MAAKUNNALLINEN PALKITSEMISJUHLA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MAAKUNNALLINEN PALKITSEMISJUHLA 13.3.2015"

Transkriptio

1 MAAKUNNALLINEN PALKITSEMISJUHLA Vuoden 2014 Tsemppareiden ja Tsemppaajien valintaperusteet kunnilta Hankasalmi Palkittava nuori: Elina Ylönen Elina on avoin ja iloinen vloggaaja-nuori, jonka tuotantoa voimme seurata mm. Youtubesta. Ellu on rohkeasti tuonut trendikästä harrastustaan myös muiden lasten ja nuorten tietoisuuteen ja aloittanut vlogikerhon Hankasalmella. Ellu toimii myös nuorisotiloilla ohjaajana. Ellu on vastuuntuntoinen, kannustava ja tulee loistavasti toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa, sillä päivisin hän tällä hetkellä työskentelee vanhusten parissa. Kesäisin Elinan on jo vuosia voinut bongata vapaaehtois- ja kesätöistä Kihveli Soikoon festivaaleilta Hankasalmen Asemalta. Nuorten tukija: Juha Kilpilampi Juha toimii Hankasalmen yläkoulun ja lukion liikunnanopettajan työnsä ohella ohjaajana koulun kerhotoiminnassa aktiivisesti. Hän on vuosia tehnyt työtä terveitä elämäntapoja edistävien asioiden puolesta koulun pienryhmissä sekä oppitunneilla. Juha on tsemppaaja, joka antaa nuorille vastuuta ja luottamusta, sekä on ihminen ihmiselle koulun arjessa ja juhlassa. Joutsa Palkittava nuori: Elli Auvila Rutalahden aktiivitoimija, järjestänyt aktiivisesti ja itsenäisesti toimintaa nuorille mm. Espooseen Emmagaalaan, on Rutalahden Nuorisoseuran johtokunnan jäsen ja koulunsa aktiivitoimija, mm. oppilaskunnan pj tällä hetkellä ja luokassaan aktiivinen varainhankkija. Suoritti mm. hygieniapassikoulutuksen jo 10- vuotiaana. Nuorten tukija: Otto Takala Otto Takala on kannustava aikuinen, joka rohkaisee nuoria itse yrittämään ja tekemään sekä suhtautuu heidän ideoihinsa kannustavasti. Toimii aktiivisena nuorten vaikuttamismahdollisuuksien puolestapuhuja.

2 Jyväskylä Palkittava nuorten ryhmä: HZO-ryhmä Jyväskylän kaupungin vuoden 2014 tsemppari on toimintaryhmä, joka koostuu pääosin huhtasuolaisista nuorista. Ryhmä valmisti vuoden 2014 aikana elokuvan nimeltä HZO. Elokuva kertoo Huhtasuon alueesta, monikulttuurisuudesta, ystävyydestä ja nuorten elämästä yleensä. Elokuvan tekemisen mahdollistivat Suomen Kulttuurirahasto, Huhtasuon koulu ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Noin 25 nuoren ryhmä on tehnyt elokuvaa innokkaasti ja keksinyt luovia ratkaisuja itsensä ilmaisemisessa. Elokuvan tekeminen on vahvistanut myös myönteistä asennetta koulunkäyntiä kohtaan. Nuorten tukija: Ismael Sheikh Musse Jyväskylän kaupungin vuoden 2014 tsemppaaja on nuorisonohjaaja Ismael Sheikh Musse. Ismael on tehnyt jo usean vuoden ajan erittäin ansiokasta työtä erityisesti maahanmuuttajanuorten kanssa. Työssään hän on käyttänyt kansainvälisen nuorten harrasteohjelman Avartin toimintamalleja. Ismaelin ohjauksessa Jyväskylästä on muodostunut valtakunnallisesti arvioiden avarttitoiminnan vahvin alue. Useat jyväskyläläiset nuoret ovat suorittaneet avarttiin liittyviä pronssi-, hopea- ja kultatason suorituksia. Koulutuksellisen tasa-arvohankkeen (Kouta) yhteydessä avarttitoimintaa on ensimmäistä kertaa Suomessa sovellettu menestyksellisesti myös osaksi kouluopetusta. Ismael Sheikh Musse osaa innostaa ja kannustaa nuoria osallistumaan monipuolisesti erilaisiin harrastuksiin. Jämsä Palkittava nuorten ryhmä: Jämsän Naisvoimistelijoiden nuorten trikkausryhmä Jämsästä palkitaan Jämsän Naisvoimistelijoiden nuorten trikkausryhmä. Järjestössä on toiminut nuorten suosima ryhmä hyvällä menestyksellä ja joitakin vuosia. Ryhmän harjoituksissa näkyy nuorten innostus ja esiintymisissä vuosien harjoituksen tuoma osaaminen on hienoa katsottavaa. Ryhmä on toiminut myös hyvänä kasvattajana ja kasvualustana nuorille. Liikunnallisuus ja sen kautta saadut hyvät kokemukset ovat kantaneet elämässä eteenpäin myöhemminkin. Nuorten tukija: Sanna Anttila Jämsän naisvoimistelijoiden edustajana Jämsän Naisvoimistelijat on määrätietoisesti panostanut lasten ja nuorten harrastajaryhmiin ja 2000-luvulla seura on vahva alueellinen toimija lasten ja nuorten, aikuisten sekä seniori-ikäisten liikuttajana. Toiminta on säännöllistä ja jokainen kausiohjelma rakennetaan niin, että tarjonnasta löytyy kaikille kohderyhmille toimintaa. Seura on toiminut jo yli sata vuotta, mutta toimintaa on kehitetty niin, että lapset ja nuoret ovat saaneet toiminnasta omat vahvat osa-alueensa. Seura on antanut nuorille ohjaajavastuuta kiitettävästi. Sanna Anttila on itseoikeutettu saamaan seuran edustajana tsemppaajan tunnustuksen.

3 Karstula Palkittava nuori: Ida Kronqvist Ida Kronqvist on itse monipuolinen liikunnanharrastaja ja vetää lasten ja nuorten liikuntaryhmiä monissa liikuntalajeissa. Hänen toimintansa lähtökohta on innostuneisuus ja positiivisuus, jotka tarttuvat. Nuorten tukija: Heli Alapiha Heli Alapiha on herättänyt henkiin uinuvan urheiluseuran ja erityisesti joukkuevoimistelun, missä erityisesti kolme kouluikäisten ryhmää harjoittelee ja kilpailee. Oma ryhmä sekä liikuntaleikkikoulu toimii myös alle kouluikäisille. Verkostoitunut toimintatapa on innostanut myös aktiivisia vanhempia. Keuruu Palkittava nuori: Matleena Jämsä Matleena on oman aktiivisuudellaan ja työhön tarttuvalla otteellaan osoittanut olevansa luonteeltaan ja asenteeltaan todellinen Tsemppari, Matleena on mukana monenlaisessa vapaaehtoistoiminnassa. Hän on toiminut henkilökohtaisena avustajana, ollut järjestämässä nuorten omaehtoista, Lions Party, bänditapahtumaa Keuruulla keväällä 2014, toimii tällä hetkellä Keuruun nuorisovaltuuston puheenjohtajana sekä kuuluu Nuorten Ääni Keski- Suomessa -vaikuttajaryhmään. Vaikuttajaryhmien kautta Matleena edistää nuorten asioita omassa elinpiirissään ja omalla positiivisella esimerkillään tartuttaa innostusta myös muihin nuoriin. Nuorten tukija: Kari Korva Kari Korva on toiminut Keuruun Nuorisotoimen bänditoiminnan ohjaajana vuodesta Oman ammattitaitonsa ja osaamisensa myötä Korva on rikastuttanut nuorisotoimintaa hankkeiden, pienryhmien, bändi-iltojen ja tapahtumien myötä. Kari ohjaa lisäksi kouluyhteistyönä joustavan perusopetuksen ryhmää, jossa opetellaan bändissä soittamista, kunnostetaan sähkökitaroita ja parastetaan nuorisotilaa. Korva on otteeltaan ja asenteeltaan kannustava, läsnä oleva ja kuunteleva aikuinen, joka mahdollistaa nuorten omien ideoiden toteutumisen.

4 Kivijärvi Palkittava nuorten ryhmä: Frisbeegolfin toimintaryhmä Antti Kotilainen 14v, Topi Sepponen 14v, Toni Sepponen 15v, Niko Sepponen 16v ja Kalle Hytönen 15v pelaavat aktiivisesti frisbeegolfia ja ovat kannustaneet myös paljon muita nuoria mukaan toimintaan. Nuorten tukijat: Petri Kotilainen ja Timo Sepponen Ovat saaneet erittäin paljon nuoria omaehtoisen harrastustoiminnan pariin ohjaamalla, järjestämällä tapahtumia ja kehittämällä frisbeegolfin peliedellytyksiä Kivijärvellä. Kuhmoinen Palkittavat nuoret: Sählykerhon ohjaajat Tuomas Peltonen 15v ja Roope Poikala 15 v Pitkäkestoista työtä nuorten liikuntaharrastuksen hyväksi Nuorten tukija: Jaakko Nyman Pitkäkestoista työtä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen hyväksi

5 Laukaa Palkittava nuorten ryhmä: Kanavateatterin nuorten teatteriryhmä Ryhmäläisten nimet ja iät: Ohjaaja Kirsi Sulonen, Projektivastaava Anu Kauppinen, Milja Möttönen, Nuutti Korhonen, Eveliina Pannula, Sonja Makkonen, Minna Rahkola, Kaija Ryytty, Soile Järvinen, Oona Heikkinen, Kasper Colliander ja Jasmine Kortelahti (viime kevään Fedja setä, kissa ja koira esityksen työryhmä) Kanavateatterissa on toiminut jo useamman vuoden ajan lasten ja nuorten teatteriryhmä, joka on vuosittain toteuttanut erilaisia lapsille ja nuorille suunnattuja teatteriesityksiä. Ryhmän kokoonpano on vaihdellut eri projekteissa ja ikäjakauma on ollut vuotta. Nuorten teatteriryhmän toiminta on ollut paljon enemmän kuin vain teatterin tekemistä. Se on opettanut vastuuta, ryhmässä toimimista, toisen huomioonottamista ja ennen kaikkea antanut valtavasti onnistumisen kokemuksia. Ryhmässä on avoin ja kannustava ilmapiiri, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Nuoremmat oppivat kokeneemmilta, jokainen uskaltaa ottaa haasteita vastaan ja heittäytyä rohkeasti lastenteatterin ihanaan maailmaan. Täydet katsomot, lasten sädehtivät silmät ja iloiset hymyt sekä ryhmän saama palaute onnistuneen esityksen jälkeen kertovat siitä, miksi lastenteatteri on niin tärkeää. Nuorten tukijat: Lievestuoreen koulun JOPO-opettajat Pia Kovanen ja Markku Jaakkola Lievestuoreen JOPO-luokka on toiminut lukuvuodesta alkaen nyt viisi vuotta. Koko tuon ajan työskentelyn lähtökohtana on ollut peruskoulun päättötodistuksen turvaamisen lisäksi kasvattaa oppilaat ottamaan vastuuta omasta toiminnastaan. Kasvatuksen päämääriä ovat tavallista perusopetusta painokkaammin itsenäisyys, vastuullisuus, itsetuntemuksen lisääminen, yhteistyö- ja vuorovaikutustaitojen sekä päätöksentekokyvyn vahvistaminen. Nykyiset JOPO-opettajat ja ohjaajat ovat olleet mukana JOPOluokan toiminnassa sen alusta asti, ja he ovat tuloksellisesti kehittäneet Lievestuoreen JOPO-toiminnasta sellaista kuin se nyt on. Luhanka Palkittava nuori: Hannu Kärnä Hannu Kärnä on metsästyksen, ammunnan ja metsästyskoiran koulutuksen parissa pitkäjänteisesti ja aktiivisesti toimiva nuori. Nuorten tukija: Tammijärven Tammi, pj Jukka Heinonen Tammijärven Tammi on erinomainen ihmisten liikuttaja ja tarjoaa liikkumisen mahdollisuuksia kaikenikäisille.

6 Multia Palkittava nuori: Sonja Peltola Sonja on omalla esimerkillisellä käyttäytymisellä toiminut kantavana voimana nuorten talotoimikuntaryhmässä syksystä 2013 lähtien. Sonjalla on kyky toimia ja tehdä asioita kaikkien kanssa. Hän on sitoutunut ja luottamuksen arvoinen. Lisäksi hän saa myös muut innostumaan ja mukaan juttuihin. Muurame Palkittava nuori: Jari Puranen Jari on aktiivinen ja positiivinen tyyppi. Hän on monessa toiminnassa esimerkillisesti mukana, mm. isosena ja nuorisovaltuutettuna sekä edustamassa Muuramea Nuorten ääni Keski-Suomessa vaikuttajaryhmässä. Jarin kasvutarina on uskomaton ja hänestä huokuu itsevarmuus ja rohkeus. Jari kertoo vilpittömästi omia mielipiteitään ja on aina iloinen. Tämän palkinnon ja kiitoksen saajan valinta oli helppo tehdä. Nuorten tukija: Aki Puustinen Aki on toiminut pitkään Muuramen lukiossa kehittävällä työotteella ensin lehtorina, nykyään rehtorina. Hän on pelkäämättömästi vienyt eteenpäin uusia asioita ja on avoin muutoksille. Näistä esimerkkinä mm. yrittäjyyskasvatuksen kehittäminen, osuuskunta Kisällin toiminta, Innola ry:n hallituksessa toimiminen sekä sosiaalisen median ja uusien mobiilioppimistyökalujen kehittäminen oppilaitosmaailmassa. Aki ylläpitää yhteisöllisyyttä ja mahdollistaa nuorten osallisuuden toteutumista. Aki on kaikkien tiedonjanoisten sankari, aikansa legenda. Petäjävesi Palkittava nuorten ryhmä: Nuorisovaltuusto Innokas ja ennakkoluuloton asenne lähteä mukaan uusiin juttuihin, on piristänyt kaikenikäisten kuntalaisten arkea. Hauskojen projektien ohessa on myös puututtu vakavampiinkin aiheisiin, kuten koulukiusaamiseen, ja vanhusten virkistämiseen. Nuorten tukija: Jaana Strömberg, etsivä nuorisotyö Jaana on ennakkoluulottomasti, rajojakin rikkoen, kehittänyt etsivää työtä suuntaan, joka parhaiten nuoria palvelee. Todella moni nuori saa Jaanaa kiittää työ- ja opiskelupaikastaan.

7 Saarijärvi Palkittava nuorten ryhmä: Team Junnut ry Aktiivisia, aikaansaavia, positiivisia, innokkaita, mukavia, tehokkaita, uutta kehittäviä nuoria. Tuoneet ryhmänä saarijärveläisille nuorille tapahtumia ja säpinää. Kiitos! Noora Rautiainen 16v Iida Rautiainen 16v Niki Kaski 16v Emilia Väisänen 13v Sonja Laitinen 16v Roosa-Aliina Puurunen 18v Sanni Heinänen 15v Sonja Oinonen 16v Emma Kuisma 15v Vienna Hyvämäki 15v Ilja Ruhlmann 17v Vilma Kuisma 13v Kia Hartikka 16v Crista Juutinen 17v Mirko Taipale 16v Michael Oscar Taipale 14v Raija Oininen Jouni Taipale Nuorten tukija: Islandlake Warriors / Markus Leppämäki Markus Leppänen on ollut merkittävässä roolissa uuden jääkiekkoseuran perustamisessa Saarijärvelle. Vuosien tauon jälkeen jääkiekkoa voi taas harrastaa Saarijärvellä. Kiekkokouluissa mukana yli 60 alle 10- vuotiasta kiekkoilijan alkua. Tuonut koko kylälle uutta energiaa ja saanut ihmiset mukaan kannustamaan ja osallistumaan. Koko kylän ja perheiden juttu. Kiitos!

8 Toivakka Palkittavat nuoret: Aatu ja Antti Ikonen Aatu ja Antti ohjaavat poikien puuhakerhoa sekä poikien kala-ja eräkerhoa. Pojat ovat innokkaita kerhonohjaajia. Nuorten tukija: Honkosen veljekset Honkosen veljekset ovat jo vuosia mahdollistaneet hyvät liikuntapaikat Kankaisten kylän ja lähiseudun nuorille. Veljekset ovat myös itse olleet nuorten mukana mm. kesällä pelaamassa jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa ja näin ollen omalla esimerkillään näyttävät nuorille yhdessä tekemisen voiman ja ilon. Uurainen Palkittava nuori: Tarmo-Petteri Timonsaari Tarmo-Petteri on toiminut Uuraisten Liinojen Parkour-ryhmän ja ryhmien ohjaajana keväästä 2014 alkaen. Hän on ohjannut ryhmiä esimerkillisesti ja ohjaajana on erittäin kannustava ja motivaatiota harrastukseen herättävä. Parkourista on muodostunut monelle pojalle ja tytölle uusi, mieluinen harrastus. Lisäksi T-P toimii hyvänä esimerkkinä monelle lapselle ja nuorelle koulun tukioppilaana sekä räp-artistina, joiden kautta hän ollut myös mediassa esillä. Nuorten tukija: oppilaanohjaaja Mari Hast Mari-opo on tehokas aktiivinen tsemppaaja, aikuinen, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuksia ja tukea. Positiivisella ja mainiolla tavalla hän kannustaa uuraislaisia nuoria yrittämään ja tekemään oikeita tulevaisuuteen kannustavia omia valintoja. Toimii myös tukioppilaiden vastuuaikuisena, tukijana ja tsemppaajana.

9 Viitasaari Palkittava nuori: Mikaela Ranto Mikaela on aktiivinen vaikuttaja Viitasaaren nuoria koskevissa asioissa. Hän toimii nuorisovaltuustossa, lukion oppilaskunnan hallituksessa sekä Suomen lukiolaisten liiton Järvi-Suomen piirin hallituksessa. Hän on kannustava ja kuuntelee kaikkien mielipiteitä. Äänekoski Palkittava nuori: Santeri Rautiainen, 14 Santeri on aktiivinen nuori ja innokkaasti monessa mukana. Hän toimii Nuorisokeskus Spotin talotoimikunnan puheenjohtajan tehtävien lisäksi koulun oppilaskunnan hallituksessa sekä Äänekosken nuorisovaltuustossa. Santeri luo ympärilleen hyvää henkeä ja kannustaa esimerkillään muitakin nuoria. Nuorten tukija: Pilvi Honka, Nuorisoteatteri Varjolapset Pilvi on toiminut ansiokkaasti nuorten teatteriharrastuksen hyväksi Äänekoskella jo usean vuoden ajan. Hän tekee työtä sydämellään ja kelloon katsomatta. Pilvi on rakastettu ja kannustava ohjaaja joka antaa tilaa nuorten erilaisuudelle.

Parasta osallisuutta. Nuorten Keski-Suomi ry

Parasta osallisuutta. Nuorten Keski-Suomi ry Kädessäsi on Parasta Osallisuutta -julkaisu, jonka sivuille on kerätty tarinoita ja kuvauksia erilaisista keskisuomalaisista toimintaympäristöistä, joissa toteutetaan esimerkillisesti lasten ja nuorten

Lisätiedot

KERHOKESKUS. Vaikuttavasti mukana

KERHOKESKUS. Vaikuttavasti mukana KERHOKESKUS Vaikuttavasti mukana O P P I L A S K U N TA K O U L U N A R J E S S A Vaikuttavasti mukana oppilaskunta koulun arjessa Kirjoittajat: rehtori Jari Andersson, Sastamala lapsiasiavaltuutettu

Lisätiedot

WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004

WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004 WIHURI-PALKINTO HYVÄLLE SEURALLE 2004 2 Wihuri-palkinto 2004 Wihuri-palkinnot Hyville Seuroille Ensimmäiset Wihuri-palkinnot jaettiin viime vuonna. 10 000 euron suuruisen pääpalkinnon sai Aavasaksan Urheilijat

Lisätiedot

kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja

kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja kevät 2013 Keski-Suomen maaseutu Nuorten maaseutu Elinvoimaa etsimässä Kylätaloja ja liikuntapaikkoja Pääkirjoitus Maaseuturahaston merkitys Keski-Suomen maaseudulle Euroopan unionin toiminnassa yhtenä

Lisätiedot

Kausijulkaisu 2014-2015

Kausijulkaisu 2014-2015 Kausijulkaisu 2014-2015 Lätkää hyvässä seurassa! Puheenjohtaja KIITOS JA NÄKEMIIN Kun pikku poikana vuonna 1969 liityin vantaalaiseen kiekkoyhteisöön, en tiennyt että reissu venähtää näin pitkäksi! Nyt

Lisätiedot

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN

TOIMINTAKÄSIKIRJA SEURATOIMINNAN SEURATOIMINNAN TOIMINTAKÄSIKIRJA Tämän toimintakäsikirjan tavoitteena on selkiyttää ja yhtenäistää seuramme toimintatapoja sekä määrittää keskeiset vastuualueet. Toimintakäsikirja vastaa jäsenille ja muille

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Hyväksytty vuoden 2014 syyskokouksessa

TOIMINTASUUNNITELMA 2015. Hyväksytty vuoden 2014 syyskokouksessa TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Hyväksytty vuoden 2014 syyskokouksessa 1 Suomen lasten ja nuorten säätiö Yrjönkatu 29 A 00100 Helsinki saatio@nuori.fi www.nuori.fi 2 SISÄLTÖ ALKUSANAT... 4 1. SÄÄTIÖN TARKOITUS

Lisätiedot

Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013. Upland Overseas. Avena treenaa!

Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013. Upland Overseas. Avena treenaa! LAHJAKAS2014 Voimistelun iloa - Sun Lahti 2013 Upland Overseas Avena treenaa! Taitoa, kansainvälisyyttä ja uusia kokemuksia Lahjan Tytöillä on ilo toivottaa vanhat ja uudet jäsenet tervetulleiksi mukaan

Lisätiedot

2013-2014 www.hcnokia.fi HC Nokian tärkein henkilö on pelaaja

2013-2014 www.hcnokia.fi HC Nokian tärkein henkilö on pelaaja 2013-2014 www.hcnokia.fi Suomen Jääkiekkoliiton tervehdys Käynnissä oleva kiekkokausi on äärimmäisen mielenkiintoinen, oman pikantin lisänsä kauteen tuovat Sotshin olympialaiset. Toivottavasti olympiahuuma

Lisätiedot

Vuosikertomus 2014 Keski-Suomen Liikunta ry

Vuosikertomus 2014 Keski-Suomen Liikunta ry Vuosikertomus 2014 Keski-Suomen Liikunta ry 1 Keski-Suomen Liikunta ry:n toiminnan perusta Keski-Suomen Liikunnan toiminta-ajatus Keski-Suomen Liikunta ry:n toiminta-ajatuksena on keskisuomalaisten hyvinvoinnin

Lisätiedot

OPPI KIRJA. Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA

OPPI KIRJA. Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA OPPI KIRJA Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu OTAVAN OPISTO & OTAVAN OPISTON OSUUSKUNTA OPPIKIRJA Kuinka oppimisesta tuli jokaisen oma juttu Toimittaneet Pauliina Jalonen & Noora Jokinen OTAVAN

Lisätiedot

Toppila Sanna O L A R I N V O I M I S T E L I J A T R Y

Toppila Sanna O L A R I N V O I M I S T E L I J A T R Y Toppila Sanna O L A R I N V O I M I S T E L I J A T R Y 2 Sisältö 4 Puheenjohtajan tervehdys 5 1981 Olarin Naisvoimistelijat ry 6 Kaisa Snell, ensimmäinen puheenjohtaja muistelee ensimmäisiä vuosia 8 1995

Lisätiedot

KAS. Kajaanin Sivistystoimialan Tiedotuslehti. Varhaiskasvatus s. 2-3. Perusopetus s. 3-4. Liikunta ja nuoriso s. 5. Kulttuuri s.

KAS. Kajaanin Sivistystoimialan Tiedotuslehti. Varhaiskasvatus s. 2-3. Perusopetus s. 3-4. Liikunta ja nuoriso s. 5. Kulttuuri s. 29.11.2012 KAS Säilytä lehti; sisältää paljon hyödyllistä tietoa! Kajaanin Sivistystoimialan Tiedotuslehti Varhaiskasvatus s. 2-3 Perusopetus s. 3-4 Liikunta ja nuoriso s. 5 Kulttuuri s. 6-7 Kajaanin Mamselli

Lisätiedot

Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo. Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 02 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 4392. Kotisivut: http/www.salonlukio.

Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo. Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 02 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 4392. Kotisivut: http/www.salonlukio. Vuosikertomus lukuvuodelta 2013 2014 Salon lukio Kaherinkatu 2, 24130 Salo Puhelin 02 778 6100 (kanslia) 02 778 6101 (rehtori) Telefax 02 778 4392 Kotisivut: http/www.salonlukio.fi Salon lukion logo Sini

Lisätiedot

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA Toimitus: Tarja Sovijärvi ja Eeva-Liisa Tilkanen Taitto: Heidi Friman Kuvat: Yritystalojen arkistot TARINOITA OMAN KOKOISISTA HAASTEISTA Olet juuri avannut Ketään ei

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista. Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista

Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista. Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista Ripaus osallisuutta, hyppysellinen vaikuttamista Osallisuuden reseptejä Oulun seudun kunnista Sisällysluettelo Johdanto 4 OSALLISUUS RAKENTEISSA 7 Oppilaskunnan hallituksen vaalit 8 Oppilaskunta opettajien

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatuksen ehjää polkua rakentamassa:

Yrittäjyyskasvatuksen ehjää polkua rakentamassa: Yrittäjyyskasvatuksen ehjää polkua rakentamassa: kuvauksia Keski-Suomesta Yrittäjyyskasvatuksen ehjää polkua rakentamassa: kuvauksia Keski-Suomesta Toim.: Kuvitus: Julkaisija: Tokila, Anu ja Hynninen,

Lisätiedot

HYVÄT URHEILUN YSTÄVÄT!

HYVÄT URHEILUN YSTÄVÄT! HYVÄT URHEILUN YSTÄVÄT! Säkylässä, toukokuussa 2011 Kulunut toimintavuosi seurassamme oli taas työntäyteinen ja monella tavalla haastava. Urheilullisesti mentiin hienosti eteenpäin varsinkin nuorimpien

Lisätiedot

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI

RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI RATKAISUJA LIIKUNNAN JA URHEILUN HARRASTAMISEN TALOUDELLISTEN ESTEIDEN VÄHENTÄMISEKSI Ehdotuksia yhdenvertaisten harrastamisen mahdollisuuksien edistämiseksi Nuori Suomi 2012 Toimittanut: Riikka Lahti

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011 2012

KAUSIJULKAISU 2011 2012 KAUSIJULKAISU 2011 2012 Kiekko-Vantaa, Itä ry Kiekko-Vantaan juniorit ry Kiekko-Vantaa, Itä ry 2001 2011 Kiekko-Vantaan juniorit ry Puheenjohtaja ONNEA KAIKILLE! PERINTEITÄ KUNNIOITTAEN Vaikkakin Kiekko-Vantaa

Lisätiedot

Kausijulkaisu 2012-2013

Kausijulkaisu 2012-2013 Kausijulkaisu 2012-2013 KIEKKO-VANTAA, ITÄ ry KIEKKO-VANTAAN JUNIORIT ry LÄTKÄÄ HYVÄSSÄ SEURASSA! TB BAUHAUS TAMMISTO Palvelemme ma-pe 10 20, la 10 17. Tsekkaa kauden parhaimmat pelivälineet ja kovimmat

Lisätiedot

HOPEALINNUT Kempeleen Kokoomus ry:n ja Kempeleen Kokoomusnaiset ry:n

HOPEALINNUT Kempeleen Kokoomus ry:n ja Kempeleen Kokoomusnaiset ry:n Kempeleen Kokoomus ry Kempeleen Kokoomusnaiset ry KUNTAVAALILEHTI LOKAKUU 2012 1 HOPEALINNUT Kempeleen Kokoomus ry:n ja Kempeleen Kokoomusnaiset ry:n KUNTAVAALILEHTI LOKAKUU 2012 Kuntavaalit 28.10.2012

Lisätiedot

SANOMAT 2014. Ykköspesis alkaa pian! Siilinjärven Pesis. www.siipe.com. Ensimmäiseen kotiotteluun su 18.5. vapaa pääsy!

SANOMAT 2014. Ykköspesis alkaa pian! Siilinjärven Pesis. www.siipe.com. Ensimmäiseen kotiotteluun su 18.5. vapaa pääsy! SANOMAT 2014 Siilinjärven Pesis Ykköspesis alkaa pian! Ensimmäiseen kotiotteluun su 18.5. vapaa pääsy! Sivu 14 15 B-pojat tähyää mitalipeleihin otteluihin vapaa pääsy Sivu 13 D- ja C-tytöissä kasvamassa

Lisätiedot

Musiikin Maailma-projekti - kohtaamisia musiikin maailmassa 2007-2010

Musiikin Maailma-projekti - kohtaamisia musiikin maailmassa 2007-2010 Musiikin Maailma-projekti - kohtaamisia musiikin maailmassa 2007-2010 LOPPURAPORTTI Hanna Untala Ahjolan Kannatusyhdistys ry Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 Musiikin Maailma projektin ytimessä 2.1 Projektin

Lisätiedot

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Riitta Makkonen & Pilvi Purmonen (toim.) YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Osaamisen kehittäminen sähköisessä liiketoiminnassa -hanke Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan

Ideaopas matalan. kynnyksen liikuntakerhotoimintaan Nuoren Suomen, Suomen Liikunnan ja Urheilun ja Kuntoliikuntaliiton toiminnat siirtyivät 1.1.2013 Valoon. Lisätietoa valo.fi Ideaopas matalan kynnyksen liikuntakerhotoimintaan SISÄLLYS JOHDANTO...3 LASTEN

Lisätiedot

SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ. Vuosikatsaus 2014

SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ. Vuosikatsaus 2014 SUOMEN LASTEN JA NUORTEN SÄÄTIÖ Vuosikatsaus 2014 Sisältö ALKUSANAT 5 1. SÄÄTIÖN TARKOITUS JA TOIMINTA-AJATUS 6 2. TOIMINNAN ARVOT 6 3. SÄÄTIÖN VISIO VUOTEEN 2015 6 4. TOIMINNAN TAVOITTEET 6 Elämäntaitojen

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020

NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020 STRATEGIA 2011-2020 NUORI KULTTUURI STRATEGIA 2011 2020 Nuori Kulttuuri on nuorten omaehtoista taiteen tekemistä tukeva organisaatio, joka tukee uutta ja kokeilevaa kulttuuria. Nuori Kulttuuri tarjoaa

Lisätiedot