A-pojille avaustappio Pullerilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "A-pojille avaustappio Pullerilla"

Transkriptio

1 A-pojille Pullerilla avaustappio

2 FC Haka j/hjs:n A-poikien joukkue käynnisti SM-karsinnat lauantaina Pullerilla ottelulla JJK:ta vastaan. Vieraat veivät pelin nimiinsä maalein 2-1. Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa ei maalipaikoilla mässäilty. Kova sivutuuli ja sarjan alkujännitys vaikuttivat pelitapahtumin. joukkueille tuli paljon pallonmenetyksiä ja Molemmille epätarkkoja syöttöjä. Puolustajat hoitivat hommansa kummassakin päässä. JJK sai aikaan muutaman puolittaisen tilanteen nopeilla vasemman laitansa nousuilla, kotijoukkueella oli vastaavasti pari hyvää painostusjaksoa.

3 Haka/HJS:n paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli, kun Akseli Tiensuu pääsi Edun syötöstä vetopaikkaan. Veskari kuitenkin sai näppinsä väliin. Toinen puoliaika alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta kääntyi vähitellen hienokseltaan Haka/HJS:lle. JJK pääsi kuitenkin iskemään kuin varkain. Valkopaitojen vasemmalta laidalta päästiin läpi, ja syöttö tuli puolustuksen läpi maalin edustalle edenneelle Mikko Ala-Porkkuselle. Vahvasti paitsiolle näyttänyt maali hyväksyttiin kotijoukkueen protestoinnista huolimatta.

4 Edu tasoitti laukauksellaan puntit hetkiseksi. Pelin tunnelma sähköistyi, kotijoukkue sai virtapiikin ja maali kuitattiin välittömästi. Jami Kyöstilä toi oikealla laidalla pallon vahvasti ylös ja löysi syötöllään Eetu Tapanaisen. Tämä ei kuitenkaan vielä riittänyt, vaan JJK meni seuraavasta hyökkäyksestään uudelleen johtoon. Maali oli miltei toisinto edellisestä, tosin nyt laukaus lähti kauempaa. Haka/HJS ei saanut yrityksestä huolimatta kirivaihdettana täydellisesti päälle. Matti Jussila laukoi kohtuullisen vaparivedon, mutta sekin päätyi maalivahdin torjuntaan.

5 Haka/HJS sai ottelussa runsaasti kulmapotkuja, mutta valtaosa päätyi samaan reikään vitosen viivalle suoraan JJK:n maalivahdille. Ege Auvinen jää nytkin toiseksi. Vaikka paikkoja ei tässä pelissä paljon päästy luomaan, hivenen paremmalla viimeistelyllä olisi lopputuloskin voinut olla toinen. Joukkueelta ei puuttunut yritystä, mutta pelaajat eivät vielä löytäneet täysin toisiaan. Parantamisen varaa jäi tällä kertaa eniten keskikentän keskustaan. Pelirakentelu varsinkin hyökkäyssuuntaan ja avaavat syötöt kärkipelaajille jäivät vähiin.

6 Jami ja Masa kiireisinä. Puolustukseen oli saatu harjoituspeleihin verrattuna lisää jämäkkyyttä, ja Jami Kyöstilä otti pelin edetessä itselleen koko ajan isompaa roolia. Joona Kari debytoi kohtuullisen varmasti valkopaitojen rosterissa. Tähtiraati arvioi pelaajien suoritukset tällä lailla: Jami Kyöstilä Eetu Tapanainen Joona Kari Haka/HJS JJK-ottelussa

7 Joonas Immonen, Aku Piispanen, Joona Kari, Eero-Matti Auvinen, Jami Kyöstilä, Akseli Tiensuu (Timo Viljanen 72 min.), Sargin Ertürk (Santeri Korpela 81 min.), Niko Äkräs, Matti Jussila, Eric Bullock, Eetu Tapanainen. Maalit/syötöt: 74 min. Mikko Ala-Porkkunen min. Eetu Tapanainen (Jami Kyöstilä) min. Tuomas Koppelomäki Haka/HJS varoitukset: 41 min. Jami Kyöstilä, 74 min. Joonas Immonen, 89 min. Joona Kari Ottelupöytäkirja: &493996&ASMK Ottelun kuvat: Jussi Rämä Hakan O4-juniorien pelimatka Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi 04-juniorit karsivat alueliigapaikasta. Nyt vuorossa oli peli Rauman Pallo-Iiroja vastaan. Edellisessä pelissä Turun ÅIFK kaatui maalein 6-1 kotona palloiluhallissa Valkeakoskella. Muutaman kuukauden kasassa olleella joukkueella oli vuorossa ensimmäisen pidempi pelimatka Raumalle. Päävalmentaja Joni Lindgren kiteytti tunnelmat ennen pelin alkua: Hyvillä mielin ollaan. Rauman Äijänsuo oli jäätynyt jalkapallolle kelvolliseksi.

8 Pelin alkaessa Pallo-Iirot menevät 1-0 johtoon kovasta pystyjuoksusta. Joni Lindgren muistuttaa pelaajia, että tilanteet pitää pelata reippaammin, kuten pukukopissa on sovittu. Haka tasoittaa, kun Eetu Kittilä saa hienon poikittaissyötön rangaistusalueen tuntumaan. Seuraavaksi toisessa päädyssä Hakan maalivahti Veeti Häätylä ryöstää flipperipallon itselleen kovassa maalitilanteessa, kun maalin edessä on pelaajia enemmän kuin turisteja kesäisin Vanhassa Raumassa. Hakan prässipeli tuottaa tulosta. Santtu Lindgren riistää pallon, syöttää Väinö Kautolle ja Haka pääsee johtoasemaan 1-2. Tämä on koko pelin momentum, kuten valmentaja Jani Virtanen pelin jälkeen analysoi. Ratkaisun avaimia asetetaan tarjolle niitä eniten haluavalle. Arul Yogaswaran, Aku Kössilä ja muut hakalaiset taistelevat sinnikkäästi, mutta tänään ei ole joukkueen paras päivä. Topi Ryttyläistä olkapäähän ja Haka jatkaa vaparilla. torpataan Toisen puoliajan alussa kotijoukkue saa kulmapotkun ja tasoittaa pelin 2-2:en. Pallo-Iiroilla on hyviä avauksia pystyyn keskelle, mistä tulee vaarallisia hyökkäyksiä. PalloIirojen vapaapotkun jälkeisestä irtopallosta raumalaiset menevät 3-2 johtoon. Konsta Mervelä putsaa omaa aluettaan ja luutii topparina vaarallisia palloja pois. Raumalaiset sumputtavat keskialueen hakalaisilta. hyvin ja vievät tilan pois Haka hakee tasoitusta Eetu Rahusen kulmapotkusta. Tällä kertaa ei onnistuta. Rauma menee 4-2 johtoon ja perään Topi Ryttyläinen kaventaa 4-3. Rauma kuittaa heti lukemiin 5-3. Hakalaiset hakevat liian yksin ratkaisua tilanteeseen ja valmennus ohjaa vinkkaamalla: Ei tarvitse yksin ratkaista. Heti perään Haka hyökkää hienosti yhdessä, kuten peliä on tarkoitettu pelattavaksi. Hyvät syötöt eivät tuota tällä kertaa maalia. Muutama hakalainen loukkaa itseään pelissä ja kaikki pelaajat saavat täyden iltapuhteen. Vakavammilta loukkaantumisilta vältytään.

9 Pelin lopputulos tällä kertaa 5-3 Pallo-Iiroille. Matka jatkuu. Joukkue lähtee hyvien oppien kera kohti seuraavaa harjoituksia ja viikon päästä koittavaa alueliigan karsintapeliä TPV:tä vastaan. Kirjoittanut: Sami Kautto C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin tekonurmelle. Ja koska aina on mukava kokeilla uusia juttuja ja tutustua uusiin joukkueisiin, lähdettiin tsekkaan mikä mesta, mikä boogie. Hakan valmennus joutui ryhmittelemään rosteria hieman uusiksi. Porukkaa oli riparilla ja vempulalla. Pari vahvistusta 02pojista. Samu saatiin toki maaliin. Formaatti: / Vikke putosi keskikentältä toppariksi Tuomaksen rinnalle. Olli ja Joonas laidoilla. Keskikenttä muuttui eniten ja siihen istutettiin Petrus, Timi (-02) ja Tomy. Kärkenä hääri Wili(-02). Ja laidoilla Späde ja Hene. Suurin kysymysmerkki oli 02-pojat, jotka pelasivat ensimmäistä kertaa joukkueessa. Ne tuli siis suoraan peliin, ei edes harkoissa. Lahjattomat ne Mikä tämä Puolen Suomen Liiga oikein on? 2016 C15 POJAT (-01) Puolen Suomen liigassa pelaavat: FF Jaro, JIPPO-j, KuPS, OLS, ORPA, VPS, WJK ja karsinnan kautta 3 joukkuetta (GBK tai KPV, JJK tai PaRi, SJK tai VIFK). Joten pitkät on pojjjilla pelimatkat ja kovaan seuraan PaRi karsii. Ja kirsikkana

10 kakun päällä- oman kylän JJK kanssa. Veikkaanpa, että tulevissa otteluissa armoa ei anneta..eikä kysytä. K-18, hämähäkki ja nyrkin kuva voisi olla katsojasuositus. Ja kovaa PaRi tuli Hakankin päälle. Pelin alkuhetkillä tuntui, että keskialueen herruudesta otetaan tosissaan mittaa. Ja peli oli hermostunutta flipperiä ja fyysistä: pientä repimistä, jälkipeliä, suukopua. Siis taistelua. Kumpikaan joukkue ei oikein päässyt maalintekopaikoille. Molemmat joukkueet puolustivat aggressiivisesti ja tarkasti. Erikoistilanteet on siis syytä hyödyntää. 19 Haka saikin vaparin PaR in hyökkäysalueen kolmannekselta, oikealta puolen. Vikke antoi vaparin ja etutolpalla Petrus puski pallon kohti maalia. Maalivahdin heittäytyminen epäonnistui ja pallo kierähti maaliin. Hieman onnekkaasti 0-1 Hakalle. Hakan peli vapautui selvästi ja parin minuutin päästä Tomppa pääsi yksin läpi ja maalivahdin ohi. Tilanne 0-2. Kymmenen minuuttia ja Hene vapautti Späden. Spädelle oli vastassa tyhjä maali ja.0-3. Toinen puoliaika meni pitkälti Hakan hallinnalla ja painostuksella. PaRi lla oli selviä vaikeuksia saada palloa hallintaansa. Haka pelasi järkevästi hitaita hyökkäyksiä, piti palloa, käytti laitoja ja haki maalipaikkoja. Paikkoja toki oli, mutta ne PaRi n maalivahti torjui hyvillä vastaantuloilla tai tuhlattiin. Kesken kaiken PaRi pääsi iskemään Viken vähän kompuroidessa ja tilanne 1-3. Tämä kuitenkin näytti toimivan enemmän Hakan herätyksenä. Ville antoi viisaasti kulman lyhyenä Vikelle, joka pääsi 16rajalta nostamaan pallon Tompan päähän. 1-4 Hakalle. Peliaikaa 4 minuuttia ja homma alkoi olla tapulteltu. Hakan pojilla oli kuitenkin vielä nälkää ja pommitus PaRi n maalille jatkui katkeamatta. Ville pisti maalivahdista kimmonneen pallon tyhjiin ja 1-5. Aivan lopussa Tomppa kikkaili vielä 1-6 soolona.

11 Videoita ei otettu, mutta peliä analysoitiin paluumatkalla 3tuntia bussissa eli perusteellisesti. Maalissa Samu ei ollut työtön, muttei joutunut kovin tiukoille. PaRi lta puuttui kovat laukaukset. Kulmat toki olivat hyviä, mutta puolustus sai ne hoidettua. Muutenkin puolustus pelasi järkevästi, kuten numeroista voi arvata. Olli ja Joonas olivat laidoilla pelattavissa ja nousivat varsinkin loppupuolella ylöskin. Topparit Tuomas ja Vikke hoitivat näyttävästi tonttinsa: molemmat pystyivät hyviin nousuihin pallollisena ja avaaviin syöttoihin. Tuomaksen pääpeli on selkeä ase sekä oman pään kulmissa että keskikentän katkoissa. Erikoistilanteissa Viken keskitykset ja vedot näyttävät löytävän kohteensa. Keskikenttä pelasi yhden parhaista peleistä miesmuistiin. Timi, Petrus ja Tomppa yhdistelmä toimi hyvin. Varsinkin Timi oli elementissään; raatoi, katkoi, karvasi ja syötti vielä kaiken tämän jälkeen tarkasti omille. Tomppa tuli mukavasti piilokärkenä hakemaan palloa hieman alempaa ja teki paljon töitä laajalla säteellä hyökkäyskolmanneksella. Lisäksi sahaava kolmiopeli keskikentän ja laiturien välillä toimi. Palloa nostetiin laitapuolustajien aloitteesta keskikentän kautta laitalinkille ja takaisin, jos tie ylöspäin oli tukossa. Laitalinkeistä varsinkin Hene oli pelipäällä. En muista yhtäkään kaksinkamppailua, jonka Hene olisi hävinnyt. Ja välillä oli jopa kolminkamppailujakin, joista Hene tuli ulos voittajana. Targettina pelasi Ylös, sivuille sekä syöttöjä, oli aina työstään vähintään jumalat sitä suo. Wili, joka teki töitä isolla sydämellä. alaspäin. Suojasi, taisteli, antoi varmoja pelattavissa. Oikeastaan olisi ansainnut maalin, mutta ihan aina ei jalkapallon Yleisesti 02-pojat yllättivät ja ihastuttivat valmiilla asenteellaan, ilmeellään ja pelillään. Soveltuvat varmasti myös C15 Alueliiga-peleihin, jos vain muuten pääsevät.

12 Kokonaisuutena puolustus pelasi hyvän, keskikenttä huikean ja hyökkäys erinomaisen pelin. Ja onhan meillä video. Ei tosin pelistä, mutta perjantain spinning-treeneistä. No comment! Tähdet: Hene Timi Wili PaRi FC HAKA j 1-6 Sunnuntaina 3.1 FC HAKA j kokoonpano: Samu (1), Olli (27), Vikke(21), Tuomas(17), Joonas(14),Petrus(38), Timi(), Tomy(35), Späde(19), Wili(), Hene(15), vaihdossa Joonas(10), Ville(9) FC HAKA j maalintekijä(syöttäjä): 19 : (21) (-)

13 0-3 19(15) (21) Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! FUTSALISTA Maailman huippumaat pelaavat jalkapalloakin kuin futsalia. Katsomalla mitä tahansa maailman huippuliigaa, näkee kuinka futsalin erityispiirteet ovat vallanneet jalkapallokentät. Ne ovat, itse asiassa, edellytys huippujalkapallolle eikä päinvastoin. Futsalin laajempaa tunnustusta ja arvostusta hyödyllisenä osana pelaajan matkaa ja kehitystä huipulle voisi toivoa.

14 Yksi Futsalin etu on pelin nopeus. Se kehittää, vaatii nopeita jalkoja ja reaktioita perinteistä jalkapalloa paremmin. Yksivastaan-yksi tilanteiden runsaus tuottaa teknisempiä pelaajia, jotka eivät panikoi kaksinkamppailussa tai läpiajossa. Futsalissa, kuten jalkapallossa, maalintekotilanne edellyttää kaksinkamppailun voittoa tai onnistunutta lyhytsyöttökuviota, mikä sekoittaa vastustajan ryhmityksen. Futsal on tulvillaan näitä tilanteita. Toinen Futsalin etu on, että puolustajia ja hyökkääjiä ei perinteisessä merkityksessä ole, vaan kaikkien on ymmärrettävä puolustamisen ja hyökkäämisen tärkeys. Peli on nopeaa ja tilanteisiin reagoiminen on tärkeää. Pelaaminen neljän kenttäpelaajan voimin vaatii jatkuvaa liikettä. Pelaaja ei voi jäädä leijailemaan, kun tilanne on ohi, kun rangaituksena oma pää soi. Juniori-jalkapallossa tätäkin opetusta tarvitaan. Peli on taktista ja taktisia kuvioita on paljon. Vastahöykkäys on futsalissa erittäin tehokas ase. Vastahyökkäyksen merkitys jalkapallossa ei ainakaan ole laskussa Englannin liigaotteluiden perusteella. viimeaikaisten Lisäksi futsalin kautta on huomattu, kuinka paljon monipuolisemmin jalkoja voi käyttää: ulkosyrjäsyötöt; jalkapohjapysäytykset; kärkipotkut. Ulkosyrjäsyötöt ovat nopeita ja puolustajalle vaikeita ennakoida. Jalkapohjapysätys mahdollistaa nopean pallonkuoletuksen, mikä on edellytyksenä nopealle vedolle. Virallisesti hyljeksitty mutta niin tehokas kärkipotku, kaikkien maailmankuulujen kärkipelaajien ase, joka pienessä tilassa on murhaavan tehokas. Onkin vaikea ymmärtää, että löytyy oikean jalkapallon ystäviä, jotka julkisesti pitävät futsalia haitallisena jalkapallon harrastajille. Samaan hengenvetoon puhutaan pihapelien merkityksestä pelaajien henkilökohtaisen taidon kehittymisessä. Futsal on pihapeliä. TURNAUS

15 Haka P-01 pojat ovat pelanneet talvisin vuosikaudet C15futsal-sarjaa. Näin myös tänä vuonna. Uutuutena osallistuttiin Pirkka-välipäiväturnaukseen Pirkkahallissa ja C15 Futsal-liigan pelipäiväksi oli pistetty maanantai FC Haka C15 sai oikein komeasti TPV:ltä erikoiskutsun paikan päälle, joten porukka kasaan ja menoksi. Futsal-sarjan otteluita oli vasta muutama alla ja harjoituksiakin melko vähän, mutta tulipahan välipäivillekin jotain tekemistä. Onneksi sarjaan oli ilmoittautunut muutama seura vähän Pirkanmaata kauempaakin. Pelejä tuli yhdelle päivälle 5 ja peliaika oli suora 25min. Näin ollen tempo oli melko kova ja huiliajat lyhyet. Ruokailu oli onneksi Pirkkahallissa järjestetty, joten se asia oli hyvin ajateltu. Muutenkin järjestelyt onnistuivat hyvin, mistä kiitos TPV:lle. Ensimmäinen peli lähti nihkeästi käyntiin, mutta tuttu Ylöjärven Ilves kaatui lopulta suht selvästi. Sitten vastaan asettui Varkaus/Siilinjärvi-joukkue, joka taputeltiin myöskin melko selvästi. TaPa-peli oli alun pikkulipsahduksen jälkeen melko selvää pässinlihaa. Ja alkoikin näyttää, että turnaus menee ihan ok. Ja ihan ok se meni isäntäväelläkin eli TPV:llä. Joten kun neljäs ottelu oli TPV:tä vastaan, niin siinä pelattiin jo käytännössä finaalipeli. HAKA aloittikin vahvasti. Ensin Tomppa paukutti Maken läpiajon jälkitilanteesta 1-0 ja sitten Hene pisti Viken kulmasta pallon pussiin 2-0. Sitten alkoi Hakke-show eli TPV:n Mr. Belbachir teki käytännössä malliesimerkin tahtomaalista: kolmen hakalaisen välistä, moken arkaillessa ja vielä maassa kaatuneena potkaisten pallo maaliin. Tilanne 2-1. Seuraavaksi sama mies lähes kulmalipulta 2-2.

16 Hakan peli sekaisin. Lopulta kruunuksi hattutemppu 3-2 kärkkärillä sivurajalta takakulmaan. Tässä vaiheessa kenttäpelaajatkin tajusivat jo ottaa kaverin kunnolla kiinni, kun joka veto uppoaa. Haka sai kuin saikin uudestaan rytmistä kiinni. Läpiajoja tai erittäin selkeitä tekopaikkoja oli hakalaisilla useita. Onneksi loppukolmanneksella Make kairasi itsensä läpi ja nosti komeasti vasempaan yläkulmaan ja peli tasoihin 3-3. Finaalipelin arvoisesti tempo oli hyvä ja peli suht tasokasta. Hakalta vietiin lopussa selkeä pilkkukin, kun Hene revittiin nurin ja edessä oli enää tyhjä maali. Että sitäkin voi jossitella (kaikki maalit löydät You Tubesta

17 Ottelut ja lopullinen sarjataulukko Muutama kommentti turnauksesta yleisesti. Kärkipotkut jäivät liian usein käyttämättä. Sen sijaan viriteltiin perinteisen jalkapallon auttamattomasti hidasta ja hiljaiseksi jäävää rintapotkua. Rintapotkullekin on paikkansa, mutta se vaatii tilaa ja aikaa. Vastapallokaan ei siinä ole pahitteeksi. Taktisista kuvioista pohjakasia saatiin muutaman kerran toteutettua ja pidettyä liike ja pallo omilla. Kulmissa onnistui muutama blokkaus, mutta vedot jäivät vaisuiksi. Lisää harkkaa. Maalivahtien nopeammiksi tekemistä on saatava paremmin reagoiviksi, ja laadullisesti paremmiksi. Kaikkien

18 kenttäpelaajien liikeisiin yllätyksellisyyttä, terävyyttä ja räjähtävyyttä lisää sekä aggressiivisempaa käsien ja vartalon käyttöä sekä suojatessa että haastaessa. Muista: Kukaan ei juokse susta läpi! Joukkueena puolustaminen onnistui mukavasti ja alas tuli juosten sellaisiakin miehiä, joiden toivoisi tekevän enemmän ja samaa jalkapallossakin. Tämä olikin yksi edellytys hyvälle tulokselle. Onnea kaikille hyvästä turnauksesta ja hopeasta! Tähdet: Tomy 7xmaali, 3xsyöttö + muisti myös puolustaa Make 6xmaali, 3xsyöttö Tuomas 1xmaali, 1xsyöttö + tsemppari-palkinto FC HAKA j kokoonpano: Samu(2); Atte(3), Luke(5); Riku (12), Luke (4), Ville To (9), Aku(11), Joonas(14), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Santtu(28), Markus (31), Tomy (35), STATSIT Y Ilves- FC HAKA maalintekijä(syöttäjä): 6 :

19 (-) (21) (-) (1) FC HAKA WJK/SiPS maalintekijä(syöttäjä): 5 : (15) (14) (31) FC HAKA TaPa maalintekijä(syöttäjä): 0 : (21)

20 (35) (31) (-) (9) TPV FC HAKA maalintekijä(syöttäjä): 1 : (31) (21) (15) 22 FC HAKA LiePa maalintekijä(syöttäjä): 1 : (35)

21 (35) (17) Seuraava peli : Futsal sarja Pirkkahalli D-halli :35 Ilves B-tytöt, 16:40 TaPa A-poikien käyntiin harjoitusmatsit Haka-j/HJS:n A-pojat pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun Tehtaan kentällä lauantaina JJK:ta vastaan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa pelaamiseen ja uusiin pelikavereihin. Loppunumeroiksi kirjattiin kotijoukkueen voitto 3-1. JJK piti palloa ehkä hivenen verran enemmän, mutta valkopaidoilta maalinteko sujui tehokkaammin. Kaikki Haka/HJS:n maalit iski kärjessä pelannut HJS:n kasvatti Kosti Kyläinpää. Yhteisjoukkue on täydentynyt viime vuodesta muutamalla Hakan -98 -ikäluokan pelaajalla sekä hämeenlinnalaisella tulokkaalla. Lisäksi vahvistusta on saatu TPV:sta (Joona Kari) ja LeKi:stä (Anton Asikainen). SM-karsinnat alkavat Tammikuun lopulla, ja sitä ennen nähdään vielä todennäköisesti muutama harjoitusottelu. Haka/HJS JJK-ottelussa:

22 Joonas Immonen, Jussi Tuominen (Eeli Jokinen 46 min.), Juuso Ylinen, Joona Kari, Aku Piispanen, Matti Jussila (Santeri Korpela 46 min.), Niko Äkräs, Sargin Ertürk, Timo Viljanen (Dani Molin 46 min.), Akseli Tiensuu (Timo Viljanen 65 min.), Kosti Kyläinpää (Matti Jussila 78 min.) Varamaalivahti: Anton Asikainen min. min. min. min. 1-0 Kosti Kyläinpää (Matti Jussila) Kosti Kyläinpää (Jussi Tuominen) 3-1 Kosti Kyläinpää (Aku Piispanen) C15 Pojat Harkkamatsi: FC ILVES Kelt-FC HAKA j 1-5 Raportoijan lääkitys saatu kohdalleen ja asialinja palaa. Pelattiin siis ensimmäinen C15-harkkamatsi ja heti tuttua FC Ilves keltaista vastaan. Sää oli pimeä, märkä ja synkkä, kuten joulukuun 5. vain voi olla. Onneksi päästiin lähes välimerelliseen tunnelmaan eli lämpöiseen, valoisaan ja kuivaan Pirkkahalliin Ilveksen vieraaksi. Lähtöasetelmat eivät olleet kehuttavat. Maalivahti-kapteeni, Samu, oli lainattu B-pojille. Vakioavauksesta puuttuivat myös Hene ja Otto. Valmennuksesta viimekaudet vastannut Joni oli

23 estynyt. Mutta tiukassa paikassa ja ainahan Ilveksen kanssa ollaan uusia vastuunkantajia löytyy. Maalissa pelasi 02-pojista Kalle. Haasteesta oli nostettu paljon poikia: Tuukka, Teme, Santtu ja Julius. Valmennuksesta vastasi Pete. Ja kaikki hoitivat hommansa erittäin hyvin. Niin kuin tuloksestakin voi päätellä. Peli oli alussa tasaista, mutta heti alusta saakka näkyi, että kenttä oli hyvässä balanssissa: välit pysyivät lyhyinä, jaksettiin tulla alas puolustuksen avuksi. Ajoittain pelattiin hyvää lyhytsyöttöpeliä. Parhammillaan 9 lyhytsyöttöä omille keskialueella lienee ihan hyvä saavutus jollei ennnätys! Haka sai mukavan lahjamaalin 15, kun Tompan veto oli sen verran kova, että lipsahti moken käsistä ja Make seurasi tilanteen hyvin. Sitten puolen tunnin kohdalla Ilvekselle tuli pieni musta hetki. 3 minuuttiin peli oli jo 0-3 ja tuntui hyvältä. Ilves sai tosin kavennuksen ennen puoliaikaa, mutta peli oli Hakan kontrollissa. Varsinaisille huippupaikoille Ilves ei päässyt. Toiselle puoliajalle valmennus laittoikin sitten pakkaa reippaasti uusiksi ja pelasi upporikasta ja rutiköyhää. Mutta vaikka uusia varamiehiä lappasi kentälle, tilanne pysyi hallinnassa. Toki Ilves pystyi nyt hallitsemaan peliä enemmän, mutta Haka oli terävä maalin edessä. Vaihdosta tullut Santtu oli muutamaan otteeseen vaarallinen laidalla ja sai lopulta ansaitun rankkarin, jonka Vikke veti sisään. Puoliajan keskivaiheilla väsyminen alkoi näkyä ja tempo laski. Tomppa hyödynsi tilanteen tekemällä melkoisen soolopurjehdusmaalin (aivan uusi termi?). Maalivahti Kalle onnistui erinomaisesti. Vaikeassa paikassa, uusi joukkue edessä, hermot olivat terästä. Muutama aivan loistava seivi ja kirsikkana kakun päällä kylmäpäinen

24 maalivahdin harhautus ja Ilves-hyökkääjä kahveelle. Puolustuskin pelasi hyvin. Erityisesti uusi topparipari: Tuomas Tuukka oli vaikuttava. Löytyy taitoa, silmää, pituutta ja nopeutta. Hitunen, ehkä kovutta vielä, niin hyvä tulee. Laitapakeista erityisesti Joonas pisti hienosti kaikki likoon ja itseään säästelemättä (huom. murtunut käsi 1kk sitten). Lisäksi Joonas sijoittui, liikui ja syötti hyvin. Keskikentän herrat Markus, Vikke ja Petrus olivat nooohh, omaa luokkaansa ja hallitsivat keskialueen hyvin. Sekä hyökkäys- että puolustussuunta hoituivat kunnialla. Kaikki kolme nousivat välillä terävästi päättämään hyökkäyksiä, mutta samaan aikaan joku vastaavasti laski huolehtimaan puolustamisesta. Välit pysyivät keskialueella hyvin Hakan hallussa ja seurauksena. venyivät vasta 2.puoliajalla vaihtojen Hyökkäyspäässä erityismaininta menee Spädelle, joka teki hyvin töitä sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan. Pinnat tulevat erityisesti hyvästä puolustamisesta! Ja hyvällä temmolla. Samoin Späden vaihtari, Santtu, oli hyvin paikoilla (3 kertaa yksin) ja sai ansaitun rankkarin. Hyökkäyksen pelote ja täsmäase nr.1 on ja oli Tomppa. Ensimmäisen puoliajan alku vielä unessa, mutta vauhtiin päästyään pitelemätön. Linjaa pitkin jouksut, kun vielä oppii, niin jälki tulee olemaan pahaa katsoa. Tähdet:

25 Tomy Vikke Kalle FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Kalle (32), Antti(4), Teemu(8), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Tuomas(17), Julius(20), Vikke(21), Olli(27), Santtu(28), Tuukka(30), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 15 : (35) (38) (31) (rp) Seuraava peli : klo 11:30 harkkapeli HJS 01/02-FC Haka, Pullerin tekonurmi (ulkona )

26 FC HAKA C14 YJ Annaali eli Fudis-kauden yhteenveto. Tämän viiltävän analyysin tekijä. Vox audita perit, littera scripta manet eli Sanottu sana katoaa, kirjoitettu sana pysyy. Anno Domini 2015 oli hyvä vuosi FC HAKA C14 YJ1:lle. Ja tässä yhteenvedossa tulee lihaa luitten päälle, ettei asiat jää muistin varaan. Joukkue pelasi kevät- ja syyskauden Satakunnan piirin järjestämää C14 Alueliigaa. Keväällä nousu Etelä-Länsisarjaankin oli lähellä. Sama joukkue lähtee ensi kaudeksi C15 Alueliigaan yhtenä vahvana suorittajana, kevätkauden sijoitus 3. ja syyskauden 4. sija puhuvat puolestaan. Mutta tämän vuoden tarina alkoi jo aiemmin. FC HAKA ja LeKi löivät hynttyyt yhteen ja muodostivat ikäluokan yhteisjoukkueen. Talvikauden harjoitukset ja fysiikkatreenit loivat pohjaa tulevalle. Talvella otettiin fysiikkatreeneihin vauhtia Valkeakosken Hakan Nyrkkeilyjaostolta. Futsalia treenattiin Lukion salissa ja Futsal-sarja voitettiin ylivoimaisesti ja ilman ainuttakaan häviötä.

27 Lisäksi päätettiin valmistautua kevätkauteen Tallinnan kautta. 17 poikaa lähti eeppiseen seikkailuun. Hävittiin kaikki matsit, mutta saatiin kovia pelejä FC-Flora ja FC Levandia vastaan ja hitsattiin joukkuetta yhteen maaliskuisen koleassa Tallinnassa. Näillä resursseilla ja reissuillä ei mällätä. Tallinnan matkan budjetti oli 193eur/poika ja se piti. Toteuma oli 199eur/poika. Ihan vaan muutama muukin tapahtuma vuoden aikana oli. Osallistujat.com:ssa, joka toimii joukkueen tapahtumakalenterina, yhden vuoden ajalla oli kaikkiaan 311 merkintää. Harjoitus- ja pelitapahtumia 213, joihin pelaajat ilmoittavat pääsynsä, valmentaja valmistelee harjoitukset tai pelitaktiikan ja avauskokoonpanon. Waltikka-turnaukseen osallistuttiin kahdella joukkueella. Avausmaaliveikkaustapahtumia FC HAKA edustuksen pelien yhteydessä 16. Yhteensä joukkue tahkoi 22 Alueliigan peliä. Niissä FC HAKA YJ1 laukoi 81 maalia ja antoi 56 syöttöä. Kaiken kaikkiaan voittoja 14, tappioita 4 ja tasapelejä 4. Lähellä olevat vieraspelit hoidettiin omilla kyydeilla ja Hämeen Turistiauto kuljetti joukkueen 6 vieraspeliin, jotka olivat Pirkanmaata kauempana. Subway ltä saatiin 56 kappaletta Subeja sponssihintaan matkaevääksi.

28 Kertauksena kevätkausi Alueliigan Murtaumista oli harjoiteltu paljon ja maalintekemisen juhlaa siitä tulikin. Ajoittaisten flunssien ja loukkaantumisten takia jouduttiin tyytymään 3. sijaan. Lopussa kaadettiin kuitenkin Etelä-Länsi-liigaan nousija, ÅIFK, vieraissa puhtaasti. Yhteensä 11 ottelua: 51 maalia, 36 syöttöä. Mualmoo kierrettiin ja nähtiin vieraita paikkoja: Kaarina, Rauma, Turkux2. Maaliero kivasti. Ottelutulokset kevät 2015

29 Lopullinen sarjataulukko, kevät 2015 Kesä, tauko tapahtumat ja muut Heinäkuun taukokin oli lyhyt ja vapaaehtoiset aamupäiväntreenit vedettiin Lotilassa. Kesänä, jona vain satoi, niin ihme kyllä, aamutreeneissä ei juuri koskaan. Waltikka-turnaus osui syyskuun alkuun keskelle Alueliigan sarjaa, mikä aiheutti hieman AL-otteluiden säätöä. Alkuperäinen tarkoitus oli osallistua vain yhdellä YJ1+Yj2 sekajoukkueella. Poisjääntien takia, osallistuttiin YJ1:llä ja YJ2 vahvistettuna -00 pojilla. YJ1:n lopullinen sija 2. eli karvas finaalitappio, pokaalin. kun Ilves keltainen vei jälleen Alueliigan syyskausi Kevätkauden hyvän sijoituksen jälkeen vähän leijuttiin joten alku lähti vaikeasti liikeelle. Ensimmäisessä HPS-pelissä maksettiin oppirahoja olan takaa. Alkukaudesta oma pääkin soi normaalia enemmän. Onneksi maalit oli tiukassa, joten hommahan oli tasapainossa..vai eikö? Kaikkiaan 11 ottelua: 30 maalia, 20 syöttöä. Ja taas nähtiin ihmeellisiä paikkoja: Salo ja Pori. Maaliero normal one

30 Ottelutulokset syksy 2015 Lopullinen sarjataulukko, syksy 2015 pistepörssi 2015 Selkeä pistepörssin voittaja oli no 35 kokonaismäärällä 38 pistettä. No 19 ja no 31 ylsivät molemmat samaan 25 pisteeseen. Maaleja teki eniten no kpl. Syöttöjä oli eniten no kpl.

31 FC HAKA j C14 YJ1 AL Pistepörssi Kevät ja Syksy 2015 pelaajan numeron mukaan Hyökkääjistö eli no 35/19/15 tekivät siis 60 maalia ja keskikenttä no 21/31/38 18 maalia. Syöttöjä vastaavasti hyökkääjät 19 ja keskikenttä 26. Siis jotakuinkin oikein päin. Pelkällä syyskaudella hyökkäjistö teki maaleja 14 keskikenttä 13. Syötöt vastaavasti hyökkääjät 6 keskikenttä 9. hyökkääjistön. ja ja Syyskaudella kokonaistehoissa keskikenttä pesi The special one. Puolustuksen ja maalivahdin tehotilastot ovat mitäänsanomattomat, mikä on suuri ja huutava vääryys. Joukkue on joukkue, missä kaikki osallistuu maalin suojelemiseen ja sen tekoon. Jälkimmäinen mielellään toiseen päätyyn. Tämän takia tilasto on epäoikeudenmukainen ja vääristää pelikäsitystä. The wrong one.

32 Napolilaisen Jalkapalloselostajan jälkiviisaudet Valmennuksen yksi tärkeimpiä teemoja kaudelle 2015 oli murtautuminen. Ja se onnistui. Voittoja tuli kokonaisuudessaan enemmän; oltiin selvästi sarjan parhaimpien joukossa. Hyvänä päivänä kadettiin kenet vaan. Rosteri oli kuitenkin valitettavan ohut, joten muutaman avainpelaajan poissaolo näkyi kentällä välittömästi. Eteenpäin pelaaminen oli toinen valmennuksen teema ja sekin iskostui pelaajien mieleen. Vauhtia oli usein jopa liikaa. Henkilökohtaisen pallonkäsittelyn ja -kontrollin puute kärjistyi, kun vauhti nousi. Hitaiden hyökkäysten rakentelu ja pelin hallinta lienevät ensi kauden juttuja. Oltiin siis nopeita hämäläisiä, mikä lienee itsessään jo ihme. Nuoret miehet somettaa ja hajattelee.hajatelmia ja muutakin kuin jalkapalloa. Eli enää ei pallon kanssa pelata pihapelejä vapaa-ajalla kuten aiemmin. Tämä näkyy kyllä kentällä. Nopeatempoinen lyhytsyöttöpeli ei pysy omilla kuin sen max 2-3 syöttöä. Onneksi Futsal antaa tähän oivan alustan kehittyä. Potkutekniikassa on vielä paljon tekemistä, nyt se ei vielä riittänyt esimerkiki puolenvaihtoihin tai jatkuvasti laadukkaisiin kulmapotkuihin. Joita voisikin harjoitella lyhyenä versiona, jos ja kun ongelma on.

33 Erikoinen tilanne. Erikoistilanteet olivat ajoittain myrkkyä HAKAlle puolustuspäässä. Vastaavasti omat erikoistilanteet alkaen sivurajaheitoista kulmapotkuihin tai vapareihin olivat melko suunnittelemattomat. Tulevalla kaudella niihin saadaan varmasti systematiikkaa ja juonikkuutta lisää. Fysiikkapuolella ja juoksemisessa oltiin vahvoja; joukkeesta löytyy kestäviä raatajia, nopeita sprinttereitä ja kovaa fyysistä peliä kaihtamattomia pelaajia. Fysiikkaan panostetaan varmasti jatkossakin. Ei kuitenkaan taidon kustannuksella. Eli Taito edellä..ja me muut tullaan sitten perässä. Puolustus onnistui syyskaudella kevättä hieman paremmin. Puolustuksen lukkona ja monien pelien ratkaisupelaajana oli joukkueen mokke, molke, molari, veska, kassari, imuri no toi viimeinen ei meille natsaa. Maalivahtipelin suurimmat kehityskohteet liittyvät keskityksiin ja pelien avauksiin. Toinen ilon aihe alakerrassa oli topparipelin eletön vartaloharhautusta eleganssi. Siis sitä ja valelaukausta. Vastustaja älämesshinne. Lisäksi pakkikaluston rakentelu ja nousut olivat ajoittain tehokasta ja mukavaa katseltavaa. Keskikenttä toimi erinomaisesti, ottaen jopa maalintekovastuun pitkiksi ajoiksi harteilleen. Keskikentän balanssi vain parani kauden aikana, kun haastejoukkueen lisävoimaa puolelta. saatii Tekninen osaaminen keskikentällä oli joukkueen parasta, mikä näkyi nopeina ja oivaltavina syöttöinä sekä upeina soolo-nousuina. Unohtamatta myös puolustustehtävää alemmalla keskikentällä. No ehkä pientä staramaisuuttakin oli ilmassa chippiä ja neppiä tukka hyvin,kaikki hyvin. Hyökkäyspäässä oli hyvinkin erilaiset kaudet kevät ja syksy.

34 Keväällä onnistui kaikki ja syksyllä ei meinannut upota mikään. Paikkoja kyllä oli, mutta kliinisempi viimeistely jäi uupumaan. Loppujen lopuksi keskikenttäteki 13 maalia ja hyökkäys 14. Hyökkäyksen ongelmat liityivät pitkälti laitojen pelaamiseen liian keskellä ja toisaalta liikaan yksin yrittämiseen. Nämä, yhdessä vauhtisokeuden kanssa, eivät tuoneet toivottua tulosta. Toisesta aallosta tullut keskikenttä korjasi potin. Liian usein vastustajan ennakoi (kevätkeuden perusteella?) joukkueen nopean kärjen, mistä oli muodostunut hyökkäyksen tavamerkki. Taktisesti tähän ei osattu vastata. Mutta velikullat on armottomia duracelpupuja hyökkäysssuuntaan. Ja niillä on omat fanijoukkonsakin. Kaikki ja mikään ei ole täydellistä. Aina eikä koskaan. Kuitenkin läpi kentän löytyi vahvaa osaamista: siis akseli eli kuningaspultti tai jalkapallon mentävä valtaväylä (no nyt lähti vähä lapasesta). Maalivahdista puolustuksen ja keskikentän kautta hyökkäykseen oli tasaisesti ripoteltu runkopelaajia. valmennusta. Mistä varmaan voidaan osittain syyttää Tästä osoituksena hyvät sijoitukset Alueliigassa, huikeita pelejä, typertyneitä vastustajia sekä myös HAKAn C14 poikien osallistuminen Palloliiton piirin- ja aluejoukkueisiin. Yhteensä 4 poikaa kävi katsastuksissa, joista 2 enemmän ja vähemmän vakinaistivat paikkansa. Ehkäpä jatkossa lisääkin Toisinaan valmennus sai joukkueen resurssit huomioidenhuikeaan laukkaan ja flowtilaan. Yleisestikin valmennus oli konsistenttia (pojat huom! sivistyssana), laadukasta, suunniteltua ja tasapuolista. Mutta kertauksena vielä harjoitus- ja pelitapahtumia 213 eli ihan hirweesti töitä. Toki ajoittain valmennuksella oli viestin perillemeno kanssa ongelmia, mutta niihin löytyi usein kuvainnollinen ratkaisu

35 Vuosi 2016? Ensinnäkin yhteisjoukkue (YJ) kuvio LeKin kanssa loppuu. LeKi muodostaa -02 joukkueen, jossa yli-ikäisinä pelaa osa nyt joukkueessa olleista. Osa LeKi-taustaisista pojista siirtyy kokonaan hakalaisiksi ja jatkaa täten joukkueessa kuten tähänkin saakka. Tämä, on sanottava suoraan, on selkeä vahvistus joukkueelle ja onkin toivottavaa, että ensinnäkin mahdollisimman moni jatkaa harrastusta ja toiseksi toivotaan, että mahdollisimman moni jatkaa sitä HAKAssa. FC HAKA j on ilmoitettu C15 Futsal sarjaan sekä C Alueliigaan. Valmennus ja taustat jatkavat jotakuinkin entisellään, mutta niistä asioista tiedotetaan virallisemmin ja tuonnempana. Talvikausi tuo uusia kuvioita fysiikkatreeneihin ja pallohalliharjoittelu jatkuu talven yli. Ensi keväänä mietitään mitä mitä pre-season asioita voisi toteuttaa. Ideoita otetaan vastaan. Kesällä on useilla pojilla myös rippileiri, joka mutkistelee mukavasti kuvioita, niin perheissä kuin joukkeessakin. Seuraavat tapahtumat : FC HAKA junioreiden päätäjäiset, Koskikara klo 14:00 Campus iltamien sitova ilmoittautuminen Mikko Hatakka Campus iltamat 7.11 Tietotien Lukio 17:00-24:00 Eiköhän tämä annaali ollutkin tässä. Kiittäen kaudesta kaikkia osa- ja tasapuolisesti kohti kautta Kirjoittajan alterego vankkumaton Napolin kannattaja.

36 C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin, kuivaa, noin +3 astetta. Suuret unelmat FC HAKAlta olivat jo karanneet ja jäljelle oli jäänyt vain pieni kasvojen pesu: voitolla kuitattaisiin tuon rakkaan kisakumppanin Ilveksen ohi. Tätä kirjoittaessa kaikki pelit on pelattu, ja käteen jäi Alueliigan 4. sija. Kauden wrap-up, summary, statistics & highlights tulee myöhemmin. Mutta otteluun. Vastustaja ÅIFK ei etukäteen paljoa motivoinut, sillä sen sijoitus oli häntäpäässä. FC HAKA sai kuitenkin heti hyvän alun, kun hyökkäyspäässä oltiin läpiajossa ja paikoilla. Hiipikö hyvä olo ja liika into hyökätä, kun 6 ÅIFK siirtyi johtoon? FC HAKAn peli muuttui yliyrittämiseksi ja pelattiin keskialueen sumppuun. Toisaalta, laidat olivat liian kapealla, jotta heitä olisi oikeasti voinut käyttää. Pelin hallinta oli HAKAn käsissä, mutta huonoja syöttöjä, lohkareita, vääriä ratkaisuja; vedetään kun pitäis syöttää ja toisinpäin.

37 Puhetta vähän, päätä ei nosteta ylös, ajatus karkaa jo seuraavaan ajatukseen(?). Siis jalkapalloa. Samoilla sanoilla voisin raportoida vaikka Suomen maajoukkueen peliesitystä. Finalmente. 23 saatiin lopulta pallo maaliin painostuksen ja missattujen paikkojen jälkeen. Hene missas oman paikkansa, mutta tarjoili Vikelle boxiin, joka onneksi ei vetänyt silmät kii, vaan sijoitti takanurkkaan. Huh, helpotti ja tuntui, että nyt laitetaan kello käyntiin ja odotetaan HAKAn seuraavaa maalia. Ja 36 se tulikin ihan nätin kuvion jälkeen, Vikke avas laitaan ja Otto heitti chipin boxiin, johon Tomppa ryntäsi ja nosti molken yli. Melkein harjoiteltu kuvio. Sitten 40 tuli merkillinen hetki. Åbolainen pakki torjui käsillä alimpana Akun vedon. Ja sai ansaitusti suoran punaisen. Aku pisti pilkulta varmasti moken käsien kautta pallon maaliin ja peli alkoi olla pelattu. Toinen puoliaika oli jo HAKAn näytöstä. 61 Vikke veti vaparin yläripaan, josta kimmonneen pallon jatkoi Petrus sisään. Tilanne åbolaiselta meni hermo, ruma taklaus ja toinen keltainen. Ja sitä myöten suihkuun. Peli oli siis uusilla säännöillä 8 vastaan 10. ÅIFK kuitenkin välillä pyöritti peliä 8 niin, että alkoi vähän hävettää. No, jostain koskilaiset kaivoi vielä itsekunnioituksen rippeensä ja 80 Vikke syötti ja Tomppa sai vielä yhden onnistumisen aika monen missatun paikan jälkeen. Videomateriaalin perusteella löytyi paljonkin huomautettavaa, mutta kausi on mukava laittaa voitolla pakettiin. Valmennuksella on jo selkeät kehityskohteet mietittynä tulevalle talvelle ja kaudelle. Ja palataan vielä näihinkin

38 kauden loppuraportissa. Nyt naatitaan. Ja mennään saunaan. Tähdet: Vikke Tuomas Aku FC HAKA j YJ1- ÅIFK 5-1 Perjantaina 9.10 FC HAKA j YJ1 kokoonpano: Samu (1), Antti(4), Joonas(10), Aku(11), Joonas(14), Henrik (15), Tuomas(17), Vikke(21), Olli(27), Markus (31), Tomy (35), Petrus(38), Otto(42) FC HAKA j YJ1 maalintekijä(syöttäjä): 6 : (15) (42) (rp) 36 40

39 (21) 80 Seuraava Alueliigan peli : C15 pojat ja anno domini 2016 Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1. Taas Kauppi 7:lla. Alueliigan viimeinen sarjapeli. Ja vastassa uudelleen TPV.

40 Hoidetaan homma kotiin, pojat! Tiesimme kaikki ottelun panokset. mahdollisia. Voitolla sijat 1-2. Tappiolla sijat 2-4 Myönnettäköön, tilanne peliin lähdettäessä oli hieman vaikea vaikka kausi onkin mennyt hienosti. Jäi liikaa paineita viimeiseen peliin. Se sitten näkyikin otteissa alusta alkaen. Aloitimme hermostuneesti ja teimme pelistä itsellemme vaikean. Vastustaja oli hieman enemmän puolustusvoittoisella taktiikalla liikkeellä pyrkkien teräviin vastaiskuihin.

41 Saimme pallon kerran jo ylärimaan ja maaliviivallekin, mutta viimeinen niitti jäi puuttumaan. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä hermostuneemmaksi peli meni. Toisella puoliajalla pääsimme taas tolppaan asti. Ei tulosta. Nyt menee jännäksi pojat. Kuka haluaa ratkaista? 66. Saimme vapaapotkun 20 metristä. Puolustaja Eetu Leiri pallon taakse. Mitähän Eetu meinaa, kelle antaa tuosta syötön? En minä tätä kellekään syötä.. Veto lähtee viuhuvana maata pitkin, hipaisten vastustajan puolustajaa matkalla.. Pallo jatkaa menoaan kohti alanurkkaa. Maalivahti huomaa ja säntää perään, venyttää, mutta hipaisu teki tehtävänsä, ei yllä.. Pallo menee maaliin!! Eetu tekee maalin!! Eetu tekee maalin!! Halusi ratkaisijan roolin ja käytti sen! Riemu repeää aivan ansaitusti! Huuto kuuluu Koskiin asti! Pojat, 4 minuuttia vielä. No problem! 0-1 ja pisteet kotiin. Mitä opimme tänään? Opimme,että paineenkin alla kannattaa luottaa omaan tekemiseen. Kyllä siitä tulosta tulee. Man of the match: Mr. Eetu Leiri. Ei lisättävää kommentoitavaa. Yhdessä kuitenkin hoidimme homman kotiin. tai Sitten odotetaan ensi viikonlopun loppuja pelejä. Hopea on varmistettu, kultakin vielä mahdollinen. Nyt ei voida enää vaikuttaa itse, kaikki kivet on nyt käännetty. Hyvä pojat!!!

42 Captain speaks 3+0: KaaPo FC Haka D13 Musta, 2-4! All united (ei ManU), all together! Lauantai-iltapäivä. Kaarina. Postimerkin kokoinen pelikenttä (7vs7) taas nenän edessä. Kiitos. Ei anneta sen haitata.

43 No, pelin alku oli vähän taas sellaista, että meni totutellessa kentään. Kaiken kukkuraksi vastustaja johtoon ajassa Omaa hitautta ja ihmettelyä alkuun. Vaiko liian pitkä valmistautuminen, en tiedä. Pallo kuitenkin sumpusta ohi maalivahti Kalle Kohosen. Ei nähnyt mitään, kommentoi Kalle. Vetokin oli kieltämättä kova ja hieno sumpun takaa, joten ei ihme. C mon! Oma peli nyt päälle! Ruissipsit ja mauton vissy, pojat? Kelpaako? Ei kelvannut. 26 Captain speaks Topias Listo (Juha Närhi). No comments. Peli kääntyi meille. Samaa rataa vain, äijät! 29 Jerkku Partanen (Mikko Laakso, Kalle Kohonen). No niin, parempaa Puoliaika. Rauhallinen puhuttelu. Missä pitää parantaa? Miten etenemme? Näin, pojat. Jatketaan peliä. Tsemiä nyt! Aurinko alkoi paistamaan: 38 Captain speaks again Topias Listo (Wili Valtonen, Veeti Jokio). No niin. Nyt näyttää jo peliltä. Captain näyttää mallia: 47, 1-4. Topias Listo (Mikko Laakso). Sitten herpaannutaan hieman Ei hätää kuitenkaan. Loppuun asti ja pisteet kotiin. Hyvä, pojat! Onnistujat: Joukkuepeli, kaikki ovat tärkeitä. Ei virheitä.

44 Kuitenkin: Captain speaks: Topias Listo, man of the match, 3+0. No comments. Päivän erikoisuus: Kapteeni teki maalin oikealla jalalla. Ja näin.. Huomenna kauden tärkein matsi. Sijat 1-4 vielä mahdollisia. Kaiken pitää toimia huomenna ja kaikkien pitää olla valmiina. Keskittykää huomiseen, pojat! Tehkää kaikkenne ja antakaa meidän olla teistä ylpeitä. Kauden viimeinen peli. Viimeinen peli Voitolla yöhön!

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6

C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 C15 Pojat Harkkamatsi: PaRi FC HAKA 1-6 Palokan Riento, PaRi, Jyväskylästä, haki kovaa vastusta nousukarsintoihinsa Puolen Suomen liigaa varten. Netistä bongasivat FC Hakan ja kutsuivat Palokan kuplahallin

Lisätiedot

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta!

Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! Futsalista jalkapalloon ja takaisin. C15 Futsal-hopeaa välipäiväturnauksesta! FUTSALISTA Maailman huippumaat pelaavat jalkapalloakin kuin futsalia. Katsomalla mitä tahansa maailman huippuliigaa, näkee

Lisätiedot

TET- harjoittelija Ville Karirinne

TET- harjoittelija Ville Karirinne TET- harjoittelija Ville Karirinne Minä olen Karirinteen Ville, 9. luokkalainen ja tämän viikon TET-harjoittelussa FC Haka juniorit ry:n toimistolla. Olen siis 15-vuotias toijalalainen, ja pelaan jalkapalloa

Lisätiedot

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin

A-poikien harjoitusmatsit käyntiin A-poikien harjoitusmatsit käyntiin Haka-j/HJS:n A-pojat pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun Tehtaan kentällä lauantaina 5.12. JJK:ta vastaan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa pelaamiseen

Lisätiedot

käyntiin Haka/HJS JJK-ottelussa:

käyntiin Haka/HJS JJK-ottelussa: A-poikien käyntiin harjoitusmatsit Haka-j/HJS:n A-pojat pelasivat alkavan kauden ensimmäisen harjoitusottelun Tehtaan kentällä lauantaina 5.12. JJK:ta vastaan. Tarkoitus oli hakea tuntumaa pelaamiseen

Lisätiedot

A:n pelurit esittelyssä

A:n pelurit esittelyssä A:n pelurit esittelyssä Ville Karirinne Ville Karirinne nuoresta iästä huolimatta vakuuttanut A:ssa hyvillä torjunnoillaan ja varmoilla otteilla. Antton Asikainen Antton Asikainen hyvin peittävä ja sijoittuva

Lisätiedot

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina

A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina A-poikien SM-karsintojen aikataulut viittä vaille valmiina FC Haka-j/HJS:n yhteisjoukkue osallistuu tulevalla kaudella jälleen karsintoihin, jossa palkkana on paikka SM-sarjassa. Tammikuun lopulla alkavissa

Lisätiedot

A-pojat vaikeuksien voittoon

A-pojat vaikeuksien voittoon A-pojat vaikeuksien voittoon kautta A-pojat kokivat kovia ja pitivät katsomon jännityksessä loppuminuuteille saakka sunnuntaina 6.3. ottelussaan Vaasan Palloseuran junioreita vastaan. Pisteet jäivät kuitenkin

Lisätiedot

monipuolisesti Liikuntahallissa

monipuolisesti Liikuntahallissa Monipuolista liikkumista liikuntahallissa Lauantaina 2.1. liikuttiin monipuolisesti Liikuntahallissa Valkeakoskelaisten yhteistyöseurojen lapsia kokoontui osaavien ohjaajien kanssa aamukymmeneltä liikuntahalliin

Lisätiedot

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton!

D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Piiriliigaa: 3 molaria kentällä. 2 teki maalin, yksi torjui voiton! D13 Valkoiset jatkoivat siitä, mihin lauantaina jäivät. FC Haka Valkoinen JanPa, 4-2. Alku ei lupaillut kovin hyvää kun olimme alussa

Lisätiedot

A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla

A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla A-pojat liikenteessä hyvällä jalalla Haka/HJS yj:n A-pojat tekivät lauantaina 27.2. tuloksellisen pelimatkan Kouvolaan. Vastassa oli sarjan hyvin aloittanut KJP/YJ. Valkopaidat eivät antaneet yhtään siimaa

Lisätiedot

FC HAKA C14 YJ Annaali eli Fudis-kauden yhteenveto.

FC HAKA C14 YJ Annaali eli Fudis-kauden yhteenveto. FC HAKA C14 YJ1 2015 Annaali eli Fudis-kauden yhteenveto. Tämän viiltävän analyysin tekijä. Vox audita perit, littera scripta manet eli Sanottu sana katoaa, kirjoitettu sana pysyy. Anno Domini 2015 oli

Lisätiedot

FC Haka juniorit ry:n kauden päätöstapahtuma järjestetään Koskikaran alakerran aulassa lauantaina klo 14:00 alkaen.

FC Haka juniorit ry:n kauden päätöstapahtuma järjestetään Koskikaran alakerran aulassa lauantaina klo 14:00 alkaen. Juniorikauden päättäjäiset lauantaina 24.10. FC Haka juniorit ry:n kauden päätöstapahtuma järjestetään Koskikaran alakerran aulassa lauantaina 24.10. klo 14:00 alkaen. Päättäjäisissa jaetaan normaalit

Lisätiedot

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot FC HAKA 0-5

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot FC HAKA 0-5 C15 Pojat AL: Pallo-Iirot FC HAKA 0-5..niks..naks 0-3 Ketsuppia! Running man -video? Maalihanat auki kauden parhaalla pelillä. Kenttä tasapainossa ja onnistumista tuli joukkueena ja yksilöinä. Pukukopista

Lisätiedot

C15 Pojat AL: Uusin kuvioin syksyyn!

C15 Pojat AL: Uusin kuvioin syksyyn! C15 Pojat AL: Uusin kuvioin syksyyn! C15 AL 2016 Syyskausi käynnistyi TKT vastaan Muutamia pelejä jo takana Alueliigan syyskautta. HAKA-TKT 2-3, MuSa-HAKA 1-5 ja HAKA-Ilves 0-3. Kesätauolla jo valmennus

Lisätiedot

PELAAMISEN PERIAATTEET

PELAAMISEN PERIAATTEET PELAAMISEN PERIAATTEET 1. Mielummin 5-4 voitto kuin 0-1 tappio 2. Pidämme palloa ja haastamme 1v1 tilanteissa jos olemme yli puolessa kentässä 3. 2v1 tilanteissa haastamme aina. 4. Alivoimalla syötämme

Lisätiedot

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum.

C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 Pojat YJ1 Alueliigan kevät voitolla pakettiin. Alkukauden Summa summarum. C14 FC HAKA YJ1 lopetti alkukauden sarjan komeasti Tehtiksellä. Vastaan tuli Tampereen TKT. Ja lopulta TKT oli se vastaantulija

Lisätiedot

YJ taisteli tähdet kertovat

YJ taisteli tähdet kertovat YJ taisteli tähdet kertovat FC Haka/HJS A-poikien kausi paketoitiin hopeamitalien jakoon Kupittaalla syyskuun lopussa. Menestystä voi mitata muullakin kuin mitaleilla, mutta joka tapaukssa toinen sija

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5

C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5 C15 Pojat AL: Pallo-Iirot - FC HAKA 0-5..niks..naks 0-3 Ketsuppia! Running man -video? Maalihanat auki kauden parhaalla pelillä. Kenttä tasapainossa ja onnistumista tuli joukkueena ja yksilöinä. Pukukopista

Lisätiedot

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2

RYHMITYS FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 RYHMITYS 4 4-2 FJK B PELITAPA, RYHMITYS 4 4 2 KÄYNNISTÄMINEN (tarkoitetaan vaihetta, jossa peli käynnistetään maalivahdilta) Pyritään avaamaan peliä lyhyellä -> toppareille / AKK:lle, jos mahdollista (vastustajia

Lisätiedot

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx

OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki. OL = xxx VL = xxx 10 = xxx K = xxx TERMIT: MV = Maalivahti OP = Oikea puolustaja VP = Vasen puolustaja KK = Keskikenttä OL = Oikea laita VL = Vasen laita 10 = Piilokärki K = Kärki AVAUSKOKOONPANO: MV = xxx OP = xxx VP = xxx KK = xxx Vaihtomiehet:

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto

Sininen Nopea Katse Vaihto Punainen Kesto Maalintekoa Sininen oma kuljetus syötä itselle ennen merkkiä. Nopea käännös yksi kosketus katse kohteeseen hae tyhjätila, maalivahdinliike. Katse palloon lauo liike perään, irtopallot maaliin. Haetaan

Lisätiedot

Hakan hyvä vire jatkuu

Hakan hyvä vire jatkuu Hakan hyvä vire jatkuu Hakan A-pojat hakivat lauantaina SM-sarjan ensimmäiset reissupelipisteet Kontulan samettiselta nurmelta. Isäntäjoukkue KäPa joutui lähes samanlaiseen myllytykseen kuin 5 0 edellisessä

Lisätiedot

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN

KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN KUUKAUDEN SUBWAY-PELAAJA: EEMI RÄSÄNEN Hakan A-poikien Toukokuun Kuukauden subway-pelaajaksi on valittu Eemi Räsänen. Eemi on joukkueen sisällä hyvin rakastettu persoona, hänen persoonallisuutensa hipoo

Lisätiedot

FC Haka C14 palasi tauolta voitokkaasti!

FC Haka C14 palasi tauolta voitokkaasti! FC Haka C14 palasi tauolta voitokkaasti! Pienen tauon jälkeen on aika palata tiedottamisen pariin. C14-juniorit ovat talven aikana keskittyneet kovaan harjoitteluun. Fyysinen valmennus on ollut erittäin

Lisätiedot

Waltikka-turnaus päätökseen

Waltikka-turnaus päätökseen Waltikka-turnaus päätökseen Finaalissa kohtasivat toisilleen tutut oululaiset. Viikonloppuna oli Valkeakosken kentillä vilskettä, kun normaalien sarjapelien lisäksi ohjelmassa oli C15-poikien Waltikka-turnaus.

Lisätiedot

D-tytöt Särkänniemi Cupissa

D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt Särkänniemi Cupissa D-tytöt osallistuivat kolmen päivän Särkänniemi cupiin, pelit pelattiin Pirkkahallin nurmi kentillä! Ensimmäinen peli oli perjantai aamusella TPV:tä vastaan. Tytöt taistelivat

Lisätiedot

Peli-idea Hyökkäyspeli

Peli-idea Hyökkäyspeli Peli-idea Hyökkäyspeli Pelijärjestelmä 1-4-4-2 Niin paljon kuin mahdollista avataan peliä puolustuslinjasta-pelirohkeus! Nopealla pallonhallintapelillä yritetään löytää hyökkäyssuuntaan kääntynyt keskikenttäpelaaja

Lisätiedot

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014

HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 Sininen Kausi 2013-2014 HJS E10 TALVI 2013-2014 2. TALVEN HARJOITUS- JA PELIVUOROT Harjoitus- ja peliohjelma pojat E10 Päivämäärä Aika Paikka Toiminta ke 6.11. klo 17.00-18.00 Pullerin Säästöpankki

Lisätiedot

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0

FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 FC HAKA j C14 YJ1 PalloIirot 1-0 It is better to win ten times 1-0 than to win once 10-0. Vahid Vaha Halilhodžic (*1952: former Bosnian football player and current manager of the Algerian national football

Lisätiedot

A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla

A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla A-pojat avasivat SM-karsinnat voitolla FC Haka j/hjs YJ pelasi karsintasarjan avausottelunsa lauantaina 31.1. TPV:tä vastaan. Pullerin kenttä oli loistokunnossa, lämmityksen tehoa oli nostettu, eikä jäästä

Lisätiedot

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016

Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 Hakan C15 pojille Futsalin piirinmestaruus 2016 FC Haka junioreiden C15 pojat voitti Futsalin piirinmestaruuden 20.3.2016 Pirkkahallissa pelatussa lopputurnauksessa, johon osallistui alkusarjan neljä parasta

Lisätiedot

ACK 8v8 Pelikirja

ACK 8v8 Pelikirja 1 ACK 8v8 Pelikirja 10.10.2016 8v8 yleistä Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Pelipaikkojen täyttäminen Ylivoiman luominen Tyhjän tilan käyttö Kenttätasapaino Pääajatuksena minä, sinä ja pallo

Lisätiedot

Suuria tunteita Tehtiksellä: FC Haka C14 ÅIFK, 4-1!

Suuria tunteita Tehtiksellä: FC Haka C14 ÅIFK, 4-1! Suuria tunteita Tehtiksellä: FC Haka C14 ÅIFK, 4-1! Helpottiko pojat..? Minua ainakin helpotti. Kahden turpaanottoreissun jälkeen tiesimme, että nyt on tärkeä peli kyseessä. Lisäksi vakiokalustoa oli sairauksien

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1

C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 C15 Pojat AL: FC HAKA-SalPa 3-1 Rauli-myrsky puhalteli, kun FC HAKA reipotteli SalPan nurin. Perinteisesti Salosta on aina tultu pois enemmän tai vähemmän murtuneena. Nytkin lähtöasetelmat olivat melko

Lisätiedot

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto)

Peli-idea puolustuspeli. Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto) Peli-idea puolustuspeli Hyökkäysalueella puolustaminen (muoto). - Jätä hieman vapaaksi vastustajan puolustuslinjan pelaajia, houkuttele syöttämään, prässää nopeasti ja samanaikaisesti! Peli-idea puolustuspeli.

Lisätiedot

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi

D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi D 12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Haka j D12 tytöt aloittivat syyskierroksen Piiriliigassa pirteästi Iiittalan Palloa vastaan Roukon nurmella. Puolustus pelasi tiiviisti ja keskikenttä

Lisätiedot

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä.

Taktiikan opettamisen tulee tukeutua pelaajien lajitaitoihin ja siihen, että valmentajalla on selvä kuva käyttämästään pelisysteemistä. Taktiikka yleisesti Sanalla taktiikka tarkoitetaan sitä, kuinka käytetään oman joukkueen vahvuuksia ja vastustajan heikkouksia hyväksi valmistauduttaessa otteluun sekä sen aikana valmentajan tekemiä muutoksia

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ

C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ C14 YJ1 JA KAARINAN RYÖSTÖ Alueliigan ensimmäinen kaukomatka sattui äänestyspäivälle eli 19. huhtikuuta. Suuntana oli Kaarina tuo Turun Kauniainen. Tiedossa oli hyvä vastus, KaaPo. Kevät on kiireista aikaa;

Lisätiedot

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle!

D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! D12 pojat Särkänniemi Cupissa hopealle! Haka lähti pikakomennuksella Särkänniemi Cuppiin, kun TPV tarvitsi vielä yhden joukkueen turnaukseensa. Aurinko paistoi koko turnauksen ajan ja useampikin poika

Lisätiedot

Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää

Tähtikisan tilanne. Matias Caven. Matti Jussila. Joonas Immonen. Anton Popovitch. Niilo Mäenpää Tähtikisan tilanne Neljän pelatun SM-karsintaottelun jälkeen Tähtikisaa johtaa Matias Caven. Matias on koonnut jo 7 tähteä kasaan. Tähtikisan voittaja saa palkintona Veho Lielahti Tampereelta auton käyttöönsä

Lisätiedot

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013

KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 FCFJ T03-05 KAUSISUUNNITELMA 2012-2013 Yleiset Vastuuvalmentaja: Kriba Karlsson Joukkuejohtaja: Tiina Rahkonen Valmentajia: Tom Nyman Krisse Tanila-Pellikka (Janne, Petteri, Jouko, Pale) Rahastonhoitaja:

Lisätiedot

C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0!

C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0! C14 Alueliigaa, FC Haka SalPa: 5-0! 18.9 C-14 Alueliiga Haka vs SalPa, 5-0 (2-0). Pelipäivä, juhlapäivä. Fantastinen keli ja vielä Tehtis. Vastassa SalPa Salosta. Voitto alla lähdettiin tähän matsiin ja

Lisätiedot

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0.

Alueliigassa HJS Akatemian 6-0. D13 Mustat kaatoivat Alueliigassa HJS Akatemian 6-0. Murphyn laki. Olin viime lauantaina todistamassa sitä paikan päällä Paimiossa. Kun jotkut asiat alkavat mennä pieleen, ne todellakin menevät pieleen.

Lisätiedot

ACK 5v5 Pelikirja

ACK 5v5 Pelikirja 1 ACK 5v5 Pelikirja 10.10.2016 5v5 yleistä Innostaminen ja onnistuminen avainasiassa Oikeantasoista ja kannustavaa toimintaa Pelipaikkojen ja niiden tehtävien tiedostaminen Puolustussuuntaan pelipaikkojen

Lisätiedot

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi

7 VS 7 PELIKIRJA. OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIKIRJA OTE HJS PELIKIRJASTA ( Word dokumentti ) Kai Savonniemi 7 VS 7 PELIRYHMITYS PELIN AVAUS TILA ALHAALLA Maalivahti pelaa pallon topparille niin, että topparin pelisuunta on eteenpäin PELIN

Lisätiedot

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0

C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 C15 Pojat AL: FC HAKA-KaaPo 3-0 Lisää pituutta heti! Hirvee flow päällä niin kaikki onnistuu. Mistä se on tullut, en tiedä. Mutta nautitaan. Ja joka hetkestä, kun se on päällä. Kaikki onnistuu. Yksikössä

Lisätiedot

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle

JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle JäPS T04 Perussääntöjä pelaajalle Kentän osia Maalivahdinalue Rangaistusalue Meillä tätä ei vielä erotella Maalipotku annetaan laatikon sisäpuolelta Kulmapotkut annetaan kulmista Keskipiste Peli alkaa

Lisätiedot

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET

PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET PELINOMAISET MAALINTEKOHARJOITTEET 1. Maalinteko 1v1 vastakkaisiin maaleihin Tilanne käynnistyy valmentajan merkistä molemmilta maaleilta yhtäaikaa. Puolustava pelaaja syöttää lyhyen kuljetuksen jälkeen

Lisätiedot

FC Honka P09 -turnaus

FC Honka P09 -turnaus FC Honka P09 turnaus Ulkokenttäturnaus Tapiolassa vuonna 2009 syntyneille pojille lauantaina 22.4.2017 klo 9.00 alkaen Tervetuloa turnaukseen! Kun saavutte paikan päälle, käykää ilmoittautumassa turnaustoimistoon

Lisätiedot

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ]

Testialue. [pt_view id= 68411ed84d ] Testialue [pt_view id= 68411ed84d ] Pe 4.9 Aika Ottelu Paikka Kotijoukkue Vierasjoukkue Tulos 14:00 1 Tehtis Haka JJK 3-0 (2-0) 14:00 2 Sahara TKT HPS 1-1 (0-0) 15:00 3 Tehtis Ilves GrIFK 1-1 (0-0) 15:00

Lisätiedot

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4

Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Perjantai 22.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 1, 2, 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Kämmenniemi, Amuri, Sampola,

Lisätiedot

Iloisin ilmein eteenpäin!

Iloisin ilmein eteenpäin! Iloisin ilmein eteenpäin! Näin iloisiin tunnelmiin päättyi tapahtuma Tehtaan kentällä 6.8.. Kuvan ilmeistä päätellen meillä kaikilla oli niin mukavaa ja niinhän meillä oli! D12 pojat aloittivat syyssarjan

Lisätiedot

8. P97 seututaitokoulu (1h,45min)

8. P97 seututaitokoulu (1h,45min) 8. P97 seututaitokoulu 26.1 2008 (1h,45min) -Liivien jako/teemat /lohkojen teko, n.15 min -Nopeus ketteryys harjoituksen alussa, n.15 min -Rastiharjoittelu lohkoissa 1-5 max.15min/lohko (yht75min) 4+4pel.ryhmät/ohjaaja

Lisätiedot

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo

Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta. Mika Lehkosuo Pelirohkeus jalkapallossa yksilön ja joukkueen näkökulmasta Mika Lehkosuo KIRJE PELAAJILLE Moi Pelaajat, Pelirohkeus on sana joka usein esiintyy, kun kuvataan meidän pelitapaamme ja ajatteluamme jalkapallon

Lisätiedot

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla.

Näkyvissä kioskirakennuksen seinällä olevalla ilmoitustaululla. P02 SYYSTURNAUSINFO 2015 Tervetuloa FC Halikko P02/P03-joukkueiden järjestämään jalkapalloturnaukseen Halikon Aseman Urheilukentälle (Mustamäentie 153). Karttalinkki Turnaustoimisto Pysäköinti Turnaustoimisto

Lisätiedot

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1

Pelaaminen 4-4-2. SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup. SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Pelaaminen 4-4-2 SPL Uusimaa pojat Pohjola Cup SPL Uusimaa Pohjola Cup 1 Hyökkääminen Avaaminen on alhaalta alkavan hyökkäyksen ensimmäinen vaihe, eli se miten pelaamme vastustajan ensimmäisen linjan ohi.

Lisätiedot

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0

D12 Ottelut. Webasto-turnaus JJK haaste D02-pojat FC Loviisa haaste D02-pojat D02-pojat Akilles Green 2 0 D12 Ottelut Webasto-turnaus 23.11.2013 JJK haaste D02-pojat 2 1 23.11.2013 FC Loviisa haaste D02-pojat 1 3 23.11.2013 D02-pojat Akilles Green 2 0 24.11.2013 D02-pojat RiPS 5 0 24.11.2013 D02-pojat JJK

Lisätiedot

B-tytöt: Kauden viimeiden peli

B-tytöt: Kauden viimeiden peli B-tytöt: Kauden viimeiden peli Kauden päätös peliin B-tytöt matkasivat Janakkalaan. Ottelussa oli kova paikallislataus ja tottakai, kaikki halusivat päättää kauden hyvin mielin voittoon. Samalla ottelu

Lisätiedot

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja

Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia Ruutana on D-tyttöjen Syyskuun SubWay-pelaaja Juulia on aktiivinen ja innostunut jalkapalloilijatar, antaen harjoituksissa sekä peleissä 100%. Pelissä keskikentän moottori on kauden aikana pyörittänyt

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle!

Päättäjäiset ja palkitut. Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! Päättäjäiset ja palkitut Kaikki kuvat päättäjäisistä! Kiitokset kuvista Kari Ketoselle! B-tytöt: syyskuun Subway pelaaja on Laura Lähdekorpi Valmentajat valitsivat B-tyttöjen syyskuun Subi-pelaajaksi

Lisätiedot

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4

TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 7-8 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Tiistaina 19.1.2010 Paikka: Pirkka-halli, D-halli, Kentät no 3 ja 4 Lohkot: Lohko A: Sampo, Tammerkoski, Linnainmaa,

Lisätiedot

terveisinä kolme pistettä

terveisinä kolme pistettä A-pojat: Mikkelistä terveisinä kolme pistettä Mikkelissä on hyvänä tapana kuuluttaa ottelut ja esitellä joukkueet yleisölle. FC Haka j/hjs yj kävi keskiviikkona 4.3. hakemassa Mikkelistä SM-karsintasarjan

Lisätiedot

03-pojat Otteluhistoria

03-pojat Otteluhistoria 03-pojat Otteluhistoria 2016. IKU-CUP Ikaalinen 20-21.8. La 20.8. Haka-Ilves, 1-0. (Nile). Haka-APU, 3-1. (Elias K 2 ja Nile). Haka-FC Ulvila, 3-1. (Jere, Valto ja Ville). Su 21.8. Haka-Karhufutis, 0-7.

Lisätiedot

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan!

D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 tytöille niukka tappio, nousu piiriliigaan! D12 päättivät piirinsarjan ykkösen kevät kierroksen niukkaan 0-2 tappioon Oriveden Tuiskulle sateisella Saharan tekonurmella. Peli on tasaista taistelua.

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I

Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I Harjoitussuunnitelma viikko 13 Harhauttaminen I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Suomalaisen. Henri Lehto, LitM Projektitutkija. Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU Jyväskylä Suomalaisen jalkapallon ll teknistaktinen lajianalyysi Henri Lehto, LitM Projektitutkija Kehitysprojektien raportointiseminaari 11.4.2012 www.kihu.fi

Lisätiedot

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011

Tervarit-j Juventus 04. Vanhempain palaveri 3.11.2011 Tervarit-j Juventus 04 Vanhempain palaveri 3.11.2011 Asialista Mennyt kausi Yhteenveto kuluneesta kaudesta Tulevan kauden suunnitelmat Harjoittelu Päätapahtumat Varustehankinnat Budjetti, varainkeruu Keskustelua,

Lisätiedot

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto.

SPL Kaakkois-Suomen piiri ry, Kimpisenkatu 17 B 29, 53100 Lappeenranta puh: 05-411 8481, fax: 05-411 8464, Internet: www.kaakkois-suomi.palloliitto. D12 Ikäluokan haavit D12 Haavin tarkoitus Antaa lahjakkaille ja motivoituneille pelaajille mahdollisuuden päästä vertailemaan omia taitojaan muiden saman ikäisten ja tasoisten pelaajien kanssa Saada muutama

Lisätiedot

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT:

OTTELUOHJELMA POJAT 5 6 LUOKAT: SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY POIKIEN 5-6 LUOKKIEN FUTSAL TURNAUS 2010 Aika: Torstai 21.1.2010 Paikka:4Pirkka-halli, D-halli kentät no 3 ja 4, A-halli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 MEIDÄN PELIN PRIORITEETIT = TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen

Lisätiedot

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt!

FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! FC Haka junioreiden VS-liite on ilmestynyt! Keväisin toteutettava FC Haka junioreiden liite on ilmestynyt keskiviikkona 27.5 Valkeakosken Sanomien välissä! D13 Mustat kukistivat sarjajohtajan 2-1 Alueliigan

Lisätiedot

Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL

Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL Mitä peli kertoo? Marko Viitanen, SPL - Henkinen ja sosiaalinen Miten lapsi? heittäytyy peliin, säilyttää keskittymisensä ymmärtää jo rooliaan kokonaisuudessa / pelipaikalla reagoi esim. tappioasemaan

Lisätiedot

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1

C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 C15 Pojat AL: TKT FC HAKA 4-1 tapaa. Alueliiga pyörähti käyntiin Hakan osalta vieraspelissä Tampereella TKT:ta vastaan. Tuttu vastustaja ja odotusarvona oli melko tasainen peli. Viimekaudella HAKA vei

Lisätiedot

Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä.

Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä. D13 tytöille piirinsarjassa avaustappio Haka j. D13 tytöt kohtasivat TPV:n tehtaan kentällä. Peli oli tasaista vääntämistä ja molempien maalivahdit estivät avauspuoliajalla maalien syntymisen. Toisella

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY

SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY SUOMEN PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRI RY TYTTÖJEN 56 LUOKKIEN FUTSALTURNAUS 2010 Aika: Maanantaina 18.1.2010 Paikka: Pirkkahalli, Dhalli kentät no 3 ja 4, Ahalli kentät no 1 ja 2(jalkapallokenttä, mutta nappikset

Lisätiedot

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9

FC ESPOO. Pelitavan pääpiirteet 9v9 FC ESPOO Pelitavan pääpiirteet 9v9 ISO KUVA: - Rohkea: Pelaaja uskaltaa käyttää taitojaan joka osa-alueella - Liikkuva: Pelaajan liikkuminen on monipuolista ja nopeaa - Taitava: Pelaajalla on perustaidot

Lisätiedot

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin

C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin C14 Pojat AL FC HAKA YJ1 ÅIFK 5-1..ja kausi voitolla pakettiin Alueliigan viimeinen FC HAKAmatsi oli perjantaina 9.10 Saharassa. Iltapeli alkoi 19:30 ja oli,vastoin ennakkoodotuksia, ihan siedettävän lämmin,

Lisätiedot

Maalivahtiharjoittelu PK-35. Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun

Maalivahtiharjoittelu PK-35. Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun Juniorimaalivahdit: A-jun. B-jun. 02-03 04-05 06-08 Kausisuunnitelma 2016-2017 Maalivahtiharjoittelu eri ikäluokissa Taktinen harjoittelu Tekninen harjoittelu Fyysiset ominaisuudet Psyykkiset valmiudet

Lisätiedot

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA

Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA Valmennuksen kuulumiset NJS P07 VANHEMPAINILTA 5.9.2017 Yleistä P07 joukkueen valmennuksesta Tällä hetkellä poikia on mukana 66kpl. Valmentajia 10 (11) + Samu tulossa mukaan kilparyhmän valmentajaksi Syyskierroksen

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012

HooGee Tiikerit 2004. Vanhempainilta 11.4. 2012 HooGee Tiikerit 2004 Vanhempainilta 11.4. 2012 Kevään toiminta Treenejä: Tiistaisin Myntinsyrjässä ja Niittykummussa huhtikuun loppuun La 10-11 Matinkylän uudella tekonurmella Toukokuun alusta to klo 17/17.30-18.30

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I

Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I Harjoitussuunnitelma viikko 17 Kärkipotku I = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku = Keila Harjoituskerran

Lisätiedot

Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1.

Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1. Uusia ratkaisijoita nousee: TPV Punainen FC Haka D13 Musta, 0-1. Taas Kauppi 7:lla. Alueliigan viimeinen sarjapeli. Ja vastassa uudelleen TPV. Hoidetaan homma kotiin, pojat! Tiesimme kaikki ottelun panokset.

Lisätiedot

HIFK KKI35/40 Pelikirja 2017/Taktik 2017

HIFK KKI35/40 Pelikirja 2017/Taktik 2017 HIFK KKI35/40 Pelikirja 207/Taktik 207 4-4-2 tai 4-4-- Kompakti alhaalta, liikkuva & luova ylhäältä Mitä alempana pelaan, sitä kurinalaisemmin Mitä ylempänä pelaan, sitä liikkuvammin & luovemmin Pidetään

Lisätiedot

Ilves vei A-poikien derbyn

Ilves vei A-poikien derbyn B-junnuille tappiot Hakan B-junioreiden harjoitusottelut jatkuivat kahdella ottelulla Saharassa sunnuntaina. Tällä kertaa opittiin että pelkkä hallinta ja puolittaiset tekopaikat eivät riitä, jos vastustaja

Lisätiedot

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA -

JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - JUNNUBandy syksyn 2015 jäätreenit (halli) - PAINOPISTE LUISTELUMOTORIIKASSA - Yleistä: Aloitetaan harjoittelu heti Tarvikkeet valmentajien toimesta jäällä valmiina Päävalmentaja kokoaa pelaajat yhteen

Lisätiedot

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi.

Muista että ketään ei ole kielletty toteuttamasta itseään joukkueen hyväksi. 14 Tärkeitä on joka alueella: Aluepeli Näkökenttäpeli Kakkospallot Äänenkäyttö Liikkuminen ilman palloa Periksiantamattomuus Pallo liikkeelle yhdellä ja kahdella kosketuksella. Kavereiden auttaminen Taktiikan

Lisätiedot

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015

EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 EROTUOMARIN ALKEISKURSSI 2015 RINGETTE-EROTUOMARIN ALKEISKURSSI Alkeiskurssin tarkoitus on perehdyttää aloitteleva tuomari erotuomarin tehtäviin otteluissa. Alkeiskurssin painopisteet ovat tuomarin sijoittumisessa,

Lisätiedot

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia

10 nopeaa taustoille: Marko Hopia 10 nopeaa taustoille: Marko Hopia FC Haka juniorit esittelevät yhden pelaajan ja yhden taustahenkilön viikoittain Uutiskirjeen 10 nopeaa -sarjassa. Jos haluat ehdottaa haastateltavaa/uusia kysymyksiä haastateltaville,

Lisätiedot

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015

Futsalin Kymiliiga. Kouvolan jalkapallo 2014-2015 20142015 Futsalin Kymiliiga Kouvolan jalkapallo 2014-2015 Juniorijalkapalloilijoille futsal on mitä parhain taidon ja peliälyn kehittämismuoto. Pienellä kentällä kaikki pääsevät osalliseksi peliin. Pelin

Lisätiedot

Valmistuneiden kukitus.

Valmistuneiden kukitus. Valmistuneiden kukitus. Sunnuntaina pelatun Haka AC Oulu ottelun puoliajalla kukitettiin Haka-perinteen mukaisesti sekä uudet yliopilaat että ammattiin valmistuneet Hakalaiset. Tänä vuonna ylioppilaiksi

Lisätiedot

CHAMPIONS CUP

CHAMPIONS CUP CHAMPIONS CUP 2 16 6.2.2016 Champions Cup 2016 Turnaus pelataan kahdessa sarjassa, kilpa ja haaste, joissa molemmissa on kolme alkulohkoa. Kotijoukkue pelaa puffetin puoleisessa päädyssä ja vierasjoukkue

Lisätiedot

TIPS T07 Pelikirja. Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta.

TIPS T07 Pelikirja. Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta. TIPS T0 Pelikirja Jokainen meistä on taitava pelaaja, jokaisesta meistä tulee taitavampi kun pelaan joukkueen kautta -Xabi Alonso - HYVÄ TIETÄÄ Pelaajat ennen harjoituksia: - Muista ravinto (lämmin ruoka

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina.

MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. Yleistä MuSaFutsal jatkaa pelejään Ykkösessä Pori Futsalin nimellä. FC Jazz siirsi sarjapaikkansa MuSalle ja pelejä jatketaan siis Pori Futsalina. MuSaFutsal (Pori Futsal) pelannut nyt viisi peräkkäistä

Lisätiedot