Kangasalan kunta Elinkeino-ohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kangasalan kunta Elinkeino-ohjelma 2014-2020"

Transkriptio

1 Kangasalan kunta Elinkeino-ohjelma -2020

2 2 VISIO Kangasalan kunnan työpaikkakehitys on kaupunkiseudun kehitystä nopeampaa. Kangasalan kunta tukee aktiivisella elinkeinopolitiikalla yritysten kehittymistä, toimintaympäristöä ja uudistumista. Kangasala tekee vaikuttavaa seudullista elinkeinojen kehittämistä Tredea Oy:n kanssa Kangasalan kunta houkuttelee yrityksiä sijoittumaan kuntaan aktiivisella markkinoinnilla ja tonttipolitiikalla. ELINKEINOPOLITIIKAN TOIMINTAPERIAATTEET KANGASALAN KUNTA ON: Tasapuolinen Kuunteleva Taloudestaan huolehtiva Innovatiivinen Hyvämaineinen PÄÄTAVOITTEET 1. Toimintaympäristön kehittäminen 2. Keskusta 3. Työelämälähtöinen koulutuspolitiikka 4. Työpaikkaomavaraisuuden vahvistaminen 5. Monimuotoiset hankinnat 6. Maaseutu 7. Matkailu 8. Yritysten nopea ja ratkaisuhakuinen palvelu 9. Resurssit 10. Yritysviestintä ja markkinointi

3 3 SISÄLLYSLUETTELO Tausta... 4 Kehittämisedut... 4 Kehittämishaasteet... 5 Visio... 5 Elinkeinopolitiikan toimintaperiaatteet... 5 Päätavoitteet 1. Toimintaympäristön kehittäminen Keskusta Työelämälähtöinen koulutuspolitiikka Työpaikkaomavaraisuuden vahvistaminen Monimuotoiset hankinnat Maaseutu Matkailu Yritysten nopea ja ratkaisuhakuinen palvelu Resurssit Yritysviestintä ja markkinointi Toimeenpano, seuranta ja raportointi Liitteet: 1. Päätavoitteet ja toimenpiteet -taulukko 2. Tilastoliite

4 4 Tausta Kangasalan kuntastrategia on uudistunut vuonna. Siinä määritellään kriittiset menestystekijät, joissa kunnan tulisi onnistua. Strategiassa yhdeksi menestystekijäksi todetaan elinkeinoelämän edellytysten parantaminen. Kunnan visiossa keskeisellä sijalla on ympäristön elinvoimaisuus. Toiminta-ajatuksessa taas mainitaan, että kunta tarjoaa yrittämiselle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Tavoitteet saavutetaan yksityiskohtaisen suunnitelman avulla. Elinkeino-ohjelma uudistetaan vastaamaan muuttuneen toimintaympäristön kunnalle ja yrityksille asettamia haasteita. Vuoden 2008 jälkeen Kangasalan työttömyysaste on noussut 5,6 prosentista vuoden 2013 vuoden lopun 12,0 prosenttiin. Kehitys on ollut erityisen huolestuttavaa vuoden 2013 aikana, jolloin työttömyysaste kasvoi 5 prosenttiyksikköä. Kangasalan työpaikkaomavaraisuus on pysynyt suhteellisen vakaana ollen noin 66,5-66,7 % työvoimasta. Vuoden 2013 lukuja ei tätä kirjoitettaessa ole käytettävissä, mutta työttömyyden kasvu antaa olettaa, että työpaikkaomavaraisuus on kääntynyt laskuun. Työpaikkojen määrässä on vuoteen 2012 asti ollut kasvua. Tilastokatsaus on liitteessä, jota päivitetään vuosittain. Kehittämisedut Kangasalan sijainti Suomen toiseksi voimakkaimmin kasvavalla kaupunkiseudulla on mitä mainioin. Tampereen kaupunkiseudun monialaisuus ja vahva koulutustarjonta ovat tukijalat, joihin voimme nojata tulevaisuudessakin. Kangasala on muuttovoittokunta mikä luo hyvät mahdollisuudet yritystoiminnalle kasvaa ja kehittyä. Tampereen seudulla toimii merkittäviä kansainvälisiä yrityksiä ja kaupunkiseutu on monella alueella yksi maailman huippuosaamisen alueita. Siksi kansanvälisyys on luontevaa myös kangasalaisille yrityksille joko osana tuotantoketjua, jossa tuote viedään ulkomailla tai omien tuotteiden viennin kautta. Kangasala sijaitsee vesistöjen keskellä suomalaisessa kulttuurimaisemassa. Kangasala on profiloitunut kesäpäivän kulttuurikuntana, mitä valmistuva Kangasala-talo tukee. Kangasala on sijoittunut hyvin Elinkeinoelämän keskusliiton kuntien yritysilmastovertailussa vuosina 2011 ja 2012 ollen Pirkanmaan kunnista paras. Kangasalla on vankka yrityspohja. Erityisesti Kangasalla ovat edustettuina elintarviketeollisuus, rakentaminen, metalli- ja konepajateollisuus sekä hoivapalvelut. Kasvava yrityskanta on se pohja, jolle kunta voi tulevaisuutensa rakentaa. Kunnan elinvoiman kannalta yritysten määrän kasvu ja uusiutuminen ovat kriittisiä tekijöitä.

5 5 Kehittämishaasteet Kunnan haasteena on yritystonttien niukkuus ja tarjonnan suppeus. Kangasala niin kuin kaikki muutkin kunnat kilpailevat yrityksistä. Siksi Kangasalankin tulee tarjota kilpailukyinen sijoittumisvaihtoehto yrityksille. Hyvään tonttitarjontaan kuuluu tonttien kilpailukykyinen hinnoittelu ja tonttien joustavat luovuttamiset ehdot. Visio Kangasalan kunnan työpaikkakehitys on kaupunkiseudun kehitystä nopeampaa. Kangasalan kunta tukee aktiivisella elinkeinopolitiikalla yritysten kehittymistä, toimintaympäristöä ja uudistumista. Kangasala tekee vaikuttavaa seudullista elinkeinojen kehittämistä Tredea Oy:n kanssa. Kangasalan kunta houkuttelee yrityksiä sijoittumaan kuntaan aktiivisella markkinoinnilla ja laadukkaalla tonttipolitiikalla. Elinkeinopolitiikan toimintaperiaatteet Kangasalan kunta on: Tasapuolinen Kuunteleva Taloudestaan huolehtiva Innovatiivinen Hyvämaineinen Kangasalan kunta toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten yrittäjäyhdistysten kanssa. Kunta on helposti lähestyttävä kumppani alueen yrittäjille. Otamme päätöksenteossa huomioon yritysten tarpeet.

6 6 Päätavoitteet 1. Toimintaympäristön kehittäminen Tuemme yritysten pääsyä hanke- ja kehittämisohjelmiin ja osaltamme varmistamme kunnan rahoituksen hankkeisiin. Kunta tuo hankevalmisteluun yritysten näkökulman. Elinkaaripalvelut yrittäjille Kunta järjestää yrityksille tai yritystä perustaville laadukkaat ja kattavat neuvonta- ja tukipalvelut koko yrityksen elinkaaren ajalle. Alkavien yrittäjien neuvontaa tehdään Ensimetrin kanssa. Monipuolinen yritysaluetarjonta Yritystontit ovat kilpailukykyisesti hinnoiteltuja. Tonttikoot ovat joustavasti muutettavissa yritysten tarpeita vastaaviksi. Yritystonttien myyntiprosessi on nopea ja mutkaton. Tavoittelemme vuosittain 4-8 yritystontin myyntiä. Myytyjen tonttien lukumäärää tärkeämpää on kuntaan sijoittuvien työpaikkojen määrä. Syntyvien työpaikkojen tavoite vuosittain on 200 uutta työpaikka. Kaavoitamme olemassa olevia yritysalueita uudelleen ja varmistamme lisärakentamismahdollisuuden.

7 7 Uusia yritysalueita valmistellaan maahankinnalla välittömästi. Maanhankinta suunnataan valtateiden 9 ja 12 varrelle. Uudet alueet profiloidaan niin, että kunnalla on tarjota tontteja erityyppisille toimijoille. Lamminrahkan alueen valtatiehen 12 rajoittuva alue kaavoitetaan yritystoiminnalle. Alue mahdollistaa erityyppisten hyvää näkyvyyttä ja Tampereen läheisyyttä arvostavien yritysten sijoittumisen kuntaan. Tarasteenjärven alueelle kehitetään yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa yritysalue, joka on luontainen paikka ympäristö- ja energialiiketoiminnalle sekä logistiikalle. Kallion yritysalue on muodostunut monipuoliseksi yritysten toimintaympäristöksi. Sahalahden alueella kaavoitamme yritystontteja valmiiksi myyntiä varten. Kuhmalahdella varaudumme ympäristö- ja energiapuuliiketoiminnan kasvuun. Selvitämme mahdollisuuden kehittää yhteistyössä Tampereen kaupungin kanssa Ruskon alueen jatkoksi monipuolista elinkeinoelämän aluetta, joka tukeutuu osaltaan Tampereen teknillisen yliopiston vetovoimaan. Kunta varautuu kehä 2:n rakentamiseen Lentolan kohdalle suunnattuna. Varaudumme edelleen kehä 2:n jatkamiseen Lentolasta aina valtatie 9:lle asti. Kehä 2 luo tulevaisuudessa mahdollisuuden uuden yritystoiminnan saamiselle kuntaan pitkällä aikavälillä. 2. Keskusta Valmistelemme keskustan kehittämisohjelman tavoitteineen ja toimenpide-ehdotuksineen. Keskustan jatkokehittämisessä huomioimme uusien yritysten sijoittumismahdollisuudet keskustaan. Lisäämme keskustan tapahtumatarjontaa ja monipuolistamme torialueen toimintaa. Selvitämme lähiruokateeman sisältävän kauppahallin sijoittamismahdollisuudet. Järjestämme Kangasala-talossa monipuolisia tapahtumia, tavoitteena keskustan elinvoiman lisääminen.

8 8 3. Työelämälähtöinen koulutuspolitiikka Monimuotoinen ja laadukas koulutus luo pohjan ammatilliselle osaamiselle. Osaaminen on Kangasalan yritysten menestymiselle tärkeää. Informoimme yrityksiä oppisopimuskoulutuksesta. Toisen asteen koulutus ja sen työelämälähtöisyys on yritysten menestymiselle tärkeää. Kunnassa toimii lukio ja toisen asteen ammatillista koulutusta tarjoava Tredun yksikkö. Molemmat oppilaitokset tulevat sijaitsemaan Pikkolan alueella, mikä luo yhteistyölle uudet hyvät puitteet. Kangasalan lukion ja Pikkolaan sijoittuvan Tredun yksikön välistä yhteistyötä ja yritysyhteyksiä lisätään. Valmistelemme Kangasalan yrittäjyyskasvatusmallin yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa. 4. Työpaikkaomavaraisuuden vahvistaminen Uusien asuinalueiden suunnittelun yhteydessä varmistamme, että Kangasalle sijoitetaan myös riittävä määrä työpaikkoja. Työpaikka-alueita kaavoitetaan myös tiivistyvään kuntarakenteeseen ja uusille avattaville yritysalueille. 5. Monimuotoiset hankinnat Kunta tekee palvelustrategian, jossa määritellään mitä palveluja se tuottaa itse, mitä tuotetaan yhteistyössä muiden kuntien kanssa ja mitä palveluja hankitaan ulkopuolisilta toimijoilta. Kunta huomioi jatkossa myös paikalliset palvelujen tuottajat hankinnoissaan esimerkiksi osatarjoukset mahdollistamalla ja pyrkii edistämään kunnassa toimivien yrittäjien hankintaosaamista.

9 9 6. Maaseutu Maaseutu nähdään Kangasalla mahdollisuutena. Maaseutu tarjoaa monipuoliset puitteet asumiselle, virkistäytymiselle ja työnteolle Suomen toiseksi suurimman keskuksen välittömässä läheisyydessä. Kunnan kesäasukkaissa on merkittävä mahdollisuus erityisesti haja-asutusalueen palvelujen säilymiselle ja kehittymiselle. Vahvistamme kesäasutusta kunnassa. Kangasala profiloituu laadukkaan alkutuotannon, puhtaan ruoan ja lähiruoan kuntana. Kunta tekee tiivistä yhteistyötä asian edistämiseksi paikallisten tuottajien kanssa. 7. Matkailu Kangasala on perinteinen matkailukunta. Kunnassa merkittäviä matkailukohteita ovat mm. Tieliikennemuseo Mobilia, Vehoniemen Automuseo sekä näkötornit. Luontomatkailu on erityinen mahdollisuus ja vesistömatkailua nostetaan esille vahvemmin erityisesti kansainvälisessä markkinoinnissa. Tunnettu kuntamatkailukohde on esim. Pohtiolampi ja sen sääksitorni. Kehitämme yhteistyössä eri toimijoiden kanssa kattavaa tapahtumien sarjaa. Kuuluisia tapahtumia Kangasalla ovat mm. Restauranta-päivät, Kesän avaus sekä Kevätmarkkinat. Kunta tukee tapahtumien vakiinnuttamista ja uusien tapahtumien hankintaa erityisesti kuntakeskustassa. Matkailun kehittämisessä ja matkailupalvelujen tuotteistamisessa teemme yhteistyötä matkailuyrittäjien, VisitTampereen ja Kangasalan Matkailurenkaan kanssa.

10 10 8. Yritysten nopea ja ratkaisuhakuinen palvelu Huolehdimme siitä, että yritysten tarpeet huomioidaan koko kuntaorganisaatiossa. Nimeämme jokaisesta palvelukeskuksesta yritysyhteyshenkilön. Järjestämme yrittäjille verkostoitumistilaisuuksia yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen kanssa. 9. Resurssit Elinkeinojen kehittämisestä kunnassa vastaa elinkeinojohtaja. Tarvittaessa elinkeinojen kehittämiseen varataan lisäresurssia määrärahoja lisäämällä, palkkaamalla henkilöstöä tai ostamalla palveluja esimerkiksi Tredean kautta. 10. Yritysviestintä ja markkinointi Tiedotamme aktiivisesta kunnassa vireillä olevista asioista yrittäjille. Huolehdimme internetsivustojen päivittämisestä ja kehitämme painettua markkinointimateriaalia yhteistyössä yrittäjäjärjestöjen kanssa. Lisäämme valtateiden 9 ja 12 varrella tapahtuvaa yritysaluemarkkinointia. Toimeenpano, seuranta ja raportointi Valtuusto määrittelee elinkeinopolitiikan yleiset tavoitteet. Elinkeino-ohjelma päivitetään kerran valtuustokaudessa. Kunnanhallitus määrittelee vuosittaiset päätavoitteita toteuttavat toimenpiteet, joista vuosien - tavoitteet ovat liitteenä. Elinkeino-ohjelma ja sitä seuraavat toimenpiteet huomioidaan talousarvion valmistelussa. Elinkeinopoliittinen yhteistyöryhmä valmistelee ehdotuksen seuraavan vuoden päätavoitteita toteuttavista toimenpiteistä. Ohjelman tuloksista ja elinkeinopolitiikan kehitysnäkymistä raportoidaan valtuustolle vuosittain tilinpäätösseurannan yhteydessä. Kunnanhallitukselle raportoidaan käynnissä olevista hankkeista, kehittämistoimista sekä tehdyistä yritystonttikaupoista kaksi kertaa vuodessa. Lisäksi elinkeinojohtaja raportoi kuukausittain toiminnasta kunnanjohtajalle.

11 TAVOITETAULUKKO -15 Päätavoite Toimenpide Aikataulu Vastuu Mittari 1. Toimintaympäristön kehittämien 1.1 Järjestetään uuden EUohjelmakauden rahoitusmahdollisuuksia esittelevä tilaisuus yrityksille yhteistyössä EU-toimiston ja Tredean kanssa Syksyllä Tilaisuus pidetty 1.2 Järjestetään uusien yrittäjien verkostoitumistilaisuus yhteistyössä yritysjärjestöjen kanssa Keväällä Tilaisuus pidetty 1.3 Valmistellaan kunnan tavoitteet seudulliselle elinkeinopolitiikalle Tredean palvelusopimusneuvotteluihin Syksyllä Tavoitteet laadittu 1.4 Jatketaan maanhankintaa uusien yritysalueiden avaamiseksi Jatkuva Geodeetti Hankitut maaalueet 2. Työpaikkaomavaraisuuden nostaminen 1.5 Yritysalueiden myyntiprosessin uudistaminen 1.6 Kallion tonttien myynti ja markkinointi 1.7 Tarasteenjärven yritysalueen valmistelu, neuvottelut Tampereen kaupungin kanssa 1.8 Ruskon yritysalueen laajentaminen Kangasalle, neuvottelut Tampereen kaupungin kanssa 2.1 Työpaikkaomavaraisuuden huomioiminen kaavoituksen yhteydessä Syksyllä Jatkuva alkaen, Geodeetti, Tekninen johtaja Kunnanjohtaja Kunnanjohtaja Kaavoitusarkkitehti Prosessi kuvattu, tarvittavat päätökset valmisteltu/tehty Tehdyt tonttikaupat Neuvottelut käynnissä Neuvottelut käynnissä Selvitys kaavoituk sen yhteydes sä 2.2 Työpaikkaomavaraisuus otetaan osaksi kaavoituksen arviointia alkaen Kaavoitusarkkitehti Selvitys kaavoituskatsauksessa

12 3. Keskustan kehittäminen 3.1 Tapahtumasihteeritoiminnan ympärivuotistaminen yhdessä Kangasalan yrittäjät Ry:n kanssa Syksyllä Sopimus tehty 3.2 Kehittämisohjelman laatiminen Taustaselvitys, Laatiminen Elinkeino johtaja, kaavoitusarkkitehti Ohjelma laadittu 4. Työelämälähtöinen koulutus-politiikka 3.3 Iltatoritoiminnan aloittaminen 4.1 Kangasalan yrittäjyyskasvatuskonseptin laatiminen Syksyllä Keväällä, sivistysjohtaja Iltatoritoi minta käynnissä Konsepti laadittu 4.2 Oppilaitosten ja yritysten välisen kehittämistilaisuus 5. Monimuotoiset 5.1 Palveluhankintastrategian Valmis hankinnat laatiminen 6. Maaseutu 6.1 Lähiruokahankkeen selvittäminen Kevät 7. Matkailu 7.1 Kansainvälisen kehitys- ja markkinointihankkeen selvitys, selvittäminen käynnissä 8. Yritysten nopea ja ratkaisuhakuinen palvelu 8.1 Nimetään yritysyhteyshenkilöt palvelukeskuksista 9. Resurssit 9.1 Arvioidaan elinkeinojen kehittämisen resurssit vuoden talousarvion laadinnan yhteydessä 10. Markkinointi 10.1 Sijoitu Kangasalle nettisivuston rakentaminen Kehitysjohtaja Kunnan johtoryhmä Syksy Sivusto auki keväällä Kunnanjohtaja, elinkeinojohtaja Tilaisuus pidetty Strategia laadittu Selvitys laadittu Selvitys laadittu Nimetty Arvioitu Sivusto toimii 10.2 Yritystonttimarkkinointi tienvarsitauluja lisäämällä Selvitetty Selvitys tehty 10.3 Yrityskäynnit 10.4 Yritystonttien markkinointi ja myynti Jatkuva Jatkuva Yrityskäyntien määrä Toimenpiteet

13 ELINKEINO- OHJELMAN TILASTOLIITE Työpaikkaomavaraisuus kaupunkiseudun kunnissa (%) : Lähde: Pirkanmaan liitto Työpaikkojen määrä kaupunkiseudun kunnissa (pl. Tampere) : Lähde: Pirkanmaan liitto

14 Yritysten liikevaihdon muutokset kaupunkiseudun kunnissa (%) : Lähde: Pirkanmaan liitto Toimipaikat kaupunkiseudulla (pl. Tampere) : Lähde: Pirkanmaan liitto

15 Myytyjen yritystonttien määrät ja arvioidut työpaikat Yhteensä Kallio Lentola 2 2 Arvioidut työpaikat* *) Arvio tehty työpaikkoihin, jotka ovat syntyneet kun hanke on valmistunut

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä?

Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Elinkeinojen edistämistä kunnassa vai kehittämisyhtiössä? Case Kangasala Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen 12.9.2018 Miksi elinkeinoyhtiö Kangasalan kaupunkikonserni tiivis ja tarkoituksenmukainen Tarkoituksenmukaisesti

Lisätiedot

Elinkeinopoliittinen ohjelma

Elinkeinopoliittinen ohjelma Elinkeinopoliittinen ohjelma Kunnan visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa

Lisätiedot

Visio 2017 Ylitorniolla on monipuolinen ja vahva yritystoiminta, jota tehokas elinvoimapolitiikka tukee. Muuttoliike on plusmerkkinen ja

Visio 2017 Ylitorniolla on monipuolinen ja vahva yritystoiminta, jota tehokas elinvoimapolitiikka tukee. Muuttoliike on plusmerkkinen ja Visio 2017 Ylitorniolla on monipuolinen ja vahva yritystoiminta, jota tehokas elinvoimapolitiikka tukee. Muuttoliike on plusmerkkinen ja elinkeinoelämässä on vahva usko tulevaisuuteen. Johdanto Ylitornion

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelma 2015-2020

Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Elinkeino-ohjelma 2015-2020 Painopisteet: Yrittäjyysmyönteisen ilmapiirin edistäminen Toimintaedellytysten luominen elinkeinoelämälle Seudullisen yhteistyön Yrittäjyysmyönteisen

Lisätiedot

TAHTOTILA 2020 LUPA PALVELLA

TAHTOTILA 2020 LUPA PALVELLA LEMPÄÄLÄN KUNNAN ELINKEINOSTRATEGIA TAHTOTILA 2020 LUPA PALVELLA Johdanto Lempäälä on vetovoimainen ja tasaisesti kasvava yli 22 000 asukkaan kunta, jolla on erinomainen sijainti Tampereen kaupunkiseudulla.

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2017 2021 KUNTASTRATEGIA KUNNAN TOIMINNAN OHJENUORANA MERKITYS JA OHJAUSVAIKUTUS Kuntalain (410/2015) 37 :n mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan toiminnan

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA

KUNTASTRATEGIA KUNTASTRATEGIA 2018 2021 Arvot IHMISLÄHEINEN VASTUULLINEN AKTIIVINEN Visio KARSTULA ON ELINVOIMAINEN KUNTA, JOSSA IHMISTEN ON HYVÄ ELÄÄ JA YRITYSTEN MENESTYÄ! Palvelut ja hyvinvointi IHMISTÄ LÄHELLÄ Karstunen

Lisätiedot

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017

Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 Valkeakosken kaupunki Elinkeino-ohjelman tavoitteet 2017 2 Strategiaperusta Visio: Kasvava Valkeakoski on puhtaasta luonnosta ja asiakaslähtöisistä palveluista tunnettu kaupunki asukkaiden ja yritysten

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA VIIHTYISÄ, TURVALLINEN JA ELINVOIMAINEN SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA

KUNTASTRATEGIA VIIHTYISÄ, TURVALLINEN JA ELINVOIMAINEN SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA KUNTASTRATEGIA 2017- SONKAJÄRVI JA YLÄ-SAVON SEUTUKUNTA KUNTASTRATEGIA 2017- Tahtotilana on, että Sonkajärvi on ihmisille ja yrityksille viihtyisä, turvallinen ja elinvoimainen asuin- ja toimintaympäristö.

Lisätiedot

ELINVOIMAOHJELMA Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030

ELINVOIMAOHJELMA Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030 ELINVOIMAOHJELMA 2018-2021 Hämeen ripein ja elinvoimaisin kunta 2030 Elinvoimaisen kunnan teesit Hausjärven elinvoimaohjelma on laadittu elinympäristön ja alueen elinvoiman kehittämiseksi yhdessä yrittäjien

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari

Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1. Strategiaseminaari Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Luonnos 1 Strategiaseminaari 27.6.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki Strategiset ohjelmat Vetovoima ja kasvu Osaaminen ja hyvinvointi Toimiva kaupunkiympäristö

Lisätiedot

Inkoo 2020 18.6.2015

Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoo 2020 18.6.2015 Inkoon missio Inkoon kunta luo edellytyksiä inkoolaisten hyvälle elämälle sekä tarjoaa yritystoiminnalle kilpailukykyisen toimintaympäristön. Kunta järjestää inkoolaisten peruspalvelut

Lisätiedot

Ruoveden kuntastrategia 2021

Ruoveden kuntastrategia 2021 Ruoveden kuntastrategia 2021 Toiminnan ja tulosten parantaminen Monikäyttöinen toimintaympäristö Mahdollistava maankäyttö Luonto- ja kulttuurimatkailu Yrittäjät HYVÄN ARJEN ELÄMÄ VIIHTYISÄ RUOVESI! Osaava

Lisätiedot

Strategiamme Johdanto

Strategiamme Johdanto Strategia 2015-2016 Strategiamme 2015-2016 Johdanto Ruoveden tuleva kuntastrategia tehdään jäljellä olevalle valtuustokaudelle, jonka jälkeen uusi valtuusto päivittää strategian vastaamaan sen hetken tilannetta.

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus. Seutuhallitus Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Ehdotus Seutuhallitus Strategian elementit STRATEGIA (hyväksytään valtuustoissa) Missio ja visio Strategian pääviestit ja tavoitteet Lisää kilpailukykyä Kasvulle

Lisätiedot

Mäntsälän kunnan elinkeino-ohjelma 2014-2016

Mäntsälän kunnan elinkeino-ohjelma 2014-2016 Mäntsälän kunnan elinkeino-ohjelma 2014-2016 Sisällys 1. Valtuuston hyväksymä taloussuunnitelma 2014 2016... 4 2. Toimenpiteet (sitovat tavoitteet) kuntastrategian toteuttamiseksi suunnitelma-kaudella

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten. Seutuhallitus

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten. Seutuhallitus Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Luonnos lausuntoja varten Seutuhallitus 26.10.2016 Strategian elementit STRATEGIA (hyväksytään valtuustoissa) Missio ja visio Strategian pääviestit ja tavoitteet

Lisätiedot

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus

Arvomme ovat. Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus Jämsän tarina 2035 Arvomme ovat Yhteistyökykyisyys Palveluhenkisyys Avoimuus 2 Visio 2035 Jämsä Himoittu osaamisen, yrittämisen ja matkailun kaupunki 3 Toiminta-ajatus Jämpsän aktiiviset äijät ja ämmät

Lisätiedot

Kaupunkistrategia

Kaupunkistrategia Elinkeinot Alueiden käytön strategia 2006 Alueiden käytön strategian päivitys 2012 Elinkeinojen kehittämisohjelma 2011-2016 Matkailun kehittämisohjelma 2012 2016 Kaupunkistrategia 2013 2016 Palveluhankintastrategia

Lisätiedot

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö

Kunnan toiminta-ajatus. Laadukkaat peruspalvelut. Yhteistyö ja yhteisöllisyys. Hyvä ja turvallinen elinympäristö Visio vuodelle 2025 Marttila on elinvoimainen ja yhteisöllinen, maltillisesti kasvava kunta, joka järjestää asukkailleen laadukkaat ja edulliset palvelut sekä turvaa yrittämisen perusedellytykset. Kunnan

Lisätiedot

Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma

Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma Tuusulan kunnan elinkeino-ohjelma 2017 2018 Tuusula on noin 40 000 asukkaan ja yli 2 700 yrityksen kasvuhakuinen, luova ja käytännönläheinen kulttuurikunta Keski-Uudellamaalla. Sijaintimme Helsinki- Vantaan

Lisätiedot

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka

Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka Yhdyskuntarakenne ja elinvoimapolitiikka MALPE 1 Tehtäväalueen kuvaus ja määrittelyt Ryhmän selvitysalueeseen kuuluivat seuraavat: kaavoitus, maapolitiikka ja maaomaisuus, maankäyttö, liikenneverkko ja

Lisätiedot

Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta

Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta Ohittamaton Keminmaa elinvoimaa ja luonnetta Strategian aikajänne on valtuustokausi + vuosi Keminmaan kunta 2018 Strategian osa-alueet: 1. Talouden oikaisuliike 2. Kuntarakenne ja sote uudistus 3. Kunnan

Lisätiedot

elinvoimaa maaseudulta

elinvoimaa maaseudulta elinvoimaa maaseudulta RUOVEDEN KUNTASTRATEGIA 2015 2020 Elinkeinostrategia mahdollistaa osaltaan hyvän ja turvallisen ympäristön luomisen, jolla taataan kuntalaisille ja elinkeinoille kasvun edellytykset.

Lisätiedot

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa

Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa 25.8.2014 Voimassaoleva vanha elinkeinostrategia tehty v. 2010 ja hyväksytty kunnanvaltuustossa 20.10.2010 Päivityksen tarkoituksena ajantasaistaa strategiaa sekä terävöittää sen sisältöä ja toteutusta

Lisätiedot

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1

LOIMAAN JUTTU Strategian uudistaminen / päivitys Kh oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 LOIMAAN JUTTU 2020 + Strategian uudistaminen / päivitys 2017- Kh 14.8.2017 oheismateriaali Loimaan kaupunki Jari Rantala 1 Strategia-uudistaminen/päivitys 2017- Uusi valtuustokausi 1.6.2017 2020 Sote-uudistus

Lisätiedot

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI

SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI SUUPOHJAN AMMATTI-INSTITUUTTI Käsittely: YH 10.11.2016 108 YV 25.11.2016 18 Versio 1.1 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Strategiset lähtökohdat... 4 3 Strategiset tavoitteet... 5 4 Kriittiset

Lisätiedot

Sopimuksen tarkoitus ja tavoitteet

Sopimuksen tarkoitus ja tavoitteet 2 YHTEISTYÖSOPIMUS: allekirjoitettu 9.3.2015 PIRKKALAN KUNNAN JA PIRKKALAN YRITTÄJIEN YHTEISTYÖSOPIMUS 2015 Sopimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tällä sopimuksella Pirkkalan kunta ja Pirkkalan Yrittäjät

Lisätiedot

Seutustrategia-asiakirjan valmistelu, alustavia tulkintoja sh:n keskustelun 28.9 pohjaksi

Seutustrategia-asiakirjan valmistelu, alustavia tulkintoja sh:n keskustelun 28.9 pohjaksi Seutustrategia-asiakirjan valmistelu, alustavia tulkintoja sh:n keskustelun 28.9 pohjaksi 21.9.2016 21.9.2016 Strategiaprosessi Seutuyhteistyön strategiset ohjausvälineet, Sh.25.5 Strategia +10 v Kasvulle

Lisätiedot

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia. Kaupunkiseudun tonttipäivä

Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia. Kaupunkiseudun tonttipäivä Tulevaisuuden kaupunkiseutu -strategia Kaupunkiseudun tonttipäivä 27.4.2017 Seutuyhteistyö Seutuyhteistyö on kuntien päätöksiin perustuvaa yhteistyötä alueen kehittämiseksi Valtuustot ovat hyväksyneet

Lisätiedot

Vastuullinen ja rohkea Säkylä. Säkylän kuntastrategia

Vastuullinen ja rohkea Säkylä. Säkylän kuntastrategia Vastuullinen ja rohkea Säkylä Säkylän kuntastrategia Kunnanhallitus 21.11.2016 Kunnanhallitus 29.11.2016 Kunnanvaltuusto 12.12.2016 SISÄLLYS Esipuhe 1 TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT 5 2 VISIO 2030 6 3 STRATEGISET

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun ilmastoriskityöpaja Tervetuloa, Päivi Nurminen

Tampereen kaupunkiseudun ilmastoriskityöpaja Tervetuloa, Päivi Nurminen Tampereen kaupunkiseudun ilmastoriskityöpaja Tervetuloa, Päivi Nurminen Seudullinen ilmastostrategia hyväksytty kunnissa 2010 seutu Suomen kärkitasoa päästöjen vähentämisessä vähennys vuosina 1990 2030

Lisätiedot

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23)

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23) Kuntastrategia 2019-2025 Kh 20.5.2019 Liite 8 ( 105) Kv 10.6.2019 Liite 1 ( 23) Ihmisen kokoinen Marttila 2000 Asukasta 100 Työntekijää 11 Esimiestä 220 Yritystä 530 Työpaikkaa 41 Yhdistystä Kuntastrategia

Lisätiedot

Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta. Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9.

Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta. Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9. Joensuun seudun tuleva elinkeino-ohjelma uudella tavalla kohti tulevaisuutta Valtuusto- ja yrittäjäseminaari Jarmo Kauppinen, JOSEK Oy 5.9.2017 Johdanto Valtuustokausittain laadittu Joensuun (kaupunki)seudun

Lisätiedot

Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia

Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia Aikaansaavuutta kuntalaisten hyväksi! Kangasniemen kuntastrategia 2017-2021 KUNTASTRATEGIA MISTÄ SIINÄ ON KYSE? ELÄVÄ ASIAKIRJA Strategia on kunnan pitkän aikavälin kehittämissuunnitelma, jota pidetään

Lisätiedot

ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018

ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018 Kaupunginhallitus 8.1.2018 Liite 1 6 ELINKEINOJEN JA YRITYSTOIMINNAN EDISTÄMISTÄ JA KEHITTÄMISTÄ KOSKEVAN SOPIMUKSEN TARKISTUS VUODELLE 2018 Sopijaosapuolet Palvelujen tuottaja: Mikkelin kehitysyhtiö Miksei

Lisätiedot

Rakennesuunnitelma 2040

Rakennesuunnitelma 2040 Rakennesuunnitelma 2040 Seutuhallituksen työpaja 28.5.2014 TYÖ- SUUNNITELMA TAVOIT- TEET VAIHTO- EHDOT LINJA- RATKAISU LUONNOS EHDOTUS Linjaratkaisu, sh. 23.4.2014 Linjaratkaisuehdotus perustuu tarkasteluun,

Lisätiedot

Pirkkalan valtuustoryhmien

Pirkkalan valtuustoryhmien Pirkkalan valtuustoryhmien ASENNE YMPÄRISTÖ TALOUS HYVINVOINTI TYÖ ASENNE ratkaisee kunnan menestyksen YMPÄRISTÖ tarjoaa toimivat ja turvalliset puitteet TALOUS mahdollistaa laadukkaat palvelut HYVINVOINTI

Lisätiedot

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus

Elinkeino- ja kuntakehityskeskus TP TA+muutokset TA TS TS Tuloslaskelma 2015 2016 2017 2018 2019 Toimintatuotot 32 347 41 900 31 900 31 900 31 900 Myyntituotot 6 379 15 900 7 400 7 400 7 400 Maksutuotot 19 611 20 000 20 000 20 000 20

Lisätiedot

työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen, Jari Heiniluoma, Jukka Alasentie, Kristiina Karppi Taustaa

työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen, Jari Heiniluoma, Jukka Alasentie, Kristiina Karppi Taustaa SOTE- JA ALUEHALLINTOUUDISTUS n aluehallintoryhmän 7.3.2016 kokouksen toimeksiannon mukaisesti n elinkeinopalveluiden kokonaisuus, nykytilakuvaus työryhmä Harri Airaksinen (pj), Jaana Koivisto-Virtanen,

Lisätiedot

KOKKOLAN STRATEGIA. Sisältöluonnos

KOKKOLAN STRATEGIA. Sisältöluonnos KOKKOLAN STRATEGIA Sisältöluonnos 5.9.2017 5.9.2017 Mitä kuuluu Kokkola? Kokkolan keskeiset kehitysmittarit ovat kansallisessa vertailussa erittäin hyvät taloutta lukuun ottamatta. Toimintaympäristö muuttuu

Lisätiedot

Iisalmen kaupunkistrategia Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Iisalmen kaupunkistrategia Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Iisalmen kaupunkistrategia 2030 Kaupunginhallitus 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 4.12.2017 Visio 2030 Suomen houkuttelevin seutukaupunki VETOVOIMA JA KASVU TOIMIVA KAUPUNKIYMPÄRISTÖ JA RAKENTAMINEN Strategiset

Lisätiedot

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84

EURAN KUNTASTRATEGIA voimaan Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto /84 EURAN KUNTASTRATEGIA 2020 voimaan 1.9.2016 Uuden kuntalain mukaiset täydennykset Valtuusto 4.12.2017/84 Kuntastrategia Kuntalaki (410/2015) 37 Kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää

Lisätiedot

Muhoksen kunnan elinvoimaohjelma 2025

Muhoksen kunnan elinvoimaohjelma 2025 Muhoksen kunnan elinvoimaohjelma 2025 Kehyskuntien elinvoima- analyysin 2015-2018 vahvuudet Muhoksella Väestön keski- ikä (38,7)valtakunnan (42,7)keskitasoa matalampi. Syntyvyys 11,9 lasta/ 1000 asukasta

Lisätiedot

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1

Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013. Strategiakortit 2013 LIITE 1 Valtuusto 12.12.2013 Kunnanhallitus 28.11.2013 Strategiakortit 2013 LIITE 1 TALOUS Kuntatalous on vakaa Kriittiset menestystekijät Toiminta suunnitelmallista ja pitkäjänteistä - Laaditaan taloudellisesti

Lisätiedot

Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta

Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl älykäs kunta Kosken Tl kunnan strategia 2014-2020 - Koski Tl älykäs kunta Koski Tl on kehittyvä kunta maaseudun rauhassa suurten pääkeskusten lähellä. Kunnassa on vireä keskustaajama sekä runsas tonttitarjonta. Koski

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA 2014-2016. Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65

KUNTASTRATEGIA 2014-2016. Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65 KUNTASTRATEGIA 2014-2016 Hyväksytty valtuustossa 7.10.2013/ 65 Rantasalmen kuntastrategia 2014-2016 Visio 2020 Rantasalmi - Monta Mainiota Mahdollisuutta Rantasalmi on itsenäinen maaseutukunta, joka toimii

Lisätiedot

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi

Kuntastrategia Kuva: Tiia Heimonen, Lemi Kuntastrategia 2025 Kuva: Tiia Heimonen, Lemi KUNNAN TEHTÄVÄ Hyvinvointi ja elinvoima SUUNTA: PIENESTÄ ISOKSI Lemi on hyvä paikka asua pienestä isoksi. Laadukkaita palveluja on tarjolla vauvasta vaariin.

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SAVONLINNAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOSILLE 2018 2021 Kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä SISÄLLYS S. 2-3 S. 4-5 S. 6-7 S. 8-9 S. 10-11 S. 12-13 Yleinen strateginen päämäärä Visio

Lisätiedot

Mika Tenhunen Elinkeinokoordinaattori Sodankyläntie Pelkosenniemi

Mika Tenhunen Elinkeinokoordinaattori Sodankyläntie Pelkosenniemi Mika Tenhunen Elinkeinokoordinaattori Sodankyläntie 1 98500 Pelkosenniemi www.pelkosenniemi.fi ELINKEINOELÄMÄN KEHITTÄMINEN Kuntatason strategiat ja ohjaus www.pelkosenniemi.fi Elinkeinoelämän kehittäminen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA

UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA UUDENKAUPUNGIN STRATEGIA #UKI2O3OO Tavoitteena 20300 asukasta vuonna 2030 Oikeenlaista kemiaa korostaa uusikaupunkilaista asukasnäkökulmaa ja yhteisöllisyyttä. Autotehtaan ja muiden yritysten työpaikkojen

Lisätiedot

PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017

PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017 TIEDOTUSTILAISUUS Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå PORVOON ELINKEINO- JA KILPAILUKYKYOHJELMA 2014 2017 LUONNOS Ohjelmaa valmisteltiin tiiviissä yhteistyössä Henkilöstö Asukkaat Asiantuntijaraadit

Lisätiedot

O U L A I S T E N K AU P U N G I N S T R AT E G I A

O U L A I S T E N K AU P U N G I N S T R AT E G I A Yhteinen sävel O U L A I S T E N K A U P U N G I N S T R AT E G I A 2 0 1 8 2 0 2 5 Esipuhe Oulaisten kaupungin strategiaa on työstetty luottamushenkilöiden ja kaupungin henkilöstön yhteistyönä tavalla,

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia

Pyhäjoella virtaa Pyhäjoen kuntastrategia Pyhäjoella virtaa 2030 Pyhäjoen kuntastrategia Toimintaympäristömme VAHVUUDET 1. Hanhikivi 1-investoinnit alueelle ja liikenneyhteyksiin 2. Kunnan talous on vakaa 3. Hyvät ja toimivat peruspalvelut 4.

Lisätiedot

PIRKKALAN KUNTA ELINKEINOPOLIITTINEN OHJELMA 2012-2015

PIRKKALAN KUNTA ELINKEINOPOLIITTINEN OHJELMA 2012-2015 PIRKKALAN KUNTA ELINKEINOPOLIITTINEN OHJELMA 2012-2015 VALTUUSTON HYVÄKSYMÄ 20.2.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. Pirkkala elinkeinopolitiikan toimintaympäristönä... 4 2. Elinkeinopolitiikka kuntastrategian keskiössä...

Lisätiedot

URJALAN TAVOITTEET LYHYESTI

URJALAN TAVOITTEET LYHYESTI Kuntastrategia 2022 URJALAN TAVOITTEET LYHYESTI Vetovoima Lähipalvelut Elinvoimaisuus Asukaslähtöisyys YRITYSTOIMINTA Edistämme kasvua ja yhteistyötä PALVELUT Varmistamme lähipalvelut kuntalaisille TALOUS

Lisätiedot

Vantaan matkailun kuulumisia. Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta

Vantaan matkailun kuulumisia. Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta Vantaan matkailun kuulumisia Matkailun rahoitus-yritystilaisuus Vantaalla Suomen Ilmailumuseo 3.12.2013 elinkeinojohtaja José Valanta Kohti elinvoimapolitiikkaa Terveen kaupungin keskeinen tavoite ja menestyksen

Lisätiedot

Sipoo 2025. Valtuuston 7.10.2013 hyväksymä

Sipoo 2025. Valtuuston 7.10.2013 hyväksymä Sipoo 2025 Valtuuston 7.10.2013 hyväksymä 1 1. Sipoon lähtökohdat Sipoo on vetovoimainen kaksikielinen saaristokunta, joka vastaa metropolialueen kasvuhaasteisiin. Sipoossa elää aito yhteisöllisyys ja

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Elinkeinopoliittinen ohjelma

Rautavaaran kunta Elinkeinopoliittinen ohjelma Elinkeinopoliittinen ohjelma 27.8.2009 Toiminta-ajatus Rautavaaran kunta, Rautavaaran Yrittäjät Ry ja MTK Rautavaara Visio edistävät ja tukevat paikallista yrittäjyyttä. Kunnan alueella kehitetään aktiivisesti

Lisätiedot

Kilpailukykyinen Jyväskylän kaupunkiseutu ja elinkeinotoiminnan kehittäminen ja tehostaminen KV 30.9.2013 Kaupunginjohtaja Markku Andersson

Kilpailukykyinen Jyväskylän kaupunkiseutu ja elinkeinotoiminnan kehittäminen ja tehostaminen KV 30.9.2013 Kaupunginjohtaja Markku Andersson Kilpailukykyinen Jyväskylän kaupunkiseutu ja elinkeinotoiminnan kehittäminen ja tehostaminen KV 30.9.2013 Kaupunginjohtaja Markku Andersson Markku Andersson Miten hyvät veronmaksajat saadaan pysymään

Lisätiedot

Janakkalan elinvoimaohjelma 2016-2020. xx.03.2016

Janakkalan elinvoimaohjelma 2016-2020. xx.03.2016 Janakkalan elinvoimaohjelma 2016-2020 xx.03.2016 7.6.2016 1 Elinvoiman tavoitteet (2020) Kunnassa toimivilla yrityksillä on hyvät toimintaolosuhteet ja kasvuedellytykset Uusia yrityksiä ja asukkaita sijoittuu

Lisätiedot

Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä.

Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. Kvalt 27.11.2017 Strategia on toiminnan tärkein ohjausväline Oriveden kaupunkistrategia on toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

Oriveden kaupunkistrategia Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä.

Oriveden kaupunkistrategia Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. Oriveden kaupunkistrategia 2030 Aktiivisten ihmisten kiinnostava kaupunki luonnon keskellä. LUONNOS 12.10.2017 Strategia on toiminnan tärkein ohjausväline Oriveden kaupunkistrategia on toimintasuunnitelma,

Lisätiedot

Hartolan kuntastrategia

Hartolan kuntastrategia Hartolan kuntastrategia Hyvän elämän kuningaskunta Valtuuston hyväksymä 14.11.2018 TAHTOTILA 1 Hartola säilyy itsenäisenä kuntana ja tuottaa nykyaikaisia palveluja asukkaille, joita ovat kaikki kunnan

Lisätiedot

Palvelujen tilaaja: Lempäälän kunta, kunnanjohtaja, myöhemmin kunta Palvelujen tuottaja: Lempäälän Kehitys Oy, myöhemmin yhtiö

Palvelujen tilaaja: Lempäälän kunta, kunnanjohtaja, myöhemmin kunta Palvelujen tuottaja: Lempäälän Kehitys Oy, myöhemmin yhtiö LEMPÄÄLÄN KUNNAN JA LEMPÄÄLÄN KEHITYS OY:N VÄLINEN OSTOPALVELUSOPIMUS 2018 1 (5) Tällä sopimuksella määritellään Lempäälän Kehitys Oy:ltä vuonna 2018 hankittavat palvelut ja niiden kustannukset sekä toiminnalle

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA

TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ILMASTOSTRATEGIAN SEURANTA Pirkanmaan ilmastoseminaari 6.3.2014 Kaisu Anttonen Ympäristöjohtaja Tampereen kaupunki Strategian taustaa EUROOPAN TASOLLA osa EU: ilmasto- ja energiatavoitteita

Lisätiedot

Päättäjien strategiaviestit työryhmille Pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Asiantuntijoiden seutustrategiatyöpaja

Päättäjien strategiaviestit työryhmille Pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Asiantuntijoiden seutustrategiatyöpaja Päättäjien strategiaviestit työryhmille Pormestari Anna-Kaisa Ikonen Asiantuntijoiden seutustrategiatyöpaja 25.8.2016 Toimintaympäristömme muuttuu Tampereen kaupunkiseutu on kasvanut 10 vuoden aikana 40

Lisätiedot

Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen

Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen Parikkalan kuntastrategian laadinta (Kuntalaki 37 ) Valtuustoseminaari 19.2.2018 Kunnanjohtaja Vesa Huuskonen Kuntalaki 37 (410/2015) mukaan kunnassa on oltava kuntastrategia, jossa valtuusto päättää kunnan

Lisätiedot

1. KUNNAN ELINKEINOTOIMEN JOHTAMINEN

1. KUNNAN ELINKEINOTOIMEN JOHTAMINEN OSTOPALVELUSOPIMUS 2015 1 (5) Tämän sopimuksen perustana on Lempäälän kunnanvaltuuston päätös 24.11.2010 Elinkeinotoimen toiminnan ja organisaation kehittämisestä sekä kunnanhallituksen 10.01.2011 hyväksymä

Lisätiedot

Ristijärven kuntastrategia

Ristijärven kuntastrategia Ristijärven kuntastrategia 2018-2030 Johdanto Kuntastrategiassa esitetään Ristijärven kunnan tavoitteet kaudelle 2018-2030. Kuntastrategian tavoitteet tarkennetaan vuosittain arvioitaviksi toimenpiteiksi

Lisätiedot

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan

KAUPUNKISTRATEGIA Homma hoidetaan KAUPUNKISTRATEGIA 2025 Kohdataan Alavudella Hyvää ja kaunista Homma hoidetaan UUTEEN KAUPUNKIIN VALMISTAUTUMINEN Alavudella on pitkään tehty strategista suunnittelutyötä kehittämisohjelmia laatimalla.

Lisätiedot

Vaasan seutu elinvoimainen seutu Elinvoimastrategian käynnistäminen Susanna Slotte-Kock Kehitysjohtaja

Vaasan seutu elinvoimainen seutu Elinvoimastrategian käynnistäminen Susanna Slotte-Kock Kehitysjohtaja Vaasan seutu elinvoimainen seutu Elinvoimastrategian käynnistäminen 30.1.2014 Susanna Slotte-Kock Kehitysjohtaja Tutkimus paljastaa: Vaasan seutu kovassa vauhdissa Aluetutkija Timo Aro: 'Viiden kaupunkiseudun

Lisätiedot

Elinkeinostrategia

Elinkeinostrategia www.mustasaari.fi Elinkeinostrategia Toimintasuunnitelma 2011 2015 Hyväksytty kunnanhallituksessa 14.6.2011 Visio Mustasaaren elinkeinostrategian tavoitteet Tavoite Myönteinen asenne yrittäjyyteen 1 Meillä

Lisätiedot

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 2: Kaupunkikehitysohjelma

Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 2: Kaupunkikehitysohjelma Kaupunkistrategian toteuttamisohjelma 2: Kaupunkikehitysohjelma 2010-2013 16.11.2009 123 Kaupunginvaltuusto Järvenpään kaupunki KAUPUNKIKEHITYSOHJELMA 1 Kaupunkikehitysohjelman lähtökohdat Strateginen

Lisätiedot

SULKAVAN KUNTASTRATEGIA Hyväksytty kunnanvaltuustossa xx.x.2013

SULKAVAN KUNTASTRATEGIA Hyväksytty kunnanvaltuustossa xx.x.2013 SULKAVAN KUNTASTRATEGIA 2020 Hyväksytty kunnanvaltuustossa xx.x.2013 1 Sulkavan missio Sulkavan missio on edistää asukkaidensa hyvinvointia. 2 Sulkavan visio 2020 Sulkava, Saimaan soutupitäjä - asumiseen

Lisätiedot

Teolliset symbioosit. Haminassa 23.09.2015 Matti Filppu Kaupunkikehitysjohtaja

Teolliset symbioosit. Haminassa 23.09.2015 Matti Filppu Kaupunkikehitysjohtaja Teolliset symbioosit Haminassa 23.09.2015 Matti Filppu Kaupunkikehitysjohtaja Kaupunkikehityksen toiminta - ajatus Pidämme huolta kaupunkielämän perusedellytyksistä tavoitteena elinvoimainen, kehittyvä,

Lisätiedot

Pirkkala. Kuntaraportti

Pirkkala. Kuntaraportti Pirkkala Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

1 Ylöjärven kaupunki

1 Ylöjärven kaupunki 1 2 YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA 2018-2028 2 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE 3 VISIO YLÖJÄRVI ROHKEA EDELLÄKÄVIJÄ ARVOT VASTUULLISUUS, KEHITYSROHKEUS, OIKEUDENMUKAISUUS JA TURVALLISUUS ELINVOIMAROOLI SIVISTYS-

Lisätiedot

Vesilahti. Kuntaraportti

Vesilahti. Kuntaraportti Vesilahti Kuntaraportti Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja yrittäjien yhteistyön

Lisätiedot

STRATEGIAKARTTA. Multian kunnan ARVOT - VISIO - MISSIO MENESTYSTEKIJÄT - TAVOITTEET MITTARIT

STRATEGIAKARTTA. Multian kunnan ARVOT - VISIO - MISSIO MENESTYSTEKIJÄT - TAVOITTEET MITTARIT MULTIA 2020 STRATEGIAKARTTA Multian kunnan - - MENESTYSTEKIJÄT - TAVOITTEET MITTARIT Käytännön toimenpiteet on kirjoitettu toimialojen tuloskortteihin Kunnanvaltuusto 11/2011 MULTIA Kuntaparikunta Jyvässeudulla

Lisätiedot

IHMEEN HYVÄ HAAPAVESI. Strategia 2020

IHMEEN HYVÄ HAAPAVESI. Strategia 2020 IHMEEN HYVÄ HAAPAVESI Strategia 2020 SWOT-ANALYYSI Vahvuudet Luonto, maisema, ympäristö Vahva koulutustarjonta Monipuolinen elinkeinorakenne Väestön ikärakenne Harrastusmahdollisuudet Heikkoudet Sijainti

Lisätiedot

Vaalan kuntastrategia 2030

Vaalan kuntastrategia 2030 Vaalan kuntastrategia 2030 Mikä on kuntastrategia? Kuntastrategiassa kunnanvaltuusto päättää kunnan toiminnan ja talouden pitkän aikavälin tavoitteista. Strategisen suunnittelun tarkoituksena on etsiä

Lisätiedot

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö

Elinkeino-ohjelman yrityskysely. Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö Elinkeino-ohjelman yrityskysely Niina Immonen, Johtaja, yrittäjyysympäristö 4.11.2016 Avaustyöseminaari 23.8.2016 60 osallistujaa Kansainvälistymistyöpaja 8.9.2016 n. 40 osallistujaa Jatkotyöseminaari

Lisätiedot

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki

YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA LUONNOS Ylöjärven kaupunki YLÖJÄRVEN KAUPUNKISTRATEGIA 2018-2028 LUONNOS 16.4.2018 KAUPUNKISTRATEGIAN RAKENNE VISIO YLÖJÄRVI ROHKEA EDELLÄKÄVIJÄ ARVOT VASTUULLISUUS, KEHITYSROHKEUS, OIKEUDENMUKAISUUS JA TURVALLISUUS ELINVOIMAROOLI

Lisätiedot

Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl yhteisöllinen kunta

Kosken Tl kunnan strategia Koski Tl yhteisöllinen kunta Kosken Tl kunnan strategia 2020-2026 - Koski Tl yhteisöllinen kunta Koski Tl on kehittyvä kunta maaseudun rauhassa suurten pääkeskusten lähellä. Kunnassa on vireä keskustaajama sekä runsas tonttitarjonta.

Lisätiedot

HARJAVALLAN ELINVOIMAOHJELMA HARJAVALTA 2025 VAHVA JA ROHKEA

HARJAVALLAN ELINVOIMAOHJELMA HARJAVALTA 2025 VAHVA JA ROHKEA HARJAVALLAN ELINVOIMAOHJELMA HARJAVALTA 2025 VAHVA JA ROHKEA Johdanto Elinvoimaohjelma on yksi kolmesta kaupunkistrategiaan liittyvistä ohjelmista. Elinvoimaohjelma on laadittu laajasti eri sidosryhmiä

Lisätiedot

Kangasalan onnistumissuunnitelma Kuntastrategia vuoteen 2020

Kangasalan onnistumissuunnitelma Kuntastrategia vuoteen 2020 2015 Kangasalan onnistumissuunnitelma Kuntastrategia vuoteen 2020 KANGASALAN KUNTA 2 Kangasalan onnistumissuunnitelma Kuntastrategia vuoteen 2020 1. Johdanto Valtuusto hyväksyi kuntastrategian 9.9.2014.

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN

LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN LAPUAN KAUPUNGIN STRATEGIA VUOTEEN ARVOT Lapuan kaupunkikonsernin noudattamat arvot, joihin jokainen konsernissa työskentelevä henkilö sitoutuu. Oikeudenmukaisuus ja Tasapuolisuus Ihmisarvo on korvaamaton.

Lisätiedot

PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa

PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa PIRKANMAA 2025 Luvassa kirkastuvaa PIRKANMAA 2025 PIRKANMAAN MAAKUNTASUUNNITELMA Pirkanmaan visio Vuonna 2025 Pirkanmaa on vauras, rohkeasti uudistumiskykyinen, osaamista hyödyntävä kasvumaakunta. Pirkanmaalla

Lisätiedot

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA

Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI, JOSSA KAIKKIEN ON HYVÄ OLLA KERAVA ON METROPOLIALUEEN YRITYSYSTÄVÄLLISIN KUNTA 1. Keravan kaupungin visio KERAVA ON METROPOLIALUEEN KÄRJESSÄ KULKEVA, VETO-VOIMAINEN, ROHKEA, MENESTYVÄ JA UUTTA LUOVA KAUPUNKI, JOSSA PALVELUT JA LUONTO OVAT JOKAISTA LÄHELLÄ Missio KERAVA ON VIHERKAUPUNKI,

Lisätiedot

Strategia Päivitetty

Strategia Päivitetty Strategia 2020 Päivitetty 25.8.16 Visio Matkailun identiteettimme rakentuu luontaisista elementeistä, joita alueesta viestitään muutenkin Luonto, Aurinko, Onnellisuus, Energia, Kansainvälisyys Visio muodostuu

Lisätiedot

Oriveden kaupungin elinkeino-ohjelma 2015-2017. Orivesi on viihtyisä ja kasvava monipuolisten palvelujen kaupunki Tampereen seudulla

Oriveden kaupungin elinkeino-ohjelma 2015-2017. Orivesi on viihtyisä ja kasvava monipuolisten palvelujen kaupunki Tampereen seudulla Oriveden kaupungin elinkeino-ohjelma 2015-2017 Orivesi on viihtyisä ja kasvava monipuolisten palvelujen kaupunki Tampereen seudulla Kaupunginhallitus 17.11.2014 2 TERVETULOA ASUMAAN JA YRITTÄMÄÄN ORIVEDELLE

Lisätiedot

Strategiakortit 2015

Strategiakortit 2015 Kh 13.1.2015 4 Liite kh nro 1 Ptktark. UTAJÄRVEN KUNTA Strategiakortit 2015 LIITE Väritunnisteet: Etenee suunnitellusti Viivästynyt Ei etene/keskeytynyt TALOUS Päämäärä: Kuntatalous on vakaa Kriittiset

Lisätiedot

Kunnan elinkeinopoiitinen kysely

Kunnan elinkeinopoiitinen kysely Kunnan elinkeinopoiitinen kysely 1. Minkä kouluarvosanan annat Hankasalmen kunnan elinkeinopolitiikalle yrittäjän näkökulmasta? Vastaajien määrä: 28 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 4 5 6 7 8 9 10 2. Minkä arvosanan

Lisätiedot

Menestyvä Hämeenkyrö 2030

Menestyvä Hämeenkyrö 2030 Menestyvä Hämeenkyrö 2030 Strategian johdanto Kuntastrategia on kunnan, sen asukkaiden ja yrittäjien yhteistyön reittikartta. Siinä osoitetaan Hämeenkyrön tulevaisuuden visio, joka on lupaus yhteisestä

Lisätiedot

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Parkano. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Parkano Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Orivesi. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Orivesi Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät

Kuntaraportti Kangasala. Suomen Yrittäjät Kuntaraportti Kangasala Suomen Yrittäjät Tutkimuksen taustat ja toteutus 1/2 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Suomen Yrittäjien jäsenkunnan käsityksiä kuntien elinkeinopolitiikasta sekä kuntien ja

Lisätiedot

keino mittari tavoite vastuu ja seuranta Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha:

keino mittari tavoite vastuu ja seuranta Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha: 1 K:\johto\STRATEGIA\strategia2012\VUODEN 2007 PÄIVITYKSET\elinkeino-ohjelma2007.doc Kuhmon kaupunki, ELINKEINO-OHJELMA 16.10.2007 Näkökulma: Talous Kuhmoon tuleva ulkopuolinen raha: 1. Yritystoiminnan

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT KOTKAN-HAMINAN SEUDULLA Sami Tikkanen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä Seutufoorumi 28.11.2017 KOTKAN-HAMINAN SEUDUN

Lisätiedot