EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EBTS-100 Kodinohjausjärjestelmä"

Transkriptio

1 EBTS100 Kodinohjausjärjestelmä

2 Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTSkodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Saat nyt automaatio, turvallisuus, mittaus, valaistuksenohjaus ja kiinteistötietojärjestelmän yhdessä edullisessa paketissa. EBTS:n selainkäyttöliittymän kautta kotiasi on helppo hallita mistä hyvänsä; kotoa, työpaikalta tai vaikkapa lomamatkalta. Helppokäyttöisyys, luotettavuus ja kustannustehokkuus ovat olleet EBTSjärjestelmän suunnittelun pääperiaatteita alusta lähtien. EBTSkokonaisjärjestelmän hinta on merkittävästi edullisempi kuin erillisjärjestelmien kokonaiskustannukset. Lisäksi yksi helppokäyttöinen käyttöliittymä tekee kodinohjauksesta todellisen nautinnon! Kaikki yhdessä paketissa EBTSkodinohjausjärjestelmä sisältää ratkaisun, joka nitoo tiiviisti yhteen kodin turvallisuuden, säädön, ohjauksen, mittauksen, kulutuksen seurannan sekä huoltokirjan. Järjestelmän turvallisuustoiminnallisuus sisältää rikosilmoitus, palovaroitin ja vesivuotovahtijärjestelmät. Turvajärjestelmän antureita voidaan käyttää myös kotisi valaistuksen ja laitteiden ohjauksessa. Tiiviin integraation ansiosta EBTSkodinohjausjärjestelmä voi tuottaa laitteiden vikailmoitukset suoraan kotisi huoltokirjaan. Huoltokirja ja ohjeet ovat hyvässä tallessa EBTSjärjestelmässä ja saatavilla aina kun niitä tarvitset. EBTS:n huoltokirja auttaa sinua säilyttämään kiinteistösi arvon muistuttamalla kotisi tärkeistä huoltotoimenpiteistä. Ohjaus ja säätöjärjestelmän avulla voit ohjata kotisi valaistusta ja sähkölaitteita. Voit luoda omat profiilit erilaisille tilanteille niin koko talolle kuin yksittäisille tiloille tai huoneillekin. Säätöjärjestelmän avulla on helppo säätää ilmanvaihtoa ja lämmitystä tai antaa EBTS:n automatiikan huolehtia säädöstä. Säätöautomatiikan avulla voit säästää merkittävästi asumiskustannuksissa; älykäs ilmanvaihto ja lämmitys sekä energiaa säästävät valaistusprofiilit mahdollistavat tämän. säätö EBTS:n avulla on helppo seurata reaaliaikaisesti energian ja vedenkulutusta kodissasi. turvallisuus ohjaus huolto kirja Haluathan säästää? Asumiskustannukset muodostavat merkittävän kuluerän arkipäiväisistä menoistamme. EBTS kannustaa sinua energiankulutusindikaattorinsa avulla säästämään niin luontoa kuin myös asumiskustannuksissa. EBTS:n automaattiset toiminnot ilmastoinnin ja lämmityksen ohjauksessa ovat alentaneet sähkökulutusta jopa 20% testikohteissamme.

3 Helppokäyttöinen ja luotettava Selainkäyttöliittymä Selkeät kuvakkeet ja ohjetekstit ohjaavat käyttäjää kaikkialla käyttöliittymässä tekemään oikeita valintoja. Käyttöliittymä on suunniteltu toimimaan myös kosketusnäytöllisissä tietokoneissa ja PDAlaitteissa. Kotisi valaistuksen ja sähkön ohjausten, profiilien ja asetusten muokkaus voidaan tehdä ohjatusti asetusvelhon kautta, joka opastaa asetusten teossa vaihe vaiheelta. Eniten kiinnostavat kodin mittaukset ja tiedot käyttäjä voi valita näytettäväksi kaikilla sivuilla EBTSpalkissa. Etäkäyttö EBTSjärjestelmän selainkäyttöliittymä toimii kaikissa yleisimmissä selaimissa, pelikonsoleissa, matkapuhelimissa ja kämmentietokoneissa. Näin ollen voit käyttää järjestelmää monella eri päätelaitteella. Olemme sovittaneet EBTSselainkäyttöliittymän kullekin päätelaitteelle toimivaksi. Käyttöpaneeli EBTSjärjestelmän käyttäminen ei vaadi sinulta jatkuvaa tietokoneyhteyttä vaan graafiset EBTSkäyttöpaneelit näyttävät kodin kulutuksen ja tilan reaaliaikaisesti asukkaille. EBTSkodinohjausjärjestelmän käyttöpaneelit asennetaan käyntiovien läheisyyteen. Voit helposti valita mitkä tiedot kodin mittauksista näytetään käyttöpaneelissa. Paneelissa on kolme eri taustavaloväriä; vihreä, keltainen ja punainen, jotka toimivat kotisi energiankulutusindikaattorina. Huoltokirjan mukaisten tehtävien ja turvajärjestelmän viestien tiivistelmät tulevat näkyviin paneeliin. Ulkolämpötila ja kellonaika ovat myös helposti luettavissa näytöltä.

4 Varmista kotisi turvallisuus Turvajärjestelmä EBTSkodinohjausjärjestelmä valvoo kotisi turvallisuutta ollessasi kotona tai poissa. Turvajärjestelmä valvoo ovia, liikettä, savua, häkää, ilmanlaatua, lämpötilaa, kosteutta sekä monia muita turvallisuuteen liittyviä olosuhteita kodissasi. Voit määritellä useita eri turvallisuustiloja kodillesi; kotona, poissa, yö, kuorisuojaus, lapset kotona jne. Nämä turvallisuustilat on helppo aktivoida myös graafisesta EBTSkäyttöpaneelista. Hälytykset Havaitessaan poikkeuksellisen tilanteen kotonasi turvajärjestelmä käynnistää paikallisen hälytyksen sekä lähettää viestin määriteltyihin puhelimiin ja sähköpostiosoitteisiin. Järjestelmä suorittaa myös toimenpiteitä, jotka voidaan määritellä kullekin hälytystilanteelle erikseen. Esimerkiksi kosteusanturin havaitessa vettä sille kuulumattomassa paikassa suljetaan vedentulo rakennukseen, tulipalon havaitessa järjestelmä katkaisee sähköt pistorasioista, kytkee kaikki valot päälle sekä sammuttaa ilmanvaihdon tulipalon hillitsemiseksi. Etäkäyttöliittymän kautta voit tarkistaa kotisi tilan mistä hyvänsä; kotoa, työpaikalta tai vaikkapa lomamatkalta. Ei enää aiheetonta huolta siitä mitä kotonasi tapahtuu. Turvayksikkö SCU100 Käyttökohde Palovaroitin ja rikosilmoitusjärjestelmät. Vesivuotovahtien sekä muiden turvallisuuteen liittyvien anturien kytkentä järjestelmään. Hätäsireenit sekä akkuvarmennetun valaistuksen liitynnät. Liitynnät 1 kytkintietotulo (palovaroitin, PIR, ovikosketin,..) 4 kpl 12V hälytyslähtö (max 350mA/lähtö) 6 kpl 12V käyttösähkö antureille (PIR, palovaroitin,...)

5 Reaaliaikainen mittaus Energiankulutuksen seuranta EBTSkodinohjausjärjestelmä mittaa reaaliaikaisesti kotisi energiankulutusta. Sähkön, lämpöenergian sekä vedenkulutuksen mittauksia on helppo seurata selainkäyttöliittymästä. Nämä kulutuslukemat voit toki lukea myös graafisesta EBTSkäyttöpaneelista. EBTSkäyttöpaneelit asennetaan tyypillisesti käyntiovien läheisyyteen ja vain vilkaisu paneeliin kertoo sinulle energiankulutusindikaattorin väreillä tämän hetkisen kulutustason kodissasi. EBTSjärjestelmään voidaan liittää edullisesti huonekohtaisia lämpötila ja valoisuusantureita sekä ilmankosteutta ja laatua mittaavia laitteita. Järjestelmään on erittäin helppoa luoda ohjauksia, jotka perustuvat mittauksiin; esim. lämpötilan laskiessa alle 5 C käynnistä lämpöpatteri. Mittaustietojen tallennus ja vertailu EBTS100 järjestelmän muistiin voidaan tallennetaan kotisi kulutusja muut mittaustiedot jopa 20 vuoden ajalta. Näistä mittauksista saat kuvaajia haluamaltasi aikaväliltä tai voit tulostaa esim. taulukkomuotoisia raportteja valitsemasi aikavälin sähkönkulutuksesta tai lämpötiloista. Mittausyksikkö MSU100 Käyttökohde Kiinteistön reaaliaikainen sähkön, energian ja vedenkulutuksen mittaus. Lämpötilan, valoisuuden, suhteellisenkosteuden, pinnankorkeuden ja ilmanlaadun mittaukset. Liitynnät 8 kpl Lämpötilan, kosteuden, valoisuuden mittaustulo (SEN10X) 4 kpl Pulssitulo (24V/12V 2,5mA veden ja energiankulutus) 6 kpl 12V käyttösähkö antureille (energiamittarit,...) 6 kpl 010V / 020mA mittaustulo (Rin = 500ohm)

6 Valaistuksen ja laitteiden ohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmän avulla voit ohjata kotisi valaistusta ja laitteita erittäin monipuolisesti. Yksittäisten valaisimien ja laitteiden ohjaus on erittäin suoraviivaista valitset vain valaisimen tai laitteen, jonka haluat päälle tai pois. Yhtä helppoa on koko kodin, kerroksen tai huoneen asettaminen johonkin määrittelemistäsi ohjausprofiileista. Valaisimien ja laitteiden ohjaus voi tapahtua myös ajastetusti tai etäohjauksella. Valaisinkytkinten uudelleenohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmässä voit asettaa kytkinten ohjauksia uudelleen sekä ohjelmoida ne toimimaan eri tavoilla haluamasi laitteen tai profiilin ohjaimena. Mikä parasta, kytkinten ei tarvitse olla niitä kalleimpia, vaan voit vapaasti valita haluamasi kalustesarjan. Juuri tämän vuoksi EBTS:llä toteutettu valaistuksen ja laitteidenohjaus on erittäin edullinen ja joustava ratkaisu. Ohjausyksikkö CTU100 Käyttökohde Kiinteistön sähkölaitteiden, pistorasioiden ja valaistuksen päälle/pois ohjaus EBTSjärjestelmällä tai kiinteistön kytkimillä. Kiinteistön sähkön käyttökytkinten ja painikkeiden tulot. Liitynnät 1 24V ohjattu lähtö (500mA/lähtö, yksikkö max 750mA) 1 24/12V kytkintietotulo (2,5mA)

7 Talotekniikan säätö ja ohjaus Automaattiohjaus EBTSkodinohjausjärjestelmä säätää ja ohjaa talotekniikan laitteita automaattisesti. Ilmanvaihdon, lämmityksen ja jäähdytyksen automatiikalle on helppo tehdä automaatioasetukset. EBTS liittyy talotekniikan laitteisiin jänniteviestin, virtaviestin, Ethernetin tai RS485 liitynnän kautta, erillisiä sovittimia laitteille ei yleensä tarvita. Manuaaliohjaus On helppoa antaa EBTSkodinohjausjärjestelmän automatiikan huolehtia kotisi automatiikan säädöstä. Halutessasi voit siirtyä manuaaliohjaukselle ja säätää laitteita suoraan käyttöliittymästä esim. valaistustasoa. Säätöyksikkö ADU100 Käyttökohde Ensisijainen käyttökohde ADU100:lle on talotekniikan automaation toteutus. ADU100 ohjaa laitteita jännite sekä virtaviesteillä tai RS485 liitynnän kautta. ADU100 soveltuu myös keskushimmentimien ohjaukseen. Liitynnät 6 kpl 24V ohjattu lähtö (500mA/lähtö, yksikkö max 750mA) 6 kpl potentiaalivapaa kosketin (max 48V) RS232C RS485 4 kpl 10mA lähtö 6 kpl 0/420mA lähtö

8 EBTSkodinohjausjärjestelmäpaketit Olemme koonneet valmiita kokonaispaketteja erikokoisiin ja tyyppisiin kohteisiin. EBTSpaketit sisältävät ohjausjärjestelmän sekä joukon antureita ja toimilaitteita. Järjestelmä on vapaasti laajennettavissa: mikäli kokoonpanoista ei löydy juuri sopivaa, voit aloittaa oman EBTS :n räätälöinnin valmispaketeista tai kokonaan puhtaalta pöydältä. Suosittelemme seuraavia kokoonpanoja kohteen neliöiden mukaan: EBTS100.S m 2 EBTS100.M m 2 EBTS100.L m 2 EBTS100.XL m 2 EBTSkokonaispakettien sisältö EBTS100 S M L XL Keskusyksikkö Turvallisuuusyksikkö Ohjausyksikkö Mittausyksikkö Säätöyksikkö Käyttöpaneeli Akku Akku Akku Akku Kaapelisarja Kaapelisarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja Anturi ja toimilaitesarja CPU100 SCU100 CTU100 MSU100 ADU100 KPD100 BAT100.S BAT100.M BAT100.L BAT100.XL CBL100 CBL101 SENS100.S SENS100.M SENS100.L SENS100.XL 3 kpl 4 kpl 8 kpl 3 kpl Kokonaispaketit on tehty helpottamaan järjestelmän valintaa. Muistathan, että lisämoduuleilla voit räätälöidä järjestelmän juuri sopivaksi! Lisätietoja EBTSkodinohjausjärjestelmästä osoitteesta ja sähköpostitse info@ebts.fi. EKE Building Technology Systems, EKEYhtiöt, Piispanportti 7, Espoo.

9 Piipahda osoitteessa ja katso, minkälainen EBTSjärjestelmä sopii uuteen kotiisi. EKE Building Technology Systems kuuluu EKEYhtiöihin. EKEYhtiöt on suomalainen perheomisteinen konserni, jossa tunnetaan suomalaisen pientaloasukkaan asumisen tarpeet ja huolenaiheet. EBTSkodinohjausjärjestelmä on syntynyt satojen EKEyhtiöiden rakentamien pientalojen asukkaita kuunnellen. EKEYhtiöillä on myös parin vuosikymmenen kokemus integroitujen ohjaus, hallintaja diagnosointijärjestelmien suunnittelemisesta vaativiin matkustajajunaympäristöihin kautta maailman. Tämäkin osaaminen on nyt valjastettu jokaisen pientaloasukkaan hyödyksi. EKE Building Technology Systems, EKEYhtiöt, Piispanportti 7, Espoo,

EBTSkodinohjausjärjestelmä

EBTSkodinohjausjärjestelmä 1 Edullinen kokonaisjärjestelmä EBTS-kodinohjausjärjestelmä on kodinohjauksen ja -hallinnan uuden sukupolven kokonaisratkaisu. Automaatio-, turvallisuus-, mittaus-, valaistuksenohjaus- ja kiinteistötietojärjestelmät

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona.

Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Ensto Intro -kodinohjain Aina kotona. Olitpa itse kotona tai poissa, Ensto Intro -kodinohjain tuo huolettomuutta asumiseen. 2 Ensto Intro -kodinohjausjärjestelmä tarjoaa yksinkertaisen ja helpon kotona/poissa

Lisätiedot

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu.

Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Enemmän turvaa. Vähemmän huolia. Sonera Vahdin avulla tiedät, mitä kotonasi tapahtuu. Sonera Vahdin avulla ennakoit, tarkkailet ja tiedät mitä kotonasi tapahtuu Sonera Vahti -palvelun avulla valvot kotisi

Lisätiedot

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO

BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO BERKER EIB/KNX -TALOAUTOMAATIO KUINKA ÄLYKÄS SINUN KOTISI ON? Toisille koti merkitsee lepoa ja rauhaa arjen kiireistä, toisille viihtymistä ystävien, perheen tai harrastusten parissa. Tarpeemme vaihtelevat,

Lisätiedot

Kiinteistötekniikkaratkaisut

Kiinteistötekniikkaratkaisut Kiinteistötekniikkaratkaisut SmartFinn AUTOMAATIO SmartFinn Automaatio on aidosti helppokäyttöinen järjestelmä, joka tarjoaa kaikki automaatiotoiminnot yhden yhteisen käyttöliittymän kautta. Kattavat asuntokohtaiset

Lisätiedot

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka -

Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen. - Älykäs, hallittu talotekniikka - Merkittävä energiansäästö & Mukavan huoleton ja turvallinen asuminen - Älykäs, hallittu talotekniikka - Agenda Mistä on kyse? Hyödyt Älykäs talotekniikan ohjaus käytännössä Miksi HomeSoft? Tekninen ratkaisu

Lisätiedot

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut

xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut xxxxxx0209afi Schneider KNX Kiinteistöautomaation ja ohjausjärjestelmien vakioratkaisut Vakioratkaisut kiinteistöjen toimintojen ohjaukseen Tehokas energianhallinta Schneider KNX -vakioratkaisujen energiatehokkuuden

Lisätiedot

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS

TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS TALOAUTOMAATIO KODIN KESKITETTY SÄHKÖTOIMINTOJEN OHJAUS 2015 Kaikki kodin sähkötoiminnot yhdessä järjestelmässä VALVONTA AUTOTALLIN OVET VERHO-OHJAUS OHJAUSJÄRJESTELMÄ ENERGIANKULUTUS LÄMMITYS VALAISTUS

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER

Taito Tehdä Turvallisuutta. Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä PRO CONTROLLER PRO CONTROLLER PC-8016 KAMEROILLA VARUSTETTU KOTIAUTOMAATIOKESKUS Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA

Tyrnävä SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Tyrnävä 16.11.2017 SÄÄSTÖÄ JA MUKAVUUTTA Energiamurros on käynnissä Älykäs energia Tarve tehdä jotain! Puhtaan energian tuotanto Älykäs energian hallinta Sähkölämmitystä on joka puolella Pientalot 485.000

Lisätiedot

Taito Tehdä Turvallisuutta

Taito Tehdä Turvallisuutta Taito Tehdä Turvallisuutta Kotimainen GSM-pohjainen ohjaus ja valvontajärjestelmä HOME CONTROLLER HOME CONTROLLER HC-0016, HC-WF HELPPOKÄYTTÖINEN KODINOHJAUSJÄRJESTELMÄ Käyttö ja ohjelmointi helposti näytöllä

Lisätiedot

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä

KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä KIINTEISTÖPILVI.FI Olosuhteiden helpompaa ja tehokkaampaa säätämistä Koska asunto on kallis sekä rahalliselta että tunnearvoltaan, siitä kannattaa pitää erittäin hyvää huolta tavalla, josta nauttivat sekä

Lisätiedot

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio

YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio YLELLISTÄ MUKAVUUTTA KOTIISI EIB/KNX-taloautomaatio 1 Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Haluatko mukavamman elämän? liiketunnistimet sytyttävät valot autotalliin, tuulikaappiin ja keittiöön saapuessasi kotiin saat

Lisätiedot

MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU

MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU MITTAUSJÄRJESTELMÄ Verkon valvontaan Laskutukseen Sarjaliitäntä RS-485 Modbus RTU www.hedtec.fi Mittarit Teollisuuden ja kiinteistöjen energianmittauksiin ja sähköverkon analysointiin. Täydellinen etäkäyttö.

Lisätiedot

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi.

Avaa ovi älykkääseen kotiin. Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Avaa ovi älykkääseen kotiin Älykkäämpi tapa suojata kotisi. Smart Living. Älykäs kodin turvajärjestelmä, joka luo huolettomuutta. Yale Smart Living -konsepti on luotu juuri sinun elämääsi sopivaksi - se

Lisätiedot

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin

Uponor C-46 -lämmönsäädin. Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Uponor C-46 -lämmönsäädin Säätilan mukaan kompensoituva ohjain vesikiertoisiin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmiin Tuotteen kuvaus Luovaa tekniikkaa helppo asentaa ja käsitellä Uponorin C-46-lämmönsäädin

Lisätiedot

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa

Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa Yli puolet suomalaisista asuu alueilla, jossa ulkovalaistusta ohjataan C2 SmartLight -ratkaisuilla. Älykkäällä valaistuksella elämyksiä ja silmäniloa C2 SmartLight -elämyskonseptit Valo seuraa kulkijaa

Lisätiedot

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa.

Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Nauti lämmöstä ja säästä kustannuksissa. UUDET living by Danfoss -termostaatit. Harppaus kohti laadukkaampaa asumista. Asenna ja unohda Uudet living by Danfoss termostaatit

Lisätiedot

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö

MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA. FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö MOBIILIPEDAKOGIA OPETUKSESSA FERCS10 kiinteistön ohjaus- ja valvontajärjestelmän kytkentä, konfigurointi ja käyttö Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida Sähkö- ja automaatiotekniikka LSKKY 5.12.2013

Lisätiedot

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät

SiMAP lämmityksen säätö. SiMAP säätää - Sinä säästät SiMAP lämmityksen säätö SiMAP säätää - Sinä säästät Rappukäytävään asennettava reititin vahvistaa antureiden signaalia säätimelle. Mikä SiMAP Säätö? SiMAP Säätö on täysin uudenlainen kiinteistön lämmityksen

Lisätiedot

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle

Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä. Suunnitteluopas rakentajalle Strömfors IHC -kodinohjausjärjestelmä Suunnitteluopas rakentajalle Nykyaikaiseen kotiin kuuluu olennaisena osana ajanmukainen sähköistysratkaisu. Strömfors IHC on kodinohjausjärjestelmä, joka perinteisten

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16

Ahontie 8, NIITTYLAHTI 1 16 AWADA - ohjausjärjestelmä sisältää ohjelmistot ja laitteistot, ohjelmointipalvelut ja asennuksen. Järjestelmä tarjoaa joustavan manuaalisen ja automaattisen valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Ratkaisulla

Lisätiedot

UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ. 4.11.2014 Atte Kallio Projektinjohtaja Helsingin Energia

UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ. 4.11.2014 Atte Kallio Projektinjohtaja Helsingin Energia UUSIUTUVA ENERGIA HELSINGIN ENERGIAN KEHITYSTYÖSSÄ 4.11.2014 Projektinjohtaja Helsingin Energia ESITYKSEN SISÄLTÖ Johdanto Smart City Kalasatamassa Aurinkovoimalan teknisiä näkökulmia Aurinkovoimalan tuotanto

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen ohjaus- ja valvontajärjestelmä Copyright, 2013 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog savelight AutoLog SaveLight on täydellinen katuvalojen hallintaratkaisu. :n

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä.

24/7 Haluamasi lämpötilat. Täydellisiä hetkiä. living by Danfoss -lämmityksen ohjaus Laatuaikaa Kodin miellyttävässä lämmössä living by Danfoss -lämmityksen ohjauksen avulla voit ohjata helposti ja tehokkaasti elektronisia termostaatteja sekä langatonta

Lisätiedot

kansi Enerventin perusilmeellä

kansi Enerventin perusilmeellä Enervent Superior ja Premium Ilmanvaihtolaitteet ilmalämpöpumpulla kansi Enerventin perusilmeellä Fresh, hot & cool Enervent Superior- ja Premium -sarjat Ilmanvaihto lämmitys jäähdytys Ensto Enerventin

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta

Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto eohjain ja eohjain Mini Kodinohjaus ja etähallinta Ensto Hybriditalon helppoa tehokkuutta Hybriditalossa on järkeä. Ja sitä on etenkin ohjauksessa. Hybriditalo on Enston talotekninen ratkaisu energiatehokkaaseen

Lisätiedot

Energiatehokkuus ja rakennuksen automaation luokitus

Energiatehokkuus ja rakennuksen automaation luokitus Energiatehokkuus ja rakennuksen automaation luokitus Energiatehokkuus enemmän vähemmällä Tulos: hyvä sisäilmasto ja palvelutaso Panos: energian kulutus Rakennuksen energiatehokkuuteen voidaan vaikuttaa

Lisätiedot

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA

Talosi pitää sinusta SÄHKÖASENNUKSIA Talosi pitää sinusta Ä L Y K K Ä I T Ä SÄHKÖASENNUKSIA Älykkäitä ja mukavuutta lisääviä sähköasennuksia Älykäs sähköasennusjärjestelmä INELS hallinnoi kotisi toimintoja lämmityksen, ilmastoinnin ja valaistuksen

Lisätiedot

AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA. Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo

AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA. Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo AKSELI KIINTEISTÖPALVELUT OY TALOTEKNIIKKA Asiakastilaisuus 18.5.2015 Aitiopaikka, Valtion virastotalo TALOTEKNIIKAN PALVELUORGANISAATIO toiminnon esimies energianhallintapäällikkö Teemu Halenius LVIS-työt

Lisätiedot

Versio Fidelix Oy

Versio Fidelix Oy Versio 1.96 2014 Fidelix Oy Sisällysluettelo 1 Yleistä... 4 1.1 Esittely... 4 1.1 Toimintaperiaate... 5 1.2 Käyttöönotto... 6 2 Käyttöliittymä... 7 2.1 Päävalikko ja käyttö yleisesti... 7 2.2 Säätimen

Lisätiedot

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Merenkulkijanranta. Petri Lehtinen Yksikönjohtaja, Asunto-, alue- ja automaatioratkaisut Caverion Suomi Oy

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Merenkulkijanranta. Petri Lehtinen Yksikönjohtaja, Asunto-, alue- ja automaatioratkaisut Caverion Suomi Oy Kehittyvä kerrostalo -seminaari 19.11.2015 Merenkulkijanranta Petri Lehtinen Yksikönjohtaja, Asunto-, alue- ja automaatioratkaisut Suomi Oy Liikevaihto Suomessa 521 milj. EUR vuonna 2014 VAHVA markkina-asema

Lisätiedot

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1

ABB i-bus KNX taloautomaatio. Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? ABB Group May 11, 2016 Slide 1 Sakari Hannikka, 11.5.2016 Kiinteistöjen ohjaukset KNX vai ABB-free@home? May 11, 2016 Slide 1 ABB i-bus KNX taloautomaatio May 11, 2016 Slide 2 KNX on maailman ainoa avoin standardi kotien ja rakennusten

Lisätiedot

SiMAP Automaatio. Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset

SiMAP Automaatio. Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset SiMAP Automaatio Yhdellä järjestelmällä kaikki kiinteistön mittaukset ja ohjaukset Mikä SiMAP Automaatio? SiMAP Automaatio on täysin uudenlainen kiinteistöautomaatio keskuslämmitettyihin taloihin. Aidosti

Lisätiedot

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä

Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Hyvinkään Vuokra-Asunnot Oy: Lämmityksen ohjaus- ja seurantajärjestelmä Osallistumishakemukseen liittyviä kysymyksiä saapui määräaikaan 15.11.2014 klo 12.00 mennessä 18 kappaletta. Ohessa on yhteenveto

Lisätiedot

Älykkäämpi uuden sukupolven lämmönjakokeskus.

Älykkäämpi uuden sukupolven lämmönjakokeskus. Älykkäämpi uuden sukupolven lämmönjakokeskus. KIINTEISTÖN MIELLYTTÄVÄ SISÄLÄMPÖTILA PIENEMPI ENERGIAN- KULUTUS ÄLYKÄS OHJAUS- JÄRJESTELMÄ PAREMPI JÄÄHTYMÄ Fiksuilla valinnoilla energiatehokkuutta Taloyhtiön

Lisätiedot

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen

Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen Joustavaa tehokkuutta kotisi lämmöntarpeeseen LÄMPÖÄSSÄ by ROTEX HPSU Compact on todistetusti monipuolinen ja energiatehokas ilma/vesilämpöpumppu patteri- ja lattialämmitysjärjestelmiin sekä käyttöveden

Lisätiedot

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi!

Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Asukkaan käyttöohje Tervetuloa Fortum SmartLiving -palvelun käyttäjäksi! Palvelun avulla ohjaat kotisi toimintoja älykkäästi ja tarkkailet energian- ja vedenkulutustasi lähes reaaliaikaisesti. Fortum SmartLiving

Lisätiedot

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus

Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus Ari Tolonen, OptiWatti Oy Lähienergialiiton aamiaistilaisuus 16.10.2018 Sisältö OptiWatti Oy Mikä on OptiWatti? Case-esimerkkejä Tuotekehitysputkessa OptiWatti Oy 2013 Yhtiön perustaminen 2014 Palvelun

Lisätiedot

ÄLYKÄS HUONEKOHTAINEN LÄMMITYKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ

ÄLYKÄS HUONEKOHTAINEN LÄMMITYKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Säästä kotisi lämmityskuluissa jopa 40 % ÄLYKÄS HUONEKOHTAINEN LÄMMITYKSEN OHJAUSJÄRJESTELMÄ Sisältö Kotivo Oy Kiinteistön nykytilanne Kotivo-laitteen toimintaperiaate Kotivon säästöt ja hyödyt Kotivon

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550

ASENNUSOHJE. Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 ASENNUSOHJE Sulanapidon ohjauskeskus ETR2-1550 KÄYTTÖKOHTEET Sulanapidon ohjaus Ohjauskeskusten toiminta perustuu sekä lämpötilan mittaukseen että kohteeseen kertyvän lumen tai jään samanaikaiseen havaitsemiseen.

Lisätiedot

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen

SUUNNITTELIJAN OPAS. Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen SUUNNITTELIJAN OPAS Ratkaisuja esivalmisteltuun asentamiseen 3 Esivalmisteltu asennusjärjestelmä Asennusjärjestelmä on kehitetty helpottamaan asennustyötä ja vastaamaan nykyaikaisen rakentamisen vaatimuksia.

Lisätiedot

LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT

LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT OHJAUSJÄRJESTELMÄT LUOTETTAVAT JA JOUSTAVAT OHJAUSJÄRJESTELMÄT Mepun ohjausjärjestelmät ovat joustavia ja turvallisia käyttää. Luotettavien järjestelmien ansiosta kuivaamojen käyttö on helppoa ja sujuvaa.

Lisätiedot

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin

Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin Scanvarm SCS-sarjan lämpöpumppumallisto ratkaisu pieniin ja suuriin kiinteistöihin 05/2013 SCS10-15 SCS21-31 SCS40-120 SCS10-31 Scanvarm SCS-mallisto on joustava ratkaisu erityyppisiin maaenergiajärjestelmiin.

Lisätiedot

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB

OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA. Busch-Installationsbus EIB OHJAUSPANEELI TOIMIVUUS JA MUOTOILU TASAPAINOSSA Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 1 Sisällys Toimivuus ja muotoilu tasapainossa 2 Monitoiminen ohjauspaneeli 4 Toimintovalikoima tuo mukavuutta

Lisätiedot

EBTS-OPETUSYMPÄRISTÖ. Kare Rantanen. Opinnäytetyö Toukokuu 2013 Talotekniikan koulutusohjelma Sähköinen talotekniikka Tampereen ammattikorkeakoulu

EBTS-OPETUSYMPÄRISTÖ. Kare Rantanen. Opinnäytetyö Toukokuu 2013 Talotekniikan koulutusohjelma Sähköinen talotekniikka Tampereen ammattikorkeakoulu EBTS-OPETUSYMPÄRISTÖ Kare Rantanen Opinnäytetyö Toukokuu 2013 Talotekniikan koulutusohjelma Sähköinen talotekniikka Tampereen ammattikorkeakoulu TIIVISTELMÄ Tampereen ammattikorkeakoulu Talotekniikan koulutusohjelma

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje

DIMLITE Daylight. Sähkönumero 2604221. Käyttöohje DIMLITE Daylight Sähkönumero 2604221 Käyttöohje T1 / T2 sisääntulot Yksittäispainikeohjaus Nopea painallus Tx painikkeesta sytyttää valaistuksen sytytyshetkellä valitsevaan päivänvalotilanteeseen tai viimeisimmäksi

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Yksinmyyjä Euroopassa. Ymmärrä veden kieltä. Suojaa kotisi vuotojen varalta. Säästä vettä. Säästä rahaa.

Yksinmyyjä Euroopassa. Ymmärrä veden kieltä. Suojaa kotisi vuotojen varalta. Säästä vettä. Säästä rahaa. Yksinmyyjä Euroopassa Ymmärrä veden kieltä Suojaa kotisi vuotojen varalta. Säästä vettä. Säästä rahaa. Tee muutos kotona. Vaikuta koko maailmaan. Yleisimpiä vesivahinkoja on putkien vuotaminen. Suomessa

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN

Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Enervent-ilmanvaihto JÄRJESTELMÄT MUUHUN KUIN ASUINKÄYTTÖÖN Hajautettu ilmanvaihtojärjestelmä Muissa kuin asuinrakennuksissa on järkevää käyttää hajautettua ilmanvaihtoa. Rakennus voidaan mukauttaa jakamalla

Lisätiedot

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka

SiMAP Kiinteistötekniikkaratkaisut. Kiinteistötekniikka SiMAP ratkaisut Sivu 1 Yritys: Si-tecno Oy Insinööritoimisto, perustettu 1987 Yksityisomistuksessa, neljä henkilöosakasta Ydinliiketoiminta aiemmin elektroniikan suunnittelualihankinta ja teollisuuden

Lisätiedot

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0

Käyttöohje. Aura Remote App v1.6.0 Käyttöohje Aura Remote App v0 Kirjautuminen Applikaation version numero Mahdollisuus testata sovelluksen Demo versiota. Tähän voit syöttää koodin, jonka löydät Aura Remoten keskusyksikön takaa. Valitse

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä

FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvontajärjestelmä FF-Automation AutoLog SaveLight Katuvalojen valvonta Copyright, 2011 FF-AUTOMATION FF-Automation AutoLog sovelluksia Korroosionestojärjestelmien kaukokäyttö Katuvalo-ohjaukset Pumppaamot Jätevedenpuhdistamot

Lisätiedot

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako

Näytesivut. Kaukolämmityksen automaatio. 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako 5 Kaukolämmityksen automaatio 5.1 Kaukolämmityskiinteistön lämmönjako Kaukolämmityksen toiminta perustuu keskitettyyn lämpimän veden tuottamiseen kaukolämpölaitoksella. Sieltä lämmin vesi pumpataan kaukolämpöputkistoa

Lisätiedot

Älykkään vesihuollon järjestelmät

Älykkään vesihuollon järjestelmät Älykkään vesihuollon järjestelmät Älykkään vesihuollon järjestelmät fcgsmart.fi Älykäs vesihuolto 6. Organisaatio, johtaminen ja asiakaspalvelu 5. Tiedon yhdistäminen ja analysointi 4. Tiedon hallinta

Lisätiedot

EMS Light Nordic -seurantatyökalu

EMS Light Nordic -seurantatyökalu 8 EMS Light Nordic EMS Light Nordic on helppokäyttöinen seurantatyökalu, jonka avulla yritys voi helposti seurata ja analysoida esimerkiksi energian kulutusta, jätemääriä sekä materiaaleihin liittyviä

Lisätiedot

ENNEN KUIN PISARASTA TULEE TULVA. GROHE SENSE HAVAITSEE JA HUOLEHTII.

ENNEN KUIN PISARASTA TULEE TULVA. GROHE SENSE HAVAITSEE JA HUOLEHTII. ENNEN KUIN PISARASTA TULEE TULVA. GROHE SENSE HAVAITSEE JA HUOLEHTII. ETKÖ USKO, ETTÄ SE VOISI TAPAHTUA SINULLE? TOSIASIA ON, ETTÄ JOKA TOINEN KOTITALOUS ON KOKENUT VESIVAHINGON VÄHINTÄÄN KERRAN. HÄLYTTÄVÄT

Lisätiedot

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2

DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 DATALOGGERI DT-171 PIKAKÄYTTÖOHJE V 1.2 S&A Matintupa 2007 Ohjelman käynnistys Ohjelma käynnistyy tuplaklikkaamalla DATALOGGER ohjelmakuvaketta. Ohjelma avautuu tuplaklikkaamalla Datalogger kuvaketta.

Lisätiedot

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ

MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ 1 (8) MICRA HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ SMS-VIESTEILLÄ Made in EU Poland, valmistaja Satel. Micra on aito ammattitason hälytysjärjestelmä omakotitaloihin, verstaisiin, maatalouteen ja muihin pienempiin kohteisiin.

Lisätiedot

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi

Maailman helppokäyttöisin akkulaturi Maailman helppokäyttöisin akkulaturi -akkulaturilla saat helposti täyteenladatun akun. Sinun tarvitsee vain kytkeä akkulaturi sähköverkkoon, liittää helppokäyttöiset liittimet akkuun ja painaa virtapainiketta.

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Energiansäästö työpaikalla Miksi energiaa kannattaa säästää? Mistä työpaikan energiankulutus muodostuu? Miten töissä voi säästää energiaa? Lämmitys Jäähdytys Sähkö Valaistus

Lisätiedot

Kaukolämpölaitteiston ylläpito, kulutusseurannan hyödyt ja kaukolämmön kehittyvät palvelut

Kaukolämpölaitteiston ylläpito, kulutusseurannan hyödyt ja kaukolämmön kehittyvät palvelut Kaukolämpölaitteiston ylläpito, kulutusseurannan hyödyt ja kaukolämmön kehittyvät palvelut 25.10.2017 Taloyhtiön energiatehokas ylläpito -tapahtuma, Valtuustotalo, Espoonkatu 5, Espoo Ilkka Rautio Mitkä

Lisätiedot

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen

ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013. Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen ABB Oy, Harri Liukku 16.9.2013 Harri Liukku, ABB Oy 23.1.2014 Pitäjänmäen tehdashallin valaistusratkaisujen uudistus Älyä ja energiatehokkuutta kiinteistöihin Energiankäyttö aiheuttaa eniten ympäristökuormitusta

Lisätiedot

IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi. Harri Ripatti

IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi. Harri Ripatti IV- kuntotutkimuksen perusosa ja järjestelmien yleisarviointi Harri Ripatti TAVOITTEET Täyttääkö IV-järjestelmä nykyiselle tai tulevalle käytölle asetetut tavoitteet Sisäilmasto, energia, toiminnallisuus

Lisätiedot

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy

SMART CITY käytännön kokemuksia. VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy SMART CITY käytännön kokemuksia VALOA seminaari, Oulu 25.11.2015 Kari Kananen, Tuotepäällikkö Valopaa Oy ilumination Älykäs valaistuksen ohjausjärjestelmä Miellyttävä ympäristö Valaistuksen optimointi

Lisätiedot

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab

NP-2T DL ohje. Oy Nylund-Group Ab NP-2T DL ohje Oy Nylund-Group Ab 5.10.2018 NP-2T DL Ominaisuudet: Ohjaa DALI-valaisimia broadcastkomennoin Ei vaadi ohjelmointia Sisäänrakennettu tehonsyöttö DALIväylälle Dynaaminen valaistuksenohjaus

Lisätiedot

LVI - I N HVACON S I N Ö Ö R I T O I M I S T O RAU

LVI - I N HVACON S I N Ö Ö R I T O I M I S T O RAU = FYYSINEN PISTE DO OHJAUS DI INDIOINTI DI HÄLYTYS AO SÄÄTÖ AI ITTAUS ALAESUS 1 = OHJELALLINEN PISTE DO DI DI AO AI R (SU) S2 S3 S1 235P1 EC1 232P1 91 92 FG1 PDIE 1 SU1 TE 9 93 94 PI oneellinen alapohjan

Lisätiedot

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Ensto-valaistus. Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Ensto-valaistus Toimiva kokonaisuus 8.4.2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Miksi Ensto-valaistus Laaja valikoima ratkaisuja koteihin ja kiinteistöihin Energiatehokkuus Toimivuus Taloudellisuus Ilkivallan ehkäisy

Lisätiedot

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200

Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu. Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Käyttövalmis ratkaisu Maaenergiakeskus L 40 80 Maaenergiakeskus XL 120 200 Lämpöässä Maaenergiakeskus Uusi tuotesarja kiinteistöluokkaan Lämpöässä Maaenergiakeskus on tehtaalla

Lisätiedot

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry

Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Apua hälyttävä WC ja itsestään sammuva liesi? Talotekniikka turvallisen asumisen edistäjänä. KIRA mediatapaaminen Harri Liukku, ABB Oy KNX Finland ry Kiinteistö- ja rakennusfoorumin media-aamiainen 6.9.2012

Lisätiedot

T-MALLISTO. ratkaisu T 0

T-MALLISTO. ratkaisu T 0 T-MALLISTO ratkaisu T 0 120 Maalämpö säästää rahaa ja luontoa! Sähkölämmitykseen verrattuna maksat vain joka neljännestä vuodesta. Lämmittämisen energiatarve Ilmanvaihdon 15 % jälkilämmitys Lämpimän käyttöveden

Lisätiedot

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin

Jokin ulkopuolisen valmistajan 24V tai 230V jännitetasolla toimiva säädin Sivu 1/6 PEMCO PMFC- puhallinpattereiden ohjaus Pemcon puhallinpattereiden ohjaus on toteutettu sekä suunnittelija, että käyttäjän kannalta mahdollisimman helpoilla ja tehokkailla ratkaisuilla. Pemco tarjoaa

Lisätiedot

Laboratorion säätöjärjestelmät

Laboratorion säätöjärjestelmät Fanison Laboratorion ilmanvaihdon kokonaisjärjestelmä huolehtii työntekijöistä ja pitää samalla painesuhteet haluttuina. FL 200 / FL 204 / FL 204B Laboratorion säätöjärjestelmät Teknisesti erilaisista

Lisätiedot

EC-KASETTIPATTERI PMFC

EC-KASETTIPATTERI PMFC EC-KASETTIPATTERI PMFC Laadukkaat, vesikiertoiset kasettipatterit jäähdytykseen ja / tai lämmitykseen. PMFC-kasettipatterit ovat saatavissa nykyaikaisilla energiatehokkailla ECpuhaltimilla. Kasettipattereiden

Lisätiedot

Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö. Pekka Karppanen

Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö. Pekka Karppanen Oulun kaupunki / Schneider Electric Buildings Finland Oy Energiatehokas kiinteistö Pekka Karppanen Valaistus Valaisimien sammuttaminen Yleispätevä ohje valaisimien sammuttamisesta tiloissa on, että jos

Lisätiedot

Uusi huippuimurisarja

Uusi huippuimurisarja Uusi huippuimurisarja CASA F -sarja koostuu 8 mallista, joita on saatavana kolmessa eri koossa ja jotka kattavat ilmavirrat 2,1 m³/s saakka. CASA F on äänieristetty huippuimuri energiatehokkailla EC-puhaltimilla,

Lisätiedot

Kohdekiinteistöjen RAU-järjestelmien analyysi verrattuna AU-luokitukseen

Kohdekiinteistöjen RAU-järjestelmien analyysi verrattuna AU-luokitukseen Kohdekiinteistöjen RAU-järjestelmien analyysi verrattuna AU-luokitukseen Tavoitteiden avulla kohti parempaa automaatiota Sakari Uusitalo Sami Mikkola Rakennusautomaation energiatehokkuusluokitus Standardissa

Lisätiedot

Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot PILASTER OY

Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot PILASTER OY SUOMALAINEN Suomalaisten tekniikka-alan insinöörien kehittämä tuote Tekniikka puhtaasti Suomalaista käsityötä Suomalaiset sijoittajatahot OTA YHTEYTTÄ Email: info@pilaster.fi Gsm: +358 10 58 34 100 www.pilaster.fi

Lisätiedot

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013

ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA. Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 ENERGIANSÄÄSTÖ TYÖPAIKALLA Helsingin Kaupungin energiansäästötapahtuma 9.10.2013 1 MIKSI SÄÄSTÄÄ ENERGIAA? NOPEIN JA TEHOKKAIN TAPA HILLITÄ ILMASTON- MUUTOSTA. SE SÄÄSTÄÄ RAHAA. UUSIUTUMATTOMIEN ENERGIANLÄHTEIDEN

Lisätiedot

Mittausteknologia uusien palveluiden mahdollistajana Mauri Patrikainen Landis+Gyr Oy

Mittausteknologia uusien palveluiden mahdollistajana Mauri Patrikainen Landis+Gyr Oy Mittausteknologia uusien palveluiden mahdollistajana Mauri Patrikainen Landis+Gyr Oy Jun-09 1 - Landis+Gyr - Mittausteknologia uusien palveluiden mahdollistajana - Mauri Patrikainen Uusia palvelumahdollisuuksia

Lisätiedot

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite

Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite Arvo-Tec T Drum 2000 ruokintalaite -tarkka ruokintalaite nykyaikaiseen kalanruokintaan Ruokintalaitteen kehitystyössä on kiinnitetty huomiota annostelun tarkkuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Tekniset tiedot:

Lisätiedot

WISE pikaopas. Järjestelmä- ja tuotekatsaus.

WISE pikaopas. Järjestelmä- ja tuotekatsaus. WISE pikaopas Järjestelmä- ja tuotekatsaus. Näin WISE toimii! Vaihe vaiheelta IC Design WISE-järjestelmän selkeä rakenne Olemme ylpeitä uudesta IC Design -tuotevalintaohjelmastamme. Se auttaa sinua löytämään

Lisätiedot

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje

Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje Salusfin Mobiilisovellus Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Mobiilisovellus Asentaminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen... 3 Mobiilisovellus Kirjautuminen ja turvallisuus... 4 Mobiilisovellus Kotinäkymä...

Lisätiedot

Referenssi - AutoLog ControlMan ja Langattomat anturit Kaatopaikan etävalvontaa pilvipalveluna

Referenssi - AutoLog ControlMan ja Langattomat anturit Kaatopaikan etävalvontaa pilvipalveluna Referenssi - AutoLog ControlMan ja Langattomat anturit Kaatopaikan etävalvontaa pilvipalveluna Copyright FF-Automation 2011 PROJEKTIN KUVAUS: ONGELMA: Kaatopaikan haitallisia vaikutuksia ympäristöön pyritään

Lisätiedot

Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015

Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015 Sähkön etämittaus ja energiansäästö - Taloyhtiöiden energiailta 7.10.2015 Keski-Suomen Energiatoimisto www.kesto.fi/energianeuvonta energianeuvonta@kesto.fi 1 Sisältö Sähkön etämittaus Suomessa Energiayhtiöiden

Lisätiedot

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen

ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen ABLOY CONTROL Avain uuteen turvallisuuteen Kodin langaton lukitus- ja hälytysjärjestelmä An ASSA ABLOY Group brand ABLOY CONTROL on kodin langaton lukitusjärjestelmä Helppo asentaa uusiin ja vanhoihin

Lisätiedot

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä.

Metos IoLiving. Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä. Metos IoLiving Kattava lämpötilanseurantajärjestelmä helpottamaan keittiön työtäsi vaivatonta elintarviketurvallisuuden omavalvontaa varmistamisessa www.metos.com Metos IoLiving Helposti heti käyttöön

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN

KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN KÄYTTÖOHJE CELOTRON GSM LÄMPÖPUMPPUOHJAIN Snro: 7163630 Kiitos tuotteemme hankinnasta. Tämä älykäs gsm toiminen laite ei ainostaan ohjaa lämpöpumppua vaan se myös tarkkailee huonelämpötilaasi ja sähköverkon

Lisätiedot

LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO

LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO LISÄLAITTEET JA KYTKENTÄOHJEET HOME CONTROLLER PRO CONTROLLER GSMGATE CENTRO LISÄLAITTEIDEN KYTKENTÄ 1. NTC-lämpötila-anturi (tuotenro 800-023) Lämpötila-anturi on integroitu käyttövalmiiksi n. 4 m pitkän

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot