AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu Alkusanat:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu 25.9-1.10.2012. Alkusanat:"

Transkriptio

1 AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu Alkusanat: Olin pitkään miettinyt, että kiinnostaisi mielettömästi lähteä tutustumaan ja katsomaan, että miten näitä juniorivalmennus asioita tehdään ulkomailla. Olin jo aikaisemmin vieraillut ex tempore reissulla Munchenissä sekä Bayernin ja 1860 Munchenin harjoituskeskuksissa. Ne olivat vain sellaista pintaraapaisua. Idea lähteä Hollantiin kypsyi kun pohdin sen maan kokoa suhteessa sen tuottamaan laadukkaaseen pelaajamäärään. Verrattuna monen jalkapallon suurien maiden pelaajakehitykseen Hollannin akatemiat ovat mielestäni ylivertaisia. Olin kuullut ja lukenut niistä pelkkää hyvää. Englannissa pelaajia hukataan akatemioihin tuhansia vaikka resursseja on vaikka mihin. Saksalaiset akatemiat kävivät toisena mielessä. Sen maan juniorituotanto on kovaa luokkaa.

2 Kevällä kävin mielessäni läpi eri seuroja joita kannattaisi lähestyä. Ajattelin ettei mitään suurta ja joku sellainen mikä on noussut pienestä suureksi tekijäksi. Päätin kokeilla. Olin vuosi sitten joutunut pettymään Englannin akatemioihin. Ne ei viitsinyt edes vastata mun tiedusteluviesteihin. AZ:n viesti tuli sitten kuitenkin kuukauden päästä siitä kun olin heille kirjoitellut. Viesti meni kutakuinkin niin, että tervetuloa. Itse hoidat matkat ja majoitukset. Syyskuussa kannattaa tulla. Ilmoita paivät, niin tehdään sulle jokin ohjelma. Ostin lennot samana iltana ja varasin hotellin harjoituskeskuksen ja stadionin läheltä. Ilmoitin heille, että olen tulossa.

3 Lähteminen vähän jännitti, että mikä vastaanotto sielä nyt sitten mahtaa olla. No heti kun pääsin paikalle menin seuransihteerin luo, jonka kanssa olin ollut yhteyksissä. Hän otti hyvin vastaan esitteli Laajasalolaisen koutsin kaikille akatemianvalmentajille ja akatemianjohtajalle. Lisäksi sanottiin, että kulje vapaasti. Täälä kaikki tietävät kyllä kuka sä olet. Lisäksi printattiin akatemian viiko-ohjelma käteen. Kysy jos tulee jotain kysyttävää. No aika avoimesti kaikki valmentajat ja johtaja sitten kertoivatkin asioista. Taktiikoita käytiin läpi valmentajahuoneen isolla fläppitaululla ja mulle väännettiin rautalangasta seuran visioita ja pyramidikonstruktioita. Huippureissu. Alkmaarista ja AZ Alkmaarista yleisesti Alkmaar on kaupunki luoteisessa Alankomaissa. Se sijaitsee Pohjois-Hollannin provinssissa. Alkmaarin asukasluku lähes kaksinkertaistui 1970-luvun lopun ja 1990-luvun alun välisenä aikana. Vuoden 2009 lopussa asukasluku oli Kaupunki sijaitsee hieman pääkaupunki Amsterdamista pohjoiseen. AZ Alkaar perustettiin vuonna 1967 nimellä AZ'67, kun Alkmaar'54 ja FC Zaanstreek yhdistyivät. AZ Alkmaar pelaa Alankomaiden korkeimmalla sarjatasolla Eredivisiessä ja 1980-luvuilla seura oli Cees ja Klaas Molenaar-nimisten liikemiesveljesten omistuksessa, ja se vuonna 1981 se saavutti ennenkokematonta menestystä voittamalla Alankomaiden mestaruuden ja raivaamalla tiensä UEFA-cupin loppuotteluun. Kun Molenaarit jättivät seuran, kääntyi menestyskulku huonompaan suuntaan, ja vuonna 1988 AZ tipahti alemmalla sarjatasolle luvun loppupuolella liikemies Dirk Scheringa ryhtyi panostamaan seuraan, joka vuonna 1998 nousi takaisin korkeimmalla sarjatasolle. Co Adriaansenin valmentamana kaudella AZ pelasi jälleen UEFA Cupia ja selviytyi

4 välieriin. Joukkue myös sijoittui Hollannin liigan sarjataulukossa kolmannelle sijalle, mikä tarkoitti jälleen pääsyä UEFA Cupiin. Kaudella AZ oli tiukasti mukana maansa mestaruustaistelussa ja viimeisellä kierroksella sille olisi mestaruuteen riittänyt voitto pikkuseura Excelsiorista. Se kuitenkin koki yllättävän 3-2-tappion ja näin sekä PSV että AJAX menivät ohi. Kauden päätteeksi AZ Alkmaar juhli historiansa toista Alankomaiden mestaruutta. Mestaruus varmistui jo kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä ainoan uhkaajan Amsterdam Ajaxin hävittyä ottelunsa PSV Eindhovenille. AZ:n historiiaan mahtuu myös suomalaisväriä. Seuraa ovat edustaneet mm Juha Reini, Niki Mäenpää ja Niklas Moisander. Akatemian puolella ovat uraa luoneet Joona Toivio, Toni Kolehmainen ja viimeisimpänä Hollannissa toki syntynyt, mutta Suomea edustava Thomas Lam. Hän teki juuri syyskuussa myös edustusjoukkue debyyttinsä. AZ junioriakatemia Akatemian vuosibudjetti on 1.5miljoonaa euroa. Akatemian johtajana toimii Aloys Wijnker. Hänellä on apunaan sihteeri, seitsemän ikäluokan vastuuvalmentajat, maalivahtivalmentaja, kuntovalmentaja, tutkimustyötä tekevä valmentaja, kaksi fysiota, scoutti ja sekä muuta henkilöstöä kentänhoitajia ja huoltoväkeä. Vastuuvalmentajilla on lisäksi apuvalmentajia, jotka eivät ole päätoimisia. Lisäksi valmentajat avustavat myös toisiaan harjoitusten vetämisessä. Osalla akatemian valmentajilla on myös vahva pelaajatausta. Entisiä Hollannin eredivisie pelaajia.

5 Harjoituskeskuksessa on kaksi tekonurmikentää ja kaksi nurmikenttää. Lisäksi keskuksesta löytyy pukuhuoneet joka joukkueelle, kuntosali, taukotila joka toimii myös ruokailusalina, valmentajien ja muun henkilöstön työhuoneet sekä harjoitusväline ja huoltohuoneet. Kuva taukohuoneesta. Pojat tykkäs pöytäjalkapallosta. Seinällä näkyy päivitetyt joukkueiden sarjataulukot. Kuntosalilla. Kahdella U-19 joukkueen pelaajalla menossa henkilökohtaiset treenit.

6 Akatemiassa harjoittelee u-19, u-17, u-16, u-15, u-14, u-13 ja u-12 joukkueet. Yksi pelaaja maksaa akatemialle vuodessa. Hinta sisältää kaiken. Pelaajia myös myydään muihin seuroihin kuten Ajaxiin ja PSV:hen. AZ:n akatemia on valittu kolmena vuotena peräkkäin Hollannin toiseksi parhaaksi akatemiaksi. Akatemian pääfokuksena on kouluttaa pelaajia seuran lähialuilta. Vanhemmissa ikäluokissa pelaajia myös scoutataan akatemiaan. U-12 ikäluokka rakennetaan scouttauksen ja avoimienharjoitusten perusteella. Mutta jo ennen avoimia harjoituksia akatemialla on jo selkeä kuva lähialueen lahjakkaista palloilijoista. Akatemia tunnetaan Hollannissa enemmän yksilöiden kehitämiseen tähtäävästä filosofiasta. Erotuksena Ajaxiin joka fokusoituu enemmän joukkueen menestymiseen. Aloys Wijnkersin mukaan akatemian tavoitteena on olla innovatiivinen ja seurattu. Akatemia tavoitteena on herättää kiinnostusta. Erityistä huomiota herätti pelaajien asennoituminen harjoitteluun. Pelaajat saapuivat kentälle hyvissä ajoin noin 30min ennen harjoituksia. Samantien he alkoivat tekemään hyödyllisiä harjoitteita 1v1 tilanteita, syöttelyä parin kanssa pitkiä syöttöjä ja haltuunottoja, keskityksiä ja maalintekoa. Mikäli paikalla oli jo neljä tai enemmän, niin pelaajat laittoivat omatoimisesti pienpelin käyntiin 2v2, 3v3. Kun valmentaja antoi ohjeita pelaajat olivat aivan hiljaa ja vastasivat kun kysyttiin tai jos heillä oli asiaa he viittasivat ja puhuttelivat valmentajaa nimellä valmentaja. Pelaajat osasivat käyttäytyä ja tervehtivät aina myös sitä kentänlaidalla ollutta suomalaisvalkkua. Ehkä tämä on myös kulttuurisidonnainen ja kotikasvatuksellinen asia, mutta homma toimi kuin rasvattu. Tapahtuu ennen joukkueen harjoituksia. U-12 joukkueen poika asettelee kentän valmiiksi pienpeliä varten. Kohta skulattiin 3v3.

7 Nuorisoakatemiassa pelaaja tietysti käy myös koulua. Hollanissa koulujärjestelmä mahdollistaa jo ala-kouluvaiheessa urheilupainotteiset koulut. Niin myös AZ akatemian pojat käyvät urheilupainotteista luokkaa, joka mahdollistaa heille harjoittelun esimerkiksi aamupäivisin klo Käytännössä tämä järjestyy siten, että AZ akatemialla on 8 kpl minibusseja, joilla pelaajia kuskataan harjoituksista kouluun tai sitten toistepäin mikäli harjoitukset ovat iltapäivällä. Suuntaviivat ja pelaajien kehittämisen pyramidi eli valmennuslinjaus Akateemian tekemisen taustalla vaikuttavat kaikessa tekemisessä suuntaviivat joiden mukaan pelaajia kehitetään. Visiot AZ:sta seurana, jalkapallosta ja miten sitä tulisi pelata ja visio lahjakkaasta pelaajasta. Pyramidi tarkoittaa sitä, että ennen kuin voidaan rakentaa uutta on perustan oltava vahva. Ensimmäinen on perustaidot ja toimiminen joukkueessa U-12. Seuraavaksi tulee miten harjoitellaan U-13. Pelaaja osaa toimia harjoituksissa, asetta itselleen tavoitteita ja toimia asetettujen tavoitteiden mukaisella tavalla. Kolmantana kohtana on miten pelataan U-14 ja U15. Pelaaja tuntee joukkueen pelitavan ja osaa toimia osana siinä. Neljäntenä vahvuus kentällä U-16 ja U-17. Tiedetään omat vahvuudet ja osataan havaita vastustajan heikkoudet. Voitetaan vastustaja tilaneissa. Pyramidin huipulla on miten voitetaan U-19. Miten joukkueena toimitaan kentällä, jotta voitetaan peli. Haetaan vastustajan joukkueesta heikkouksia ja hyödynnetään niitä omassa pelissä. Pelaajien kasvatus akatemiassa etenee niin, että alkuun pelaajia ohjataan kaikessa pelaajia kasvatetaan vuosivuodelta omaan vastuuseen. Pelaajista koulutetaan täydellisiä pelaajia. Siitä tarkemmin osiossa, jossa käsitellään valmentamista. Esimerkiksi edustusjoukkueen amerikkalaisvahvistus Jozy Altidore oli tullessaan niin raakile, että hän ei tiennyt miten tulisi harjoitella. Joten hänen kanssaan palattiin pyramidin toiseksi alimmalle tasolle. Samoin käy pelaajien kanssa, jotka tulevat akatemiaan muualta. Heidän tasonsa analysoidaan ja aletaan kehittämään siitä kohtaa pyramidia missä hän menee. U-19 Miten voitetaan U-17 U-16 Henkilökohtainen vahvuus kentällä U-15 U-14 Miten pelataan U-13 Miten harjoitellaan U-12 Perusta. Taidot ja toimiminen joukkueessa.

8 Visio AZ:sta seurana Visio siitä miten AZ pelaa

9 Visio lahjakkaasta pelaajasta Seuran pelitapa systeemi Joka joukkue aina edustukseen asti toteuttaa samaa pelitapaa. Hollannissa nuoret saavat U-12 ikäluokasta lähtien pelata 11v11 pelimuodolla. Pelitapa ei kuitenkaan ole niin tärkeä kuin ovat edellämainitut pyramidin periaatteet. Valmentaja voi muuttaa pelitapaa mikäli haluaa. Tärkeintä on, että pelaajista kasvaa yksilöitä, jotka kykenevät omaan ajatteluun pelissä. Tietyjä yleisiä sääntöjä myös on. Aina joku neljästä puolustajasta lähtee tukemaan hyökkäystä. Näin kolme muuta puolustajaa tiivistävät linjan kolmeen. Perus laitapuolustajien taustanousujen lisäksi myös keskuspuolustajat voivat lähteä aktiivisiin nousuihin. Silloin keskikentän keskuspelaajat tekevät hänelle tilaa siirtymällä laitoihin. Näin saadaan luotua ylivoimatilanteita ja näin ollen ryhmitys usein muuttuukin hyökätessä tai jne. Tärkeänä pelillisenä periaatteena on hyödyntää tilaa ja luoda ylivoimia kentälle. Muutoin peli pidetään helppona. Pallo maassa ja sitä liikutetaan nopeasti. (ei juuri yli neljää kosketusta käytetty per pelaaja) Tarkoituksena saada aikaan diagonaalisyöttöjä, koska silloin on helpointa jatkaa peliä eteenpäin. Tiivistettynä pelaaminen on tyhjäntilan tekemistä ja ylivoimatilanteiden luomista ja niiden ratkaisua. Puolustuspelaaminen perustuu normaaliin aluepelaamiseen ja agressiiviseen ja aktiiviseen prässiin. Mikäli se ei onnistu, niin sitten tukitaan oman alueen keskusta. Eli ihan perus puolustuspelin periaatteet.

10 U-19 AZ-PSV. PSV:n oikealla puolustajalla on vaihtoehdot vähissä. Harjoittelu viikolla 39 Harjoitusten kesto vaihtelee 60min-120min riippuen viikko-ohjelmasta myös U-12 joukkueella. Joukkueet harjoittelivat seuraavasti: U-19 Maanantai: klo Henkilökohtainen harjoittelu kahdessa ryhmässä klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: klo Henkilökohtainen voimaharjoittelu (fysion laatima) Torstai: klo Voimaharjoittelu klo Ryhmätyöskentelyä klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-PSV A1 Sunnuntai: Vapaa

11 U-17 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus klo Voima/Tekniikkaharjoitukset (ensiksi salilla ja sitten pelipaikkakohtaisia harjoitteita) Keskiviikko: klo Voimaharjoittelua Torstai: klo Joukkueharjoitus klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo Almere City B1-AZ Sunnuntai: Vapaa U-16 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo Joukkueharjoitus (tekninen) klo Joukkueharjoitus (taktinen) Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo Vitesse/AGOVV-AZ Sunnuntai: Vapaa U-15 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo Aluejoukkueharjoitus Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-Ajax C1 Sunnuntai: Vapaa

12 U-14 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo AZ-SVW'27 Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-FC Volendam Sunnuntai: Vapaa U-13 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: Vapaa Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo ADO Den Haag D1-AZ Sunnuntai: Vapaa U-12 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: Vapaa Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus + ryhmätyöskentelyä psyykkinen valmennus Lauantai: klo Roda'23 D1-AZ Sunnuntai: Vapaa

13 Valmentaminen Harjoituksia on joko teknisiä tai joukkuetaktisia. Teknisissä harjoituksissa valmentaja ohjeistaa pelaajaa saamaan aikaan oikeita suorituksia. Harjoitusten lopussa opetellut tekniset asiat vietiin käytäntöön eli peliin. Jos vaikka harjoiteltiin 1v1 ratkaisuja, niin sitten lopussa pelattiin 2v2 pelejä nopeilla vaihdoilla niin, että pelaajat olisivat tarpeeksi freessejä 100% suoritukseen. Joukkuetaktisissa harjoituksissa valmentajan tehtävänä on kysellä pelaajilta eri vaihtoehdoista. Pelaajista halutaan rakentaa itse ajattelevia. Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia ovaltamaan asioita. Taktisissa harjoituksissa oli tapana olla sovellettuja pelejä, jotka rytmitettiin niin, että niissä pysyi tempo korkealla. Tauoilla pelistä keskusteltiin pelaajien kanssa ja esitettiin heille kysymyksiä. Otteluissa valmentajat eivät käytännössä ohjeista kenttätapahtumia lainkaan. Katsovat ja analysoivat näkemäänsä. Tähän ainakin pyrittiin ohjeita kyllä tuli. Pelikatkot valmentajat käytivät hyvin hyväkseen ja pyysivät tiettyjä pelaajia lähelleen antaakseen ohjeistusta. Joukkueilla on yksi vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajalla on apunaan harjoituksesta riippuen toinen valmentaja toisesta ikäluokasta tai fysiikkavalmentaja vetämässä taitavuusharjoitteita. Toisinaan valmentaja veti myös harjoitukset yksin. Jokaisella joukkueella oli ottelutapahtumissa paikalla eräänlainen joukkueenjohtaja ja tietenkin huoltaja. AZ perustaa pelinsä ja harjoittelunsa jakamalla kentän neljäänosaan. Hyökkäyssuunta H1, H2, H3 ja H4 sekä puolustussuunta P4, P3, P2 ja P1. Harjoitussuunnitelmassa jokaista osa-aluetta käydään läpi 2vko. Harjoitusten pääpaino on saada pelipaikkojen pelaajat toimimaan keskenään yksinkertaistettujen pelien avulla. Esimerkiksi H4 Pelinavausharjoite puolustajille on samalla P4 puolustusharjoite hyökkääjille. H3 harjoitteet on tarkoitettu keskikikentän keskikaistan pelaajille. Hyvänä harjoitteena tähän käytetään syvyyspeliä 3v3+päädyissä jokerit. Samoin ison kentänpeli 8v8, jossa hyökkäysalueen kulmat on rajattu pois.

14 Valmentajien ja pelaajien keskustelua pelistä. Maalivahdeille vedettiin omat harjoitukset ennen joukkueenharjoituksia. Harjoittelussa otetaan myös huomioon pelipaikkakohtaisuus, pelaajat tekevät kentällä hänen pelipaikalleen ominaisia asioita ryhmissä. Hyökkäyspään yhteistyötä sekä teknistä suoritusvarmuutta hiotaan ihan perus syöttö, keskitys ja maalintekokuvioilla. Maalintekoa harjoittelevat hyökkääjät. Puolustajien teknisiä ominaisuuksia parannetaan pääpeli- ja 1v1 harjoitteilla. Maalivahdeliilla on yleensä omat harjoitukset ennen varsinaisia joukkueharjoituksia.

15 Kuukaudenpelaaja Taukohuoneesta.

16 AZ:n pelifilosofia Pelaajia valmennetaan myös muullakin tapaa kokonaisvaltaisesti. Psyykkistä valmennusta aiheena mm miten käsitellä stressiä ja painetta. Pelaajilla on erilaista workshoppeja eri aiheista. U-17 ikäluokasta ylöspäin harjoitellaan painoilla voimaharjoittelua, pelaajilla on myös koulutusta moneen tarpeelliseen arkipäiväiseen toimintaan. Ravintovalmennusta, nesteytystä ja levon suhdetta harjoitteluun yms. Ja kuulemma viime kesänä U-19 ikäluokka kävi kotitaloustunneilla. Pelaajista kehitetään yksilöitä jotka pystyvät omatoimisesti toimimaan ja pitämään itse itsensä pelikunnossa kaikissa olosuhteissa. Pelaajan tulee osata toimimaan ja järjestämään oma toimintansa niin, että hän pystyy antamaan parhaansa harjoituksissa ja otteluissa. Tavoittena Wijnkersin sanojen mukaan we want to make complete players. Jokaisen pelaajan tulee antaa itsestään harjoituksissa ja otteluissa 100%.

17 Yleisiä huomioita Harjoituksissa ja otteluissa oli kova tempo ja intensiteetti. Pelaajat pelasivat kovaa. U-13 otelussa vastustajalta loukkaantui 3 pelaajaa. Tuomarit sallivat kovaa pelaamisen ei siis tietenkään mitään sikamaisuuksia, mutta rehtiä yrittämistä ja pelaamista. Tilanteet pelattiin loppuun. Tässäkin on ero suomeen. Harjoituksissa tempoa pidettiin yllä rytmityksellä ja niin, että suoritukset tehtiin palautuneena. Silloin kun tavoitteena oli saada aikaan teknisesti hyviä suorituksia. Viikkoohjelmointiin vaikuttivat tietenkin se, että miten joukkuetta oli kuormitettu. Harjoittelu tähtäsi otteluun. Jokaiselle pelaajalle pyrittiin takaamaan yksi ottelu viikossa järjestämällä harjoitusotteluita ja tietenkin vuotta vanhempia lähialueen joukkueita vastaan. Pelaajien ja joukkueen heikkouksista tehtiin huomioita ja niihin puututtiin harjoituksissa. Henkilökohtaiset valmentajan kanssa tehdyt pelipaikkakohtaiset tekniset harjoitteet. Sekä otteluista saadun informaation mukaan yhdessä U-16 joukkueen harjoituksissa pelattiin pienpeliä 3v3+jokeri. Siinä tavoitteena oli parantaa joukkueen heikkoa rajaheittotaitoa. Vastustajalle oli valmentajan mukaan päätynyt pallo rajaheittojen seurauksena liian paljon. Eroa suomeen ei ole suunnitelluissa harjoitteissa vaan samoja asioita tääläkin tehdään. Eroa on laadussa ja temmossa. Tietenkin yksilöt ovat joukkueeseen valittuja ja huippupoikia ikäryhmässään. Toki valmennuksessa on enemmän resursseja ja aikaa tehdä työtä. Huippuolosuhteissa harjoitteleminen ilman paineistavaa kiirettä harjoitusvuoron päättymisestä ei ole. Kentällä on aikaa tehdä työtä rauhassa pelaajien kanssa vuorovaikutuksessa.

18 U-12 pojat fysiikkavalmentajan vetämissä alkulämmöissä. Tässä harjoiteltiin juoksutekniikkaa. U-16 se rajaheitto treeni

19 Tulevaisuus Akatemialle on tulossa yhdessä edustusjoukkueen kanssa uusi harjoituskeskus, jossa olisi modernit tilat ja kahdeksan harjoituskenttää. Mielenkiintoista seurata kymmenen vuoden aikajanalla mihin tässä prosessissa päädytään. Murtautuuko AZ lopullisesti Hollannin niin vakiintuneeseen TOP 3:seen (Ajax, PSV ja Feyenoord) toki Twentessä ollaan aika lähellä kärkeä. Ainakin se on varma, että akatemiasta kasvaa laadukkaita pelaajia. Akatemian kasvatteja, jotka ovat tehneet edustusjoukkue esiintymisen.

20 Hätäinen otos Erwin Koemanista Törmäsin Erwiniin aikaisemmin hotellin hississä. Waalwijik:n joukkue yöpyi samassa hotellissa ennen peliään AZ:ia vastaan. Pitkiä noi pelireissut ja varsinkin välimatkat Hollannissa... Aloys Wijnkersille annoin muuten LPS:n viirin. Mielenkiinnolla hän kyseli seurasta ja mistä kaupungista ja millä tasolla LPS pelaa. Juteltiin suomalaisesta jalkapallosta ja jotain tuttuja hänelläkin oli suomesta akatemiassa käyneiden pelaajien lisäksi. Job Dragtsma toimi aikaisemmin AZ:n apuvalmentajana. Akatemian scoutti kyseli multa Juha Reinin vointia. Kerroin että Juha on nykyään kommentaattorina tv:ssä ja että hänellä on aina vahvat mielipiteet asioihin. Siihen scoutti totesi että probably not so positive comments.

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta Mika Lehkosuo KIRJE PELAAJILLE Moi Pelaajat, Pelirohkeus on sana joka usein esiintyy, kun kuvataan meidän pelitapaamme ja ajatteluamme jalkapallon

Lisätiedot

Jokelan Kisa jalkapallo

Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa jalkapallo Jokelan Kisa tarjoaa kaikille Jokelan ja lähialueen asukkaille laadukasta jalkapalloharrastusta ikään ja tasoon katsomatta. Teemme yhteistyötä lähiseurojen kanssa tarjotaksemme

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016

PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016 PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016 HARJOITUSRUNKO o Maanantai: Kiekonhallinta kiekon käsittely, kiekon kuljettaminen ja harhauttaminen o Tiistai: Taitojäät - pääpaino luistelussa o Keskiviikko: Pääpaino pelaamisessa

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa JyPK:ssa valmennus on valmennuslinjan ohjaama prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 11v11 joukkueet (14-18v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 11v11 joukkueet (14-18v) C14-B18 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa - tavoitteet C14-B18 11v11 ikäkausi- ja kilpajoukkueissa lähtökohtana on yksilöiden kehittäminen.

Lisätiedot

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta P04 VANHEMPAINILTA Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta 06.10.2015 FC Wild P04 kausi 2015 1.10.2014 30.9.2015 26 pelaajaa 6 147 Turnausta harjoituskertaa 2 Joukkuetta

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 8v8 joukkueet (10-13v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 8v8 joukkueet (10-13v) E10-D13 ikäluokkien valmennus JyPK:ssa Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne)

Lisätiedot

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003

SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere haavikatsastukset syys-lokakuu 2014 tytöt ja pojat 2002, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012

FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas 20.6.2012 FORTUM TUTOR Peli-iloa koko perheelle Jalkapallojuniorin vanhemman opas Fortum Tutor ohjelma Fortumin ja Suomen Palloliiton vuonna 2009 aloittama valtakunnallinen ohjelma Kohderyhmänä erityisesti alle

Lisätiedot

Vantaan Jalkapalloseura

Vantaan Jalkapalloseura Vantaan Jalkapalloseura 2008-syntyneiden joukkueiden perustaminen Vantaan Jalkapalloseura ry - Vantaalainen Jalkapalloseura - N. 1500 lisenssipelaajaa - Suomen yksi suurimmista jalkapalloseuroista - Oma

Lisätiedot

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus Yksilökeskeinen valmennusfilosofia - Kokonaisvaltainen valmennus Kokonaisvaltainen valmennus Taktiikka / Pelikäsitys Havainnointi / Hahmottaminen Ratkaisuvaihtoehdot Päätöksenteko Ratkaisut Suorittaminen

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia PELAAJAPROFIILI Yksilökeskeinen valmennusfilosofia Suomen Palloliitto on määritellyt: "Yksilökeskeisellä valmennusfilosofialla tarkoitetaan valmentajan ja pelaajan välistä vuorovaikutusta ja toimintaa,

Lisätiedot

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET URHEILULLISUUS YHTEISTYÖ TAVOITTEELLISUUS OLOSUHTEET HYVÄ JATKUMO VALMENNUS HALLINTO,kiekkoilun tuki / kaupunki PELAAJAMASSAT Blues seura Aaro Kivilinna

Lisätiedot

NUORTEN VALMENTAJAPÄIVÄT

NUORTEN VALMENTAJAPÄIVÄT NUORTEN VALMENTAJAPÄIVÄT 13.3.093 VIERUMÄKI Markku Kanerva Pelaajan kehittämismalli Tekninen Taktinen Fyysinen Psyykkinen 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Oppimisympäristö Elämäntapa Opettaminen Käytäntöön

Lisätiedot

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto

EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto EKS 07 perustamiskokous 29.1.2014 Läsnä: 13 vanhempaa Toni Jokela, seuran valmennuspäällikkö Harri Lammi, seuran toimisto Kaikki 07 syntyneet pelaajat ovat tervetulleita perustettavaan ikäluokkaan mukaan.

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot

D-03 Try out info 2014

D-03 Try out info 2014 D-03 Try out info 2014 Seurayhteistyö Yleistä Pallokerho Keski-Uusimaa, IF Sibbo-Vargarna ja Koivukylän Palloseura muodostavat kaudelle 2015 yhteisjoukkueet poikien Dn, D, Cn ja C-ikäluokissa. PKKU toimii

Lisätiedot

Palaute joukkueen toiminnasta

Palaute joukkueen toiminnasta Pelikirja Vanhemmille Toimintakausi 2017-2018 Vanhemmat: SÄÄNNÖT VANHEMMILLE - Huolehtivat, että pelaajat ilmoittautuvat tapahtumiin nimenhuudossa https://nimenhuuto.com/ - Huolehtivat, että pelaajilla

Lisätiedot

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto.

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto. D12 Ikäluokan haavit D12 Haavin tarkoitus Antaa lahjakkaille ja motivoituneille pelaajille mahdollisuuden päästä vertailemaan omia taitojaan muiden saman ikäisten ja tasoisten pelaajien kanssa Saada muutama

Lisätiedot

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen

Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämän suunnitelman tarkoitus ja eteneminen Tämä on suunnitelma Maskin & KyIF:n välisen YJ-toiminnan perustamisesta (pohjana yhteinen keskustelutilaisuus 25.8.2016 sekä seurojen jalkapallojaostojen päätökset

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC SAARIJÄRVI RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 FC Saarijärvi ry FC Saarijärvi on 21.11.2000 perustettu jalkapallon erikoisseura, jonka tarkoitus on antaa lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus

Lisätiedot

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014

Jokelan Kisa. B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 Jokelan Kisa B-pojat (97/98) Kausi 2014 1.11.2013 31.10.2014 20.10.2013 Kausi 2014 AIHE: JoKi B- Pojat infotilaisuus AIKA: 24.10.2013, Kello 19.00 PAIKKA: Kisan Maja ( Ridasjärventie 137, 05400 JOKELA)

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna r.f.

IF Sibbo-Vargarna r.f. IF Sibbo-Vargarna r.f. Valmennuksen tavoitteet eri ikäluokissa IKÄ TAVOITE SISÄLTÖ ± 7 4 v 4 5 v 5 PALLON HALLITSEMINEN: minä ja pallo pallokosketus pallon hallinta potkut PIENPELIT, TAITOPELIT: suunta

Lisätiedot

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen

Suomen Palloliitto. Miehet / pojat. Mika Laurikainen Suomen Palloliitto Pelaajakehitys 23.9.2011 2011 Miehet / pojat Mika Laurikainen Rakenne. Resurssit. Pelaajakehityksen rakenne Pelaajan urapolku SPL Valmennuslinja 1. Vaihe 2. Vaihe 3. Vaihe a. U15 U17

Lisätiedot

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011 Tervarit-j Juventus 04 Vanhempain palaveri 3.11.2011 Asialista Mennyt kausi Yhteenveto kuluneesta kaudesta Tulevan kauden suunnitelmat Harjoittelu Päätapahtumat Varustehankinnat Budjetti, varainkeruu Keskustelua,

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö

EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö EeNet käyttöohje SHA pelaajille harjoituspäiväkirjan täyttö 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä

Lisätiedot

LAIHIAN LUJAN VALMENNUSLINJA

LAIHIAN LUJAN VALMENNUSLINJA Tämän oppaan tarkoituksena on antaa vanhemmille tietoa Laihian Lujan jalkapalloilevien junioreiden yhteisistä toimintatavoista ja säännöistä, sekä kertoa mihin nämä tavat ja säännöt perustuvat. LAIHIAN

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI

P3 P4 YLEISTÄ OTTELUOHJELMA KARTTA JA PYSÄKÖINTI EBK TIKRUCUP..7 YLEISTÄ Tervetuloa Tikrucupiin! Turnauspäivä lähestyy ja alla tarkemmin turnausinfoa sekä linkki otteluohjelmiin. Turnaus järjestetään loistavissa olosuhteissa, toivottavasti myös sään

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto (pallo

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

F.C. KASIYSI. valmennustoiminnan linjaus. harjoittelun ja pelaamisen periaatteet PELAAVA

F.C. KASIYSI. valmennustoiminnan linjaus. harjoittelun ja pelaamisen periaatteet PELAAVA F.C. KASIYSI valmennustoiminnan linjaus PELAAVA harjoittelun ja pelaamisen periaatteet VALMENNUSTOIMINNAN LINJAUKSET SISÄLTÖ Yleistä Palloliiton nuorisotoimintalinja Pelaajan tie F.C. Kasiysi Espoossa

Lisätiedot

OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017

OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017 OLS BELGIA 10 Kausisuunnitelma 2017 JOUKKUEEN PELAAJAT (MAX 20) Aarni Aleksi * Anssi Atte Hugo Jaakko * Jeri * Jerry * Jesperi * Niko Noa Samuel Severi * Sisu Tomas Valtteri Waltteri Valmentajat Tatu Ruotsalainen

Lisätiedot

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai Rasitusarvio: lepo

maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai Rasitusarvio: lepo maanantai tiistai keskiviikko torstai perjantai lauantai sunnuntai Rasitusarvio: Viikko 44 prässi 1vs1 Viikko 45 katko 2vs1 pallonallinta yksin (testi) prässin sovellettu peli pallonallinta parin kanssa

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana.

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) KOIPS B-juniorit (POJAT) VANHEMPAINKOKOUS Aika: Ma 01.12.2014 klo 18.00 Paikka: Läsnä: Koivukylän palvelukeskus Teppo Pietarinen Alex Marinkov Ilkka Kaakinen Markku Sieppala

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

Urheiluakatemia. Tavoitteet:

Urheiluakatemia. Tavoitteet: Urheiluakatemia Tavoitteet: Pelaajien osallistaminen Yhteisten sääntöjen noudattaminen ja niihin sitoutuminen: Urheilijana elämiseen tottuminen Teknistaktisten ja pelipaikkakohtaisten valmiuksien kehittäminen

Lisätiedot

Harjoittelun painopistealueet

Harjoittelun painopistealueet Harjoittelun painopistealueet Perustaito/pallonhallinta Perustaitoharjoitteet eivät saa olla irrallinen osa harjoittelua vaan niiden sisällöt tulee liittää aina kiinteästi itse peliin ja pelin vaatimiin

Lisätiedot

FC Honka. 2007 Ikäluokkamalli

FC Honka. 2007 Ikäluokkamalli FC Honka 2007 Ikäluokkamalli Innopoli 29.10.2014 Organisaatiokaavio (2014-2015) Urheilullinen ja valmennuksellinen vastuu. Mukana säännöllisesti kaikkien ryhmien tapahtumissa. 07 ikäluokan johtoryhmä Ikäluokkavastaava

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

M-Team - Koutsikorneri 25.2.08. Koollekutsujat Pekka Ripatti ja Mia Alén

M-Team - Koutsikorneri 25.2.08. Koollekutsujat Pekka Ripatti ja Mia Alén M-Team - Koutsikorneri 25.2.08 Koollekutsujat Pekka Ripatti ja Mia Alén Koutsikorneri - tarkoitus Tutustua toisiimme Jakaa kokemuksia Oppia yhdessä Kartoittaa valmennustarpeita Kertoa mahdollisuuksista

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I

Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I Harjoitussuunnitelma viikko 1 Pallo tutuksi I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa Harjoituskerran tavoitteena on

Lisätiedot

Näin pelataan seuraseminaari

Näin pelataan seuraseminaari Näin pelataan seuraseminaari 16.2.2017 Näin pelataan seuraseminaari Rauma 16.2.2017 Pelaajien liikkuminen Pelaajien liikkumista saman seuran saman ikäluokan joukkueissa ei ole rajoitettu! Kaksoisedustus

Lisätiedot

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA 5.9.2017 Yleistä P07 joukkueen valmennuksesta Tällä hetkellä poikia on mukana 66kpl. Valmentajia 10 (11) + Samu tulossa mukaan kilparyhmän valmentajaksi Syyskierroksen

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneiden lajiryhmä) 1.6.2009 1. Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna r.f.

IF Sibbo-Vargarna r.f. IF Sibbo-Vargarna r.f. Valmennuksen tavoitteet eri ikäluokissa IKÄ TAVOITE SISÄLTÖ ± 6 7 4 v 4 5 v 5 PALLON HALLITSEMINEN: minä ja pallo pallokosketus pallon hallinta potkut PIENPELIT, TAITOPELIT: suunta

Lisätiedot

URHEILU JA TERVEYS. HC Westin seminaari 5.5.2009

URHEILU JA TERVEYS. HC Westin seminaari 5.5.2009 URHEILU JA TERVEYS HC Westin seminaari 5.5.2009 Vaatimukset/Odotukset Pelaajasta Den som har kyky behöv int jobba så myky Yksi kausi = 13 kuukautta Viimeistää ään n A-juniorina A valittava ykköslaji Joukkueurheilu

Lisätiedot

Maskun Palloseuran valmennuslinja

Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinjaus on tarkoitettu kaikkien juniorijoukkueiden valmentajien avuksi ja tueksi. Seuran valmennusta yhtenäistetään. Tällä taataan jokaiselle

Lisätiedot

EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1

EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1 EeNet käyttöohje SHA pelaajille OSA 1 1. Kirjautuminen Seuran valmennuspäällikkö, joukkueen valmentaja tai joukkueenjohtaja luo pelaajalle tunnukset EeNettiin noin 1kk ennen ensimmäistä SHA tapahtumaa.

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 5/2013

Jalkapallojaoston tiedote 5/2013 1) Ensilä Akatemia (Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu) Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu palaa jälleen normaaliin päiväjärjestykseen kesän ohjelman jälkeen. Viikoittain järjestävät tapahtumat tukevat seuramme

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA

2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA HJS F9 SININEN TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIOHJELMA Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 18.00-19.00 Pullerin Säästöpankki Areena Harjoitus 1 su 10.11. klo 12.00-13.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

Lasten valmennuskoulutus uudistuu

Lasten valmennuskoulutus uudistuu Lasten valmennuskoulutus uudistuu E taso päivittyi 2013 selviytymispaketti Luo innostava ja turvallinen ilmapiiri Kannusta omaehtoiseen harjoitteluun Pelaa paljon harjoituksissa (pelin kautta oppiminen

Lisätiedot

Hyökkääminen Pelin alueet

Hyökkääminen Pelin alueet Hyökkääminen Pelin alueet Alue 1 Pelin avaaminen sekä rakenteluvaihe Alue käytännössä vastustajan keskikenttäpelaajien etupuolella oleva alue Alue 2 Murtautumisvaihe Alue käytännössä vastustajan alimpien

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.4.2015

Vanhempainilta 20.4.2015 Vanhempainilta 20.4.2015 Perustettu 2006 FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin nuoremmat ikäluokat isoja Yhteensä noin 500 pelaaja Visio 2017: Iloista

Lisätiedot

B-Joukkue - Pelaajapalaveri

B-Joukkue - Pelaajapalaveri B-Joukkue - Pelaajapalaveri 12.5.2016 B-joukkueen pelaajat + toimihenkilöt Jääkiekkoliiton Arvot B-joukkueen Arvot B-joukkueen Tavoite Pelaajien toiveet Harjoittelu Pelaaminen Harjoittelu ja säännöt Pelaaminen

Lisätiedot

TPV:n pelaajan polku. Click to add text

TPV:n pelaajan polku. Click to add text TPV:n pelaajan polku Click to add text Pelaajan polku Pelaajan polku TPV:ssä käsittää kolme osakokonaisuutta. Suuri osa pelaajista aloittaa TPV-uransa kaupunginosatoiminnasta, josta kilpailullisempaan

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa.

Otteluissa noudatetaan Kisamaailman sääntöjä muutamin muutoksin, joista kerrotaan tarkemmin Säännöt -osiossa. KAUSI 2017-2018 JOHDANTO Oulun luistinseura ja Suomen salibandyliitto jatkaa edellisen kauden tapaan tuomariyhteistyötä, jossa salibandyliitto järjestelee ja asettelee tuomarit kaikkiin Leijonaliigan otteluihin.

Lisätiedot

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko 28.11. Riihimäki E-valmentajakoulutus Pelaaja ja peli keskiössä Miten pelaaja ja peli ovat keskiössä? Yksilökeskeinen valmentaminen Pelin kautta oppiminen Peli-ilon ilmapiiri

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 FCFJ T03-05 KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 Yleiset Vastuuvalmentaja: Kriba Karlsson Joukkuejohtaja: Tiina Rahkonen Valmentajia: Tom Nyman Krisse Tanila-Pellikka (Janne, Petteri, Jouko, Pale) Rahastonhoitaja:

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

Tikkakosken Tikka ry 2015

Tikkakosken Tikka ry 2015 22.6.2015 RINGETEN G-JOUKKUEEN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 2014 2015 Tikkakosken Tikan G-ringettejoukkueen toiminta oli suunnattu liikunnasta, ringetestä ja joukkuepelistä kiinnostuneille vuonna 2007 ja

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Foot PASS Finland Auditoini 1

Foot PASS Finland Auditoini 1 Turun Nappulaliiga Turun Nappulaliiga, TuNL 20400 Turku 20500 Turku 19/03/2012 03/05/2010 yhteispisteet 5500 3525 64 5500 3272 59 organisaatio 300 290 97 300 270 90 strategia 500 436 87 500 424 85 pelaajakartoitus

Lisätiedot

FC Honka. Kauden perustamiskokous Kisakallio, Lohja

FC Honka. Kauden perustamiskokous Kisakallio, Lohja FC Honka Kauden 2016-17 perustamiskokous 8.10. Kisakallio, Lohja Kokouksen esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien (2) valinta 3. Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

Maalivahtiharjoittelu PK-35. Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun

Maalivahtiharjoittelu PK-35. Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun. 02-03 04-05 06-08 Kausisuunnitelma 2016-2017 Maalivahtiharjoittelu eri ikäluokissa Taktinen harjoittelu Tekninen harjoittelu Fyysiset ominaisuudet Psyykkiset valmiudet

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU LAADUKKAASTI OMALLA TASOLLA KOHTI OMAA HUIPPUA

PELAAJAPOLKU LAADUKKAASTI OMALLA TASOLLA KOHTI OMAA HUIPPUA PELAAJAPOLKU LAADUKKAASTI OMALLA TASOLLA KOHTI OMAA HUIPPUA PELAAJAPOLKU Ikä 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 AIK KKI Jalkapallokoulu X X X X X X X X X X Kortteliliiga X X X X X X X Koulukerhot

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN B-nuorten alueellinen Mestiksen karsintasarja (36 joukkuetta, 6 lohkoa) Etelän kiintiö on kahdeksan (8) joukkuetta mikäli joukkueita ilmoittautuu

Lisätiedot

LIITE 2. Suomen Palloliitto SUOMEN PALLOLIITTO MAAJOUKKUEEN PELITAPA. U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet

LIITE 2. Suomen Palloliitto SUOMEN PALLOLIITTO MAAJOUKKUEEN PELITAPA. U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet LIITE 2 SUOMEN PALLOLIITTO Suomen Palloliitto MAAJOUKKUEEN PELITAPA U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet PELITAVAN AVAINASIAT 1. TILANTEENVAIHDOT 2. KOLLEKTIIVINEN PUOLUSTUSPELI 3. PALLONHALLINTA

Lisätiedot

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue

Kaudella 2014-2015 3-4 laji/liikunnallista treeniä + pelit Harjoituspelit: 1-2 harjoituspeliä per kk kauden aikana per joukkue VANHEMPAINPALAVERI 5.3.2014 KAUSISUUNNITELMA 2014-2015 JOUKKUEET Koko joukkueen tavoitekoko n. 2+28 (tällä hetkellä 1+22) Dux Titans D2 o Kilpailullisempi ja tavoitteellisempi harjoittelu/pelaaminen o

Lisätiedot