aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen"

Transkriptio

1 SANA JA KUVA aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen luova kirjoittaminen, kirjojen tekeminen, harrastuskustantaminen, kirjamyynti sähköposti: puhelin: ( 019) , ( ) työhuone Tapiolassa (Espoo)

2 SANA JA KUVA aforismit ajatelmat mietelmät Harrastuksena kirjoittaminen, kirjojen tekeminen ja pienimuotoinen kustannustoiminta. Luovassa kirjoittamisessa vaikutteita ja inspiraation lähteitä niin tieteistä, taiteista kuin uskonnoista (tieto, taito, usko). Kirjojen peruskaavana on SANAN ja KUVAN yhdistäminen. Kirjoissa yhdistyvät omat aforismini ja ajatelmani mm. akvarelleihin tai (taide)valokuviin. Kirjojen kuvittajina pääasiassa Espoon Tapiolan entisen Taidetalon kuvataiteilijoita ja esperannon kielisiä ystäviä (esperanto amikoj) eri puolilta maailmaa, mm. Nepalista, Meksikosta, Burundista (Afrikka) ja Irlannista. Työhuone Espoon Tapiolan Taidetalolla vuosina yhdessä n. 30 eri alojen taiteen tekijöiden kanssa (kuvataiteilijoita, kirjailijoita, sisutusarkkitehti). Taidenäyttelyitä yhdessä taiteilijoiden kanssa mm. kirjastoissa ja Gallerioissa. Omat näyttelyni kirjojeni pohjalta: taiteilijoiden alkuperäiset teokset (=akvarellit, valokuvat) yhdistettyinä aforismeihini. Kirjani ovat lainattavissa yliopistojen vapaakappalekirjastoista, useimmat kirjani myös lainattavissa mm.pääkaupunkiseudun kaupungin kirjastoista (Helmet-järjestelmä) ja muutamia myös mm. Tuusulan, Järvenpään, Lohjan, Kuopion, Mikkelin ja Pieksämäen kaupungin kirjastoista.

3 JULKAISTUJA KIRJOJA v kirjojen tekijä ja kustantaja Raija Hyötyläinen UUSIMMAT KIRJAT NUOTIN VIERESTÄ. Ajatelmia ja eläimellistä menoa ajatelmat: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Ruta Vaiciunaite, Irlanti ISBN koko: 15x21cm HINTA 20 Eläinkuvat Irlannista vauhdittavat kielikuviin muokattuja aforismeja - Nuotin vierestä laulaminen onnistuu useimmilta. - Jöötä pitämällä järjestys paranee. - Sulassa sovussa ei tarvitse jäitä rikkoa. ONNEN TASSU. Ajatelmia ajatelmat: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Ruta Vaiciunaite ja Tommy-kissa. ISBN koko: 15x21cm HINTA 20 Hurmaavan Irlannissa asuvan Tommy-kissan ajatelmia Tommy-kissan pehmeitä ajatuksia; yksinkertaisia, aitoja, mutta niin arkipäiväänkin sopivia. Kuvat Tommyn nuoruuden päiviltä. Iloisen vihreä pieni kirjanen aikuisille ja lapsille. -Onko onnellinen omatunto idolisi? -Katso tosiasioita silmiin ja iske niille silmää. -Rajalla olemiseen sisältyy aina uuden elämän alku. -Montako metriä on vielä onneen?

4 ELÄMÄN VALO. Aforismeja ja valokuvataidetta aforismit: Raija Hyötyläinen, taidevalokuvat: Maija Ylä-Sahra ISBN koko:15x21cm HINTA 20 Kristillisen ajattelun sävyttämiä syväluotavia mietelmiä. Kauniit, idearikkaat taidevalokuvat. - Totuuden rajat vapauttavat. - Perimmäinen tarkoitus on loputtomuuteen asti sama. - Valitettavasti näemme liian vähän Pyhän Kolminaisuuden valoa ympärillämme. Sekularisaatio on liian suuri. PISARA MERESSÄ PISARA MERESSÄ. Aforismeja ja akvarelleja aforismit: Raija Hyötyläinen, akvarellit: Riitta Kukkasniemi ISBN koko 21x21cm HINTA 25 Graniitin harmaata, siniharmaata akvarellitaidetta sisustusarkkitehti Riitta Kukkasniemen maalaamana. Raija Hyötyläisen lyhyet, tiivistetyt ajatelmat antavat tilaa lukijalle: pohdintaan, mietiskelyyn, kysymyksiin ja vastauksiin, älyllisiin oivalluksiin. - Voiko ehdoton antaa anteeksi? - - Mitä tyhjiöön jää? Vetovoimaa. - - Millainen on viimeinen pisara meressä?

5 Raija Hyötyläinen: MAAILMAN NUKET. Maailman Nukkenäyttely Julkaistu Maailman Nukkenäyttely 2014 The World Dolls Exhibition 2014 世界の人形展 2014 La Monda Pupekspozicio 2014 kirjan valokuvat: Atilio Orellana Rojas, Alankomaat ISBN Maailman nuket-kirja oli esillä vuoden 2015 nukkenäyttelyssä Japanissa lokakuussa 2015 Japanilainen Etsuo Miyoshi on käynnistänyt erittäin onnistuneesti Maailman Nukkekokoelmien keräilyn, jonka pohjalta on jo vuodesta 2011 järjestetty joka vuoden lokakuussa Maailman Nukkenäyttely (World Dolls Exhibition) Japanissa Hiketan kaupungissa. Nukkekokoelmia ovat kartuttaneet esperannonkieliset ihmiset ympäri maailmaa. He ovat lähettäneet näyttelyyn oman alueensa nukkeja, jotka ilmentävät myös paikallista kulttuuria. Näyttely on hieno kokoelma maailman kulttuuriperintöä ja samalla osoitus esperantoystävien toimivasta yhteistyöstä. Tässä kirjassa saamme ihastella Maailman Nukkenäyttelyn 2014 nukkeja ja nukkekokoelmia, joita on saatu 61 eri maasta. Kirjan tekstit suomeksi, englanniksi, japaniksi ja esperannoksi. Tervetuloa nukke- ja kulttuurimatkalle ympäri maailmaa! JÄÄKUKKIA. Aforismeja ja valokuvataidetta aforismit: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Maija Ylä-Sahra ISBN koko:15x21cm HINTA: 25 Pienen kirjasen siniharmaa värimaailma talven lumen ja jään maisemissa. Taiteilija Maija Ylä-Sahran taidokkaat valokuvat luovat sävyn Raija Hyötyläisen ihmiselämän laajakirjoisille aforismeille. -Herkkyys on neroutta. Itke kunnolla. -Hymyllä on iloiset jäljet.

6 TAIDEKIRJOJA ONNI KÄÄNTYI ONNEKSI. Aforismeja ja akvarelleja aforismit: Raija Hyötyläinen, akvarellit: Riitta Kukkasniemi ISBN koko: 21x21cm HINTA 29 Kirjassa SANA ja KUVA yhdistyvät taiteelliseksi kokonaisuudeksi. Sisustusarkkitehti Riitta Kukkasniemen abstraktisti kauniit, värikkäät akvarellimaalaukset täydentävät Raija Hyötyläisen ajattoman selkeästi tiivistettyjä aforismeja. - Hiljennä mutkissa ja nauti taiteesta. Mutkissa on luovuutta. - Älä mene virran mukana. Kengät voi kastua Kirja on ollut mukana useissa näyttelyissä. NYT. Aforismeja ja akvarelleja aforismit: Raija Hyötyläinen, akvarellit: Riitta Kukkasniemi ISBN koko:21x21cm HINTA 25 Lyhyet tiivistetyt mietelmät NYT-hetken ihmeessä ja ihmeestä. Kauniit abstraktit akvarellit. Tyylikkäästi. Luovasti. Oivallinen syntymäpäiväkirja. - NYT-hetki on elämän kallisarvoisin hetki. Tärkein aikamme. - Mitään kaikesta ei omisteta. Kiirekin on lainassa.

7 VAIKUTELMAT OVAT TAIDETTA. Aforismeja ja akvarelleja aforismit: Raija Hyötyläinen, akvarellit: Riitta Kukkasniemi ISBN koko:21x21cm HINTA 29 Nokkelasti tiivistettyjä aforismeja. - Valhe on totta? - Kumpi on tärkeämpi: kysymys vai vastaus? Tiivistetyn sanan rinnalla kulkee kuva: kuinka kauniita voivatkaan abstraktit akvarellimaalaukset olla? Tyylikäs kokonaisuus. RASTI RUUTUUN. Aforismeja ja akvarelleja aforismit: Raija Hyötyläinen, akvarellit: Riitta Kukkasniemi ISBN koko:21x21cm HINTA 29 Aforismeja muokattuina mm. kielikuvista. - Katsomalla pitkin nenänvartta, perspektiivi vinoutuu. - Ratkiriemukasta elämää ei tarvitse paikata. Aforismien rinnalla sisustusarkkitehti Riitta Kukkasniemen abstraktit, värikkäät akvarellimaalaukset.

8 NOSTALGIA. Aforismeja ja valokuvataidetta aforismit: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Maija Ylä-Sahra ISBN koko:21x21cm HINTA 29 Kirjassa Sana ja Kuva yhdistyvät herkäksi, kauniiksi kokonaisuudeksi. Raija Hyötyläisen lyhyet, pelkistetyt ajatelmat vievät elämän, tunnekeskuksen ja moraalin(kin) ytimeen. Aforismeja koristavat taiteilija Maija Ylä-Sahran herkät, kauniit taidevalokuvat. - Omantunnon lautasmalli: Totuus, kauneus ja hyvyys. - Kun koskettaa tunnekeskusta, muuttuu. - Pelko estää avaamasta aarre-arkkua. Kirja ollut esillä näyttelyissä. KILOVOIMAA-Aforismeja ja valokuvataidetta aforismit: Raija Hyötyläinen. valokuvat: Maija Ylä-Sahra ISBN koko:15x21cm HINTA 20 Pieni kirjanen täynnä (K)ILOVOIMAA! Sivujen mustalta taustalta kohoavat elinvoimaiset aforismit, joita taidevalokuvat elävöittävät ja selkeyttävät. Positiivinen ote. - Käännä oksat pois - ja etene!

9 TAIDETTA SAVON MURTEELLA NOSTALGIA Savon murteella. Aforismeja ja valokuvataidetta aforismit: Raija Hyötyläinen, valokuvat. Maija Ylä-Sahra ISBN HINTA 25 Alkuperäinen Nostalgia-kirja kääntyy Savon murteelle. Raija Hyötyläinen on "kääntänyt" hauskasti ja elävästi Nostalgia-kirjasta tutut ajatelmansa "Savon kielelle". Huumorilla ja täydellä vakavuudella! Kirjassa jo aiemmin julkaistusta Nostalgia-kirjasta tutut taiteilija Maija Ylä-Sahran taidevalokuvat. - Kun piäsöö aijosti hipasemmaan syväntä, se liikaottaa koko immeistä. Voep ves ihan herahtoo silimistä. Kirja ollut mukana monissa näyttelyissä. AJATELMA KIRJASIA, JOISSA KUVIA MAAILMALTA ÄÄRETÖN NOLLA. Omaehtoista kristillistä filosofiaa. Ajatelmia teksti: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Anil Ratna Tuladhar, Nepal ISBN koko.21x21cm Omaehtoista filosofiaa ajatelmien muodossa. Kristillinen pohjavire. Persoonallinen ote. Kirjan kuvat Nepalista, Kathmandulaisen lentoyhtiö yrittäjä Anil Ratna Tuladharin kuvaamina. Kirja ollut mukana mm. Galleria Espoonsilllan näyttelyssä keväällä Kirjasta kappaleet myös Nepalin Suomen suurlähetystössä. - On kaksi maailmaa. Toisessa Jumala on ja toisessa Jumalaa ei ole.

10 - Ääretön on läsnä kaikkialla, joko Äärettömänä Monena tai Äärettömänä Nollana. Ääretön Yksi (teol.paratiisi) on kadotettu. - Äärettömän Monen tie: Mikään ei ole mitään ja kaikki on kaikkea. Äärettömän Nollan tie: Armo on ihme. APINAENKELI. Aforismeja ja valokuvia Meksikosta aforismit: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Guillermo Macias Diaz Infante ISBN koko:21x21cm Eläväinen sanan säilä sivaltaa ihmiskunnan moraalin, materialismin, arvovallan ajan hengen ydintä havahduttaen. Reippaasti tuulettavia, herättäviä aforismeja. Eksoottisia valokuvia Meksikosta: luontoa ja historiaa. - Näetkö apinassa myös enkelin? Kumpaa vahvistat? - Löytyihän se kompromissi. Jumala loi naisen. Mies alkuräjähti. KRISTILLIS-HENGELLISET KIRJAT DIOS ES AMOR. Hengellisiä ajatelmia teksti: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Ruta Vaiciunaite, Irlanti ISBN Raija Hyötyläisen kauniit ajatelmat vievät lukijan hengellisyyden sydämen lähteelle. Kirjan kauniit eläin- ja luontokuvat kuvannut irlantilainen luonnontieteilijä Ruta Vaiciunaite. Kaunis kokonaisuus.

11 - Jumalan sydän on sielumme koti. Saamme elää Jumalan sydämellä. Ytimessä. - Kun istut Jumalan sydämellä oikeassa asennossa, huomaat kuinka tärkeää yksinäisyyskin on. - Käsikirjoitus on Jumalalla. Olet elämäsi pääroolissa. - Kasva pituutta Jumalan kunniaksi. TAIVASTIELLÄ. Ebba Sinikka Hyötyläisen hengellisiä lauluja luvuilta teksti (laulut): Ebba Sinikka Hyötyläinen (s k.1997) kuvat (akvarellit): Riitta Kukkasniemi kokoaminen ja taitto: Raija Hyötyläinen ISBN koko:21x21cm HINTA 29 ELLIPSILLÄ. Kristillis-filosofisia ajatelmia ajatelmat: Raija Hyötyläinen, valokuvat: Ruta Vaiciunaite, Irlanti. ISBN Kristillinen totuus on armoton ja selkeä osoittaessaan synnin ja sen seuraukset. Herätyssaarnansa pidettyään tarjotaan ikuisen armon ihmettä. Läpitunkevia ajatelmia perimmäisten kysymysten äärilaidoilla ja itse ytimessä. Kauniit luontokuvat kuvannut Irlantilainen biologi Ruta Vaiciunaite. -Usko ristiin vapauttaa ihmisen evoluution orjuudesta. Synnille on toinen osoite kuin armahdetulle syntiselle. Synti polttaa alas. Pimeyteen. Armo nostaa ylös. Valoon.

12 KIRJA KAIKILLE LEIKKIMIELISILLE ELÄMÄ VALLATON. Kirja kaikille leikkimielisille teksti (lorut/runot): Raija Hyötyläinen kuvat (värikynäpiirustukset): Silja-Sinikka Hyötyläinen ISBN koko:21x21cm HINTA 29 Kirja ollut mukana mm. Lastenkirja instituutin (LKI) näyttelyssä Tampereella v Kirja lainattavissa LKI:n kirjastosta. Elämä vallaton valloittaa Raija Hyötyläisen reippailla, elävöittävän iloisilla, välillä opettavaisillakin loruilla. Silja-Sinikka Hyötyläisen ilmeikkäät, eloisan hurmaavat värikynäpiirustukset saavat kirjan sivut visuaalisesti elämään. Hauskan hurmaava, positiivisesti opettava lorukirja. Kätköistä hilpeidenkin lorujen, voi löytää piilevän arjen, elämän ytimen. NÄYTE kirjasta Elämä vallaton: SAKU-SAMMAKON PALOPUHE Saku-Sammakko reippaana poikana piti puheen Eduskuntatalon takana. Siihen kerääntyi väkeä kuulemaan, näin Saku ennätti puhelemaan: Ihmiset hyvät ajatelkaa, niin paljon on puutetta päällä maan, on köyhyyttä, kurjuutta, hurjuutta, anteeksiantamattomuutta, pärjäämättömyyttä, välinpitämättömyyttä ihan syyttä! Ei kaikilla työtä, ei sopivaa vyötä, ei hyvin nukuttua yötä, ei rukousta myötä, ei sydämen rauhaa, ei kestävää iloa, ei ystävää jaloa, ei sydämen paloa, ei edes valoa. Huolta niin tästä kaikesta kannan, nyt vaativan pallon teille annan, kun ministerit ja edustajat kansan, eivät pelasta puutteista ollenkaan, eivät ehdi, eivät tohdi, ovat kontallaan.

13 Tosin paljon on kaunistakin päällä maan, sitä usein ennätän ihastelemaan. On aitoa sydämen hyvää, onnen ja kauneuden jyvää. Luoja sen asetti teihin ja meihin. Katso tarkasti viheliäisintäkin akanaa ja pinttyneintäkin pakanaa. Hyvän kukkia löydät sä roskiksen alta. Ja kaikkialta. Kerätkää laariinne totuuden jyvät ja kasvattakaa taidolla, tiedolla, uskolla arvokkaimmat jyvät, esiin vaalien hyvät. Kiitos, sanottua tulikin tärkein tässä. Näin puhetta piti Saku-Sammakko arjesta, elämästä. Kuvassa Saku-Sammakko. värikyväpiirustus: Silja-Sinikka Hyötyläinen

14 KIRJOJEN TILAUS Kirjoja voi tilata minulta sähköpostitse tai puhelimella tai www- sivujen yhteydenottolomakkeella. sähköposti: puhelin: ( 019) Katso myös KIRJAMYYNTI: -isommat kirjat, koko:21x21cm HINTA 29,00 tai 25,00 -pienet kirjat, koko:15x21cm HINTA 20,00 tai 25,00 Hintoihin lisätään mahdolliset postikulut: esimerkiksi isommat kirjat 4,40 (1 kirja) ja 6,60 (2 kirjaa) jne. Hinnat 2/2016. Muutamia kirjojani on myös tilattavissa nettikirjakaupoista, mutta suoraan minulta tilattaessa kirjat saa huomattavasti edullisemmin

15 Päivitetty

luova kirjoittaminen, kirjojen tekeminen, harrastuskustantaminen, kirjamyynti aforismit ajatelmat mietelmät

luova kirjoittaminen, kirjojen tekeminen, harrastuskustantaminen, kirjamyynti aforismit ajatelmat mietelmät www.sanajakuva.com SANA JA KUVA aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen luova kirjoittaminen, kirjojen tekeminen, harrastuskustantaminen, kirjamyynti sähköposti: raija.hyotylainen@gmail.com raija.hyotylainen@alumni.helsinki.fi

Lisätiedot

aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen

aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen www.sanajakuva.com www.aforismikirjat.com SANA JA KUVA aforismit ajatelmat mietelmät Raija Hyötyläinen luova kirjoittaminen, kirjojen tekeminen, harrastuskustantaminen, kirjamyynti sähköposti: raija.hyotylainen@gmail.com

Lisätiedot

KIRJAESITTELY

KIRJAESITTELY KIRJAESITTELY www.aforismikirjat.com www.sanajakuva.com AFORISMI PÄIVÄSSÄ PITÄÄ VIISAANA SANA JA KUVA aforismit ajatelmat mietelmät Harrastuksenani on kirjoittaminen, kirjojen tekeminen ja pienimuotoinen

Lisätiedot

TYÖKIRJANEN. Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta

TYÖKIRJANEN.  Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta TYÖKIRJANEN www.ilonsade.com Saat inspiroivaa henkisen alan koulutusta Tervetuloa luottamaan itseesi! Olen onnellinen, että olet mukana Anna Sielusi Valon ohjata - illassa luomassa luottamusta itseesi.

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu

APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten. Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu APOCRYPHA KING JAMES BIBLE 1611 RUKOUS ASARJA & kappale kolme juutalaisten www.scriptural-truth.com Asarja rukous Rukous Asarja ja kolme juutalaisten laulu {1:1} ja he kävelivät tulen keskellä ylistää

Lisätiedot

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki

Kolminaisuusoppi. Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki Kolminaisuusoppi Jumala: Isä - Poika - Pyhä Henki KOLMINAISUUSOPPI - KIRKON TÄRKEIN OPPI Kolminaisuusoppia pidetään yhtenä kristinuskon tärkeimmistä opeista. Se erottaa kirkon uskon muista uskonnoista.

Lisätiedot

Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat. Kurkista pelitutkijan kaappiin

Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat. Kurkista pelitutkijan kaappiin Numero 3 2014 10,00 Coquettenuket Voiko nuken rakastaa loppuun, VAI ONKO BARBIELLA TOIVOA LEIKIN JÄLKEEN? Poniuutisia Englannista Laloushkat valloittavat Terri Davisin tie NUKKETAITEILIJAKSI Kurkista pelitutkijan

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Hyvä Sisärengaslainen, Tervetuloa SLEY:n nuorisotyön sisärenkaan raamattukouluun! Tämän kevään kuluessa käymme läpi Johanneksen evankeliumin lyhyissä jaksoissa. Voit lähettää kysymyksiä, palautetta, esirukousaiheita

Lisätiedot

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p )

Kultaisia sanoja. (Uusi Aika 1901, N:o 2, Tammikuun 12 p ) Kuta enemmän tiedät ja kuta paremmin ymmärrät, sitä ankarammin sinua tuomitaan, jollei elämäsi ole yhtä pyhä kuin tietosi on laaja. Tuomas Kempiläinen. Vaikka maailma tuhansine ilmiöineen vetää ihmisen

Lisätiedot

Ristiäiset. Lapsen kaste

Ristiäiset. Lapsen kaste Ristiäiset Lapsen kaste Ilo palvella! Loimaan seurakunta OHJELMA Alkuvirsi Ristinmerkki Raamatunluku Mark. 10: 13 16 Puhe Uskontunnustus Kaste Virsi Yhteinen esirukous ja Isä Meidän rukous Siunaus Päätösvirsi

Lisätiedot

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939

RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (1. Joh. 4:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen. Rinnetie 10. 95420 Tornio. puh. 050 359 6939 RAKKAUS, ANTEEKSIANTAMINEN JA RUKOUS (:8) Hääjuhlan puhe Juha Muukkonen Rinnetie 10 95420 Tornio puh. 050 359 6939 s-posti: juha.muukkonen@gen.fi kotisivu: www.gen.fi Raamatunkäännös: KR 1933/38 JÄSENNYS

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin:

Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: 1Kor 15:47 selitys Paavali kirjoittaa monien luotettavina pidettyjen käsikirjoitusten mukaan näin: "Ensimmäinen ihminen oli maasta, maallinen, toinen ihminen on herra taivaasta." (1Kor 15:47). Sana "herra"

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller

KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki. Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller KAUPUNKIKUVATUTKIMUS 2017 Hämeenlinnan kaupunki Etta Partanen Meiju Ahomäki Tiina Müller Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen keskeisiä tuloksia 3. Vastaajien taustatiedot 4. Tutkimuksen tulokset

Lisätiedot

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen

Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen Urheilijan henkisen toimintakyvyn tukeminen ELÄMÄN HALLINTA & HYVÄ ARKI ITSEVARMA URHEILIJA MYÖNTEINEN ASENNE MOTIVAATIO & TAVOITTEEN ASETTAMINEN Myönteinen asenne Pidä hyvää huolta sisäisestä lapsestasi,

Lisätiedot

Hyvä Sisärengaslainen,

Hyvä Sisärengaslainen, Lisää 1. Joh 3:sta? http://www.sley.fi/luennot/raamattu/ UT/Johanneksen_kirjeet/1Joh03EK.h tm Hyvä Sisärengaslainen, 1. Johanneksen kirjeen kolmas luku puhuu Jumalan lahjasta, mutta myös hänen pyhästä

Lisätiedot

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi.

Mitkä alla olevista asioista pitävät paikkansa sinun kohdallasi? Katso lista rauhassa läpi ja rastita ne kohdat, jotka vastaavat sinun ajatuksiasi. SYYT ELÄÄ Tehtävän tarkoituksena on kartoittaa ja vahvistaa niitä syitä, joiden vuoksi nuori tahtoo elää. Samalla sen avulla voidaan arvioida hyvin monipuolisesti nuoren elämäntilannetta ja kokemusmaailmaa.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon.

tahdotteko yhdessä seurakunnan kanssa huolehtia siitä, että NN saa kristillisen kasvatuksen? Vastaus: Tahdon. LAEN KATE ELKOMUKAUTU virikemateriaalia lapsen kasteeseen mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Virsi 2. Alkusiunaus Isän ja ojan ja yhän Hengen nimeen. Herra

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Meyer: Paholaisen tavat

Meyer: Paholaisen tavat Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 40 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Yliluonnolinen vapauttaa lakihenkisyydestä 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 88-89 08:40

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken

Nettiraamattu lapsille. Jumala loi kaiken Nettiraamattu lapsille Jumala loi kaiken Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: Bob Davies; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009

Lisätiedot

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa

Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi. Lataa Lataa Liituri - Elina Kynsijärvi Lataa Kirjailija: Elina Kynsijärvi ISBN: 9789525870879 Sivumäärä: 72 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.37 Mb Viehättävien eläinlorukirjojen sarjassa seikkaillaan tällä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta

Kristus-keskeinen elämä. Osa 4: Majakka-ilta Kristus-keskeinen elämä Osa 4: Majakka-ilta 17.10.2009 Antti.Ronkainen@majakka.net Room. 8:29 (KR92) Ne, jotka hän edeltäkäsin on valinnut, hän on myös edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi, niin

Lisätiedot

tridentinum TRENTON KIRKOLLISKOKOUKSEN reformi- ja oppidekreetit sekä kaanonit Suomentanut Martti Voutilainen OP

tridentinum TRENTON KIRKOLLISKOKOUKSEN reformi- ja oppidekreetit sekä kaanonit Suomentanut Martti Voutilainen OP tridentinum TRENTON KIRKOLLISKOKOUKSEN reformi- ja oppidekreetit sekä kaanonit Suomentanut Martti Voutilainen OP KATOLINEN TIEDOTUSKESKUS 2016 1 Alun perin julkaistu vuonna 1984 sarjassa Missiologian ja

Lisätiedot

Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien.

Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien. Tarja Kyllijoki (Helander) Välitie 10 27500 Kauttua 0505896605 tarjakyllijoki@gmail.com Olen Tarja Sinikka Kyllijoki. Asunut Eurassa vuodesta 1978 lähtien. Taidegrafiikka on haastava, moniulotteinen sekä

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu. lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible for Children,

Lisätiedot

Millainen on mielestäsi hyvä parisuhde?

Millainen on mielestäsi hyvä parisuhde? tekstit parisuhde sidor_layout 1 2019-01-09 13:2 Sida 1 tekstit parisuhde sidor_layout 1 2019-01-09 13:2 Sida 2 tekstit parisuhde sidor_layout 1 2019-01-09 13:2 Sida 3 Millainen on mielestäsi hyvä parisuhde?

Lisätiedot

SUOKI TOIMINTA PASSI

SUOKI TOIMINTA PASSI I K O SU M I TO A T IN A P I SS nimi: Näitä taitoja, joita harjoittelet tässä passissa, sinä tarvitset: A Työharjoittelussa B Vapaa-aikana C Koulussa Nämä taidot kehittyvät, kun teet tehtävät huolellisesti:

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla

Nettiraamattu lapsille. Nainen kaivolla Nettiraamattu lapsille Nainen kaivolla Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible for Children,

Lisätiedot

Kirjoitusharjoitukset

Kirjoitusharjoitukset Luovuutta tieteelliseen kirjoittamiseen (3 op) Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Median laitos / Valokuvataiteen koulutusohjelma Kevät 2016 KT, kirjoittajakouluttaja, tietokirjailija

Lisätiedot

Lataa Sydämen paloa ja aatosta jaloa - Kirsi Myllyniemi. Lataa

Lataa Sydämen paloa ja aatosta jaloa - Kirsi Myllyniemi. Lataa Lataa Sydämen paloa ja aatosta jaloa - Kirsi Myllyniemi Lataa Kirjailija: Kirsi Myllyniemi ISBN: 9789529176762 Sivumäärä: 223 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.36 Mb Kustantajan kuvausteksti kirjasta puuttuu.

Lisätiedot

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys.

Minua opastaa vapaa tahto! Minua tasapainottaa tunneälykkyys. Luomisvoimani ovat yllätys ja mielenselkeys. Päivä 67 3.8 Sininen Lunaarinen Käsi Mistä pitää kiinni kaksin käsin ja mistä irrottaa ote? Haasteen lunaarinen sointu tarjoilee valintoja ja vastakohtia. On aika valita niin että oma voima saa virrata

Lisätiedot

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa

Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja. Lataa Lataa Ensimmäinen koira Kuussa - Esko Valtaoja Lataa Kirjailija: Esko Valtaoja ISBN: 9789525985214 Sivumäärä: 480 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 20.75 Mb Esko Valtaoja on kirjoittanut yli kymmenen vuoden

Lisätiedot

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS Kuullaan lapsen ääni Varhaiskasvatuksen kehittämissuunnitelma 2014 VAKE-työryhmä: Anne-Maria Ahlstedt Kirsi Marila Kirsi Risto Iiris Tornack Kuvat: kannessa ja sivuilla 3, 4,

Lisätiedot

MONSTERIN JÄLJILLÄ. ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle

MONSTERIN JÄLJILLÄ. ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle MONSTERIN JÄLJILLÄ ohje lapsiryhmien omatoimikierrokselle Kiasmassa asuu ujo monsteri, joka rakastaa taidetta. Se on merkannut Kiasman neljännen kerroksen Face to Face-näyttelyyn (13.3.2015-7.2.2016) viisi

Lisätiedot

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan

Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15. Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Julkaisuvapaa 4.3.2009 klo 15 Äitisemme Vuokkiniemi on matka matriarkkojen maahan Vuokkiniemi on pieni mutta kuuluisa kylä Vienan Karjalassa suuren Venäjän läntisellä laidalla. Äitisemme Vuokkiniemi on

Lisätiedot

Järvenpään taidemuseo: Välähdyksiä Björn ja Tilly Soldanin tarinasta

Järvenpään taidemuseo: Välähdyksiä Björn ja Tilly Soldanin tarinasta Järvenpään taidemuseo: Välähdyksiä Björn ja Tilly Soldanin tarinasta 1.3.2018 31.8.2018 Toimittaja tutustui Järvenpään taidemuseon uuteen näyttelyyn, joka johdatti taiteen ohella Suomen historiaan ja ihmissuhdekiemuroihin.

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 10 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Valerie ja Gregg Ellis - Perintö: Kovaäänisin voittaa 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Johanneksen evankeliumi 17 ja 18:1-24 08:40 Armon kalliolla:

Lisätiedot

Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015

Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015 Kytäjä Golf ry Seniorikysely Helmikuu 2015 Kytäjä Golf Ry:n Seniorikysely Ajankohta: Helmikuu 2015 Sähköpostiosoitteet: Kytäjä Golf Ry:n jäsenrekisteri Jäsenrekisterissä 1.2.2015 273 senioria (miehet 55v,

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

PERKELE KIUSAA JEESUSTA

PERKELE KIUSAA JEESUSTA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PERKELE KIUSAA JEESUSTA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Erämaassa b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Toivo on perusteltua ja muutos kutsuva. Arkkihiippakunnan johtavien vastuunkantajien päivä Kaarlo Kalliala

Toivo on perusteltua ja muutos kutsuva. Arkkihiippakunnan johtavien vastuunkantajien päivä Kaarlo Kalliala Toivo on perusteltua ja muutos kutsuva Arkkihiippakunnan johtavien vastuunkantajien päivä Kaarlo Kalliala Taivasten valtakunnan logiikka Jeesuksen elämänfilosofian ensimmäinen tekijä näyttää olevan ehdottoman

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

KUVAT JA MUISTOT MUISTOJEN KUVAT. Taideterapeuttinen ryhmä Mariankodissa 20.10. -24.11.2015

KUVAT JA MUISTOT MUISTOJEN KUVAT. Taideterapeuttinen ryhmä Mariankodissa 20.10. -24.11.2015 KUVAT JA MUISTOT MUISTOJEN KUVAT Taideterapeuttinen ryhmä Mariankodissa 20.10. -24.11.2015 Mariankodissa toteutettiin taideterapeuttinen ryhmä, jossa oli mukana kuusi asukas/omainenparia. Ryhmä kokoontui

Lisätiedot

TUNNELMAMUOTOILU. Marjo Rantanen. Yritys, joka ei arvosta ihmistä, ei ansaitse menestyä.

TUNNELMAMUOTOILU. Marjo Rantanen. Yritys, joka ei arvosta ihmistä, ei ansaitse menestyä. TUNNELMAMUOTOILU Marjo Rantanen Yritys, joka ei arvosta ihmistä, ei ansaitse menestyä. Talentum Pro Helsinki 2016 Talentum Media Oy ja Marjo Rantanen Kansi: Marjo Rantanen ja Ile s Workshop, Ile Suni Taitto:

Lisätiedot

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät #ollaharauhas http://varhaiskasvatus.everwall.com/post Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät 20.-21.9.2018 Seinäjoki No heipä hei! KAIKKI: Ja laita vielä matkaan lentosuukkoja!

Lisätiedot

Lataa Mummon ja lasten luontokirja - Liisa Sääskilahti. Lataa

Lataa Mummon ja lasten luontokirja - Liisa Sääskilahti. Lataa Lataa Mummon ja lasten luontokirja - Liisa Sääskilahti Lataa Kirjailija: Liisa Sääskilahti ISBN: 9789526788647 Sivumäärä: 32 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 26.45 Mb Liisa Sääskilahti etsi lapsenlapsilleen

Lisätiedot

Virpi Hämäläinen, Hanna Maula, Kimmo Suominen DIGIAJAN STRATEGIA

Virpi Hämäläinen, Hanna Maula, Kimmo Suominen DIGIAJAN STRATEGIA Virpi Hämäläinen, Hanna Maula, Kimmo Suominen DIGIAJAN STRATEGIA Copyright 2016 Talentum Media Oy ja kirjoittajat Kansi: Janne Harju Taitto: Maria Mitrunen 978-952-14-2494-6 978-952-14-2495-3 (sähkökirja)

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

Hyvinkää - Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kajaani Kokkola Kouvola Kuopio Lahti Lappeenranta

Hyvinkää - Riihimäki Hämeenlinna Joensuu Jyväskylä Kajaani Kokkola Kouvola Kuopio Lahti Lappeenranta Perheiden auttaminen kansalaistoiminnan avulla Kaikille eväät elämään, 7.5.2019 sitoutumaton vapaaehtois- ja avustusjärjestö avustuksia vähävaraisille lapsiperheille perustettu 2009 muutaman äidin toimesta,

Lisätiedot

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa

Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Nettiraamattu lapsille Jeesus valitsee kaksitoista avustajaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for

Lisätiedot

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden

Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Lundin hiippakunnan visio Armoon pohjaten maailmassa aikaansaaden Oppimaan innostaen ja toivon ympärille kokoontuen... kaste perustana kohtaamaan elämän ja maailman haasteet Armoon pohjaten, maailmassa

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 37 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Jani Kumpulainen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 11-12 08:40 Armon kalliolla: Miten lahjansa voi löytää? 09:00 Tule

Lisätiedot

Sukuni. Kertomuksia, jotka tuovat meidät yhteen

Sukuni. Kertomuksia, jotka tuovat meidät yhteen Erityisesti kannustamme nuoria ja nuoria naimattomia aikuisia käyttämään temppelityössä oman sukunsa nimiä tai seurakuntansa ja vaarnansa jäsenten esivanhempien nimiä. Pappeusjohtajien tulee varmistaa,

Lisätiedot

Lataa Oma lintukirja - Sinikka Koljonen. Lataa

Lataa Oma lintukirja - Sinikka Koljonen. Lataa Lataa Oma lintukirja - Sinikka Koljonen Lataa Kirjailija: Sinikka Koljonen ISBN: 9789525957297 Sivumäärä: 48 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 16.66 Mb Lintukirja vie niin lapset kuin aikuisetkin lintujen

Lisätiedot

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana

Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Arvostava kohtaaminen vertaistuen lähtökohtana Vertaistuki Samassa elämäntilanteessa olevat tai riittävän samankaltaisia elämänkohtaloita kokeneet henkilöt jakavat toisiaan kunnioittaen kokemuksiaan. Vertaisuus

Lisätiedot

Meyer: Kuinka voittaa. taistelunsa? Osa 2/2 11:30 Korinttolaiskirje 1: Rakkaus

Meyer: Kuinka voittaa. taistelunsa? Osa 2/2 11:30 Korinttolaiskirje 1: Rakkaus Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 34 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Ihmeet ovat uskovan elämää 08:30 Raamattu sinulle: Psalmi 78 08:40 Armon kalliolla: Erityisten

Lisätiedot

Tyhjän tilan hallintaa

Tyhjän tilan hallintaa Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Tyhjän tilan hallintaa

Lisätiedot

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma

Copylefted = saa monistaa ja jakaa vapaasti. Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1. kaunis - ruma 1 Oppitunti 11- Adjektiivien taivutus Audio osa 1 kaunis - ruma kaunis joutsen ruma olio = ruma otus kaunis puutalo Suomessa on paljon kauniita puutaloja. ruma olio Oliolla on yksi silmä. Olio on sininen.

Lisätiedot

Kepeästi nuotin vierestä

Kepeästi nuotin vierestä Teoksesta Vieraana pohjoisen valossa. 2009. Rovaniemi: Lapin yliopisto. Toimitus: Olli Tiuraniemi ja Marjo Laukkanen Kuvatoimitus: Pirjo Puurunen Graafinen suunnittelu: Annika Hanhivaara Kepeästi nuotin

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä. Lataa

Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä. Lataa Lataa Voiko Linnunradalla kävellä? - Risto Heikkilä Lataa Kirjailija: Risto Heikkilä ISBN: 9789524753784 Sivumäärä: 158 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 19.29 Mb Mitä kaikkea ihmeellistä yläpuoleltamme löytyykään?

Lisätiedot

Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin

Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin Taideopintoja, historian tutkimusta, kävelylenkkejä uuden elämän askelin Posted on 18.12.2013 by Eeva-Liisa Viitala 2 Helsingin yliopiston kirjaston keväällä 2013 eläkkeelle jäänyt ylikirjastonhoitaja

Lisätiedot

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti.

Jeesus söi viimeisen aterian oppilaittensa kanssa. Aterialla Jeesus otti leivän, mursi siitä palan ja kiitti. Viimeinen ateria Jeesus sanoi oppilailleen: - On tullut minun aikani mennä pois. Jeesus tarkoitti, että hän kuolee pian. Oppilailleen Jeesus lupasi: - Minä olen aina teidän kanssanne. Älkää olko surullisia.

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Innostunut opas innostaa kävijää! (opettaja) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Lataa Universumi tyhjyydestä - miksi maailmassa on jotain tyhjyyden sijaan - Lawrence Krauss. Lataa

Lataa Universumi tyhjyydestä - miksi maailmassa on jotain tyhjyyden sijaan - Lawrence Krauss. Lataa Lataa Universumi tyhjyydestä - miksi maailmassa on jotain tyhjyyden sijaan - Lawrence Krauss Lataa Kirjailija: Lawrence Krauss ISBN: 9789522601759 Sivumäärä: 300 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 26.65 Mb

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa.

KIRJASTO. Lämmittely. Selitä sana. lainata varata kaukolaina palauttaa maksaa sakkoa. myöhästymismaksu. printata tulostaa. Lämmittely KIRJASTO Puhutaan kirjastosta! 1. Käytkö sinä usein kirjastossa? Miksi / miksi et? 2. Mitä mieltä olet suomalaisesta kirjastosta? 3. Onko kirjasto sinulle tärkeä paikka? Miksi / miksi ei? 4.

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

Mikä tekee sinut onnelliseksi?

Mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä tekee sinut onnelliseksi? Minut tekee onnelliseksi terveys! Minut tekee onnelliseksi sen oivaltaminen, että KIIRE on keksitty juttu eikä annettu, muuttumaton elämän muoto. Minut tekee onnelliseksi

Lisätiedot

Miten luterilaisuus ilmenee Suomessa? Tulevan kirkon nelivuotiskertomuksen esittelyä

Miten luterilaisuus ilmenee Suomessa? Tulevan kirkon nelivuotiskertomuksen esittelyä Miten luterilaisuus ilmenee Suomessa? Tulevan kirkon nelivuotiskertomuksen esittelyä Kimmo Ketola 1 Synodaalikirjan haasteet lukijalle Haastaa lukijan reflektoimaan katsomustaan suhteessa ajankohtaisiin

Lisätiedot

Kenguru 2017 Student lukio

Kenguru 2017 Student lukio sivu 1 / 9 NIMI LUOKKA Pisteet: Kenguruloikan pituus: Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Oikeasta vastauksesta saa 3, 4 tai 5 pistettä.

Lisätiedot

Millainen on Sinun Jumalasi?

Millainen on Sinun Jumalasi? Millainen on Sinun Jumalasi? Mielikuvat ja todellisuus Mikko Summala 12.01.2014 Johdanto Vuoden vaihde ja uuden vuoden alku on aina hyvää aikaa katsoa tarkemmin elämäämme, arvoida kulunutta vuotta sekä

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Kritiikki: Hurjaa vyörytystä Ahjossa - Muut taiteilijat uhkaavat jäädä Reima Hirvosen shamanistisen teosmyllerryksen jalkoihin

Kritiikki: Hurjaa vyörytystä Ahjossa - Muut taiteilijat uhkaavat jäädä Reima Hirvosen shamanistisen teosmyllerryksen jalkoihin Kritiikki: Hurjaa vyörytystä Ahjossa - Muut taiteilijat uhkaavat jäädä Reima Hirvosen shamanistisen teosmyllerryksen jalkoihin Olli Sorjonen Kimmo Kirves Reima Hirvosen näyttelyssä on yli 60 yksittäistä

Lisätiedot

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat -

Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 41 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Koputus: Vieraana Pertti Salmen 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Apt. 14-15 08:40 Armon kalliolla: Jumala on rakkaus 09:00 Tule Jeesuksen luo!:

Lisätiedot

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 3, aihe 1 Asenteet

Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 3, aihe 1 Asenteet Pyhiinvaeltajan matkaopas Osa 3, aihe 1 Asenteet Nämä luennot ovat mukailtuja lyhennelmiä ja pohjautuvat MLM-kursseihin, joiden aiheet on saatu Raamatun ohjeista ja esimerkeistä, ja tässä esityksessä ne

Lisätiedot

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet

Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet Lefkoe Uskomus Prosessin askeleet 1. Kysy Asiakkaalta: Tunnista elämästäsi jokin toistuva malli, jota et ole onnistunut muuttamaan tai jokin ei-haluttu käyttäytymismalli tai tunne, tai joku epämiellyttävä

Lisätiedot

Sitoutumisen etiikasta

Sitoutumisen etiikasta Sitoutumisen etiikasta Pieni Kuningas Jay C. I. Suomenkielinen versio www.littlekingjci.com Auta meitä kertomaan meidän pieni tarina niin monella kielellä kuin mahdollista. Käännä ystävällisesti tämä teksti

Lisätiedot

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015

MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA. Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 MIES JA NAINEN JUMALAN LUOMUKSINA Matin ja Maijan eväät Pekka Tuovinen, 15.11.2015 LUOMINEN 1) Raamattu kertoo kaiken olevaisen synnystä yksinkertaisen (entisajan) maailmankuvan puitteissa. 2) Raamatun

Lisätiedot

Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava

Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava Työhaastattelu näin onnistut haastattelussa Tervetuloa! Työnhakuveturi 11.3.2015 Satu Myller ja Nina Juhava 10-12 asiantuntijaluentoa vuosittain 1 000 osallistujaa Teemoina mm. työnhaun uudet tuulet, työnantajien

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan.

Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Mitä tunteet ovat? Kukaan ei tiedä tarkasti, mitä tunteet oikein ovat. Kuitenkin jokainen ihminen kokee tunteita koko ajan. Tunteet voivat olla miellyttäviä tai epämiellyttäviä ja ne muuttuvat ja vaihtuvat.

Lisätiedot

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s )

MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s ) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Hullua rakkautta: Asian ydin (s. 168-179) MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI? Annie Dillard: Tapa, jolla vietämme päivämme, on tapa jolla vietämme elämämme. MIHIN KÄYTÄT ELÄMÄSI?

Lisätiedot

Tieteellisiä havaintoja kännykällä

Tieteellisiä havaintoja kännykällä Tieteellisiä havaintoja kännykällä Havainto Arkipäivässäkin voi tehdä tieteellisiä havaintoja erilaisista luonnonilmiöistä. Tieteellisiin havaintoihin kuuluu havainnon dokumentointi ja erilaisten mittausten

Lisätiedot

Meyer: Jumalan pitäminen

Meyer: Jumalan pitäminen Aamun uusinta Taivas TV7 - Viikon 36 ohjelmat - www.tv7.fi 08:00 Anne Miettinen - Jumala haluaa näkyä ja kuulua: Uudistuminen tuo esille uskonnollisuuden 08:30 Raamattu puhuu sinulle: Psalmit 79-82 08:40

Lisätiedot

SYKSY-TALVI INSPIRAATIO!

SYKSY-TALVI INSPIRAATIO! SYKSY-TALVI 13-14 SYKSY-TALVI 13-14 INSPIRAATIO! Yy, kaa, koo, nee! Talvi tulee - ou jee!!! Pistetään pipot päähän ja lähdetään seikkailemaan. Talvi on kivaa, talvi on huippuu! Ihanien kuosien ja hurmaavan

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa

Nettiraamattu lapsille. Seurakunta vaikeuksissa Nettiraamattu lapsille Seurakunta vaikeuksissa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2010 Bible

Lisätiedot

Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo. Lataa

Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo. Lataa Lataa Maa nimeltä Nuuksio - Mauri Leivo Lataa Kirjailija: Mauri Leivo ISBN: 9789522910240 Sivumäärä: 144 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 10.24 Mb NUUKSIO on laaja erämainen ylänköalue vain puolen tunnin

Lisätiedot

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä

Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Nettiraamattu lapsille Jeesus ruokkii 5000 ihmistä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO

Lisätiedot