VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015"

Transkriptio

1 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko klo Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo Ikonen Jaakko Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Pulkkinen Sinikka Saraketo Katja Tynkkynen Olli puheenjohtaja Varajäsenet: Lyytikkä Pentti Rundelin Marita Muut osallistujat Alanen Heikki valtuuston pj. Iivarinen Kari kappelin kappalainen Boman Paula vastaava lastenohjaaja Siivola Olli sihteeri ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Sihteeri Olli Tynkkynen Olli Siivola KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Aika ja paikka seurakuntavirasto Allekirjoitukset Jaakko Ikonen Pauli Jumppainen Pertti Laitinen PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Aika ja paikka seurakuntavirasto Todistaa Olli Tynkkynen

2 2 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avasi kokouksen. KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SEKÄ TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Kn 38, Kn 38, KJ 9:1: Kirkkoneuvosto päättää kokoontumisensa ajan ja paikan. Kirkkoneuvosto kokoontuu myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeelliseksi tai vähintään neljäsosa jäsenistä sitä kirjallisesti pyytää ilmoittamansa asian käsittelemistä varten. Kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla. Samalla on kokouksesta ilmoitettava myös kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle. KL 7:4.1.: Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan , että kokoukset pidetään pääsääntöisesti kunkin kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona alkaen klo ja että esityslistat toimitetaan jäsenille siten, että ne ovat heillä viimeistään viisi päivää ennen kokousta. Esityslistat tulee toimittaa jäsenille suntioiden jakamina tai postitse. Kokouskutsu / esityslista jaetaan jäsenille. Edellä mainituin perustein todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä hyväksytään kokouksen työjärjestys. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi ja esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

3 3 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Kn 39, Kn 39, Kirkkoneuvoston ohjesääntö 9 3 mom.: Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kokouksen valitsemaa pöytäkirjantarkastajaa tai, jos kokous niin päättää, kirkkoneuvosto kokouksessaan. Jos pöytäkirjantarkastajat ja puheenjohtaja eivät ole yksimielisiä pöytäkirjan sisällöstä, kirkkoneuvosto tarkastaa pöytäkirjan seuraavassa kokouksessaan. Käytänteenä on ollut, että kokouksessa on valittu kaksi jäsentä sukunimien aakkosjärjestyksessä pöytäkirjan tarkastajiksi. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, vuorossa ovat Ikonen Jaakko ja Jumppainen Pauli. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Ikonen Jaakko ja Jumppainen Pauli.

4 4 KANTTORIN VIRAN PALKKAUS, KINNUNEN REBEKKA Kn 40, Kn 72, Kirkkoneuvosto / kirkkovaltuusto päättää, että kanttoreiden virkoihin valitaan Tapani Majuri ja Rebekka Kinnunen siten, että Majuri ottaa viran vastaan aikaisintaan ja Kinnunen aikaisintaan , molemmat neljän kuukauden koeajalla. Kirkkoneuvosto päättää, että 1) molempien kanttorin virkojen palkkaukseksi määritellään vaativuusryhmä 601; 2) Majurin euromääräiseksi kuukausipalkaksi määritellään 2.596,26 /kk; 3) Kinnusen euromääräinen palkka määritellään myöhemmin; sekä 4) valittujen tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan sekä Rikosrekisterilain 6 2. momentin mukainen rikosrekisteriote. Esitys hyväksyttiin. Kv 19, Kirkkoneuvosto: Kirkkovaltuusto päättää, että kanttoreiden virkoihin valitaan Tapani Majuri ja Rebekka Kinnunen siten, että Majuri ottaa viran vastaan aikaisintaan ja Kinnunen aikaisintaan , molemmat neljän kuukauden koeajalla. Esitys hyväksyttiin yksimielisesti. Kn 40, Rebekka Kinnusen euromääräiseksi kuukausipalkaksi määritellään vaativuusryhmän 601 vähimmäispalkka 2.616,26 / kk. Esitys hyväksyttiin.

5 5 IRTISANOUTUMINEN, VÄISÄNEN KRISTA Kn 41, Hjsto 87, Tiedottaja Krista Väisänen on päivätyllä sähköpostilla anonut palkatonta työlomaa ajalle Väisänen aloittaa työskentelynsä Mikkelin seurakunnassa kuuden kuukauden koeajalla. Henkilöstöjaosto myöntää tiedottaja Krista Väisäselle palkatonta työlomaa ajalle Työloman sijaisuudesta päätetään tarvittaessa viranhaltijavaltuuksin. Esitys hyväksyttiin. Annettiin virkamiehille tehtäväksi tiedottajan sijaisuusjärjestelyt. Kn 41, Tiedottaja Krista Väisänen on päivätyllä sähköpostilla ilmoittanut irtisanoutuvansa lukien. Väisänen on työskennellyt Varkauden seurakunnassa yhtäjaksoisesti lukien ja ollut palkattomalla työlomalla Työsopimuslaki 6 luku 3 : Yleiset Irtisanomisajat 2 mom. Jollei muusta sovita, työntekijän noudatettavat irtisanomisajat työsuhteen jatkuttua keskeytyksettä ovat: 1) 14 päivää, jos työsuhde on jatkunut enintään viisi vuotta. Kirkkoneuvosto merkitsee Krista Väisäsen irtisanomisilmoituksen tiedoksi ja päättää, että hänen työsuhteensa päättyy Esitys hyväksyttiin.

6 6 TYÖSOPIMUSSUHTEISEN TIEDOTTAJAN PALKKAAMINEN Kn 42, Kn 42, Kirkkoherra palkkasi tekemällään viranhaltijapäätöksellä nro 114/2014 tiedottajan määräaikaiseen, työsopimussuhteiseen tehtävään Suvi Pitkäsen ajalle Kirkkoherra on keskustellut tiedottaja Suvi Pitkäsen kanssa työsuhteen vakinaistamisesta. Kirkkoneuvosto päättää, että Suvi Pitkänen palkataan oman suostumuksensa nojalla lukien tiedottajan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Tiedottajan työsuhde esitetään sijoitettavaksi vaativuusryhmään 601, sen vähimmäispalkkaan, tällä hetkellä 2.616,26 / kk, eli työsuhde jatkuu nykyisin palkkaeduin. Esitys hyväksyttiin.

7 7 VETERAANIPÄIVÄN JA KAATUNEITTEN MUISTOPÄIVÄN KUNNIAKÄYNNIT SANKARIHAUDOILLA Kn 43, Kn 43, Maanantaina vietetään Veteraanipäivää. Varkaudessa juhlapäivän järjestelyihin ovat osallistuneet yhdessä kaupunki ja seurakunta. Päivän ohjelmaan kuuluu jumalanpalvelus ja lounas sekä kunniakäynnit sankarihaudoilla ja Karjalaan jääneiden muistomerkillä. Kaatuneitten muistopäivän, sunnuntaina , perinteisiin kuuluvat kunniakäynnit em. haudoilla. Seurakunnan edustajina päivissä ovat olleet pappi ja kanttori. Kunniakäynnit ovat hoitaneet luottamushenkilöt. Kirkkoneuvosto valitsee edustajat Veteraanipäivän ja Kaatuneitten muistopäivän kunniakäynteihin sankarihaudoilla Varkaudessa ja Kangaslammilla. Molempiin tilaisuuksiin valittiin seurakunnan edustajat siten, että Varkaudessa he ovat Pertti Laitinen ja Katja Saraketo ja Kangaslammilla Sinikka Pulkkinen. Sovittiin, että Riitta-Leena Heinonen huolehtii tiedottamisesta Varkauden kaupungille.

8 8 IRTISANOUTUMINEN, SIKANEN ARJA Kn 44, Kn 44, Toimistosihteeri Arja Sikanen on päivätyllä kirjeellään ilmoittanut irtisanoutuvansa lukien. Sikanen on työskennellyt Varkauden seurakunnassa yhtäjaksoisesti vuodesta 1978 lukien. Työsopimuslaki 6 luku 3 : Yleiset Irtisanomisajat 2 mom. Jollei muusta sovita, työntekijän noudatettavat irtisanomisajat työsuhteen jatkuttua keskeytyksettä ovat: 2) yksi kuukausi, jos työsuhde on jatkunut yli viisi vuotta. Kirkkoneuvosto 1) merkitsee Arja Sikasen irtisanomisilmoituksen tiedoksi ja päättää, että hänen työsuhteensa päättyy ; ja 2) antaa henkilöstöjaostolle tehtäväksi valmistella toimistosihteerin ja kirjanpitäjän tehtävien hoitamiseen tarvittavat järjestelyt. Esitys hyväksyttiin.

9 9 VUODEN 2014 TOIMINTAKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖS Kn 45, Kn 45, Vuoden 2014 toimintakertomus koostuu eri johtokuntien hyväksymistä, ja niiden toimintojen osalta, joilla johtokuntia ei ole, vastaavien viranhaltijoiden laatimista kertomuksista. Johtokuntien esittelijöitä on tilintarkastajien pyynnöstä ohjeistettu siten, että kirkkoneuvostolle / valtuustolle esitettävässä vuosikertomuksessa tulee arvioida valtuuston toimintasuunnitelmassa hyväksymien tavoitteiden saavuttamista. Johtokuntatasoilla asiaa tutkitaan tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin, mutta neuvoston ja valtuuston tasolla toimintakertomuksen taso on karkeampi. Toimintakertomukseen liittyvät omina osinaan myös hautainhoitorahaston tilinpäätös, henkilöstötilinpäätös ja tilinpäätösosa. Hautainhoitorahaston tilinpäätös osoittaa vuodelta 2014 ylijäämää euroa ja seurakunnan tilinpäätös ylijäämää euroa. Hautainhoitorahaston ylijäämä muodostuu aiempien vuosien tapaan alijäämäiseksi budjetoidusta ja toteutuneesta toiminnasta ja kohtuullisesti onnistuneesta ja toteutuneesta sijoitustoiminnasta. Seurakunnan tilinpäätös on talousarvioon verrattuna n euroa budjetoitua parempi euroa edellisvuoden tilinpäätöstä parempi. Tulos muodostuu vajaan euroa edellisvuotta suuremmista toimintatuotoista, yli euroa pienemmistä toimintakuluista ja verotulojen ylityksestä suhteessa budjetoituun, vaikkakin edellisvuoteen verrattuna niissä on ollut pudotusta.

10 10 Vuoden 2014 toimintakertomus ja tilinpäätös Kn 45, Tilinpäätös sisältää kertapoistona suoritetun keskeneräisten investointien kirjauksen, joka kasvatti poistojen määrää noin eurolla. Poistot palaavat vuonna 2015 takaisin edellisvuosien tasolle. Toimintakertomus- ja tilinpäätösaineisto ovat liitteinä. Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto päättää 1. hyväksyä vuoden 2014 tilinpäätöksen; 2. allekirjoittaa tilinpäätöksen, 3. jättää tilinpäätöksen tilintarkastajien tarkastettavaksi; Kirkkoneuvosto esittää, että kirkkovaltuusto 1. vahvistaa tilinpäätöksen; ja 2. hyväksyy toimintakertomukseen sisältyvän esityksen tilikauden tuloksen käsittelystä. Merkittiin, että Jaakko Ikonen poistui kokouksesta klo Ikosen tilalle pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Pertti Laitinen. Esitys hyväksyttiin.

11 11 LUTTILAN AITAHANKESUUNNITELMA Kn 46, Kn 17, KJ 3 2. Seurakunnan on pidettävä hautausmaa sen arvoa vastaavasti hoidettuna. Hautausmaan ja 1 momentissa tarkoitetun tunnustuksettoman hauta-alueen tulee olla aidattu tai muuten selvästi erottuvalla tavalla rajattu. Luttilan hautausmaa on rajattu kuusiaidalla osittain Voimatien ja Savontien varrella. Lounais- ja länsipuolella hautausmaa rajautuu osittain Varkauden kaupungin kevyenliikenteenväylään ja hautausmaan viheralueeseen ja näiltä osuuksilta selkeä rajaus hautausmaalta puuttuu. Luttilan hautausmaata on laajennettu viimeksi 2000 luvun puolivälissä ja maanomistus on lähes nykyisen kaavan mukainen. Aidattomalla hautausmaan osalla on esiintynyt epäasiallista ja luvatonta liikennettä. Edellä mainittujen seikkojen vuoksi aitahanke on nyt ajankohtainen toteuttaa KJ 3 2 mom. mukaiseksi. Aitahankkeen taustaa: Luttilan aitahanketta aloitettiin keväällä 2014 valmistelemaan työryhmällä, johon on kuulunut kirkkoherra Olli Tynkkynen, hallintojohtaja Olli Siivola, kirkkoneuvoston jäsen Marita Rundelin ja seurakuntapuutarhuri Seija Kotilainen. Aitatyöryhmässä tutustuttiin aitahankkeeseen ja aluksi oli mukana myös Könönpellon hautausmaan kuusiaidan uusiminen tai muuttaminen. Tuolloin työryhmässä päädyttiin vain Luttilan hautausmaan aitaamisen valmisteluun. Luttilan hautausmaata rajaa kuusiaita noin 230 metrin matkalta Voimatien varrella ja sen lisäksi hautausmaalla on noin 500 metriä kuusiaitaa rajaamassa vanhaa maankäsittely aluetta.

12 12 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, luvun alkupuolella toteutettiin metalliportit Voimatien varrelle, kolme käyntiporttia ja kaksi kaksilehtistä ajoporttia. Kustannuksiin osallistui tuolloin hautainhoitorahasto. Luttilan ja Könönpellon hautausmaiden korkeiden kuusiaitojen hoitokustannukset ovat nosturiauton avulla noin 5000 euroa/vuosi. Kuusiaita täytyisi leikata joka vuosi, ettei sen kasvu häiriinny tai kuiva kokonaan. Nykyisin säästösyistä kuusiaidat leikataan joka toinen vuosi. Työryhmän valmistelun perusteella aitahankkeelle varattiin määräraha investointia varten, vuosille ,00 euroa ja ,00 euroa. Lupamenettelyn mukaan ko. aitahanke ei ole alistusasia, jos kuusiaita muutetaan joksikin muuksi tai jos metalliaita pysyy malliltaan samana. Seurakunta voi päättää itse uudesta aidasta em. seikkojen perusteella. Aitahankkeelle tarvitaan Varkauden kaupungin rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Työryhmän kokoontumisten perusteella on muodostunut aitahankkeesta kolme vaihtoehtoa: 1. Ensimmäinen vaihtoehto, jossa Luttilan hautausmaa aidataan kokonaan ja se toteutetaan kahdessa osassa. Ensiksi vuonna 2015 poistetaan rajaava kuusiaita Voimatien varrelta ja sen tilalle asennetaan metalliaita, koska se on hautausmaan alkuperäinen julkisivu ja suoralinjainen. Toisessa osassa vuonna 2016 poistetaan kuusiaita ja tilalle asennetaan puinen aita. Kuusiaitaa jätetään vielä rajaamaan vanhaa maa-ainesten käsittelyaluetta, kunnes se saadaan siistittyä. Ko. alue on siirtynyt hautausmaan länsiosan aidatulle alueelle ja haudoista tuleva ylijäämämaa käsitellään hautausmaan alaosan viheralueella.

13 13 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Seurakunnan omana työnä voidaan toteuttaa kuusiaidan poistaminen ja aitojen maanrakennustyöt, metalliaita kilpailutetaan ja puuaitarakenteet teetetään esim. pajatoiminnalla. (kartta 1). 2. Toinen vaihtoehto perustuu tarkennuksiin, joita pohdittiin työryhmän kokouksessa Pohdittiin myös työllistävää vaikutusta. Esitetään, että nykyinen noin 70 metrin pituudella oleva metalliaita kunnostetaan ja kuusiaidan tilalle asennetaan puuaita. Konehallin liittymään asennetaan metalliportti. Portteihin ja kulmiin asennetaan kivipylväät ryhdittämään suoria linjoja ja tukemaan käyttöportteja. Haasteellisinta tässä vaihtoehdossa on suunnittelu, miten saada metalliaita ja puuaita kohtaamaan hautausmaan arvokkuus huomioiden. Metalliaita on puuhun verrattuna lähes ikuinen. Hanke toteutetaan kuten 1 vaihtoehto. (kartta 2). 3. Kolmas vaihtoehto on yhdistelmä edellisistä, jossa nykyisen mallinen metalliaita asennetaan koko Voimatien varrelle hautausmaan julkisivulle. Portteihin ja kulmiin asennetaan kivipylväät ryhdittämään ja tukemaan käyntiportteja. Muu osa hautausmaasta aidataan kasveilla ja puuaidalla vaihtelevasti. Puuportit vahvistetaan kivipylväillä ja metallirungolla. Kasveilla rajataan metsäiset alueet. Kevyellä puuaidalla rajataan ne alueet, joilla estetään kulkeminen. Osa hautausmaasta on jo rajattu esim. idänvirpiangervolla tunnustuksettomalla hauta-alueella. Metalliaita kilpailutetaan. Seurakunnan omana työnä voidaan toteuttaa kuusiaidan poistaminen, maanrakennustyöt ja kasvien istutukset. Puurakenteet tehdään joko omana työnä tai teetetään esim. pajatoiminnalla. Metalliaita ja reuna-alueiden kasvillisuus ei vaadi intensiivistä hoitoa. Tarvittaessa kasveja täydennetään sekä puuportteja ja puurakenteita hoidetaan. (kartta 3).

14 14 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Työryhmän jäsenenä seurakuntapuutarhuri puoltaa vaihtoehtoa 3, koska siinä voidaan saada säästöä hautausmaan aidan arvokkuuden kärsimättä ja toteutuksella tähdätään pitkälle tulevaisuuteen kestävän kehityksen periaatteella. Aita on näkyvä kaikkialta, mutta varsinkin julkisivu on kaikkein tärkein. Usein hautausmaalle kuljetaan pääportin kautta. Luttilan kaunis siunauskappeli on osa aitakokonaisuutta. Hautausmaan näkyvä tunnelma, esim. jouluna kynttilöiden valo välittyy aidan läpi, mutta se estää asiaan kuulumattomien kulkua tai häirintää. Hautausmaalta katsottuna aidan merkitys on hyvin erilainen, katsojasta riippuen ja missä läheisen hauta sijaitsee. Kasvillisuus luo rauhallisuutta ja vuodenajat lisäävät värien vaihtelevuutta. Kasvillisuutta hoidetaan osana muuta hautausmaata. Tällä vaihtoehdolla on työllistävä vaikutus laaja-alaisesti. Metalliaita työllistää yritystoimintaa, muu osa aitahankkeesta määräaikaisia työntekijöitä, puuosaajia ja viherrakentajia. Alustava kustannusarviovertailu toimitetaan kokoukselle. Lisätiedot Seija Kotilainen, seurakuntapuutarhuri, puh Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto / kirkkovaltuusto hyväksyy Luttilan aitahankkeen toteutettavaksi vaihtoehdon nro 3 mukaisesti. Merkittiin, että seurakuntapuutarhuri Seija Kotilainen oli kutsuttu kokoukseen esittelemään aitahankesuunnitelmaa. Kirkkoneuvosto päätti siirtää asian käsittelyn huhtikuun kokoukseen lisäselvityksiä varten.

15 15 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Kn 46, Seurakuntapuutarhuri Kotilainen: Aitahanketta päätettäessä otetaan huomioon neljä tärkeää seikkaa: *Lupamenettelyn mukaan ao. aitahanke ei ole alistusasia, jos kuusiaita muutetaan joksikin muuksi tai jos metalliaita pysyy malliltaan samana. *Aitahanketta sitoo Luttilan hautausmaan julkisivu, Voimatien varrella. *Tarkemmat kustannukset selviävät vasta, kun hanke kilpailutetaan niiltä osin, mitä seurakunnan omana työnä ei pystytä tai ei ole järkevää tehdä. *Miten perustamis- ja hoitokustannukset huomioidaan pitkälle tulevaisuuteen? Tämä on pitkälle tulevaisuuteen näkyvä hanke. Luttilan hautausmaan aitahankkeen kustannusarvio on tehty kuulemalla paikallista metalliyrittäjää ja eri lähteistä saatu tietoa puuaidan ja kasvillisuuden kustannusten perusteisiin. Seurakunnan oman työn osuuden kustannuksia on seurattu vuodesta 2001, jolloin on otettu töiden tuntiseuranta käytäntöön kaikissa hautausmaalla tehtävissä työvaiheissa. Lisäselvityksessä keskitytään tarkemmin vaihtoehto 3. mukaiseen suunnitelmaan, jonka mukaan seurakuntapuutarhuri on tehnyt aitahankkeen laskemat vuosille Vertailuksi vaihtoehtojen kokonaiskustannukset seuraavasti: Vaihtoehto 1. Luttilan hautausmaa aidataan kokonaan. Metalliaita 300 metriä on n e ja puuaita 1000 metriä n e/m.

16 16 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Portit ja graniittipylväät lisäävät kustannuksia. Kustannukset riippuvat aidan korkeudesta, materiaalin laadusta ja määrästä sekä porttien määrästä. Perustamisen jälkeen puuaita vaatii hoitoa jo ensimmäisten viiden vuoden aikana mm. pintakäsittelyä. Puuaidan kestoikä on huomattavasti lyhempi kuin metalliaidan. Metalliaita kestää useiden vuosikymmenten ajan ja huoltokustannukset ovat pienemmät. Kokonaiskustannusarvio n riippuen seurakunnan oman työn osuudesta. Vaihtoehto 2. on metalliaidan kunnostamisen osalta lähes uuden metalliaidan hintainen. Kustannuksia lisäävät aidan purkutyö, kuljetukset hiekkapuhallettavaksi ja kuumasinkitykseen sekä uusi asennustyö roudaneristyksineen. Asiantuntijana kustannusten arvioinnissa on ollut mukana paikallinen metalliyrittäjä. Tässä vaihtoehdossa oli metalliaitaosuuden lisäksi puuaita, jonka ei välttämättä tarvitse olla näkösuoja. Tässä vaihtoehdossa on huomioitava julkisivun arvokkuus ja miten metalli- ja puuaita sopivat yhteen. Perustamiskustannukset n e, riippuen seurakunnan oman työn osuudesta. Hoitokustannuksiltaan tämä vaihtoehto on kallein. Vaihtoehto 3. on yhdistelmä edellisistä, lisäten kasvillisuutta. Metalliaita n. 300 metriä, kolme kaksilehtistä kulkuporttia ja neljä käyntiporttia. Porttien vahvistuksena ovat graniittipilarit. Metalliaita kilpailutetaan ja muu työ tehdään seurakunnan omana työnä. Perustamiskustannukset n e.

17 17 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Muu osa hautausmaasta aidataan kasvillisuuden ja puuaidan yhdistelmänä. Vaihteleva kasvillisuus puita, pensaita ja aidanteita. Kaksilehtisiä kulkuportteja ja käyntiportteja tarvitaan kutakin viisi kpl. Vanhan metalliaidan metallimateriaalia käytetään puuaidan osuuksissa mahdollisuuksien mukaan. Puuportit, mahdolliset puuosuudet ja kasvit kilpailutetaan ja muu työ tehdään seurakunnan omana työnä. Perustamiskustannukset n e, hoitokustannuksia tulee kasvien osalta ja ne hoidetaan muun hautausmaan kasvien hoidon yhteydessä. Puuosien hoitokustannukset huomioidaan materiaalin valinnassa ja tulevaisuudessa pintakäsittelynä. Kokonaiskustannukset n e. Aitahankkeen neljä tärkeintä seikkaa huomioiden ja kustannuslaskelmiin perustuen puollan, että vaihtoehto 3. hyväksytään Luttilan hautausmaan aitahankkeen suunnitelmaksi. Liitteenä on kustannusarvio aitahankkeen kustannuksista vuosille 2015 ja Hallintojohtaja: Kirkkoneuvosto päättää toteuttaa Luttilan aitahankkeen vaiheittain supistettuna siten, että 1) konehallin liittymän kohdalle rakennutetaan uusi metalliportti; 2) nykyinen kappelin liittymän kohdalla sijaitseva metalliportti kunnostetaan; 3) Voimatien varrella kasvava yli-ikäinen kuusiaita uusitaan; sekä 4) kappelin ja konehallin liittymien väli sekä konehallin liittymästä kevyen liikenteen väylälle istutetaan uutta kuusiaitaa. Kohdat 2) - 4) toteutetaan mahdollisuuksien mukaan omana työnä.

18 18 Luttilan aitahankesuunnitelma Kn 46, Käsittely: Keskustelun aikana hallintojohtaja jakoi kokouksen osanottajille seurakuntapuutarhurin avoimen kirjeen ja esitti, että Luttilan aitahanketta ei toteuteta. Esitys hyväksyttiin.

19 19 VARHAISKASVATUKSEN TYÖNTEKIJÄRESURSSIT TULEVAISUUDESSA Kn 47, KJK 23, Liite nro 1 ja 2 Varhaiskasvatuksessa ei ole vielä jouduttu supistamaan toimintaa, vaikka henkilöstöresurssit ovat viime vuosina vähentyneet huomattavasti. Työvoiman riittävyyteen toi helpotusta vuonna 2012 irtisanottu iltapäiväkerhotoiminnan järjestämissopimus. Samalla on hallinnon päätöksien mukaisesti viikkotyöajan jakautumisessa lisätty lastenohjaajien ohjaustuntien määrä suhteessa valmistelu- ja suunnittelutuntien määrään. Vuosi lastenohjaaja Pirjo Änkiläinen jäi eläkkeelle. Hänen tilalleen ei palkattu lastenohjaajaa. Vuosi 2013 lapsityönohjaajan virka lakkautettiin. Vuosi Mari Vartiainen irtisanoutui lastenohjaajan tehtävästä ja nuorisotyönohjaaja Valtteri Flankkumäki siirtyi lapsityöstä yleiseen seurakuntatyöhön. Lapsityön henkilöstöresurssi on huomattavasti vähentynyt neljässä vuodessa ( ). Lastenohjaajien määrässä on vähennystä 4,50 henkilöä ja varhaiskasvatuksen kokonaisresurssissa 4,65 henkilöä (liite nro 2). Samaan aikaan päiväkerho- ja perhekerhotoiminnassa mukana olevien osallistujamäärissä ei ole tapahtunut vuosina oleellista muutosta. Lapsia on edelleen päiväkerhotoiminnassa mukana noin 100 lasta ja perhekerhoissa kokoontuu viikoittain yhteensä noin 200 lasta ja aikuista.

20 20 Varhaiskasvatuksen työntekijäresurssit tulevaisuudessa Kn 47, Varhaiskasvatuksen (lapsityön) henkilöstökulujen toteutuma vuosina (tilinpäätöstietojen mukaan) osoittaa noin e henkilöstömenojen supistumista. (liite nro 2). Vuoden 2014 tilinpäätös ei ole vielä valmistunut. Seurakuntien rakennemuutokset ovat tulevaisuudessa ilmeisiä. Mikäli nyt vireillä olevat rakennemuutos suunnitelmat toteutuvat, niin viimeistään vuoteen 2020 mennessä Varkauden talousalueelle ollaan synnyttämässä yhtymämallin mukaisesti Keski- Savon seurakuntaa, johon näillä näkymin kuuluisivat ainakin Varkauden seurakunnan lisäksi, Joroisten, Heinäveden ja Leppävirran seurakunnat. Tämä mahdollinen seurakuntayhtymämalli luo haasteita myös henkilöstön mitoituksen ja sijoittelun uudelleen arviointiin. Näin ollen on ehkä syytä odottaa ko. päätöksiä mahdollisesta Keski-Savon seurakunnasta ennen kuin palkataan vakinaista henkilökuntaa ja pyritään suosimaan määräaikaisia pestejä mikäli mahdollista. Talvikaudella jää kaksi lastenohjaaja eläkkeelle. Lastenohjaaja Raija Rautanen lähtien ja Anna-Liisa Olenius lähtien. Mahdollinen kahden lastenohjaajan vajaus nykyiseen ohjaajaresurssiin voi. pahimmillaan vaikuttaa seuraavasti: vuotiaitten päiväkerhoryhmät siirtyvät kokoontumaan kerran viikossa. Nyt 4-5 vuotiaitten ryhmät kokoontuvat kaksi kertaa viikossa 2. 3 vuotiaita lapsia ei enää oteta päiväkerhotoimintaan mukaan 3. Päiväkerhotyötä joudutaan keskittämään. Tällöin lähipalveluidea seurakunnan päiväkerhotyöstä katoaa.

21 21 Varhaiskasvatuksen työntekijäresurssit tulevaisuudessa Kn 47, Viimeistään huhtikuussa 2015 tulee laittaa eteenpäin tiedote talvikauden seurakunnan päiväkerhoihin ilmoittautumisista. Kahden lastenohjaajan eläkkeelle siirtymisestä talvikautena ja sen mahdollisista vaikutuksista on tehty lapsivaikutuksen arviointi (liite nro 1). Ktj esitys: Kjk päätös: Kasvatustyön johtokunta esittää kirkkoneuvostolle, että 1. Varhaiskasvatuksen henkilöstöresurssi mitoitetaan niin, että nykyinen toiminnan määrä ja taso voidaan ylläpitää 2. annetaan täyttölupa eläkkeelle siirtyvien lastenohjaajien tilalle palkata eläkkeelle siirtymisten aikataulussa kaksi määräaikaista lastenohjaajaa saakka Esitys hyväksyttiin. Kn 31, Liitteenä on muistio koskien lapsityön säästövelvoitteen käsittelyä. Muistiossa on yksimielisesti esitetty, ettei eläköitymisen kautta vapautuvia kahta lastenohjaajan vakanssia täytetä. Kasvatustyön johtaja Timo Laakso on laatinut asiasta selvityksen, joka on liitteenä. Laakso on kutsuttu asiantuntijaksi paikalle. Kirkkoneuvosto päättää asiasta kirkkoherran kokouksessa tekemän esityksen pohjalta.

22 22 Varhaiskasvatuksen työntekijäresurssit tulevaisuudessa Kn 47, Merkittiin, että kasvatustyön johtaja Timo Laakso oli asiantuntijana läsnä asian esittelyn ajan. Merkittiin, että jäsen Pauli Paatsola poistui kokouksesta asian käsittely ajaksi. Käsittely: Keskustelun aikana puheenjohtaja esitti, että asian käsittely siirretään lisäselvityksien saamiseksi. Käsittely siirrettiin. Kn 47, Liitteenä on kasvatustyön johtajan selvitys, jossa puheenjohtajapalaverissa sovitusti on arvioitu, mikä vaikutus lapsityössä olisi, mikäli toinen tai molemmat lastenohjaajien vakanssit jätettäisiin täyttämättä. Kirkkoneuvosto päättää asiasta kirkkoherran kokouksessa tekemän esityksen pohjalta. Merkittiin, että vastaava lastenohjaaja Paula Boman oli asiantuntijana läsnä asian esittelyn ajan. Kirkkoneuvosto antaa luvan palkata eläkkeelle siirtyvien lastenohjaajien tilalle kaksi määräaikaista lastenohjaajaa saakka. Esitys hyväksyttiin.

23 23 KIRKKONEUVOSTON TIETOON SAATETTAVAT ASIAT Kn 48, Kn 48, Kirkkoneuvosto merkitsee tiedoksi seuraavat ja mahdollisesti kokoukseen mennessä tulevat tiedotettavat asiat: 1) Kirkkoneuvoston edustajien terveiset toimielimistä 2) Pöytäkirjoja (liitteet) - Kirkkoherran viranhaltijapäätökset helmikuussa Hallintojohtajan viranhaltijapäätökset helmikuussa Hautainhoitorahaston johtokunnan pöytäkirja 1/2015, Seurakuntapalvelun johtokunnan pöytäkirja 1/2015, Henkilöstöjaoston pöytäkirja 3/2015, Kasvatustyön johtokunnan pöytäkirja 3/2015, Viestintätoimikunnan pöytäkirja 1/2015, ) Vuosilomia Kirkkomuusikko Mari Marjokorpi on vuosilomalla ) Varkauden teollisuus 200 vuotta Kasvatustyön johtokunnan varajäsen Ahti Immonen on ottanut johtokunnan kokouksessa esille seuraavaa: Varkauden teollisuus täyttää tänä vuonna 200 vuotta. Merkittävää olisi, että seurakunta osana varkautelaista elämää ja kaupunkikuvaa olisi mukana mahdollisissa Varkauden teollisuus 200 vuotta juhlallisuuksissa ja tapahtumissa yhtenä aktiivisena toimijana. 5) Kirkkovaltuuston tilinpäätöskokous pidetään klo Puurtilan seurakuntakodilla. Merkittiin tiedoksi.

24 24 KOKOUKSESSA LÄSNÄOLEVIEN ESILLE OTTAMAT ASIAT Kn 49, Kn 49, Kirkkoneuvosto kirjaa pöytäkirjaan läsnä olevien mahdollisesti esille ottamat asiat. 1) Siivousvälineistä Pirjo Hynninen totesi, että Könönpellon seurakuntakodilla on käytössä vanhanaikaiset ja raskaat siivousvälineet. 2) Pöydistä Heikki Alanen ilmoitti, että osa Kuoppakankaan työkeskuksen pöydistä on reunoiltaan rispaantuneita. 3) Ilmoittelusta Keskusteltiin Sinikka Pulkkisen aloitteesta seurakunnan tilaisuuksien ilmoittelusta. Todettiin, että toimittajien nimet voidaan lisätä ilmoituksiin, mikäli se koetaan tarpeelliseksi.

25 25 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kn 50, Kn 50, Puheenjohtaja antaa Kirkkolain 24 luvun 3 :n mukaisen oikaisuvaatimusohjeen ja valitusosoituksen, joka liitetään pöytäkirjaan. Puheenjohtaja antoi Kirkkolain 24 luvun 3 :n mukaisen oikaisuvaatimusohjeen ja valitusosoituksen, joka liitetään pöytäkirjaan KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päätti kokouksen.

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 7.5.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 2.7.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 1.7.2015 klo 17:00 17:45 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 8.6.2017 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 7.6.2017 klo 17.00 17.30 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 5.4.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 4.4.2018 klo 17.00 18.55 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018. Kangaslammin seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet: Voutilainen Nina

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018. Kangaslammin seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet: Voutilainen Nina VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 24.5.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 22.5.2018 klo 18.00 18.30 Paikka Kangaslammin seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 3.6.2016 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 1.6.2016 klo 17.00 17.59 Paikka Takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 11.1.2017 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 10.1.2017 klo 18.00 18.25 Paikka Könönpellon seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 6.3.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 4.3.2015 klo 17.00 18.20 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016. Könönpellon seurakuntatalo. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 11.5.2016 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 10.5.2016 klo 18.00 18.40 Paikka Könönpellon seurakuntatalo OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 6.6.2013 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 5.6.2013 klo 17.30-19.00 Paikka Puurtilan seurakuntakoti, Murhilahdentie 94 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahonen Kauko Aro Jorma

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2015 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 4.9.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 2.9.2015 klo 17:00 17:41 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 5.6.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 4.6.2014 klo 17.30 18.21 Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Hannun Sali Ahonen Kauko Aro Jorma Eskelinen Reino Hämäläinen Marja-Muusa

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014. Ahonen Kauko Aro Jorma Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti Matero Anneli Pulkkinen Sinikka

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014. Ahonen Kauko Aro Jorma Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti Matero Anneli Pulkkinen Sinikka Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 5.2.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 4.2.2014 klo 16.00 16.16 Paikka OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Hannun sali Ahonen Kauko Aro Jorma Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 8.10.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 2.10.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 1.10.2014 klo 18.00 19.13 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Eskelinen Reino

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 10.12.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 9.12.2014 klo 18.00 18.50 Paikka Puurtilan seurakuntakoti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kangaslammin kirkko. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kangaslammin kirkko. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 5.6.2019 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 4.6.2019 klo 18.00 19.00 Paikka Kangaslammin kirkko OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka

LAPPEENRANNAN SEURAKUNTAYHTYMÄ YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO. Asialista Aika Keskiviikko klo Paikka YHTEINEN Asialista Aika Keskiviikko 4.2.2015 klo 17.30 Taloustoimisto Valtakatu 38 / PL 45, 53101 Lappeenranta vaihde 040 3126 600 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Paikka ASIALISTA Lappeen seurakuntatalo,

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2018 Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 11.6.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.6.2018 klo 17.00 18.03 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013. Hannun sali, Savontie 3, Varkaus

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013. Hannun sali, Savontie 3, Varkaus Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 22.11.2013 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 20.11.2013 klo 17.30 19.35 Paikka Hannun sali, Savontie 3, Varkaus OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahonen Kauko Aro Jorma Eskelinen

Lisätiedot

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Lähdekorpi Anita jäsen. Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 30.10.2017 klo 17.55 18.40 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 19.3.2018 AIKA: Tiistaina 27.3.2018 klo 17.00 alk. Kahvitarjoilu klo 16.45 alkaen. PAIKKA: Sahenkulma, Keskuskatu 17 Käsiteltävät asiat 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Sunnuntai klo 19.00-19.50 Paikka: Seurakuntakeskuksen kahvio Läsnä: Kalle Peltokangas, pj Pirkko Ahola Ulla Akonniemi Hannu Hautoniemi Sanni-Maiju

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ KIRKKONEUVOSTO

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ KIRKKONEUVOSTO PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2019 1 Urakunta.fi Aika 16.5.2019 klo 16:00 Paikka Seurakuntakoti, 95700 Pello Kutsutut Kirkkoneuvoston varsinaiset jäsenet Aino Pieskä, kirkkoherra, puheenjohtaja Kalervo

Lisätiedot

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto

Pirkkalan seurakunta KIRKKONEUVOSTO. 16.4.2014 klo 17.30. Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO 16.4.2014 klo 17.30 Seurakunnan toimisto KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA / PÖYTÄKIRJA 4 / 2014 Sivu 2 71 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 2.8.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 1.8.2018 klo 17.00 18.07 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm /2016. Gammelin Pertti. Muut osallistujat Huhanantti Riitta kv varapuheenjohtaja LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 21.03.2016 3/2016 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 21.03.2016 1 Aika Maanantaina 21.03.2016 klo 16 16.25 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo Päivämäärä 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 22.12.2018 klo 17.00 17.40 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA keskiviikko 22.5.2019 klo 19.00 20.57 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 OSALLISTUJAT: VARSINAISET JÄSENET läsnä/poissa Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja ( x )

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1

Kirkkoneuvosto N:o 1/2018 Sivu 1 N:o 1/2018 Sivu 1 Kokousaika Torstai 15.2.2018 klo 18.00-18.46 Kokouspaikka Seurakuntatalo Saapuvilla olleet jäsenet ja varajäsenet Jäsenet Malinen Oiva, kirkkoherra, pj Saastamoinen Matti, vpj. Ikäläinen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, tulee hänen ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2017 1 / 6 AIKA to klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Sivu / Korpilahden seurakuntatalo Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 18.3.2015 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalon takkahuoneessa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 10/ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 16.11.2011 klo 17.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 Toijala Päätöksentekijät Lindström Sari, puheenjohtaja Ahlfors Sirpa

Lisätiedot

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl

Kokousaika: Torstaina klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl MARTINKOSKEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 Kokousaika: Torstaina 6.6.2019 klo 18 Kokouspaikka: Seurakuntatalon kahvihuone, Maijankuja 6, Koski Tl Läsnä Hacklin Outi x puheenjohtaja Harstinen Pirjo - varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat

1 (7) Kirkkovaltuusto 2/2017 Pöytäkirja Käsiteltävät asiat 1 (7) Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus ja alkuhartaus 2 Nimenhuuto ja kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Työjärjestyksen hyväksyminen 4 ntarkastajien valitseminen 5 Luottamushenkilön ero 6

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 24.4.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 44 - Kokouksen avaus 45 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 46 - Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 23.1.2019 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 22.1.2019 klo 18.00 18.57 Paikka Pääkirkon seurakuntasali, Savontie 1 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2016 1 TIKKAKOSKEN AENEUVOSTO AIKA klo 18.58 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 81 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6 / 2015 Sivu 120 119 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkojärjestyksen mukaan n kokouksen kutsuu koolle puheenjohtaja kirkkoneuvoston päättämällä tavalla.

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1/2013 2.1.2013 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 2 Kokouspöytäkirjan tarkastajien valitseminen 3 Kirkkovaltuuston puheenjohtajiston valitseminen vuosiksi 2013 2014 4 Kirkkoneuvoston

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 8.2.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 7.2.2018 klo 17.00 17.24 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja.

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17:03-17:38 Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja. KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (7) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17:03-17:38 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O

A S I A L U E T T E L O IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (7) A S I A L U E T T E L O 32. Kokouksen avaus 33. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 34. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 35. Ääntenlaskijoiden valinta 36.

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10)

JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/ (10) JÄMSÄN SEURAKUNTA Esityslista/pöytäkirja 3/2018 1 (10) Aika Keskiviikko 14.3.2018 klo 17.00 19.30 Paikka Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KOKOUKSEN ASIALISTA 24 Kokouksen avaus 3 25 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 20-32 07.04.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Kirkkoneuvosto 20-32 07.04.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 20-32 07.04.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 07.04.2015 kello 18.00 20.30 Paikka: Rusk seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto

MIEHIKKÄLÄN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kappelineuvosto 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA torstai 26.5.2016 klo 18.00 20.03 PAIKKA Seurakuntakoti, Pappilankuja 3 läsnä/poissa OSALLISTUJAT Astola, Matti kappalainen, puheenjohtaja (x) Kaitainen, Markku kappelineuvoston

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo

Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO Kokousaika 3.2.2015 klo 18.00 21.17 Kokouspaikka Kirkonkylän srk-talo, Iso Kylätie 1, 04130 Sipoo Läsnä: Anu Aalto Tuomas Alaterä Kaarlo

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja

PÖYTÄKIRJA Aika Keskiviikko klo 17: Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 7/2016 1 (6) Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 17:01-18.34 Paikka Seurakuntakeskus Saapuvilla olleet Reinikainen Kimmo puheenjohtaja Alanen Nina varapuheenjohtaja Itämetsä Risto Järvinen Kaija

Lisätiedot

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6

Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen pj. kohdat 1-6 Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2015 Aika: tiistai 17.2.2015 klo 17.30-19.06 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät:

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Kirkkoneuvosto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 19.55 Paikka: Seurakuntakoti Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Henkilökoh. varajäsen Läsnä Karjalainen Esa x Kiljunen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO KIRKKONEUVOSTO KOKOUSAIKA 7.8.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pappilan neuvotteluhuone, Savilahdentie 18 C ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 89 - Kokouksen avaus 90 - Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2017 Kirkkoneuvosto 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 4. päivä tammikuuta klo 18:00 Kahvitarjoilu klo 17:30 alkaen KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo/takasali 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo. Laitinen Pertti (vpj.) Paatsola Pauli Saraketo Katja

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2018. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo. Laitinen Pertti (vpj.) Paatsola Pauli Saraketo Katja Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 30.11.2018 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 29.11.2018 klo 17.00 18.19 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Hynninen Pirjo Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 5.10.2017 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 4.10.2017 klo 17.00 18.20 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013. Savontie 3, Hannun sali. Ahonen Kauko Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti Matero Anneli Pulkkinen Sinikka

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013. Savontie 3, Hannun sali. Ahonen Kauko Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen Pertti Matero Anneli Pulkkinen Sinikka Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 19.4.2013 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 17.4.2013 klo 17.30 19.25 Paikka Savontie 3, Hannun sali OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Ahonen Kauko Hämäläinen Marja-Muusa Laitinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1.

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Kokouskutsu ja Esityslista 1/2015 Sivu 1 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Kokouspäivä 12.1. Sivu 1 Seurakuntaneuvoston kokous pidetään 12.1.2014 Lapinlahden seurakuntatalossa. Ennen kokousta klo 18-19 on uuden seurakuntaneuvoston perehdytystilaisuus, jossa kirkkoherran johdolla käsitellään seurakuntaneuvoston

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla

KOKOUSAIKA Maanantai klo KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla 1 KOKOUSAIKA Maanantai 18.9.2017 klo 17.20 18.20 KOKOUSPAIKKA Isopappila, kokous alkaa hautausmaakierroksella Vanhalla hautausmaalla KUTSUTUT JÄSENET: MUUT: Malmberg Erkki Ylivakeri Paula Immonen Anna-Kaisa

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone Ranuan seurakunta Pöytäkirja KN 10/2018 nettiversio 79 Pappilantie 11 D 1 97700 RANUA 4.12.2018 KIRKKONEUVOSTO Aika maanantai 3.12.2018 klo 18.00 Paikka Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1, kokoushuone

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Pirjo Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 2.3.2017 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 1.3.2017 klo 17.00 17.52 Paikka Majakan takkakabinetti, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 23.1.2019 1 KOKOUSKUTSU Forssan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään keskiviikkona 23.1.2019 klo 18.00 Forssan seurakuntatalo, Kartanonkatu 16, 30100 Forssa ASIALISTA 1. Kokouksen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 9/2014 09.12.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 9/2014 09.12.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 08.12.2014 klo 17.00 19.00 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1, 37800 AKAA Päätöksentekijät Lindström Sari kirkkoherra Haavisto Tuija

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1. jäsen jäsen VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 Aika: 20.5.2013 klo 17.30-18.00 Paikka: Seurakuntatalo Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kesola Anneli Luukkaala

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Murto Eija vs. kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Murto Eija vs. kirkkoherra, pj., Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Mörsäri Sirkku. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 1/2013 Sivu 1 (6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 17.1.2013 klo 17.00 19.14 Paikka Myllykosken seurakuntatalo Läsnä et Murto Eija vs. kirkkoherra, pj.,

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013. KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta Maija-Liisa Pulkka Sirkka Rönkkö Kalevi Vidgren 149 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 11/2013 KOKOUSAIKA torstaina 12. päivänä syyskuuta 2013 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula

Lisätiedot