system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE"

Transkriptio

1 system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

2 KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti. JTV system 2.0 on tarkoitettu käytettäväksi kaikenlaisissa asuinkiinteistöissä, vesivuodon tunnistamiseen ja estämiseen, lämpötilanpudottamiseen poissaollessa, auton tai autojen lämmittämiseen ulkolämpötilan mukaan ja lämminvesivaraajan lämmittämiseen järkevästi, kerran vuorokaudessa. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia ja- korjauksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Ohjausyksikköä ei saa käyttää minkään muun laitteen ohjaukseen. Huomioi että mahdollisen vikatilanteen tai rikkoutumisen johdosta, ohjausyksikön ohjaamana, jännite voi tulla esim. pistorasiaan vaikka ei pitäisi tulla. SÄHKÖISKUN VAARA. Näiden mahdollisesti vikojen ja rikkoontumisien korjaus kuuluu ainoastaan sähköalan ammattilaisille. Huolloissa ja korjauksissa on käytettävä alkuperäisiä varaosia tai alkuperäisen kaltaisia CEmerkinnällä hyväksyttyjä varaosia.

3 KÄYTTÖPANEELI Käyttöpaneelin pääsivulta löytyvät tiedot, kellonaika(1), joka siirtyy automaattisesti kesä/talviaikaan. Viikonpäivä(2), Paikallaan pyörivä viiva ilmoittaa ohjelma käynnissä(3), kun viiva häviää, ohjelma pysähtynyt. Output (4) ohjaus aktiivinen kun numero näkyy. Input (5) sisääntulo aktiivinen kun numero näkyy. Huolto kohdassa kerrotaan mikä input ja output on mihinkin ESC - Voidaan peruuttaa kursori pois väärästä kohdasta. - Jos muutettu kursorin alla vilkkuvaa aikaa, mutta ei vielä hyväksytty (OK), palautuu edelliseen aikaan. + - Ajan lisääminen, missä kursori vilkkuu, jos lisäämäsi aika yli asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok),menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti. - - Ajan vähentäminen, missä kursori vilkkuu, jos vähentämäsi aika alle asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok), menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti.

4 OK - Taustavalo päälle. - Muutettujen arvojen hyväksyminen. Hälytyksien kuittaus. - Vuotovahti sivun ollessa näkyvissä, voidaan 5min kestävä painetesti käynnistää, jos ei vedenkulutusta tai pysäyttää testi ennen yllämainitun ajan päättymistä. Ei vaikuta automaattiseen painetestiin. - Kursorin siirto, vaihtaa kursorin paikkaa alkaen oikealta alhaalta. - Sivun vaihto, sivu kerrallaan aina pääsivulle saakka. - Vaihtaa tilan (A/K) automaatti/käsi ja (K/P) kotona/poissa.

5 AUTONLÄMMITYS (1)Autonlämmitys 1, Jos olet valinnut kahden erillisen auton lämmityksen ohjauksen, niin seuraavalla sivulla muuten samanlainen näyttö paitsi (1) 2A.LÄMM. (2)Näyttää tilan, A= automaatti tai K= käsi. (3)Ulkolämpötilan näyttö (4)Lisäaika, valittavissa 0-59min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5)A= automaatti ohjaus ulkolämpötilan mukaan. Jos olet asettanut lisäaikaa, se lisää lämmitysaikaa asettelusi verran. (tällöin ulkolämpötilan määräämä aika ja lisäaika lasketaan yhteen). Eli lämmitysaika pitenee, mutta lähtöaika pysyy samana. K= käsikäyttö, paina ( ), pistorasiaan tulee jännite koko ajan. Ei välitä ulkolämpötilasta eikä lisäajasta LÄMMITYSAJAT (2) C - (-4) C = 0,5h (-5) C- (-11) C = 1,0h (-12) C- (-19) C = 1,5h (-20) C- --> = 2,0h (6)Tunnit 0-23, tähän asetellaan ajoon lähtöajan tunnit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (7)Minuutit 0-59, tähän asetellaan ajoon lähtöajan minuutit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

6 VUOTOVAHTI (1)Vesivuotovahti (2)Näyttää tilan, K= kotona tai P= poissa. (3)K= kotona asento, jolloin vesiventtiili on ohjattu auki asentoon ja koko ajan vuotovahti tarkkailee veden kulutusta tarkkailujaksoina, asettamasi minuutti (4) ajan mukaan. Jos veden kulutusta on jokaisella tarkkailujaksolla, aikana jonka asetit, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden kulutuksen tarkkailu alkaa alusta. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä normaali pitkäkestoinen veden käyttö, vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu ja vuotovahti jälleen käytössä. P= poissa asentoa, käytetään kun poistutaan pidemmäksi ajaksi, jolloin vesiventtiili sulkeutuu. Venttiili pysyy suljettuna ja avautuu vasta kun muutat K= kotona tilaan ( ) Myös sähkökatkon aikana pysyy suljettuna. Tarvittaessa ohitus mahdollisuus kts. asennusohje- magneettiventtiili- pakkoavausyksikkö. (4)Veden käyttö aika, valittavissa 0-59 min. Sopiva aika riippuu kuinka kauan suihkussa käynti kestää+ varoaika. Kannattaa hakea sopivaa aikaa ensin vaikka 15 min. ja nostaa sitä tarvittaessa. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5) Pulssit, näyttää kuinka monta pulssia tulee edellisen minuutin jaksossa.

7 (6)T = eli painetesti, valitaan käyttöön ( ). Ja josta sen voi myös lopettaa ennen 5 min testiajan päättymistä. Testin aikana magneettiventtiili sulkeutuu, jonka jälkeen verrataan painemittauksen arvoa sulkeutuessa ja testin aikana yllämainitun ajan, loppuun saakka. Jos paine laske sinä aikana enemmän kuin annetun varmuus arvon verran, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden tulo jatkuu normaalisti. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu, vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä testin aikana veden käyttöä vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu. P= poissa asennossa ei painetestiä tehdä, ei edes automaattisesti. (7) Näyttää veden paineen kpa. (8) Näyttää tilan, kun painetesti käytössä/ei käytössä.

8 1 2 LÄMMINVESIVARAAJAN LÄMMITYS (1) Lämminvesivaraajan lämmitys, kun LVVkytkin keskuksessa A- automaattiasennossa. 3 4 (2) Lämmitysaika valittavissa min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (esim. neljä henkisessä perheessä jossa 300 litran lvv-varaaja, sopiva lämmitysaika n min). (3)Tunnit 0-23, tähän asetellaan tunnit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (4) Minuutit 0-59, tähän asetellaan minuutit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

9 HUOLTO HUOM! Jos menet valikkoon, ole varma mitä teet, sillä voit aiheuttaa vahinkoa, väärässä paikassa hyväksymällä. Käyttöpaneelin pääset, kun painat yhtä aikaa ESC ja OK. Liikkuminen pystysuunnassa tapahtuu ylös ja alas. Sivuttain siirryt seuraavaan valikkoon OK -> ja ESC <--- takaisin. Kellon ajan muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa ClockSet ja OK. Sitten valitaan ClockSet ja OK ja kursoria siirtämällä siirrytään sen numeron päälle mikä muutetaan + tai -, kun muutettu hyväksytään OK ja tullaan ESC pois. Kielen muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa Language ja OK. Sitten valitaan kursorilla haluttu kieli valikosta ja OK, jonka jälkeen pois ESC. Paneelin pääsivulla näkyvät I/O I1 =vapaa I2=vapaa I3=ulko läm.tila I4=vapaa I5=vapaa I6=vapaa O1=lvv.kontaktori O2=häl. merkkivalo O3=autonlämm.1 O4=autonlämm.2 O5=vesi mang.venttiili O6=häl.summeri I7=valokenno vesimit. I8=painelähetin

10 HÄLYTYKSET/ ILMOITUKSET (AL2-GSM modeemin antamista ilmoituksista näet modeemin ohjeista) Päänäytössä esiintyvät hälytykset ja niiden selitykset. SÄHKÖT OK Ilmoittaa olleesta sähkökatkosta, jolloin autonlämmitykset siirtyvät K käsikäytölle. Vuotovahti menee P poissa-asentoon ja vesiventtiili sulkeutuu, sekä LP lämpötilanpudotus menee päälle, jos valittu käytöön. LVV-lämmitykseen ei vaikuta ohjauksellisesti. VESIVUOTO! Ilmoittaa että aika jonka olet asetellut vuotovahtiin, ylittyy ja heti tapahtuu hälytys joka kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu ja tila muuttuu P= poissa asentoon. kts. vuotovahti->(3)k. Hälytys ei poistu sähkökatkolla, vaan se on kuitattava. V.VENT. KÄSI! Ilmoittaa että todennäköisesti olet jättänyt vesiventtiilistä pakkoavausyksikön ruuvin auki asentoon. Sillä hälytys tulee kun vuotovahti on P- poissa asennossa, eli kiinni, mutta silti tulee pulsseja. kts. asennusohjeet->magneettiventtiilipakkoavausyksikkö. LÄMP.MITT! Ilmoitus ulkolämpötilan mittaus rikki/poikki. Josta seuraa että autonlämmitykset menevät K käsikäytölle ja sitä/niitä ei saa takaisin A automaattiasentoon, ennen kuin mittaus kunnossa. Lisäksi mittaus näyttää suurta pakkasta noin -50 C. Kuittaus tapahtuu normaalisti (OK), hälytysääni sammuu, mutta mittaus kun edelleen rikki, niin joudut painamaan vielä ( ). kts. autonlämmitys. Määräaikaiset huollot: -puhdista vesimittarin lasi ja valokennon silmät 3kk välein ja kokeile että teline on kiinni tukevasti. -tarkkaile 3kk välein, kun veden kulutusta, että käyttöpaneelilla vuotovahtisivun näytössä näkyy pulssien lukumäärä, joka riippuu sen hetkisestä kulutuksesta, kun pulsseja tulee kaikki OK. Tai tarkista paneelin etusivulta input 7, että se vilkkuu kun veden kulutusta. -3kk välein kokeile laskea vettä hanasta, kun vuotovahti P- poissa asennossa. Jos vettä ei tule, kuin mikä on kertynyt putkiin, niin venttiili on kunnossa. Kyseisen testin voi tehdä myös T testin tekemällä, 5 min kestävällä painetestillä. -ennen pakkaskautta tarkista autonlämmitys sivulla olevaa ulkolämpötilan näyttöä, että näyttää oikein ulkolämpötilan. Tarvittaessa ota yhteyttä JTV-Sähkö p:

11 ASENNUS / TAKUU- TODISTUS Laitteen tyyppi : Sarjanumero : Olen tarkistanut allaolevat kohdat, jotka tehty mukana olevien ohjeiden mukaan Käyttöönottotarkastus sähköasennuksille Ohjausyksikkön ja teholähteen asennus ja asettelut Johdotukset, riviliittimet ja suojaus (sulakkeet, diodi) Keskuksen ulkopuolisten laitteiden/ osien asennus, kytkentä ja asettelut Käytönopastus Aika ja paikka Asennusliike Asentaja Allekirjoitus..

12 ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Lue tämä asennusohje huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Asenna ja kytke annettujen ohjeiden mukaan. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Käytä ainoastaan CE-merkinnällä varustettuja kaapeleita, esim. FLEX-JZ 0,75mm² tai tarvittaessa käyttämällä häiriösuojattuja kaapeleita. Pistorasia/-rasiat joita ohjausyksikkö ohjaa, tulee olla kyseiseen paikkaan ja käyttöön sopivat. Täytettävä asennusmääräykset ja CE-merkinnällä varustettuja. Eri jännitteisten kaapeleiden risteilyt tulee tehdä suorassa kulmassa. Testaa asennuksen jälkeen kaikkien asentamiesi laitteiden toimivuus, turvallisuus ja tee käyttöönotto tarkastus. Täytä samalla Tarkastus/ Takuu kaavake, jonka luovutat kiinteistön omistajalle.

13 OHJAUSYKSIKKÖ Sijoita ohjausyksikkö sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon 35mm DIN-kiskoon. Asennuslämpötila -25 C- 55 C. Kotelointiluokka IP20. Asennus pystyasentoon, sekä sopivalle korkeudelle aikojen ja asettelujen muuttamista varten. Asenna ohjausyksikkö yläkiskoon paikoilleen (1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ohjausyksikön kytkentäjohtojen poikkipinta 0,13-3,31mm2, kuorintapituus 7mm ±0,5mm. Ruuvien kiristysmomentti 0,5-0,6 Nm Liittimet (+, - ja(a)) sähkösyöttö(1) 24 VDC, josta - ja A yhdistetty. Suojattava max 1,0A sulakkeella. Tulo- liittimet 8 kpl, 24VDC, max 6,0mA(2) ja lähtöreleet 6kpl, resistiivistä kuormaa max 250 VAC tai 30 VDC, max 8,0A/maa(3). Kytkennät ohjausyksikköön tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Ohjausyksikköön on tarvittaessa saatavana erillinen merkkivalo hälytksistä, sekä vaihtoehtoisesti potentiaalivapaa kosketin hälytyksen siirtoa varten.

14 TEHOLÄHDE 1 Asenna teholähde ylälaidasta kiskoon paikoilleen(1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ympäristön max lämpötila 50 C. Kotelointiluokka IP20. 2 Kytkentäjohtojen poikkipinta 0,2-2,5mm2, kuorintapituus 6mm. Ruuvien kiristysmomentti max 0,6Nm. Sähkönsyöttö VAC (2), teholähde suojattu sisäisellä sulakkeella T2A/250 VAC. Toisiopuolen jännite 24 VDC/1,0A(1). Säädettävissä trimmerillä VDC. Lisäksi etupanelissa punainen merkkivalo DC LO = jännite alhainen ,0 VDC. Sekä vihreä DC ON= jännite > 20 VDC. 1 Säädetään trimmerillä noin 24,5V. 2 Kytkennät teholähteeseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

15 VUOTOVAHTI 2 3 Teline asennetaan vesimittarin tulevaan tai lähtevään linjaan kiinnikkeellä(1), riippuen siitä kummalta puolelta saadaan valokennolla paremmin luettua siipipyörästä. (kts. myös seuraava kuva). Taustalevyn(2) voi kiinnittää telineeseen ylhäältä, joko etu tai takalaidasta, levyä kääntämällä. Asennuskorkeus valokennosta luentakohtaan on 35-50mm, joka saadaan säädettyä kierretankoja muuttamalla ja sen jälkeen lukitsemalla muttereilla(3). Valokenno tulisi asentaa samansuuntaisesti vesimittarin lasiin nähden, kuten kuvassa (1ja2). 1 1 Valokenno kiinnitetään telineessä olevaan taustalevyyn, mukana tulevilla kahdella M3 ruuvilla(1) max 0,5Nm, kiinnitys mahdollisuus taustalevyssä molemmin puolin. Telinettä asennettaessa kannattaa ottaa huomioon myös valokennon signaalin lähetys/vastaanotto suunta(2), ettei vesimittarin reuna tule signaalin eteen ja katkaise tai häiritse sitä. 2 Valokenno (1) sijoitetaan niin että siipipyörän sakara on lukuhetkellä (2) samansuuntaisesti valokennon asennussuuntaan nähden. Eli siipipyörä ohittaa valokennon signaalin sivulta päin. Kuvassa tulossa lukukohtaan(2). 1 2

16 Kytkentä PNP, ruskea = +24 VDC, sininen= -0VDC, musta = ohjaus, v.punainen = kytketään +24 VDC, eli taustahäivytetty toiminto(1) FGS. Asennuslämpötila -20 C- 55 C. Max kuormitus 100 ma. Vasteaika 1ms tai vähemmän. Kotelointiluokka IP Valokennon etäisyyden säädin(1) N/F, toiminto tapa kytkin(2) L/D, vakauden merkkivalo vihreä(3), toiminnon merkkivalo keltainen(4). Valokennon asettelu ja säätö tapahtuu, kun teline ja valokenno ovat asennettu tukevasti paikoilleen, jonka jälkeen valokennoa ei saa enää siirtää, jotta asettelu ja säätö onnistuisi. 2 Havaitsin toiminto ON kun toimintakytkin käännetään myötäpäivään, asentoon L. Havaitsin toiminto EI kun toimintakytkin käännetään vastapäivään, asentoon D. Valitaan D asento.

17 Pyöritä siipiratasta vettä laskien, niin että valokennon signaali jää siipipyörän sakaroiden väliin (punainen piste), osoittaen taustaa. Käännä etäisyyden säätökytkin myötäpäivään varovasti täysi (F) asentoon. Kunnes kuuluu napsahdus. Säätökytkimessä, kokonaisalue 5 kierrosta. Muista siipipyörä ei saa olla valokennon alla, kun säätökytkimestä käännetään vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste (A) jossa ei tunnista taustaa ja toiminnon keltainen valo sammuu. Laita piste (A) muistiin (fyysinen paikka, tarvitaan myöhemmin). Laske nyt vettä niin, että siipipyörästä haluttu sakara jää valokennon signaalin (punainen piste)alle, jolloin keltainen valo syttyy. Jonka jälkeen käännä säätökytkimestä vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste, jossa keltainen toiminto valo sammuu, jonka jälkeen käännä säätökytkintä hiukan taaksepäin kunnes valokenno havaitsee jälleen ja valo syttyy. Laita myös tämä piste (B) muistiin. Näin paras tunnistus saadaan, kun käännetään säätökytkin pisteiden A ja B keskelle. Testaa nyt pyörittämällä siipipyörää, jolloin keltainen toimintovalo välähtää silloin kun ratas tai viisari on valokennon alla. Kun säätö valokennossa on oikein, niin pieni heiluttelu telineestä, ei vaikuta valokennon toimintaan, vaan toimintovalo välähtää jokaisella lukukerralla ja vakauden valo palaa muutoin kokoajan, lukuun ottamatta lukukohtaa.

18 MAGNEETTIVENTTIILI Magneettiventtiilin koko G3/4, NC- tyyppinen, muut mitat löydät kuvasta. Materiaali DZRmessinki. Max työpaine 16bar. Sisään rakennettu suodatin ohjausjärjestelmän suojaamiseen. Vaimennus vesi-iskuilta suojaamiseksi. Kotelointiluokka IP67. Asennetaan tulovesiputkeen vesimittarin, sulku/takaiskuventtiilin ja paineensäätimen (jos on paineensäädin) jälkeen, vaaka tai pystyasentoon. Huomioi virtaussuunta(1), merkitty pohjassa. 3 1 Venttiiliin asennettu pakkoavausyksikkö (1) jota voi tarvita sähkökatkon aikana, veden saannin turvaamiseksi (ohituskäyttö). Kun säätöruuvia kierretään vastapäivään yksi kierros, venttiili ohjautuu AUKI. Jolloin vuotovahti on ohitettu. Kiertäessäsi säätöruuvia myötäpäivään, niin pitkälle kunnes pysähtyy, menee venttiili KIINNI asentoon, jolloin vuotovahti on toiminnassa. MUISTA SULKEA PAKKOAVAUSYKSIKKÖ OHITUSKÄYTÖN JÄLKEEN. Älä sotke pakkoavausyksikkön ruuvia, virtausventtiiliin(2) ruuviin. 1 2 Älä irroita kelaa(3) jännitteisenä irti venttiilistä, voi aiheuttaa kelan rikkoutumisen. Kytkennät magneettiventtiiliin tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Tarkista että kelan kytkentäkotelossa oleva diodi tulee kytkettyä estosuuntaan (kytketty valmiiksi).

19 PAINELÄHETIN Painelähettimen mittausalue 0-10bar, max paine 20bar. Liitäntä G1/4, mukana tiiviste rengas. Sähkökytkentä tapahtuu DIN liittimellä 1= in+, 2= out, 3= -, PE= ke-vi. (katso tarkempi kytkentä ohje sähkökuvista ja painelähettimen kyljestä). Asennetaan magneettiventtiilin jälkeen, samaan vesilinjaan. Huomioi asentaessa, että et kierrä lähetintä paikoilleen, ennen kuin samasta linjasta on jokin esim. hana auki, josta paine pääsee poistumaan kiertäessäsi lähetintä paikoilleen. Muutoin paikoilleen asentaminen saattaa vahingoittaa lähettimen kalvoa ylipaine piikillä. Kytkennät painelähettimeen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

20 AUTONLÄMMITYKSEN ULKOLÄMPÖTILA-ANTURI Ulkolämpötila-anturi asennetaan ulos suojaisaan paikkaan, ei suoraan auringonpaisteeseen. Asennusasento (kuvassa). Jännite syöttö VDC ±10 %. Mittausalue -50 C- 50 C. Kotelointiluokka IP65. 2 Kytkentä (1) UB= 24 VDC, GND= -0VDC, OUT= ohjaus viesti. Tarkista että yhdistyspalat (kytketty valmiiksi), kuvan (2) mukaisesti, jolloin alue - 50 C- 50 C. 1 Välirele/-releet sijoitetaan sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon, DIN-kiskoon. Autonlämmityksen ohjaukseen tulevan välireleen/releitten kytkennät tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

21 LÄMMINVESIVARAAJAN OHJAUS Kytkennät lvv-kontaktorin ohjaukseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lvv toimivuus, ohjausyksikön ja lvv-kontaktorin pakkoohjauksen kautta (LVVkontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Lämminvesivaraajan ohjaukselle on oma sivu ohjainyksikössä, aikojen asettelua varten.

22 LÄMPÖTILANPUDOTUS OHJAUS Kytkennät lämpötilanpudotuksen kontaktorin ohjaukseen, tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lämp.pudotuksen toimivuus, ohjausyksikön kautta. (Lämp.pudotusen kontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Ohjausyksiköstä lämpötilanpudotus löytyy samalta sivulta vuotovahdin kanssa, koska sen voi yhdistää samaan (K/P) KOTONA/POISSA toimintoon.

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI

safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI safety KIINTEISTÖN VESIVAHTI KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti, ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320

OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 KÄYTTÖOHJE PEM 248 20.02.2006 OHJAUSKESKUKSET ESMART 310 JA ESMART 320 Ohjauskeskukset ESMART 310 ja ESMART 320 Ohjauskeskuksia ESMART 310 ja 320 käytetään ohjauslaitteen ESMART 100 laajennusyksikkönä.

Lisätiedot

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi

ESMART202 Teholähde ja akkulaturi 7.5 ALARMS SYSTEM CERTIFICATIO SYSTEM CERTIFICATIO KÄYTTÖOHJE BRUKSAVISIG OPERATIG ISTRUCTIO BEDIEUGSALEITUG RAK 48 27.12.2004 L IPUT ESMART 202 AC O OUTPUT COMMO BAT LOW AC FAIL TEMP COMP BAT OK O CUTOFF

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002

TAC 2112. Asennusohje. 1. Asennus 0FL-3664-002 TAC 2112 0FL-3664-002 Asennusohje 1. Asennus 1.1 Säädin Sijoita säädin sellaiseen paikkaan, että säätimen arvot on helppo lukea ja asetella ja että sen luukulle jää avautumistilaa. Sallittua ympäristönlämpötilaa

Lisätiedot

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET. FinnPropOy Puhelin: 040-773 4499 Y-tunnus: 2238817-3 KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE EC-VOIMALASÄÄTIMET KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE Sivu 2/7 JOHDANTO Hyvä asiakas! Kiitos, että olette valinneet laadukkaan suomalaisen FinnProp pientuulivoimalasäätimen. Tästä käyttö- ja

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W

EV011 EV012 EV002 EV004 EV100 EV102 1 mod. 1 mod. 4 mod. 4 mod. 5 mod. 5 mod. 230 V AC (+10%/-15%), 50 HZ 6 W 6 W 6 W 6 W 15 W 15 W himmentimet Mitta moduleina imellisjännite Tehohäviö nimelliskuormalla Himmennysperiaate Kuorman tyyppi hehkulamput 3 V halogeenilamput pienj. halog.lamput muuntajalla pienj. halog.lamput el. muuntajalla

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite

PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 3/5/03 sivu 1/6 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje

BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 0457350/6 IM-P045-10 CH Issue 6 BRV2 paineenalennusventtiili Asennus- ja huolto-ohje 1. Suositeltava asennus 2. Asennus ja huolto 3. Varaosat 4. Ulkoinen impulssiputki IM-P045-10 CH Issue 6 Copyright 20001

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3

Asennusohje. SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3. v4.2.1 FIN Smart R PCU3 Asennusohje SAFERA Smart R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU3 v4.. FIN Smart R PCU3 5 Sisällysluettelo. Valmistelut. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin asentaminen

Lisätiedot

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE

VX 100 PIKAKÄYTTÖOHJE Kiukaan pääkytkin (keinukytkin) tulee olla päällä, jotta ohjain toimii. Valo painike: Painettaessa kytkee kiukaan valot päälle/pois (lämmitystilassa ja ajastustilassa). Ohjaimen päälle/pois painike: Painettaessa

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PSX DIN kisko kiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 3 numeron LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800

Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800 Käyttöönotto-ohje Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille EXP-800 www.ouman.fi Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille MUISTIINPANOJA 2 SISÄLTÖ EXP-800 toisen lämmönlähteen rinnakkaisohjaukseen sivu

Lisätiedot

TiiMi Lämmitysöljyvahti Sivu 1/7. Lämmitysöljyvahti on tarkoitettu lämmitysöljyn määrän seurantaan.

TiiMi Lämmitysöljyvahti Sivu 1/7. Lämmitysöljyvahti on tarkoitettu lämmitysöljyn määrän seurantaan. Lämmitysöljyvahti Sivu 1/7 Lämmitysöljyvahti on tarkoitettu lämmitysöljyn määrän seurantaan. Laitteessa on 4-numeroinen näyttö ja kaksi näppäintä, joilla käyttäjä asettelee laitteeseen öljysäiliön tilavuuden,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset

HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset HF1 laitteen käyttöönotto ja asetukset Laitteen kytkentä 1. Kytke laitteeseen käyttöjännite 12V. Sulakkeelle menevään punaiseen johtoon kytketään +12V. Normaalissa odotustilassa laitteen virrankulutus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE

ASENNUSOHJE. SAFERA Siro IN-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20810 V4.5.0 FIN SIRO IN-LINE ASENNUSOHJE SAFERA Siro IN-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 080 V..0 FIN SIRO IN-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys. Lisävaruste:

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

EXP-800. Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800 EXP-800. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille

EXP-800. Käyttöönotto-ohje. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille. www.ouman.fi EXP-800 EXP-800. Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille www.ouman.fi Käyttöönotto-ohje Laajennuspaketti EH-800-sarjan säätimille Käyttöönotto-ohje www.ouman.fi SISÄLTÖ toisen lämmönlähteen rinnakkaisohjaukseen...4 toisen

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN. Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös. VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. LAV90 Etna 3000 HÖYRYPUHDISTIN Käyttöohje Alkuperäisten ohjeiden käännös VAROITUS! Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Maahantuoja: ISOJOEN KONEHALLI OY Keskustie 26, 61850 Kauhajoki

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM

Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Modulaatio-ohjauksen käyttölaite AME 435 QM Kuvaus Venttiilin virtauksen säätöominaisuus, jolla säätöasetusta voidaan muuttaa lineaarisesta logaritmiseksi tai päinvastoin. Uudenaikainen rakenne, jossa

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma)

- Käyttäjä voi valita halutun sisääntulon signaalin asetusvalikosta (esim. 0 5V, 0 10 V tai 4 20 ma) LE PDX DIN kiskokiinnitys Ominaisuudet ja edut - Ohjelmoitavissa haluttuihin arvoihin - Itsenäiset säädöt (esim. ramp up & ramp down) - Kirkas 4 numeroinen LED näyttö - Selkeä rakenne, yksinkertainen käyttää

Lisätiedot

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U

Asennusohje. SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U Asennusohje SAFERA Siro R -liesivahti ja virranhallintayksikkö PCU4.1-U v4.2.1 FIN Siro R PCU4.1-U Sisällysluettelo 1. Valmistelut 2. Asennus 3. Asennuksen vianmääritys 4. Lisävaruste: vesivuotovahdin

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ver.2.3.3 HUOM! 500 V Eristysvastus mittaus MEV-7 valvomissa piireissä kielletty! MEV-7 mittausjohtimet irrotettava mittauksen ajaksi. LC-7 jatkuvuusmittauksen ajaksi valvottavien

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE

Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE. SAFERA Siro R-line -liesivahti. Virranhallintayksiköt PCU3 PCU5.1-U 20809 V4.5.0 FIN SIRO R-LINE Katso asennusvideo: ASENNUSOHJE SAFERA Siro R-line -liesivahti Virranhallintayksiköt PCU PCU.-U 0809 V..0 FIN SIRO R-LINE SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSET. VALMISTELUT. Valmistelut. Asennus. Asennuksen vianmääritys.

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW

JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW JÄSPI KATTILAVASTUS 6KW LISÄVARUSTEVASTUKSEN ASENNUSOHJE KAUKORA OY Kaukora Oy 2015 Jäspi kattilavastus 6kW Asentajan ohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää 4 Turvallisuustiedot 4 Sähköasennukset 4 2 Takuuehdot

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ

PR 3100 -SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ PR 3100 SARJA ASENNUS JA KYTKENTÄ 3100V105 3114V101 FIN Yksiköitä voi syöttää 24 VDC ± 30 % jännitteellä suoraan johdottamalla tai johdottamalla maks. 130 yksikköä rinnakkain toisiinsa. 3405tehonliitäntäyksikkö

Lisätiedot

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS)

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS) Hätäkutsupakkaus Tyyppi: 5200 xx Pakkaus koostuu: erkkivalo Tyyppi: 5203 xx Vetonarupainike Tyyppi: 5202 xx Sammutuspainike Tyyppi: 5201 xx Teholähde Tyyppi: 5204 xx Täydentävät tuotteet (eivät kuulu toimitukseen):

Lisätiedot

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ

HYDROSET ENT 20-3 F PINNANVALVONTAJÄRJESTELMÄ YLEISTÄ YLEISTÄ ENT 20-3F valvontajärjestelmä on tarkoitettu höyrykattiloihin, joiden paine on alle 60 bar ja syöttöveden säätö tapahtuu jaksottaisella syöttövesipumpun käytöllä. Järjestelmä koostuu elektrodilaipasta,

Lisätiedot

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin

Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin 25.4.2011 SS Sähkökeskus kylmä- ja pakastehuoneisiin Sähkökeskus soveltuu kylmä- ja pakastehuoneisiin. Sähkökeskusta on 2 mallia. Sähkökeskus EKC301 säätimelllä (SAHKO186501) Sähkökeskus ilman säädintä

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR RWP80.001 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 RWP80.001 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 RWP80.001 LOC REM RUN ERR SIVUT 1. OHJAUSKESKUS RWP/RWM. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET

Lisätiedot

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja

MOOTTORIVENTTIILI. Käsikirja MOOTTORIVENTTIILI Käsikirja Tutustu käsikirjaan huolella ennen järjestelmän käyttöönottoa. Ainoastaan valtuutettu huoltohenkilökunta on oikeutettu suorittamaan säätöja korjaustoimenpiteitä. Korjauksessa

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100

ei jakoventtiileinä. Laipallista venttiiliä M3P...FY on saatavana kahta eri kokoa: laipallinen venttiili DN100 Magneettitoimimoottorilla varustetut moduloivat säätöventtiilit PN kylmä- ja lämminvesilaitoksia varten; varustettu asennon säädöllä ja asennon takaisinkytkennällä MP80FY MP00FY Magneettisella toimimoottorilla

Lisätiedot

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT

Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT Paineanturin TBLZ-1-23-aa asennus GOLD/COMPACT/MIRUVENT 1. Yleistä Paine-anturia käytetään laitoksissa, joissa pyritään säädettävään ilmavirtaan pitämällä kanaviston paine vakiona. Paineanturia käytetään

Lisätiedot

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus

Muistin ja valinnaisten lisäkorttien asennus Näiden ohjeiden avulla voit poistaa muisti- tai valinnaisia lisäkortteja. Katso alla olevasta kuvasta, missä on poistettavan kortin liitin. Kiintolevyn liitin 1 Lisäkortin liitin Laiteohjelmakortin liitin

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00

Käyttöohjeet. Kytkinmoduuli 1289 00 Käyttöohjeet Kytkinmoduuli 1289 00 Sisällysluettelo 2 Laitekuvaus...3 Käyttölaitteet ja näytöt...4 Liittimet...7 Asennus...8 Käyttötilan asetus...9 Käyttötilan vaihto ohjelmoinnin jälkeen...10 Ohjelmointiohjeita...11

Lisätiedot

Asennusohje SLC-16 Tilannevalo-ohjain. ApplyLight SLC-16 Asennusohje

Asennusohje SLC-16 Tilannevalo-ohjain. ApplyLight SLC-16 Asennusohje ApplyLight SLC-16 Asennusohje 1 TÄRKEÄÄ TIETOA ENNEN ASENTAMISTA Keskusyksikkö toimii suojajännitteellä. Tarkista muuntajan yhteensopivuus (Max 15VAC, suositeltava jännite 12VAC, vähintään 16VA). Keskusyksikössä

Lisätiedot

Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT

Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT Asennus, venttiilisarja TBVL GOLD/COMPACT. Yleistä Venttiilisarja TBVL on tarkoitettu lämmityspatterin TBLA ohjaukseen. Mukana tulee (3)-tieventtiili, toimilaite, kytkentäkaapeli pikaliittimillä, jäätymissuoja-anturi

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C

Asennusohjeet. devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C FI Asennusohjeet devireg 330-sarjan elektroniset termostaatit +5 -+45 C +15 -+30 C 10 -+10 C +30 -+90 C +60 -+160 C devireg 330-sarjan elektroniset DIN-kisko termostaatit devireg 330 sarjan elektroniset

Lisätiedot

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja

TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja TiiMi 5500 Perunavaraston ilmastoinnin säätöjärjestelmä Käyttäjän käsikirja V1.1 25.04.2008 25.04.2008 TiiMi 5500ohjekirja v1.1 1/ 4 TiiMi 5500 järjestelmä on kehitetty erityisesti perunan varastoinnin

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B

Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B AP-550 Servon asennusohje Merkkikohtainen asennusohje AP-550 GoldCruiselle joka on suunniteltu: Nissan Almera Tino 2003 > (vaijerikäyttöinen) Osa B B1 Johdanto GoldCruise on laatutuote jonka Gold Automotive

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE APP / APT PUMPULLE, SOVITE (T 02) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W02 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje

SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 0256350/1 IM-P025-02 ST Issue 1 SM45 bi-metallinen lauhteenpoistin Asennus- ja huolto-ohje 1. Turvallisuusohjeet 2. Yleinen tuoteinformaatio 3. Asennus 4. Käyttöönotto 5. Toiminta 6. Huolto 7. Varaosat

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY

Yleistä. Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Digitaalinen termostaatti PIC-Thermo PROBYTE OY Yleistä PROBYTE PIC-THERMO on digitaalisesti säädettävä termostaatti lämpötilaalueelle 50...+120C. Laite on tarkoitettu lämmönsäätäjäksi ja lämpötilavalvontalaitteeksi

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91

TALOMAT Easy. asennus- ja käyttöohje T91 TALOMAT Easy asennus- ja käyttöohje T91 Talomat Easy -järjestelmä sisältää seuraavat komponentit: ohjausyksikkö 4-os talomat-painike x 2 2-os kytkinten asennuskehys kytkinten yhdyskaapeli kosteusteippianturi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS)

Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Ohje nro Versio Osa nro 31330604 1.7 31414189, 31201481 Rengaspaineiden valvontajärjestelmä (TPMS) Sivu 1 / 9 Erikoistyökalut T9513035 TPMS-TYÖKALU Työkalunumero: T9513035 Työkalun selostus: TPMS-TYÖKALU

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE

EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE EW-TULISIJA PAK ASENNUSOHJE Kaukora Oy 2014 EW tulisija PAK Asennusohje 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 Yleistä... 4 Tuotekuvaus... 4 Takuu... 4 Kierrätys... 4 3 Putkiliitännät...

Lisätiedot

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto

KORJAUSOHJE. Biomatic eletroniikan vaihto KORJAUSOHJE Biomatic eletroniikan vaihto SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ Ohjauspanelin vaihto... 3-4 Ohjauskortin vaihto...5 Prosessorin vaihto...6 Näyttökortin vaihto...7 Ylilämpösuojien vaihto... 8-9 J2 johdon

Lisätiedot

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE

Wine4U. Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE Wine4U Lisää elinikää viinillesi KÄYTTÖOHJE ESITTELY Onneksi olkoon Wine4U -viininannostelulaitteen hankinnasta. Wine4U on ammattikäyttöön suunniteltu laite, jonka tarkoituksena on pidentään viinin nautinta-aikaa

Lisätiedot

1. Sisällysluettelo 2

1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 1. Sisällysluettelo 2 2. Asennus, käyttöönotto, liittäminen 3 3. Painikkeet 4 4. Näyttö 4 5. Tehdasasetukset 5 6. Perustoiminnot 6 7. Viikonpäivien yhdisteleminen ohjelmoinnissa 7

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

"THE FLOW" TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03)

THE FLOW TIIVISTENESTELAITTEEN ASENNUS-, KÄYTTÖ-, JA HUOLTO-OHJE KAKSITOIMISELLE MEKAANISELLE TIIVISTEELLE (T 03) THE FLOW TECHNO TFT OY KORVENKYLÄNTIE 10 P.O. BOX 50 40951 MUURAME, FINLAND TEL: +358-14-3722113 FAX: +358-14-3722012 E-mail: flowtechno@flowtechno.com TIIVISTENESTELAITE: TFT W03 A F Sivu: 1/7 Korvaa:

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE TT 93500 TT 93600 TT 93500 PL TT 93600 PL ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 2 TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 140 mm leveys 498 mm (TT 93500 ) leveys 598 mm (TT 93600 ) syvyys 480 mm Sähköliitäntä 230V/10A,

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007

TAC Xenta 4292. Xenta 4292 LÄMMITYSTOIMINNAT. Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta 4292 Käyttöohje 0FL-4075-002 07.09.2007 TAC Xenta on pieniin ja keskisuuriin järjestelmiin tarkoitettu säädinsarja. TAC Xenta 4000 on sarja esiohjelmoituja säätimiä, joissa on kaukoliityntämahdollisuus

Lisätiedot

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member

Mark Summary Form. Tulospalvelu. Competitor No Competitor Name Member Summary Form Skill Number 406 Skill Sähköasennus Criterion Criterion Description s Day 1 Day 2 Day 3 Day 4 Total Award A B C D E F Työ- ja sähkötyöturvallisuus Käyttöönotto, testaus ja toiminta Mitat ja

Lisätiedot

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5

PROBYTE CONTROL GSM. GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite. GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 PROBYTE CONTROL GSM GSM/SMS-hälytys- ja ohjauslaite GSM Control 7/11/01 sivu 1/5 Yleistä l - PROBYTE CONTROL GSM on hälytys- ja kauko-ohjauslaite, joka käyttää GSM/SMStekniikkaa viestien välitykseen GSM

Lisätiedot

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti

ESBE CRD122. Käyttöohje. Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella. Kompakti lämmönsäädin paketti Esbe CRD122 lämmönsäädin langattomalla ohjaimella ESBE CRD122 Callidus koodi 211702 Käyttöohje Kompakti lämmönsäädin paketti säädin ja langaton huoneyksikkö LCD näyttö ja yksi käyttöpainike moottoriosassa

Lisätiedot

Asennusohje Huonelämpötila-anturi TBLZ-1-24-2, seinäasennus IP20/ Ulkolämpötila-anturi TBLZ-1-24-3, ulkoasennus IP54 GOLD/COMPACT

Asennusohje Huonelämpötila-anturi TBLZ-1-24-2, seinäasennus IP20/ Ulkolämpötila-anturi TBLZ-1-24-3, ulkoasennus IP54 GOLD/COMPACT FI.TLZ242.140328 sennusohje Huonelämpötilaanturi TLZ1242, seinäasennus IP20/ Ulkolämpötilaanturi TLZ1243, ulkoasennus IP54 GOLD/OMPT 1. Yleistä asennetaan seinälle. Se on varustettu ruuviliittimillä kaapelin

Lisätiedot