KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/2016 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/2016 1"

Transkriptio

1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Aika klo 16:00-16:56 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone (os. Kiteentie 25) Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lahtela Esa 16:00-16:56 puheenjohtaja Asikainen Ari 16:00-16:56 1. varapj. Saari Kaisa 16:00-16:56 2. varapj. Hirvonen Kirsi 16:00-16:56 jäsen Pirhonen Osmo 16:00-16:56 jäsen Päivinen Timo 16:00-16:56 jäsen Ratilainen Liisa 16:00-16:56 jäsen Sarvi Tuula 16:00-16:56 jäsen Väkeväinen Unto 16:00-16:56 jäsen POISSA Koskinen Marko valtuuston 1. varapj. MUU Musikka Sinikka 16:00-16:56 valtuuston pj. Sutinen Kari 16:00-16:56 valtuuston 2. varapj. Auvinen Eeva-Liisa 16:00-16:56 esittelijä Eskelinen Tiina 16:00-16:56 pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Esa Lahtela puheenjohtaja Tiina Eskelinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukai seksi. Kiteellä Kiteellä Kirsi Hirvonen Timo Päivinen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Paikka ja päivämäärä Kiteen kaupungintalossa Allekirjoitus Virka-asema: Annikki Väkeväinen keskusarkistonhoitaja

2 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 143 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen Kaupunginvaltuutettujen lukumäärä Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 / Työllisyysohjelman toteutuminen 3/ Kiteen kaupungin vanhusneuvoston esitys matalan kynnyksen neuvonta- ja palvelupisteen perustamiseksi 150 Edustajan nimeäminen Pohjois-Karjalan vesienhoidon yhteistyöryhmään vuosille Sirpa Kostamon matkustuslupa-anomus Valtuuston päätösten täytäntöönpano Ilmoitusasiat kaupunginhallitukselle Lauta-, johto- ja toimikuntien pöytäkirjat kaupunginhallitukselle Viranhaltijapäätökset kaupunginhallitukselle Kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat

3 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kaupunginhallitus ehdotus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin.

4 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta Kaupunginhallitus ehdotus Pöytäkirjantarkastajiksi valitaan Kirsi Hirvonen ja Timo Päivinen. Hyväksyttiin.

5 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen 138/00/2016 Kaupunginhallitus Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän, Siun So ten, valmistelun yhteydessä on selvitetty myös tukipalvelujen järjes tä mis tä ja sen vaihtoehtoja. Valmisteluvaiheessa talous- ja hal linto työ ryh mä esitti loppuraportissaan , että selvitetään eri laiset vaihtoehdot talous- ja palkkahallinnon järjestämiseksi. Sel vi tyksen perusteella päädyttiin esittämään erillisen talous- ja palk ka hal linnon yhtiön perustamista. Joensuun kaupunginvaltuusto hyväksyi omalta osaltaan yhtiön perustamisen ja Siun Soten yh tymä val tuus to omalta osaltaan Kyseessä on ns. in house-yhtiö, jolta omistajat voivat ostaa pal ve luita. Yhtiö tuottaa omistajilleen taloushallinnon ja palkanlaskennan pal ve lut alkaen. Taloussuunnittelu ja henkilöstöpolitiikka jää vät kuntien omiin organisaatioihin. Pohjois-Karjalan kunnilla on mahdollisuus päättää yhtiöön mukaan läh te mi ses tä joko nyt perustamisvaiheessa tai myöhemmin. Kiteen kaupungin talouspalveluissa työskentelee tällä hetkellä 5 hen ki löä ja palkanlaskennassa 3 henkilöä. Kyseessä on erittäin tärkeä toiminta niin kaupungin kuin Siun Soten näkökulmasta, joten toimin tavarmuus on turvattava kaikissa tilanteissa. Kiteen kaupungin ta lous- ja palk ka hal lin non palvelut ovat henkilöstömäärän vuoksi haa voit tu vai set. Yhtiömuodossa haavoittuvuus vähenee, kun hen kilös töä on enem män ja sijaisuudet voidaan varmistaa paremmin. Henkilöstö siirtyy yhtiöön ns. liikkeenluovutusperiaatteella ja heidän pal ve lus suh tei den etunsa säilyvät entisellään. Yhtiössä on tarkoitus hyö dyn tää etätyomahdollisuutta, eli kiteeläiset työntekijät voivat työs ken nel lä Kiteeltä käsin. Asiaa on käsitelty kevään ai ka na yhteistyötoimikunnan jokaisessa ko kouk ses sa. Lisäksi ta lous hal lin non ja palkanlaskennan hen ki löstöl le on järjestetty pidetty keskustelu- ja infotilaisuus talousja palk ka pal ve lui den järjestämisestä alkaen. Ryh mä kuu lemi nen on pidetty Ryhmäkuulemisessa todettiin, että henki lös töl le jär jes te tään henkilökohtaiset kuulemiset siinä vaiheessa, kun on selvillä, ket kä siirtyvät yhtiön palvelukseen. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi.

6 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus ehdotus Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että valtuusto 1. päättää, että Kiteen kaupunki lähtee mukaan Joensuun kau pungin ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän pe rus tet ta vaan talous- ja palkkahallinnon yhtiöön alkaen ja 2. valtuuttaa kaupunginhallituksen hyväksymään perustettavan yhtiön perustamissopimuksen, yhtiöjärjestyksen ja osakassopimuksen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

7 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuutettujen lukumäärä 133/00/2016 Kaupunginhallitus Uusi kuntalaki (410/2015) astui voimaan kesken kuntien val tuus to jen toimikauden. Tämän vuoksi useita säännöksiä so vel letaan vas ta alkaen eli uuden valtuustokauden alusta. Uuden kun ta lain 16 :n mukaan valtuutettujen lukumäärästä päättää val tuus to. Kuntalain mukaan valtuutettuja valitaan pariton lukumäärä kunnan asu kas lu vun perusteella seuraavasti: Asukasluku valtuutettuja vähintään enintään yli Valtuusto voi päättää valtuutettujen lukumääräksi suuremman määrän kuin kun ta lain mukaisen vähimmäismäärän. Jollei valtuusto tee päätöstä valtuutettujen lukumäärästä, val tuu tet tuja valitaan laissa säädetty vähimmäismäärä. Valtuuston päätös vähim mäis mää rää suuremmasta lukumäärästä tai aiemman pää töksen muuttamisesta on ilmoitettava oikeusministeriölle vaalivuotta edel tä vän vuoden loppuun mennessä. Kuntalain 16 :n 3 momentin mukaan tässä asiassa tarkoitettu asukas lu ku määräytyy asukasluvun mukaan. Kiteen kaupun gin asukasluku oli henkilöä, joten Kiteen kaupun gin asukasluku tulee olemaan ryhmässä myös Kiteen kaupunginvaltuuston koon tulee siten olla vä hintään 27 valtuutettua. Kiteen kaupunginvaltuustossa on tällä hetkellä 35 valtuutettua. Kuntalain uudistumisen vuoksi Kiteen kaupungin hallintosääntö tulee uu dis taa alkaen. Lisäksi Siun Soten aloittaminen ja mahdollinen kuntaliitos Rääkkylän kunnan kanssa aiheuttavat Kiteen kaupungin organisaatioon muutostarpeita. Siinä yhteydessä pää te tään muista Kiteen kaupungin toimielimistä ja niiden koosta. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi.

8 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. ehdotus Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se päättää kau pun gin val tuu tet tu jen määräksi 35 valtuutettua vaalikaudelle ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus on kokouksessaan hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen. Talousarvion toteutumisesta raportoidaan kaupunginhallitukselle ja lau ta kun nil le kuukausittain. Kuu kau si ra por toin nin yhteydessä en nuste taan koko vuoden toteutumista. Tavoitteena on se, että mah dol lisim man aikaisessa vaiheessa havaitaan toimintakatteiden ylitysuhat ja estetään ne. Helmikuun 2016 toteuma esitetään toimielin- ja tulosaluetasolla. Perusturvalautakunnan käyttötalouden vuoden 2016 talousarvion Hel mi kuun lopun toimintatuottojen toteuma on / 15,7 %, ja toi min ta ku lu jen / 16,8 %, toimintakatteen toteuma on / 17,0 %. Kun toimintakatteesta vähennetään erikoissairaanhoidon ajalle kuuluva osuus, toimintakatteen toteu ma pro sent ti on 16,2 %. Toteumaraporteilta helmikuussa on puuttunut mm. poistot ja sisäisiä kas sa las ku tuk sia. Tasaisen ker ty män prosentin pitäisi olla 16,7 %. Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvan hallinto, tulosalue ja -yksikkö: Tulot Menot Toimintakate 7363 / 45,5 % /13,7 % / 13,3 % Palkat: Palkkatuettujen tulot 45.5 % ja palkkatuettujen palkat 28.9 %. Määräraha ei riitä koko vuodeksi. Toiminta loppuu määrärahojen lo put tua. Sosiaali- ja perhepalvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 0,0 % /16,8 %, / 17,0 % Tulot: Paluumuuttajien tilitys kerran vuodessa, asiakkailta pe rit tävät etuudet tulevat viiveellä ja kuntouttavan työtoiminnan valtion kor vaus ei vielä näy helmikuulla Palvelujen ostot: Mielenterveys ja päihdepalvelujen asu mis pal velut ylittyvät ja kehitysvammahuollon Honkalammen osastohoito. Hon ka la mel la osastolla olevista kaksi sijoitetaan kevään aikana

10 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus mui hin asumispalveluihin. Muilta osin asumispalvelujen ostoa py ritään rajoittamaan ja seurataan aktiivisesti. Helmikuulta puuttuu Honkalampisäätön laskut yht Aineet ja tarvikkeet: menoja on nostanut mielenterveyspalvelujen päi vä toi min nan kehittäminen. Palvelun kehittäminen tuo säästöjä ras kaim mis sa palveluissa. Muut toimintakulut: Hovintien tilojen osalta korotusilmoitus tullut bud je toin nin jälkeen. Terveyspalvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 18,7 % /16,9 % / 16,8 % Kun toimintakatteesta vähennetään erikoissairaanhoidon ajalle kuuluva osuus, toimintakatteen toteu ma pro sent ti on 15,2 %. Palvelujen ostot: Erikoissairaanhoidon lasku on puolelle vuo del le ja siitä kuuluu ajalle Lääkäripalvelujen ostot 26 %, lääkäripalvelujen ostoja on seurattava tar kas ti suhteessa virkalääkärien palkkakuluihin. Kuljetuspalvelut: määräraha (käyttö v ), hel mi kuun toteuma 30,7 % - vainajien kuljetus Palkat: sijaisten palkat 94,8 %, pitkät sairaslomat, vuoden 2015 sijais ten palkkojen toteuma ollut n ja vuodelle 2016 va rattu määrärahoja Vakinaisten palkkojen toteuma on 12,8 %, ja palkkojen kokonaistoteuma on 15,8 %. Maksutuotot: on arvioitua suuremmat, koska terveyspalvelujen asia kas mak sui hin tuli huomattava korotus vuoden 2016 alusta Ikäihmisten palvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 14,3 % / 16,9 % / 17,8 % Kotihoidon laskutus on ajan tasalla maaliskuussa Palvelujen ostot: ostot muilta 19.9 %, uusia sijoituksia yksityisiin hoi to ko tei hin ei tehdä Pesulapalveluihin varattu määräraha ei tule riittämään, vuo den 2015 varaus oli , helmikuun toteuma 20.5 % Avustukset: omaishoidontuki 18.1 %, määräraha on mää rä ra ha sidon nai nen ja ilman toimenpiteitä ylittyy. Ohjeistuksen tarkistus tuodaan seuraavaan lautakuntaa. Ohjeistus tullaan tarkistamaan tun tikor vaus ten osalta.

11 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Aineet ja tarvikkeet: Kiteen hoivakodin irtaimiston lunastamisessa ol lut alv-virhe ja lisäkustannuksia Perusturvan johtotiimi seuraa taloutta viikottain ja pyrkii etsimään toimen pi tei tä joiden avulla perusturvalautakunta pysyy annetussa raamis sa. Perusturvalautakunnan käyttötalouden vuoden 2016 talousarvion maa lis kuun lopun toimintatuottojen toteuma on / 25,8 %, ja toimintakulujen / 25,4 %, toimintakatteen to teuma on / 25,4 %. Kun toimintakatteesta vähennetään erikoissairaanhoidon ajalle kuuluva osuus, toimintakatteen toteu ma pro sent ti on 24,8 %. Tasaisen kertymän prosentin pitäisi olla 25,0 %. Perusturvan hallinto, tulosalue ja -yksikkö: Tulot Menot Toimintakate / 145,7 % /26,5 % / 24,8 % Palkkatuettujen tulot 43,8 % ja palkkatuettujen palkat 68,1 %. Määrä ra ha ei riitä koko vuodeksi. Toiminta loppuu määrärahojen lo puttua. Vakinaisten palkat 30 %, maksettu perusturvajohtajan loppupalkka Sosiaali- ja perhepalvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 21,5 % /25,6 %, / 26,0 % Tulot: Paluumuuttajien tilitys kerran vuodessa, asiakkailta perittävät etuu det tulevat viiveellä ja kuntouttavan työtoiminnan valtion korvaus ei vielä näy maaliskuulla. Puuttuvat tulot n Palvelujen ostot: Mielenterveys ja päihdepalvelujen asumispalvelut ylit ty vät, samoin kehitysvammahuollon Honkalammen osastohoito. Hon ka lam mel la osastolla olevista asiakkaista on sijoitusjärjestelyt meneil lään. Muilta osin asumispalvelujen ostoa pyritään rajoittamaan ja seu ra taan aktiivisesti. Maaliskuulta puuttuu Honkalampisäätön laskut yht Terveyspalvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 31,0 % /25,3 % / 24,9 %

12 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kun toimintakatteesta vähennetään erikoissairaanhoidon ajalle kuuluva osuus, toimintakatteen to teuma pro sent ti on 23,7 %. Maksutuotot: ovat arvioitua suuremmat, koska terveyspalvelujen asia kas mak sui hin tuli huomattava korotus vuoden 2016 alusta ja ham mas hoi don jonojen purkamisen seurauksena myös tulokertymä on huomattavasti arvioitua suurempi. Palkat: sijaisten palkat 154,1 %, pitkät sairaslomat, palkattomat opinto va paat ja vanhempain vapaat, vuoden 2015 sijaisten palkkojen toteu ma ollut n ja vuodelle 2016 varattu määrärahoja Vakinaisten palkat 19.0 %, kokonaisuutena palkkamenot 23.9 %. Kuljetuspalvelut: määräraha (käyttö v ), maa lis kuun toteuma 41,4 % - vainajien kuljetus Lääkäripalvelujen ostot 43,3 %, prosenttiin vaikuttaa merkittävästi ham mas hoi don jonojen purkaminen. Laboratorio ja röntgen tutkimukset 30,2 %, seurataan aktiivisesti, arvioi daan palvelujen käyttöä. Ikäihmisten palvelut, tulosalue: Tulot Menot Toimintakate / 23,6 % / 25,4 % / 26,1 % Tulot: Kesälahtitalon maksutuot ovat 17,2 %. Asiakasmaksua mää ritet tä es sa otetaan vähentävänä huomioon mm. vuokran oma vas tuuosuus ja ateriamaksut, jotka molemmat ovat Kesälahtitalossa suurem mat, kuin muissa asumispalveluyksiköissä. Useilla asiakkailla on tästä syystä alennettu asiakasmaksua. Palvelujen ostot: kokonaisuudessaan 27,5 %, Asumispalveluissa os to pal ve lu jen toteuma on 27,6 %. Ylitysuhka ilman erityistoimia olisi n Käytännössä tämä tarkoittaisi noin 10 asiakaspaikan vä hen tä mis tä ostopalveluista. Uusia sijoituksia yksityisiin hoi to ko teihin ei tehdä. Aineet ja tarvikkeet: Kiteen hoivakodin irtaimiston lunastamisessa ol lut alv-virhe ja lisäkustannuksia tulee Hoivakodin lämmityskulut 42,8 % / 3 kk (mennyt 7699 varattu ) Avustukset: omaishoidontuen toteuma on 18.1 %. Määräraha on mää rä ra ha si don nai nen ja ilman toimenpiteitä ylittyy. Ikäihmisten palve luis sa uusien omaishoidon tuen myöntämistä rajoitettava loppu vuon na, toimitaan määrärahojen puitteissa. Valmistelija / esittelijä: va.perusturvajohtaja Mervi Paddar, puh , mervi.paddar@kitee.fi

13 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus ehdotus Perusturvalautakunta merkitsee tiedoksi talousarvion helmi- ja maalis kuun ja maaliskuun toteumat ja raportoi toteumat kau pun gin hal lituk sel le. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee perusturvalautakunnan talousarvion toteu man 2-3/2016 tiedoksi ja kehottaa perusturvalautakuntaa ryh tymään toimenpiteisiin talousarvion ylitysten estämiseksi. En si si jai sesti säästöjä tulee hakea toiminnan sisäisestä tehostamisesta. Lisäksi kau pun gin hal li tus kehottaa huomioimaan korotettujen asia kas maksu jen tuomat lisätuotot. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

14 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Työllisyysohjelman toteutuminen 3/ / /2015 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi työllisyysohjelman tavoit teet vuodelle Työllisyysohjelmassa asetettujen tavoitteiden to teu tu mi ses ta, työllisyyden hoidon kustannuksista ja työt tö myys asteen kehittymisestä raportoidaan kaupunginhallitukselle kuu kau sittain. Tavoitteiden toteutumisraportti esitellään kokouksessa. Raportin perus teel la on todettavissa, että työllisyysohjelman tavoitteet ovat toteu tu neet hyvin alkuvuodesta. Lisäksi Kiteen työttömyysaste on kehit ty nyt myönteisesti niin viime vuoden vastaavasta ajankohdasta kuin vuoden 2015 lopusta. Työttömyysaste Kiteellä oli maaliskuun lo pus sa 18,3 %. Työttömien aktivointitoimenpiteet ovat osaltaan vaikut ta neet työttömyysasteen pienentymiseen. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee työllisyysohjelman toteutumisen maa liskuul ta tiedokseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

15 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus Kiteen kaupungin vanhusneuvoston esitys matalan kynnyksen neuvonta- ja pal ve lupis teen perustamiseksi 190/ /2015 Kaupunginhallitus Kiteen kaupungin vanhusneuvosto esittää, että Kiteen kaupunki käyn nis tää toimet matalan kynnyksen neuvonta- ja pal ve lu oh jauspis teen perustamisesta ikääntyvän väestön tarpeisiin yhteistyössä kau pun gin eri toimijoiden kanssa sekä samaan yhteyteen Semppiter veys pis teen perustamista. Kiteen vanhusneuvoston mukaan matalan kynnyksen neuvonta- ja pal ve lu pis teen toiminnassa on tavoitteena huomioida ikäneuvonnan ja ikääntyvien/ ikääntyneiden terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen tar ve. Semppi-terveyspisteen sijoittaminen samaan paikkaan mahdol lis taa yhteistyön kehittämisen ennaltaehkäisevien hy vin voin ti tapah tu mien avulla ja tukee omahoitomahdollisuuksia sekä sähköisten pal ve lu jen käyttöä. Tulevaisuudessa palvelupisteessä olisi mah dollis ta palvella kaikkia ikäryhmiä. Palvelupisteen sijoituspaikaksi Kiteen vanhusneuvosto ehdottaa entisen matkahuollon tiloja. Kuntalaissa on kunnalle asetettu velvoitteita järjestää kunnan asukkail le ja palvelujen käyttäjille edellytykset osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaa. Yleislainsäädäntöä tarkentaa sosiaalihuolto- ja tervey den huol to lain säädökset sekä tärkeimpänä ikääntyvän väestön osal ta laki ikääntyvän väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäi den sosiaali- ja terveyspalveluista (vanhuspalvelulaki). Kaupunginhallitus on hyväksynyt hyvinvointisuunnitelmassa ta voitteek si ikääntyvän väestön osalta koordinoidut ennaltaehkäisevät pal ve lut, jossa toimenpiteenä on suunniteltu terveyttä ja hyvinvointia edis tä vien matalan kynnyksen neuvontapalveluiden kokoamista moniam ma til li sek si osaamiskeskukseksi. Suunnitelmaa on valmisteltu Ki teel lä osallistumalla Kaste-hankkeen osahankkeeseen "Terveempi Itä-Suo mi- hankkeeseen. Hankkeen selvitystyössä on ilmennyt tarve pai kal li sel le, ikääntyvän väestön tarpeisiin tulevalle neuvonta- ja palve lun oh jaus pis teel le. Oheismateriaalina Kiteen kaupungin vanhusneuvoston ehdotus. Valmistelija: hallintopäällikkö Eija Hämäläinen puh , ei Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii

16 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus ehdotus Kaupunginhallitus lähettää vanhusneuvoston esityksen matalan kynnyk sen neuvonta- ja palvelupisteen perustamisesta pe rus tur va lau takun nan valmisteltavaksi. ehdotus hyväksyttiin. Perusturvalautakunta Vanhusneuvoston esitys matalan kynnyksen neuvonta- ja pal ve lupis teen perustamisesta nähdään perusturvassa tärkeäksi ja ar vokkaak si. Talousarvion laadinnassa vuodelle 2016 ei ole voitu lisätä mää rä raho ja uuden toiminnan käynnistämiselle ja näin ei ole va rau dut tu toimin nan käynnistämisestä aiheutuviin kus tan nuk siin. Toimintaan esitettyjen tilojen (entinen matkahuolto) vuok ra kus tannuk set olisivat vuositasolla noin euroa. Lisäksi palvelun käyn nis tä mi ses tä ja kehittämisestä aiheutuvat henkilöstökulut ja tarvit ta vien laitteiden, materiaalin ja kalusteiden kustannukset vaa ti sivat määrärahavarauksen. Vuoden 2017 alusta Kiteen kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista vas taa maakunnallinen Siun Sote. Siun Soten valmistelussa on hyvä tuoda esille alueelta tuotu esitys palvelupisteen käyn nis tä mi sestä. Valmistelija / esittelijä: va. perusturvajohtaja Mervi Paddar, puh , mervi.paddar@kitee.fi ehdotus Perusturvalautakunta toteaa, ettei toiminnan käynnistäminen ole mah dol lis ta vuoden 2016 aikana, koska määrärahaa toiminnalle ei ole varattu budjettiin. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Kaupunginhallitus Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen puh , tiina.eskelinen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi.

17 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Perusturvalautakunta Kaupunginhallitus ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee perusturvalautakunnan päätöksen tiedok si ja toteaa, että asiaan palataan vuoden 2017 talousarvion laadin nan yhteydessä. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

18 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Edustajan nimeäminen Pohjois-Karjalan vesienhoidon yhteistyöryhmään vuosille Kaupunginhallitus Valtioneuvosto on hyväksynyt ensimmäiset vuoteen 2015 ulottuneet ve sien hoi to suun ni tel mat ja ve sien hoi to alueiden tar kis te tut suunnitelmat hoitokaudelle Poh jois-karja lan alue on kokonaisuudessaan Vuoksen ve sien hoi to aluet ta. Suun ni tel mat on valmisteltu kiinteässä yhteistyössä alueellisten vesien hoi don yhteistyöryhmien kanssa. Yhteistyöryhmien toi mi kau si päättyi joulukuussa Kiteen edustaja on ollut ym päris tö pääl lik kö Marketta Lintinen. Uudet yhteistyöryhmät ase te taan kau del le Yh teis työryh mien työtä tullaan tar vit taes sa tar kas te le maan uudelleen alue hallin to uu dis tuk sen mukanaan tuo mien tar pei den pohjalta. Vesienhoitosuunnitelmissa on määritelty vesienhoidon ym pä ris tö tavoit teet sekä niiden saavuttamiseksi tarvittavat toimenpiteet kus tannuk sineen ja vastuutahoineen. Yhteistyöryhmän tärkeimpiä tehtäviä kau del la on vesienhoitosuunnitelman toimeenpanon edis tä mi nen ja seuranta. Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää esittä mään edustajan (yhteystietoineen) Pohjois-Karjalan ve sien hoidon yh teis työ ryh mään mennessä. Kirje liitteineen on esityslistan oheismateriaalina. Valmistelija: johdon sihteeri Tuula Miinin, puh , tuu Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ehdotus Kaupunginhallitus päättää esittää Kiteen kaupungin edustajaksi ympä ris tö pääl lik kö Marketta Lintisen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

19 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Sirpa Kostamon matkustuslupa-anomus 11/ /2016 Kaupunginhallitus Kiteen lukion vs. rehtori Sirpa Kostamo hakee lupaa osallistua vir kamat ka na RUB10-kurssin opettajan ja opintoretken valvojana Tuk holmaan suuntautuvalle opintoretkelle Kiteen lukiossa toteutetaan syksyllä 2016 opetussuunnitelman mukai nen toisen kotimaisen kielen RUB10-kurssi (Kieli eläväksi). Kurssil la painotetaan ruotsin kielen käyttämistä ja ruotsinkielisen kult tuurin tuntemista. Kurssi suoritetaan lukuvuonna opintoretkenä Tuk holmaan Lisäksi opiskelijat tekevät sekä ennen opin toret kel le lähtöä että sen jälkeen pieniä kirjallisia tehtäviä. Kurssille, ja siten opintoretkelle, on osallistumassa opiskelijoita, jotka osal lis tu vat ylioppilastutkinnon toisen kotimaisen kielen kokeeseen jo ko syksyllä 2016 tai keväällä Kurssille on ilmoittautunut 25 opis ke li jaa. Opettajan matka- ja sijaiskustannukset katetaan lukion talousarvioon va ra tul la määrärahalla. Opiskelijat huolehtivat omista kus tan nuk sistaan. Valmistelija: talous- ja hallintojohtaja Tiina Eskelinen, puh , Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus myöntää lukion vs. rehtori Sirpa Kostamolle matkus tus lu van Tukholmaan ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

20 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Valtuuston päätösten täytäntöönpano Kaupunginhallitus Kuntalain 56 :n 1 momentin mukaisesti, jos kaupunginhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lain vas tai nen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön pane mat ta. Asia on viipymättä saatettava valtuuston uudelleen kä si teltä väk si. Kaupunginvaltuusto on käsitellyt kokouksessa seuraavat asiat: 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus - Ei toimenpiteitä. 17 Pöytäkirjantarkastajien valinta - Ei toimenpiteitä. 18 Pro Kesälahti ry:n esitys Kesälahden pitäjä -nimityksestä - Kesälahden pitäjä -nimitys otetaan käyttöön. annetaan tie dok si Kiteen kaupungin hallintokunnille ja aloitteentekijöille. 19 Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloite käsitellä uudelleen Karjalan Pyhäjärvi ry:n tukianomus vuodelta 2014 kosteikon rakentamiseen - Anomusta ei käsitellä uudelleen. annettu tiedoksi perus suo ma lais ten valtuustoryhmälle. 20 Joensuun seudun hankintatoimen yhteistoimintasopimuksen päivittäminen - Yhteistoimintasopimus hyväksyttiin. annettu tiedoksi Joen suun hankintatoimelle. 21 Rääkkylän ja Kiteen välinen erityinen kuntajakoselvitys - Valtuusto päätti, että mikäli valtioneuvosto päättää kuntajaon muu tok ses ta kuntajakoselvittäjien ehdotuksen mukaisesti, kaupun gin val tuus to hyväksyy kuntien yhdistymisen annettu tiedoksi Valtioneuvostolle, Val tio va rain mi nis teriöl le, kuntajakoselvittäjille ja Rääkkylän kunnalle. 22 Muut asiat - Jaakko Uuksulainen jätti Kesälahden yläkoulua koskevan valtuus to aloit teen. Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , satu.juntunen@kitee.fi.

21 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii ehdotus Kaupunginhallitus toteaa, että koska valtuuston päätökset ovat synty neet oi keas sa järjestyksessä, eivät mene valtuuston toimivaltaa ulom mak si tai ole muutoinkaan lain vastaisia, kaupunginhallitus hyväk syy em. täytäntöönpanon. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

22 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat kaupunginhallitukselle / /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitukselle ovat saapuneet seuraavat ilmoitusasiat: 1. Maakuntahallituksen pöytäkirja. 2. Pohjois-Karjalan strategiset vaikuttamisen kärkihankkeet, vaikut ta mi sen kärjet Pohjois-Karjala. Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , sa tu.juntunen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedokseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

23 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Lauta-, johto- ja toimikuntien pöytäkirjat kaupunginhallitukselle / /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitukselle ovat saapuneet seuraavat pöytäkirjat: - Tekninen lautakunta Perusturvalautakunta Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , satu.juntunen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. ehdotus Kaupunginhallitus merkitsee pöytäkirjat tiedokseen. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

24 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Viranhaltijapäätökset kaupunginhallitukselle / /2016 Kaupunginhallitus Kaupunginhallitukselle tuodaan tiedoksi kaupunginhallituksen alaisten viranhaltijoiden viranhaltijapäätökset luettelo on esityslistan oheismateriaalina. Valmistelija: hallintosihteeri Satu Juntunen, puh , satu.juntunen@kitee.fi. Esittelijä: kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen, puh , ee va-lii sa.auvinen@kitee.fi. ehdotus Kaupunginhallitus päättää merkitä viranhaltijapäätökset tiedoksi ja päät tää, ettei kuntalain 51 :n (otto-oikeus) perusteella ota asioita erik seen kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

25 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat Kaupunginhallitus ehdotus Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedokseen kaupunginjohtajan esittelemät ajankohtaiset asiat. Hyväksyttiin.

26 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Kaupunginhallitus Päivämäärä Pykälä Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Muutoksenhakukiellot :t , Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. Oikaisuvaatimusohje :t Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta va litta mal la tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvol-lisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asian osai nen), sekä kunnan jäsen. Oikaisuvaatimusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on toimitettava Kiteen kaupungin kirjaamoon määräajan viimeisenä päivänä ennen kirjaamon au ki olo ajan päättymistä. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähet tä mi ses tä. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tiedon pää tökses tä kol man te na päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Tiedoksisaantipäivää ei lueta oikaisuvaatimusaikaan. Jos oikaisuvaatimusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itse näi syys päi vä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa oikaisuvaatimuksen tehdä en sim mäise nä ar ki päi vä nä sen jälkeen. Oikaisuvaatimusviranomainen Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, on Kiteen kaupunginhallitus Postiosoite: Kiteentie 25, Kitee

27 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 10/ Käyntiosoite: Kiteentie 25, Kitee Sähköpostiosoite: Faksinumero: Puhelinnumero: Kirjaamon aukioloaika: ma-pe 8-15 Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Oikaisuvaatimuksessa on ilmoitettava: päätös, johon haetaan oikaisua se, millaista oikaisua vaaditaan millä perusteella oikaisua vaaditaan. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi ilmoitettava tekijän nimi, kotikunta, postiosoite ja puhelinnumero. Jos oi kai suvaa ti mus pää tös voidaan antaa tiedoksi sähköisenä viestinä, yhteystietona pyydetään ilmoittamaan myös säh köpos ti osoi te. Pöytäkirja tä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kiteen kaupungin kirjaamosta. Postiosoite: Kiteentie 25, Kitee Käyntiosoite: Kiteentie 25, Kitee Sähköpostiosoite: Faksinumero: Puhelinnumero: Kirjaamon aukioloaika: ma-pe 8-15 Tiedoksianto asianosaiselle Lähetetty tiedoksi kirjeellä Asianosainen Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja Luovutettu asianoasaiselle Asianosainen Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Vastaanottajan allekirjoitus Toimitettu muulla tavoin, miten

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain:

Toimintakatteen toteumat tulosalueittain: Perusturvalautakunta 27 26.04.2016 Perusturvalautakunnan talouden seuranta 2-3 /2016 Perusturvalautakunta 26.04.2016 27 Kaupunginhallitus on kokouksessaan 11.01.2016 4 hyväksynyt talous ar vion 2016 täytäntöönpano-ohjeen.

Lisätiedot

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta

siivous- ja ruokapalvelupäällikkö Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Asia Kesälahtitalon ruokasalin kalusteiden hankinta Kesälahtitalon ruokasalin kalusteet ovat huonokuntoiset ja osittain rikkinäisiä. Hankitaan uudet pöydät ja tuolit. Kiteen kaupunki on mukana Pohjois-Karjalan

Lisätiedot

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh ,

Valmistelija ja esittelijä: sivistysjohtaja Pekka Hirvonen, puh , KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Perusopetuksen ja lukion lukuvuoden 2018-2019 työpäivät 19/12.00.01/2017 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 20.12.2017 109 Perusopetuslain 23 :n mukaan perusopetuksessa

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirjanote 1 Kiteen kaupungin esi- ja perusopetuksen oppilaiden koulukuljetusten periaatteet 01.10.2016 alkaen - esiopetuksen osalta 231/12.01.00/2013 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta

Lisätiedot

vapaa-aikatoimen päällikkö

vapaa-aikatoimen päällikkö Asia Nuorisotyöntekijän valintapäätös Nuorisotyöntekijän tehtävä Kiteen kaupungin nuorisotoimeen on ollut haettavana sähköisesti Kuntarekry.fi -palvelussa osoitteessa www.kitee.fi/tyopaikat ja työvoimatoimiston

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

vapaa-aikatoimen päällikkö

vapaa-aikatoimen päällikkö Asia Nuoriso-ohjaajan viransijaisen valinta Nuoriso-ohjaajan viransijaisuus Kiteen kaupungin nuorisotoimeen ajalle 07.08.2017-31.5.2018 on ollut haettavana sähköisesti Kuntarekry.fi -palvelussa osoitteessa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 7/2016 1 Aluejohtokunta Aika 15.12.2016 klo 17:35-17:55 Paikka Kesälahti-talo, Puruvesi-sali Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Lipsanen Pentti 17:35-17:55 varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus

Talous- ja palkkahallinnon yhtiön perustaminen/yhtiöön liittyminen 138/00/2016. Yhdistymishallitus Yhdistymishallitus 4 22.08.2016 Yhdistymishallitus 10 12.09.2016 Yhdistymishallitus 27 19.09.2016 Yhdistetty valtuusto 9 19.09.2016 Kaupunginhallitus 259 10.10.2016 Kaupunginvaltuusto 52 24.10.2016 Talous-

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Tekninen lautakunta 19.02.2019 AIKA 19.02.2019 klo 10:30-12:51 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 15 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta

3 Adressi Mäntyharjun kunnalle koskien Toivolan koulun keittiötä Laskujen asiatarkastajat ja hyväksyjät 2017 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (11) Aika 18.01.2017, klo 17:00-17:48 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Adressi Mäntyharjun

Lisätiedot

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017

3 Perusturvalautakunnan järjestäytyminen ja kokoukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 16:01-18:58 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Perusturvalautakunnan

Lisätiedot

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt

Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, Kajaani. 19 Pelastusjohtajan sijaisuus ja tulosalueiden päälliköt Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 05.10.2017, klo 17:00-18:33 Paikka Kajaanin kaupungintalo, kokoushuone Brahe, Pohjolankatu 13, 87100 Kajaani Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4

Sisällysluettelo. 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan avustusohjesääntö 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 08.03.2018 Sisällysluettelo Sivu 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2017 3 2 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan

Lisätiedot

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella

4 Vuolijoen aluelautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pito v Aluelautakunnan kannanotto diakonin virkaan Vuolijoen-Otanmäen alueella Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 19.01.2017, klo 17:59-19:33 Paikka Otanmäen urheilutalo, Rullaajantie 4, Otanmäki Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ LIMINGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 104 Tekninen lautakunta 24.11.2016 AIKA 24.11.2016 klo 17:00-19:30 PAIKKA Kunnantalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 106 72 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJAT

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6

Sisällysluettelo. 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3. 2 Saatavan poistaminen 5. 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös 6 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Rakennuslautakunta 10.02.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 määrärahan ylitykset 3 2 Saatavan poistaminen 5 3 Ilmoitusasiat ja viranhaltijapäätös

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat

Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/ Rakennuslautakunta. Aika klo 17:00-17:10. Kunnantalon kahvio. Käsitellyt asiat Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rakennuslautakunta Aika 16.02.2017 klo 17:00-17:10 Paikka Kunnantalon kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Rakennuslautakunnan kokousten pitäminen vuonna 2017

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta

Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/ (5) Sivistyslautakunta Kajaanin kaupunki Ote pöytäkirjasta 2/2018 1 (5) Sivistyslautakunta, 63, 01.06.2017 Sivistyslautakunta, 113, 13.12.2017 Sivistyslautakunta, 15, 21.02.2018 15 Sivistystoimialan viranhaltijoiden hallintosäännössä

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tarkastuslautakunta TIlintarkastajan väliraportti tilivuoden 2018 tilintarkastuksesta Rautalammin kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 09.01.2019, klo 08:30-11:25 Paikka Kunnanhallituksen huone, Kunnanvirasto, Rautalampi Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Aika: 30.03.2017 klo 18:00-21:17 Paikka: Kaupungintalo, kokoushuone 3 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 21 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 13 Konserniyhteisöjen tavoitteiden toteuma 12/ Muut asiat Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika 12.04.2018, klo 07:37-08:45 Paikka Käsitellyt asiat Jä rvenpä ä - talo, Terijoki kokoushuone, 2. kerros 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan

Lisätiedot

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ PUOLANGAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 33 Tekninen lautakunta 03.06.2019 AIKA 03.06.2019 klo 13:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA 35 PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/ ( 10) Työllisyysjaosto Kainuun ja Kajaanin työllisyysnäkymät sekä Kasvupalvelupilotti Kopakka Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 12.11.2018, klo 16:05-17:36 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone Kekkonen Käsitellyt asiat 36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 37 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma

21 Esi- ja perusopetuksen tieto- ja viestintätekniikkasuunnitelma Mäntyharju Pöytäkirja 3/2018 1 (11) Aika 20.03.2018, klo 18:01-18:36 Paikka Kunnantalo, Kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20 Kirjaston

Lisätiedot

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen

Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä pitäminen Yleisten ennakkoäänestyspaikkojen vaalitoimitsijoiden määrääminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 8/2017 51 Keskusvaalilautakunta Aika 29.12.2017 klo 14:00-14:20 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 29 Keskusvaalilautakunnan pöytäkirjojen nähtävillä

Lisätiedot

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot.

Terveyspalveluiden toimintakäsikirjaan on päivitetty maksutaksatiedot. Mäntyharju Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) 6 Toimintakäsikirjat 2016 MjuDno-2016-84 Valmistelija / lisätiedot: Markku T Tuunainen markku.tuunainen@mantyharju.fi Liitteet 1 Liite5.Toimintakäsikirja 2016

Lisätiedot

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118

Pykälät: 96, 97, 98, 99, 100, 109, 110, 112, 113, 114, 115, 117, 118 Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 21.8.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 17:15-19:30 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 21.11.2018 klo 17:15-19:30 PAIKKA Lautakuntien kokoushuone, Hallituskatu 4, 98100 Kemijärvi KÄSITELLYT ASIAT Sivu 43 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017

36 Vuolijoen aluelautakunnan kehittämissuunnitelma Aluelautakunta vauhtiin -hankkeen tilannekatsaukset v. 2017 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (17) Aika 23.05.2017, klo 18:07-21:09 Paikka Vuolijoen koulu, Ouluntie 2 Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Työllisyysvarojen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 12) Vuolijoen aluelautakunta Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 22.01.2019, klo 18:07-19:27 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018

33 Vuolijoen aluelautakunnan tiedoksi merkittävät asiat v. 2018 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (12) Aika 04.06.2018, klo 17:47-20:51 Paikka Otanmäen koulu, Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 24.1.2019 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma /02.02/2016. Perusturvalautakunta 4

Perusturvalautakunta Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma /02.02/2016. Perusturvalautakunta 4 Perusturvalautakunta 4 26.01.2016 Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelma 2016 23/02.02/2016 Perusturvalautakunta 4 Kaupunginvaltuusto on 14.12.2015 120 hyväksynyt vuoden 2016 ta lous ar vion ja taloussuunnitelman

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti.

VIHDIN KUNTA. Pöytäkirja 5/ (5) Lasten ja nuorten lautakunta. Aika klo 17:00-18:35. Otalammen koulu ja päiväkoti. Pöytäkirja 5/2019 1 (5) Lasten ja nuorten lautakunta Aika 02.04.2019 klo 17:00-18:35 Paikka Otalammen koulu ja päiväkoti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Ruotsinkielisen opetuksen tuntijako 3 23 Ajankohtaiset

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginhallituksen konsernijaosto Aika klo 15:00-15:41

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/ Kaupunginhallituksen konsernijaosto Aika klo 15:00-15:41 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 2/2017 12 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 09.06.2017 Aika 09.06.2017 klo 15:00-15:41 Paikka Läsnä Kaupunginhallituksen kokoushuone Luettelon mukaan Pykälät 8-12 Allekirjoitukset

Lisätiedot

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Aika: 03.09.2019 klo 08:30-09:45 Paikka: Kokoushuone 2 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 3 12 Työterveyshuollon järjestäminen 4 PÖYTÄKIRJA 4/2019

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna.

Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Sivistyslautakunta 16.06.2015. Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30. Kunnantalo, kokoushuone Lahna. Mäntyharju Pöytäkirja 4/2015 1 (11) Aika 16.06.2015, klo 18:00-18:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Rehtorin

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto

Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/ ( 9) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto Hämeenkyrö Pöytäkirja 3/2018 1 ( 9) Aika 22.10.2018, klo 15:32-16:11 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.03.2019 klo 08:30-11:37 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2.

Mäntyharju Pöytäkirja 8/ (9) Rakennuslautakunta Aika , klo 16:55-17:26. Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2. Mäntyharju Pöytäkirja 8/2017 1 (9) Aika 16.11.2017, klo 16:55-17:26 Paikka Kirjasto, Lääkärinkuja 2 Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Rakennusvalvonnan

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta

Mikkeli Pöytäkirja 4/ ( 16) Ristiinan aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 ( 16) Aika 05.09.2018, klo 17:00-18:04 Paikka Metsä linna, Kitereentie 13, Ristiina Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 20.02.2018 Kaupunginhallitus 3 05.03.2018 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2017 388/02.02.00/2016 Perla 20.02.2018 3 Valmistelija: Talouspäällikkö Päivi

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna

20 Perusopetuksen opetustuntimäärät lukuvuonna Mäntyharju Pöytäkirja 3/2017 1 (11) Aika 21.03.2017, klo 18:01-18:39 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Talousarvion

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Sastamalan tarkastuslautakunta Aika 17.11.2017 klo 08:30-11:34 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 86

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2017 1 Kunnanhallitus 31.03.2017 Kokousaika 31.03.2017 klo 08:00-08:40 Kokouspaikka kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 78 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma 4

Sisällysluettelo. 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion käyttösuunnitelma 4 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 07.12.2017 Sisällysluettelo Sivu 22 Suomi 100-juhlavuoden taidehankinta 3 23 Kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen vuoden 2018 talousarvion

Lisätiedot

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri

Anna-Maija Jukkara. talousjohtaja, kokouksen sihteeri Pöytäkirja 3/2019 1/12 Tarkastuslautakunta 2019-2021 16.4.2019 KOKOUSTIEDOT Aika tiistai 16.4.2019 klo 13.00-16.00 Paikka Kouvolan Hovioikeudentalo, kokoustila Presidentti Hovioikeudenkatu 6, 45100 Kouvola

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5

Sisällysluettelo. 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta Saatavien poisto 4. 3 Mainostilan myynti Maijamäen liikuntahalliin 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Vapaa-aikalautakunta 01.03.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Vapaa-aikalautakunnan toimintakertomus vuodelta 2015 3 2 Saatavien poisto 4 3 Mainostilan myynti Maijamäen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätökseen 64 tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle.

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Ra nuan hyvinvointilautakunnalle. Hyvinvointilautakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 20.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä oi kai su vaa timus ta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 12.01.2018 klo 08:30-11:03 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kokoushuone 414 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ ( 12) Henkilöstöjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2018 1 ( 12) Aika 17.10.2018, klo 17:01-19:33 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, kokoushuone Herman Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Arkkitehtuuriosasto Kaupunginarkkitehti

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Rakennusvirasto Arkkitehtuuriosasto Kaupunginarkkitehti Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 2 n arkkitehtuuriosaston toimistopäälliköiden sijaiset HEL 2017-001933 T 00 01 00 Päätös päätti, että arkkitehtuuriosaston toimistopäälliköiden sijaisina toimivat seuraavassa

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/ Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 3/2016 19 Tarkastuslautakunta 25.05.2016 AIKA 25.05.2016 klo 08:00-10:00 PAIKKA Kunnanvirasto, johtokeskus KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen järjestäytyminen 21 12 Arviointikertomus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. TOIMIELIN: TEKNINEN LAUTAKUNTA 23.8.2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017

4 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat 2017 / sivistyslautakunta. 5 Kunnallisen perhepäivähoidon kustannuskorvaukset 2017 Mäntyharju Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 17:59-18:18 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Sivistyslautakunnan

Lisätiedot

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi

Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/ Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone. Karinen Jussi Yhtymäkokous Pöytäkirja 3/2017 1 Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymä Aika 29.12.2017 klo 17:10-17:42 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat

Lisätiedot

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 3/2018 20 Tarkastuslautakunta Aika 24.05.2018 klo 13:00-14:35 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Vuoden 2017 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen

Lisätiedot

Perusturvalautakunta Perusturvan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/ /2016. Perusturvalautakunta

Perusturvalautakunta Perusturvan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/ /2016. Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 3 26.01.2017 Perusturvan vuoden 2017 talousarvion käyttösuunnitelma 838/02.02.02/2016 Perusturvalautakunta 26.01.2017 3 Kunnanvaltuusto hyväksyi 14.11.2016 120 vuoden 2017 talousarvion

Lisätiedot