Case: Marckwortin kouluttajakoulutusta Tapiolassa Marckwortin kouluttajakoulutus antoi eväitä Tapiola-ryhmän järjestelmäkoulutukseen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Case: Marckwortin kouluttajakoulutusta Tapiolassa Marckwortin kouluttajakoulutus antoi eväitä Tapiola-ryhmän järjestelmäkoulutukseen."

Transkriptio

1 Tässä numerossa: Case: Marckwortin kouluttajakoulutusta Tapiolassa Marckwortin kouluttajakoulutus antoi eväitä Tapiola-ryhmän järjestelmäkoulutukseen. Ajankohtaista: Menestyskirjailija, konsultti Paul R. Timm pitää seminaarin Helsingissä 15. toukokuuta Seminaarin aiheena asiakkaiden ja työntekijöiden sitouttaminen Varmista seminaaripaikkasi ajoissa! Kielikoulutuksen kesätarjous Kesä-elokuussa tarjoamme kielikurssit ja kielten seminaaripäivät edullisin kesähinnoin: Apua kielipulmiin Kielikorjaamolta Marckwortin uusi Kielikorjaamo-etäpalvelu on suunniteltu vastaamaan arkisessa työssä eteen tuleviin kielipulmiin. Lisätietoa palvelusta tässä Newsletterissä. Yksityis- ja pariopetus: alv 22 % / 20 oppitunnin kurssi Ryhmäopetus (3-8 hlöä): alv 22 % / 20 oppitunnin kurssi Kielten seminaaripäivät ryhmille: alv 22 % / päivä Varaukset ja tiedustelut: Sara Korhonen , Marckwort muuttaa uusiin tiloihin toukokuun lopussa Marckwortin tilat muuttavat Espoon Westendiin, upouusiin tiloihin! Hyvästit Erottajan toimistolle jätetään 29.5., ja toiminta uusissa tiloissa alkaa välittömästi. Muutto ei aiheuta huomattavia katkoksia tavoitettavuuteemme alkaen osoitteemme on Westendinkatu 7, Leadership House, Espoo. Puhelinnumeromme ja s-postiosoitteemme pysyvät ennallaan. Pidämme asiakkaamme sekä Internet-sivumme ajan tasalla kaikista tärkeistä muutoksista. Leadership House on hyvien kulkuyhteyksien päässä sijaitseva koulutus-, valmennus- ja konsultointialan yrityksiin keskittynyt talo. Käytössämme on 8 nykyaikaista huonetta oppitunteja varten, auditorio suurempia tilaisuuksia silmällä pitäen sekä iso parkkipaikka vierailijoille. Tervetuloa tutustumaan! Onko mielessäsi jo muuttoon liittyvää kysyttävää? Kysymyksiisi vastaa mielellään toimitusjohtaja Annette Marckwort-Lindgren: , Jos et halua enää jatkossa vastaanottaa tätä tiedotetta, voit lähettää sähköpostia osoitteeseen niin poistamme sinut jakelulistalta.

2 Kouluttajakoulutus antoi eväitä Tapiola-ryhmän järjestelmäkoulutukseen Miten toteuttaa onnistunut koulutus? PowerPoint-esitys pyörimään ja se on siinä vai onko? Melkein jokainen joutuu tai pääsee jossakin vaiheessa työssään kouluttamaan toisia tai pitämään luentoja, alustuksia tai kursseja. Useat osaavat oman alansa hyvin, mutta toisten perehdyttäminen siihen ei välttämättä ole helppoa. Hyvin harva tuntee pedagogisia ajattelumalleja, mutta lyhyessäkin kouluttajakoulutuksessa saadaan kouluttajat oivaltamaan joitakin keskeisiä oppimiseen liittyviä ajatuksia. Innostunut kouluttaja saa muutkin innostumaan asiastaan. Monelle uusi kokemus Tapiola-ryhmässä ymmärretään, kuinka tärkeää koulutusten onnistuminen ja sen vuoksi myös kouluttajien kouluttaminen on. Tästä syystä Marckwortin asiantuntemusta haluttiin käyttää kouluttajien koulutuksessa. Tapiola-ryhmässä korvauskäsittelijänä toimiva Tarja Jokinen kertoo, että Tapiola-ryhmässä on käynnissä erittäin laaja järjestelmäkehitystyö. Tämän uuden järjestelmän sujuvan käyttöönoton varmistamiseksi tarvitsimme lisää kouluttajia ja toki kokeneidenkin kouluttajien osallistuminen koulutuksen kehittämiskurssille on aika ajoin tarpeellista, Tarja toteaa. Hänen pääasiallisena työnään on tällä hetkellä lähinnä uusien järjestelmien käyttöönottoon liittyvien koulutusten järjesteleminen ja toteuttaminen. Tarjalle, kuten suurimmalle osalle, tämä kokemus on uusi, sillä hän ei ole varsinaisesti kouluttanut ennen. Voisiko järjestelmä olla käpy? Koulutuspäivän kuluessa ideat lentelevät ilmassa, kun Selene Marckwort antaa ryhmälle tehtäväksi miettiä, miten järjestelmää voisi ilmentää jollakin mallilla, kuvalla tai tarinalla. Voisiko se olla käpy? joku ehdottaa. Asioiden mallintaminen tekee niistä helpommin hahmotettavia myös niille, joita osallistujat tulevaisuudessa kouluttavat. Työkaluja vastarinnan kohtaamiseen Tapiola-ryhmässä järjestettiin yhteistyössä Marckwortin kanssa kouluttajakoulutusta yhteensä neljä kertaa. Koulutuksissa keskityttiin erityisesti järjestelmäkoulutusten suunnitteluun ja siihen liittyvien koulutuskysymysten läpikäymiseen. Koulutusten pääaiheina olivat muutosvastarinnan käsitteleminen sekä hankalien koulutettavien ja tilanteiden hallinta. Lisäksi pyrittiin lisäämään sekä koulutusten että koulutusmateriaalin selkeyttä ja toiminnallisuutta, kertoo kouluttaja Selene Marckwort. Tarja sekä muut koulutukseen osallistuneet kokivat koulutuksen erittäin hyödylliseksi ja heidän mielestään koulutus antoi runsaasti työkaluja toteuttaa onnistuneet koulutustilaisuudet.

3 Kaikki lähtee koulutettavien tarpeista Tarjan oma kokemus koulutuksesta ja siitä saaduista hyödyistä on oivallus, että koulutuksissa pitää huomioida nimenomaan koulutettavien tarpeet. Tämä tarkoittaa, että koulutetaan oikeita kohderyhmiä oikeissa asioissa, ja koulutustilaisuuden pitää olla oikein rytmitetty: tilaisuus on luentojen, aktiviteettitehtävien ja taukojen jatkumo niin että koulutettavien vireystila ja vastaanottokyky pysyvät mahdollisimman hyvinä koko tilaisuuden ajan. Uusilla ideoilla keveyttä raskaaseen aiheeseen Nyt huhtikuun alussa Tapiolan omat järjestelmäkoulutukset on viety läpi. Koulutusten päätyttyä Tarja pohtii, mitä näissä koulutuksissa toteutettiin Marckwortin tuoman uuden ajatusmallin mukaisesti. Jokisen mukaan uutta oli ainakin koulutuksen rytmittämisessä sekä aktivointitehtävissä, sillä ryhmätyöt ja koulutettavien mukaan ottaminen eivät ole perinteisesti olleet suuressa suosiossa. Tapiolalaisten tavoitteena oli saada koulutuksiin uutta ilmettä ja raskaan järjestelmäkoulutuksen vastapainoksi kevennystä ja hieman huumoriakin. Tässä onnistuttiin saatujen koulutuspalautteiden perusteella erinomaisesti! Tarja toteaa. Tarja haluaa lämpimästi suositella koulutusta kaikille kouluttajille: aloittelijoille, jotka haluavat varmuutta itselleen kouluttajauran alkutaipaleelle sekä rutinoituneille konkareille, jotka haluavat vinkkejä ja piristystä koulutuksiinsa. Kouluttaminen on mukavampaa ja toimivampaa, kun koko tiimi on yhdessä käynyt saman kouluttajakoulutuksen ja voi hyödyntää oppimaansa suunnittelussa ja toteutuksessa. Yrityskohtaisia puolen päivän, yhden tai kahden päivän pituisia kouluttajakoulutuksia voi kysellä numerosta Tietoa myös kotisivuiltamme.

4 Menestyskirjailija, konsultti Paul R. Timm puhuu asiakkaiden ja työntekijöiden sitouttamisesta Yli neljäkymmentä menestyskirjaa kirjoittanut kouluttaja ja konsultti Paul R. Timm pitää Helsingissä 15. toukokuuta seminaarin Asiakkaiden ja työntekijöiden sitouttaminen. Timmillä on kolmenkymmenen vuoden kokemus konsultoinnista, kouluttamisesta ja erilaisista asiantuntijatehtävistä. Hän on kouluttanut satojen yritysten, yhdistysten ja julkisyhteisöjen henkilöstöä Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Muun muassa asiakaspalvelua, johtamista ja sitouttamista käsittelevät kirjat ovat myyneet satojatuhansia kappaleita, ja niitä on käännetty kymmenille eri kielille. Nyt on mahdollisuus osallistua Paul R. Timmin seminaariin, joka järjestetään Marckwort Koulutusyhtiöiden tiloissa. Varmistat paikkasi ilmoittautumalla viimeistään Seminaari on englanninkielinen. Seminaari: Asiakkaiden ja työntekijöiden sitouttaminen Ajankohta: Aikataulu: Paikka: Marckwort koulutusyhtiöiden tilat, Ludviginkatu 3 5 A Hinta:260, sisältää aamukahvin sekä kevyen lounaan 230 mikäli samasta yrityksestä ilmoittautuu 2 henkilöä tai enemmän Hintoihin lisätään ALV 22 % Ilmoittautuminen osoitteeseen (ilmoita nimesi, yritys sekä laskutustiedot ilmoittautuminen on sitova) Fakta: Paul R. Timm Amerikkalainen kouluttaja, konsultti Koulutus: Ph.D (Communication and Management, Florida State University) Opettaa Marriott School of Managementissä ja Brigham Young Universityssä Vierailevana professorina Helsingin kauppakorkeakoulussa Julkaissut yli 40 asiateosta, joiden aiheina ovat muun muassa johtaminen, asiakkaiden sitouttaminen, tuottavuus, taloushallinto, viestintä ja asiakaspalvelu Aiemmin toiminut kahden koulutusyrityksen johdossa ja työskennellyt muun muassa Xeroxilla Lisätietoja: Annette Marckwort puh. (09)

5 Kielikorjaamo: kätevää etäapua käytännön kielipulmiin Olet kirjoittanut tekstin vieraalla kielellä, mutta epäilet sen oikeellisuutta tai tyyliä. Suomeksi kirjoittamasi teksti mietityttää sinua: et ole varma, onko se sujuvuudeltaan, tyyliltään tai kieliopillisesti sellainen kuin olisi tarpeen. Marckwortin uusi Kielikorjaamo-etäpalvelu on suunniteltu vastaamaan juuri tällaisiin arkisessa työssä eteen tuleviin kielipulmiin. Lähetä tekstisi meille sähköpostilla: varmistamme tekstisi kieliopillisen, rakenteellisen ja tyylillisen oikeellisuuden sekä soveltuvuuden käyttötarkoitukseensa. Tekstisi voi olla esimerkiksi kirje, esittely, puhe, sähköpostiviesti, ilmoitus, tiedotus, raportti, esite Autamme hyvin monenlaisten tekstien kanssa. Englannin- ja ruotsinkielisten tekstien lisäksi tarjoamme apua monissa harvinaisemmissa kielissä. Halutessasi voimme vertailla kirjoittamaasi tekstiä mahdolliseen lähdekielen tekstiin. Kysy myös ammattitermien oikeellisuuden tarkistusta. Korjaamolle voit lähettää myös laatimasi suomenkielisen tekstin kielentarkistusta varten. Kiinnostuitko? Toimi näin: Lähetä tekstisi meille sähköpostilla osoitteeseen Vahvistamme, että tekstisi on tullut perille sekä annamme arvion palvelun aikataulusta ja hinnasta. Tämän jälkeen odotamme vahvistustasi, jonka saatuamme ammattitaitoinen kielenopettajamme tai kääntäjämme aloittaa tekstisi käsittelyn! Palvelun hinta 60 + alv 22 % / tunti. Minimiveloitus 1 tunti. Käsittelemme tekstiäsi ehdottoman luottamuksellisesti. Lisätietoja: Elina Askolin: puh. (09) tai Sara Korhonen: puh. (09)

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa

Työkalupakki järjestöjen viestintään. Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa Työkalupakki järjestöjen viestintään Näin saat asiasi esille tiedotusvälineissä ja olet läsnä sosiaalisessa mediassa 2 Viestintätyökalupakin sisältö: 1. Miksi kertoa toiminnastanne tiedotusvälineille?

Lisätiedot

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia

Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia HEIKKI MATIAS LUOMA 2 Kirjoittajan opas sähköpostimarkkinoijille, jotka eivät ole kirjoittamisen ammattilaisia Heikki

Lisätiedot

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan.

valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton? Sivu 14 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. TOUKOKUU 2013 Ecom asiakaslehti nro. 1 Tuloksen tekemiseen vaikuttaa suoraan yrityksen kyky hallita omia rutiinejaan. Sivu 2 SähköJusalla työ ei valu hukkaan Sivu 10 Haluatko saada firmasta paremman tuoton?

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

DCT-kysely koulutustarpeista 2009-02-25

DCT-kysely koulutustarpeista 2009-02-25 DCT-kysely koulutustarpeista 2009-02-25 B1: Kuinka usein ja minkä pituiseen täydennyskoulutukseen olet osallistunut viimeisen viiden (5) vuoden aikana? B2: Millaisena olet pitänyt täydennyskoulutuksen

Lisätiedot

FinTandem. koordinaattorin käsikirja. Ulrica Taylor Katri Karjalainen Pia Sandås Marika Boström

FinTandem. koordinaattorin käsikirja. Ulrica Taylor Katri Karjalainen Pia Sandås Marika Boström FinTandem koordinaattorin käsikirja Ulrica Taylor Katri Karjalainen Pia Sandås Marika Boström 1 JOHDANTO 2 2 TANDEM KIELENOPPIMISMENETELMÄNÄ 4 3 KUKA VOI OSALLISTUA TANDEMIIN? 8 4 KURSSIMALLI: FinTandem

Lisätiedot

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti

YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti YTYäyksinyrittämiseen! -projekti Loppukyselyn palauteraportti Palaute kerätty projektiin osallistuneilta yrittäjiltäajalla 27.11. 15.12.2013 Palautetta antoi 26 / 26 yrittäjää, vastausprosentti 100% Koen,

Lisätiedot

Sähköpostimarkkinoinnin opas

Sähköpostimarkkinoinnin opas Sähköpostimarkkinoinnin opas www.sahkopostimarkkinointi.info Luku 1 Esipuhe Jari Salo Käsissäsi, tai ehkä näytölläsi, on jokaisen sähköpostimarkkinointia markkinoinnin työkaluna harkitsevan, tai jo sitä

Lisätiedot

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa Vätskäri 5/2006 Vätskäri on Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistyksen (VSTKY) virallinen jäsenlehti, joka tavoittaa 6 kertaa vuodessa n. 1500 Lounais-Suomen alueella IT-alalla työskentelevää ammattilaista.

Lisätiedot

Projektien projekti. mitattavaa hyötyä yhteistyöllä. Serviisi, Equal-yhteisöaloite, loppuraportti KATRI SALONEN & SANNA MERISALO (TOIM.

Projektien projekti. mitattavaa hyötyä yhteistyöllä. Serviisi, Equal-yhteisöaloite, loppuraportti KATRI SALONEN & SANNA MERISALO (TOIM. Turun ammattikorkeakoulun puheenvuoroja 40 KATRI SALONEN & SANNA MERISALO (TOIM.) YISET SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUJEN TUOTTAJAT VARSINAIS-SUOMESSA Hyvinvointiklusterin esiselvitys Projektien projekti

Lisätiedot

Ei vain tätä päivää varten. OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi

Ei vain tätä päivää varten. OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi Ei vain tätä päivää varten OK-opintokeskuksen ja sen jäsenjärjestöjen vuosien 2007-2009 koulutushankkeiden jälkikäteisarviointi Sisällysluettelo 1. Tiivistelmä 3 2. Johdanto, tausta ja asetelma 4 3. Toteutus,

Lisätiedot

Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa

Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa Tampereen yliopisto YHTIS-projekti Toimittanut Hanna Järvinen Syksy 2004 1 Sisällys 1 Johdanto...2 2 Projektinhallinnan

Lisätiedot

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnm qwertyuiopåasdfghjklöäzxcv TOIMINTAMALLI VAPAAEHTOISTOIMIJOIDEN JOHTAMISEEN bnmqwertyuiopåasdfghjklöä Verkostojohtamisen JET -tutkinto zxcvbnmqwertyuiopåasdfghj

Lisätiedot

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto

Mun Vuoro! -hanke 2009-2011. Loppuarviointi. Tiina Tuomisto Mun Vuoro! -hanke 2009-2011 Loppuarviointi Tiina Tuomisto 2011 Sisältö Arvioinnin tarkoitus... 3 Lapsille suunnattu kysely... 3 Järjestöjen ohjaajien, paikallistason toimijoiden ja liittotason toimijoiden

Lisätiedot

KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA

KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA KOULUTUSTAPAHTUMIEN ENNAKKOVALMISTELUJA Suunnitteluohjeita Sinun Paikkasi Kristusruumiissa -, sekä Opetuslapseuttaminen seurakunnassa -koulutustapahtumia varten 1. Koulutustapahtumien järjestäjä: Koulutustapahtumien

Lisätiedot

MATKALLA JOHTAJUUTEEN

MATKALLA JOHTAJUUTEEN Laurea Julkaisut I Laurea Publications Anni Sinkko (toim.) MATKALLA JOHTAJUUTEEN Artikkeleita Johtaminen työyhteisössä -opintojaksolta Laurea Julkaisut I Laurea Publications I 50 Anni Sinkko (toim.) MATKALLA

Lisätiedot

Horst Trodler. Opas työpaikoille. Oppisopimuskoulutusta yli rajojen. Liikkuvuuden hallinta. ABB TCR, Saksa

Horst Trodler. Opas työpaikoille. Oppisopimuskoulutusta yli rajojen. Liikkuvuuden hallinta. ABB TCR, Saksa Horst Trodler Opas työpaikoille Oppisopimuskoulutusta yli rajojen Liikkuvuuden hallinta ABB TCR, Saksa 1 Sisällysluettelo Esipuhe 1. Vaihto-ohjelmien edut 2. Koulutushenkilöstön / työpaikkakouluttajien

Lisätiedot

Työ, verkot ja verkostot. Osaamisen kehittäminen monimuotoistuu. EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu

Työ, verkot ja verkostot. Osaamisen kehittäminen monimuotoistuu. EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu Osaamisen kehittäminen monimuotoistuu EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu Mikä on EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu? Elinkeinoelämän keskusliitto EK selvittää vuosittain jäsenyritystensä työvoima-

Lisätiedot

BENCHMARKING-TUTKIMUS

BENCHMARKING-TUTKIMUS Sisältö Johdanto... 3 Tarina Turku 1 -klubityön kulusta... 5 Ensimmäinen kokous syksyllä 2014... 5 Toinen kokous... 5 Kolmas kokous... 6 Seuraavat kokoukset... 7 BENCHMARKING-TUTKIMUS 1 Määrittele benchmarking-kohde...

Lisätiedot

YRITYS JA KONSULTTI. Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana.?pkt-säätiö

YRITYS JA KONSULTTI. Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana.?pkt-säätiö YRITYS JA KONSULTTI Liikkeenjohdon konsultointi pk-yrityksen voimavarana?pkt-säätiö PKT-säätiön julkaisu 1/2002 2 Sisältö: Esipuhe 1. Kehittyvän yrityksen muutostilanteet ja resurssitarpeet 2. Konsultin

Lisätiedot

Maahanmuuttajanuorten VaSkooli - Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa

Maahanmuuttajanuorten VaSkooli - Nuorten maahanmuuttajien koulutustakuumallin kehittäminen ja käyttöönotto Turun ja Salon seutukunnissa Sisältö I Koulutuspolkujen moninaisuus 3 S2-päättöarviointimateriaalin siirto yläkouluista ammattiopistoon 4 Suomen kielen arviointilomake 6 Ohjeet kielitaidon arviointilomakkeen täyttöön 7 Kielikokeen

Lisätiedot

Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä

Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä Saimaan ammattikorkeakoulu Koulutusalan nimi Lappeenranta Liiketalouden koulutusohjelma Markkinointi Sara Anttonen Facebookin hyödyntäminen pankki- ja vakuutusalan yrityksessä Opinnäytetyö 2013 Tiivistelmä

Lisätiedot

Kehityskeskustelut osaksi johtamista

Kehityskeskustelut osaksi johtamista KRISTIINA PATJA - TOPI LITMANEN - JUHA ALANKO - MATTI KOTILA MIRJA TUOMIRANTA - ANNI PEURA JULKAISUSARJA B: raportit Kehityskeskustelut osaksi johtamista Lääkärien ammatillisen kehittymisen tuki ry Pro

Lisätiedot

Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti

Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti Millaista palvelua käännösalalta saa? Asiantuntija kasvaa työnsä ääressä Tekijänoikeus käännösmuistiin ratkaistaan tapauskohtaisesti Kääntäjien ammattijärjestö KAJ ry Maistraatinportti 4 A, 6.krs, 00240

Lisätiedot

Perehdytysprosessi ja perehdytysopas, case FOREX Bank. Jesperi Kuitunen

Perehdytysprosessi ja perehdytysopas, case FOREX Bank. Jesperi Kuitunen Perehdytysprosessi ja perehdytysopas, case FOREX Bank Jesperi Kuitunen Opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma 2014 Tiivistelmä Liiketalouden koulutusohjelma 1.5.2014 Tekijä tai tekijät Jesperi Kuitunen

Lisätiedot

Sisältö. Asiakaskokemus kilpailueduksi 3. Tarkistettiin omat uskomukset 4. Uusia ajatuksia ison hankkeen alla 6

Sisältö. Asiakaskokemus kilpailueduksi 3. Tarkistettiin omat uskomukset 4. Uusia ajatuksia ison hankkeen alla 6 Sisältö Asiakaskokemus kilpailueduksi 3 Tarkistettiin omat uskomukset 4 Uusia ajatuksia ison hankkeen alla 6 Asiakkuuksien hallintaa uudella otteella 9 Autokauppaan uusia tuulia 10 Toiminta uuteen mittakaavaan

Lisätiedot

Nyt voin näyttää, että osaan suomea Kokemuksia kielikoulusta ja julkisten terveyspalveluiden käytöstä Saphaan-hankkeessa

Nyt voin näyttää, että osaan suomea Kokemuksia kielikoulusta ja julkisten terveyspalveluiden käytöstä Saphaan-hankkeessa Nyt voin näyttää, että osaan suomea Kokemuksia kielikoulusta ja julkisten terveyspalveluiden käytöstä Saphaan-hankkeessa Niina Vuolajärvi Vaula Tuomaala (toim.) Sisällysluettelo Esipuhe... 3 Johdanto...

Lisätiedot

PÄIHDETIETOA JA TAITOA. Toimintamalli päihdekasvatukseen

PÄIHDETIETOA JA TAITOA. Toimintamalli päihdekasvatukseen PÄIHDETIETOA JA TAITOA Toimintamalli päihdekasvatukseen PÄIHDETIETOA JA TAITOA Toimintamalli päihdekasvatukseen Tiina Heimo, Niina Jalo, Jenni Tähkävuori, Ina Vahalahti Terveyden edistämisen yksikkö, Turun

Lisätiedot

VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN

VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN VAPAAEHTOISTOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA VANHUSTYÖHÖN Tampere 2011 Kustantaja: Koivupirtin säätiö, www.koivupirtti.fi Kirjoittaja: Tanja Laatikainen Julkaisun graafinen suunnittelu, taitto ja kuvitus: Johanna

Lisätiedot

Koulutus on. Yrittäjä. Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla. SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu

Koulutus on. Yrittäjä. Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla. SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu Kuljetus Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n jäsenlehti Koulutus on pop! 2/12 Yrittäjä Parhaat kuljettajat perehdyttämällä ja kouluttamalla SKAL:n Työvoimapankki tulevaisuuden työkalu Next Step -messuilla

Lisätiedot