TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 16/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 16/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 15.10.2014 326. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A"

Transkriptio

1 Yhteinen kirkkoneuvosto YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika keskiviikkona klo Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Nappu Juha varapuheenjohtaja Ainasoja Merja jäsen Hemling Seija jäsen Lahti Marika jäsen, poistui :n 348 aikana Nurmio Merja jäsen Puhakka Maria jäsen Saarela Pekka jäsen Sandberg Siv jäsen Kanervavuori Mirjo varajäsen Salminen Päivi varajäsen Hermonen Merja kirkkoherra Järvensivu Jukka kirkkoherra Lehikoinen Jouni kirkkoherra Vahtola Pirjo kirkkoherra, poistui :n 348 aikana Öhman Björn kirkkoherra Laaksonen Jari vt.kirkkoherra, poistui :n 348 aikana Heino Paula tiedotuspäällikkö Hokka Irma talousjohtaja Hurme Hannu yhteisten työmuotojen johtaja Kallio Hannu hallintojohtaja, sihteeri Kosola Seppo kiinteistöjohtaja Poissa Rinne Heimo puheenjohtaja Paasio Pertti jäsen Suominen Ari jäsen Huovinen Pentti kv:n pj Saksa Kirsti kv:n vpj Mäntylä Heikki kirkkoherra Norvasuo Tuomo kirkkoherra Rinne Katri kirkkoherra Toljamo Outi vt.kirkkoherra 331 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Kokouksen puheenjohtajana toimi kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Juha Nappu. Puheenjohtaja avasi kokouksen.

2 Yhteinen kirkkoneuvosto KOKOUKSEN LAILLISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen laillisuuden. Kokous todettiin lailliseksi. 333 KOKOUKSEN PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto toteaa kokouksen päätösvaltaisuuden. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi. 334 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksen esityslistan. lista hyväksyttiin. 335 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA Kirkkoneuvosto valitsee pöytäkirjan tarkastajat. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Maria Puhakka ja Merja Nurmio. 336 ILMOITUSASIAT 1. Pöytäkirjoja diakoniatyön johtokunta 4/ kasvatusasiain johtokunta 7/ lähetystyön toimikunta 1/ lähetystyön toimikunta 2/ lähetystyön toimikunta 3/ Pyhän Marian ystävyysseurakuntatoimikunta 3/ kiinteistöjohtajan päätöspöytäkirjat / Pöytäkirjojen johdosta ei ole huomautettavaa. Kirkkoneuvosto merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. Ei muutoksenhakuoikeutta.

3 Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyttiin. Hallintojohtajan asiat 337 VERKKOTIEDOTTAJAN VIRAN AVOIMEKSI JULISTAMINEN Kirkkoneuvosto käsitteli verkkotiedottajan viran avoimeksi julistamista pidetyssä kokouksessa ja palautti asian uuteen valmisteluun viran palkkaukseen ja pätevyysvaatimuksiin liittyvien asioiden täsmentämiseksi. Kirkkoneuvoston kokoukseen hallintojohtaja oli valmistellut asiaa ja hankkimansa lisäselvityksen perusteella esitti, että verkkotiedottajan viran vaativuusryhmä olisi 602, mikä on sama kuin tiedotustoimistossa olevien kahden muun tiedottajan palkkaus. Viran osaamiskriteerien mukainen koulutusvaatimus olisi ylempi korkeakoulututkinto. Kirkkoneuvostossa käydyn keskustelun ja koeäänestyksen jälkeen asia palautettiin uuteen valmisteluun. Kirkkoneuvoston kokouksessa käytiin keskustelua verkkotiedotuksen ammattilaisten koulutuspohjasta ja katsottiin, että nopeasti kehittyneelle alalle on mahdollista saada päteviä hakijoita myös muun kuin ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneiden joukosta. Alalle koulutetaan ammattikorkeakouluissa mm. medianomeja, jotka saattavat olla varteenotettavia hakijoita. Kokouksessa esitettyjen näkökohtien mukaan vaihtoehdoton esittelyn mukainen ylemmän korkeakoulututkinnon vaatimus saattaisi aiheuttaa monien tosiasiallisesti riittävän pätevien karsiutumisen hakijoiden joukosta. Asiaa pohdittiin myös siitä näkökohdasta, ohjaako väljempi koulutuspohjavaatimus osan pätevimmistä hakijoista haun ulkopuolelle. Mikäli tehtävän pätevyysvaatimukseksi määritellään ammattikorkeakoulututkinto, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vahvistetun palkkausjärjestelmän soveltamisohjeiden mukaisesti määritelty viran palkkaus on 503/80. Mikäli viran vaativuusryhmä määriteltäisiin samaan vaativuusryhmään kuin muilla tiedottajilla on, palkkaus olisi 601/40. Tällöin kelpoisuusedellytyksenä pitäisi olla ylempi korkeakoulututkinto. Näiden kahden vaativuusryhmän erotus ilman vuosisidonnaista osaa on noin 234 euroa. Kirkon palkkausjärjestelmän mukaan tehtävän vaativuus, mukaan lukien siihen kuuluva osaamistaso, tulee määritellä ennen tehtävän täyttämistä, ei sen mukaan millaista osaamista ja kokemusta hakijoiden keskuudessa on. Tämän vuoksi tehtävää ei voi julistaa haettavaksi liukuvalla vaativuuskriteeristöllä.

4 Yhteinen kirkkoneuvosto Kirkkoneuvoton käsittelyssä esiin tulleet näkökohdat huomioiden esittelijä on päätynyt sellaiseen vaativuuskriteeristöön, jonka mukainen koulutusvaatimus on soveltuva korkeakoulututkinto ja tämän mukaisesti vaativuusryhmä 503. Edellä olevien selvitysten mukaisesti viran uusi tehtävänkuvaus olisi liitteen mukaisesti seuraava. Liite Kirkkoneuvosto julistaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän viestinnässä auki verkkotiedottajan viran alkaen Hakuilmoitus tulee lokakuussa 2014 suppeampana Turun Sanomiin ja Kotimaa-lehteen ja kokonaisuudessaan Oikotielle, evl.fi -rekrytointisivuille ja yhtymän Avoimet työpaikat -sivuille. Hakijoiden haastattelut ovat marraskuussa. Haastatteluryhmään pyydetään mukaan tiedotustoimikunnan edustaja. valinnasta tehdään niin, että valittu voi aloittaa vuoden 2015 alusta. Virka on sijoitettu vaativuusryhmään 503, positio 80 % ja siinä on vaatimuksena soveltuva korkeakoulututkinto. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valitun tulee esittää ennen viranhoidon alkua hyväksytty lääkärintodistus. Samalla tiedotustoimikunta pyytää, että yhteinen kirkkoneuvosto valtuuttaa tiedotuspäällikkö Paula Heinon hoitamaan viran täyttöprosessin niin, että esitys virkaan valittavasta tuodaan yhteisen kirkkoneuvoston päätettäväksi. Alla lokakuussa Oikotielle, Turun Sanomiin ja Kotimaa-lehteen laitettava hakuilmoitus. Lehtiin ilmoitus tulee suppeana ja siinä viitataan Oikotiehen, evl.fi-sivujen rekrytointi-ilmoituksiin ja seurakuntayhtymän nettisivujen Avoimiin työpaikkoihin. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä muodostuu kymmenestä seurakunnasta, yhteisistä työmuodoista ja hallinnosta. Seurakuntien jäseniä on noin ja työntekijöitä noin 500. Haemme seurakuntayhtymän viestintään vakituista VERKKOVIESTINNÄSTÄ VASTAAVAA TIEDOTTAJAA lukien. Tehtävänäsi on huolehtia Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän verkkopalvelusta ja verkkoviestinnän kehittämisestä yhdessä viestintäyksikön ja seurakuntayhtymän yksiköiden kanssa. Samalla vastaat myös osaltasi seurakuntayhtymän yleisestä viestinnästä yhteistyössä muiden tiedottajien kanssa. Odotamme, että sinulla on:

5 Yhteinen kirkkoneuvosto tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto monipuolinen viestinnän alan osaaminen ja työkokemus vahva journalistinen ammattitaito ja sosiaalisen median osaaminen kokemus verkkopalvelujen kehittämisestä ja verkkoviestinnän sisällöntuotannosta valmius toimia verkkoviestinnän kouluttajana ja tukihenkilönä ja että olet konfirmoitu evankelis-luterilaisen kirkon jäsen. Lisäksi odotamme, että sinulla on visuaalista ja journalistista näkemystä, valmiuksia sopeutua tiiviiseen ja itsenäiseen työskentelyyn sekä tehdä joustavasti ja oma-aloitteisesti kaikkia pienen viestintäyksikön tehtäviä. Kirkon ja seurakuntaelämän tuntemus sekä html-kielen hallinta on eduksi. Virka täytetään alkaen ja siinä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Palkkaa maksamme Kirkon virka- ja työehtosopimuksen ja vaativuusryhmän positio 80 % mukaan. Virkaan valitun tulee esittää ennen viran vastaanottamista hyväksytty lääkärintodistus. Virkaan haetaan Oikotie-palvelun kautta sähköisesti mennessä. Lisätietoja tehtävästä antaa: tiedotuspäällikkö Paula Heino, p tai s-posti paula.heino@evl.fi Kirkkoneuvosto Ilmoitus tiedotuspäällikölle ja henkilöstöpäällikölle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin ja asiakohta tarkastettiin kokouksessa. 338 KANTTORIN VIRANSIJAISEN PALKKAAMINEN MARTINSEURAKUNTAAN AJALLE Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto myönsi kokouksessaan kanttori Atte Tenkaselle opintovapaata kanttorinvirasta ajalle Seurakunnassa on tällä hetkellä kaksi kanttorinvirkaa, muuta piispankokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävän viran jäätyä lukien täyttämättä. Koska seurakunnalla olisi lukien virassa vain yksi kanttori, on Tenkasen opintovapaan ajaksi välttämätöntä palkata viransijainen. Kanttori Päivi Hannuksela on ilmoittanut olevansa käytettävissä viransijaisuuteen. Hän on tehnyt aiemminkin pitkäaikaisen sijaisuuden Martinseurakunnassa, joten seurakunnan toimintaympäristö on hänelle entuudestaan

6 Yhteinen kirkkoneuvosto tuttu. Sekä johtava kanttori että kirkkoherra ovat keskustelleet Päivi Hannukselan kanssa ja pitävät häntä tehtävään hyvin sopivana. Päivi Hannukselalla on muuhun piispankokouksen hyväksymää tutkintoa edellyttävään virkaan vaadittava pätevyys (C-kanttori). Virka, jota hän tulee hoitamaan, on ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävä virka. Hoidettavan viran pätevyyden puuttuminen tulee siten huomioida palkkauksessa. Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto esittää kirkkoneuvostolle, että kirkkoneuvosto myöntäisi oikeuden palkata Päivi Hannukselan ajalle hoitamaan viransijaisena ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävää kanttorin virkaa. Palkkaukseksi seurakuntaneuvosto esittää vaativuusryhmän 601/ 20 mukaista palkkaa vähennettynä 5 % johtuen siitä, että Päivi Hannukselalla ei ole hoidettavaan virkaan vaadittavaa pätevyyttä, mutta yli kolme vuotta työkokemusta. Kirkkoneuvosto myöntää oikeuden palkata Päivi Hannukselan ajalle hoitamaan viransijaisena ylempää korkeakoulututkintoa edellyttävää kanttorin virkaa. Palkkaus määritetään vaativuusryhmän 601/ 20 mukaisesti vähennettynä 5 % johtuen siitä, että Päivi Hannukselalla ei ole hoidettavaan virkaan vaadittavaa pätevyyttä, mutta yli kolme vuotta työkokemusta. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Ilmoitus Martinseurakunnan seurakuntaneuvostolle, Päivi Hannukselalle, taloustoimistoon ja henkilöstöpäällikölle hyväksyttiin. 339 KASVATUSASIAIN KESKUKSEN KAHDEN LASTENOHJAAJAN TYÖVAPAAN SIJAISTUS Varhaiskasvatuksen yksikössä on avoimena kahden lastenohjaajan työvapaan sijaisuudet, jotka sijoittuvat ajanjaksoille ja Kasvatusasiain johtokunta esittää kirkkoneuvostolle, että kaksi lastenohjaajan sijaisuutta täytettäisiin, koska työkauden työtehtävät on määritelty siten, että työpanosta tarvitaan kerhotoiminnan toteuttamiseksi. Varhaiskasvatuksen yksikössä on avoimena lastenohjaajan työsuhde, jonka hakuaika päättyi Lapsityön johtaja esittää, että kahteen sijaisuuteen pyritään rekrytoimaan kaksi määräaikaista lastenohjaajaa samassa haastattelussa, jossa rekrytoidaan henkilöä avoinna olevaan työsuhteeseen. Ellei sopivaa osaamista löydy, voidaan rekrytointia jatkaa pidentämällä ha-

7 Yhteinen kirkkoneuvosto kuaikaa. Kahdesta sijaisuudesta ilmoitettaisiin välittömästi kirkon rekrytointiohjelman ja seurakuntien verkkosivun välityksellä sekä varhaiskasvatuksen yksikön verkkosivujen kautta. Kirkkoneuvosto myöntää kasvatusasiain johtokunnalle luvan rekrytoida kaksi määräaikaista lastenohjaajaa sijaistamaan ja työvapailla olevaa kahta lastenohjaajaa. Ei muutoksenhakuoikeutta. Ilmoitus kasvatusasiain johtokunnalle, taloustoimistoon ja henkilöstöpäällikölle. hyväksyttiin. 340 KANTTORI KAARINA PELTOSEN LUOTTAMUSTOIMEN HOIDON KESKEYTYS Kaarina Peltonen on seurakuntavaaleissa 2010 valittu jäseneksi Kaarinan seurakunnan seurakuntaneuvostoon ja varajäseneksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kirkkovaltuustoon. Kaarinan seurakunnan kirkkoherran tekemällä päätöksellä Kaarina Peltonen on palkattu väliseksi ajaksi kanttorin vuorotteluvapaan viransijaiseksi Kaarinan seurakuntaan. Kirkkolain mukaan Seurakuntavaaleissa ei seurakunnan luottamustoimeen saa valita tämän seurakunnan palveluksessa olevaa henkilöä. Jos seurakunta kuuluu seurakuntayhtymään, ei seurakuntayhtymän eikä siihen kuuluvan seurakunnan palveluksessa oleva henkilö ole vaalikelpoinen tämän seurakuntayhtymän eikä siihen kuuluvan seurakunnan luottamustoimeen. (KL 23 3) Luottamushenkilö ei menetä vaalikelpoisuuttaan toimielimeen, jos hänet otetaan 3 :n 2 ja 3 momentissa tarkoitettuun palvelussuhteeseen enintään kuuden kuukauden pituiseksi määräajaksi. Palvelussuhteen kestäessä hän ei kuitenkaan saa hoitaa luottamustointaan. (KL 23 4) Viransijaisuuden kesto on kuusi kuukautta, joten Peltonen ei menetä vaalikelpoisuuttaan luottamustoimiin. Hän ei kuitenkaan voi määräaikaisen palvelussuhteensa aikana toimia Kaarinan seurakunnan luottamushenkilönä. Kaarinan seurakunnan seurakuntaneuvosto on nimennyt Kaarina Peltosen tilalle seurakuntaneuvoston varsinaiseksi jäseneksi saman ehdokaslistan vertauslukujen osoittamassa järjestyksessä seuraavana olevan henkilöstökoordinaattori, sosiaaliohjaaja Mirja Airion. Yhteisen kirkkovaltuuston tulee todeta Kaarina Peltosen luottamustoimen keskeytyminen kirkkovaltuuston varajäsenenä ajaksi

8 Yhteinen kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle todettavaksi Kaarina Peltosen luottamustoimen hoidon keskeytys yhteisen kirkkovaltuuston varajäsenenä ajaksi , jolloin hän hoitaa Kaarinan seurakunnan kanttorin viransijaisuutta. Ilmoitus kirkkovaltuustolle. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 341 DIAKONIAKESKUKSEN VANHAINKOTIEN PASTORI ANNE NORVASUON SIVUTOIMILU- PA-ANOMUS Vanhainkotien pastori Anne Norvasuon päivätty sivutoimilupaanomus kuuluu seuraavasti: Anon sivutoimilupaa toimiakseni asiantuntijana, kouluttajana ja konsulttina työyhteisöissä, sekä työnohjaajana kirkon ulkopuolisille tahoille. Vuosina toimin Turun Arkkihiippakunnan tuomiokapitulin kutsumana työyhteisökonsulttina liittyen arkkihiippakunnan seurakuntien rakennemuutoksiin. Sen jälkeen toimin työnohjaajana ja työyhteisöjen konsulttina satunnaisesti. Anon sivutoimeni hoitamiseen 25 tuntia kuukaudessa. Toimin Diakoniakeskuksessa vanhainkotien pastorin virassa sekä vanhusja vapaaehtoistyön tiimin työalavastaavana ja lähiesimiehenä. Toimin myös seurakuntayhtymässä työnohjaajana ja suoritan parhaillaan Kirkon prosessikonsulttikoulutusta. Sivutoimeni hoitaminen ei estä virkani asianmukaista hoitamista. Esimieheni diakoniajohtaja Hannu Suihkonen puoltaa sivutoimilupaanomustani. Kirkkolain 6 luvun 30 :n mukaan sivutoimesta, johon ei käytetä työaikaa, on ilmoitettava sille viranomaiselle, joka myöntää sivutoimiluvan. Mikäli viranhaltijalla ei ole kiinteää työaikaa, sivutoimeen vaaditaan sivutoimilupa. Työnantaja voi kieltää sivutoimen harjoittamisen, jos viranhaltija tulee sen johdosta virassa esteelliseksi, jos sivutoimi vaarantaa luottamusta viranhaltijan tasapuolisuuteen viranhoidossa tai, jos se muutoin haittaa viran asianmukaista hoitamista. Sivutoimena ei saa harjoittaa sellaista toimintaa, joka kilpailevana toimintana vahingoittaa työnantajaa. Myönnetty sivutoimilupa voidaan myös edellä mainituilla perusteilla työnantajan toimesta peruuttaa. Seurakuntayhtymässä on viime vuosina myönnetty muutamia toistaiseksi voimassa olevia sivutoimilupia, niissä sivutoimiluvan laajuudeksi on yleensä määritelty 10 tuntia kuukaudessa. Kirkkoneuvosto myöntää vanhainkotien pastori Anne Norvasuolle sivutoimiluvan anomuksessa esitettyyn tarkoitukseen. Sivutoimiluvan laajuus on 10 tuntia kuukaudessa, mikä on yhteneväinen muiden seurakuntayhtymässä myönnettyjen vastaavien sivutoimilupien kanssa.

9 Yhteinen kirkkoneuvosto Anne Norvasuolle ilmoitetaan, että toiminnan tulee tapahtua vapaa-ajalla, se ei saa haitata Norvasuon toimintaa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vanhainkotien pastorina eikä vaarantaa luottamusta Norvasuon tasapuolisuuteen viranhoidossa. Anne Norvasuo ei myöskään saa tulla sivutoimen harjoittamisen johdosta virassaan esteelliseksi. Käsittely Esittelyn valmistumisen jälkeen on käynyt ilmeiseksi, että sivutoimilupaa haetaan lähinnä sen vuoksi, että hakijalle on tuomiokapitulin toimesta osoitettu konsultointitehtävä Porin seurakuntayhtymässä. On kohtuullista myöntää sivutoimilupa anotun 25 tunnin laajuisena, mutta ottaen huomioon muut vastaavat viimeaikoina myönnetyt sivutoimiluvat, tehdä päätös määräaikaisena vuoden 2017 loppuun saakka. Ilmoitus Anne Norvasuolle, diakoniajohtaja Hannu Suihkoselle ja henkilöstöpäällikölle. Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. Asia päätettiin palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. 342 TURUN VANHAN HAUTAUSMAAN TYÖNJOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan myöntää työnjohtaja Ari Vuoriolle vuorotteluvapaata edellytyksellä, että seurakuntayhtymän palvelukseen palkataan samaksi ajaksi työtön työnhakija. Johtoryhmä päätti, että viransijaisuus pannaan sisäiseen hakuun ja vuorotteluvapaasijaisuus ratkaistaan erikseen. Kirkkoneuvosto päätti valita Turun hautausmaan työnjohtajan viransijaiseksi puutarhuri Heikki Haapan. Ari Vuorio ei palannut töihin, vaan jäi virkavapaalle. Kirkkoneuvosto päätti tuolloin jatkaa Heikki Haapan viransijaisuutta. Näin tapahtui useammankin kerran, kunnes kirkkoneuvosto totesi Ari Vuorion palvelussuhteen päättyvän Heikki Haapan viransijaisuus on jatkunut ja jatkuu edelleen. Turun Vanha hautausmaa on hautausmaidemme selvästi työvoimavaltaisin työnjohto-osasto johtuen siitä, että kumpuhauta-alueen työt ovat valtaosin käsitöitä eikä niitä voida juurikaan koneellistaa. Haapalla oli kuluneena kesänä alaisenaan 3,5 vakituista työntekijää ja enimmillään 40 kausityöntekijää. Vanha hautausmaa on monessa mielessä yhtymän hautausmaiden vaativin ja erikoisin työnjohto-osasto. Se on työvoimavaltaisin, siellä on ainutlaatuisen arvokas kulttuurihistoria, jonka vaaliminen ei voi olla yhdentekevää ja lisäksi siellä liikkuvat omaiset ja muut vierailijat ovat vaativimpia: pieninkin puute johtaa yleisönosastokirjoitukseen.

10 Yhteinen kirkkoneuvosto Kirkkolain 6 luvun 11 säätelee viran täyttämistä ilman julkista hakumenettelyä. Julkisesta hakumenettelystä voidaan poiketa, kun menettelyyn on erityisen painava syy. Haapa on siirretty vakituisesta työstä tähän viransijaisuuteen. Ensimmäisinä vuosina hänen entisiä tehtäviään hoiti määräaikaisissa työsuhteissa sijainen, mutta talouden tiukentuessa järjestettiin Heikki Haapan entisten tehtävien hoito pysyvästi jakamalla tehtävät useammalle työntekijälle. Virkaan esitetään nimitettäväksi virkaa auki julistamatta puutarhuri Heikki Haapa. Hän on hoitanut virkaa menestyksellisesti viransijaisena kohta 6 vuotta. Viransijaisuuden hoito ei ole ollut pätkätyöluonteesta johtuen mitenkään kadehdittavaa, koska oman pitkäjänteisen työnäyn luominen ei ole ollut mahdollista. Silti Haapa on osannut hoitaa työnsä erinomaisesti. Kirkkoneuvosto päättää nimittää lukien Turun Vanhan hautausmaan työnjohtajaksi virkaa auki julistamatta puutarhuri Heikki Haapan. Viran tehtäväkohtainen vaativuusryhmä on % välyksestä. Vanhana työntekijänä Heikki Haapan ei tarvitse esittää terveydentilatodistusta. Tiedoksi Heikki Haapa, Seppo Kosola, Markku Mannerkorpi ja taloustoimisto Muutoksenhakuoikeus oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. Talousjohtajan asiat 343 VEROKERTYMÄ SYYSKUUN LOPUSSA Yhteenveto kirkollisveron ja yhteisöveron kertymästä syyskuun loppuun mennessä on seuraava: KIRKOLLISVERO- JA YHTEISÖVEROKERTYMÄ Verotulot yhteensä Verotulot yhteensä ,31 % Arvio Toteutunut % 85,91 Osuus yhteisöveron tuotosta Arvio Osuus yhteisöveron tuotosta ,53 % Toteutunut % 78,31 Kirkollisveron tuotto Arvio Kirkollisveron tuotto ,02 % Toteutunut % 87,61 Kirkollisvero- ja yhteisöverokertymä yhteensä syyskuun loppuun mennessä on euroa. Se on eli 0,3 % yli vuoden 2013 syyskuun yh-

11 Yhteinen kirkkoneuvosto teenlasketun kertymän. Kirkollisverokertymä alittaa edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kertymän eurolla eli 1,0 prosentilla. Vielä kesäja heinäkuussa ylitystä edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kertymään oli 1 % mutta jo elokuussakin alitusta oli 1 %. Yhteisöverokertymä ylittää elokuun 2013 kertymän eurolla eli 7,5 prosentilla. Kesä- ja heinäkuussa yhteisöverokertymä ylitti edellisen vuoden kertymän 10 prosentilla, elokuussa 6 prosentilla. Syyskuun lopun kertymä on kirkollisveron osalta tilastollisesti ollut noin 84 prosenttia koko vuoden kertymästä ja yhteisöverokertymä syyskuun lopussa verrattuna koko vuoden kertymään on tilastollisesti ollut noin 75 prosenttia. Vuoden 2014 budjettiin vertailtaessa on mennessä kertynyt kirkollisveroa 88 prosenttia arvioidusta ja yhteisöveroa 78 prosenttia arvioidusta. Tilastollisesti katsoen näyttäisivät arvioidut verotulot olevan kertymässä. Verottajan julkaiseman ennakkotiedon mukaan marraskuussa 2014 tapahtuvassa verovuoden 2013 maksuunpanon mukaisessa tilityksessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymältä takaisinperittävä kirkollisvero on noin 2,6 milj euroa. Keskimääräinen kuukausikertymä on 2,4 milj euroa. Yksi arvio vuonna 2014 kertyväksi kirkollisveroksi voidaan tehdä kertomalla keskimääräinen kuukausikertymä yhdellätoista, jolloin päästään noin 26,4 milj euroon. Vuoden 2013 kirkollisverokertymä oli 26,1 milj euroa ja yhteisöverokertymä 5,1 milj euroa. 1 prosentin vähennys edellisen vuoden kirkollisveroon johtaisi 25,8 milj euroon ja 7,5 prosentin kasvu yhteisöveroon johtaisi 5,5 milj euroon. On edelleen todennäköistä, että talousarvioon merkitty 30,1 milj euron kokonaiskertymä ainakin saavutetaan. Osoitteesta poimittuja vertailutietoja kirkollisveron ja yhteisöveron kertymän muutoksesta edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan esitetään seuraavassa:

12 Yhteinen kirkkoneuvosto kirkollisvero yhteisövero syyskuu (elokuu) syyskuu (elokuu) Koko maa - 0,6-0,6 + 9,6 + 8,5 Espoo - 1,7-1,7 + 10,4 + 9,6 Helsinki - 1,7-1,7 + 11,9 + 10,7 Kuopio - 0,7-0,7 + 10,5 + 9,4 Lahti - 1,8-1,8 + 7,7 + 6,6 Lieto + 0,3 + 0,3 + 10,3 + 9,2 Naantali + 5,7 + 5,6-4,0-5,0 Oulu - 1,2-1,3 + 12,5 + 11,4 Paimio + 12,8 + 12,6 + 3,6 + 2,5 Parainen - 1,0-1,0 + 3,6 + 2,6 Porvoo - 0,4-0,4 + 0,4-0,5 Raisio - 0,5-0,5 + 12,3 + 11,1 Salo + 10,8 + 10,6 + 14,2 + 13,9 Tampere - 1,4-1,3 + 15,1 + 14,0 Uusikaupunki - 1,4-1,4 + 21,5 + 20,6 Vantaa - 1,7-1,7 + 9,2 + 8,1 Turku - 1,0-1,0 + 7,5 + 6,3 Kirkollisverokertymän ja yhteisöverokertymän muutos edellisen vuoden vastaavan ajankohdan kertymään nähden on pysytellyt syyskuussa lähes samansuuruisena kuin elokuussa. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän osalta kertymien muutokset eivät ole hälyttäviä verrattuna muihin. Ansioja pääomatuloveron osalta Paimion ja Salon seurakunnat erottuvat edelleen joukosta. Naantalin seurakuntayhtymässä yhteisöverokertymän muutos on edelleen negatiivinen. Kirkkoneuvosto merkitsee saaduksi selvityksen verokertymästä syyskuun loppuun mennessä. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 344 VUODEN 2015 KIRKOLLISEN TULOVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN Kirkkolain 15 luvun 2 :n mukaan kirkkovaltuusto vahvistaa tuloveroprosentin 0,05 prosenttiyksikön tarkkuudella. Verotusmenettelystä annetun lain 11 luvun 91 a :n mukaan tuloveroprosentin suuruus tulee ilmoittaa Verohallinnolle viimeistään verovuotta edeltävän vuoden marraskuun 17. päivänä. Seurakuntayhtymän talouden perusta on veroprosentti ja sen perusteella kertyvä kirkollisvero, joten siitä päättäminen on keskeinen osa talousarvion hyväksymistä sekä toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua. Kirkkolain kommentaarissa todetaan, että veroprosentin määrääminen ei ole matemaattinen laskutoimitus vaan seurakuntaa ja sen jäseniä koskeva talouspoliitti-

13 Yhteinen kirkkoneuvosto nen ratkaisu, jota tehtäessä vaaditaan sekä varovaisuutta että taitoa ennakoida tulevaa kehitystä. Turun, Kaarinan ja Piikkiön yhteinen väestömäärä vuoden 2008 lopussa oli ja vuoden 2013 lopussa eli väestömäärä seurakuntayhtymän alueella lisääntyi hengellä. Vuoden 2008 lopussa seurakuntayhtymään kuuluvien 10 seurakunnan yhteinen jäsenmäärä oli ja vuoden 2013 lopussa Samassa ajassa kun väestömäärä seurakuntayhtymän alueella lisääntyi hengellä, seurakuntayhtymän jäsenmäärässä oli vähennystä eli 4,6 prosenttia. Kesäkuun lopussa 2014 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän jäsenmäärä oli eli vähennystä vuoden alusta oli 546. Syyskuun lopussa 2014 jäsenmäärä oli eli heinä-syyskuun lisäys oli 882. Jäsenmäärän vaihtelu tammi-kesäkuussa ja heinä- syyskuussa heijastanee opiskelijoiden liikehdintää. Syyskuun loppuun mennessä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän jäsenmäärässä on kasvua 336 edellisen vuoden lopusta mutta vuoden lähestyessä loppuaan yleensä ilmenee kirkosta eroamista. Kirkkoneuvosto asetti kokouksessaan toimikunnan pohtimaan, miten tiukkenevan talouden olosuhteissa säästötoimet voitaisiin kohdistaa oikeudenmukaisesti ja miten säästöjen vaikuttavuus toimintaan olisi mahdollisimman vähäinen. Kirkkoneuvosto tutustui kokouksessaan toimikunnan loppuraporttiin ja järjesti sen jälkeen neljä seminaaritilaisuutta, joissa keskusteltiin raportin esille nostamista kysymyksistä ja kehittämistarpeista. Raportissa esille nostetut seurakuntatalouden heikkenevät tulevaisuudennäkymät sekä koko ajan tasaisena jatkuva jäsenkato edellyttävät kaiken toiminnan sekä toiminnallisten rakenteiden tarkastelua, jotta tulevaisuudessa käytettävissä olevilla henkilöstö- ja muilla voimavaroilla voitaisiin huolehtia kirkon kaikista perustehtävistä nykyistä tavoittavammalla ja vaikuttavammalla tavalla. Kirkkoneuvosto onkin asettanut kokouksessaan seurakunta- ja yhtymärakenteiden kehittämishanketta varten 16-jäsenisen ohjausryhmän ja valinnut samassa kokouksessa 214 määräaikaisen työsuhteisen kehittämishankkeen projektityöntekijän ajalle Kehittämishanketyöskentelyn tulokset tullaan esittelemään yhteiselle kirkkoneuvostolle mennessä. Veroprosentin nostaminen ja sen myötä jäsenyytensä säilyttävien henkilöiden taloudellisen taakan lisääminen olisi liian hätiköity ratkaisu juuri nyt, kun ollaan selvittämässä mahdollisuuksia seurakuntayhtymän talouden tervehdyttämiseen sekä toiminnan tehostamisen että rakenteiden uudistamisen kautta. Vuoden 2014 kirkollisveroarvio on 24,6 milj euroa. Syyskuun lopun kertymä 21,6 milj euroa osoittaisi kokonaiskertymän kipuavan 26 milj euron tuntumaan.

14 Yhteinen kirkkoneuvosto Vaikka kirkollinen tuloveroprosentti ei vaikuta seurakuntatalouksille tilitettäviin yhteisöverotilityksiin, esitetään tässä yhteydessä myös yhteisöveron tämänhetkinen toteutuma sekä arvio vuoden 2014 kokonaistoteutumasta, koska yhteisövero osaltaan vaikuttaa seurakuntayhtymän talouden tilaan. Yhteisöveroarvio vuodelle 2014 on 5,5 milj euroa ja mennessä on kertynyt 4,3 milj euroa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että koko vuoden yhteisöverokertymä tulee olemaan varsin lähellä arvioitua. Yhteensä kirkollisveron ja yhteisöveron tuotoksi vuonna 2014 on budjetoitu 30,1 milj euroa, mikä näyttäisi tämänhetkisen tilanteen mukaan olevan jonkin verran ylittymässä. Vuoden 2014 alussa yhteisöverokantaa alennettiin 4,5 prosenttiyksiköllä eli 24,5 prosentista 20 prosenttiin. Yhteisöverokannan alentumisesta aiheutuva verotulon menetys seurakunnille ja kunnille kompensoidaan korottamalla niiden osuutta yhteisöveron tuotosta ja alentamalla valtion osuutta vastaavasti. Yhteisöveron tuotoksi vuonna 2015 talousarvioehdotuksessa esitetään 4,7 milj euroa. Keväällä 2014 annettujen vuoden 2015 talousarvioehdotuksen laatimisohjeiden lähtökohtana on ollut, että kirkollisveron tuloveroprosentti on edelleen yksi. Veroprosentilla 1,00 kertyväksi kirkollisveroksi on vuoden 2015 talousarvioehdotukseen merkitty 25,7 milj euroa. Kirkkoneuvosto päättää esittää kirkkovaltuustolle, että se vahvistaa Turussa ja Kaarinassa noudatettavaksi kirkolliseksi tuloveroprosentiksi 1,00 prosenttia vuodelle Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. Kiinteistöjohtajan asiat 345 OMAKOTITONTIN VUOKRAOIKEUDEN SIIRTO Urho Salmisen kuolinpesän osakkaat ovat tehneet perinnönjakosopimuksen, jossa Turun kaupungin Kastun kaupunginosan korttelissa 29 sijaitsevan tontin nro 11 vuokraoikeus on siirtynyt Sakari Salmiselle. Sakari Salminen pyytää vuokranantajaa merkitsemään tiedoksi vuokraoikeuden siirron voidakseen kirjata sen maanmittauslaitoksessa. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi, että Turun kaupungin Kastun kaupunginosan 29 korttelin tontin nro 11 vuokraoikeus on siirtynyt Sakari Salmiselle

15 Yhteinen kirkkoneuvosto Ei muutoksenhakuoikeutta. Ilmoitus: Sakari Salminen ja kiinteistötoimisto. hyväksyttiin. 346 KAARINAN KIRKON SISÄILMAN PARANTAMINEN JA LISÄMÄÄRÄRAHAN VARAAMI- NEN PARANNUSTÖILLE VUODELLE 2014 Kaarinan kirkolla työskentelevät ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttä kirkon sisäilman laatuun. Tyytymättömyys on ilmennyt ilman riittämättömyytenä, tunkkaisuutena ja esimerkiksi uuden työntekijän kokemana kurkun ärsytyksenä ja äänen käheytenä. Kiinteistötoimisto teetätti syksyllä 2013 kirkkoon sisäilmatutkimuksen ja sen perusteella vielä tarkemmat tutkimukset kevätkesällä Tutkimukset laati sisäilmakartoituksiin erikoistunut yritys Sirate Oy. Tutkimustulos on nähtävänä kokouksessa. Tutkimusten perusteella tyytymättömyys sisäilman laatuun johtuu seuraavista rakenteellisista puutteista ja virheistä, mitkä on tehty kirkkoa rakennettaessa 1980-luvun alussa: - rakennuksen julkisivun muuraus on ulotettu maan alle, jolloin seinän tuuletus on puutteellinen ja eristeet, jotka ovat maan alla, ovat todennäköisesti kostuneet - maan alla olevissa sokkeleissa ei ole kosteuseristystä - uudemman osan etelänpuoleisen seinän ikkunoiden ylileveät tiilipalkit ovat halkeilleet ja vuotaneet vettä seinän sisään ja rakennuksen lattialle - alakerrassa oleva lattian alapuolinen putkikanaali ei ole tiivis, vaan siinä on ilmavuotoja huonetiloihin - entisen ulkovaraston seinä on kostunut ja se tulee purkaa - ilmanvaihtokoneissa ja ilmanvaihtokanavissa on käytetty eristeenä mineraalivillaa ja näitä kuituja on lähtenyt liikkeelle eristeistä ja niitä on löytynyt huonetilojen ilmatutkimuksissa sekä ilmanvaihtokanavista - sisääntulon vasemmalla puolella oleva kasviallas vuotaa vettä alakerran seinän läpi - osa ikkunavesipelleistä on aivan vaakasuorassa tai ns. vastafallissa, jolloin sadevesi voi ohjautua seinän sisään.

16 Yhteinen kirkkoneuvosto Kiinteistötoimisto on teetättänyt korjaussuunnitelmat, joiden perusteella tulee tehdä seuraavat korjaustyöt: - maan alla oleva julkisivumuuraus puretaan ja tilalle tehdään betonisokkeli; vanhat ja uudet betonisokkelit kosteuseristetään ja mahdollisesti kostuneet eristeet uusitaan; tiiliseinän alaosa, joka jää silloin maan pinnalle, varustetaan riittävillä tuuletusaukoilla - haljenneet tiili-ikkunapalkit puretaan ja rakennetaan uudestaan käyttäen riittävää kannatusrautaa palkkina - alakerran putkikanaali puhdistetaan ja tiivistetään sekä alipaineistetaan - ilmanvaihtokoneiden mineraalivillaeristeet poistetaan ja koneet puhdistetaan; vanhat äänenvaimentimet uusitaan; ilmanvaihtokanavat puhdistetaan ja lopuksi ilmanvaihto tasapainotetaan - kasvit poistetaan seinän vierustoilta ja sisääntulon kasviallas puretaan keväällä seinä- ja lattiarakenteiden saumat tiivistetään ilmavuotojen estämiseksi - lopuksi kaikki tilat siivotaan huolellisesti. Tiloissa voi nyt hyvin edelleen työskennellä eli väistötiloja ei tarvita. Korjaustöiden aikana työskentely kirkolla on myös mahdollista, mutta kun sisätiloissa tehdään puhdistus-, nuohous- ja siivoustöitä, ovat sen ajan ko. tilat pois käytöstä. Näistä sovitaan erikseen Kaarinan seurakunnan kanssa. Nyt tehtävien korjaustöiden kustannusarvio on ja koska tälle vuodelle ei ole varattu näille töille varoja, tulee kirkkovaltuustolta hakea lisämäärärahaa vuodelle Vuodelle 2015 on talousarvioehdotuksessa varattu , mutta sekin summa tarkentuu, kun korjaustöissä edetään. Mikäli rakenteita lisää avattaessa löytyy ikäviä yllätyksiä, jotka aiheuttavat lisäkustannuksia, tullaan niistä tiedottamaan ja hakemaan lisää määrärahoja. Kiinteistötoimisto on vuoden 2014 aikana myynyt asuntoja ja maa-alueen ja saanut näistä ylimääräistä tuloa n Näitä varoja voidaan nyt käyttää rakennusten korjaamiseen. Kiinteistölautakunta käsittelee myös asiaa kokouksessaan ja kiinteistölautakunnan kanta tuodaan esille kirkkoneuvoston kokouksessa. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi selostuksen Kaarinan kirkon sisäilman parantamiseksi ja päättää esittää kirkkovaltuustolle, että esitettyihin korjaustöihin ryhdytään viipymättä ja edelleen esittää kirkkovaltuustolle, että se myöntää Kaarinan kirkon sisäilman parantamiseen lisämäärärahan vuodelle 2014.

17 Yhteinen kirkkoneuvosto Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 347 DIAKONIAKESKUKSEN SISÄILMAN PARANTAMINEN Diakoniakeskus sijaitsee Koulukadun ja Puutarhakadun kulmauksessa. Tilat on saneerattu 2000-luvun alussa vanhoihin hirsitaloihin, jotka on suojeltu. Diakoniakeskuksen työntekijät ovat usean vuoden ajan valitelleet sisäilman laadusta ja työskentelyoloista. Valituksen aiheena on ollut tilojen kylmyys talvella, kuumuus kesällä, ilmanvaihdon riittämättömyys ja ilman tunkkaisuus. Työterveyshuolto teki henkilöstön keskuudessa vuonna 2011 kyselyn työskentelyolosuhteista. Kyselyn mukaan kymmenen työntekijää 16:sta on kärsinyt jonkinlaisista oireista. Kyselyn tulos on nähtävänä kokouksessa. Kiinteistötoimisto on vuosien varrella säätänyt ja parantanut tilojen ilmanvaihtoa sekä hankkinut huonetiloihin jäähdytinlaitteet. Kevätkesällä 2014 teetettiin diakoniakeskuksen tiloista sisäilmakartoitus. Kartoituksen teki Vahanen Turku. Kartoituksen perusteella kahdessa huonetilassa oli mikrobipitoisuudet hieman koholla ja muissa pitoisuudet olivat matalia. Eli kartoituksen perusteella tilanne ei kiinteistötoimiston mielestä ole mitenkään hälyttävä. Sisäilmakartoitus on nähtävänä kokouksessa. Koska työntekijät kuitenkin valittivat huonosta ilmanlaadusta, teetätti kiinteistötoimisto tiloista korjaussuunnitelmat. Korjaussuunnitelmien ja tutkimusten perusteella rakennuksen ryömintätilasta kulkeutuu ilmaa huonetiloihin ja sen mukana erilaisia mikrobeja, jolloin herkät henkilöt voivat saada niistä oireita. Jotta tilanne saataisiin korjattua, tulisi ryömintätilan tuuletusta lisätä, tasapainottaa koko rakennuksen ilmanvaihto niin, että ryömintätilasta ei imetä ilmaa sisätiloihin sekä tiivistää seinien ja lattioiden liittymät. Vuosien aikana on maa painunut talon reunoilla ja sadevettä on päässyt valumaan ryömintätilaan. Tämän ongelman kiinteistötoimisto korjasi jo kesällä Lisäksi seinien alaosissa on paikoin lahovaurioita, jotka tulee korjata. Korjaussuunnitelmat muodostuivat lopulta niin laajoiksi, että niiden mukaan käytännössä kaikki lattiat olisi tullut purkaa, samoin kuin kaikkien huoneiden seinien alaosat 60 cm korkeuteen. Tämän jälkeen rakenteet olisi tiivistetty ja pintarakenteet uusittu. Tämän korjauksen kustannusarvio nousi korkeaksi eli n euroon. Tiloja on 650 m².

18 Yhteinen kirkkoneuvosto Kiinteistötoimisto esittikin, että korjaustyöt tehtäisiin vaiheittain siten, että huonetiloja ei purettaisi, vaan ryömintätilan ilmanvaihto parannetaan ja huonetilojen ilmanvaihto tasapainotetaan niin, että ryömintätilasta johtuva ilmanvuoto saadaan minimoitua. Lopuksi tilat olisi puhdistettu. Näiden toimenpiteiden jälkeen olisi tehty uusi sisäilmamittaus, jolloin oltaisiin päästy vertaamaan, ollaanko oikealla tiellä sisäilman parantamisen suhteen. Kustannusarvio näille töille olisi n Tämä lähestyminen ei kuitenkaan tyydyttänyt diakoniakeskuksen työntekijöiden edustajia, vaan he ovat laajan korjauksen kannalla. Johtoryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan ja päätyi siihen, että kustannukseltaan euron laajuista korjausta 650 m²:n tiloihin ei tule tässä vaiheessa tehdä, vaan on mietittävä muita vaihtoehtoja. Kiinteistötoimisto on pohtinut eri vaihtoehtoja ja niitä on mm. seuraavat: 1. Korjataan tilat laajan korjausvaihtoehdon mukaan, jolloin kustannuksia tulee Tätä vaihtoehtoa johtoryhmä ei tue. 2. Tehdään suppeampi korjaus, jolla saadaan parannettua tilannetta ja mitataan tilojen ilmanlaatu sen jälkeen. Tätä vaihtoehtoa ei diakoniakeskuksen työntekijät tue. 3. Siirretään diakoniakeskuksen työntekijät seurakuntayhtymän muihin tiloihin. Esimerkiksi Yrjänän seurakuntakoti on vapaana. Lisäksi on eri seurakunnilla lukuisia tiloja diakoniatyöntekijöille, joihin voitaisiin diakoniakeskuksen työntekijät hajasijoittaa. Tällöin olisi mahdollisuus myös voimistaa seurakuntien diakoniatyön ja diakoniakeskuksen työn yhteistyötä. Kiinteistölautakunta käsittelee myös asiaa kokouksessaan ja kiinteistölautakunnan kanta tuodaan esille kirkkoneuvoston kokouksessa. Kiinteistötoimiston kanta on, että diakoniakeskuksen tilat tyhjennetään ja työntekijät sijoitetaan eri seurakuntien diakoniatiloihin toistaiseksi. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi selostuksen diakoniakeskuksen sisäilman tilanteesta. Edelleen kirkkoneuvosto tekee päätöksen, millä esitetyillä vaihtoehdoilla 1 3 edetään tai löytyykö muita vaihtoehtoja. Mikäli kirkkoneuvosto päätyy vaihtoehtoihin 1 tai 2, esittää kirkkoneuvosto yhteiselle kirkkovaltuustolle, että se myöntää diakoniakeskuksen sisäilman parantamiseksi lisämäärärahan (vaihtoehto 1) tai (vaihtoehto 2) vuodelle 2014.

19 Yhteinen kirkkoneuvosto Ei muutoksenhakuoikeutta. Käsittely Kiinteistöjohtaja Seppo Kosola kertoi kokouksessa kiinteistölautakunnan päätöksestä , joka kuuluu seuraavasti: Lautakunta merkitsi tiedoksi saadut selvitykset ja selostuksen diakoniakeskuksen sisäilmatilanteesta. Lautakunta kannattaa esityksen vaihtoehtoa 3 ja esittää tiloille muuta käyttöä tai luopumista niistä. Lautakunnan käsityksen mukaan laajan korjausvaihtoehdon euron kustannusarvion riittävyydestä ei ole mitään takeita. Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi selostuksen diakoniakeskuksen sisäilman tilanteesta ja päättää hyväksyä esityksen vaihtoehdon 3. Yhteisten työmuotojen johtajan asiat 348 VARHAISKASVATUKSEN HINNASTO TOIMINTAKAUDELLA , MUUTOS ILTA- PÄIVÄTOIMINNAN MAKSUISSA Turun kaupungin nuorisolautakunta on päättänyt korottaa perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan maksuja siten, että uudet hinnat ovat voimassa alkaen. koskee sellaisenaan myös kasvatusasiainkeskusta, joka toimii Turun kaupungin palveluntuottajana. Kasvatusasiain johtokunta on käsitellyt asiaa 101/ ja päättänyt esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hintojen tarkistamista Turun päätöksen mukaisiksi. Liite Yhteinen kirkkoneuvosto päättää vahvistaa perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan asiakasmaksuiksi alkaen: 80 / kuukaudessa 760 tuntia (4 tuntia päivässä, klo 11-15) 95 / kuukaudessa laajempi palvelu (klo 11-17). Tiedoksi Kasvatusasiain johtokunta ja Mirkka Torppa. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin.

20 Yhteinen kirkkoneuvosto TURUN SEUDUN USKONNONOPETTAJIEN KERHON ESITYS STIPENDIEN MYÖNTÄMI- SESTÄ USKONNON YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA MENESTYNEILLE YLIOPPILAILLE Turun seudun uskonnonopettajien kerho on esittänyt, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä palkitsisi uskonnon ylioppilaskirjoituksissa parhaiten menestyneitä uusia ylioppilaita 100 :n suuruisella stipendillä siten, että jokaisesta Turun 10 lukiosta ja Kaarinan lukiosta palkittaisiin vuosittain yksi oppilas. Stipendien myöntäminen edellyttäisi vuosittain euron määrärahaa. Kasvatusasiain johtokunta on käsitellyt asiaa 107/ ja päättänyt esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että yhtymä ryhtyisi myöntämään stipendejä uskonnonopettajien esityksen mukaisesi. Liite Määrärahan myöntämisen lisäksi prosessi edellyttää Stipendit -nimisen kustannuspaikan avaamista kasvatusasiainkeskuksen toimiston budjetin yhteyteen. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää, että kasvatusasiainkeskuksen talousarvioon tarkoitukseen varatulle kustannuspaikalle Stipendit merkitään vuosittain määräraha käytettäväksi uskonnon ylioppilaskirjoituksissa parhaiten menestyneiden uusien ylioppilaiden palkitsemiseen siten, että jokaisesta Turun ja Kaarinan lukiosta Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän myöntämän 100 :n stipendin saa vuosittain yksi uusi ylioppilas. Stipendien jaon suorittaa Turun seudun uskonnonopettajien kerho. Tiedoksi Kasvatusasiain johtokunta ja Turun seudun uskonnonopettajien kerho. Saa hakea muutosta oikaisuvaatimuksin. hyväksyttiin. 350 VARHAISKASVATUSTA SEKÄ OPPILAITOSTYÖTÄ KOSKEVIEN YHTEISTYÖSOPIMUS- TEN LAATIMINEN Kasvatusasiainkeskuksessa on noussut esiin ajatus yhteistyösopimusten solmimisesta yhtymän sekä Turun ja Kaarinan kaupunkien varhaiskasvatuksen ja alueen oppilaitosten kanssa. Ajatuksen taustalla on kirkon aseman vähittäinen heikkeneminen kuntasektorin toimintojen parissa. Myös kirkkohallitus on innostanut sopimusten tekemiseen. Kuntamaailman ovista kulkeminen on helpompaa, kun siellä voidaan olla varmoja siitä, että kirkko toimii sen maaperällä yhteisesti sovittujen pelisääntöjen mukaan.

21 Yhteinen kirkkoneuvosto Tässä vaiheessa neuvottelut koskisivat varhaiskasvatusta ja oppilaitostyötä, joissa kasvatusasiainkeskus on pääasiallinen toimija. Varhaiskasvatuksen osalta neuvotteluista vastaisi lapsityön johtaja Mirkka Torppa. Oppilaitostyö osalta oppilaitospapit Atte Airaksinen, Laura Kajala ja Mia Pusa. Kasvatusasiain johtokunta on käsitellyt asiaa 108/ ja päättänyt pyytää yhteiseltä kirkkoneuvostolta lupaa neuvottelujen käynnistämiseen. Mahdollisesti aikaan saatavat sopimukset tulevat aikanaan kirkkoneuvoston vahvistettaviksi. Liite Yhteinen kirkkoneuvosto myöntää kasvatusasiainkeskukselle luvan ryhtyä neuvottelemaan yhteistyösopimuksista Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Turun ja Kaarinan kaupunkien varhaiskasvatuksen sekä niiden oppilaitosten kanssa, joissa yhtymän oppilaitostyöntekijät työskentelevät. Mahdollisesti aikaan saatavat sopimukset tulevat kirkkoneuvoston vahvistettaviksi. Kasvatusasiain johtokunta, Mirkka Torppa, Atte Airaksinen, Laura Kajala, Mia Pusa. Ei muutoksenhakuoikeutta. hyväksyttiin. 351 MUUTOKSENHAKU Liite Lisätietoja päätöksestä antaa asian esittelijä. 352 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päättää kokouksen. Puheenjohtaja päätti kokouksen. Juha Nappu kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Hannu Kallio kirkkoneuvoston sihteeri

22 Yhteinen kirkkoneuvosto Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Turussa Maria Puhakka Merja Nurmio Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntien hallintoviraston 3. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A ajalla klo , josta on ilmoitettu kirkkoherrainvirastojen ilmoitustaululla Hannu Kallio kirkkoneuvoston sihteeri

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 18.9.2014 302 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 18.9.2014 klo 16.00 17.00 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 4/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2014 40

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 4/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2014 40 Yhteinen kirkkovaltuusto 30.10.2014 40 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 30.10.2014 klo 18.00 18.45 Paikka Osallistujat Toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ311 Yhteinen kirkkoneuvosto 25.-26.9. ja 9.10.2014 311

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 14/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ311 Yhteinen kirkkoneuvosto 25.-26.9. ja 9.10.2014 311 SEURAKUNTAYHTYMÄ311 Yhteinen kirkkoneuvosto 25.-26.9. ja 9.10.2014 311 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 25.9.2014 klo 16.00 19.55. Paikka Tuomiokirkkoseurakunnan juhlasali, Eerikinkatu 3

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET

PÖYTÄKIRJA Paikka Vaasanpuistikko 3 E V krs. PROTOKOLL Plats Vasaesplanaden 3 E V vån YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO GEMENSAMMA KYRKORÅDET VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 4.4.2018 klo 18.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Anomus palkattomasta virkavapaasta,

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (6) KOKOUSAIKA 19.5.2015 klo 17 18.20 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2017 Aika ja paikka Ahlaisten seurakuntakoti 17.10.2017 klo 18.00-18.49 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013. AIKA Torstaina klo Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2013 SIVU 48/2013 AIKA Torstaina 12.9.2013 klo 16.00 17.25 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali.

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali. KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 16.00 18.05 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Ainali Päivi Kenttälä

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) Kirkkoneuvosto 4/2011 10.5.2011. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(6) KOKOUSTIEDOT Aika 10.5.2011 klo 17-17.52 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Vähäsarja Vilho vs. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Piikkiön seurakuntakeskuksen sisäpihan katos Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri Aso Janne Hellstén Jorma Hörkkö Ulla vara

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 49-64 11.06.2014 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 11.6.2014 kello 18.00 19.35 Paikka: Rusk seurakuntakeskuksen (Vanhatie 7, 21290 Rusko) Leipomo-kokoustilassa Kirkkeuvost jäsenet Pasi

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 4/2016 Kirkkovaltuusto 22.9.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA torstaina 22. päivänä syyskuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen Markku

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7 / 2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 22.8.2013 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 22.8.2013 klo 18.00 Paikka Yrjänän seurakuntakoti (Itäinen Pitkäkatu 49, Turku) Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013. AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45. Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2013 SIVU 53/2013 AIKA Maanantai 21.10.2013 klo 8.30 10.45 PAIKKA Oriveden seurakuntatalo, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa

Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle kirkkoherran virastossa Viranomainen TOHMAJÄRVEN EVL SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU Kirkkoneuvosto 5/2016 Kokousaika Tiistai 18.10.2016 kello 12.30 Kokouspaikka Kemien kirkon kahvio, Tohmajärvi Käsiteltävät asiat 57 Kokouksen avaus 58

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 12 12 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 27.2.2019 klo 18.00 Paikka: Poikluoman seurakuntakoti Läsnä: Lehtonen, Mirkka puheenjohtaja Andersson, Jari Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 Yhteinen kirkkovaltuusto 29.10.2015 55 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 29.10.2015 klo 18.00 18.55 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Kirkkoneuvosto Aika 14.5.2019 klo 16.45-18.25 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Taponen Auvo varapuheenjohtaja Hiidenkari Tiina Jauhiainen Juha Kiukkonen Sirpa Lamberg Juha Mylly Joona

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 1. Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 19.1.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Poikluoman seurakuntatalo, Poikluomantie 9 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Airio, Mirja Andersson,

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, ,

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, , KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 14.01.2019 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo 17.30

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2017 Aika ja paikka Reposaaren pappila 6.11.2017 klo 18.00-19.21 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 10/2017 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA

ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 10/2017 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA ASIKKALAN SEURAKUNTA KN 10/2017 Kokousaika tiistai 31.10.2017 klo 16.30-20.14 Kokouspaikka Iltarusko, Sirkkusentie 1, Läsnä Muut osallistujat Ala-Hemmilä, Arto, jäsen, poissa Breilin, Oskar varapj., Koivunen,

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 8 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 6.10.2016 1 Kokousaika Torstai 6.10.2016, klo 17.00 18.45 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Eskelinen Jarmo Kannisto Heli Suoranta Kirsti

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, torstaina 16.7.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon kerhohuone. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 10.02.2010 1 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 2 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 16.2.2016 1 Kokousaika Tiistai 16.2.2016, klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen Kari Kannisto Heli Suoranta Kirsti Syyrakki Sara

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 1 ASIALUETTELO. 1 Kokouksen avaus 1. 2 Kokouksen laillisuus 1

TURUN JA KAARINAN ESITYSLISTA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 1 ASIALUETTELO. 1 Kokouksen avaus 1. 2 Kokouksen laillisuus 1 21.8.2014 1 ASIALUETTELO Sivu 1 Kokouksen avaus 1 2 Kokouksen laillisuus 1 3 Kokouksen päätösvaltaisuus 2 4 listan hyväksyminen 2 5 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 2 6 Ilmoitusasiat 2 1. Turun arkkihiippakunnan

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kirkkoneuvosto 16.2.2016. Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Aika 16.2.2016 klo 17.45 18.15 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Hilakari Laura, Langh-Lagerlöf Laura, Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 1/2016 II 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.40 - Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Helsten Jorma Laura Hilakarin vara Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo,

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 6/2016 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 14. päivä syyskuuta 2016 klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali ESITYSLISTA 65 Kokouksen avaus 66 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 3 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja nro 3 Perheasiain neuvottelukeskuksen johtokunta 2.3.2016 1 Kokousaika Keskiviikko 2.3.2016, klo 16.30 17.30 (virkaan liittyvät haastattelu klo 11.00 16.30) Kokouspaikka Perheasiain neuvottelukeskus, Rauhankatu 14, 3. krs, Hämeenlinna Läsnä Heiskanen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto /7. Aika Keskiviikko klo Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 20.3.2019 1/7 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00-20.07 Paikka Neuvotteluhuone, Mikaelin seurakuntakoti Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.01.2019 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 17.1.2019 klo 18.00-19.50 Paikka Hirvensalon seurakuntakeskus, Honkaistentie 85 Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka YHTEINEN Asialista Aika Keskiviikko 4.2.2015 klo 17.30 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka ASIALISTA Lappeen seurakuntatalo,

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013. 23.4.2013 klo 18.00 19.04

Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013. 23.4.2013 klo 18.00 19.04 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan kirkon seurakuntasali 23.4.2013 klo 18.00 19.04 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo

Lisätiedot

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto

IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ (6) Kirkkoneuvosto IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 (6) A S I A L U E T T E L O: 55. Kokouksen avaus 56. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 58. Ääntenlaskijoiden valinta 59.

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ klo

Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 7/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 15.10.2013 klo 18.00 19.09. Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 14.2.2017 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Tiistai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 17.2.2015 klo 17.00 19.40 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA ASIALISTA/PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTO Kokous 7/2018 Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 18.00 20.10 Paikka Pertunmaan kirkko Läsnä Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus. Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 20/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Perjantai 8.10.2010 klo 17.00 17.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri

10.9.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Ijäs Antti sihteeri PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1

SEURAKUNTANEUVOSTO. Asialista Aika Maanantai klo Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 Asialista Kauppalankatu 1, 53300 Lappeenranta P. 040 3126 400, 040 3126 401 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 20.2.2017 klo 17.30 18.18 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Kauppalankatu 1 ASIALISTA

Lisätiedot

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puh. joht. saapui 1 klo 17. 36 Aso Janne Hellstén Jorma Hilakari Laura Huoponen Kirsi

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA torstai 26.5.2016 klo 18.00 20.03 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 Aika ja paikka Läsnä: Reposaaren pappila 6.11.2018 klo 18.30-19.08 Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja, pois Mäkinen Anitta

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 Kirkkoneuvosto 15.7.2009 97 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 9/2009 KOKOUSAIKA keskiviikko 15. päivänä heinäkuuta 2009 kello 10.00 alkaen KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA

Seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA/ 2013-03 PÖYTÄKIRJA Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantaina klo 17.00 18.20. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuoneessa läsnä / poissa Osanottajat Ylikangas Kimmo, kirkkoherra Grönlund Reino, jäsen Hartikainen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 12/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254. kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Yhteinen kirkkoneuvosto 21.8.2014 254 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 21.8.2014 klo 16.00 16.25 Paikka kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A Läsnä Rinne Heimo puheenjohtaja Nappu

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2009 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: 29.10.2009 kello 18.00 Paikka: Rusko Seurakuntakeskus (Vanhatie 7)/Leipomo Läsnä: Salminen Pasi puheenjohtaja Elomaa Ulla Eskola Reima Himala Milja Kankare Seija Koskinen Rauli

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 SIVU 50/2017. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 SIVU 50/2017. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2017 SIVU 50/2017 AIKA Torstai 6.7.2017 klo 8.30 9.15 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Jokinen Kaarina jäsen Lähdetmäki

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015. Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki. LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015. Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki. LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 9/2015 AIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.00 19.08 PAIKKA Seurakuntala, os. Kopsamontie 202, Juupajoki LÄSNÄ Aakula Kari Mattila Kalle Ahava Asta Pentti Krista Hakonen

Lisätiedot

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016

Salon seurakunnan kirkkovaltuusto. Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 2/2016 Aika: 9.2.2016 klo 19.00 19.30 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa

6.5.2015. Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tuomarila Sinikka. Janne Aso, Laura Langh-Lagerlöf, Sanna Tähkämaa PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.00 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Koho Matti Janne Ason vara Hilakari Laura klo 17.21 lähtien, 56 Huoponen Kirsi Kanervavuori

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 49 Kirkkoneuvosto 5/ 49 46 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 30.08.2011 46 Kokouskutsu asialistoineen on toimitettu kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 Kirkkoneuvosto 20.07.2011 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2011 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.20 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Hämäläinen Sari x Kantola Pentti x Varapj Kiljunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 16.09.2014 klo 18:00 19.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/35 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti

Kirkkoneuvosto (7) Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Kirkkoneuvosto 8.12.2016 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 8.12.2016 klo 16.30 16:41 Paikka Lokalahden seurakuntakoti Paanula, Papinpellontie 3, Lokalahti Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse

Lisätiedot

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja

Aika Keskiviikko klo Läsnä Lehikoinen Jouni puheenjohtaja Mikaelinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.5.2017 1 MIKAELINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 17.5.2017 klo 18.00-19.30 Paikka Suikkilan seurakuntakoti 50 KOKOUKSEN AVAUS Läsnä Lehikoinen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat

PÖYTÄKIRJA Paikka Pieni seurakuntasali, Koulukatu 26 PROTOKOLL Plats Lilla församlingssalen, Skolhusgatan 26. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 31.5.2018 klo 16.00 Sivu 1 / 6 Sisällys Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus... 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta... 2 Esityslistan hyväksyminen... 2 Kiinteistöpäällikön viran

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Tark: 49 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 19.10.2016 klo 18.00 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. Tähkämaa Sanna. Laura Langh-Lagerlöf, Miikka Sipilä, Sinikka Tuomarila, Janne Aso ja Harri Lukander PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Hilakari Laura Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo yhteisen kirkkoneuvoston Risto

Lisätiedot