Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Ympäristölautakunta Ytp/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Ympäristölautakunta Ytp/"

Transkriptio

1 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) 383 Määräyksen antaminen Punavuoren Kortteliravintola Oy:lle HEL T Päätös Päätöksen kohde Taustaa Tarkastukset päätti osoitteessa Pursimiehenkatu 16 todetun terveyshaitan poistamisesta seuraavaa. Punavuoren Kortteliravintola Oy, Kapteeninkatu D 36, HELSINKI Ravintola Lungbergin keittiöstä aiheutuvaa meluhaittaa on käsitelty jo ennen ympäristökeskuksen toimenpidepyynnön vireille ottoa ( ) taloyhtiön ja ravintolan toimesta. Ympäristökeskukselle on toimitettu kolme Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n mittausraporttia Pursimiehenkatu 16 meluhaittaan liittyen. Ympäristökeskus on todennut asunnossa osoitteessa Pursimiehenkatu 16 melun vuoksi mittauksin ja aistinvaraisesti sellaiset olosuhteet, joista voidaan katsoa aiheutuvan terveydensuojelulain 1 :ssä tarkoitettua terveyshaittaa. Edellä mainitut olosuhteet on todettu asunnontarkastuksilla , ja Ympäristökeskus teki viimeisimmän tarkastuksen asunnossa osoitteessa Pursimiehenkatu 16. Mittaukset ja havainnot tehtiin asunnon makuuhuoneessa. Aistinvaraisesti asunnossa voitiin kuulla ravintolan tiloista kuuluvan kolahdusmaisia ääniä, veden laskun ääntä, oven sulkeutumisääniä, portaissa kulkemisesta aiheutuneita askelääniä, astioiden kolahduksia sekä keskustelun ääniä. Asunnon keskiäänitaso (LAeqT) oli noin 20 db, kun asunnon ulkopuolelta ei aistinvaraisesti kuulunut melua. Ravintolan keittiöstä kuului kolahdusmaisia ääniä joiden maksimiäänitaso (LAFmax) vaihteli alueella db. Kuuleminen (Asunnontarkastus ) Ympäristökeskus kuuli Punavuoren Kortteliravintola Oy:tä, Asunto Oy Pursimiehenkatu 16:ta sekä asukkaita seuraavista asioista:

2 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) 1. asunnontarkastuksessa todetusta, ravintolatilan keittiön terveyshaittaa aiheuttavasta meluhaitasta osoitteessa Pursimiehenkatu 16, HELSINKI 2. kuka on velvollinen poistamaan meluhaitan ja millä perusteella 3. toimenpiteistä, joihin haitasta vastuussa olevan tulee ryhtyä meluhaitan poistamiseksi 4. meluhaitan poistamisen aikataulusta 5. mahdollisesta ympäristölautakunnan korjausmääräyksen antamisesta ja sen tehosteeksi asetettavasta uhkasakosta, euroa tai toiminnan rajoittamisesta 6. muista asiaan liittyvistä seikoista. Samalla ympäristökeskus on kehottanut Punavuoren Kortteliravintola Oy:tä vähentämään keittiön toiminnasta aiheutuvaa meluhaittaa siten, että maksimiäänitaso (LAFmax) asunnossa Pursimiehenkatu 16 ei yöaikaan (klo 22-07) ylitä 35 db. Punavuoren Kortteliravintola Oy:n vastine kuulemiseen Punavuoren Kortteliravintola Oy kertoo tehdyistä toimista, joita on tehty meluhaitan vähentämiseksi. Lisäksi vastineessa todetaan, että Asumisterveysohje ei ole lain lailla velvoittava. Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastine kuulemiseen Taloyhtiö kertoo toimista, joita se on tehnyt meluhaitan vähentämiseksi ja tulkitsee ravintolan olevan yksin vastuussa meluhaitan poistamisesta. Asukkaiden vastine kuulemiseen Asukkaiden mukaan ravintolan keittiöstä kuuluu usein voimakkaita kolahdusmaisia ääniä yöaikaan. Ristiin kuuleminen Ympäristökeskus kuuli ristiin Punavuoren Kortteliravintola Oy:tä ja Asunto Oy Pursimiehenkatu 16:ta vastuunjakoasioiden selvittämiseksi taloyhtiön ja ravintolan välillä. Punavuoren Kortteliravintola Oy:n vastine ristiin kuulemiseen Punavuoren Kortteliravintola Oy:n mielestä vastuu meluhaitan poistamisesta kuuluu yksinomaan taloyhtiölle. Asunto Oy Pursimiehenkatu 16:den vastine ristiin kuulemiseen Taloyhtiön mielestä vastuu meluhaitan poistamisesta kuuluu yksinomaan ravintolatoiminnan harjoittajalle.

3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Ympäristölautakunnan ratkaisu Terveyshaitta Ympäristökeskus sai myös asukkailta vastineen ristiin kuulemiseen. Asukkaat kommentoivat Punavuoren kortteliravintoloiden vastinetta ja kertoivat meluhaitan olevan huomattavasti suurempi kuin normaaliin kerrostaloasumiseen kuuluu. päättää todeta, että ympäristökeskuksen tekemien kuulohavaintojen ja melumittausten perusteella asunnossa osoitteessa Pursimiehenkatu 16 on todettu olosuhde, joka on terveydensuojelulain 1 ja 26 :n tarkoittama terveyshaitta. Terveyshaitan perustelut Terveydensuojelulain 1 :n mukaan terveyshaitalla tarkoitetaan ihmisessä todettavaa sairautta, muuta terveydenhäiriötä tai sellaisen tekijän tai olosuhteen esiintymistä, joka voi vähentää väestön tai yksilön elinympäristön terveellisyyttä. Ravintolan keittiöstä aiheutuu asuntoon toistuvasti lyhytkestoisia melutapahtumia erityisesti alkuyön aikana. Melu vähentää unen ja levon virkistävää vaikutusta, koska se voi vaikeuttaa nukahtamista, vähentää unen syvyyttä tai aiheuttaa ylimääräisiä heräämisiä. Asumisterveysohjeen (Sosiaali- ja terveysministeriö, Oppaita 2003:1) mukaan yksittäisten melutapahtumien unenhäirinnän todennäköisyys riippuu melun voimakkuuden lisäksi muun muassa melutapahtumien kestosta ja määrästä sekä samanaikaisen taustamelun voimakkuudesta ja laadusta. Unenhäirintää alkaa esiintyä, kun unen tai levon aikainen LAeq-taso ylittää db(a) tai, kun yksittäisten melutapahtumien enimmäistaso ylittää, tapahtumien kestosta ja toistuvuudesta riippuen, db(a). Alaraja pätee usein toistuville, pitkään kerrallaan kestäville tai oudoille meluille, yläraja kerran tai pari yöaikana toistuville lyhytaikaisille tutuille meluille, joihin nukkuja on tottunut olemaan reagoimatta. Yksittäinen melutapahtuma, jonka enimmäistaso ylittää taustamelutason vähemmän kuin 8 10 db(a), ei yleensä häiritse unta merkittävästi. Määräyksen kohteena olevassa tapauksessa ravintolan keittiöstä aiheutuvien yksittäisten melujen enimmäistaso on vaihdellut viimeisimmässä mittauksessa välillä db. Yksittäiset melutapahtumat ovat ylittäneet taustamelutason n. 20 db viimeisimmässä mittauksessa viiden minuutin aikana 10 db:llä noin 20 kertaa ja kerran jopa yli 30 db:llä.

4 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Päävelvoite Ympäristökeskus on katsonut tapauksen melujen pääasiallisen kolahdusmaisen ja osin impulssimaisen luonteen vuoksi voitavan myös soveltaa Asumisterveysohjeen teknisten laitteiden aiheuttamien yksittäisten melutapahtumien LAFmax-tason ohjearvoa, jonka mukaan melutapahtumien LAFmax-tason pitää jäädä alle db. Vaihtelualueen alarajaa voidaan soveltaa vaatimuksena tapauksissa, joissa päivä- tai yöaikaisia melutapahtumia on useita tai ne kestävät pitkään. Kun melutapahtumia on vähän ja ne ovat lyhytaikaisia, haitallisuuden arvioinnin lähtökohtana voidaan käyttää vaihtelualueen yläpäätä. Tämän perusteella ympäristökeskus on kehottanut Punavuoren Kortteliravintolat Oy:tä vähentämään keittiön toiminnasta aiheutuvaa meluhaittaa siten, että maksimiäänitaso LAFmax ei asunnossa yöaikaan (klo 22-07) ylitä 35 db. Tärkeimpänä ympäristölle asetettavia vaatimuksia on häiriöttömän levon turvaaminen etenkin yöaikaan. Haitallisuuden arvioinnissa on otettava huomioon myös lyhytaikainen vaihtelu, esimerkiksi siten, että nukahtamista estävä melu on katsottava haitallisemmaksi kuin aamuisin heräämisaikana esiintyvä melu. Ympäristökeskuksen mittauksissa äänitasot ylittivät Asumisterveysohjeen teknisten laitteiden maksimiäänitason (LAFmax) ohjearvon db. Viimeksi tehdyn asunnontarkastuksen perusteella ravintolan keittiöstä aiheutui useita kolahdusmaisia ääniä, joiden voimakkuus oli db sekä muutamia ääniä, joiden voimakkuus ylitti selvästi 45 db. määrää terveydensuojelulain 51 :n nojalla Punavuoren Kortteliravintola Oy:n ryhtymään toimenpiteisiin ravintola Lungbergistä asuntoon osoitteessa Pursimiehenkatu 16 aiheutuvan terveyshaitaksi luokiteltavan meluhaitan poistamiseksi. Meluhaitta tulee poistaa siten että ravintolan keittiön toiminnasta ei aiheudu melua, jonka maksimiäänitaso (LAFmax) asunnossa Pursimiehenkatu 16 yöaikaan (klo 22-07) ylittää toistuvasti 35 db. Toimenpiteet on tehtävä mennessä. Velvoite on kohdistettu Punavuoren Kortteliravintola Oy:lle, joka vastaa toiminnasta ravintolatilassa, ja jolla on oikeudellinen ja tosiasiallinen mahdollisuus noudattaa päävelvoitetta. Velvoitteen täyttämiseksi annettu määräaika on kohtuullinen mahdollisen terveyshaitan luonteen ja laajuuden huomioon ottaen. Uhkasakon asettaminen

5 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) asettaa päävelvoitteen noudattamisen tehosteeksi 5 000,00 euron uhkasakon. voi tuomita uhkasakon maksettavaksi, ellei velvoitetta ole noudatettu määräaikaan mennessä. Päävelvoitteen ja uhkasakon perustelut Ilmoitusvelvollisuus Milloin asunnossa tai muussa oleskelutilassa esiintyy melua, tärinää, hajua, valoa, mikrobeja, pölyä, savua, liiallista lämpöä tai kylmyyttä taikka kosteutta, säteilyä tai muuta niihin verrattavaa siten, että siitä voi aiheutua terveyshaittaa asunnossa tai muussa tilassa oleskelevalle, kunnan terveydensuojeluviranomainen voi terveydensuojelulain 27 :n mukaan velvoittaa sen, jonka menettely tai toimenpide on syynä tällaiseen epäkohtaan, ryhtymään toimenpiteisiin terveyshaitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi. Terveydensuojelulain 51 :n mukaan kunnan terveydensuojeluviranomaisella on oikeus antaa yksittäisiä kieltoja ja määräyksiä, jotka ovat välttämättömiä terveyshaitan poistamiseksi tai sen ehkäisemiseksi. Terveydensuojelulain 53 :n mukaan kunnan terveydensuojeluviranomainen voi tehostaa tämän lain nojalla antamaansa määräystä mm. uhkasakolla. Jos edellä mainittu kiinteä omaisuus tai sitä koskeva käyttöoikeus luovutetaan, on tässä päätöksessä mainitusta velvoitteesta ja uhasta ilmoitettava luovutuksensaajalle todisteellisesti. Lisäksi velvoitetun on ilmoitettava uhan asettaneelle viranomaiselle luovutuksensaajan nimi ja osoite. Päätöksen perusteena olevat asiakirjat Ympäristökeskuksen tarkastuskertomukset, 2 kpl Ympäristökeskuksen kuuleminen meluhaitasta, 1 kpl Ympäristökeskuksen ristiin kuuleminen, 1 kpl Punavuoren Kortteliravintola Oy:n vastineet, 2 kpl Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastineet, 2 kpl Asukkaiden vastine kuulemiseen, 2 kpl Arkkitehtitoimisto Alpo Halme Oy:n mittausraportit, 3 kpl

6 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Sovelletut oikeus- ja muut ohjeet Muutoksenhaku Päätöksen tiedoksianto Terveydensuojelulaki 1, 26, 27, 51, 53 ja 56 Terveydensuojeluasetus 15 ja 17 Hallintolaki 34, 36, 39, 43 ja 60 Uhkasakkolaki 6, 7, 8, 18, 20 ja 24 Asumisterveysohje (Sosiaali- ja terveysministeriön oppaita 2003:1) Valitusosoitus Helsingin hallinto-oikeudelle liitteenä (terveydensuojeluasia). Päätös annetaan velvoitetulle tiedoksi todisteellisesti (saantitodistuksella). Esittelijä Lisätiedot ympäristöterveyspäällikkö Pertti Forss Timo Koskinen, ympäristötarkastaja, puhelin: timo.koskinen(a)hel.fi Liitteet 1 Ilmaääneneristysmittaus pdf 2 Äänitasomittausten tulkintaa pdf 3 Äänitasomittaus pdf 4 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 5 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 6 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 8 Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastine kuulemiseen Punavuoren kortteliravintola Oy vastine kuulemiseen Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 11 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 12 Punavuoren kortteliravintola oy vastine ristiin kuulemiseen Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastine ristiin kuulemiseen 11 8 Otteet Ote Asianosaiset Otteen liitteet Hallintovalitus, terveydensuojelulain mukainen päätös Päätösehdotus

7 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 18/ (7) Päätös on ehdotuksen mukainen. Esittelijä Lisätiedot ympäristöterveyspäällikkö Pertti Forss Timo Koskinen, ympäristötarkastaja, puhelin: timo.koskinen(a)hel.fi Liitteet 1 Ilmaääneneristysmittaus pdf 2 Äänitasomittausten tulkintaa pdf 3 Äänitasomittaus pdf 4 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 5 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 6 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 7 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 8 Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastine kuulemiseen Punavuoren kortteliravintola Oy vastine kuulemiseen Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 11 Salassa pidettävä (JulkL 24 1 mom 32 k.) 12 Punavuoren kortteliravintola oy vastine ristiin kuulemiseen Asunto Oy Pursimiehenkatu 16 vastine ristiin kuulemiseen 11 8 Otteet Ote Asianosaiset Otteen liitteet Hallintovalitus, terveydensuojelulain mukainen päätös Tiedoksi Helsingin Poliisilaitos Etelä-Suomen aluehallintovirasto, alkoholihallinto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (6) 157 Samaadi Minimutu Oy, terveydensuojelulain 27 :n mukaisen määräyksen antaminen HEL 2017-004596 T 11 02 02 02 Päätös Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (6) 4 Marainvest N&K Oy, terveydensuojelulain 27 :n mukaisen määräyksen antaminen HEL 2017-004593 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/2 10.6.2014

Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/2 10.6.2014 Helsingin kaupunki Esityslista 9/2014 1 (5) Päätöshistoria 08.01.2013 16 HEL 2012-013989 T 11 02 02 02 Päätös Päätöksen kohde Vireilletulo päätti osoitteessa Fredrikinkatu 40 asunnossa todetun terveyshaitan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 18/ (6) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (6) 4 Terveydensuojelulain 51 :n mukaisen määräyksen antaminen Restel Ravintolat Oy, Kaarle XII HEL 2015-011263 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI.

Helsingin kaupunki Esityslista 8/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Asunto Oy Tulustie 8.a, Tulustie 8a, HELSINKI. Helsingin kaupunki Esityslista 8/2017 1 (5) 2 Asunnon terveyshaitta-asia HEL 2017-004848 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa päättää asunnon terveyshaitta-asiassa seuraavaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 24/2014 1 (5) 71 Fitness24Seven Oy:n/Fitness24Seven - Sörnäinen kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Vaasankatu 2 HEL 2014-002138 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (12) 204 Asetetun uhkasakon tuomitseminen terveydensuojelulain 51 :n mukaisessa hallintopakkoasiassa HEL 2012-013989 T 11 02 02 02 Päätös päätti asetetun uhkasakon

Lisätiedot

Alapuolisen asunnon asukkaan vastine kuulemiseen

Alapuolisen asunnon asukkaan vastine kuulemiseen Helsingin kaupunki Esityslista 18/2015 1 (5) 5 Asunnon terveyshaitta-asia HEL 2015-013049 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Päätöksen kohde Vireilletulo ja taustaa Kuuleminen päättää asuntojen välisessä melu-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (9) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/ (9) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (9) 395 Terveydensuojelulain mukaisen määräyksen antaminen Asunto Oy Kotkankatu 1:lle HEL 2013-013664 T 11 02 02 02 Päätös Taloyhtiö Taustaa päätti antaa seuraavan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/3 10.12.2013

Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) Ympäristölautakunta Ytp/3 10.12.2013 Helsingin kaupunki Esityslista 19/2013 1 (5) 3 Asunto Oy Kotkankatu 1 kuuleminen määräyksestä poistaa asuntoon Tivolitie 4 B 17 terveyshaitta HEL 2013-013664 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Taloyhtiö Taustaa

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA

TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA TERVEYDENSUOJELU- JA RAKENNUSVALVONTAVIRANOMAISEN YHTEISTYÖSTÄ RAKENNUSTEN TERVEYSHAITTAKORJAUKSISSA Ylitarkastaja Vesa Pekkola Sosiaali- ja terveysministeriö 17.11.2014 Hallintolaki 10 Viranomaisten yhteistyö

Lisätiedot

PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE

PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE PUHDASTA SISÄILMAA TILOJEN KÄYTTÄJILLE 28.1.2015 WÄRTSILÄTALO Susanna Hellberg TERVEYDENSUOJELULAKI 763/94 7 LUKU Asunnon ja muun oleskelutilan sekä yleisten alueiden terveydelliset vaatimukset 26 Asunnon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (5) 3 Elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Reafin Oy:lle HEL 2012-010822 T 11 02 00 Päätösehdotus Toimija Elintarvikehuoneistot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (7) Ympäristölautakunta Ypv/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2012 1 (7) 304 Liian aikainen jätteiden kuormaaminen Pursimiehenkadulla HEL 2012-013541 T 11 01 06 02 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireille tulo Asian käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (6) 52 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen Aroma Art Oy:lle HEL 2018-003769 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa

Lisätiedot

Sivistystoimialan ajankohtaiset. Kasvatus- ja opetuslautakunta

Sivistystoimialan ajankohtaiset. Kasvatus- ja opetuslautakunta Sivistystoimialan ajankohtaiset Kasvatus- ja opetuslautakunta 8.5. 2018 Talousarvion seuranta 1-4/ 2018 (laskennallinen toteutuma 33,3%) Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (6) 12 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Sorters Finland Oy:lle HEL 2012-010110 T 11 01 00 00 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian käsittely

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/ (6) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirjanote 15/2016 1 (6) FitnessOnline Simonkatu 9 00100 Helsinki 325 Elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen FitnessOnlinelle HEL 2016-001895

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Esityslista 7/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Esityslista 7/2018 1 (5) 10 Uima-altaan käyttökiellon ja uhkasakon asettaminen, Scandic Hotels Oy, Scandic Park Helsinki HEL 2017-011410 T 11 02 02 02 Päätösehdotus Vireilletulo ja taustaa

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (8) 121 Arabian peruskoulussa esiintyvän terveyshaitan poistaminen, Berliininkatu 4 HEL 2018-000587 T 11 02 02 02 Päätös Asianosaiset Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 77. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 24.09.2015 Sivu 1 / 1 3831/11.01.05/2015 77 Jätelain mukaisen puhdistamismääräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen / Espoo, Mynttilä Valmistelijat / lisätiedot: Lea Salonpää, puh.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Esityslista 4/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Esityslista 4/2017 1 (5) 7 Määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen Kiertotie Oy:lle HEL 2013-016454 T 11 01 00 00 Päätösehdotus Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Asian

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198. Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.11.2012 Sivu 1 / 1 2377/10.03.00/2011 198 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen keskeneräisen rakennuspaikan siistimiseksi, rauennut lupa

Lisätiedot

Terassi- ja ravintolamelu

Terassi- ja ravintolamelu Terassi- ja ravintolamelu Mikkeli Forum XXI 24.9.2015 Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Terassi- ja ravintolamelu, mitä se on? Meluhaitta sisältää musiikkimelua, puhetta,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (7) 55 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen TF Solutions Oy:lle HEL 2018-011456 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa

Lisätiedot

Asumisterveysasetus Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö

Asumisterveysasetus Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysasetus 2015 26.3.2015 Vesa Pekkola Ylitarkastaja Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysohje muutetaan perustuslain mukaisesti asetukseksi 32 1 momentti; Asuntoja, yleisiä alueita ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto 03.02.2015 Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto 03.02.2015 Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2015 1 (5) 6 LadyLine Hakaniemi kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Kolmas linja 2 HEL 2014-014314 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä

Lisätiedot

Ravintolamelun selvittäminen

Ravintolamelun selvittäminen Ravintolamelun selvittäminen Timo Koskinen, FK, analyyttinen kemia, ympäristötarkastaja Ravintolameluselvityksiä lähes päätoimisesti noin 5 vuotta Helsingin ympäristökeskuksessa Aikaisempi työkokemus Ilmatieteen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 209. Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 22.11.2012 Sivu 1 / 1 4912/10.03.00/2012 209 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kiinteistöllä varastoitavan merikontin poistamiseksi, 49-61-71-1, Viherkalliontie 8, 02710

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 4/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 4/2015 Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 6 LadyLine Hakaniemi kuntosalihuoneiston toiminnan aloittaminen, Kolmas linja 2 HEL 2014-014314 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Pomena

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2019 1 (5) 150 Velvoitteen asettaminen rakennelman poistamiseksi tontilta, Harmaapaadentie 1b HEL 2019-001886 T 10 04 10 45-53-17-HAL Päätös Valvontakohde Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 103 H.O.T ry:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, EuroGames 2016, Kansalaistori HEL 2016-005725 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Esityslista 1/ (5) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Esityslista 1/2017 1 (5) Päätöshistoria 13.12.2016 386 HEL 2016-008341 T 11 02 02 01 Päätös Käsittely Asia palautetaan valmisteluun siltä pohjalta, että ympäristölautakunta hyväksyy

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 91 12.09.2013. 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013/2013 1 (1) 91 Asianro 1758/10.03.00/2013 Uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen kaarihallin rakenteiden tarkistamiseksi ja käyttökieltoon määrääminen / 462-4-139

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 113 Konepajan Brunon toiminnan aloittaminen, Aleksis Kiven katu 17 A HEL 2016-005424 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Konepajan Bruno

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 188 Helsingin vastaanottokeskuksen Kaarlenkadun toimipisteen majoitushuoneiston toiminnan aloittaminen, Kaarlenkatu 7 HEL 2016-005200 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 55. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 23.03.2017 Sivu 1 / 1 55 Uhkasakolla tehostetun velvoitteen asettaminen luvattomien, tilapäisten majoitusrakennusten poistamiseksi, kiinteistö 49-76-2-1, Siikajärventie 88-90 Valmistelijat

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (20) Ympäristölautakunta Ytp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (20) Ympäristölautakunta Ytp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (20) 19 B-Smokery Oy, terveydensuojelulain 13 :n mukainen ilmoitus, Työpajankatu 2a R1 D HEL 2016-008341 T 11 02 02 01 Päätös Päätös, johon haetaan muutosta Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (7) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2019 1 (7) 53 Tupakkalain mukaisen kiellon ja uhkasakon asettaminen Pufftalo Oy:lle HEL 2018-011266 T 11 02 04 Päätös Päätökseen velvoitettu Asian vireilletulo Taustaa Kuuleminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (5) 44 Velvoitteen asettaminen pientalontontin aita- ja ilmalämpöpumppuasiassa HEL 2017-009697 T 10 04 01 Facta 39-0022-17-HAL Päätös Kaupunkiympäristölautakunnan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 172 DEinternational Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava Oktoberfest-ulkoilmatapahtuma Kaisaniemen kentällä HEL 2016-008664 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) Ympäristölautakunta Ypv/3 18.09.2012 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2012 1 (5) 270 Alfrane Oyn ympäristöluvan raukeaminen HEL 2012-011699 T 11 01 00 00 Päätös Asian käsittely Luvanhaltija päätti Alfrane Oy:n kalankäsittelylaitoksen ympäristöluvan

Lisätiedot

Asumisterveysasetuksen soveltamisohje. Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö

Asumisterveysasetuksen soveltamisohje. Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö Asumisterveysasetuksen soveltamisohje Anne Hyvärinen, Johtava tutkija, yksikön päällikkö Asuinympäristö ja terveys yksikkö 8.2.2016 Soterko tutkimusseminaari 5.2.2016 1 Elin- ja työympäristön altisteisiin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 11/ (5) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 11/2014 1 (5) Päätöshistoria Ympäristöterveyspäällikkö 03.10.2012 78 HEL 2012-010822 T 11 02 00 Päätös Toimija Kohteet Reafin Oy, Leikosaarentie 26, 00990 Helsinki y-tunnus

Lisätiedot

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI

SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI Haapajärven kaupungin sisäilmaryhmä SISÄILMARYHMÄN TOIMINTAMALLI SISÄILMARYHMÄN TOIMINTA ON KESKITTYNYT KUNNAN OMISTAMIEN JULKISTEN TILOJEN TERVEYSHAITTOJEN SELVITTÄMISEEN Julkisella tilalla tarkoitetaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 99 Löylyn saunatilojen ja terassialueen toiminnan aloittaminen, Hernesaarenranta 4 HEL 2016-004235 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Royal

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Ympäristölautakunta Etp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (8) Ympäristölautakunta Etp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2017 1 (8) Päätöshistoria Toimija 11.10.2016 325 HEL 2016-001895 T 11 02 00 Päätös Asiaan liittyvät taustatiedot Kuuleminen Päävelvoitteet FitnessOnline, Simonkatu 9, 00100

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 127 05.12.2013. 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 127 Asianro 6125/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 34-190-1 / Savolanrannantie 33 / luvaton laituri Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Itä-Suomen aluehallintovirasto Ulla Ahonen

Itä-Suomen aluehallintovirasto Ulla Ahonen Olen, työskentelen ympäristöterveydenhuollon ylitarkastajana Itä- Suomen aluehallintovirastossa. Virkatehtäviini kuuluvat mm. asumisterveysasiat osana lainsäädännössä aluehallintovirastolle annettuja terveydensuojelulain

Lisätiedot

Terveydellisen riskin arvioinnin parantaminen Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriö

Terveydellisen riskin arvioinnin parantaminen Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriö Terveydellisen riskin arvioinnin parantaminen Neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola sosiaali- ja terveysministeriö 1 16.4.2018 Vesa Pekkola Terveyshaitta - Terveydensuojelulaki Tämän lain tarkoituksena on

Lisätiedot

KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1

KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1 KIINTEISTÖLAUTAKUNTA PÄÄTÖSHISTORIA Tila 1 ESITYS KAUPUNGINHALLITUKSELLE ÅSHÖJDENS GRUNDSKOLAN PERUSPARANNUK- SEN HANKESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI-PÄÄTÖSHISTORIA Ympäristölautakunta 12.1.2010 11 ÅSHÖJDENS

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 77 Päiväkoti Kotikallion ryhmä Hermannin toiminnan aloittaminen, Hämeentie 85-89 HEL 2016-000680 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä varhaiskasvatusviraston

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 126 05.12.2013. 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2013 1 (1) 126 Asianro 5964/10.03.00/2013 Uhkasakon asettaminen päävelvoitteen noudattamiseksi / 37-6-9 / Ratsupolku 3 / luvaton tontin käyttö Vs. rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 7111/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (1) 98 Asianro 7111/10.03.00.03/2017 Uhkasakon asettaminen kiinteistön ja rakennuksen siistimiseksi / 778-403-8-107 / Asemakatu 8, Suonenjoki Rakennustarkastaja Ilkka

Lisätiedot

TERVEYDENSUOJELULAIN MUKAINEN OLOSUHDEVALVONTA KESKI-UUDELLAMAALLA

TERVEYDENSUOJELULAIN MUKAINEN OLOSUHDEVALVONTA KESKI-UUDELLAMAALLA 1 TERVEYDENSUOJELULAIN MUKAINEN OLOSUHDEVALVONTA KESKI-UUDELLAMAALLA Teemu Roine terveystarkastaja insinööri (amk) / RTA Keski-Uudenmaan ympäristökeskus Järvenpään, Keravan, Mäntsälän, Nurmijärvi ja Tuusula

Lisätiedot

Lausunto 1 (5) 16.9.2013

Lausunto 1 (5) 16.9.2013 Lausunto 1 (5) Sosiaali- ja terveysministeriö Kirjaamo PL 33 00023 VALTIONEUVOSTO LAUSUNTO ESITYKSESTÄ TERVEYDENSUOJELULAIN MUUTTAMISEKSI JA ASETUKSESTA ASUNNON JA MUUN OLESKELUTILAN TERVEYDELLISISTÄ OLOSUHTEISTA

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/ (5) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (5) Asia tulisi käsitellä kokouksessa 359 Vaasan hallinto-oikeuden päätös Helen Oy:n valituksesta Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194

Lisätiedot

Asumisterveysasetus ja melu. Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö

Asumisterveysasetus ja melu. Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Asumisterveysasetus ja melu Vesa Pekkola Neuvotteleva virkamies Sosiaali- ja terveysministeriö Terveydensuojelulaki asumisterveysasetuksen takana 1 Lain tarkoitus Tämän lain tarkoituksena on väestön ja

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 99 Cinnamon GmbH:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, yrityksen asiakastilaisuus, Henry Fordin katu 6 HEL 2016-005731 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2018 Kokousaika 15:00-16:34 Kokouspaikka Kansakoulukatu 3, lautakunnan sali Läsnä Jäsenet Stranius, Leo varapuheenjohtaja Abib, Mukhtar saapui 15:06, poissa: 1, 2, 3, 4,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 85 Tupakkalain mukaisen kiellon antaminen HOK-Elanto Liiketoiminta Oy:lle HEL 2016-004184 T 11 02 04 Päätös Määräaika Taustaa Tarkastus Kuuleminen päätti antaa HOK-Elanto

Lisätiedot

Siivoton asunto Ympäristöterveydenhuollon näkökulma. Heikki Kallunki Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki

Siivoton asunto Ympäristöterveydenhuollon näkökulma. Heikki Kallunki Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Siivoton asunto Ympäristöterveydenhuollon näkökulma Heikki Kallunki Ympäristöterveystarkastaja Kuopion kaupunki Ympäristöterveydenhuollon rooli siivottomuusasioissa Arvioida aiheuttaako siivottomuus terveyshaittaa:

Lisätiedot

Helsingin hallinto-oikeus Päätös 12/0775/5 Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI. Faksi 029 56 42079 06691/11/5151 Sähköposti helsinki.hao@oikeus.

Helsingin hallinto-oikeus Päätös 12/0775/5 Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI. Faksi 029 56 42079 06691/11/5151 Sähköposti helsinki.hao@oikeus. Helsingin hallinto-oikeus Päätös 12/0775/5 Radanrakentajantie 5 00520 HELSINKI Puhelin 029 56 42000 12.9.2012 Diaarinumero Faksi 029 56 42079 06691/11/5151 Sähköposti helsinki.hao@oikeus.fi Asia Terveydensuojeluasiaa

Lisätiedot

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8

Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus- ja ympäristölautakunta 74 15.04.2015 Juoksevan uhkasakon asettaminen luvatonta rakentamista/laajentamista sekä ennallistamismääräystä koskevassa asiassa/osmo Roukala, Morsiussaarentie 8 Rakennus-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristönsuojeluosasto Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 165 Helsinki-viikon säätiön erityisen häiritsevää melua aiheuttava ulkoilmatapahtuma, Kansalaistori HEL 2016-008681 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 15 Salon Rezan ja Reza Beautyn toiminnan aloittaminen, Itäkatu 5-7 HEL 2016-011431 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Itä Mode Oy:n terveydensuojelulain

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) Ympäristölautakunta Etp/2 9.9.2014. PNM-Pan Nordic Meat Oy, Päiväläisentie 2, 00390 Helsinki

Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) Ympäristölautakunta Etp/2 9.9.2014. PNM-Pan Nordic Meat Oy, Päiväläisentie 2, 00390 Helsinki Helsingin kaupunki Esityslista 13/2014 1 (8) 2 Elintarvikelain 59 :n mukaisen määräyksen ja sen tehosteeksi asetettavan teettämisuhan antaminen PNM-Pan Nordic Meat Oy:lle HEL 2013-014045 T 11 02 00 Päätösehdotus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/ (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 20/2015 1 (5) 47 Iltapäiväkerhotoiminnan aloittaminen Lauttasaaren musiikkiopiston tiloissa sekä Lauttasaaren ala-asteen väliaikaisen lisätilan käyttöönottaminen koulutoimintaan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 107 09.10.2014. 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2014 1 (1) 107 Asianro 5559/10.03.00/2013 Teettämisuhan määrääminen täytäntöön pantavaksi / 778-424-9-57 / Simolantie 8, 77630 Lempyy / palaneen rakennuksen purkaminen ja

Lisätiedot

Parveketupakoinnin kieltäminen

Parveketupakoinnin kieltäminen Päivitetty 09/2013 Isännöintiliiton yritysjäsenille ja paikallisyhdistysten henkilöjäsenille Parveketupakoinnin kieltäminen Tupakansavun kulkeutuminen parvekkeelta naapuriasuntoihin avoinna olevien ikkunoiden

Lisätiedot

PARVEKETUPAKOINTI. Oulu 14.6.2007

PARVEKETUPAKOINTI. Oulu 14.6.2007 PARVEKETUPAKOINTI Oulu 14.6.2007 Anu Kärkkäinen päälakimies Suomen Kiinteistöliitto ry Suomen Kiinteistöliitto Suomen Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja ja alan asiantuntijaorganisaatio.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 198 Whenever parturi-kampaamon toiminnan aloittaminen, Mannerheimintie 50 HEL 2016-012005 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Whenever Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 45 Parturi-kampaamo Seniorin toiminnan muuttaminen parturikampaamo- ja kauneushoitolatoiminnaksi, Paciuksenkaari 27 HEL 2016-001992 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen

Lisätiedot

Rakennusvalvonnan mahdollisuudet kosteus- ja homevauriokorjauksissa Rakennusvalvonnan ja terveydensuojelun yhteistyö

Rakennusvalvonnan mahdollisuudet kosteus- ja homevauriokorjauksissa Rakennusvalvonnan ja terveydensuojelun yhteistyö Rakennusvalvonnan mahdollisuudet kosteus- ja homevauriokorjauksissa Rakennusvalvonnan ja terveydensuojelun yhteistyö Ympäristöpäällikkö Seppo Lappalainen Wiitaunioni Nykyisessä MRL:ssä ei ole täsmennetty

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/ (6) Ympäristölautakunta Ysp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (6) 21 Vastine Vaasan hallinto-oikeudelle Helen Oy:n Kellosaaren kaasuturbiinilaitoksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-014194 T 03 01 01 Lausunto Asia tulisi käsitellä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (8) Kaupunkiympäristölautakunnan ympäristöja lupajaosto Asia/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (8) 97 Velvoitteen asettaminen roskakorien siirtämiseksi (tontti 10582/13, osoite Antareksenkatu 6) HEL 2017-011345 T 10 04 10 Facta 10-0040-17-HAL Päätös Toimenpidepyyntö

Lisätiedot

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta

Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta Rakennuslautakunta 37 10.05.2016 Hallintopakkopäätös ja uhan asettaminen Putajan SEOn kiinteistön piha-alueen puhdistamisesta ja polttoainesäiliöiden poistamisesta 302/10.03.00/2016 RAKLTK 10.05.2016 37

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (11) Ympäristölautakunta Ytp/ va. ympäristöterveyspäällikkö Riikka Åberg

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/ (11) Ympäristölautakunta Ytp/ va. ympäristöterveyspäällikkö Riikka Åberg Helsingin kaupunki Pöytäkirja 15/2013 1 (11) 303 Asian päättäminen asiassa Good Pie Bakery Oy, elintarvikelain 55 :n mukaisen määräyksen antaminen ja uhkasakon asettaminen HEL 2012-016892 T 11 02 00 Päätös

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 189 Lapinlahden Lähteen toiminnan aloittaminen, Lapinlahdentie 1 HEL 2016-010326 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Lapinlahden Lähteen

Lisätiedot

Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla

Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla Irja Korhonen Ylilääkäri, Työterveys Aalto Lähteet: Suomen Lääkärilehti 36/2012 v sk 67 sivut 2445 2450b; Carter & Beh 1989; Miedema 2007; 3T Työturvallisuus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 148 Camo Tattoo tatuointihuoneiston toiminnan aloittaminen, Toinen linja 23 HEL 2015-013112 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Camo Tattoon

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 30 Aloe vera Wellness and Beauty Salon kauneushoitolahuoneiston toiminnan aloittaminen, Hämeentie 15 b HEL 2015-011495 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 557/ /2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 557/ /2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 18 Asianro 557/10.03.00/2012 Uhkasakon tuomitseminen ja uuden uhkasakolla tehostetun päävelvoitteen asettaminen / 20-4-5 / Varpukuja 1 / ylimääräisten maamassojen

Lisätiedot

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen

Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen Ympäristölautakunta 31 21.05.2014 Rakennuksen kiireellisistä kunnostustoimista ja ympäristön siistimisestä määrääminen YMPL 31 Tarkastusten ja katselmuksen perusteella liikerakennus ja sen ympäristö tontilla

Lisätiedot

1(6) Versio 12 IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI ERITYISLAKIEN TOIMIVALLAN SIIRTO VIRANHALTIJOILLE

1(6) Versio 12 IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI ERITYISLAKIEN TOIMIVALLAN SIIRTO VIRANHALTIJOILLE 1(6) IMATRAN SEUDUN YMPÄRISTÖTOIMI ERITYISLAKIEN TOIMIVALLAN SIIRTO VIRANHALTIJOILLE Imatran seudun ympäristölautakunta 10.2.2009 9, voimaantulo 5.3.2009 Imatran seudun ympäristölautakunta 11.8.2009 108,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 178 Parkourkeskus liikuntatilan toiminnan aloittaminen, Teerisuonkuja 4 HEL 2012-015275 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Fluxus Oy:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 6 Koulun Brändö lågstadieskola och gymnasium toiminnan olennainen muuttaminen HEL 2016-006775 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä opetusviraston

Lisätiedot

Asumisterveys - olosuhteet kuntoon

Asumisterveys - olosuhteet kuntoon Asumisterveys - olosuhteet kuntoon LVI-päivät Tampere 1 27.10.2017 Etunimi Sukunimi Terveydensuojelulain tarkoitus Tämän lain tarkoituksena on väestön ja yksilön terveyden ylläpitäminen ja edistäminen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 109 Tatuointistudion Tattoo Shop toiminnan aloittaminen, Lapinlahdenkatu 9 HEL 2016-004872 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä TY`S TATTOO:n

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 56 Lyhty ry:n työ- ja päivätoiminnan aloittaminen, Aleksis Kiven katu 48 HEL 2016-001550 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä Toimipaikan sijainti on hyväksynyt

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 153 Helsingin vastaanottokeskuksen Punavuoren toimipisteen majoitushuoneiston toiminnan aloittaminen, Uudenmaankatu 24 HEL 2016-005182 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus

Lisätiedot

37 03.04.2018 52 08.05.2018 100 02.10.2018 7 05.03.2019 Uhkasakkomenettelyn purkaminen RAKYMP 03.04.2018 37 Kissakiven kiinteistöllä* * * * * sijaitseva asuinrakennus tuhoutui tulipalossa 4.1.2016. Tuhoutuneen

Lisätiedot

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on toimittanut18.12.2007 ympäristölautakunnalle pakkausjätteen erilliskeräyksestä selvityspyynnön, joka on liitteenä.

Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy on toimittanut18.12.2007 ympäristölautakunnalle pakkausjätteen erilliskeräyksestä selvityspyynnön, joka on liitteenä. Ympäristölautakunta 46 17.06.2008 Ympäristölautakunta 32 14.04.2009 Ympäristölautakunta 36 12.05.2009 Ympäristölautakunta 53 23.06.2009 Pakkausjätteen keräilyä koskeva kielto 340/11.02.04/2008 YMLA 46

Lisätiedot

Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi

Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi Terveydensuojelulainsäädän nön muutokset ja asuntojen terveyshaittojen arviointi Sisäilmapaja 5 Nurmes 12.11.2013 Ylitarkastaja Vesa Pekkola, Sosiaali- ja terveysministeriö 1 Yleisperiaate rakennuksen

Lisätiedot

Gann Hydrotest LG1 rakennekosteusmittari (12)

Gann Hydrotest LG1 rakennekosteusmittari (12) KUULEMINEN 1 (5) Jakelussa mainituille TARKASTUS SUUR-HELSINGIN KRISTILLISESSÄ KOULUSSA JA KUULEMINEN 13-02653 Vireilletulo ja tarkastuksen aihe Suur-Helsingin kristillisen koulun rehtori Jan Cedercreutz

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 129 Alexandra B kampaamohuoneiston toiminnan aloittaminen, Mannerheimintie 55 HEL 2016-008027 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä Tmi Benita

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 43 Suomen Punaisen Ristin Helsingin ja Uudenmaan piirin Helsingin vastaanottokeskuksen Vuorannan toimipisteen majoitustoiminnan aloittaminen, Vilsandinkuja 4 HEL 2015-012451

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) Ympäristökeskus Ympäristöterveysosasto Ympäristöterveyspäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (7) 219 Parturi-Kampaamo Colorin toiminnan aloittaminen, Tyynylaavankuja 2 HEL 2016-013961 T 11 02 02 01 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä päätti hyväksyä toiminimen Parturi-Kampaamo

Lisätiedot

Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa

Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa Ulkopuolisen asiantuntijan käyttö terveydensuojelulain mukaisissa kohteissa Ympäristöterveydenhuollon valtakunnalliset koulutuspäivät 17.-18.5.2016 1 Esityksen sisältö Mikä ulkopuolinen asiantuntija? Mitä

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Ympäristökeskus 31/2015 Ympäristönsuojeluosasto 07.07.2015 Ympäristönsuojelupäällikkö Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 128 Lammin Sahti Oy:n erityisen häiritsevää melua aiheuttava tapahtuma, Rautatientori HEL 2015-007507 T 11 01 00 02 Päätös Ilmoitus Ilmoituksen tekijä on tehnyt ympäristönsuojelulain

Lisätiedot