Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta. Vuorikatu 27, Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta. Vuorikatu 27, Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone"

Transkriptio

1 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 16:00 18:19 Paikka Vuorikatu 27, Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Niiranen, puheenjohtaja Esa Pitkänen, varapuheenjohtaja Rauno Airas Merja Korhonen Joonas Jokilinna, Allu Koskisen varajäsen, poistui klo Anton Laakso Mikko Lankinen Anja Lappi Auli Poutiainen Teija Savolainen-Lipponen Muut saapuvilla olleet Harri Auvinen kaupunginhallituksen edustaja, saapui klo Pekka Vähäkangas, palvelualuejohtaja esittelijä Raimo Haapalainen Maaningan edustaja Janne Hentunen, hyvinvoinnin edistämisen johtaja Heli Norja, hyvinvoinnin edistämisen johtaja poistui klo Jaana Vasankari, tapahtumapalveluiden johtaja Raija Heinonen, talouspäällikkö Pekka Savolainen, henkilöstö- ja hallintopäällikkö pöytäkirjanpitäjä Heikki Kröger, professori, ylilääkäri poistui klo Poissa Hanna Happonen Asiat 1-9

2 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Julkinen Allekirjoitukset Pekka Niiranen puheenjohtaja Pekka Savolainen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Kuopiossa, Vuorikatu 27, Esa Pitkänen Merja Korhonen

3 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Julkinen Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kuopiossa, os. Tulliportinkatu 31, Kuopion kaupungintalon 1. kerroksen pääaulan neuvontapisteessä Pekka Savolainen Pöytäkirjanpitäjä Muutoksenhakukiellot Kuntalain 91 :n mukaan ei oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta voi tehdä :ien 1 9 osalta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

4 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) Julkinen Käsitellyt asiat Nro Liite/ viite* Otsikko 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kuopion kaatumisen ehkäisy -tutkimus (OSTPRE-IFP) Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen käyttösuunnitelma vuodelle Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen sisäisen valvonnan painopistealueet vuodelle Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Syvänniemi - Hoikkalammen kota / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Kurkimäentie - Airaksela / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry 8 8 Vuoden 2015 hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan kokouksista päättäminen Tiedonantoja Sivu

5 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 1 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätösehdotus Puheenjohtaja Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

6 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 2 2 Pöytäkirjantarkastajat Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas Valitaan pöytäkirjantarkastajat. Vuorossa ovat lautakunnan jäsenet Esa Pitkänen ja Hanna Happonen. Päätös Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Esa Pitkänen ja Merja Korhonen.

7 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 3 Asianro 203/ /2015 Kuopion kaatumisen ehkäisy -tutkimus (OSTPRE-IFP) Hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen Omatoimisen hyvinvoinnin palvelut Ikääntyvien kaatumistapaturmat ja niihin liittyvät murtumat ovat väestön ikääntymisen myötä kasvava kansanterveysongelma. Toimintakyvyn heikkeneminen ja kaatumisen pelko ovat yleisiä arkielämää rajoittavia tekijöitä ikääntyvillä. On olemassa tutkimustietoon perustuvaa näyttöä rajatuissa kohderyhmissä, että tietynlaista liikuntaa lisäämällä ja lihasvoimaa sekä tasapainon hallintaa parantamalla voitaisiin vähentää kaatumistapaturmia. Väestötason näyttö kaatumisten ehkäisystä ja kustannustehokkuudesta kuitenkin puuttuu. Kuopio Osteoporosis Risk Factor and Prevention Study (OSTPRE) on 25- vuoden seurantatutkimus entisen Kuopion läänin naisilla. Tutkimukseen on osallistunut yhteensä naista. Tutkimuksesta vastaa Itä Suomen yliopisto. Seurantatutkimukseen liittyvällä OSTPRE IFP (Intervention for Fall Prevention)- kaatumisen ehkäisytutkimuksella selvitetään voidaanko vuotiaiden naisten kaatumisia estää ja hyvinvointia kohentaa ohjatun liikunnan avulla (kuntosaliharjoittelu ja Taiji). Aktivoimalla ikääntyvää naisväestöä liikunnan pariin oletetaan saavutettavan terveyshyötyjä luustoon, lihaksistoon ja mielenterveyteen. Vuonna 2015 käynnistettävä Kuopion kaatumisen ehkäisy tutkimus (OST- PRE IFP) on satunnaistettu ja kontrolloitu liikuntatutkimus selvittää liikunnan vaikutuksia mm. kaatumisriskiin ja murtumiin. Tutkittavat (n=1078) jaetaan liikuntaryhmään (n=539) ja kontrolliryhmään (n=539). Ohjattua liikuntaa annetaan kahdesti viikossa ensimmäisen 6 kuukauden ajan. Toinen viikoittainen ohjattu harjoitus on kuntosaliharjoittelua ja toinen Taiji- harjoittelua. Tämän jälkeen seuraavat kuusi kuukautta harjoittelu tapahtuu itsenäisesti. Osallistujat tutkitaan tutkimuksen alussa, 6, 12 ja 24 kuukauden kohdalla. Tutkittavat jaetaan 20 henkilön ryhmiin. Tutkimuksen ensisijaisena tavoitteena on vähentää kaatumistapaturmia ja niiden aiheuttamia murtumia. Lisäksi seurataan liikunnan vaikutusta luuntiheyteen, kehonkoostumukseen, lihasvoimaan, tasapainoon sekä toimintakykyyn. Tärkeitä muuttujia ovat myös liikunnan vaikutukset elämänlaatuun, syrjäytyneisyyteen, mielialaan sekä muistitoimintoihin. Toisena kokonaisuutena ovat terveystaloudelliset kysymykset ja kustannusvaikuttavuus; voidaanko liikunnalla ja kaatumisen ehkäisyllä vähentää terveys- ja sosiaalipalveluiden käyttöä (vammojen hoito, masennus, yksinäisyys) ja säästää näissä kustannuksissa? Tutkimus antaa vastauksen myös siihen, onko terveystaloudellisia perusteita tarjota tai mahdollistaa liikuntapalveluiden käyttö ikääntyville laajassa mittakaavassa?

8 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 Kaatumisen ehkäisytutkimus OSTPRE-IFP on suunniteltu toteutettavaksi Itä- Suomen Yliopiston ja Kuopion kaupungin yhteistyönä. Tutkimushankkeen käyttöön osoitetaan Kuopion uimahallin seniorikuntosali ja Kuopio hallin parkettisali arkipäivisin klo välisellä ajalla Mikäli kyseisten tilojen käyttö on estynyt, toiminta järjestetään muissa Kuopion kaupungin hallinnoimissa tiloissa. Tutkimushankkeen liikuntaryhmäläisille (n=539) annetaan 12 kuukauden ajaksi eläkeläisten hyvinvointikortin mukainen käyttöoikeus. Tutkimushankkeen esittelee hyvinvoinnin edistämisen lautakunnalle professori, ylilääkäri Heikki Kröger. Vaikutusten arviointi Ilmastopoliittisen ohjelman ja yritysvaikutusten näkökulmasta päätösesitys on neutraali. Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää, että kaatumisen ehkäisytutkimus OSTPRE IFP toteutetaan Itä Suomen yliopiston ja Kuopion kaupungin yhteistyönä siten, että: 1. Tutkimushankkeen käyttöön osoitetaan Kuopion uimahallin seniorikuntosali ja Kuopio hallin parkettisali arkipäivisin klo välisellä ajalla Mikäli kyseisten tilojen käyttö on estynyt, toiminta järjestetään muissa Kuopion kaupungin osoittamissa liikuntatiloissa. 2. Tutkimushankkeen liikuntaryhmälle (n=539) annetaan 12 kuukauden ajalle eläkeläisten hyvinvointikortin mukainen liikuntatilojen käyttöoikeus. 3. Itä-Suomen Yliopisto maksaa Kuopion kaupungille tutkimushankkeen ja sen liikuntaryhmän (n=539) tilojen käyttöoikeuksista ja niiden järjestelyistä yhteensä 4312 euroa sisältäen voimassaolevan arvonlisäveron. Valmistelija Janne Hentunen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä hyvinvoinnin edistämisen johtajan esityksen. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen. Kaupunginhallituksen jäsen Harri Auvinen saapui kokoukseen klo tämän asian käsittelyn aikana. Heikki Kröger poistui kokouksesta klo tämän asian käsittelyn jälkeen.

9 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 4 Asianro 302/ /2015 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen käyttösuunnitelma vuodelle 2015 Talouspäällikkö Raija Heinonen Kasvun ja oppimisen palvelualue Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vuoden 2015 talousarvion sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille Kaupungin tavoitteena on talouden saattaminen toiminnallisesti tasapainoon. Kaikkien yksiköiden tulee jatkaa suunnitelmallisesti tuottavuusohjelmaan sisältyvien tuottavuutta lisäävien toimintatapojen ja prosessien uudistamista ja tilojen käytön tehostamista sekä henkilöstöohjelman mukaisten toimenpiteiden toteuttamista. Käyttösuunnitelmiin tulee sisällyttää talouden tasapainottamiseksi toteutettavat toiminnan sopeuttamis- ja tehostamistoimenpiteet ja ne tulee kohdentaa asianmukaisesti. Yksiköiden tulee määrittää toimenpiteiden etenemistä vastaavat henkilöt. Mikäli toimenpiteet edellyttävät erillistä päätöksentekoa, tulee ne valmistella huolellisesti ja viivytyksettä päätöksentekoon siten, että toimenpiteiden toteuttaminen mahdollistaa parhaan mahdollisen toiminnallisen ja taloudellisen tuloksen vallitsevassa taloudellisessa tilanteessa. Käyttösuunnitelmien laatiminen palvelualueilla Talousarviomuutokset Lautakunnat hyväksyvät käyttösuunnitelmissa kaupunginvaltuuston talousarviossa päättämien määrärahojen ja tuloarvioiden jaon palvelualueensa avainprosesseille sekä palveluprosesseille ja hyväksyvät samalla niille tavoitteet. Käyttösuunnitelmia laadittaessa lautakuntien ja palvelualuejohtajien on huolehdittava, että palvelualueen toiminta suunnitellaan valtuuston päättämien määrärahojen ja tuloarvioiden puitteissa ja että palvelualueille asetettavat osatavoitteet tukevat osaltaan kaupunginvaltuuston hyväksymien strategisten tavoitteiden toteuttamista. Lautakuntien ja kaupunginhallituksen asettamat osatavoitteet, osamäärärahat ja osatuloarviot sitovat toimielimen alaista viranhaltijaa ja työntekijää samalla tavoin kuin muukin toimielimen tekemä päätös. Lautakunnat ja tilivelvolliset viranhaltijat ovat tulosvastuussa palvelualueensa toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteuttamisesta. Tilivuoden aikana toiminta tulee toteuttaa siten, että talousarvioon ei tarvita valtuustoon nähden sitovien määrärahojen lisäyksiä tai tuloarvion vähennyk-

10 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 Vuoden 2015 talousarvioraami: siä. Mikäli talousseurannan yhteydessä ilmenee määrärahavajetta tai ennakoidaan tuloarvion alittuvan, tulee välittömästi valmistella ja toteuttaa toimenpiteet tilanteen oikaisemiseksi palvelualueen talousarvion puitteissa. Talousarviossa pysymiseksi on tarvittaessa tarkistettava palvelualueen toimintaja käyttösuunnitelmia. Palvelualueen sisällä avainprosessien välisistä osamäärärahamuutoksista ja muista lautakuntaan nähden sitovista osamäärärahamuutoksista päättää lautakunta. Lautakuntien ja palvelualueiden johtoryhmien tulee seurata säännöllisesti talousarvion toteutumista ja ryhtyä välittömiin toimenpiteisiin tilanteen niin vaatiessa. Hyvinvoinnin edistämisen palvelualue on bruttositova, mutta hyvinvoinnin palvelualueen sisällä olevat liikuntapaikat, kansalaisopisto, kaupunginteatteri ja musiikkikeskus ovat nettositovia yksiköitä. Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle (bruttositovat määrärahat): toimintatuotot toimintakulut toimintakate Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle / Liikuntapaikat (nettositovuus): toimintatuotot toimintakulut toimintakate Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle / Kansalaisopisto (nettositovuus): toimintatuotot toimintakulut toimintakate Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle / Kaupunginteatteri (nettositovuus): toimintatuotot toimintakulut toimintakate Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle / Musiikkitoimi (nettositovuus): toimintatuotot toimintakulut toimintakate Kaupunginvaltuuston päättämä raami hyvinvoinnin edistämisen palvelualue yhteensä:

11 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 toimintatuotot toimintakulut toimintakate Vuoden 2015 tuottavuutta lisäävät toimenpiteet sekä mahdolliset muut toimenpiteet talousarvion toteutumisen varmistamiseksi: Organisaatiota tiivistetään hyödyntäen henkilöstön eläköityminen. Käynnistetään mm. selvitys teatterin ja musiikkikeskuksen toiminnallisesta ja taloudellisesta yhdistämisestä, selvitetään myös kirjaston ja museoiden hallinnollinen yhteistyömalli. Valmistellaan esitys liikuntatilojen uudenlaisesta tuottamismallista siten, että toimintamalli mahdollistaa yksityisen palvelutuotannon kaupungin oman palvelutuotannon rinnalla. Käynnistetään selvitys toimitilojen tiivistämisestä sekä avataan nykyinen vuokrajärjestelmä. Jynkän kirjasto siirretään valmistuvaan Jynkän koulun yhteyteen, Neulamäen kirjaston sijoittumista Neulamäen koulun yhteyteen selvitellään edelleen osana verkostoratkaisua. Avustusten kohdistaminen kaupungin tavoitteiden mukaisesti Hyvinvointipalveluiden tiedotusta, markkinointia ja viestintää kehitetään ja tehostetaan. Maksupolitiikkaa tarkistetaan palveluittain ja asiakasryhmittäin. Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen talousarvio sisältää lisäsopeutuksen, josta on henkilöstötyön tuottavuutta lisäävä säästövelvoite ja se jaettiin palveluprosesseille bruttoansioiden ( ) ja asiakaspalvelujen ostomäärärahojen suhteessa. Loppuosa sopeutuksesta jaettiin toimintakulujen suhteessa. Kaikkien brutto- ja nettositovien yksiköiden osalta talousarviossa pysyminen edellyttää toiminnan tehostamista henkilöstötyön tuottavuuden kautta ja toimintamenojen karsimista kaikista menoryhmistä sekä maksujen ja taksojen korotuksia. Käyttömaksuja ja taksoja on korotettu lautakunnan linjauksen mukaisesti, mm. liikuntapaikkojen ja ulkoilu- ja virkistysalueiden maksujen korotukset ovat keskimäärin 10 %. Toimintasäännön mukaan palvelupäällikkö päättää tehtäväalueensa asiakasja muista maksuista lautakunnan vahvistamien perusteiden mukaisesti. Yleis- ja erityisavustusten määrä on vuoden 2014 tasolla (n. 3 M ), Maaningan kuntaliitos lisäsi avustuksia n Uutena budjetoitiin Kuopion viulukilpailun avustus ( ) sekä Kansalaislähtöisen paikallisen kehittämisen kolmivuotisen hankkeen rahoitus ( ). Käyttösuunnitelman laskentaperusteet: Palkkamenojen budjetoinnissa on otettu huomioon voimassa olevat sopimukset ja henkilöstövuosien vähennystavoite. Henkilöstösivukulut ovat vuonna 2015 seuraavat:

12 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 Sosiaaliturvamaksu 2,08 %, työttömyysvakuutusmaksu 3,15 %, tapaturmavakuutusmaksu 0,46, KUEL-maksu 17,20 % ja VaEL-maksu 20,95 %. Varhaiseläkemenoperusteinen varhe-maksu ja eläkemenoperusteinen maksu on varattu eläkevakuutuksen ilmoittamien määrien mukaisena. Sisäiset vuokrat on budjetoitu tilakeskuksen kanssa tehtyjen vuokrasopimusten mukaisina, vuokriin tuli 2 %:n korotus. Henkilöstö Palvelualueiden käyttösuunnitelmaan sisältyy henkilöstö- ja koulutussuunnitelma, jossa henkilöstölaskelman lisäksi määritellään henkilöstötyön tavoitteet ja periaatteet sekä laaditaan koulutussuunnitelma. Henkilöstön asemaan vaikuttavana toimenpiteenä kaupunginvaltuuston hyväksymä talousarvio sisältää 5 M :n henkilöstötyön tuottavuutta lisäävän säästövelvoitteen. Kasvun ja oppimisen palvelualueen säästövelvoite pyritään saavuttamaan mm. sijaisten ja määräaikaisten käyttöä edelleen vähentämällä, lomapalkkavelkaa vähentämällä, rekrytointeja viivästyttämällä ja vapaaehtoisia vapaita hyödyntämällä. Ottaen huomioon, että myös vuoden 2014 talousarvioon sisältynyt vastaava säästö (0,6 M ) jäi raamiin, edellyttää talousarviossa pysyminen em. toimenpiteiden lisäksi kaikista menoryhmistä karsimista, maksujen ja taksojen korotuksia sekä uusien sopeuttamis- ja toiminnan tehostamistoimenpiteiden käyttöönottoa. Maaningan kuntaliitos Vuoden 2015 investoinnit: Talousarvion valmistelu toteutettiin yhteistyössä Maaningan viranhaltijoiden kanssa sama talousarvionlaadintaohjetta noudattaen. Valmisteltu aineisto yhdistettiin kaupunginjohtajan esitysvaiheessa yhdeksi esitykseksi, joten käyttösuunnitelma sisältää Kuopion että Maaningan määrärahat sekä henkilön kaupunginhallituksen hyväksymän sijoitussuunnitelman mukaisena. Maaningan kuntaliitoksen vaikutus kasvun ja oppimisen palvelualueen talousarvioon on toimintatuloissa , toimintakuluissa ja toimintakatteessa Vaikutusten arviointi kalustohankintoihin taidemuseon taidehankintoihin ja julkisten taideteosten hankintoihin , tuloihin on budjetoitu Taiteen edistämiskeskukselta saatu avustus Kaupunginteatterin taidehankkeen toteutukseen. urheilu- ja virkistysalueet (sisältää pienvenesatamat, leikkipaikat, urheilu- ja ulkoilualueet, reitistöt ja luontopolut) lähiliikuntapaikat (tuloja ) Liitteenä on hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen käyttösuunnitelma vuodelle Liitteet 1 302/2015 Käyttösuunnitelma 2015

13 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 4 Valmistelija Raija Heinonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas 1. päättää hyväksyä hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen käyttösuunnitelman, jossa toimintakatteet jakautuvat avain- ja palveluprosesseittain bruttositovien yksiköiden osalta seuraavasti: Omatoimisen hyvinvoinnin palvelut: kirjastopalvelut museokeskus ulkoilu- ja virkistyspalvelut Ohjatun hyvinvoinnin ja omaehtoisen oppimisen palvelut: kansalaistoiminnan palvelut Tapahtumapalvelut Tukipalvelut YHTEENSÄ Lautakunta oikeuttaa palvelualuejohtajan päättämään kalustoinvestointimäärärahan ( ) yksityiskohtaisemmasta käyttötarkoituksesta ja jaosta avain- ja palveluprosesseille, sekä oikeuttaa museokeskuksen päällikön (tai hänen poissa ollessaan taidemuseon museonjohtajan tehtävien osalta sijaisena toimivan taidemuseon intendentin) päättämään taidehankintamäärärahasta ( ). Hankintavaltuudet on määritelty toimintasäännössä ja hankinnoissa noudatetaan hankintaohjeita. 3. Lautakunta oikeuttaa palvelualuejohtajan tekemään mahdollisia määrärahansiirtoja avainprosessien välillä ja asiakkuusjohtajat palveluprosessien välillä. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen. Joonas Jokilinna poistui kokouksesta klo ja Heli Norja klo tämän asian käsittelyn aikana.

14 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 5 5 Asianro 262/ /2015 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen sisäisen valvonnan painopistealueet vuodelle 2015 Talouspäällikkö Raija Heinonen Kasvun ja oppimisen palvelualue Kuopion kaupungin sisäisen valvonnan ohjeet edellyttävät, että palvelualueet laativat vuosittain sisäisen valvonnan suunnitelman, jonka ko. lautakunta hyväksyy helmikuun aikana. Suunnitelmassa tulee esittää sisäisen valvonnan painopistealueet kyseiselle vuodelle. Suunnitelman toteutumista palvelualueet raportoivat vuosikolmanneksittain talousarvion ja käyttösuunnitelman seurantaraportoinnin yhteydessä. Raportoinnin tulee olla tiivistä ja kohdistua keskeisiin valvontahavaintoihin ja niiden perusteella tehtyihin ja tehtäviin ohjaustoimiin. Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen ja kasvun ja oppimisen palvelualueen sisäisen valvonnan tavoitteet/painopistealueet vuodelle 2015: Talouden seurannan/raportoinnin/ennustamisen kehittäminen, henkilöstömenojen ja ostopalvelujen seurannan kehittäminen Otetaan käyttöön uusi taloussuunnitteluohjelmat (Intime Talsu), JoRa ja Talouden seuranta korvataan uusilla sovelluksilla Budjettitietoisuutta ja talousymmärrystä parannetaan kaikilla tasoilla Vastuu: Asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt Tuki: Johtotiimit, taloustiimi Henkilöstösuunnitelmien laadun parantaminen (suunnitelmat koko suunnitelmakaudelle) Henkilöstöresurssin oikea käyttö suunnitellaan pidemmän tähtäimen henkilöstösuunnitelmilla Vastuuhenkilöiden ohjeistus ja koulutus Sähköistä kehityskeskustelulomaketta käytetään henkilöstön osaamisen kehittämiseksi Säännöllistä raportointia koulutussuunnitelman etenemisestä ja tavoitteiden saavuttamisesta kehitetään Tehtävien täyttämistä ja täyttölupakäytäntöä kehitetään kaupungin ohjeistuksen mukaisesti Vastuu: Asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt Tuki: Johtotiimit, henkilöstötiimi Sopimusten ja projektien seurannan ja hallinnan kehittäminen Sopimukset D360:een Projektikortit käyttöön, vastuuhenkilöiden koulutus

15 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 5 Vastuu: Asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt Tuki: Johtotiimit, hallinto- ja taloustiimi Palvelulupauksia selkeytetään, tuotteistuksen eteneminen, prosessien kuvaus (jatkuu edelliseltä vuosilta) Palvelujen laatutasoja tarkastellaan kustannuskehityksen hallitsemiseksi Palvelurakenteita ja palveluprosesseja kehitetään tuottavammiksi ja vaikuttavammiksi Palvelun laatua seurataan, asiakastyytyväisyyttä seurataan Vastuu: Asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt Tuki: Johtotiimit, viestintä Sivutoimiluvat ja -ilmoitukset Luodaan selkeä ilmoitus- ja seurantamalli Viranhaltijoiden osalta noudatetaan lain kunnallisesta viranhaltijasta 304/2003 luvun 4 18 määräyksiä Työsopimussuhteessa olevan henkilöstön osalta noudatetaan työsopimuslain 55/2001 luvun 3 :n määräyksiä Vastuu: Asiakkuusjohtajat ja palvelupäälliköt Tuki: Henkilöstötiimi SEURANTA JA RAPORTOINTI 1/3 vuosiraportoinnin yhteydessä lautakunnille johtotiimissä ja johtoryhmässä (talouden ja toiminnan seuranta kerran kuussa) kehityskeskusteluissa Vaikutusten arviointi Asialla ei ole yritys- eikä ilmastopoliittisia vaikutuksia. Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta hyväksyy em. sisäisen valvonnan painopistealueet vuodelle Valmistelija Raija Heinonen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä talouspäällikön esityksen. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen.

16 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 6 6 Asianro 7313/ /2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Syvänniemi - Hoikkalammen kota / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry : Palvelupäällikkö Hannu Pöllä Omatoimisen hyvinvoinnin palvelut Hanke Moottorikelkkareittejä suunnittelee Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistaminen ja rakentaminen hanke (MoViRa). Hanketta koordinoi ja toteuttaa Kuopion kaupunki ja siinä on mukana Siilinjärvi sekä Koillis-Savon kunnat: Juankoski, Kaavi, Nilsiä, Rautavaara ja Tuusniemi. Hankkeen rahoituksesta 80 % on EAKR-rahaa. 20 % rahoituksesta saadaan hankkeeseen osallistuvilta kunnilta. Hankkeessa laaditaan reittisuunnitelmia Kuopioon ja Siilinjärvelle. Koillis- Savon reittisuunnitelmat ovat pääosin valmiina, mutta hyväksymisprosessin eri vaiheissa. Reittisuunnitelmat tehdään yhteistyössä maanomistajien kanssa. Tarkoituksena on etsiä yhdessä sellainen reittilinjaus, josta aiheutuu kiinteistölle mahdollisimman vähän haittaa. Suunnittelussa on tarkoitus hyödyntää nykyisiä kelkkauria. Reittejä on kuitenkin osittain linjattava uudelleen. Tällaisia kohtia voivat olla mm. luonnonsuojelullisesti tärkeät alueet, liian lähellä reittejä sijaitseva asutus ja yleisten teiden ylityskohdat. Lisäksi vesistöjen ja peltojen osuutta reitistöstä pyritään vähentämään. Reitti Syvänniemi Hoikkalammen kota reitti sijaitsee läntisen Kuopion alueella ja sen kokonaispituus on noin 22 km. Reitti on suunniteltu osittain olemassa olevalle kelkkauralle. Nykyisen uran varrella on useita vesistöjä, joiden kiertäminen on ollut reittisuunnittelun lähtökohta. Uutta reittiä on siten suunniteltu ko. vesistöjen kiertämiseksi noin 12 km. Reittiosuus on osa Kuopion alueelle tulevaa, n. 300 km pituista, reittiverkostoa. Moottorikelkkareitti voidaan perustaa maastoliikennelain 1710/95 mukaisesti lainvoimaisen reittisuunnitelman perusteella ja maanomistajan välisellä kirjallisella sopimuksella tai reittitoimituksella. Kuopion moottorikelkkareitti on tarkoitus perustaa hankkeen rahoitusehtojen mukaisesti lainvoimaisen reittisuunnitelman perusteella reittitoimituksella. Maastoliikennelain 15 :n mukaan reittisuunnitelman hyväksymisestä päättää kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Vesialueella olevat reittiosuudet perustetaan epävirallisina urina. Maastoliikennelain 14 :n mukainen reitinpitäjä on Kuopion kaupunki. Vaikutusten arviointi Päätösesitys on ilmastopoliittisesti neutraali ja yritysvaikutuksiltaan positiivinen.

17 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 6 Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta hyväksyy osaltaan reittisuunnitelman ja esittää sen edelleen ympäristö- ja rakennuslautakunnalle hyväksyttäväksi. Liitteet /2014 Reittisuunnitelma /2014 Maanomistajaluettelo /2014 Yleiskartta Valmistelija Hannu Pöllä puh Essi Hämäläinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä palvelupäällikön esityksen. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen. Jäsen Merja Korhonen poistui kokouksesta esteellisenä ennen tämän asian esittelyä Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry : on kokouksessaan käsitellyt reittisuunnitelmat Syvänniemi - Hoikkalammen kota ( 103) ja Kurkimäentie Airaksela ( 104) ja hyväksynyt suunnitelmat siirrettäväksi ympäristö- ja rakennuslautakunnalle. Päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistyksen toimesta Hallinto oikeudessa on käsitelty oikaisuvaatimuspäätöksestä (hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 79 ja / Tervon raja - Ryönänlahtireittisuunnitelma) tehtyä kunnallisvalitusta. Hallinto-oikeus on antanut päätöksensä asiasta (14/5259/4) ja todennut lautakunnan päätöksen olleen valmisteleva ja lopullisen päätöksenteon kuuluvan ympäristö- ja rakennuslautakunnalle. Näin ollen hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan päätöksestä ei ole voinut tehdä oikaisuvaatimusta. Vaikutusten arviointi Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää jättää oikaisuvaatimuksen käsittelemättä HO:n päätökseen 14/5259/4 perustuen. Liitteet /2014 Oikaisuvaatimus Kuopio_HVL_Oiva_ _ /2014 Maastoliikennelaki_Ohje Direktiv_YM YSO /2013 HO:n päätös

18 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 6 Valmistelija Hannu Pöllä puh Essi Hämäläinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hylätä oikaisuvaatimuksen esityksen mukaisesti. Päätös Palvelualuejohtaja muutti esitystään siten, että lautakunta jättää oikaisuvaatimuksen käsittelemättä HO:n päätökseen 14/5259/4 perustuen. hyväksyi palvelualuejohtajan muutetun päätösehdotuksen.

19 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 7 7 Asianro 7320/ /2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Kurkimäentie - Airaksela / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry : Palvelupäällikkö Hannu Pöllä Omatoimisen hyvinvoinnin palvelut Hanke Moottorikelkkareittejä suunnittelee Kuopion, Siilinjärven ja Koillis-Savon moottorikelkkareittien virallistaminen ja rakentaminen hanke (MoViRa). Hanketta koordinoi ja toteuttaa Kuopion kaupunki ja siinä on mukana Siilinjärvi sekä Koillis-Savon kunnat: Juankoski, Kaavi, Nilsiä, Rautavaara ja Tuusniemi. Hankkeen rahoituksesta 80 % on EAKR-rahaa. 20 % rahoituksesta saadaan hankkeeseen osallistuvilta kunnilta. Hankkeessa laaditaan reittisuunnitelmia Kuopioon ja Siilinjärvelle. Koillis- Savon reittisuunnitelmat ovat pääosin valmiina, mutta hyväksymisprosessin eri vaiheissa. Reittisuunnitelmat tehdään yhteistyössä maanomistajien kanssa. Tarkoituksena on etsiä yhdessä sellainen reittilinjaus, josta aiheutuu kiinteistölle mahdollisimman vähän haittaa. Suunnittelussa on tarkoitus hyödyntää nykyisiä kelkkauria. Reittejä on kuitenkin osittain linjattava uudelleen. Tällaisia kohtia voivat olla mm. luonnonsuojelullisesti tärkeät alueet, liian lähellä reittejä sijaitseva asutus ja yleisten teiden ylityskohdat. Lisäksi vesistöjen ja peltojen osuutta reitistöstä pyritään vähentämään. Reitti Kurkimäentie Airaksela reitti sijaitsee eteläisen Kuopion alueella ja reitin kokonaispituus on noin 9 km. Reitti on suunniteltu pääosin nykyiselle kelkkauralle vain pienin muutoksin. Merkittävin muutos on Laukaanjärven vesistöylityksen kiertäminen maitse. Kierto on suunniteltu järven lounaispuolelle kiinteistörajoja hyödyntäen. Reittiosuus on osa Kuopion alueelle tulevaa, n. 300 km pituista reittiverkostoa. Moottorikelkkareitti voidaan perustaa maastoliikennelain 1710/95 mukaisesti lainvoimaisen reittisuunnitelman perusteella ja maanomistajan välisellä kirjallisella sopimuksella tai reittitoimituksella. Kuopion moottorikelkkareitti on tarkoitus perustaa hankkeen rahoitusehtojen mukaisesti lainvoimaisen reittisuunnitelman perusteella reittitoimituksella. Maastoliikennelain 15 :n mukaan reittisuunnitelman hyväksymisestä päättää kunnan ympäristönsuojeluviranomainen. Vesialueella olevat reittiosuudet perustetaan epävirallisina urina. Maastoliikennelain 14 :n mukainen reitinpitäjä on Kuopion kaupunki. Vaikutusten arviointi Päätösesitys on ilmastopoliittisesti neutraali ja yritysvaikutuksiltaan positiivinen.

20 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 7 Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta hyväksyy osaltaan reittisuunnitelman ja esittää sen edelleen ympäristö- ja rakennuslautakunnalle hyväksyttäväksi. Liitteet /2014 Reittisuunnitelma /2014 Maanomistajaluettelo /2014 Yleiskartta Valmistelija Hannu Pöllä puh Essi Hämäläinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä palvelupäällikön esityksen. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen. Projektipäällikkö Essi Hämäläinen poistui kokouksesta klo tämän asian käsittelyn jälkeen Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys ry : on kokouksessaan käsitellyt reittisuunnitelmat Syvänniemi - Hoikkalammen kota ( 103) ja Kurkimäentie Airaksela ( 104) ja hyväksynyt suunnitelmat siirrettäväksi ympäristö- ja rakennuslautakunnalle. Päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistyksen toimesta Hallinto oikeudessa on käsitelty oikaisuvaatimuspäätöksestä (hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 79 ja / Tervon raja - Ryönänlahti-reittisuunnitelma) tehtyä kunnallisvalitusta. Hallinto-oikeus on antanut päätöksensä asiasta (14/5259/4) ja todennut lautakunnan päätöksen olleen valmisteleva ja lopullisen päätöksenteon kuuluvan ympäristö- ja rakennuslautakunnalle. Näin ollen hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan päätöksestä ei ole voinut tehdä oikaisuvaatimusta. Vaikutusten arviointi Esitys Esitän, että hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päättää jättää oikaisuvaatimuksen käsittelemättä HO:n päätökseen 14/5259/4 perustuen. Liitteet /2014 Oikaisuvaatimus Kuopio_HVL_Oiva_ _ /2014 Maastoliikennelaki_Ohje Direktiv_YM YSO /2014 HO:n päätös

21 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 7 Valmistelija Hannu Pöllä puh Essi Hämäläinen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hylätä oikaisuvaatimuksen esityksen mukaisesti. Päätös Palvelualuejohtaja muutti esitystään siten, että lautakunta jättää oikaisuvaatimuksen käsittelemättä HO:n päätökseen 14/5259/4 perustuen. hyväksyi palvelualuejohtajan muutetun päätösehdotuksen.

22 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 8 8 Asianro 8264/ /2014 Vuoden 2015 hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan kokouksista päättäminen Henkilöstö- ja hallintopäällikkö Pekka Savolainen Kasvun ja oppimisen palvelualue Esitys Esitän, että vuoden 2015 lautakunnan kokousajat ovat seuraavat: klo seminaari - ti klo ti klo 16:00 - ti klo 16:00 - ti klo 16:oo talousarvioseminaari - ti klo 16:00 - ti klo 16:00 - ti klo 16:00 - ti klo 16:00 kokous ja talousarvioseminaari - ti klo 16:00 - ti klo 16:00 - ti klo 16:00 Jollei toisin ilmoiteta, niin kokouspaikka on Vuorikatu 27, Kuopio (lautakuntien kokoushuone, 2. kerros). Mahdollisista muutoksista ilmoitetaan erikseen seminaari pidetään kaupunginhallituksen kokoushuoneessa klo. 09:00 16:00, os. Tulliportinkatu 31, Kuopio, 2. kerros. Valmistelija Pekka Savolainen puh etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas päättää hyväksyä henkilöstö- ja hallintopäällikön esityksen. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen.

23 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (23) 9 9 Asianro 265/ /2015 Tiedonantoja Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelle saapuneet kirjeet: Opetus- ja kulttuuriministeriön päätös /221/2014: Päätös opetus- ja kulttuuritointa varten kunnille käyttökustannuksiin myönnettävästä valtionosuudesta sekä kuntayhtymille, rekisteröidyille yhteisöille ja säätiöille myönnettävästä rahoituksesta vuodelle 2015 Kaupunginhallituksen päätös : Kuopion kaupungin uimahalli- ja jäähallipalvelujen järjestäminen tulevaisuudessa. Aluehallintoviraston päätös : 2/2015/2 ISAVI/2617/04.09/2014 Heinjoen uoman siirto haulikkoradan taustavallin kohdalla. Viranhaltijapäätöksistä on yhdistelmä liitteenä. Selvityspyyntö / Heinjoen ampuma- ja moottoriratakeskus, ympäristöluvan raja-arvojen ylitykset vuonna 2013 ( lähetetty selvitys on liitteenä). Liitteet 8 265/2014 Selvitys raja-arvojen ylityksestä 9 265/2015 Viranhaltijapäätökset (salaiset) /2015 Viranhaltijapäätökset Päätösehdotus Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas merkitsee edellä olevat asiat tiedoksi ja päättää, etteivät ne anna aihetta enempiin toimenpiteisiin ja ettei edellä mainituissa pöytäkirjoissa olevia päätöksiä oteta hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan ratkaistavaksi. Päätös hyväksyi päätösehdotuksen. Lautakunnan jäsen Esa Pitkänen esitteli HEPCOM tutkimusta. Kokous päättyi klo

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 1371/02.02/2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 1371/02.02/2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (1) 18 Asianro 1371/02.02/2017 Hyvinvoinnin edistämisen palvelualueen vuoden 2016 toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden sekä sisäisen valvonnan toteutuminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (13) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:50 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Niiranen, puheenjohtaja Esa Pitkänen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00 16:37 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerros Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Niiranen, puheenjohtaja Esa Pitkänen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2015 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-15:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Maaninka-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 18:00-19:45 Paikka Maaningan kunnantalo, Maaningantie 32 Saapuvilla olleet jäsenet Aarne Blom, puheenjohtaja Marko Huttunen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Tarkastuslautakunta Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:45 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoustila, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (8) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-17:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-16:05 Paikka Valtuustovirastotalo, lautakuntien kokoushuone, 3. krs., Suokatu 42 Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 20/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:05-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-16:50 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Tarkastuslautakunta 23.10.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:15 Paikka Kaupungintalon kabinetti, 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 22/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-15:20 Paikka Kaarisairaala, Kabinetti 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Nilsiä-neuvottelukunta 07.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (8) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 11:00-13:20 Paikka Kuopion Energia Oy:n kokoushuone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Tarkastuslautakunta. Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:55 Paikka Kuopion Energia Oy:n johtokunnan huone, Snellmaninkatu 25 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2014 1 (7) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:35 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Kaupungintalo 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 7086/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (1) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 7086/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (1) Perusturva- ja terveyslautakunta 110 20.12.2016 110 Asianro 7086/02.02.00/2016 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden käyttösuunnitelman sekä isäntäkuntapalveluiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Lisätietoja Kokouksen alussa projektipäällikkö

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (6) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 7086/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/ (6) Perusturva- ja terveyslautakunta Asianro 7086/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja xx/2016 1 (6) 110 Asianro 7086/02.02.00/2016 Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueiden käyttösuunnitelman sekä isäntäkuntapalveluiden talousarvion hyväksyminen vuodelle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (14) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (14) Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja Jaakko

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 16:45-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-15:35 Paikka Lisätietoja Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs. (Suurmestar) HUOM! Muuttunut kokouspäivä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/ (9) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Kokouskutsu 1/2018 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (11) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:05-15:50 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S)

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Kaupunkirakennelautakunta (S) Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (8) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:20-16:30 Paikka Valtuusto-virastotalo, lautakuntien kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Iris Asikainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoushuone, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (12) Kasvun ja oppimisen lautakunta. Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:05-17:38 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Aleksi Eskelinen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-16:00 Paikka Aikuissosiaalityön yksikkö, Sairaalakatu 2 Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Asiat

Lisätiedot

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma

Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma. Talousarvio 2017 ja vuosien taloussuunnitelma Palvelutuotannon lautakunta 3 26.01.2017 Palvelutuotannon lautakunnan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/02.02.02/2016 Palvelutuotannon lautakunta 26.01.2017 3 Talousarvio 2017 ja vuosien 2018-2019

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 5638/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) 47 19.8.2015 59 7.10.2015 65 Asianro 5638/02.02.00/2015 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2016 talousarvion laadinnan tilannekatsaus historia 19.8.2015 47

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (13) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (31) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (31) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (31) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00 17:30 Paikka Vuorikatu 27, 2. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Niiranen, puheenjohtaja, 10 20

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:00 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:40 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6353/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6353/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (1) 155 Asianro 6353/02.02.02/2015 Talousarvion 2016 valmistelutilanne kaupunkiympäristön palvelualueella Henkilöstö- ja talouspäällikkö Anne Simonen-Ruuskanen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila (Suurmestar) 2. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Marjatta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:10 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Varikkokatu 2, 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Tekninen lautakunta 29.02.2016 AIKA 29.02.2016 klo 17:00-17:40 PAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 17 Asianro 2715/ /2017

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/ (1) Kaupunginvaltuusto. 17 Asianro 2715/ /2017 Kuopion kaupunki Kokouskutsu 3/2017 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 50 16.5.2017 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 14 23.8.2017 Kaupunginhallitus 91 4.9.2017 17 Asianro 2715/10.03.02.05/2017

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Karttulan pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Karttulan pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:00-20:20 Paikka Karttulan palvelupiste, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet Hannu Halonen, puheenjohtaja Jussi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/ (10) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:50-19:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:05 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 15:00-17:25 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Muut saapuvilla olleet Seppo Hiekkala, toimitusjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8 / 2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:10 Paikka Hotelli Scandic Kuopio, Satamakatu 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka Raninen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 59 10.06.2014. 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 59 Asianro 2310/10.03.01/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen / Itä-Karttula - Souru / Kansalaisten maastoliikennevalvontayhdistys

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:50 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3 krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (7) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2013 1 (7) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 12:00-14:30 Paikka Pirtin koulu, Pirtintie 21, 70820 KUOPIO Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Tarkastuslautakunta 2 10 12.03.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) Tarkastuslautakunta 2 10 12.03.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (7) 10 Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-15:45 Paikka Niiralan Kulma Oy, kokoushuone, Vuorikatu 11 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Asiat

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Karttulan pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (10) Karttulan pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:10-20:10 Paikka Karttulan Palvelupiste, hallitushuone Lisätietoja Toiminnanjohtaja Jaana Paananen Leader- toimintaryhmä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3. krs.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3. krs. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-16:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila, Torikatu 18, 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta. Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta. Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:25-12:35 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Kuopion ja Juankosken yhdistymishallitus. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2015 1 (15) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 17:30-19:05 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Kantanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (16) Jukka Savolainen, puheenjohtaja. Jaakko Leskinen, varapuheenjohtaja Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 4/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Kokouskutsu 4/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Kokouskutsu 4/2017 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Jäsenet Hilkka Kontiainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (11) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8331/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8331/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2013 1 (1) 231 Asianro 8331/02.02.02/2013 Kaupunkiympäristön palvelualueen talousarvion käyttösuunnitelma 2014 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Anne Simonen-Ruuskanen Johdon

Lisätiedot

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1.

Poissa Pitkänen Jyrki 1. varapuheenjohtaja. Muut Lehtinen Esa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Pasila Olli kunnanvaltuuston 1. Iitin kunta Pöytäkirja 24/2014 605 Kunnanhallitus 27.10.2014 Aika Maanantai 27.10.2014 klo 17:30-18:56 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Salonen Jarkko Drockila Leif Alestalo

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 102 18.11.2014. 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 102 18.11.2014. 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 102 Asianro 7308/10.03.02.01/2014 Kuopion kaupungin uimahalli- ja jäähallipalvelujen järjestäminen tulevaisuudessa Palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas Konsernipalvelu

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 9 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (11) Nilsiä-neuvottelukunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 14:00-15:25 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (46) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 08.04.2014. Vuorikatu 27, 70100 Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (46) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 08.04.2014. Vuorikatu 27, 70100 Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (46) Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-18.44 Paikka Lisätietoja Vuorikatu 27, 70100 Kuopio, 2. kerroksen kokoushuone Kokouksen alussa on Kuntolaakson tilannekatsaus.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta. Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2015 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-15:30 Paikka Kuntatekniikkaliikelaitoksen kokoustila 2. krs (Suurmestar) Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ilkka

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55. Kumpulainen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 8/2011 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Maanantai 10.10.2011 klo 18:30-20:55 Kunnnanviraston kokoushuone Jäsen Paikalla Varajäsen

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/ (10) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:30 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 72 26.08.2014. 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (1) 72 Asianro 4235/10.03.01.02/2014 Oikaisuvaatimus / Moottorikelkkareittisuunnitelman hyväksyminen/lapinmäki - Pieni Neulamäki - Rauhalahti / Helvi Heinonen-Tanski

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli

Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, Mikkeli Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (9) Aika 21.04.2016, klo 14:05-15:17 Paikka Mikkelin kaupunginhallituksen kokoushuone, Raatihuoneenkatu 8-10, 50100 Mikkeli Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (10) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2013 1 (10) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-15:00 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 7/2014 1 Aika 25.11.2014 klo 15:10 17:30 Paikka Kylmälahden leirikeskus Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 34 35 36 37 38 39 Kaupungin talouskatsaus 1.1. 31.10.2014 Kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 4590/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (1) 38 14.6.2016 50 24.8.2016 57 21.9.2016 67 Asianro 4590/02.02.00/2016 Kasvun ja oppimisen palvelualueen vuoden 2017 talousarviolaadinnan tilannekatsaus historia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 8640/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/ (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta Asianro 8640/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) 5 Asianro 8640/11.01.00/2014 Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnan lausunto Vaasan hallinto-oikeudelle / Valitus ympäristö- ja rakennuslautakunnan päätöksestä, vireillepano,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7879/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 7879/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 16/2016 1 (1) 205 Asianro 7879/02.02.02/2016 Kaupunkiympäristön palvelualueen talousarvion käyttösuunnitelma 2017 Henkilöstö- ja talouspäällikkö Anne Simonen-Ruuskanen Kaupunkiympäristön

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/ (8) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:30 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 4/2014 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 16:00-16:45 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Eero Eloranta,

Lisätiedot

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/ (8)

Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/ (8) Kuopion Vesi Liikelaitos Pöytäkirja 9/2016 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-16:30 Paikka Itkonniemen vesilaitos, Itkonniemenkatu 81 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Antti Tapaninaho,

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot