Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma"

Transkriptio

1 Henkilö- ja koulutusrekisterin hallintaohjelma Ohjelmaversio 2.0 Dokumenttiversio 1.0

2 Tämä dokumentti sisältää käyttöohjeet Edukeeper henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman käyttöön. Dokumentin sisältö on kirjoitettu vastaamaan tiettyä ohjelmaversiota, eikä dokumentti ole välttämättä kaikilta osin yhteensopiva muiden ohjelmistoversioiden kanssa.

3 SISÄLLYSLUETTELO JOHDANTO...5 Tästä ohjekirjasta...5 Edukeeper...6 Turvallisuus ja arkaluontoinen sisältö...6 Ohjelman asennus...6 Lataa ohjelman viimeisin versio...6 Ohjelman asennus...7 Ohjelman ensimmäinen käyttöönotto...7 Ensimmäinen käyttöönotto (käynnistysavaimen syöttö)...7 Koulutukset...8 Ohjelman pääikkuna...10 Päävalikko...11 Työkalut...11 Toimenkuvat...11 Toimenkuvan koulutusvaatimukset...12 Toimipaikat...16 Sisäiset koulutukset...16 Raportit...19 Luettelo koulutuksen suorittaneista...19 Luettelo vanhentuvista koulutuksista...22 Sovellus...23 Tietoja ohjelmasta...23 Sulje ohjelma...23 Välilehdet...24 Työntekijät...24 Työntekijän tietojen syöttö...24 Koulutukset...28 Uuden koulutustapahtuman syöttö...31 Koulutustiedon muokkaus...34

4 Koulutustapahtuman poistaminen...37 Koulutusvaatimusten seuraaminen...37 Ryhmäkoulutus...39 Koulutussuorituksen lisääminen usealle työntekijälle yhdellä kertaa...39 Tarjouspyynnöt...41 Tarjouspyynnön lähettäminen...41 Ohjelmistoversion päivittäminen...44 Ilmoitus uudesta ohjelmistopäivityksestä...44 Toiminta ongelmatilanteissa...45 Käyttöoikeus on vanhentunut...45 Lisenssin tilaaminen...45 Ohjelma ei saa käynnistyessään yhteyttä palvelimeen...46 Välityspalvelimen määrittäminen...47 Verkkoyhteys katoaa kesken ohjelman käytön...47

5 Johdanto 5 JOHDANTO Edukeeper on henkilöstöhallinnalle tarkoitettu työkaluohjelma henkilöja koulutusrekisterin ylläpitoon. Edukeeperin perusominaisuus on työntekijärekisterin pitäminen. Rekisteriin voidaan kirjata työntekijän perustiedot ja toimenkuva. Työntekijäluettelo voidaan halutessa tulostaa myös paperille. Ohjelmaan on mahdollista määrittää laatujärjestelmän mukaisesti toimenkuvakohtaiset koulutusvaatimukset. Koulutusvaatimukset ovat näkyvillä, kun työntekijälle kirjataan koulutustapahtumia tai -vaateita. Ohjelma käyttää internettiin sijoitettua tietokantaa. Tietokannan kautta on mahdollista pyytää tarjouksia koulutuksista järjestelmään liittyneiltä koulutuksen tarjoajilta. Tästä ohjekirjasta Tämä ohjekirja sisältää ohjeet Edukeeper -ohjelman käyttöön. Vaikka ohjelma onkin helppokäyttöinen, sisältää se jonkin verran toimenpiteitä ja käytäntöjä, jotka on syytä ymmärtää ennen ohjelmiston käyttöönottoa. Tutustu siis huolella tähän käyttöohjeeseen ennen ohjelman käytön aloittamista!

6 Yleistä ohjelmasta 6 Edukeeper Edukeeper on Windows-pohjainen ohjelma, jota käytetään ylläpitämään yrityksen työntekijäluetteloa ja koulutusrekisteriä. Turvallisuus ja arkaluontoinen sisältö Edukeeper tallettaa yrityksen tiedot internetissä sijaitsevalle tietokantapalvelimelle. Näin ollen tiedot ovat saatavilla yrityksen kaikissa toimipisteissä riippumatta toimiston fyysisestä sijainnista. Yhteydenotto ohjelmasta tietokantapalvelimeen tapahtuu salatun yhteyden kautta. Salauksen ansiosta ulkopuolisten ei ole mahdollista nähdä mitä tietoa palvelimen ja sovelluksen välillä siirretään. On kuitenkin syytä huomioida, että kaikki internettiin sijoitettavat tietojärjestelmät on mahdollista murtaa. Näin ollen henkilöstö- ja koulutusrekisteriin ei ole suositeltavaa tallentaa mitään sellaista tietoa, mikä koetaan yrityksen toiminnan kannalta erityisen arkaluontoiseksi ja salattavasti. Tiedon arkaluontoisuus koskee myös muun muassa sosiaaliturvatunnusten tallentamista järjestelmään. HUOM! Älä talleta ohjelmaan työntekijöiden sosiaaliturvatunnuksia vaan ainoastaan esimerkiksi palkanlaskennan käyttämät tai muut sisäisesti työntekijöille määritetyt tunnukset. Ohjelman asennus Lataa ohjelman viimeisin versio Asentamista varten lataa ohjelmiston viimeisin versio Edukeeperin kotisivuilta osoitteesta:www.edukeeper.fi.

7 Yleistä ohjelmasta 7 Ohjelman asennus Ohjelman asennus tapahtuu lähes automaattisesti asennusvelhon avulla. Ohjelman ensimmäinen käyttöönotto Ensimmäinen käyttöönotto (käynnistysavaimen syöttö) Kun ohjelma otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa, ohjelma kysyy käynnistysavaimen (Kuva 1). Kuva 1: Syötä käynnistysavain. Käynnistysavain on Edukeeperin tilaajalle sähköpostitse lähetetty merkkirivi. Merkkirivi kannattaa siirtää kenttään kopioimalla, käyttäen normaalia windowsin kopiointia. Maalaa merkkirivi sähköpostista ja paina ctrl + c (kopioi) Siirry Edukeeperiin ja paina hiirellä käynnistysavain-kenttään Paina ctrl +v (liitä) ja OK Kun käynnistysavain on syötetty ja OK:ta painettu, ohjelma käynnistyy.

8 Yleistä ohjelmasta 8 Käynnistyessään ohjelma hakee internettiin sijoitetusta tietokannasta yritykselle talletetut tiedot. Lataamisen eteneminen näytetään käynnistysikkunassa (Kuva 2). Tiedonsiirron kesto riippuu Edukeeperiin syötetyn tiedon määrästä sekä käytettävän internetyhteyden nopeudesta. Kuva 2: Edukeeperin käynnistysikkuna. Koulutukset Edukeeperiä käytetään sekä työntekijöiden että koulutustapahtumien kirjaamiseen. Työntekijöiden kirjaaminen on selkeä asia, mutta Edukeeperissä termillä koulutustapahtuma viitataan yhteen yksittäiseen koulutukseen, jonka tila voi olla: Tarve kirjattu. Tarve on todettu esimerkiksi kehityskeskusteluissa tai laatujärjestelmän vaatimuksissa. Koulutus sovittu. Koulutus on tilattu palveluntarjoajalta ja koulutukselle on sovittu paikka ja päivämäärä. Koulutus suoritettu. Koulutus on suoritettu hyväksytysti. Koulutus vanhentunut. Tämän tilan järjestelmä asettaa automaattisesti syötetyn voimassaoloajan perusteella. Kun siis havaitaan tarve jostain koulutuksesta, siitä käydään luomassa uusi tapahtuma, jonka tilaa voidaan muuttaa sitä mukaa kun koulutustapahtuma etenee.

9 Yleistä ohjelmasta 9 Osa kursseista, esimerkiksi työturvallisuuskorttikoulutus, on voimassa rajatun ajan. Tästä johtuen kyseisestä koulutuksesta voi olla työntekijän koulutustiedoissa useampia merkintöjä. Vanhoja merkintöjä ei kuitenkaan saa poistaa, koska työntekijälle on tarvittaessa voitava tulostaa luettelo kaikista suoritetuista kursseista. Esimerkiksi jos työntekijä on suorittanut työturvallisuuskortin kaksi kertaa viiden vuoden välein, molempien koulutustapahtumien on oltava mukana raportissa; ensimmäinen tilassa suoritettu mutta vanhentunut ja jälkimmäinen tilassa voimassa rajatusti. HUOM! Älä muokkaa tai poista vanhaa suoritettua koulutusmerkintää, vaikka olisit lisäämässä uutta samannimistä koulutussuoritusta. Tietoa ei saa poistaa siksi, että sitä tarvitaan historiatietojen tulostamiseen.

10 Ohjelman käyttö - valikot 10 Ohjelman pääikkuna Kun Edukeeper on käynnistetty, näyttöön aukeaa ohjelman pääikkuna (Kuva 3). Kuva 3: Ohjelman pääikkuna. Pääikkunan otsikossa näkyy testi: Koulutusrekisteri Yrityksen nimi. Tässä yrityksen nimenä kuuluu näkyä sen yrityksen nimi, jonka nimissä koulutusrekisteri on tilattu (Kuva 4).

11 Ohjelman käyttö - valikot 11 Kuva 4: Pääikkunan otsikkopalkki. Otsikkokentän alapuolella on päävalikko. Valikosta löytyy valinnat Työkalut, Raportit ja Sovellus (Kuva 4). Valikon käyttöä ja sisältöä käsitellään myöhemmin tarkemmin. Ohjelman päänäkymä koostuu välilehdistä. Kun päävalikon kautta syötettävät perustiedot on annettu, ohjelman käyttö tapahtuu lähinnä välilehtien kautta. Seuraavaksi tarkastellaan päävalikon kautta tapahtuvien tietojen antamista. Päävalikko Työkalut Päävalikon Työkalut -osion (Kuva 5) kautta päästään syöttämään järjestelmään toimenkuvien, koulutusvaatimusten ja sisäisten koulutusten luettelo. Kuva 5: Päävalikko (työkalut). Toimenkuvat Kun järjestelmään lisätään työntekijöitä, täytyy jokaiselle työntekijälle määrittää ammattinimike eli toimenkuva. Toimenkuvat valitaan työntekijöille valmiilta listalta, joka määritetään Työkalut / Toimenkuvat... kautta aukeavan ikkunan yläosassa.

12 Ohjelman käyttö - valikot 12 Kuva 6: Toimenkuvat. Edellä kuvassa on esitetty esimerkkitilanne, jossa yritykselle on määritetty kolme toimenkuvaa; toimitusjohtaja, suunnittelija ja kokki. Käyttämällä painikkeita uusi, muokkaa ja poista on mahdollista lisätä, muokata ja poistaa toimenkuvia. Huom! Toimenkuvaa ei ole mahdollista poistaa, mikäli se on määritetty jollekin työntekijälle. Toimenkuvan koulutusvaatimukset Koulutusvaatimusten ikkunassa (Kuva 7) voidaan määrittää toimenkuvakohtaisesti koulutusvaatimuksia.

13 Ohjelman käyttö - valikot 13 Kuva 7: Koulutuksia valittu vaatimusmatriisiin. Toimenkuvat ja niitä vastaavat koulutusvaatimukset on koottu taulukkomuotoon (Kuva 8). Mikäli mitään koulutusvaatimuksia ei ole määritetty, Toimenkuvakohtaiset koulutusvaatimukset: -tekstin alla näkyy sinisissä laatikoissa toimenkuvien nimet. Kuva 8: Toimenkuvakohtaisten koulutusvaatimusten taulukko. Lisätäksesi taulukkoon koulutuksen, paina listalta -painiketta, jolloin näyttöön aukeaa luettelo kaikista järjestelmään syötetyistä koulutusten nimistä (Kuva 9). Rastita listasta ne koulutukset, jotka ovat vaatimuksena jollekin yrityksen toimenkuvalle, ja paina tallenna.

14 Ohjelman käyttö - valikot 14 Kuva 9: Valittavissa olevat koulutukset.

15 Ohjelman käyttö - valikot 15 Koulutuksen liittäminen johonkin toimenkuvaan tapahtuu tuplaklikkaamalla hiirellä ko. solua toimenkuvakohtaisten koulutusvaatimusten taulukossa. Tällöin kyseiseen soluun ilmestyy (tai vastaavasti poistuu) X merkki. Esimerkiksi, mikäli haluat valita seuraavasti: Toimitusjohtajan ja suunnittelijan tulee suorittaa hygieniapassi ja työturvallisuuskortti, Kokin tulee suorittaa hygieniapassi ja EA1. Valinnat näyttävät ruudukossa seuraavalta: Kuva 10: Esimerkkivalintoja. Huomaathan, että ruudukkoa voidaan lukea sekä pysty- että vaakariveittäin. Pystyriveittäin nähdään toimenkuvakohtaiset vaatimukset, vaakariveittäin voidaan puolestaan tarkastella mille toimenkuville tietty koulutus kuuluu. Huom! Tämä esitystapa vastaa yleisesti yrityksen laatujärjestelmissä käytettyä tapaa kuvata työntekijöiden koulutusvaatimukset. Kun olet syöttänyt kaikki toimenkuvat ja määrittänyt niiden koulutusvaatimukset, paina ok -painiketta, jolloin ikkuna sulkeutuu ja pääset takaisin päänäkymään.

16 Ohjelman käyttö - valikot 16 Toimipaikat Edukeeperiin on mahdollista syöttää luettelo yrityksen toimipaikoista. Toimipaikkaluetteloon voidaan syöttää esimerkiksi sijaintipaikkakuntia tai toiminnallisia yksiköitä. Työntekijät voidaan merkitä kuuluvaksi johonkin listaan syötetyistä toimipaikoista. Näet yritykselle määritetyt toimipaikat valitsemalla valikosta kohdan Työkalut / Toimipaikat.... Tällöin näyttöön aukeaa oheinen ikkuna: Kuva 11: Toimipaikkaluettelo. Toimipaikkojen syöttäminen helpottaa tietojen jäsentelyä Edukeeperin pääikkunoissa. Tiedosta on hyötyä myös silloin, kun halutaan tarkastaa yksiköittäin, ketkä työntekijät ovat suorittaneet tietyn koulutuksen. Sisäiset koulutukset Edukeeperissä koulutukset jaetaan kahteen luokkaan: sisäisiin koulutuksiin ja vakionimisiin koulutuksiin. Sisäiset koulutukset ovat yrityksen itsensä nimeämiä ja yleensä myös järjestämiä koulutuksia. Tällaisia kursseja voisivat olla esimerkiksi Yrityksen historia ja Perehdyttäminen.

17 Ohjelman käyttö - valikot 17 Vakionimiset kurssit ovat sellaisia kursseja, joiden järjestäminen on luvanvaraista tai lakisääteistä tai joiden nimi on muuten vakiintunut. Tällaisia kursseja ovat muun muassa ensiapuun, hygieniaan ja työturvallisuuteen liittyvät kurssit. Näet yritykselle määritetyt sisäiset kurssit valitsemalla valikosta kohdan Työkalut / Sisäiset koulutukset.... Tällöin näyttöön aukeaa oheinen ikkuna: Kuva 12: Sisäiset koulutukset -ikkuna. Pääset lisäämään ja poistamaan kursseja, sekä muokkaamaan kurssien tietoja kurssiluettelon oikealla puolella olevien painikkeiden kautta.

18 Ohjelman käyttö - valikot 18 Jokaiselle sisäiselle koulutukselle määritetään seuraavat tiedot (Kuva 13): Kurssin nimi esimerkiksi Perehdytys. Kurssin kuvaus tähän kenttään voi kirjoittaa vapaamuotoisen kuvauksen kurssista. Oletuspaikka mikäli kurssi järjestetään pääsääntöisesti vakiopaikassa, voi paikan kirjata tähän kenttään. Oletuskouluttaja mikäli kurssin järjestää pääsääntöisesti sama henkilö, voidaan hänen nimensä kirjata tänne. Kuva 13: Sisäisen kurssin tiedot. Oletuspaikka ja kouluttaja ovat kenttiä, jotka tulevat oletusarvoiksi kun myöhemmässä vaiheessa työntekijöille ollaan lisäämässä koulutustapahtumia. Edellä (Kuva 12) on esitetty esimerkkitilanne, jossa yritykselle on syötetty kaksi sisäistä kurssia. Valittuna olevan kurssin tiedot näkyvät ikkunan oikeassa reunassa. Sisäistä koulutusta ei voi poistaa, mikäli siihen liittyen on syötetty koulutustapahtumia.

19 Ohjelman käyttö - valikot 19 Vinkki! Myös sisäisiä koulutuksia voidaan merkitä toimenkuvakohtaisiin koulutusvaatimuksiin. Voit palata milloin tahansa Työkalut / Toimenkuvat... -valikkoon, ja valita listalta -painikkeella kurssit, jotka haluat sisällyttää koulutusvaatimustaulukkoon. Raportit Päävalikon Raportit -osion (Kuva 14) kautta päästään hakemaan järjestelmästä raportteja. Kuva 14: Päävalikko (raportit). Luettelo koulutuksen suorittaneista Kun päävalikosta valitaan Raportit / Koulutuksen suorittaneet, aukeaa ikkuna, josta päästään hakemaan tietoa koulutuksen suorittaneista työntekijöistä. Esimerkkitilanteessa (Kuva 15) on haluttu tietää, ketkä yrityksen työntekijät ovat suorittaneet Yrityksen historia kurssin. Tätä varten on valittu merkki kohtaan Sisäinen koulutus ja valittu alasvetovalikosta kyseinen koulutus. Tämän jälkeen on painettu päivitä-painiketta, ja luettelo kyseisen koulutuksen suorittaneista työntekijöistä päivittyy näyttöön. Haku voidaan haluttaessa kohdistaa yksittäiseen toimipaikkaan määrittämällä suodatus toimipaikan mukaan.

20 Ohjelman käyttö - valikot 20 Kuva 15: Esimerkki: Luettelo yrityksen historia kurssin suorittaneista. Mikäli kukaan ei ole suorittanut haettua koulutusta, näyttöön tulee tieto siitä, että hakutuloksena saatiin tyhjä lista (Kuva 16).

21 Ohjelman käyttö - valikot 21 Kuva 16: Esimerkki: Kukaan ei ole suorittanut ajovalmennusta moottoripyöräilijöille. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Painamalla tulosta, saadaan suoritustiedot tulostettua paperille.

22 Ohjelman käyttö - valikot 22 Luettelo vanhentuvista koulutuksista Kun päävalikosta valitaan Raportit / Vanhentuvat koulutukset, aukeaa ikkuna, jossa esitetään luettelo sellaisista suoritetuista koulutuksista, jotka ovat voimassa vain määräajan. Tällaisia koulutuksia ovat muun muassa ensiapuun ja työturvallisuuteen liittyvät koulutukset. Avautuvassa ikkunassa näytetään luettelo vanhentuvista koulutuksista (Kuva 17). Ikkunan sisällön saa tulostetttua painamalla tulostapainiketta. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Kuva 17: Esimerkki: Luettelo yrityksen vanhentuvista koulutuksista.

23 Ohjelman käyttö - valikot 23 Sovellus Päävalikon Sovellus -osion (Kuva 18) kautta saadaan tietoja käytettävästä ohjelmistoversiosta. Valikon kautta päästään myös sulkemaan Edukeeper. Kuva 18: Päävalikko (Sovellus). Tietoja ohjelmasta Tietoja-valinnasta aukeaa ikkuna (Kuva 19), jossa näytetään Edukeeperin versionumero. Kuva 19: Versiotiedot. Ikkuna suljetaan painamalla ok. Sulje ohjelma Ohjelma sulkeutuu valitsemalla valikosta Sulje. Ohjelman saa suljettua tavallisen Windows-ohjelman tapaan myös ohjelman pääikkunan oikeasta yläreunasta löytyvästä ruksista.

24 Ohjelman käyttö - välilehdet 24 Välilehdet Kun toimenkuvat, sisäiset koulutukset ja toimipisteet on syötetty järjestelmään, niihin ei yleensä tarvitse tehdä paljoakaan muutoksia. Ohjelmiston enemmän käytetyt osat on sijoitettu käytön helpottamiseksi valikon sijasta välilehdiksi. Ohjelma sisältää viisi välilehteä: Kuva 20: Välilehdet. Työntekijät -välilehdellä määritetään yrityksen henkilöstöluettelo. Koulutukset -välilehdellä määritetään yksittäisen työntekijän koulutustiedot. Ryhmäkoulutus -välilehdellä voidaan merkitä yksittäinen koulutus useammalle työntekijälle yhdellä kertaa. Tarjouspyynnöt -välilehden kautta on mahdollista pyytää koulutuksesta tarjous koulutuspalvelun tarjoajalta. Asetukset -välilehdellä voidaan määrittää ohjelman käyttöön liittyviä asetuksia. Työntekijät Tällä välilehdellä on mahdollista lisätä, poistaa ja muokata työntekijöiden tietoja, sekä tulostaa lista työntekijöistä. Työntekijän tietojen syöttö Työntekijöiden lisääminen järjestelmään tapahtuu painamalla työntekijät -välilehdellä näkyvää uusi -painiketta. Tällöin näyttööön aukeaa ikkuna, johon työntekijän tiedot syötetään (Kuva 21).

25 Ohjelman käyttö - välilehdet 25 Kuva 21: Työntekijän tietojen lisääminen. Työntekijän ammattinimike ja toimipiste valitaan alasvetovalikosta hiirellä. Luettelossa näkyvät nimikkeet ja toimipisteet, jotka yritykselle on aikaisemmin syötetty työkaluvalikon kautta. Mikäli listassa ei ole vielä sopivaa nimikettä, voidaan toimenkuvaluetteloa päivittää edellä ohjeistetun työkaluvalikon kautta. Huom! Henkilön tunniste-kenttään ei saa kirjoittaa työntekijän sosiaaliturvatunnusta. Sen sijaan kentässä tulee käyttää jotain muuta yrityksessä käytettyä työntekijän yksikäsitteisesti identifioivaa tunnusta, esimerkiksi palkanlaskennassa käytettävää tunnusta. Huomioi myös, että sama tunnus saa olla määritetty vain yhdelle työntekijälle. Jos sama tunnus yritetään asettaa usealle työntekijälle, ohjelma antaa virheilmoituksen.

26 Ohjelman käyttö - välilehdet 26 Kun työntekijä on lisätty, tulevat tiedot näkyville välilehden työntekijätluetteloon: Kuva 22: Näkymä, kun yksi työntekijä on lisätty. Työntekijän henkilötietoja voi muokata valitsemalla muokkaa. Tällöin näyttöön aukeaa samanlainen ikkuna kuin uutta työntekijää syötettäessä, kuitenkin sisältäen valitun työntekijän tiedot. Kun tiedot on muokattu, voidaan ne tallentaa tietokantaan painamalla tallenna. Tietojen poistaminen onnistuu poista -painikkeella. Työntekijäluettelon tulostaminen paperille onnistuu tulosta - painikkeella. Luetteloon tulee näkyville samat tiedot kuin käyttöliittymässä on nähtävillä. Esitettävä työntekijälista voidaan suodattaa toimipaikan mukaan (Kuva 23). Tämä tapahtuu valitsemalla nimiluettelon yläpuolella olevasta alasvetovalikosta haluttu toimipaikan nimi. Tällöin vain kyseiseen toimipaikkaan kuuluvat nimet näytetään. Mikäli suodatusta ei haluta käyttää, valitaan Ei valittu.

27 Ohjelman käyttö - välilehdet 27 Kuva 23: Henkilöluettelon suodatus toimipaikan mukaan.

28 Ohjelman käyttö - välilehdet 28 Koulutukset Tällä välilehdellä on mahdollista lisätä, poistaa ja muokata yksittäisen työntekijän koulutustietoja, sekä tulostaa yhteenveto työntekijän koulutuksista. Kuva 24: Koulutukset-välilehti.

29 Ohjelman käyttö - välilehdet 29 Seuraavassa on esitelty koulutusten välilehden yksittäiset osiot: 1. Mikäli halutaan käsitellä jonkin tietyn toimipaikan työntekijöitä, valitaan toimipaikka tästä alasvetovalikosta. Tällöin työntekijöiden valintalaatikkoon päivittyy luettelo kyseisen toimipaikan työntekijöistä. Mikäli suodatukseksi on valittu Ei valittu, näytetään nimiluettelossa kaikki työntekijät. Kuva 25: Koulutussivun henkilöiden suodatus toimipaikan mukaan. 2. Työntekijä, jonka koulutustietoja käsitellään, valitaan alasvetovalikosta. Luettelo sisältää kaikki työntekijät, jotka on määritetty yrityksen työntekijöiksi työntekijät -välilehdellä. Mikäli toimipaikan mukaan suodatus on määritetty, näytetään vain kyseisen toimipaikan työntekijät. Työntekijän nimen lisäksi alasvetovalikossa näkyy nimen perässä suluissa työntekijälle määritetty toimenkuva. Kuva 26: Tarkasteltavan henkilön valinta koulutussivulla. 3. Tässä esitetään tauluna työntekijän toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset sekä niiden tila.

30 Ohjelman käyttö - välilehdet 30 Kuva 27: Henkilön toimenkuvan mukaiset koulutusvaateet. 4. Tähän näyttöalueeseen tulee luettelo työntekijän koulutustapahtumista. Listan alla olevilla valintaruuduilla voidaan määrittää missä tilassa olevat koulutukset listataan näkyville. Kuva 28: Henkilön koulutusmerkinnät (tyhjä luettelo).

31 Ohjelman käyttö - välilehdet Näissä tekstikentissä näytetään kulloinkin valittuna olevan koulutuksen tiedot. Kuva 29: Koulutusmerkinnän tiedot. 6. Painikkeet, joilla voi lisätä, muokata, poistaa ja tulostaa työntekijän koulutustietoja. Kuva 30: Painikkeet koulutusmerkinnän hallintaan Uuden koulutustapahtuman syöttö Uuden koulutustapahtuman syöttö tapahtuu painamalla uusi. Näyttöön aukeaa ikkuna, josta on mahdollista valita koulutuksen nimi, antaa koulutukseen liittyvät tiedot sekä merkitä koulutustapahtuman tila.

32 Ohjelman käyttö - välilehdet 32 Koulutustapahtuman tila voi olla joko: Suoritettu kyseinen koulutus on suoritettu. Esimerkiksi yrityksen sisäiset perehdytykset ovat koulutuksia, jotka suoritetaan yleensä vain kerran. Suoritettu ja voimassa rajatun ajan kyseinen koulutus on suoritettu, mutta koulutuksen voimassaolo on rajattu tiettyyn päivämäärään saakka. Tällaisia koulutuksia ovat muun muassa ensiapukurssit. Järjestetään koulutus on sovittu järjestäjän kanssa. Tarve kirjattu kurssia ei ole suoritettu eikä tilattu, mutta se on todettu työntekijälle tarpeelliseksi. Tarjouspyyntö koulutuksesta jätetty kyseisestä kurssista on jätetty tarjouspyyntö.

33 Ohjelman käyttö - välilehdet 33 Koulutustiedon syöttö voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen: Kuva 31: Koulutustarpeen kirjaaminen työntekijälle. Tässä tapauksessa koulutuksen syöttäjä on valinnut sisäisen kurssin Yrityksen historia. Kun nimi on valittu kurssilistalta, kurssin kuvaus, paikka ja kouluttaja ovat päivittyneet sisäiselle kurssille päivitettyjen tietojen mukaisesti. Kurssin kuvausta, paikkaa, kouluttajaa, tilaa ja päivämääriä on mahdollista muokata. Koulutuksen tilaksi on esimerkkitapauksessa merkitty Tarve kirjattu. Kun tiedot on syötetty, painetaan tallenna -painiketta.

34 Ohjelman käyttö - välilehdet 34 Koska nyt kyseessä oli tarpeen kirjaaminen, koulutustapahtuma merkittiin koulutusmerkintöihin punaisella ja tekstillä Koulutustarve on huomioitu. Kun koulutus on valittuna (merkinnän ympärillä näkyy punaiset raamit), päivitetään koulutuksen tiedot listan oikealla puolella näkyvään luetteloon (Kuva 32). Kuva 32: Näkymä kun koulutustarve on kirjattu. Koulutustiedon muokkaus Valittua koulutustietoa päästään muokkaamaan valitsemalla koulutus hiirellä ja painamalla muokkaa -painiketta. Jatketaan tässä edellisen kappaleen esimerkkiä. Siinähän Pekka Päällysmiehelle määritettiin koulutustarve, kurssi oli sisäinen koulutus nimeltä Yrityksen historia. Sovitaan, että kyseinen koulutus järjestetään seuraavan kerran Valitaan siis kyseinen kurssi listalta, painetaan muokkaa ja näyttöön aukeaa samanlainen ikkuna kuin uutta tapahtumaa syötettäessä. Nyt tietoja voi muokata haluamallaan tavalla. Merkitään esimerkkitapauksessa päivämäärä oikeaksi, ja vaihdetaan koulutuspaikaksi Kempele ja kouluttajaksi Hannu O (Kuva 33).

35 Ohjelman käyttö - välilehdet 35 Kuva 33: Muokatut tiedot. Huom! Kun merkintää muokataan, kurssin nimeä ei ole mahdollista muuttaa.

36 Ohjelman käyttö - välilehdet 36 Kun nämä tiedot talletetaan, näyttää kurssiluettelo seuraavanlaiselta: Kuva 34: Kurssitietoja on muokattu ja kurssi on aikataulutettu. Kun koulutus lopulta järjestetään , käydään koulutus merkitsemässä suoritetuksi vastaavalla tavalla. Tällöin tapahtuma tulee näkyville koulutusmerkintöihin vihreällä (Kuva 35). Kuva 35: Kurssi suoritettu.

37 Ohjelman käyttö - välilehdet 37 Koulutustapahtuman poistaminen Koulutustapahtuman voi poistaa valitsemalla koulutustapahtuma ja painamalla poista -painiketta. Huom! Työnantaja on velvoitettu luovuttamaan työntekijälle hänen koulutustapahtumiensa luettelon työsuhteen päättyessä. Tästä johtuen koulutusmerkintöjä ei saa poistaa muuten kuin siinä tilanteessa, että koulutus on virheellisesti kirjattu. Huom! Mikäli työntekijä suorittaa saman kurssin uudelleen, vanhaa merkintää ei saa poistaa vaan sitä varten on tehtävä uusi merkintä. Mikäli vanhaa merkintää muokataan (esimerkiksi muutetaan suorituspäivä uudeksi), menetetään historiatieto. Koulutusvaatimusten seuraaminen Koulutukset välilehdellä esitetään tauluna kyseisen työntekijän toimenkuvalle asetetut koulutusvaatimukset. Esimerkkitapauksessamme (Kuva 36) toimitusjohtajalle on määritetty kaksi pakollista kurssia; hygieniapassi ja työturvallisuuskortti. Koska kumpaakaan kurssia ei ole suoritettu, näkyy kurssien nimien alla käyttöliittymässä huutomerkki. Kuva 36: Toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset, kun mitään ei ole suoritettu. Kun huomataan, että on olemassa koulutusvaade jota ei ole täytetty, merkitään koulutustapahtumaan ainakin koulutustarve kyseisen kurssin osalta. Kun kurssit käydään lisäämässä koulutusmerkintöihin Tarve kirjattu tilassa, näyttää koulutusmerkintäluettelo seuraavalta:

38 Ohjelman käyttö - välilehdet 38 Kuva 37: Hygieniapassin ja työturvallisuuskorttikoulutuksen tarpeet kirjattu. Samalla päivittyy myös koulutusvaateet -taulukon tila: Kuva 38: Toimenkuvan mukaiset koulutusvaatimukset, kun tarpeen on kirjattu. Seuraavaksi koulutukselle sovitaan jokin päivä. Tällöin koulutusmerkinnät-luetteloon ilmestyy tieto siitä että kurssi järjestetään ja koulutusvaaderistikkoon ilmestyy teksti Tulossa. Kun kurssi suoritetaan, tulee se käyttöliittymässä näkyville seuraavalla tavalla: Kuva 39: Työturvallisuuskorttikoulutus suoritettu. Koulutusvaateissa näkyy, että kurssi on suoritettu ja voimassa. Koulutusmerkinnöistä puolestaan näkee tarkemmin, että koulutus on

39 Ohjelman käyttö - välilehdet 39 voimassa, mutta että sen voimassaoloaika on rajattu saakka. Ryhmäkoulutus Kuva 40: Ryhmäkoulutuksen merkintä. Koulutussuorituksen lisääminen usealle työntekijälle yhdellä kertaa Kuten yksittäistä koulutustapahtumaa syötettäessä on huomattu, joudutaan uutta koulutusta syötettäessä kirjaamaan useita tekstikenttiä; mm. kuvaus koulutuksesta, missä koulutus on järjestetty, kuka toimi kouluttajana jne. Ryhmäkoulutus-toiminnon tarkoitus on helpottaa kirjaamista niin, että samansisältöinen koulutus saadaan helposti kirjattua useammalle työntekijälle yhdellä kertaa.

40 Ohjelman käyttö - välilehdet 40 Ryhmäkoulutuksen lisääminen tapahtuu siten, että välilehden vasemmassa reunassa olevasta nimiluettelosta käydään valitsemassa kaikki henkilöt, jotka osallistuvat koulutukseen. Alla olevassa esimerkkikuvassa (Kuva 41) kolmelle työntekijälle merkitään, että he ovat osallistuneet yrityksen historiaa käsittelevään sisäiseen koulutukseen. Kuva 41: Koulutustapahtuman merkintä kolmelle työntekijälle. Kun nyt painetaan tallenna, käydään kurssitapahtumat merkitsemässä yksittäisinä merkintöinä kullekin henkilölle erikseen. Huom! Ryhmäkoulutus sopii erityisesti suoritetun koulutuksen merkintään. Mikäli tarve tai järjestämispäivä käydään kirjaamassa ryhmäkirjauksena, ei sen tilaa voida myöhemmin muuttaa samalla tapaa ryhmäkohtaisesti, vaan muutokset on tehtävä erikseen jokaiselle työntekijälle.

41 Ohjelman käyttö - välilehdet 41 Tarjouspyynnöt Edukeeperin kautta on mahdollista lähettää tarjouspyyntöjä järjestelmään rekisteröityneille paveluntarjoajille. Kuva 42: Tarjouspyynnöt-välilehti. Tarjouspyynnön lähettäminen Tarjouspyynnön lähettäminen tapahtuu seuraavasti: 1. Valitaan lääni, koulutusala ja kurssi. Esimerkiksi EA1-kurssi Oulun läänistä valittaisiin seuraavasti:

42 Ohjelman käyttö - välilehdet 42 Kuva 43: Valitaan koulutuspaikka, ala ja kurssi. 2. Kun kentät on valittu, painetaan Päivitä. Luettelo palveluntarjoajista päivittyy näyttöön. Kuva 44: Päivitetään luettelo koulutuksentarjoajista.

43 Ohjelman käyttö - välilehdet Esimerkkitapauksessa löytyy yksi koulutuksentarjoaja. Kun se valitaan listasta, päivittyy näytön oikeaan reunaan lomake, jonka tiedot voidaan lähettää järjestelmän kautta palveluntarjoajalle. Kuva 45: Tarjouspyynnön tiedot. Tarjouspyynnön kentät täyttyvät automaattisesti valitun kurssin, kouluttajan sekä yritykselle syötettyjen yhteystietojen perusteella. Lomakkeeseen voi syöttää osallistujien lukumäärän, sekä halutessaan kirjoittaa vapaamuotoisen viestin. Myös yhteyshenkilön tietoja voi muuttaa.

44 Ohjelman käyttö uusi versio 44 Ohjelmistoversion päivittäminen Edukeeper-ohjelmistosta julkaistaan vuosittain uusia versioita tarpeen mukaan. Uusiin versioihin lisätään uusia ominaisuuksia mm. asiakkailta tulleiden toiveiden mukaisesti, sekä korjataan mahdollisia löytyneitä vikoja. Ilmoitus uudesta ohjelmistopäivityksestä Kun ohjelmasta on uusi versio ladattavissa, siitä ilmoitetaan heti Edukeeperin käynnistyksen jälkeen seuraavanlaisessa ikkunassa: Kuva 46: Ilmoitus uuden ohjelmistoversion julkaisusta. Mikäli tässä ikkunassa painetaan päivitä, aukeaa nettiselain automaattisesti Edukeeperin kotisivuille, mistä uusin ohjelmistoversio voidaan ladata. Mikäli ohjelmaa ei haluta vielä tässä vaiheessa päivittää, voidaan painaa ok, jolloin vanha versio käynnistyy normaalisti. Päivittäminen uusimpaan versioon on kuitenkin aina suositeltavaa.

45 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 45 Toiminta ongelmatilanteissa Käyttöoikeus on vanhentunut Kun Edukeeperin käyttölisenssi on vanhentumassa, Edukeeper alkaa käynnistyksen yhteydessä ilmoittaa lisenssin umpeutumisesta. Kun käyttöaikaa on alle 10 vuorokautta, annetaan käynnistäessä muistutus: Kuva 47: Käyttölisenssi vanhentumassa. Kun käyttöaika on ylittynyt, ohjelman käyttö lukitaan. Lisenssin tilaaminen Käyttölisenssin tilaaminen onnistuu helpoiten ottamalla yhteyttä Edukeeperin asiakaspalveluun sähköpostitse: Asiakaspalvelu määrittää lisenssin voimassaolon heti yhteydenoton jälkeen.

46 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 46 Ohjelma ei saa käynnistyessään yhteyttä palvelimeen Mikäli ohjelma ei käynnistyessään saa yhteyttä palvelimeen, annetaan oheisen kuvan mukainen virheilmoitus. Kuva 48: Yhteys palvelimelle ei muodostu ohjelmaa käynnistettäessä. Yhteyden muodostumisen epäonnistuminen saattaa johtua muun muassa seuraavista syistä: Tietokoneen verkkoyhteys ei toimi. Yrityksen palomuuri ei salli ohjelman käyttöä. Yrityksessä on käytettävä välityspalvelinta (proxy). Ongelmatilanteessa varmista, että yhteys internettiin toimii oikein. Yritä tämän jälkeen Edukeeperin käynnistämistä uudelleen.

47 Ohjelman käyttö - ongelmatilanteet 47 Välityspalvelimen määrittäminen Mikäli yrityksessä on käytettävä välityspalvelinta, rastita kohta Käytä välityspalvelinta ja aseta välityspalvelimen tiedot. Voit samalla rastittaa kohdan Ota nämä asetukset jatkossa automaattisesti käyttöön, mikäli olet varma, että tarvitset jatkossakin välityspalvelinta. Välityspalvelimen osoite voi olla joko IP-osoite tai tekstimuotoinen osoite. Verkkoyhteys katoaa kesken ohjelman käytön Edukeeper päivittää tietonsa palvelimelle välittömästi, kun käyttäjä on syöttänyt tietoja. Mikäli yhteys palvelimeen katoaa kesken ohjelman käytön, antaa ohjelma siitä varoituksen. Kuva 49: Virheilmoitus, mikäli yhteys palvelimelle katkeaa kesken käytön. Tässä tilanteessa täytyy varmistaa, että yhteys internettiin toimii oikein. Operaation uudelleen suorittamista voi yrittää painamalla ok. Painamalla peruuta operaatio peruutetaan, eikä tietoa päivitetä palvelimelle.

Koripallon Live Score

Koripallon Live Score Koripallon Live Score Tässä ohjeessa neuvotaan TorneoPal Live Scoren käyttäminen koripalloturnauksissa. Kirjautuminen Kirjaudu järjestelmään osoitteessa https://extranet.torneopal.fi Järjestelmä kysyy

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTALUETTELON HINNOITTELU SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. YH-LUETTELON HINNOITTELU SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA

SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA SÄHKÖINEN TARJOUSKYSELY PROJECTINFOSSA SISÄLTÖ Johdanto... 3 Hakemistorakenteen luonti... 4 Tarjouskyselyn vastaanottajien lisääminen... 5 Tiedostojen kerääminen... 6 Sähköisen tarjouskyselyn luonti...

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8)

WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) WCONDES OHJEET ITÄRASTEILLE (tehty Condes versiolle 8) 1 UUDEN KILPAILUTIEDOSTON AVAUS Avaa Wcondes ohjelma tuplaklikkaamalla wcondes.lnk ikonia. Ohjelma avaa automaattisesti viimeksi tallennetun kilpailutiedoston.

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje

RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje RYHTI 4.0 Huoltokirja käyttöohje https://senaatti.ryhti.fi RYHTI - tuki Puh. 010 759 2300 (ma-pe 07.00-17.00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa oikeus. Prosessivalikosta

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje alihankkijoille ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje alihankkijoille Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Rekisteröityminen... 2 3. Kirjautuminen... 2 4. Web-liittymä... 3 4.1 Yrityksen tiedot... 3 4.2 Omat suomalaiset työntekijät...

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto

Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Condess ratamestariohjelman käyttö Aloitus ja alkumäärittelyt Avaa ohjelma ja tarvittaessa Tiedosto -> Uusi kilpailutiedosto Kun kysytään kilpailun nimeä, syötä kuvaava nimi. Samaa nimeä käytetään oletuksena

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi

Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Katri Laaksonen 14.3.2011 Opetussuunnitteluprosessi WebOodissa - OpasOodi Ohjeen sisältö: Yleistä Oppaaseen liittyvien opintokohteiden käsittely Opintokohteen tila Vastuuopettajatietojen lisäys Kuvaustekstien

Lisätiedot

M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE

M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE M-FILES JÄSENREKISTERIN KÄYTTÖOHJE Tässä tiedostossa on ohjeistettu Suomen Nuorkauppakamarin jäsenrekisteri M-Filesin käyttöä. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa.

Lisätiedot

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen

MOODLE-OHJE: Liitetiedoston lisääminen ja päivittäminen etusivulta yläoikealta. Kirjauduttuasi sisään SAMK Moodleen, mene omalle opintojaksollesi ja siirry muokkaustilaan. Muokkaustila päälle painike löytyy opintojakson Kun muokkaustila on päällä, siirry sen

Lisätiedot

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti

Päivitetty 17.1.2014. JETI pikaohje. Ennakkosuunnitelman luonti Päivitetty 17.1.2014 JETI pikaohje Ennakkosuunnitelman luonti 1/5 Uuden ennakkosuunnitelman luonti Voit luoda uuden ennakkosuunnitelman kahdella tavalla: 1. Joko luomalla uuden ennakkosuunnitelman tyhjältä

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje

Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje Granlund Manager - Huoltokirjan käyttöohje https://senaatti.granlundmanager.fi Käyttäjätuki: 010 759 2300 (ma-pe 08:00-17:00) senaatti@granlund.fi Aloitussivu Prosessit, joihin käyttäjällä on kohteessa

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS

Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Febdok 6.0 paikallisversion asennus OHJEISTUS Sisällys 1 YLEISTÄ 1 2 ASENNUKSEN VALMISTELUT 2 2.1 VARMUUSKOPIOT 2 2.2 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, WWW.FEBDOK.FI 2 2.3 ASENNUSTIEDOSTON LATAUS, FEBDOK:IN SISÄINEN

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski

KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski KÄYTTÖOHJE truck check In Itsepalvelukioski SISÄLLYSLUETTELO 1 TRUCK CHECK IN KÄYTTÖOHJE... 3 1.1 ALOITUSRUUDUN TIEDOT... 3 1.2 KÄYTÖN ALOITTAMINEN... 4 1.3 KONTTI- TAI SEMIREKAN VALINTA... 4 2 ERI TEHTÄVÄTYYPPIEN

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Asiointipalvelun ohje

Asiointipalvelun ohje Asiointipalvelun ohje Yleistä 1. Kirjautuminen 2. Yhteystiedot 3. Vastaustavan valinta 1. Yleistä 2. Palkkatietojen lataaminen tiedostosta 4. Lomake 1. Yleistä 2. Linkit ja vastaajan tiedot 3. Lomakekäsittely

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä

Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto helposti navetta-automaation ja tuotosseurannan välillä Tiedonsiirto VMS-, Alpro- tai DelProtuotannonohjausjärjestelmästä Ammuohjelmistoon 5/2014 Asennettavat ohjelmat ja versiot VMS-Management

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Moodlen lohkon käyttöohje

Moodlen lohkon käyttöohje Koulutuskeskus Tavastia Moodlen lohkon käyttöohje Versio 1.0.1 Janne Kalmari 24.10.2007 MOODLEN TEKSTIVIESTI LOHKON KÄYTTÖOHJE Yleistä... 1 Rakenne... 2 Käyttö... 4 Tallennetut viestit... 4 Vastaanottajat...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet

2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Tähän käsikirjaan on koottu Ecomiin liittyviä yleisiä aiheita ja toimintatapoja, joiden opiskelemisesta on hyötyä kaikille Ecomin käyttäjille. 2013 2013 -merkistä tunnistat uudet ominaisuudet Ohjeita käsikirjan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun Petri Saarinen

Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun Petri Saarinen Uusi raporttityökalu emolehmätarkkailuun 19.2.2015 Petri Saarinen Yleistä Emolehmätarkkailuun kuuluville WinPihvi käyttäjille avataan 28.2. tehtävän indeksilaskennan jälkeen uusi raportti Web-ympäristöön.

Lisätiedot

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015

Fingridin säätösähkötarjousohje. Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Fingridin säätösähkötarjousohje Vaksin käyttöohjeet 20.5.2015 Yleistä Tämän ohjeen mukaisesti osapuoli voi jättää säätötarjouksia Fingridin ylläpitämille säätösähkömarkkinoille Osapuolella tulee olla säätösähkömarkkinoille

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä

AJONEUVOHALLINTOKESKUS. Ennakkotehtävä AJONEUVOHALLINTOKESKUS Ennakkotehtävä 1 AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...3 ATJ Aloitussivu...4 Rekisteröinnin päävalikko...5 Ensirekisteröinti...6 Rekisteritietojen haku...6

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE YKSIKKÖHINTA SOPIMUKSEN TOTEUTUNEET MÄÄRÄT-SOVELLUS CMPRO5 VERSIO 2.8 PÄIVITETTY HEINÄKUU 2010 COPYRIGHT 2010 ARTEMIS FINLAND OY. ALL RIGHTS RESERVED. KÄYTTÖOHJE SIVU 2 (12) SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Tikon kassamaksujen käsittely

Tikon kassamaksujen käsittely Lokakuu 2012 1 (14) Käyttöohje Lokakuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Turvakoodisarjojen käsittely... 4 1.1. Turvakoodisarjan selausnäyttö... 4 1.2. Turvakoodisarjan ylläpitonäyttö... 4

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu

Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Osallistavan suunnittelun kyselytyökalu Käyttöohje ARFM- hankkeessa jatkokehitetylle SoftGIS-työkalulle Dokumentti sisältää ohjeistuksen osallistavan suunnittelun työkalun käyttöön. Työkalu on käytettävissä

Lisätiedot

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN...

1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... KÄYTTÖOHJE JÄSENET 1 PIKAOHJE... 3 1.1 SELAA AIKOJA... 3 1.2 PALAUTE... 3 1.3 AJANVARAUS... 3 1.4 VARAUKSEN TARKASTELU... 3 1.5 VAHVISTA LÄHTÖÖN OSALLISTUMINEN... 4 1.5.1 Vahvista lähtöön osallistuminen

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Ohje Ravitsemuspassi.fi palveluun - Organisaation rekistero ityminen

Ohje Ravitsemuspassi.fi palveluun - Organisaation rekistero ityminen Ohje Ravitsemuspassi.fi palveluun - Organisaation rekistero ityminen Ravitsemuspassi-suorituksien hallinnointi organisaatiossa (esim. kunta, ravintolaketju, yksittäinen keittiö) helpottuu oman tilin luomisella.

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON

OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON OHJE KILPIEN LISÄÄMISESTÄ ATJN KILPIVARASTOON Kilpiä voidaan joutua lisäämään kilpivarastotiedoksi mm. alla mainituissa tilanteissa. Sarjakilpivarastoon: - Tunnus on määräytynyt ajoneuvolle LTJn aikaisessa

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa)

Send-It ilmoittautumisjärjestelmä (judotapahtumat Suomessa) Ilmoittautumis järjestelmän otsikko alue Jokaisella tapahtumalla on otsikko-osa joka on samanlainen joka puolella sovellusta. Tämä Judokilpailuissa käytetty otsikko-osa koostuu viidestä linkistä, joita

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

Version päivittäminen

Version päivittäminen Version päivittäminen Puh: 02-2767 171 Fax: 02-2767 170 www.ecom.fi asiakaspalvelu@ecom.fi 1 Uuden version haku internetistä ja ohjelmiston rekisteröinti...3 1.1 Ohjelmiston Rekisteröiminen...3 1.2 Internet-rekisteröinnin

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012

ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 ARVI -järjestelmän ohje koulutuksen järjestäjän pääkäyttäjälle Jaakko Okkeri 6.12.2012 SISÄLLYS Johdanto... 1 Uuden ARVI -tunnuksen luominen... 2 Varmista, onko käyttäjä entuudestaan Opalusermanagerissa...

Lisätiedot

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan -osoitteen kautta.

1.1 Sisäänkirjautuminen ST-Akatemia Online -palveluun kirjaudutaan  -osoitteen kautta. Sisällysluettelo ST-Akatemia Online -palvelun käyttöohjeet... 2 1. Kirjautuminen... 2 1.1 Sisäänkirjautuminen... 2 1.2 Uloskirjautuminen... 2 2. Julkaisujen lukeminen... 2 2.1 Julkaisuista palaaminen palvelun

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje Kennelpiireille, osoitelistat Suomen Kennelliitto ry. 6.5.2014 2(11) Osoitelistat Sisältö: Osoitteet valinnan näkyminen kennelpiirin henkilöille... 3 Yhdistysten

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Windows Phone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile Windows Phone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot