EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä"

Transkriptio

1 EBTS100 Kodinohjausjärjestelmä

2 Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTSkodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Saat nyt automaatio, turvallisuus, mittaus, valaistuksenohjaus ja kiinteistötietojärjestelmän yhdessä edullisessa paketissa. EBTS:n selainkäyttöliittymän kautta kotiasi on helppo hallita mistä hyvänsä; kotoa, työpaikalta tai vaikkapa lomamatkalta. Helppokäyttöisyys, luotettavuus ja kustannustehokkuus ovat olleet EBTSjärjestelmän suunnittelun pääperiaatteita alusta lähtien. EBTSkokonaisjärjestelmän hinta on merkittävästi edullisempi kuin erillisjärjestelmien kokonaiskustannukset. Lisäksi yksi helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee kodinohjauksesta todellisen nautinnon! Kaikki yhdessä paketissa EBTSkodinohjausjärjestelmä sisältää ratkaisun, joka nitoo tiiviisti yhteen kodin turvallisuuden, säädön, ohjauksen, mittauksen, kulutuksen seurannan sekä huoltokirjan. Järjestelmän turvallisuustoiminnallisuus sisältää rikosilmoitus, palovaroitin ja vesivuotovahtijärjestelmät. Turvajärjestelmän antureita voidaan käyttää myös kotisi valaistuksen ja laitteiden ohjauksessa. Tiiviin integraation ansiosta EBTSkodinohjausjärjestelmä voi tuottaa laitteiden vikailmoitukset suoraan kotisi huoltokirjaan. Huoltokirja ja ohjeet ovat hyvässä tallessa EBTSjärjestelmässä ja saatavilla aina kun niitä tarvitset. EBTS:n huoltokirja auttaa sinua säilyttämään kiinteistösi arvon muistuttamalla kotisi tärkeistä huoltotoimenpiteistä. Ohjaus ja säätöjärjestelmän avulla voit ohjata kotisi valaistusta ja sähkölaitteita. Voit luoda omat profiilit erilaisille tilanteille niin koko talolle kuin yksittäisille tiloille tai huoneillekin. Säätöjärjestelmän avulla on helppo säätää ilmanvaihtoa ja lämmitystä tai antaa EBTS:n automatiikan huolehtia säädöstä. Säätöautomatiikan avulla voit säästää merkittävästi asumiskustannuksissa; älykäs ilmanvaihto ja lämmitys sekä energiaa säästävät valaistusprofiilit mahdollistavat tämän. säätö EBTS:n avulla on helppo seurata reaaliaikaisesti energian ja vedenkulutusta kodissasi. turvallisuus ohjaus huolto kirja Haluathan säästää? Asumiskustannukset muodostavat merkittävän kuluerän arkipäiväisistä menoistamme. EBTS kannustaa sinua energiankulutusindikaattorinsa avulla säästämään niin luontoa kuin myös asumiskustannuksissa. EBTS:n automaattiset toiminnot ilmastoinnin ja lämmityksen ohjauksessa ovat alentaneet sähkökulutusta jopa 20% testikohteissamme.

3 Helppokäyttöinen ja luotettava Selainkäyttöliittymä Selkeät kuvakkeet ja ohjetekstit ohjaavat käyttäjää kaikkialla käyttöliittymässä tekemään oikeita valintoja. Käyttöliittymä on suunniteltu toimimaan myös kosketusnäytöllisissä tietokoneissa ja PDAlaitteissa. Kotisi valaistuksen ja sähkön ohjausten, profiilien ja asetusten muokkaus voidaan tehdä ohjatusti asetusvelhon kautta, joka opastaa asetusten teossa vaihe vaiheelta. Eniten kiinnostavat kodin mittaukset ja tiedot käyttäjä voi valita näytettäväksi kaikilla sivuilla EBTSpalkissa. Etäkäyttö EBTSjärjestelmän selainkäyttöliittymä toimii kaikissa yleisimmissä selaimissa, pelikonsoleissa, matkapuhelimissa ja kämmentietokoneissa. Näin ollen voit käyttää järjestelmää monella eri päätelaitteella. Olemme sovittaneet EBTSselainkäyttöliittymän kullekin päätelaitteelle toimivaksi. Käyttöpaneeli EBTSjärjestelmän käyttäminen ei vaadi sinulta jatkuvaa tietokoneyhteyttä vaan graafiset EBTSkäyttöpaneelit näyttävät kodin kulutuksen ja tilan reaaliaikaisesti asukkaille. EBTSkodinohjausjärjestelmän käyttöpaneelit asennetaan käyntiovien läheisyyteen. Voit helposti valita mitkä tiedot kodin mittauksista näytetään käyttöpaneelissa. Paneelissa on kolme eri taustavaloväriä; vihreä, keltainen ja punainen, jotka toimivat kotisi energiankulutusindikaattorina. Huoltokirjan mukaisten tehtävien ja turvajärjestelmän viestien tiivistelmät tulevat näkyviin paneeliin. Ulkolämpötila ja kellonaika ovat myös helposti luettavissa näytöltä.

4 Varmista kotisi turvallisuus Turvajärjestelmä EBTSkodinohjausjärjestelmä valvoo kotisi turvallisuutta ollessasi kotona tai poissa. Turvajärjestelmä valvoo ovia, liikettä, savua, häkää, ilmanlaatua, lämpötilaa, kosteutta sekä monia muita turvallisuuteen liittyviä olosuhteita kodissasi. Voit määritellä useita eri turvallisuustiloja kodillesi; kotona, poissa, yö, kuorisuojaus, lapset kotona jne. Nämä turvallisuustilat on helppo aktivoida myös graafisesta EBTSkäyttöpaneelista. Hälytykset Havaitessaan poikkeuksellisen tilanteen kotonasi turvajärjestelmä käynnistää paikallisen hälytyksen sekä lähettää viestin määriteltyihin puhelimiin ja sähköpostiosoitteisiin. Järjestelmä suorittaa myös toimenpiteitä, jotka voidaan määritellä kullekin hälytystilanteelle erikseen. Esimerkiksi kosteusanturin havaitessa vettä sille kuulumattomassa paikassa suljetaan vedentulo rakennukseen, tulipalon havaitessa järjestelmä katkaisee sähköt pistorasioista, kytkee kaikki valot päälle sekä sammuttaa ilmanvaihdon tulipalon hillitsemiseksi. Etäkäyttöliittymän kautta voit tarkistaa kotisi tilan mistä hyvänsä; kotoa, työpaikalta tai vaikkapa lomamatkalta. Ei enää aiheetonta huolta siitä mitä kotonasi tapahtuu. Turvayksikkö SCU100 Käyttökohde Palovaroitin ja rikosilmoitusjärjestelmät. Vesivuotovahtien sekä muiden turvallisuuteen liittyvien anturien kytkentä järjestelmään. Hätäsireenit sekä akkuvarmennetun valaistuksen liitynnät. Liitynnät 1 kytkintietotulo (palovaroitin, PIR, ovikosketin,..) 4 kpl 12V hälytyslähtö (max 350mA/lähtö) 6 kpl 12V käyttösähkö antureille (PIR, palovaroitin,...)

5 Reaaliaikainen mittaus Energiankulutuksen seuranta EBTSkodinohjausjärjestelmä mittaa reaaliaikaisesti kotisi energiankulutusta. Sähkön, lämpöenergian sekä vedenkulutuksen mittauksia on helppo seurata selainkäyttöliittymästä. Nämä kulutuslukemat voit toki lukea myös graafisesta EBTSkäyttöpaneelista. EBTSkäyttöpaneelit asennetaan tyypillisesti käyntiovien läheisyyteen ja vain vilkaisu paneeliin kertoo sinulle energiankulutusindikaattorin väreillä tämän hetkisen kulutustason kodissasi. EBTSjärjestelmään voidaan liittää edullisesti huonekohtaisia lämpötila ja valoisuusantureita sekä ilmankosteutta ja laatua mittaavia laitteita. Järjestelmään on erittäin helppoa luoda ohjauksia, jotka perustuvat mittauksiin; esim. lämpötilan laskiessa alle 5 C käynnistä lämpöpatteri. Mittaustietojen tallennus ja vertailu EBTS100 järjestelmän muistiin voidaan tallennetaan kotisi kulutusja muut mittaustiedot jopa 20 vuoden ajalta. Näistä mittauksista saat kuvaajia haluamaltasi aikaväliltä tai voit tulostaa esim. taulukkomuotoisia raportteja valitsemasi aikavälin sähkönkulutuksesta tai lämpötiloista. Mittausyksikkö MSU100 Käyttökohde Kiinteistön reaaliaikainen sähkön, energian ja vedenkulutuksen mittaus. Lämpötilan, valoisuuden, suhteellisenkosteuden, pinnankorkeuden ja ilmanlaadun mittaukset. Liitynnät 8 kpl Lämpötilan, kosteuden, valoisuuden mittaustulo (SEN10X) 4 kpl Pulssitulo (24V/12V 2,5mA veden ja energiankulutus) 6 kpl 12V käyttösähkö antureille (energiamittarit,...) 6 kpl 010V / 020mA mittaustulo (Rin = 500ohm)

6 Valaistuksen ja laitteiden ohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmän avulla voit ohjata kotisi valaistusta ja laitteita erittäin monipuolisesti. Yksittäisten valaisimien ja laitteiden ohjaus on erittäin suoraviivaista valitset vain valaisimen tai laitteen, jonka haluat päälle tai pois. Yhtä helppoa on koko kodin, kerroksen tai huoneen asettaminen johonkin määrittelemistäsi ohjausprofiileista. Valaisimien ja laitteiden ohjaus voi tapahtua myös ajastetusti tai etäohjauksella. Valaisinkytkinten uudelleenohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmässä voit asettaa kytkinten ohjauksia uudelleen sekä ohjelmoida ne toimimaan eri tavoilla haluamasi laitteen tai profiilin ohjaimena. Mikä parasta, kytkinten ei tarvitse olla niitä kalleimpia, vaan voit vapaasti valita haluamasi kalustesarjan. Juuri tämän vuoksi EBTS:llä toteutettu valaistuksen ja laitteidenohjaus on erittäin edullinen ja joustava ratkaisu. Ohjausyksikkö CTU100 Käyttökohde Kiinteistön sähkölaitteiden, pistorasioiden ja valaistuksen päälle/pois ohjaus EBTSjärjestelmällä tai kiinteistön kytkimillä. Kiinteistön sähkön käyttökytkinten ja painikkeiden tulot. Liitynnät 1 24V ohjattu lähtö (500mA/lähtö, yksikkö max 750mA) 1 24/12V kytkintietotulo (2,5mA)

7 Talotekniikan säätö ja ohjaus Automaattiohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmä säätää ja ohjaa talotekniikan laitteita automaattisesti. Ilmanvaihdon, lämmityksen ja jäähdytyksen automatiikalle on helppo tehdä automaatioasetukset. EBTS liittyy talotekniikan laitteisiin jänniteviestin, virtaviestin, Ethernetin tai RS485 liitynnän kautta, erillisiä sovittimia laitteille ei yleensä tarvita. Manuaaliohjaus On helppoa antaa EBTSkodinohjausjärjestelmän automatiikan huolehtia kotisi automatiikan säädöstä. Halutessasi voit siirtyä manuaaliohjaukselle ja säätää laitteita suoraan käyttöliittymästä esim. valaistustasoa. Säätöyksikkö ADU100 Käyttökohde Ensisijainen käyttökohde ADU100:lle on talotekniikan automaation toteutus. ADU100 ohjaa laitteita jännite sekä virtaviesteillä tai RS485 liitynnän kautta. ADU100 soveltuu myös keskushimmentimien ohjaukseen. Liitynnät 6 kpl 24V ohjattu lähtö (500mA/lähtö, yksikkö max 750mA) 6 kpl potentiaalivapaa kosketin (max 48V) RS232C RS485 4 kpl 10mA lähtö 6 kpl 0/420mA lähtö

8 EBTSkodinohjausjärjestelmäpaketit Olemme koonneet valmiita kokonaispaketteja erikokoisiin ja tyyppisiin kohteisiin. EBTSpaketit sisältävät ohjausjärjestelmän sekä joukon antureita ja toimilaitteita. Järjestelmä on vapaasti laajennettavissa: mikäli kokoonpanoista ei löydy juuri sopivaa, voit aloittaa oman EBTS :n räätälöinnin valmispaketeista tai kokonaan puhtaalta pöydältä. Suosittelemme seuraavia kokoonpanoja kohteen neliöiden mukaan: EBTS100.S m 2 EBTS100.M m 2 EBTS100.L m 2 EBTS100.XL m 2 EBTSkokonaispakettien sisältö EBTS100 S M L XL Keskusyksikkö Turvallisuuusyksikkö Ohjausyksikkö Mittausyksikkö Säätöyksikkö Käyttöpaneeli Akku Akku Akku Akku Kaapelisarja Kaapelisarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja CPU100 SCU100 CTU100 MSU100 ADU100 KPD100 BAT100.S BAT100.M BAT100.L BAT100.XL CBL100 CBL101 SENS100.S SENS100.M SENS100.L SENS100.XL 3 kpl 4 kpl 8 kpl 3 kpl Kokonaispaketit on tehty helpottamaan järjestelmän valintaa. Muistathan, että lisämoduuleilla voit räätälöidä järjestelmän juuri sopivaksi! Lisätietoja EBTSkodinohjausjärjestelmästä osoitteesta ja sähköpostitse EKE Building Technology Systems, EKEYhtiöt, Piispanportti 7, Espoo.

9 Piipahda osoitteessa ja katso, minkälainen EBTSjärjestelmä sopii uuteen kotiisi. EKE Building Technology Systems kuuluu EKEYhtiöihin. EKEYhtiöt on suomalainen perheomisteinen konserni, jossa tunnetaan suomalaisen pientaloasukkaan asumisen tarpeet ja huolenaiheet. EBTSkodinohjausjärjestelmä on syntynyt satojen EKEyhtiöiden rakentamien pientalojen asukkaita kuunnellen. EKEYhtiöillä on myös parin vuosikymmenen kokemus integroitujen ohjaus, hallintaja diagnosointijärjestelmien suunnittelemisesta vaativiin matkustajajunaympäristöihin kautta maailman. Tämäkin osaaminen on nyt valjastettu jokaisen pientaloasukkaan hyödyksi. EKE Building Technology Systems, EKEYhtiöt, Piispanportti 7, Espoo,

HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE. Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE

HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE. Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE HELPPOA KODINHALLINTAA KAIKILLE Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE EKE BUILDING TECHNOLOGY SYSTEMS EKE Kotiautomaatio, Piispanportti 7, 02240 Espoo 200043-G (2014-04a) Ebts-kodinhallintajärjestelmä

Lisätiedot

Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE. EKE Kotiautomaatio, Piispanportti 7, 02240 Espoo

Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE. EKE Kotiautomaatio, Piispanportti 7, 02240 Espoo Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 KÄYTTÖOHJE Smarthome by EKE EKE Kotiautomaatio, Piispanportti 7, 02240 Espoo 200043-I (2014-25b) Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 Ebts on erinomainen valinta

Lisätiedot

Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140

Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 Kodinhallintajärjestelmä ebts-100/140 Muistiinpanot EKE Building Asennusohje - Anturit ja toimilaitteet Varoitukset Mikäli järjestelmä asennetaan väärin, voi seurauksena olla sähköiskun vaara tai muu vakava

Lisätiedot

OHJELMA LEHDISTÖMATERIAALI. LEHDISTÖTILAISUUS 20.09.2004 Älykäs talo- ja turvatekniikka sarjatuotantoon

OHJELMA LEHDISTÖMATERIAALI. LEHDISTÖTILAISUUS 20.09.2004 Älykäs talo- ja turvatekniikka sarjatuotantoon LEHDISTÖTILAISUUS 20.09.2004 Älykäs talo- ja turvatekniikka sarjatuotantoon OHJELMA 11.30 11.40 Risto Linturi; Älytalo nyt. Pioneerikokemuksia älytalossa asumisesta 11.40 11.50 Pasi Typpö; Pientalorakentamisen

Lisätiedot

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin KNX Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin 1 Uudenaikainen rakennus vähentää automaattisesti valaistusta ja lämmitystä huoneissa, joita ei käytetä. Se sytyttää valot henkilön astuessa

Lisätiedot

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan

Lisätiedot

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin KNX Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin Uudenaikainen rakennus vähentää automaattisesti valaistusta ja lämmitystä huoneissa, joita ei käytetä. Se sytyttää valot henkilön astuessa

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

SiMAP Automaatio. Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset

SiMAP Automaatio. Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset SiMAP Automaatio Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset Mikä SiMAP Automaatio? SiMAP Automaatio on täysin uudenlainen kiinteistöautomaatio keskuslämmitettyihin taloihin. Aidosti

Lisätiedot

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto Hybriditalon helppoa tehokkuutta Hybriditalossa on järkeä. Ja sitä on etenkin ohjauksessa. Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen

Lisätiedot

KNX on älykäs järjestelmä, joka lisää asumisviihtyvyyttä, turvallisuutta ja taloudellisuutta. KNX-Järjestelmä

KNX on älykäs järjestelmä, joka lisää asumisviihtyvyyttä, turvallisuutta ja taloudellisuutta. KNX-Järjestelmä KNX on älykäs järjestelmä, joka lisää asumisviihtyvyyttä, turvallisuutta ja taloudellisuutta. KNX-Järjestelmä KNX-Väylätekniikka (kuva: BEMI Automation Olen aina halunnut talon, joka ajattelee ja on helppo

Lisätiedot

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. KNX-taloautomaatio Tuoteluettelo 2012 3

Sisällysluettelo. KNX-taloautomaatio Tuoteluettelo 2012 3 KNX-taloautomaatio Tuoteluettelo 2012 Sisällysluettelo KNX-taloautomaatio 4 Energiatehokkuus on osa vastuullista arkea 6 Energiatehokkuusluokat 8 Kytkinyksikkö energianmittauksella 10 Järjestelmän rakenne

Lisätiedot

Suomi. Asema E Käyttöopas

Suomi. Asema E Käyttöopas Suomi Asema E Käyttöopas Asema E: Käyttöopas Asema Electronics Oy Tekijänoikeudet 2011-2012 Tämän teoksen tekijänoikeudet omistaa Asema Electronics Oy. Kaikki kopiointi, julkaisu tai tallentaminen kokonaan

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

Käyttäjän viiteopas. Daikin Altherma - Matalan lämpötilan Split EHBH04CA EHBH08CA EHBH16CA EHBX04CA EHBX08CA EHBX16CA

Käyttäjän viiteopas. Daikin Altherma - Matalan lämpötilan Split EHBH04CA EHBH08CA EHBH16CA EHBX04CA EHBX08CA EHBX16CA EHBH04CA EHBH08CA EHBH16CA EHBX04CA EHBX08CA EHBX16CA EHVH04S18CA EHVH08S18CA EHVH08S26CA EHVH16S18CA EHVH16S26CA EHVX04S18CA EHVX08S18CA EHVX08S26CA EHVX16S18CA EHVX16S26CA Suomi Sisällysluettelo Sisällysluettelo

Lisätiedot

LOMA-ASUNNON OHJAUSJÄRJES- TELMIEN VERTAILU

LOMA-ASUNNON OHJAUSJÄRJES- TELMIEN VERTAILU LOMA-ASUNNON OHJAUSJÄRJES- TELMIEN VERTAILU Jarmo Rantala Opinnäytetyö Toukokuu 2013 Talotekniikan koulutusohjelma Sähköinen talotekniikka TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Talotekniikan koulutusohjelma

Lisätiedot

Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö

Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö Kiinteistö autömaatiö ja kysynna n jöustö Kiinteistöautomaation tulevaisuuden mahdollisuuksia kysynnän joustossa selvitettiin opinnäytetyössä: - Heikki Eskelinen, Kysynnän jousto : Kiinteistöautomaatiojärjestelmät

Lisätiedot

Käyttäjän viiteopas. Daikin Altherma maalämpöpumppu EGSQH10S18AA9W. Käyttäjän viiteopas Daikin Altherma maalämpöpumppu. Suomi

Käyttäjän viiteopas. Daikin Altherma maalämpöpumppu EGSQH10S18AA9W. Käyttäjän viiteopas Daikin Altherma maalämpöpumppu. Suomi Suomi Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1 Yleiset varotoimet 2 1.1 Tietoja asiakirjasta... 2 1.1.1 Varoitusten ja symbolien merkitys... 2 1.2 Käyttäjälle... 2 2 Tietoa tästä asiakirjasta 3 3 Tietoja järjestelmästä

Lisätiedot

Tuoteluettelo 2014. ABB i-bus KNX-taloautomaatio. Joustava ohjausjärjestelmä rakennuksiin

Tuoteluettelo 2014. ABB i-bus KNX-taloautomaatio. Joustava ohjausjärjestelmä rakennuksiin Tuoteluettelo 201 ABB i-bus KNX-taloautomaatio Joustava ohjausjärjestelmä rakennuksiin Sisällysluettelo ABB i-bus KNX-taloautomaatio Järjestelmän rakenne Sovellusesimerkit Tuotteet Teknisiä tietoja Hakemisto

Lisätiedot

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput

NIBE Poistoilma. Uuden sukupolven lämpöpumput NIBE Poistoilma Uuden sukupolven lämpöpumput 2 NIBE Poistoilma + Miksi puhaltaa energiaa ulos kun voit ottaa sen talteen? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa

Lisätiedot

FORTUM FIKSU KÄYTTÖOHJE. Käyttöohje. 07.03.2013 versio 1.1. Electricity Solutions and Distribution Y-tunnus 1852328-0 Fortum Markets Oy

FORTUM FIKSU KÄYTTÖOHJE. Käyttöohje. 07.03.2013 versio 1.1. Electricity Solutions and Distribution Y-tunnus 1852328-0 Fortum Markets Oy Käyttöohje 07.03.2013 versio 1.1 FORTUM FIKSU KÄYTTÖOHJE Käyttöohje (a) SISÄLLYS 1 Mikä on Fortum Fiksu?... 1 1.1 Laitteet... 1 1.2 Järjestelmävaatimukset... 2 1.3 Turvallisuus- ja ympäristövarotoimet...

Lisätiedot

NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT

NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT NIBE Poistoilma UUDEN SUKUPOLVEN LÄMPÖPUMPUT + MIKSI PUHALTAA ENERGIAA ULOS KUN VOIT OTTAA SEN TALTEEN? Poistoilmalämpöpumppu on periaatteessa energiankierrätysjärjestelmä. Se kerää energiaa lämpimästä

Lisätiedot

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta!

Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Eltako langatonta talotekniikkaa Koe arkipäivä vuorokauden ympäri uudella tasolla! Enemmän joustavuutta, enemmän turvallisuutta ja enemmän aikaa! Nauti uudesta arkielämän vapaudesta! Mukava tapa aloittaa

Lisätiedot

Investoi rakennusautomaatioon KNX-taloautomaatio

Investoi rakennusautomaatioon KNX-taloautomaatio Investoi rakennusautomaatioon KNX-taloautomaatio Sisällysluettelo Älykäs KNX-taloautomaatio 3 Näe kiinteistösi mahdollisuudet 5 Mitä KNX-taloautomaation ohjaus tarkoittaa 7 Tavanomaisen ja älykkään ratkaisun

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELURAKENNUSTEN MATALAENERGIARAKENTAMISOHJE RAKENNUSAUTOMAATION SUUNNITTELUOHJE VERSIO 1.1

HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELURAKENNUSTEN MATALAENERGIARAKENTAMISOHJE RAKENNUSAUTOMAATION SUUNNITTELUOHJE VERSIO 1.1 HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELURAKENNUSTEN MATALAENERGIARAKENTAMISOHJE RAKENNUSAUTOMAATION SUUNNITTELUOHJE VERSIO 1.1 20.10.2010 2 HELSINGIN KAUPUNKI RAKENNUSVIRASTO HKR-Rakennuttaja RAKENNUSAUTOMAATION MATALAENERGIARAKENTAMISOHJEET

Lisätiedot

Kotitonttu-palvelu. Kotitonttu-palvelu Käyttöohje 0.8, 8.1.2014

Kotitonttu-palvelu. Kotitonttu-palvelu Käyttöohje 0.8, 8.1.2014 Kotitonttu-palvelu Mikä on Kotitonttu?... 3 Kokoonpano... 4 Lisälaitteet... 4 Palvelut... 5 Järjestelmävaatimukset... 5 Turvallisuus- ja ympäristövarotoimenpiteet... 5 Ohjausyksikön ja laitteiden varastointi

Lisätiedot

Exxact sähkökalusteet. Tuoteluettelo 2011

Exxact sähkökalusteet. Tuoteluettelo 2011 Exxact sähkökalusteet Tuoteluettelo 2011 2 Exxact Helpottaa työtäsi Vaatimukset täyttävä asennusjärjestelmä! Nykyaikaisessa kotitaloudessa on keskimäärin 60 sähkölaitetta ja konttoreissa vielä useampia.

Lisätiedot

Tulevaisuuden talo tämän päivän päätöksellä. Ensto Hybriditalon helppoa energiatehokkuutta.

Tulevaisuuden talo tämän päivän päätöksellä. Ensto Hybriditalon helppoa energiatehokkuutta. Sähköala SÄHKÖALA 3/2011 Erikoisnumero sähköistyksistä kodinrakentajille ja remontoijille Koti Sähkömiestä metsästämässä Helpon remontin salaisuudet Ajankohtaista kodin viihdejärjestelmistä www.sahkoala.fi

Lisätiedot

VUODEN NIBETURVA. Enemmän. kuin koskaan aikaisemmin! Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa. Uplink TM -etävalvonta vakiona

VUODEN NIBETURVA. Enemmän. kuin koskaan aikaisemmin! Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa. Uplink TM -etävalvonta vakiona NIBE UUTISET 1/2014 www.nibe.fi Enemmän UUTUUStuotteita kuin koskaan aikaisemmin! 6 VUODEN Valmiit lämmityspaketit Monipuolista & joustavaa MAALÄMPÖUUTUUDET Uplink TM -etävalvonta vakiona cool-in maaviilennys

Lisätiedot