TAPIOLAN KOULUN HUOLTAJIEN KUULEMISTILAISUUS Valtuustosali klo 18 -

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "16.10.2013. TAPIOLAN KOULUN HUOLTAJIEN KUULEMISTILAISUUS 8.10.2013 Valtuustosali klo 18 -"

Transkriptio

1 MUISTIO 1 (5) TAPIOLAN KOULUN HUOLTAJIEN KUULEMISTILAISUUS Valtuustosali klo 18 - Avaus: Kaisu Toivonen, opetustoimen johtaja Tilakeskuksen puheenvuorot: Tiina Andersson, tilapalvelupäällikkö, Carl Slätis, toimitusjohtaja, Tilakeskus, Tapiolan koulun opetuksen järjestäminen keväästä 2014 alkaen: Juha Nurmi, kehittämispäällikkö, Suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö Mukana myös: Sanna Lauslahti, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtaja Lisäksi oli myös poliitikkoja mukana: Tiina Elo, tila- ja asuntojaoston pj. Inka Hopsu, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunnan varapj. Minna Eväsoja, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunta, jäsen Elli Perklen, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunta, jäsen Aaro Turunen, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunta, varajäsen Mari Nevalainen, tila- ja asuntojaoston varajäsen Mika Pirttivaara, Opetus - ja varhaiskasvatuslautakunta, varajäsen Myös Juha Hovinen, vs. suunnittelupäällikkö, sivistystoimi, tilat ja alueet Heikki Pihkala, Tapiolan koulun rehtori Matti Kauppinen, Tapiolan koulun johtokunnan pj. PUHEENVUOROT: Kaisu Toivonen: lautakunta päättää asiasta liittyy myös Mainingin koulun väistöasiaan. Läsnä olevien luottamus- ja virkamiesten esittely Tiina Andersson vaihtoehdoista: Ensimmäinen vaihtoehto: Miestentiellä, Cramo-siirtokelpoiset parakit sopimus 10 kk:ksi. Erikoisluokat ja ruokailu päärakennuksessa. Toinen vaihtoehto: Rehtorintie 11 vapautuu vuoden vaihteessa. Tilaa 500 oppilaalle. (nyt tiloissa Espoonlahden lukio ja Viherlaakson oppilaita) ESPOON KAUPUNKI YKSIKKÖ OSOITE ESPOON KAUPUNKI ESBO STAD ENHET ADRESS ESBO STAD

2 2 (5) Kolmas vaihtoehto: Yläkoulun sijoittaminen toimistotaloon sisältäisi monia ongelmia ja mittavia muutostöitä. Tiina Andersson: Yleisimmät haasteet yläkoulun sijoittamisesta toimistotaloon: TILAT: Ilmanvaihdon riittävyys, runkorakenteen muokattavuus, toiminnalisuus ja turvallisuus, muutostyöt. YMPÄRISTÖ JA TOIMINTAA TUKEVAT MUUTOKSET: pihat ja sijainti, liikuntasalit, urheilupuistot, ruuan valmistelun ja ruokailun järjestäminen. LAKI: palo- ja pelastusjutut yms. SELVITETTY: toistakymmentä kohdetta. Carl Slätis: Opintie 1 - peruskorjaukseen tilanne. Suunnittelu kestänyt 3 vuotta. Lupaprosessit ym. kuviot menossa. Rakennuslupa jätetty. Varsinainen rakentaminen niin että opetus käynnistyy syksyllä Oppilaita jatkossa 800. Juha Nurmi: taustaa: Ltk:n päätös Parakit ja jatkon uudelleen valmistelu. ltk:n päätös Tutkitaan lisää. Hankitaan käyttökokemuksia parakeista ja annetaan tilakeskukselle aikaa vaihtoehtojen selvittämiseen. Mitä laki sanoo opetuksen järjestämispaikasta. Perusopetuslaki 6. Väistötilojen vaatimuksia: Tilojen pitää mahdollistaa opetussuunnitelman mukainen ja laadukas opetus kaikissa oppiaineissa. OTJ tekee esityksen lautakunnalle huomioiden lausunnot. Juha Nurmi kertoi toteutuneista väistötilaratkaisuista, esim. Kuitinmäki, Espoonlahden koulu, Mainingin, Karakallion koulu, Vindängens skola ym. Väistötilaratkaisujen periaatteista: luokka-asteita ei pilkota, koulua pilkotaan mahdollisimman vähän, pyritään löytämään tilat läheltä tai ainakin hyvien kulkuyhteyksien päästä. Tapiolan, Matinkylä-Olarin tai Leppävaaran alueilla ei Espoossa ole sellaista tilaa, johon mahtuisi edes yksi luokka-aste. Vaihtoehto 1: Miestentiellä hyödyntäen parakkeja ja entisen poliisiopiston erikoisluokkatiloja. Kesällä 2015 vapautuu EIS:n tilat Pohjois-Tapiolassa. Tässä tapauksessa ainakin 7 luokat (mahdollisesti myös 8.lk) EIS:iin. Vaihtoehto 2: Keväästä 2014 Rehtorintielle Espoonlahteen. Oppilaat voisivat valita matkakortin tai tilauskuljetuksen Tapiolan keskustasta. International Schooliin 7-luokat v kesällä. Vaihtoehto 3: Parakit siirrettäisiin jonkun Tapiolan alueen muun yläkoulun pihaan ja erikoisluokat ko. koulusta -> ei onnistu ilman vuorolukua. Tällaista koulua ei löydy, koska Tapiolan koulu on niin iso.

3 3 (5) Hakeminen toiseen kouluun: Muuhun kouluun voi hakea, jos on tilaa. Musiikkiluokan oppilaat voisivat hakea toiseen musapainotteiseen kouluun. KESKUSTELU: Kommentteja ja vastauksia: Poimiiko bussi matkan varrelta? Nopein reitti ehkä paras, mahdollisimman lyhyt koulupäivä Matka-aika pitenisi, ei kuitenkaan lukkoon lyöty. Osa varmaan käyttäisi matkakorttia. Miten kuljetus järjestetään? Oppilaan koulupäivän mukaan, useita busseja? Kulttuuriaukiolta? Selvitetään. Kielivalinnat sitovat tiettyyn kouluun. Espoo International Schoolin vaihto? Vastaus: Kielikoe, oma sisäänotto Kysymys: Onko selvitetty erikoisluokkaparakkeja? Vastaus: on selvitetty vuokrausfirmoilta, ovat tilaustyötä, tarvitsee paikan, aikakysymys, tarvitsee paljon rahaa Kysymys: Löytyisikö erikoisluokkatiloja Suur-Tapiolan alueelta? Vastaus: Alueen muut koulut ovat täynnä, niissä ei ole vaihtoehtoja. Kysymyksiä muista tiloista Onko selvitetty Aalto-yliopiston tiloja ym. (Slätis: on selvitetty, liian pienet ja pimeät tilat ei sovellu) Kysymys: Miksi ei voi opettaa pimeässä tilassa. Vastauksia: Laki, että työntekijällä oltava luonnonvaloa riittävästi, toimistohuoneet reunoilla, rakennusvalvonnan mukaan eivät sovellu kuin väliaikaiseen käyttöön, LV + tilat epäsopivat, ei tarpeeksi piha-aluetta, ei kunnollisia kuntotutkimuksia, ei löydy koko koululle opetustiloja. Kysymys: Onko Rehtorintiellä erikoisluokat? Vastaus: Lähellä olevissa kouluissa on kapasiteettia, kun tiedetään ketkä tulevat tehdään jatkosuunnitelmia Kysymys: 1. vaihtoehto, 8 - ja 9 - luokat jatkavat Miestentiellä. Voiko parakit olla yli 10 kk? Vastaus: Kyllä voi, tontin suhteen parakit voi olla kaksi vuotta lisää Kysymys: Matkalla ei mitään väliä, pienikin altistuminen on riski. 1. vaihtoehto on huolestuttava, sitä ei pitäisi olla koska tilojen terveellisyys on tärkeintä. Onko turvallista jäädä? Vastaus: Sisäilmatutkimuksissa ei ole löytynyt syytä oireiluun. Vastauksia: Mirja Salkinoja-Salonen tyrmännyt tutkimuksen; Rakenteita ei ole avattu - konsultit ovat tyrmänneet tutkimukset Kommentteja: Parakit helpottaneet, erikoisluokissa työskentelevät saavat oireita Meillä on huoli terveydestä, moni oireilee Musiikki huolettaa eniten Halutaan lisää parakkeja Miestentien läheisyyteen. Erikoisluokat näihin parakkeihin. Monien mielestä matka Espoonlahteen on liian pitkä ja rasittava. Toisille se ei ole paha, jos vain saadaan terveet tilat.

4 4 (5) hieno vaihtoehto, että on annettu Rehtorintie. Terveet tilat ovat tärkeimmät. kuljetus (kokemusta ennestään) toiminut moitteetta. Ei ole ollut ongelmia viimeisen vuoden aikana muutos, jossa oireilu otetaan vakavasti. Herkimmät voivat osoittaa epäterveellisyyden. Espoonlahti on hyvä, koska se on terveellinen. terve tila hyvä ratkaisu Kysymys: Millaista on parakkien sisäilma? Vastaus: tehty mikrobitutkimukset, tilakohtaiset IV-koneet, olosuhteet alkeellisemmat terveys on tärkein. Välituntien poisotto/kaksoistunnit järjetön vaihtoehto. Espoonlahteen ei pääse pyörällä. huolestuttaa koulun puolesta. Ristiriita terveyden ja matkan välillä. Väistöaika on pitkä. pääseekö lapset koskaan pois Espoonlahdesta? tuntuu pahalta opettajien puolesta. Vanhempien uhkailu koulun vaihdosta. Tapiolan koulu on hieno koulu. tilat Tapiolasta saatava myös erikoisluokille. Rahaa laitettava. Lapset eivät voi olla väistössä kuutta vuotta. opetuksen järjestäminen 1.1. alkaen parakkiopetusta pitää lisätä Millaisia summia? Laskelmia, onko niitä? Vastaus: Kustannusvertailut esitetään lautakunnalle. terveydelle ei voi laittaa hintalappua. Sairaissa tiloissa ei voi/saa olla ede yleisissä tiloissa. mieluiten koulun kaikki tilat parakkeihin, jotta voi olla Tapiolassa parakeille olisi vastaanottajia v Vastaus näihin: parakeille on selvitetty tiloja ja paikkoja hyvä idea lisätä parakkeja kuinka paljon koulupäivä oikeasti lyhenee kaksoistunneilla terveys s.s. matkat, terveysriski aiheuttaa nopeita toimenpiteitä omat lapset tykkäävät parakeista (kysynyt omalta pojalta ja hänen kavereiltaan) erikoistilat pitäisi järjestää lähialueelta lapsi oireillut tiloissa. Ei saisi olla lainkaan tiloissa, joissa oireillaan. ei saa sluibailla halvimmalla ja helpoimmalla tavalla Kysymys: Miten opettajat liikkuvat, jos luokat ovat hajallaan? Vastaus: henkilökunta antaa oman lausunnon -kaupungin kannattaisi investoida siihen, että on pysyvä parakkivaihtoehto opetukseen paremmin sopivia parakkeja missä tahansa paikassa. Vastaus kommenttiin: esim. Lintumetsä paremmissa tiloissa (parakit 9 kk). Tapiolasta ei ole löytynyt sopivaa paikkaa onko vanhempien tehtävä miettiä kustannuksia? Terveisiin tiloihin on päästävä. Ei voi ajatella rahan kautta.

5 5 (5) Rahaa ja terveyttä ei voi verrata. Vastaus kommenttiin: Espoossa paljon remontoitavia ja peruskorjattavia kouluja/elinkaarimalli, suunniteltu ja hallittu väistö ei ole toteutunut Tapiolan koulun kohdalla, parakkivaihtoehto - ruokailun järjestäminen parakkia kannatetaan (5 lapsen äiti). Tervettä lasta ei voi laittaa sijaiskärsijäksi, jos jotkut oireilee Facbookissa tilakeskustelu Kysymys: Miten nopealla aikataululla Poliisiopiston ovet saadaan suljettua? Mitkä ovat vaihtoehdot? Vastaus Kaisu T.: 1. vaihtoehto vain siinä tapauksessa, että erikoisluokat saadaan parakkeihin, terveelliset tilat tärkeintä Aalto-yliopisto mukaan + yritykset tilasuunnitteluun kukaan Tapiolan kouluun hakeva ei hae Espoonlahteen. Parakit Silkkiniitylle/Leimuniitylle huolettaa se että altistetaan yksikön ikäluokka vaikka lapset ei vielä oireile, altistus on jo tapahtunut pitää löytyä pysyvä ratkaisu. Huoli opettajien jaksamisesta ja opetuksen laadusta saatava nopea ratkaisu. Huonot tilat suljettava nopeasti uudet parakit kestävät liian kauan Kaisu T:n koonti: Entinen poliisiopisto ilmeisesti halutaan kiinni. Joko kokonaan parakkeihin (minne ruokailu menisi) tai Espoonlahteen.

25.9.2013. Tiedotus- ja kuulemistilaisuus Viherlaakson koulun ja lukion väistösuunnitelmista

25.9.2013. Tiedotus- ja kuulemistilaisuus Viherlaakson koulun ja lukion väistösuunnitelmista MUISTIO 1 (8) 25.9.2013 Tiedotus- ja kuulemistilaisuus Viherlaakson koulun ja lukion väistösuunnitelmista Aika: 19.9.2013 klo 18 20 Paikka: Espoon valtuustosali, Espoonkatu 5, Espoon keskus Sihteerit:

Lisätiedot

Runosmäen koulua, Kärsämäen koulua ja Turun Lyseon lukiota koskeva palaute

Runosmäen koulua, Kärsämäen koulua ja Turun Lyseon lukiota koskeva palaute Runosmäen koulua, Kärsämäen koulua ja Turun Lyseon lukiota koskeva palaute - Miten Pallivahan kouluun mahdutetaan tuplamäärä oppilaita Runosmäen koulun väistöoperaation ajaksi? - Olen kahden lapsen yh-äiti,

Lisätiedot

Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet

Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta 26.2.2014 Svenska rum -lautakunta 27.2.2014 Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto 24.3.2014 Espoon kaupungin päiväkotien sekä koulujen ja lukioiden väistötilaperiaatteet

Lisätiedot

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea Yleinen palaute - Tuntuu aivan käsittämättömältä että taas leikataan lapsista! Tulevaisuuden toivot heittopusseina! Lapset joutuvat mahdollisesti hoitoon kauemmas joten hoitopäivät pitenee eikä omalta

Lisätiedot

2) Perustuuko säästöt pelkästään perusparannus ja laajennussuunnitemaan?

2) Perustuuko säästöt pelkästään perusparannus ja laajennussuunnitemaan? Tiedotus ja keskustelutilaisuus 28.8.2013/ Hämeenkylän koulu Ohessa on Hämeenkylän koululla 28.8. esitetyt kysymykset sekä niihin annetut vastaukset. HUOM! Vastauksia on tarkennettu ja täydennetty tilaisuuden

Lisätiedot

Parkanon Keskustan koulun Vanhempainyhdistys ry www.mllparkano.com/vykk.htm

Parkanon Keskustan koulun Vanhempainyhdistys ry www.mllparkano.com/vykk.htm Parkanon Keskustan koulun Vanhempainyhdistys ry www.mllparkano.com/vykk.htm Parkanon kaupungin: Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtaja Sivistysjohtaja Tekninen johtaja Keskustan koulun rehtori 1. Parkanon

Lisätiedot

Vähä-Heikkilän koulua ja päiväkotia sekä Rätiälänkadun ja Jagellonicankadun päiväkoteja koskeva palaute

Vähä-Heikkilän koulua ja päiväkotia sekä Rätiälänkadun ja Jagellonicankadun päiväkoteja koskeva palaute Vähä-Heikkilän koulua ja päiväkotia sekä Rätiälänkadun ja Jagellonicankadun päiväkoteja koskeva palaute - Todella lyhytnäköinen selvitys! En todellakaan usko tämän säästävän ja pikemminkin tämä vain siirtää

Lisätiedot

Ohessa on Lumossa 5.9. esitetyt kysymykset sekä niihin annetut vastaukset. HUOM! Vastauksia on tarkennettu ja täydennetty tilaisuuden jälkeen.

Ohessa on Lumossa 5.9. esitetyt kysymykset sekä niihin annetut vastaukset. HUOM! Vastauksia on tarkennettu ja täydennetty tilaisuuden jälkeen. Tiedotus ja keskustelutilaisuus 5.9.2013/ Lumo Ohessa on Lumossa 5.9. esitetyt kysymykset sekä niihin annetut vastaukset. HUOM! Vastauksia on tarkennettu ja täydennetty tilaisuuden jälkeen. 1) Jo viime

Lisätiedot

MUISTIO Kyläilta Äijälän koululla 10.12.2013 kello 18 20.20

MUISTIO Kyläilta Äijälän koululla 10.12.2013 kello 18 20.20 1 MUISTIO Kyläilta Äijälän koululla 10.12.2013 kello 18 20.20 Läsnä oli noin 60 henkilöä kyläläisiä ja kunnan edustajia mm. Koulutoimenjohtaja Juha Tolonen Kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja

Lisätiedot

Opiskelupaikka olisi terveellinen, niin että ei olisi esimerkiksi hometta tai muit haitallisia aineita.

Opiskelupaikka olisi terveellinen, niin että ei olisi esimerkiksi hometta tai muit haitallisia aineita. Fyysinen oppimisympäristö Homeeton koulu ja lähellä kotia. Kaikki kohdat periaatteessa tärkeitä, mutta jäi mietityttämään mitä tällä kyselyllä haetaan. Pieni koulu on parempi. Hyvä fyysinen oppimisympäristö

Lisätiedot

Monisyisestä ongelmasta joustaviin ratkaisuihin KYSELY KOULUJEN TYÖNTEKIJÖILLE. Homepakolaiset ry homepakolaiset(at)homepakolaiset.

Monisyisestä ongelmasta joustaviin ratkaisuihin KYSELY KOULUJEN TYÖNTEKIJÖILLE. Homepakolaiset ry homepakolaiset(at)homepakolaiset. KYSELY KOULUJEN TYÖNTEKIJÖILLE Monisyisestä ongelmasta joustaviin ratkaisuihin Ratkaisuja Sisäilmasairaille! projektissa toteutettiin kysely koulujen työntekijöille. Kyselyssä haettiin tietoa kouluissa

Lisätiedot

Kysely oppilaiden vanhemmille RTF Report - luotu 04.03.2014 13:25 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Kysely oppilaiden vanhemmille RTF Report - luotu 04.03.2014 13:25 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Kysely oppilaiden vanhemmille RTF Report - luotu 04.03.2014 13:25 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Haapalan koulu 11 11 9 Kuhaniemen koulu 21 21 15 Kuusan koulu 20 20 14 Savion koulu 22 22 15 Tarvaalan

Lisätiedot

Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Jämsän kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 Kaupunginhallitus Aika 09.02.2015 klo 17:00-19:10 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Läsnäolleet Rantanen Piritta puheenjohtaja Kyrö Mika I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 1 Hämeenlinna - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan kasvua tukevia palveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kasvua

Lisätiedot

7.2.2014. Illan juontaja Jukka Laukkanen toivotti runsaslukuisen osallistujajoukon tervetulleeksi asukastilaisuuteen.

7.2.2014. Illan juontaja Jukka Laukkanen toivotti runsaslukuisen osallistujajoukon tervetulleeksi asukastilaisuuteen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Muistio 7.2.2014 Monipalvelupisteiden valmistelu, Säynätsalon asukastilaisuus Aika: 5.2.2014 klo 18 20 Paikka: Säynätsalon kunnantalo Osallistujat: noin 120 asukasta ja 15 monipalvelupisteiden

Lisätiedot

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012

Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Limingan keskustelutilaisuuspäivän raportti 2012 Arviointiteemana Nuorisolain 8 toteutuminen eli nuorten kuuleminen sekä mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä- ja politiikkaa

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Muistio Dnro 20.2.2014

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Muistio Dnro 20.2.2014 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Muistio Dnro Monipalvelupisteiden valmistelu, Tikkakosken asukastilaisuus Aika: 18.2.2014 klo 18 20 Paikka: Tikkakosken yläkoulu Osallistujat: noin 70 asukasta ja 15 monipalvelupisteiden

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011

Hämeenlinna. - Opetuspalvelut 2011 1 Hämeenlinna - Opetuspalvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan opetuspalveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan opetuspalveluita tulevaisuudessa?... 71

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUISTIO 1 (7)

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUISTIO 1 (7) JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUISTIO 1 (7) LASTEN PÄIVÄHOITOPALVELUIDEN ASIAKASRAATI Aika ti 4.12.2012 klo 18.00 20.00 Paikka Mannilan päiväkoti, Liinaharjankatu 4-6 Läsnä Aalto Sanni Lampinen Taru Lehtinen Elina

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41

Jyväskylän kaupunki, Kuntalaisfoorumi kirjastoverkosta 28.9.2010 klo 18 20 Pääkirjaston Minnansali, Vapaudenkatu 39-41 Jyväskylän kaupungin kirjastoverkosta 28.9. ja 5.10.2010 järjestämien kuntalaisfoorumien keskustelun ylöskirjaus. Kommentteja, kysymyksiä ja vastauksia ei ole kirjattu sanatarkasti. Jyväskylän kaupunki,

Lisätiedot

Valtuusto 19.05.2014 Sivu 1 / 47

Valtuusto 19.05.2014 Sivu 1 / 47 Espoon kaupunki Kokouskutsu Valtuusto 19.05.2014 Sivu 1 / 47 Kokoustiedot Aika 19.05.2014 maanantai klo 17:30 Paikka Valtuustotalo, Espoonkatu 5 Lisätietoja Esteilmoitukset: valtuustonsihteeri@espoo.fi

Lisätiedot

Selvitys Porvoon ruotsinkielisestä kouluverkosta

Selvitys Porvoon ruotsinkielisestä kouluverkosta Selvitys Porvoon ruotsinkielisestä kouluverkosta 9.10.2013 Sisältö Johdanto... 3 Nykyinen kouluverkko 4 Selvityksen lähtökohdat.. 5 Koulukiinteistöjen haasteet 5 Oppilasmäärä 6 Talous. 7 Koulukuljetus

Lisätiedot

KANGASALAN KUNTA 23.3.2011. Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute

KANGASALAN KUNTA 23.3.2011. Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute KANGASALAN KUNTA 23.3.2011 Palveluverkon kehittämissuunnitelma, kuntalaispalaute Kangasalan kunta pyysi kuntalaisilta palautetta liittyen palveluverkon kehittämissuunnitelmaan vuosille 2011 2030. Palautteita

Lisätiedot

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä

Op Kauhia kakku! pilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Kauhia kakku! Oppilaskunnan hyviä käytäntöjä Toimitus Tiina Karhuvirta Haastattelujen teko Emilia Valkonen Kommentoija Sinikka Mäntysalo-Lamppu Graafinen suunnittelu

Lisätiedot

Lautturinkadun päiväkotia koskeva palaute

Lautturinkadun päiväkotia koskeva palaute Lautturinkadun päiväkotia koskeva palaute - Hei! Haluaisin kertoa Lautturin päiväkodista. Lapseni on joutunut käymään muutosten ja muuttamisten takia viittä eri päiväkotia. Lautturi on ollut näistä kirkkaasti

Lisätiedot

Sivistyslautakunta nro 2/2011 8.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO

Sivistyslautakunta nro 2/2011 8.3.2011 SISÄLLYSLUETTELO nro 2/2011 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 17 SIVLTK 18 SIVLTK 19 SIVLTK 20 SIVLTK 21 Kokouksen järjestäytyminen Viranhaltijoiden päätösten laillisuusvalvonta Perusopetuksen oppilaan lähikoulun osoittamista koskevan

Lisätiedot

Iltakoulu 10.6.2014 klo 18.00 20.00; Nojanmaan koulu. Paikka: Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali

Iltakoulu 10.6.2014 klo 18.00 20.00; Nojanmaan koulu. Paikka: Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali Iltakoulu 10.6.2014 klo 18.00 20.00; Nojanmaan koulu Paikka: Savonlinnan kaupungintalon valtuustosali Kh:n puheenjohtaja Matti-Pekka Parkkinen avasi kokouksen. Nojanmaan koulun vanhempainyhdistys ja Nojanmaan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 175

Espoon kaupunki Pöytäkirja 175 23.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 175 varhaiskasvatuslautakunnan lausunto Tilakeskus-liikelaitoksen investointiesityksestä vuosille 2015-2019 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Hovinen, puh. 09 816

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen, sivistyslautakunnan ja teknisen toimialan ILTAKOULU 10.6.2014

Kaupunginhallituksen, sivistyslautakunnan ja teknisen toimialan ILTAKOULU 10.6.2014 Kaupunginhallituksen, sivistyslautakunnan ja teknisen toimialan ILTAKOULU 10.6.2014 materiaalin valmistelu: sivistystoimenjohtaja Markku Kankkunen opetuspäällikkö Tuija Kauppinen koulusuunnittelija Marja-Liisa

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011 1 Hämeenlinna - Varhaiskasvatus 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen palveluita?. 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan varhaiskasvatuspalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot