SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA"

Transkriptio

1 SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA 12/ Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Virastot ja laitokset suljettuina joulukuun lopussa Kaupungintalo ja Halikon virastotalo pidetään suljettuina Aikuissosiaalityön, vammaispalvelun ja lastensuojelun palveluissa on virka-ajan päivystys em. päivinä to ja ma klo 8-16 ja pe Palveluihin saa yhteyden soittamalla kaupungin vaihteeseen puh Virka-ajan ulkopuolella toimii sosiaalipäivystys, johon saa hätätilanteissa yhteyden hätäkeskuksen kautta. Terveyspalvelut Kuusikon joulunajan muutokset: Kiikalan vastaanotto suljettu , yhteydenotot pääterveysasemalle puh tai Kiskon vastaanotto suljettu , yhteydenotot pääterveysasemalle puh tai Neuvola suljettu , yhteydenotot Perttelin neuvolaan to ja ma klo 12-13, puh Kuusjoen vastaanotto suljettu , yhteydenotot Läntiselle terveysasemalle puh tai Suomusjärven vastaanotto suljettu , yhteydenotot pääterveysasemalle puh tai Neuvola suljettu , yhteydenotot Perttelin neuvolaan to ja ma klo 12 13, puh Muurlan neuvola suljettu , yhteydenotot Perttelin neuvolaan to ja ma klo puh Liikelaitos Salon Kaukolämmön ja Liikelaitos Salon Veden toimistot pidetään suljettuina Päivystysluonteiset palvelut järjestetään.

2 2 Kirjastopalvelut hikirjastot ovat suljettuina Myöskään Halikon kirjastoauto ei liikennöi tuona aikana. Salon pääkirjasto on avoinna normaalista poiketen : tiistai klo keskiviikko klo torstai klo perjantai klo lauantai suljettu maanantai klo Lomautusten lisäksi kirjastot ovat suljettuina seuraavasti: Kiskon kirjasto on suljettu ja Perttelin kirjasto on suljettu Suomusjärven kirjasto on suljettu Kirjasto on poikkeuksellisesti avoinna lauantaina klo 10 13, jolloin siellä vietetään joulumyyjäisiä. Särkisalon kirjasto on suljettu ja Salon pääkirjaston kirjastoauto ei liikennöi Halikon kirjastoauto ei kierrä Salon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina jouluna sekä uudenvuodenpäivänä Uudenvuodenaattona ovat avoinna: - pääkirjasto klo Perniö klo Suomusjärvi klo Halikon, Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen, Muurlan, Perttelin sekä Särkisalon kirjastot ovat suljettuina. Kuva Saija Helin POIKKEUKSET KIRJASTOJEN AUKIOLOAJOISSA Salon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina itsenäisyyspäivänä Kirjastot ovat suljettuina myös itsenäisyyspäivän aattona, keskiviikkona henkilökunnan kehittämispäivän vuoksi. Halikon sairaalan kirjasto on avoinna keskiviikkona klo ja suljettu itsenäisyyspäivänä Henkilökunnan lomautuksista johtuen kaikki lä- Salon kaupunginkirjaston kaikkien toimipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteesta: www. salo.fi/kirjasto. Niitä voi tiedustella myös pääkirjastosta puh. (02) ja (02) sekä suoraan lähikirjastoista. Salon kaupunginkirjasto on myös Facebookissa. Tapahtumia Salon pääkirjastossa Laurin koulun 8. luokkalaisten valokuvanäyttely Kiikalan kirjastossa käsitöiden myyntinäyttely saakka.

3 3 Kuusjoen kirjastossa valokuvaaja Essi Seppälän valokuvanäyttely Aequoreus Vita saakka. Muurlan kirjastossa Eero Ilolan maalauksia, 85-vuotisjuhlanäyttely Suomusjärven kirjastossa joulumyyjäiset lauantaina Kirjasto on avoinna klo Halikon sairaalan kirjastossa Osmo Nurmen valokuvanäyttely Kuvia Märynummelta vuoden loppuun saakka. Kirjasto on avoinna torstaisin klo (ei itsenäisyyspäivänä). rekisteröitymällä voit työn lisäksi hakea myös harjoittelupaikkaa, opinnäytetyöpaikkaa tai kumppaneita. Osaajat rekisteröityvät portaaliin anonyymisti. Rekisteröitymällä osaajaksi varmistat, että saat täyden hyödyn kaupungin markkinointitoimenpiteistä ja parannat näin työnsaantimahdollisuuksiasi. Yrityksille Professionals.fi -portaali tarjoaa nopean kanavan löytää tarvittavaa osaamista yrityksen tarpeisiin. Kulttuuripalvelut Aluetoimikunnat Salon aluetoimikunnat järjestävät päätösseminaarin RAHATTOMAT JA VALLATTOMAT MAALISSA KATSEET ETEENPÄIN! Keskiviikkona klo , Salon kaupungintalo, Tehdaskatu 2, valtuustosali Tammi. Alustajina Arto Koski ja Eero Uusitalo. Keskustelua. Tervetuloa kaikki lähidemokratiasta ja alueellisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet! Kahvi- ja puurotarjoilu Lisätietoja: puh Marjatta Ticklén Ammattilaisten osaajaportaali Kulttuuriasiain yksikkö klo 19 Kulttuuritalo KIVA, Horninkatu 21. Salon kulttuuriasiain yksikön ja Halikon Musiikkiyhdistyksen yhteinen, perinteinen joulukonsertti Autuas tää hekti Nuoret ja nuorekkaat muusikot ja laulajat tuovat raikkaan joulutervehdyksen kaupunkilaisille. Liput 10 / kpl, ennakkoon kenkäliike Zapatosta ja kaksi tuntia ennen konsertin alkua ovelta. Koululaislippu (alle 16 -v.) 5, vain ovelta. PROFESSIONALS.FI - TYÖKALU OSAAMISESI MARKKINOINTIIN Nyt voit rekisteröityä myös suomeksi Professionals.fi -osaajaportaali on varsinaissuomalaisen osaamisen markkinointipaikka ja näyteikkuna. Osaajaportaalin tavoitteena on saada mahdollisimman moni ammattilainen työllistymään olemassa oleviin tai alueelle sijoittuviin uusiin yrityksiin. Portaaliin Laatuelokuvat yhteistyössä Bio-Salon kanssa Bio- Salo, Helsingintie 11. Liput The Artist (K-7) Lisätietoja kulttuuriasiain yksikön järjestämistä tapahtumista löytyy osoitteessa Salon kulttuuritapahtumia löytyy osoitteesta www. salo.fi/kulttuuritapahtumat

4 4 Taidemuseo Samu SALON TAIDEMUSEO VETURITALLI Mariankatu 14, puh Avoinna: ti-pe 10 18, la ja su Liput 4. Alle 18-v. ilmainen sisäänpääsy. Vapaa pääsy kunkin kuukauden ensimmäisenä perjantaina, joulukuussa vapaa pääsy pe HUOM! Veturitalli on kiinni itsenäisyyspäivänä 6.12., jouluna sekä vuodenvaihteessa asti METSIEN MIEHET Metsäaiheisen näyttelyn satumaailmassa pöllöt ja metsäläiset nousevat pääosaan. Mukana Hannes Autere, ITE-taide ja nykytaiteen kärkinimiä. Näyttely tehty yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa, kuraattorina Veikko Halmetoja. Tornissa 6.1. asti MAKLA LAINEEN studionäyttely PORE 50* Veturitallin pihalla TIMO A. AALLON valoteos sarjasta Arbores Mortes, Kuolleet puut asti. YLEISÖOPASTUKSET KESKIVIIKKOISIN 16:30 Taidemuseon kaikkiin näyttelyihin on mahdollista tutustua opastetulla kierroksella. Yleisöopastukset sisältyvät pääsymaksuun ja kestävät noin 45 minuuttia. NÄYTTELYKAVERI Haluatko tutustua näyttelyyn taidemuseon Ystävä-yhdistyksen jäsenen kanssa ja vaihtaa ajatuksia, vertailla omia kokemuksia tai vaikkapa väitellä. Näyttelykaveri on paikalla joulukuussa klo LASTEN TYÖPAJA Metsien miehet -näyttelyn yhteydessä järjestetään avoin lasten työpaja pe 7.12., johon voi tulla vapaasti aikavälillä Työpajaohjaajana toimii kuvataiteilija Tuula Nikulainen. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset, alle 5-vuotiaat aikuisen seurassa. JOULUISTA PIANOMUSIIKKIA Elina Välttilä soittaa taidemuseon kahvilassa joulun tunnelmissa pe klo Vapaa pääsy! Myös museon näyttelyihin voi tutustua maksutta 7.2. VETURITALLIN MUSEOKAUPPA Paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten tuotteita pukinkonttiin. Myynnissä laaja valikoima Salon historiaa käsitteleviä teoksia ja taidekirjoja, kortteja sekä lahjatavaroita. Museokauppa on avoinna aina museon auki ollessa. Lisätietoja: Löydät Salon taidemuseon myös facebookista. Joulun tunnelmaa Meritalon museossa sunnuntaina klo Museon vieressä Wanhan ajan joulutori. Osoite: Moisionkatu 18. Salo. P tai liput 2/1. Tervetuloa! Liikuntapalvelut ILMOITTAUTUMINEN KEVÄÄN RYHMIIN Liikuntaoppaassa mainitut ryhmät jatkuvat kevätkaudella viikoilla Kevään ryhmiin ilmoittautuminen ohjatun liikunnan ja uimahallin 1. jakson (viikot 2-10) osalta alkaa ma klo 8 osoitteessa Uimahallin 1. jakson ryhmät ovat kaikki tässä lueteltu sekä ohjatusta saliliikunnasta ne ryhmät, joissa on muutoksia. Muut ryhmät löytyvät hellewistä, www. salo.fi/hellewi. Vesijumppien maksukäytäntö muuttuu: Vesijumpissa otetaan käyttöön sama maksukäytäntö kuin vauva- ja perheuinneissa. Kursseista maksetaan kurssin alkaessa 6 kertaa ja viimeiset kaksi kertaa kertamaksuina. LAPSET, ERITYISLAPSET JA PERHEET Vauva- ja perheuinnit Salon uimahallilla, Anistenkatu 6. Alkavat vauvat: Vauvauinti-info pidetään uimahallin liikuntatilassa (2.krs) klo Maksu vauva- ja perheuinneissa on 48 / 6krt + 2 viimeistä kertaa kertamaksulla 8 /krt. Maksu sisältää 2 aikuista ja vauvan.

5 5 Uinteja ei ole Alkavat vauvat Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa Enintään 10 osallistujaa Alkavat vauvat Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 10 osallistujaa. Maksu uimakouluista on 28. Alkeisuimakoulu: Uimakouluinfo vanhemmille järjestetään uimahallin 2. kerroksessa keskiviikkona klo 17. Uimakouluja ei järjestetä la Alkavat vauvat Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa Enintään 10 osallistujaa Vauvat jatko 1 Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 10 osallistujaa Vauvat jatko 1 Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa Enintään 10 osallistujaa Vauvat jatko 2 Terapia-allas. Su Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa Enintään 10 osallistujaa Perhe- ja sisarryhmä lapset 1-2-v. Lasten allas. Su HUOM! Uusi aika! Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 15 osallistujaa Perhe- ja sisarryhmä lapset 1-3-v. Lasten allas. Su HUOM! Uusi aika! Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 15 osallistujaa Perhe- ja sisarryhmä lapset 1-3-v. Lasten allas. Su HUOM! Uusi aika! Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 15 osallistujaa Perhe- ja sisarryhmä lapset 2-4-v. Lasten allas. Su HUOM! Uusi aika! Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 15 osallistujaa. Lasten uimakoulut Salon uimahallilla, Anistenkatu 6. Uimakouluihin voivat ilmoittautua v syntyneet ja sitä vanhemmat lapset Lasten alkeisuimakoulu 5-6-v. Lasten allas. La Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 16 osallistujaa Lasten jatkouimakoulu 6-10-v. Hyppyallas. La Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 20 osallistujaa. Jatkouimakouluun tulevan on osattava 10 m alkeisuintia Lasten alkeisuimakoulu 7-10-v. Lasten allas. La Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 16 osallistujaa Lasten alkeisuimakoulu 5-6-v. Lasten allas. La Opettaja avoin , 8 ohjauskertaa. Enintään 16 osallistujaa. Erityislasten uimakoulut Salon uimahallilla, Anistenkatu Kehitysvammaisten alkeisuimakoulu alkaen 5-v. Terapia-allas. La Heidi Lahtinen , 8 ohjauskertaa. Enintään 7 osallistujaa. Uimakoulut on tarkoitettu lapsille joilla on kehitysvamma, kielellinen erityisvaikeus tai autismi. Alkeisuimakoulussa opetellaan alkeisuimataitoja leikkien avulla. Merkitse lisätiedot kohtaan diagnoosi. Ryhmässä on avustajat Kehitysvammaisten jatkouimakoulu alkaen 5-v.

6 6 Terapia-allas. La Heidi Lahtinen , 8 ohjauskertaa. Enintään 10 osallistujaa. Uimakoulut on tarkoitettu lapsille joilla on kehitysvamma, kielellinen erityisvaikeus tai autismi. Jatkouimakoulussa vahvistetaan jo opittuja taitoja ja harjoitellaan mm. alkeisuintityylejä. Ryhmässä on avustajat. Merkitse lisätiedot kohtaan lapsen diagnoosi ja uimataito. TYÖIKÄISET Työikäisten vesiliikunta Salon uimahallilla, Anistenkatu 6. Vesijumpissa kurssimaksu on 39 /6 kertaa ja 2 kertaa kertamaksulla (6,50 /krt). Opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten hinta on 24 /6 kertaa ja 2 kertaa kertamaksulla (4 /krt). Poikkeuksena ryhmä Syvänvedenjumppa on kertamaksulla Vesijumppa Kilpa-allas. To klo Iris Westman , 8 ohjauskertaa. Enintään 35 osallistujaa. Reipas vesijumppa Syvänvedenjumppa Hyppyallas. To Iris Westman , 8 ohjauskertaa. Enintään 40 osallistujaa. Jumppaa ei ole Aloittelevien vesijumppa Terapia-allas. Pe klo Tiina Järvelä , 8 ohjauskertaa. Enintään 16 osallistujaa. Kurssi on tarkoitettu vesijumppaa aloitteleville ja kevyemmästä vesijumpasta pitäville. Terapia-altaan veden lämpötila on 30 astetta. Jumppaa ei ole Virkisty Vesijumpalla Kilpa-allas. La klo Jenni Wirtanen , 8 ohjauskertaa. Enintään 30 osallistujaa. Jumpataan altaassa, missä jalat ylettyvät pohjaan; tehdään vesijumpan perusliikkeitä, keskitytään avaaviin ja venyttäviin liikkeisiin. Jumppaa ei ole XL-vesijumppa Kilpa-allas. La Jenni Wirtanen , 8 ohjauskertaa. Enintään 25 osallistujaa. Vesijumpparyhmä on tarkoitettu ylipainoisille naisille ja miehille. Jumppaa ei ole Vesijumppa Kilpa-allas. La klo Jenni Wirtanen , 8 ohjauskertaa. Enintään 30 osallistujaa. Tunnilla jumpataan vauhdikkaasti ja välillä erilaisia vesijumppavälineitä käyttäen. Jumppaa ei ole Syvänvedenjumppa Hyppy-allas. La klo Jenni Wirtanen , 8 ohjauskertaa. Enintään 40 osallistujaa. Jumppaa ei ole Syvänvedenjumppa Hyppy-allas. Pe klo Tiina Järvelä , 14 ohjauskertaa. Kertamaksu 6,50. Enintään 40 osallistujaa. Opiskelijoiden, työttömien ja eläkeläisten kertamaksu 4 /kerta. Jumppaa ei ole eikä Ei ennakkoilmoittautumista! IKÄÄNTYNEET Ikääntyneiden vesiliikunta Uimahalli, terapia-allas, Anistenkatu 6, Salo Ilmoittautuminen klo 8 alkaen netin, www. salo.fi/hellewi, kautta tai puh. (02) Maksu 24 /6 kertaa + kaksi kertaa kertamaksulla 4 /krt. Enintään 18 osallistujaa Vesijumppaa ikäihmisille, Salo , 8 ohjauskertaa To Sirpa Hattunen. Jumppaa ei ole Pirteyttä Päiviin vesijumppaa ikäihmisille, Salo , 8 ohjauskertaa Ma Vertaisohjaaja Marjatta Andersson. Jumppaa ei ole SOVELTAVA LIIKUNTA Soveltava vesiliikunta Maksu 39 /6 kertaa + kaksi kertaa kertamaksulla 6,50 /krt. Eläkeläiset, työttömät sekä opiskelijat maksu 24 / 6 kertaa + kaksi kertaa kertamaksulla 4 /krt Tuki- ja liikuntaelinoireisten vesijumppa Uimahalli, terapia-allas, (Anistenkatu 6, Salo) Ke Virpi Lehto , 8 ohjauskertaa Enintään 17 osallistujaa. Ryhmään vaaditaan lääkärin lähete, joka toimitetaan kurssin alkaessa uimahallin kassalle. Lähete on voimassa kaksi vuotta. Jumppaa ei ole Lisätietoja Virpi Lehto p. (02)

7 Tuki- ja liikuntaelinoireisten vesijumppa Uimahalli, terapia-allas, (Anistenkatu 6, Salo) Ke Virpi Lehto , 8 ohjauskertaa Enintään 17 osallistujaa. Ryhmään vaaditaan lääkärin lähete, joka toimitetaan kurssin alkaessa uimahallin kassalle. Lähete on voimassa kaksi vuotta. Jumppaa ei ole Lisätietoja Virpi Lehto p. (02) Erityisryhmien vesivoimistelu Lehmirannan lomakeskus, Lehmirannantie , 14 ohjauskertaa. Ti klo Jenni Luodes / Hanna Sorsa Maksu 7,50 /krt. Enintään 27 osallistujaa. Puolen tunnin vesijumppa klo ja uintiaikaa ennen ja jälkeen. Jumppaa ei pidetä Maksu maksetaan paikan päällä ohjaajalle Erityisryhmien vesivoimistelu Lehmirannan lomakeskus, Lehmirannantie , 14 ohjauskertaa. Ti klo Jenni Luodes / Hanna Sorsa Maksu 7,50 / krt. Enintään 27 osallistujaa. Puolen tunnin vesijumppa klo ja uintiaikaa ennen ja jälkeen. Jumppaa ei pidetä Maksu maksetaan paikan päällä ohjaajalle. Telinejumpat Halikossa, Kiskossa, Perniössä ja Perttelissä: Hellewiin kirjattu kaikki muutokset! Vauva & vanhempi jumppa 3-12 kk, Salo. Ti klo > jumppa lopetetaan. TYÖIKÄISET Kiertoharjoittelu miehille ja naisille, Kuusjoki. Uusi aika on to klo XL-leidit, Perniö. Ryhmän uusi nimi on Venyttely. Tunti sisältää lyhyen alkulämmittelyn sekä pitkät ja tehokkaat venyttelyt. IKÄIHMISET Ikääntyneiden sisäliikunta Ikäihmisten ohjattu kuntosali, Kisko. Torstaisin klo Ohjaajana Saku Nikkanen. Parillinen viikko naiset, pariton viikko miehet. Ikäihmisten omatoiminen kuntosali, Kisko. Torstaisin klo Parillinen viikko miehet, pariton viikko naiset. Ei ohjausta. Ikäihmisten kuntosalikurssit, Salo. Uimahallin kuntosali. Uusi aika on keskiviikkoisin klo KAIKEN KANSAN VESIJUMPAT Salon uimahallilla, Anistenkatu 6. Ma klo Ti klo (syvänvedenjumppa) Ke klo To klo Jumpat on tarkoitettu kaikille uimataitoisille vesiliikunnan ystäville. Jumppiin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon ja jumppaamaan pääsee maksamalla uimahallin sisäänpääsymaksun. Kaikki innolla nauttimaan hauskasta puolituntisesta vedessä. Huom! Vuoden 2012 viimeiset jumpat ovat viikolla 49! (ma , ti ja ke ). Vuoden 2013 jumpat alkavat viikolla 2 ma 7.1. ja jatkuvat normaaliin tapaan. OHJATUN SALILIIKUNNAN MUUTOKSET (vrt. Liikuntaopas ) LAPSET, ERITYISLAPSET JA PERHEET Lasten sisäliikunta Lasten 0-6-v. ja vanhempien peuhutunti, Halikko. Uusi aika on su klo Pirteyttä päiviin Kuntosaliryhmä Salohalli. Uusi aika on ma klo OLETHAN HUOMANNUT NÄMÄ PIRTEYTTÄ PÄI- VIIN JUMPAT? Särkisalon jumppa ma klo Särkisalon koulu, Pensalontie 1. Ohjaajana Sinikka Kähkönen. Tasapainoryhmä, lämmittelyä, tasapainoharjoittelua, venyttelyä pe klo Ikäkeskus Majakka/ Halikkokoti, Hornintie 3. Ohjaajana Sirkka Vesander. ERITYISLIIKUNTAYHDISTYSTEN KUNTOSALIVUORO Erityisliikuntayhdistysten (vammais- ja kansanterveysjärjestöt) kuntosalivuoro Salohallin kuntosali (Pormestarinkatu 5): ohjaaja paikalla opastamassa to klo

8 8 SALOHALLIN KUNTOSALIN YLEISÖVUORO Tiistain klo yleisövuoro lopetetaan alkaen. KUNTOKAUDET JA KUNTOLAATIKOT Kun haluat kampanjoida oman hyvinvointisi puolesta, kuntokaudet ovat juuri sinua varten! Sinun tulee vain noutaa kuntokortti, valita jokin juuri sinua miellyttävä liikuntatapa ja liikkua väh. 30 minuuttia kerrallaan. Kuntoiluhetken jälkeen rastitat KKI-kuntokorttisi ja kuntokauden päätteeksi voit palauttaa sen kirjastoihin, uimahalliin tai liikuntatoimistoon (Perniöntie 7). Kuntokorttien noutaminen tapahtuu samoista paikoista. Kaikkien korttinsa palauttaneiden kesken arvotaan mukavia palkintoja! Kevein askelin uuteen vuoteen (viikot 1-18) Kunnon kuuri auringossa (viikot 18 35) Kaamosta karkuun kuntoillen (viikot 35 52) Korttien palautuspäivämäärät eri kuntokausien jälkeen ovat ma 6.5., ma 9.9. ja ke 8.1. Kiikalan, Kiskon, Kuusjoen ja Perttelin eri kylillä parhaillaan olevat kuntolaatikot jätetään kaikki paikalleen toistaiseksi. Liikuntapalvelut kerää vihot ja laskee kävijämäärät viimeisen kerran tammikuussa. Toivomme eri kylien aktiivisten liikkujien ottavan yhteyttä liikuntatoimistoon Päivi Suomiseen p , jos olette halukkaita toimittamaan liikkujien määriä tai arvontaan osallistuvia jatkossakin tietoomme, kiitos. Kuva uimahallin kuntosalilta KUNTOSALIT Kiikala, Kisko, Kuusjoki, Muurla, Pertteli, Suomusjärvi ja Särkisalo. Huolehdi kunnostasi ja käytä alueesi kuntosalia. Kun haluat kuntosalin käyttäjäksi, käy asioimassa alueesi kirjastossa. Samalla käynnillä saat jo avaimen (Kiikala, Muurla, Pertteli) tai sähköisen kulkulupalätkän (Kisko, Kuusjoki) mukaasi! Suomusjärven kuntosalin osalta ollaan ensimmäisenä siirtymässä uudentyyppisiin sähköisiin avaimiin ja tästä tiedotetaan nykyisille ja uusille käyttäjille erikseen. Alaikäisen tulee aina asioida huoltajan kanssa! Liikuntapalvelujen nettisivuilta selviää mm. osoitteet ja hinnat. Kuntosalimaksu / kuntosaliavain on henkilökohtainen! Väärinkäyttötapauksissa kuntosalin käyttöoikeus voidaan evätä vuotiaat voivat käyttää kuntosalia itsenäisesti, vuotiaat vanhemman kanssa (molemmat maksavat). Kuntosalien käytön alaikäraja on 13 vuotta. Kaupunki arpoo kuntokorttien palauttaneiden kesken sekä tietoomme tulevien kuntolaatikkojen käyttäjien kesken jatkossakin palkintoja kolmesti vuodessa kuntokausien päätyttyä. LIIKUNTAPAIKKOJEN JOULUKUUSSA POIKKEUSAUKIOLOAJAT Salon Uimahalli To suljettu, suljettu (lomautukset), Ma-ke suljettu, Ma Avoinna klo 6-14, Ti suljettu, Su 6.1. Avoinna klo Jäähalli To Suljettu, Ma-ti suljettu Ke Avoinna klo 10-18, Ma Avoinna klo 8-16, Ti suljettu Halikon liikuntahalli To suljettu, Ma-ke suljettu, Ma suljettu, Ti suljettu.

9 9 Ollikkalan kuntosali To-pe suljettu (7.12. lomautusten vuoksi), Ma-ke suljettu, Ma Avoinna klo 10-15, Ti suljettu. Perniön liikuntahalli To suljettu, Ma-ke suljettu, To-pe avoinna klo 15-22, Ma avoinna klo 8-15, Ti suljettu. Salohalli To suljettu, Ma-ke suljettu, To-pe Avoinna klo 15-22, Ma avoinna klo 8-15, Ti suljettu. Ulkokentät, pukutilat To suljettu, Ma-ke suljettu, Ma avoinna klo 8-15, Ti suljettu. Salon Urheilutalo Ma-ke suljettu, Ma avoinna klo 8-15, Ti suljettu. lallinen. Klo yleisöluistelu, ilman mailaa. Klo yli 12-v., mailallinen. LATU- JA JÄÄTILANTEET Lue lisää nettisivuiltamme Nuorisopalvelut HAKU PÄÄLLÄ NUORISOVALTUUSTOON! NUORISOVALTUUSTO EDISTÄÄ NUORTEN VAIKU- TUSMAHDOLLISUUKSIA, TOIMII NUORTEN ÄÄNENÄ PÄÄTTÄJIEN SUUNTAAN JA OTTAA KANTAA NUORIA KOSKEVIIN ASIOIHIN. Jos Sinä - vuonna syntynyt nuori - haluat ajaa nuorten asioita eteenpäin, nostaa nuorten toiveita esille ja kertoa nuorten mielipiteen ajankohtaisiin kysymyksiin, niin nuorisovaltuusto on sinua varten! Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi mennessä osoitteeseen: Salon nuorisopalvelut / Maisa Heinonen Rummunlyöjänkatu 6, Salo tai sähköpostitse Lisätiedot: Kuva Hanna Pitkänen YLEISÖLUISTELUT JÄÄHALLISSA Yleisöluistelut ilman mailaa: To klo (ei 6.12.) Su klo Joululomalla ja ja 2.1.: Klo alle 12-v. (huoltaja saa olla mukana), mai- Vuoden viimeistä Walkers yökahvilailtaa vietetään pe klo Walkers palaa joululomalta jälleen tammikuussa 2013 Lisätietoa Walkers toiminnasta ja kevään aukioloajat sivuilta sekä erityisnuorisotyöntekijä Susanna Helmiö p , salo.fi

10 10 JOULUKARKELOT 2012 Nuokkareiden pikkujoulutapahtuma Takomossa ke klo Kirkkokatu 12, Salo Sivistystoimi Peruskoulut Illan aikana lavalle loikkaavat Duo Kylmäveriset, Lunta Tupaan ja Leticia. Luvassa ohjelmapisteitä, jouluista menoa ja meininkiä sekä myyntipiste. Tapahtuma on suunnattu vuotiaille. Tervetuloa! 1. LUOKALLE KOULUUN ILMOITTAUTUMINEN Jokaisen koulutulokkaan huoltajalle lähetetään ilmoittautumista koskeva kirje kotiin viikolla 1. Ilmoittautumisen 1. luokalle voi hoitaa sähköisesti osoitteessa tai toimittamalla ilmoittautumislomakkeen sivistystoimen palvelukeskukseen (Tehdaskatu 2, Salo). HIIHTO- JA LASKETTELUMATKA LAPPIIN Lähtö Salon torilta su klo 7 ja paluu pe illalla. Matkan hinta salolaisilta 280, ulkopaikkakuntalaisilta 330. Hintaan sisältyy kuljetus, majoitus Ylläsjärven Tunturihotellissa 2 hengen huoneissa, aamupala ma-pe ja päivällinen ma-to. Laskettelupaikat ma Ylläs, ti Ylläs, ke Levi ja to Ylläs. Ilmoittautuminen kohdasta tapahtumat, matkat ja ajankohtaista. Sitovat ilmoittautumiset viim Matka on suunnattu kaikenikäisille laskettelijoille ja hiihtäjille. Alle 14-vuotiaat vain täysi-ikäisen seurassa. Matka on päihteetön. Tiedustelut Maisa Heinonen p tai Minna Kivinummi p luokalle ilmoittautuminen koskee kaikkia 2006 syntyneitä lapsia, joille ei ole myönnetty poikkeuksellista koulunaloitusaikaa tai erityisopetuspaikkaa. Lapsi on ilmoitettava kouluun, vaikka hänelle haettaisiin kevään aikana siirtoa muuhun kuin yleisopetuksen ryhmään. Jos lapselle anotaan koulupaikkaa muuhun kuin lähikouluun, vapaamuotoinen hakemus on toimitettava opetuspäällikkö Mari Haapaselle sivistystoimen palvelukeskukseen viimeistään Muuhun kuin koulutuksen järjestäjän osoittamaan lähikouluun hakeutuvan lapsen koulukuljetuksista huolehtii lapsen huoltaja. Kouluun ilmoittautumisen yhteydessä lapsi on mahdollisesta anomuksesta huolimatta ilmoitettava ensin hänelle osoitettuun lähikouluun. Vahvistuskirje lapsen koulupaikasta lähetetään kotiin kirjeitse viikolla Tulevan 1-luokkalaisen iltapäivätoimintaan ilmoittautuminen Ilmoittautuminen samalla lomakkeella kouluun ilmoittautumisen kanssa joko sähköisesti osoitteessa tai toimittamalla ilmoittautumislomak-

11 11 Henkilökunnan lomautuksista johtuen joudumme supistamaan syksyn 2012 ja vuoden 2013 aikana vastaanottotoimintaa. Annettuja vastaankeen sivistystoimen palvelukeskukseen (Tehdaskatu 2, Salo) viimeistään Lisätietoa iltapäivätoimintaan ilmoittautumisesta lähetetään jokaisen koulutulokkaan huoltajalle kouluun ilmoittautumista koskevan kirjeen mukana viikolla 1. Iltapäivätoimintaa järjestetään koulupäivisin klo Paikka on pääsääntöisesti oman alakoulun tiloissa. Kuljetuksesta iltapäivätoiminnasta kotiin huolehtii lapsen huoltaja. Päätös lapsen iltapäivätoimintapaikasta lähetetään kotiin koulupaikan vahvistuskirjeen mukana viikolla Vuorotyöstä johtuva hoidon tarve Vuorohoidollisen tarpeen määrittelyä varten ohjeet saa -> kasvatus- ja koulutus ->perusopetus-> koululaisten iltapäivätoiminta tai iltapäivätoiminnan koordinaattori Mervi Niemeltä sivistystoimen palvelukeskuksesta (Tehdaskatu 2, Salo tai Salon kaupunki ei järjestä aamutoimintaa. TIETOA LOMAUTUKSISTA Salon kaupunginhallitus on kokouksessaan ( 470) päättänyt vuonna 2012 lomauttaa enintään 2000 henkilöä 14 vrk ajaksi taloudellisten syiden vuoksi. Opetuslautakunta on tehnyt päätöksen lomautusten toteuttamisesta. Lomautustilanne on poikkeustilanne kouluissa. Opetuksen toteutus ja laatu ovat hetkellisesti koetuksella. Oppilasryhmien kokomuutokset ovat mahdollisia, mutta väliaikaisia. Kouluihin on laadittu yksityiskohtainen suunnitelma opetuksen järjestämisestä lomautusjakson aikana. Opetuksen tehokkuus ei ole parhaimmillaan vajaalla henkilöstöllä, mutta hyvin suunniteltuna opetussuunnitelman mukaista toimintaa voidaan järjestää säädösten mukaisesti, oppilaiden turvallisuudesta huolehtia ja esimerkiksi oppilaan oikeus erityisen tuen palveluihin säilyy. Koulunkäyntiavustajien läsnäolo ja työskentely oppilaiden ohjaus- ja avustustyössä parantaa turvallisuutta koulujen luokkatilanteissa. Taito- ja taideaineissa sekä esimerkiksi demonstraatioita käyttävissä aineissa opetus painottuu lomautusjakson aikana teoriaopetukseen, jota annetaan muutoinkin käytännön harjoitteiden ohella. Kaikkia käytännön harjoitteita ei tarvitse opetuksessa lomautuksen aikana unohtaa kun huolehditaan turvallisuudesta ja esimerkiksi oppilaille vaarallisia koneita ei käytetä eikä sellaisia työvälineitä tai menetelmiä joita ei voida turvallisesti käyttää. Kouluille on varauduttu antamaan tarvittaessa lisäresurssia tukiopetuksen tarpeisiin, mikäli poikkeusjärjestelyjen vuoksi oppilailla ilmenee tilapäistä oppimisvaikeutta. Yksityiskohtaista tietoa lomautusten järjestelyistä eri kouluissa saa kiinnostuksen kohteena olevan koulun rehtorilta. Lukiot LUKION LOMAUTUKSISTA Päivälukioiden lomautukset toteutetaan ajalla ja Toisen jakson koeviikkoa aikaistetaan siten, että kokeet pidetään normaalien oppituntien ohessa lomautusta edeltävän viikon aikana. Lomautuksen ulkopuolella olevat opettajat pitävät lomautusaikoina normaalisti oppitunteja. Lomautettujen opettajien tunnit peruutetaan ja opiskelijat ohjataan tekemään itsenäisesti töitä (Lukioasetus 1998/810 4 ). Lomautusten aikana lukioissa on paikalla opinto-ohjaaja, rehtori ja kouluterveydenhoitaja. Aikuislukion lomautukset sijoittuvat pääsääntöisesti ajalle Päivälukioiden ja aikuislukion lomautuksista tarkempia tietoja antavat rehtorit, myös koulujen kotisivuilla tietoa asiasta. Sosiaali- ja terveystoimi Salon terveyspalvelut LOMAUTUSTEN AIHEUTTAMAT MUUTOKSET TERVEYSPALVELUJEN TOIMINNASSA

12 12 ottoaikoja ja ryhmiä joudutaan perumaan tai siirtämään. Asianomaisille ilmoitetaan henkilökohtaisesti puhelimitse tai kirjeitse muutoksista. Neuvoloissa: lomautusjaksojen aikana hoidetaan vain raskaana olevat ja 0 1-vuotiaat lapset 2-vuotiaita ei tarkasteta 6-vuotiaiden neuvolakäynti sisältää vain pituus- ja painomittaukset ja rokotuksen ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan palveluita supistetaan, etusijalla synnytyksen jälkeinen ja alle 20-vuotiaiden ehkäisy Kouluterveydenhuollossa: 4. ja 7. luokkalaisten tarkastuksia ei tehdä Aikuisneuvonnassa (sisältäen mm. diabetes- ja verenpainepotilaiden ohjaus ja seuranta, aikuisten ja matkailijoiden rokotukset): lomautusjaksojen ajalle sovitut käynnit perutaan ja siirretään myöhäisempään ajankohtaan seurantakäyntejä joudutaan harventamaan Kuntoutus- ja terapiapalvelut, apuvälineet terapia-arviot ja -jaksot siirtyvät suunnitelluista ajankohdista osa ryhmäterapioista peruutetaan apuvälinelainaamon aukioloaikaa lyhennetään osastojen 1-3 potilaiden terapiakäyntejä joudutaan harventamaan kouluissa ei ole fysioterapeutin vastaanottoa Mielenterveyspalvelut: vastaanotto- ja kotikäyntejä joudutaan harventamaan Johtava lääkäri VUODENVAIHTEEN AUKIOLOJA Keskitetty hoitotarvikejakelu SALON Läntisen terveysaseman jakelupiste Vilhonkatu on SULJETTU torstaina (viikolla 52 ei hoitotarvikejakelua arkipyhistä ja lomista johtuen. Seuraavan jakelu Läntisellä terveysasemalla torstaina ) Asiakkaita pyydetään ajoissa varamaan/ tilamaan tarvitsemansa tuotteet joulun/uudenvuoden seutuun huomioiden myös arkipyhien aiheuttama katkos varasto/jakelutoiminnassa. Mukavaa joulun ja vuodenvaihteen aikaa t. hoitotarvikejakelu (puhelinaika ma to klo no: ) Apuvälinelainaamo puh. (02) : - suljettu auki ja klo Vanhuspalvelut VANHUSPALVELUIDEN LOMAUTUKSET toteutetaan ajalla Säännöllisesti kotihoitoa tarvitsevien palvelut turvataan, mutta tilapäisen kotihoidon ja tukipalveluiden saantia voidaan joutua jossain määrin rajoittamaan. Lomautusten vaikutuksia voi esiintyä myös hoivayksiköissä, vaikka henkilökunnan minimimitoitus turvataan. Lomautukset saattavat vaikuttaa asiakaslaskutuksiin siten, että laskut eivät tule asiakkaalle tasaisesti kuukausittain. Vanhuspalveluiden johtaja OMAISHOIDON TUKI Omaishoitokoordinaattorina toimii alkaen Marja Sundell, p , puhelinaika arkisin klo 8-9. IKÄKESKUS MAJAKKA Osoite: Hornintie 3 (alakerta), Halikko Tarjolla toimintaa ja tietoa kotona asuville ikääntyneille salolaisille. Lainaamme muistelumatkalaukkuja, pelisalkkua ja Halikon kulttuurikävelyn karttoja. Tarkemmat tiedot syksyn ohjelmasta paikan päältä, p tai Internetistä: JOULUKUUN KAIKILLE AVOIN OHJELMA IKÄ- KESKUS MAJAKASSA: Vko 49 Ma klo Tuolijumppa/Ohjaa Osteoporoosiyhdistys Aino Männikkö. klo Lähihoitajaopiskelijoiden pitämä toiminnallinen iltapäivä 1. / Opiskelijat mittaavat ilmaiseksi verenpaineen, verensokeriarvot ja hemoglobiinin. Ti klo Joulumyyjäiset ja buffetti. Kädentaitajat ovat tervetulleita myymään Majakan joulumyyjäisiin,

13 13 pöytävaraus mennessä puh klo Lähihoitajaopiskelijoiden pitämä toiminnallinen iltapäivä 2./ opiskelijat luennoivat ravitsemuksesta. Ke klo Joulukorttipaja / askarellaan yhdessä joulukortteja ohjaa Minna. klo Runoryhmä Valopilkku / ohjaa Leena Savolainen. To Hyvää itsenäisyyspäivää Pe klo Eläkeliiton kuukausikerho Vko 50 Ma klo Tuolijumppa/ohjaa Eläkkeensaajat. klo Lähihoitajaopiskelijoiden pitämä toiminnallinen iltapäivä 3. / opiskelijat kertovat tärkeää asiaa ikäihmisen liikunnasta. Ti klo Oikeutta Eläkeläisille ry. kuukausikerho. Ke klo Jouluinen tietovisailu / ohjaa Minna. klo Runoryhmä Valopilkku / ohjaa Leena Savolainen. To klo Nappikauppa / ohjaa Minna klo Äijäkerho / ohjaa Minna Pe klo Kaffekellarin ohjelmallinen iltapäivä / Eija Kourimo ja Kärävuoren eskarilaiset. Vko 51 Ma klo Tuolijumppa / ohjaa osteoporoosiyhdistys Aino Männikkö. klo Lähihoitajaopiskelijoiden pitämä toiminnallinen iltapäivä 4. / opiskelijat kertovat tärkeää asiaa turvallisuudesta. Ti klo jouluhartaus/srk-pastori Ari Oinas ja kanttori. Ke klo Runoryhmä Valopilkku / ohjaa Leena Savolainen. To klo Lauletaan yhdessä joululauluja, pelataan kierros joulubingoa (hyvät palkinnot) ja maistellaan glögiä / laulattaa Minna. IKÄKESKUS HILJENTYY JOULUN VIETTOON TOIMINTA KÄYNNISTYY TAAS NORMAALISTI MAANANTAINA Rauhallista Joulua ja toiminnantäyteistä uutta vuotta 2013 Tervetuloa! Lisätietoja: Minna Lähdemaa, toiminnanohjaaja, Ikäkeskus Majakka, Halikko Salon kaupunki/vanhus- palvelut, p tai salo. Yhteistyössä: Eläkeliiton Halikon Yhdistys ry. Halikon Eläkkeensaajat ry., Halikon Kaffekellari ry, Oikeutta Eläkeläisille ry. Halikon seudun osasto, Salon Muistiyhdistys ry, Salon seudun Osteoporoosiyhdistys ry. Terveys ry., Salon kaupungin liikunta- ja kulttuuri- ja vanhuspalvelut. JOULUKUUN AVOIN OHJELMA KAIKIlLE IKÄKES- KUS REIMARISSA PERNIÖSSÄ os.heikkiläntie 10, Perniö. vko 49 Ma klo Runopiiri / Maa- ja kotitalousnaiset Ti klo Joululauluja Ke klo Maalaten ja piirtäen joulun tunnelmaa musiikin siivittämänä To REIMARI KIINNI. Vietämme Itsenäisyyspäivää. vko 50 Ma klo Yhteislaulua / SPR Perniön osasto Ke klo Maalaten ja piirtäen joulun tunnelmaa musiikin siivittämänä To klo Meidän kirkonkylä kuvina. Katsomme valokuvia tutuista maisemista. klo Juttupiiri / Salon seurakunta Pe klo Reimarin joulukahvit / Tule kahville ja kuuntelemaan jouluista hanurimusiikkia. vko 51 Ma klo 13 Yhteislaulua / Salon seurakunta Ke klo Maalaten ja piirtäen joulun tunnelmaa musiikin siivittämänä REIMARI SIIRTYY JOULULOMALLE JA TOIMINTA KÄYNNISTYY JÄLLEEN VKO:LLA 2. TERVETULOA UU- DET JA VANHAT ASIAKKAAT! IKÄKESKUS REIMARI TOIVOTTAA KAIKILLE ASIAKKAILLEEN JA YHTEIS- TYÖKUMPPANEILLEEN RAUHALLISTA JOULUN AIKAA SEKÄ ONNEA JA MENESTYSTÄ VUODELLE Lisätietoja: Toimintakykyisenä ikääntyminen -hanke /KASTE. Projektityöntekijä Marika Kalliomäki ja projektikoordinaattori Tuula Ahtela tuula.

14 14 Tekninen toimi HENKILÖSTÖN LOMAUTUKSET JA VAPAAEHTOI- SET PALKATTOMAT VAPAAT saattavat hidastaa palveluja koko teknisessä toimessa. Tilapalvelut: Lomautusten johdosta jää kiinteistöjen hoidon osalta joitakin tehtäviä suorittamatta tai suoritusajat ovat normaalia pidemmät. Yhteystiedot lomautusten aikana ovat tilapalvelujen osalta normaalit. Tuurausjärjestelyt ovat samat kuin vuosilomien aikana. Puhtaanapitopalvelut: Puhtaanapidossa lomautetaan henkilöstöä ajalla Puhtaanapitoa järjestetään lomautusten aikana harvennetusti, olemassa olevin henkilökuntaresurssein, panostaen ensisijaisesti hygienialainsäädännön määrittelemiin painopistealueisiin. Yhteystiedot löytyvät netistä. Ravitsemispalvelut: Ravitsemispalveluissa lomautetaan henkilöstöä ajalla Ravitsemispalvelut on laatinut ja ryhtynyt toteuttamaan muutostoimintasuunnitelmaa lomautusten aikana, keskittämällä ruoanvalmistusta ja yksinkertaistamalla toiminnanohjausjärjestelmää eli ruokalistaa. Ruoan ravitsemuksellisesta arvosta ei tingitä, elintarvikemäärärahassa ei säästetä ja asiakkaiden toiveita on otettu huomioon: mm. koululaisten jälkiruokina hedelmiä ja jäätelöä. Halikko-kodin vanhustenruokailupiste siirtyy Paukkulakotiin ja kaupungintalon Kaneliomena on suljettuna perjantaisin, henkilöstöruokailua järjestetään Armfeltin koulun ruokasalissa, Hermannin koulussa ja Alhaisten koulussa määriteltyinä kellon aikoina. Monitoimikeittiö Kimaran ja Perniön vanhainkodin valmistuskeittiön ravitsemispalvelualueilla palveluprosesseja on yksinkertaistettu, siirretty pyörille ja yhteistyötä tehdään ylitse toimialojen. Yhteystiedot löytyvät netistä. Rakennusvalvonta PALVELUAJAT JA PAIKAT ERI KAUPUNGINOSISSA Halikon virastotalo: Lupakäsittelijä on tavattavissa ilman ajanvarausta ma ja to klo 9-11 ja klo alkaen PALVELUAJAT JA PAIKAT: Parilliset viikot: Ti klo 9 11 Ti klo Parittomat viikot: Perniön neuvolan kiinteistö, Vuorilinnantie 5, käynti Museotien puolelta alaparkkipaikalta Särkisalon virastotalo, Ankkuritie 4 B Ke klo Kiikalan kirjasto, Kirkkotie 5 Ke klo Suomusjärven virastotalo, Kitulantie1 To klo Kiskon sosiaali- ja terveystalo, Toijantie 10, käynti pääovesta oikealle Muuta YRITTÄJÄN PALAUTEPAIKKA Nyt on yrittäjän palautteen paikka Yrittäjän palautepaikka on alueen yrittäjille suunnattu Salon kaupungin palvelu, jonka kautta Salon yrittäjät voivat antaa palautetta kaupungille tai tuoda esiin erilaisia kehittämistarpeita. Palaute voi koskea esimerkiksi omaan tonttiin tai ympäristöön liittyviä epäkohtia, sillä palvelussa palaute kohdistetaan kartalle. Kyse voi olla esimerkiksi rikkoutuneesta katulampusta, puutteellisista opastuksista ja tieviitoista tai tieliikenteen kannalta vaarallisista paikoista. Yrittäjät voivat myös tuoda esiin näkemyksiäsi yleisemmin yritysalueiden kehittämisestä esimerkiksi yritysalueiden liikennejärjestelyitä tai uusien yritysalueiden kaavoitusta koskien. Palvelulla on ennen kaikkea haluttu luoda helppo kanava yrityksien ja yrittäjien yhteydenotoille. Yrittäjän ei tarvitse itse huolehtia kenelle viesti tulee kaupungin sisällä suunnata, vaan palaute ohjataan palvelun kautta oikealle henkilölle. Tutustu palveluun ja käy klikkaamassa palautteesi kartalle osoitteessa www. salo.fi/yrittajanpalautepaikka. Yrittäjän palautepaikka kuuluu Salon yritysalueiden kehittäminen osana Etelä-Suomen kehityskäytävää -hankkeeseen. Vuokrattavana KISKON VANHUSTENTULIYHDISTYS RY Rivitalo: Kuusitie 6-8, Toija, Kisko on vuokrattavana

15 15 rivitalossa 1h+k+kph 33 neliötä ja vuokra on 280,50 /kk sekä lisäksi sähkö ja vesi kulutuksen mukaan. Asunnot ovat tarkoitettu pääasiassa vanhusväestölle, mutta hakijoiden puuttuessa on muillakin mahdollisuus vuokraukseen. Yhteydenotot OP-Isännöinti/Hannele Arttila-Seisto puh Yrityssalo Me Yrityssalossa teemme työtä yritysten eteen. Salon alueella on reilu yritystä ja joka vuosi täällä perustetaan 400 uutta yritystä. Alueen yritysilmapiiri on erinomainen, intoa yrittäjyyteen riittää ja erikokoiset yritykset tekevät hedelmällistä yhteistyötä. Me tuemme myös yrittäjyyteen tähtääviä henkilöitä ja annamme liiketoimintaan liittyviä neuvoja ja opastusta. Yrityssalo on Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö, jonka tehtävänä on huolehtia yritysten ja yrittäjyyteen tähtäävien yrityspalveluista. Palvelut ovat pääosin maksuttomia ja tarjolla kaikille yrityksille riippumatta toimialasta tai yrityksen koosta. Salon Voimalassa tapahtuu: Muutosturva-asiantuntija & Metallityöväen työttömyyskassan edustajan päivystys klo 10. Voimalassa päivystämässä klo muutosturva-asiantuntija Annamari Sarén ja Ammattiliitto Pro:sta Liisa Huovinen. Mikäli sinut on irtisanottu tuotannollisista ja /tai taloudellisista syistä, tule keskustelemaan oikeudestasi muutosturvaan Annamarin kanssa. Lisäksi voit kysellä ammattiliittojen asiantuntijoilta yleisesti kaikista työttömyysturvaan ja työttömyyskassaan liittyvistä asioista Salon seudun Aikuisopiston ja Oppisopimuskeskuksen info alkavista koulutuksista ja oppisopimusmahdollisuuksista klo Salon seudun aikuisopiston ja oppisopimuskeskuksen yhteinen info alkavista koulutuksista ja oppisopimusmahdollisuuksista Koulutus- ja ammattinetti opastus klo Ilmoittaudu mukaan p Työnhaun tärpit luento klo Yhdistyspäivä jouluisissa tunnelmissa Voimalassa klo 10-13! Katso kaikki tapahtumat Salon IDEAtehdas tarkoittaa uusia ideoita ja innovatiivista yhteistyötä yrityksien kesken sekä uudistuneita toimintamalleja. IDEAtehtaan tilaisuudet keskittyvät ajankohtaisiin aiheisiin ja ovat tarkoitettuja yrityksille ja yrittäjille, jotka haluavat synnyttää uudenlaista liiketoimintaa ja hankkia uudenlaisia asiakkaita. Yrityssalon toimipiste sijaitsee Salon Meriniityn yritysalueella osoitteessa Örninkatu 15, Salo. Olemme avoinna ma, ti, to klo 8-16, ke klo 8-17, pe klo Myös muina aikoina sopimusten mukaan. Yrityssalo p. (02) Yrityssalo toivottaa kaikille asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen hyvää joulua ja menestystä vuodelle YRITYSSALON JÄRJESTÄMIÄ TILAISUUKSIA Kaikki Yrityssalon tapahtumat ja tilaisuudet on luettavissa osoitteessa Salon Voimala Salon Voimala tarjoaa palvelua uutta suuntaa työuralleen etsiville salonseutulaisille. Teema-aamu: Tavaramerkkien ja patenttien tehokas hyödyntäminen liiketoiminnassa Aika: ke klo Paikka: Salon IDEAtehdas, Örninkatu 15, 2 krs. Katso teema-aamun koko ohjelma: tapahtumat. Osallistuminen veloituksetta, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista päivää aikaisemmin Hankintaosaamisesta kilpailukykyä -seminaari Aika: pe Paikka: Yrityssalo Oy, Innomo (Örninkatu 15 B, Salo) Seudulla on käynnissä hankintaosaamisen kartoittaminen tuotannollisissa yrityksissä ja tutkimuksen tulokset kerrotaan seminaarin yhteydessä. Kerromme tilaisuudessa myös sen, miten me juoksutamme projektia seuraavan puolen vuoden aikana. Meillä tulee olemaan hyviä teemoja, joiden ympärille rakennetaan työpajan tyyppisiä tilaisuuksia. Teemat julkaistaan

16 Tilaisuus on kaikille yrityksille avoin ja maksuton. Ilmoittaudu seminaariin viimeistään tiistaina mennessä: tai puh / Yrityssalo Oy. Jätehuolto Myydään PARAS JÄTE ON SYNTYMÄTÖN JÄTE MYÖS JOULUNA Joulun ei tarvitse olla kulutusjuhlaa. Pienillä valinnoilla voit ehkäistä jätteen syntyä. Jouluostoksia kannattaakin tehdä harkiten. EVÄITÄ EKOLOGISEEN JOULUUN Hanki vain tarpeellista ja oikea määrä, säästät luontoa Vältä heräteostoja, ostos jää usein käyttämättä Hillitse kulutusvimmaa, onni ei löydy tavaroista Hyödynnä kotimaisia marjoja ja sieniä, saat pohjolan elinvoimaa Valmista jouluherkut omin käsin, vältyt lisäaineilta Suosi myyjäisiä, tuet paikallista työtä Shoppaa kirppareilla, annat tavaralle jatkoelämän Anna lahjaksi palveluita, tavarat ovat joskus jätettä Lahjoita tarpeettomat tavarat, annat iloa muille Lainaa kirjastosta jouluksi luettavaa, anna kirjojen kiertää Lajittele jätteet, säästät luonnonvaroja Hanki laadukasta ja korjattavaa, ympäristölle edullisinta Suosi yhteiskäyttöä, kaikkea ei tarvitse omistaa Muistutus särkisalolaisille Rouskiksen ylläpitämä sekajätteen aluekeräys päättyy vuoden vaihteessa. Muistathan kilpailuttaa jätteenkuljetuksen kiinteistöltäsi alkaen. Hyötyjätepisteille voi edelleen toimittaa paperin, lasin ja metallin. Kartonkia kerätään torin ja Ulkoluodon risteyksen pisteillä. Perniön jäteasema on avoinna keskiviikkoisin klo Tervetuloa asioimaan. PUKINKONTTIIN HISTORIATEOKSIA JA SALO-AIHEISTA TAVARAA Kaupungintalon infossa myydään seuraavia teoksia: Salon esihistoria 5, Salon ja Uskelan historia , Joki yhdisti ihmiset 15, Kaupungintalo Kuninkaatien varrella 19 ja Perniön historia I-III yht. 63, 1 kpl 21. Uudet, kysytyt Salo-kassit (11 ) ovat saapuneet. Infosta voit ostaa myös muuta Salo-aiheista tavaraa. Info, Tehdaskatu 2, Salo, puh. (02) , Aukioloajat: Ma-to , pe Rouskiksen väki toivottaa kaikille asiakkailleen oikein lämmintä joulua ja hyvää uutta vuotta. fi, jäteneuvonta p Yhdistykset YHTEYSTIEDOT AJAN TASALLE Salon kaupungin www-sivuilla osoitteessa fi/linkit/salotietoa/yhdistyksiasalonseudulla/ on yhdis-

17 17 tyksiä Salon seudulla -rekisteri, jota yhdistykset itse ylläpitävät. Yhdistysten puheenjohtajat, sihteerit ja tiedottajat: Voisitteko tarkistaa onko edustamanne yhdistyksen yhteystiedot ajan tasalla, tai jos ne puuttuvat sieltä kokonaan, niin lisätkää tietonne sinne. Eläkeläiset ALHAISTEN SENIORIT RY Alhaistenkatu 4 D ruokala, joulukuun ohjelma: Kävely klo 12- ; klo 13 Muistiyhd. M. Luonsinen, aiheena: Käytä pääomaasi; klo 13- Liisa laulattaa; klo 12- Kävely; klo 13- Bingo; klo 9.30 Hieroja, ilm. Kristiinalle ; klo 13 - Joulujuhla kaikille, esiintyy Visertäjät ja Arpajaiset; klo 13- Jäsenten jouluateria. Tervetuloa tilaisuuksiin! Hinnasto; bingo1, kahvi1, pulla1. Rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta ELÄKELIITON HALIKON YHDISTYS Joulukuun tarinakerho kokoontuu Ikäkeskus Majakassa poikkeuksellisesti perjantaina klo 13. Yhdistyksen pikkujoulua vietetään Halikon nuorisoseuran talolla perjantaina klo 18. Tarkemmat tiedot lehti-ilmoituksessa. Kuukausikerho ei kokoonnu joulukuussa. Yhdistys toivottaa kaikille jäsenilleen Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! ELÄKELIITON KIIKALAN YHDISTYS Sydämelliset kiitokset kaikille Teille, jotka olette ottaneet osaa toimintaamme vuonna Leppoisaa joulun odotusta. Rauhallista ja onnellista joulujuhlaa. Ensi vuonna jatkamme ja olkoon uusi vuosi yhdistyksellemme yhtä menestyksekäs kuin tämäkin - Teidän avullanne. ELÄKELIITON KISKON YHDISTYS Joulujuhla Lehmirannassa pe klo 13. Lähtö kirkolta klo 11.45, Neste klo 11.50, ajetaan Kaukurin kautta. Jouluruokailu + ohjelma + matka 40 /henk. kerätään autossa. Ilmoitt mennessä Salme tai Sirkka-Liisa Tervetuloa Uutta: Yhdistyksen kotisivut: elakeliitto.fi/kisko Kiitos kuluneesta vuodesta ELÄKELIITON KUUSJOEN YHDISTYS Myyjäiset uudella koululla klo Yhdistyksen joulujuhla 20 /hlö Vanhalla Puuskalla klo 14. Pikkupaketit mukaan. Ilmoittautumiset Pirkko Ostosmatka Tallinnaan. Laivaesiintyjänä Marita Taavitsainen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kyllikki mennessä. ELÄKELIITON PERNIÖN YHDISTYS Salon Osuuspankin Perniön konttorin kokoushuoneessa klo 12 alkavassa kerhossa on mukana Kaili Gustafsson. Tervetuloa. Kerhotoiminta jatkuu vuonna 2013 tammikuussa. Asiasta tarkemmin seuraavassa ilmoituksessa. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta. ELÄKELIITON PERTTELIN YHDISTYS 7.1. klo yhteislaulua Perttelin urheilutalossa Matti Jalosen johdolla klo 15 teatterimatka. Lähde Riihimäelle katsomaan esitystä Mielensäpahoittaja. Hinta vain 38, sis. kuljetuksen, pääsylipun, väliaikakahvin ja ruokailun. Ilm. Otto p t. Ritva p , maksu yhd. tilille Fi viimeistään Lähtö: Salon tori 11, Hähkänä 11.15, Inkere 11.25, Kaivola Paikkoja rajoitetusti. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! ELÄKELIITON SALON YHDISTYS Jäsentilaisuus kello 13 srk-talolla joulujuhlan merkeissä. Ohjelma ja jouluruoka 20. Sitovat ilmoittautumiset Annelille, ELÄKELIITON SUOMUSJÄRVEN YHDISTYS RY Ke klo 12 kahvitilaisuus, srk-keskus, Kitulantie 3 vapaaehtoistyöryhmät. Pe klo 13 hallituksen kokous ja kahvitilaisuus srk-keskus, Kitulantie 3, uudet hallituksen jäsenet, uudet yhdistyksen jäsenet ja jäsenmaksujen kerääjät

18 Bingo ja pelit jatkuvat ma Kiitos aktiivisesta osallistumisesta vuoden tapahtumiin. Leppoisaa joulunaikaa kaikille ja hyvää uutta vuotta. Hallitus ELÄKELIITON SÄRKISALON YHDISTYS Tammikuun tapahtumat alustavasti, tark. seur. numerossa: Meripirtti (Tapiolan edust.)17.1. Teatterimatka Turkuun Iloinen Iltapäivä Kemiössä Hyvää ja rauhallista joulua! HALIKON ELÄKELÄISET RY klo 12 joulujuhlat Hehkun Majalla. Ruokailu ja torttukahvit. Ohjelmaa, yhteislaulua ym. Joulupukki vierailee, pikku paketti mukaan. Tervetuloa! Kiitos kuluneesta vuodesta. Kaikille jäsenillemme: Rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta! Vuoden 2013 ensimmäinen kerho on Hehkun Majalla klo 10, johtokunta kokoontuu klo Tervetuloa mukaan! SALON ELÄKELÄISET RY Sunnuntaina olemme Hyvän mielen torilla myymässä itse tekemiämme tuotteita. Keskiviikkona klo vietämme pikkujoulua Prykin kerhotilassa nauttien jouluisesta ohjelmasta ja herkuista. Nimetön paketti mukaan. Keskiviikkona on syyskauden viimeinen kerho, jossa mm. suunnittelemme alkuvuoden ohjelmaa. Keskiviikkona alkavat kerhot ja jatkuvat ke ja jne. eli kuukauden parittomina keskiviikkoina. Tied. pj. Thea Korkalainen, puh ja vpj. Laila Vähälä, puh tai . Kiitokset jäsenillemme menneestä vuodesta! Rauhaisaa joulua ja menestystä vuodelle 2013! HALIKON ELÄKKEENSAAJAT Ti Joulujuhla / -ateria Vartsalan työväentalolla klo 13 alkaen. Ohjelmassa mm. päivänkodin lasten esityksiä, arpajaiset, käsityömyyjäiset. Lipun hinta jäseniltä 20, ei-jäseniltä 25. Sitovat ilmoittautumiset Tepolle (Elo) puh tai Tuirelle (Huttunen) puh Maksu Halikon Eläkkeensaajien tilille (tai FI ), viesti jouluateria. Liikunta: Vuoden viimeinen venytys ja tuolijumppa Vartsalan työväentalolla. Hyvää joulun odotusta. Lisää tietoa yhdistyksestämme osoitteessa: SALON ELÄKKEENSAAJAT Joulujuhla klo 13 työväentalolla Salossa, kahvitus alkaa kello 12. Tervetuloa Tampereen teatterin näytöksen Kuin ensimmäistä päivää Ilmoittautumiset mennessä. Hinta 45 /hlö ja lähtö torilta klo 16. Kannusteristeily Viking Gracella ja ilmoittautumiset mennessä. Ota yhteyttä Virveen tai käy toimistolla. Kotisivumme SALON SENIORIOPETTAJAT RY. Joulukahvitarjoilu Sinisessä Talossa ke klo 18. Moision koulun musiikkiluokkalaiset laulavat ja laulattavat joululauluja. Tervetuloa! SALON VILPPAAN VETERAANIT Voimistelevat Salon urheilutalon palloilusalissa keskiviikkoisin klo Vuoden viimeinen kerta on keskiviikkona 12. joulukuuta. Vuoden 2013 aloitamme heti uudenvuodenpäivän jälkeen ke 2. tammikuuta. Silloin on hyvä tulla myös uusien voimistelusta ja sählystä pitävien miesten mukaan. Vilppaan veteraanit kiittävät kaikkia yhteistyökumppaneita kuluvasta liikunnallisesta vuodesta. Toivotamme kaikille Hyvää joulua ja kuntoilullista uutta vuotta 2013! Lisätietoja toiminnastamme: pj. Simo Vesa puh , siht. Ismo Metsänoja ja rah.h. Markku Rantanen Tervetuloa mukaan reippaaseen joukkoomme! PALVELUKESKUS ILOLANSALO Ilolankatu 6, Salo Taiteilijana joulukuussa Anja Hämäläinen. Ilolansalo tutuksi ti klo 10-12, tervetuloa ystävät ja tuttavat vuosien varrelta! Ilolansalo 10 vuotta, esittelemme vuoden 2013 toimintaamme! Joululounas ke klo 11-14, suuremmat ryhmävaraukset p , Elina Tuominen

www.salo.fi/tapahtumakalenteri. Kalenteriin Käy katsomassa parhaat menovinkit Salon tapahtumakalenterista

www.salo.fi/tapahtumakalenteri. Kalenteriin Käy katsomassa parhaat menovinkit Salon tapahtumakalenterista SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 12 / 2014-1 / 2015 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 12/2014-1/2015 1.-5.12.2014 www.salo.fi/ tapahtumakalenteri www.salo.fi/tapahtumakalenteri Käy katsomassa parhaat menovinkit

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 1/2013 16.1.2013 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Ammattilaisten osaajaportaali PROFESSIONALS.FI - TYÖKALU OSAAMISESI MARKKINOINTIIN Nyt voit rekisteröityä

Lisätiedot

Tervetuloa oppimaan uutta, kertaamaan vanhaa tai löytämään uusi harrastus. Kirjastopalvelut. Kirjastojen aukioloajat toistaiseksi

Tervetuloa oppimaan uutta, kertaamaan vanhaa tai löytämään uusi harrastus. Kirjastopalvelut. Kirjastojen aukioloajat toistaiseksi SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 12 / 2013-1 / 2014 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 12/2013-1/2014 29.11.-5.12.2013 Kansalaisopisto KEVÄTKAUDEN 2014 OPINTO-OPAS Kansalaisopiston kevätkauden 2014 opinto-opas

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 5/2012 30.4.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Ammattilaisten osaajaportaali PROFESSIONALS.FI - TYÖKALU OSAAMISESI MARKKINOINTIIN Professionals.fi

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 3/2013 4.3.2013 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Ammattilaisten osaajaportaali PROFESSIONALS.FI - OSAAJAPORTAALI ON UU- DISTUNUT! Osaajapuu on

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 12/2010 13.12.2010 Kirjastopalvelut MUUTOKSET AUKIOLOAJOISSA Salon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina jouluna 24. 26.12., uudenvuodenpäivänä 1.1.2011

Lisätiedot

kaupunkitiedote Annankadun avoimessa päiväkodissa klo 9.30-14.30. Ilmoittautuminen ruokailua varten steinerpaivakoti.salo@gmail.com.

kaupunkitiedote Annankadun avoimessa päiväkodissa klo 9.30-14.30. Ilmoittautuminen ruokailua varten steinerpaivakoti.salo@gmail.com. SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 5 / 2013 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 5/2013 29.4.-6.5.2013 klo 12-17. Museon sisäänpääsy 60 % alennuksella eli aikuiset 2 ja lapset 1. Rautalankatanssit Salon VPK:n

Lisätiedot

HUOMAA KURSSIN TIEDOT MUUTTUNEET:

HUOMAA KURSSIN TIEDOT MUUTTUNEET: Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 9 / 2013 kaupunkitiedote www.salo.fi 9/2013 2.-6.9.2013 SALON KAUPUNKI OTAKANTAA.FI PALVELUSSA Salon kaupunki on ottanut koeluontoisesti käyttöön oikeusministeriön ylläpitämän

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 1/2012 16.1.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kirjastopalvelut Salon kaupunginkirjaston kaikkien toimipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat löytyvät osoitteesta:

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 4/2012 30.3.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Aluetoimikunnat nointipaikka ja näyteikkuna. Osaajaportaalin tavoitteena on saada mahdollisimman

Lisätiedot

kaupunkitiedote Kansalaisopisto Tapahtumia SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 10 / 2013 www.salo.fi 10/2013 30.9.-4.10.2013

kaupunkitiedote Kansalaisopisto Tapahtumia SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 10 / 2013 www.salo.fi 10/2013 30.9.-4.10.2013 Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 10 / 2013 kaupunkitiedote www.salo.fi 10/2013 30.9.-4.10.2013 Yhdistyksille tiedoksi: YHDISTYKSILLÄ MAHDOLLISUUS TOIMIA TYÖL- LISTÄJINÄ SALOLAISILLE TYÖTTÖMILLE Kaikille

Lisätiedot

- Musiikkiyhdistys Salon Vaijerien rokkibändi luistimilla

- Musiikkiyhdistys Salon Vaijerien rokkibändi luistimilla Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 2 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 2/2014 3.-7.2.2014 Kuvassa jäädytetään Halikon koulukeskuksen jääkiekkokaukaloa 16.1. TORIN YMPYRÄPARKISSA LUISTELLAAN 14.-25.2.

Lisätiedot

Kirjastopalvelut KIRJASTOJEN AUKIOLOAJAT

Kirjastopalvelut KIRJASTOJEN AUKIOLOAJAT Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 5/ 2015 kaupunkitiedote www.salo.fi 5/2015 30.4.2015 Kuvassa kouluverkkokuulemistilaisuus Teijon koululla 12.3.2014. SOPEUTTAMISOHJELMAAN LIITTYVÄT KUNTALAISKUULEMISET

Lisätiedot

Kansalaisopisto. Peppi Pitkätossu: ensi-ilta 28.3. ja 30.3. Salon Teatterissa. Musiikkiryhmien Soittajaiset 1.4. klo 18 Halikon lukion Forumissa.

Kansalaisopisto. Peppi Pitkätossu: ensi-ilta 28.3. ja 30.3. Salon Teatterissa. Musiikkiryhmien Soittajaiset 1.4. klo 18 Halikon lukion Forumissa. Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 3 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 3/2014 3.-7.3.2014 Avustukset SALON KAUPUNKI JULISTAA HAETTAVAKSI YLEIS- JA KOHDEAVUSTUKSIA 4.4. KLO 12 MENNESSÄ Osassa kohdeavustuksia

Lisätiedot

Kansalaisopisto. Tervetuloa kansalaisopiston kursseille

Kansalaisopisto. Tervetuloa kansalaisopiston kursseille Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 9 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 9/2014 1.-5.9.2014 Miten sinä mainostaisit Saloa? Mikä tekee Salosta vetovoimaisen? Mitä Salossa on mitä muualla ei ole? Mikä sinulle

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 1 / 2010 18.1.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) KIRJASTOPALVELUT KULTTUURIPALVELUT Suomusjärven kirjaston sisäänkäynti on muuttunut 7.1.2010 alkaen.

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 11/2010 8.11.2010 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kirjasto MUUTOKSET AUKIOLOAJOISSA Salon kaupunginkirjaston kaikki toimipisteet ovat suljettuina perjantaina

Lisätiedot

KESÄ YHDESSÄ SALOSSA 2015 I. Kerro Instagramissa mikä on parasta Salossa ja miksi? Kävelykierrokset Salon keskustassa. Lue lisää sivulta 8

KESÄ YHDESSÄ SALOSSA 2015 I. Kerro Instagramissa mikä on parasta Salossa ja miksi? Kävelykierrokset Salon keskustassa. Lue lisää sivulta 8 Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 6-8/ 2015 kaupunkitiedote www.salo.fi 6-8/2015 1.6.2015 KESÄ YHDESSÄ SALOSSA 2015 I Kesä yhdessä Salossa 2015 kokoaa jälleen yhteen kaupunkimme perinteiset kylätapahtumat.

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 11/2011 31.10.2011 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kaupungintalo Avoimet ovet uudella kaupungintalolla Tervetuloa tutustumaan uuteen kaupungintaloon (Tehdaskatu

Lisätiedot

TORIN YMPYRÄPARKISSA LUISTELLAAN HIIHTOLOMAVIIKOLLA

TORIN YMPYRÄPARKISSA LUISTELLAAN HIIHTOLOMAVIIKOLLA Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 2 / 2015 kaupunkitiedote www.salo.fi 2/2015 2.-6.2.2015 Tapahtumia aistia meren tunnun. Alueella käy nyt 70 000-80 000 retkeilijää vuosittain. Kansallispuiston palveluja

Lisätiedot

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen

Neljänsuora esiintyi 15.8.2013 Salon iltatorilla, kuva Suvisalo ry / Anne Nenonen SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 6-8 / 2014 Salon kaupunkitiedote www.salo.fi 6-8 /2014 3.-9.6.2014 Salon kesäasukas LÄMPIMÄSTI TERVETULOA SALOON Salossa riittää jälleen tänä kesänä näkemistä ja kokemista

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA Lisätty 7.2. Rakennusvalvonnan palveluajat eri kaupunginosissa s. 8 Eläkeliiton Särkisalon yhdistyksen ilmoitus s. 17 UN Womenin perinteinen harrastajataiteen näyttely 4. 11.3. s. 27 SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

Lisätiedot

090704 HUOVUTA JOULUKSI SORMUKSISTA SÄI-

090704 HUOVUTA JOULUKSI SORMUKSISTA SÄI- Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 11 / 2013 kaupunkitiedote www.salo.fi 11/2013 28.10.2013 Kansalaisopisto Taikayö-konsertti Veturitallissa Salon kansalaisopiston Suomuset-lauluryhmä johtajanaan Kaija

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 9/2011 5.9.2011 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kansalaisopisto 090802 KIRJANSIDONTA A Moision koulu, opistosiipi, Uskelankatu 13 to 8.9. info 17.15-18.45,

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 9 / 2010 13.9.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 9 / 2010 13.9.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 9 / 2010 13.9.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) ALUETOIMIKUNNAT Turuntien aluetoimikunta järjestää YHDISTYSILLAN HALIKOSSA Armfeltin koulussa 23.9.

Lisätiedot

Kiinnostuitko kaukolämmöstä? Ota yhteyttä (02) 778 5605 / toimisto tai 044 778 5601 / Jarkko Niemi. Kansalaisopisto

Kiinnostuitko kaukolämmöstä? Ota yhteyttä (02) 778 5605 / toimisto tai 044 778 5601 / Jarkko Niemi. Kansalaisopisto Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 10 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 10/2014 29.9.-3.10.2014 Kaukolämpö Kokkomäentiekadun kaukolämpötyömaa, kuva Jorma Loukasmäki. YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ LÄMPÖÄ Liikelaitos

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 2/2011 7.2.2011 Julkinen tiedote. Jaetaan joka talouteen. Kansalaisopisto Ilmoittautuminen päättyy 1.3. klo 12. 10100104 VANHASTA UUTTA KODIN SISUSTUK- SEEN, Moision

Lisätiedot

Laulukaupunki klo 9.15 ja klo 10.30 Mukana Tumppu- Tiikeri. Ennakkoilmoittautuminen leenaertem@hotmail.com.

Laulukaupunki klo 9.15 ja klo 10.30 Mukana Tumppu- Tiikeri. Ennakkoilmoittautuminen leenaertem@hotmail.com. Salon SALON KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 4 / 2014 kaupunkitiedote www.salo.fi 4/2014 31.3-4.4.2014 Kansalaisopisto Kansalaisopiston ryhmien näyttelyitä ja esityksiä kevätkaudella : TPO teatteritaiteen Peppi

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) SALON UUSI TAPA TOIMIA Kuntaliitos vuoden 2009 alussa antoi hyvän pohjan Salon kaupungin kehittämiselle.

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 10 / 2010 11.10.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) ALUETOIMIKUNNAT Salon kansalaisopiston ja aluetoimikuntien NÄIN SALON KAUPUNKI TOI- MII -tilaisuudet

Lisätiedot