Metsä Board Kemi Oy (PSAVI/598/2015)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Metsä Board Kemi Oy (PSAVI/598/2015)"

Transkriptio

1 Täydennys 1 (8) POHJOIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTO PL Oulu kirjaamo.pohjois@avi.fi Dnro:t Hakijat Asiat PSAVI/597/2015 PSAVI/608/2015 PSAVI/598/2015 Metsä Fibre Oy, Kemin tehdas (PSAVI/597/2015 ja PSAVI/608/2015) Metsä Board Kemi Oy (PSAVI/598/2015) Kemin sellutehtaan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen sekä kuivaus ja kaasutuslaitoksen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa (PSAVI/597/2015) Kemin tehtaan teollisuusjätteen käsittelyalueen ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (PSAVI/608/2015) Kemin kartonkitehtaan ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen (PSAVI/598/2015) Yhteyshenkilöt Metsä Group Anna Riikka Nickull Äänekoski Metsä Group Timo Kanerva PL Tampere Metsä Fibre Oy Ari-Pekka Heikkilä Tehdastie Kemi Metsä Fibre Oy PL 30, Metsä Puh Y-tunnus Revontulenpuisto 2, Espoo Faksi

2 Täydennys 2 (8) Täydennys Hakijat ovat täydentäneet Pohjois-Suomen aluehallintoviraston toimittamassa täydennyspyynnössä esitetyt tiedot päivittämällä tiedot sellutehdasta ja kartonkitehdasta koskeviin ympäristölupien tarkistamishakemuksiin. Teollisuusjätteen käsittelyalueen ympäristölupaa koskevat tiedot on esitetty alla kohdissa 34 ja 35.. BAT 1. Tarkemmin avattuna tuotannon mittauksen ja laskennan toteuttaminen kuukausitasolla ja sen epävarmuudet, koska ADt on BAT-vertailussa keskeinen sellutehtailla ja nettotuotanto paperipuolella. kohdassa Esitys prosessien ylös- ja alasajotilanteiden, joita päätelmien päästötasot eivät koskisi, määrittelystä. 3. Mitkä ovat hakijan näkemyksen mukaan sellaisia puhdistinlaitekokonaisuuksien häiriötilanteita, joita päätelmien päästötasot eivät koske. 4. Yhteenveto edellä mainittujen häiriötilanteiden kestosta ja puhdistinlaitteiden käyttöasteista viime vuosien aikana. 5. Tarkempi tieto puhdistinlaitteiden kapasiteeteista, kunnossapidosta (mukaan lukien varaosatilanne) sekä siitä, mitä tunnistettu puhdistinlaitteen häiriö aiheuttaa päästötasolle. 6. Hakijan näkemys päästömittauksiin liittyvistä mittausepävarmuuksista ja niiden merkityksestä tulkittaessa raja-arvojen alittumista. Tiedot kohtiin 2-6 ja 28 on esitetty ilmapäästöjen tarkkailusuunnitelmassa sekä sellutehtaan päivitetyssä ympäristölupahakemuksessa kohdassa Esitettävä yksityiskohtaiset perustelut tekniikoiden käytön, päästötason saavuttamisen tai mahdollisen tekniikan käyttöönottoa koskevan lisäajan tarpeen osalta kaikkien niiden kohtien osalta, joissa toiminta ei vastaa BAT-päätelmiä. Esitettävä haetaanko BAT-päätelmien päästötasoja lievempiä raja-arvoja (YSL 78 ) tai lisäaikaa tekniikan käyttöönottoon (YSL 81 ). Esitettävä vastaako käytettävä tekniikka BAT-tasoa (73 ) kohdassa 16.3.

3 Täydennys 3 (8) Toiminta ja hakemus yleensä 8. Tietoa alueella olevien jakeluasemien määrästä ja siitä, vastaavatko asemat niille asetuksella asetettuja vaatimuksia sekä hakijan näkemys siitä, ovatko tehdasalueella sijaitsevat jakeluasemat osa kyseessä olevan direktiivilaitoksen toimintaa ja jos ovat, niin onko jakeluasematoiminnassa tapahtunut sellaisia muutoksia, että lupaa olisi tarkistettava. kohdassa 8.2 sekä liitteessä T2. 9. Tiedot hakemuksen jättämisen jälkeen tapahtuneista mahdollisista luparajojen ylityksistä sekä häiriötilanteista ja niiden syistä. 10. Vuoden 2015 päästö- ja vaikutustarkkailuraportti. Tehtaan ympäristövuosiraportti vuodelta 2015 ja vesistön tarkkailuraportti vuodelta 2015 ovat liitteenä T3 ja T Esitys millä toimin ja millä aikataululla hakemuksessa esitetty sellutonnin vuosikapasiteetti on saavutettavissa (vajaa 20 %:n tuotannon nosto) ja mikä on sivutuotteiden määrä tällä tuotannolla. Arvio suunnitellun tuotannon noston vaikutuksesta toiminnan päästöihin ja vaikutuksiin. kohdassa Ajantasainen tieto suunnitellun kuoren kuivauksen ja kaasutuksen investoinnin aikataulusta. kohdassa Kartonkitehtaan ja sellutehtaan jätevesien johtamissopimus, jos sellainen on tehtynä. Tiivistelmä jätevesien johtamista koskevasta sopimuksesta on liitteenä T1.

4 Täydennys 4 (8) 15. Kartonkitehdasta koskevassa päätöksessä 96/09/2 on todettu, että lupamääräysten tarkistamishakemuksen yhteydessä on esitettävä tiedot ympäristölupavirastoon toimitetun hakemuksen mukaisten toimien toteuttamisesta ja niillä saavutetuista vaikutuksista. Mikäli toimia ei ole siihen mennessä toteutettu, luvan haltijan on mainitussa tarkistamishakemuksessa tehtävä esitys niiden toteuttamisajankohdasta. Tähän liittyvä selvitys on liitettävä hakemukseen. Tiedot on esitetty kartonkitehtaan päivitetyssä ympäristölupahakemuksessa kohdassa 19. muut ympäristöluvassa vaaditut selvitykset. Päästöt vesiin 16. Mitkä taulukossa 27 ja 28 esitetyt ominaispäästöt ovat, jos laskennassa käytetään kapasiteettien sijaan vuonna 2015 toteutuneita vuosipäästöjä sekä toteutunutta tuotantoa? kohdassa Lisäksi on hakemuksessa on esitetty laskelmat kartonkitehtaan päivitetyllä vuosikapasiteetilla. 17. Tarkempi esitys päätelmien mukaisen vuosikeskiarvon muuttamisessa kuukausikeskiarvoksi päästöraja-arvolaskennassa käytetyn kertoimen perusteista. kohdassa Tarkennus, millä tavoin kiintoaineen päästöjen BAT:n mukaisuutta (BAT 19) on tarkoitus tarkastella vuosiraportoinnin yhteydessä. kohdassa 22.1 ja liitteessä T Hakijan arvio vesiympäristölle vaarallisia ja haitallisia aineita koskevan asetuksen muutoksen merkityksestä tehtaan päästöjen asetuksenmukaisuuden arvioinnissa. Metallien osalta laatunormissa tarkastellaan biosaatavaa osuutta. 20. Ajantasaiset analyysitulokset pääviemärin raskasmetallipitoisuuksista (kokonaispitoisuus, liukoinen pitoisuus sekä arvio laskennallinen biosaatava osuus).

5 Täydennys 5 (8) 21. Arvio siitä, mikä on päivitettyjen vesien- ja merienhoitosuunnitelmien merkitys toiminnan kannalta. kohdassa Miten hakija on varautunut sähkökatkoihin jäteveden puhdistamolla ja kuinka usein puhdistamon toimintaan (puhdistustehokkuus) vaikuttaneita sähkökatkoja on tapahtunut? kohdassa Tarkempi tieto siitä, miten urean syötön hallinnassa tehdyt muutokset ovat vähentäneet laitoksen typpipäästöjä. 24. Vesistöön viime vuosina johdetun glaubersuolan määrä (kg/v ja kg/adt), hakijan näkemys mahdollisuuksista vähentää natriumin ja rikin päästöjä vesiin sekä arvio siitä, voiko soodakattilan sähkösuotimien tuhkaa varastoida raaka-aineena ja palauttaa kemikaalikiertoon myöhemmin tai toimittaa muualle hyödynnettäväksi. (BAT 30) Päästöt ilmaan 25. Meesauunin ja soodakattilan TRS-päästöjen 10 minuutin, vuorokausi- ja kuukausikeskiarvot vuosilta mukaan lukien nykyisen lupamääräyksen mukaiset raja-arvojen ylitykset taulukoituna ja esitettynä vastaavasti kuin aiemmassa TRS-selvityksessä. Selvitys soodakattilan ja meesauunin TRS-päästöistä on hakemuksen liitteenä T6.

6 Täydennys 6 (8) 27. Hakemuksen täsmentäminen TRS-selvityksestä annetun päätöksen ja siitä tulleen KHO:n päätöksen perusteella. Hakija on täydentänyt lupaehtoesitystä meesauunin ja soodakattilan TRS-päästöjen osalta. Lupaehtoesitystä on päivitetty myös muita osin. kohdassa Kemin ilman laadun seurannan mukaan tuntikeskiarvoihin perustuva TRS-vuosikeskiarvo on ollut mittauspisteessä 4,6 ugs/m 3, mikä on suurempi kuin hakemuksessakin käytetty hajutuntipitoisuus 3 μgs/m 3. Hakijan arvio siitä, mikä osuus havaituista hajutunneista on toiminnan aiheuttamaa Selvitys siitä, miten häiriö- ja poikkeustilanteiden TRS-päästöjä on tarkoitus edelleen vähentää Yhteenveto yhtiön tiedotusmenettelyistä hajupäästöjä aiheuttavista häiriö- ja poikkeustilanteista sekä tehtaan ylös- ja alasajoista. Hajupäästöjä koskevat tiedotusmenettelyt sisältyy ilmapäästöjen tarkkailuohjelmaan, joka on hakemuksen liitteenä. 31. Varavoimakoneiden polttoainetehot. kohdassa Esitys siitä, missä tilanteissa käytetään mäntyöljyä tai pikiöljyä polttoaineena meesauunilla. Esitettävä näiden uusien polttoaineiden keskeiset ominaisuudet. kohdassa Keskeiset tekijät ilmaan johdettavien hiukkaspäästöjen kasvuun. 2.

7 Täydennys 7 (8) Jätteet ja sivutuotteet sekä kaatopaikka 34. Ulkopuolisen tahon tekemä päivitetty laskelma kaatopaikkojen vakuuksista. Kaatopaikan lupahakemuksessa kohdassa 18 esitetty laskelma on hakemuksessa ja siihen liittyvissä suunnitelmissa ulkopuolisena asiantuntujana toimineen Ramboll Finland Oy:n laatima. 35. Haettu orgaanisen jätteen kaatopaikkasijoitusta koskeva poikkeushakemus hylätty kuitu- ja täyteaineita sisältävien rejektien osalta. Miten hakija aikoo menetellä kyseisten jätteiden osalta? Onko ratkaisun puolesta tarve esimerkiksi hakea lupaa jätteen välivarastoinnille tai esikäsittelylle. Hakemus koski poikkeustilanteissa syntyviä jakeita. Hakija tulee tilannekohtaisesti ratkaisemaan kyseisten jakeiden käsittelytavan. Jakeita ei ole tarkoitus välivarastoida tehdasalueella. Hakija on käynnistänyt selvityksen tiedossa olevien jakeiden määrän minimoimiseksi ja käsittelyvaihtoehtojen kartoittamiseksi. Jätevedenpuhdistamolla käsiteltäväksi soveltuvat jakeet ohjataan pieninä erinä hallitusti puhdistamolle. Muuhun käsittelyyn soveltumattomat jakeet kuivataan jätehuoltoalueelle suunnitellussa lietealtaassa. Kuivatun jakeen käsittely tai loppusijoitus ratkaistaan tapauskohtaisesti niiden määrän ja ominaisuuksien mukaan. 36. Kuvaus alueella olevan geotuubikentän toiminnasta ja tieto siellä käsittelyssä olevien lietteiden määrästä ja esitys niiden hyötykäytöstä tai muusta käsittelystä sekä arvio vastaavien lietteiden vuotuisesta muodostumismäärästä. kohdassa 12.1 sekä liitteessä T7. Kemikaalit, melu- ja hajupäästöt, riskien hallinta, energian kulutus 37. Tiedot kemikaalien lastaus- ja purkupaikkojen suojajärjestelyistä paikkakohtaisesti ja kullekin paikalle suunnitellut parannustoimenpiteet tai muutokset. (VNA 876/2012) kohdassa 14.

8 Täydennys 8 (8) 39. Arvio, kuinka moni prosessin lämmönvaihdin on sellainen, jossa on suoraan vastakkain jäähdytys/lämmitysvesi ja pilaantumista aiheuttava jäähdytettävä/lämmitettävä neste ja mahdollisessa lämmönvaihtimen rikkoutumisessa mainittu neste pääsisi suoraan jäähdytysvesien mukana vesistöön. Miten on varauduttu mahdollisiin lämmönvaihtimen rikkoutumisiin. kohdassa Arvio rakennettujen ja käytössä olevien öljynerotusaltaiden ja -kaivojen tehokkuudesta verrattuna standardin (SFS-EN mukainen I luokan öljynerotin, josta poistuvan veden hiilivetypitoisuus on alle 5 mg/l) mukaisiin öljynerotuslaitteisiin ja esitettynä näihin järjestelmiin liittyvät suunnitellut parannustoimenpiteet. kohdassa Kemikaalien luokitus mukaan taulukkoon 13. kohdassa 8.3. Metsä Fibre Oy:n puolesta Anna Riikka Nickull

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

-)t'-. YNPJAoS(ÖiI.fi.14 VALITUS 1 (5) VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE

-)t'-. YNPJAoS(ÖiI.fi.14 VALITUS 1 (5) VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE VALITUS 1 (5) -)t'-. YNPJAoS(ÖiI.fi.14 VAASAN HALLINTO-OIKEUDELLE ASIA Selvitys Metsä Fibre Oy Kemin tehtaan TRS-yhdisteiden keräily - ja käsittelyjärjestelmien tehokkuudesta sekä soodakattilan ja meesauunin

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain uudistumisen vaikutus yrityksen ympäristölupaprosessiin 12.3.2013

Ympäristönsuojelulain uudistumisen vaikutus yrityksen ympäristölupaprosessiin 12.3.2013 Ympäristönsuojelulain uudistumisen vaikutus yrityksen ympäristölupaprosessiin 12.3.2013 Yritysten on hyvä huomioida ympäristölupahakemuksissa uudistuva ympäristönsuojelulaki jo nyt Ympäristölupapäätökset

Lisätiedot

Suurten polttolaitosten BAT-päätelmät tulevat, oletko valmis? (IMAGE)

Suurten polttolaitosten BAT-päätelmät tulevat, oletko valmis? (IMAGE) Suurten polttolaitosten BAT-päätelmät tulevat, oletko valmis? (IMAGE) 1 MIKSI BAT-PÄÄTELMÄT OVAT TÄRKEITÄ JUURI NYT? Suuria polttolaitoksia (LCP) koskeva sääntely uudistui, päätelmät hyväksyttiin 28.4.2017

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/303/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/303/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/303/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Ajankohtaiset BAT-asiat. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Ajankohtaiset BAT-asiat. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Ajankohtaiset BAT-asiat Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Esityksen aiheet Yleistä BAT-päätelmistä Valmisteilla olevat päätelmät Ympäristöministeriön muistio jätevesien lyhyen aikavälin

Lisätiedot

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste

Asia. Toiminnanharjoittaja. Selvityksen kohde. Selvityksen peruste Päätös PIRELY/4122/2016 14.03.2019 Julkinen Asia Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käyttökelpoista tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/279/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/279/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/279/2016 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 68/11/1 Dnro PSAVI/266/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 3.8.2011 1 ASIA Olostunturin jätevedenpuhdistamon ympäristölupa, Muonio LUVAN HAKIJA Muonion kunta PL 25 99301 MUONIO 2 SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/276/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/276/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT

TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT Teollisuuden toimintaa ohjaavat tekijät: TEOLLISUUDEN YMPÄRISTÖLUVAT prof. O. Dahl Puhtaat teknologiat -tutkimusryhmä Dia n:o 1, CHEM-A1100 Teollisuuden toimintaympäristö ja prosessit (5 op) Nykyinen ympäristölainsäädäntö

Lisätiedot

Siipikarjan tai sikojen tehokasvatus Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi Millainen hakemus sellainen päätös

Siipikarjan tai sikojen tehokasvatus Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi Millainen hakemus sellainen päätös Siipikarjan tai sikojen tehokasvatus Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi Millainen hakemus sellainen päätös Eläinsuojat, joissa ei ole BAT-AEL puuttumisen lisäksi muuta muutosta > ELY:n päätös

Lisätiedot

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/

1(3) Päätös. Dnro KASELY/1186/ 1(3) Päätös Dnro KASELY/1186/2017 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT -päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen valvonta ilmaan johdettavien päästöjen osalta

Ympäristönsuojelulain mukainen valvonta ilmaan johdettavien päästöjen osalta Ympäristönsuojelulain mukainen valvonta ilmaan johdettavien päästöjen osalta 40. Ilmansuojelupäivät, Lappeenranta 18.-19.8.2015 Ylitarkastaja Juha Lahtela Esityksen sisältö Ympäristönsuojelulain mukainen

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1912/2016 23.1.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Vantaan Energia Oy, Lentokentän lämpökeskus Vantaan Energia Oy:n Lentokentän

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/5911/2015 21.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Fortum Power and Heat Oy, Tapiolan lämpökeskus, Ahertajantie 4 Fortum

Lisätiedot

Selvitys koskee Sastamalan kaupungissa, osoitteessa Lumiaisentie 11, sijaitsevan lihasikalan ympäristöluvan tarkistamistarvetta.

Selvitys koskee Sastamalan kaupungissa, osoitteessa Lumiaisentie 11, sijaitsevan lihasikalan ympäristöluvan tarkistamistarvetta. Päätös 1(4) Dnro PIRELY/7019/2015 13.10.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa (BAT) koskevien

Lisätiedot

1(4) Päätös Dnro VARELY/1501/2015. Varsinais-Suomi

1(4) Päätös Dnro VARELY/1501/2015. Varsinais-Suomi 1(4) Varsinais-Suomi 4.7.2018 Päätös Dnro VARELY/1501/2015 ASIA. Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien, ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/1909/2016 19.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Hyvinkään lämpövoima Oy, Sahanmäen lämpökeskus, Kerkkolankatu 35 Hyvinkään

Lisätiedot

Ajankohtaista suurten ja pienten polttolaitosten päästösääntelyssä

Ajankohtaista suurten ja pienten polttolaitosten päästösääntelyssä Ajankohtaista suurten ja pienten polttolaitosten päästösääntelyssä Ilmansuojelupäivät Lappeenranta 23. -24.8.2016 Neuvotteleva virkamies Anneli Karjalainen Ajankohtaista päästösääntelyssä suuret ja pienet

Lisätiedot

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät

Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua. Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät Tarkkailusäännösten toimivalta - alustus ja keskustelua Sami Rinne Ympäristönsuojelun neuvottelupäivät 4.6.2019 Miltä osin valvoja voi päättää laitoksen tarkkailusta? 2 YSL 62 Seuranta- ja tarkkailumääräykset

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 97/09/2 Dnro Psy-2009-y-21 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 97/09/2 Dnro Psy-2009-y-21 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 97/09/2 Dnro Psy-2009-y-21 Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2009 1 ASIA LUVAN HAKIJA Veitsiluodon sellu- ja paperitehtaan ympäristölupapäätöksen lupamääräysten muuttaminen, Kemi Stora Enso Oyj

Lisätiedot

Millainen on hyvä lupahakemus

Millainen on hyvä lupahakemus Millainen on hyvä lupahakemus Aluefoorumit 2015: Koulutus ympäristölupahakemuksen tekemiseen 4.12.2015 Ympäristöneuvos Teemu Lehikoinen, Etelä- Suomen aluehallintovirasto Esityksen sisältö Lainsäädäntö

Lisätiedot

Miten prosessi etenee, kun BAT-päätelmät on hyväksytty. Ilmansuojelupäivät 20.8.2014 Hallitussihteeri Jaana Junnila Ympäristöministeriö

Miten prosessi etenee, kun BAT-päätelmät on hyväksytty. Ilmansuojelupäivät 20.8.2014 Hallitussihteeri Jaana Junnila Ympäristöministeriö Miten prosessi etenee, kun BAT-päätelmät on hyväksytty Ilmansuojelupäivät 20.8.2014 Hallitussihteeri Jaana Junnila Ympäristöministeriö Direktiivilaitosten luvat käytävä läpi, kun laitoksen pääasiallisen

Lisätiedot

Nekalan lämpökeskus, Tampere

Nekalan lämpökeskus, Tampere Päätös PIRELY/6530/2015 21.02.2018 Julkinen Tampereen Sähkölaitos Oy Voimakatu 17 33100 TAMPERE Nekalan lämpökeskus, Tampere ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan

Lisätiedot

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015.

Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi. Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Itä-Suomen Aluehallintovirasto kirjaamo.ita@avi.fi Viite: Asia: Kirjeenne 10.06.2015, Dnro ISSAVI/1600/2015. Elintarvikelaitoksen (Puljonki Oy) ympäristöluvan muuttaminen Juuan kunnan lausunto hakemuksen

Lisätiedot

Selvitys koskee Kangasalan kaupungissa, osoitteessa Pakkalantie 356, sijaitsevan broilertilan ympäristöluvan tarkistamistarvetta.

Selvitys koskee Kangasalan kaupungissa, osoitteessa Pakkalantie 356, sijaitsevan broilertilan ympäristöluvan tarkistamistarvetta. Päätös 1(4) PIRELY/7131/2015 1.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa (BAT) koskevien päätelmien

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys. Uudenkyläntie 28, Hyvinkää

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys. Uudenkyläntie 28, Hyvinkää Päätös UUDELY/1556/2016 6.6.2019 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Kuusakoski Oy, Hyvinkään palvelupiste Uudenkyläntie 28, 05950 Hyvinkää

Lisätiedot

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh

Kainuun Ympäristökeskus PL 115 Annettu julkipanon jälkeen Kajaani Dnro: 1297Y puh K A I N U U N Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Kainuun Ympäristökeskus PÄÄTÖS PL 115 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 87101 Kajaani Dnro: 1297Y0008-121 puh. 08-61631 ASIA Päätös hakemuksesta, joka koskee

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/4830/2016 15.2.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Keravan lämpövoima Oy, Keravan voimalaitos, Myllykorventie 20 Keravan

Lisätiedot

BAT JA JÄTTEIDEN TUOTTEISTAMINEN

BAT JA JÄTTEIDEN TUOTTEISTAMINEN BAT JA JÄTTEIDEN TUOTTEISTAMINEN BIOTALOUSPÄIVÄT 2018 ULLA-MAIJA LISKI AIHEET Jätteenkäsittelyn BAT Ketä koskee Aikatauluja Jätteiden tuotteistaminen Tuotteistamispotentiaalin tunnistaminen ja hyödyt End

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 35/10/1 Dnro PSAVI/155/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.5.2010 1 ASIA HAKIJA Talvivaaran kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan muuttaminen tärinästä aiheutuvien haittojen estämiseksi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 1217/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2016 1 (1) 14 Asianro 1217/11.01.00/2012 Lausunto ympäristölupahakemuksesta / Ekokem-Palvelut Oy, teollisuusjätteen käsittelykeskus, Sorsasalo Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen

Lisätiedot

LCP BAT -päätelmien kansallinen täytäntöönpano

LCP BAT -päätelmien kansallinen täytäntöönpano LCP BAT -päätelmien kansallinen täytäntöönpano Sami Rinne Ilmansuojelupäivät 23.8.2017 Suurten polttolaitosten (LCP, Large Combustion Plants) BAT -päätelmät BAT (Best Available Technology) paras käyttökelpoinen

Lisätiedot

Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö

Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö Uusiomateriaalien ympäristökelpoisuus ja lainsäädäntö Jätteen hyödyntäminen Keskeistä lainsäädäntöä ja viranomaisohjetta Ympäristölupa vai ilmoitus Ympäristölupahakemuksesta Annetut päätökset LSSAVIssa

Lisätiedot

Sellutehdas sijaitsee Joensuun kaupungin Uimaharjun taajaman teollisuusalueella, tilalla Tilan omistaa Stora Enso Oyj.

Sellutehdas sijaitsee Joensuun kaupungin Uimaharjun taajaman teollisuusalueella, tilalla Tilan omistaa Stora Enso Oyj. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 101/10/1 Dnro ISAVI/188/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.11.2010 ASIA HAKIJA Uimaharjun tehdaslaitosten ympäristöluvan (nro 20/06/2, 13.3.2006) lupamääräyksen

Lisätiedot

VELVOITETTAVA. Tuittulan Pekoni Oy Juha Karkkula (yhteyshenkilö) Tuittulantie Hauho.

VELVOITETTAVA. Tuittulan Pekoni Oy Juha Karkkula (yhteyshenkilö) Tuittulantie Hauho. PÄÄTÖS HAMELY/233/2016 Häme Ympäristö ja luonnonvarat Ympäristöyksikkö 31.10.2017 ASIA Arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien BAT-päätelmien voimaantulon vuoksi sekä määräys ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien

ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien Päätös HAMELY/1890/2015 11.3.2019 ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien johdosta TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

1(4) Päätös Dnro VARELY/586/2015. Varsinais-Suomi

1(4) Päätös Dnro VARELY/586/2015. Varsinais-Suomi 1(4) Varsinais-Suomi 4.7.2018 Päätös Dnro VARELY/586/2015 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien, ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys Päätös UUDELY/12234/2017 25.6.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Borealis Polymers Oy, Petrokemian laitokset, Petrontie 52, Porvoo Borealis

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Stena Recycling Oy (Y-tunnus: ) Lahden palveluyksikkö Äyritie 8 C VANTAA

Stena Recycling Oy (Y-tunnus: ) Lahden palveluyksikkö Äyritie 8 C VANTAA Päätös HAMELY/107/2016 13.03.2019 Julkinen ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien johdosta TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

ASIA TOIMINNANHARJOITTAJA. Fortum Power and Heat Oy Käpykankaan lämpökeskus Kuurnankatu Joensuu

ASIA TOIMINNANHARJOITTAJA. Fortum Power and Heat Oy Käpykankaan lämpökeskus Kuurnankatu Joensuu PÄÄTÖS POKELY/1052/2015 16.4.2018 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien vuoksi sekä määräys ympäristöluvan tarkistamista

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6) Anna Häyrinen 14.04.2014 1 (6) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian Myllypuron huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä

Lisätiedot

SAVUKAASUPESUREIDEN LUVITUSKÄYTÄNNÖT JA JÄTEVESIEN JA LIETTEIDEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari Kirsi Koivunen

SAVUKAASUPESUREIDEN LUVITUSKÄYTÄNNÖT JA JÄTEVESIEN JA LIETTEIDEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari Kirsi Koivunen SAVUKAASUPESUREIDEN LUVITUSKÄYTÄNNÖT JA JÄTEVESIEN JA LIETTEIDEN YMPÄRISTÖVAIKUTUKSET Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari Kirsi Koivunen TAUSTA JA SISÄLTÖ Selvitys polttolaitosten savukaasupesureiden

Lisätiedot

BAT-päätelmistä poikkeaminen. Jaakko Kuisma Ympäristöministeriö

BAT-päätelmistä poikkeaminen. Jaakko Kuisma Ympäristöministeriö BAT-päätelmistä poikkeaminen Jaakko Kuisma Ympäristöministeriö Esityksen sisältö - BAT huomioon ottaminen ympäristöluvissa - Poikkeamien soveltaminen 2 BAT ja direktiivilaitokset (YSL 527/2014) UUTTA:

Lisätiedot

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (Y-tunnus ) Suomen Erityisjäte Oy (Y-tunnus ) Kiimassuon jätekeskus Kiimassuontie Forssa

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (Y-tunnus ) Suomen Erityisjäte Oy (Y-tunnus ) Kiimassuon jätekeskus Kiimassuontie Forssa Päätös HAMEL/1072/2018 13.03.2019 Julkinen ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien johdosta TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

Päätös 1(4) Dnro PIRELY/7122/

Päätös 1(4) Dnro PIRELY/7122/ Päätös 1(4) Dnro PIRELY/7122/2015 11.12.2017 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa (BAT) koskevien

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen (6)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen (6) Leena Rantanen 07.05.2014 1 (6) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian Ruskeasuon huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan Valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä

Lisätiedot

Vesienhoidon TPO Teollisuus

Vesienhoidon TPO Teollisuus Vesienhoidon TPO Teollisuus Sidosryhmäseminaari 5.3.2014 Juha Lahtela 5.3.2014 Nykykäytäntö Ympäristönsuojelulainsäädännön mukaisesti ympäristön pilaantumisen vaaraa aiheuttavat toiminnot tarvitsevat ympäristöluvan

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi.

HAKEMUS. Ympäristölupien tarkistaminen päätelmien vuoksi. 26.07.2018 26.07.2018 2(6) Sisällysluettelo 1. Hakija...3 1.1. Yrityksen perustiedot...3 1.2. Yrityksen yhteystiedot...3 1.3. Laskutustiedot...4 1.4. Yhteyshenkilöt...4 2. Tiivistelmä...4 2.1. Hakijan

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo.

Päätös. Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/2 Dnro ESAVI/233/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 23.3.2011 ASIA Polttoaineiden jakeluasemaa ja aseman jätevedenpuhdistamoa koskevan hakemuksen raukeaminen, Espoo. LUVAN

Lisätiedot

TOIMINNANHARJOITTAJA. Kuusakoski Oy Heinolan tehdas PL Heinola. Y-tunnus ASIAN TAUSTAA

TOIMINNANHARJOITTAJA. Kuusakoski Oy Heinolan tehdas PL Heinola. Y-tunnus ASIAN TAUSTAA Päätös HAMELY/1229/2015 12.07.2019 Julkinen ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä jätteenkäsittelyn BAT-päätelmien johdosta

Lisätiedot

Lassila & Tikanoja Oyj (Y-tunnus: ) Karanojan kierrätyslaitos Karanojantie Hämeenlinna

Lassila & Tikanoja Oyj (Y-tunnus: ) Karanojan kierrätyslaitos Karanojantie Hämeenlinna PÄÄTÖS HAMELY/1278/2015 13.03.2019 Julkinen ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien johdosta TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 48/09/2 Dnro Psy-2008-y-203 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 48/09/2 Dnro Psy-2008-y-203 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 48/09/2 Dnro Psy-2008-y-203 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2009 ASIA Veitsiluodon sellu- ja paperitehtaan jätevesipäästöjen alentamista, tuotantoprosessien ja jätevedenpuhdistamon toiminnan

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 24 Haukivuoren jätevedenpuhdistamon ympäristölupa

Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) 24 Haukivuoren jätevedenpuhdistamon ympäristölupa Mikkeli Kokouskutsu 1 (9) Aika 28.05.2015, klo 16:30 Paikka Mikkelin kaupungin virastotalo, kokoushuone 3 (3. kerros) Käsiteltävät asiat 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA

HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA Vastaanottaja Heinolan kaupunki Päivämäärä 3.2.2014 Viite 1510001684 HEINOLAN JÄTEVEDEN- PUHDISTAMO VASTINE YMPÄRISTÖLUPA- HAKEMUKSEEN ANNETUISTA LAUSUNNOISTA JA MUISTU- TUKSISTA HEINOLAN JÄTEVEDENPUHDISTAMO

Lisätiedot

Ongelmajätepalvelu Mäentie Oy (Y-tunnus: ) Uurastajantie HOLLOLA

Ongelmajätepalvelu Mäentie Oy (Y-tunnus: ) Uurastajantie HOLLOLA Päätös HAMELY/2080/2015 18.03.2019 Julkinen ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukainen määräys ympäristöluvan tarkistamista koskevan hakemuksen jättämisestä BATpäätelmien johdosta TOIMINNANHARJOITTAJA

Lisätiedot

Kemira Chemicals Oy PL Sastamala TARKKAILUN PERUSTE. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös no 12/2015/1, annettu

Kemira Chemicals Oy PL Sastamala TARKKAILUN PERUSTE. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston päätös no 12/2015/1, annettu Tarkkailusuunnitelman hyväksymispäätös annettu julkipanon jälkeen PIRELY/5427/2015 10.10.2016 1(5) ASIA HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain mukaisesta tarkkailusuunnitelman hyväksymisestä, joka koskee

Lisätiedot

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys. Munkkaanmäki 51, Lohja

ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys. Munkkaanmäki 51, Lohja Päätös UUDELY/5270/2015 6.6.2019 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n 3 momentin nojalla annettu määräys VELVOITETTAVA Rosk'n Roll Oy Ab, Munkkaan jätekeskus Munkkaanmäki 51, 08500 Lohja Y-tunnus

Lisätiedot

Toiminnanharjoittajan on 80 :n 2 momentin mukaan toimitettava valvontaviranomaiselle selvitys luvan tarkistamisen tarpeesta perusteluineen.

Toiminnanharjoittajan on 80 :n 2 momentin mukaan toimitettava valvontaviranomaiselle selvitys luvan tarkistamisen tarpeesta perusteluineen. PÄÄTÖS POSELY/2294/2015 Pohjois-Savo 10.5.2019 JULKINEN ASIA VELVOITETTAVA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta parasta käytettävissä olevaa

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen 07.05.2014 1 (7)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Leena Rantanen 07.05.2014 1 (7) Leena Rantanen 07.05.2014 1 (7) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian Lassilan huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan Valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä 1.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 6. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1502/2015 11.01.00 6 Etelä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupapäätös lupamääräysten tarkistamisesta, Kuljetus Team Virtanen Oy, Juvanmalmintie 21 A Valmistelijat

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TÄYDENNYS. Stora Enso Oyj, Veitsiluodon tehdas

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TÄYDENNYS. Stora Enso Oyj, Veitsiluodon tehdas YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUKSEN TÄYDENNYS Stora Enso Oyj, Veitsiluodon tehdas Stora Enso Oyj Domicile: Helsinki Veitsiluodon tehdas VAT no: FI 10390508 FI-94800 Kemi Business ID: 1039050-8 1 (52) Sisällys BAT

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (7)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (7) Anna Häyrinen 05.05.2014 1 (7) Ympäristölupahakemus Helsingin Energian n huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä 1. Hakijan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot

Metsäteollisuuden ratkaisut orgaanisen jätteen kaatopaikkakieltoon. 7.10.2015 Ari-Pekka Heikkilä Metsä Group

Metsäteollisuuden ratkaisut orgaanisen jätteen kaatopaikkakieltoon. 7.10.2015 Ari-Pekka Heikkilä Metsä Group Metsäteollisuuden ratkaisut orgaanisen jätteen kaatopaikkakieltoon 7.10.2015 Ari-Pekka Heikkilä Metsä Group Metsä Group yhtiönä Jätteenkäsittely Orgaanisen jätteen kaatopaikkakielto Sivutuotteet Haasteet

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain toimeenpano. Pienryhmä 11 Luvituksen menettelytapaohjeet Reko Vuotila LSSAVI

Ympäristönsuojelulain toimeenpano. Pienryhmä 11 Luvituksen menettelytapaohjeet Reko Vuotila LSSAVI Ympäristönsuojelulain toimeenpano Pienryhmä 11 Luvituksen menettelytapaohjeet Reko Vuotila LSSAVI Keskitytty uusiin menettelyä koskeviin Toimivallan siirto säännöksiin Yleiseen lupamenettelyyn muutoksia

Lisätiedot

Puhelinnumerot 00280. Työntekijämäärä tai henkilötyövuodet 450

Puhelinnumerot 00280. Työntekijämäärä tai henkilötyövuodet 450 HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. HAKIJAN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 5/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/205/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 5/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/205/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 5/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/205/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA OMG Kokkola Chemicals Oy:n ympäristöluvan (LSY-2007-Y-60) mukaiselle teknis-taloudelliselle

Lisätiedot

Parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) rooli uudessa ympäristönsuojelulaissa

Parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) rooli uudessa ympäristönsuojelulaissa Parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT) rooli uudessa ympäristönsuojelulaissa Energiateollisuuden ympäristötutkimusseminaari 30.1.2014 Hallitussihteeri Jaana Junnila Ympäristöministeriö BAT ja ympäristönsuojelulaki

Lisätiedot

Kemijärven biojalostamon ympäristö- ja vesitalouslupa sekä toiminnanaloittamislupa, Kemijärvi

Kemijärven biojalostamon ympäristö- ja vesitalouslupa sekä toiminnanaloittamislupa, Kemijärvi HAKEMUKSEN TÄYDENNYSPYYNTÖ 29.11.2017 Boreal Bioref Oy Kuumaniemenkatu 2 98100 KEMIJÄRVI pekka.koskenranta@borealbioref.fi Dnro Hakija Asia PSAVI/2468/2017 Boreal Bioref Oy Kemijärven biojalostamon ympäristö-

Lisätiedot

Hakemus ympäristöluvassa Sunilan sellutehtaan soodakattiloiden hiukkaspäästön tiukentamista koskevan raja-arvon voimaantulon jatkamiseksi, Kotka.

Hakemus ympäristöluvassa Sunilan sellutehtaan soodakattiloiden hiukkaspäästön tiukentamista koskevan raja-arvon voimaantulon jatkamiseksi, Kotka. Etelä-Suomi Päätös Nro 33/2010/1 Dnro ESAVI/426/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2010 ASIA Hakemus ympäristöluvassa Sunilan sellutehtaan soodakattiloiden hiukkaspäästön tiukentamista koskevan

Lisätiedot

Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa. Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki

Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa. Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki Viljelijöille vaikeat asiat ympäristöluvissa Airi Kulmala/MTK Stop turhalle byrokratialle 4.9.2014 Seinäjoki Eläinsuojien ympäristöluvat - taustaa Vuonna 2013 noin 20 000 tilalla kotieläimiä, eläinsuojan

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN VOIMA OY. Raportti 2018

HÄMEENKYRÖN VOIMA OY. Raportti 2018 HÄMEENKYRÖN VOIMA OY Raportti 2018 23.3.2018 2 (7) Sisällysluettelo 1 Yleistä... 3 2 Tuotanto... 3 3 Käyttötarkkailu... 3 4 Polttoaineiden laadun ja määrän tarkkailu... 4 5 Polton tarkkailu... 4 6 Savukaasujen

Lisätiedot

Savaterra Oy Ahjotie ROVANIEMI

Savaterra Oy Ahjotie ROVANIEMI Päätös LAPELY/4165/2015 15.04.2019 Julkinen Savaterra Oy Ahjotie 23 96300 ROVANIEMI ASIA Ympäristönsuojelulain (527/2014) 80 :n mukaisen selvityksen perusteella tehty arvio Savaterra Oy:n Kemin Holstinharjun

Lisätiedot

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6)

Helsingin Energia Tuotannon tukipalvelut Julkinen Anna Häyrinen (6) Anna Häyrinen 05.05.2014 1 (6) Ympäristölupahakemus n Hanasaaren huippulämpökeskuksen ympäristölupamääräysten tarkistamiseksi vastaamaan valtioneuvoston asetuksen (96/2013) määräyksiä 1. Hakijan yhteystiedot

Lisätiedot

Aluefoorumi Helsinki

Aluefoorumi Helsinki Ryhmä 3. Lupapäätös-vaihe Aluefoorumi Helsinki 8.5.2014 Tapauskuvaus Yritys Vempain Oy suunnittelee laitosta (laitoksen laajennusta), joka toimisi vesistön varrella, teollisuudelle varatulla asemakaava-alueella

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS ^s^ss^^1 '""-'"KfcUfSTFiAn O 5. 6)5\ 20U Dnro/Dnr ^-_o2^^/^ Tehtäväluokka // Uppgiftsklass" '-' YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Nobina Finland South Oy Herttoniemen linja-autovarikko 5.5.2014 y Nobina (Viranomainen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO 1. LAITOKSEN TOIMINTA YMPÄRISTÖN TARKKAILU

SISÄLLYSLUETTELO 1. LAITOKSEN TOIMINTA YMPÄRISTÖN TARKKAILU SISÄLLYSLUETTELO 1. LAITOKSEN TOIMINTA... 2 2. YMPÄRISTÖN TARKKAILU 2013... 2 2.1 Vuoden 2013 mittauksista/tutkimuksista valmistuneet raportit... 3 2.2 Päästöt ilmaan... 3 2.3 Päästöt veteen... 4 2.4 Ilmanlaadun

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013

PÄÄTÖS. Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 PÄÄTÖS Nro 51/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/47/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2013 ASIA Metsä Board Oyj:n kemihierretehtaan toimintaa koskevan ympäristöluvan määräyksen 6 määräajan

Lisätiedot

Hyvä ympäristölupahakemus

Hyvä ympäristölupahakemus Hyvä ympäristölupahakemus Valvojan näkökulma Kaisa Vähänen, Pohjois-Pohjanmaan ELY Aluefoorumi 25.5.2016, Hotelli Lasaretti, Oulu Valvojan toiveita hyvälle lupahakemukselle Viranomaiseen kannattaa ottaa

Lisätiedot

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen

Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Jätevedenpuhdistamoiden ympäristöluvan muuttaminen Yhdyskuntajätevedenpuhdistamoiden neuvottelupäivät, Kuopio 3.-4.2019 28.3.2019 YSL 29 Luvanvaraisen toiminnan olennainen muuttaminen "Ympäristöluvanvaraisen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 80 perusteella ELY-keskuksen tulee selvityksen perusteella tehdä arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta

Ympäristönsuojelulain 80 perusteella ELY-keskuksen tulee selvityksen perusteella tehdä arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta PÄÄTÖS VARELY/4406/2015 3.1.2019 ASIA Ympäristönsuojelulain (YSL 527/2014) 80 :n mukainen arvio ympäristöluvan tarkistamisen tarpeesta uusien päätelmien, ympäristönsuojelulain tai ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Vaasan hallinto-oikeus

Vaasan hallinto-oikeus Vaasan hallinto-oikeus Päätös 1(22) Antopäivä Päätösnumero 8.5.2018 18/0109/2 Diaarinumero 00173/17/5101 Asia Valitus ympäristölupa-asiassa Muutoksenhakijat ja luvan hakijat Päätös, johon on haettu muutosta

Lisätiedot

LUVITTAJAN NÄKÖKULMA TURVETUOTANTOON

LUVITTAJAN NÄKÖKULMA TURVETUOTANTOON LUVITTAJAN NÄKÖKULMA TURVETUOTANTOON Antti Ylitalo Ympäristöneuvos Itä-Suomen aluehallintovirasto 3.9.2013 Ympäristöakatemia Itä-Suomen aluehallintovirasto, tekijän nimi ja osasto 2.10.2013 1 Taustaa

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 39/2014/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Kalkkimaan kalkkitehtaan ja kaivoksen ympäristö- ja vesitalousluvan nro 61/2013/1 lupamääräyksen

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen

ASIA HAKIJA. YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179. jälkeen 1 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 18/2005/1 Dnro LSY-2005-Y-179 Annettu julkipanon jälkeen 5.8.2005 ASIA HAKIJA Yksityiskohtaiselle suunnitelmalle jäte- ym. vesien käsittelyssä toteutettavista

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 06.10.2016 Sivu 1 / 1 1137/2013 11.01.00 88 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, Ekokem-Palvelu Oy:n ympäristölupahakemus koskien Juvanmalmin jätteenkäsittelylaitoksen toiminnan

Lisätiedot

Metsä Groupin biotuotetehdas

Metsä Groupin biotuotetehdas Metsä Groupin biotuotetehdas 12.4.2017 Martti Asunta Metsä Group METSÄ GROUP Liikevaihto 4,7 mrd. euroa Henkilöstö 9 300 METSÄLIITTO OSUUSKUNTA Konsernin emoyritys Omistajina 104 000 suomalaista metsänomistajaa

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 96/09/2 Dnro Psy-2008-y-189 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 96/09/2 Dnro Psy-2008-y-189 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 96/09/2 Dnro Psy-2008-y-189 Annettu julkipanon jälkeen 15.12.2009 ASIA Tuotantoprosessien toiminnan parempaa hallitsemista ja häiriötilanteiden estämistä ja hallitsemista koskevien toimenpiteiden

Lisätiedot