GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada"

Transkriptio

1 GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada

2 JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 TUNNUS 1.2 SUOJA-ALUE & KOOT 1.3 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 1.4 TIEDOSTOMUODOT 2. VÄRIT 3. GRAAFISET ELEMENTIT 4. TYPOGRAFIA 4.1 PÄÄASIALLINEN TYPOGRAFIA 4.2 VAIHTOEHTOINEN TYPOGRAFIA 5. SOVELLUKSET 5.1 KIRJEKUORET 5.2 KIRJELOMAKEPOHJA 5.3 ASIAKIRJAPOHJA 5.4 POWERPOINT-POHJA 5.5 KÄYNTIKORTTI 5.6 HENKILÖKORTTI 5.7 SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS 5.8 STANDAARI 5.9 ROLL-UP 5.10 AUTOTEIPIT 5.11 TUNNISTUSOPASTEET 5.12 PYLVÄSOPASTEET

3 JOHDANTO Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo tunnetaan maakunnassa ja valtakunnallisesti yksilöllisen elämän tukijana ja erityispalvelujen tuottajana. Eskoo on erikoistunut vammaispalveluihin ja lastensuojeluun. Eskoo on turvaamassa asiakkaiden ihmisarvoista elämää, johon kuuluvat turvallisuus, mahdollisuus kasvuun ja asiakkaalle paras mahdollinen elämä. Eskoon uuden merkin, logon ja muiden graafisten elementtien hallittu käyttö on olennainen osa kuntayhtymän yhdenmukaista viestintää. Graafinen ohjeisto opastaa käyttämään uutta tunnusta sekä muita visuaalisen ilmeen keskeisiä elementtejä yhtenäisellä ja laadukkaalla tavalla.

4 1. TUNNUS 1.1 TUNNUS Eskoon Tunnus on suunniteltu niin että se kuvastaisi parhaiten Eskoota, ollen silti yhteydessä Eskoon jo tutuksi tulleeseen logon merkkiosan lintuun. Tunnuksen merkkiosan muotokielessä on ajateltu pyöreitä muotoja, välittämistä ja monimuotoisuutta. Tunnuksen sympaattinen emolintu kuvastaa huolenpitoa. Linnun vierellä oleva sydän osoittaa syvää välittämistä. Sympaattista ja helposti lähestyttävää merkkiosaa tasapainottaa selkeä, tasapainoinen ja kulmikas tekstiosa, joka kuvastaa Eskoon ammattimaisuutta ja vakautta. Tunnuksesta on käytössä kaksi versiota: tukija osaamiskeskus -tekstin kanssa ja ilman.

5 1.2 SUOJA-ALUE & KOOT Tunnuksen ympärille on jätettävä vähintään oheisen kuvan osoittama suoja-alue, jolle ei saa sijoittaa muita elementtejä tai tekstejä. Suoja-alue on merkitty oheisiin kuvaan harmaalla värillä. Suoja-alueen mittayksikkö X tulee Eskoon E,S & O-kirjainten (viereinen kuva) korkeudesta. Suoja-alue on pidettävä kaikissa tunnuksen väriversioissa riippumatta siitä, käyttääkö tunnuksia värillisinä, mustavalkoisina vai negatiiveina. Eskoon molempia tunnuksia saa käyttää minimissään sivulla mainitussa koossa. Maksimikoossa ei ole rajoituksia. 15mm 15mm 15mm

6 1.3 TUNNUKSEN KÄYTTÖ Ohessa on esitetty Eskoon tunnuksen käyttö värillisenä, mustavalkoisena ja negatiivina. Tunnusta ei saa käyttää muun värisinä. Tunnusta käytetään pääasiallisesti valkoisella pohjalla. Värillistä tunnusta ei saa käyttää värillisillä pohjilla tai kuvien päällä. Tietyissä tapauksissa valkoista tunnusta voi käyttää valokuvien päällä, mutta vain jos tunnus erottuu taustasta selkeästi. Jos tunnusta käytetään mustavalkoisena, on taustan oltava pääsääntöisesti valkoinen tai riittävän vaaleasävyinen niin, että tunnuksen ja taustan välillä säilyy hyvä kontrasti ja että tunnus erottuu taustasta selkeästi. Tunnuksen negatiivista versiota käytettäessä taustan on pääsääntöisesti oltava musta tai tarpeeksi tumma niin, että tunnuksen ja taustan välillä säilyy hyvä kontrasti ja että tunnus erottuu taustasta selkeästi. Mustavalkoista ja negatiivista tunnusta voi myös poikkeuksellisesti käyttää värillisten taustojen päällä, esimerkiksi markkinointimateriaaleissa tilanteen niin vaatiessa. Värillisiä pohjia käytettäessä on kiinnitettävä erityisen paljon huomiota taustan ja tunnuksen välisen kontrastin säilyvyyteen. Tunnus ei missään muodossa saa olla taustaan sekoittuva tai muuten vaikeasti erotettavissa oleva. Tunnusta ei saa leikata, venyttää, muuttaa tai upottaa muihin elementteihin!

7 1.4 TIEDOSTOMUODOT Tunnuksesta löytyy CMYK-, RGB- ja Pantonen PMS-värijärjestelmiin tehdyt tiedostot. CMYK-värijärjestelmää käytetään pääasiassa painotuotteita varten tehtävissä kuvissa ja aineistoissa. Esimerkiksi esitteissä ja käyntikorteissa. RGB-värijärjestelmää käytetään värien esittämiseen esimerkiksi tietokoneen näytöissä, televisioissa ja puhelimissa. Pantonen PMS värejä käytetään esimerkiksi tekstiilipainatuksissa tai muulle erikoismateriaalille painettavissa merkinnöissä. Näitä voivat esimerkiksi olla kynät tai kassit.

8 C100 M50 Y0 K10 R0 G81 B186 PMS 293 C #0051BA C30 M0 Y0 K0 R157 G217 B248 PMS 291 C #A8CEE2 C0 M0 Y0 K100 R0 G0 B0 PMS Black 6C # C50 M90 Y0 K0 R124 G40 B134 PMS 2592 C #903F98 C30 M70 Y0 K0 R162 G80 B154 PMS 2572 C #B368AA C10 M50 Y0 K0 R210 G125 B179 PMS 257 C #E199C3 2. VÄRIT Ohessa tunnuksen ilmeeseen sopivaa värimaailmaa, joilla vahvistetaan Eskoon visuaalista ilmettä. Päävärit ovat tunnuksessa esiintyvät tumman ja vaalean sininen. Lisäväreinä voidaan käyttää ohjeiston mukaista kolmea eri violetin sävyä, sekä vihreää ja keltaista. Lisäväreillä elävöitetään Eskoon ilmettä ja markkinointimateriaaleja. Valkoista väriä käytetään silloin, kun tunnuksesta käytetään negatiiviversiota. C25 M0 Y80 K0 R189 G216 B76 PMS 583 C #AABA0A C0 M15 Y75 K0 R255 G207 B75 PMS 129 C #F2D13D

9 3. GRAAFISET ELEMENTIT Elementtejä voi käyttää esimerkiksi materiaalien reunoissa elävöittäjänä ja huomion herättäjänä, kuten tässä lehti-ilmoituksessa. Eskoon visuaalista ilmettä vahvistavat graafiset elementit. Näitä graafisia elementtejä ovat epäsäännöllisen muotoiset monikulmiot pyöristetyillä kulmilla, eri paksuiset ja epäsäännöllisesti asetellut viivat sekä logon merkkiosasta muodostettu toistuva raportti. Leikkisät viivat kuvastavat monimuotoisuutta, yhteistoimintaa ja leikkisyyttä. Viivoja käytetään violetin tai sinisen monikulmion sisällä joka solmii kaiken yhteiseen harmoniaan. Monikulmion geometristä muotokieltä on tasoitettu pyöristetyillä kulmilla ja sattumanvaraisilta vaikuttavilta kulmien määrillä ja asetteluilla. Monikulmiota voi hyödyntää materiaaleissa harkitusti ilman viivojakin, esimerkiksi tekstilaatikkona tai kuvia leikkaavana muotona. Monikulmio-elementtiä voidaan käyttää myös pohjana tekstille, joka auttaa sitä erottumaan muusta tekstistä tai kuvista. Tästä näkyy myös esimerkkiä viiva-elementtien yhdistämisestä monikulmioon, ja niiden ohjeistetusta asettelutavasta. Viiva-elementtejä käytetään pääsääntöisesti: Aina tummemman violetin tai sinisen värisen monikulmio-elementin päällä Niin että monikulmio-elementillä on suurin pinta-ala Pystysuuntaisesti jos monikulmio on vaakasuuntainen ja vaakasuuntaisesti jos monikulmio on pystysuuntainen Monikulmio-elementin päädyissä Logon merkkiosasta muodostettua raporttia voidaan käyttää eri pintojen elävöittäjänä ja tilantäyttäjänä. Raportti soveltuu hyvin esimerkiksi eri tekstiileihin, kuten tuubihuiveihin. Tältä ja seuraavalta sivulta löytyy esimerkkejä graafisista elementeistä ja niiden käytöstä.

10 Monikulmio-elementin avulla voidaan myös leikata kuvia, ja sitä voi käyttää muissakin väreissä. Esimerkkinä Eskoossa-lehden kansikuvan leikkaava valkoinen monikulmio, joka myös auttaa korostamaan lehden nimeä. Monikulmio-elementtiä voidaan käyttää myös ilman viiva-elementtejä.

11 Esimerkkiä logon merkkiosasta muodostetusta toistuvasta raportista.

12 Pääasiallinen kirjaintyyppi - Bitter ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö TEHOSTUSTEKSTIT JA OTSIKOT - MONTSERRAT BOLD ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ TYPOGRAFIA 4.1 PÄÄASIALLINEN TYPOGRAFIA Eskoolle määritelty typografia on tärkeä visuaalinen elementti, jonka yhtenäinen käyttö vahvistaa Eskoon ilmeen tunnistettavuutta. Markkinointimateriaaleissa kuten esitteissä, mainonnassa ja myös internet-sivuilla käytettävä Eskoon virallinen kirjaintyyppi on Bitter. Se viestii muotokielellään perinteisyyttä ja lämpöä, sekä on myös helposti lähestyttävä ja helppolukuinen. Bitter:iä käytetään pääasiassa esimerkiksi nostoissa ja leipätekstissä mutta harkitusti myös otsikoissakin. Typografiaa täydentämään käytetään kirjaintyyppiä Montserrat ja sen leikkausta Bold, isoilla kirjaimilla kirjoitettuna. Se tuo moderniudellaan ja jämäkkyydellään kontrastia pehmeälinjaisen ja perinteisen Bitterin:n vaikutelmaan. Montserrat:ia käytetään pääasiassa otsikoissa ja tehostusteksteissä.

13 Otsikot ja lyhyet tekstit - Arial ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö Pitkät leipätekstit - Georgia ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZÅÄÖ abcdefghijklmnopqrstuvwxyzåäö VAIHTOEHTOINEN TYPOGRAFIA Vaihtoehtoista typografiaa käytetään Eskoon sisäisessä viestinnässä ja silloin kun ei ole mahdollisuutta käyttää ensisijaisia kirjaintyyppejä. Otsikoinneissa ja lyhyissä leipäteksteissä käytetään tällöin Arial-kirjaintyyppiä. Arial on erittäin monipuolinen kirjaintyyppi eri leikkauksineen mahdollistaen erilaisten korostusten käyttämisen. Otsikoinneissa suositaan Arialin:n Bold-leikkausta isoilla kirjaimilla kirjoitettuna. Pitemmissä teksteissä kuten kirjeiden leipätekstissä käytetään Georgia-kirjaintyyppiä sen paremman luettavuuden takia.

14 5. SOVELLUKSET 5.1 KIRJEKUORET Kirjekuoria on kahta eri kokoa: C4 ja C5. Kummastakin on sekä ikkunaton että ikkunallinen versio. Ikkunan koko on kummassakin 60x90mm.

15 5.2 KIRJELOMAKEPOHJA Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Eskoontie SEINÄJOKI X Vastaanottaja Lähiosoite POSTITOIMIPAIKKA ASIAKIRJAN NIMI 1 (1) Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Eskoontie 47 Viiterivi (Viitteenä esim muistutus SEINÄJOKI edellisestä viestistä) X ASIAKIRJAN NIMI 1 (1) Kirjelomakkeelle on oma Word-pohja sekä värillisenä että mustavalkoisena. Kirjeen päivämäärää ja asiakirjan nimeä pääsee muokkaamaan Wordissa kaksoisnapsauttamalla hiirellä ylätunnisteen kohdalla. OTSIKKO Vastaanottaja Lähiosoite Leipäteksti = Georgia, koko 11. Leipäteksti on sisennetty sarkainkohtaan ,6cm. POSTITOIMIPAIKKA Sed nec bibendum nisl, et porttitor ex. Duis convallis nulla nulla, congue viverra sapien dapibus in. In feugiat consequat mauris, eu pharetra urna iaculis in. Morbi non commodo lectus. Nullam luctus diam nulla, vitae facilisis est commodo id. Praesent pharetra nulla lacus, nec gravida Viiterivi felis (Viitteenä rhoncus esim. et. Praesent muistutus id venenatis edellisestä enim. viestistä) Phasellus sed lobortis mi. Sivuotsikko OTSIKKO Sivuotsikko kirjoitetaan samalle riville kuin varsinainen teksti, jos otsikon ja tekstin väliin mahtuu Leipäteksti vähintään = Georgia, kaksi tai koko kolme 11. välilyöntiä. Leipäteksti Jos on sivuotsikko on pitkä, jätetään 4,6cm. sivuotsikon Sed nec ja bibendum tekstin väliin nisl, et yksi porttitor tyhjä rivi, ex. kuten Duis convallis nulla nulla, sisennetty sarkainkohtaan alla. congue viverra sapien dapibus in. In feugiat consequat mauris, eu pharetra urna iaculis in. Morbi non commodo lectus. Nullam luctus diam nulla, Pitempi sivuotsikko, joka ei mahdu tavalliseen tilaan vitae facilisis est commodo id. Praesent pharetra nulla lacus, nec gravida felis rhoncus et. Praesent id venenatis enim. Phasellus sed lobortis mi. Pitemmän sivuotsikon leipäteksti. Morbi non commodo lectus. Nullam Sivuotsikko luctus diam nulla, vitae Sivuotsikko facilisis est kirjoitetaan commodo samalle id. Praesent riville pharetra kuin varsinainen nulla teksti, jos otsikon lacus, nec gravida felis ja tekstin rhoncus väliin et. mahtuu vähintään kaksi tai kolme välilyöntiä. Jos sivuotsikko on pitkä, jätetään sivuotsikon ja tekstin väliin yksi tyhjä rivi, kuten alla. Lopputervehdys Pitempi sivuotsikko, joka ei mahdu tavalliseen tilaan LÄHETTÄJÄYRITYKSEN NIMI SUURAAKKOSIN Pitemmän sivuotsikon leipäteksti. Morbi non commodo lectus. Nullam Matti Meikäläinen (Allekirjoitus, luctus diam nulla, eli tähän vitae kohtaan facilisis jätetään est commodo aukko) id. Praesent pharetra nulla lacus, nec gravida felis rhoncus et. Matti Meikäläinen asema yrityksessä tai titteli Lopputervehdys LÄHETTÄJÄYRITYKSEN NIMI SUURAAKKOSIN LIITTEET liitteiden nimet allekkain Matti Meikäläinen (Allekirjoitus, eli tähän kohtaan jätetään aukko) JAKELU TIEDOKSI nimet allekkain nimet allekkain Matti Meikäläinen asema yrityksessä tai titteli LIITTEET JAKELU TIEDOKSI liitteiden nimet allekkain nimet allekkain nimet allekkain

16 Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä 2 (2) 5.3 ASIAKIRJAPOHJA 2 (2) Asiakirjapohja on myös sekä värillisenä että mustavalkoisena. Asiakirjapohjassa on erikseen kansilehti ja sisältösivun pohja. TÄHÄN TULEE OTSIKKO Tähän voi kirjoittaa mahdollisen alaotsikon. Fontti: Georgia, koko: 12. TÄHÄN TULEE OTSIKKO Tähän voi kirjoittaa mahdollisen alaotsikon. Fontti: Georgia, koko: 12. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

17 5.4 POWERPOINT-POHJA Powerpoint-pohja on luotu siten, ettei esitystä tehdessä tarvitse miettiä asettelua kokonaan itse, sillä pohjasta löytyy riittävä määrä sopivia asettelumalleja.

18 5.5 KÄYNTIKORTIT Käyntikortin koko on 90x50mm. Käyntikortteja on kahta erilaista versiota: JOUNI NUMMI Kuntayhtymän johtaja Puh Gsm HALLINTO Eskoontie 47, Seinäjoki Puh. (06) Fax. (06) JOUNI NUMMI Kuntayhtymän johtaja Puh Gsm HALLINTO Eskoontie 47, Seinäjoki Puh. (06) Fax. (06) ) Kummallakin puolella on samat tiedot, toisella suomeksi ja toisella englanniksi. 2) Toisella puolella on tiedot suomeksi ja toisella puolella Eskoon logon merkkiosa. JOUNI NUMMI Head of municipality group Tel Cell ADMINISTRATION Eskoontie 47, Seinäjoki FI Tel. (06) Fax. (06)

19 5.6 HENKILÖKORTIT Henkilökortteja on kahta erilaista versiota: 1) Perushenkilökortti 2) Työturvallisuuslain 52 a :n mukainen henkilökortti Y-tunnuksella ja veronumerolla. Kaikilla yhteisellä rakennustyömaalla työskentelevillä on työmaalla liikkuessaan oltava näkyvillä tunnistekortti. Myös väliaikaisesti työmaalla työskentelevillä ja hetkellisesti siellä poikkeavilla työntekijöillä pitää olla veronumerollinen kuvallinen henkilökortti. Henkilökorteissa kaikki teksti- ja kuvasisältö on keskitettynä.

20 5.7 SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS Ohessa on ohjeistettu kaikissa sähköpostiviesteissä käytettävä allekirjoitus. Eskoo.fi -domainin alaisissa sähköpostiviesteissä pyritään yhtenäiseen ilmeeseen. Sähköpostiviestin tekstissä käytetään mieluusti fonttia Arial. Tekstin värinä on musta.

21 5.8 STANDAARI Standaarissa käytetään Eskoon logoa selitteen kanssa. Standaarin tupsut ja ylänyöri ovat väritykseltään Eskoon tumman sinisiä tai mahdollisimman lähellä vastaavaa väritystä.

22 5.9 ROLL-UP Roll-uppien kuvan koko on 85cm x 200cm. Aineiston korkeudessa on alaosassa lisäksi 20cm ylimääräistä, joka rullautuu koneiston sisään. Kuvissa on hyvä näkyä sekä asiakkaita että henkilökuntaa.

23 5.10 AUTOTEIPIT Eskoon ajoneuvoissa käytetään kahtaa eri teippiä: pelkkää valkoista logoa sekä valkoisen monikulmiomuodon päällä olevaa värillistä logoa. Valkoista logoa käytetään ajoneuvoissa joissa on suuret ikkunat tai ikkunat peittävät suuren osan auton sivuprofiilista, esimerkiksi minibussit. Näin ne eivät peitä ikkunoiden näkyvyyttä. Valkoista monikulmio-teippiä käytetään kaikissa muissa tapauksissa, kun ikkunatonta tilaa on enemmän auton sivuprofiilissa: esimerkiksi henkilö- ja pakettiautoissa. Kaikissa tapauksissa on varmistettava teippien koosta ja sijoittelusta niin että ne eivät leikkaannu kun auton ovia suljetaan ja avataan.

24 5.11 TUNNISTUSOPASTEET Tunnistusopasteet kertovat yksikön tai rakennuksen nimen. Niitä on kahta eri korkeutta: 30cm ja 60cm. Tekstit ladotaan mustilla isoilla kirjaimilla Arial-fontilla käyttäen Bold-leikkausta. Jos 60cm korkea opaste ei mahdu sille suunniteltuun paikkaan, käytetään 30cm korkeaa opastetta. Tunnistusopaste, korkeus 300mm

25 Tunnistusopasteet, korkeus 600mm

26 5.12 PYLVÄSOPASTEET Pylväsopaste ohjaa rakennuksiin ja siihen kirjataan talossa toimivat yksiköt. Fonttina käytetään Arialia. Yksikön osoite: Arial Bold, korkeus n. 50mm, väri Eskoon tummansininen. Muut tiedot: Arial Regular, korkeus n.25mm, väri musta.

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada

GRAAFINEN OHJEISTO. Mainostoimisto Aada GRAAFINEN OHJEISTO Mainostoimisto Aada JOHDANTO 1. TUNNUS 1.1 Tunnukset 1.2 Suoja-alue & koot 1.3 Tunnuksen käyttö 1.4 Tiedostomuodot 2. VÄRIT 2.1 Värimaailma 3. TYPOGRAFIA JOHDANTO K & H Annala Oy on

Lisätiedot

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014

PK-PRO. Graafinen ohjeisto. Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media 01.01.2014 Graafinen ohjeisto 01.01.2014 Tunnukset voit ladata: www.pk-pro.fi/media Ohjeiston esittely Suunnittelu-, konsultointi-, valvonta- ja projektinjohtopalvelumme kattaa teollisuuden, liike-elämän, kunnan,

Lisätiedot

Palvelutaloyhdistyksen Graafinen ohjeisto

Palvelutaloyhdistyksen Graafinen ohjeisto Palvelutaloyhdistyksen 17.7.2012 www.koskenrinne.fi/media Ohjeiston esittely Palvelutaloyhdistys Koskenrinne ry on perustettu vuonna 1945 ja se on alueen vanhin vanhusten palveluita tuottava yhdistys.

Lisätiedot

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011

LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO. SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 LIITE 1. Graafinen ohjeisto 1(12) GRAAFINEN OHJEISTO SammutinHuolto Nevanperä Ky 2011 2(12) Sisältö 1. Johdanto 3 2. Tunnus 4 - Tunnuksen koko 5 - Tunnuksen suoja-alue 6 - Tunnuksen käyttö 7 3. Värimääritykset

Lisätiedot

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE

VERKOSTO GRAAFINEN OHJE 2018 SISÄLTÖ 3 Pikaohje 4 Tunnus ja suoja-alue 5 Tunnuksen versiot 6 Tunnuksen käyttö 7 Fontit 8 Värit 9 Soveltaminen ----- 10 Verkosto Lapset 2 suoja-alue Tunnuksen suoja-alueen sisäpuolella ei saa olla

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY

GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY GRAAFINEN OHJEISTO OLLILA TRANS OY Ohjeiston sisältö Tämän ohjeiston tarkoitus on antaa selkeät suuntaviivat Ollila Trans Oy:n viestinnälle. Annettuja ohjeita noudattamalla yrityksestä annetaan yhtenäinen,

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Johdanto. Logo. Merkki. Värit. Typografia. Käyntikortti. Kirjekuoret. Kirjelomake. Presentaatio. Ilmoitukset

SISÄLTÖ. Johdanto. Logo. Merkki. Värit. Typografia. Käyntikortti. Kirjekuoret. Kirjelomake. Presentaatio. Ilmoitukset Graafinen ohjeisto 2 SISÄLTÖ 3 Johdanto 4 Logo 5 Merkki 6 Värit 7 Typografia 8 Käyntikortti 9 Kirjekuoret 12 Kirjelomake 13 Presentaatio 14 Ilmoitukset 3 JOHDANTO Tämän ohjeiston tarkoitus on opastaa logon

Lisätiedot

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO

9=1 GRAAFINEN OHJEISTO 9=1 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUKSEN SUOJA-ALUE Tunnuksen käyttö eri materiaaleissa edellyttää suoja-aluetta sen ympärillä. Tämän alueen sisäpuolelle ei tulisi tekstiä*. Suoja-alueen koon määrittelystä voidaan

Lisätiedot

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti.

Ohjeita noudattamalla ja soveltamalla luodaan yhtenäinen ilme kaikkiin säätiön materiaaleihin tunnuksesta sähköiseen viestintään asti. YLEISTÄ Graafisen ohjeiston tarkoitus on toimia tukivälineenä eri sidosryhmille sekä sisäisessä että ulkoisessa viestinnässä. Ohjeistossa on esitelty ohjein ja esimerkein Epilepsiatutkimussäätiön visuaalinen

Lisätiedot

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko

1.Esipuhe. Esipuhe. Graafinen ohjeisto Rauman Lukko Sisällys Sisällys 1. Esipuhe Teksti 2. Liikemerkki ja värit eri käyttötilanteissa 2.1 Esimerkkejä liikemerkin käytöstä eri taustoissa 3. Liikemerkin mitat ja suoja-alue 4. Logo ja liikemerkki 5. Slogan

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014

GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 GRAAFINEN OHJEISTO 11/2014 ROIHU -GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYSLUETTELO 1. ROIHU-LOGO... 3 1.1. PÄÄLOGON KAKSI VERSIOTA... 4 1.2. VÄRIT JA LOGON KIRJASINTYYPPI... 5 1.3. PÄÄLOGON SUOJA-ALUE... 6 1.4. MUSTA

Lisätiedot

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7

Sisältö. Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 Graafinen ohjeisto Sisältö Tunnus 3 Tunnuksen käyttötapoja 4 Värit 5 Typografia - Verkossa 6 Typografia - Printissä 7 2 Tunnus Vaakaversio Kompaktiversio Suojaetäisyydet Logon suoja-alue Grönä Åretin versaali

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1

Graafiset ohjeet. Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU. LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Graafiset ohjeet Päivitetty 27.5.2013 I LVI-TU LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry I Graafiset ohjeet I 1 Sisältö Tunnus...3 Typografia...4 Värit...5 Käyntikortit ja sähköinen allekirjoitus...6 Lomakkeet

Lisätiedot

A-KILTOJEN LI TTO RY A-Kiltojen Liitto ry - Graafinen ohjeistus 4/2019

A-KILTOJEN LI TTO RY A-Kiltojen Liitto ry - Graafinen ohjeistus 4/2019 A-KILTOJEN LIITTO RY A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liitto ry:n tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1

Graafinen ohjeisto. Päivitetty Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1 Graafinen ohjeisto Päivitetty 4.6.2018 Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö GRAAFINEN OHJEISTO 1 Tavoitteena yhtenäinen ja tunnistettava järjestöilme Graafinen ohjeisto antaa ohjeet ja mallit siitä,

Lisätiedot

Graafinen. ohjeistus

Graafinen. ohjeistus Graafinen ohjeistus 1/2015 A-Kiltojen Liitto ry Graafinen ohjeistus Tunnus, käyttö A-Kiltojen Liiton tunnuksen väri on vihreä. Tunnusta tulee pääasiallisesti käyttää valkoisella tai mahdollisimman vaalealla

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 4/2013

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 4/2013 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 Päivitetty 4/2013 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia

Lisätiedot

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO

HANHIKIVI 1 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS Logo 4 Suoja-alue 5 Väriversiot 6 Hierarkia 7 Värit 8 Osavärit ja suhteet 9 Typografia 10 Sähköinen esitys 11 LOGO Hanhikivi 1 -logossa on kaksi elementtiä: tunnus sekä logoteksti,

Lisätiedot

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO

1/2016 GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 1.1.2016 1 Sisällys 1. Tunnus... 4 2. Värit... 5 3. Suoja-alue... 6 4. Typografia... 6 5. Käyntikortti... 7 6. Lomakkeisto... 8 7. Kirjekuoret... 9 8. PowerPoint... 10 9. Ilmoittelu...

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA

SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS TUNNUS SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO VÄRIMÄÄRITYKSET TYPOGRAFIA 2 3 4 5 6 Suomen Lions-liitto ry:n graafinen ohjeisto on tehty yhtenäistämään järjestön

Lisätiedot

Arvokas. Graafinen ohjeistus

Arvokas. Graafinen ohjeistus Graafinen ohjeistus Sinä olet arvokas! -ohjelma rakentaa yhdenvertaisempaa Suomea, jossa jokaisella lähtökohdista ja elämäntilanteesta riippumatta on mahdollisuus kokea olevansa merkityksellinen osa yhteisöä

Lisätiedot

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset

tunnus värit Sisältö typografia johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 sovellukset Graafinen ohjeisto värit tunnus 2 Sisältö johdanto... 3 tunnus... 4 värit... 7 typografia... 8 sovellukset...10 typografia sovellukset JOHdanto Siuron Piharakennus Oy on kasvava pirkanmaalainen maarakennusyhtiö,

Lisätiedot

Paikallisen nuorisoseuran. graafinen ohjeisto. Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys

Paikallisen nuorisoseuran. graafinen ohjeisto. Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys Paikallisen nuorisoseuran graafinen ohjeisto Mikä on graafinen ohjeisto ja sisällys Graafinen ohjeisto tukee Suomen Nuorisoseurojen visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä.

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 11/2012

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006. Päivitetty 11/2012 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 Päivitetty 11/2012 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia

Lisätiedot

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015

Akavan. graafinen ohjeistus 3.12.2015 Akavan 3.12.2015 graafinen ohjeistus Esipuhe Tunnus Opiskelijoiden tunnus Akavalainen-tunnus Tunnuksen suoja-alue Tunnuksen käyttö Väripaletti Typografia Kuvat, muodot ja värit Akavan slogan ja strategiset

Lisätiedot

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com

Sisällys. 1 Tunnus 4. 2 Käyttöehdot 5. 3 Värit 6. 4 Typografi a 7. 5 Sovellukset 8. www.rakennepalvelu.com Graafinen ohjeisto Sisällys 1 Tunnus 4 2 Käyttöehdot 5 3 Värit 6 4 Typografi a 7 5 Sovellukset 8 www.rakennepalvelu.com 1 Tunnus Rakennepalvelu Jurva Rinne Ky:n tunnus koostuu kuusisymbolista ja yrityksen

Lisätiedot

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212

HEIKKINEN YHTIÖT YRITYSILME 071212 LOGON PERUSVERSIO PERUSVERSIO Ensisijaisesti käytettävä versio logosta. Käytetään valkoisella tai hyvin vaalealla pinnalla. PERUSVERSIO PUNAINEN NEGA Käytetään tässä ohjeistossa määritellyllä punaisella

Lisätiedot

UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS

UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS UNISON COFFEE - GRAAFINEN OHJEISTUS VÄRIT CMYK / RGB... 1 TYPOGRAFIA Kirjasimet... 2 LOGO Logo... 3 NIMi Nimen käyttö... 4 MUUTA Huomioitavaa... 5 Me Unison Coffeella tarjoamme sinulle huippulaadukasta,

Lisätiedot

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7.

SISÄLLYS JOHDANTO 5. KUVAT 1. TUNNUS - SANOMA 6. VERKKOSIVUT 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET. 2.1 Suoja-alue. 7. GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS JOHDANTO 1. TUNNUS - SANOMA 2. TUNNUS - KÄYTTÖ 2.1 Suoja-alue 2.2 Eri osien käyttö 2.3 Minimikoot 5. KUVAT 6. VERKKOSIVUT 7. TUOTEKORTIT JA ESITTEET 7.1 Tuotekortit 7.2 Esitteet

Lisätiedot

AP KIINTEISTÖPALVELUT

AP KIINTEISTÖPALVELUT AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO PJG 21052012 AP KIINTEISTÖPALVELUT GRAAFINEN OHJEISTO Logo 4-6 Värimääritykset 7 Typografia 8-9 Yritysgrafiikka - Käyntikortti 10 - Kirjekuoret 11 - Lomakkeet 12-13

Lisätiedot

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista

2.1 Tunnus. TUNNUKSEN KÄYTÖN RAJOITUKSET Käytä kuhunkin käyttötarpeeseen suunniteltuja originaaleja logoversioita www-sivujen logopankista 2.1 Tunnus LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULU GRAAFINEN OHJEISTO 7 Lahden ammattikorkeakoulun merkki perustuu vahvaan, tunnistettavaan kirjainmuotoiluun, joka on linjassa ilmeessä käytettävän muun typografian kanssa.

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto

GRAAFINEN OHJEISTO. Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto GRAAFINEN OHJEISTO Euroopan unioni Euroopan aluekehitysrahasto maaseuturahasto Sisällysluettelo TUNNUS Perustunnus ja suoja-alueet... 3 Mustavalko- ja harmaasävyversiot... 4 KÄYTETTÄVÄT VÄRIT Käytettävät

Lisätiedot

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville.

Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n uudistuneen ilmeen graafinen ohjeistus on käytännön työkalu kaikille viestinnän kanssa tekemisissä oleville. Graafinen ohjeisto Miten graafisilla sovelluksilla viestitään ja opastetaan? Toimiva graafinen ilme sovelluksineen kiteyttää yrityksen imagon, yhtenäistää yrityskulttuuria ja vapauttaa tärkeitä resursseja

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0

GRAAFINEN OHJEISTO. kesä 2017 / v.1.0 GRAAFINEN OHJEISTO kesä 2017 / v.1.0 JOHDANTO Tämän graafisen ohjeiston tarkoitus on ohjeistaa Eläinterapeutin visuaalisen ilmeen käyttöä ja määritellä ulkoasua, sekä visuaalista viestiä. Graafisen ohjeistoon

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Muuttuva Museo. Mainostoimisto Bock s Office Oy

Graafinen ohjeisto. Muuttuva Museo. Mainostoimisto Bock s Office Oy Graafinen ohjeisto Muuttuva Museo Mainostoimisto Bock s Office Oy Johdanto Muuttuva Museo elää ajan hengessä perinteitä kunnioittaen. Se aktivoi kokemaan ja uskaltaa uudistua. Se haluaa puhutella myös

Lisätiedot

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 4/2019

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 4/2019 VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 4/2019 YKSINKERTAINEN ON KAUNISTA Väylän liikemerkki koostuu sanasta VÄYLÄ ja sinisen sävyisestä tunnuksesta. Tunnuksessa on V-kirjain, jonka negatiivisesta tilasta muodostuu

Lisätiedot

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna

SISÄLLYS. 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS 02 Mobiilimaksu-tunnus 04 Tunnuksen käyttö 07 Värit 08 Typografia 09 Maksunappi 10 Maksunapin sijoittelu 10 Maksuikkuna 2 TUNNUS Mobiilimaksu-tunnus koostuu sim-kortin muotoisesta

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006

GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 GRAAFINEN OHJEISTO 1/2006 SISÄLLYSLUETTELO Esipuhe 1. Tunnus - Suoja-alue ja mittasuhteet - Käyttö - Visuaalinen hierarkia 2. Värimaailma - Värimääritykset - Värien käyttö 3. Typografia 4. Visuaalinen

Lisätiedot

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2018

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2018 VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 12/2018 YKSINKERTAINEN ON KAUNISTA Väylän liikemerkki koostuu sanasta VÄYLÄ ja sinisen sävyisestä tunnuksesta. Tunnuksessa on V-kirjain, jonka negatiivisesta tilasta muodostuu

Lisätiedot

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018

KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 1 KVPS Tukena Oy Graafinen ohjeisto 04/2018 2 Graafinen ohjeisto Tervetuloa tutustumaan KVPS Tukena Oy:n graafisiin ohjeisiin. Tämä ohjeisto sisältää ohjeita ja vinkkejä brändi-identiteetin käyttöön ja

Lisätiedot

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 10/2018

VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 10/2018 VÄYLÄVIRASTO GRAAFINEN OHJEISTO 10/2018 YKSINKERTAINEN ON KAUNISTA Väyläviraston liikemerkki koostuu sanasta VÄYLÄ ja sinisen sävyisestä tunnuksesta. Tunnuksessa on V-kirjain, jonka negatiivisesta tilasta

Lisätiedot

KEUDAN GRAAFINEN OHJEISTO 2018

KEUDAN GRAAFINEN OHJEISTO 2018 KEUDAN GRAAFINEN OHJEISTO 2018 Ohjeet logon, värien sekä fonttien käyttöön. Lisätietoja Keudan ilmeestä ja muusta viestinnästä voit kysyä viestintä- ja markkinointipalveluista, viestinta@keuda.fi Logo

Lisätiedot

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9

SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 Suomen Lions-liitto ry:n GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLLYS SISÄLLYS 2 TUNNUS 3 SUOJA-ALUE JA PIENIN KOKO 4 VÄRIMÄÄRITYKSET 5 TYPOGRAFIA 6 GRAAFISET ELEMENTIT 7 KÄYNTIKORTIT 8 KIRJELOMAKKEET 9 KIRJEKUORET 10

Lisätiedot

Sanasto Ry Graafinen ohjeisto 2 / 14. Sisällys

Sanasto Ry Graafinen ohjeisto 2 / 14. Sisällys Graafinen ohjeisto Sanasto Ry Graafinen ohjeisto 2 / 14 Sisällys 3 Sanaston ilme 4 Logo 5 Logon käyttö 6 Värit 7 Värien käyttö 8 Typografia 10 Typografian käyttö 11 Graafiset elementit 12 Graafisten elementtien

Lisätiedot

suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli

suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli gr a a f ine n oh je is t o suomen palopäällystöliiton jäsenmatrikkeli l ogo Suomen Palopäällystöliiton logo on sinetin ja tekstin yhdistelmä. Tässä on esitettynä sen perusversio jota pyritään käyttämään

Lisätiedot

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi

Tunnus 5. Tunnuksen perusversio. Tunnuksen suoja-alue on sama kuin tekstin korkeus. Tunnus Aluksi Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY) aloittavat toimintansa vuoden 2010 alussa osana perusteellista valtion aluehallinnon uudistusta. Uudet keskukset vastaavat niistä tehtävistä, jotka aiemmin

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 1

Graafinen ohjeisto 1 Graafinen ohjeisto 1 Sisältö Tunnuksista yleisesti... 3 Tunnuksen versiot ja rakenne.... 4 Merkin värit.... 5 Tunnuksen värivaihtoehtoja... 7 Tunnuksen suoja-alue.... 8 Tunnuksen sijoittelu.... 9 Pienen

Lisätiedot

Suomen Nuorisoseurat. Ohjeistoon tulee tarpeen mukaan lisäyksiä ja päivityksiä. 12.3.2014

Suomen Nuorisoseurat. Ohjeistoon tulee tarpeen mukaan lisäyksiä ja päivityksiä. 12.3.2014 Graafinen ohjeisto tukee Suomen Nuorisoseurojen visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä. Ohjeisto antaa peruslinjat painotuotteiden toteuttamiseen. Ohjeistoon tulee tarpeen

Lisätiedot

Seuratunnus - Käyttötavat

Seuratunnus - Käyttötavat GRAAFINEN OHJEISTUS Graafinen ohjeistus Graafisen ohjeistuksen tarkoituksena on antaa suuntaviivat uuden Hunters Juniors -ilmeen käyttöön eri julkaisumuodoissa ja alustoissa. Yhtenäinen ilme antaa yhdistyksestä

Lisätiedot

Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit

Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit Graafinen ohjeisto 4. 10. 14. 20. Logo Värimaailma Typografia Graafiset elementit 3 Liikkuva opiskelu -logosta on käytössä kaksi versiota sekä näiden värivariaatiot. Ensisijaisena logona käytetään versiota

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki. saarijarvi.fi

Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki. saarijarvi.fi Graafinen ohjeisto Saarijärven kaupunki Visuaalisen identiteetin tavoite Saarijärven tunnus ja visuaalinen ilme otettiin käyttöön 1.1.2014. Visuaalisen ilmeen tarkoitus on tukea Saarijärven haluttua mielikuvaa,

Lisätiedot

Johdanto. REIM Group Oy Ltd

Johdanto. REIM Group Oy Ltd Graafinen ohjeisto Johdanto 3 REIM Group Oy Ltd Osakkaiden sijoitus taloyhtiön osakkeisiin on elämän tärkeimpiä ja kalleimpia sijoituksia. Sijoituksen jälkeen omaisuudesta huolehtimaan REIM on paras mahdollinen

Lisätiedot

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015

Hollolan kunta. graafinen ohjeistus 6/2015 Hollolan kunta graafinen ohjeistus 6/2015 Logo Logon suoja-alueet suoja-alue Logon suoja-alue määrittäminen tapahtuu logon o-kirjaimen avulla. Elementtejä ja tekstejä ei suositella sijoitettavaksi tälle

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ LEIRITUNNUS 3 LEIRITUNNUKSEN KÄYTTÖ 4 SUOMEN PARTIOLAISTEN TUNNUS 5 TYPOGRAFIA & VÄRIT 6 VÄRIEN, KUOSIEN JA TYPOGRAFIAN KÄYTTÖ 7 ILME-ESIMERKKI 8 KUVIEN KÄYTÖSTÄ 9 KÄYTTÖOHJE:

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry, Kalevan Nuorten Liitto ry

Graafinen ohjeisto. Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry, Kalevan Nuorten Liitto ry tukee Suomen Nuorisoseurojen Liitto ry:n ja Kalevan Nuorten Liitto ry:n visuaalista ilmettä sekä auttaa ilmeen yhdenmukaisuuden säilyttämisessä. Ohjeisto antaa peruslinjat painotuotteiden toteuttamiseen.

Lisätiedot

Graafiset ohjeet. värit tunnus ja logo muodot typografia

Graafiset ohjeet. värit tunnus ja logo muodot typografia Graafiset ohjeet värit tunnus ja logo muodot typografia Värit Ay-toimihenkilöiden värit ovat syklaaminpunainen Pantone 206 C ja vihreään vivahtava ruskea Pantone 133 C. Lämpiminä sävyinä ne muodostava

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3

Sisällysluettelo. 1 Johdanto 3 GRAAFINEN OHJEISTO Sisällysluettelo 1 Johdanto 3 2 Logon/liikemerkin rakenne 3 2.1 Logon/liikemerkin rakenne 4 markkinointiviestinnässä 2.2 Suoja-alue 4 2.3 Värit ja esitystavat 5 2.4 Värit markkinointiviestinnässä

Lisätiedot

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus

SISÄLLYS. Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11. Uusimaa hanke Graafinen ohjeistus GRAAFINEN OHJEISTUS SISÄLLYS Tunnus 3 Värit 5 Typografia 6 Visuaalinen elementti 7 Ilmesovellukset 8 Kuvien käyttö 11 Uusimaa 2019 -hanke Graafinen ohjeistus TUNNUS Uusimaa 2019 -hankkeen tunnus on kaksikielinen.

Lisätiedot

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1.

1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE VÄRILLINEN LOGO LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA MUSTA LOGO 7 1. 1 LOGO JA SEN KÄYTTÖ 1.1 LOGO JA TURVA-ALUE 4 1.2 VÄRILLINEN LOGO 5 1.3 LOGO VÄRILLISELLÄ POHJALLA 6 1.4 MUSTA LOGO 7 1.5 EI NÄIN 8 3 1.1 Logo ja turva-alue neste jacobsin logo Neste Jacobsin uusi tekstilogo

Lisätiedot

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi

Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Tervetuloa kotiin! Jalasjärvi Graafi nen ohjeistus 2011 Vapaat tontit - Rakentaminen - Mökkipörssi - Lähipalvelut - Harrastukset - /asuminen Sininen: Pantone 293 C Jalasjärven perustunnus C 96 % M 70 %

Lisätiedot

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO

SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SUOMEN VAPAAKIRKON LAPSI- JA NUORISOTYÖN GRAAFINEN OHJEISTO SISÄLTÖ Johdanto...3 Logo...4 Logon käyttö...6 Logo ja sloganit...8 Typografia...10 Värit...12 Valokuvien käyttö...14 2 Suomen Vapaakirkon lapsi-

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 SJ-TUNNUS ja YHTEISÖmerkit 11 TYPOGRAFIA 14 GRAAFISIA

Lisätiedot

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää.

esittely Tunnusta ei saa skaalata eikä mittasuhteita vääristää. GRAAFINEN OHJEISTO Päivitys: maaliskuu 2017 TUNNUS esittely Muistiliiton tunnus muodostuu punaisesta ympyrä- ja kaari-teemasta (liikemerkki) sekä Muistiliittotekstiosuudesta (logo) täydennettynä ruotsinkielisellä

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0

GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 GRAAFINEN OHJEISTUS 1.0 Mainostoimisto Penbox 10-2015 TAIVASSALON LOGO Virallinen logo 2015 Taivassalon ilmeen keskeisin elementti on tunnus logotekstin yhteydessä. Yksimastoisesta purjelaivasta muodostuva

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2017

GRAAFINEN OHJEISTO 2017 GRAAFINEN OHJEISTO 2017 Graafinen ohjeisto ja sen käyttötarkoitus Sisällys Tullinkulman Työterveys Oy:n uusi aputoiminimi on Pirte ja se otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta alkaen markkinoinnissa ja muussa

Lisätiedot

Suupohjan koulutuskuntayhtymä. Graafinen ohjeisto

Suupohjan koulutuskuntayhtymä. Graafinen ohjeisto Suupohjan koulutuskuntayhtymä Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Tämä graafinen ohjeisto antaa perusohjeet Vuoksin visuaalisen ilmeen käytöstä markkinointiviestinnässä. Graafisen ohjeiston noudattamisella

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 3.2. Tunnus (ilman koulutus-sanaa) ja tunnuksen suoja-alue Tunnuksen muotoilu perustuu sanaan FINVA, erillistä liikemerkkiä ei käytetä. Tunnuksessa yhteen sulautuvat Finanssi ja vakuutus.

Lisätiedot

Kainuun liitto. Graafiset elementit ja ohjeet

Kainuun liitto. Graafiset elementit ja ohjeet Kainuun liitto Graafiset elementit ja ohjeet Logot Kainuun liiton logo esitetään ylläolevalla tavalla. Logoa ei esitetä missään muussa muodossa tai väreissä, lukuunottamatta mustavalkoisia esityksiä,

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto 2013

Graafinen ohjeisto 2013 Graafinen ohjeisto 2013 Yritystunnus Äänekosken Energian yritystunnus muodostuu kolmesta osasta: sinisestä ja oranssista muodosta, sekä logosta. Ensisijainen yritystunnus Ensisijainen yritystunnus Toissijainen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO 2013

GRAAFINEN OHJEISTO 2013 GRAAFINEN OHJEISTO 2013 GRAAFINEN OHJEISTO 1 Johdanto Kainuun ammattiopiston yhtenäinen graafinen ilme vahvistaa kuvaa laadukkaasta ja luotettavasta toiminnasta ja sitä kautta lisää vetovoimaisuutta ja

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015

Graafinen ohjeisto. Päivitetty tammikuussa 2015 Graafinen ohjeisto Päivitetty tammikuussa 2015 Sisällys Sisällys Esipuhe Liikemerkki ja logo Värit korteille ja kirjepohjalle Typografia Fontit korteille ja kirjepohjalle Kirje- ja esityspohja Käyntikorttipohjat

Lisätiedot

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä

Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden ilmeen ja markkinointitunnuksen käyttämisestä KARKKILA : GRAAFINEN OHJEISTO Karkkilan kaupungille on vuonna 2006 suunniteltu uusi markkinointitunnus ja sen myötä uusi visuaalinen ilme kaikkeen viestintään. Graafisessa ohjeistossa annetaan ohjeet uuden

Lisätiedot

Logo. 2. Toissijainen käyttö. 1. Ensisijainen käyttö. YTN graafinen ohjeisto

Logo. 2. Toissijainen käyttö. 1. Ensisijainen käyttö. YTN graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Logo YTN:n logosta on kaksi versiota. Ensisijaisesti käytetään logon versiota numero 1. Versiota 2 käytetään erityistilanteissa, kuten erittäin pienessä koossa. 1. Ensisijainen käyttö

Lisätiedot

1 Tikkurilan judokat ry Logo- ja tunnusohjeisto 2014. Tikkurilan Judokat Ry Logo ja tunnus 2014

1 Tikkurilan judokat ry Logo- ja tunnusohjeisto 2014. Tikkurilan Judokat Ry Logo ja tunnus 2014 1 Tikkurilan judokat ry Logo- ja tunnusohjeisto 2014 Tikkurilan Judokat Ry Logo ja tunnus 2014 Sisällys 1 Logo ja tunnus 1.1 Cmyk/rgb, kolmiulotteinen 1.2 Harmaasävy, kolmiulotteinen 1.3 Cmyk, kaksiulotteinen

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 8..06 Sisältö Merkki ja tekstiosa 3 Suoja-alue 4 Tunnuksen värit (värillinen tunnus) 5 Tunnuksen värit (harmaasävyinen tunnus) 6 Tunnuksen sähköiset originaalit toimisto-ohjelmiin 7

Lisätiedot

Kainuun sote. Graafiset elementit ja ohjeet

Kainuun sote. Graafiset elementit ja ohjeet Kainuun sote Graafiset elementit ja ohjeet Logot Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän logo esitetään ylläolevalla tavalla. Logia ei esitetä missään muussa muodossa tai väreissä, lukuunottamatta

Lisätiedot

HKL:N UUSI ILME. kuin kehittämis- ja investointihankkeissa.

HKL:N UUSI ILME. kuin kehittämis- ja investointihankkeissa. Graafinen ohjeisto HKL:N UUSI ILME HKL ilme uudistui organisaatiomuutoksen yhteydessä vuoden 2016 alussa. Muutoksen taustalla on halu pysyä mukana metro- ja raitioliikenteen voimakkaassa kasvussa ja laajenemisessa

Lisätiedot

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja...

Saatesanat...3. Liikemerkki...4. Värit...5. Logo suomenkielisenä...6. Logo ruotsinkielisenä...6. Liikemerkin käyttötapoja...7. Logon käyttötapoja... Graafinen ohjeisto Sisältö 2 Saatesanat...3 Liikemerkki...4 Värit...5 Logo suomenkielisenä...6 Logo ruotsinkielisenä...6 Liikemerkin käyttötapoja...7 Logon käyttötapoja...8 Tunnuksen suoja-alue...9 Typografia...10

Lisätiedot

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan

Tunnus. 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Graafiset ohjeet 1 1. Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus perusmuodossaan Tunnus Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK:n tunnus on järjestön nimen alkukirjaimista muodostettu nimilogo,

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta. Graafinen ohjeisto

Kirkkonummen kunta. Graafinen ohjeisto Kirkkonummen kunta Graafinen ohjeisto Versio 09.01.2013 Graafisen ohjeiston tarkoitus 2 Vahva kunta on nähtävä merkittävänä kilpailuetuna. Yritys- ja julkisuuskuvan tärkeä osa on yrityksen tai organisaation

Lisätiedot

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake

Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo. sivu 3 Johdanto. Logo sivu 4. Värit sivu 6. Tekstityypit sivu 7. Lomakkeisto sivu 8. Kirjelomake Jatkolomake Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto sivu Sisällysluettelo sivu 3 Johdanto Logo sivu 4 Värit sivu 6 Tekstityypit sivu 7 Lomakkeisto sivu 8 Kirjelomake Jatkolomake Kirjekuori C4 Kirjekuori C5 Kirjekuori

Lisätiedot

Graafisen ohjeiston sisältö 2

Graafisen ohjeiston sisältö 2 Graafinen ohjeisto Graafisen ohjeiston sisältö 2 Tämä on Kymenlaakson ammattikorkeakoulun Paja Gallerian graafinen ohjeisto, jota tulee noudattaa aina tehtäessä siihen liittyvää materiaalia. Graafisen

Lisätiedot

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ

SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SINIVALKOINEN JALANJÄLKI OHJEISTUS TUNNUKSEN KÄYTÖSTÄ SISÄLTÖ TUNNUS JA SEN KÄYTTÖOIKEUS 3 TUNNUKSEN RAKENNE 4 VÄRIT 5 TUNNUKSEN KÄYTTÖ 6 CO-BRANDING 9 GRAAFISET ELEMENTIT 10 YHTEYSTIEDOT 13 TUNNUS JA

Lisätiedot

GRAAFINEN OHJEISTO

GRAAFINEN OHJEISTO GRAAFINEN OHJEISTO 5.6.2017 Tone of Voice OMINAISUUDET Palveluhenkinen Luotettava Helposti lähestyttävä KÄYTTÄYTYY Kriittisesti Heittäytyvästi Kunnioittavasti NÄYTTÄÄ Ammattitaitoiselta Pirteältä Houkuttelevalta

Lisätiedot

BRÄNDIKIRJA. Toukokuu

BRÄNDIKIRJA. Toukokuu BRÄNDIKIRJA Toukokuu 2019 1 1. LOGO 2 1. LOGO LOGO Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. Autokeskuksen logoa käytetään aina vaakamuodossa. Logoa ei saa latoa, piirtää tai asetella uudelleen. Logon

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta. Graafinen ohjeisto Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Tunnus 3 Tunnuksen suoja-alueet 4 Tunnuksen käyttö 5 Värit 6 7 Kaakkolennokit 8 Sovellukset Käyntikortit 9 Asiakirjapohja

Lisätiedot

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo.

LOGO 2. LOGO. Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. 8 LOGO Autokeskuksen yritystunnus on Autokeskus-logo. Autokeskuksen logoa käytetään aina vaakamuodossa. Logoa ei saa latoa, piirtää tai asetella uudelleen. Logon mittasuhteita tai väritystä ei saa muuttaa.

Lisätiedot

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0

ABMcomposite Graafinen ohjeisto 1.0 Esipuhe Tämä kevyt graafinen ohjeisto antaa perusohjeet ABMcompositen visuaalisten elementtien käytöstä markkinointiviestinnässä. Eri viestintätilanteissa harkitusti ja johdonmukaisesti käytetty visuaalinen

Lisätiedot

G R A A. Kaarinan Pojat ry:n graafinen ohjeistus

G R A A. Kaarinan Pojat ry:n graafinen ohjeistus G R A A FI O HJ E IS Kaarinan Pojat ry:n graafinen ohjeistus N E N T US Logo Kaarinan Pojat ry:n logon tulee näkyä kaikissa KaaPon materiaaleissa, myös joukkueiden tuottamissa materiaaleissa. Logoa käytetään

Lisätiedot

Xamk Brändi-identiteetti. Copyright Mainostoimisto Ilme 2016

Xamk Brändi-identiteetti. Copyright Mainostoimisto Ilme 2016 Xamk Brändi-identiteetti Copyright Mainostoimisto Ilme 2016 Mikkeli Kouvola Savonlinna Kotka Tunnuksessa on nähtävissä neljä eri paikkakunnilla sijaitsevaa kampusta, jotka muodostavat kivijalan kaikelle

Lisätiedot

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto

Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto Kauneimmat Joululaulut: Visuaalisen ilmeen ohjeisto 7.3.2017 Tämä on vuonna 2017 uusitun Kauneimpien Joululaulujen visuaalisen ilmeen ohjeisto. Ohjeiston mukana toimitetaan alkuperäiset logotiedostot,

Lisätiedot

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi

Pyhäjoella virtaa! Graafinen ohjeisto. 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi PYHÄJOKI Graafinen ohjeisto 1 Lisätietoja: WTF Design Oy www.wtfdesign.fi Sisällysluettelo Pyhäjoen kunnan graafisen ohjeiston uudistuksen lähtökohdat 3 Vaakuna. 4 Graafiset elementit 5 Värit 6 Fontit..

Lisätiedot

Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO. Selvitystyön raportti

Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO. Selvitystyön raportti Paluumuuttajien työllistyminen Uudenmaan ja palvelut liiton GRAAFINEN OHJEISTO Selvitystyön raportti Päivitetty 3/2015 GRAAFINEN OHJEISTO TUNNUS 3 TUNNUKSEN VERSIOT JA KÄYTTÖ 4 VÄRIT 5 GRAAFINEN ELEMENTTI

Lisätiedot

1 Graafinen ohjeisto

1 Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto 1 Sisällys Johdanto... 2 Tunnuksen versiot... 3 Tunnuksen suoja-alue... 4 Tunnuksen käyttö... 5 Slogan... 6 Graafiset elementit ja niiden käyttö... 7 Värimaailma... 8 Typografia... 9

Lisätiedot

Värit. Punainen Pantone: 179 CMYK: 0C 90M 80Y 0K RGB: 199R 55G 53B Hex: #C73735

Värit. Punainen Pantone: 179 CMYK: 0C 90M 80Y 0K RGB: 199R 55G 53B Hex: #C73735 Graafinen ohjeisto Tunnus Pinskujen tunnusta voidaan käyttää värillisenä tai mustavalkoisena. Tunnusta suositellaan käytettäväksi vaalealla tai Pinskujen keltaisella pohjalla. Mustavalkoista tunnusta voi

Lisätiedot

Tunnus. 10 mm. Tunnuksen minimikorkeus on 10 mm.

Tunnus. 10 mm. Tunnuksen minimikorkeus on 10 mm. Visuaalinen ohje Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluvaihe Pohjois-Pohjanmaan maakunta- ja soteuudistuksen valmisteluajan visuaalinen ohje. Ohjeessa on määritelty valmisteluaikana

Lisätiedot

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto

hannu hautala luontokuvakeskus Graafinen ohjeisto Graafinen ohjeisto Tunnus ja värisymboliikka Merkin muoto perustuu lentävään kuukkeliin, joka on Kuusamon metsien onnea tuova seuralainen. Lennon suunta on positiivisesti ylös vasemmalle, joka on kokonaisuutta

Lisätiedot

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto

Energiatehokkuussopimusten. graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten ilme graafinen ohjeisto Energiatehokkuussopimusten tunnus Suomalaisille energiatehokkuussopimuksille on suunniteltu oma tunnus, jota käytetään kaikessa energiatehokkuussopimusten

Lisätiedot

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa

Graafinen ohjeistus. Pienikin iskussa Graafinen ohjeistus Logot Original logo jota käytetään mm. rahoittajien logojen yhteydessä. Yleisimmin käytettävä logo Värillinen logo jota käytetään vaihtoehtoisesti sellaisissa julkaisuissa joihin vaakaversio

Lisätiedot