HSS Boat Housen isännöinti siirtyi keväällä Royal Ravintoloille. Toiminta lähti hyvin käyntiin ja toivomme, että edessä on pitkä ja antoisa yhteistyö.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HSS Boat Housen isännöinti siirtyi keväällä Royal Ravintoloille. Toiminta lähti hyvin käyntiin ja toivomme, että edessä on pitkä ja antoisa yhteistyö."

Transkriptio

1 HELSINGFORS SEGELSÄLLSKAP R.F. TOIMINTAKERTOMUS 2014 HIENO PURJEHDUSKAUSI 2014 Kesä 2014 oli taas hieno purjehduskausi seuran jäsenille ja seuralle. Vaikka kauteen mahtui myös hallinnon hämmennystä ja draamaa, pursiseura on purjehdusta varten ja sillä saralla meni erinomaisesti. Toimintamme Suomen aktiivisimpana purjehdusseurana jatkui ja tuotti hienoja tuloksia. Saimme paljon uusia junioreita purjehduksen pariin ja monivuotisen aktiivisen valmennuksen tuloksena syntyi myös hienoja kilpailutuloksia, joista erityismaininnan ansaitsevat Zoom8- luokan maailmanmestari Ronja Grönblom, jonka syyskokous valitsi Vuoden HSS- läiseksi 2014 sekä Laser 4,7 luokan alle 16 v. Euroopan mestari Martin Mikkola. Huippupurjehduksemme eli Skiff- center sai myös laajennettua toimintaansa ja vakiinnutti asemansa Suomen johtavana seurana 29er- purjehduksessa. Juho Kotiranta ja Akseli Keskinen edustivat Suomea ISAF Youth Worlds kilpailuissa ja ensimmäinen tiimimme siirtyi jo aikuisten sarjaan eli 49er- luokkaan, josta saamme varmasti jo ensi kaudella hyviä tuloksia. Seurallamme on suurin joukko purjehtijoita Mäkelänrinteen ja Kulosaaren urheilulukioissa. Saimme auditoituna Helsingin seudun urheiluakatemian harjoittelukeskuksena myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n valmennustukea, mikä on hyvä alku yhteistyölle lajiliiton kanssa. Klassikkoveneiden puolella HSS jatkoi suurimman seuran mukaisesti hallitsemalla 8mR- luokkaa ja nyt tuli myös 6mR- luokan mestaruus HSS:lle. Hassen kiveksi kutsutun karin poistaminen edellisenä syksynä osoittautui erinomaiseksi asiaksi kilpailu- ja harjoitusalueen kannalta ja sen seurauksena voitiin Liuskasaaren edustalla järjestää Shampanja- regatan yhteydessä 6mR- ja Hai- veneiden SM:t sekä 49er- luokan EM- kisat. Ja lisäksi Sailing Centerin kaikki kilpailut saatiin purjehdittua aivan terassin edustalla. Meillä on yksi maailman parhaista paikoista yleisölle seurata purjehdusta kilpailulajina Helsingin hienoimmalta terassilta ja upeilta kallioilta. HSS Boat Housen isännöinti siirtyi keväällä Royal Ravintoloille. Toiminta lähti hyvin käyntiin ja toivomme, että edessä on pitkä ja antoisa yhteistyö. Länsivajan kokous- ja koulutustiloja laajennettiin ja parannettiin ja se on nyt hyvässä kunnossa ja tarkoitukseensa eli junioreiden valmennuskeskuksena palvelemiseen toimiva ja hyvä. Yksi tärkeä keskusteluteema vuonna 2014 oli uusi Itävaja. Ilahduttavan monet jäsenet osallistuivat keskusteluun ja suunnitteluun. Uutta monitoimista Itävajaa selvästi kaivataan ja sen suunnittelu aloitettiin keväällä Seuran talous kaipaa kipeästi vahvistamista. Työ on alkanut ja sitä on jatkettava määrätietoisesti lähivuodet. Seuran ja yhtiön yhdistetty alijäämä vuonna 2014 oli noin euroa. Koska tappiollisuus on jatkunut pitempään, seuran ja yhtiön yhdistetty oma pääoma on

2 huvennut liian alhaiselle tasolle. Omaan pääomaan tehtiin tilikaudelle 2014 noin euron kertaluontoinen vähennys vastuista, joihin seura oli sitoutunut ennen tilikautta 2014, mutta jotka olivat jääneet avoimiksi. Suuri haaste oli jäseniltä kerättävien maksujen saaminen kassaan. Tilinpäätökseen tehtiin euron alaskirjaus vanhoista epävarmoista avoinna olevista jäsen-, vene- ym. maksusaamisista, Seuran talouden vahvistamiselle on olemassa hyvät edellytykset. Meillä on vahva kassa ja vähän velkaa. Toisaalta saadusta vakuutuskorvauksesta huolimatta seuran kassavarat (n euroa) eivät yksin riitä uuden Itävajan rakentamiseen, vaan lahjoitusvaroja, tukea kaupungilta tai pankkilainaa arvioitiin syksyllä tarvittavan n euron hankkeen käynnistämiseksi. Seuran hyvä tulopohja mahdollistaa suurehkojenkin projektien toteuttamisen, mutta se vaatii menopuolella aiempaa suurempaa kuluseurannan tarkkuutta ja tehokkuutta sekä sellaisten investointien preferoimista, jotka osaltaan myös lisäävät seuran tai yhtiön tuottoja. Parhaiten edistämme sekä seuran toiminta- ajatusta että talouden vahvistamista panostamalla voimakkaasti jäsenrekrytointiin. Tähän HSS:llä on erinomaiset mahdollisuudet erityisesti junioritoiminnan että Sailing Center toiminnan kehittämisen kautta. Hienon purjehduskauden lopulla alkusyksystä 2014 paljastui epäselvyyksiä lauttaliikenteen tilityksissä, entisen kommodorin Harri Tanhuanpään ja hänen puolisonsa omistaman yhtiön Transactor Oy:n ja seuran välisissä laskutuksissa sekä seuran kassavarojen käytössä. Kommodori Harri Tanhuanpää, joka vastasi myös seuran talousasioista, erosi tehtävästään ja asioita puitiin läpi syksyn. Lopulta asioista saatiin sovittua, Transactor Oy palautti seuralle suurimman osan rahoista, joita se oli laskuttanut seuralta ja myös lauttarahat sekä muut epäselvyydet selvitettiin ja saatettiin kuntoon. Vaikka hallitukselta menikin runsaasti aikaa ja energiaa syksyn aikana asioiden selvittämiseen, ylimääräistä jäsenkokousta myöten, lopulta seura ei kohtuuttomasti kärsinyt näistä tapahtumista. Hallitus vaihtui lähes kokonaan syyskokouksessa. JUNIORIKOMITEA katso ruotsinkielinen teksti SKIFF CENTER 2014 Harri Roschier HSS:n Skiff toiminta kehittyi hyvään suuntaan Veneitä / teameja tuli selvästi lisää ja 3-5 päivänä viikossa HSS:n edustalla harjoitteli 6-7 venekuntaa. HSS hallitsi vahvasti suomen 29 er purjehdusta viime kaudella. Ensimmäistä kertaa HSS sai Purjehdus ja veneily Ry:n puolelta valmennustukea huippupurjehdukseen, mikä oli erinomainen ensiaskel liiton ja HSS:n välisessä yhteistyössä.

3 Samoin positiivinen yhteistyö Mäkelänrinteen urheilulukion kanssa mahdollisti aikaisempaa tehokkaamman fysiikkaharjoittelun ( 3-4 krt / vko) ja fyysisen kunnon testaukset. Neljän huipputiimin osalta aktiivinen winter tour Europpaan talviaikaan, Saksan avoimet 29 er mestaruudet, Euroopan 29 er mestaruuskisat, Viron 29 er avoimet mestaruuskisat, 29 er SM kisat, KSSS Olympic regatta, 29 er ranking ja 49 er Euroopan mestaruuskisat ( tutustumismielessä) tekivät kaudesta huipputiimeille jo lähes ammattimaista toimintaa. Lisäksi team Kotiranta Keskinen edusti Suomea ISAF Youth Worlds kisoissa sijoittuen 14. Varsinaista kansainvälistä läpimurtoa ei vielä tullut, mutta parhaat tiimit haastoivat jo ajoittain mailman huippuja ja ahkera työ tuo varmasti paranevia tuloksia vuosi vuodelta. Päävalmentajana toimi edellisen vuoden tapaan Ramon Aixemon. Uusi positiivinen asia oli tiivis yhteistyö ruotsalaisen tiimin kanssa, jonka on tarkoitus jatkua myös Yksi 29 er tiimi ( Kotiranta Wendt ) siirtyi jo vähitellen viime kesän aikana 49 er luokkaan, josta loppukaudesta alkoi tulla myös hyviä tuloksia. (GP final 3. ) KILPAILULAUTAKUNTA Salla Itäaho Vuonna 2014 HSS jatkoi toimintaansa vahvana kansallisten purjehduskilpailujen järjestäjäseurana. Kauden aloitti HSS Spring Cupiksi uudelleen nimetty perinteinen kölivenekisa, aikaisemmin Olympic Cup. Kisaan osallistui 38 venettä. Ensimmäistä kertaa päästiin kilpailu purjehtimaan aivan HSS:n edustalla C- rata- alueella, jolta viime kesän aikana oli räjäytetty pois sen keskellä sijainnut matalikko. Kilpailu ratkesi jo lauantaina, sillä sunnuntain tyynessä kelissä ei päästy purjehtimaan. Kesän suuri juniorikilpailu Down Town Race purjehdittiin kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Jälleen kerran saaren kokoontui suuri joukko pieniä ja vähän isompia Optimistijollapurjehtijoita, kisaan osallistui 94 ranking- ja 26 kadettipurjehtijaa Optariradoilla sekä 8 venekuntaa 29er- radalla. Helsingin Regatta järjestettiin viimeistä kertaan Helsingin Regatta- toimikunnan organisomana. Regattajuhlassa juhlittiin ja lämpimästi kiitettiin kisan voimahahmoa Kati Tähkäpäätä hänen 20 vuoden toiminnastaan Helsingin Regatan hyväksi. Elokuun suurtapahtuma Samppanjaregatta keräsi Liuskasaareen n.110 klassikkopurjehtijoiden venekuntaa. Kisassa ratkaistiin Hai- ja 6mr- luokkien Suomen mestaruudet, joista jälkimmäisen voitti oman seuran vene, Tapio Lehtisen kipparoima May Be IV. Elokuussa järjestettiin myös vuoden hauskin kilpailu Linnanmäkiregatta, jossa 56 kilpauraansa aloittavaa Optimistipurjehtijaa pääsi kokeilemaan kisatunnelmaa aurinkoisella Töölönlahdella. Kilpailu keräsi paljon katsojia rannalle pikkujunnuja kannustamaan.

4 Loppukesästä HSS:n järjestämissä kisoissa purjehdittiin myös 5mr- luokan luokkamestaruudesta , F18- veneiden Suomen mestaruudesta ja Naisten Match Race- purjehduksen Suomen mestaruudesta Lisäksi kauden aikana järjestettiin harjoituskilpailuja köliveneille ja kevytveneiden junioriluokille. Kauden päätteeksi lokakuussa purjehdittiin juniorien seuran mestaruudesta ja sen jälkeen pienimmät juniorit haastoivat vanhempansa Optikilpailuun Uno Trophyssä. Kilpailujärjestäjäorganisaatiota vahvistettiin maaliskuussa järjestettävällä kilpailujärjestäjäkurssilla, johon osallistui 8 seuran jäsentä. Kolme HSS:n kilpailujärjestäjää osallistui SPV:n kilpailupäällikkökurssille ja kaksi heistä pätevöityi kesän aikana SPV:n kansallisiksi kilpailupäälliköiksi. Lisäksi seuran jäsenille tarjottiin koulutusta VHF:n käytössä. SENIORIKOMITEA katso ruotsinkielinen teksti AUDI HSS SAILING CENTER 2014 Juuso Leivonen Vuonna 2014 Centerin toiminta oli jälleen erittäin aktiivista, kun yli 120 jäsentä purjehtineljällä eri veneluokalla ja eri tasoilla. Kun vuoden 2013 suuri haaste oli toiminnan vakauttaminen ja Centerin hallinnon kuntoon laittaminen, niin vuonna 2014 lopussa pystyimme toteamaan, että aiempien vuosien työ kantoi hedelmää. Viime vuonna vuosikertomuksessa kirjoitin, että Centerissä on niin moninaisia ja liikkuvia palasia on sen verran paljon, että paketti ei enää pysy kasassa puhtaan vapaaehtoiselta pohjalta. Siksi Vuonna 2013 lopussa päätettiin, että Centerille palkataan Center manager. Tämä osoittautui erittäin hyväksi päätökseksi. Center manager hoiti aikaisemmin erittäin työlään ja komitean vetäjiltä erittäin paljon aikaa ja vaivaa vieneen hallinnollisen työn ja jäsenten suuntaan tapahtuneen viestinnän. Center managerin palkkaamisesta huolimatta, Center toimi myös 2014 pitkälti vapaaehtoisvoimin. Ja vapaaehtoistoiminnan puitteet olivat myös aiempaa paljon paremmin kunnossa, kun hallinto, taustatoiminnot ja Centerin normaalitoiminta, eli hankinnat, valmennukset, kurssitukset jne. hoituivat managerin toimesta. Näin Centerin komitea pystyi keskittymään siihen työhön, mitä varten se on olemassa, eli suunnittelemaan ja tekemään toimintaa. Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille ja erityisesti komitealle! Ilman teidän panosta, Center ei pyörisi mitenkään. Lisäksi tässä kohdin pitää kiittää myös Juho Karhua, joka toimi Center managerina 2014 ja lisäksi oli aktiivinen ja paljon purjehtiva ja kilpaileva jäsen. Kausi 2014 alkoi edellisten vuosien tapaan Venemessuilla ja GoExpossa, jossa tehtiin aktiivista markkinointityötä. Erityisesti GoExpossa tehty markkinointi koettiin erittäin onnistuneeksi. Varsinainen toiminta käynnistyi maaliskuussa, kun kevään luentosarja, jossa käsiteltiin fleetin ja matchin taktiikkaa ja purjetrimmauta sekä viikonlopun mittainen tuomarikurssi johdattivat jäsenet, uudet ja vanhat alkavaan kauteen. Center uudisti myös

5 verkkosivunsa heti vuoden alussa. Kilpailukalenteri, treenit, leirit ja muu toiminta oli pitkälle suunniteltuna jo tammikuun alussa ja pystyttiin viestimään aikaisempia vuosia huomattavasti paremmin. Tällä heti vuoden alusta alkaneella aktiivisella viestinnällä saimme erittäin positiivisen vireen alkavaan kauteen. Tästä oli testamenttina hyvin kasvanut jäsenmäärä, joiden kanssa pystyimme nostamaan lasia vuoden lopussa. Centerin veneille tehtiin, Lasereita lukuun ottamatta, keväällä laaja kunnostustyö. Työ tapahtui pitkälti vapaaehtoisten voimin, mutta toki myös ammattilaisia apuna käyttäen. Vapaaehtoistyötä tehtiin lukemattomia tunteja erittäin monen jäsenen toimesta, mutta erityisen kiitoksen ansaitsee jälleen Tusse Tallberg, joka neuvoillaan ja panoksellaan mahdollisti tämän vapaaehtoistyön, sekä Ville Niskanen ja Ilya Baraev, jotka Elliottien ja 606sten vastaavina nuotittivat ja patistivat talkoolaiset töihin päivä ja viikko toisensa jälkeen, useimmiten itsekin paikan päällä ollen. Tämä kevään työ jätti veneet parempaan kuntoon, kuin missä ne ovat olleet pitkään aikaan. Seuraava työ on purjeiden uusiminen Itä- vajan paljon jälkeen. Jäljelle jääneet purjeet alkavat olla tiensä päässä ja etenkin Elliottien ja SM40:sten purjeet vaativat uusimista. Onneksi purjeita on saatavilla ja hankinnat tehdään asteittain kauden 2015 ja 2016 aikana, mikäli mitään ihmeellistä ei tapahdu. Kausi alkoi suunnitellusti, vaikka ensimmäisenä veneiden laskuviikonloppuna Skifferhomenin lahti olikin vielä jään peitossa. Toukokuun alussa järjestetty avoin Try Out Day veti jälleen suuren määrän kaupunkilaisia tutustumaan purjehdukseen ja HSS:ään. Myös peruskurssit ja matchin introkurssi olivat erittäin suosittuja. Treenit pyörivät edellisen vuoden tapaan neljänä päivänä viikossa eri veneluokissa. Valmentajina toimivat Pasi Palmu, Ville Väresmaa sekä Nicke Borenius. Kaikki valmentajat saivat erittäin hyvät arvosanat työstään. Ohjattujen valmennusten lisäksi jäsenet olivat aktiivisesti vesillä harjoitellen ja kisaillen myös keskenään. Vuonna 2014 järjestettiin edellisen vuoden tapaan Center Cup sarja, jota purjehdittiin maanantaisin Elliotteilla. Center Cupin lisäksi vuoden läpi pyöri vuonna 2013 käynnistetty Centerin keskiviikkokisa, joissa etenkin Laser16 purjehtijat ja veneet olivat aktiivisesti mukana. Myös SM40 veneet kilpailivat omissa kilpailussa, jotka järjestettiin yhteistyössä NJK:n kanssa. Centerin purjehtijoita osallistui Hangon regattaan SM40- sarjassa, 606silla sekä NJK:n J80- veneissä. Centerin kilpailukalenteri koostui Center Cupista ja keskiviikkokisoista sekä Helatorstain SM40- kisasta, Summer Cup G4 kisasta Ellioteilla, Champagne Regatta G4 kisasta Ellioteilla, naisten match race SM- kisoista 606:lla, G4- kisasta SM40- veneillä sekä End of Season kisasta Elliotella. Lisäksi järjestettiin lipunlaskun alla Jallu- segling, joka purjehdittiin vaihtuvilla miehistöillä fleet- lähtöinä. Lipunlaskun jälkeen järjestettiin illallinen klubihuoneessa, johon osallistuivat sekä purjehtijat että muita seremoniassa paikalla olleita jäseniä. Illallisella jaettiin juhlallisin menoin ja jallua nauttien Center Cup sarjan sekä Centerin fleet- sarjan palkinnot sekä itse Jallu- seglingin palkinto. Kauden päätti perinteisesti jo toista kertaa järjestetty Tapaninpäivän Boxing Day race, jossa tänäkin vuonna, ohuista jäistä ja lumipeitteestä huolimatta kilpaili kolme joukkuetta. Centerin sosiaalinen elämä oli jälleen aktiivista. Talkoisiin osallistui suuri määrä jäseniä ja myös muihin yhteisiin ponnistuksiin, kuten kisojen järjestelyihin otettiin osaa innolla. Grilli oli kuumana ja yhdessä olosta nautittiin. Kuten aikaisemmin, voi todeta, että Centerin henki on hyvä, kun jäsenet haluavat jäädä spekuloimaan ja keskustelemaan keskenään myös treenien ja kisojen jälkeen. Jälkipelit joko Skifferissä, Boathousessa tai Länsivajassa olivat osa lähes

6 kaikkia tapahtumia. Illalliset kauden päättäjäisten jälkeen klubihuoneella, Champagne Regatan jälkeen Skifferin pizzoilla tai End of Seasonin lauantaina Skifferin simpukkapatojen äärellä jälleen korostivat sitä hyvää yhteishenkeä, joka Centerissä ja yleisesti Helsingin ja muun Suomen matchaajien ja muiden purjehtijoiden kesken on. Klubihuoneella järjestetyt rapujuhlat SM40- kisojen aikana olivat myös yksi sosiaalisen kalenterin kohokohdista. Erityisen ilahduttavaa oli jälleen tänä vuonna tiivis yhteistyö, jota teimme NJK:n Centerin kanssa. Suunnitelmissa onkin yhteistyön merkittävä tiivistäminen, jota kautta voimme tarjota molempien Centereiden jäsenille mahdollisuuden purjehtia molemmissa seuroissa, vähentää päällekkäistä työtä, parantaa yhteistä koordinaatiota ja yleisesti edistää purjehdusharrastusta pääkaupunkiseudulla. Yhteistyöneuvotteluja on käyty, hallituksen siunauksella, vuoden 2014 loppuun mennessä hyvässä hengessä Centereiden komiteoiden tasolla. Vuonna 2015 keskustelu etenee seurojen hallituksiin. Nähtäväksi jää, miten itse seurat suhtautuvat tähän yhteistyöhön. Kiitos jälleen NJK:n Centerille erittäin hyvästä yhteistyöstä sekä kilpailujen osalta että sosiaalisella puolella! KILPAILUTULOKSIA 2014 SM40 Pingtst G5 1. Juho Karhu 2. Kimmo Kääriä 3. Lauri Kääpä Summer Cup G4 (Elliott 6m): 1. Jon Eriksson 2. Tusse Tallberg 3. Ville- Veikko Niskanen Jacquart Match Cup G4: 1. Matthew Jerwood (AUS) 2. Tusse Tallberg 3. Matias Knip Women's National Championships G3: 1. Martina Karlemo 2. Mikaela Fors 3. Daniela Rönnberg SM40 Autumn G4: 1. Mati Sepp (EST) 2. Kimmo Kääriä 3. Olli- Pekka Lumijärvi Elliott End of Season Race: 1. Rasmus Päivärinta 2. Juho Karhu 3. Matias Knip

7 1.11. Final End of Season Jallu segling 1. Tusse Tallberg 2. Matias Johansson 3. Henri Hätönen Boxing Day G5 1. Joonas Lindgren - Matt Hodgo 2. Tusse Tallberg - Mikael Vaherjoki - Nilla Möller 3. Juuso Leivonen - Matias Johansson Elliott 6m Center Cup overall ranking: 1. Juho Karhu 2. Lauri Kääpä 3. Ilya Baraev Wednesday race Laser 16 overall ranking: 1. Lauri Jaakkola (also awarded together with his crew for being the most active Wednesday race participant) 2. Igor Ivanov 3. Henri Hätönen Wednesday race 606 overall ranking: 1. Juho Karhu 2. Eero Palomäki 3. Jonas Roininen KLASSIKKOKOMITEA täydellinen teksti ruotsin kielellä Klassikkorekisteri Klassiset veneet on tunnustettu olennaiseksi osaksi yhteistä kulttuuriperintöämme, jotta veneisiin, ja niiden käyttöön liittyvä tieto saataisiin talteen on vuonna 2012 perustettu Klassikkorekisteri. Kulttuurihistoriallisesti erityisen merkittäville veneille voidaan antaa myös K- merkintä. Rekisterin ylläpidosta vastaa Mahogany Yachting Society MYS ry/rf. Pitkän tähtäimen suunnitelma on siirtää rekisterissä olevien veneiden tiedot osaksi Museoviraston ylläpitämää kulttuuriperintörekisteriä. Klassikkorekisteri ja K- merkintä hakemukset käsittelee nimetty asiantuntijalautakunta, jossa on erikoisosaamista liittyen veneenrakennukseen, veneensuuunnitteluun, purjevenetietoon, moottorivenetietoon, entisöintiin, kulttuuriperinnön säilyttämiseen, historiaan, julkaisutoimintaan, valokuvaukseen ja näyttelytoimintaan. Kaikki yli 50 vuotta vanhemmat veneet voivat hakea Museovirastolta avustusta. Lisätietoja museoviraston sivuilta: HSS:n klassikkokomiteasta Heikki Häyhä kuuluu asiantuntijalautakuntaan.

8 KLUBITOIMINNAN SELKEYTTÄMINEN Esko Kilpi, Max Wuori Pursiseura on viime vuosina ollut myllerryksessä ja samaa koskee Klubitoimikuntaa. Vuonna 2014 jatkettiin edellisvuonna alkanutta linjaa jossa klubitoimikunta oli esillä enemmän tilaisuuksissa, tunnistettavissa omista vihreistä paidoistaan. Klubitoimikunta oli mukana lukuisissa talkoissa, SM- 40 kisoissa, DTR.ssä, keskiviikkokisoissa, Samppanjaregatassa ja Andö Cupissa. Pääpaino oli saada selkeyttä toimintaan, tiivistää yhteistyötä muihin toimikuntiin sekä rakentaa parempaa yhteistyötä tavaratoimittajien kanssa. Pääyhteistyökumppaneina toimi Helsingin Makkaratehdas ja Laitilan Wirvoitusjuomatehdas. Esko Kilven luopuessa valtikasta ja seuran uudet tuulet vaikuttavat myös klubitoimikunnan toimintaan. Tulevana vuonna on tarkoitus vahvistaa rivejä niin että jokaisesta toimikunnasta olisi edustus klubitoimikunnassa. Tämä vahvistaa toimikunnan perimmäistä tarkoitusta jossa on tarkoitus tuoda toimikuntia ja jäseniä lähemmäksi toisiaan. Sitä punaista lankaa tullaan viemään määrätietoisesti eteenpäin myös tulevina vuosina. Elvytämme myös hyviä perinteitä HSS.n historiasta ja pyrimme luomaan uusia toimintamalleja. Tuleva toiminta perustuu Esko Kilven vankalle pohjatyölle. Kiitos Eskolle siitä! Tästä on hyvä jatkaa. KIINTEISTÖT Pia Grönblom Kiinteistötoimikunnan tärkein osa- alue eli Itävajan suunnittelu jatkui aktiivisesti. Helmikuussa järjestettiin Ilkka Suppasen johdolla HSS:n Itävaja- ja kokonaiskehitys work shop. Parisenkymmentä seuran arkkitehtiä ja muuta vapaaehtoista kokoontui klubihuoneeseen. Työryhmiltä tuli hyviä ideoita ja luonnoksia mahdollisesta uudesta Itävajasta ja Liuskasaaren kehitysmahdollisuuksista. Suunnittelun pohjana käytettiin 2013 tehdyn jäsenkyselyn tuloksia. Kiinteistökomitea järjesti myös keskusteluillan Itävajan suunnitelmista. Aiheesta keskusteltiin vilkkaasti. Neljä seuran arkkitehtia ilmoitti kiinnostuksensa Itävajaprojektin pääarkkitehdin tehtävään. Salla Itäaho auttoi haastattelu- ja valintaprosessissa. Huhtikuussa Yrjö Rossi valittiin tehtävään ja suunnittelutyö pääsi käyntiin. Loppukesästä ilmenneet rahoitukseen liittyvät realiteetit pakottivat kiinteistökomitean tarkistamaan suunnitelmiaan ja aikataulujaan. Länsivajan parville tehtiin toimintasuunnitelman mukaisesti huoneita. Juniorit ja Sailing Center sai lisätilaa toiminnalleen. Kilpailutoimikunta sai omat tilat ensimmäisen kerroksen eteläpäädystä. Klubirakennuksessa tehtiin pieniä korjaus- ja sähkötöitä. Liuskasaaressa, Andössä ja Getörenissä järjestettiin jokavuotiset talkoot.

9 Talouskatsaus: TALOUTTA VAHVISTETTAVA - Arto Seppovaara HSS- konsernin talous on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Tämä kertoo seuran kasvaneista toiminnallisista mahdollisuuksista. Kehittämistä vaatii se, että kulut ovat kasvaneet vielä tuottoja enemmän. Konsernin eli seuran ja Hamservicen yhteenlaskettu alijäämä oli vuonna 2014 noin euroa ja seuran alijäämäksi tuli jopa euroa. Seuran oma pääoma on huvennut liian alhaiselle tasolle. Kun oma pääoma oli vuoden 2013 lopussa vielä euroa, oli se vuoden 2014 lopussa enää euroa. Suuren alijäämän lisäksi seuran omaa pääoma alensi euron vähennys, joka on tehty tase- erään Balanserade vinstmedel. Tämä aiheutui siitä, että seuralle tuli vielä tilikauden lopussa ja uuden tilikauden alussa vastattavaksi sitoumuksia, jotka oli tehty ennen tilikautta 2014 ja jotka olivat jääneet hoitamatta. Näitä vuotta 2014 vanhempia menoja ei ole voitu sisällyttää vuoden 2014 kuluiksi, vaan niiden kanssa on menetelty kirjanpitolautakunnan suosituksen mukaisella tavalla kirjaamalla alas omaa pääomaa. Käytännössä nämä vanhat sitoumukset koskivat esimerkiksi Elliott- veneiden vanhoja vuokria sekä vuodesta toiseen väärille vuosille jaksotettuja kaupungin suurehkoja vuokralaskuja. Verrattaessa HSS- konsernin toteutumalukuja vuoden 2014 budjettiin, toimintatulot olivat euroa budjetoituja suuremmat. Toisaalta medelanskaffning jäi euroa budjetoitua pienemmäksi eli tulot kokonaisuutena toteutuivat melko tarkkaan budjetoidun mukaisesti hieman kasvaen. Kokonaiskustannukset sen sijaan ylittivät budjetin huomattavasti eli eurolla. Suurin, euron ylitys oli muissa kustannuksissa, palkkakustannukset jopa alittivat budjetoidut palkat ( eurolla). Koska muut kustannukset koostuvat hyvin monista erilaisista eristä, tämä kuvastaa suurta tarvetta kiinnittää huomiota yleiseen kulukuriin ja sen valvomiseen seurassa. Taloutta on vaikea kääntää terveemmäksi isoilla helpoilla keinoilla, taloudenpidon tarkkuuden on oltava mukana kaikessa pienessäkin toiminnassa. Myös mahdolliset investoinnit tulisi pyrkiä kohdistamaan niin, että niillä pyrittäisiin saamaan lisätuottoja tai parantamaan nykyistä kulurakennetta. Seuran kassatilanne on sinällään vahva. Seuran ja Hamnservicen tileillä oli vuoden 2014 lopussa yhteensä noin euroa. Seura on kuitenkin vuonna 2013 saanut euroa palovakuutuskorvausta, josta noin puolet on siis käytetty. Osin varoja on käytetty palon jälkeisiin välttämättömiin töihin, mutta osaksi myös alijäämäiseen toimintaan. On pidettävä huolta siitä, että vahvaa kassaa ei enää käytetä seuran tulotason ylittävään toimintaan. Seuran nykyiset lainat rahoituslaitoksilta ovat kohtuullisen pienet, noin euroa. Lainamäärän mahdollinen kasvattaminen esimerkiksi uuden Itävajan rakentamiseksi edellyttää siis sitä, että saamme seuran talouden riittävän vahvaksi mahdollisesta lisälainanhoidosta selviämisen varmistamiseksi.

10 HSS koncernresultat Intäkter totalt Utgifter totalt Investeringar Nya lån 0 0 Amorteringar HSS koncernresultat Ekonomisk utveckling Intäkter totalt Utgifter totalt Investeringar Nya lån Amorteringar Kassaflöde

11 Funktionärer och nämnder valda av höstmötet Styrelsen Styrelsen valdes av höstmötet 2013 på Skifferholmen och konstituerade sig i januari Styrelsen arbetade under året med följande sammansättning: Invalså r Uppgift Kommodor Harri Tanhuanpää 2012 Strategi, ekonomi Vicekommodor Harri Roschier 2011 Förvaltning, elitsegling Vicekommodor Juha Tammela 2011 Sport Ledamot Jaakko Tapaninen 2013 Information Intendent Pia Grönholm 2011 Fastigheter Hamnkapten Tommi Tikanoja 2012 Hamn Ledamot Johan Ehrnrooth 2012 Junior Ledamot Johanna Partti 2013 Junior Ledamot Juuso Leivonen 2011 Sailing Center

12 Stadgeenliga medlemsmöten HSS ordinarie vårmötet hölls den på Skifferholmen. Ordinarie höstmötet hölls den på Skifferholmen. Kommodor: Tapio Lehtinen (för ett år) Sportkommodor: Salla Itäaho (för två år efter Juha Tammela) Vice- kommodor (förvaltning): Mikael Aminoff (för ett år i stället för Harri Roschier) Styrelsemedlem: Mika Vainio- Mattila (för tre år efter Johan Ehrnrooth) Styrelsemedlem: Kim Lindroos (för två år i stället för Tommi Tikanoja) Styrelsemedlem: Arto Seppovaara (för ett år i stället för Jaakko Tapaninen) Styrelsemedlem: Ismo Hentula (för tre år efter Jonna Partti) Styrelsemedlemmar som sitter fullt mandat på tre år: Pia Grönblom och Juuso Leivonen Revisorer: Laura Castrén och Lauri Mäki från Hill Audit Besiktningsnämnden: Ernst Tillander (Ordf.), Hans Ekman, Kaj- Gunnar Hagman, Mika Louhivaara, Olli Peltomaa, Peter Rosenblad, Satu Salmivalli, Johan Storgårds, Tommi Tikanoja Seglingsnämnden: Salla Itäaho (Ordf.), Ulrika Emmerstedt, Vivi Fleming, Pia Grönholm, Esko Hakulinen, Nina Jacoby, Juuso Leivonen, Timo Mustakallio, Jan Paukkunen, Jussi Seppälä, Jon von Weissenberg, Klubbmästare: Max Vuori Hamnkapten: Kim Lindroos Juniorchef: Mika Vainio- Mattila

13 Valkommittén: Jon Granström (Ordf.), Heikki Häyhä (Klassiker), Fredrika Kuuskoski (Sailing Center), Juha Parikka (Långfärd), Martin Schröder (Juniorer) Övriga kommittéer, arbetsgrupper och tränare Sportkommittén: Juha Tammela, Arvo Paukkunen, Kim Holm Pokal- och meritförteckningskommittén: Arvo Paukkunen, Kim Holm Juniorkommittén: Johan Ehrnrooth (Ordf), Jaakko Svinhufvud - Svarta gruppen, Månna Godenhjelm - Röda gruppen, Jon von Weissenberg - Violetta gruppen, Ville Autere - blåa gruppen, Riku Huopaniemi Zoom+Laser 4.7 gruppen, Jonna Partti medlem, Anu Vauhkonen - infoansvarig, Pia Grönblom medlem Träningsverksamhet - juniorer: Ansvarig tränare: Sam McKenzie Tränare, ledare och biträdande ledare juniorträning i Violetta, Blå, Gröna och Opti- Fun- grupperna: Niclas Borenius, Pinja Harjunpää Hjälptränare: Oscar van Heerden, Lasse Tammela, Adele Tanhuanpää och Daniel Sandström, Sebastian Sandström Fernando "Happy" Allegre, chefstränare för Down Town Clinic Sailing Center: Juuso Leivonen (ordf.),ilya Baraev, Antonia Degerlund, Maija Harjama. Oskari Heikkilä,Henna Holopainen, Kimmo Kääriä, Matias Knip, Disa Långström, Susanna Lumme, Ville Niskanen, Piia Rahikka, Dominik Röttsches, Mika Seppälä, Asta Seppinen, Center Manager: Juho Karhu Hamnkommittén: Tommi Tikanoja (ordf), Olli Ahti, Hans Groop, Torsti Hyvönen, Mauri Keskinen Intendentkommittén: Pia Grönblom (ordf), Mikael Aminoff, Kim Holm, Jari Kotiranta, Tapio Lehtinen, Tommi Tikanoja Arbetsgruppen för Östra skjulet: Pia Grönblom (ordf), Mikael Aminoff, Kim Holm, Esko Kilpi, Teemu Kurkela, Tapio Lehtinen, Jukka Linko, Harri Roschier, Timo Saalasti, Jaakko Tapaninen, Tommi Uksila, Kim Weckström Klubbkommittén: Esko Kilpi (ordf), Oskari Heikkilä, Satu Heikkilä, Kati Kleimola, Nilla Möller, Nicole Nousiainen, Jan Paukkunen, Juha Saari, Benjamin Sundberg, Mikael Vahervuo, Helen Wrede, Max Wuori,

14 Klassikerkommittén: Esko Kilpi (ordf)yrjö Rossi, Tom Jacoby, Kim Weckström, Tommi Tikanoja, Heikki Häyhä, Erkki Autio, Kari Loukola, Helen Wrede, Mikael Aminoff, Max Wuori, Timo Saalasti, Mikael Stelander, Jukka Ahokas, Teemu Kurkela, Jon Granström, Kari Loukola, Kari Koponen Informationskommittén: Kim Weckström (ordf), Pia Grönblom, Esko Kilpi, Rolf Kokkola, Nilla Möller Senioravdelning: Rolf Kokkola (ordf), Kati Tähkäpää, Tobi Törnqvist, Christer Hagman, Kim Holm Besiktning: Ernst Tillander (ordf.) Hans Ekman, Kaj- Gunnar, Kimmo Kienanen, Mika Louhivaara, Olli Peltomaa, Peter Rosenblad, Satu Salmivalli, Johan Storgårds, Tommi Tikanoja Hamnservice Ab HSS:s styrelse: Harri Tanhuanpää (ordf.) Esko Kilpi, Kim Weckström HSS Personal: Samuel Holm och Salla Tammela (kansli), Mikael Westerlund (hamn) 2014 Utmärkelsetecken Årets HSSare: Ronja Grönblom (Zoom VM 1.) Juniorutmärkelser: Årets junior, kommodorpokalen 1934: Ronja Grönblom (Zoom VM och FM) Vågspel- pokalen för bästa framgång i internationell/ nationell tävling: Martin Mikkola (Laser U16 EM) Gott sportsmanskap, E. A. Kreanders vandringspris från år 1925: Joakim Svinhufvud Priset för de interna mästerskapen i optimistklassen: Joakim Svinhufvud A. A. Haars minnespris för god kamratskap: Liam Stampone

15 Juniormärket i 1. Klass: Ronja Grönblom, Joakim Svinhufvud, Mainio Ormio, Elias Odrischinsky, Alexander Grönblom Juniormärket i 2. Klass: Patrick Schröder, Mikael Mustakallio, Jaakko Vauhkonen, Noel Laukkanen, Emma Grönblom, Lilian Tanhuanpää, Ellen Ormio, Kim Oskar Godenhjelm, Adele Tanhuanpää, Sara Ehrnrooth Juniormärket i 3. Klass: Elli Vainio- Mattila, Iivo Huopaniemi, Amos von Weissenberg, Rasmus Ader, Andreas Schröder, Anna Partti, Belinda Ehrnrooth, Iida Vauhkonen, Liam Stampone, Sophie Seppälä, Ester von Weissenberg, Vivi Hafrén, Henrik Vaalavuo HSS värden 1. Passion för seglingen 2. Aktiv deltagande och gemenskap 3. Omvårdnad och förkovran av seglingskunnandet och sjömanskap 4. Respekt, uppmuntran och vänlighet i all verksamhet 5. Bevarandet av sällskapets bästa traditioner samt förnyelse 6. Initiativtagare i Finland och internationellt HSS verksamhetsändamål HSS verksamhetsändamål är att: 1. främja segelsporten 2. sprida kunskap om gott sjömanskap samt 3. bereda medlemmarna möjlighet till aktivt båtliv Helsingfors den Styrelsen

Iloa ja oppia veneilyyn. KUOPION PURSISEURA ry

Iloa ja oppia veneilyyn. KUOPION PURSISEURA ry Iloa ja oppia veneilyyn KUOPION PURSISEURA ry Vuosikirja 2015 1 Nosturikuljetus Ari Hakokivi Oy p. 0400 274 740, www.hakokivi.fi 2 Sisältö Kommodorin palsta 5 KuoPS:n hallitus ja toimihenkilöt 6 Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

E-jolla Bulletiini 2015

E-jolla Bulletiini 2015 E-jolla Bulletiini 2015 1 Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2015 Vuoden 2015 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika

Lisätiedot

Näsijärven Purjehdusseura Näsijärvi Segelsällskap ry

Näsijärven Purjehdusseura Näsijärvi Segelsällskap ry ÄNNÄ3/2004 Näsijärven Purjehdusseura Näsijärvi Segelsällskap ry Kommodorin palsta Syyskokouksessa hyväksyttiin Jänissaaren uusi vuokrasopimus vuosiksi 2005-09 rakenteeltaan entisen kaltaisena. Tavoitteena

Lisätiedot

MAGAZINE. Vuoden golfravintola 2011 Gourmet Sarfvik uudistaa toimintaansa. Kevätkokoukset 25.4. Kaikki kesän 2012 tapahtumat ja kisakalenteri

MAGAZINE. Vuoden golfravintola 2011 Gourmet Sarfvik uudistaa toimintaansa. Kevätkokoukset 25.4. Kaikki kesän 2012 tapahtumat ja kisakalenteri MAGAZINE KEVÄT 2012 Vuoden golfravintola 2011 Gourmet Sarfvik uudistaa toimintaansa. Kevätkokoukset 25.4. Kaikki kesän 2012 tapahtumat ja kisakalenteri Toimisto esittäytyy Caddiemasterit hoitavat tasoituskierrosten

Lisätiedot

Vuoden 2013 jäsenmaksun maksaminen

Vuoden 2013 jäsenmaksun maksaminen Jäsenmaksu 35 Eräpäivä 31.3.2013 Vuoden 2013 jäsenmaksun maksaminen Tili: FI47 2400 1800 0122 21 1Ilmoita seuraavat asiat maksulomakkeen viestikenttään 1. Nimi 2. Osoite 3. Syntymäaika 4. Puhelinnumero

Lisätiedot

Seura niille, keille seura kuuluu

Seura niille, keille seura kuuluu Numero 6 / 2014 Seura niille, keille seura kuuluu Ensimmäinen vuoteni hallituksessa alkaa olla takana. Vuoden aikana olemme saaneet aikaan todella paljon erityisesti viestinnän saralla, mikä on ryhdistänyt

Lisätiedot

PILSSI Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 3/2010

PILSSI Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 3/2010 PILSSI Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 3/2010 Toimisto Toimisto avoinna arkisin kello 10 14 Osoite: Vesijärvenkatu 74 B 15140 Lahti Puh. (03) 7824 020 Matkapuh. 0440 698 450 Pankki: Nordea 228038-41890

Lisätiedot

Sisältää kutsut syyskokouksiin

Sisältää kutsut syyskokouksiin Aurinko Palsta Aurinko golfin jäsen- ja osakaslehti 2 10 Sisältää kutsut syyskokouksiin Kilpailutulokset Tyytyväisyyskyselyn tulokset www.masku.com varaa nyt! Aurinko Golfiin Naantaliin kauden 2011 pelioikeus

Lisätiedot

VUOSIKIRJA 2014 2015 N A A N TA L I N P U R J E H D U S S E U R A RY

VUOSIKIRJA 2014 2015 N A A N TA L I N P U R J E H D U S S E U R A RY VUOSIKIRJA 2014 2015 N A A N TA L I N P U R J E H D U S S E U R A RY 1 2 SISÄLLYSLUETTELO KOMMODORIN TERVEISET... 2 SEURAN KOMMODORIT 1917 2015... 3 TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 5 PALKITUT VUONNA 2014...

Lisätiedot

Pääkirjoitus. KoPuttaja 1/2003 Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 24.2.2003

Pääkirjoitus. KoPuttaja 1/2003 Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 24.2.2003 1/2003 K Puttaja Pääkirjoitus KoPu Koivusaaren Pursiseura r.y. PL 191 00201 HELSINKI puh. (09) 692 4886 fax (09) 692 4859 http://www.koivusaarenpursiseura.fi käyttäjätunnus: KoPuttaja salasana: 2003 pankki:

Lisätiedot

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään

Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Merenkulkija 1/2014. Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2014 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2014 Juhlavuosikirjamateriaalia seuralle Sataman sähköt, viesti kaupungilta

Lisätiedot

Syksy 2011. www.kgm.fi

Syksy 2011. www.kgm.fi KGM Syksy 2011 www.kgm.fi KGM Sisällys: Pääkirjoitus 3 Yhdeksän kautta Kankaisissa 4 Seuran puheenjohtajan tervehdys 7 Kaasua vai jarrua? 12 Kausi paketissa 14 Toimikuntien katsaukset 12 15 Kolollekko?

Lisätiedot

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f.

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG - BSF r.f. 2014 Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. grundad/perustettu 26.1.1856 Medlemsantal 1.1.2014 561 medlemmar Registrerade segelbåtar 34 motorbåtar 25 Jäsenmäärä

Lisätiedot

HYVIN MENEE STRATEGIA TOIMII, PICKALAN KESÄ OLI ONNISTUNUT JA AKTIIVINEN

HYVIN MENEE STRATEGIA TOIMII, PICKALAN KESÄ OLI ONNISTUNUT JA AKTIIVINEN 2 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI HYVIN MENEE STRATEGIA TOIMII, PICKALAN KESÄ OLI ONNISTUNUT JA AKTIIVINEN SEASIDE YKKÖSEN

Lisätiedot

LAHDEN PURJEHDUSSEURA RY:N VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011

LAHDEN PURJEHDUSSEURA RY:N VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011 1 LAHDEN PURJEHDUSSEURA RY:N VUOSIKERTOMUS VUODELTA 2011 Toimihenkilöt ja kokoukset Seuran kommodorina toimi Pasi Heikkilä ja varakommodorina Pekka Jaakkola. Hallituksen muut jäsenet olivat: Soili Hirvonen,

Lisätiedot

Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014

Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014 PILSSI Lahden Purjehdusseuran jäsenlehti 2/2014 Tässä numerossa: Toimisto kesäksi Myllysaareen Kevätkokous Kilpailukausi alkaa Junioreiden toimintamuutoksia Muista katsastukset Kommodorin sana Myllysaaresta

Lisätiedot

2014#2. Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10. 25-vuotisjuhlat. s. 24. tulossa s. 26. Pelattu ympäri vuoden

2014#2. Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10. 25-vuotisjuhlat. s. 24. tulossa s. 26. Pelattu ympäri vuoden ingside 2014#2 Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10 25-vuotisjuhlat s. 24 tulossa s. 26 Pelattu ympäri vuoden Kausi 2014 Sisältö 4 Rinkun mestarit 2014 6 Tommy Gulin vei

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012 80 vuotta golfia Talissa Tali Golf 1 Syyskokous ja henkilövalinnat SYYSKOKOUS Jälleen on yksi golfkesä takana, on aika siirtää katse tulevaan. Menneen kauden tapahtumia

Lisätiedot

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f.

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG - BSF r.f. 2003 1 2 Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. grundad/perustettu 26.1.1856 Medlemsantal 1.1.2003 513 medlemmar Registrerade segelbåtar 57 motorbåtar 43 Jäsenmäärä

Lisätiedot

KoPuttaja. Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 2/2010

KoPuttaja. Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 2/2010 KoPuttaja Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 2/2010 Sisällysluettelo 2/2010 KoPu Koivusaaren Pursiseura ry PL 191 00201 HELSINKI puh/fax (09) 692 4859 www.koivusaarenpursiseura.fi Pankki: FI09 1529 3007

Lisätiedot

Syksy 2014. www.kgm.fi

Syksy 2014. www.kgm.fi KGM Syksy 2014 www.kgm.fi 1 Kankaisten Golf ry Perustettu 1989 Kenttä: Kankaisten Golfpuisto Suunnittelu: Pekka Sivula Osoite: Maskuntie 281, 21250 Masku Puheenjohtaja: Tarja Nuotio, 040 5063715 Toiminnanjohtaja:

Lisätiedot

MAGAZINE SYKSY 2011. Sarfvikin kesä 2011 Warm-upista Ritarihuoneelle

MAGAZINE SYKSY 2011. Sarfvikin kesä 2011 Warm-upista Ritarihuoneelle MAGAZINE SYKSY 2011 Sarfvikin kesä 2011 Warm-upista Ritarihuoneelle Ajatukset ensi kaudessa Katson ulos harmaaseen syksyyn sataa ja lehdet putoilevat puista. Ajatukset ovat kuitenkin jo ensi kesän auringonpaisteessa,

Lisätiedot

Säkylän Urheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2011-2012

Säkylän Urheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2011-2012 HYVÄT LUKIJAT Toukokuussa 2012 Jälleen on yksi seuran toimintavuosi saatu päätökseen ja toiminnanjohtajamme Anun johdolla pitäisi tulokset ja tapahtumat saada samoihin kansiin. Tällä kertaa en aio itse

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009. Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2009 Ravintola s. 8 Osta nimikkosalava s. 11 +55:n liikunta s. 12 Risusavotta s. 17 Pääkirjoitus TALI GOLF Tiedotustoimikunta Kari Kallio Jaana Jalonen Jeppe Arokanto

Lisätiedot

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f.

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG - BSF r.f. 2006 1 Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. grundad/perustettu 26.1.1856 Medlemsantal 1.1.2006 568 medlemmar Registrerade segelbåtar 57 motorbåtar 47 Jäsenmäärä

Lisätiedot

Master Golf. www.mastergolf.fi. Master Golf ry:n jäsenlehti 3/2010. Klubimatkat SM-kilpailut tulosten valossa

Master Golf. www.mastergolf.fi. Master Golf ry:n jäsenlehti 3/2010. Klubimatkat SM-kilpailut tulosten valossa Master Golf www.mastergolf.fi Master Golf ry:n jäsenlehti 3/2010 Klubimatkat SM-kilpailut tulosten valossa MGC TIEDOTTAA Syyskokoukset klubilla Ma 22.11.2010 klo 18.00 MGC Oy:n syysyhtiökokous Ma 22.11.2010

Lisätiedot

KoPuttaja. Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 2/2012

KoPuttaja. Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti 2/2012 KoPuttaja Koivusaaren Pursiseuran jäsenlehti Sisällysluettelo Koivusaaren Pursiseura ry PL 191 00201 HELSINKI puh/fax (09) 692 4859 www.koivusaarenpursiseura.fi Pankkitili: FI09 1529 3007 1004 01 Kommodori:

Lisätiedot

PURSI 1/2014. SPS:n kevätkokous ma 31.3.2014 klo 18 Helsingin Sähkötalo, Runeberginkatu 1 A, Aalto-auditorio

PURSI 1/2014. SPS:n kevätkokous ma 31.3.2014 klo 18 Helsingin Sähkötalo, Runeberginkatu 1 A, Aalto-auditorio PURSI 1/2014 SPS:n kevätkokous ma 31.3.2014 klo 18 Helsingin Sähkötalo, Runeberginkatu 1 A, Aalto-auditorio KOKOUSKUTSU SPS:n kevätkokous pidetään maanantaina 31.3.2014 klo 18 Helsingin Sähkötalo, Runeberginkatu

Lisätiedot

Menestyksen kausi 2010

Menestyksen kausi 2010 VUOSIKERTOMUS 2010 Sisällysluettelo Toimitusjohtajan puheenvuoro Moottoriliitto LAJIRYHMÄKATSAUS SML TALOUS LIITTEET LIITTEET Toimitusjohtajan puheenvuoro 3 Valmennus 4 Kerho- ja nuorisotoiminta 6 Suomen

Lisätiedot

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14.

Merenkulkija 1/2015. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Merenkulkijoiden vuosikokous pidetään. sunnuntaina 8.2. klo 14. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 1/2015 Sisältö: Kommodorin palsta Venepaikkahakemukset vuodelle 2015 Vuosikirjamateriaalia Vartioinnista/vartioinnin sääntömuutos 2015 Sähköpostiosoitteiden

Lisätiedot