Palkitut kirjoitukset 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Palkitut kirjoitukset 2013"

Transkriptio

1 Yki-yrittäjyysaiheinen kirjoituskilpailu Palkitut kirjoitukset (6) Alakoulut, 1. palkinto Max Visser, Kartanonrannan koulu, Kirkkonummi. Opettaja Inari Turunen Oli kylmä keskiviikoilta.olin kävelemässä kotiin, kun yhtäkkiä näin maassa kasan rikkottuja lasipulloja. Ajattelin, että mihin maailma oli menossa, sillä jos tämä jatkuisi seuraavien satojen vuosien ajan, lopputulos maailmalle olisi kaaos. Kävelin kotiin, avasin oven, menin sisään ja otin paperin ja kynän ja kiiruhdin työhuoneeseeni. Aamulla Katariina tuli herättelemään minua. Ideani oli kehittää bio-lasi. Bio-lasi olisi biohajoavasta materiaalista tehtyä lasia, joka hajoaisi maaperään. Idea tuli päähäni kun olin edellisenä iltana nähnyt kasan rikottuja lasipulloja. Olin aivan puhki, koska olin koko yön hahmotellut bio-lasiani. Aineksina käyttäisin lannoitetta ja hiekkaa, jotka polttaisin yhteen niin, että siitä tulisi lasia. Lasi näyttäisi aivan samanlaiselta kuin tavallinen lasi. Ilta alkoi saapua. Olin saanut piirustukseni valmiiksi, enää jäljellä olisi vain toteutus. Kaverini Tomi omistaa lasiuunin, joten päätin soittaa hänelle ja kysyä pientä palvelusta. 5 päivää myöhemmin biolasi oli valmis. Olin ottanut Tomin mukaan yritykseeni. Sovimme, että minä hoitaisin raha puolen ja hän hoitaisi lasin tuottamisen. Lähdimme Tomin kanssa etsimään sopivaa paikkaa, jota voisimme vuokrata ja pitää kauppanamme. Viikon päästä olimme saaneet bio-lasiamme jo valmistettua yli kappaletta. Olimme valmiita myymään tavaroitamme. Valmistimme lasikulhoja, laseja ja muita esineitä lasista. Kulut eivät olleet suuret. Päätimme aloittaa myyntimme sillä, että pitäisimme pienen ale-myynnin. Seuraavana päivänä lehdessä oli jo uutinen bio-lasistamme. Se oli hyvä juttu meille, sillä uutisia katsoo moni ihminen ja he saisivat tietää bio-lasistamme ja saisimme enemmän asiakkaita. Vuoden sisällä olimme saaneet kerättyä myyntituloa reilut Tuloa tuli koko ajan ja asiakkaita kävi kaupassamme jatkuvasti. Olimme tyytyväisiä tulokseen. Meidät oli kutsuttu parhaan yrittäjän palkinto-gaalaan. Olimme tietenkin innoissamme. Saimme monia uusia ystäviä paikalta. Moni oli kuullut yrityksestämme ja se oli tehnyt heihin vaikutelman. Voitimme vuoden yrittäjä-palkinnon. Yrityksemme toimii hyvin koska Tomi ja minä emme riitele koskaan ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä tuotteisiin. Olemme myös saneet uusia ostajia tuotteellemme vaikkapa IKEA. Nyt elämme makeaa elämää Vaimoni kanssa. Tietenkin jatkamme vielä bio-lasin tuotantoa, jotta maailmasta tulisi parempi.

2 Alakoulut 2. palkinto 2(6) Vilma Nupponen, Nyhkälän koulu, Karkkila. Opettaja Marika Tudeer Jos tekisin yrityksen, se olisi Ideax! Ideaxissa myytäisiin ideoita. Yrityksessäni työntekijöiden pitää olla pirteitä, auttavaisia ja kekseliäitä. Ideaxissa ideat olisi kansioissa hyllyllä tiskin takana. Kun asiakas tulee sisään, hän tulee tiskin eteen, ja kertoo mihin aiheeseen hän tarvitsee idean/ideoita. Yritykseni ostaisi myös ideoita. Myymälöitä olisi suomessa ja mahdollisesti muualla Euroopassa. Jos myymälöistä ei löytyisi sopivaa ideaa, voisi tilata idean. Ne toimitettaisiin viikon sisällä. Ideaxin myymälöissä olisi aina pieni odotustila, jossa voisi olla ruhkan aikana. Sinne voisi mennä katsomaan televisiota, ja sieltä voisi ostaa kahvia tai pillimehun. Ideaxin aukioloajat olisi: Ma-Ti klo Ke-To klo Se ei olisi auki viikonloppuisin, koska minulla ja minun apureilla pitäisi olla aikaa keksiä ideoita. Yritykseni olisi siitä hyvä, koska se ei saastuta paljon,koska siihen ei tarvitse tehtaita, se on hyödyllinen ja uusi. Yritykselläni olisi oma nettisivu. Sieltä voisi katsoa minkä aiheisia ideoita tulisi pian myymälöihin. Yksi idea maksaisi 8e/kpl. Työntekijöillä olisi mustat housut, ja värikkäät paidat, joissa lukisi isolla Ideax! Itse tulisin töihin avaamaan lähimmän myymälän, ja lähtisin puolelta päivin. Muihin myymälöihin palkkaisin johtajat, jotka päättäisivät osan sen myymälän asioista, auttaisivat minua ja avaisiivat sen myymälän. Minua kutsuttaisiin ylijohtaja Vilma Nupposeksi. Tässä minun ideani. Toivottavasti pidit siitä!

3 Alakoulut, 3. palkinto 3(6) Marjut Mäenrinta, Pukkilan kirkonkylän koulu, Pukkila. Opettaja Heli Soininen Taidepuoti Jos minulla olisi yritys oma, se olisi taidekauppa soma. Siellä mä myyn kirjoja, sekä kukkia, että purjoa. Tottakai myös tauluja löytyy, ei niit ilman ois mitään hyötyy! Kauppani myös hyväntekeväisyyttä tekis, enhän mä oo mikään epis! Rahaa lähettäisin Afrikkaan, tai vaikka Kiinaan, jos tarvitaan! Aatelkaa vaik Afrikan lapsii, eihän ne saa ees vaivasta taksii! Puodissa myös myyn mä saksii, ja askartelutarvikkeit monta satsii! Kauppaan kamat itse teen, tai hankin kirpparilt, jee! Kierrätys on tärkee juttu, senhän pitäis jo olla tuttuu! Täällä kamat on täyttä laatua, Hei! Nyt tuli halvalla saatua! Minun puotini auttaa tahtoo, hei tuu vaan tänne, jos ei oo pään pääl kattoo! Sillä hyvistä teoista hyvän mielen saa, hei haloo, tuu säkin mukaan!

4 Yläkoulut, 1.palkinto 4(6) Marjut Kettunen, Tapainlinnan koulu, Hyvinkää. Opettaja Jussi Koskilinna Minun Yritykseni Yritykseni ideana olisi vuokrata henkilökuntaa sairaaloihin, yksityisille vastaanotoille tai yksityiseen hoitoon, yritykseni olisi pääasiallisesti keskittynt vanhuset huoltoon. Sairaanhoitajista ja lääkäreistä on usein pulaa ja yritykseni tarjoaisi henkilökuntaa heille joilla olisi vajavainen henkilökunta tai jotka haluaisivat jonkun hoitamaan heitä/ heidän läheistään hyvällä osaavuudella. Jos perustaisin tämän yrityksen, mielestäni itsellänikin pitäisi olla pätevyys hoitoalalla, jotta itsekin voisin työskennellä täydellä teholla. Yritykseeni ottaisin muutaman yhtiökumppanin, jonka kanssa saisin yritykseni liikkeelle. Olisi parasta, jos hekin olisivat hoitoalan ihmisiä ja olisivat päteviä toimimaan kunnollisina työtekijöinä, eivätkä vain osakkaina. Palkkaisin tilintarkastajan ja lainoppineen hoitamaan osaamisalueisiinsa liittyvät asiat. Omaan vuokrattavaan henkilökuntaan yrittäisin palkata mahdollisimman paljon vanhuksenhuoltoon perehtyneitä henkilöitä, sillä näillä näkymin vanhuksenhuolto on koko ajan tarvitsemassa lisää henkilökuntaa.tärkeää olisi myös, että alaisillani olisi kokemusta alalta, mielelläni en palkkaisi henkilöä, joka olisi vasta suorittanut koulutuksensa. Kokonaisuudessa yritykseni saattaisi menestyä juuri siksi, että vanhustenhuollon työvoimapula on ajankohtainen asia ja eläkkeelle jäävillä henkilöillä alkaa olla enemmän varaa jopa yksityiseen hoitoon. Jos olisi niin, että yritykseni menestyisi hyvään tahtiin, voisi ajatella laajentamista omaan hoitokotiin. Oma hoitokoti olisi kallis ja hieman riskipeliä, mutta hoitikotiakaan ei tarvitsisi aloittaa suuressa mittakaavassa, riittäisi, että saisi paikan, jonne perustaa hoitokodin ja henkilökunta. Aluksi hoitokoti voisi olla vain henkilölle ja sen menestyessä suurentaa hoidettavien määrää. Yritykseni siis kokonaisuudessa voisi aina suurentua, jos varaa riittäisi ja tämän takia uskoisin, että se selviäisi tarpeek si hyvin kilpailussa.

5 Yläkoulut 2. palkinto 5(6) Elisa Palmroos, Mäntysalon koulu, Nurmijärvi. Opettaja Ursula Anttila-Halinen Ompelukoneet surisevat ja sakset napsuvat. Kauniit kankaat päällystävät työpöytiä ja iloisen väriset, lampaalta tuoksuvat lankavyyhtit nökköttävät hyllyssä. Minulla on vihdoin oma yritys. Oma käsityö ateljeeni, jossa voin toteuttaa kaikki päähän pälkähtävät ideat. Rakkaat työkaverit,joiden kanssa jaan käsitöiden ilon. Ja tietenkin asiakkaat. Voi, miten hyvää oloa tunnen, kun esimerkiksi joku kaltaiseni 150 senttinen saa itselleen sopivia housuja! Kun tietää,että on tehnyt toiselle jotain hyvää,se palkitsee. Minulla on luontainen taipumus siihen,että haluan auttaa muita.siispä halusin yhdistää rakkaan harrastukseni käsityöt ja auttamisen yrityksessäni. Niinpä palkkaan myös kuntoutuksessa olevia ja kehitysvammaisia henkilöitä töihin yritykseeni. Hekin ovat ihmisiä ja tarvitsevat palkkaa ongelmistaan huolimatta. He tekevät esimekiksi uniikkeja koruja helmistä,kierrätys materiaaleista yms. Työ on sopivan kevyttä ja helppoa. Yritän kovasti pitää huolen siitä,että kaikilla työntekijöilläni on mukavaa ja että he saavat tietää kuinka paljon arvostan heidän työtään. Tuon esimerkiksi omasta lompakosta kustannettua pullaa ja kahvia joka perjantai. Budjetit eivät ole yleensä kovin suuria,mutta koetan myös aika-ajoin järjestää kehityspäiviä. Pieni Punainen Rusetti, mittatilaustöitä,vaatteita,asusteita ja piensisustusta,lukee pienen punaisen mökin oven yläpuolella. Ovessa riippuu kyltti Tervetuloa! Liikkeeni terassi täyttyy kesäkukista. Maketoista,pelargoneista,orvokeista. Minussa on aina elänyt sisällä mummo,jotan se myös näkyy liikkeen julkisivussa. Paikan sain mitä parhaimmalta paikalta,meilahden alueelta,neren tuntumasta. Kyllähän se maksoi,mutta on hintansa väärti! Kovin rahakasta tämä työ ei ole,mutta se on jotain mitä rakastan. Unelmani on toteutunut ja siihen ei kuulu valtavaa rahamäärää ja luksusautoja.

6 Yläkoulut, 3. palkinto 6(6) Karoliina Uusitalo, Mäntysalon koulu, Nurmijärvi. Opettaja Lotta Kallio Linnunpönttöpoika Iskä, iskä tuu äkkii kattoo mitä mä osaan tehä! kiljuin naama punaisena innostuksesta. Ojensin isälle itse rakennetun linnunpöntön. Se oli tehty navetan vintiltä löytyneistä ajan kuluttamista jämälaudoista ja nauloista. Olin maalannut sen punaiseksi ja kaivertanut kylkeen nimikirjaimeni. KL, K niin kuin Kaius ja L niin kuin Lehti. Olin mielestäni ikäisekseni oikein näppärä käsistäni. Itseluottamusta minulta ei ainakaan puuttunut. Kesälomani oli juuri alkanut ja innostuin aikani kuluksi nikkaroimaan kaikkea. Olin tehnyt jo penkin majaani, puulusikoita ja kaikkea muuta, mutta mielestäni tämä linnunpönttö oli sensaatio. Rikastuisin tämän avulla, ajattelin vilpittömän pikku kakkosluokkalaisen aivoilla. Tämähän on tosi hieno. Olet oikein taitava, isä kehui. Naamani punertui ylpeydestä. Iskä mä oon päättäny rikastuu tän avulla. Musta tulee Nummikylän virallinen linnunpönttöjenmyyjä. Musta tulee yrittäjä. hehkutin innostuneena. Isä naurahti hyväntahtoisesti: loistava idea poikaseni, kipaisen kauppaan hakemaan lisää nauloja, lautoja ja punaista maalia. Kiitti iskä, Oot paras! riemuitsin ja rutistin isää. Parilla juoksuaskeleella olin jo sisällä kertomassa asiasta äidille. Navetan vintiltä kuului vielä illallakin tasaista naputusta. Aurinko oli jo laskenut metsän taakse, kun äiti tuli kertomaan, että oli pakko lopettaa Kaius, nyt on iltapala, voit jatkaa taas aamulla äiti huikkasi alhaalta. Lähdin vastahakioisesti kipuamaan vintin jyrkkiä portaita alas. Päivän saavutukseni oli viisi valmista ja yksi melkein valmis linnunpönttö. Tekisin sen aamulla valmiiksi ja sitten pystyttäisin kojun pienen kyläkauppamme eteen. Aamulla heräsin jo kukonlaulun aikaan ja lähdin hipsimään kohti navettaa. Matkalla sinne melkein kompastuin vanhaan lammasvillakoiraamme. Maalasin keskeneräisen linnunpöntön valmiiksi ja heitin hetulaani mukaan nappaamani voileivän. Nappasin pyöräni talon nurkalta ja lähdin polkemaan kohti kauppaa. Kaupan edessä oli pieni pöytä mihin asetin pönttöni ja sen takana oli pieni kivi jossa voisin istua. Kirjoitin suurelle paperille harakanvarpaillani myyn-nis-sä hie-no-ja lin-nun pönt-tö-jä hin-ta vain 10-eu-roa. Sen jälkeen istuin kivelle odottamaan pieni rasia kädessäni mihin panisin rahani. Silmäni nuokkuivat ja silmäluomeni lupsahtelivat, lopulta nukahdin. Säpsähdin hereille ja ensimmäisenä huomasin auringon olevan jo korkealla. Olin nukkunut jo monta tuntia. Kohdistin katseeni ja edessäni seisoi naapurin mukava täti. Hei, taisit nukahtaa hän iski minulle silmää, joskus tämä yrittäminen on hiukan tylsää. Kuulinkin äidiltäsi tästä pikku linnunpönttökaupasta ja päätin tulla ostamaan yhden Katseeni kirkastui Oi se olisi tosi hauskaa iloitsin. Valitsen tämän täti valikoi, tässä rahasi. Tuijotin lumoutuneena kaunista kymmenen euron seteliä, laskin sen varovasti rasiaan ja kiitin tätiä. Kerron tästä kaikille tutuilleni, täti lupasi avuliaasti. Juttelimme vielä hetken ja tädin lähdettyä istuin kivelle odottamaan seuraavaa asiakastani Iltaan mennessä rasiassa komeili jo 40 euroa. Jäljelläkään oli enää vain kaksi josta toisen ostaisi isä ja toisen mummi. Ryömin peittoni alle ja nukahdin sänkyyni kuvitellen, kuinka joskus aikuisena omistaisin ison yrityksen. 30 vuotta myöhemmin Huomenta, huomenta! huikkailin kaikille työntekijöilleni kahvikuppi kädessäni. Kävelin pitkin käytävää jolla sijaitsi kaikki toimistot ja kurkkasin yhdestä ikkunasta pihalle missä näin jo työmiesten rakentavan huonekaluja. Omistan Itä-Suomen johtavan huonekalu- ja lautafirman. Yllättäen firmani tuotteisiin kuuluu myös linnunpönttöjä. Onhan yritykseni nimikin Linnunpönttöpoika.

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2012 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2012 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2012 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2012 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 Hymy vai hymiö? Sanan paino Hienoja käsinukkeja teki 1b Katselin tässä välituntipihan yleisnäkymää: lähes kaikki oppilaat olivat syventyneinä omaan ruutuunsa, oli

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2010 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2010 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2010 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2010 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen Kirjoitelmien luonnehdinnat Anne Helttunen Ryhmätöiden kuvaukset

Lisätiedot

Kolmin aina kaunihimpi

Kolmin aina kaunihimpi Kolmin aina kaunihimpi TIMO MÄNNIKKÖ Paula asteli keittöön haukotellen raskaasti. Huomenta, hän sanoi unisella äänellä. Huomenta, kulta, sanoin ja kaadoin kahvia hänen mukiinsa. Ei sinun olisi tarvinnut

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

YRITYSHYVÄ 2014. voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt

YRITYSHYVÄ 2014. voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt YRITYSHYVÄ 2014 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt YRITYS HYVÄ 2014 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

Sinulle 1-6 -luokkalainen,

Sinulle 1-6 -luokkalainen, Sinulle 1-6 -luokkalainen, Tämä vihkonen on tehty Sinulle ja kotiväellesi luettavaksi ja keskusteltavaksi. Aikuiset ovat useimmiten mukavia ja turvallisia, mutta ihan aina aikuisiinkaan ei voi luottaa.

Lisätiedot

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen.

Luin kirjan kokonaan. Sitten aloin alusta lukemaan joitain pätkiä. Olet rohkea kun kirjoitit sen. 1 Hei, haluaisin kiittää kirjasta. Se oli todella koskettava ja rehellinen. Olet varmaan saanut paljon samaa palautetta. Itkin hillittömästi kun luin sitä. Kiitos kun kirjoitit kirjan ja jaoit surusi meidän

Lisätiedot

Lapsi perheen huolehtijana

Lapsi perheen huolehtijana Nuorten ääni, osa 3 Lapsi perheen huolehtijana A-klinikkasäätiö ja Lasten seurassa -ohjelma keräsivät Lasinen lapsuus sivustolla nuorten kokemuksia, millaista on elää lapsuutensa alkoholiongelmaisen vanhemman

Lisätiedot

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

Yritys Hyvä VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2015 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2015 voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kehittämiskeskus Opinkirjo Kirjoitusten luonnehdinnat Anne Helttunen,

Lisätiedot

URS Harmaa antologia

URS Harmaa antologia URS Harmaa antologia Tekstien ja kuvien copyright on tekijöillä. Kansikuva: Slobodan Mračina (Twister025) Dreamstime.com Toimitus & taitto: Tuomas Saloranta Kustannus Hauenleuka 2011 http://hauenleuka.nettisivu.org/

Lisätiedot

Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004.

Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004. Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004. ! "! #$$%&#$$'! () * +, ') -. *. ///-0!! + 1/// 2 0 3!! 4, 5 Uudistuneesta K-marketista saat kaiken tarpeellisen. Myös sunnuntaisin Leppälän koulun väkeä lukuvuonna

Lisätiedot

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari

KARVETIN KLUBITALO. niitä silloin tällöin muiden Erkin ystävien. Kaikesta huolimatta lämmintä ja hyvää kesää kaikille. Kristiina Merisaari 2 KARVETIN KLUBITALO Julkaisija: Karvetin klubitalo Painopaikka: Hallintoyksikkö Osoite: Karvetin klubitalo Karvetinkatu 1 21110 Naantali Yhteystiedot: Toimisto- ja hallintoyksikkö Puh: 02-4306850 Fax:

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin

Hyvää syntymäpäivää, kulta. Ootko nyt tyytyväinen? Saat syödä niin 1 SINÄ PUTOSIT SILLALTA JUURI SINÄ ILTANA JOLLOIN RAKKAUTEMME TUNNUSTIMME LINNUNLAULUUN KULJIMME TOISIAMME KATSOIMME SILLALLA ENSI KERRAN SUUTELIMME ÄLÄ PELKÄÄ, RAKAS... EN ANNA HEIDÄN TEHDÄ SULLE PAHAA,

Lisätiedot

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008

Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 http://www.vauhtipyörä.fi/blog 1/7 Myynti - Brian Tracyn cd Referoinut/suomentanut Juha Ahola, tammi- huhtikuu 2008 Moni myyjä on häpeissään ja ujona siitä, että on myyjä. He ajattelevat, että myyjänä

Lisätiedot

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti. Nro. 2 2014

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti. Nro. 2 2014 Varia Tennistien opiskelijoiden lehti Nro. 2 2014 Sisällysluettelo Toimitus... 4 Kasvot lehden takana Pääkirjoitus... 5 Toivotamme viihtyisiä lukuhetkiä! Varia valistaa Vantaalla... 6 Missä kaikkialla

Lisätiedot

Lukijalle 2. Yritys Hyvä 2008 -kirjoituskilpailun voittajat..3. Voittaja-aineiden luonnehdinnat...6

Lukijalle 2. Yritys Hyvä 2008 -kirjoituskilpailun voittajat..3. Voittaja-aineiden luonnehdinnat...6 SISÄLLYSLUETTELO Lukijalle 2 Yritys Hyvä 2008 -kirjoituskilpailun voittajat..3 Voittaja-aineiden luonnehdinnat...6 Sarja 1 Lappi Dani: Yrittäisit nyt edes!...9 Lindholm Matti: Gameworn Europe 18 Mertaniemi

Lisätiedot

SAKUstars2013. Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit

SAKUstars2013. Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit 1 SAKUstars2013 Ennakkosarjoissa sijoittuneiden tekstit 2 Sisällysluettelo Kirjoitelmat Sivu 1.sija Tiia Makkonen... 3 2.sija Ina Eskelinen 5 3.sija Elisa Katiska.. 7 Runot 1.sija Heidi Toivanen... 12

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 Mikä sinulle tuo joulun? Tämän lehden sinulle tarjoavat kirjoittajat ja piirtäjät ja VIVAkurssilaiset jutut kokosi Saara Normia ja Virve Jordman. Taitto Timo Moukola

Lisätiedot

Yritys Hyvä 25 vuotta

Yritys Hyvä 25 vuotta Yritys Hyvä 25 vuotta Yritys Hyvä 25 vuotta Toimitus ja taitto Totte Harinen Kirjoitelmien luonnehdinnat Anne Helttunen Kuvitus Kuviopaja Oy, Tea Kuikko-Botham Kustantaja Yksityisyrittäjäin Säätiö Julkaisija

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

Kuljen auringossakin ilman varjoa

Kuljen auringossakin ilman varjoa Kuljen auringossakin ilman varjoa Copyright Ari "APz" Sovijärvi 2004. Versio 2.02 WEB. http://apz.fi/kirjat/ "Ja sitten eräänä päivänä, kuuman iltapäiväauringon paisteessa en enää jättänyt varjoa jälkeeni.

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT

NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT ISBN 978-952-457-405-1 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT RAPORTIN LAATIJA: EIJA SEPPÄNEN, FOUNTAIN PARK OY HELSINKI 2008 SISÄLLYSLUETTELO ESIPUHE 5 NUORTEN TULEVAISUUSKUVAT TUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland

Käymäläseura Huussi ry. - Global Dry Toilet Association of Finland Projektikoordinaattori Sari Huuhtanen Matkapäiväkirja Sambiasta 31.10. 16.11.2007 31.10. 1.11 Matka Matka Lusakaan sujui mukavasti. Istuin lentokoneessa puolalaisen nunnan vieressä, joka oli tehnyt vuosia

Lisätiedot

Ohjaajan opas. Hoksaa bisnes

Ohjaajan opas. Hoksaa bisnes Ohjaajan opas teema kerho Hoksaa bisnes Hoksaa bisnes -teemakerhossa lapset oppivat iloista yrittäjyyttä. Kerhossa ideoidaan porukalla palveluja ja tuotteita, joita myös markkinoidaan ja myydään. Kerholaisia

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset.

Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset. POSITIIVAREIDEN LUKIJAT KERTOVAT: Päiväni onnistumisia ovat olleet Läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja sen asenteisiin. Positiivareiden internetsivujen kävijät ja lukijat jakavat päivänsä onnistumiset.

Lisätiedot