TALOUSARVIO 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TALOUSARVIO 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS"

Transkriptio

1 TALOUSARVIO 2016 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS

2 TA 2016 TOIMIELIN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS TOIMINTA-AJATUS: Kaupunginhallitus vastaa kaupungin taloudesta ja hallinnosta sekä koko kaupunkikonsernin ohjauksesta kuntalain mukaisesti. Kaupunginhallituksen tehtävänä on valvoa kunnan ja kuntalaisten etua. TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Kaupunginhallitus TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut TOIMINTAKATE RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT Korkotuotot Muut rahoitustuotot Muut rahoituskulut VUOSIKATE

3 TYTÄRYHTIÖIDEN TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUONNA 2016 Strategiset tavoitteet Vuoden 2016 tavoitteet Vuoden 2016 keskeiset tapahtumat (investoinnit, lainakannan muutokset ym.) Kiinteistö Oy Ulvilan Vuokrakodit ja Asuntoosakeyhtiöt Yhtiön taloudellinen asema vakaa Kysyntää vastaava vuokraasuntokanta Kilpailukykyinen vuokrataso Korkea vuokrausaste Hyväkuntoiset asunnot Noudatetaan laadittua talouden tasapainotusohjelmaa Toteutetaan erillisen suunnitelman mukaiset toimenpiteet vuokraasuntokannan vähentämiseksi. Tehostetaan vuokra-asuntojen markkinointia huomioiden seudun elinkeinoelämän tarpeet Vuokrataso asuntojen kuntoa vastaavalla tasolla Vuokrausasteen parantaminen, tavoitteena vuodelle %:n käyttöaste Peruskorjausohjelman päivittäminen Vuoden 2016 aikana toteutettavat vuosija peruskorjaukset katetaan kassavaroin. Vierasta pääomaa ei nosteta. Lainoja lyhennetään sopimusehtojen mukaisesti. Huoneistojen markkinointia tehostetaan. Haasteellisissa vuokrauskohteissa toimintaa ulkoistetaan. Ylläpitokorjausten laatutason uudelleen arviointi Peruskorjaukseen liittyvää strategiaa tullaan arvioimaan uudelleen. Ulvilan Lämpö Oy Toimintavarmuus Toimivat varajärjestelmät. Käyttöhäiriöiden varautumissuunnitelmat päivitetään vuosittain Ei mainittavaa Kilpailukykyinen energian hinta Ympäristönäkökohtien huomioiminen ja vastuu omasta hiilijalanjäljestä Toiminta-alueena Ulvilan kaupungin ydinalueet Asiakkaat: Ulvilan kaupunki, konserniyhtiöt, yritykset sekä kerrostalo- ja rivitalokohteet, jotka sijaitsevat runkoverkon läheisyydessä. Uusien asiakkaiden kartoitus / hankinta vuosittain, suunnitelma on laadittu vuodelle 2016 Oikea hinnoittelu, jossa

4 lähtökohtana on omakustannushinta. Tilikauden tulos positiivinen ja hyvä taseen rahoitusasema Ostoenergiasta 80 % tuotetaan kotimaisilla uusiutuvilla polttoaineilla. Ulvilan Isännöintipalvelu Oy Palveluiden tehostaminen Toiminnan sopeuttaminen muuttuvaan toimintaympäristöön Hallinnon rationalisointi. Vaikutusten arviointi Toiminnan sopeuttaminen muuttuvaan toimintaympäristöön Strategiset tavoitteet Kiinteistö Oy Kullaan Liiketalo Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Yhtiö on valmistunut v Yhtiö on peruskunnoltaan hyvä. Liiketilojen käyttöä tulisi tehostaa As Oy Kullaan Joenpolvi Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Vuoden 2016 tavoitteet (tulostavoite ja toiminnalliset tavoitteet) Yhtiön toiminta tulee jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Yhtiön lämmitysenergia tulee viereisestä kiinteistöstä, joka on aikoinaan toiminut Kullaan kunnantalona. Kiinteistö Oy Kullaan Liiketalon tulee irtautua ko. kiinteistöstä ja tilalle maalämpö. Asiaa selvitetään parasta aikaa, koska alue on pohjavesialuetta. Jos mahdollista rakentaa, yhtiö tekee päätökset kevään 2016 aikana maalämpöön siirtymiseksi. Yhtiön toiminta tulee Vuoden 2016 keskeiset tapahtumat (investoinnit, lainakannan muutokset ym.) Yhtiö on velaton. Maalämmön todellisia kustannuksia ei tiedetä ennen kuin on pyydetty tarjoukset. Arvio noin euroa.

5 Yhtiö on valmistunut v Lähivuosina yhtiön tulee varautua tehtäviin peruskorjauksiin (ennen peruskorjauksiin ryhtymistä kaupungin kannattaa miettiä sitä olisiko järkevämpää myydä koko osakekanta) Huoneistoissa on peruskorjauksen tarvetta. Asuntojen vuokraus tapahtuu Ulvilan Isännöintipalvelu Oy kautta. Käyttöaste tällä hetkellä 86,8 %. As Oy Kullaanmisu Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Yhtiö on valmistunut v Lähivuosina yhtiön tulee varautua tehtäviin peruskorjauksiin. Ennen peruskorjauksiin ryhtymistä kaupungin tulee harkita koko osakekannan myyntiä. Huoneistoissa on peruskorjauksen tarvetta. Asuntojen vuokraus tapahtuu Ulvilan Isännöintipalvelu Oy kautta. Käyttöaste tällä hetkellä 78,5 %. jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Yhtiön toiminta tulee jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Yhtiö on velaton. Yhtiön asunnot myydään omistusasunnoiksi sen jälkeen, kun yhtiö on vapautunut aravarajoituksista. Yhtiöllä on lainaa euroa, josta vuonna 2015 lyhennetään euroa ja vuonna 2016 lyhennetään euroa. Lainojen lyhennykset suoritetaan sovitun lyhennysohjelman mukaisesti. Yhtiön asunnot myydään omistusasunnoiksi sen jälkeen, kun yhtiö on vapautunut aravarajoituksista. TYTÄRYHTIÖIDEN TOIMINNALLISET TAVOITTEET VUOSINA Strategiset tavoitteet Kiinteistö Oy Ulvilan Vuokrakodit Yhtiön taloudellinen asema vakaa Suunnitelmavuosien 2017 ja 2018 tavoitteet Noudatetaan laadittua talouden Suunnitelmavuosien 2017 ja 2018 keskeiset tapahtumat (investoinnit, lainakannan muutokset ym.) Tärkein prioriteetti on saavuttaa korkea käyttöaste.

6 Kysyntää vastaava vuokraasuntokanta Kilpailukykyinen vuokrataso Korkea vuokrausaste Hyväkuntoiset asunnot Ulvilan Lämpö Oy Toimintavarmuus tasapainotusohjelmaa Toteutetaan erillisen suunnitelman mukaiset toimenpiteet vuokraasuntokannan vähentämiseksi. Tehostetaan vuokra-asuntojen markkinointia huomioiden seudun elinkeinoelämän tarpeet Vuokrataso asuntojen kuntoa vastaavalla tasolla Vuokrausasteen parantaminen, tavoitteena 90 %:n käyttöaste Peruskorjausohjelman päivittäminen Toimivat varajärjestelmät. Käyttöhäiriöiden varautumissuunnitelmat päivitetään vuosittain Vuoden aikana toteutettavat vuosi- ja peruskorjaukset on tarkoitus kattaa kassavaroin. Vierasta pääomaa ei nosteta. Lainoja lyhennetään sopimusehtojen mukaisesti. Korjausrakentamisessa siirrytään jatkuvan korjauksen periaatteeseen, välttäen korjausvelan syntyminen. Tavoitteena on saavuttaa taloudellisesti vakaa yhtiö. Riskiarviointi laaditaan vuosittain, ennakoiden tulevat haasteet. Toimintavarmuuden ylläpitäminen. Kilpailukykyinen energian hinta Ympäristönäkökohtien huomioiminen ja vastuu omasta hiilijalanjäljestä Ulvilan Isännöintipalvelu Oy Toiminta-alueena Ulvilan kaupungin ydinalueet Asiakkaat: Ulvilan kaupunki, konserniyhtiöt, yritykset sekä kerrostalo- ja rivitalokohteet, jotka sijaitsevat runkoverkon läheisyydessä. Uusien asiakkaiden kartoitus / hankinta vuosittain, suunnitelma on laadittu vuodelle 2015 Oikea hinnoittelu, jossa lähtökohtana on omakustannushinta. Tilikauden tulos positiivinen ja hyvä taseen rahoitusasema Ostoenergiasta 80 % tuotetaan kotimaisilla uusiutuvilla polttoaineilla. Strategiaa ei tarve päivittää.

7 Palveluiden tehostaminen Toiminnan sopeuttaminen muuttuvaan toimintaympäristöön Hallinnon rationalisointi. Vaikutusten arviointi Toiminnan sopeuttaminen muuttuvaan toimintaympäristöön Strategiset tavoitteet Kiinteistö Oy Kullaan Liiketalo Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Yhtiö on valmistunut v Yhtiö on peruskunnoltaan hyvä. Liiketilojen käyttöä tulisi tehostaa. As Oy Kullaan Joenpolvi Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Yhtiö on valmistunut v Lähivuosina yhtiön tulee varautua tehtäviin peruskorjauksiin. Ennen peruskorjauksiin ryhtymistä kaupungin tulee harkita koko osakekannan myyntiä. Huoneistoissa on peruskorjauksen tarvetta. Asuntojen vuokraus tapahtuu Ulvilan Isännöintipalvelu Oy kautta. Käyttöaste tällä hetkellä 86,8 %. As Oy Kullaanmisu Suunnitelmavuosien 2017 ja 2018 tavoitteet (tulostavoite ja toiminnalliset tavoitteet) Yhtiön toiminta tulee jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Jos maalämmön käyttöönotto osoittautuu mahdolliseksi, toteutetaan lämmitysjärjestelmän vaihto suunnitelmavuosien aikana. Yhtiön toiminta tulee jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Suunnitelmavuosien 2017 ja 2018 keskeiset tapahtumat (investoinnit, lainakannan muutokset ym.) Yhtiö on velaton. Jos yhtiössä toteutuu maalämpö, yhtiö joutuu ottamaan lainaa. Maalämmön todellisia kustannuksia ei tiedetä ennen kuin on pyydetty tarjoukset. Arvio noin euroa. Yhtiö on velaton.

8 Yhtiön taloudellinen asema vakaa. Yhtiö on valmistunut v Lähivuosina yhtiön tulee varautua peruskorjauksiin. Ennen peruskorjauksiin ryhtymistä tulee harkita koko osakekannan myyntiä. Huoneistoissa on peruskorjauksen tarvetta. Asuntojen vuokraus tapahtuu Ulvilan Isännöintipalvelu Oy kautta. Yhtiön toiminta tulee jatkumaan entisten vuosien tapaan. Korjaus- ja huoltotöitä tehdään talousarvion puitteissa. Vuonna 2017 lyhennetään euroa. Vuoden 2018 alussa on lainaa jäljellä euroa, joka on Ulvilan kaupungilta.

9 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS KH HALLINTO Kaupunginjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Kaupunginhallitus johtaa kaupungin toimintaa, hallintoa ja taloutta. Kuntalain mukaan kuntastrategia on kunnan toiminnan johtamisen keskeinen väline. Kunnanhallituksen tehtävänä on kuntalain 39 :n mukaan: 1) vastata kunnan hallinnosta ja taloudesta; 2) vastata valtuuston päätösten valmistelusta, täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta; 3) valvoa kunnan etua, edustaa kuntaa ja käyttää sen puhevaltaa; 4) edustaa kuntaa työnantajana ja vastata kunnan henkilöstöpolitiikasta; 5) vastata kunnan toiminnana yhteensovittamisesta; 6) vastata kunnan toiminnan omistajaohjauksesta; huolehtia kunnan sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Strategia kaupunkikonsernin johtamisen keskeinen väline Kaupunkikonsernin toiminnan ja tuottavuuden parantaminen Tasapainoinen talous Kuntalain 37 :n mukaisen mukaisen kaupunkistrategian valmistelu Kaupunkiorganisaation uudistussuunnitelman laatiminen ja täytäntöönpanon aloittaminen Talouden tasapainottamisohjelman laatiminen Arviointikriteeri / mittari Kyllä/ei Kyllä/ei Kyllä/ei Tavoitetaso 2016 Ehdotus uudeksi kaupunkistrategiaksi valmis Kaupungin virastoorganisaation muutos toteutettu Luottamushenkilöorganisaation muutos päätetty, toteutus uuden valtuustokauden alkaessa vuonna 2017 Kuntalain 90 :n mukainen kaupungin hallintosääntö on hyväksytty Ohjelma on hyväksytty

10 VIRKOJEN JA TOIMIEN LISÄYKSET/VÄHENNYKSET 2016/2015 Viran tai toimen nimike Vak. / määr. Lukumäärä Kylä- ja matkailukoordinaattori Vakituinen -1 Muutos yhteensä -1 Virkoja ja toimia koskevien muutosten perustelut ja niiden taloudellinen vaikutus Kylä- ja matkailukoordinaattorin työsuhteen muuttaminen kehityssuunnittelijaksi alkaen. Tehtävä sijoittuu maankäyttöosastoon. Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) Työllistetyt Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 1 TALOUDELLISET TAVOITTEET TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH KH Hallinto TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut TOIMINTAKATE RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT Korkotuotot Muut rahoitustuotot Muut rahoituskulut VUOSIKATE

11 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS TALOUS JA HALLINTO Hallintojohtaja TOIMINTA-AJATUS: Talous- ja hallinto-osasto vastaa Ulvilan kaupungin talous- ja hallintopalveluiden järjestämisestä. Hallinnon tehtävänä on kaupunginhallituksen ja valtuuston asioiden valmistelu- ja täytäntöönpanotehtävät sekä näiden toimielinten sihteeritehtävät. Talous- ja hallinto-osaston tehtävänä on valmistella kaupungin strategiset tavoitteet ja tuottaa ennusteet kaupungin tulevasta kehityksestä. Osasto huolehtii kaupungin keskitetystä taloudenhoidosta. Kaupunki on KuntaPro Oy:n osakas ja ostaa siltä kirjanpito-, reskontra- ja palkanlaskentapalvelut. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Arviointikriteeri / mittari Tavoitetaso 2016 Talouden tasapainottaminen ja ennakointi Osastojen talousseurannan ja raportoinnin kehittäminen Talousarvion seurantaraportti säännöllisesti hallitukselle Osastokohtaiset talouspalaverit raporttien määrä Tulosaluekohtainen taloudellisten ja toiminnallisten tavoitteiden raportointi puolivuosittain raporttien määrä 1 Kustannustehokkaiden toimintatapojen tunnistaminen Osastokohtaiset suunnitelmat 4 Toimivat taloushallinnon järjestelmät ja prosessit Ostolaskujen sopimuspohjaisen hyväksyntäntämenettelyn käyttöönoton laajentaminen Käyttöönotto kaikilla osastoilla käytössä soveltuvin osin mennessä Talouden prosessien koulutukset henkilökunnalle koulutusten määrä 2

12 SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd Kirjanpito ja taloussuunnittelu/h Palkkalaskelmat Ostolaskut Myyntilaskut Matkalaskut Suorite Arvio vuoden 2016 suoritteista Arvio kustannuksista 2016, Kirjanpito ja taloussuunnittelu/h Palkkalaskelmat Ostolaskut Myyntilaskut Matkalaskut YHTEENSÄ VIRKOJEN JA TOIMIEN LISÄYKSET/VÄHENNYKSET 2016/2015 Virkoja ja toimia koskevien muutosten perustelut ja niiden taloudellinen vaikutus Nykyinen hallintojohtaja jää eläkkeelle vuoden 2016 aikana. Hallinto- ja talousjohdon tehtävät ja virka- ja työsuhdemuutokset järjestellään tässä vaiheessa uudelleen kustannussäästöjen aikaansaamiseksi. Muutosesitys tuodaan kaupunginhallituksen päätettäväksi mennessä. Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö (joista 4 osa-aikaista) Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) 1 1 Työllistetyt Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 7

13 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK Talous ja hallinto TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut TOIMINTAKATE RAHOITUSTUOTOT JA -KULUT Muut rahoitustuotot Muut rahoituskulut VUOSIKATE KH

14 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS HENKILÖSTÖHALLINTO Henkilöstöpäällikkö TOIMINTA-AJATUS: Henkilöstöhallinto on tukipalvelu, jossa tuetaan ja kehitetään kaupungin kaikkia työyksikköjä koskevia henkilöstöpalveluja yhteistyössä osastojen kanssa. Henkilöstöhallintoon sisältyy työsuojelutoiminta ja työterveyshuolto. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Henkilöstön työhyvinvoinnin lisääminen Henkilöstön yhdenvertaisuuden ja naisten ja miesten välisen tasaarvoisuuden paraneminen Kaupungin työyksiköissä sisäilmasta johtuvien terveyshaittojen väheneminen Tehdään työhyvinvointikysely koko henkilöstölle Laaditaan tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma Päivitetään sisäilmatoimintamalli Arviointikriteeri / mittari Työhyvinvointikysely toteutettu Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitel ma toteutettu Sisäilmatoimintamalli päivitetty Tavoitetaso 2016 Työhyvinvointi parantunut vuoteen 2014 verrattuna Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma hyväksytty ja esimiehet valmennettu Sisäilmatoimintamalli otettu työyksiköissä tehokkaaseen käyttöön TALOUDEN TASAPAINOTUSTAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Toiminnalliset muutokset ja arvio niiden vaikutuksista Ulvilan kaupungin talouden tasapainoon, säästöt ja lisätulot (+), menolisäykset ja tulovähennykset (-) Arvioitu euromääräinen kustannusvaikutus euroina verrattuna edelliseen vuoteen Toimenpide Työterveyshuollon menot (käyntimäärän vähentyminen, lyhyet sairauspoissaolot) MUUTOKSET YHTEENSÄ, NETTO

15 SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd Koulutukseen osallistujat Koulutuspäiviä/osallistuja 1, Sairauspoissaolot kalenteripäivinä/hlö Alkaneet työkyvyttömyyseläkepäätökset Työterveyshuollon nettokustannukset Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) Työllistetyt Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 1 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Henkilöstöhallinto TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE

16 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS TIETOHALLINTO Tietohallintopäällikkö TOIMINTA-AJATUS: Tietohallinto on tukipalvelu, joka tuottaa Ulvilan kaupungin tietotekniikkapalvelut. Tietohallinnontehtävänä on kaupungin tietotekniikkainfrastruktuurin ylläpidon lisäksi kopiokoneiden ylläpito ja lähituki, matkapuhelinten liittymä- ja laitehankinnat sekä niihin liittyvät palvelut, kaupungin puhelinjärjestelmän ylläpito sekä eri valvonta- ja hälytyslaitteistot. Ulvilan kaupunki myy tietohallintopalveluita Nakkilan kunnalle ja Ulvilan Vanhustenhuoltoyhdistys ry:lle. Tietohallinto rakentaa ja rakennuttaa tietoliikenneyhteydet ja vastaa verkkopalvelujen ylläpidosta. Tavoitteena on tarjota käyttäjille tietoturvallinen ja toimiva käyttöympäristö. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Arviointikriteeri / mittari Tavoitetaso 2016 Tehokas ja toimintavarma tietohallinto Varmistus palvelimen uusinta, vanhentuneiden wlan tukiasemien korvaaminen. Kyllä/Ei Toteutunut Tietoturvalliset järjestelmät Palomuurien päivittäminen Intrusion Prevention System laajennuksella. Kyllä/Ei Toteutunut SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd Käyttäjiä Hallinto Käyttäjiä Oppilaat Työasemia Palvelimia Puhelimia

17 Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) Työllistetyt 1 Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 3 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Tietohallinto TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Tuet ja avustukset TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE

18 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS ELINKEINOTOIMI Kaupunginjohtaja TOIMINTA-AJATUS: Ulvilan kaupunkistrategian mukaan Ulvila kaupunkina kantaa vastuunsa asukkaiden ja yritysten hyvinvoinnista toteuttaen aktiivista elinkeinopolitiikkaa yhteistyössä erillisten verkostojen kanssa. Keskeinen toimija kaupungin elinkeinopolitiikassa on Prizztech Oy, joka tuottaa merkittävän osan kaupungin yrityksille tarjoamista elinkeinopalveluista. Kokonaisasiakkuus sisältää alkavien yritysten neuvontapalvelut, toimivien yritysten neuvonta- ja kehittämispalvelut, seudullisen hankeja ohjelmatoiminnan kuntarahoitusosuudet sekä seutumarkkinointipanostuksen. Ulvilan kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan Ulvilan elinkeinopoliittisen ohjelman vuosille Ohjelman mukaan elinkeinopolitiikan päämäärät ja toimintatavat ovat: yhdessä tekemisen henki, aktiivinen ote, toimivien yritysten tukeminen sekä osaamisen vahvistaminen. Elinkeinopoliittinen ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Ulvilan kaupungin kotisivuilta Ulvilan kaupungin elinkeinotoimessa tärkeä yhteistyökumppani ja toimija on paikallinen yrittäjäjärjestö Ulvilan Yrittäjät ry, joka yhdessä Satakunnan Yrittäjien kanssa muodostavat tärkeän verkoston. Ulvilan kaupungin ja Ulvilan Yrittäjät ry:n edustajista on koottu elinkeinotiimi, jonka tehtävänä on koordinoida yrittäjien ja kaupungin välistä yhteistyötä sekä seurata kaupunkistrategian toteutumista erityisesti elinkeinopolitiikan näkökulmasta. Ulvilan kaupungin elinkeinotoimen vastaavana toimii kaupunginjohtaja. Prizztech Oy:ssa Ulvilan kaupungin elinkeinotoimen kuntavastaavana toimii vanhempi asiantuntija Mikko Puputti. Elinkeinotoimen kuntavastaavalle on varattu kaupungintalolta työpiste sekä mahdollisuus käyttää asiakastapaamisiin kaupungintalon kokoustiloja niihin liittyvine kokouspalveluineen. Elinkeinotoimen tulosalueelle sisältyvät myös kiinteistöosakeyhtiöiden ja asunto-osakeyhtiöiden vastikemenot ja vuokralaisilta perittävät vuokratulot. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Ulvilan alueen merkittävimmät yritykset (liikevaihto, henkilöstömäärä, kasvupotentiaali, automaatiokeskittymän yritys) on kontaktoitu vuoden 2016 aikana ja mahdolliset kehittämistarpeet tunnistettu. Arviointikriteeri / mittari Vähintään 20 yritysvierailua Tavoitetaso 2016 Toimivien yritysten tukeminen Säännöllinen yhteydenpito yrityksiin ja ajantasainen tieto käytössä yritysten kehittämistarpeista. Tarvittavat kehittämistoimenpiteet on käynnistetty.

19 Osaamisen vahvistaminen Kaupunki edistää yritysten ja oppilaitosten välistä kanssakäymistä työvoiman saatavuuden ja opetuksen laadun turvaamiseksi. Erityisesti huomioidaan automaatiotoimialan yritykset ja niiden osaamistarve. Yrittäjyyskasvatus osana Ulvilan lukion opintoja Osaamistarpeet kartoitettu erityisesti automaatioalan yritysten osalta ja tarvittaviin toimenpiteisiin on ryhdytty. Automaatioyritykset ja oppilaitokset käyvät systemaattista vuoropuhelua Ulvilan kaupungin elinkeinotoimen vetämänä. Yritykset kokevat, että kasvun jarruna ei ole osaavan työvoiman saanti. Aktiivinen ote Ulvilan kaupunki on aktiivisesti mukana messuilla yms. tilaisuuksissa ja verkostoissa tuomassa esille Ulvilan automaatiokeskittymän yritysten osaamista ja tuotteita Vähintään kaksi Ulvilan automaatioverkostoa ja/tai sen yrityksiä käsittelevää artikkelia julkaistu. Ulvilan kaupunki näkyvästi mukana Robottiviikolla ja/tai muissa vastaavissa tilaisuuksissa Robocoast ja Ulvila Automation City - brändit ovat kansallisesti tunnettuja Yhdessä tekemisen henki Säännöllinen yhteydenpito kaupungin ja yrittäjien välillä osana toimintaa Vähintään kaksi Automaatioaamukahvitilaisuutta Kaupunginjohtaja toteuttaa säännöllisesti vierailuja Ulvilassa toimiviin yrityksiin Yritykset kokevat, että kaupunki on toimii aktiivisesti yritysten toimintaedellytysten turvaamiseksi ja edelleen kehittämiseksi On järjestetty Kaupungin hallituksen ja Ulvilan yrittäjien hallituksen yhteistilaisuuksia Elinkeinotiimin kokoukset 6-8 kertaa vuodessa

20 SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd Toimivien yritysten neuvontapalvelut Yrittäjäksi aikovien uusien asiakkaiden määrä Kehittämishankkeissa mukana olevien yritysten määrä: Omistajan- ja sukupolvenvaihdos-asiakkaat Yrittäjyyskasvatustoiminta 161 yritystä ja 486 asiakaskontaktia/ vuosi 61, uusia yrityksiä 48 9 yritystä, 37 opettajaa, 705 opiskelijaa 120 yritystä ja 300 asiakaskontaktia/vuosi 60, uusia yrityksiä yritystä ja 300 asiakaskontaktia/vuosi 60, uusia yrityksiä yritystä ja 300 asiakaskontaktia/vuosi 60, uusia yrityksiä yritystä ja 300 asiakaskontaktia/vuosi 60, uusia yrityksiä yritystä, 25 opettajaa, 200 opiskelijaa 10 yritystä, 25 opettajaa, 200 opiskelijaa 10 yritystä, 25 opettajaa, 200 opiskelijaa 10 yritystä, 25 opettajaa, 200 opiskelijaa

21 Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) 2 Työllistetyt Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 2 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK Elinkeinotoimi TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE KH

22 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS TYÖLLISTÄMISVARAUKSET Henkilöstöpäällikkö TOIMINTA-AJATUS: Tehtävänä on edistää pääosin pitkäaikaistyöttömyyden piiriin kuuluvien työttömien sekä nuorisotakuun piiriin kuuluvien työttömien nuorten työllistymistä yhteistyössä työvoimahallinnon, muiden viranomaisten, yritysten ja eri järjestöjen kanssa. Tehtäviin kuuluu myös koululaisten ja opiskelijoiden kesätyöpaikkojen järjestäminen. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Arviointikriteeri / mittari Tavoitetaso 2016 Pitkäaikaistyöttömyyden aleneminen Kaupungin työmarkkinatuen maksuosuuden alentaminen vuoden 2015 tasosta Pitkäaikaistyöttömien aktivointitoimenpiteet kaupunkiorganisaatiossa Työmarkkinatukikustannus Aktivointitoimenpiteissä olevien pitkäaikaistyöttömien määrä Kustannusten alentuminen 35 %. Kaupungilla palkkatuella olevien työntekijöiden määrä keskimäärin 20 hlö/kk Kuntouttavassa työtoiminnassa ja työkokeilussa 70 eri henkilöä / vko. Kaupungin työyksiköissä kuntouttavan työtoiminnan piirissä olevia on 5 % vakinaisen henkilöstön määrästä. Työpajatoimintaan osallistuvien asiakkaiden määrä vähintään 50 hlö/vko. Kierrätyskeskus kaupungin omaksi toiminnaksi työpajatoiminnan yhteyteen. Systemaattinen työllisyysasioiden yhteistyö eri organisaatioiden kanssa käynnistynyt. Työpajatoiminnan yhdistäminen samaan

23 yksikköön.

24 TALOUDEN TASAPAINOTUSTAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Toiminnalliset muutokset ja arvio niiden vaikutuksista Ulvilan kaupungin talouden tasapainoon, säästöt ja lisätulot (+), menolisäykset ja tulovähennykset (-) Arvioitu euromääräinen kustannusvaikutus euroina verrattuna edelliseen vuoteen Toimenpide Pitkäaikaistyöttömyyden hoito Työpajatoiminnan kehittäminen Pitkäaikaistyöttömyyden kuntakokeiluhanke päättyy Työmarkkinatuen kuntaosuuden pienentyminen lisääntyneiden työllistämistoimien tuloksena MUUTOKSET YHTEENSÄ, NETTO SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd Palkkatuella työllistettyjä/päivä Kuntouttavan työtoiminnan ja työkokeilun asiakkaita/kuukausi pv työmarkkinatukea saaneet Yli 1000 pv työmarkkinatukea saaneet Kesätyöpaikat nuorille yhteistyössä yritysten kanssa VIRKOJEN JA TOIMIEN LISÄYKSET/VÄHENNYKSET 2016/2015 Viran tai toimen nimike Vak. / määr. Lukumäärä Työsuunnittelija Määräaikainen 1 Yksilövalmentaja Määräaikainen 1 Yksilövalmentaja, nuorten työpaja Vakituinen 1 Työvalmentaja, nuorten työpaja Vakituinen 1 Muutos yhteensä 4 Virkoja ja toimia koskevien muutosten perustelut ja niiden taloudellinen vaikutus Työpajojen asiakasmäärien (kuntouttava työtoiminta ja työkokeilu) huomattavat lisäykset edellyttävät työsuunnittelijan ja yksilövalmentajan työtehtävien lisäystä, joiden taloudellinen vaikutus n euroa. Työpajatoiminnan yhdistämisen seurauksena nuorten työpajan henkilöstö siirretään vapaa-aikalautakunnasta kaupunginhallituksen alle.

25 Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö 2 Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) 2 Työllistetyt 1 1 3,5 Henkilöstön lukumäärä yhteensä 1 1 7,5 Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 7,5 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Työllistämisvaraukset TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE

26 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU JA MITTAUS Kaavoituspäällikkö TOIMINTA-AJATUS: Maankäyttöosasto luo Ulvilan tulevaisuuskuvaa yhdessä kaupunkilaisten kanssa, kehittää kaupunkia jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja ylläpitää maapoliittista, kaavallista sekä karttateknistä toimintavalmiutta. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Strateginen tavoite Vuoden 2016 toiminnallinen tavoite Ulvilan kaupungin selkeä ja ajantasainen tulevaisuuskuva Kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt kokevat Ulvilan kaupungin omakseen ja osallistuvat rakennettu ympäristön suunnitteluun Elinvoimatekijöiden turvaaminen ja kehittäminen Aktiivisen maapolitiikan harjoittaminen Laadukkaat ja asiakaslähtöiset kartta- ja mittauspalvelut Maankäytön suunnittelussa toteutuvat vuorovaikutteisuus ja laajat osallistumismahdollisuudet. Maankäyttöosasto osallistuu ja kohdentaa resursseja markkinointiin ja yhteistyötoimintaan. Riittävän maavarannon ja vakaan maan arvon ylläpitäminen Riittävän, ajanmukaisen ja kysyntää ennakoivan tonttitarjonnan ylläpito Elinvoiman kannalta merkittäviä kaavahankkeita edistetään ensisijaisesti. Karttojen ylläpidon ja mittauspalvelujen kehittäminen ja tehostaminen Arviointikriteeri / mittari Tilaisuudet, kpl Raakamaan hankinta, ha Tonttitarjonta, myydyt / vuokratut tontit, kpl Kaavoituskatsauksen kohteet, muut kaavat, kpl Karttojen ajantasaistaminen ha / kpl Rakennusten maastoon merkitseminen ja sijaintikatselmukset, kpl Tavoitetaso 2016 Tulevaisuusseminaari ja työpaja Yleisötilaisuudet Verkkosivujen ja sähköisten palvelujen kehittäminen Elinkeino- ja markkinointitiimi Tonttitarjonta alueittain, laadultaan ja määrältään kattava Pohjakartta vähintään asemakaavoitettavilla alueilla Opas- ja osoitekartta Sähköiset palvelut

27

28 Osaava ja asiantunteva henkilöstö Maankäyttö- ja rakennuslain sekä kiinteistöihin liittyvien lakien tuntemuksen ylläpito Ajanmukaisten laitteiden ja ohjelmistojen tehokas hyödyntäminen Joustavien ja tehokkaiden viranomaismenettelyje n ylläpito Osallistuminen koulutukseen hlö Koulutus- ja kehittämissuunnitelman mukaiset toimet Paikkatietojärjestelmien nykytilan selvitys ja vaihtoehtojen kartoitus Seudullinen yhteistyö Ulvilan kaupunki profiloituu dynaamisena, ennakkoluulottomana, vastuullisena ja tulevaisuuteen luottavana kaupunkina Tartutaan soveltuviin hankkeisiin vastuutoimijana ja haetaan yhteisten etujen mukaisia tahoja yhteistyöhön. Ulvilan kaupungin resurssien ja potentiaalien tehokas hyödyntäminen kaupunkiseudulla Yhteistyöhankkeet kpl Yhteistyötahot kpl Viranomaisneuvottelut ja työpalaverit Kehittämiskeskustelu Vähintään yksi kehittämishanke TALOUDEN TASAPAINOTUSTAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Toiminnalliset muutokset ja arvio niiden vaikutuksista Ulvilan kaupungin talouden tasapainoon, säästöt ja lisätulot (+), menolisäykset ja tulovähennykset (-) Arvioitu euromääräinen kustannusvaikutus euroina verrattuna edelliseen vuoteen Toimenpide Kartoittajan siirtyminen osatyökyvyttömyyseläkkeelle Kaavoitusinsinöörin toimen täyttämättä jättäminen, 60% töitä Kehityssuunnittelijan palkkaukseen ja toimintaan varatut määrärahat (markkinointi, mainonta ja messut) MUUTOKSET YHTEENSÄ, NETTO

29 SUORITETIEDOT: Suorite TP 2014 TA 2015 Ehd YLEISKAAVAT vireillä olevat ja uudet ASEMAKAAVAT vireillä olevat ja uudet TONTIT myydyt ja vuokratut Rakennusten maastoon merk. ja sijaintikatselmukset Pohjakartan ajantasaistamista kaavoitettavilla alueilla (ha) 1 vireillä, 1 lainvoimainen 8 lainvoimaista, 5 vireillä 5 OK 1 KT 2 Yrityst. + 4 muuta kiinteistöä Virkoja ja toimia koskevien muutosten perustelut ja niiden taloudellinen vaikutus Kylä- ja matkailukoordinaattorin työsuhteen muuttaminen kehityssuunnittelijaksi alkaen. Tehtävä sijoittuu maankäyttöosastoon. Henkilöstön lukumäärä TP 2014 TA 2015 TA 2016 Vakinainen henkilöstö Määräaikainen henkilöstö (ei työllistetyt) 3 Työllistetyt 7 Henkilöstön lukumäärä yhteensä Henkilötyövuosia käytössä yhteensä 6,0

30 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK Maankäytön suunnittelu/mittaus TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Maksutuotot Tuet ja avustukset 0 0 Muut toimintatuotot 0 0 TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE KH

31 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLTO Hallintojohtaja TOIMINTA-AJATUS: Ulvilan kaupunki kuuluu Porin seudun ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueeseen. Yhteistoiminta-alueen vastuukunta on Porin kaupunki ja sopimuskuntia ovat Eurajoki, Harjavalta, Luvia, Nakkila ja Ulvila. Ympäristöterveydenhuollon palvelualueet ovat eläinlääkintä ja terveysvalvonta. Ulvilassa on yhteistoiminta-alueen eläinlääkärin vastaanotto. TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Ympäristöterveydenhuolto TOIMINTAKULUT Palvelujen ostot TOIMINTAKATE VUOSIKATE

32 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Hallintojohtaja TOIMINTA-AJATUS: Ulvilan kaupunki kuuluu Porin perusturvan yhteistoiminta-alueeseen yhdessä Merikarvian kunnan ja Porin kaupungin kanssa. Ulvilan kaupunki muodostaa yhteistoiminta-alueella oman lähipalvelualueen. Yhteistoiminta-alueen vastuukuntana on Porin kaupunki. Toiminnasta vastaava toimielin on 18- jäseninen Porin perusturvalautakunta, johon Ulvilan valtuusto valitsee valtuustokaudeksi kolme edustajaa. Palvelusuunnitelman mukaan yhteistoiminta-alueen tavoite on: Terveyttä ja hyvinvointia tasaarvoisesti, oikea-aikaisesti, kannustavasti ja joustavasti yhdessä tehden. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Yhteistoiminta-aluetta koskevan sopimuksen mukaan yhteistyössä olevien kuntien sosiaalitoimen ja perusterveydenhuollon palvelut järjestetään erikseen hyväksyttävän palvelusuunnitelman mukaisesti. Kuntakohtainen palvelusuunnitelma perustuu palvelutarvearviointiin. Perusturvan yhteistoiminta-alueen talousarvion mukaan Ulvilan maksuosuus perusturvan palveluista vuonna 2016 on 22,5 milj. euroa. Tarkempi selvitys kustannuksista on talousarvion liitteenä. Tulosalueen talousarvion toimintatuloissa on huomioitu perusturvan käytössä olevien tilojen vuokratulot ja yhteistoiminta-alueelle myytävistä palveluista saatavat tulot. Tuloja vastaavat menot sisältyvät perusturvan laskuttamiin maksuosuuksiin. Tulosalueen menomäärärahaan sisältyvät perusturvan käytössä olevien rakennusten ja huoneistojen todelliset huoneistomenot. Samoin tulosalueen kustannuksiin sisältyy myös Ulvilan kaupungin eläkemenoperusteinen maksu sosiaali- ja terveystoimen henkilöstön osalta. Satakunnan sairaanhoitopiirin laskuttamat perusterveydenhuollon päivystyksen kustannukset siirretään perusturvan kustannuksiin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden uusi toimintamalli ei tule toteutumaan alkuperäisessä aikataulussaan ja muodossaan vuoden 2017 alusta, vaan toimintamallin valmistelu on yhä kesken. Mallin sisällöstä ei tiedetä vielä tarkempia yksityiskohtia, mutta on ilmeistä, että sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen siirretään kokonaan pois kuntien vastuulta. Myös palveluiden rahoitus järjestetään uudella tavalla. On mahdollista, että palvelua tulevaisuudessa järjestävät itsehallintoalueet saavat erillisen verotusoikeuden palveluiden rahoittamiseksi. Uusi malli tulee muuttamaan merkittävästi myös Ulvilan taloutta, kun yli 60 % kaupungin nettomenoista siirtyy palvelujen silloiselle toteuttajalle. Uudistuksen myötä myös valtionosuusjärjestelmään on tulossa muutoksia. Tavoitteena on, että palvelut tuotettaisiin uuden mallin mukaisesti vuoden 2019 alusta alkaen.

33 TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK Ulvilan sosiaali- ja terveyspalvelut TOIMINTATUOTOT Myyntituotot Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Henkilöstökulut Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Avustukset Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE KH

34 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS ERIKOISSAIRAANHOITO Hallintojohtaja TOIMINTA-AJATUS: Tulosalue sisältää Ulvilan kaupungin maksuosuudet Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle. Maksut määräytyvät palvelujen käytön perusteella sairaanhoitopiirin vahvistaman palveluhinnaston mukaisesti. Tulosalueen menoksi kirjataan myös muilta palvelun järjestäjiltä perusterveydenhuollon lähetteillä ostettavat erikoissairaanhoidon menot. TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT Ulvilan vuoden 2016 erikoissairaanhoidon kustannukset 17,2 milj. euroa muodostuvat sairaanhoitopiirin oman arvion mukaan seuraavasti: sairaanhoitopiirin oma toiminta erityistason ostopalvelut kalliiden hoitojen tasaus erityisvelvoitteet (ilman ensihoitoa) ensihoito Oman toiminnan kustannukset perustuvat /2015 palvelujen käytönkeskiarvoon. Erityistason ostopalvelujen talousarviossa on käytetty /2015 tietoja. Kalliiden hoitojen tasausarviossa on käytetty kolmen edellisen vuoden keskiarvoa. Todelliset kuntakohtaiset kustannukset voivat poiketa huomattavastikin sairaanhoitopiirin arviosta. TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Erikoissairaanhoito TOIMINTAKULUT Palvelujen ostot TOIMINTAKATE VUOSIKATE

35 TA 2016 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS PALO- JA PELASTUSTOIMI Hallintojohtaja TOIMINTA-AJATUS: Ulvila kuuluu Satakunnan pelastuslaitoksen toimialueeseen, joka kuuluu Porin kaupunginorganisaatioon. Ulvilan kaupungilla on edustus toiminnasta vastaavaan toimielimeen (pelastuslaitoksen johtokunta). Pelastuslaitoksen kustannukset jaetaan Satakunnan kuntien kesken asukaslukuperusteisesti. Maksuosuuksissa ei oteta huomioon kunnan riskejä, pinta-alaa tai vastaavia lähtökohtia eikä kunnan alueelle sijoittuvia pelastustoimen voimavaroja. Pelastuslaitoksen johtokunta päättää palvelutasosta ao. kuntia kuultuaan. Kuntien välisen yhteistoimintasopimuksen mukaan kunnan vaatiessa esitettyä korkeampaa palvelutasoa tulee sen vastata niiden aiheuttamista lisäkustannuksista. TALOUDELLISET TAVOITTEET: TP 2014 Muutettu TA 2015 Esitys LTK KH Palo- ja pelastustoimi TOIMINTATUOTOT Muut toimintatuotot TOIMINTAKULUT Palvelujen ostot Aineet, tarvikkeet ja tavarat Muut toimintakulut TOIMINTAKATE VUOSIKATE

36

TALOUSARVIO 2019 KÄYTTÖSUUNNITELMA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA

TALOUSARVIO 2019 KÄYTTÖSUUNNITELMA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TALOUSARVIO 2019 KÄYTTÖSUUNNITELMA YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TA 2019 ULVILAN KAUPUNKI TOIMIELIN: YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TOIMINTA AJATUS: Toimii kaupungin rakennusvalvontaviranomaisena sekä ympäristösuojelusta vastaavana

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS

ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS KÄYTTÖSUUNNITELMA VUODELLE 2019 1 TA 2019 TOIMIELIN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS TOIMINTA AJATUS: Kaupunginhallitus vastaa kaupungin taloudesta ja hallinnosta

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2015 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS

TALOUSARVIO 2015 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS TALOUSARVIO 2015 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAUPUNGINHALLITUS TA 2015 TOIMIELIN: ULVILAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUS Tärkeät menestystekijät Strategiset tavoitteet Tavoitetaso 2015 Korkea työpaikkaomavaraisuus Houkuttelevat

Lisätiedot

TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT

TOIMINNALLISET TAVOITTEET JA NIIDEN TOTEUTUMISTA KUVAAVAT MITTARIT TA 2018 TOIMIELIN: TULOSALUE: TILIVELVOLLINEN: ULVILAN KAUPUNKI YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU JA MITTAUS Kaupunkisuunnittelun johtaja TOIMINTA AJATUS: Maankäytön suunnittelu ja mittaus luo

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 30.9.2016 Talous- ja hallinto-osasto 26.10.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.9.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Talous- ja hallinto-osasto 3.1.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot ovat ajalla 1.1.

Lisätiedot

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus

TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus TALOUSARVIO 2018, TALOUSSUUNNITELMA -2021, kaupunginhallitus Käyttötalousosa Yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka Malin TOIMINTATUOTOT Myyntituotot 1 146 898 1 121 390 1

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-30.6.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.6.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1-30.6.2017

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 31.3.2013 131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 28.11.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.10.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.5.2016 Talous- ja hallinto-osasto 28.6.2016 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.5.2016 Ulvilan kaupungin toimintamenot olivat 1.1. 31.5.2016

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.8.2017 Talous- ja hallinto-osasto 26.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.8.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015

Siilinjärven kunta. Muutostalousarvio 2015 Siilinjärven kunta Muutostalousarvio 2015 Tuloslaskelma (ulkoinen, 1000 euroa) Muuto Muuto Muutos s s Muutos % TP 2013 TA 2014 TA 2015 TA 2015 euroa % MB-15/Ta-14 TOIMINTATULOT 19 489 18 856 18 920 18

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. - 31.7.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 12.9.2017 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.7.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 17.4.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.3.2018 Ulvilan kaupungin toimintatulot aikavälillä

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN

ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 3131.10.2017 Hallinto- ja talouspalvelut 2.1.2018 ULVILAN KAUPUNKI TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 30.11.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -2.760.511-898.040,97 32,5-741.613,91-156.427,06-2.187.337,47-2.928.951-3.085.378-2.814.511 00002105 SOSIAALITYÖ (03) 2014 / 2015 3001 Myyntituotot 1.500 499,77 33,3 997,71-497,94 1.146,48 2.144 1.646 1.500 3200 Maksutuotot 31.330 11.461,81 36,6 7.786,05 3.675,76 23.950,20 31.736 35.412 31.330

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2019 6kk = 50% Verotulojen kertymä 30.6.2018 Talousarvio 30.6.2019 30.6.2019 Tot. % Kunnallisverot 3 846 943 3 456 000 3 727 292 53,9 Kiinteistöverot 35 134 373 500 8 904

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA

TOIMINTAKERTOMUS 2018 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2018 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TOIMIELIN: YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Toimii kaupungin rakennusvalvontaviranomaisena sekä ympäristösuojelusta vastaavana viranomaisena huolehtien lakiperusteisesti

Lisätiedot

Valmisteluvaiheraportti (valitut yksiköt peräkkäin)

Valmisteluvaiheraportti (valitut yksiköt peräkkäin) n nimi 8/ 1621 Focus-projektit 10 40 TOIMINTAKULUT -88 563-276 487-276 487-45 099-1,54% 400 Henkilöstökulut -74 494-64 934-64 934-21 641-0,45% 430 Palvelujen ostot -13 974-202 072-202 072-17 487-0,24%

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI TALOUSKATSAUS 3.4.217 2 SISÄLLYSLUETTELO PYHÄJÄRVEN KAUPUNGIN TALOUSKATSAUS.. Väestö. 3 Työllisyys.. 3 TULOSLASKELMA.. 4 Toimintatuotot. 4 Toimintakulut.. 4 Valtionosuudet.. 4 Vuosikatetavoite

Lisätiedot

Talousarvion toteuma kk = 50%

Talousarvion toteuma kk = 50% Talousarvion toteuma 1.1.-30.6.2018 6kk = 50% Verotulojen kertymä Kunnallisverot 3 859 476 3 300 000 3 846 943 58,3 Kiinteistöverot 9 718 367 500 35 134 4,8 Yhteisöverot 533 625 382 500 356 007 46,5 Yhteensä

Lisätiedot

Perusturvalautakunta liite nro 2

Perusturvalautakunta liite nro 2 Äänekosken kaupunki Sivu 1 Perusturvalautakunta 25.10.2017 liite nro 2 03032110 Johto ja yleiset palvelut Myyntituotot 234 Muut toimintatuotot 508 742 Henkilöstökulut -470.660-452.700-452.700-370.975-81.725

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=03... Sivu 1/8 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Maaliskuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Summatasot: Vastuualue Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 5000 Tekn toimen

Lisätiedot

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07...

Kaupunkikehityslautakunta&kp=50&kk=07... Sivu 1/2 Tuloslaskelma / ulkoiset Tammikuu-Heinäkuu 2019 50 Kaupunkikehityslautakunta Ta Toteutunut 2019 Jäljellä Tot% Ta/Tot Tot kuluva kausi TP2018 Ennuste TP 2019 Toimintatuotot 7 737 545 4 737 639

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus

TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus TILINPÄÄTÖS 2012 Kaupunginhallitus 27.3.2012 TILINPÄÄTÖS 2012 Koko kaupunki TP 2011 TP 2012 Muutos % Toimintatuotot 59 702 062 65 402 858 5 700 796 9,55 Toimintakulut 347 846 795 374 691 312 26 844 517

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS 2017 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI ENNAKKO- TILINPÄÄTÖS Kaupunginhallitus 12.2.2018 SISÄLLYSLUETTELO Sitovuustason olennaiset ylitykset... 1 Yhdistelmä... 2 Pitkä- ja lyhytaikaiset lainat... 3 Verotulot... 4 Palkat

Lisätiedot

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA

TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA TEKNINEN OSASTO TALOUSARVIO KÄYTTÖSUUNNITELMA 2015 TOHOLAMMIN KUNTA Tekninen johtaja 11.2.2015 VASTUUALUE TEKNINEN OSASTO HALLINTO JA TOIMISTO ESEEN HALLINTO JA TOIMISTO KUULUVAT YKSIKÖT IT-YKSIKKÖ RUOKAHUOLTO

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 4.8.2014/JP TALOUSARVION 2014 TOTEUTUMINEN AJALTA Tilikauden 1-5/2013 jaksotettu tulos on 3.367 euroa positiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten jälkeen

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI HEINÄKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen

Tilinpäätös Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen Tilinpäätös 2013 Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen 31.3.2014 TILINPÄÄTÖS 2013 Koko kaupunki TP 2012 TP 2013 Muutos % Toimintatuotot 65 402 858 66 701 510 1 298 652 1,99 Toimintakulut -374 691 312-380 627

Lisätiedot

Kouvolan talouden yleiset tekijät

Kouvolan talouden yleiset tekijät Tilinpäätös 2012 2 Kouvolan talouden yleiset tekijät 3 Väestökehitys Kouvolassa 2001-2020 31.12. As.lkm Muutos, lkm % 2001 91 226-324 -0,35 2002 90 861-365 -0,40 2003 90 497-364 -0,40 2004 90 227-270 -0,30

Lisätiedot

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA

2014 TA 2015 TA 2016 TA 2017 TA TOIVAKAN KUNTA Sivu 1 2014 TA TA 2016 TA 2017 TA 2018 00004100 SOSIAALITOIMISTO Myyntituotot 2 610 2 400,00 Muut toimintatuotot 364 2 974 2 400,00 Henkilöstökulut -63 570-69 047,00-63 761,00 Palvelujen

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Väestömuutokset, tammi kesäkuu

Väestömuutokset, tammi kesäkuu Iitin kunta 546/02.01.02/2015 Talouskatsaus 25.8.2015 Tammi kesäkuu Kunnanhallitus 7.9.2015 Väestön kehitys ja väestömuutokset 2015 Luonnollinen Kuntien välinen Netto Väestönlisäys Väkiluku väestön lisäys

Lisätiedot

VUODEN 2019 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2019 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS

VUODEN 2019 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2019 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS NAKKILAN KUNTA VUODEN 2019 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2019 kpito 30.4.19 Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS TOIMINTAMENOT/-TULOT KUNNANHALLITUS Henkilöstöhallinto,

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -9.217-23.747-17.514 90,0-26,2-17.514 90,0-26,2-17.514-17.514-17.514 005945 Yksityistietoimen hallinto 3001 Myyntituotot 4.492-100,0-100,0 3200 Maksutuotot 1.653-100,0-100,0 3300 Tuet ja avustukset 59-100,0-100,0 6.205-100,0-100,0 4001 Henkilöstökulut -13.058-16.567-10.034-23,2-39,4-10.034-23,2-39,4-10.034-10.034-10.034

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT

ROVANIEMEN KAUPUNKI RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUT 2016 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 1.1. 31.12.2016 1 ROVANIEMEN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2016 SISÄLLYS 1. KÄYTTÖTALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1.-31.12.2016... 3 2. RUOKA- JA PUHTAUSPALVELUJEN TULOSKORTTI/TILINPÄÄTÖS

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Kankaanpään kaupunki Talousarvion toteutumisvertailu syyskuu 2015 1 (22) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2015 29.10.2015/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma,

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta

SISÄLLYSLUETTELO. Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta SISÄLLYSLUETTELO Keski-Uudenmaan pelastustoimen liikelaitoksen johtokunta ote pöytäkirjasta 20.03.201 3 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet 2019... 1 - KUPtalousarvio2019alustava...

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGIN. Talousarvio ja -suunnitelma 2014-2017. Kaupunginhallitus 2.12.2013 / 300 Kaupunginvaltuusto 19.12.2013 / 105

ULVILAN KAUPUNGIN. Talousarvio ja -suunnitelma 2014-2017. Kaupunginhallitus 2.12.2013 / 300 Kaupunginvaltuusto 19.12.2013 / 105 Liite 41 Valtuusto 19.12.2013 ULVILAN KAUPUNGIN Talousarvio ja -suunnitelma 2014-2017 Kaupunginhallitus 2.12.2013 / 300 Kaupunginvaltuusto 19.12.2013 / 105 Talousarvio- ja suunnitelma 2014 2017 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin

Tilinpäätös Valtuustoseminaari Talousjohtaja Elisa Kusmin Valtuustoseminaari 12. 13.6.2019 Talousjohtaja Elisa Kusmin TA 2018 TA muutos Muutettu TA 2018 TP 2018 Ero Toteuma% MÄÄRÄTAVOITTEET Avohoito kuntalask.käynnit, omat * 236 507 13 640 250 147 276 584 26

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Sisällysluettelo 1 PELLON KUNNAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestö Työpaikat, työvoima ja työllisyys Väestön koulutustaso...

Sisällysluettelo 1 PELLON KUNNAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ Väestö Työpaikat, työvoima ja työllisyys Väestön koulutustaso... Sisällysluettelo 1 PELLON KUNNAN TOIMINTAYMPÄRISTÖ... 4 1.1. Väestö... 4 1.2. Työpaikat, työvoima ja työllisyys... 5 1.3. Väestön koulutustaso... 6 1.4. Kunnan talouden kehitystä kuvaavia tietoja... 7

Lisätiedot

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH

Tilinpäätös Tilinpäätös 2009 Laskenta/TH Tilinpäätös 2009 Yleinen kehitys Kouvolan kaupungin ja koko Kymenlaaksossa näkyi maailmantalouden taantuma ja kasvun epävarmuus. Kouvolaisia oli vuoden 2009 lopussa tilastokeskuksen ennakkotiedon mukaan

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos

TEKNINEN LAUTAKUNTA. Toiminta-ajatus. Päämäärä. Toiminnan painopistealueet Toimintaympäristön muutos TEKNINEN LAUTAKUNTA Toiminta-ajatus Teknisen toimen tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää teknisiä palveluja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen yhteistyössä naapurikuntien ja ulkopuolisten palvelun

Lisätiedot

Harjavallan kaupunki

Harjavallan kaupunki Tuloslaskelma Huhtikuu 2017 31.5.2017 400 Harjavallan kaupunki Ta 2017 Tot. Jäljellä Tot % Tot. 2016 Muutos 16-17 Muutos% 16-17 Toimintatuotot 10 701 196 3 002 512 7 698 684 28,1 % 3 712 015-709 503-19,1

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018

OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu 2018 Yhtymähallitus 30.10. 156 LIITE 1 OSAVUOSIKATSAUS Sivu 5 tammi-elokuu Talousjohtajan katsaus Toimintaluvut Sairaanhoidossa saapuneiden lähetteiden määrät sekä käyntimäärät ovat lisääntyneet edelliseen

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI TOUKOKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Vuosivauhti viikoittain

Vuosivauhti viikoittain 1 3.6.215 Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22.415, josta Lieksassa 12.9, Nurmeksessa 8.45 ja Valtimolla 2.361 asukasta. Juuan väkimäärä oli 5.117. Pielisen Karjalan väestökehitys

Lisätiedot

TP 2016 TA+MUUT. LTK 2018 Ero% 2017

TP 2016 TA+MUUT. LTK 2018 Ero% 2017 541 NURMES Toiminto: - - 999 Kohde: - - 582 TALOUSARVION TULOSLASKELMA 218 Projekti: - - 9891 5115 KAUPUNKIRAKENNEPALV. HALLINTO TP 216 TA+MUUT. LTK 218 Ero% 217 MYYNTITUOTOT 36 36 HENKILÖSTÖKULUT -28

Lisätiedot

Päivitetty /AP

Päivitetty /AP Päivitetty 21.2.2018/AP EKSOTE Eksote yhteensä TP2017 Muutos, Muutos, % 2018 vs. 2017 2018 vs. 2017 TP2016 Muutos, % 2017 vs. 2016 Myyntituotot jäsenkunnilta 435 346 440 215-4 869-1,1 % 451 135-2,4 % Muut

Lisätiedot

14187 PORIN PALVELULIIKELAITOS

14187 PORIN PALVELULIIKELAITOS 1) Tuloslaskelma * MKS = muutettu käyttösuunnitelma ** TA = alkuperäinen talousarvio Kum. MKS* Ennuste Tot. Jäljellä Tot.-% Kum. Tot.-% Muutos Muutos 1 1/219 219 219 Erotus 1/219 MKS 219* MKS 219* 1/218

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ -16.363-12.018,66 73,5-13.391,54 1.372,88-3.933,38-17.325-15.952-15.610 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.060-1.318,92 43,1-1.487,56 168,64-738,33-2.226-2.057-2.660 4300 Palvelujen ostot -12.460-9.774,01 78,4-11.261,05 1.487,04-3.084,21-14.345-12.858-12.000

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2016 25.10.2016/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa, vertailutietona

Lisätiedot

Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma

Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma POHJOIS-KARJALAN SAIRAANHOITO- JA SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄ Yhtymähallitus 21.12.2015 Toiminta-alueiden toimintasuunnitelmat 2016 ja käyttösuunnitelma sekä kalusto- ja laitehankinnat Sisällys 1.

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013

Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Luottamushenkilöiden perehdytys 2013 Kaupunginhallituksen toimiala Kaupunginjohtaja Juha Majalahti Hallinto- ja talousjohtaja Annu Kalliaisenaho Hallintopäällikkö Jarkko Luukkonen Kehittämispäällikkö Satu

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-3.050,00 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-1.522,10-11.247,90 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

Yhteenveto vuosien talousarviosta

Yhteenveto vuosien talousarviosta Yhteenveto vuosien 219- talousarviosta Kaupunginhallitus 29.11.218 talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola 7.9.218 Talousarvioesityksen pääkohdat Varaudutaan Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän palvelutuotannon

Lisätiedot

Eksote yhteensä 1000 EUR

Eksote yhteensä 1000 EUR EKSOTE Eksote yhteensä TP2018 Muutos, TP2017 2018 vs. 2017 Myyntituotot jäsenkunnilta 459 276 440 247 19 029 4,3 % 440 215 0,0 % Muut myyntituotot 14 961 14 813 148 1,0 % 13 765 7,6 % Myyntituotot yhteensä

Lisätiedot

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus

Kaupungin talouden ohjaus. Luottamushenkilökoulutus Kaupungin talouden ohjaus Luottamushenkilökoulutus 9.8.2017 Talousarvio ja suunnitelma Kuntalaki 110 Valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio

Lisätiedot

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT

PERUSTURVAN HALLINTO 8000 TULOSLASKELMA 8010 TOIMINTATUOTOT 00003401 PERUSTURVAN HALLINTO 8010 TOIMINTATUOTOT 8310 MYYNTITUOTOT 8314 MUUT SUORITTEIDEN MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8310 MYYNTITUOTOT 300,00-100,0 8010 TOIMINTATUOTOT 300,00-100,0 8502 PALKAT JA PALKKIOT

Lisätiedot

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos

Budjetti Bu-muutos Budjetti + Toteutuma Poikkeama muutos Heinäveden kunta Sivu 1 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-3.050-1.338,83-1.711,17 4300 Palvelujen ostot -12.770-12.770-8.144,47-4.625,53 4500 Aineet, tarvikkeet ja tavarat -280-280

Lisätiedot

ULVILAN KAUPUNGIN Talousarvion toteutuminen ajalla

ULVILAN KAUPUNGIN Talousarvion toteutuminen ajalla ULVILAN KAUPUNGIN Talousarvion toteutuminen ajalla 1.1. 31.5.2017 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN 1.1. 31.5.2017 Ulvilan kaupungin toimintamenot aikavälillä 1.1.-31.5.2017 ovat yhteensä 32,4 milj. euroa, talousarvion

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI HUHTIKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo 216 215 214 213 212 211 tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu

Lisätiedot

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B

Sivu 1. Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu- Poikke- Käyttö NETTO N arvio tuma ama % arvio tuma ama % EUR B Talousarvion toteutumisvertailu 1.1.- 31.10.2012 Ulkoinen/sisäinen Keskimääräinen käyttö--% saisi olla 833 % Sivu 1 KAYTTOTALOUSOSA Sito Määrärahat Tuloarviot uu Talous- Toteu- Poikke- Käyttö Talous- Toteu-

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP 1 Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä 5.5.2015/JP TALOUSARVION 2015 TOTEUTUMINEN AJALTA Koulutusyhtymä tilikauden 1-3/2015 jaksotettu tulos on 138.000 euroa negatiivinen. Poistoero- ja investointien toteutumisvarausten

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammikesäkuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 Talousjohtaja Anne Arvola 8.8.2016 *TP ENNUSTE 2016 ULKOISET ERÄT TOT 2012 TOT 2013 TOT 2014 TOT 2015 TA2016 ENNUSTE 2016 Toimintatuotot

Lisätiedot

VUOSIKATE III TILIKAUDEN TULOS

VUOSIKATE III TILIKAUDEN TULOS 613TA Yksityistiet 40 Toimintakulut -339 270-349 939-347 000-347 000 500 Palvelujen ostot -67 792-73 000-70 000-70 000 600 Avustukset -271 478-276 939-277 000-277 000 I TOIMINTAKATE -339 270-349 939-347

Lisätiedot

Talousarvio 2019 ja suunnitelma Kaupunginjohtajan esitys

Talousarvio 2019 ja suunnitelma Kaupunginjohtajan esitys Talousarvio 2019 ja suunnitelma 2020-2021 Kaupunginjohtajan esitys 10.12.2018 KV 26.2.2018 18 TA 2019 Käyttösuunnitelma 2019 Tornion kaupungin kärkihankkeet TornioHaparanda-ydinkeskustan kehittäminen

Lisätiedot

Terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen talousarviot yhteen

Terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen talousarviot yhteen Terveydenhuollon ja sosiaalipalvelujen talousarviot yhteen 1.1.2013 - Talousarviossa jo lähtökohtaisesti epävarmuustekijöitä sote-yhdistymisestä johtuen - Kompromisseja kustannusten kohdentamisessa - Suurin

Lisätiedot

KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TALOUSARVION VALMISTELU KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TALOUSARVIOESITYS

KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TALOUSARVION VALMISTELU KESKI-SUOMEN PELASTUSLAITOKSEN VUODEN 2016 TALOUSARVIOESITYS VUODEN 2016 TALOUSARVION VALMISTELU 21.5.2015 1 VUODEN Keski-Suomen pelastuslaitoksen vuoden 2016 talousarvion valmistelun lähtökohtia Taseessa ylijäämää 3 050 944,03 Vuonna 2015 kuntien maksuosuudet eivät

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,87 58, ,13 884, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.286,61 42,2-1.338,83 52,22-658,83-1.998-1.945-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-5.180,88 67,4-5.731,55 550,67-4.047,46-9.779-9.228-6.000

Lisätiedot

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, ,

4999 TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,04 44, ,72-673, , 00001000 TARKASTUSLAUTAKUNTA (02) 4001 Henkilöstökulut -3.050-1.997,66-1.998-1.998-2.100 4300 Palvelujen ostot -7.690-4.971,72 64,7-4.032,56-939,16-5.746,45-9.779-10.718-6.000 4500 Aineet, tarvikkeet ja

Lisätiedot

Luumäen kunta. Talousarvio 2015. Taloussuunnitelma 2015 2017. Kunnanhallitus 10.11.2014 286. Kunnanhallitus 24.11.2014 306

Luumäen kunta. Talousarvio 2015. Taloussuunnitelma 2015 2017. Kunnanhallitus 10.11.2014 286. Kunnanhallitus 24.11.2014 306 Luumäen kunta Talousarvio 2015 Taloussuunnitelma 2015 2017 Kunnanhallitus 10.11.2014 286 Kunnanhallitus 24.11.2014 306 Kunnanhallitus 8.12.2014 314 Kunnanvaltuusto 15.12.2014 64 TALOUSARVIO 2015 1 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014

TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014 1 TALOUSARVIOMUUTOKSET 2014 Kaupunginhallitus 22.9.2014 Kaupunginvaltuusto 29.9.2014 2 KÄYTTÖTALOUS JA TULOSLASKELMA HALLINTOPALVELUKESKUS Vastuualue Tulosta parantavat (-) ja tulosta heikentävät (+) Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa.

Miehikkälän vammaisoppilaiden ja ap/ip-toiminnan valtionosuus vähennetään vasta loppulaskussa. Osavuosikatsaus 1-8/2017 40 Sivistystoimi / Virolahden kirjanpito Siv.ltk 26.9.2017 69 LIITE 40 Sivistyslautakunta Sivistystoimen toteutumaan 1-8/2017 perustuvaa kustannusten tasausta Virolahden ja Miehikkälän

Lisätiedot

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2016, alustava arvio tuloksesta

Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2016, alustava arvio tuloksesta Mikkelin kaupungin tilinpäätös 2016, alustava arvio tuloksesta Kaupungin tiedotustilaisuus 23.2.2017 Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seija Kuikka Kaupunginjohtaja Timo Halonen Talousjohtaja Heikki Siira

Lisätiedot

Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos muutos

Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos muutos Mäntyharjun kunta Sivu 1 14.04.2016 T U L O S L A S K E L M A 10:22:41 EUR Ulkoinen 01.01.2016-31.03.2016 Ed.vuosi Budjetti Käyttö Käyttö % Muutos % Muutos 2015 01-03 + muutos 2016 01-03 2016 2016 TULOSLASKELMA

Lisätiedot

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA

ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2015 2017 ESPOO KAUPUNKITEKNIIKKA -LIIKELAITOS Toiminta Espoo Kaupunkitekniikka-liikelaitos rakentaa ja ylläpitää kustannustehokkaasti

Lisätiedot

kk=75%

kk=75% 1 Talousarvion toteutuminen 01.01. - 30.09.2017 9 kk=75% Kokonaisuutena syyskuun lopun toteuma näyttää varsin hyvältä. Viime vuoteen verrattuna vuosikate on toteutunut noin 800 000 euroa paremmin ja tilikauden

Lisätiedot

Ulvilan elinkeinopoliittinen ohjelma 2018

Ulvilan elinkeinopoliittinen ohjelma 2018 Ulvilan elinkeinopoliittinen ohjelma 2018 KV 3.8.2013 (Tekninen päivitys 13.3.2014) (Tekninen päivitys 3.3.2015) (Tekninen päivitys 17.10.2016) (Tekninen päivitys 21.9.2017) Sisällysluettelo 1. Elinkeinopolitiikan

Lisätiedot

Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh

Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh Hallinnon toimialan talousarvio 2019 Kh 24.9.2018 KH:n päätökset 25.6.2018 Käyttötalousraamiksi päätettiin 366,7 M =>Leikattavaa 7,6 M Hallinnon toimialan alkuperäinen raamiehdotus oli 18,64 M ja KH:n

Lisätiedot

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja

KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja. 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja KAUPUNKIRAKENNELAUTAKUNTA Vastuuhenkilö: tekninen johtaja 210 Kaupunkirakennelautakunnan yhteiset palvelut Vastuuhenkilö: tekninen johtaja Kaupunkirakennelautakunta järjestää tekniset palvelut ja siinä

Lisätiedot

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus

Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus JOENSUUN VESI -LIIKELAITOS Joensuun Vesi -liikelaitoksen toiminnan kuvaus Joensuun Vesi -liikelaitoksen tehtävänä on huolehtia vesihuoltolain mukaisesti kaupungin vesihuollosta, joka sisältää vedentuotannon

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala

OSAVUOSIKATSAUS 2/2018 Sivistystoimiala KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA Tilivelvollinen viranhaltija: toimialajohtaja Timo Jalonen Tilivelvollisen viranhaltijan arvio talousarvion toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta Keskeiset

Lisätiedot

TALOUSARVIO Ympäristö- ja rakennuslautakunta

TALOUSARVIO Ympäristö- ja rakennuslautakunta TALOUSARVIO 2018 Ympäristö- ja rakennuslautakunta 20.9.2017 Toimielin: YMPÄRISTÖ- JA RAKENNUSLAUTAKUNTA Tulosalue: Ympäristönsuojelu Vastuuhenkilö: vs. Ympäristöpäällikkö Tiina Kemppi Toiminnan luonne:

Lisätiedot

TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,8 0, ,8 0,

TOIMINTAKATE/JÄÄMÄ ,8 0, ,8 0, 00002110 TOIMEENTULOTUKI (04) Tuet ja avustukset 258.712 296.446 267.000 3,2-9,9 267.000 3,2-9,9 267.000 267.000 267.000 Muut toimintatuotot 31.858 30.000 20.000-37,2-33,3 20.000-37,2-33,3 20.000 20.000

Lisätiedot

TILINP. BUDJ. TOTEUMA KVALT MU ed.ta

TILINP. BUDJ. TOTEUMA KVALT MU ed.ta KUNNANHALLITUKSEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Ulkoinen/Sisäinen Kunnanvaltuusto Henkilöstökulut -5.524,15-6.557-4.183,38-6.570 0,2 Palvelujen ostot -8.403,85-17.000-1.973,85-9.900-41,8 Aineet, tarvikkeet ja tavarat

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI MAALISKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo 216 215 214 213 212 211 tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu tammi-maaliskuu

Lisätiedot

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL

Talousarvion toteumisvertailu syyskuu /PL 1 (17) Talousarvion toteumisvertailu syyskuu 2018 25.10.2018/PL Yleistä - vertailu tehty talousarvio-osittain (tuloslaskelma, rahoituslaskelma, käyttötalous, investoinnit) - toteutuma syyskuun lopussa,

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko

Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko Talouden seurantaraportti tammimarraskuu Tähän tarvittaessa otsikko 2016 vt talousjohtaja Jerry Retva 9.1.2017 Koko kunta - Toteumavertailu - Tulosennuste Lautakunnat - Kuukausiseuranta - perinteinen kumulatiivinen

Lisätiedot

Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa. Talousjohtaja Anne Arvola

Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa. Talousjohtaja Anne Arvola Talouden seurantaraportti elokuu Tähän tarvittaessa 2015 otsikko Talousjohtaja Anne Arvola 1.6.2015 Tuloslaskelmaennuste 19.10.2015 Tuloslaskelma Ei sisällä sisäisiä eriä *TP 2015 (vain todelliset kustannukset)

Lisätiedot

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017

Ta 2018 Tot Tot. % Tot. 2017 Tuloslaskelma Tammikuu-Elokuu 2018 Tulosalue: 660, 690 Summatasot: Vastuualue 7.9.2018 Ta 2018 Tot. 2018 Tot. % Tot. 2017 Muutos% 2017-2018 Ennuste 31.12.2018 TP 2017 6610 Yhteiset palvelut Toimintatuotot

Lisätiedot

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely,

Tavoite Mittari Tavoitearvo Seuranta Asiakas Eri ikäryhmien osallisuuden vahvistamisen tueksi tehdään toimenpideohjelma. Kouluterveyskysely, SIVISTYSTOIMI Tulosalueet: Hallinto Perusopetus Varhaiskasvatus Opinto- ja vapaa-aika Toiminta-ajatus Sivistystoimen tavoitteena on tuottaa kuntalaisille monipuolisia ja korkealaatuisia palveluja toimialallaan

Lisätiedot

LOHJAN KAUPUNKI ELINVOIMA TOIMIALA KONSERNIHALLINTO TULOSALUE TALOUSARVIOEHDOTUS 2018

LOHJAN KAUPUNKI ELINVOIMA TOIMIALA KONSERNIHALLINTO TULOSALUE TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 LOHJAN KAUPUNKI ELINVOIMA TOIMIALA KONSERNIHALLINTO TULOSALUE TALOUSARVIOEHDOTUS 2018 Palvelutuotantolautakunta 30.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 KONSERNIHALLINNON VUODEN 2018 TAVOITTEET...1 1.1 Toiminnan sisältö

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-8/2016

Osavuosikatsaus 1-8/2016 Oheismateriaali nro 1 Osavuosikatsaus 1-8/2016 Liikelaitos Vastuuhenkilö Tilaliikelaitos Toimitilajohtaja Timo Oksanen Toiminta ja siinä tapahtuneet olennaiset muutokset Tilaliikelaitos huolehtii Kouvolan

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille

Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille Kunnanhallitus 140 19.09.2016 Kunnanhallitus 169 31.10.2016 Kunnanhallitus 211 28.11.2016 Sonkajärven kunnan talousarvio vuodelle 2017 sekä taloussuunnitelma vuosille 2018-2019 240/02.02.00/2016 Kunnanhallitus

Lisätiedot

VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS

VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS NAKKILAN KUNTA VUODEN 2017 TALOUSARVION MUUTOKSET TA MUUTOS Hallintokunta/toiminta TA 2017 kpito 30.4.17 Toteutuma menot tulot määräraha toteutuma % KÄYTTÖTALOUS TOIMINTAMENOT/-TULOT KESKUSVAALILAUTAKUNTA

Lisätiedot