system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE"

Transkriptio

1 system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

2 KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti. JTV system 2.0 on tarkoitettu käytettäväksi kaikenlaisissa asuinkiinteistöissä, vesivuodon tunnistamiseen ja estämiseen, lämpötilanpudottamiseen poissaollessa, auton tai autojen lämmittämiseen ulkolämpötilan mukaan ja lämminvesivaraajan lämmittämiseen järkevästi, kerran vuorokaudessa. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia ja- korjauksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Ohjausyksikköä ei saa käyttää minkään muun laitteen ohjaukseen. Huomioi että mahdollisen vikatilanteen tai rikkoutumisen johdosta, ohjausyksikön ohjaamana, jännite voi tulla esim. pistorasiaan vaikka ei pitäisi tulla. SÄHKÖISKUN VAARA. Näiden mahdollisesti vikojen ja rikkoontumisien korjaus kuuluu ainoastaan sähköalan ammattilaisille. Huolloissa ja korjauksissa on käytettävä alkuperäisiä varaosia tai alkuperäisen kaltaisia CEmerkinnällä hyväksyttyjä varaosia.

3 KÄYTTÖPANEELI Käyttöpaneelin pääsivulta löytyvät tiedot, kellonaika(1), joka siirtyy automaattisesti kesä/talviaikaan. Viikonpäivä(2), Paikallaan pyörivä viiva ilmoittaa ohjelma käynnissä(3), kun viiva häviää, ohjelma pysähtynyt. Output (4) ohjaus aktiivinen kun numero näkyy. Input (5) sisääntulo aktiivinen kun numero näkyy. Huolto kohdassa kerrotaan mikä input ja output on mihinkin ESC - Voidaan peruuttaa kursori pois väärästä kohdasta. - Jos muutettu kursorin alla vilkkuvaa aikaa, mutta ei vielä hyväksytty (OK), palautuu edelliseen aikaan. + - Ajan lisääminen, missä kursori vilkkuu, jos lisäämäsi aika yli asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok),menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti. - - Ajan vähentäminen, missä kursori vilkkuu, jos vähentämäsi aika alle asetteluarvojen, painettaessa hyväksy(ok), menee nollaan. - Kun painat yhtäjaksoisesti numerot muuttuvat nopeasti.

4 OK - Taustavalo päälle. - Muutettujen arvojen hyväksyminen. Hälytyksien kuittaus. - Vuotovahti sivun ollessa näkyvissä, voidaan 5min kestävä painetesti käynnistää, jos ei vedenkulutusta tai pysäyttää testi ennen yllämainitun ajan päättymistä. Ei vaikuta automaattiseen painetestiin. - Kursorin siirto, vaihtaa kursorin paikkaa alkaen oikealta alhaalta. - Sivun vaihto, sivu kerrallaan aina pääsivulle saakka. - Vaihtaa tilan (A/K) automaatti/käsi ja (K/P) kotona/poissa.

5 AUTONLÄMMITYS (1)Autonlämmitys 1, Jos olet valinnut kahden erillisen auton lämmityksen ohjauksen, niin seuraavalla sivulla muuten samanlainen näyttö paitsi (1) 2A.LÄMM. (2)Näyttää tilan, A= automaatti tai K= käsi. (3)Ulkolämpötilan näyttö (4)Lisäaika, valittavissa 0-59min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5)A= automaatti ohjaus ulkolämpötilan mukaan. Jos olet asettanut lisäaikaa, se lisää lämmitysaikaa asettelusi verran. (tällöin ulkolämpötilan määräämä aika ja lisäaika lasketaan yhteen). Eli lämmitysaika pitenee, mutta lähtöaika pysyy samana. K= käsikäyttö, paina ( ), pistorasiaan tulee jännite koko ajan. Ei välitä ulkolämpötilasta eikä lisäajasta LÄMMITYSAJAT (2) C - (-4) C = 0,5h (-5) C- (-11) C = 1,0h (-12) C- (-19) C = 1,5h (-20) C- --> = 2,0h (6)Tunnit 0-23, tähän asetellaan ajoon lähtöajan tunnit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (7)Minuutit 0-59, tähän asetellaan ajoon lähtöajan minuutit. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

6 VUOTOVAHTI (1)Vesivuotovahti (2)Näyttää tilan, K= kotona tai P= poissa. (3)K= kotona asento, jolloin vesiventtiili on ohjattu auki asentoon ja koko ajan vuotovahti tarkkailee veden kulutusta tarkkailujaksoina, asettamasi minuutti (4) ajan mukaan. Jos veden kulutusta on jokaisella tarkkailujaksolla, aikana jonka asetit, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden kulutuksen tarkkailu alkaa alusta. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä normaali pitkäkestoinen veden käyttö, vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu ja vuotovahti jälleen käytössä. P= poissa asentoa, käytetään kun poistutaan pidemmäksi ajaksi, jolloin vesiventtiili sulkeutuu. Venttiili pysyy suljettuna ja avautuu vasta kun muutat K= kotona tilaan ( ) Myös sähkökatkon aikana pysyy suljettuna. Tarvittaessa ohitus mahdollisuus kts. asennusohje- magneettiventtiili- pakkoavausyksikkö. (4)Veden käyttö aika, valittavissa 0-59 min. Sopiva aika riippuu kuinka kauan suihkussa käynti kestää+ varoaika. Kannattaa hakea sopivaa aikaa ensin vaikka 15 min. ja nostaa sitä tarvittaessa. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (5) Pulssit, näyttää kuinka monta pulssia tulee edellisen minuutin jaksossa.

7 (6)T = eli painetesti, valitaan käyttöön ( ). Ja josta sen voi myös lopettaa ennen 5 min testiajan päättymistä. Testin aikana magneettiventtiili sulkeutuu, jonka jälkeen verrataan painemittauksen arvoa sulkeutuessa ja testin aikana yllämainitun ajan, loppuun saakka. Jos paine laske sinä aikana enemmän kuin annetun varmuus arvon verran, niin tulee hälytys VESIVUOTO. Hälytys kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu. Hälytys ja odotusajan aikana, kuittaus (OK) poistaa vesivuoto hälytyksen ja veden tulo jatkuu normaalisti. Jos kuittausta ei tehty ja edellä mainitut ajat ovat kuluneet, näytölle jää vilkkumaan VESIVUOTO ja tila muuttuu P= poissa asentoon, eli venttiili menee kiinni. Vesivuoto hälytys poistuu, vasta kuittauksella (OK), tämän jälkeen varmista/tarkista oliko kyseessä testin aikana veden käyttöä vai vesivuoto. Kun olet varma, muuta tila K= kotona asentoon ( ) ja venttiili avautuu. P= poissa asennossa ei painetestiä tehdä, ei edes automaattisesti. (7) Näyttää veden paineen kpa. (8) Näyttää tilan, kun painetesti käytössä/ei käytössä.

8 1 2 LÄMMINVESIVARAAJAN LÄMMITYS (1) Lämminvesivaraajan lämmitys, kun LVVkytkin keskuksessa A- automaattiasennossa. 3 4 (2) Lämmitysaika valittavissa min. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (esim. neljä henkisessä perheessä jossa 300 litran lvv-varaaja, sopiva lämmitysaika n min). (3)Tunnit 0-23, tähän asetellaan tunnit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK). (4) Minuutit 0-59, tähän asetellaan minuutit, milloin varaaja lopettaa lämmittämisen. Siirrä kursori painamalla ( ), kun vilkkuu, (+) lisätään ja (-) vähennetään, kun aseteltu sopiva aika, hyväksy (OK).

9 HUOLTO HUOM! Jos menet valikkoon, ole varma mitä teet, sillä voit aiheuttaa vahinkoa, väärässä paikassa hyväksymällä. Käyttöpaneelin pääset, kun painat yhtä aikaa ESC ja OK. Liikkuminen pystysuunnassa tapahtuu ylös ja alas. Sivuttain siirryt seuraavaan valikkoon OK -> ja ESC <--- takaisin. Kellon ajan muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa ClockSet ja OK. Sitten valitaan ClockSet ja OK ja kursoria siirtämällä siirrytään sen numeron päälle mikä muutetaan + tai -, kun muutettu hyväksytään OK ja tullaan ESC pois. Kielen muuttaminen, kuljeta kursori päävalikossa Language ja OK. Sitten valitaan kursorilla haluttu kieli valikosta ja OK, jonka jälkeen pois ESC. Paneelin pääsivulla näkyvät I/O I1 =vapaa I2=vapaa I3=ulko läm.tila I4=vapaa I5=vapaa I6=vapaa O1=lvv.kontaktori O2=häl. merkkivalo O3=autonlämm.1 O4=autonlämm.2 O5=vesi mang.venttiili O6=häl.summeri I7=valokenno vesimit. I8=painelähetin

10 HÄLYTYKSET/ ILMOITUKSET (AL2-GSM modeemin antamista ilmoituksista näet modeemin ohjeista) Päänäytössä esiintyvät hälytykset ja niiden selitykset. SÄHKÖT OK Ilmoittaa olleesta sähkökatkosta, jolloin autonlämmitykset siirtyvät K käsikäytölle. Vuotovahti menee P poissa-asentoon ja vesiventtiili sulkeutuu, sekä LP lämpötilanpudotus menee päälle, jos valittu käytöön. LVV-lämmitykseen ei vaikuta ohjauksellisesti. VESIVUOTO! Ilmoittaa että aika jonka olet asetellut vuotovahtiin, ylittyy ja heti tapahtuu hälytys joka kestää 60 s. josta 30 s. päästä venttiili sulkeutuu ja tila muuttuu P= poissa asentoon. kts. vuotovahti->(3)k. Hälytys ei poistu sähkökatkolla, vaan se on kuitattava. V.VENT. KÄSI! Ilmoittaa että todennäköisesti olet jättänyt vesiventtiilistä pakkoavausyksikön ruuvin auki asentoon. Sillä hälytys tulee kun vuotovahti on P- poissa asennossa, eli kiinni, mutta silti tulee pulsseja. kts. asennusohjeet->magneettiventtiilipakkoavausyksikkö. LÄMP.MITT! Ilmoitus ulkolämpötilan mittaus rikki/poikki. Josta seuraa että autonlämmitykset menevät K käsikäytölle ja sitä/niitä ei saa takaisin A automaattiasentoon, ennen kuin mittaus kunnossa. Lisäksi mittaus näyttää suurta pakkasta noin -50 C. Kuittaus tapahtuu normaalisti (OK), hälytysääni sammuu, mutta mittaus kun edelleen rikki, niin joudut painamaan vielä ( ). kts. autonlämmitys. Määräaikaiset huollot: -puhdista vesimittarin lasi ja valokennon silmät 3kk välein ja kokeile että teline on kiinni tukevasti. -tarkkaile 3kk välein, kun veden kulutusta, että käyttöpaneelilla vuotovahtisivun näytössä näkyy pulssien lukumäärä, joka riippuu sen hetkisestä kulutuksesta, kun pulsseja tulee kaikki OK. Tai tarkista paneelin etusivulta input 7, että se vilkkuu kun veden kulutusta. -3kk välein kokeile laskea vettä hanasta, kun vuotovahti P- poissa asennossa. Jos vettä ei tule, kuin mikä on kertynyt putkiin, niin venttiili on kunnossa. Kyseisen testin voi tehdä myös T testin tekemällä, 5 min kestävällä painetestillä. -ennen pakkaskautta tarkista autonlämmitys sivulla olevaa ulkolämpötilan näyttöä, että näyttää oikein ulkolämpötilan. Tarvittaessa ota yhteyttä JTV-Sähkö p:

11 ASENNUS / TAKUU- TODISTUS Laitteen tyyppi : Sarjanumero : Olen tarkistanut allaolevat kohdat, jotka tehty mukana olevien ohjeiden mukaan Käyttöönottotarkastus sähköasennuksille Ohjausyksikkön ja teholähteen asennus ja asettelut Johdotukset, riviliittimet ja suojaus (sulakkeet, diodi) Keskuksen ulkopuolisten laitteiden/ osien asennus, kytkentä ja asettelut Käytönopastus Aika ja paikka Asennusliike Asentaja Allekirjoitus..

12 ASENNUSOHJEET YLEISTÄ Lue tämä asennusohje huolellisesti ennen asennuksen aloittamista. Asenna ja kytke annettujen ohjeiden mukaan. Vain sähköasennusluvat omaava yritys/henkilö saa tehdä sähköasennuksia, tai henkilö joka on ammattitaitoinen ja riittävästi opastettu tehtäviinsä. Käytä ainoastaan CE-merkinnällä varustettuja kaapeleita, esim. FLEX-JZ 0,75mm² tai tarvittaessa käyttämällä häiriösuojattuja kaapeleita. Pistorasia/-rasiat joita ohjausyksikkö ohjaa, tulee olla kyseiseen paikkaan ja käyttöön sopivat. Täytettävä asennusmääräykset ja CE-merkinnällä varustettuja. Eri jännitteisten kaapeleiden risteilyt tulee tehdä suorassa kulmassa. Testaa asennuksen jälkeen kaikkien asentamiesi laitteiden toimivuus, turvallisuus ja tee käyttöönotto tarkastus. Täytä samalla Tarkastus/ Takuu kaavake, jonka luovutat kiinteistön omistajalle.

13 OHJAUSYKSIKKÖ Sijoita ohjausyksikkö sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon 35mm DIN-kiskoon. Asennuslämpötila -25 C- 55 C. Kotelointiluokka IP20. Asennus pystyasentoon, sekä sopivalle korkeudelle aikojen ja asettelujen muuttamista varten. Asenna ohjausyksikkö yläkiskoon paikoilleen (1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ohjausyksikön kytkentäjohtojen poikkipinta 0,13-3,31mm2, kuorintapituus 7mm ±0,5mm. Ruuvien kiristysmomentti 0,5-0,6 Nm Liittimet (+, - ja(a)) sähkösyöttö(1) 24 VDC, josta - ja A yhdistetty. Suojattava max 1,0A sulakkeella. Tulo- liittimet 8 kpl, 24VDC, max 6,0mA(2) ja lähtöreleet 6kpl, resistiivistä kuormaa max 250 VAC tai 30 VDC, max 8,0A/maa(3). Kytkennät ohjausyksikköön tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Ohjausyksikköön on tarvittaessa saatavana erillinen merkkivalo hälytksistä, sekä vaihtoehtoisesti potentiaalivapaa kosketin hälytyksen siirtoa varten.

14 TEHOLÄHDE 1 Asenna teholähde ylälaidasta kiskoon paikoilleen(1) ja paina alhaalta niin, että lukkiutuu DIN-kiskoon(2). Ympäristön max lämpötila 50 C. Kotelointiluokka IP20. 2 Kytkentäjohtojen poikkipinta 0,2-2,5mm2, kuorintapituus 6mm. Ruuvien kiristysmomentti max 0,6Nm. Sähkönsyöttö VAC (2), teholähde suojattu sisäisellä sulakkeella T2A/250 VAC. Toisiopuolen jännite 24 VDC/1,0A(1). Säädettävissä trimmerillä VDC. Lisäksi etupanelissa punainen merkkivalo DC LO = jännite alhainen ,0 VDC. Sekä vihreä DC ON= jännite > 20 VDC. 1 Säädetään trimmerillä noin 24,5V. 2 Kytkennät teholähteeseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

15 VUOTOVAHTI 2 3 Teline asennetaan vesimittarin tulevaan tai lähtevään linjaan kiinnikkeellä(1), riippuen siitä kummalta puolelta saadaan valokennolla paremmin luettua siipipyörästä. (kts. myös seuraava kuva). Taustalevyn(2) voi kiinnittää telineeseen ylhäältä, joko etu tai takalaidasta, levyä kääntämällä. Asennuskorkeus valokennosta luentakohtaan on 35-50mm, joka saadaan säädettyä kierretankoja muuttamalla ja sen jälkeen lukitsemalla muttereilla(3). Valokenno tulisi asentaa samansuuntaisesti vesimittarin lasiin nähden, kuten kuvassa (1ja2). 1 1 Valokenno kiinnitetään telineessä olevaan taustalevyyn, mukana tulevilla kahdella M3 ruuvilla(1) max 0,5Nm, kiinnitys mahdollisuus taustalevyssä molemmin puolin. Telinettä asennettaessa kannattaa ottaa huomioon myös valokennon signaalin lähetys/vastaanotto suunta(2), ettei vesimittarin reuna tule signaalin eteen ja katkaise tai häiritse sitä. 2 Valokenno (1) sijoitetaan niin että siipipyörän sakara on lukuhetkellä (2) samansuuntaisesti valokennon asennussuuntaan nähden. Eli siipipyörä ohittaa valokennon signaalin sivulta päin. Kuvassa tulossa lukukohtaan(2). 1 2

16 Kytkentä PNP, ruskea = +24 VDC, sininen= -0VDC, musta = ohjaus, v.punainen = kytketään +24 VDC, eli taustahäivytetty toiminto(1) FGS. Asennuslämpötila -20 C- 55 C. Max kuormitus 100 ma. Vasteaika 1ms tai vähemmän. Kotelointiluokka IP Valokennon etäisyyden säädin(1) N/F, toiminto tapa kytkin(2) L/D, vakauden merkkivalo vihreä(3), toiminnon merkkivalo keltainen(4). Valokennon asettelu ja säätö tapahtuu, kun teline ja valokenno ovat asennettu tukevasti paikoilleen, jonka jälkeen valokennoa ei saa enää siirtää, jotta asettelu ja säätö onnistuisi. 2 Havaitsin toiminto ON kun toimintakytkin käännetään myötäpäivään, asentoon L. Havaitsin toiminto EI kun toimintakytkin käännetään vastapäivään, asentoon D. Valitaan D asento.

17 Pyöritä siipiratasta vettä laskien, niin että valokennon signaali jää siipipyörän sakaroiden väliin (punainen piste), osoittaen taustaa. Käännä etäisyyden säätökytkin myötäpäivään varovasti täysi (F) asentoon. Kunnes kuuluu napsahdus. Säätökytkimessä, kokonaisalue 5 kierrosta. Muista siipipyörä ei saa olla valokennon alla, kun säätökytkimestä käännetään vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste (A) jossa ei tunnista taustaa ja toiminnon keltainen valo sammuu. Laita piste (A) muistiin (fyysinen paikka, tarvitaan myöhemmin). Laske nyt vettä niin, että siipipyörästä haluttu sakara jää valokennon signaalin (punainen piste)alle, jolloin keltainen valo syttyy. Jonka jälkeen käännä säätökytkimestä vastapäivään vähitellen, kunnes löytyy piste, jossa keltainen toiminto valo sammuu, jonka jälkeen käännä säätökytkintä hiukan taaksepäin kunnes valokenno havaitsee jälleen ja valo syttyy. Laita myös tämä piste (B) muistiin. Näin paras tunnistus saadaan, kun käännetään säätökytkin pisteiden A ja B keskelle. Testaa nyt pyörittämällä siipipyörää, jolloin keltainen toimintovalo välähtää silloin kun ratas tai viisari on valokennon alla. Kun säätö valokennossa on oikein, niin pieni heiluttelu telineestä, ei vaikuta valokennon toimintaan, vaan toimintovalo välähtää jokaisella lukukerralla ja vakauden valo palaa muutoin kokoajan, lukuun ottamatta lukukohtaa.

18 MAGNEETTIVENTTIILI Magneettiventtiilin koko G3/4, NC- tyyppinen, muut mitat löydät kuvasta. Materiaali DZRmessinki. Max työpaine 16bar. Sisään rakennettu suodatin ohjausjärjestelmän suojaamiseen. Vaimennus vesi-iskuilta suojaamiseksi. Kotelointiluokka IP67. Asennetaan tulovesiputkeen vesimittarin, sulku/takaiskuventtiilin ja paineensäätimen (jos on paineensäädin) jälkeen, vaaka tai pystyasentoon. Huomioi virtaussuunta(1), merkitty pohjassa. 3 1 Venttiiliin asennettu pakkoavausyksikkö (1) jota voi tarvita sähkökatkon aikana, veden saannin turvaamiseksi (ohituskäyttö). Kun säätöruuvia kierretään vastapäivään yksi kierros, venttiili ohjautuu AUKI. Jolloin vuotovahti on ohitettu. Kiertäessäsi säätöruuvia myötäpäivään, niin pitkälle kunnes pysähtyy, menee venttiili KIINNI asentoon, jolloin vuotovahti on toiminnassa. MUISTA SULKEA PAKKOAVAUSYKSIKKÖ OHITUSKÄYTÖN JÄLKEEN. Älä sotke pakkoavausyksikkön ruuvia, virtausventtiiliin(2) ruuviin. 1 2 Älä irroita kelaa(3) jännitteisenä irti venttiilistä, voi aiheuttaa kelan rikkoutumisen. Kytkennät magneettiventtiiliin tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Tarkista että kelan kytkentäkotelossa oleva diodi tulee kytkettyä estosuuntaan (kytketty valmiiksi).

19 PAINELÄHETIN Painelähettimen mittausalue 0-10bar, max paine 20bar. Liitäntä G1/4, mukana tiiviste rengas. Sähkökytkentä tapahtuu DIN liittimellä 1= in+, 2= out, 3= -, PE= ke-vi. (katso tarkempi kytkentä ohje sähkökuvista ja painelähettimen kyljestä). Asennetaan magneettiventtiilin jälkeen, samaan vesilinjaan. Huomioi asentaessa, että et kierrä lähetintä paikoilleen, ennen kuin samasta linjasta on jokin esim. hana auki, josta paine pääsee poistumaan kiertäessäsi lähetintä paikoilleen. Muutoin paikoilleen asentaminen saattaa vahingoittaa lähettimen kalvoa ylipaine piikillä. Kytkennät painelähettimeen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

20 AUTONLÄMMITYKSEN ULKOLÄMPÖTILA-ANTURI Ulkolämpötila-anturi asennetaan ulos suojaisaan paikkaan, ei suoraan auringonpaisteeseen. Asennusasento (kuvassa). Jännite syöttö VDC ±10 %. Mittausalue -50 C- 50 C. Kotelointiluokka IP65. 2 Kytkentä (1) UB= 24 VDC, GND= -0VDC, OUT= ohjaus viesti. Tarkista että yhdistyspalat (kytketty valmiiksi), kuvan (2) mukaisesti, jolloin alue - 50 C- 50 C. 1 Välirele/-releet sijoitetaan sähkökeskukseen tai mukana tulevaan koteloon, DIN-kiskoon. Autonlämmityksen ohjaukseen tulevan välireleen/releitten kytkennät tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan.

21 LÄMMINVESIVARAAJAN OHJAUS Kytkennät lvv-kontaktorin ohjaukseen tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lvv toimivuus, ohjausyksikön ja lvv-kontaktorin pakkoohjauksen kautta (LVVkontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Lämminvesivaraajan ohjaukselle on oma sivu ohjainyksikössä, aikojen asettelua varten.

22 LÄMPÖTILANPUDOTUS OHJAUS Kytkennät lämpötilanpudotuksen kontaktorin ohjaukseen, tehdään mukana olevien sähkökuvien mukaan. Saatuasi kytkennät valmiiksi testaa lämp.pudotuksen toimivuus, ohjausyksikön kautta. (Lämp.pudotusen kontaktori ei kuulu toimitukseen, yleensä jo valmiina tai tulee hankitun keskuksen mukana). Ohjausyksiköstä lämpötilanpudotus löytyy samalta sivulta vuotovahdin kanssa, koska sen voi yhdistää samaan (K/P) KOTONA/POISSA toimintoon.

LIUKUPORTIN AUTOMATIIKKA Käyttäjän käsikirja Ver 6.01 Ohjauskeskus E6L, radio-ohjaus RS433, ajoneuvoilmaisin PD134, porttikoneisto TVRFC 5 Z7M PUR-AIT

LIUKUPORTIN AUTOMATIIKKA Käyttäjän käsikirja Ver 6.01 Ohjauskeskus E6L, radio-ohjaus RS433, ajoneuvoilmaisin PD134, porttikoneisto TVRFC 5 Z7M PUR-AIT www.purait.fi LIUKUPORTIN AUTOMATIIKKA Käyttäjän käsikirja Ver 6.01 1 jps-mainos.fi Myynti: PUR-AIT AIDAT - PORTIT - AUTOMATIIKKA Valmistus: LIUKUPORTIN AUTOMATIIKKA Käyttäjän käsikirja Ver 6.01 Ohjauskeskus

Lisätiedot

Thermia lämpöpumppu Diplomat

Thermia lämpöpumppu Diplomat Thermia lämpöpumppu Diplomat Thermia Diplomat/ Diplomat TWS Asennusohjeet 9680 54361001 Painos 5 Thermia Lämpöpumppu Diplomat Asennusohjeet 1 Tärkeää.................. 2 2 Sijoitus, pakkauksen purkaminen

Lisätiedot

OHJAUSKESKUS E6L YHDELLE OVI TAI PORTTIKONEISTOLLE KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA

OHJAUSKESKUS E6L YHDELLE OVI TAI PORTTIKONEISTOLLE KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA OHJAUSKESKUS E6L YHDELLE OVI TAI PORTTIKONEISTOLLE KÄYTTÄJÄN OHJEKIRJA OVITOR OY SIENITIE 24 FIN 00760 HELSINKI FINLAND Tel. +358 (0) 207 106 600 Fax. +358 (0) 207 106 601 1. SISÄLTÖ 1. Sisältö...2 2.

Lisätiedot

MH01 1406 FI. Asennusohje MH 5 - MH 11. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa

MH01 1406 FI. Asennusohje MH 5 - MH 11. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa MH01 1406 FI Asennusohje MH 5 - MH 11 Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa Sisältö 1. Johdanto 1.1. Varoitukset... 3 1.2. Kuljetus ja säilytys... 3 1.3. Toimitussisältö,

Lisätiedot

Karhu-maalämpöpumppu. Asennus- ja käyttöohje KIV- mallit 6-32. Johnson Controls-ohjaus. Pohjolan Maalämpö Oy

Karhu-maalämpöpumppu. Asennus- ja käyttöohje KIV- mallit 6-32. Johnson Controls-ohjaus. Pohjolan Maalämpö Oy Karhu-maalämpöpumppu Asennus- ja käyttöohje KIV- mallit 6-32 Johnson Controls-ohjaus Pohjolan Maalämpö Oy 1 Sisällysluettelo: Yleistä 3 Toimintaselostus 4 Kuljetus, asennus ja sijoitus 5 Toimituksen sisältö

Lisätiedot

RE01 1445FI. Asennus- ja käyttöohje Oilon RE 35 RE 85. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa

RE01 1445FI. Asennus- ja käyttöohje Oilon RE 35 RE 85. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa RE01 1445FI Asennus- ja käyttöohje Oilon RE 35 RE 85 Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa Sisältö 1. Johdanto 1.1. Yleistä asennus- ja käyttöohjeesta...3

Lisätiedot

ECOWATTI ASENTAJAN KÄSIKIRJA KAUKORA OY

ECOWATTI ASENTAJAN KÄSIKIRJA KAUKORA OY ECOWATTI ASENTAJAN KÄSIKIRJA KAUKORA OY Ecowatti Asentajan käsikirja 2 Kaukora Oy 2012 Ecowatti Asentajan käsikirja 3 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 6 Turvallisuustiedot... 6 2 Takuuehdot... 7 Takuun voimassaolo...

Lisätiedot

Karhu-maalämpöpumppu. Asennus- ja käyttöohje K- mallit 18-32. Johnson Controls-ohjaus. Pohjolan Maalämpö Oy

Karhu-maalämpöpumppu. Asennus- ja käyttöohje K- mallit 18-32. Johnson Controls-ohjaus. Pohjolan Maalämpö Oy Karhu-maalämpöpumppu Asennus- ja käyttöohje K- mallit 18-32 Johnson Controls-ohjaus Pohjolan Maalämpö Oy 1 Sisällysluettelo: Yleistä 3 Toimintaselostus 4 Kuljetus, asennus ja sijoitus 5 Toimituksen sisältö

Lisätiedot

Asentajan käsikirja MCU 40. Ohjausyksikkö IHB FI 1344-1 231752

Asentajan käsikirja MCU 40. Ohjausyksikkö IHB FI 1344-1 231752 Asentajan käsikirja MCU 40 Ohjausyksikkö IHB FI 1344-1 231752 Yksityiskohtainen selostus painikkeiden toiminnoista löytyy sivulla 25. Valikoiden selaaminen ja asetusten tekeminen on selostettu sivulla

Lisätiedot

Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE MAALÄMPÖSÄÄDIN Mikroprosessoriohjattu TiiMi 522 on maalämpöjärjestelmien säädin. Säädin huolehtii koko järjestelmän säädöstä, ohjaten maapumpun ja kompressorin toimintaa ja lisäksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE V-MALLI Ver. 4/2005 1

KÄYTTÖOHJE V-MALLI Ver. 4/2005 1 KÄYTTÖOHJE V-MALLI Ver. 4/2005 1 SISÄLLYSLUETTELO: YLEISTÄ... 3 TOIMINTASELOSTUS... 4 KYTKENTÄKAAVIOIDEN PERUSTEET... 5 ASENNUSOHJEITA... 7 LÄMPÖÄSSÄN KULJETUS... 7 LÄMPÖÄSSÄN ASENTAMINEN... 7 SIJOITTAMINEN...

Lisätiedot

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418

Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418 JC-TRIP Myynti, valmistus ja huolto: Mika Jylhä, Lohjantie 1 P, 05840 Hyvinkää Puh. 040-553 9418 SISÄLLYSLUETTELO Laskimen ja tripin asennus autoon... 1 Jännitteen kytkeminen laskimelle...1 Jalkanollauskytkimen

Lisätiedot

ECOWATTI KÄYTTÖ-, HUOLTO- JA ASENNUSOHJE

ECOWATTI KÄYTTÖ-, HUOLTO- JA ASENNUSOHJE 16.3.2010 ECOWATTI KÄYTTÖ-, HUOLTO- JA ASENNUSOHJE Valmistaja: Tuotekatu 11, PL 21 21201 Raisio Puh. (02) 4374 600 kaukora@kaukora.fi www.kaukora.fi 1 Sisällysluettelo 1 Lyhyt tuotekuvaus... 4 2 Tekniset

Lisätiedot

Thermia Lämpöpumppu Villa Classic Asennusohjeet

Thermia Lämpöpumppu Villa Classic Asennusohjeet Thermia Lämpöpumppu Villa Classic Asennusohjeet F-52369-4 Tärkeätä... 2 Tuoteselostus... 3 Lämpöpumpun alusta... 4 Sijoitus ja asennus... 4 Putkiasennus... 5-6 Lämmityspiirien täyttö... 6-7 Lämmönkeruuputkien

Lisätiedot

SH01 1410 FI. Asennusohje SH 7 - SH 28. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa

SH01 1410 FI. Asennusohje SH 7 - SH 28. Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa SH01 1410 FI Asennusohje SH 7 - SH 28 Perehdy näihin ohjeisiin huolellisesti ennen asennusta, käyttöönottoa, tai huoltoa Sisältö 1. Johdanto 1.1. Varoitukset... 3 1.2. Kuljetus ja säilytys... 3 1.3. Toimitussisältö,

Lisätiedot

Asentajan käsikirja SMO 20. Ohjausyksikkö IHB FI 1436-4 231750 LEK

Asentajan käsikirja SMO 20. Ohjausyksikkö IHB FI 1436-4 231750 LEK Asentajan käsikirja Ohjausyksikkö IHB FI 1436-4 231750 Yksityiskohtainen selostus painikkeiden toiminnoista löytyy sivulla 24. Valikoiden selaaminen ja asetusten tekeminen on selostettu sivulla 26. Pääset

Lisätiedot

MOS FI 1137-5 NIBE VVM 300 511934 ASENNUS- JA HOITO-OHJEET NIBE VVM 300 A B I II III A B I II I II A B -2 +2 VVM 300 LEK

MOS FI 1137-5 NIBE VVM 300 511934 ASENNUS- JA HOITO-OHJEET NIBE VVM 300 A B I II III A B I II I II A B -2 +2 VVM 300 LEK A B I II III A B I II I II A B -2 0 +2 MOS FI 1137-5 NIBE VVM 300 511934 ASENNUS- JA HOITO-OHJEET NIBE VVM 300 VVM 300 LEK 2 1 LEK LEK 5 4 3 LEK LEK Sisältö Käyttöohje Yleistä Toimintaperiaate 3 Järjestelmäperiaate

Lisätiedot

THERMOTECH AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄ

THERMOTECH AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄ THERMOTECH AURINKOLÄMPÖJÄRJESTELMÄ Hybridivaraaja 500 Käyttöohje ja asennusohjeet IA1006_1105 Sisällysluettelo Sisältö Yleistä Yleistä...3 Osat...4 Näkymä...5 Ennen asennusta Järjestelmän sisältö...6 Mitat

Lisätiedot

PremiumLine X11-X15. Käyttöohje. Tuotenumero: 15190 Painos 1.0

PremiumLine X11-X15. Käyttöohje. Tuotenumero: 15190 Painos 1.0 fi PremiumLine X11-X15 Käyttöohje Tuotenumero: 15190 Painos 1.0 Onneksi olkoon uuden rajattoman lämpöpumpun valinnan johdosta! Olemme iloisia siitä, että valitsit uuden PremiumLine-lämpöpumpun. Se edustaa

Lisätiedot

Asentajan käsikirja SMO 20

Asentajan käsikirja SMO 20 Asentajan käsikirja Ohjausyksikkö IHB FI 1322-1 231750 Yksityiskohtainen selostus painikkeiden toiminnoista löytyy sivulla 23. Valikoiden selaaminen ja asetusten tekeminen on selostettu sivulla 25. Pääset

Lisätiedot

IVT 490, IVT 495 TWIN

IVT 490, IVT 495 TWIN fi IVT 490, IVT 495 TWIN Käyttöohje Tuotenumero: 11163 Painos 1.0 Kiitos siitä, että olet valinnut lämpöpumpun, jonka on valmistanut IVT Industrier AB Toivomme, että lämpöpumppumme täyttää odotuksesi ja

Lisätiedot

DOMEKT REGO / RECU. Sähköasennus- ja käyttöopas 2

DOMEKT REGO / RECU. Sähköasennus- ja käyttöopas 2 DOMEKT REGO / RECU FI Sähköasennus- ja käyttöopas 2 FI Sisältö 1. SÄHKÖASENNUSOHJE... 3 1.1. Sähkösyötön liitäntä... 3 1.2. Ohjauspaneelin asennus... 3 1.3. Liesikuvun kytkentä... 3 1.4. Ulkoisten lisälaitteiden

Lisätiedot

OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA

OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA OHJE- JA HUOLTOKIRJA RUOTSI NORJA TANSKA SUOMI ISO-BRITANNIA SUOMI SISÄLLYSLUETTELO VALMISTELUT Matkalle lähtö 4 Tarkistukset ennen lähtöä 4 Kuormaus 4 Kytkeminen autoon 4 Ohjeita ajamiseen 5 Rengasrikko

Lisätiedot

Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li

Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li Käyttöohje GARDENA Robottikäyttöisistä R40Li SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto ja turvallisuus... 5 1.1 Johdanto... 5 1.2 R40Li symbolit... 6 1.3 Käyttöohjeen symbolit... 7 1.4 Turvaohjeet... 8 2. Esittely...

Lisätiedot

AgroCont ja AgroCont plus Käyttöohje

AgroCont ja AgroCont plus Käyttöohje 98801803 A 03/2008 AgroCont ja AgroCont plus Käyttöohje Lue ohje ennen kuin käytät järjestelmää! 1 EY-liittämisvakuutus osittain valmiista koneesta (Konedirektiivi 2006/42/EY, Liite II B) Valmistaja: Tume-Agri

Lisätiedot

Platinum-series KÄYTTÖOHJE EH-PLATINUM-SECU

Platinum-series KÄYTTÖOHJE EH-PLATINUM-SECU Platinum-series KÄYTTÖOHJE EH-PLATINUM-SECU Käyttäjän nimi Käyttäjän osoite Asentajan nimi Asennuksen suorittanut yritys Asennuksen päivämäärä Asennusyrityksen puh.nro Asennusyrityksen faksi Käyttöpaneelin

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Ariterm Biomatic+ 20 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ Yleistä... 2 Kuljetus, varastointi ja pakkauksen avaaminen... 2 Tekniset tiedot... 3 Toiminnan kuvaus... 4 Turvallisuus ja hälytys...

Lisätiedot

INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas

INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas INDOOR CLIMATE UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control Systemin Asennus- ja käyttöopas 0 2009 Asennus- Ja Käyttöoppaassa Pikaopas...3 Johdanto...6 Tekijänoikeudet ja vastuuvapauslauseke...7 Uponor Control

Lisätiedot

EH-60 Käsikirja GSM-ohjaus sähkölämmitystaloihin Ouman EH-60 on älykäs ratkaisu sähkölämmitteisen omakotitalon, kesämökin tai pienen liikekiinteistön ohjaus- ja valvontatarpeisiin. EH-60:n avulla voidaan

Lisätiedot

RW 130EC ja RW 150EC icontrol

RW 130EC ja RW 150EC icontrol Junior JrS EC ja JrV EC RW 130EC ja RW 150EC icontrol ELEKTRONINEN KAUKO-OHJAIN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 5.7.2013 1. TEKNISET TIEDOT Laitteen mitat korkeus 550 mm + lähtökaulukset leveys 585 mm syvyys 515

Lisätiedot