TALLINAN PÄIVÄRISTEILY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TALLINAN PÄIVÄRISTEILY"

Transkriptio

1 TALLINAN PÄIVÄRISTEILY Lähdemme matkaan la klo 8:30 Eckerö Linen uudistetulla M/S Finlandialla Länsiterminaalista ja saavumme Tallinnaan klo11:00. Kotimatkalle lähdemme Tallinnan A-terminaalista 18:45 ja saavumme Helsinkiin klo 21:15 Matkan hinta jäsenelle 48 ja ei-jäsenelle 60. Hintaan sisältyy laivamatkat kokoustila meno- ja paluumatkalla menomatkalla kokouskannella tarjolla pientä suolaista ja makeaa, hedelmiä, kahvia, teetä sekä hanasta virvoitusjuomat, viinit ja olut paluumatkalla buffet ruokajuomineen menomatkalla kokouskannella ohjelmaa mm eläkkeistä kertomassa Uudenmaan alueasiamies Mikko Valtonen SITOVAT ilmoittautumiset mennessä s-postilla tai p. (09) Osallistujille lähetetään tarkemmat ohjeet viikkoa ennen matkaa.

2 Yhdistyksen toimisto on avoinna tiistaista torstaihin kello Toimistossa Sinua palvelee jäsenpalvelusihteeri Alice Knutas. Alicen puoleen voit kääntyä mm. kaikissa jäsenasioissa työttömyysturvakysymyksissä jäseneduissa yms. yhdistyksen toiminnassa Toimistolta on saatavissa myös erilaisia Jyty-tuotteita! Olet tervetullut vierailemaan toimistollemme! (varmista paikallaolo soittamalla ennakkoon) Yhteystietomme: Silkkitie 5 P, Vantaa p. (09) , sähköposti: *********************** OTATHAN YHTEYTTÄ KUN - tietoihisi tulee muutoksia - toimipaikkasi, nimesi, osoitteesi muuttuu, - olet vailla palkkaa syynä esim. äitiys-, isyys- tai vanhempainloma, hoitovapaa, määräaikainen työkyvyttömyys/kuntoutus, asevelvollisuus, KELA:n työttömyyspäiväraha, ansiopäiväraha, koulutustuki, vuorotteluvapaa, koulutuspäiväraha tai muu syy. - kun jäät eläkkeelle Huolehdi, ettei jäsenmaksuihisi tule katkoa, sillä työttömyyskassan jäsenyys ja kassan maksamat etuudet ovat vakuutusperusteisia. Jäsenyyden ja etuuksien saannin ehto on jäsenmaksun suorittaminen. Jos jäsenen jäsenmaksu on maksamatta neljän (4) kuukauden ajalta, erotetaan hänet yhdistyksen, liiton ja työttömyyskassan jäsenyydestä. Ilmoita muutoksista yhdistyksen toimistoon!

3 PÄÄLUOTTAMUSMIEHEN KYNÄSTÄ... Kevät tekee kovasti tuloaan, vaikkei se koko ajan yhtä vauhdilla ole edennytkään. Ensimmäiset krookukset ovat auenneet suojaisimmilla paikoilla. Sen sijaan Sote ottaa vielä vauhtia seuraavalta eduskunnalta. Vaikkei siitä tämä eduskunta tehnyt lopullista päätöstä, jatkuu sen valmistelu edelleen virkamiestyönä. Toivottavaa on, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudenlaisesta palvelurakenteesta tulisi palvelunkäyttäjien ja työntekijöiden kannalta paras mahdollinen, niin että hyvinvointipalvelut on turvattu kaikille tarvitsijoille. Vantaan viime vuoden tavoitteena oli sairauspoissaolojen väheneminen. Tavoitteessa ei onnistuttu, vaan sairauspoissaolojen määrä nousi viime vuonna. Luvuissa poissaolot olivat 458 henkilötyövuotta ja rahassa 25 miljoonaa euroa. Lisäystä edelliseen vuoteen verrattuna oli 13 henkilötyövuotta ja 7,5 miljoonaa euroa. Tässä taloudellisessa tilanteessa se on merkittävä taloudellinen menetys kaupungille. Vantaalla on jo useamman vuoden ollut käytössä aktiivisen välittämisen malli. Siinä on tarkoitus tunnistaa työntekijän työkyvyn heikkeneminen riittävän varhain. Se vaatii esimieheltä rohkeutta ja taitoa ottaa asia puheeksi. Työkyky on monen tekijän summa. Jokaisella se voi heiketä lyhytaikaisesti, mutta siihen on tärkeä puuttua silloin, kun on vaarana sen pysyvä heikkeneminen. E-välke on aktiivisen välittämisen sähköinen malli. Se antaa esimiehelle automaattisen hälytyksen, kun sairauspoissaoloja on tullut tietty määrä. Se myös velvoittaa esimiestä käymään aktiivisen välittämisen mallin mukaisen keskustelun työntekijän kanssa. Puheeksi ottamisen tarkoituksena on löytää mahdollisesti työstä johtuvat kuormitustekijät ja miettiä keinoja, millä kuormitustekijöihin voitaisiin vaikuttaa. Toki suurin osa sairauslomista on sellaisia, etteivät ne johdu työilmapiiristä tai työn kuormittavuudesta. Tärkeää on myös muistaa, ettei työntekijälle tule sellaista tunnetta, että häntä yritetään syyllistää sairauden vuoksi. Pitkän sairauspoissaolon jälkeen ei aina ole helppo palata takaisin työyhteisöön. Työyhteisön kannustava ilmapiiri helpottaa työhön paluuta. Ei työ meitä väsytä, vaan kaikki se mikä vielä on tekemättä. Friedrik Wislöff Arja Karppinen pääluottamusmies p (09)

4 LUE! TÄRKEÄÄ! Kesäloma lähestyy tiesithän, että Jytyn jäsenetuna sinulla on voimassa oleva matkustajavakuutus! Jyty on ottanut jäsentensä turvaksi Liittovakuutuksen, johon sisältyy turva vapaa-ajan matka- ja tapaturmavahinkojen varalle. Matkustajavakuutuksen sisältyvät myös jäsenen mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapset. Ilman vanhempiaan matkustavat lapset tarvitsevat oman vakuutuksen. Ifin matkavakuutus on henkilövakuutus, joka sisältää turvat matkalla alkavien sairauksien ja tapaturmien hoitokulujen varalle, matkalta myöhästymisturvan sekä matkan keskeytymis- ja peruuntumisturvat. Kun lähdet matkalle, ota Jytyn jäsenkorttisi mukaan, sillä se toimii myös matkavakuutuskorttina lääkärin vastaanotolla. Jos et ole varma, tarvitsetko erillisen matkavakuutuskortin ammattiliiton jäsenkortin lisäksi, tarkista asia Ifistä. Jos matkustat Venäjälle, tarvitset viisumia varten matkavakuutustodistuksen, jonka saat Ifistä. Ifin sopimussairaalat ja -lääkärit laskuttavat suoraan vakuutusyhtiötä. Löydät listan sopimuslääkäreistä osoitteesta Jos lääkäri ei laskuta suoraan Ifiä, maksa kulut ensin itse tai ota yhteys Ifiin. Liittovakuutus sisältää myös tapaturmavakuutuksen, josta korvataan vapaa-aikana sattuneita tapaturmia, mikäli niitä ei korvata johonkin lakiin perustuen. Lue lisää Liittovakuutuksesta spx Ammatissa aiheutuvien vahinkojen varalta sinulla on liiton jäsenenä myös Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus. Lisäksi olet vakuutettu Järjestövakuutuksella liiton tapahtumiin osallistuessasi. Vakuutettuja ovat myös opiskelijajäsenet työharjoittelussa ollessaan. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus on voimassa kun jäsenyys on kestänyt kuusi kuukautta. Liiton jäsenkorttiin on painettu vakuutuksen tiedot, joten se toimii myös matkustajavakuutuskorttina. Liittovakuutukset päättyvät sen vuoden lopulla, kun varsinainen jäsenyys päättyy, mutta kannatusjäsen voi ottaa itse If-vakuutuksesta jäsenetuhintaisen RyhmäSampo Primus vapaa-ajan tapaturma- ja henkivakuutuksen lisätietoa Ifin konttoreista.

5 Uuden Iloisen Teatterin uusin revyy Kivaa ja Korkealta to klo 18:00 PEACOCKISSA Supersuositut kevätrevyyt palaavat Linnanmäelle! Linnanmäelle saapuminen merkitsee UIT:lle kotiinpaluuta, naurattihan teatteri Peacockissa vuosina revyillään yhteensä reilusti yli miljoonaa katsojaa ennen siirtymistään Arena-näyttämölle. Tulevan kevätrevyyn tähtinä nähdään mm. aikaisemmilta vuosilta tutut ja yleisön rakastamat näyttelijät Sari Siikander, Jussi Lampi, Mikko Rantaniva, Puntti Valtonen sekä uusina UIT-kasvoina mallina ja juontajana tutuksi tullut Vanessa Kurri sekä Putouksestakin tuttu komedienne Niina Koponen. Näyttelijöiden lisäksi näyttämölle nousevat Suomen paras bändi, Jean S. sekä upea nelihenkinen tanssiryhmä. Revyyn ohjauksesta sekä koreografiasta vastaa Reija Wäre. Lipun hinta 36 jäsenille ja 46 avec SITOVAT varaukset mennessä tai p. (09)

6 Yhdistyksen uusi Planin kummilapsi nyt Guatemalasta Yhdistyksen kummipoika El Salvadorissa tuli täysi-ikäiseksi viime vuoden lokakuussa. Planin sääntöjen mukaan kummisuhde katkeaa lapsen täysi-ikäisyyteen. Kummisuhde Carlos- Eduardon kanssa kesti kymmenen vuotta. Sinä aikana pienestä pojasta kasvoi komea nuori mies. Toivomme kaikkea hyvää Carlos Eduardolle. Uusi Plan kummilapsemme on 5-vuotias tyttö Guatemalasta nimeltään Emmilly-Yannelly. Hänen perheeseen kuuluu isän ja äidin lisäksi isosisko. Emmilly-Yannelly käy esikoulua ja hänen äidinkielensä on espanja. Planin lastensuojeluohjeiden mukaan kummilapsesta saa kertoa julkisesti etunimen, iän ja kotimaan. Edellä olevan tarkoituksena on suojella lasta niin ettei häntä pystyttäisi paikallistamaan. Jos kuitenkin haluat tutustua lähemmin kummityttöömme ja hänen asuinalueensa toimintaan, poikkea yhdistyksen toimistossa katsomassa ja lukemassa enemmän. Muista kuitenkin, että näkemäsi ja lukemasi jää yhdistyksen seinien sisäpuolelle. Olemmehan lapsen puolella suojellen hänen yksityisyyttään, eikö? Mutta mitä Plan on tehnyt ja tekee Guatemalassa? Planin maakohtainen toimintasuunnitelma vuosille on luettavissa nettisivuillamme. Mitä Plan on saavuttanut kummityttömme asuinalueella, tässä lainaus Planin tekstistä, josta saamme julkaista vain saavutukset: Planin tuki on auttanut saavuttamaan positiivisia muutoksia asioissa, jotka vaikuttavat varhaislapsuuteen, nuoriin, naisiin ja yhteisön johtajien toimintaan sekä yhdistysten ja yhteisöjen osallistumiseen. Asioita, joihin on puututtu ovat mm. yleisten lastentautien hoito, ruoka- ja ravitsemusturva ja sairauksien ehkäiseminen. Esikoulun ja alakoulun opetuksen laadun parantamiseksi koulutusta kehitetään ja toimitetaan erilaisia koulutarvikkeita, jotka tukevat lasten taitojen kehittymistä. Viranomaisten, kätilöiden, terveystyöntekijöiden, vapaaehtoisten ja vanhempien järjestämät lasten oikeuksia koskevat koulutus- ja opetustilaisuudet ovat auttaneet parantamaan terveydenhoitoa ja lisäämään tietoa äitien ja lasten kuolleisuuden ja tautien torjunnasta, aliravitsemuksesta ja hiv/aidsista. Oppilashallitusten muodostaminen, jossa painotetaan kansalaisosallistumista ja demokratiaa, edistää sosiaalisten arvojen omaksumista oppilaiden keskuudessa ja painottaa sukupuolten välisen oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon, kunnioituksen, suvaitsevuuden, yhteistyön, solidaarisuuden, yhdessä toimimisen ja rauhanomaisen rinnakkaiselon merkitystä. Kouluapurahahanke on hyödyttänyt 292 tyttöä ja 155 poikaa, jotka eivät olisi pystyneet jatkamaan opintojaan ja olisivat jättäneet koulun kesken ilman tätä tukea. Lasten aktiivisen osallistumisen takaamiseksi lastenryhmien toimintaa on edistetty yhteisötasolla täydentämään aikuisten yhteisöneuvoston toimintaa. Lapset ovat järjestäytyneet ja heille on annettu tietoja itsekunnioituksesta ja heitä hyödyttävien hankkeiden johtajuudesta, järjestämisestä ja toteutuksesta. Samaten tyttöjen osallistumista ja mukaantuloa päätöksentekoon on edistetty. Lasten suojelemiseksi katastrofeilta on perustettu paikallisia ja kunnallisia komissioita ja koulutettu niitä koordinoidusti hallituksen kanssa vähentämään vaaroja ja varautumaan onnettomuuksiin mm. ensiavun suunnittelun ja hätäsuojien kautta. Tähän toiminaan osallistuvat aktiivisesti koululaiset, opettajat ja yhteisöjen johtajat.

7 Liittoudutaan jäsenhankinnan tehoviikot 2015 Me yhdessä teemme töitä oikeudenmukaisemman ja paremman työelämän eteen. Ammattiliitto on yhtä vahva kuin sen jäsenistö. Liittoudutaan siis yhteen, Sinä & Minä, ja kasvatetaan yhteistä vaikutusvaltaamme uusilla jäsenillä. Osallistu ja voita lahjakortti! Jytyn jäsenhankinnan tehoviikkoja vietetään keväällä Palkitsemme välisenä aikana 90 eniten uusia jäseniä hankkinutta jytyläistä 50 euron arvoisilla S-ryhmän lahjakorteilla. Kaikkien vähintään yhden jäsenen hankkineiden kesken arvotaan valtakunnallisesti 50 vastaavaa lahjakorttia. Jotta olet mukana kilpailussa, ilmoita Uudenmaan aluetoimistoon hankkimiesi uusien jäsenten nimet mennessä. Kilpailussa ovat mukana kaikki välisenä aikana liittyneiden uusien jäsenten hankkijat. Palkituille ilmoitetaan palkitsemisesta mennessä. Lisäksi aluetoimistot jakavat viisi lahjakorttia niille, jotka ovat tehneet merkittäviä jäsenhankinnan tai markkinoinnin toimenpiteitä omassa yhdistyksessään. Nämä voivat olla tapahtumia, Jyty-infoja, aktiivista osallistumista työpaikkakäynneille tai luottamusmiehen erityistä kiinnostusta jäsenhankintaan. Meillähän on yhteinen sävel

Vuoden 2014 toiminta. Hyvinvointitoimikunta on suunnitellut monipuolisen tapahtumatarjonnan tällekin vuodelle.

Vuoden 2014 toiminta. Hyvinvointitoimikunta on suunnitellut monipuolisen tapahtumatarjonnan tällekin vuodelle. Kuva Tapio Aalto Vuoden 2014 toiminta EDUNVALVONTA Tärkeimpänä painopistealueena edunvalvonnassa on jäsenten etujen (työpaikat ja palvelusuhde-ehdot) turvaaminen kaikissa työsuhteisiin liittyvissä muutostilanteissa.

Lisätiedot

Yhdistyksen opas 2013

Yhdistyksen opas 2013 Yhdistyksen opas 2013 Opas on tarkoitettu yhdistysten toimihenkilöiden käyttöön ja se löytyy OmaNetistä Palvelunumerot Ma - pe klo 9.00-15.00 ja kesäaikana 1.6-31.8. Ma - pe klo 9.00-14.00 (tarkista heinäkuun

Lisätiedot

merkonomi Sosiaalisen median kurssit KEVÄT 2013 M/S FINLANDIA Eckerö Linen uusi aika HYPO - asumisen ratkaisut vauvasta vaariin

merkonomi Sosiaalisen median kurssit KEVÄT 2013 M/S FINLANDIA Eckerö Linen uusi aika HYPO - asumisen ratkaisut vauvasta vaariin merkonomi s New SMYL ry:n jäsenlehti M/s Finlandia aloittaa liikennöinnin 31.12.2012. Sosiaalisen median kurssit KEVÄT 2013 M/S FINLANDIA Eckerö Linen uusi aika 7 8 HYPO - asumisen ratkaisut vauvasta vaariin

Lisätiedot

Tukea, turvaa, etuja

Tukea, turvaa, etuja jäsen+2014 2015 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Tukea, turvaa, etuja www.oaj.fi Nuorten opettajien asialla Tänä keväänä OAJ:n valtuustoon uusina jäseninä valitut Mervi Berg ja Katja Järvinen kannustavat

Lisätiedot

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14.

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. JYTINÄ 6-11.9.2014 29.11. 30.11.2014 Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. Kotimatkalle lähdemme Tallinnan A-terminaalista su 30.11.2014

Lisätiedot

EDUT OVAT VOIMASSA KOKO

EDUT OVAT VOIMASSA KOKO TÄSSÄ ESITTEESSÄ KERROTAAN, MITÄ PALVELUJA SAAT METALLI- LIITOSTA SEKÄ MITÄ ETUJA SAAT JÄSENKORTILLASI, KUN JÄSE- NYYTESI ON KUNNOSSA. SAAT EDUT ESITTÄMÄLLÄ KORTIN ASIOIDESSASI ETUJA TARJOAVISSA YRITYKSISSÄ.

Lisätiedot

Tehyn Yhdysjäsenkansio

Tehyn Yhdysjäsenkansio Tehyn Yhdysjäsenkansio Tehyläinen tottakai Tehy, koulutettujen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asialla Ammattiosasto on yhteinen juttu Yhdysjäsenkansio 2013 1 Yhdysjäsenkansio 2013 3 Pulmia työsuhteessasi?

Lisätiedot

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Kaikki opettajat mukaan. vaikuttamaan. www.opettaja.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Kaikki opettajat mukaan. vaikuttamaan. www.opettaja.fi jäsen+2010 2011 Opetusalan Ammattijärjestö OAJ Kaikki opettajat mukaan vaikuttamaan www.opettaja.fi Nuorten opettajien aalto Tuore äidinkielenopettaja Suvi Lindfors onnistui saamaan työpaikan jo ennen

Lisätiedot

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa

logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa logistiikan toimihenkilöiden ammattilehti 1/2014 KOULUTUS kannattaa 2 1/2014 Koulutus kannattaa Julkaisija: Logistiikan toimihenkilöt ry Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki Puh. 09-613 231 Telefax 020 1130

Lisätiedot

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa.

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa. Jäsennumero Nimi Osasto Liittymisaika liittoon Liittymisaika työttömyyskassaan 1. liitto 1. työttömyyskassa JÄSENEN EDUT 2014 Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja

Lisätiedot

Suunnittelutoimihenkilöt PRO ry

Suunnittelutoimihenkilöt PRO ry Suunnittelutoimihenkilöt PRO ry JÄSENTIEDOTE 2/2015 20.03.15 Kevätsiivousten aikaa!! Tervetuloa yhdistyksen kevätteatteriin Linnanmäelle ke 27.5.2015! Supersuositut kevätrevyyt palaavat Linnanmäelle Peacock-teatterin

Lisätiedot

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00

250 Tampere 1/2014. JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 250 Tampere 1/2014 JHL 250:n kevätkokous Tiistaina 8.4.2014 kello 18.00 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2014 ilmestyy viikolla 21-22 Tee lehteen juttu! Tai anna vinkki aiheesta, jonka sisältö tai

Lisätiedot

Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen!

Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen! SMYL ry:n jäsenlehti nro 4 12.12.2008 www.smyl.fi info@smyl.fi (09) 827 5542 Jäsenedut 2009 -liite lehden keskiosassa. Ota talteen! 12 vuotta 1996 2008 TÄSSÄ NUMEROSSA 4/2008 Pääkirjoitus 2...PÄÄKIRJOITUS

Lisätiedot

merkonomi Kokki- ja viinikoulu 24 Liiton syyskokous Tampereella 4 Tampereen Merkonomit 60 vuotta 6 Omaehtoinen koulutus 8

merkonomi Kokki- ja viinikoulu 24 Liiton syyskokous Tampereella 4 Tampereen Merkonomit 60 vuotta 6 Omaehtoinen koulutus 8 merkonomi s New SMYL ry:n jäsenlehti Yhteydenotot työsuojelupiiriin ja erityisesti syrjintäkokemukset ovat lisääntyneet, toteaa Uudenmaan työsuojelupiirin piiripäällikkö Kaarina Myyri-Partanen Liiton syyskokous

Lisätiedot

merkonomi Jäsenetu Laulasmaan Kylpylähotellissa Kunniamerkonomi 2014 Eva-Riitta Siitonen Jäsen/vakuutuskortti mukaan lomalle SMYL ry:n jäsenlehti

merkonomi Jäsenetu Laulasmaan Kylpylähotellissa Kunniamerkonomi 2014 Eva-Riitta Siitonen Jäsen/vakuutuskortti mukaan lomalle SMYL ry:n jäsenlehti merkonomi s New 2 2014 SMYL ry:n jäsenlehti Jäsenetu Laulasmaan Kylpylähotellissa 6 Kunniamerkonomi 2014 Eva-Riitta Siitonen 9 Jäsen/vakuutuskortti mukaan lomalle 10 Pääkirjoitus Jo joutui armas aika Olematon

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Toimisto- Virkailijat ry

Helsingin Kaupungin Toimisto- Virkailijat ry Helsingin Kaupungin Toimisto- Virkailijat ry 240- kymppinen 1/2011 Yhdistyksen toimisto Kolmas linja 6, katutaso Hakaniemi e-mail os240@elisanet.fi http://os240.jhlyhdistys.fi HALLITUS JA TOIMIHENKILÖT

Lisätiedot

työelämä tutuksi Työelämätietoutta maahanmuuttajalle Paasikivi-Opisto Turun kristillinen opisto

työelämä tutuksi Työelämätietoutta maahanmuuttajalle Paasikivi-Opisto Turun kristillinen opisto työelämä tutuksi Työelämätietoutta maahanmuuttajalle Paasikivi-Opisto Turun kristillinen opisto Paasikivi-Opiston ja Turun kristillisen opiston oppimateriaalia 1 työelämä tutuksi Työelämätietoutta maahanmuuttajalle

Lisätiedot

4/2008. Anu Kaniin kannustaa: Mukaan järjestötoimintaan UUSI

4/2008. Anu Kaniin kannustaa: Mukaan järjestötoimintaan UUSI 4/2008 Anu Kaniin kannustaa: Mukaan järjestötoimintaan UUSI sisältö 13 Jäsenenä 19 Jäsenyyden mukanaan tuoma turva kiinnostaa myös nuoria jäseniä. Luottamusmiehenä Metso Mineralsissa toimiva Janne Seppälä

Lisätiedot

Kutsu syyskokoukseen!

Kutsu syyskokoukseen! Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry 2/14 JÄSENLEHTI Kutsu syyskokoukseen! s. 22 Tässä numerossa mm. 4 Työhyvinvointia hyvällä hallinnolla? 6 Työeläkettä vai työtä eläkkeettä 8 Koskeeko

Lisätiedot

Jäsenetusi 2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. JHL:n jäsenedut 2013 1

Jäsenetusi 2013. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL. JHL:n jäsenedut 2013 1 Jäsenetusi 2013 Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL JHL:n jäsenedut 2013 1 Tänään on tulevaisuuden ensimmäinen päivä JHL on Suomen suurin ja monipuolisin ammattiliitto. Yhdessä voimme muuttaa maailmaa.

Lisätiedot

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012

Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. 16 Tietoala on mukana. Kevät täynnä haasteita TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 2 : 2012 Tietoa. 8 Kesäloma lähestyy. Lakimies vastaa yleisimpiin kysymyksiin vuosiloman pitämisestä. 16 Tietoala on mukana UIL:n alueellisessa toiminnassa. Esittelyssä

Lisätiedot

4 optisen alan ammattilaisia 6 Masennus voi viedä työkyvyn 10 Mitä ensi vuonna? 14 YLTT ja sott ne yhteen sopii

4 optisen alan ammattilaisia 6 Masennus voi viedä työkyvyn 10 Mitä ensi vuonna? 14 YLTT ja sott ne yhteen sopii Kyltti Yksityisten lääkintä- ja terveyspalvelulaitosten työntekijät YLTT ry:n jäsenlehti /00 4 optisen alan ammattilaisia 6 Masennus voi viedä työkyvyn 10 Mitä ensi vuonna? 14 YLTT ja sott ne yhteen sopii

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013.

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren avaimet ja Anneliina Törrönen Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n opintoaineisto,

Lisätiedot

250 TAMPERE 1/2011 JHL

250 TAMPERE 1/2011 JHL 250 TAMPERE 1/2011 JHL 250:n kevätkokous ti 29.3.2011 Eduskuntavaalit 17.4.2011 Ennakkoäänestys 6.-12.4.2011 Lehden aikataulu JHL 250 Tampere nro 2/2011 ilmestyy viikolla 21 Tee lehteen juttu! Tai anna

Lisätiedot

URA. Missä rajat kulkevat? Ajatuksia kuntauudistuksesta. 28 7 askeleella eroon kaaoksesta 10 Vuosilomalaki. -kampanja on alkanut!

URA. Missä rajat kulkevat? Ajatuksia kuntauudistuksesta. 28 7 askeleella eroon kaaoksesta 10 Vuosilomalaki. -kampanja on alkanut! MCI URA EDUNVALVONTA Yhteiskuntatieteilijän tunnusmerkit ILMIÖ Akateeminen maahanmuutto OIKEILLE URILLE Lähtölaskenta valtuustovaaleihin Lehti yhteiskunta-alan korkeakoulutetuille 2-2013 KLIKKAA LISÄÄ

Lisätiedot

Henkilöstömitoitusten on koskettava koko henkilökuntaa

Henkilöstömitoitusten on koskettava koko henkilökuntaa Ystea-lehti 2/2012 Julkaisija: Yksityisen Sosiaali- ja Terveysalan Ammattilaiset ry:n jäsenlehti Ystea ry on Toimihenkilöliitto Erto ry:n jäsenyhdistys, www.ystea.fi Ystea on myös Facebookissa. Päätoimittaja:

Lisätiedot

Kellokas. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 2/2013. Tässä lehdessä: Juttusarja jatkuu VIG? Facebook-valokuvakilpailu

Kellokas. Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 2/2013. Tässä lehdessä: Juttusarja jatkuu VIG? Facebook-valokuvakilpailu Kellokas Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Keski-Suomi ry:n jäsenlehti 2/2013 Tässä lehdessä: Juttusarja jatkuu VIG? Facebook-valokuvakilpailu Jäsenkyselyn tulokset Kellokas 2/2013 Syksy saa! Julkaisija

Lisätiedot

TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA

TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA KÄÄNNÖSALAN ASIANTUNTIJAT KAJ RY:N JÄSENLEHTI 01 2013 TIINA TUOMINEN VÄITTELI ELOKUVA KÄÄN TÄMISESTÄ: TEKSTITYKSET OVAT OSA ELOKUVAA UUSI PUHEEN JOHTAJA HANNA BOMAN: JÄRJES TÄYTYMINEN KÄÄNNÖSALALLA ON

Lisätiedot