUSALUE LOHTAJA KOKKOLAN KAUPUNKI KAAVOITUSPALVELUT 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Asemakaavan muutos koskee 340. kaupunginosan kortteleita

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Rengaskatu 59 33:008 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 305 osaa sekä puistoaluetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 305 tontti 1 Kaavan

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI

JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI E27462 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN JA KURENALAN ETELÄISEN OSAN ASEMAKAAVOJEN MUUTOS JALANKULKU- JA POLKUPYÖRÄTEIDEN MUUTTAMINEN VALTATIEN LIIKENNEALUEEKSI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet

Lisätiedot

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 311-RAK1716 NAANTALIN KAUPUNKI KURJENRAUMAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaehdotus Versio 1.0 18.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (11) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156

Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA SÄKYLÄN KUNTA Karjankujan asemakaavan muutos, kortteli 156 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21555 1 (8) Seppänen Pekka Sisällysluettelo 1 Suunnittelualue... 2 2 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Teollisuusalueen asemakaavan muutos

Teollisuusalueen asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA Teollisuusalueen asemakaavan muutos Kaavaselostus, luonnos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 673-P35521 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kaavaselostus, luonnos 1 (10) Sisällysluettelo 1 PERUS-

Lisätiedot

RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET

RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET Vastaanottaja Riihimäen kaupunki Asiakirjatyyppi Tutkimusraportti Päivämäärä 23.6.2011 Viite 82136875 RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA YMPÄRISTÖTUTKIMUKSET RIIHIMÄEN KAUPUNKI KORTTIONMÄEN KAATOPAIKKA

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ...2 1 SUUNNITTELUALUE...2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...2 3 KAAVAT ILANNE...2 4 MAANOMISTUS...2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINT I...3

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU

KAAVASELOSTUS UTAJÄRVI KORTTELI SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU UTAJÄRVI KORTTELI 45 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL 62 ) 11.3.-26.3.2015 Nähtävilläolo (MRA 27 ) Hyväksyminen, kunnanhallitus Hyväksyminenkunnanvaltuusto

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER

ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER ASEMAKAAVAN SELOSTUS PORTTOWER 2 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 38. KAUPUNGINOSA, KORTTELI 1 SEKÄ YLEISEN TIEN ALUE JA KATUALUE. PORTTOWER 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot 38. kaupunginosan korttelin

Lisätiedot

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43

Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 Asemakaavaselostus Asemakaavan muutos A-2670 Nikkilän (23.) kaupunginosan korttelin 1403 tonttia 43 12.4.2016 ja aluehankkeet Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, asemakaavavalmistelija Kyllikki

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5147 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Justeerinpuiston/ Kotikioskin asemakaavan muutoksen selostus 9. kaupunginosa (Kärki) korttelin 731 osa sekä katu- ja puistoalue HALLINTOKESKUS/ SUUNNITTELUTOIMISTO 1.8.2006

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA

KITTILÄN KUNTA LEVIN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 JA 6 SEKÄ KORTTELIN 35 TONTIN 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS. Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Vastaanottaja KITTILÄN KUNTA Asiakirjatyyppi KAAVASELOSTUS, KAAVAEHDOTUSVAIHE Päivämäärä 28.03.2014 / 04.08.2014 Hyväksymispäivämäärä ja -pykälä 25.8.2014 31 Kaavatunnus 261V250814A 31 KITTILÄN KUNTA LEVIN

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi A-2716 Asemakaavan muutos 30.5.2017 Kurenojantie (Villähde) Lahti.fi Selostus A-2716 2 (9) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 30.päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa nro A-2716 (Kurenojantie)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08

KAAVASELOSTUS / / / : Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 KAAVASELOSTUS 2.4.2009 / 12.5.2009 / 2.7.2009 / 28.8.2009 Suunnittelualueen sijainti 1:10 549 Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 MÄNTYMÄKI ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN KYLÄTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3)

ASEMAKAAVAN SELOSTUS päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) ASEMAKAAVAN SELOSTUS 7.8.2012 päivättyyn Oulun kaupungin Perävainion kaupunginosan korttelia 47, tonttia 1 koskevaan asemakaavaan (Idealinja 3) kaavatunnus 564-2138 Diaarinro 4700/2011 Projektinro 100

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vuorelantie 24 33:005 Asemakaavan muutos koskee 33. kaupunginosan korttelin 28 osaa sekä katualuetta Asemakaavan muutoksella muodostuu 33. kaupunginosan korttelin 28 tontti 10 Kaavan

Lisätiedot

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS

KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS 107-AK1706 SAUVON KUNTA KIRKONKYLÄ KORTTELIN 198 VAIHEASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 5.10.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (12) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Alavuden kaupungin RITOLA 16. kaupunginosan kortteli 16005 ja siihen liittyvä suojaviheralue / Ympäristöpalvelut 27.01.2015 2 1 n sisältö ja tarkoitus Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.2.2014 (1) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LEIPOMONKUJA 19. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 1 TONTIN 14 JA KORTTELIN 120 TONTIN 1 SEKÄ RAUTATIE- JA SUOJAVIHERALUEIDEN ASEMAKAA- VAN MUUTOS Kaavatunnus:

Lisätiedot

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Ak 5156 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI Laarin asemakaavan muutos 9. Kaupunginosa (Kärki) Asemakaavan muutos koskien korttelin 702 tontteja 2,3 ja 4 ja katualueita Laari ja Valssi. YMPÄRISTÖKESKUS / SUUNNITTELUTOIMISTO

Lisätiedot

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue.

Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. IITTI KIRKONKYLÄ Sorronniemen asemakaavan laajennus ja Sorronniemen ranta-asemakaavan osittainen kumoaminen, mt. 362 Kymentaantien liikennealue. ASEMAKAAVALLA KUMOUTUU OSA SORRONNIEMEN RANTA- ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI KANKAANPÄÄNKAUPUNKI Vatajanasemakaavanmuutoksenselostus Kankaanpäänkaupungin11.kaupunginosan(Lorvikylä)korttelin848 tonttia2,korttelin847tonttia1,katualuettajapuistoaluettakoskeva asemakaavanmuutos.(vataja)

Lisätiedot

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue

MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak ) ASEMAKAAVASELOSTUS Suonenjoen kaupunki Maankäytön ja suunnittelun palvelualue MAANTIEALUEIDEN ASEMAKAAVAN MUUTOS (ak 009037) Koskee Iisvedentien maantiealuetta (Suonenjoki-Vesanto maantie 545, kiinteistötunnus 778-895- 0-545) Lentokentän teollisuusalueen ja Iisveden teollisuusalueen

Lisätiedot

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA

TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA TYÖNUMERO: 20601080 TILAAJA: TAIVALKOSKEN KUNTA TAIVALVAARAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 189 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Vireilletulopäivämäärä 25.8.2017 Valmisteluvaiheen kuuleminen (MRL

Lisätiedot

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus

TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus MYKKÄLÄ - TORPPI TORNION KAUPUNGIN 15. TORPIN KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 21 ASEMAKAA- VAN MUUTOKSEN SELOSTUS 22.9.2015 LUONNOS TORNION KAUPUNKI Tekniset

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 11. KAUPUNGINOSAN KORTTELIA 1101 Kunnan kaavatunnus:

Lisätiedot

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS iite kaupunkikehityksen lautakunnan esityslistaan nro 5 6.11.2014 asia 46 OSAISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITEMA KETUNKIVENKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Asemakaavan muutos koskee: 205 Sievarin kaupunginosa, korttelin

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA)

RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) RAISION KAUPUNKI RAISIOKANJONIN ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA (MAHITTULA) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANK YTT PALVELUT 10.9.2013 Osallistumis-

Lisätiedot

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

JÄMSÄN KAUPUNKI. MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JÄMSÄN KAUPUNKI MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN OSALLISTUMIS- JA Länkipohjan teollisuusalueen asemakaava (55. kaupunginosa) Tampereentie Tampere 65 km Jämsä 27 km Hirsikankaantie Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5194 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.5.2017 ASEMAKAAVA Kaukolämpölaitoksen tontin laajennus Kankaanpään kaupungin 6. kaupunginosaa (Koskenoja), osaa kortteleista

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys:

ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078. Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10. Kaavan päiväys: ASEMAKAAVAN SELOSTUS Vanhatie 13 21:078 Asemakaavan muutos koskee 21. kaupunginosan korttelin 85 tonttia 10 Kaavan päiväys: 12.11.2009 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAUPUNKIRAKENNEPALVELUT / KAAVOITUS 1 PERUS- JA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16.

HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. Selostus 16.5.2011 HANKO 7. kaupunginosa: Asemakaavan muutos Asemakaavan muutos koskee korttelin 703 tonttia 16. SISÄLLYSLUETTELO 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Asemakaava-alue 1.2 Kaava-alueen sijainti

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1(10) SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVAN MUUTOS...2 1.3 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS

Birgitan ja Osuuspankin asemakaavan muutos AK-350 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/7 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Kaava-alueen sijainti Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste kaavoitushankkeen

Lisätiedot

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS

PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS PARKANON KAUPUNKI PARKANON PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS 12.1.2009 Kaavoitus- Arkkitehtipalvelu Mattila Oy 1 PAHKALAN ALUEEN KORTTELIN 5063 TONTTIA 13 KOSKEVA ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy

107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS. Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy 107-AK1505 MYNÄMÄEN KUNTA ROUKKULIN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 KAAVASELOSTUS Versio 1.1 25.11.2015 (18.1.2016) Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (14) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti punaisella rajauksella. Pohjakartta Maanmittauslaitos. KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 31, tontit 7, 8, 10 ja 11 KANNUKSEN KAUPUNKI SISÄLLYS 1 1 Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

KAAVASELOSTUS / / /

KAAVASELOSTUS / / / KAAVASELOSTUS 7.2.2011 / 31.3.2011 / 19.9.2011 / Siltakatu Kelhänkatu Suunnittelualueen sijainti 195. JÄMSÄN KAUPUNKI Maanmittauslaitos MML/VIR/KESU/006/08 ASEMAKAAVAN SELOSTUS KOSKIEN JÄMSÄN KAUPUNGIN

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS 118-AK1502 SAUVON KUNTA KULMALA-TIMEPERIN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 11.3.2015 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (10) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5190 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 22.11.2016 ASEMAKAAVA Halmeen teollisuusalueen laajennuksen eteläosa Kankaanpään kaupungin 4. kaupunginosaa (Tapala), tiloja

Lisätiedot

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1

Liite 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto , tarkistettu BÖLE, KOTIMETSÄ 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 8.8.2013, tarkistettu 28.2.2014 BÖLE, KOTIMETSÄ 1 Sivu 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus Kaavaa laadittaessa tulee riittävän

Lisätiedot

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella

JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS. Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella JOUTSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 100 / 1 ASEMAKAAVASELOSTUS Ote asemakaavakartasta, kaavamuutosalue rajattuna punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista 1.2

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie

Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie Rovaniemen kaupunki Asemakaavan muutos 9. kaupunginosa Kadun nimen muuttaminen Suosiolantie 1 KAAVASELOSTUS MAANMITTAUS JA SUUNNITTELUPALVELUKESKUS SUUNNITTELUPALVELUT 2009 1 PERUS JA TUNNISTETIEDOT 1.1

Lisätiedot

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus

Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus Ventelän kaupunginosan korttelien 98-90 ja 92-93 asemakaavan muutoksen selostus S I S Ä L L Y S L U E T T E L O 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1 1.1 Tunnistetiedot 1 1.2 Kaava-alueen sijainti 1 1.3 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) AK 5199 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 27.3.2018 ASEMAKAAVA MUSIIKKIOPISTON ASEMAKAAVA Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosaa (Keskus), korttelia 21 koskeva asemakaavan

Lisätiedot

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma

PÄLKÄNE SAPPEEN ETU VAINION RANTA ASEMAKAAVAN MUUTOS. Osallistumis ja arviointisuunnitelma PÄLKÄNE Osallistumis ja arviointisuunnitelma 5.2.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TUNNISTETIEDOT... 3 2. SUUNNITTELUALUE JA NYKYINEN MAANKÄYTTÖ... 3 3. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 2 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS.

OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN SELOSTUS 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot OULAISTEN KAUPUNGIN 8. (KASARMINMÄKI) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 9 TONTTIA 4 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS. ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU

Lisätiedot

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie)

YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) SELOSTUS YLÖJÄRVI, KIRKONSEUTU ASEMAKAAVAN MUUTOS Kuruntie ja korttelit 8 sekä 282 (välillä Soppeenmäki Viljakkalantie) 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kaavaselostus koskee 10.6.2014 päivättyä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö

KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö KAUNIAISTEN KAUPUNKI Maankäyttöyksikkö ASEMAKAAVAN MUUTOS osa 7. kaupunginosan korttelista 1052 29.4.2011, tarkistettu 26.3.2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mikä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE

INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE INARIN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; KITTILÄN RATSUTIE ASEMAKAAVAN SELOSTUS LUONNOS 16.4.2018 Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Inarin kunta

Lisätiedot

Asemakaavan seurantalomake

Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan seurantalomake Asemakaavan perustiedot ja yhteenveto Kunta aimio Täyttämispvm 04.03.0 Kaavan nimi akurlanmetsän asemakaava ja asemakaavan muutos Hyväksymispvm Ehdotuspvm Hyväksyjä Vireilletulosta

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL

Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL 1 (13) VAALAN KUNTA Vaalan taajaman alueen asemakaavan muutos, teollisuusalueen korttelit 82 /KLT-2 ja 301 /KLT-2,T, lähivirkistysalue VL Asemakaavaselostus Kaavamuutosalueen rajaus voimassa olevalla asemakaavakartalla.

Lisätiedot

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi

A Asemakaavan muutos. Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi A-2704 Asemakaavan muutos 1.6.2017 Sibeliuksenkadun levennys Keski-Lahti Lahti.fi Selostus A-2704 2 (7) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 1. päivänä kesäkuuta 2017 päivättyä asemakaavakarttaa

Lisätiedot

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset

Luettelo selostuksen liiteasiakirjoista Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tilastolomake Ajantasakaava Kaavakartta ja määräykset RAUTALAMMIN KUNTA 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIIVISTELMÄ...2 1.1 KAAVAPROSESSIN VAIHEET...2 1.2 ASEMAKAAVA...2 1.3 ASEMAKAAVAN TOTEUTTAMINEN...2 2 LÄHTÖKOHDAT...2 2.1 SELVITYS SUUNNITTELUALUEEN OLOISTA...2 2.1.1

Lisätiedot

RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E26942 TILAAJA: PUDASJÄRVEN KAUPUNKI RIMMINKANKAAN KORTTELIN 316 ASEMAKAAVAN MUUTOS 2.5.2014 päivämääriä lisätty 28.5.2014 SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU Käsittelyvaiheet Kaavatyön käynnistäminen,

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.5.2015 VETELIN KUNTA Harmaakiven asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5192 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 28.02.2017 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 7. kaupunginosan (Reima) korttelia 527 ja puistoaluetta koskeva

Lisätiedot

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI KULOISTENRINNE ASEMAKAAVAN MUUTOS 6. KAUPUNGINOSA (KULOINEN) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) RAISION KAUPUNKI, TEKNINEN KESKUS, MAANKÄYTTÖPALVELUT 10.4.2018 0 YLEISTÄ Maankäyttö-

Lisätiedot

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA

VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos. kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA 16.11.2015 VARSANHÄNNÄN Asemakaavan muutos kaava nro 489 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA V a l k e a k o s k e n k a u p u n k i K a u p u n k i s u u n n i t t e l u S ä ä k s m ä e n t i e 2

Lisätiedot

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205

KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 132-AK1302b NAKKILAN KUNTA KESKUSTAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELI 205 KAAVASELOSTUS Ehdotus 28.8.2013 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 1 (13) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot... 3 1.1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUUNNITELMA Kaavan nimi: 5. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 540 ASEMAKAAVAN MUUTOS (Pajamäenkatu) Asemakaavan muutos koskee osaa 5.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360

NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KOSKEE: Korttelia 360 NUMMELAN KAUPUNGINOSAN HAKANPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU: Kortteli 360 MAANKÄYTTÖOSASTO ULVILAN KAUPUNKI 2 ULVILA FRIITALA

Lisätiedot

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PAIMION KAUPUNKI Tekninen ja ympäristöpalvelut Kaavoitus LENKKITIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, OSAKORTTELI 1203 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA vireille tulo: 2.12.2014 päivitetty: 4.5.2015 on lakisääteinen

Lisätiedot

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Dnro 634/2013 9:15 Agroreal Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Asemakaavan muutos Riihimäen kaupunki Kaavoitusyksikkö 9.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. TEHTÄVÄ... 1 2. SUUNNITTELUALUE... 1 3. ALOITE...

Lisätiedot