Haettavista tonteista on muodostettu kaksi hakualuetta (hakualueet 1 ja 2), joista kumpikin muodostaa oman itsenäisesti arvioitavan kokonaisuutensa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Haettavista tonteista on muodostettu kaksi hakualuetta (hakualueet 1 ja 2), joista kumpikin muodostaa oman itsenäisesti arvioitavan kokonaisuutensa."

Transkriptio

1 1/10 Yleinen asuntotonttien varauskierros 2016 HAKUOHJE - KRUUNUVUORENRANTA, HAAKONINLAHTI 1 Hakuohje päivitetty Yleistä Kaupunki valmistelee tontinvarauksia Laajasalon Kruunuvuorenrannan Haakoninlahti 1:n kaava-alueelta. Varausesityksen valmistelua varten tontit on kuulutettu yleisesti haettavaksi. Haettavista tonteista on muodostettu kaksi hakualuetta (hakualueet 1 ja 2), joista kumpikin muodostaa oman itsenäisesti arvioitavan kokonaisuutensa. Tonttihaun tavoitteena on saatujen hakemusten ja jatkoneuvottelujen perusteella tuottaa kaupungin asuntopoliittiset, maankäytölliset ja muut tavoitteet mahdollisimman hyvin toteuttava varausesitys, jossa nimetään tonttien varaajat sekä tonttien tulevan suunnittelun, luovutuksen ja rakentamisen keskeiset ehdot. Tonttien varaajat toimivat tulevaisuudessa tonttien toteuttajina. Haettavana olevat hakualueet on esitetty liitteenä 1 olevassa kartassa. Tässä hakuohjeessa esitetään tontinvarausesityksen valmistelun keskeiset lähtökohdat ja periaatteet. Kaupungilla on mahdollisuus perustellusta syystä poiketa mainituista lähtökohdista/periaatteista. Lopulliset tarkennetut ehdot asetetaan tontinvarauspäätöksessä kaupungin vapaan harkinnan mukaan. Edelleen hakuohjeessa annetaan ohjeet hakemuksen tekemiselle. Tontinvarausesityksen valmistelusta vastaa kiinteistöviraston tonttiosasto. Tonttien varaamisesta päättää kiinteistölautakunnan esityksestä kaupunginhallitus. Kaupunki varaa oikeuden seuraamuksitta hylätä kaikki hakemukset. Tonttihakuun osallistumisesta ei makseta mitään korvausta. 2. Varausesityksen valmistelun lähtökohdat ja periaatteet (keskeiset varausehdot) 2.1. Tonteille toteutettavien hankkeiden rahoitus- ja hallintamuoto Tonteille toteutettavien hankkeiden alustava rahoitus- ja hallintamuoto on seuraava:

2 2/10 o Hakualue 1 (kortteli 49273) tontit 1 ja 2: sääntelemätön vapaarahoitteinen omistusasuntotuotanto tontit 4, 6, 10 ja 12: Hitas ja Aso tontit 5 ja 11: valtion tukema vuokra-asuntotuotanto (pitkä korkotuki) o Hakualue 2 (kortteli 49274) 2.2. Rakentamisen laadun varmistaminen tontit 1 ja 2: sääntelemätön vapaarahoitteinen omistusasuntotuotanto tontit 3, 4, 6, 7, 9 ja 10: Hitas ja Aso tontti 8: valtion tukema vuokra-asuntotuotanto (pitkä korkotuki) tontti 5 (AKS): tontille tulee toteuttaa opiskelijaja/tai nuorisoasumista Tonttien alustavat rahoitus- ja hallintamuodot on esitetty lisäksi liitteenä 2 olevassa kartassa. Esitetystä alustavasta rahoitus- ja hallintamuotojakaumasta voidaan neuvotella. Jakaumasta voidaan kaupungin harkinnan mukaan perustellusta syystä poiketa, mikäli poikkeaminen ei vaaranna Kruunuvuorenrannan alueellisen rahoitus- ja hallintamuotojakauman toteutumista. Mikäli hakija esittää hakemuksessaan edellä mainitusta poikkeavaa rahoitus- ja hallintamuotojakaumaa, hakijan tulee hakemuksessaan esittää poikkeamat sekä näiden keskeiset perustelut. Valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon kohdistuvien hankkeiden urakat tulee kilpailuttaa, ellei Ara:n kanssa toisin sovita. (Kappale lisätty ) Valittava tontinvaraaja sitoutuu arkkitehtuurikutsukilpailun järjestämiseen kustannuksellaan yhdessä kaupungin kanssa seuraavien tonttien osalta: o Hakualue 1: tontit 49273/1, 2, 4 ja 12 o Hakualue 2: tontit 49274/1, 2, 3, 9 ja 10

3 3/10 Arkkitehtuurikutsukilpailut tulee järjestää viimeistään noin vuoden kuluessa kaupunginhallituksen tontinvarauspäätöksestä. Valitsematta jääneitä kilpailuehdotuksia voidaan tarvittaessa hyödyntää kilpailualueiden ulkopuolisilla tonteilla. Muiden kuin edellä mainittujen tonttien osalta kaupungilla on oikeus edellyttää, että varauksensaaja hyväksyttää kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijan kiinteistöviraston tonttiosastolla ennen suunnittelun aloittamista. Edelleen kaupungilla on oikeus näiden tonttien osalta edellyttää, että varauksensaaja laatii kohteen kaupunkikuvallisia ja muita perusratkaisuja sekä laatutasoa kuvaavan viitesuunnitelman ennen varsinaisen rakennussuunnittelun aloittamista. Viitesuunnitelma on tällöin hyväksytettävä kaupungilla. Hankkeiden jatkosuunnittelun ja rakentamisen tulee tapahtua voittaneiden ehdotusten/hyväksyttyjen viitesuunnitelmien mukaisesti tai vähintäänkin niistä ilmenevää laatutasoa ja perusratkaisuja noudattaen sekä kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksymien rakennussuunnitelmien mukaisesti Asuntojen huoneistotyyppijakauma Asuntojen huoneistotyyppijakaumaa säädellään varausehdoin vain omistusasuntotuotannossa lähtökohtaisesti seuraavasti: 2.4. Energiatehokkuusvaatimus Hitas-omistusasuntotuotannossa tontille toteutettavasta asuinhuoneistoalasta vähintään 70 % tulee toteuttaa perheasuntoina (kaksi makuuhuonetta tai enemmän). Näiden asuntojen keskipinta-alan tulee olla vähintään 80 h- m2. Sääntelemättömässä omistusasuntotuotannossa tontille toteutettavasta asuinhuoneistoalasta vähintään 40 % tulee toteuttaa perheasuntoina (kaksi makuuhuonetta tai enemmän). Näiden asuntojen keskipinta-alan tulee olla vähintään 70 h-m2. Energiatehokkuuden osalta vähimmäisvaatimuksena pidetään ja noudatetaan seuraavia yleisehtoja:

4 4/10 Kerrostalotuotannossa varausalueelle toteutettavien rakennusten suunnittelussa ja rakentamisessa tulee kiinnittää huomiota energiatehokkuutta parantaviin ratkaisuihin. Rakennuksen tulee täyttää vähintään C energiatehokkuusluokalle asetetut vaatimukset (laki rakennuksen energiatodistuksesta 50/2013) siten, että E-luku alittaa tason 120 kwh/m²/vuosi, ellei kiinteistölautakunta erittäin painavasta varauksensaajasta riippumattomasta syystä toisin päätä. Varauksensaaja on velvollinen viimeistään hakiessaan varausalueen tontin pitkäaikaista vuokraamista tai tehdessään tontista ostotarjouksen esittämään kiinteistöviraston tonttiosastolle varausalueelle rakennettavaa rakennusta koskevan kulloinkin voimassa olevien määräysten mukaisen energiatodistuksen tai muun rakennuksen energiatehokkuutta osoittavan kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksymän selvityksen Hitas-asuntojen enimmäismyyntihinnan määrittely Hitas-omistusasuntojen enimmäismyyntihinnan (hankinta-arvo) määrittelyssä noudatetaan tavanomaisia Hitas-asuntotuotantoa koskevia ehtoja ja menettelyä. Mikäli kohteen hankinta-arvo ei perustu avoimeen urakkakilpailuun (esim. jos toteuttajana on rakennusliike), noudatetaan hankinta-arvon määrittelyssä seuraavia ehtoja, ellei kaupunki toisin määrää: Asuntojen hankinta-arvolle ja sen perusteella määräytyvälle velattomalle enimmäismyyntihinnalle sekä rakennussuunnitelmille tulee saada Hitas-työryhmän puoltava lausunto ja asunto-osaston hyväksyntä viimeistään ennen asuntojen markkinoinnin aloittamista. Asuntojen ensimyynnin enimmäismyyntihintaa laskettaessa noudatetaan seuraavia keskeisiä periaatteita, ellei asunto-osasto toisin määrää: Asuntojen hankinta-arvo määritetään puolueettoman ja kaupungin hyväksymän kustannuslaskijan tekemän rakennusosa-arvion perusteella. Kustannuslaskelma tulee tehdä rakennuslupasuunnitelmiin perustuen ja Hitas-työryhmän antamien ohjeiden mukaisesti.

5 5/10 Hankinta-arvoon tulee tällöin sisällyttää kaikki po. asuntojen toteutuskustannukset, kuten rakennuttaja-, suunnittelu- ja tonttikustannukset, rakentamis- ja takuuvaiheen kustannukset sekä väestönsuojien, kunnallistekniikan ja autopaikkojen järjestämisestä aiheutuvat kustannukset ja liittymismaksut. Lisäksi hankintaarvoon tulee sisällyttää esimerkiksi asukkaiden yhteistilojen sekä muiden vastaavien tilojen kustannukset. Varauksensaaja vastaa rakennusosa-arvion teettämisestä aiheutuvista kustannuksista. Mikäli kaupunki ja varauksensaaja eivät pääse hankintaarvosta yhteisymmärrykseen, kaupunki teettää puolueettomalla kustannuslaskijalla vaihtoehtoisen rakennusosaarvion, jonka perusteella hankinta-arvo määräytyy. Lopullisen hankinta-arvon ja siihen perustuvan velattoman enimmäismyyntihinnan sekä rakennussuunnitelmat hyväksyy kiinteistöviraston asunto-osaston osastopäällikkö Muuta huomioitavaa Tontinvarauksessa noudatetaan kaupungin tavanomaisia asuntotonttien varausehtoja sekä Kruunuvuorenrannan alueellisia lisäehtoja. Kruunuvuorenrannan tontinvarausten alueelliset ehdot sisältävät mm. alueelliseen palveluyhtiöön ja putkikeräysjärjestelmään liittymistä koskevat ehdot, valotaidetta sekä rakentamisen logistista ohjausta ja puuston säilyttämistä koskevia ehtoja. Kruunuvuorenrannan alueelliset lisäehdot ovat hakuohjeen liitteenä 3. Tontti-/hakualuekohtaiset erityisehdot määritetään hakemuksen ja neuvotteluiden perusteella kaupungin tarkoituksenmukaiseksi katsoman sisältöisenä ja laajuudessa. Varausehtoihin sisällytetään tällöin muun ohella tonttien hinnoittelua ja luovuttamista koskevat keskeiset ehdot (tarkemmin jäljempänä) sekä varauksen purkamista koskevat ehdot. 3. Huomioitavia seikkoja ja hakemuksen tekeminen 3.1. Hakijalle asetettavat yleiset vaatimukset Hakijan tulee olla usean toimijan muodostama yhteenliittymä. Yhteenliittymän vähimmäiskoko on kaksi toisistaan erillistä toimijaa. Yhteenliit-

6 6/10 tymällä tulee olla kyky toteuttaa kaikkia hakualueeseen sisältyviä asuntohankkeiden rahoitus- ja hallintamuotoja. Kunkin toimijan tulee täyttää tontinvaraajalle yleisesti asetettavat kelpoisuusedellytykset. Toimijalla tulee siten olla riittävä tekninen taito, kokemus sekä taloudelliset ja muut resurssit varattavan/varattavien tonttien toteuttamiseksi. Lisäksi toimijoiden on tullut huolehtia yhteiskuntavelvoitteiden hoitamisesta. Kaupunki voi sulkea pois hakijan, joka ei täytä mainittuja edellytyksiä Tonttien luovutuksen lähtökohdat ja hinnoitteluperiaatteet Tonttien luovutuksessa noudatetaan kaupungin tavanomaista luovutusmenettelyä. Säänneltyyn asuntotuotantoon luovutettavat tontit luovutetaan vuokraamalla pitkäaikaisesti (noin 60 vuotta) noudattaen kaupungin tavanomaisia hinnoitteluperiaatteita ja kaupungin päättämiä ehtoja. Sääntelemättömään asuntotuotantoon luovutettavat tontit luovutetaan myymällä käypään arvoon Sääntelemättömän omistusasuntotuotannon tonttihinnoittelu Sääntelemättömään omistusasuntotuotantoon luovutettavat tontit hinnoitellaan prosenttiperusteisesti. Tontin myyntihinta muodostuu siten prosenttiosuudesta tontille rakennettavien asuntojen ja muiden tilojen yms. velattomasta myyntihinnasta. Tonttikauppa tehdään ennen tontin rakentamisen aloittamista perustuen tontille rakennettavien asuntojen ja tilojen yms. arvioituun kokonaismarkkinahintaan. Kauppahinta on näin ollen kokonaismarkkinahinta kerrottuna varauspäätöksessä määritellyllä prosenttiluvulla. Kauppahinta määritetään tonttikohtaisesti, eli jokaiselle tontille erikseen, käyttäen kaikkien tonttien osalta samaa prosenttilukua. Mikäli tontille rakennettavien asuntojen ja tilojen yms. lopullinen toteutuva kauppahinta ylittää tontin kauppahinnan määrittelyn pohjana käytetyn arviohinnan, maksetaan tontista lisäkauppahintaa vastaavasti. Mikäli asuntojen ja tilojen yms. lopullinen toteutuva kauppahinta puolestaan alittaa tontin kauppahinnan määrittelyn pohjana käytetyn arviohinnan, ei kauppahintaa palauteta. Tonttihinnoittelun osalta asetetaan tarkemmat ehdot varauspäätöksessä.

7 7/ Indikatiivisen prosenttiosuuden antaminen Kerrostalotontit 49273/1 ja 2 sekä 49274/1 ja 2 esitetään varattavaksi vapaarahoitteiseen sääntelemättömään omistusasuntotuotantoon. Hakijan tulee hakemuksessaan esittää tonttien myyntihinnan määrittelyn perusteena käytettävä prosenttiosuus (ks. edellä), johon hakija sitoutuu. Tarjottava prosenttiosuus on indikatiivinen ja siitä voidaan poiketa erityisen painavin sekä hakijasta (varauksensaajasta) riippumattomin perustein. Perusteiden tulee kaikissa tilanteissa olla sellaisia, että niillä voidaan objektiivisesti arvioiden katsoa olevan huomattava vaikutus tonttien arvoon. Kaupunki varaa varausehdoissa oikeuden määrätä varaus seuraamuksitta päättymään, mikäli varauspäätöksen mukaista prosenttiosuutta muutetaan Mahdollinen sääntelemätön vuokra-asuntotuotanto Mikäli kaupunki sallii toteutettavaksi sääntelemätöntä vuokra-asuntotuotantoa, tonttihinta määritetään euroa/k-m2 perusteisesti. Hinta määritetään käyvän arvon mukaan, joka varmistetaan ulkopuolisen asiantuntijan laatimin arvioin. Tontin kauppakirjaan otetaan tällöin ehto, jonka mukaan asunnot tulee pitää vuokra-asuntokäytössä vähintään 10 vuotta rakennuksen valmistumisesta Alueelliset palveluyhtiöt ja valotaide Alueellisen palveluyhtiön ja jäteyhtiön osalta noudatetaan alueellisissa varausehdoissa ilmeneviä ehtoja. Varauksensaaja on velvollinen ryhtymään osakkaaksi em. yhtiöihin, joiden kustannukset ovat suuruusluokaltaan arviolta seuraavat ja jotka tarkentuvat myöhemmin: Kruunuvuorenrannan palveluyhtiö (osakkeiden merkitseminen ja merkintähinnan suorittaminen) yhteispiha, C-osakkeet, merkintähinta arviolta noin 60 e/k-m2 alueportaali ja kerhotilat, D-osakkeet, merkintähinta noin 23 e/k-m2 Kruunuvuorenrannan putkijäteyhtiö osakemerkintähinta noin 60 e/k-m2 Valotaiteen ja siitä johtuvien velvoitteiden osalta noudatetaan alueellisten varausehtojen mukaisia ehtoja (kustannus noin 10 e/k-m2).

8 8/ Hakemuksen tekeminen ja jättäminen Tontinvaraushakemus tehdään käyttämällä tätä varten tehtyä erillistä hakemuslomaketta, joka on kaupungin internetsivuilla. Hakijan tulee pyrkiä vastaamaan kaikkiin hakemuslomakkeessa esitettyihin kohtiin. Kullekin hakualueelle tulee jättää oma hakemus, mikäli hakija haluaa osallistua tonttihakuun molempien hakualueiden osalta. Hakija voi harkintansa mukaan liittää hakemuksen oheen tarpeelliseksi katsomiaan hankettaan kuvaavia viitesuunnitelmia, selvityksiä yms. Haun nettisivut on avattu ja hakuohje julkaistu Haku päättyy klo 15. Tarvittaessa hakuaikaa voidaan jatkaa ja siitä ilmoitetaan kiinteistöviraston tonttiosaston internetsivuilla viimeistään Hakemukset toimitetaan suljetussa kirjekuoressa kiinteistöviraston tonttiosastolle hakuajan päättymiseen mennessä osoitteeseen: Kiinteistövirasto, tonttiosasto PL 2214, HELSINGIN KAUPUNKI Kirjekuoreen merkintä Tonttihaku: Kruunuvuorenranta Kaupunki varaa oikeuden hylätä muulla tavalla toimitetut tai puutteelliset hakemukset Hakemusten arviointi ja käsittely Kiinteistöviraston tonttiosasto kutsuu parhaiksi arvioitujen hakemusten esittäjät jatkoneuvotteluihin. Hakemusten arviointi suoritetaan hakemuksissa annettujen tietojen perusteella kokonaisarviointina. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa: - Yhteenliittymän ja sen esittämän hankkeen yleinen uskottavuus ja monipuolisuus - Kaupungin yleisten asuntopoliittisten tavoitteiden sekä Kruunuvuorenrannan alueen rakentamiselle asetettujen maankäytöllisten ja muiden tavoitteiden toteutuminen - Tonttikohtainen toteutusjärjestys ja -aikataulu - Yhteenliittymän kunkin toimijan alustava toteutuskohde/-alue - Hakemuksessa mahdollisesti esitettyjen asuntorakentamisen kehittämisteemat (esim. energia-

9 9/10 tehokkuus, älykkäät talotekniset ratkaisut, asuntosuunnittelun innovaatiot, kohtuuhintaisuutta edistävät ratkaisut jne.) ja muut innovaatiot - Tonttihinnan perusteena käytettävän prosenttiosuuden suuruus Hakemusten arvioinnin suorittaa kiinteistöviraston tonttiosasto yhteistyössä kaupunginkanslian aluerakentamisprojektin sekä kaupunkisuunnitteluviraston asemakaavaosaston kanssa. Mikäli hakijoiden välillä ei ole tehtävissä eroa hakemusten perusteella, voidaan neuvottelukumppani valita arvalla. Neuvottelut valittavien hakijoiden kanssa aloitetaan viimeistään elokuun aikana. Neuvottelujen tavoitteena on muodostaa kaikkia osapuolia tyydyttävä neuvottelutulos sekä siihen pohjautuva varausesitys, joka saatetaan kiinteistölautakunnan ja kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Neuvotteluissa voidaan hakijalta edellyttää lisäselvitysten tekemistä ja hakemuksen täydentämistä. Mikäli neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen neuvotteluihin valitun hakijan kanssa, tonttiosasto voi harkintansa mukaan määrätä neuvottelut päättymään ja jatkaa asian valmistelua toisen hakijan kanssa. Lopullinen varausesitys pyritään saattamaan kiinteistölautakuntaan viimeistään lokakuun 2016 aikana Varauspäätös ja sitoumus Varauksesta päättää vapaan harkinnan mukaan kaupunginhallitus. Varausajaksi esitetään lähtökohtaisesti noin neljä (4) vuotta. Varauspäätökseen voidaan lisäksi sisällyttää määräaikoja osatavoitteille. Varauksesta ei tehdä erillistä sopimusta, mutta varauksensaajan tulee antaa kaupungille Kruunuvuorenrannan alueellisten varausehtojen sisältämä sitoumus varausehtojen hyväksymisestä ja noudattamisesta. Varaus tulee voimaan vasta, kun sitoumus on annettu.

10 10/10 4. Lisätiedot Yleistä (hakumenettely ja varausprosessi): toimistopäällikkö Pekka Saarinen, puh. (09) johtava tonttiasiamies Miia Pasuri, puh. (09) palveluyhtiö ja AH-tontit johtava kiinteistölakimies Martti Tallila, puh. (09) Asemakaavoitus: projektipäällikkö Ulla Kuitunen, puh. (09) arkkitehti Tyko Saarikko, puh. (09) Geotekniikka: geotekniikkapäällikkö Mirva Koskinen, puh. (09) Rakentamisvalmius ja ympäristö: projektinjohtaja Pirjo Siren, puh. (09) Hitas-menettely ja hankinta-arvon määrittäminen: kehittämisinsinööri Ville Vastamäki, puh. (09)

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (19) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (19) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2017 1 (19) 372 Asuntokortteleiden varaaminen kahdelle hakijayhteenliittymälle (Laajasalo, Kruunuvuorenranta, korttelit 49273 ja 49274) HEL 2017-003008 T 10 01 01 00 Esitys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (13) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (13) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (13) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntokortteleiden varaamiseksi kahdelle hakijayhteenliittymälle (Laajasalo, Kruunuvuorenranta, korttelit

Lisätiedot

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus

saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat - Varauksensaajan tulee solmia kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä varaussopimus 1 MUISTIO/KN 25.5.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo,

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

Suunnitelmista on saatava Hitas-työryhmän lausunto. 2 Varattavaa aluetta hallitsemaan on perustettava asunto-osakeyhtiö.

Suunnitelmista on saatava Hitas-työryhmän lausunto. 2 Varattavaa aluetta hallitsemaan on perustettava asunto-osakeyhtiö. 1 (5) (päivitetty 25.10.2016) VAPAARAHOITTEISESSA OMISTUSASUNTOTUOTANNOSSA NOUDATETTAVAT HITAS- JA HINTAKONTROLLOITUJA (PUOLIHITAS) ASUNTOJA KOSKEVAT EHDOT Nämä varausehdot koskevat kaikkia Hitas I-, Hitas

Lisätiedot

Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen)

Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen) 1 (5) (päivitetty 25.10.2016) Vapaarahoitteisessa omistusasuntotuotannossa noudatettavat Hitas II - ehdot (ryhmärakennuttaminen) Varauksensaajalla tarkoitetaan näissä varausehdoissa myös jokaista ryhmärakennuttajaa.

Lisätiedot

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6)

Asuntotontin (kerrostalo, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 400 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/6) Mellinintie 3 Hakemus Asuntosäätiön Asumisoikeus

Lisätiedot

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat

Myöhemmin on sähköpostitse sovittu, että vuokraus alkaa kuitenkin vasta saakka. Varauspäätös sisälsi muun muassa seuraavat 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 5 475 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Kruunuvuoren Kuningattarelle ja Asunto Oy Kruunuvuoren Kuninkaalle (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 190 Asuntotonttien varaaminen jatkuvan tonttihaun kautta, kortteli 36265 tontit 1, 2 ja 3 HEL 2017-004175 T 10 01 01 00 Harjannetie 22 ja 24, Bysantinkuja 5 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (24) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/ (24) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (24) 49 Laajasalon Borgströminmäen asuinkerrostalotonttien (AK) varausten jatkaminen ja eräiden tontinvarausten siirtäminen TA- Yhtymä Oy:lle sekä kolmen kerrostalotontin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 3/204 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 429/2) HEL 204-006387 T 0 0 0 00 Kiinteistökartta 3/683

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 2 Asuntotontin (pientalo, 400 k-m²) varaaminen yksityishenkilöille ryhmärakennuttamista varten (Tapanila, Tapaninkylä, tontti 39235/12) HEL 2016-003238 T 10

Lisätiedot

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella.

Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 1 Yleiset varausehdot 1. Tontit suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella. 2. Hankkeiden suunnittelu ja toteutus tulee tapahtua yhteistyössä kaupungin alueellisten yhteistyö-

Lisätiedot

VAPAARAHOITTEISESSA OMISTUSASUNTOTUOTANNOSSA NOUDATETTAVAT HITAS- JA HINTAKONTROLLOITUJA (PUOLIHITAS) ASUNTOJA KOSKEVAT EHDOT

VAPAARAHOITTEISESSA OMISTUSASUNTOTUOTANNOSSA NOUDATETTAVAT HITAS- JA HINTAKONTROLLOITUJA (PUOLIHITAS) ASUNTOJA KOSKEVAT EHDOT 1 (5) (päivitetty 9.10.2017) VAPAARAHOITTEISESSA OMISTUSASUNTOTUOTANNOSSA NOUDATETTAVAT HITAS- JA HINTAKONTROLLOITUJA (PUOLIHITAS) ASUNTOJA KOSKEVAT EHDOT Nämä varausehdot koskevat kaikkia Hitas I-, Hitas

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/014 1 (5) Asuntotontin varaaminen jatkuvan tonttihaun perusteella yksityishenkilöille (Suurmetsä, Alppikylä, tontti 4191/6) HEL 014-00750 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2012 1 (7) 743 Laajasalon tontin 49112/4 varaaminen Asunto-oy Sarvastonkaarelle perustettavan asunto-osakeyhtiön lukuun HEL 2012-007058 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata

Lisätiedot

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa

Sähköpostitse on kuitenkin sovittu, että vuokraus alkaa 1 MUISTIO/KN 22.4.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 5 530 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Margaretalle rakennusluvan hakemista varten (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49040/1) Föglönkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2017 1 (7) 2 Sato Oyj:lle varatun asuntotontin varausehtojen muuttaminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tontin myyntiperusteiden määräämiseksi (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (5) 106 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin (AK) varaamiseksi Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (Herttoniemi, Roihuvuori, tontti 43233/5)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (5) 5 Asuntotonttien (pientalo) varaaminen yksityishenkilöille (Mellunkylä, Mellunmäki, tontit 47214/3, 6 ja 7) HEL 2017-004907 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 119/680

Lisätiedot

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona.

- Muodostettavien tonttien asuinrakennusoikeudesta enintään noin 50% tulee. asuntotuotantona. 1 MUISTIO/TUT Asuntotontin (kerrostalo 6 000 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Pukinmäki, tontti 37186/5) Isonpellontie 4 Hakemus Asuntotuotantotoimisto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (9) 193 Kohtuuhintaista kerrostalo-kehittämishanketta koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47350/1 ja Laajasalo,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2016 1 (6) 307 Asuntotontin varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle (tontti 43233/5) HEL 2016-001890 T 10 01 01 00 Päätös päätti varata Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (7) 94 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden suunnittelua varten (Haaga, tontti 29081/11

Lisätiedot

MUISTIO/KN Gunillantie 17

MUISTIO/KN Gunillantie 17 1 MUISTIO/KN 3.9.2015 Asuntotontin (kerrostalo, 4 200 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Kruunuvuoren Ankkurille (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49075/7) Gunillantie 17 Hakemus Asunto

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) Kiinteistölautakunta To/7 11.06.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) Kiinteistölautakunta To/7 11.06.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (5) 7 Tontinvaraussopimuksen ja varausehtojen muuttaminen (Laajasalo, Borgströminmäki, tontti 49042/1) HEL 2014-003828 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta 65/673 501,

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013)

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1(7) ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEI- SET PERIAATTEET (Kv/to 21.11.2013) 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten. Varattavien

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (10) 237 Tontin ja yleisen alueen varaaminen Pohjola Rakennus Oy Uusimaalle kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden suunnittelua varten (Haaga, tontti 29081/11

Lisätiedot

Muistio. Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha nimiselle yhtiölle (Valssimyllynkatu 6) Hakemus

Muistio. Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha nimiselle yhtiölle (Valssimyllynkatu 6) Hakemus HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 5 MIM/asuntotontit 23.8.2017 MUISTIO HEL 2016-006937, A1145-897 Pitkäaikainen vuokraaminen Liite 2 Muistio Pientalotontin 45572/1 pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Myllypiha

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (6) 13 Kaupunkipientalotonttien varaaminen asuntohankkeiden suunnittelua varten (Suurmetsä, Alppikylä, tontit 41302/35-41) HEL 2015-008889 T 10 01 01 00 Kiinteistökartta

Lisätiedot

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1)

Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) 1 MUISTIO/KN 30. huhtikuuta 2015 Asuntotontin (A) lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Vuokrakodit Oy:lle rakennusluvan hakemista varten (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/1) Perhosenkierto 33 Hakemus Varauspäätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 21/2014 1 (8) 550 Verkkosaaren eteläosan asuinkortteleita 10600 ja 10601 koskevan ilmoitus- ja neuvottelumenettelyn ratkaiseminen sekä esitys kaupunginhallitukselle tonttien

Lisätiedot

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3)

Asuntotontin (A, k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) 1 MUISTIO/KN 3. marraskuuta 2015 Asuntotontin (A, 3 760 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Honkasuon Pohjanpajulle (Kaarela, Honkasuo, tontti 33366/3) Leirikuja 3 Hakemus Suomen Vuokrakodit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/ (13) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 40/2015 1 (13) 1108 Asuinkerrostalotonttien varaaminen sääntelemättömään omistus- ja vuokra-asuntotuotantoon (Toukola, Arabianranta, suunnitellut tontit 23126/11-13, entinen

Lisätiedot

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET

ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET HELSINGIN KAUPUNKI 1 / 6 9.8.2017 ASUNTOTONTTIEN LUOVUTUSKÄYTÄNNÖT HELSINGISSÄ KESKEISET PERIAATTEET 1. YLEISTÄ Helsingin kaupunki varaa ja luovuttaa vuosittain suuren määrän tontteja asuntohankkeita varten.

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta

Kaupunginhallitus päättää tonttien varaamisesta 1 ASUNTOTONTTIEN VARAAMINEN Valtaosa uusista asuntotonteista on kaupungin maalla Helsingin kaupunki omistaa noin 63 % maapinta-alastaan, joten valtaosa tulevasta asuntorakentamisesta sijoittuu kaupungin

Lisätiedot

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin

Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin Katsaus Jätkäsaaren ja Kruunuvuorenrannan alueelta luovutettavien tonttien rahoitus- ja hallintamuotoihin 1. Yleistä Kaupungilla on varattuna vuoden 2012 lopulla tontteja noin 10 000 asunnon rakentamista

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 19/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 19/2015 1 (9) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunniteltujen asuinkerrostalotonttien varaamiseksi sääntelemättömään omistusja vuokra-asuntotuotantoon

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22

Espoon kaupunki Pöytäkirja 22 13.02.2017 Sivu 1 / 1 3908/2016 02.07.00 22 Kerrostalotonttihaun tonttien myynnit, vuokraukset ja varaukset Henttaalta, Olarista, Nöykkiöstä, Espoon keskuksesta, Saunalahdesta ja Kauklahdesta Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (7) Kaupunkiympäristölautakunta Asia/ kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (7) 168 Kaupunkiympäristölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntokortteleiden varaamisesta laatu- ja hintakilpailua varten sekä kilpailuohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Tontit olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH 28.10.2015 Asuntontontin (750 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/4) Ristiretkeläistenkatu 7 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 15 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13)

Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13) MUISTIO/TUT 10.7.2017 Asuntotontin (700 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Peltopuistolle Hitas II-ehdoin (Tapaninkylä, 39148/13) Kotinummentie 11 Hakemus Varauspäätös Master Kodit Oy

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (7) 5 Osto-option sisällyttäminen tonttien maanvuokrasopimuksiin (Viikki, tontit 36113/2, 3 ja 4) HEL 2017-001849 T 10 01 01 02 Kiinteistökartta 103/679 499, Ristiretkeläistenkatu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2015 1 (10) 12 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kerrostalotonttien varaamiseksi Att:lle, Kevalle ja HOK-Elannolle sekä eräiden tonttien rahoitus- ja

Lisätiedot

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto

Muutoksenhaku Muutoksenhakukielto, valmistelu tai täytäntöönpano Otteet Ote Kv/tonttiosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 224 Kruunuvuorenrannan keskustakorttelin ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyä koskevan hakuohjeen hyväksyminen ja hakumenettelyn järjestäminen (Kruunuvuorenranta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (8) 350 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätös päätti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (9) 162 Länsisataman Jätkäsaaren korttelin 20816 asuntotontteja 1, 3 ja 4 koskevan ilmoittautumis- ja neuvottelumenettelyn järjestäminen (Länsisatama, Jätkäsaari,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka.

Kaupunginhallitus päätti (235 ) jatkaa muun muassa tontin 47031/12 varausta saakka. 1 MUISTIO/KN 31.3.2017 Asuntotontin (erityisasuminen, 4 000 k-m 2 ) lyhytaikainen vuokraaminen asuntotuotantotoimistolle rakennusluvan hakemista varten (Mellunkylä, Kontula, tontti 47031/12) Kotikonnuntie

Lisätiedot

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015

Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Ryhmärakennuttamiseen varattujen tonttien hakeminen jatkuvan tonttihaun kautta / hakuehdot 10.6.2015 1 Hakukohteet Jatkuvaan tonttihakuun on siirretty neljä ryhmärakennuttamiseen tarkoitettua tonttia

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 5/ (7) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 5/2017 1 (7) 6 Honkasuon Haapaperhosen alueen asuntotonttien varausten jatkaminen, muuttaminen sekä päättäminen ja siirtäminen jatkuvaan hakuun (Kaarela, Honkasuo, tontit

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (6) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2017 1 (6) 2 Asuntotontin (AK) varaaminen Kiinteistö Oy PJV:lle ja NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi, tontti 43081/2) HEL 2017-000704 T 10 01 01 00 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti:

Kiinteistölautakunta päätti (82 ) muuttaa tontin varauspäätöstä seuraavasti: 1 MUISTIO/KN 10.3.2015 Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pestikuja 1:lle vapaarahoitteista Hitas II-ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Malmi, Ruotutorppa,

Lisätiedot

-Tontti suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella

-Tontti suunnitellaan ja toteutetaan varauksensaajan kokonaisvastuuperiaatteella Muistio Asuntotontin (kerrostalo, 1 300 k-m2) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Suopursunpuistolle vapaarahoitteisia Hitas I-omistusasuntoja varten (Oulunkylä, Maunula, tontti 28321/10) Suonotkonkuja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 2/ (5) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 2/2017 1 (5) 10 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle suunnitellun asuntotontin (AK) varaamiseksi Kiinteistö Oy PJV:lle / NREP Finland WH 4 Oy:lle (Herttoniemi,

Lisätiedot

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana.

Tontit 36118/1-4 olivat haettavana 16.6. - 30.8.2013 välisenä aikana. MUISTIO / JJH Asuntontontin (1 350 k-m 2 ) myynti FIM Tonttirahasto I Ky:lle (Viikki, Viikinmäki, tontti 36118/1) Ristiretkeläistenkatu 1 Varauspäätös ja alkuperäinen hintakilpailu Jatkuva tonttihaku Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (11) 130 Tonttien varaaminen kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden suunnittelua varten (Meilahti, Töölöntulli, tontit 15520/8 ja 15520/14) HEL 2017-000231 T 10

Lisätiedot

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ

TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ 29.4. 15.8.2019 TONTTIHAKU VANTAAN KEIMOLANMÄESSÄ Sisällys TONTTIHAUN KUVAUS... 2 MYYTÄVÄ TONTTI... 2 TONTTIHAUN OSALLISTUMISOHJEET... 3 Hakuohjeet... 3 Asuntojen huoneistotyyppijakauma rakennuksittain...

Lisätiedot

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus

Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Kiinteistölautakunnalle Tonttien varausehtojen muuttaminen asuntohankkeiden nopeuttamiseksi sekä eräiden tonttien hallintamuotojen muutosanomus Asuntohankkeiden nopeuttaminen Tonttien varausehdot Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2016 1 (6) 8 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle asuntotontin varaamiseksi Asunto Oy Helsingin Kommodorille (SVK Yhtymä Oy) kehittämishanketta varten (Länsisatama,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (15) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/ (15) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 27/2015 1 (15) 750 Toimistorakennusten tontin (KT) varaaminen SRV Rakennus Oy:lle ja Kiinteistö Oy Helsingin Asemamiehenkatu 3:lle kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/ (10) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2013 1 (10) 322 Kiinteistölautakunnan lausunto ja esitys kaupunginhallitukselle Munkkiniemen erityisasumisen (AS) tontin 30098/6 osan varaamiseksi Ruissalo Säätiölle vanhusten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2015 1 (9) 329 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Kannelmäen ja Pitäjänmäen ostoskeskustonttien varaamiseksi kumppanuuskaavoitusta ja asuntohankkeiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 9/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 9/2017 1 (8) 18 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle alueen varaamiseksi asuntohankkeen suunnitteluun (Haaga, tontti 29100/1 sekä määräala kiinteistöstä 91-403-2-805)

Lisätiedot

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja:

Varauspäätöksen mukaan varauksensaajan tulee noudattaa muun muassa seuraavia ehtoja: Liite 2, Muistio Asuntotontin (kerrostalo, 714 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto-osakeyhtiö Helsingin Isonnevan Kotikutoselle Hitas II -ehdoin toteutettavaa omistusasuntotuotantoa varten (Etelä-Haaga,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (10) 140 Suutarilan Siltalanpuiston eräiden asuntotonttien vuokrausperusteet HEL 2016-003911 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (6) 12 Asuinkerrostalotontin (AK) pitkäaikainen vuokraaminen ostooikeudella Asunto Oy Helsingin Gunillalle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49048/1) HEL 2013-014402

Lisätiedot

liittyvän painavan syyn vuoksi perusteltua.

liittyvän painavan syyn vuoksi perusteltua. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 108 Päätös tonttia 28321/10 koskevan varauspäätöksen ehdon vähäisestä muuttamisesta HEL 2016-006854 T 10 01 01 00 Suonotkonkuja 1 Päätös Päätöksen perustelut Hakemus

Lisätiedot

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja.

- Tontin asuinrakennusoikeudesta vähintään noin 40 % tulee toteuttaa Hitas omistusasuntotuotantona. Hitas tuotannossa noudatetaan Hitas I ehtoja. 1 MUISTIO/TUT 30.3.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 9 850 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Kaarela, Malminkartano, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) Kaupunginhallitus Kaj/2 08.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (8) 400 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/ (11) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2017 1 (11) 334 V 19.4.2017, Kannelmäen vanhan ostoskeskuksen tilalle muodostettavien asuin- ja liikerakennusten tontin ja asuinrakennusten tonttien vuokraus- ja myyntiperusteet

Lisätiedot

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan

Vakiintuneen käytännön mukaan vuokraukset aloitetaan joko kuun 1. tai 16. päivä. Siten vuokraus aloitetaan 1 MUISTIO/KN Asuntotontin (kerrostalo, 2 304 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Tähtisaranpolku 3:lle (Mellunkylä, Kivikko, tontti 47352/3) Tähtisaranpolku 3 Hakemus Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin.

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (6) Kiinteistölautakunta To/ varten saakka muutoin entisin ehdoin. Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2016 1 (6) 503 Kalasataman Verkkosaaren kelluvia asuntoja koskevan varauspäätöksen muutos (Sörnäinen, Kalasatama, tontit 10619/1-4) HEL 2016-012687 T 10 01 01 00 Verkkosaarenranta

Lisätiedot

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA)

2. HANKE JA VARATTAVAKSI HAETTAVA TONTTI (MIKÄLI TIEDOSSA) 1 / 5 Helsingin kaupungin kaupunginhallitukselle HAKEMUS TONTINVARAUSHAKEMUS: ASUNTOHANKKEET KEVÄT 2012 1. HAKIJAN TIEDOT Toiminimi/Nimi y-tunnus Osoite Yhteyshenkilö Yhteyshenkilön osoite Yhteyshenkilön

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 17/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 17/2014 1 (9) 6 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle Lauttasaaren huoltoasematontin (AM) 31039/1 varaamiseksi YIT Rakennus Oy:lle kumppanuuskaavoitusta ja

Lisätiedot

Yhteistyöllä kohtuuhintaisuuteen - hanke Edukkaan urbaanisti?

Yhteistyöllä kohtuuhintaisuuteen - hanke Edukkaan urbaanisti? - hanke Edukkaan urbaanisti? Pekka Saarinen 7.4.2015 Pekka Saarinen 7.4.2015 Pekka Saarinen Mitä on kohtuuhintainen asuminen? asumispreferenssit? Ihmisen pitää asua jossain! vuokra vai omistus? rakennuskustannukset

Lisätiedot

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi.

- Hankkeiden toteuttamiseksi mahdollisesti valittavat yhteistyökumppanit tulee esittää kiinteistöviraston tonttiosaston hyväksyttäviksi. 1 MUISTIO / TIA 26.4.2016 Asuntotontin (kerrostalo, 4 552 k-m 2 ) pitkäaikainen vuokraaminen Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy:lle korkotuettua asumisoikeusasuntotuotantoa varten (Vuosaari, Rastila, tontti

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) Kaupunginhallitus Kaj/2 8.4.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 14/2013 1 (5) 2 Honkasuon Haapaperhosen alueen kolmen asuintontin ja niitä palvelevien autopaikkatonttien varaaminen Oulun Rakennusteho Oy:lle (Malminkartano, tontit 33350/1

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (6) Kaupunginhallitus Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2019 1 (6) 242 Asuinkerrostalotontin myyminen Länsisataman Jätkäsaaresta (tontti 20829/3) HEL 2019-000529 T 10 01 01 01 Päätös vahvisti Helsingin kaupungin 20. kaupunginosan

Lisätiedot

Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista

Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista 1(3) Selvitys Hitas-järjestelmästä ja prosessista 1. Tontinvaraus Hitas-prosessi alkaa tontinvarauksesta, jonka yhteydessä huomioidaan kaupungin ja asuntokannan kehittämistarpeet. Varauksen saatuaan rakennuttaja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 13/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 13/2016 1 (8) 9 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin (kerrostalo, 5 366 k-m²) myyminen Asunto Oy Helsingin Välimerenkatu 10:lle vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (9) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 14/ (9) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 14/2015 1 (9) 6 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin (kerrostalo, 672 k-m²) myyminen Asunto Oy Helsingin Visselille vapaarahoitteisia omistusasuntoja varten (Länsisatama,

Lisätiedot

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2)

MUISTIO Harjannetie 28 (Bysantinkuja 6), Harjannetie 30 (Bysantinkuja 4), Harjannetie 32 (Bysantinkuja 2) MUISTIO 9.2.2016 Asuntotonttien ja autopaikkatontin lyhytaikainen vuokraaminen Suomen Laatuasunnot Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun rakennusluvan hakemista varten (Viikki, Viikinmäki, tontit 36264/1,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) Kiinteistölautakunta To/14 27.11.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 22/2014 1 (11) 14 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle eräiden tonttien varaamiseksi kehittämishankkeiden suunnittelua varten HEL 2014-014004 T 10 01 01 00

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (6) 3 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

Kiinteistöstä 29040/1 on muodostettu hyväksytyn tonttijaon mukaiset tontit 29040/2 ja 29040/3. Bonava Suomi Oy:n varaus kohdistuu tonttiin 29040/3.

Kiinteistöstä 29040/1 on muodostettu hyväksytyn tonttijaon mukaiset tontit 29040/2 ja 29040/3. Bonava Suomi Oy:n varaus kohdistuu tonttiin 29040/3. MUISTIO 11.9.2017/AN Asuntotontin (AKYS, kerrostalo) lyhytaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Haagan Huviloille rakennusluvan hakemista varten (Etelä-Haaga, tontti 29040/3) A1129-273, Eliel Saarisen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (12) Kaupunginvaltuusto Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (12) 292 Vuokraus- ja myyntiperusteiden vahvistaminen asuinkerrostalotonteille Roihuvuoressa (tontit 43233/6 ja 7) HEL 2016-010504 T 10 01 01 02 Päätös päätti kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/

Helsingfors stad Föredragningslista 19/ (5) Stadsfullmäktige Kaj/ Helsingfors stad Föredragningslista 19/2013 1 (5) Beslutshistoria Kaupunginhallitus 18.11.2013 1228 HEL 2013-013390 T 10 01 01 01 Päätös A Kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 10/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 10/2014 1 (8) 16 Asuinkerrostalotontin (AK) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Loggialle (Laajasalo, Gunillankallio, tontti 49075/13) HEL 2013-012715 T 10 01

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 13.04.2015 Sivu 1 / 1 5322/10.00.02/2014 33 Kolmen kerrostalotontin vuokraus ja kahden kerrostalotontin varaus Espoon keskuksesta sekä yhden kerrostalotontin varaus Saunalahdesta (Suviniityn ja Saunalahden

Lisätiedot

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289.

- Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:n osuus 4106/ Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 33:n osuus 2183/6289. 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 14.2.2017 Asuntotontin (kerrostalo, 6 289 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen yhteisesti määräosin Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 32:lle ja Asunto Oy Helsingin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (6) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (6) 267 Asuntotonttien rahoitus- ja hallintamuodon muuttaminen sekä rakentamisen aloittamiselle asetetun määräajan pidentäminen (Viikki, Viikinmäki, tontit 36115/3

Lisätiedot

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016

KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 KOHTUUHINTAISTA KERROSTALO-KEHITTÄMISHANKETTA KOSKEVA ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELY 3.5.2016 Kuva: Laura Hietakorpi SISÄLLYS 1. ILMOITTAUTUMIS- JA NEUVOTTELUMENETTELYN TAUSTAA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

Liite 2 Perustelumuistio

Liite 2 Perustelumuistio Liite 2 Perustelumuistio Varauspäätös Kaupunginhallitus päätti 25.8.2014 (836 ) varata Mellunkylän Kivikon asuinrakennusten tontin (A) 47350/1 ja Laajasalon Yliskylän asuinkerrostalotontin (AK) 49076/16

Lisätiedot

Liite 2, Muistio Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45568/15)

Liite 2, Muistio Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45568/15) Liite 2, Muistio Asuntotontin (pientalo) pitkäaikainen vuokraaminen Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle (Vartiokylä, Myllypuro, tontti 45568/15) HEL 2014-010491 Ryynimyllynkatu 2, A1145-866 Tiivistelmä

Lisätiedot

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16

Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille. Hakuaika klo 16 Ohjeita ammattirakentajien asuntotonttien hakijoille Hakuaika 1.4.2016-25.4.2016 klo 16 OHJEITA ASUNTOTONTTIEN HAKIJOILLE HAKUAIKA Ammattirakentajille luovutettavien asuntotonttien hakuaika alkaa 1.4.2016

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (8) Kiinteistölautakunta To/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (8) Kiinteistölautakunta To/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2014 1 (8) 9 Asuntotonttien varausten jatkaminen sekä eräiden tontinvarausten rahoitus- ja hallintamuotojen muuttaminen HEL 2014-007437 T 10 01 01 00 Päätösehdotus A B

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/ (8) Kaupunginhallitus Kaj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 42/2014 1 (8) 1244 Asuinkerrostalotontin myynti SATOKoti Oy:lle (Katajanokka, tontti 80013/2) HEL 2014-013492 T 10 01 01 01 Esitys A päätti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

MUISTIO/Katarina Nordberg

MUISTIO/Katarina Nordberg 1 MUISTIO/Katarina Nordberg 22.12.2016 Liiketontin maanvuokrasopimuksen päättäminen ja asuntotontin (kerrostalo, 2 010 k-m²) pitkäaikainen vuokraaminen Asunto Oy Helsingin Pohjolan Perusyhtiö Uusimaa 31:lle

Lisätiedot

Liite 2 Muistio. Capellan puistotie 4

Liite 2 Muistio. Capellan puistotie 4 Liite 2 Muistio Asuntotontin (kerrostalo) myynti osto-option perusteella Asunto Oy Helsingin Capellan puistotie 4:lle ja pitkäaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen (Sörnäinen, Kalasatama, tontti 10587/3)

Lisätiedot