Hämeenlinna. - Liikuntapalvelut 2011

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hämeenlinna. - Liikuntapalvelut 2011"

Transkriptio

1 1 Hämeenlinna - Liikuntapalvelut 2011

2 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan liikuntapalveluihin liittyen? Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan liikuntapalveluita tulevaisuudessa? Miten te henkilökohtaisesti voisitte vaikuttaa liikuntapalveluiden kehittämiseen tulevaisuudessa?

3 3 1. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan liikuntapalveluihin liittyen? 122. Haluaisitteko antaa muuta palautetta Hämeenlinnan liikuntapalveluihin liittyen? Sana on vapaa! Liian kallista. Ilman selityksiä siitä ja tästä. Liian kallista Rengon ala-asteen kenttä ollut kahtena edellisenä kesänä erittäin huonossa kunnossa riittämättömän valvonnan seuraksesta. moottorirata kiinni. ahveniston maauimala kuntoon. talvella MYÖS LENKKIPOLKUJA ei ainoastaan hiihtolatuja. Toivoisin, että lasten leikkipuistoista pidettäisiin parempaa huolta. Täällä on ihan kivoja ulkoilureittejä lenkkeilijöille.

4 4 Kyllä ihan keskeistä on se, että mahdollistetaan tavallisen kaupunkilaisen hyvät liikuntamahdollisuudet. Huippu-urheilun raju tukeminen ei tunnu tavallisesta tallaajasta lainkaan hyvältä. Uimahalli on tietysti hieman ahtaan oloinen, mutta kun käy sunnuntaina niin sekaan mahtuu. Toivoisin hieman parempaa tiedottamista, sillä esim lentopallosta ei tiedä mitään---onko joukkueita nuorille esim. Tai muuta joukkuelajitoimintaa, jos ei itsellä ole sitä joukkuetta ja haluaisi silloin tälläin käydä (vuorotyö estää säännöllisyyden) Hpk:n liigajoukkue vie liikaa harjoitusaikoja ja varoja muilta. Juniori kiekkoilijat joutuvat harjoittelemaan liian myöhään. Jäähallin ympäristö pelien aikana on mahdoton,jopa turvallisuusriski! Siihen pitäisi puuttua. Ulkoilualueet ja -reitit ovat kivoja. Lapsille toivoisin enemmän ilmaisia harrastus mahdollisuuksia (ovat muuten ihan sika kalliita) Seurakunnan järjestämä salibandy on hieno juttu. Olisi kivaa jos tämmöisiä ilmaisia harrastuksia olisi enemmän vaikka itsepuolustus lajeissa taikka jalkapallossa. Mahtavat liikkumispalvelut Hämeenlinnassa!!! Ei voi muuta kuin kiittää.

5 5 kun tekee ehdotuksen virkamiehille nämä voisivat vaivautua vastaamaan. enemmän esim. pilates ja joogatunteja ikäihmisille Lapsille järjestetystä toiminnasta tulisi tiedottaa enemmän. palveluja kyllä löytyy jos osaa vaan tarpeeksi hyvin etsiä ja tuttavien kautta saa parhaiten tietoa. Pitäisi saada parempi hiihtolatuyhteys keskikaupungilta Aulangolle. hiihtoladut ajettava useammin iittalassa. lasten liikunta ja harrastemahdollisuuksia lisää lähelle koteja, pois lähikoulujen saleista raavaat ihmiset, joutavat ja kykenevät kulkemaan keskuksiinkin, lapset ja nuoret täytyisi saada liikkumaan heille tulisi luoda mahdollisuusia kotien läheltä, maailma on muuttumassa vanhemmat eivät useinkaan voi taloudellisten tai älyllisten resussien puutteessa huolehtia latensa riittävästä liikunnan tarpeesta. ikääntyvien ihmisten liikuntapaikat tai vuorot tulisi myös olla helposti saatavilla kotien lähellä. nykyisin koulujen saleissa palloilee parhaisiin aikoihin jopa ikämies ryhmiä 40-60v. lapset juoksee ostareilla. kouluista tulisi saada suosituksia niille lapsille lii-

6 6 kunta malleihin joita puutteellisen huolenpidon vuoksi ehkäuhkaa syrjäytäminen, niihin hyäntekeväisyys talkoisiin ottaisi varmaan moni kaupukilainen osaa. Ulkoilureitit ovat todella hienosti hoidettuja. VESIJUOKSURATOJA LISÄÄ JA SIJOITUS POIS KILPAUIMAREIDEN VIERES- TÄ.ULKOALLAS KUNTOON UIMAHALLILLA. AHVENISTON MAAUIMALAN KORJAUS. Koko kaupunki on liikaa HPK:n jääkiekkojoukkuetta! Hallivarauksissa pitäisi suosia muita enemmän paikallisia seuroja ja ottaa huomioon liikkujien ikä vs "reeniajat". Uimarantojen ja leikkipuistojen kunnossapito on välttävää. Ei mitään palveluseteleitä! Iittalassa ainakaan yleistä uimarantaa ei pidetä kunnossa.sen jälkeen kun liityttiin kaupunkiin yleiselle uimarannalle ei ole tehty mitään.olisi mukava että täälläkin olisi puhdas turvallinen ja viihtyisä uimaranta,kaikki ihmiset eivät pääse kulkemaan

7 7 esim apparalle uimaan.tuntuu että nämä syrjäisemmät kaupungin osat olisi unohdettu oman onnensa nojaan.myös täällä Iittalassa asuu paljon lapsiperheitä jotka olisivat potenttiaalisia uimarannan käyttäjiä.nykykunnossaa kentänrannan uimatanta ei houkuta ketään.7-vuotiaista ylöspäin on tarjolla aika rajoitetusti harrastus mahdollisuuksia. kts. 120 Jäähalliasioita on usein kritisoitu, mutta ei pidä unohtaa, että Hämeenlinna on ensisijaisesti aina jääkiekkokaupunki. Hämeenlinnassa on vireä ampumahiihtoseura. Moottoriradalle pitäisi saada ampumapaikka, jota voisi käyttää myös kesällä, jolloin rullasuksilta tai juosten voisi tulle ampumaan. Lumetus tykeillä moottoriradalle on upea juttu!! Uimahalli kuntosaleineen oikein hyvä, vaikken itse käytäkään, mutta perheessä muut käyttävät. Myös kylä vanhemmille aamu-uimareille erittäin hyvä liikuntapaikka. Asumme Käikälässä ja olisi tosi hienoa, jos alueen "pururadalle" saisi talvella kunnon ladut.

8 8 Tebbiskentistä en ole löytänyt hintatietoja yms Tärkeä asia, mutta nyt loppuu aika! Harmi! Vastaamiseen on mennyt jo yli tunti... Latujen hoito on parantunut muutamassa vuodessa selvästi. Nyt mielestäni myös muita kuin Moottorirataa hoidetaan viikonloppuisinkin. Kaupunki voisi tarjota monipuolisempia liikuntamahdollisuuksia. Vähääkään erilaisemmat urheilumahdollisuudet ovat jonkin muun tahon kautta saatavissa = ovat kalliita 3-vuotiaille jo uimakoulu! Liikuntapalvelut helpommin saataville. Vaikea käyttää jos palvelut automatkan päässä ja bussit ei kulje (ks. edelliset vastaukset).

9 9 ikäihmisille "leikkipuistoja" - siis pienimuotoisia kuntoratoja, penkkejä jne Punaportin ja exel-hallin tilat ovat olleet välillä todella likaiset. Mielestäni myös vakiovuorojen "myyminen" jollekkin muulle toimijalle,johonkin muuhin toimitaan/ ja tästä ilmoittamatta (ko. seuralle joka on vuoron varannut,) jättäminen on huonoa palvelua! Muuten hyvät palvelut, mutta Ahveniston maauimala on uimarin silmään surkea näky. Ymmärrän, että tärkeämpiäkin kohteita löytyy, mutta moottoritien kannen rakentaminen vaikuttaa aika pölhöltä autoilija-/markkinavetoiselta puuhalta esimerkiksi maauimalaan kunnostamiseen nähden, kansanterveydenkin kannalta. koirapuistoja voisi olla enemmän. ja koirien uittopaikkoja myöskin enemmän. Aulangolla puolisoni valittaa, että hiihtoladut eivät aina ole hyvin pidetyt. Toivoisin itse, että olisi mahdollista myös kulkea lasten kanssa jotakin reittiä myös talvisin pulkan/stigan kanssa, tällä hetkellä se ei onnistu kun kaikkialla on käsittäkseni ladut,jotka kärsivät tästä. Temppulaarista täydet pisteet kaupungille, loistava palvelu ja varsinkin pitoajankohta juuri kohdillaan lasten päiväunirytmit ja ruoka-ajat huomioiden.

10 10 Iittalan ladut olivat viime talvena luvattoman huonossa kunnossa!!! Uimakouluja kesällä rannalle lähipalveluina!! LISÄÄ ILMAISIA LIIKUNTA JUTTUJA JA MAINOSTAKAA!!!MITÄ MISSÄKIN OLISI! Koirille viihtyisä koirapuisto.nykyinen keskustassa siaitseva on tosi ankea. KATTAVA LIIKUNTAREITTI YM PALVELUKARTTA JAKOON KASTELLIIN JA KIRJAS- TOON. SIITÄ VOISI MAKSAA PIENEN KORVAUKSENKIN. KOIRAN KANSSA LENK- KEILIJÖITÄ ON PALJON JA TALVELLA SULKEUTUVAT HEILTÄ METSÄREITIT HIIH- TÄJIEN LADUILLE. VOISIKO JOHONKIN SUUNTAA, VAIKKA AULANGOLLE SAADA POTKUKELKKAILUVÄYLÄN JOSKUS. Uimahallin siistijöille erityiskiitos! Hyvää työtä teette ja jaksatte tervehtiäkin! Miksi Lammin uimahallissa ei lastenallasta ja terapia-allasta lämmitetä tarpeeksi, sillä ei pienten lasten kanssa voi yksinkertaisesti käydä uimassa niin kylmässä vedessä? Lammilla on monipuolinen liikuntatarjonta, mistä olemme tyytyväisiä. Toivottavasti ladut, uimarannat, uimahalli yms. säilyvätkin täällä.

11 11 Kehittäkää muutakin kuin jäähallia! Koirien jätökset pois lenkkipoluilta ja koirat pois laduilta!!! Koirat on pidettävä kiinni! Visamäkeen pururata Tällä on mielestäni kauniita puistoja ja hyvät ulkoilureitit. kuntosaleja ilmaiseksi enempi,eli juoksumattoja ja muuta. Hinnat vois olla kyllä halvempia. Näin nuorena tulot ei ole kauheen kovat, ja kaikki tietää että liikunta on tärkeää. Esim salikortit, kamalan kalliita ja kerta käynti uimahallissakin yli 5e.

12 12 Talvisin harmittaa, kun niin iso osa ulkoilureiteistä muutetaan laduiksi. Muina vuodenaikoina käytämme reittejä paljon koiramme kanssa, mutta talvisin ulkoilureittien määrä putoaa kävelijältä rajusti. Latuja voitaisiin ajaa enemmän, aikaisemmin eli heti kun lumet tulee sekä niitä pitäisi kunnostaa useammin. Ulkojäitä pitäisi tehdä enemmän lähiöihin. Monet urheiluseurat tarvitsevat kaupungilta rahoitusta, jotta ne pystyvät toimimaan. Jalkapallo on nouseva ykkäslaji hämeenlinnassa ja heidän toimintaansa tulisi tukea rahallisesti. kiitos uimahallin remontista! Toivoisin, että ohjattua toimintaa järjestettäisiin muillekin kuin erityis/ikäihmisille. Ohjatulla toiminnalla saataisiin varmasti esim. Lammin uimahallin käyttöastetta nostettua kohtuullisella hinnalla. Uskoisin, että ohjaajan palkka tulisi jopa moninkertaisena kuitattua lisääntyvillä kävijämäärillä, jos hallissa järjestettäisiin enemmän ohjattua toimintaa kaiken ikäisille. Paremmat liikuntapalveluiden sivut nettiin, väliäkö sillä kuka ne tuottaa kunhan löytyvät yhdestä paikasta: seurat, lajit, paikat...

13 13 Pieniä,edullisia tekoja voisi lisätä,ei kaikki tarvii olla vimpan päälle kallista esim ahveniston avantouintipaikan kunto,pinillä jutuilla homma toimii... Toivottavasti latureitit ja luisteluradat esim alajärvellä pysyvät jatkossakin - se ovat tosi helmiä tässä kaupingissa EN OSAA SANOA Vaikkakin Hauhon latukone vietiin kantakaupunkiin, niin olisi silti kohtuullista, että Eteläisten ladut pidettäisiin auki. Lehdesmäessä on uimaranta,siellä on pukukoppikin,mutta sitä ei ole mainittu hämeenlinnan sivuilla.ja sinne voisi hankkia ulkohuussin,että siellä voisi olla pitempiäkin aikoja. enemmän tietoa. näin googlella tms lentokonekuvasta, että loimalahdessa vai mikä nyt oli, niin on isossa järvessä ollut talvella suuret luisteluradat järven ympäri! eikä näistä kerrota kellekään mitään!!!

14 14 Seteli olisi hyvä subventoimaan esim.yksityisen kuntosalin käyttöä (ikäihmisenä). Siellä hyvät laitteet ja sopivat vanhemmillekin kuntoilijoille. Hinnat vaan aika kovat! Viime vuosina luistinratojen kunnossapito on vähentynyt!esim. läntisellä alueella väki lisääntyy,mutta Voutilan kentällä ei jäätä ole ollut vähään aikaan.olisi tosi tärkeä erityisesti alle kouluikäisille, koska jäävät isompien jalkoihin muilla kentillä.olisi mukava päästä vesijumppaan tai juoksuun ihan keski-ikäisenä.. eikä sitten kun on seniori ikäinen!uimahalliin tilaa muillekin kuin plus 60v.. Jotenkin sekavalta ja vaatimattomalta vaikuttaa. Uimarantojen kunto ei ole häävi. Liikuntapalveluissa tuntuu olevan trendinä "ikä ihmisten" palvelut. Esim. uimahallissa on eläkeläisille sitä ja tätä ja kesällä linnanpuiston puistojumppa oli tarkoitettu ensisijaisesti eläkeläisille. Entäs me työikäiset? Sisäpiirikerho kuriin halliasioissa. HPK myönteisyys on liian räikeää. Nuoret etusijalle hallien käytössä, miksi ammattilaisliigaa pitää kumarrella ja antaa heille esim parhaat salivuorot? jos heillä on rahaa pelata, tehkööt ihan oman hallin. Esim ratsastusta ei kaupunki tue - missä on kaupungin maksama ratsastushalli / kenttä? miksi jalkapalloilijoille, kiekkoilijoille, tenniksen pelaajille, yms on kaupungin rakentamia liikunta paikkoja? Missä on kaupungin tuki erittäin terveelliselle koiraharras-

15 15 tukselle?? yks vaivainen ulkokenttä vankila alueella ja pikkuruinen koirapuisto - hävetkää! Koirille ja hevosille myös kaupungin tukea, ne keräävät enemmän harrastajia yhteen kuin ns poikien lajit Uimahallin pesutilat ihan kamalat. ulkoreitin tosi pimeät ks. yllä. Uimahalleissa pitäisi olla nuorilla mukana aina valvoja koska yleensä olo uimahallissa menee riehumiseksi. Koirapuistoja lisää! Kiitos hyvästä ja hyvinhoidetusta latuverkosta. -

16 16 Toivon tulevana talvena latujen kunnon ylläpitoa ja tiedottamista internetissä hämeenlinnassa ei ole asianmukasta salipändihallia. iittala ei vastaa tarpeisiin. junioreiden on mahdotonta kulkea itse matkaa harjoituksiin ja peleihin. kaikki muut hallit täällä jo on. Punaportin liikuntahallin väärinpysäköinti (merkittyjen paikkojen ulkopuolelle pysäköinti) kuriin. Ahveniston olympia-allas betonia täyteen ja kesäteatterilavaksi, esiintymislavaksi tai pelikentäksi. Katsomo ja pukukopit voidaan remontoida kuntoon avustusrahoilla. Siitä saadaan myös yksi kulttuuriin liittyvä esiintymispaikka lisää. Ainakaan allasta ei kannata missään tapauksessa remontoida, koska järvi on vieressä. jääkiekon valtaa vähemmäksi! Liikuntapalvelut on satsaus terveyteen, siihen satsatut rahat palautuvat terveysmenojen pienenemisenä. Moottoriradan toiminnan jatkon varmistaminen.

17 17 Hämeenlinnan hakio-harjoitushalli ei ole kovin onnistunut suunnitelultaan. Hallin ala-aula on epäviihtyisä ja epäsiisti. Hallissa ei ole kunnollisia luistimien huoltotiloja. - Uimahallin aukioloaika voisi olla pidempi. Uimarannoilla on kodat ja niissä polttupuita, tämä on tosi hieno asia!!!! Uimarannat ovat siistit, paitsi veskit joskus "haisevat" - Kaikille yleisille uimarannoille valvojat ainakin osaksi päivää ja laituri. - erityiskiitos Alajärven retkiluistelubaanan hyvästä hoidosta (hiominen ja jäädytys) Mahtavasti liikuntapaikkoja eri ikäiset huomioon ottaen.jääkiekkoharrastaja perhe on hyvin tyytyväinen.

18 18 Uimahallin asiakaspalvelu on huomattavasti parantunut tänä syksynä. Tiskin takana ei ole enää ollut happaman oloisia, elämäänsä kyllästyneitä tätejä. Temppulaari on ollut aivan loistava, vaikka ei taidakkaan olla kaupungin järjestämää toimintaa. Iittalahallin korkea vuokra supistaa harrastusmahdollisuuksia vanhan Kalvolan alueella. Muutenkin haja-asutusalueiden tilavuokrien pitäisi olla reippaasti kaupungin vuokria alhaisemmat. Tärkeintä olisi, että käyttäjillä on vara harrastaa. Pururadan pohja on ihan perunapeltoa. Vanajaveden opiston liikuntakursseja kuten esim. joogaa on kaivattu Hauholle. Alvettulasta Eteläisiin on liian pitkä matka! Uimahalli voisi olla viikonloppuisin kauemmin auki. Talvella on hyvä, jos pikkukenttiäkin jäädytetään. Latuverkosto pitää säilyttää ainakin nykyisellään. Älkää ajako alas pieniä harrastajaryhmiä. Verkatehtaalta ajettiin pois nyrkkeilijät. Mitä heille kuuluu tänä päivänä?missä Petanquen harrastajat ovat? Tai miekkailijat? Älkää rakentako isoa ja kallista jota pienen ei ole vara käyttää. Älkää purkako vanhoja halleja joista on iloa monelle ihmiselle.

19 19 Uimahalli on kallis harrastus. Yksi aikuinen ja kaksi lasta, loppusumma usein harrastettuna käy kukkaron päälle. Leutoina talvina vapaat jäähalliajat ovat olleet mukavia. En ihan tarkkaan tiedä mitä kaupungin liikuntapalveluilla tarkoitetaan muuta kuin reittejä ja tiloja. Seurat järjestävät suuren osan siiträ palvelun sta, jota käytän. Hämeenlinnassa on paljon harrastusmahdollisuuksia Pullerin alueen kehittäminen on akuutti ongelma, joka olisi ratkaistava mahdollisesti, jopa kantakaupungin muiden liikuntapalvelujen kehittämisen kustannuksella. Lämmitettävä tekonurmi olisi välttämätön. Rengon haja-asutusalueella ei ole mitään liikuntapalveluja, ei edes latuja tai luistelukenttää. Tällä hetkellä ei ole edes kirkons.koulun liikuntasali käytössä. lisää aikoja lasten urheiluun inhimillisiin aikoihin eikä anneta aikuisurheilu seuroille sitä iltapäivän parasta aikaa

20 20 Olen ihan tyytyväinen näin. Ainoa mikä harmittaa on Aulangon järven sinilevä, avantouintikautta ei ehkä tulekkaan. Aulangonjärven avantokopin laiturin lämpömaton voisi laittaa talveksi kyllä kuntoon. Luistelukentät ok, mutta luistelureittejä voisi olla enemmän. Ulkoilureitit ovat aika pimeitä tähän aikaan vuodesta. Ei sinne meinaa uskaltaa lähteä enää illemmalla. Kuntoilualueet pidettävä valaistuna myös iltaisin. Kiitos ulkoilualueiden ja -reittien hyvästä hoidosta. kaupunki voisi houkutella ilmoittamalla paikallislehdessä määrätys ikäisiä ihmisiä jatkuvampiin liikuntatilaisuuksiin.

21 21 Palveluseteli voisi olla ihan hyvä, jos siihen kaupungilla on varaa. Liikuntaharrastusmahdollisuuksien takaaminen pienempituloisillekin voisi olla myös kansanterveydellisesti hyvä asia. Lasten liikunnan tukemisen pitäisi olla tasa-arvoisempaa. Miten palloiluhallin kustannukset voivat olla käyttäjille niin suuret verrattuna jäähalliin, kun jäähallin ylläpito on paljon kalliimpaa jään jäädyttämisineen ja palkattuine henkilökuntineen? Miksei olosuhteita suurelle jalkapalloilevalle joukolle hoideta kuntoon, vaikka se ei niin kamalan kallista olisi? Miksi palloiluhallissa saa olla loukkaantumisriskiä lisäävä nurmi? Jos katsottaisiin olosuhteet ensin muiden lajien osalta kuntoon, ennen kuin rakennettaisiin uusia jäähalleja tai ravintolatiloja niihin. Huippu-urheilua kaupungin ei tarvitsisi tukea. Lapsille ja harrastajille sen sijaan pitäisi saada olosuhteet kuntoon ja mahdollisuuksia useammalle. Latujen kunnostus ja teko talvisin voisi toimia tehokkaammin. Ulkojäille aurausta myös viikonloppuisin ja valot päälle. joskus koulun liikuntasali on törkyisessä kunnossa, kun menemme saliin. itse pitää suurimmat pölypallot sieltä siivota. myllymäki Lapsille/aikuisille asuin alueille enemmän aktiviteettejä 9-80 vuotiaille. Leikkikentät ja niiden välineet ei kiinostaa yli 10 vuotiaita. Uimahallissa voisi olla selkeästi esillä, milloin ohjattuja ryhmiä on paikalla, esim. koululais- tai vesijumpparyhmiä. Ei ole kiva mennä lasten kanssa uimaan, jos ei pääse käyttämään esim. terapia-allasta ollenkaan.

22 22 Niistä voisi tiedottaa vieläkin tehokkaammin. (Huomioida sellaisetkin taloudet, joihin ei tule Hämeen Sanomia.) Nykyään on vaikea lähteä harrastamaan autolla mitään, varsinkaa uimahalliin kun autopaikat ovat koko kaupungissa kivenalla. Ja sen kerran kun menin uimahallille autolla en löytänyt paikkaa autolle, joten jätin menemättä! Ulkouima-allas kesäkäyttöön!! Kokonaan uusi, ei Apparalle vaan uimahallin yhteyteen, jolloin esim. samat pukuhuoneet ja suihkut voidaan hyödyntää. Painopiste lapsiin, aikuisilla on varaa maksaa harrastuksistaan. Monipuoliset liikunta- ja ulkoilumahdollisuudet, hyvät polku- ja latuverkostot. Ylipäätään kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksiin kannattaa satsata; ne ovat usein ainoita kaupungin palveluita, joita muualla töissäkäyvät aikuiset ehtivät hyödyntää ja niillä on suuri asumisviihtyvyyttä lisäävä vaikutus. Rantareitti hieno. Kiitos sen kunnostuksesta!

23 23 Uimahalli on liian pieni ja ahdas. ulkoilureittien ylläpito välillä mietityttää... Liikuntapaikkojen yleinen siisteys ja kunnossa pito kuntoon...lattiat useimmassa koulussa tosi pölyisiä ja näin ollen liukkaita ja vaarallisia... Koittakaa tutkia,voisiko esim.retkiluistelureittejä lisätä.( katuma,aulangonjärvi,ahvenisto). Alajärven reitti on ollut tosi hyvä idea,kuka lienee keksinytkin? kiitos siitä! Älkää tinkikö ns. kylillä olevien kenttien ylläpidosta ja käytöstä esim. luisteluun talvella. Tärkeää, että lapset(kin) pääsee liikkumaan kotinsa lähellä. Ladut pitäisi hoitaa talvella joka säällä ja myös muilla kuin moottoriradalla! ulkojäät pitäisi hoitaa eli aurata heti aamulla, että lapsiperheet pääsisivät luistelemaan myös lauantaina. Ja fiasko oli, ettei Luolajan koulun jäätä tehty joululoman aikana 3 viik-

24 24 koon! Olisivat kaikki ulkoilleet varmasti paljon enemmän, mikä lisäisi terveyttä ja nuorison tekemistä. Punaportin liikuntahalli kaipaisi parketti remonttia tai matto nykyisen päälle. Itse harrastan salibandyä ja vuorot ovat todella niukassa saada. Tällä hetkellä vuoroja on kaksi kertaa viikossa ja hyvä olisi että pääsisi treenaamaan kolme kertaa viikossa. Vuoroissa on myös huonopuoli että treenit loppuu klo 23:00 ja seuraavana aamuna pitäisi töihin herätä klo 06:00. Vanajan rantareitti -kierros on ihan mahta lenkeilly reitti kunhan tiet kunnossa pysyvät. Ulkoilureitit ihania. Saajan tallin hevoset hiukan ränsistyttäneet lähimaastojen ulkoilupolkuja, en tiedä voiko tähän vaikuttaa? Kiitos laduista! Käsittääkseni viime kevään uimakoulutiedotteet tavoittivat vanhempia hunosti. Lammillahan ryhmiä peruttiin, mutta olikohan syynä liian näkymätön tiedotus? Seurakunnan kerhojen tai neuvolan kautta olisi edullista tiedottaa esim. uimakoulusta! Enduro rata Moreenissa on loppumassa uusi paikka työnalle nopeasti että nuoret saavat harjoittelu mahdollisuuden. Esimerkki Moreenin tehosta Mika Ahola 5 maailmanmestaruutta. Ikäihmisten liikuntapalvelut keskustassa tulisi säilyttää ( esim.hämeen kaari

25 25 UIMARANTOJA PITÄISI VALVOA!! VESSA MATKOLAMMEN RANTAAN RUUNUN- MYLLYLLE Olen toistaiseksi ollut täysin tyytyväinen liikuntapalveluihin. Jää- ja palloiluhalleihin panostetaan liikaa muiden liikuntapalveluiden kustannuksella. - Latujen kunnossapito on huonoa. Apparan ja Aulangon ladut kunnossa, mutta esimerkiksi Käikälän pururadan latu usein ajamatta, kun on tullut lunta. Luistelukentät pitäisi jäädyttää talvella. On tärkeää, että lapset pääsevät lähellä kotia urheilemaan. Lämmitetty koppi auki Käikälän luistelukentällä. Jalkapallohalli aivan riittämättömän kokoinen lähes tuhannen lapsen/nuoren harrastukselle. Aulangon ulkoilureitit mahtavat. Vielä kun saisi kävelyradan hiihtoladun viereen. On epäreilua että hiihtäjät saavat vain nauttia talvisin reitistä.

26 26 Edellen olisi hyvä kun päättäjät muistaisivat, että Hämeenlinna on muutakin kun vain kantakaupungin alue. Iittalassa todella vähän liikuntapalveluja kaupungin puolesta. kävelyreiteistä voisi pitää parempa huolta roskiksen voi laittaa myö ladun tai pururadan varteen jää vuoroja kaikille tasapuolisesti Tarjontaa on riittävästi. hallia niin usein Hämeen Sanomat mollaa että on tyhjillään ja lapsenikin ajettiin kerran etuajassa hallista ulos kun kaappitilaa ei riittänyt Enemmän ammattitaitoisia valmentajia ja motivoituneita lasten jääkiekkoharrastukseen Mahtavia ulkoilumaastoja ja maisemia voisi paremmin hyödyntää! Esim appara! Moottoritien katteita voi periaatteessa kuka vaan rakentaa mihin vaan, mutta täällä

27 27 jo valmiiksi olevia hienoja ulkoilumaastoja ei saa edes isolla rahalla. Apparalle kahvila ja muuta toimintaa. Halliyhtiön korruptoituneen johtajan voisi jo vaihtaa. Ei anna kovin hyvää kuvaa Hämeenlinnan johdosta. Pullerihallin pohja on liian kova. Uutta sisäpelihallia odotellaan.hämeenkaaressa todella paljon käyttäjiä.jalkapallon harrastajille kunnon tilat.jääkiekko tuntuu jyräävän Hämeenlinnassa,muiden lajien arvostus vähäisempää. kaikki eivät halua harrastaa jääkiekkoa! Apparan saunan lauantain yleinen vuoro peruutettiin ihan yhtä äkkiä. Suuri mielipaha siitä aiheutui. Koulujen salivuorojen koordinointi liikuntahallien ja koulun välillä ei toimi ts. koulujen vahtimestareilla ei ole mitään tietoa miten liikuntahallit ovat vuoroja jakaneet.

28 28 Rengossa saisi järjestää ohjattua liikuntaa enemmän eri ikäisille ihmisille. Jalkapalloillijoille lisää talviharjoittelupaikkoja ;Moottoriradalle lauja myös liikuntaesteisille eikä vain tervelle urheiliaihmisille Olen tyytyväinen Valaistut ja kunnossa pidetyt ulkoilureitit ovat tarkeitä. Ohjattua circuit-tyyppistä kuntoliikuntaa kaiken ikäisille saisi olla saatavilla enemmän Sama juttu kuin kulttuurissa, terveydenhuolto ja varhaiskasvatus oltava etusijalla. Kansanterveyden vuoksi pitkällä aikajänteellä liikuntapalveluja tulisi olla monipuolisesti tarjolla myös täällä Lammilla. Uimahallin järkyttävän kylmä vesi karsii liikkujia

29 29 todella paljon, erityisesti lapsiperheet jättävät tästä syystä palvelua käyttämättä ja ajavat Hollolaan. uimahalli on aivan liian pieni ja pääsymaksu liian suuri Ajamme itse latumme täällä koilliskolkassa, emme ole saaneet bensarahoja, mutta emme ole niitä pyytäneetkään Temppulaarin ja jäähallin yleisöluistelut hyviä tapoja mahdollistaa pienten lasten liikkumista Uimahallin miesten saunassa on perheuinneissa erittäin viileä verrattuna naisten saunaan. kunnossapito saisi olla parempaa, huoltaminen ollut muutama runsasluminen talvi, mutta latuja EI ole hoidettu kunnolla ainakaan Tervaniemessä!!

30 30 Kiitos rantareitistä ja siitä että se on aina hyvin hoidettu. Kaupunki voisi tukea enemmän lasten ja nuorten liikkumista pienentämällä salimaksuja. Esim. jääkiekkoharrastus on kohtuuttoman kallista! Tärkeää ikäihmisten liikuntaryhmät. Kiitos hyville vetäjille, kuten Annelle! Myös uimahallilla ja kuntosalilla Lammilla on kiva käydä Yleisarvosana on 9, mutta parantamisen varaa aina on, missään nimessä ei saa vähentää enää resursseja, hoidetut ulkoilualueet ym. Olen esittänyt paljon kovaa kritiikkiä. Tämä osa-alue kaupungilla on hyvin hallinnassa. Kiitoksia siitä! Uimahalliin olisi makuva mahtua uimaan. Nyt ei meinaa tavallisille ihmisille/ perheille olla hallissa tilaa. Uimahalleja enemmän, iittalaan parempi uimaranta tai miel. useita.

31 31 Sisäliikuntapaikkojen vuorojen oikeudenmukaisuus, lapset alkuillasta ja aikuiset myöh. Uusi palloiluhalli rakennettava ja koulujen yhteydessä olevien salien kokoa suurennettava. Käyttäjiä kyllä riittää, jos on tiloja. Aulangon puistometsän kehätie tulisi pitää kunnossa ympärivuotisesti eli auraus aina kun lunta tullut ja Ruusulaaksosta poistuessa vasemmalle kaartuva ylämäki tulisi hiekoittaa niin, että siitä pääsee eteenpäin.se on upea ulkoilualue eikä vain kesäisin. Olisi kiva jos kaupunki suuntaisi nuorten liikuntapalveluja "tavallisille" nuorille, jotka haluavat liikkua, mutta ei kilpailla. Nyt on kaksi kastia: kilpaurhelijat ja rupusakki. isosta kaupungista muuttaneena huvittaa ja surettaa HPK:n suunnaton ja suhteeton merkitys verrattuna muuhun liikuntaan. Edellä mainitut palvelut toimii nykyisin joita käytän toivottavasti jatkossakin?

32 32 miten kehittää nuorten liikkumista lammilla kun vähät aktiivit palavet loppuun rahankeruussa ja itse toimintaan ei jää energiaa.törkeän lyhytnäköistä kun kaikki pyörii täällä talkoovoimilla Kaupungin ei pidä käyttää varoja kalliisiin halli- / liikuntainfrastruktuurihankkeisiin. Julkisen sektorin pitää tuottaa perusliikuntapalvelut (ladut, lenkkipolut, ulkokentät), mutta kalliita halleja vaativien lajien harrastajien tulee itse maksaa harrastusfasiliteettinsa. en käytä muuta kuin lammin uimahallin palveluita ja siellä on erittäin ystävällinen, asiallinen ja mukava ilmapiiri. Painonnostajat pois uudesta kuntosalista vanhaa kuntosaliin enemmän nuorisoliikuntaa, joka ei ole heti kilpailuhenkistä, eli voisi harrastaa ilman seuraan liittymistä esim jalkapalloa, sählyä. lisää tempauksia. ilmaisia hallivuoroja tavallisille perheille. matalankynnyksen paikkoja ettei heti tarvitse olla maailmanmestari. virkistysmajoja, lisää laavuja ja reittikarttoja, ehdotuksia vaellusreiteistä.

33 33 rahojen satsaaminen ja panostaminen järkeistettävä. Miten palvella laajalti käyttäjiä ja kuitenkaan tekemättä sitä muioden tahojen (esim. lapsiperheiden kustannuksella) Voisiko talvella jääkenttiä olla myös pienemmissä puistoissa. Ihan pienten kanssa olisi kiva luistella niissä pelkäämättä hurjaa vauhtia luistelevia mailasankareita yms ENEMMÄN KAUPUNGILTA TUKEA MYÖS PIENILLE LIIKUNTASEUROIL- LE/YHDISTYKSILLE. KAIKKI LIIKUNTA KUITENKIN TUOTTAA HYVINVOINTIA KAU- PUNGIN ASUKKAILLE, VAIKKEI KAUPUNKI ITSE TUOTA PALVELUA. Lapsiperheille lähiliikuntapaikat ovat tärkeitä. Kovin kauas ei useinkaan lähdetä. Kodin lähintä kenttää, uimarantaa ja puistoa käytetty ahkerasti. UImahalli on aika ahdas (Hämeenlinna), toinen uimahalli voisi olla tarpeellinen tämän kokoisessa kaupunngissa. Uiminen on suomalaisten suosituimpien harrastusten joukossa ja se näkyy hallissa. Tennishalli on liian pieni ja koko ajan täynnä. Loistavat liikunta-ja ulkoilumahdollisuudet. Hyvä rantareitti ja Aulangon maastot.

34 34 Luistelureitit ovat hyvät ja alueiden hoito toimii Puulaakimeininkiä kaupungin palveluna kaipaisin lapsille. Ei aina kilpailuttamista eri sarjoissa vaan jääkiekkoa, jalista, korista, sählyä mukavasti aikuisen ohjauksella. Seuroihin pakko-liittyminen ei ole aina kivaa, kaupunki voisi järkätä lasten urheilua em. lajeissa Tuuloksen uimarannat saatava kuntoon. Alle kouluikäisten liikuntapalveluja saatava, esim kesäisin yleisurheilukerho tjs. ja talvisin voimistelukerho tjs. En ole koskaan sellaisista nähnyt ilmoitusta...vai onko mennyt ohi? - Uusi latujen kunnosta kertova nettipalvelu takkuili usein viime talvena. Säilyttäkää Hämeenkaari historiallisena liikuntapaikkana.

35 35 Kiitos edullisesta lauantaiaamun Temppulaarista! Hallimaksut ovat liian korkeita. Seuroilla vaikeaa maksaa vuokria. Ahveniston uima-allas ja kahviotilat ala-arvoisessa kunnossa paikan ainutlaatuiseen käyttöpotentiaaliin verrattuna. Tarjonta on kattanut tarpeen Pullerin hallin sisäilma ei paras mahdollinen.koulujen liikuntasalien siisteydessä olisi toivomisen varaa. siivotkaa kunnolla liikuntahallit ja koulujen liikuntatilat! Myös ilmastointiin on kiinnitettävä huomiota! Koko väestön hyvinvoinnille todella tärkeää että näitä palveluita on kaikille riittävästi tarjolla ja kohtuulliseen hintaan.

36 36 Lapsille ja nuorille pitäisi liikuntaharrastusten olla edullisia. Toivoisin nuorille lisää lajikokeiluja mahdollistavia tutustumisjaksoja ja liikuntakerhoja. Lisää uimaopetusta. miemalaan uimaranta kuntoon ( ei eu direktiivien mukaista tarvita, hiekkaa lisää ja tie kuntoon) syvävenyttelyn vetäjälle Riku Koskiselle ettei ammatti näyttelijänä Tampereen teatterissa veisi aikaa maksamastamme venyttelystä Verkatehtaalla. Lasten ja nuorten salivuorojen pitäisi olla ehdottomasti ilmaisia! Jo lunta riittää, niin panostusta latujen kunnossapitoon. Toivoisin näin " suurkäyttäjänä", että liikuntapaikat olisivat kohtuullisen hyvässä kunnossa, korjattaisiin paikkoja, jos niissä on jotain korjattavaa, esim: jäähallissa naisten vessan ovi on ollut jo useamman vuoden rikki,siistetys, tosin käyttäjien itse pitäisi myös korjata omat roskansa, mutta näihin ei ole, uimahallissa

37 37 olisi toinenkin rata vesijuoksijoille, varsinkin tiistaisin kun sinne tulee linjaautollinen uimareita Akaasta, ilta kuuden jälkeen siellä on todella paljon asiakaita, ja vesijuoksurata on aivan täynnä juoksijoita Ulkokenttien hoitamiseen enemmän resursseja. Vuorentaan koulun kenttä on erittäin huonosti hoidettu. Voisiko jättää esim. lanan, jolla käyttäjä voisi ottaa lumet jäältä pois? Uimahallissa on liian ruuhkaista: kuntouimareille lisää ratoja, hyppyallas enemmän auki yleisölle, uimakoulujen allasaika selkeästi esille, jotta olisi helpompi suunnitella omien lasten kanssa uimareissut. Uimahallia käytetään vauvasta vaariin, korjatkaa se ajanmukaiseksi. Häpeä kaupungille noin ikivanha halli. 15 vesijuoksijaa yhdellä radalla iltaisin on liikaa. Päättäjät käymään hallissa arkiiltana klo 19 tervemenoa! Paikallista osaamista voisi hyödyntää enemmän Kiitos mahtavista hiihtoladuista talviaikaan!!! Kaikki liikunta yhtä arvokasta.

38 38 Iittalassa liian vähäistä toimintaa, tai jos on niin siitä ei tiedoteta missään Kaupungin alueella tehty viime aikoina paljon metsänhoitotöitä ja niiden jäljiltä ulkoilupolut pitäisi laittaa takaisin käytettävään kuntoon. Sammon kaatopaikalle vievä tie mutavelliä. Yleisöluistelut hyvä juttu, niin seuroihin kuulumattomatkin nuoret/lapset pääsevät jäälle talven laadusta huolimatta. Ulkoilureitit todella hyviä ja monipuolisia eripuolella kaupmunkia. Talvisin latujen kunnosta olisi hyvä päivittää vaikka netissä. Olisi myös kiva, jos olisi mahdollista pitää hyvässä kunnossa muitakin latuja kuin moottoriradan latua. Olisi myös kiva jos luistelukenttien jäitä olisi mahdollista huoltaa etenkin viikonloppuisin, kun on enemmän aikaa käydä jäällä. Viime talvena ihmettelimme, miksi Jukolan koulun luitelukenttä oli usein viikonloppuisin huoltamatta. Tiedottaminen esim. urheiluhallissa olevasta muusta toiminnasta, joka estää vuokratun ajan käytön. Hämeenkaaressa on erilaisia tapahtumia ja halliajan vuokran-

39 39 neet joutuvat etsimään tietoa onko treenejä vai ei. Tällaisessa palaa aikaa, bensaa ja puhelinkuluja. Eläkeläisille enemmän sisäliikunta paikkoja esim. sulkapallo peli paikkoja Jääkiekon liika tukeminen. Muita lajeja nuorille,esim. jalkapallo liikuttaa isoa joukkoaja on matalan kynnyksen laji kustannuksiltaan ja välineiltään, myös muut lajit kunniaan ja sopivat harjoitusajat lapsille Nuorisolle suunnattuja liikuntaryhmiä Iittalaan. Kävely- ja retkeilyreittien opastus kuntoon Iittalassa. Puistojumppaa kaikenikäisille ilta-aikaan kesäisin. Hauhollakin pitäisi olla alle kouluikäisillä lapsilla jotain ohjattua liikuntaa! Täältä on aika pitkä matka jatkuvasti ajella Hml:n keskustaan Hyvin menee, jatkakaa samaan malliin vaan... Jääkiekon tukemiseen menee kohtuuttoman paljon rahaa muihin lajeihin verrattuna.

40 40 Lasten uintivuorot aikaisemmiksi (tällä hetkellä uintiharjoitukset päättyvät klo 21) - uimahallin pesutilat ovat ahtaat ja epkäytännölliset Latuverkoston hoito omien kokemusteni mukaan on hyvää! Älkää enää vähentäkö meidän vähäisiä lähipalveluja. uimahalli on hyvä, jääaika jäähallissa lapsilla ja nuorilla on hyvin kallista Sopivasti on kaikkea ja mahdollisuuksia liikkua. Perusasiat löytyy riittävän läheltä.

41 41 Haluaisin panostusta entistä enemmän kuntoliikuntaan. Ladut, jääkentät kunnossa mahdollisimman kauan kauden salliessa. HPKn vaikutus näkyy liikaa, muihin lajeihin saisi panostaa yhtä lailla. Poikamme pelaa jääkiekkoa, joten se on meille tuttua. Jos leikkikentät kuuluvat tähän, niiden uusimista idänpäässä voisi vauhdittaa! Siisteysasiat ovat liikuntapaikoilla tärkeitä, eikä niistä ole huolehdittu kunnolla! Toivon, että jääkiekko ei saisi liikaa rahaa vaan tuettaisiin kaikkia lajeja. Ennen kaikkea pidetään huolta, että ilmaiset tai lähes ilmaiset paikat ovat kunnossa ja kaikkien saatavavilla. Luistinratoja on liikaa karsittu. Lasten uimakouluihin tulisi saada ehdottomasti ammattitaitoisempia ohjaajia. Hyvä, että monipuolista tarjontaa ja mahdollisuus moninaiseen harrastamiseen. Pullerihallin ilma on tunkkainen ja sisäliikunta paikkojen siivous ei aina todellakaan parhaimmillaan

42 42 Latuja voisi olla enemmän Kaupunki voisi tarjota paremmin tiloja ja huoltaa myös olemassa olevia tiloja muiden lajien osalta kuin jääkiekko!!! Uimahalli on liian kallis ja menee liian aikaisin kiinni esim lauantaisin liikaa jääkiekkoa tyrkytetään ja kaupunki pyörii muutenkin liikaa jääkiekon ympärillä. muitakin harrastuksia on. Salibandy hallin siisteys heikko, pukuhuone tilat ahtaat. Jäähalleja on kehitetty viime aikoina paljon. Nyt voisi olla jo aika panostaa uimahallin ja Uimaseuran toiminnan kehittämiseen ja tukemiseen. Erilaisiin uintiryhmiin olisi eri-ikäisiä tulijoita enemmän kuin pystytään vastaanottamaan. Uinti on kaikenikäisten hyvinvointia ja terveyttä edistävä laji. Ahvenisto on helmi, joka kannattaisi palauttaa entisajan loistoonsa.

43 43 Hiihtoladut ovat hyviä, niistä suuri kiitos. Jääkiekkokaukalo ehdottomasti Käikälään. Laituri Valkaman rantaan. Hyvä juttu, että ulkoilupolut (ainakin Hämeen linnalta lähtevä rantareitti) on hyvin valaistu myös illallakin! Hämeenlinna voisi vähentää liikuntapalvelujen tukemista (esim.jääkiekko ja jalkapallo). Verovaroille olisi tärkeämpiäkin kohteita kaupungissa. Lammin uimahallin salilla on uudet hienot laitteet. Vaikkakin kaupungin uimahallin sali on myös ihan toimiva. Jääkiekkokeskeisyydestä tasapuolisempaan suhtautmiseen. Johtavat virkamiehet pois politiikasta ehdottomasti.

44 44 Uimahalliin lisää tilaa tavallisille uimareille, nyt halli on täynnä eri ryhmiä ilta-aikaan ja eri tasoiset uijat joutuvat uimaan samalla rataa. Lisää latuja ja laduilta jäät ja roskat pois. Ehdotus: Nummen ala-asteen pienet oppilaat eivät lyhyiden liikuntatuntiensa aikana ehdi hiihtää kovin kauas koululta. Mielestäni Kuokkamaantien kohdalla sähkölinjan kohdalla niityllä, jossa Hirsimäen latu talvella kulkee, olisi huippua olla lapsille sopiva "sakkoringit" tai useampi latupari, niin ryhmä ehtisi siihen tuntien aikana harjoittelemaan erilaisia juttuja, sopivan loiva mäkikin olisi valmiiksi mäenlaskuharjoituksiin. Samaa tilaa voisivat viereisen päiväkodin ja 1-2 luokat hyödyntää. Ja illalla/viikonloppuna alueella asuvat kymmenet lapset. Linnan leikkipuisto on näin syksyllä ihan pimeä, siellä ei ole mitään valaistusta. Latuja olisi hyvä laittaa kuntoon muuallekin kuin moottoriradalle heti talven tultua. Nuorten mahdollisuus päästä kantakaupunkiin liikuntaryhmiin esim. kesälomalla on hankalaa, tarvetta olisi myös Lammi-Tuulos omille ryhmille.

45 45 Ei saa lopettaa ikäihmisten kuntosaliryhmiä!! Hallit ovat jo riittävän hyvässä kunnossa. Mielummin rahat kuntalisään!!! Varsinkin rantareitti on todella laitettu hienoksi. Ja muitakin kivoja paikkoja on. Siitä kiitos kaupungille. Uimahalli iltaisin ruuhkainen Todella positiivista kaikin puolin, iso plussa myös siitä, että luistinjäitäkin tehtiin viime vuonna taas edellistä enemmän. Aulangon alueella tulisi hevosella päästä liikkumaan laajemmin, esim rantareittiä pitkin.

46 46 Yksi uimahalli Hämeenlinnan keskustassa on mielestäni riittämätön sille määrälle ihmisiä, joka sitä käyttää...siellä on ahdasta. Jos muitakin halleja rakennetaan (vrt. jäähallit), niin eikö voisi yhtä lisäuimahalliakin rakentaa. kyllä jatkossa esim.pullerille pitää rakentaa pitkällä tähtäimellä 5-6v. suuri monitoimihalli Liikuntasetelit halventamaan käyttökustannuksia.ei saa olla kiinni rahasta. Vanajaveden rantaa pitkin latu kelin sattuessa olisi mukava ja lisäisi kaupunkilaisten hiihtointoa. Viime talvenakin se tuntui olevan kaupunkilaisten itse tekemä. Temppulaaritoiminta pikkulapsille on hyvä juttu! Latureitit huononivat kaupungin laitamilla kuntaliitoksen myötä. Miksi uimahalliin pääsee joskus työttömät ja eläkeläiset ilmaiseksi, mutta esim hoitovapaalla oleva, jolla on paljon pienemmät tulot, joutuu maksamaan uimahallin ryöstöhintoja? Käsittämätöntä...

47 47 Ulkoilualueille olisi kiva mennä kävelemään myös koirien kanssa toki huolehtien jätöksistä. Kaipaa latua Katumalle vanhan koulun metsikköön, kun valot on kuitenkin paikalla. Ladut muutenkin välillä huonossa kunnossa, että onnettomasta hiihdostani katoaa ilo. ihmisen kokoisessa kaupungissa kaikki on lähellä, jäähallimaksut junnuilla turhan korkeat Aivan surkeat. Muualta muuttaneen on vaikea saada tietoa omista sekä lapsen harrastus mahdollisuuksista. Hämeen sanomat voisi tiedottaa harrastus mahdollisuuksista enemmän ja koulun. Miksi hämeenlinnan kaupungilla on etulyönti asema esim. punaportinliikuntasaliin. Poikani naperosählyvuoro perutaan yhtäkkiä, kun zumbaajat valtaavat salin.(nenäpäivänä) Ja tieto ei tavoita kaikkia perheitä riittävän aikaisin. Eli siis tulee kuin salama kirkkaalta taivaalta. Ja naperosählyläisillä pitäisi olla salivuoro!! Miksi????

48 48 lasten leikkipuistoja ei hoideta kovin hyvin, vanhoissa puistoissa ei ole valaistusta Kuuluvatko leikkipuistot näihin?!? Renkoon tarvittaisiin ehdottomasti lisää leikkipuistoja. Kylällä on yksi ainut puisto Pääskysenpolulla, mutta eikö esim. Mankelimäen kaavaa voisi muuttaa niin, että yksi myymätön tontti muutettaisiin leikkipuistoksi. Toiselle puolelle keinut, liukumäet yms ja toiselle puolelle pieni lenttis/koriskenttä. Alueella asuu niin paljon lapsia, että käyttöä varmasti olisi. Ja puisto lisäisi asumisviihtyvyyttä, lasten liikuntaa yms. Toinen asia, toivoisin, että kaupunki kunnostaisi ensi keväänä Rengon Kirkkojärven uimarannan, joka on kaupungin virallinen ranta, mutta todella huonossa kunnossa. Vesikasvillisuus valtaa rantavedenkin niin, että käyttö on aika epämiellyttävää. Ranta on kuitenkin sijainniltaan keskeinen ja varmasti olisi paljon käyttöä, jos se vain olisi kunnossa. Toivoisin, että nuoria innostettaisiin liikunnan pariin monipuolisemmalla tarjolla. Esim. skeittaajien sisähalli ei ole paras mahdollinen. Ei pidä suosia ainoastaan esim. jääkiekon harrastajia. Koulujen kentät pitää jäädyttää ja aurata talvisin jotta lapsilla on tilaa harrastaa. Ladut ja ulkoilureitit ovat hyvinhoidettuja, kiitokset

49 49 Valinnanvaraa tuntuu olevan,mutta kallista on.halvempia vaihtoehtoja enemmän ja niistä tietoa enemmän. Kyllä ikäihmisille pitäis olla keskustassa ilmainen joku jumppa Esimerkiksi en itse ole koskaan käynyt jääkiekkoa katsomassa ja sinne kuitenkin pistetään veromarkkoja rajusti. Satsaukset jatkossa peruspalvuihin ja välttämättömyyspalveuihin! Judosali on kovin pölyinen, mikä haittaa harrastamista. Ilmanvaihtokanavien peittämisestä judosalin suuntaan on ymmärtääkseni keskusteltu, mutta asian suhteen ei ole tapahtunut mitään. Vaikeuttaa kovasti esim. astma lasten harrastamista. Aulangon puistometsän "hoitotyöt" ovat pilanneet osittain metsää. Lasten puistoihin olen ollut tyytyväinen ja niitä on riittävästi Näitä on tärkeää kehittää esim. uusi liikuntahalli pullerille, nyt tilat jäävät ahtaiksi koska kysyntää on enemmän kuin tarjontaa

50 50 Koen liikuntapalvelut tärkeinä terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitäjänä ja siksi kaupungin pitäisi arvostaa ja tukea kaupunginosissa tehtävää "ilmaista" talkootyötä liikuntapaikkojen ylläpitämiseksi. Liikunta hyödyttää kaikkia kaupunkilaisia tasapuolisesti niin vauvoista vaareihin ja työttömistä työssä käyviin. Latu verkostoa tulisi kehittää. Kunnossa pito täytyy hoitaa viikon jokaisena päivänä eli myös viikonloppuisin. Ladut myös katuman järvelle. Kaikki luistinkentät tulisi jäädyttää. Uimahallin jumppa vuoroja ei saa lisätä eikä kilpauimareille saa antaa lisää ratoja käyttöön. Urheiluseurojen tukia tulee kasvattaa. Meidän kolme lasta käy painimass Turengissa kun Hämeenlinnan painiseura joutui lopettamaan toimintasa salivuokran noustessa kolminkertaiseksi. Ulkoilureitit ja ladut ovat olleet hyvässä kunnossa ainakin kanta-hämeenlinnan alueella (aulanko-ahvenisto-moottorirata) Pullerin halli ei riitä sille massalle, joka siellä liikkuu viikoittain. Alko olisi ihan kiva Iittalaan koska Hauhollakin on.

51 51 Panostusta enemmän lasten liikuntamahdollisuuksiin. HPK voi jäädä vähemmälle kunhan luistinradat jäädytetään lapsille asuinalueilla. -toivoisin uutta liikuntahallia pullerille,jonne asianmuk.telinevoim.tilat Hiihtoladut ja kävelyreitit uudelle asontomessu-siiri alueelle. Miksi kaupungissa ei ole yleistä avantosaunaa? Uimahallin pukuhuone karmea, kaipaisi uudistusta. En ole saanut minkäänlaista informaatiota kaupungin eri ulkoilureiteistä. Muihinkin lajeihin voisi satsata kuin vain JÄÄKIEKKOON. Iittala salit ja kuntosalit ovat loistavia ja edullisia käyttää.

52 52 AULANGON ULKOILUREITIT HYVÄT. UIMAHALLI HIEMAN HUONOKUNTOINEN JA KYLMÄ. kaikki ryhmät ovat täus Sisäliikuntahalleita tutuin eli Punaportin liikuntahalli on luokattoman siivottmassa kunnossa! Voisiko sitä joskus siivota perusteellisesti. Lisäksi haluaisin tietää, onko kaupungilla oikeus perua omavaltaisesti harjoitusvuoroja esim. sen vuoksi, että hallissa onkin zumbaa?? Maksamme kuitenkin ison rahan lapsemme harjoitusvuorosta seuralle. Urheilukenttiä,ulkoilureittejä ja uimarantoja pitäisi hoitaa vielä paremmin. Miksi ihmeessä kaupungin yleinen saunavuoro Ahvenistolla lopetettiin 4. ja 1. kuukauden lauantai. Toivoisi että latuja tehtäisiin tulevaisuudessakin niin, että voisin lähteä melkein kotinurkalta - olen erittäin tyytyväinen siihen pieneen latupätkään mikä on tehty Huovilan pellon kautta vahalle finlandia ladulle Kaunisniemeen. Tässä kohdassa olette saaneet yhden Lammilais-mummon nauttimaan talven hiihdosta. Kiitos!

53 53 Se on kurjaa, että ulkokentillä saavat nuoret pöristellä skoottereillaan ja aikuiset autoillaan ilman, että asialle tehdään mitään. Pitäisikö kentät ympäröidä aidalla, jottei sinne pääsisi autolla kaahaamaan? Tuomelan kenttä on kesäisin hiekkapölyn keskellä, kun siellä kaahaavat niin autot kuin mopot. Pesäpallokentälle ilmaantuu isoja monttuja, jotka ei varmaan ilahduta pelaajia. Uimahallin käyttö lasten kanssa on jäänyt minimiin, koska Hämeenlinnan uimahallissa on kylmempi kuin muissa käymissämme ja lasten altaan vesi on pienille liian kylmää. Salivuorojen hintaan täytyisi tulla kohtuullisuutta, sillä ei voida olettaa, että joka perheellä on varaa maksaa huimia summia harrastuksista. Silti jokaisella tulisi olla yhtäläinen mahdollisuus harrastaa (mikä on todistetusti terveydellekin hyväksi). Varsinkin lapsille suotava yhtäläiset harrastusmahdollisuudet riippumatta vanhempien tuloista alentamalla sali ym vuorojen maksuja. Ulkoreitiltä poikkeaminen avantoon ei enää onnistu, kun saunavuoro poistettu. Saunan lämmittäminen Ahvenistolla oli varmaan kaataa kaupungin talouden. Aika moni varaton käyttää kyseistä palvelua ja olisi ollut valmis maksamaan siitä, mutta se tunti viikossa muutama euro oli jonkun päättäjän pussista ilmeisesti pois.

54 54 Suuriin massalajeihin on keskitytty liikaa. Perusliikuntaa pitäisi lisätä ja siihen panostaa jo koululiikuntaa tukemalla. nurmijumppaa kesäisin myös ilta-aikaan ja vesijumppa kunnan uimarannoille takaisin, oli vielä pari/kolme kesää sitten. Vähävaraisten vanhempien lapsille voisi olla joku liikuntaseteli tai vastaava avustus, että pääsisivät harrastamaan haluamaansa lajia. Hyvät harrastukset pitää poissa pahanteosta ja lisäävät yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Vielä löytyy puistoja, joissa ehkä väleineitä ei juuri tarvise pakosta uusia, mutta valaistus on heikko. Joissain paikoissa heikko iltavalistus johtuu puista, jotka kasvavat valaistuksen päälle. Valaistujen ulkoilureittien valaistuksen seuranta,esim Kolkanmäen reitillä tolpat 5, 15 ja 16 pimeänä. Lapsiperheen näkökulmasta täällä on paljon puistoja, hieno! Ulkojäitä saisi olla lisää. Kaupunki voisi tukea enemmän hallivuokrissa, jotta liikuntaa harrastavien maksut eivät olisi kohtuuttomat.

55 55 Hämeenlinnan uimahalli on todella epäsiisti. Olen aina ollut kova uimari, mutta kolmen käynnin jälkeen en uimahalliin saattanut mennä. Pukuhuoneessa alkoi kamala sotku, joka vallitsi joka paikassa (ei yläkerrassa kahviossa ja lipunostossa). Ahvenistolle pitäisi saada edes pieni laituri järven pohjoispäähän. Siellähän on aikaisemmin ollut jopa pyykkilaituri. Tällä hetkellä kaikki uintipaikat ovat järven eteläpäässä. On monia Pullerinmäen ja Vuorenharjun suunnalta tulijoita, jotka haluaisivat uida ilman että täytyy kävellä ylimääräinen kilometri uimalaiturille. Laituri tietysti myös palvelisi niitä,jotka haluavat uida rauhallisessa paikassa tai pulahtaa kesken lenkin virkistymään. Ahvenistoa ei saa kehittää miksikään massaliikuntapaikaksi. Siellä on arvokkainta hieno luonto. Altaalle ehdotan sen kattamista kannella ja kannelle vaikka koripallo-, sulkapallo-tai muu kenttä. Allas nykyisellään on vaarallinen ja ennenkaikkea kamala katseltava hoitamattomuudessaan. Betoninen hyppyrimäki ehdottomasti purettava ympäristöä rumentamasta. Jos on ollut rahaa rakentaa, täytyy olla myös varaa joko hoitaa tai sitten purkaa pois. Olisi hyvä, jos uimahalli ei olisi niin pitkään kiinni kesällä, tai edes porrastetusti Lammin uimahallin kanssa Iittalan yhtenäiskoulussa toimii nykyisin torstaisin jalkapallokerho kello kolmas- ja neljäsluokkalaisille. Se on tosi mukava kerho ja saanut paljon kiitosta osallistujilta.

56 56 Kaupungissa tosiaan on mielestäni todella hyvin hoidettu kaikki liikunta-asiat. Hallit ovat hyvässä kunnossa, lenkkipolut, ladut, palvelut.. Taajamassa sitten onkin ihan eri asia, kuten edellä vastasin, Eteläisistä puuttuu ihan kaikki. Uimarantakin täällä on onneton umpeen kasvanut lutakko. Poltinahon salibandyhallin kentät ovat usein hiekkaiset ja likaiset, samoin ilmastointi talvella ei toimi tai ole ollut käytössä. Jukolan koulun lattian voisi uusia. Hallien käyttömaksut ylipäänsä ovat kovin korkeat. Katuman uusi leikkipuisto on huono. Esimerkiksi puiston vanha kiipeilyteline oli huomattavasti parempi kuin uusi, joka on suunnattu varmaankin maksimissaan 3- vuotiaille. Se leikkipuisto on kuitenkin Katuman ainoa yleinen puisto ja tuntuu että siellä ei ole yli 4-vuotiaille oikestaan mitään tekemistä. Uimahallin lastenaltaan vesi on liian kylmää. Ulkoilualueet on pääasiassa hyvin hoidettu ja vierkistysalueina hyvin toimivia. Apparaa voisi taas jossain vaiheessa tyhjentää kalasta, tarkoitan siis kannan pienentämistä. Kalastuskielto on hyvä, mutta vesi tuoksuu jo aika voimakkaasti kalalle, joten jotain voisi kohta tehdä, ennen kuin ne isot hauet rupeavat puremaan meitä uimareita.

57 57 Talventullen olisi mukava, että kaikkia metsäpolkuja ei valjastettaisiin hiihtoladuiksi vaan tilaa olisi myös tallustella koiran kanssa tai ilman. Lasten kannalta kenttien huolto, jäädyttäminen, valaisu olennaisia! Nyt ei toteudu kunnolla ainakaan Sairiossa, eikä aiemmin Idänpäässä. Lisää latukilometrejä (lumitilanteesta riippuen). Uimahalissa ei ole useinkaan käydessäni ollut tilaa uida rauhallisesti lämpimällä allaspuolella. Usein on vesijumppareita, mikä on varmasti myös hyvää liikuntaa. - Hämeenlinnassa on melko hyvä ulkoilupolkuverkosto. Pienellä kohennuksella se olisi lähes täydellinen. -reittien pohjustus osittain -valaistuksen lisääminen tietyille reittiosuuksille -reittiopasteiden lisääminen -kuntopoluilla talvikäytössä olevan kiertosuunnan merkitseminen

58 58 Etsin vapaita yleisö vuoroja jäähalliin ja niitä en meinannut löytää. Toivon selkeyttä nettisivuihin ja helppolukuisuutta. Hassua on myös että vapaa jäähalli vuoro on sunnuntai aamuna. voisi olla myös arkena? Uimahalli on hyvä,tosin vedenlämpötila isossa altaassa saisi olla hieman korkeampi. HPK on tärkeä kaupunkilaisille, mutta se ei ole ainoa mikä liikuttaa kansaa. Muihinkin liikuntamuotoihin tulisi kiinnittää huomiota. esim lasten uimataito, joissain kaupungeissa uimakoulu kuuluu jo esikouluun. Ahveniston maauimala olisi hyvä saada kuntoon, sillä ympäristönä se on kaupungin helmi Aulangon lisäksi. Tällä hetkellä ränsistynyt maauimala on häpeä kaupungin imagolle. hallivuorot kalliita harrastajille. kaupunki voisi tukea enemmän! Uimahalli kaipaisi korjausta

59 59 Etsiessämme tässä Hakiohallin yleisvuoroluistelua, niin mistään emme saaneet tietoa, ei ainakaan Kaupungin nettisivuilta löytynyt. Piti soittaa ystävälle, joka tiesi. Verkkosivut ovat surkeat, lisää tietoa eri lajeista! Jääkiekkoa löytyy ja naisten lentopalloa ammattitasolla - missä harrastajille??? Talvisin ei kaikkia ulkoilureittejä laduiksi! Koirien kanssa lenkkeilevänä tahdon myös kulkea valaistuilla kulkureiteillä, enkä ainoastaan katuja pitkin. Lisää uimarantoja järkeviin paikkoihin, missä voi uittaa koiria. Kaikenkaikkiaan ulkoliikuntapaikat ovat olleet hienossa kunnossa (kuntoilureitit, ladut, uimarannat ja ulkokentät) Hyvä, että lähikenttiä on jäädytetty talvella. Aulangon hiihtoladut ovat ollet hyvässä kunnossa ja jäälatu on hyvä lasten kanssa. Tilannetiedotukset netissä ovat loistojuttu. Kiitos myös kodista ja valmiista polttopuista! Kunnon latukartta netissä ois hieno juttu. Tarjotaa on paljon. Kiitos siitä. Hämeenlinnassa on hyvä liikkua.

Päivähoidon kyselyn yhteenveto

Päivähoidon kyselyn yhteenveto Päivähoidon kyselyn yhteenveto Olen sosionomi-opiskelija Anna-Maija Ruusujoki ja opiskelen Diakonia-ammattikorkeakoulussa viimeistä vuotta. Toimin päivähoidon hallinnon työharjoittelussa Kuunarin päiväkodissa.

Lisätiedot

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille

Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille Liite 2 Keuruun nuorisopalveluiden kysely nuorille 1. Sukupuoli Vastaajien määrä: 113 2. Syntymävuosi Vastaajien määrä: 113 Vastaukset s.1999-2003 3. Oletko ollut mukana nuorisopalveluiden toiminnassa?

Lisätiedot

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely

Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely KÄRKÖLÄ Kärkölän uimahallin asiakastyytyväisyyskysely 22.3.-30.4.2016 YHTEENVETO KÄRKÖLÄ KÄRKÖLÄ www.karkola.fi Kärkölän kunta Virkatie 1, 16600 Järvelä 044 770 2200 Perustiedot Kysely toteutettiin lomakekyselynä

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Liikuntalupaus. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä. Liikuntalupaus 1. Omassa pihassa, pyörätiellä, metsässä ja missä vielä meidän perhe liikkuu, polskuttelee, kiikkuu. 2. Olla aktiivisesti mukana lapsemme liikunnassa. 3. Lisätä koko perheen yhteisiä liikuntahetkiä.

Lisätiedot

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016

LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 LAPINJÄRVI IHMISLÄHTÖINEN KUNTA KUNTALAISKYSELY 2016 Kyselyyn vastasi kaikkiaan 149 ihmistä, joista 31 olivat ruotsinkielisiä ja 118 suomenkielisiä Kaikki ihmiset eivät vastanneet kaikkiin kysymyksiin

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa

Pidetään kaikki mukana. Jokaista ihmistä pitää arvostaa ver Ohjelma kuntavaaleihin Pidetään kaikki mukana Jokaista ihmistä pitää arvostaa SDP:n tavoite on inhimillinen Suomi. SDP haluaa, että Suomessa kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia. Jokaista ihmistä pitää

Lisätiedot

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

TYÖIKÄISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä TYÖIKÄISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Sähköiseen kyselyyn vastasi 321 täysi-ikäistä pieksämäkeläistä, joista 67 prosenttia oli naisia ja 33 prosenttia

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Multisilta -Peltolammi Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015

Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2014-2015 1. TAUSTATIEDOT Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 58,6 % 31,0 % 10,3 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.79, Hajonta:0.61)

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA. 4 pitkän aikavälin ehdotukset (1 10 vuotta)...5 4.1 Liikunta-alueet. 5 ehdotuksia kunnan liikuntapalvelujen kehittämiseksi...

PADASJOEN KUNTA. 4 pitkän aikavälin ehdotukset (1 10 vuotta)...5 4.1 Liikunta-alueet. 5 ehdotuksia kunnan liikuntapalvelujen kehittämiseksi... PADASJOEN KUNTA 1 johdanto...3 2 lyhyen aikavälin tavoitteet (0 1 vuotta)...4 2.1 Lasten ja nuorten liikuntaharrastusten lisääminen 2.2 Liikunta-alueet 2.3 Ikääntyneiden liikuntamahdollisuuksien lisääminen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja

LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET. TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja LÄHIÖLIIKUNNAN EDELLYTYKSET JA MAHDOLLISUUDET TUL:N SEURANTAPÄIVÄT 23. - 24.11.2013 TAMPERE Ari-Pekka Juureva toiminnanjohtaja VEHMAISTEN URHEILIJAT Vehmaisten Urheilijat urheilutoiminta Vehmaisten Urheilijoilla

Lisätiedot

Palaute hallintokunnittain

Palaute hallintokunnittain Palaute hallintokunnittain Tekninen toimi: Hyvää, toimivaa: Kirkonkylän yleisilme (istutukset), ympäristön viihtyvyys Röytyn rakennuksen maalaaminen Linnavuorentien asfaltointi + valaistus Taipalsaarentien

Lisätiedot

Liikuntakysely. 1. Sukupuoli. 2. Kotikunta. 3. Syntymävuosi. 4. Koulutustaso. Vastaajien määrä: 480. Vastaajien määrä: 480

Liikuntakysely. 1. Sukupuoli. 2. Kotikunta. 3. Syntymävuosi. 4. Koulutustaso. Vastaajien määrä: 480. Vastaajien määrä: 480 Liikuntakysely 1. Sukupuoli 2. Kotikunta 3. Syntymävuosi Keski-ikä 46,2 4. Koulutustaso 5. Työtilanne ja ammatti 6. Kuinka suuren osan päivittäisestä valveillaoloajasta vietät oman arviosi mukaan passiivisesti

Lisätiedot

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä

KOULULAISET. Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä KOULULAISET Liikkuuko Pieksämäki? projektin väliraportin tiivistelmä MIHIN TIEDOT PERUSTUVAT? Koululaiset saivat vastata sähköiseen kyselyyn vapaa-ajallaan tai tiettyjen luokkaasteiden kohdalla kouluajalla.

Lisätiedot

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015

Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Myynnin sertifikaatti Palveluprosessin visualisointi Jonna Rothberg-Mikkonen 20.2.2015 Case: Hyvän Olon viikonloppu kurssilaisen palvelupolku Vierumäellä VIERUMÄKI KOTISIVUT www.vierumaki.fi - Paljon informaatiota

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely

Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Aamu- ja iltapäivätoiminnan kysely Ryhmän ehdot: : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu- ja iltapäivätoiminnan ryhmässä lapsenne on mukana) : Ehdot: Vastausvaihtoehdot: (Kysymys: Missä aamu-

Lisätiedot

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät.

HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. Vesijumppa. Tuolijumppa. Kuntosali. Lyhytkurssit. Lajikokeilu. Erityisryhmät. L e Lisätietoja: Katarina Kiki Norrena puh. 0400 197150 www.hyvinkaa.fi/liikunta Vesijumppa Tuolijumppa Lyhytkurssit Erityisryhmät HYVINKÄÄN LIIKUNTAPALVELUT KAUSI ALKAA 4.9. LIIKKUEN ILOA ARKEEN! Säännöllinen

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

LIIKUNTAHINNASTO 2014

LIIKUNTAHINNASTO 2014 LIIKUNTAHINNASTO 2014 Liikuntapaikkojen hinnat 1.1.2014 alkaen Tarkennettu hinnasto 9.4.2014 Yleiset ehdot 1. Urheiluseurojen hinnat Urheiluseurojen hinnat koskevat nokialaisia rekisteröityneitä urheilu-

Lisätiedot

Talvihoitokysely 2013

Talvihoitokysely 2013 Talvihoitokysely 2013 1. Liikenneväylien ja kunnan rakennusten pihojen hoito talvella Vastaajien määrä: 20 1 = huonoa 2 = välttävää 3 = tyydyttävää 4 = hyvää 5 = kiitettävää Yhteensä Keskiarvo Kadut 2

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely

Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely Mäntsälän Voimistelijat Aikuisten ryhmäliikunnan palautekysely 2016-2017 Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 42,4 % 21,2 % 27,3 % 6,1 % alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.85, Hajonta:0.99)

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan

Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo. Hyvän asian puolesta. Auta Meitä Auttamaan Bewe Sport Koululuistelu ja -kaukalopallo Hyvän asian puolesta Auta Meitä Auttamaan Koululaisliikunta on tärkeää? Miksi me haluamme tehdä tätä: Yhteiskunnallinen vastuu koululaisten hyvinvoinnista Liikuntamahdollisuuksien

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Someron Esa Toiminnan arviointikysely toteutettiin 14.11. - 24.11.2013 välisenä aikana uintiharrastuksessa mukana olleiden lasten vanhemmille. Vastaajia oli

Lisätiedot

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Hyvinvoinnin puolesta. Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Hyvinvoinnin puolesta Toiminnan suojelija: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö Johtava lasten liikuttaja Missio Edistää lasten sekä nuorten terveyttä ja sosiaalista hyvinvointia liikunnan avulla Yli

Lisätiedot

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto

Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Puskaputtaajat seurakyselyn yhteenveto Summary1/2 59 vastausta (vastanneista naisia 8 ja miehiä 51) Kysely oli avoinna 2 viikkoa (11.2. 25.2.2015) 78% vastanneista kuului ikäryhmään 18-39 49% vastanneista

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

Millainen on tulevaisuuden Lempääläsi? Oppilaskuntien esitykset kootusti

Millainen on tulevaisuuden Lempääläsi? Oppilaskuntien esitykset kootusti Millainen on tulevaisuuden Lempääläsi? Oppilaskuntien esitykset kootusti Millainen on tulevaisuuden Lempääläsi? Hakkarin koulun oppilaskunnan vastaukset Seuraavat asiat koemme erityisen tärkeiksi erilaisissa

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 %

Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Liikuntapaikkojen käyttöhinnasto 1.6.2015 alkaen Alv sisältyy hintoihin, liikuntatapahtumat 10 %, muut tilaisuudet/vuokrat 24 % Ulkoliikuntapaikat (kentät, ladut) Hänninkenttä, kesäkausi Harjoitukset Aikuiset

Lisätiedot

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU

IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU 26.8.2010 1(7) IDEAMYLLYYN TULLEIDEN ESITYSTEN / ALOITTEIDEN / ASIOIDEN / KANNANOTTOJEN JATKOVALMISTELU Kunnanvaltuuston päättämä Ideamylly on pyörinyt vinhaa vauhtia. Esityksiä, aloitteita, asioita ja

Lisätiedot

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka

Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka TAPAAMINEN Tehtävä Tutki liikuntapiirakkaa ja suunnittele itsellesi oma piirakka. Terveysliikunnan suositus Liikuntapiirakka Liikuntapiirakka: UKK-instituutti 34 TAPAAMINEN Oma liikuntapiirakkani 35 TAPAAMINEN

Lisätiedot

Lasten ja nuorten Kaarina. Asiakasnäkökulmaa strategiavalmisteluun

Lasten ja nuorten Kaarina. Asiakasnäkökulmaa strategiavalmisteluun Lasten ja nuorten Kaarina Asiakasnäkökulmaa strategiavalmisteluun Alle kouluikäisten näkemykset Kaarinasta Alle kouluikäisten näkemyksiä kartoitettiin sekä oman että yksityisen päivähoidon osalta Kyselyyn

Lisätiedot

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ

SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ SASI-MAHNALA-LAITILA-METSÄKULMA OSAYLEISKAAVA SUUNNITTELUTYÖPAJAT KYLILLÄ vs. kaavasuunnittelija Mia Saloranta Hämeenkyrön kunta Mahnalan työpaja 28.6.2017 Jyväpirtillä Osallistujat: 27 hlöä, joista 11

Lisätiedot

Liikuntakysely. 1. Sukupuoli. 2. Kotikunta. 3. Syntymävuosi. 4. Koulutustaso. Vastaajien määrä: 288. Vastaajien määrä: 288

Liikuntakysely. 1. Sukupuoli. 2. Kotikunta. 3. Syntymävuosi. 4. Koulutustaso. Vastaajien määrä: 288. Vastaajien määrä: 288 Liikuntakysely 1. Sukupuoli 2. Kotikunta 3. Syntymävuosi Keski-ikä 44,84 4. Koulutustaso 5. Työtilanne ja ammatti 6. Kuinka suuren osan päivittäisestä valveillaoloajasta vietät oman arviosi mukaan passiivisesti

Lisätiedot

Taustatiedot - Kaikki -

Taustatiedot - Kaikki - Lapin yleisten kirjastojen asiakastyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 01.12.2014 12:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Vastaajat 2014 52 52 47 Yhteensä 52 52 47 Vastausprosentti 100 Lopettaneet

Lisätiedot

Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015

Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015 Kartoituskoonti Rajakylä Pateniemi Herukka alueelta Syksy 2015 Millaista toimintaa toivoisit asuinalueellasi olevan: Lapsille: Pienten lasten liikuntakerhotoimintaa Kokkikoulua 1-6 lk:sille (nykyisessä

Lisätiedot

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä.

Kevä tkäusi 2015. Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. Kevä tkäusi 2015 Loviisan kaupungin liikuntaryhmät. Pieni kaupunki, suuria elämyksiä. 2015 Kevätkausi alkaa 5.1.2015 Tammikuun viides päivä polkaistaan käyntiin kaupungin ohjatut liikuntaryhmät. Tarjolla

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

Kainuun liikuntakysely

Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Kainuun liikuntakysely Liikuntakysely Kainuun koululaisille. Liikuntakyselyllä kartoitetaan lasten ja nuorten liikunnan harrastamista ja toiveita harrastamisen suhteen. Vastaajat

Lisätiedot

ENNAKKOMATERIAALI 2015

ENNAKKOMATERIAALI 2015 ENNAKKOMATERIAALI 2015 TERVETULOA KANSALLISEEN LIIKUNTAFOORUMIIN! Graafinen suunnittelu: Pirita Tolvanen HARRASTAMISEN HINTA Ei 6% Ei 5% 6 547 vastaajaa EOS 11% 56 vaikuttajaa Kyllä 94% Kyllä 86% Ovatko

Lisätiedot

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET

LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KESKUSTAN KEHITTÄMISSUUNNITELMA KYSELYN TULOKSET LIEVESTUOREEN KEHITTÄMISSUUNNITELMAKYSELY Kysely liittyy Laukaan kunnan ja Laukaan Kehitysyhtiö Oy:n keskustan kehittämissuunnitelman laatimiseen

Lisätiedot

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg

Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset Päivi Berg Miten se meitä liikuttaa? Suomalaisten liikunta- ja urheiluharrastukset 1981 2002 Päivi Berg Vuonna 2002 talvella vähintään kerran viikossa liikkui 87 %, kesällä 88 % väestöstä Nuorten kokonaan liikuntaa

Lisätiedot

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita:

28.10.2014. Työtehtävät ylimalkaisesti esitetty, pitävät sisällään melkoisen määrän töitä. Hoidettavia alueita: 28.10.2014 KENTÄNHOITAJA- URHEILULAITOKSENHOITAJAN TYÖTEHTÄVIÄ Talvi: -lumityöt urheilupuistossa ja muilla alueilla, hiekoitus, rappuset ym. -kenttien jäädytys, auraus ja muu kunnossapito (kopit, roskat)

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014.

Wiitaunionin liikuntakysely. Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakysely Wiitaunionin liikuntakysely toteutettiin loka-marraskuussa 2014. Wiitaunionin liikuntakyselyssä kartoitettiin Viitasaaren ja Pihtiputaan yli 16-vuotiaiden asukkaiden liikunta-aktiivisuuden

Lisätiedot

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012

Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 Liite 3.V. 2009 sovittujen toimenpiteiden toteutuminen 10/2012 TEEMA: KYLÄTALO Idea: Kylätaloselvitys tehdään yhteinen kylätaloselvitys muiden lakkautettujen koulujen kiinteistöistä ja niiden käytöstä

Lisätiedot

Uudistuva kylä kaupungissa

Uudistuva kylä kaupungissa Uudistuva kylä kaupungissa Uudistuva kylä kaupungissa hankkeessa etsitään uusia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen käyttäjälähtöisesti ja perinteisiä sektorirajoja rohkeasti ylittäen. Pilottialueina

Lisätiedot

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen

Maastoon matalalla kynnyksellä. Tiiina Riikonen Maastoon matalalla kynnyksellä Tiiina Riikonen PyöräPolku hanke 2014-2015 Hanke keskittyi maastopyöräilyyn luontoympäristössä. Maastopyöräily on monipuolinen laji. Kuntoliikuntana, ulkoiluna, retkeilynä

Lisätiedot

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät

PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät Lasten Parlamentti Tesoma-kävely 13.11.2012 PAIKAT, REITIT, RAKENNUKSET tärkeät, mukavat, kauniit, turvalliset epämielusat, rumat, pelottavat kehitettävät MITÄ MUUTTAISIT, MITÄ UUTTA? paikkoja, reittejä,

Lisätiedot

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä?

4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 17.01.2011 1) Seuran nimi? 2) Laji ja suorituspaikat? 3) Harjoitusolosuhteet ja mahdollisuudet? 4) Seuraatteko aktiivisesti Oulun kaupungin liikuntaviraston päätöksiä? 5) Minkälaisia toiveita seurallanne

Lisätiedot

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely

Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely Liite 1 Keuruun nuorisopalveluiden käyttäjäkysely 1. Sukupuoli: Vastaajien määrä: 98 2. Syntymävuosi: Vastaajien määrä: 93 Minimiarvo Maksimiarvo Mediaani Syntymävuosi: 1947 2002 1975 3. Oletko itse ollut

Lisätiedot

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina

Tähän otsikkoa. Abra cadab rakad. Uimahallit koko kansan liikuttajina Tähän otsikkoa Abra cadab rakad Uimahallit koko kansan liikuttajina Uimahallibarometri 2008 ja Uimahallien asiakasbarometri 2010 barometrien keskeiset tulokset Ilpo Johansson tekninen asiantuntija Suomen

Lisätiedot

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku

Seuraseminaari OKM:n seuratuen 2018 haku Seuraseminaari 28.10.2017 OKM:n seuratuen 2018 haku Hakuaika: alkaa 13.11.2017 ja päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi (tarkista täytyykö lähettää vielä sen jälkeen

Lisätiedot

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina

EROKUMPPANIT. Nalleperhe Karhulan tarina EROKUMPPANIT Nalleperhe Karhulan tarina Avuksi vanhempien eron käsittelyyn lapsen kanssa Ulla Sauvola 1 ALKUSANAT Tämä kirja on tarkoitettu avuksi silloin, kun vanhemmat eroavat ja asiasta halutaan keskustella

Lisätiedot

OKM:n seuratuen haku

OKM:n seuratuen haku Seuratuen 2018 haku Haku päättyy 15.12.2017 klo 16.15. Hakemus täytetään sähköisesti www.seuraverkko.fi Seuralla pitää olla päätös hakemiselle Kysy liiton toimistolta lisätietoja, vinkkejä ja apua Lähetä

Lisätiedot

TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011

TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011 TERVETULOA UNISPORTIIN! Info liikuntatuutoreille, kevät 2011 HY:N JA AALLON YHTEISET LIIKUNTAPALVELUT SYKSYSTÄ 2011 kuudella kampuksella 355 päivää vuodessa 7 päivää viikossa aamusta iltaan yli 250 ohjattua

Lisätiedot

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU

ARVONPELLON LEIKKIPUISTO HILJANPOLKU ANTTILAN LÄHILIIKUNTAPAIKKA, ANSARITIE Anttilan uudella lähiliikunta-alueella on tekemistä kaikenikäisille, vauvasta vaariin. Avarassa leikkipuistossa on vauva-, lauta- ja ryhmäkeinu, kiipeilyverkko ja

Lisätiedot

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA

MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA MINIPILOTTI HANKE KAVERI LIIKUTTAA Vuorentaan koulun vanhempainyhdistys toteutti yhteistyössä Vuorentaan koulun, Lasten Liikunnan Tuen sekä liikunta-alan toimijoiden kanssa Kaveri liikuttaa hankkeen. Hämeenlinnan

Lisätiedot

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA

VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA VAPAA-AIKATOIMEN ASIAKASKYSELY PALVELUIDEN TAVOITETTAVUUDESTA JA LAADUSTA KYSELYN TUNNUSLUKUJA: - Kyselyyn vastasi 87 luumäkeläistä, joista naisia 79% ja miehiä 21% - Vastaajista työikäisiä oli 60%, eläkeläisiä

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle

MINÄ MUUTAN. Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle MINÄ MUUTAN Muuttovalmennusopas vammaiselle muuttajalle Kirsi Timonen, projektityöntekijä Vammaispalvelujen valtakunnallinen kehittämishanke 2010-2012 MINÄ MUUTAN Olet suuren muutoksen edessä. Uuteen kotiin

Lisätiedot

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO

LIIKUNTAPALVELUIDEN HINNASTO KENTÄT Urpolan lämmitettävä tekonurmi, talvikausi TALVIKAUSI (lämmitettävä aika) Harjoitukset, Ottelut, kilpailut, Mikkeliläiset rekisteröidyt urheiluseurat Aikuiset 20,00 30,00 A-juniorit ja nuoremmat

Lisätiedot

Palautekysely

Palautekysely Mäntsälän Voimistelijat/Aikuisten liikunta Palautekysely 2013-2014 1. Vastaajien taustatiedot Kuinka vanha olet? 10 8 6 4 2 47% 3 14% alle 19 v 19-25 v 26-45 v 45-60 v yli 61 v Kaikki (KA:3.639, Hajonta:0.918)

Lisätiedot

Kahden yhteiskuntatiedon (YH1) kurssin opiskelijoiden näkemyksiä Kajaanista asuin- ja opiskelukuntana

Kahden yhteiskuntatiedon (YH1) kurssin opiskelijoiden näkemyksiä Kajaanista asuin- ja opiskelukuntana Kahden yhteiskuntatiedon (YH1) kurssin opiskelijoiden näkemyksiä Kajaanista asuin- ja opiskelukuntana YH1.3: Opiskelijat pääsääntöisesti syksyllä 2013 lukion aloittaneita nuoria, 16-17-vuotiaita 1. Millainen

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Lähivoimalahanke. Asukaskysely raportti

Lähivoimalahanke. Asukaskysely raportti Lähivoimalahanke Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-hanke järjesti syksyllä 2013 asukaskyselyn Kaukajärven asuinalueella (Kaukajärvi-Annala). Sähköinen

Lisätiedot

USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä

USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä USKO = liikunta tekee terveeksi ja jokainen kansalainen on huolehdittava itsestään ettei koituu haitaksi yhteiskunnalle. terve sielu terveessä ruumissa TOIVO = maan paras liikuntapalvelu vuonna 2015. RAKKAUS

Lisätiedot

Minun Ilmajokeni. Oona Uusimäki Ahonkylän koulu 3a.

Minun Ilmajokeni. Oona Uusimäki Ahonkylän koulu 3a. Asun Ahonkylässä ja täällä on kiva asua. Minä menen joka kesä parhaankaverini Viivin kanssa Kalajaisiin leirille, siellä on tosi kivaa. Menen myös kavereideni uimaan konnanmontulle. Talvella käyn luistelemassa

Lisätiedot

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata?

Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? Mikäli haluatte alueelle lisärakentamista, minne uusi rakentaminen tulee suunnata? TASAISESTI KOKO SUUNNITTELUALUEELLE NYKYISEEN ASUTUKSEEN TUKEUTUEN JA MAISEMAAN SOVELTUEN KYLÄKESKUSTAA PAINOTTAEN, MUUALLE

Lisätiedot

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA

VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA VESIPEUHULA TENAVAUINTI NAPEROUINTI TAMPEREELLA TERVETULOA MUKAAN POLSKIMAAN! LEIKKI-IKÄISEN LAPSEN UINTI Matkalla uimataitoon on monta eri vaihetta opittavana. Leikki-ikäisillä eli noin 3 5 vuotiailla

Lisätiedot

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON

ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON ÄLÄ VASTAA TÄHÄN VERSIOON Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskysely 2017 Hei, vuosi sitten lähetin kouluusi kyselyn, mitä sinä ja muut oppilaat haluaisitte harrastaa koulussa iltapäivisin. Kyselyyn

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus

Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti 2.5.2013 Mikko Kesä Minna Joutsen Ari Kurlin Innolink Research Oy TUTKIMUKSESTA YLEENSÄ Tämä on

Lisätiedot

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä

Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Millainen FC Kangasala olisi jalkapalloseurana parhaimmillaan / unelmana vuoden 2017 lopulla Keskittyminen junioritoimintaan vaihtoehtoisena brändinä Imago kunnossa: pelaajat haluavat pelata seurassa,

Lisätiedot

Liikunta ja osallisuus -hanke, Seinäjoen työpaja I, 4.12.2015

Liikunta ja osallisuus -hanke, Seinäjoen työpaja I, 4.12.2015 1 Liikunta ja osallisuus -hanke, Seinäjoen työpaja I, 4.12.2015 Tehtävä 1: Miten Seinäjoen liikunta- ja vapaa-ajan toimijoiden verkostoitumista ja yhteistyötä voitaisiin edistää? Mitä haluaisitte tehdä

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU 1 Ohjausryhmän hyväksymä päivitys 11.12.2014 1. TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ LIIKUNTA Kouluikäisten liikunnan lisääminen Suositus: Koululaiset kulkevat koulumatkat pyörällä tai kävellen Sivistyslautakunta antaa

Lisätiedot

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %)

aikuiset 2,00 alle 18 v. ja opiskelijat 1,00 alle 4 v. ilmaiseksi ei kausikortteja, hinnat sisältävät alv:n (10 %) Kansalaistoiminnan ltk 8.6.2010, liite 24/2010 Kansalaistoiminnan lautakunta 18.1.2011 9 Kansalaistoiminnan lautakunta 3.6.2014 36 Kansalaistoiminnan lautakunta 4.11.2014 77 1 HYVINVOINNIN EDISTÄMISPALVELUT

Lisätiedot

Puisto kuuluu kaikille

Puisto kuuluu kaikille 4 Neljäs oppitunti Rekvisiitta: Leikkiraha, Helsingin kaupungin yhteiset rahat -laatikko (kopiopohja 4) Valokuvia/digikuvia puistosta: penkki, roska-astia, keinu, isoin leikkiväline, puu, lamppu, vesi-aihe

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut (liikunta, kulttuuri, kansalaisopisto, kylä- ja lähiötoiminta, järjestöjen avustukset)

Hyvinvointipalvelut (liikunta, kulttuuri, kansalaisopisto, kylä- ja lähiötoiminta, järjestöjen avustukset) Maaningan kuntalaisillat Keskusta 12.3.2012 Hyvinvointipalvelut (liikunta, kulttuuri, kansalaisopisto, kylä- ja lähiötoiminta, järjestöjen avustukset) Mikä huolettaa eniten, jos Maaninka ja Kuopio liittyvät

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille- Ilves, ringette Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves, ringette 1. Joukkue, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Ringettekoulu Fjuniorit Ejuniorit Djuniorit Cnuoret Bnuoret 2. Vastaaja

Lisätiedot

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki

SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI. Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki SOSIAALISESTI MONIMUOTOINEN KAUPUNKI Liisa Häikiö & Liina Sointu Yhteiskuntatieteiden tiedekunta Tampereen yliopisto Ketterä kaupunki AAMUSTA ILTAAN ON KIINNI. JA YÖTKIN JOSKUS Se menikin sitten sillain,

Lisätiedot

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi!

Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! ASUKASKYSELY 2016 2 Hyvä kauniaislainen! Tällä kyselyllä haluamme selvittää mielipiteesi kaupungin palveluista. Kiitämme Sinua arvokkaasta tutkimusavustasi! 1. MITEN TÄRKEINÄ PIDÄT ALLA MAINITTUJA HYVINVOINTIIN

Lisätiedot

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009

Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Joukkoliikenteen asiakastyytyväisyystutkimus, mittausjakso 1:2009 Sisällysluettelo Sivu Tulosten yhteenveto 1 Kohde 1: linjat 6, 61, 9, 90 2 Kohteen tulos diagrammina 3 Kohde 2: linja 8 4 Kohteen tulos

Lisätiedot

Helsinki liikuntakaupunki

Helsinki liikuntakaupunki Helsinki liikuntakaupunki Helsingin liikuntapalvelut Helsingin lukuisat liikuntapalvelut tarjoavat rajattomat mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ympäri vuoden sekä sisällä että ulkona. Helsinkiläiset ovat

Lisätiedot

Tutkittua tietoa. Aikuiset haluavat uiden terveyttä

Tutkittua tietoa. Aikuiset haluavat uiden terveyttä Tutkittua tietoa Aikuiset haluavat uiden terveyttä Tutkittua tietoa vaikutuksia Urheilulaji Mitattavat terveysmuuttujat Aineen-vaihdunta Sydämen ja Kestävyys- Lihasvoima ja Motoriset Tasapaino Luuston

Lisätiedot

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia

Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Muhoksen Kirkonkylän koulu ja Honkalan koulu Koulujen yhdistyminen - lasten ajatuksia Vanhemmat 7 13-vuotiaiden lasten osallisuuden edistäjinä Kyselyn toteuttaminen Kysely tehtiin yhteistyössä rehtoreiden

Lisätiedot

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä

ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA. REILA-hanke Rovaniemellä ULKOILUREITEISTÄ, NIIDEN KÄYTÖSTÄ JA JOKAMIEHENOIKEUKSISTA REILA-hanke Rovaniemellä 12.5.2016 SUOMEN LATU Ulkoilun keskusjärjestö 80 000 jäsentä 200 jäsenyhdistyksessä Tavoitteena liikuttaa Suomessa asuvia

Lisätiedot

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus

1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus PERTUNMAAN KUNTA 1 johdanto...3 2 pertunmaan kunta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Tehtävänkuvaus ja toiminta-ajatus

Lisätiedot

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä

8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä 8. luokkalaisten ajatuksia talviliikuntapäivästä Tunnelmia Kupittaan luistelumadolta ja keilauksesta Tulin madolle vähän ennen klo 9. Odotimme, että muut laittoivat luistimensa ja tekivät tilaa. Kun pääsimme

Lisätiedot

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti

Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana / Konsernihallinto / Sirpa Kynäslahti Kaupunki hyvinvoinnin mahdollistajana 12.1.2016/ Konsernihallinto / Sirpa Kuntalain mukaan kunnan tulee pyrkiä edistämään asukkaidensa hyvinvointia Hyvinvoinnin edistäminen kuuluu kaikille kaupungin hallinnonaloille

Lisätiedot