Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma"

Transkriptio

1 Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma Ohjelmaversio 2.0 Dokumenttiversio 1.0

2 Tämä dokumentti sisältää käyttöohjeet Edukeeper henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman käyttöön. Dokumentin sisältö on kirjoitettu vastaamaan tiettyä ohjelmaversiota, eikä dokumentti ole välttämättä kaikilta osin yhteensopiva muiden ohjelmistoversioiden kanssa.

3 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...5 Tästä ohjekirjasta...5 Edukeeper...6 Turvallisuus ja arkaluontoinen sisältö...6 Ohjelman asennus...6 Lataa ohjelman viimeisin versio...6 Ohjelman asennus...7 Ohjelman ensimmäinen käyttöönotto...7 Ensimmäinen käyttöönotto (käynnistysavaimen syöttö)...7 Koulutukset...8 Ohjelman pääikkuna...10 Päävalikko...11 Työkalut...11 Toimenkuvat...11 Toimenkuvan koulutusvaatimukset...12 Toimipaikat...16 Sisäiset koulutukset...16 Raportit...19 Luettelo koulutuksen suorittaneista...19 Luettelo vanhentuvista koulutuksista...22 Sovellus...23 Tietoja ohjelmasta...23 Sulje ohjelma...23 Välilehdet...24 Työntekijät...24 Työntekijän tietojen syöttö...24 Koulutukset...28 Uuden koulutustapahtuman syöttö...31 Koulutustiedon muokkaus...34

4 Koulutustapahtuman poistaminen...37 Koulutusvaatimusten seuraaminen...37 Ryhmäkoulutus...39 Koulutussuorituksen lisääminen usealle työntekijälle yhdellä kertaa...39 Tarjouspyynnöt...41 Tarjouspyynnön lähettäminen...41 Ohjelmistoversion päivittäminen...44 Ilmoitus uudesta ohjelmistopäivityksestä...44 Toiminta ongelmatilanteissa...45 Käyttöoikeus on vanhentunut...45 Lisenssin tilaaminen...45 Ohjelma ei saa käynnistyessään yhteyttä palvelimeen...46 Välityspalvelimen määrittäminen...47 Verkkoyhteys katoaa kesken ohjelman käytön...47

5 Johdanto 5 JOHDANTO Edukeeper on henkilöstöhallinnalle tarkoitettu työkaluohjelma henkilöja koulutusrekisterin ylläpitoon. Edukeeperin perusominaisuus on työntekijärekisterin pitäminen. Rekisteriin voidaan kirjata työntekijän perustiedot ja toimenkuva. Työntekijäluettelo voidaan halutessa tulostaa myös paperille. Ohjelmaan on mahdollista määrittää laatujärjestelmän mukaisesti toimenkuvakohtaiset koulutusvaatimukset. Koulutusvaatimukset ovat näkyvillä, kun työntekijälle kirjataan koulutustapahtumia tai -vaateita. Ohjelma käyttää internettiin sijoitettua tietokantaa. Tietokannan kautta on mahdollista pyytää tarjouksia koulutuksista järjestelmään liittyneiltä koulutuksen tarjoajilta. Tästä ohjekirjasta Tämä ohjekirja sisältää ohjeet Edukeeper -ohjelman käyttöön. Vaikka ohjelma onkin helppokäyttöinen, sisältää se jonkin verran toimenpiteitä ja käytäntöjä, jotka on syytä ymmärtää ennen ohjelmiston käyttöönottoa. Tutustu siis huolella tähän käyttöohjeeseen ennen ohjelman käytön aloittamista!

6 Yleistä ohjelmasta 6 Edukeeper Edukeeper on Windows-pohjainen ohjelma, jota käytetään ylläpitämään yrityksen työntekijäluetteloa ja koulutusrekisteriä. Turvallisuus ja arkaluontoinen sisältö Edukeeper tallettaa yrityksen tiedot internetissä sijaitsevalle tietokantapalvelimelle. Näin ollen tiedot ovat saatavilla yrityksen kaikissa toimipisteissä riippumatta toimiston fyysisestä sijainnista. Yhteydenotto ohjelmasta tietokantapalvelimeen tapahtuu salatun yhteyden kautta. Salauksen ansiosta ulkopuolisten ei ole mahdollista nähdä mitä tietoa palvelimen ja sovelluksen välillä siirretään. On kuitenkin syytä huomioida, että kaikki internettiin sijoitettavat tietojärjestelmät on mahdollista murtaa. Näin ollen henkilöstö- ja koulutusrekisteriin ei ole suositeltavaa tallentaa mitään sellaista tietoa, mikä koetaan yrityksen toiminnan kannalta erityisen arkaluontoiseksi ja salattavasti. Tiedon arkaluontoisuus koskee myös muun muassa sosiaaliturvatunnusten tallentamista järjestelmään. HUOM! Älä talleta ohjelmaan työntekijöiden sosiaaliturvatunnuksia vaan ainoastaan esimerkiksi palkanlaskennan käyttämät tai muut sisäisesti työntekijöille määritetyt tunnukset. Ohjelman asennus Lataa ohjelman viimeisin versio Asentamista varten lataa ohjelmiston viimeisin versio Edukeeperin kotisivuilta osoitteesta:www.edukeeper.fi.

7 Yleistä ohjelmasta 7 Ohjelman asennus Ohjelman asennus tapahtuu lähes automaattisesti asennusvelhon avulla. Ohjelman ensimmäinen käyttöönotto Ensimmäinen käyttöönotto (käynnistysavaimen syöttö) Kun ohjelma otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa, ohjelma kysyy käynnistysavaimen (Kuva 1). Kuva 1: Syötä käynnistysavain. Käynnistysavain on Edukeeperin tilaajalle sähköpostitse lähetetty merkkirivi. Merkkirivi kannattaa siirtää kenttään kopioimalla, käyttäen normaalia windowsin kopiointia. Maalaa merkkirivi sähköpostista ja paina ctrl + c (kopioi) Siirry Edukeeperiin ja paina hiirellä käynnistysavain-kenttään Paina ctrl +v (liitä) ja OK Kun käynnistysavain on syötetty ja OK:ta painettu, ohjelma käynnistyy.

8 Yleistä ohjelmasta 8 Käynnistyessään ohjelma hakee internettiin sijoitetusta tietokannasta yritykselle talletetut tiedot. Lataamisen eteneminen näytetään käynnistysikkunassa (Kuva 2). Tiedonsiirron kesto riippuu Edukeeperiin syötetyn tiedon määrästä sekä käytettävän internetyhteyden nopeudesta. Kuva 2: Edukeeperin käynnistysikkuna. Koulutukset Edukeeperiä käytetään sekä työntekijöiden että koulutustapahtumien kirjaamiseen. Työntekijöiden kirjaaminen on selkeä asia, mutta Edukeeperissä termillä koulutustapahtuma viitataan yhteen yksittäiseen koulutukseen, jonka tila voi olla: Tarve kirjattu. Tarve on todettu esimerkiksi kehityskeskusteluissa tai laatujärjestelmän vaatimuksissa. Koulutus sovittu. Koulutus on tilattu palveluntarjoajalta ja koulutukselle on sovittu paikka ja päivämäärä. Koulutus suoritettu. Koulutus on suoritettu hyväksytysti. Koulutus vanhentunut. Tämän tilan järjestelmä asettaa automaattisesti syötetyn voimassaoloajan perusteella. Kun siis havaitaan tarve jostain koulutuksesta, siitä käydään luomassa uusi tapahtuma, jonka tilaa voidaan muuttaa sitä mukaa kun koulutustapahtuma etenee.

9 Yleistä ohjelmasta 9 Osa kursseista, esimerkiksi työturvallisuuskorttikoulutus, on voimassa rajatun ajan. Tästä johtuen kyseisestä koulutuksesta voi olla työntekijän koulutustiedoissa useampia merkintöjä. Vanhoja merkintöjä ei kuitenkaan saa poistaa, koska työntekijälle on tarvittaessa voitava tulostaa luettelo kaikista suoritetuista kursseista. Esimerkiksi jos työntekijä on suorittanut työturvallisuuskortin kaksi kertaa viiden vuoden välein, molempien koulutustapahtumien on oltava mukana raportissa; ensimmäinen tilassa suoritettu mutta vanhentunut ja jälkimmäinen tilassa voimassa rajatusti. HUOM! Älä muokkaa tai poista vanhaa suoritettua koulutusmerkintää, vaikka olisit lisäämässä uutta samannimistä koulutussuoritusta. Tietoa ei saa poistaa siksi, että sitä tarvitaan historiatietojen tulostamiseen.

10 Ohjelman käyttö - valikot 10 Ohjelman pääikkuna Kun Edukeeper on käynnistetty, näyttöön aukeaa ohjelman pääikkuna (Kuva 3). Kuva 3: Ohjelman pääikkuna. Pääikkunan otsikossa näkyy testi: Koulutusrekisteri Yrityksen nimi. Tässä yrityksen nimenä kuuluu näkyä sen yrityksen nimi, jonka nimissä koulutusrekisteri on tilattu (Kuva 4).

11 Ohjelman käyttö - valikot 11 Kuva 4: Pääikkunan otsikkopalkki. Otsikkokentän alapuolella on päävalikko. Valikosta löytyy valinnat Työkalut, Raportit ja Sovellus (Kuva 4). Valikon käyttöä ja sisältöä käsitellään myöhemmin tarkemmin. Ohjelman päänäkymä koostuu välilehdistä. Kun päävalikon kautta syötettävät perustiedot on annettu, ohjelman käyttö tapahtuu lähinnä välilehtien kautta. Seuraavaksi tarkastellaan päävalikon kautta tapahtuvien tietojen antamista. Päävalikko Työkalut Päävalikon Työkalut -osion (Kuva 5) kautta päästään syöttämään järjestelmään toimenkuvien, koulutusvaatimusten ja sisäisten koulutusten luettelo. Kuva 5: Päävalikko (työkalut). Toimenkuvat Kun järjestelmään lisätään työntekijöitä, täytyy jokaiselle työntekijälle määrittää ammattinimike eli toimenkuva. Toimenkuvat valitaan työntekijöille valmiilta listalta, joka määritetään Työkalut / Toimenkuvat... kautta aukeavan ikkunan yläosassa.

12 Ohjelman käyttö - valikot 12 Kuva 6: Toimenkuvat. Edellä kuvassa on esitetty esimerkkitilanne, jossa yritykselle on määritetty kolme toimenkuvaa; toimitusjohtaja, suunnittelija ja kokki. Käyttämällä painikkeita uusi, muokkaa ja poista on mahdollista lisätä, muokata ja poistaa toimenkuvia. Huom! Toimenkuvaa ei ole mahdollista poistaa, mikäli se on määritetty jollekin työntekijälle. Toimenkuvan koulutusvaatimukset Koulutusvaatimusten ikkunassa (Kuva 7) voidaan määrittää toimenkuvakohtaisesti koulutusvaatimuksia.

13 Ohjelman käyttö - valikot 13 Kuva 7: Koulutuksia valittu vaatimusmatriisiin. Toimenkuvat ja niitä vastaavat koulutusvaatimukset on koottu taulukkomuotoon (Kuva 8). Mikäli mitään koulutusvaatimuksia ei ole määritetty, Toimenkuvakohtaiset koulutusvaatimukset: -tekstin alla näkyy sinisissä laatikoissa toimenkuvien nimet. Kuva 8: Toimenkuvakohtaisten koulutusvaatimusten taulukko. Lisätäksesi taulukkoon koulutuksen, paina listalta -painiketta, jolloin näyttöön aukeaa luettelo kaikista järjestelmään syötetyistä koulutusten nimistä (Kuva 9). Rastita listasta ne koulutukset, jotka ovat vaatimuksena jollekin yrityksen toimenkuvalle, ja paina tallenna.

14 Ohjelman käyttö - valikot 14 Kuva 9: Valittavissa olevat koulutukset.

15 Ohjelman käyttö - valikot 15 Koulutuksen liittäminen johonkin toimenkuvaan tapahtuu tuplaklikkaamalla hiirellä ko. solua toimenkuvakohtaisten koulutusvaatimusten taulukossa. Tällöin kyseiseen soluun ilmestyy (tai vastaavasti poistuu) X merkki. Esimerkiksi, mikäli haluat valita seuraavasti: Toimitusjohtajan ja suunnittelijan tulee suorittaa hygieniapassi ja työturvallisuuskortti, Kokin tulee suorittaa hygieniapassi ja EA1. Valinnat näyttävät ruudukossa seuraavalta: Kuva 10: Esimerkkivalintoja. Huomaathan, että ruudukkoa voidaan lukea sekä pysty- että vaakariveittäin. Pystyriveittäin nähdään toimenkuvakohtaiset vaatimukset, vaakariveittäin voidaan puolestaan tarkastella mille toimenkuville tietty koulutus kuuluu. Huom! Tämä esitystapa vastaa yleisesti yrityksen laatujärjestelmissä käytettyä tapaa kuvata työntekijöiden koulutusvaatimukset. Kun olet syöttänyt kaikki toimenkuvat ja määrittänyt niiden koulutusvaatimukset, paina ok -painiketta, jolloin ikkuna sulkeutuu ja pääset takaisin päänäkymään.

16 Ohjelman käyttö - valikot 16 Toimipaikat Edukeeperiin on mahdollista syöttää luettelo yrityksen toimipaikoista. Toimipaikkaluetteloon voidaan syöttää esimerkiksi sijaintipaikkakuntia tai toiminnallisia yksiköitä. Työntekijät voidaan merkitä kuuluvaksi johonkin listaan syötetyistä toimipaikoista. Näet yritykselle määritetyt toimipaikat valitsemalla valikosta kohdan Työkalut / Toimipaikat.... Tällöin näyttöön aukeaa oheinen ikkuna: Kuva 11: Toimipaikkaluettelo. Toimipaikkojen syöttäminen helpottaa tietojen jäsentelyä Edukeeperin pääikkunoissa. Tiedosta on hyötyä myös silloin, kun halutaan tarkastaa yksiköittäin, ketkä työntekijät ovat suorittaneet tietyn koulutuksen. Sisäiset koulutukset Edukeeperissä koulutukset jaetaan kahteen luokkaan: sisäisiin koulutuksiin ja vakionimisiin koulutuksiin. Sisäiset koulutukset ovat yrityksen itsensä nimeämiä ja yleensä myös järjestämiä koulutuksia. Tällaisia kursseja voisivat olla esimerkiksi Yrityksen historia ja Perehdyttäminen.

17 Ohjelman käyttö - valikot 17 Vakionimiset kurssit ovat sellaisia kursseja, joiden järjestäminen on luvanvaraista tai lakisääteistä tai joiden nimi on muuten vakiintunut. Tällaisia kursseja ovat muun muassa ensiapuun, hygieniaan ja työturvallisuuteen liittyvät kurssit. Näet yritykselle määritetyt sisäiset kurssit valitsemalla valikosta kohdan Työkalut / Sisäiset koulutukset.... Tällöin näyttöön aukeaa oheinen ikkuna: Kuva 12: Sisäiset koulutukset -ikkuna. Pääset lisäämään ja poistamaan kursseja, sekä muokkaamaan kurssien tietoja kurssiluettelon oikealla puolella olevien painikkeiden kautta.

18 Ohjelman käyttö - valikot 18 Jokaiselle sisäiselle koulutukselle määritetään seuraavat tiedot (Kuva 13): Kurssin nimi esimerkiksi Perehdytys. Kurssin kuvaus tähän kenttään voi kirjoittaa vapaamuotoisen kuvauksen kurssista. Oletuspaikka mikäli kurssi järjestetään pääsääntöisesti vakiopaikassa, voi paikan kirjata tähän kenttään. Oletuskouluttaja mikäli kurssin järjestää pääsääntöisesti sama henkilö, voidaan hänen nimensä kirjata tänne. Kuva 13: Sisäisen kurssin tiedot. Oletuspaikka ja kouluttaja ovat kenttiä, jotka tulevat oletusarvoiksi kun myöhemmässä vaiheessa työntekijöille ollaan lisäämässä koulutustapahtumia. Edellä (Kuva 12) on esitetty esimerkkitilanne, jossa yritykselle on syötetty kaksi sisäistä kurssia. Valittuna olevan kurssin tiedot näkyvät ikkunan oikeassa reunassa. Sisäistä koulutusta ei voi poistaa, mikäli siihen liittyen on syötetty koulutustapahtumia.

19 Ohjelman käyttö - valikot 19 Vinkki! Myös sisäisiä koulutuksia voidaan merkitä toimenkuvakohtaisiin koulutusvaatimuksiin. Voit palata milloin tahansa Työkalut / Toimenkuvat... -valikkoon, ja valita listalta -painikkeella kurssit, jotka haluat sisällyttää koulutusvaatimustaulukkoon. Raportit Päävalikon Raportit -osion (Kuva 14) kautta päästään hakemaan järjestelmästä raportteja. Kuva 14: Päävalikko (raportit). Luettelo koulutuksen suorittaneista Kun päävalikosta valitaan Raportit / Koulutuksen suorittaneet, aukeaa ikkuna, josta päästään hakemaan tietoa koulutuksen suorittaneista työntekijöistä. Esimerkkitilanteessa (Kuva 15) on haluttu tietää, ketkä yrityksen työntekijät ovat suorittaneet Yrityksen historia kurssin. Tätä varten on valittu merkki kohtaan Sisäinen koulutus ja valittu alasvetovalikosta kyseinen koulutus. Tämän jälkeen on painettu päivitä-painiketta, ja luettelo kyseisen koulutuksen suorittaneista työntekijöistä päivittyy näyttöön. Haku voidaan haluttaessa kohdistaa yksittäiseen toimipaikkaan määrittämällä suodatus toimipaikan mukaan.

20 Ohjelman käyttö - valikot 20 Kuva 15: Esimerkki: Luettelo yrityksen historia kurssin suorittaneista. Mikäli kukaan ei ole suorittanut haettua koulutusta, näyttöön tulee tieto siitä, että hakutuloksena saatiin tyhjä lista (Kuva 16).

21 Ohjelman käyttö - valikot 21 Kuva 16: Esimerkki: Kukaan ei ole suorittanut ajovalmennusta moottoripyöräilijöille. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Painamalla tulosta, saadaan suoritustiedot tulostettua paperille.

22 Ohjelman käyttö - valikot 22 Luettelo vanhentuvista koulutuksista Kun päävalikosta valitaan Raportit / Vanhentuvat koulutukset, aukeaa ikkuna, jossa esitetään luettelo sellaisista suoritetuista koulutuksista, jotka ovat voimassa vain määräajan. Tällaisia koulutuksia ovat muun muassa ensiapuun ja työturvallisuuteen liittyvät koulutukset. Avautuvassa ikkunassa näytetään luettelo vanhentuvista koulutuksista (Kuva 17). Ikkunan sisällön saa tulostetttua painamalla tulostapainiketta. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Kuva 17: Esimerkki: Luettelo yrityksen vanhentuvista koulutuksista.

23 Ohjelman käyttö - valikot 23 Sovellus Päävalikon Sovellus -osion (Kuva 18) kautta saadaan tietoja käytettävästä ohjelmistoversiosta. Valikon kautta päästään myös sulkemaan Edukeeper. Kuva 18: Päävalikko (Sovellus). Tietoja ohjelmasta Tietoja-valinnasta aukeaa ikkuna (Kuva 19), jossa näytetään Edukeeperin versionumero. Kuva 19: Versiotiedot. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Sulje ohjelma Ohjelma sulkeutuu valitsemalla valikosta Sulje. Ohjelman saa suljettua tavallisen Windows-ohjelman tapaan myös ohjelman pääikkunan oikeasta yläreunasta löytyvästä ruksista.

24 Ohjelman käyttö - välilehdet 24 Välilehdet Kun toimenkuvat, sisäiset koulutukset ja toimipisteet on syötetty järjestelmään, niihin ei yleensä tarvitse tehdä paljoakaan muutoksia. Ohjelmiston enemmän käytetyt osat on sijoitettu käytön helpottamiseksi valikon sijasta välilehdiksi. Ohjelma sisältää viisi välilehteä: Kuva 20: Välilehdet. Työntekijät -välilehdellä määritetään yrityksen henkilöstöluettelo. Koulutukset -välilehdellä määritetään yksittäisen työntekijän koulutustiedot. Ryhmäkoulutus -välilehdellä voidaan merkitä yksittäinen koulutus useammalle työntekijälle yhdellä kertaa. Tarjouspyynnöt -välilehden kautta on mahdollista pyytää koulutuksesta tarjous koulutuspalvelun tarjoajalta. Asetukset -välilehdellä voidaan määrittää ohjelman käyttöön liittyviä asetuksia. Työntekijät Tällä välilehdellä on mahdollista lisätä, poistaa ja muokata työntekijöiden tietoja, sekä tulostaa lista työntekijöistä. Työntekijän tietojen syöttö Työntekijöiden lisääminen järjestelmään tapahtuu painamalla työntekijät -välilehdellä näkyvää uusi -painiketta. Tällöin näyttööön aukeaa ikkuna, johon työntekijän tiedot syötetään (Kuva 21).

25 Ohjelman käyttö - välilehdet 25 Kuva 21: Työntekijän tietojen lisääminen. Työntekijän ammattinimike ja toimipiste valitaan alasvetovalikosta hiirellä. Luettelossa näkyvät nimikkeet ja toimipisteet, jotka yritykselle on aikaisemmin syötetty työkaluvalikon kautta. Mikäli listassa ei ole vielä sopivaa nimikettä, voidaan toimenkuvaluetteloa päivittää edellä ohjeistetun työkaluvalikon kautta. Huom! Henkilön tunniste-kenttään ei saa kirjoittaa työntekijän sosiaaliturvatunnusta. Sen sijaan kentässä tulee käyttää jotain muuta yrityksessä käytettyä työntekijän yksikäsitteisesti identifioivaa tunnusta, esimerkiksi palkanlaskennassa käytettävää tunnusta. Huomioi myös, että sama tunnus saa olla määritetty vain yhdelle työntekijälle. Jos sama tunnus yritetään asettaa usealle työntekijälle, ohjelma antaa virheilmoituksen.

26 Ohjelman käyttö - välilehdet 26 Kun työntekijä on lisätty, tulevat tiedot näkyville välilehden työntekijätluetteloon: Kuva 22: Näkymä, kun yksi työntekijä on lisätty. Työntekijän henkilötietoja voi muokata valitsemalla muokkaa. Tällöin näyttöön aukeaa samanlainen ikkuna kuin uutta työntekijää syötettäessä, kuitenkin sisältäen valitun työntekijän tiedot. Kun tiedot on muokattu, voidaan ne tallentaa tietokantaan painamalla tallenna. Tietojen poistaminen onnistuu poista -painikkeella. Työntekijäluettelon tulostaminen paperille onnistuu tulosta - painikkeella. Luetteloon tulee näkyville samat tiedot kuin käyttöliittymässä on nähtävillä. Esitettävä työntekijälista voidaan suodattaa toimipaikan mukaan (Kuva 23). Tämä tapahtuu valitsemalla nimiluettelon yläpuolella olevasta alasvetovalikosta haluttu toimipaikan nimi. Tällöin vain kyseiseen toimipaikkaan kuuluvat nimet näytetään. Mikäli suodatusta ei haluta käyttää, valitaan Ei valittu.

27 Ohjelman käyttö - välilehdet 27 Kuva 23: Henkilöluettelon suodatus toimipaikan mukaan.

28 Ohjelman käyttö - välilehdet 28 Koulutukset Tällä välilehdellä on mahdollista lisätä, poistaa ja muokata yksittäisen työntekijän koulutustietoja, sekä tulostaa yhteenveto työntekijän koulutuksista. Kuva 24: Koulutukset-välilehti.

29 Ohjelman käyttö - välilehdet 29 Seuraavassa on esitelty koulutusten välilehden yksittäiset osiot: 1. Mikäli halutaan käsitellä jonkin tietyn toimipaikan työntekijöitä, valitaan toimipaikka tästä alasvetovalikosta. Tällöin työntekijöiden valintalaatikkoon päivittyy luettelo kyseisen toimipaikan työntekijöistä. Mikäli suodatukseksi on valittu Ei valittu, näytetään nimiluettelossa kaikki työntekijät. Kuva 25: Koulutussivun henkilöiden suodatus toimipaikan mukaan. 2. Työntekijä, jonka koulutustietoja käsitellään, valitaan alasvetovalikosta. Luettelo sisältää kaikki työntekijät, jotka on määritetty yrityksen työntekijöiksi työntekijät -välilehdellä. Mikäli toimipaikan mukaan suodatus on määritetty, näytetään vain kyseisen toimipaikan työntekijät. Työntekijän nimen lisäksi alasvetovalikossa näkyy nimen perässä suluissa työntekijälle määritetty toimenkuva. Kuva 26: Tarkasteltavan henkilön valinta koulutussivulla. 3. Tässä esitetään tauluna työntekijän toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset sekä niiden tila.

30 Ohjelman käyttö - välilehdet 30 Kuva 27: Henkilön toimenkuvan mukaiset koulutusvaateet. 4. Tähän näyttöalueeseen tulee luettelo työntekijän koulutustapahtumista. Listan alla olevilla valintaruuduilla voidaan määrittää missä tilassa olevat koulutukset listataan näkyville. Kuva 28: Henkilön koulutusmerkinnät (tyhjä luettelo).

31 Ohjelman käyttö - välilehdet Näissä tekstikentissä näytetään kulloinkin valittuna olevan koulutuksen tiedot. Kuva 29: Koulutusmerkinnän tiedot. 6. Painikkeet, joilla voi lisätä, muokata, poistaa ja tulostaa työntekijän koulutustietoja. Kuva 30: Painikkeet koulutusmerkinnän hallintaan Uuden koulutustapahtuman syöttö Uuden koulutustapahtuman syöttö tapahtuu painamalla uusi. Näyttöön aukeaa ikkuna, josta on mahdollista valita koulutuksen nimi, antaa koulutukseen liittyvät tiedot sekä merkitä koulutustapahtuman tila.

32 Ohjelman käyttö - välilehdet 32 Koulutustapahtuman tila voi olla joko: Suoritettu kyseinen koulutus on suoritettu. Esimerkiksi yrityksen sisäiset perehdytykset ovat koulutuksia, jotka suoritetaan yleensä vain kerran. Suoritettu ja voimassa rajatun ajan kyseinen koulutus on suoritettu, mutta koulutuksen voimassaolo on rajattu tiettyyn päivämäärään saakka. Tällaisia koulutuksia ovat muun muassa ensiapukurssit. Järjestetään koulutus on sovittu järjestäjän kanssa. Tarve kirjattu kurssia ei ole suoritettu eikä tilattu, mutta se on todettu työntekijälle tarpeelliseksi. Tarjouspyyntö koulutuksesta jätetty kyseisestä kurssista on jätetty tarjouspyyntö.

33 Ohjelman käyttö - välilehdet 33 Koulutustiedon syöttö voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen: Kuva 31: Koulutustarpeen kirjaaminen työntekijälle. Tässä tapauksessa koulutuksen syöttäjä on valinnut sisäisen kurssin Yrityksen historia. Kun nimi on valittu kurssilistalta, kurssin kuvaus, paikka ja kouluttaja ovat päivittyneet sisäiselle kurssille päivitettyjen tietojen mukaisesti. Kurssin kuvausta, paikkaa, kouluttajaa, tilaa ja päivämääriä on mahdollista muokata. Koulutuksen tilaksi on esimerkkitapauksessa merkitty Tarve kirjattu. Kun tiedot on syötetty, painetaan tallenna -painiketta.

34 Ohjelman käyttö - välilehdet 34 Koska nyt kyseessä oli tarpeen kirjaaminen, koulutustapahtuma merkittiin koulutusmerkintöihin punaisella ja tekstillä Koulutustarve on huomioitu. Kun koulutus on valittuna (merkinnän ympärillä näkyy punaiset raamit), päivitetään koulutuksen tiedot listan oikealla puolella näkyvään luetteloon (Kuva 32). Kuva 32: Näkymä kun koulutustarve on kirjattu. Koulutustiedon muokkaus Valittua koulutustietoa päästään muokkaamaan valitsemalla koulutus hiirellä ja painamalla muokkaa -painiketta. Jatketaan tässä edellisen kappaleen esimerkkiä. Siinähän Pekka Päällysmiehelle määritettiin koulutustarve, kurssi oli sisäinen koulutus nimeltä Yrityksen historia. Sovitaan, että kyseinen koulutus järjestetään seuraavan kerran Valitaan siis kyseinen kurssi listalta, painetaan muokkaa ja näyttöön aukeaa samanlainen ikkuna kuin uutta tapahtumaa syötettäessä. Nyt tietoja voi muokata haluamallaan tavalla. Merkitään esimerkkitapauksessa päivämäärä oikeaksi, ja vaihdetaan koulutuspaikaksi Kempele ja kouluttajaksi Hannu O (Kuva 33).

35 Ohjelman käyttö - välilehdet 35 Kuva 33: Muokatut tiedot. Huom! Kun merkintää muokataan, kurssin nimeä ei ole mahdollista muuttaa.

36 Ohjelman käyttö - välilehdet 36 Kun nämä tiedot talletetaan, näyttää kurssiluettelo seuraavanlaiselta: Kuva 34: Kurssitietoja on muokattu ja kurssi on aikataulutettu. Kun koulutus lopulta järjestetään , käydään koulutus merkitsemässä suoritetuksi vastaavalla tavalla. Tällöin tapahtuma tulee näkyville koulutusmerkintöihin vihreällä (Kuva 35). Kuva 35: Kurssi suoritettu.

37 Ohjelman käyttö - välilehdet 37 Koulutustapahtuman poistaminen Koulutustapahtuman voi poistaa valitsemalla koulutustapahtuma ja painamalla poista -painiketta. Huom! Työnantaja on velvoitettu luovuttamaan työntekijälle hänen koulutustapahtumiensa luettelon työsuhteen päättyessä. Tästä johtuen koulutusmerkintöjä ei saa poistaa muuten kuin siinä tilanteessa, että koulutus on virheellisesti kirjattu. Huom! Mikäli työntekijä suorittaa saman kurssin uudelleen, vanhaa merkintää ei saa poistaa vaan sitä varten on tehtävä uusi merkintä. Mikäli vanhaa merkintää muokataan (esimerkiksi muutetaan suorituspäivä uudeksi), menetetään historiatieto. Koulutusvaatimusten seuraaminen Koulutukset välilehdellä esitetään tauluna kyseisen työntekijän toimenkuvalle asetetut koulutusvaatimukset. Esimerkkitapauksessamme (Kuva 36) toimitusjohtajalle on määritetty kaksi pakollista kurssia; hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Koska kumpaakaan kurssia ei ole suoritettu, näkyy kurssien nimien alla käyttöliittymässä huutomerkki. Kuva 36: Toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset, kun mitään ei ole suoritettu. Kun huomataan, että on olemassa koulutusvaade jota ei ole täytetty, merkitään koulutustapahtumaan ainakin koulutustarve kyseisen kurssin osalta. Kun kurssit käydään lisäämässä koulutusmerkintöihin Tarve kirjattu tilassa, näyttää koulutusmerkintäluettelo seuraavalta:

38 Ohjelman käyttö - välilehdet 38 Kuva 37: Hygieniapassin ja työturvallisuuskorttikoulutuksen tarpeet kirjattu. Samalla päivittyy myös koulutusvaateet -taulukon tila: Kuva 38: Toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset, kun tarpeen on kirjattu. Seuraavaksi koulutukselle sovitaan jokin päivä. Tällöin koulutusmerkinnät-luetteloon ilmestyy tieto siitä että kurssi järjestetään ja koulutusvaaderistikkoon ilmestyy teksti Tulossa. Kun kurssi suoritetaan, tulee se käyttöliittymässä näkyville seuraavalla tavalla: Kuva 39: Työturvallisuuskorttikoulutus suoritettu. Koulutusvaateissa näkyy, että kurssi on suoritettu ja voimassa. Koulutusmerkinnöistä puolestaan näkee tarkemmin, että koulutus on

39 Ohjelman käyttö - välilehdet 39 voimassa, mutta että sen voimassaoloaika on rajattu saakka. Ryhmäkoulutus Kuva 40: Ryhmäkoulutuksen merkintä. Koulutussuorituksen lisääminen usealle työntekijälle yhdellä kertaa Kuten yksittäistä koulutustapahtumaa syötettäessä on huomattu, joudutaan uutta koulutusta syötettäessä kirjaamaan useita tekstikenttiä; mm. kuvaus koulutuksesta, missä koulutus on järjestetty, kuka toimi kouluttajana jne. Ryhmäkoulutus-toiminnon tarkoitus on helpottaa kirjaamista niin, että samansisältöinen koulutus saadaan helposti kirjattua useammalle työntekijälle yhdellä kertaa.

40 Ohjelman käyttö - välilehdet 40 Ryhmäkoulutuksen lisääminen tapahtuu siten, että välilehden vasemmassa reunassa olevasta nimiluettelosta käydään valitsemassa kaikki henkilöt, jotka osallistuvat koulutukseen. Alla olevassa esimerkkikuvassa (Kuva 41) kolmelle työntekijälle merkitään, että he ovat osallistuneet yrityksen historiaa käsittelevään sisäiseen koulutukseen. Kuva 41: Koulutustapahtuman merkintä kolmelle työntekijälle. Kun nyt painetaan tallenna, käydään kurssitapahtumat merkitsemässä yksittäisinä merkintöinä kullekin henkilölle erikseen. Huom! Ryhmäkoulutus sopii erityisesti suoritetun koulutuksen merkintään. Mikäli tarve tai järjestämispäivä käydään kirjaamassa ryhmäkirjauksena, ei sen tilaa voida myöhemmin muuttaa samalla tapaa ryhmäkohtaisesti, vaan muutokset on tehtävä erikseen jokaiselle työntekijälle.

41 Ohjelman käyttö - välilehdet 41 Tarjouspyynnöt Edukeeperin kautta on mahdollista lähettää tarjouspyyntöjä järjestelmään rekisteröityneille paveluntarjoajille. Kuva 42: Tarjouspyynnöt-välilehti. Tarjouspyynnön lähettäminen Tarjouspyynnön lähettäminen tapahtuu seuraavasti: 1. Valitaan lääni, koulutusala ja kurssi. Esimerkiksi EA1-kurssi Oulun läänistä valittaisiin seuraavasti:

42 Ohjelman käyttö - välilehdet 42 Kuva 43: Valitaan koulutuspaikka, ala ja kurssi. 2. Kun kentät on valittu, painetaan Päivitä. Luettelo palveluntarjoajista päivittyy näyttöön. Kuva 44: Päivitetään luettelo koulutuksentarjoajista.

43 Ohjelman käyttö - välilehdet Esimerkkitapauksessa löytyy yksi koulutuksentarjoaja. Kun se valitaan listasta, päivittyy näytön oikeaan reunaan lomake, jonka tiedot voidaan lähettää järjestelmän kautta palveluntarjoajalle. Kuva 45: Tarjouspyynnön tiedot. Tarjouspyynnön kentät täyttyvät automaattisesti valitun kurssin, kouluttajan sekä yritykselle syötettyjen yhteystietojen perusteella. Lomakkeeseen voi syöttää osallistujien lukumäärän, sekä halutessaan kirjoittaa vapaamuotoisen viestin. Myös yhteyshenkilön tietoja voi muuttaa.

44 Ohjelman käyttö uusi versio 44 Ohjelmistoversion päivittäminen Edukeeper-ohjelmistosta julkaistaan vuosittain uusia versioita tarpeen mukaan. Uusiin versioihin lisätään uusia ominaisuuksia mm. asiakkailta tulleiden toiveiden mukaisesti, sekä korjataan mahdollisia löytyneitä vikoja. Ilmoitus uudesta ohjelmistopäivityksestä Kun ohjelmasta on uusi versio ladattavissa, siitä ilmoitetaan heti Edukeeperin käynnistyksen jälkeen seuraavanlaisessa ikkunassa: Kuva 46: Ilmoitus uuden ohjelmistoversion julkaisusta. Mikäli tässä ikkunassa painetaan päivitä, aukeaa nettiselain automaattisesti Edukeeperin kotisivuille, mistä uusin ohjelmistoversio voidaan ladata. Mikäli ohjelmaa ei haluta vielä tässä vaiheessa päivittää, voidaan painaa ok, jolloin vanha versio käynnistyy normaalisti. Päivittäminen uusimpaan versioon on kuitenkin aina suositeltavaa.

45 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 45 Toiminta ongelmatilanteissa Käyttöoikeus on vanhentunut Kun Edukeeperin käyttölisenssi on vanhentumassa, Edukeeper alkaa käynnistyksen yhteydessä ilmoittaa lisenssin umpeutumisesta. Kun käyttöaikaa on alle 10 vuorokautta, annetaan käynnistäessä muistutus: Kuva 47: Käyttölisenssi vanhentumassa. Kun käyttöaika on ylittynyt, ohjelman käyttö lukitaan. Lisenssin tilaaminen Käyttölisenssin tilaaminen onnistuu helpoiten ottamalla yhteyttä Edukeeperin asiakaspalveluun sähköpostitse: Asiakaspalvelu määrittää lisenssin voimassaolon heti yhteydenoton jälkeen.

46 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 46 Ohjelma ei saa käynnistyessään yhteyttä palvelimeen Mikäli ohjelma ei käynnistyessään saa yhteyttä palvelimeen, annetaan oheisen kuvan mukainen virheilmoitus. Kuva 48: Yhteys palvelimelle ei muodostu ohjelmaa käynnistettäessä. Yhteyden muodostumisen epäonnistuminen saattaa johtua muun muassa seuraavista syistä: Tietokoneen verkkoyhteys ei toimi. Yrityksen palomuuri ei salli ohjelman käyttöä. Yrityksessä on käytettävä välityspalvelinta (proxy). Ongelmatilanteessa varmista, että yhteys internettiin toimii oikein. Yritä tämän jälkeen Edukeeperin käynnistämistä uudelleen.

47 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 47 Välityspalvelimen määrittäminen Mikäli yrityksessä on käytettävä välityspalvelinta, rastita kohta Käytä välityspalvelinta ja aseta välityspalvelimen tiedot. Voit samalla rastittaa kohdan Ota nämä asetukset jatkossa automaattisesti käyttöön, mikäli olet varma, että tarvitset jatkossakin välityspalvelinta. Välityspalvelimen osoite voi olla joko IP-osoite tai tekstimuotoinen osoite. Verkkoyhteys katoaa kesken ohjelman käytön Edukeeper päivittää tietonsa palvelimelle välittömästi, kun käyttäjä on syöttänyt tietoja. Mikäli yhteys palvelimeen katoaa kesken ohjelman käytön, antaa ohjelma siitä varoituksen. Kuva 49: Virheilmoitus, mikäli yhteys palvelimelle katkeaa kesken käytön. Tässä tilanteessa täytyy varmistaa, että yhteys internettiin toimii oikein. Operaation uudelleen suorittamista voi yrittää painamalla ok. Painamalla peruuta operaatio peruutetaan, eikä tietoa päivitetä palvelimelle.

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento. Ikkuna aukeaa. Voit valita Näytettävät opinnot - osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen

Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen tekeminen it-arvi Ohjeet sovelluksen käyttöön KÄYNNISTYS: - Sovellus käynnistetään tuplanapauttamalla kuvaketta Esteettomyysarviointi.exe. ETUSIVU: Aloita uusi kartoitus -painikkeesta käynnistyy uuden kartoituksen

Lisätiedot

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin

Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Valkeakoski-opiston tuntiopettajien ohje Hellewiin Kirjautuminen... 2 Omien henkilötietojen päivitys ja osaaminen kohdan täydentäminen... 2 Omien kurssien tarkastelu... 3 Kurssin lisääminen kopioimalla

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely ja ESPDlomakkeen täyttäminen ja lataaminen soveltuvuusvaatimuksena 19.9.2016 Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia.

1. Valitse suunniteltu valmistumisvuosi alasvetovalikosta ja tallenna valinta. 2. Luo uusi HOPS painikkeella pääset tekemään HOPSia. ehopsin käyttöohje opiskelijalle 1.2 versio Ennen kuin aloitat hopsin tekemisen, tutustu huolella tiedekuntasi HOPS ohjeistukseen ja pääaineesi/koulutusohjelmasi tutkintorakenteeseen. Tiedekuntakohtaisissa

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

WebOodissa (KV koordinaattorit)

WebOodissa (KV koordinaattorit) Ohje Courses in English for Exchange Students oppaan laatimiseen WebOodissa (KV koordinaattorit) WebOodissa on kahdenlaisia käyttöoikeuksia OpasOodiin. Ne KV koordinaattorit, joilla ennestään on OpasVastuuhenkilö

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO)

Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio RO) Sanomapavelinohjelmiston käyttöohje (Vanha versio 22.5.2015 RO) Asio Sanomapalvelinohjelmiston ja viestintäpalvelun käyttö nettiselaimella Kirjautuminen palveluun, Viestin lähetys, Sanomaryhmän luominen

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi

Hoitoaikojen ilmoittaminen CGI Suomi Hoitoaikojen ilmoittaminen 1.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 Tunnistautuminen 3 2 Hoitoaikojen ilmoittaminen 5 3 Viikkojen kopiointi 11 4 Tallennus 11 5 Yhteenvetotiedot 12 6 Tulostus 13 1.8.2015 Sivu 2 / 13

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille, toimintailmoituksen antaminen 15.3.2016 2(10) Palvelun käyttö Yleistä... 3 Omakoira-palvelun käyttöoikeus... 3 Oikeus toimintailmoituksen antamiseen...

Lisätiedot

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli

Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Hälyri-tietojärjestelmän järjestelmätestaussuunnitelma ja -raporttimalli Laatijat: Veli Mikko Puupponen ja Ilkka Rautiainen Päivämäärä: 26.5.2014 Versio: 1.0.0 1. Testausympäristö ja yhteenveto Testatun

Lisätiedot

Oppimateriaalin lisääminen

Oppimateriaalin lisääminen Helsingin yliopisto 1 Oppimateriaalin lisääminen Tässä ohjeessa käsitellään oppimateriaalilinkin lisäämistä sekä opintokohteelle, että opetustapahtumalle. WebOodiin on mahdollista syöttää oppikirjojen

Lisätiedot

Tulostussuosikit. Unifaun Online

Tulostussuosikit. Unifaun Online Tulostussuosikit Unifaun Online 2011-11-24 2 Sisältö 1 Unifaun Online ja Tulostussuosikit... 3 1.1 Valintojen suodattaminen... 3 1.2 Uusi tulostussuosikki... 4 1.3 Tulostussuosikin käyttö... 8 3 1 Unifaun

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena tai etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Provet Win 2 Movet -yhteys:

Provet Win 2 Movet -yhteys: Movet Provet Win 2 -yhteys Movet-yhteyden toimiminen vaatii Provet Win 2-ohjelman version 2.154 (julkaistu kesäkuu 2016) sekä toimivat Movet-tunnukset. Provet Win 2 Movet -yhteys: 1. Käynnistä Rekisterit

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje InnoGIS- hankkeen aikana kehitetylle pilottiversiolle Dokumentti sisältää pilottiversiona toimivan kyselyn laatimiseen ja vastaamiseen liittyvän ohjeistuksen.

Lisätiedot

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri

Liveseuranta (1/9) Suomen Palloliiton Tampereen piiri Liveseuranta (1/9) Liveseuranta on kätevä tapa hoitaa ottelupöytäkirjan täyttäminen jo itse ottelun aikana. Suosittelemme sen käyttämistä sarjasta riippumatta, jolloin kaikki tarpeellinen pystytään tekemään

Lisätiedot

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een

Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Liite 4 1(19) KEMIN ENERGIA Ohjeisto Trimble Pro 6H yhdistämisestä Juno 5:een Janne Pirttimaa 12.2.2013 Liite 4 2(19) SISÄLLYSLUETTELO 1 Yhdistäminen bluetoothilla... 3 2. Ongelmatilanteet ja ratkaisut...

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Zimbran käyttöohje

Zimbran käyttöohje Zimbran käyttöohje ZIMBRAN KÄYTTÖOHJE 2 Sisältö 1 ZIMBRA LYHYESTI... 3 2 EDELLEENLÄHETYKSEN KYTKENTÄ... 3 3 LOMAVASTAAJA... 4 4 POSTIN SUODATTIMET... 5 5 ALLEKIRJOITUKSET... 6 6 OSOITEKIRJAN HALLINTA...

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Ohje internetkarttapalveluun

Ohje internetkarttapalveluun Ohje internetkarttapalveluun Kartalla liikkuminen Liiku kartalla käyttäen hiirtä, karttaikkunan zoomauspainikkeita tai pikavalikkotoimintoja. 1. Näkymän liikuttaminen: Liikuta karttaa hiirellä raahaamalla.

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Arviointimenetelmän valinta: Arviointimatriisi

Arviointimenetelmän valinta: Arviointimatriisi Arviointimenetelmän valinta: Arviointimatriisi Kunkin tehtävätyypin asetuksissa on valittavissa kaksi vaihtoehtoista arviointimenetelmää: yksinkertainen, suora arviointi ja arviointimatriisi. Arviointimatriisi

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje yhdistyksille ja kennelpiireille, kokeen puoltaminen ja hyväksyminen 17.8.2016 2(8) Kokeen puoltaminen ja hyväksyminen Oikeus koeanomusten sähköiseen käsittelyyn...

Lisätiedot

Invalidiliiton Kilta-rekisteri

Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliiton Kilta-rekisteri Invalidiliitolla on käytössään Internet-selaimella käytettävä Kilta-rekisterisovellus. Rekisterisovellus löytyy osoitteesta https://kilta.invalidiliitto.fi, se on suojattu

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Yritysnumeropalvelun tavoitettavuuspalvelu Pääkäyttäjän ohjeet Tavoitettavuusasetusten hallinta Oma Elisa -käyttöliittymällä Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin.

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine.

ServiceOnLine käyttöopas G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc. ServiceOnLine. G:\SOL DOKUMENTATION\Klart och Skickat\SERVICEONLINE\ServiceOnLine manual.doc ServiceOnLine Sivu 1 Sisällysluettelo 1. ServiceOnLine käynnistys ja kirjautuminen... 3 2. Henkilöstö... 4 2.1 Etsi henkilöstö...

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut

Turvallinen veneily -näyttö. VesselView-ohjelmiston päivittäminen. Automaattinen WiFi-haku. Micro SD -kortin käyttäminen. Osa 1 - Alkuvalmistelut Turvallinen veneily -näyttö Kun VesselView käynnistetään sen oltua sammutettuna vähintään 30 sekuntia, näyttöön tulee turvalliseen veneilyyn liittyviä ohjeita sisältävä ikkuna. Jatka painamalla Accept

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ

HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ 1 HYVÄKSILUKEMISEN TEKEMINEN ILMAN ENNAKKOPÄÄTÖSTÄ Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta komento Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät

Lisätiedot

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun

Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Oulun yliopisto / Tietohallinto / 9.10.2014 1 Koivun sähköpostien siirto O365-palveluun Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Koivun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi O365-sähköpostissa ja kuinka

Lisätiedot

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille

Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Populus matkojen hallinta Käyttöohje kansalaisopiston opettajille Päivitetty 8.2.2017 Sisältö: 1. Populukseen kirjautuminen ja käyttäjätunnukset 2. Useammat ajot samalle matkalaskulle 3. Yksittäisen matkalaskun

Lisätiedot

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola

Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola Miten siirrän omat työni Office 365:stä Peda.nettiin sekä jaan sen siellä muille Eija Arvola 16.12.2017 UUDEN SIVUN LUOMINEN OMAAN TILAAN Jos haluat tallentaa omia töitäsi Peda.nettiin, sinun pitää luoda

Lisätiedot

Testausdokumentti. Sivu: 1 / 10. Ohjelmistotuotantoprojekti Sheeple Helsingin yliopisto. Versiohistoria

Testausdokumentti. Sivu: 1 / 10. Ohjelmistotuotantoprojekti Sheeple Helsingin yliopisto. Versiohistoria Sivu: 1 / 10 Testausdokumentti Ohjelmistotuotantoprojekti Sheeple Helsingin yliopisto Versiohistoria Versio Päivitykset 0.4 Lisätty mod_form.php -tiedostoon liittyvät testit 0.5 Lisätty johdanto 1.0 Dokumentti

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

OHJE 2: Jatkavat oppilaat

OHJE 2: Jatkavat oppilaat OHJE 2: Jatkavat oppilaat Sinulla on jo Peda.net -tunnukset ja Omassa tilassasi Kulkuri-sivu. Jos jompikumpi puuttuu, lue ensin OHJE 1: Uudet oppilaat. Kirjaudu ensin sisään Peda.nettiin osoitteessa https://peda.net.

Lisätiedot

Www-tallennuksen käyttöohje

Www-tallennuksen käyttöohje OPETUSHALLITUS Laskentapalvelut puh: (09) 7747 7090 E-mail: laskentapalvelut@oph.fi Www-tallennuksen käyttöohje Sisällys Käyttäjätunnukset Koulutuksen järjestäjä (saajatunnus) Laitokset/koulutusmuodot

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta Metsähallitus ilmoittaa käynnissä olevista

Lisätiedot

SILMAT-INTRANET -OHJE

SILMAT-INTRANET -OHJE SILMAT-INTRANET -OHJE Sisällysluettelo 1 Intranet... 3 2 Etusivu... 3 3 Ohjelmat... 3 3.1 Kalenteri... 4 3.1.1 Tapahtuman lisääminen... 4 3.1.2 Tapahtuman muokkaaminen... 4 3.2 Kehyskysely... 5 3.3 Kirjastot...

Lisätiedot

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN

HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN 1 HYVÄKSILUETTUJEN SUORITUSTEN REKISTERÖIMINEN Valitse Opintojen rekisteröinti -valikosta Hyväksilukeminen. Voit valita Näytettävät opinnot -osiosta, mitkä opiskelijan suorituksista näkyvät aktiivisina

Lisätiedot

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma)

Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Helsingin yliopisto WinOodi 1 (5) Opetustapahtumien hakeminen (Hae - Opetustapahtuma) Opetustapahtumien hakua tarvitaan sekä opetustapahtumien käsittelyssä että raporttien tulostamisessa. Ohjeessa käsitellään

Lisätiedot

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE

JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE JÄRJESTELMÄN TEKNINEN KÄYTTÖOHJE TEKNINEN OHJE OSAAJAPLUS- JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OsaajaPlus -järjestelmä on luotu siten, että sen käyttöön tarvittavat ohjelmat ovat maksutta ladattavissa internetistä.

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje

Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Sähköinen kuljetuspalveluhakemus - Käyttöohje Tuetut selaimet Internet Explorer 11 tai uudempi. Microsoft on päättänyt Internet Explorerin (IE) versioiden 8, 9 ja 10 tuen. Firefox 3.5 eteenpäin Opera 10.5

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä

Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä Ehdokasrekisterin käyttö yhdistyksissä Ehdokkaita asettavien yhdistysten vaalivastaavat täyttävät ehdokkaiden tiedot. Tunnukset on jaettu ehdokkaita asettavien yhdistysten vaalivastaaville ja puheenjohtajille.

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Tiedostojen lisääminen alueelle Vaihtoehto1: Jos käytät Firefox-selainta voit vain raahata tiedoston alueelle. Laita Moodle-alueellasi muokkaustila päälle (Muokkaustila päälle -painike). Avaa koneesi Tiedostot-ikkuna

Lisätiedot

Asteri Laskutus (Dos)

Asteri Laskutus (Dos) Asteri Laskutus (Dos) Vuosipäivitys 3.11.2007 Päivityksen asentaminen... 4 Uudelle koneelle siirtäminen... 6 - pikakuvake Vistan työpöydälle... 7 Tulostaminen kun tulostaminen ei onnistu... 11 - tulostaminen

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet

Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Turvallisuusilmoitusovelluksen käyttöohjeet Kirjautumisen jälkeen käyttäjälle ilmestyy näkymä aikaisemmin tehdyistä ilmoituksistaan (kuva 1). Kuva 1. Käyttäjän kirjautumisen jälkeen aloitusnäkymässä näytetään

Lisätiedot

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys

ClassPad fx-cp400 päivitys. + Manager for ClassPad II Subscription päivitys ClassPad fx-cp400 päivitys + Manager for ClassPad II Subscription päivitys Käyttöjärjestelmän ja Add-in sovellusten päivityksestä Casio suosittelee aina viimeisimmän käyttöjärjestelmän asentamista. Tällöin

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Joukkuesivujen päivittäminen

Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuesivujen päivittäminen Joukkuueen kotisivupäivittäjä päivittää itsenäisesti oman joukkueen joukkuesivut : Sivuilla tulee olla löytyä seuraavat tiedot: -Pelaajatiedot ajantasalla. -Päivittää otsikon,

Lisätiedot

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa

Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Uuden lukuvuoden aloitus ViLLEssa Tässä dokumentissa käydään läpi lukuvuoden aloituksessa tarvittavat toimenpiteet uuden ViLLEopintopolkukurssin aloittamiseksi. Huomaa, ettet voi suoraan käyttää viime

Lisätiedot

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti Outlook kalenteri Sisällys Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti... 2 Skype for Business -verkkokokous... 3 Oman kalenterin jakaminen ja oikeudet... 4 Oikeuksien muuttaminen... 5 Käyttöoikeustasot... 6 Kalenterin

Lisätiedot