system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE"

Transkriptio

1 system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

2 KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti. JTV system 2.0 on tarkoitettu käytettäväksi kaikenlaisissa asuinkiinteistöissä, vesivuodon tunnistamiseen ja estämiseen, lämpötilanpudottamiseen poissaollessa, auton tai autojen lämmittämiseen ulkolämpötilan mukaan ja lämminvesivaraajan lämmittämiseen järkevästi, kerran vuorokaudessa. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia ja- korjauksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Ohjausyksikköä ei saa käyttää minkään muun laitteen ohjaukseen. Huomioi että mahdollisen vikatilanteen tai rikkoutumisen johdosta, ohjausyksikön ohjaamana, jännite voi tulla esim. pistorasiaan vaikka ei pitäisi tulla. SÄHKÖISKUN VAARA. Näiden mahdollisesti vikojen ja rikkoontumisien korjaus kuuluu ainoastaan sähköalan ammattilaisille. Huolloissa ja korjauksissa on käytettävä alkuperäisiä varaosia tai alkuperäisen kaltaisia CEmerkinnällä hyväksyttyjä varaosia.

3 KÄYTTÖPANEELI Käyttöpaneelin pääsivulta löytyvät tiedot, kellonaika(1), joka siirtyy automaattisesti kesä/talviaikaan. Viikonpäivä(2), Paikallaan pyörivä viiva ilmoittaa ohjelma käynnissä(3), kun viiva häviää, ohjelma pysähtynyt. Output (4) ohjaus aktiivinen kun numero näkyy. Input (5) sisääntulo aktiivinen kun numero näkyy. Huolto kohdassa kerrotaan mikä input ja output on mihinkin ESC - Voidaan peruuttaa kursori pois väärästä kohdasta. - Jos muutettu kursorin alla vilkkuvaa aikaa, mutta ei vielä hyväksytty (OK), palautuu edelliseen aikaan. + - Ajan lisääminen, missä kursori vilkkuu, jos lisäämäsi aika yli asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok),menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti. - - Ajan vähentäminen, missä kursori vilkkuu, jos vähentämäsi aika alle asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok), menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti.

4 OK - Taustavalo päälle. - Muutettujen arvojen hyväksyminen. Hälytyksien kuittaus. - Vuotovahti sivun ollessa näkyvissä, voidaan 5min kestävä painetesti käynnistää, jos ei vedenkulutusta tai pysäyttää testi ennen yllämainitun ajan päättymistä. Ei vaikuta automaattiseen painetestiin. - Kursorin siirto, vaihtaa kursorin paikkaa alkaen oikealta alhaalta. - Sivun vaihto, sivu kerrallaan aina pääsivulle saakka. - Vaihtaa tilan (A/K) automaatti/käsi ja (K/P) kotona/poissa.

5 AUTONLÄMMITYS (1)Autonlämmitys 1, Jos olet valinnut kahden erillisen auton lämmityksen ohjauksen, niin seuraavalla sivulla muuten samanlainen näyttö paitsi (1) 2A.LÄMM. (2)Näyttää tilan, A= automaatti tai K= käsi. (3)Ulkolämpötilan näyttö (4)Lisäaika, valittavissa 0-59min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5)A= automaatti ohjaus ulkolämpötilan mukaan. Jos olet asettanut lisäaikaa, se lisää lämmitysaikaa asettelusi verran. (tällöin ulkolämpötilan määräämä aika ja lisäaika lasketaan yhteen). Eli lämmitysaika pitenee, mutta lähtöaika pysyy samana. K= käsikäyttö, paina ( ), pistorasiaan tulee jännite koko ajan. Ei välitä ulkolämpötilasta eikä lisäajasta LÄMMITYSAJAT (2) C - (-4) C = 0,5h (-5) C- (-11) C = 1,0h (-12) C- (-19) C = 1,5h (-20) C- --> = 2,0h (6)Tunnit 0-23, tähän asetellaan ajoon lähtöajan tunnit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (7)Minuutit 0-59, tähän asetellaan ajoon lähtöajan minuutit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

6 VUOTOVAHTI (1)Vesivuotovahti (2)Näyttää tilan, K= kotona tai P= poissa. (3)K= kotona asento, jolloin vesiventtiili on ohjattu auki asentoon ja koko ajan vuotovahti tarkkailee veden kulutusta tarkkailujaksoina, asettamasi minuutti (4) ajan mukaan. Jos veden kulutusta on jokaisella tarkkailujaksolla, aikana jonka asetit, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden kulutuksen tarkkailu alkaa alusta. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä normaali pitkäkestoinen veden käyttö, vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu ja vuotovahti jälleen käytössä. P= poissa asentoa, käytetään kun poistutaan pidemmäksi ajaksi, jolloin vesiventtiili sulkeutuu. Venttiili pysyy suljettuna ja avautuu vasta kun muutat K= kotona tilaan ( ) Myös sähkökatkon aikana pysyy suljettuna. Tarvittaessa ohitus mahdollisuus kts. asennusohje- magneettiventtiili- pakkoavausyksikkö. (4)Veden käyttö aika, valittavissa 0-59 min. Sopiva aika riippuu kuinka kauan suihkussa käynti kestää+ varoaika. Kannattaa hakea sopivaa aikaa ensin vaikka 15 min. ja nostaa sitä tarvittaessa. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5) Pulssit, näyttää kuinka monta pulssia tulee edellisen minuutin jaksossa.

7 (6)T = eli painetesti, valitaan käyttöön ( ). Ja josta sen voi myös lopettaa ennen 5 min testiajan päättymistä. Testin aikana magneettiventtiili sulkeutuu, jonka jälkeen verrataan painemittauksen arvoa sulkeutuessa ja testin aikana yllämainitun ajan, loppuun saakka. Jos paine laske sinä aikana enemmän kuin annetun varmuus arvon verran, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden tulo jatkuu normaalisti. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu, vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä testin aikana veden käyttöä vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu. P= poissa asennossa ei painetestiä tehdä, ei edes automaattisesti. (7) Näyttää veden paineen kpa. (8) Näyttää tilan, kun painetesti käytössä/ei käytössä.

8 1 2 LÄMMINVESIVARAAJAN LÄMMITYS (1) Lämminvesivaraajan lämmitys, kun LVVkytkin keskuksessa A- automaattiasennossa. 3 4 (2) Lämmitysaika valittavissa min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (esim. neljä henkisessä perheessä jossa 300 litran lvv-varaaja, sopiva lämmitysaika n min). (3)Tunnit 0-23, tähän asetellaan tunnit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (4) Minuutit 0-59, tähän asetellaan minuutit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

9 HUOLTO HUOM! Jos menet valikkoon, ole varma mitä teet, sillä voit aiheuttaa vahinkoa, väärässä paikassa hyväksymällä. Käyttöpaneelin pääset, kun painat yhtä aikaa ESC ja OK. Liikkuminen pystysuunnassa tapahtuu ylös ja alas. Sivuttain siirryt seuraavaan valikkoon OK -> ja ESC <--- takaisin. Kellon ajan muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa ClockSet ja OK. Sitten valitaan ClockSet ja OK ja kursoria siirtämällä siirrytään sen numeron päälle mikä muutetaan + tai -, kun muutettu hyväksytään OK ja tullaan ESC pois. Kielen muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa Language ja OK. Sitten valitaan kursorilla haluttu kieli valikosta ja OK, jonka jälkeen pois ESC. Paneelin pääsivulla näkyvät I/O I1 =vapaa I2=vapaa I3=ulko läm.tila I4=vapaa I5=vapaa I6=vapaa O1=lvv.kontaktori O2=häl. merkkivalo O3=autonlämm.1 O4=autonlämm.2 O5=vesi mang.venttiili O6=häl.summeri I7=valokenno vesimit. I8=painelähetin

10 HÄLYTYKSET/ ILMOITUKSET (AL2-GSM modeemin antamista ilmoituksista näet modeemin ohjeista) Päänäytössä esiintyvät hälytykset ja niiden selitykset. SÄHKÖT OK Ilmoittaa olleesta sähkökatkosta, jolloin autonlämmitykset siirtyvät K käsikäytölle. Vuotovahti menee P poissa-asentoon ja vesiventtiili sulkeutuu, sekä LP lämpötilanpudotus menee päälle, jos valittu käytöön. LVV-lämmitykseen ei vaikuta ohjauksellisesti. VESIVUOTO! Ilmoittaa että aika jonka olet asetellut vuotovahtiin, ylittyy ja heti tapahtuu hälytys joka kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu ja tila muuttuu P= poissa asentoon. kts. vuotovahti->(3)k. Hälytys ei poistu sähkökatkolla, vaan se on kuitattava. V.VENT. KÄSI! Ilmoittaa että todennäköisesti olet jättänyt vesiventtiilistä pakkoavausyksikön ruuvin auki asentoon. Sillä hälytys tulee kun vuotovahti on P- poissa asennossa, eli kiinni, mutta silti tulee pulsseja. kts. asennusohjeet->magneettiventtiilipakkoavausyksikkö. LÄMP.MITT! Ilmoitus ulkolämpötilan mittaus rikki/poikki. Josta seuraa että autonlämmitykset menevät K käsikäytölle ja sitä/niitä ei saa takaisin A automaattiasentoon, ennen kuin mittaus kunnossa. Lisäksi mittaus näyttää suurta pakkasta noin -50 C. Kuittaus tapahtuu normaalisti (OK), hälytysääni sammuu, mutta mittaus kun edelleen rikki, niin joudut painamaan vielä ( ). kts. autonlämmitys. Määräaikaiset huollot: -puhdista vesimittarin lasi ja valokennon silmät 3kk välein ja kokeile että teline on kiinni tukevasti. -tarkkaile 3kk välein, kun veden kulutusta, että käyttöpaneelilla vuotovahtisivun näytössä näkyy pulssien lukumäärä, joka riippuu sen hetkisestä kulutuksesta, kun pulsseja tulee kaikki OK. Tai tarkista paneelin etusivulta input 7, että se vilkkuu kun veden kulutusta. -3kk välein kokeile laskea vettä hanasta, kun vuotovahti P- poissa asennossa. Jos vettä ei tule, kuin mikä on kertynyt putkiin, niin venttiili on kunnossa. Kyseisen testin voi tehdä myös T testin tekemällä, 5 min kestävällä painetestillä. -ennen pakkaskautta tarkista autonlämmitys sivulla olevaa ulkolämpötilan näyttöä, että näyttää oikein ulkolämpötilan. Tarvittaessa ota yhteyttä JTV-Sähkö p:

11 ASENNUS / TAKUU- TODISTUS Laitteen tyyppi : Sarjanumero : Olen tarkistanut allaolevat kohdat, jotka tehty mukana olevien ohjeiden mukaan Käyttöönottotarkastus sähköasennuksille Ohjausyksikkön ja teholähteen asennus ja asettelut Johdotukset, riviliittimet ja suojaus (sulakkeet, diodi) Keskuksen ulkopuolisten laitteiden/ osien asennus, kytkentä ja asettelut Käytönopastus Aika ja paikka Asennusliike Asentaja Allekirjoitus..

12 ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Lue tämä asennusohje huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Asenna ja kytke annettujen ohjeiden mukaan. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Käytä ainoastaan CE-merkinnällä varustettuja kaapeleita, esim. FLEX-JZ 0,75mm² tai tarvittaessa käyttämällä häiriösuojattuja kaapeleita. Pistorasia/-rasiat joita ohjausyksikkö ohjaa, tulee olla kyseiseen paikkaan ja käyttöön sopivat. Täytettävä asennusmääräykset ja CE-merkinnällä varustettuja. Eri jännitteisten kaapeleiden risteilyt tulee tehdä suorassa kulmassa. Testaa asennuksen jälkeen kaikkien asentamiesi laitteiden toimivuus, turvallisuus ja tee käyttöönotto tarkastus. Täytä samalla Tarkastus/ Takuu kaavake, jonka luovutat kiinteistön omistajalle.

13 OHJAUSYKSIKKÖ Sijoita ohjausyksikkö sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon 35mm DIN-kiskoon. Asennuslämpötila -25 C- 55 C. Kotelointiluokka IP20. Asennus pystyasentoon, sekä sopivalle korkeudelle aikojen ja asettelujen muuttamista varten. Asenna ohjausyksikkö yläkiskoon paikoilleen (1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ohjausyksikön kytkentäjohtojen poikkipinta 0,13-3,31mm2, kuorintapituus 7mm ±0,5mm. Ruuvien kiristysmomentti 0,5-0,6 Nm Liittimet (+, - ja(a)) sähkösyöttö(1) 24 VDC, josta - ja A yhdistetty. Suojattava max 1,0A sulakkeella. Tulo- liittimet 8 kpl, 24VDC, max 6,0mA(2) ja lähtöreleet 6kpl, resistiivistä kuormaa max 250 VAC tai 30 VDC, max 8,0A/maa(3). Kytkennät ohjausyksikköön tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Ohjausyksikköön on tarvittaessa saatavana erillinen merkkivalo hälytksistä, sekä vaihtoehtoisesti potentiaalivapaa kosketin hälytyksen siirtoa varten.

14 TEHOLÄHDE 1 Asenna teholähde ylälaidasta kiskoon paikoilleen(1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ympäristön max lämpötila 50 C. Kotelointiluokka IP20. 2 Kytkentäjohtojen poikkipinta 0,2-2,5mm2, kuorintapituus 6mm. Ruuvien kiristysmomentti max 0,6Nm. Sähkönsyöttö VAC (2), teholähde suojattu sisäisellä sulakkeella T2A/250 VAC. Toisiopuolen jännite 24 VDC/1,0A(1). Säädettävissä trimmerillä VDC. Lisäksi etupanelissa punainen merkkivalo DC LO = jännite alhainen ,0 VDC. Sekä vihreä DC ON= jännite > 20 VDC. 1 Säädetään trimmerillä noin 24,5V. 2 Kytkennät teholähteeseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

15 VUOTOVAHTI 2 3 Teline asennetaan vesimittarin tulevaan tai lähtevään linjaan kiinnikkeellä(1), riippuen siitä kummalta puolelta saadaan valokennolla paremmin luettua siipipyörästä. (kts. myös seuraava kuva). Taustalevyn(2) voi kiinnittää telineeseen ylhäältä, joko etu tai takalaidasta, levyä kääntämällä. Asennuskorkeus valokennosta luentakohtaan on 35-50mm, joka saadaan säädettyä kierretankoja muuttamalla ja sen jälkeen lukitsemalla muttereilla(3). Valokenno tulisi asentaa samansuuntaisesti vesimittarin lasiin nähden, kuten kuvassa (1ja2). 1 1 Valokenno kiinnitetään telineessä olevaan taustalevyyn, mukana tulevilla kahdella M3 ruuvilla(1) max 0,5Nm, kiinnitys mahdollisuus taustalevyssä molemmin puolin. Telinettä asennettaessa kannattaa ottaa huomioon myös valokennon signaalin lähetys/vastaanotto suunta(2), ettei vesimittarin reuna tule signaalin eteen ja katkaise tai häiritse sitä. 2 Valokenno (1) sijoitetaan niin että siipipyörän sakara on lukuhetkellä (2) samansuuntaisesti valokennon asennussuuntaan nähden. Eli siipipyörä ohittaa valokennon signaalin sivulta päin. Kuvassa tulossa lukukohtaan(2). 1 2

16 Kytkentä PNP, ruskea = +24 VDC, sininen= -0VDC, musta = ohjaus, v.punainen = kytketään +24 VDC, eli taustahäivytetty toiminto(1) FGS. Asennuslämpötila -20 C- 55 C. Max kuormitus 100 ma. Vasteaika 1ms tai vähemmän. Kotelointiluokka IP Valokennon etäisyyden säädin(1) N/F, toiminto tapa kytkin(2) L/D, vakauden merkkivalo vihreä(3), toiminnon merkkivalo keltainen(4). Valokennon asettelu ja säätö tapahtuu, kun teline ja valokenno ovat asennettu tukevasti paikoilleen, jonka jälkeen valokennoa ei saa enää siirtää, jotta asettelu ja säätö onnistuisi. 2 Havaitsin toiminto ON kun toimintakytkin käännetään myötäpäivään, asentoon L. Havaitsin toiminto EI kun toimintakytkin käännetään vastapäivään, asentoon D. Valitaan D asento.

17 Pyöritä siipiratasta vettä laskien, niin että valokennon signaali jää siipipyörän sakaroiden väliin (punainen piste), osoittaen taustaa. Käännä etäisyyden säätökytkin myötäpäivään varovasti täysi (F) asentoon. Kunnes kuuluu napsahdus. Säätökytkimessä, kokonaisalue 5 kierrosta. Muista siipipyörä ei saa olla valokennon alla, kun säätökytkimestä käännetään vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste (A) jossa ei tunnista taustaa ja toiminnon keltainen valo sammuu. Laita piste (A) muistiin (fyysinen paikka, tarvitaan myöhemmin). Laske nyt vettä niin, että siipipyörästä haluttu sakara jää valokennon signaalin (punainen piste)alle, jolloin keltainen valo syttyy. Jonka jälkeen käännä säätökytkimestä vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste, jossa keltainen toiminto valo sammuu, jonka jälkeen käännä säätökytkintä hiukan taaksepäin kunnes valokenno havaitsee jälleen ja valo syttyy. Laita myös tämä piste (B) muistiin. Näin paras tunnistus saadaan, kun käännetään säätökytkin pisteiden A ja B keskelle. Testaa nyt pyörittämällä siipipyörää, jolloin keltainen toimintovalo välähtää silloin kun ratas tai viisari on valokennon alla. Kun säätö valokennossa on oikein, niin pieni heiluttelu telineestä, ei vaikuta valokennon toimintaan, vaan toimintovalo välähtää jokaisella lukukerralla ja vakauden valo palaa muutoin kokoajan, lukuun ottamatta lukukohtaa.

18 MAGNEETTIVENTTIILI Magneettiventtiilin koko G3/4, NC- tyyppinen, muut mitat löydät kuvasta. Materiaali DZRmessinki. Max työpaine 16bar. Sisään rakennettu suodatin ohjausjärjestelmän suojaamiseen. Vaimennus vesi-iskuilta suojaamiseksi. Kotelointiluokka IP67. Asennetaan tulovesiputkeen vesimittarin, sulku/takaiskuventtiilin ja paineensäätimen (jos on paineensäädin) jälkeen, vaaka tai pystyasentoon. Huomioi virtaussuunta(1), merkitty pohjassa. 3 1 Venttiiliin asennettu pakkoavausyksikkö (1) jota voi tarvita sähkökatkon aikana, veden saannin turvaamiseksi (ohituskäyttö). Kun säätöruuvia kierretään vastapäivään yksi kierros, venttiili ohjautuu AUKI. Jolloin vuotovahti on ohitettu. Kiertäessäsi säätöruuvia myötäpäivään, niin pitkälle kunnes pysähtyy, menee venttiili KIINNI asentoon, jolloin vuotovahti on toiminnassa. MUISTA SULKEA PAKKOAVAUSYKSIKKÖ OHITUSKÄYTÖN JÄLKEEN. Älä sotke pakkoavausyksikkön ruuvia, virtausventtiiliin(2) ruuviin. 1 2 Älä irroita kelaa(3) jännitteisenä irti venttiilistä, voi aiheuttaa kelan rikkoutumisen. Kytkennät magneettiventtiiliin tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Tarkista että kelan kytkentäkotelossa oleva diodi tulee kytkettyä estosuuntaan (kytketty valmiiksi).

19 PAINELÄHETIN Painelähettimen mittausalue 0-10bar, max paine 20bar. Liitäntä G1/4, mukana tiiviste rengas. Sähkökytkentä tapahtuu DIN liittimellä 1= in+, 2= out, 3= -, PE= ke-vi. (katso tarkempi kytkentä ohje sähkökuvista ja painelähettimen kyljestä). Asennetaan magneettiventtiilin jälkeen, samaan vesilinjaan. Huomioi asentaessa, että et kierrä lähetintä paikoilleen, ennen kuin samasta linjasta on jokin esim. hana auki, josta paine pääsee poistumaan kiertäessäsi lähetintä paikoilleen. Muutoin paikoilleen asentaminen saattaa vahingoittaa lähettimen kalvoa ylipaine piikillä. Kytkennät painelähettimeen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

20 AUTONLÄMMITYKSEN ULKOLÄMPÖTILA-ANTURI Ulkolämpötila-anturi asennetaan ulos suojaisaan paikkaan, ei suoraan auringonpaisteeseen. Asennusasento (kuvassa). Jännite syöttö VDC ±10 %. Mittausalue -50 C- 50 C. Kotelointiluokka IP65. 2 Kytkentä (1) UB= 24 VDC, GND= -0VDC, OUT= ohjaus viesti. Tarkista että yhdistyspalat (kytketty valmiiksi), kuvan (2) mukaisesti, jolloin alue - 50 C- 50 C. 1 Välirele/-releet sijoitetaan sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon, DIN-kiskoon. Autonlämmityksen ohjaukseen tulevan välireleen/releitten kytkennät tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

21 LÄMMINVESIVARAAJAN OHJAUS Kytkennät lvv-kontaktorin ohjaukseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lvv toimivuus, ohjausyksikön ja lvv-kontaktorin pakkoohjauksen kautta (LVVkontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Lämminvesivaraajan ohjaukselle on oma sivu ohjainyksikössä, aikojen asettelua varten.

22 LÄMPÖTILANPUDOTUS OHJAUS Kytkennät lämpötilanpudotuksen kontaktorin ohjaukseen, tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lämp.pudotuksen toimivuus, ohjausyksikön kautta. (Lämp.pudotusen kontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Ohjausyksiköstä lämpötilanpudotus löytyy samalta sivulta vuotovahdin kanssa, koska sen voi yhdistää samaan (K/P) KOTONA/POISSA toimintoon.

safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI

safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti, ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS

KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS KAUKO-OHJATTAVA OHJAUSKESKUS 1101--119 PINTA-ASENNUS 1 SYLA 6 SYLA PU RAKENNE 1 1) Ryhmävarokkeet kiukaan kahdelle tehoryhmälle (molemmilla on oma kontaktori). ) Merkkivalo, keltainen. Palaa kiukaan ollessa

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

turvavalopuomi SG-BIG Base

turvavalopuomi SG-BIG Base Turva Optiset turvalaitteet Turvavalopuomit, kehontunnistus turvavalopuomi SG-BIG Base Kehontunnistus, Tyyppi 2 / 4, PL c / e Toimintaetäisyys 0,5-60 m Valvontakorkeus 500-800-900-1200 mm www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi,

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Ohje nro Versio Osa nro 31330604 1.7 31414189, 31201481 Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Sivu 1 / 9 Erikoistyökalut T9513035 TPMS-TYÖKALU Työkalunumero: T9513035 Työkalun selostus: TPMS-TYÖKALU

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

TAPESWITCH Ohjausyksikkö PRSU/4 Asennusohje

TAPESWITCH Ohjausyksikkö PRSU/4 Asennusohje 1. ESITTELY Tapeswitch PRSU/4 ohjausyksikkö on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Tapeswitch kosketusherkkien antureiden kanssa. Anturina voi olla tuntomatto, tuntoreuna tuntopuskuri. Järjestelmän asennusohjeet

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja KAASUKESKUS Sa-20 Käsikirja Sa-Va/Sairaalavaruste Oy Karvaamokuja 4 00380 HELSINKI Puh. 09-5617 120 Fax. 09-70017183 info@sa-vasairaalavaruste.fi www.sa-vasairaalavaruste.fi KOMPONENTTILUETTELO 5 11 8

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20

ORAMIX. deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands suomi svenska dansk norsk eesti... 20 ORAMIX deutsch... 4 english... 6 français... 8 nederlands... 10 suomi... 12 svenska... 14 dansk... 16 norsk... 18 eesti... 20 ðóññêèé 22 polski... 24 150±23 mm 1. 150±3 mm 40 G 3/4 2. 44 G 3/4 160mm 3.

Lisätiedot

VESIMITTARIN ASENTAMINEN

VESIMITTARIN ASENTAMINEN VESIMITTARIN ASENTAMINEN Helppoa ja vaivatonta! Ei vaadi aiempaa kokemusta sähköliitännöistä Tarvitset vain perustyökalut VILKASE.FI ASENNUSOHJE..0 (.) VILKASEetälukulaite (.) Pulssikaapeli (.) Antenni

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30758297 1.1 31334456, 31334497, 30756431, 30758230 Vakionopeudensäädin IMG-290723 Sivu 1 / 8 Varuste IMG-242205 A0000162 IMG-331411 Sivu 2 / 8 IMG-284902 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue

Lisätiedot

LIITE MOOTTORIVENTTIILI ASENNUS JA SÄÄTÖ KÄYTTÖOHJEET PHV-2606-S 2016 / 07

LIITE MOOTTORIVENTTIILI ASENNUS JA SÄÄTÖ KÄYTTÖOHJEET PHV-2606-S 2016 / 07 LIITE MOOTTORIVENTTIILI ASENNUS JA SÄÄTÖ KÄYTTÖOHJEET PV-2605-S PV-2606-S PHV-2605-S PHV-2606-S 2016 / 07 YLEISTÄ Kun liesikupu on osana kiinteistön ilmanvaihtojärjestelmää varustetaan liesikupu avattavalla

Lisätiedot

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100 Magneettitoimimoottorilla varustetut moduloivat säätöventtiilit PN kylmä- ja lämminvesilaitoksia varten; varustettu asennon säädöllä ja asennon takaisinkytkennällä MP80FY MP00FY Magneettisella toimimoottorilla

Lisätiedot

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF

ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF ASENNUS JA LIITÄNNÄT, NÄYTTÖTAULU EFI-TAF YLEISTÄ Digitaalinen näyttötaulu on elektroninen alusta, joka korvaa paperille merkityt tiedot kerrostalojen auloissa. Kolme : - Kaksi mallia asennettavaksi sisälle:

Lisätiedot

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin.

ASENTAJAN KÄSIKIRJA. Jäspi Basic jäähdytyspaketti. Kaukora Oy. MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. ASENTAJAN KÄSIKIRJA Jäspi Basic jäähdytyspaketti MCU 40 ohjausautomatiikalla varustettuihin järjestelmiin. Kaukora Oy 1 Sisällys Turvallisuustiedot... 3 1. Toimitus... 4 Toimitussisältö... 4 2. Muut asennuksessa

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen

SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen RDS - ohjeet 1 (18) SAC RDS Futurline MAX Tupla-robotin ohjeet näytteenottoon ja päivämaidon lähetykseen Näytteenoton aloittaminen Shuttlen säädöt robotilla Telineen vaihto Näytteenoton lopettaminen Näyteraportin

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE MONITOIMIMOOTTORI EAM-30-MT EAM-52-MT ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Kaytto_ohje_EAM_30_52_MT_A5_ver7_2 1. Yleistä Moottori on ns. monitoimimoottori, jolloin samassa moottorissa on useita toimintatapoja. Sopivat

Lisätiedot

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet

Poistoilmahuuva JLI-UV-Turbo Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet Asennus-, säätö- ja huolto-ohjeet SIVU JEVEN Keittiöilmanvaihtolaitteet Sisällysluettelo Kiinnityskoukkujen asennus Kierretankojen kiinnityskohdat ja yhteenliittäminen Lasien asennus Valaisimen kytkentä

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta 4292 Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4000 on sarja esiohjelmoituja säätimiä, joissa on kaukoliityntämahdollisuus

Lisätiedot

Asennus ja käyttöohjeet

Asennus ja käyttöohjeet Asennus ja käyttöohjeet Callidus vedenpehmennin NF/DD-sarjat 268P automatiikalla Tekniset tiedot työpaine 2-6 bar korkein sallittu lämpötila 50 C sähköliitäntä 230VAC / 12VAC putkiliitäntä 22/28 mm huuhteluaika

Lisätiedot

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje

SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 0765050/2 IM-P076-07 ST Issue 2 SM21, SM21Y, SM24, SM24Y ja SM24H bi-metalliset lauhteenpoistimet Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet SM21 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

54e ph Lyhennetty käyttöohje

54e ph Lyhennetty käyttöohje Revisio 1.0 Käyttöohjekirja 20.02.2001 54e ph Lyhennetty käyttöohje Fisher-Rosemount Oy Pakkalankuja 6 Postitorvenkatu 16; PL 180 Kipparinkatu 5-7 01510 VANTAA 33101 TAMPERE 53100 LAPPEENRANTA Puh. 020

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7

-Motorracing Electronics. MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja MAP Käyttöohje v1.0 11/2011 1/7 MAP KÄYTTÖOHJE Tuotenumero 1004, 1005 ja 1006 1/7 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. SPESIFIKAATIO...3 2. ASENNUS... 4 2.1. MEKAANINEN ASENNUS...4 2.2. SÄHKÖINEN ASENNUS...5 3. KÄYTTÖOHJE... 6 3.1.

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588

Käyttöohjeet DVC-P. sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Käyttöohjeet DVC-P sisäänrakennetulla paineanturilla- Art-Nr.: 30588 Systemair Oy Nietostie 2 FI-01390 VANTAA Phu: +358 (0)20 7920 520 Fax: +358 (0)20 7920 530 mailbox@systemair.fi www.systemair.de Sisältö

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet

PipeSpy Putki- ja rakennekamera. Asennus- ja käyttöohjeet PipeSpy Putki- ja rakennekamera Mallinumero: 7B20 Asennus- ja käyttöohjeet Lue nämä ohjeet kokonaan ennen järjestelmän käyttöönottoa! Sisältö Tekniset tiedot... 3 Huomio... 3 Käyttökohteet... 3 Tunne työkalusi...

Lisätiedot

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1200 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on oikeakätiselle lukolle. Pystymallisen lukon koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset toimituksen yhteydessä

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET KUNNOSSAPITO-OHJELMA KESKUKSEN NUMERO : Palo Vika HÄTÄKESKUS : Puh LISMAR OY Telinetie 3 33880 LEMPÄÄLÄ p 03 31249110 f 03 3672116 http//www.lismar.fi

Lisätiedot

3 Vesimittariventtiilit ja tarvikkeet

3 Vesimittariventtiilit ja tarvikkeet 3 Vesimittariventtiilit ja tarvikkeet Yli 40 vuoden kokemuksemme venttiilien valmistuksesta takaa HELA-venttiilien toimivuuden ja luoreliittimellä tai pistoliittimellä. Molemmat liitinmal- valmistamillamme

Lisätiedot

Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto

Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto Tehtävä 2: Manipulaattoriaseman asennus, ohjelmointi ja käyttöönotto Pisteet 25/100 t max 210 min Muistitikulla on lisämateriaalia! Tehtävän kuvaus Kilpailijapari vastaa tuotantolinjan (Handling station)

Lisätiedot

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje

HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0601050/1 IM-P060-04 ST Issue 1 HV3 sulkuventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Käyttö 6. Huolto 7. Varaosat IM-P060-04 ST Issue

Lisätiedot

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 23.11.2006 D18016Fs Lokaset 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja

Lisätiedot

TAC Xenta 4262 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007. TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja.

TAC Xenta 4262 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007. TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4262 Käyttöohje 0FL-4072-002 07.09.2007 TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4000 on sarja esiohjelmoituja säätimiä, joissa on kaukoliityntämahdollisuus

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120

rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 rakentamisen helppoutta Pyöreä palopelti EI120 Käsittely- ja asennusohje Käsittely- ja asennusohje Brandis CR2 Koko Käsittely Käsittele tuotetta varoen. Älä päästä tuotetta kastumaan. Varmista, että tuote

Lisätiedot

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen)

FIN. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai. (ks. käyttäjän ohjelman tallentaminen) KÄYTTÄJÄN OPAS FIN Ohjelmointivalikko: RF-AJASTIN JA RF-KYTKENTÄYKSIKKÖ Paina +/- painikkeita: aluenumero alkaa vilkkua. Valitse seuraavaksi +/ - painikkeilla alue tai käyttäjän ohjelma (ks. käyttäjän

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖARILA OFTE 40B OFTE 40C OFTE 60B OFTE 60BR Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO...

Lisätiedot

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas

Huurtumattomat säiliöpakastimet. Jászberény-tehdas Huurtumattomat säiliöpakastimet Jászberény-tehdas ESSE-N / A.S. Lokakuu 2004 Yleistä Markkinoiden ensimmäinen huurtumaton säiliöpakastin Tehdas HUC = Jászberény / Unkari yksinkertainen elektroninen säädin

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1.

1.1. Luentayksikön kytkentä Luentayksikön layout on esitetty kuvassa 1 ja riviliittimet taulukossa 1. 1 (9) 1. LONIX VEDENMITTAUSRATKAISUN KÄYTTÖOHJE Lonix vedenmittausratkaisu on suunniteltu käyttöveden huoneistokohtaiseen mittaukseen rivi- ja kerrostaloissa. Järjestelmä voidaan helposti toteuttaa yksinkertaisena

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE

Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SEIKO-kello PERPETUAL CALENDAR Cal. 6A32 KÄYTTÖOHJE SNQ 003 P Onnittelemme Sinua tämän analogisen SEIKO -kvartsikellon Cal. 6A32 hankkimisesta. Lue nämä ohjeet huolella ennen kellon käyttöönottoa voidaksesi

Lisätiedot

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.5.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/9 SET-100 Rajakytkinyksikkö Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje

Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 40 W asennusohje Itserajoittuvien lämmityskaapelien PST 10 33 W asennusohje Tuotetiedot: Itserajoittuva lämpökaapeli Teho 10 W/m +10 C, 230 V AC. Elintarvikehyväksytty

Lisätiedot

Telecrane F25 Käyttö-ohje

Telecrane F25 Käyttö-ohje 1 Telecrane F25 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F25 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käytössä huomioitavaa 4 - Käyttö 6 - Lähettimen paristot ja vastaanottimen virtalähde 7 - Tarkastus ja vianetsintä 8 -

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm)

1: Virtalähteen johto (3x1.5mm) 2: 24V johto moottorien välille (2x1mm) Asentaaksesi portin moottorin, tee seuraavasti: 1: tuo 230V virtaa toiselle tolpalle, mahdollisimman lähelle moottoria. 2: yhdistä tolpat toisiinsa 2x1mm2 kaapelilla (ei sisälly pakettiin). Oranssi ICT25mm

Lisätiedot

TRUST FLAT SCAN USB 19200

TRUST FLAT SCAN USB 19200 TRUST FLAT SCAN USB 19200 Pika-asennusohje Versio 1.0 1 1. Johdanto Tämä käyttöohje on tarkoitettu Trust Flat Scan USB 19200 - tuotteen käyttäjille. Tuotteen asentamisessa ei tarvita mitään erityisiä ennakkotietoja

Lisätiedot

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET

KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET KL1000 OHJELMOINTI- JA KÄYTTÖOHJEET LUKON YLEISET TIEDOT Ohjeen yhteensopivuus Tämä ohje on vasenkätiselle lukolle valmistuspäivästä 4/2014 alkaen. Muiden versioiden koodit ovat erilaiset. Lukkojen asetukset

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max

Omistajan käsikirja. Endura C2 Endura Max Omistajan käsikirja Endura C2 Endura Max Käyttöohje Twist Tiller -ohjauskahva: virtakytkin, nopeus, eteen/taakse ja ohjaus 180 käännettävä ohjauspää Säädettävä syvyyskaulus Quick Release kallistusvipu

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. AquaPro-lähetin. Käyttö- ja asennusohje. Copyright 2015 Labkotec Oy

Asennus- ja käyttöohje. AquaPro-lähetin. Käyttö- ja asennusohje. Copyright 2015 Labkotec Oy AquaPro-lähetin Käyttö- ja asennusohje Sisällys 1. Laitteiston kuvaus... 2 2. Tekniset tiedot... 2 3. Asennus... 3 4. Kytkentä... 4 5. Asetukset... 5 6. Huolto ja ongelmatilanteet... 0 1. Laitteiston kuvaus

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468

Installation instructions, accessories. Lumiketju. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 14 R7700468 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664147 Versio 1.0 Osa nro Lumiketju R7700468 Volvo Car Corporation Lumiketju- 30664147 - V1.0 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 R7700458 Sivu 2 / 14 R7700448

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen

KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE. Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen KÄYTTÖOHJEET MDS BT-80 ASENNUSOHJE Erinlaisia liitäntätapoja ja vinkkejä siistiin asennukseen 1 2 1. MDS BT-80. Digitaalinen vahvistin Bluetooth yhteydellä. Voidaan liittää kaikkiin kaiuttimiin ja systeemeihin.

Lisätiedot

Hiukkaskoko maks. 50 µm Paineilman maksimaalinen öljypitoisuus 1 mg/m³

Hiukkaskoko maks. 50 µm Paineilman maksimaalinen öljypitoisuus 1 mg/m³ 1 Malli Istukkaventtiili Ohjaus Analoginen Sertifikaatti CE-vaatimuksenmukaisuusvakuutus Ympäristölämpötila min./maks. +0 C / +70 C Keskilämpötila min./maks. +0 C / +70 C Keski Paineilma Hiukkaskoko maks.

Lisätiedot

Ohjausventtiili Suomi Asennusohje CRV 80S MONIVIPU CRV 80S 2V+ VENTTIILI

Ohjausventtiili Suomi Asennusohje CRV 80S MONIVIPU CRV 80S 2V+ VENTTIILI Ohjausventtiili Suomi Asennusohje CRV 80S MONIVIPU CRV 80S 2V VENTTIILI CRV 80S 2V+ VENTTIILI TÄRKEÄÄ Tämä ohjekirja koskee tuotteita CRV 80S monivipu, 2-vipu ja 2-vipu+. Ohjausjärjestys, liikkeiden suunnat

Lisätiedot

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 13.10.2004 LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN WAVIN-LABKO OY S I S Ä L L Y S L U E T T E

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT.

KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 515 MAN. / AUT. KÄYTTÖOHJE ILMAVERHOT vesilämmitys R 55 MAN. / AUT. Jäätymissuoja-anturi Termostaatti 0-0 V BMS ON-OFF OVIKOSKETIN 0-0 V ON-OFF BMS -REPORT OUT IN IN IN OUT Ovikosketin mek. / magn. OUT J4 J6 J5 J6 OHJAUS

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 1 AIRJACK NOSTOLAITTEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Huhtikuu 2011 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 PAKKAUS JA VARASTOINTI 2 TEKNISET TIEDOT. 3 ASENNUS.

Lisätiedot

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse.

Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Pika-asennusohje. Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. Lue minut ensin! DM50 Series (K00 series) Uusi postimaksukoneenne on suunniteltu siten, että voit asentaa laitteen itse. On tärkeää, että luet ohjeen läpi yksityiskohtaisesti. Pika-asennusohje Ennen kun

Lisätiedot

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Ulkoinen lämpötila-anturi STRZ-05 Huoneanturin tekniset tiedot: 0 50 C IP30 Ulkoisen anturin tekniset tiedot: Pinta-anturin tekniset tiedot: - Aikavakio - Johdon

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje

Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje Albatros2 Käyttöpääte UI400 Pikaohje CE1C2348fi 2014-04-23 Building Technologies Tervetuloa! Tervetuloa! Valintakiekolla (paina ja pyöritä) voit operoida molempia QAA74 huone yksikköä ja AVS74 käyttöyksikköä.

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Stratomaster Smart Single TC-1

Stratomaster Smart Single TC-1 Stratomaster Smart Single TC-1 Yhdestä neljään kanavainen lämpöpari lämpömittari Käyttöohjekirja & asennusopas Tämä ohje on käännetty 2002-12 luodusta tehtaan tekemästä ohjeesta. Epäselvissä kohdissa katso

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC V / DC V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite RFA oimilaite turvatoiminnolla palloventtiileille imellisvääntömomentti 10 m imellisjännite AC 24...240 V / DC 24...125 V Ohjaus Auki-kiinni Virrattomana kiinni (C) ekniset tiedot Sähköiset

Lisätiedot

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni.

1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. 1 Olethan tutustunut laitteen käyttösääntöihin ennen digitoinnin aloittamaista! Seuraa ohjetta huolellisesti vaihe vaiheelta. 1. Avaa DVD/VHS-laitteen etupaneelin suojakansi, jos se on kiinni. näyttö DVD/VHS-laitte

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä jaksossa on tietoja käyttöpaneelin käytöstä, tulostimen asetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoiden sisällöstä. 1 Useimpia tulostimen asetuksia voi muuttaa sovellusohjelmasta tai tulostinajurista.

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 KYTKENTÄOHJE MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan MITTAUSJOHTIMET: Liitin nro 12

Lisätiedot

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi

TEHOYKSIKKÖ. Innova Ohjauskeskusten Esittely. Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi TEHOYKSIKKÖ Innova Ohjauskeskusten Esittely Onnittelut uudesta Innova-ohjauskeskuksestasi Innova-ohjauskeskus on kehitetty tekemään saunomisesta mahdollisimman nautinnollista. Voit säätää saunasi lämpötilaa,

Lisätiedot