AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu Alkusanat:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu 25.9-1.10.2012. Alkusanat:"

Transkriptio

1 AZ Alkmaar nuorisoakatemia vierailu Alkusanat: Olin pitkään miettinyt, että kiinnostaisi mielettömästi lähteä tutustumaan ja katsomaan, että miten näitä juniorivalmennus asioita tehdään ulkomailla. Olin jo aikaisemmin vieraillut ex tempore reissulla Munchenissä sekä Bayernin ja 1860 Munchenin harjoituskeskuksissa. Ne olivat vain sellaista pintaraapaisua. Idea lähteä Hollantiin kypsyi kun pohdin sen maan kokoa suhteessa sen tuottamaan laadukkaaseen pelaajamäärään. Verrattuna monen jalkapallon suurien maiden pelaajakehitykseen Hollannin akatemiat ovat mielestäni ylivertaisia. Olin kuullut ja lukenut niistä pelkkää hyvää. Englannissa pelaajia hukataan akatemioihin tuhansia vaikka resursseja on vaikka mihin. Saksalaiset akatemiat kävivät toisena mielessä. Sen maan juniorituotanto on kovaa luokkaa.

2 Kevällä kävin mielessäni läpi eri seuroja joita kannattaisi lähestyä. Ajattelin ettei mitään suurta ja joku sellainen mikä on noussut pienestä suureksi tekijäksi. Päätin kokeilla. Olin vuosi sitten joutunut pettymään Englannin akatemioihin. Ne ei viitsinyt edes vastata mun tiedusteluviesteihin. AZ:n viesti tuli sitten kuitenkin kuukauden päästä siitä kun olin heille kirjoitellut. Viesti meni kutakuinkin niin, että tervetuloa. Itse hoidat matkat ja majoitukset. Syyskuussa kannattaa tulla. Ilmoita paivät, niin tehdään sulle jokin ohjelma. Ostin lennot samana iltana ja varasin hotellin harjoituskeskuksen ja stadionin läheltä. Ilmoitin heille, että olen tulossa.

3 Lähteminen vähän jännitti, että mikä vastaanotto sielä nyt sitten mahtaa olla. No heti kun pääsin paikalle menin seuransihteerin luo, jonka kanssa olin ollut yhteyksissä. Hän otti hyvin vastaan esitteli Laajasalolaisen koutsin kaikille akatemianvalmentajille ja akatemianjohtajalle. Lisäksi sanottiin, että kulje vapaasti. Täälä kaikki tietävät kyllä kuka sä olet. Lisäksi printattiin akatemian viiko-ohjelma käteen. Kysy jos tulee jotain kysyttävää. No aika avoimesti kaikki valmentajat ja johtaja sitten kertoivatkin asioista. Taktiikoita käytiin läpi valmentajahuoneen isolla fläppitaululla ja mulle väännettiin rautalangasta seuran visioita ja pyramidikonstruktioita. Huippureissu. Alkmaarista ja AZ Alkmaarista yleisesti Alkmaar on kaupunki luoteisessa Alankomaissa. Se sijaitsee Pohjois-Hollannin provinssissa. Alkmaarin asukasluku lähes kaksinkertaistui 1970-luvun lopun ja 1990-luvun alun välisenä aikana. Vuoden 2009 lopussa asukasluku oli Kaupunki sijaitsee hieman pääkaupunki Amsterdamista pohjoiseen. AZ Alkaar perustettiin vuonna 1967 nimellä AZ'67, kun Alkmaar'54 ja FC Zaanstreek yhdistyivät. AZ Alkmaar pelaa Alankomaiden korkeimmalla sarjatasolla Eredivisiessä ja 1980-luvuilla seura oli Cees ja Klaas Molenaar-nimisten liikemiesveljesten omistuksessa, ja se vuonna 1981 se saavutti ennenkokematonta menestystä voittamalla Alankomaiden mestaruuden ja raivaamalla tiensä UEFA-cupin loppuotteluun. Kun Molenaarit jättivät seuran, kääntyi menestyskulku huonompaan suuntaan, ja vuonna 1988 AZ tipahti alemmalla sarjatasolle luvun loppupuolella liikemies Dirk Scheringa ryhtyi panostamaan seuraan, joka vuonna 1998 nousi takaisin korkeimmalla sarjatasolle. Co Adriaansenin valmentamana kaudella AZ pelasi jälleen UEFA Cupia ja selviytyi

4 välieriin. Joukkue myös sijoittui Hollannin liigan sarjataulukossa kolmannelle sijalle, mikä tarkoitti jälleen pääsyä UEFA Cupiin. Kaudella AZ oli tiukasti mukana maansa mestaruustaistelussa ja viimeisellä kierroksella sille olisi mestaruuteen riittänyt voitto pikkuseura Excelsiorista. Se kuitenkin koki yllättävän 3-2-tappion ja näin sekä PSV että AJAX menivät ohi. Kauden päätteeksi AZ Alkmaar juhli historiansa toista Alankomaiden mestaruutta. Mestaruus varmistui jo kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä ainoan uhkaajan Amsterdam Ajaxin hävittyä ottelunsa PSV Eindhovenille. AZ:n historiiaan mahtuu myös suomalaisväriä. Seuraa ovat edustaneet mm Juha Reini, Niki Mäenpää ja Niklas Moisander. Akatemian puolella ovat uraa luoneet Joona Toivio, Toni Kolehmainen ja viimeisimpänä Hollannissa toki syntynyt, mutta Suomea edustava Thomas Lam. Hän teki juuri syyskuussa myös edustusjoukkue debyyttinsä. AZ junioriakatemia Akatemian vuosibudjetti on 1.5miljoonaa euroa. Akatemian johtajana toimii Aloys Wijnker. Hänellä on apunaan sihteeri, seitsemän ikäluokan vastuuvalmentajat, maalivahtivalmentaja, kuntovalmentaja, tutkimustyötä tekevä valmentaja, kaksi fysiota, scoutti ja sekä muuta henkilöstöä kentänhoitajia ja huoltoväkeä. Vastuuvalmentajilla on lisäksi apuvalmentajia, jotka eivät ole päätoimisia. Lisäksi valmentajat avustavat myös toisiaan harjoitusten vetämisessä. Osalla akatemian valmentajilla on myös vahva pelaajatausta. Entisiä Hollannin eredivisie pelaajia.

5 Harjoituskeskuksessa on kaksi tekonurmikentää ja kaksi nurmikenttää. Lisäksi keskuksesta löytyy pukuhuoneet joka joukkueelle, kuntosali, taukotila joka toimii myös ruokailusalina, valmentajien ja muun henkilöstön työhuoneet sekä harjoitusväline ja huoltohuoneet. Kuva taukohuoneesta. Pojat tykkäs pöytäjalkapallosta. Seinällä näkyy päivitetyt joukkueiden sarjataulukot. Kuntosalilla. Kahdella U-19 joukkueen pelaajalla menossa henkilökohtaiset treenit.

6 Akatemiassa harjoittelee u-19, u-17, u-16, u-15, u-14, u-13 ja u-12 joukkueet. Yksi pelaaja maksaa akatemialle vuodessa. Hinta sisältää kaiken. Pelaajia myös myydään muihin seuroihin kuten Ajaxiin ja PSV:hen. AZ:n akatemia on valittu kolmena vuotena peräkkäin Hollannin toiseksi parhaaksi akatemiaksi. Akatemian pääfokuksena on kouluttaa pelaajia seuran lähialuilta. Vanhemmissa ikäluokissa pelaajia myös scoutataan akatemiaan. U-12 ikäluokka rakennetaan scouttauksen ja avoimienharjoitusten perusteella. Mutta jo ennen avoimia harjoituksia akatemialla on jo selkeä kuva lähialueen lahjakkaista palloilijoista. Akatemia tunnetaan Hollannissa enemmän yksilöiden kehitämiseen tähtäävästä filosofiasta. Erotuksena Ajaxiin joka fokusoituu enemmän joukkueen menestymiseen. Aloys Wijnkersin mukaan akatemian tavoitteena on olla innovatiivinen ja seurattu. Akatemia tavoitteena on herättää kiinnostusta. Erityistä huomiota herätti pelaajien asennoituminen harjoitteluun. Pelaajat saapuivat kentälle hyvissä ajoin noin 30min ennen harjoituksia. Samantien he alkoivat tekemään hyödyllisiä harjoitteita 1v1 tilanteita, syöttelyä parin kanssa pitkiä syöttöjä ja haltuunottoja, keskityksiä ja maalintekoa. Mikäli paikalla oli jo neljä tai enemmän, niin pelaajat laittoivat omatoimisesti pienpelin käyntiin 2v2, 3v3. Kun valmentaja antoi ohjeita pelaajat olivat aivan hiljaa ja vastasivat kun kysyttiin tai jos heillä oli asiaa he viittasivat ja puhuttelivat valmentajaa nimellä valmentaja. Pelaajat osasivat käyttäytyä ja tervehtivät aina myös sitä kentänlaidalla ollutta suomalaisvalkkua. Ehkä tämä on myös kulttuurisidonnainen ja kotikasvatuksellinen asia, mutta homma toimi kuin rasvattu. Tapahtuu ennen joukkueen harjoituksia. U-12 joukkueen poika asettelee kentän valmiiksi pienpeliä varten. Kohta skulattiin 3v3.

7 Nuorisoakatemiassa pelaaja tietysti käy myös koulua. Hollanissa koulujärjestelmä mahdollistaa jo ala-kouluvaiheessa urheilupainotteiset koulut. Niin myös AZ akatemian pojat käyvät urheilupainotteista luokkaa, joka mahdollistaa heille harjoittelun esimerkiksi aamupäivisin klo Käytännössä tämä järjestyy siten, että AZ akatemialla on 8 kpl minibusseja, joilla pelaajia kuskataan harjoituksista kouluun tai sitten toistepäin mikäli harjoitukset ovat iltapäivällä. Suuntaviivat ja pelaajien kehittämisen pyramidi eli valmennuslinjaus Akateemian tekemisen taustalla vaikuttavat kaikessa tekemisessä suuntaviivat joiden mukaan pelaajia kehitetään. Visiot AZ:sta seurana, jalkapallosta ja miten sitä tulisi pelata ja visio lahjakkaasta pelaajasta. Pyramidi tarkoittaa sitä, että ennen kuin voidaan rakentaa uutta on perustan oltava vahva. Ensimmäinen on perustaidot ja toimiminen joukkueessa U-12. Seuraavaksi tulee miten harjoitellaan U-13. Pelaaja osaa toimia harjoituksissa, asetta itselleen tavoitteita ja toimia asetettujen tavoitteiden mukaisella tavalla. Kolmantana kohtana on miten pelataan U-14 ja U15. Pelaaja tuntee joukkueen pelitavan ja osaa toimia osana siinä. Neljäntenä vahvuus kentällä U-16 ja U-17. Tiedetään omat vahvuudet ja osataan havaita vastustajan heikkoudet. Voitetaan vastustaja tilaneissa. Pyramidin huipulla on miten voitetaan U-19. Miten joukkueena toimitaan kentällä, jotta voitetaan peli. Haetaan vastustajan joukkueesta heikkouksia ja hyödynnetään niitä omassa pelissä. Pelaajien kasvatus akatemiassa etenee niin, että alkuun pelaajia ohjataan kaikessa pelaajia kasvatetaan vuosivuodelta omaan vastuuseen. Pelaajista koulutetaan täydellisiä pelaajia. Siitä tarkemmin osiossa, jossa käsitellään valmentamista. Esimerkiksi edustusjoukkueen amerikkalaisvahvistus Jozy Altidore oli tullessaan niin raakile, että hän ei tiennyt miten tulisi harjoitella. Joten hänen kanssaan palattiin pyramidin toiseksi alimmalle tasolle. Samoin käy pelaajien kanssa, jotka tulevat akatemiaan muualta. Heidän tasonsa analysoidaan ja aletaan kehittämään siitä kohtaa pyramidia missä hän menee. U-19 Miten voitetaan U-17 U-16 Henkilökohtainen vahvuus kentällä U-15 U-14 Miten pelataan U-13 Miten harjoitellaan U-12 Perusta. Taidot ja toimiminen joukkueessa.

8 Visio AZ:sta seurana Visio siitä miten AZ pelaa

9 Visio lahjakkaasta pelaajasta Seuran pelitapa systeemi Joka joukkue aina edustukseen asti toteuttaa samaa pelitapaa. Hollannissa nuoret saavat U-12 ikäluokasta lähtien pelata 11v11 pelimuodolla. Pelitapa ei kuitenkaan ole niin tärkeä kuin ovat edellämainitut pyramidin periaatteet. Valmentaja voi muuttaa pelitapaa mikäli haluaa. Tärkeintä on, että pelaajista kasvaa yksilöitä, jotka kykenevät omaan ajatteluun pelissä. Tietyjä yleisiä sääntöjä myös on. Aina joku neljästä puolustajasta lähtee tukemaan hyökkäystä. Näin kolme muuta puolustajaa tiivistävät linjan kolmeen. Perus laitapuolustajien taustanousujen lisäksi myös keskuspuolustajat voivat lähteä aktiivisiin nousuihin. Silloin keskikentän keskuspelaajat tekevät hänelle tilaa siirtymällä laitoihin. Näin saadaan luotua ylivoimatilanteita ja näin ollen ryhmitys usein muuttuukin hyökätessä tai jne. Tärkeänä pelillisenä periaatteena on hyödyntää tilaa ja luoda ylivoimia kentälle. Muutoin peli pidetään helppona. Pallo maassa ja sitä liikutetaan nopeasti. (ei juuri yli neljää kosketusta käytetty per pelaaja) Tarkoituksena saada aikaan diagonaalisyöttöjä, koska silloin on helpointa jatkaa peliä eteenpäin. Tiivistettynä pelaaminen on tyhjäntilan tekemistä ja ylivoimatilanteiden luomista ja niiden ratkaisua. Puolustuspelaaminen perustuu normaaliin aluepelaamiseen ja agressiiviseen ja aktiiviseen prässiin. Mikäli se ei onnistu, niin sitten tukitaan oman alueen keskusta. Eli ihan perus puolustuspelin periaatteet.

10 U-19 AZ-PSV. PSV:n oikealla puolustajalla on vaihtoehdot vähissä. Harjoittelu viikolla 39 Harjoitusten kesto vaihtelee 60min-120min riippuen viikko-ohjelmasta myös U-12 joukkueella. Joukkueet harjoittelivat seuraavasti: U-19 Maanantai: klo Henkilökohtainen harjoittelu kahdessa ryhmässä klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: klo Henkilökohtainen voimaharjoittelu (fysion laatima) Torstai: klo Voimaharjoittelu klo Ryhmätyöskentelyä klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-PSV A1 Sunnuntai: Vapaa

11 U-17 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus klo Voima/Tekniikkaharjoitukset (ensiksi salilla ja sitten pelipaikkakohtaisia harjoitteita) Keskiviikko: klo Voimaharjoittelua Torstai: klo Joukkueharjoitus klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo Almere City B1-AZ Sunnuntai: Vapaa U-16 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo Joukkueharjoitus (tekninen) klo Joukkueharjoitus (taktinen) Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo Vitesse/AGOVV-AZ Sunnuntai: Vapaa U-15 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo Aluejoukkueharjoitus Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-Ajax C1 Sunnuntai: Vapaa

12 U-14 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo AZ-SVW'27 Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo AZ-FC Volendam Sunnuntai: Vapaa U-13 Maanantai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Tiistai: klo Joukkueharjoitus Keskiviikko: Vapaa Torstai: klo 8.00 Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus Lauantai: klo ADO Den Haag D1-AZ Sunnuntai: Vapaa U-12 Maanantai: klo Joukkueharjoitus Tiistai: Vapaa Keskiviikko: klo Joukkueharjoitus Torstai: klo Joukkueharjoitus Perjantai: klo Joukkueharjoitus + ryhmätyöskentelyä psyykkinen valmennus Lauantai: klo Roda'23 D1-AZ Sunnuntai: Vapaa

13 Valmentaminen Harjoituksia on joko teknisiä tai joukkuetaktisia. Teknisissä harjoituksissa valmentaja ohjeistaa pelaajaa saamaan aikaan oikeita suorituksia. Harjoitusten lopussa opetellut tekniset asiat vietiin käytäntöön eli peliin. Jos vaikka harjoiteltiin 1v1 ratkaisuja, niin sitten lopussa pelattiin 2v2 pelejä nopeilla vaihdoilla niin, että pelaajat olisivat tarpeeksi freessejä 100% suoritukseen. Joukkuetaktisissa harjoituksissa valmentajan tehtävänä on kysellä pelaajilta eri vaihtoehdoista. Pelaajista halutaan rakentaa itse ajattelevia. Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia ovaltamaan asioita. Taktisissa harjoituksissa oli tapana olla sovellettuja pelejä, jotka rytmitettiin niin, että niissä pysyi tempo korkealla. Tauoilla pelistä keskusteltiin pelaajien kanssa ja esitettiin heille kysymyksiä. Otteluissa valmentajat eivät käytännössä ohjeista kenttätapahtumia lainkaan. Katsovat ja analysoivat näkemäänsä. Tähän ainakin pyrittiin ohjeita kyllä tuli. Pelikatkot valmentajat käytivät hyvin hyväkseen ja pyysivät tiettyjä pelaajia lähelleen antaakseen ohjeistusta. Joukkueilla on yksi vastuuvalmentaja. Vastuuvalmentajalla on apunaan harjoituksesta riippuen toinen valmentaja toisesta ikäluokasta tai fysiikkavalmentaja vetämässä taitavuusharjoitteita. Toisinaan valmentaja veti myös harjoitukset yksin. Jokaisella joukkueella oli ottelutapahtumissa paikalla eräänlainen joukkueenjohtaja ja tietenkin huoltaja. AZ perustaa pelinsä ja harjoittelunsa jakamalla kentän neljäänosaan. Hyökkäyssuunta H1, H2, H3 ja H4 sekä puolustussuunta P4, P3, P2 ja P1. Harjoitussuunnitelmassa jokaista osa-aluetta käydään läpi 2vko. Harjoitusten pääpaino on saada pelipaikkojen pelaajat toimimaan keskenään yksinkertaistettujen pelien avulla. Esimerkiksi H4 Pelinavausharjoite puolustajille on samalla P4 puolustusharjoite hyökkääjille. H3 harjoitteet on tarkoitettu keskikikentän keskikaistan pelaajille. Hyvänä harjoitteena tähän käytetään syvyyspeliä 3v3+päädyissä jokerit. Samoin ison kentänpeli 8v8, jossa hyökkäysalueen kulmat on rajattu pois.

14 Valmentajien ja pelaajien keskustelua pelistä. Maalivahdeille vedettiin omat harjoitukset ennen joukkueenharjoituksia. Harjoittelussa otetaan myös huomioon pelipaikkakohtaisuus, pelaajat tekevät kentällä hänen pelipaikalleen ominaisia asioita ryhmissä. Hyökkäyspään yhteistyötä sekä teknistä suoritusvarmuutta hiotaan ihan perus syöttö, keskitys ja maalintekokuvioilla. Maalintekoa harjoittelevat hyökkääjät. Puolustajien teknisiä ominaisuuksia parannetaan pääpeli- ja 1v1 harjoitteilla. Maalivahdeliilla on yleensä omat harjoitukset ennen varsinaisia joukkueharjoituksia.

15 Kuukaudenpelaaja Taukohuoneesta.

16 AZ:n pelifilosofia Pelaajia valmennetaan myös muullakin tapaa kokonaisvaltaisesti. Psyykkistä valmennusta aiheena mm miten käsitellä stressiä ja painetta. Pelaajilla on erilaista workshoppeja eri aiheista. U-17 ikäluokasta ylöspäin harjoitellaan painoilla voimaharjoittelua, pelaajilla on myös koulutusta moneen tarpeelliseen arkipäiväiseen toimintaan. Ravintovalmennusta, nesteytystä ja levon suhdetta harjoitteluun yms. Ja kuulemma viime kesänä U-19 ikäluokka kävi kotitaloustunneilla. Pelaajista kehitetään yksilöitä jotka pystyvät omatoimisesti toimimaan ja pitämään itse itsensä pelikunnossa kaikissa olosuhteissa. Pelaajan tulee osata toimimaan ja järjestämään oma toimintansa niin, että hän pystyy antamaan parhaansa harjoituksissa ja otteluissa. Tavoittena Wijnkersin sanojen mukaan we want to make complete players. Jokaisen pelaajan tulee antaa itsestään harjoituksissa ja otteluissa 100%.

17 Yleisiä huomioita Harjoituksissa ja otteluissa oli kova tempo ja intensiteetti. Pelaajat pelasivat kovaa. U-13 otelussa vastustajalta loukkaantui 3 pelaajaa. Tuomarit sallivat kovaa pelaamisen ei siis tietenkään mitään sikamaisuuksia, mutta rehtiä yrittämistä ja pelaamista. Tilanteet pelattiin loppuun. Tässäkin on ero suomeen. Harjoituksissa tempoa pidettiin yllä rytmityksellä ja niin, että suoritukset tehtiin palautuneena. Silloin kun tavoitteena oli saada aikaan teknisesti hyviä suorituksia. Viikkoohjelmointiin vaikuttivat tietenkin se, että miten joukkuetta oli kuormitettu. Harjoittelu tähtäsi otteluun. Jokaiselle pelaajalle pyrittiin takaamaan yksi ottelu viikossa järjestämällä harjoitusotteluita ja tietenkin vuotta vanhempia lähialueen joukkueita vastaan. Pelaajien ja joukkueen heikkouksista tehtiin huomioita ja niihin puututtiin harjoituksissa. Henkilökohtaiset valmentajan kanssa tehdyt pelipaikkakohtaiset tekniset harjoitteet. Sekä otteluista saadun informaation mukaan yhdessä U-16 joukkueen harjoituksissa pelattiin pienpeliä 3v3+jokeri. Siinä tavoitteena oli parantaa joukkueen heikkoa rajaheittotaitoa. Vastustajalle oli valmentajan mukaan päätynyt pallo rajaheittojen seurauksena liian paljon. Eroa suomeen ei ole suunnitelluissa harjoitteissa vaan samoja asioita tääläkin tehdään. Eroa on laadussa ja temmossa. Tietenkin yksilöt ovat joukkueeseen valittuja ja huippupoikia ikäryhmässään. Toki valmennuksessa on enemmän resursseja ja aikaa tehdä työtä. Huippuolosuhteissa harjoitteleminen ilman paineistavaa kiirettä harjoitusvuoron päättymisestä ei ole. Kentällä on aikaa tehdä työtä rauhassa pelaajien kanssa vuorovaikutuksessa.

18 U-12 pojat fysiikkavalmentajan vetämissä alkulämmöissä. Tässä harjoiteltiin juoksutekniikkaa. U-16 se rajaheitto treeni

19 Tulevaisuus Akatemialle on tulossa yhdessä edustusjoukkueen kanssa uusi harjoituskeskus, jossa olisi modernit tilat ja kahdeksan harjoituskenttää. Mielenkiintoista seurata kymmenen vuoden aikajanalla mihin tässä prosessissa päädytään. Murtautuuko AZ lopullisesti Hollannin niin vakiintuneeseen TOP 3:seen (Ajax, PSV ja Feyenoord) toki Twentessä ollaan aika lähellä kärkeä. Ainakin se on varma, että akatemiasta kasvaa laadukkaita pelaajia. Akatemian kasvatteja, jotka ovat tehneet edustusjoukkue esiintymisen.

20 Hätäinen otos Erwin Koemanista Törmäsin Erwiniin aikaisemmin hotellin hississä. Waalwijik:n joukkue yöpyi samassa hotellissa ennen peliään AZ:ia vastaan. Pitkiä noi pelireissut ja varsinkin välimatkat Hollannissa... Aloys Wijnkersille annoin muuten LPS:n viirin. Mielenkiinnolla hän kyseli seurasta ja mistä kaupungista ja millä tasolla LPS pelaa. Juteltiin suomalaisesta jalkapallosta ja jotain tuttuja hänelläkin oli suomesta akatemiassa käyneiden pelaajien lisäksi. Job Dragtsma toimi aikaisemmin AZ:n apuvalmentajana. Akatemian scoutti kyseli multa Juha Reinin vointia. Kerroin että Juha on nykyään kommentaattorina tv:ssä ja että hänellä on aina vahvat mielipiteet asioihin. Siihen scoutti totesi että probably not so positive comments.

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta Mika Lehkosuo KIRJE PELAAJILLE Moi Pelaajat, Pelirohkeus on sana joka usein esiintyy, kun kuvataan meidän pelitapaamme ja ajatteluamme jalkapallon

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta

P04 VANHEMPAINILTA. Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta P04 VANHEMPAINILTA Kausi 2015 Rahankäyttö Valmennus & Huolto Uudet harjoitusvuorot Tuleva toiminta 06.10.2015 FC Wild P04 kausi 2015 1.10.2014 30.9.2015 26 pelaajaa 6 147 Turnausta harjoituskertaa 2 Joukkuetta

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Marraskuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne)

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia PELAAJAPROFIILI Yksilökeskeinen valmennusfilosofia Suomen Palloliitto on määritellyt: "Yksilökeskeisellä valmennusfilosofialla tarkoitetaan valmentajan ja pelaajan välistä vuorovaikutusta ja toimintaa,

Lisätiedot

Palaute joukkueen toiminnasta

Palaute joukkueen toiminnasta Pelikirja Vanhemmille Toimintakausi 2017-2018 Vanhemmat: SÄÄNNÖT VANHEMMILLE - Huolehtivat, että pelaajat ilmoittautuvat tapahtumiin nimenhuudossa https://nimenhuuto.com/ - Huolehtivat, että pelaajilla

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003

SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere Haavikatsastukset Lokakuu 2015 Pojat D12, 2004 Tytöt D12/13, 2004/2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto

Lisätiedot

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003

SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere Haaviharjoitukset Marraskuu 2015 Pojat D13, 2003 SPL Tampere, haavitoiminta Painopistealueet Kaikilla Havainnointi (pää pyörii, löydä tila, ennakoi seuraava tilanne) Tilanteenvaihto (pallo

Lisätiedot

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme

Kesäkausi, täältätullaan. Me kehitämme - Me menestymme Kesäkausi, täältätullaan Joukkuejako, alkuehdot Poikia 50 kpl Pelaajamäärä kasvanut talvikauden lopussa huomattavasti Röllin suositus pelaajamääräksi otteluun: 10 poikaa Talvikauden kokemus: ilmoittautuneet

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

IF Sibbo-Vargarna r.f.

IF Sibbo-Vargarna r.f. IF Sibbo-Vargarna r.f. Valmennuksen tavoitteet eri ikäluokissa IKÄ TAVOITE SISÄLTÖ ± 7 4 v 4 5 v 5 PALLON HALLITSEMINEN: minä ja pallo pallokosketus pallon hallinta potkut PIENPELIT, TAITOPELIT: suunta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Harjoittelun painopistealueet

Harjoittelun painopistealueet Harjoittelun painopistealueet Perustaito/pallonhallinta Perustaitoharjoitteet eivät saa olla irrallinen osa harjoittelua vaan niiden sisällöt tulee liittää aina kiinteästi itse peliin ja pelin vaatimiin

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

B-Joukkue - Pelaajapalaveri

B-Joukkue - Pelaajapalaveri B-Joukkue - Pelaajapalaveri 12.5.2016 B-joukkueen pelaajat + toimihenkilöt Jääkiekkoliiton Arvot B-joukkueen Arvot B-joukkueen Tavoite Pelaajien toiveet Harjoittelu Pelaaminen Harjoittelu ja säännöt Pelaaminen

Lisätiedot

FC Honka. 2007 Ikäluokkamalli

FC Honka. 2007 Ikäluokkamalli FC Honka 2007 Ikäluokkamalli Innopoli 29.10.2014 Organisaatiokaavio (2014-2015) Urheilullinen ja valmennuksellinen vastuu. Mukana säännöllisesti kaikkien ryhmien tapahtumissa. 07 ikäluokan johtoryhmä Ikäluokkavastaava

Lisätiedot

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko

E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko E-valmentajakoulutus Tuomas Mokko 28.11. Riihimäki E-valmentajakoulutus Pelaaja ja peli keskiössä Miten pelaaja ja peli ovat keskiössä? Yksilökeskeinen valmentaminen Pelin kautta oppiminen Peli-ilon ilmapiiri

Lisätiedot

Lasten valmennuskoulutus uudistuu

Lasten valmennuskoulutus uudistuu Lasten valmennuskoulutus uudistuu E taso päivittyi 2013 selviytymispaketti Luo innostava ja turvallinen ilmapiiri Kannusta omaehtoiseen harjoitteluun Pelaa paljon harjoituksissa (pelin kautta oppiminen

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN

JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN JUNIOREIDEN KARSINTASARJAT VALTAKUNNALLISIIN SARJOIHIN B-nuorten alueellinen Mestiksen karsintasarja (36 joukkuetta, 6 lohkoa) Etelän kiintiö on kahdeksan (8) joukkuetta mikäli joukkueita ilmoittautuu

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

Maskun Palloseuran valmennuslinja

Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinja Maskun Palloseuran valmennuslinjaus on tarkoitettu kaikkien juniorijoukkueiden valmentajien avuksi ja tueksi. Seuran valmennusta yhtenäistetään. Tällä taataan jokaiselle

Lisätiedot

Sibbo Vargarnan (P02) Toimintasuunnitelma 2015

Sibbo Vargarnan (P02) Toimintasuunnitelma 2015 1.Valmentajat : Ari Isomäki isomaki.ari@gmail.com Tiistaisin ja joskus sunnuntaisin Magnus Sundman Magnus.Sundman@hotmail.fi(vastuuvalmentaja) Tiistai ja joskus sunnuntaisin(huhtikuuhun asti) Aki Räsänen

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Rangers Ahmat pojat -04

Rangers Ahmat pojat -04 Rangers Ahmat pojat -04 Vanhempainkokous 17.5.2016 Agenda Joukkueen nopea tilanne katsaus ja suunnitelma kaudelle 2016-2017 Ensi kauden valmennuskuviot Kesävuorot ja harjoittelu Miten edetään? Ahmat kaudella

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA)

OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) OHJEITA VALMENTAJILLE/ JOUKKUEENJOHTAJILLE TEHTÄVÄT ENNEN FBA TAPAHTUMAA - PELAAJIEN LISÄYS - JOUKKUETAPAHTUMIEN LISÄYS (VALMENTAJA) MYEERIKKILÄ FBA TOIMINNASSA MyEerikkilä on Eerikkilän Urheiluopiston

Lisätiedot

LIITE 2. Suomen Palloliitto SUOMEN PALLOLIITTO MAAJOUKKUEEN PELITAPA. U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet

LIITE 2. Suomen Palloliitto SUOMEN PALLOLIITTO MAAJOUKKUEEN PELITAPA. U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet LIITE 2 SUOMEN PALLOLIITTO Suomen Palloliitto MAAJOUKKUEEN PELITAPA U21 maajoukkue Poikien U15-U19 maajoukkueet PELITAVAN AVAINASIAT 1. TILANTEENVAIHDOT 2. KOLLEKTIIVINEN PUOLUSTUSPELI 3. PALLONHALLINTA

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti. Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia

Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti. Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia Sami Hyypiä Akatemian kehittymisen seurantakonsepti Hannele Forsman Sami Hyypiä Akatemia Miksi kokonaisvaltaisen kehittymisen seuranta konsepti I? Yksilön kehittämisnäkökulma Faktaa Oman osaamisen tasosta

Lisätiedot

Pelin kautta oppiminen

Pelin kautta oppiminen Pelin kautta oppiminen Suunnittele PELI Suunnittele E11-ikäluokalle sopiva peli Valitse pelille AIHE, joka on ikäluokalle tärkeä Mieti ainakin seuraavat asiat Montako maalia ja miten sijoitettu Miten maali

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja

OLS Jalkapallo. OLS Kaupunkisarja OLS Jalkapallo OLS Kaupunkisarja OLS Kaupunkisarjassa lapsi pääsee aloittamaan jalkapalloharrastuksen lähellä kotia. Muut harrastukset vs. OLS Kaupunkisarja Kaupunkisarjatoiminnan lisäksi lapsilla pitää

Lisätiedot

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 MEIDÄN PELIN PRIORITEETIT = TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen

Lisätiedot

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous

Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringeten Reilu Peli periaatteet 12.11.2011 Suomen Ringetteliiton syyskokous Ringette on suurenmoinen peli. Se tarjoaa parhaimmillaan mukana oleville ympäristön, jossa opitaan voittamaan ja häviämään sekä

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa P09 vanhempainilta 25.11.2015 P09 vanhempainilta Asialista Seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Maksut Toimihenkilöt Viestinnän käytännöt FC REIPAS Iloa, Innostumista,

Lisätiedot

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY

RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016. 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY RANTALENTISSÄÄNNÖT 2016 Rantalentisturnaus 9.7.2016 15.6.2016 Paukarlahden kyläyhdistys RY Sisällys 1. TURNAUKSEN TARKOITUS... 2 2. OTTELUJÄRJESTELMÄ... 2 3. JOUKKUEEN KOKOONPANO JA VAIHTOPELAAJIEN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

Mika Riutto Valmennuspäällikkö SPL Helsingin piiri

Mika Riutto Valmennuspäällikkö SPL Helsingin piiri VALMENTAJATUTKIMUS KARTOITTAMAAN Suomalaisen SEUROJEN jalkapallon VALMENTAJIEN KOULUTUSTASOJA, toimintastrategia TARVETTA JA HALUKKUUTTA 2010-2013 KOULUTUKSEEN HELSINGIN PIIRISSÄ Mika Riutto Valmennuspäällikkö

Lisätiedot

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Ohjelma D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Sisältö: D-valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssin kuusi

Lisätiedot

Mitä Miksi Miten Milloin

Mitä Miksi Miten Milloin Mitä PPJ perustaa -02 syntyneille kilpajoukkueen, josta tulee seuran -02 ikäluokkaan uusi joukkue Kaupunginosajoukkueet Larussa, Eirassa ja Ruohiksessa jatkavat toimintaansa kuten ennenkin Kilpajoukkueesta

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

Mikkelin Kampparit ry

Mikkelin Kampparit ry Mikkelin Kampparit ry Junnuopas 2015 Sisältö: 1. Mikkelin Kampparit ry - Organisaatio 2. Yleistä junioritoiminnasta - Toiminta-ajatus - Tavoite - Arvot - Strategia 3. Talous 4. Varusteet 5. Motorisen kehityksen

Lisätiedot

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle!

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Tarve kyky- ja taitokoulutoiminnalle on suuri! Pelaajat haluavat oppia enemmän, kokea pätevyyttä, haasteita ja onnistumisia. Vanhemmat haluavat lapsensa oppivan

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

TAITO TARTTUU TREENAAMALLA!

TAITO TARTTUU TREENAAMALLA! TAITO TARTTUU TREENAAMALLA! TAIDON OPPIMINEN TAITO TARTTUU TAITOTASON VAIHEET Suunnittele harjoitus 1, jossa on neljä osiota omalle joukkueellesi - (Pohdi mitä harjoitteita käyttäisit samaan harjoitteluun

Lisätiedot

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi. 14 Tärkeitä on joka alueella: Aluepeli Näkökenttäpeli Kakkospallot Äänenkäyttö Liikkuminen ilman palloa Periksiantamattomuus Pallo liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella. Kavereiden auttaminen Taktiikan

Lisätiedot

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain Haukiputaan Pallo Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain 1.1.2013 Seuran tavoitteet Mahdollistaa kilpa- ja harrastepelaaminen * Kilpatoiminnassa pelaaja sitoutuu osallistumaan joukkueen

Lisätiedot

FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10,

FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10, FC HONKA AKATEMIA 06 ECKERÖ ACADEMY CAMP U10, 12.2 14.2.2016 Marraskuisen Eckerön turnauksen jatkoksi joukkueemme toinen puolikas osallistui helmikuussa Eckerö Academy Camp tapahtumaan. Turnaus oli tälläkin

Lisätiedot

Suomi-USA yhteistyö Suomen Jääkiekkoliitto / USA yhteistyö 1

Suomi-USA yhteistyö Suomen Jääkiekkoliitto / USA yhteistyö 1 Suomi-USA yhteistyö 2015 20.1.2016 Suomen Jääkiekkoliitto / USA yhteistyö 1 YHTEISTYÖN LÄHTÖKOHDAT Kahden jääkiekkoliiton yhteistyö, jotta molempien jääkiekkoa pystytään kehittämään Yhteistyön ensimmäinen

Lisätiedot

HVS Kysely 0-20v Tulokset

HVS Kysely 0-20v Tulokset WORKING DRAFT Last Modified 2015-04-23 19:16 FLE Standard Time Printed HVS Kysely 0-20v Tulokset 04-2015 Harri Heliövaara Kimmo Karviala Harri Leiviskä Sisällysluettelo Kysymykset Vastaajaprofiili Tulokset

Lisätiedot

GrIFK vanhempainilta GrIFK Arto Tuohisto-Kokko 1

GrIFK vanhempainilta GrIFK Arto Tuohisto-Kokko 1 GrIFK vanhempainilta GrIFK-06 25.10.2011 Arto Tuohisto-Kokko 1 Aiheita 25.10.2011: Ikäluokkakatsaus; missä mennään Juniorivalmennuksen TAITO- tavoitteita Kausisuunnitelmat 2011-2012 Ajankohtaista: Uudet

Lisätiedot

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa.

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. URHEILUTOIMINTA Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. On tärkeää, että toimintaa ohjaa yhteisöllisyys ja innostava ilmapiiri.

Lisätiedot

FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet

FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet FC Raahe Tasoryhmät ja Tasojoukkueet... 1 Arviontiperusteet tasojoukkueiden muodostamiseksi... 3 MOTIVAATIO... 3 PERUSTAITO... 3 TAITAVUUS... 3 PELIKÄSITYS... 3 FYSIIKKA...

Lisätiedot

ACK Maalivahtivalmennuslinja

ACK Maalivahtivalmennuslinja ACK Maalivahtivalmennuslinja 10.10.2016 Joonas Salmimäki ACK Maalivahtivalmentaja PELISÄÄNNÖT 1. Asenne ja halu kehittyä hyväksi maalivahdiksi 2. Kunnioitus valmentajaa, muita pelaajia ja maalivahteja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

KAUSI TÄHÄN ASTI. Polttavat kysymykset. Taitokoulun huono hyödyntäminen!!?? Omalla ajalla tehty harjoittelu? Pelataan paljon pelataanko liikaa?

KAUSI TÄHÄN ASTI. Polttavat kysymykset. Taitokoulun huono hyödyntäminen!!?? Omalla ajalla tehty harjoittelu? Pelataan paljon pelataanko liikaa? KAUSI TÄHÄN ASTI Harjoittelussa talvikaudella Fysiikkaa kahdessa harjoitteessa/vko + Pasilan treenit Palloharjoitukset 2 Killeriä + alakerta ja Futsal Hippoksella Pääpaino edelleen pallollisten yksilötaitojen

Lisätiedot

C2-D2 Final Four-turnaukset

C2-D2 Final Four-turnaukset C2-D2 Final Four-turnaukset 1.4 3.4.2016 C2 AA Lohko 1 C2 AA Lohko 1 Final Four-turnaus pelataan Malmin Jäähallissa Helsingissä 1.4 3.4.2016. Turnaukseen C2 AA Lohko 1 neljä parasta joukkuetta Välierät

Lisätiedot

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen 1 Kenelle: LePan ikäluokille E11-F7 (01-05 syntyneet), tytöissä ja pojissa. Miksi: Harjoittelun

Lisätiedot

Kuvassa ( a) A2 näyttää tukevan oikeassa. A) Väärin. kulmassa, mutta hänen näkökenttänsä on rajoitetunut 90 asteeseen. D1. Tämä on väärin. A1.

Kuvassa ( a) A2 näyttää tukevan oikeassa. A) Väärin. kulmassa, mutta hänen näkökenttänsä on rajoitetunut 90 asteeseen. D1. Tämä on väärin. A1. 23 Syötöt ja Tukeminen Mahdollisimman laaja näkökenttä eteenpäin on hyvin tärkeää, sillä tukemassa oleva pelaaja todennäköisesti tulee muuttamaan hyökkäyksen suuntaa. Hänen tulee harkita ristisyöttöä eteenpäin.

Lisätiedot

3m-5m. T: kuljettaminen, kääntyminen Kenttä: ¼ tai liikuntasali

3m-5m. T: kuljettaminen, kääntyminen Kenttä: ¼ tai liikuntasali Kenttäalue: LIIKUNTASALI tai ¼ tekonurmikenttä JA KÄÄNTYMINEN 3m-5m 5m 5m 3m-5m TAITO A (0 ): kääntyminen kuljettaminen merkkikiekolle, pysähtyminen ja kääntyminen seuraavaa merkkiä kohti kääntyminen ilman

Lisätiedot

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle

Visio Vision toteuttamiseksi seura on luonut toimintafilosofian, joka toimii pohjana kaikelle tekemiselle Visio 2025 Rovaniemen Palloseuran juniorityön visiona kasvattaa systemaattisesti pelaajia omaan edustusjoukkueeseen ja kansainvälisille kentille alkaen vuodesta 2025 Vision toteuttamiseksi seura on luonut

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA

Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA Blues Juniors G1 07 KAUSISUUNNITELMA JOUKKUEENJOHTAJA: Kimmo Ahlfors 040-5327279 kimmo.ahlfors@merasol.fi VARAJOJO: Mika Kaarto 040-7588858 mika.kaarto@orkla.fi VASTUUVALMENTAJA: Saku Romo 050-4117145

Lisätiedot

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015

KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT 2014-2015 MUUTOKSET 4.3. Pelaajasiirtojen aikarajat Pelaajasiirtoja voidaan kausittain tehdä B-G juniori-ikäisissä seuraavina aikoina: 1.5. 30.6. vapaa siirtoaika

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

Menneentalvenlumia. Me kehitämme - Me menestymme

Menneentalvenlumia. Me kehitämme - Me menestymme Menneentalvenlumia Harjoittelumäärättalvikaudella Kuukausi Halli Sali Juoksu Taitokoulu Marraskuu Joulukuu Tammikuu Helmikuu Maaliskuu 5 kpl 8,0 h 5,0 h 6 kpl 8,5 h 2 kpl 3,0h 5 kpl 8,5 h 21 kpl 33,0 h

Lisätiedot

YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU

YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU YKSILÖN TEKNIS-TAKTISET VALMIUDET JA PELIN OPPIMINEN PELITILANNEROOLI AJATTELU Taitavuuden osatekijät Pelitaidot Peli Lajitekninen osaaminen Joukkueen pelitapa / - taktiikka Yksilön teknis taktisista valmiuksista

Lisätiedot

Valmennuksen Linjaukset 2010. Pelitaktiikka

Valmennuksen Linjaukset 2010. Pelitaktiikka Valmennuksen Linjaukset 2010 elitaktiikka Salon Viesti Lentopallo Toiminnan linjaukset Lajivalmennuksen linjaus Fyysisen valmennuksen linjaus Viesti 2013 Visio / Strategia Toimintasuunnitelma Taktiikkalinjaus

Lisätiedot

JÄÄPALLOILIJAN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA

JÄÄPALLOILIJAN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA JÄÄPALLOILIJAN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA SUOMEN JÄÄPALLOLII170 r.y. OLYMPIASTADION, ETELÄKAARRE 00250HELSINKI JÄÄPALLOILIJAN HARJOITUSPÄIVÄKIRJA Teemalla:"Iloa ja terveyttä jääpallosta" Tämä kirja on tarkoitettu

Lisätiedot

VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA

VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA VPS VALMENNUSLINJAN SISÄLTÖ KOKONAISVALTAINEN JA YKSILÖKESKEINEN VALMENTAMINEN VPS:SSA PELAAJAKEHITYKSEN TAVOITTEET IKÄKAUSIKOHTAINEN HARJOITTELU JA PAINOPISTEALUEET VPS

Lisätiedot

Toni Korkeakunnas. Gnistan, FC Hämeenlinna, Gnistan, FC Viikingit, Suomi U19, MYPA ja FC Lahti. copyright Toni Korkeakunnas

Toni Korkeakunnas. Gnistan, FC Hämeenlinna, Gnistan, FC Viikingit, Suomi U19, MYPA ja FC Lahti. copyright Toni Korkeakunnas Toni Korkeakunnas Yo-merkonomi, kasvatustieteen maisteri ja UEFA pro - valmentaja Luokanopettaja 1996-2002 SPL Uusimaan Valmennuspäällikkö 2004-2010 Valmentajana (14.v.) 1999-2004 ja 2007- Gnistan, FC

Lisätiedot

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Maailma on täynnä erilaisia polkuja Huipulle on monta erilaista tietä Huippu-urheiluikä ja sen merkitys harjoittelussa Monipuolinen liikunta Miksi?

Lisätiedot

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa

FC REIPAS. Iloa Innostumista Intohimoa FC REIPAS Iloa Innostumista Intohimoa T09-10 vanhempainilta 8.1.2017 T09-10 vanhempainilta Asialista Lyhyt seuraesittely Kauden toimintasuunnitelma Viestinnän käytännöt Maksut Toimihenkilöt FC REIPAS Iloa

Lisätiedot

TPV Strategia - Päivitys

TPV Strategia - Päivitys TPV 2017 Strategia - Päivitys 2016-6.12.2015 TPV:n arvot 1. Tavoitteellisuus 2. Positiivisuus 3. Vastuullisuus 4.!loisuus! Mihin toimintamme perustuu? Visio 2017 Tähtien tekijä - TPV toimii monipuolisesti

Lisätiedot

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LÄHTÖKOHDAT Ikäluokka=joukkue vaatii myös eriyttämistä yksilötasolla, jokaiselle sopivia haasteita. Pelaajien taitotaso noussut vaatii myös pelaajien yksilöllisen

Lisätiedot

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT

VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT VANHEMMAT JA RYHMÄN VASTUUHENKILÖT Välitämme ja vastaamme lapsesta, asetamme rajat Ohjaamme lapsiamme omatoimisuuteen Pyrimme kasvattamaan lapsiamme terveisiin elämäntapoihin huom! Esimerkin voima :) Tarjoamme

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU E1 - D2

PELAAJAPOLKU E1 - D2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU E1 - D2 D2 KAKSI RYHMÄÄ, PUNAINEN/VALKOINEN E1 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA

Lisätiedot

MAALIVAHTISEMINAARI 3-4.1-16

MAALIVAHTISEMINAARI 3-4.1-16 KARI TAKKO Dallasin Euroopan kykyjen etsinnän päällikkö Peliura Pelasin ensimmäisen liigaotteluni 16-vuotiaana Ässissä 12/78 Lukkoa vastaan ja sain NHL-varauksen Quebec Nordiquesiin 1980, mutta en tehnyt

Lisätiedot

ICC Europe Howzat Text Finnish Version

ICC Europe Howzat Text Finnish Version ICC Europe Howzat Text Finnish Version Welcome to Howzat Text... Tervetuloa Howzatiin! Englannin ja Walesin krikettiliitto ECB:n valmentajakoulutus ja Euroopan krikettiliitto ICC Europe haluavat tarjota

Lisätiedot

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA?

PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? PELAAJAKEHITYS MILLAISEN URAN PELAAJA SEURASSAMME SAA? tiistai 30. kesäkuuta 2015 Sisällysluettelo Saatteeksi... 1 Pelaajanpolku... 2 Tyrvisliiga... 2 Ikäkausijoukkueet... 4 F-9... 4 E-10 (pojat/tytöt)...

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun

Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun Vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun PPJ 02 Kausi 2014-2015 Harjoitteet Alkulämmittely Juokse pallon kanssa vähintään 3 min. Tee erilaisia aktivoivia liikkeitä, joita teemme myös joukkueen alkulämmittelyssä.

Lisätiedot

Tässä lyhyesti joukkueittemme tämän hetkiset pelisarjat kevätkierroksella. Käy katsomassa tarkemmin joukkueiden nettisivuilta.

Tässä lyhyesti joukkueittemme tämän hetkiset pelisarjat kevätkierroksella. Käy katsomassa tarkemmin joukkueiden nettisivuilta. Tässä luettavaksesi tämän vuoden toinen Palloviesti-tiedote. Liedon Pallon joukkueiden sarjat ovat alkaneet ja ottelutuloksia on nähtävissä LiePan nettisivuilla kunkin joukkueen omissa osioissa. Tässä

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot