INTERNATIONAL TEXT AGENCY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "INTERNATIONAL TEXT AGENCY"

Transkriptio

1 slatio riti g INTERNATIONAL TEXT pagency

2 Kansainvälinen tekstitoimisto Samtext on tekstitoimisto, jonka alaan kuuluvat tekstien luominen, muokkaaminen ja kääntäminen. Lisäksi tarjoamme kielentarkistus-, oikoluku- ja taittopalveluja. Asiakaskuntamme koostuu laatutietoisista viestintä- ja mainostoimistoista sekä monien muiden alojen yrityksistä. Paikallisten ammattilaisten käyttäminen tekstien tuottamisessa takaa, että kulttuuriset ja kielelliset piirteet välittyvät oikein ja että tuloksena on erinomainen lopputeksti. Samtext Finland on osa kansainvälistä Samtext International -konsernia, jonka pääkonttori on Norjassa ja muut toimipisteet Ruotsissa, Tanskassa, Isossa-Britanniassa ja Saksassa. Konsernin palveluksessa oli vuoden 2007 tammikuussa 35 työntekijää, ja vuoden 2006 liikevaihto oli 2,3 miljoonaa euroa. Helsingin toimipiste aloitti toimintansa lokakuussa 1999 Mannerheimintiellä. Tuolloin pienen yksiön kokoisessa toimistossa työskenteli yksi henkilö. Seuraavana vuonna laajennettiin jo huimat 100 prosenttia ja palkattiin markkinointipäällikkö. Tänä päivänä neliöitä, työvälineitä ja työntekijöitä on enemmän, mutta periaatteista ei ole tingitty: pienessä toimistossa ammattilaiset laativat parhaita mahdollisia tekstejä itseään säästelemättä. Vuoden 2007 lokakuussa Samtext Finlandin palveluksessa oli kymmenen työntekijää. Kaikilla projektipäälliköillä ja kääntäjillä on käännösalan koulutus. Teemme tiivistä yhteistyötä Samtextin toimipisteiden välillä sekä eri alojen freelance-kääntäjien ja -copywritereiden kanssa. Freelancereita koskevat samat tiukat laatuvaatimukset, joita itsekin työssämme noudatamme. Toimeksiantomme vaihtelevat laidasta laitaan: joukkoon mahtuu niin vuosikertomuksia, asiakaslehtiä ja käyttöohjeita kuin lehti-ilmoituksia, tvmainoksia ja esitteitäkin. Joskus asiakkaan käännöstarve on kolme sanaa joskus Meille kaikki tekstit ovat yhtä tärkeitä.

3 Tekstien uudet vaatteet Yritysviestinnässä ei ole varaa tulla väärinymmärretyksi. Jos vastaanottaja tulkitsee viestin toisin kuin on tarkoitettu, käsissä voi olla nolon tilanteen lisäksi katastrofi. Kömmähdykset tekevät lukijaan poikkeuksetta huonon vaikutuksen, kun taas laadukas ja toimiva teksti vahvistaa sidosryhmien myönteistä kuvaa yrityksestä se on piste i:n päälle. Olet varmasti nähnyt suomenkielisiä tvmainoksia, Internet-sivustoja, ilmoituksia ja esitteitä, joiden kieli vaikuttaa kankealta ja teennäiseltä.teksti ei toimi, niin kuin se toimisi, jos se olisi alunperin kirjoitettu suomeksi. Tekstin sanoma, perustelut tai huumori voivat tuntua kummallisilta tai naurettavilta. Miten vastaanottaja reagoi tällaiseen tekstiin? Valitettavasti huono teksti jää paremmin mieleen kuin hyvä. Vastaanottajalle jää mielikuva, ettei lähettäjä osaa asiaansa tai mikä vielä pahempaa ettei lähettäjä ota häntä vakavasti. Me olemme viestinnän ammattilaisia, jotka katsovat tekstiä kohderyhmän näkökulmasta ja mikä tärkeintä, me kysymme asiakkaalta oikeita kysymyksiä. Räätälöimme kullekin vieraskieliselle tekstille uudet vaatteet, joissa se taatusti tekee lähtemättömän vaikutuksen vastaanottajaansa. Monikielisen yritysviestinnän, tiukkojen aikataulujen ja laadun yhdistäminen on täysin mahdollista. Meille se on jokapäiväistä. Tämänkin esitteen tekstit on käännetty ja lokalisoitu Suomen oloihin sopiviksi. Huomaako sen? Asiantuntemus ja paikallistuntemus Hyvässä tekstissä otetaan huomioon lukijan kieli, kulttuuri ja ajatusmaailma. Hyvän tekstin kirjoittajalla on siis asiantuntemusta ja paikallistuntemusta. Kansainvälinen tekstitoimisto Samtext toimittaa alkuperäistekstejä, käännöksiä, muokattuja tekstejä, lokalisoituja tekstejä sekä kielentarkistus- ja oikolukupalveluja useimmilla kielillä ja erikoisaloilla. Me käytämme kääntäjiä ja tekstintekijöitä, joiden äidinkielenä on projektin kohdekieli. He ovat myös omien alojensa asiantuntijoita ja huolehtivat siitä, että jokaista tekstiä varten tehdään tarvittava taustatyö.

4 Käännökset, kielentarkistus ja oikoluku Olemme täyden palvelun tekstitoimisto, joka toimittaa käännöksiä, copywritekäännöksiä, kielentarkistusta, oikolukua ja taittoa. Kielen ammattilaisemme käyttävät työssään keskeisiä käännösmuisti- ja tekstinkäsittelyohjelmia. Tavoitteemme on, että jokaisesta tekstistä tulee niin hyvä kohdekielinen teksti, että lukija pitää tekstiä juuri hänelle kirjoitettuna. Asiakkaat arvostavat tekstin kielellistä tarkkuutta ja yhdenmukaisuutta. Siksi kokoamme sisäiseen käyttöön asiakaskohtaisia termipankkeja ja käännösmuisteja, jotka takaavat johdonmukaisen terminologian ja tyylin silloinkin, kun toimeksiannon laajuus ja tiukka aikataulu pakottavat jakamaan tekstin monen kääntäjän kesken. Meillä on päteviä ja osaavia työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita, ja voimmekin taata asiakkaillemme aina laadukasta jälkeä, toimivia tekstejä ja huolellista työtä. Kääntäjämme ovat varmasti ymmärtäneet tekstin vivahteet, eikä valmiissa tuotteessa ole kulttuurista johtuvia väärinkäsityksiä. Kielellinen tahra rintamuksessa Virheitä vilisevää tekstiä ei oteta vakavasti. Virheet vievät huomion itse sanomalta aivan kuten tahra uutisankkurin rintamuksessa. Eri alojen asiantuntijat eivät kuitenkaan välttämättä ole kielen ammattilaisia, eikä kirjoittaja aina huomaa omia virheitään. Mekin Samtextissä teemme töitä kielen parissa kaiken päivää, mutta silti kielentarkistaja lukee tekstimme huolellisesti, ennen kuin ne ovat valmiita asiakkaalle toimitettaviksi. Mikset sinäkin soisi samaa omalle tekstillesi? Tiivis yhteistyö ja pitävät aikataulut Samtextin laadun kulmakiviä ovat erinomaiset tekstit, joustava yhteistyö kääntäjien ja asiakkaiden kanssa sekä täsmälliset toimitukset. Toimitamme aina ajallaan tai jopa hieman etuajassa. Projektien johtoa ja dokumentointia ohjaavat tarkat ja selkeät koko konsernia koskevat työohjeet. Työntekijämme muodostavat tiimin, mikä takaa projektien sujuvuuden ja pitävät aikataulut kaikissa tilanteissa. Vaikka tekstissä ei virheitä olisikaan, sen kieliasun tarkistaminen on silti aina paikallaan. Yrityksen työntekijät ovat oman alansa asiantuntijoita ja osaavat usein parhaiten tuottaa tarvittavat tekstit.

5 Projektityypit pähkinänkuoressa Käännökset Käännös on kielestä toiseen tehty tekstiversio, joka välittää lähdetekstin asiasisällön niin täsmällisesti ja tarkasti kuin mahdollista. Kullekin kielelle ja kulttuurille ominaiset piirteet otetaan aina huomioon, eikä tekstin sujuvuudesta ja luettavuudesta tingitä. Tyypillisiä käännöstekstejä ovat erilaiset asiatekstit kaupparekisteriotteista käyttöohjeisiin ja lehdistötiedotteisiin. Copywrite-käännökset Copywrite-käännös on astetta vaativampi käännösmuoto, jossa teksti muokataan perusteellisesti kohdekieleen ja -kulttuuriin sopivaksi. Asiakeskeisyyden sijaan tärkeimmiksi seikoiksi nostetaan kohdeyleisön mielikuva ja reaktio, jotka tekstillä halutaan saavuttaa. Copywrite-käännöksiä käytetään eniten mainonnassa ja markkinoinnissa. Oikoluku Oikoluvussa teksti käydään läpi päällisin puolin ja tarkistetaan, ettei siinä ole kirjoitus- tai välimerkkivirheitä. Oikolukua käytetään painotuotteiden tarkistamiseen ennen painatusta. Oikolukija tarkistaa, että tekstit, tavutukset ja kuvat ovat kohdallaan ja että materiaali on painovalmis. Kielentarkistus Kielentarkistuksessa mennään pintaa syvemmälle ja kiinnitetään huomiota kielioppiin, lauserakenteisiin ja sanavalintoihin. Käännöksen tarkistuksessa käännöstä verrataan lähdetekstiin ja käännösratkaisut arvioidaan uudelleen.

6 Mainostekstit Mikä kutkuttaa suomalaisen nauruhermoja? Miten vedota nuoriin tanskalaisiin? Mikä saa ruotsalaisen innostumaan? Me tiedämme! On yhä tavallisempaa, että kansainväliset yritykset tekevät kansainvälisiä mainoskampanjoita. Tavoitteena on tietenkin säästää aikaa ja rahaa, keventää hallintoa ja samalla pitää markkinointibudjetti kurissa. Monikansallisuudessa on kuitenkin omat vaaransa. Se mikä on hauskaa ja terävää yhdessä maassa, on tyhmää ja kömpelöä toisessa. Se mikä on sanottu älykkäästi ja kekseliäästi yhdellä kielellä, on täysin käsittämätöntä toisella. Samtext muokkaa mainostekstistä kohdekielellä toimivan kokonaisuuden. Kyseessä on luova prosessi, jonka lähtökohtana on käännös ja jossa otetaan huomioon tekstin käyttömaan kieli- ja kulttuurikohtaiset, historialliset ja poliittiset erityispiirteet. Tuloksena on toimiva copywrite-käännös, joka varmasti puhuttelee kohdeyleisöä. Kääntäjämme, tekstintekijämme ja projektipäällikkömme tekevät tiivistä yhteistyötä toimistojen välillä. Siksi voimmekin luvata yhteensopivat kieliversiot, joissa kuitenkin otetaan huomioon paikalliset kulttuuripiirteet siis tekstit, jotka on räätälöity toimimaan käyttökohteessaan. Vaikka teemmekin eniten töitä pohjoismaisten kielten parissa, osa toimeksiannoistamme on myös muiden kielten välisiä. Käytössämme onkin satoja paikallisia kääntäjiä, toimittajia, tekstintekijöitä ja kielentarkistajia, joiden laadun voimme taata. He työskentelevät projektikohtaisesti Pohjoismaiden markkinoiden ulkopuolelle suunnattujen tekstien parissa. Asian ydin

7 Taittotyöt ja taiton suunnittelu Jos yritykselläsi on esimerkiksi suomenkielinen esite, josta tarvitaan englannin-, ruotsin-, saksan- ja ranskankieliset versiot, projektista voi syntyä melkoinen rumba. On etsittävä eri kielten kääntäjät tai copywriterit, kielentarkistajat, taittajat ja oikolukijat, aikataulutettava eri työvaiheet ja kieliversiot, pidettävä yhteyttä kaikkiin osapuoliin ja lisäksi vielä painoon.voit päästä paljon helpommallakin. Samtext voi hoitaa kaiken tämän puolestasi. Riittää, kun otat yhteyttä meihin, niin määrittelemme projektin osa-alueet yhdessä ja sovimme aikataulun. Sen jälkeen voit keskittyä muihin töihisi ja unohtaa esitetekstin siihen saakka, kunnes se palaa eteesi hyväksyttäväksi ennen painatusta. Hyväksymiskierrosten jälkeen teemme tarvittavat muutokset ja toimitamme halutessasi painovalmiit materiaalit suoraan painoon. Käytämme mm. seuraavia työkaluja: PageMaker FrameMaker InDesign QuarkXPress Dreamweaver GoLive FrontPage Acrobat Illustrator Photoshop

8 opyw ran Samtext Finland Oy Ab Valimotie 2, Helsinki Puhelin: (09) Faksi: (09) Sähköposti: Internet-sivustossamme on lisätietoja toiminnastamme. Samtext Denmark Jakob Dannefærds Vej 6 B DK-1973 Frederiksberg C Denmark Puh.: Samtext Germany Güntenstr. 3 DE Stadtbergen Germany Puh.: Samtext Norway Jernbanetorget 2 NO-0154 Oslo Norway Puh.: Samtext Sweden Gotlandsgatan 75 SE Stockholm Sweden Puh.: Samtext UK 1 Pimpernel Court Gillingham Dorset SP8 4UW United Kingdom Puh.: Tekstit ja layout: Samtext. Kuvat: Helge Stiland yksinoikeudella Samtextille.

Helsingin Matkailijan oppaan käännösprosessi

Helsingin Matkailijan oppaan käännösprosessi Helsingin Matkailijan oppaan käännösprosessi Ines Antti-Poika Tampereen yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Käännöstiede (englanti) Pro gradu tutkielma Huhtikuu 2009 Tampereen yliopisto Käännöstiede

Lisätiedot

LUOVIA RATKAISUJA YRITYSVIESTINTÄÄN

LUOVIA RATKAISUJA YRITYSVIESTINTÄÄN LUOVIA RATKAISUJA YRITYSVIESTINTÄÄN Voimaa viestintään, potkua bisnekseen Jokainen meistä käyttää jatkuvasti kieltä ja viestii niin työkavereiden kuin asiakkaidenkin kanssa. Harva tiedostaa viestinnän

Lisätiedot

Hyvä kääntäjä. Käännöstoimiston näkökulma kääntäjän osaamiseen

Hyvä kääntäjä. Käännöstoimiston näkökulma kääntäjän osaamiseen Hyvä kääntäjä Käännöstoimiston näkökulma kääntäjän osaamiseen Susanna Uppa Tampereen yliopisto Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Monikielisen viestinnän ja käännöstieteen koulutusohjelma

Lisätiedot

Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti

Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti Kääntäjien ammattijärjestö KAJ ry Maistraatinportti 4 A, 6.krs, 00240

Lisätiedot

Laadun hallinta hajautetussa käännösprosessissa

Laadun hallinta hajautetussa käännösprosessissa Laadun hallinta hajautetussa käännösprosessissa Anja Lintukorpi Tampereen yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Käännöstiede (englanti) Pro gradu tutkielma Tammikuu 2008 Tampereen yliopisto Käännöstiede

Lisätiedot

Asiantuntemus. Laatu. Luottamus. Asiakaslähtöisyys. Menestys Kehitys Palvelu Kokemus. Tehokas viestintä

Asiantuntemus. Laatu. Luottamus. Asiakaslähtöisyys. Menestys Kehitys Palvelu Kokemus. Tehokas viestintä Pikakaantaja.fi - nopea, asiantunteva ja luotettava! Luottamus Asiantuntemus Menestys Kehitys Palvelu Kokemus Laatu Tehokas viestintä Asiakaslähtöisyys w r s od Hakemisto 3 Yleistä 4 Vahva taloudellinen

Lisätiedot

Käännösprojektien laadun arviointi osana käännöstoimiston laadunhallintajärjestelmää

Käännösprojektien laadun arviointi osana käännöstoimiston laadunhallintajärjestelmää Käännösprojektien laadun arviointi osana käännöstoimiston laadunhallintajärjestelmää Eeva Niinimäki Tampereen yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Käännöstiede (englanti) Pro gradu -tutkielma Toukokuu

Lisätiedot

Done Solutions Oyj. Vuosikertomus 2003

Done Solutions Oyj. Vuosikertomus 2003 Done Solutions Oyj Vuosikertomus 2003 Kansi: Etukannen kuvassa Robert Pudelski, joka työskentelee Done Information Oy:ssä Information Desing -yksikössä projektipäällikkönä ja vastaa nimettyjen asiakkaiden

Lisätiedot

Kuvastojen muuttuva maailma

Kuvastojen muuttuva maailma Kuvaston tekijä. Kuvasto, katalooki, tuoteluettelo rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne ovat tärkeitä markkinoinnin ja myynnin tukimateriaaleja monelle teollisuuden ja kaupan yritykselle niin kuluttaja-

Lisätiedot

Yritysblogien analyysia käännöspalvelu toimiston ja asiakkaan yhteistyönä

Yritysblogien analyysia käännöspalvelu toimiston ja asiakkaan yhteistyönä Yritysblogien analyysia käännöspalvelu toimiston ja asiakkaan yhteistyönä Santeri Laurén Tampereen yliopisto Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Käännöstiede (englanti) Pro gradu -tutkielma

Lisätiedot

Käännöslaatu av-käännösalan kuohunnan jaloissa

Käännöslaatu av-käännösalan kuohunnan jaloissa HELSINGIN YLIOPISTO Käännöslaatu av-käännösalan kuohunnan jaloissa Kyselytutkimus av-kääntäjien työoloista Tiina Kurvi Pro gradu -tutkielma Englannin kääntäminen Nykykielten laitos Helsingin yliopisto

Lisätiedot

LÄHDEAINEISTON KÄYTTÖ YRITYSSANASTOTYÖSSÄ: TAPAUSTUTKIMUS METSO AUTOMATIONIN PULP PRODUCTS OSASTON SANASTOTYÖSTÄ

LÄHDEAINEISTON KÄYTTÖ YRITYSSANASTOTYÖSSÄ: TAPAUSTUTKIMUS METSO AUTOMATIONIN PULP PRODUCTS OSASTON SANASTOTYÖSTÄ LÄHDEAINEISTON KÄYTTÖ YRITYSSANASTOTYÖSSÄ: TAPAUSTUTKIMUS METSO AUTOMATIONIN PULP PRODUCTS OSASTON SANASTOTYÖSTÄ Tampereen yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Englannin kielen kääntäminen ja tulkkaus

Lisätiedot

Kääntäjä on asiantuntija, joka ei toimi tyhjiössä Organisaatiomuutoksen ei tarvitse pelottaa

Kääntäjä on asiantuntija, joka ei toimi tyhjiössä Organisaatiomuutoksen ei tarvitse pelottaa Kääntäjä on asiantuntija, joka ei toimi tyhjiössä Organisaatiomuutoksen ei tarvitse pelottaa VESA A JUNTTILA Kääntäjienpäivässä pohdittiin käännösalan tuotantoverkoston toimintaa Käännösalan asiantuntijat

Lisätiedot

Nyt neuvotellaan joka eurosta Tehokkaat työkalut jouduttavat työtä Käännösten laatu on osa tuotetta

Nyt neuvotellaan joka eurosta Tehokkaat työkalut jouduttavat työtä Käännösten laatu on osa tuotetta Nyt neuvotellaan joka eurosta Tehokkaat työkalut jouduttavat työtä Käännösten laatu on osa tuotetta Kääntäjien ammattijärjestö KAJ ry Maistraatinportti 4 A, 6.krs, 00240 Helsinki toimisto@kaj.fi www.kaj.fi

Lisätiedot

OSUUSKUNNASTA TULI TIINA HÄKKISEN TYÖNANTAJA HINTA - MIELIKUVALLA MERKITTÄVÄ ROOLI OSTO - PÄÄTÖKSISSÄ AV-KÄÄNTÄJÄT SOPIMUKSEEN MTV:N TÖISTÄ

OSUUSKUNNASTA TULI TIINA HÄKKISEN TYÖNANTAJA HINTA - MIELIKUVALLA MERKITTÄVÄ ROOLI OSTO - PÄÄTÖKSISSÄ AV-KÄÄNTÄJÄT SOPIMUKSEEN MTV:N TÖISTÄ KÄÄNNÖSALAN ASIANTUNTIJAT KAJ RY:N JÄSENLEHTI 02 2013 OSUUSKUNNASTA TULI TIINA HÄKKISEN TYÖNANTAJA HINTA - MIELIKUVALLA MERKITTÄVÄ ROOLI OSTO - PÄÄTÖKSISSÄ AV-KÄÄNTÄJÄT SOPIMUKSEEN MTV:N TÖISTÄ EULITAN

Lisätiedot

SOKEA IDIOOTTI KONEKÄÄNTÄMISEN ONGELMIA JA MAHDOLLISUUKSIA

SOKEA IDIOOTTI KONEKÄÄNTÄMISEN ONGELMIA JA MAHDOLLISUUKSIA SOKEA IDIOOTTI KONEKÄÄNTÄMISEN ONGELMIA JA MAHDOLLISUUKSIA Anni Malmivaara Tampereen yliopisto Kieli ja käännöstieteiden laitos Käännöstiede (saksa) Pro gardu -tutkielma Toukokuu 2007 Tampereen yliopisto

Lisätiedot

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja.

Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia. parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja. Miten luot, lähetät ja analysoit menestyksellistä sähköpostimarkkinointia ja saavutat parempia tuloksia. Sähköpostimarkkinoinnin käsikirja Mukana myös sosiaalinen media ja mobiilioptimointi SISÄLTÖ 1.

Lisätiedot

T AMPEREEN A MMATTIKORKEAKOULU

T AMPEREEN A MMATTIKORKEAKOULU T AMPEREEN A MMATTIKORKEAKOULU L IIKETALOUS OPINNÄYTETYÖRAPORTTI Käännösprojektien OPINNÄYTETYÖN läpivienti PÄÄOTSIKKO prosessina Mahdollinen alaotsikko (mahdollinen kuva) Jenni Marjaana Kuitunen Liiketalouden

Lisätiedot

TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA

TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA KÄÄNNÖSALAN ASIANTUNTIJAT KAJ RY:N JÄSENLEHTI 01 2013 TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA UUSI PUHEEN JOHTAJA HANNA BOMAN: JÄRJES TÄYTYMINEN KÄÄNNÖSALALLA ON

Lisätiedot

KÄÄNNETÄÄNKÖ TEKSTISI, TULKATAANKO PUHEENVUOROSI?

KÄÄNNETÄÄNKÖ TEKSTISI, TULKATAANKO PUHEENVUOROSI? laro jasný zrozumiteľný klar chiaro clear ċar aiškus klar se αφές duidelijk selkeä jasno claro érthető klar zrozumia kaidri clair claro jasný zrozumiteľný klar chiaro clear ċar aiškus k elge σαφές duidelijk

Lisätiedot

Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007. Johtaja viestii tavoitteesta. Paras ilme on asiakkaan näköinen. Amis huimassa nousussa

Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007. Johtaja viestii tavoitteesta. Paras ilme on asiakkaan näköinen. Amis huimassa nousussa Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti KEVÄT 2007 Johtaja viestii tavoitteesta Paras ilme on asiakkaan näköinen Amis huimassa nousussa Viestintä on taitolaji Viestintä Oy Viisikon sidosryhmälehti JULKAISIJA:

Lisätiedot

pienyrittäjän k ä s i k i r j a

pienyrittäjän k ä s i k i r j a Mari Nokkonen-Pirttilampi pienyrittäjän markkinointiviestinnän k ä s i k i r j a Copyright 2014 Extreme Translation Oy ja tekijä ISBN 978-952-93-4018-7 (sid.) ISBN 978-952-93-4019-4 (PDF) ISBN 978-952-93-4020-0

Lisätiedot

Kääntämisen nykyiset ja tulevat haasteet

Kääntämisen nykyiset ja tulevat haasteet Tuula Humphreys ja Leena Salmi Turun yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Ranskan oppiaine Kääntämisen nykyiset ja tulevat haasteet 1. Johdanto Arjessa ympärillämme on paljon tekstejä. Silmäilemme

Lisätiedot

Monikielisyys yrityksen markkinoinnillisessa verkkoviestinnässä tapausesimerkkinä Suomen Lasinjalostus Oy

Monikielisyys yrityksen markkinoinnillisessa verkkoviestinnässä tapausesimerkkinä Suomen Lasinjalostus Oy Monikielisyys yrityksen markkinoinnillisessa verkkoviestinnässä tapausesimerkkinä Suomen Lasinjalostus Oy Aija-Riika Pajunen Tampereen yliopisto Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö Käännöstiede

Lisätiedot

Matkailuesitteen kääntäminen suomesta venäjään venäläiset tekstilajikonventiot käännöksessä

Matkailuesitteen kääntäminen suomesta venäjään venäläiset tekstilajikonventiot käännöksessä Matkailuesitteen kääntäminen suomesta venäjään venäläiset tekstilajikonventiot käännöksessä Перевод туристического буклета с финского на русский Жанровые конвенции в переводе Perevod turističeskogo bukleta

Lisätiedot

KÄÄNNÖSMUISTI- JA TERMISTÖNHALLINTAOHJELMAT FREELANCEKÄÄNTÄJIEN JA TOIMINIMELLÄ TOIMIVIEN KÄÄNTÄJIEN TYÖVÄLINEENÄ

KÄÄNNÖSMUISTI- JA TERMISTÖNHALLINTAOHJELMAT FREELANCEKÄÄNTÄJIEN JA TOIMINIMELLÄ TOIMIVIEN KÄÄNTÄJIEN TYÖVÄLINEENÄ KÄÄNNÖSMUISTI- JA TERMISTÖNHALLINTAOHJELMAT FREELANCEKÄÄNTÄJIEN JA TOIMINIMELLÄ TOIMIVIEN KÄÄNTÄJIEN TYÖVÄLINEENÄ Tampereen yliopisto Kieli- ja käännöstieteiden laitos Käännöstiede (saksa) Pro gradu -tutkielma

Lisätiedot

Kulttuuritoimijan tiedotusopas

Kulttuuritoimijan tiedotusopas Kulttuuritoimijan tiedotusopas C. 56 Kulttuuritoimijan tiedotusopas Julkaisija: Etelä-Pohjanmaan Liitto Julkaisu C:56 (päivitys joulukuussa 2010) ISBN 978-951-766-117-1 ISSN 1237-9948 Taitto: Mainostoimisto

Lisätiedot

Enemmän kuin pelkkiä käännöksiä .$16$,19b/,6(67, www.localeyes.fi

Enemmän kuin pelkkiä käännöksiä .$16$,19b/,6(67, www.localeyes.fi Enemmän kuin pelkkiä käännöksiä Kansainvälisen yrityksen menestyksen varmistamiseksi on tärkeää käyttää joka maassa oikeaa kieltä. Tämä saattaa kuulostaa yksinkertaiselta, mutta on usein yllättävän monimutkaista.

Lisätiedot

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme

Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme Päivitetty 25.3.2014 Uusin versio saatavilla kotisivuiltamme SISÄLTÖ JOHDANTO VINKKI NUMERO 1: Pohjatyöt kuntoon ennen aloitusta! Kenelle markkinoit tuotteitasi ja palveluitasi? Miten haluat kohdata asiakkaasi?

Lisätiedot

Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen

Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen Ohjelmistojen lokalisointi ja kansainvälistäminen Matti Riikonen 24.8.2006 Joensuun yliopisto Tietojenkäsittelytiede Pro gradu -tutkielma Tiivistelmä Tämän tutkielman aiheena on kansainvälisen ohjelmiston

Lisätiedot