604 wifi. WIFI & Internet -TOIMINNOT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "604 wifi. WIFI & Internet -TOIMINNOT"

Transkriptio

1 604 wifi WIFI & Internet -TOIMINNOT Lisäys ARCHOS 504/604 -käyttäjän käsikirjaan. Versio 1.2 Katso sivusto ladataksesi oppaan viimeisimmän version. Tämä opas sisältää tietoa ARCHOS 604 -laitteesi WiFi- ja internet-toiminnoista. Kaikkia muita laitteen toimintoja koskevia ohjeita löytyy ARCHOS 504/604 -käyttöoppaasta. Kaikki tämän oppaan sisältävät tiedot olivat oikein laadittuja oppaan sen mennessä painoon. Insinöörimme kuitenkin päivittävät ja kehittävät tuotteitamme, joten laitteesi ohjelmisto saattaa näyttää hieman erilaiselta tai sen toimintoja on muutettu siitä, mitä tässä oppaassa esitetään.

2 Sisällysluettelo > p. 2 Sisällysluettelo Johdanto...3 ARCHOS 604 WiFi -käyttöpinnan kuvaus Kosketusnäytön käyttö WiFi-verkkoon kytkeminen WiFi -kytkentämenettely WiFi -verkon konfiguraatio MUIDEN TIETOKONEIDEN selaaminen verkkoympäristössä Internetin selaaminen Operan avulla Operan käynnistys Operan käyttö Langaton tiedostopalvelin Tiedostopalvelimen asetukset Tekniset tiedot...14

3 Johdanto > p. 3 Johdanto ARCHOS 604 WiFi -käyttöpinnan kuvaus ARCHOS 604 WiFi -perusruudulla on ARCHOS 604:n lisäksi toinenkin kuvake. Opera -internetselain. Katso: Internetin selaaminen Operan avulla. Ylimääräinen kuvake on näkyvillä: Aseta WiFi. Katso: WiFi-verkkoon kytkeminen. Kosketusnäytön käyttö ARCHOS 604 WIFI -laitteesi on varustettu kosketusnäytöllä. Suurelta osin ruudun eri osa-alueet reagoivat kun napautat niitä mukana tulevalla puikolla tai sormellasi. Alla on pääpiirteittäin ruutualueet ja sen käyttöön liittyviä vinkkejä. Ruudun kosketusalueet Status-palkki Ristikuvion ilmestyttyä status-palkin oikeaan yläkulmaan, voit napauttaa siihen poistuaksesi nykyisestä ruudusta. Tämä vastaa täsmälleen -näppäintä. Välilehdet Voit näpäyttää välilehden kuvakkeeseen ( ) vaihtaaksesi eri ruutuja näkyville. Tämä vastaa täsmälleen -näppäintä. Voit myös suoraan näpäyttää yhteen välilehdistä siirtyäksesi vastaavalle sivulle.

4 Valikko 604 wifi KÄYTTÖOHJEV1.2 Johdanto > p. 4 Voit näpäyttää MENU-sanaan ruudun oikeassa alakulmassa tai suoraan yhtä kuvakkeista. Saatavilla oleva valikko tulee näkyville. Tämä vastaa täsmälleen MENU näppäintä. Voit tällöin valitaksesi näpäyttää aihetta tai sen kuvaketta. Valiten kuvakkeita, avaten tiedostoja jne. Perus- tai asetusruudulla voit näpäyttää suoraan kuvakkeeseen valitaksesi sen. Näpäytä toistamiseen käynnistääksesi ohjelman. Tämä vastaa kuvakkeen korostamista navigaatiotyynyllä ja painamalla sitten OK. Selainikkunassa, ARC-kirjastossa, kuvaseinääsä jne, voit näpäyttää kahdesti tiedostoon, musiikkikappaleeseen tai videoon avataksesi ne. Muut kosketusnäytön toiminnot Katsoessasi videota tai kuunnellessasi musiikkia, voit näpäyttää tiedoston edistymistä osoittavaan palkkiin siirtyäksesi videoiden tai musiikkikappaleiden eri kohtiin. Voit myös vetää kursorin tiedoston edistymistä osoittavaan palkkiin siirtyäksesi videoiden tai musiikkikappaleiden eri kohtiin. Ruuduilla, joihin äänenvoimakkuutta osoittava palkki ilmestyy, voidaan sen kanssa toimia samoin. Archosin tiedostoselaimessa voit vetää rullapalkkia ylös ja alas. PDF-katselimessa ja Opera selaimessa voit rullata ylös ja alas näpäyttämällä sivulle ja vetämällä sitä ylös tai alas (ole huolellinen äläkä näpäytä linkkiin). Varoitukset Pitääksesi kosketusnäyttösi hyvässä kunnossa ja välttääksesi vauroittamasta ruudun pintaa, tulisi sinun käyttää vain mukana olevaa puikkoa tai sormeasi.

5 WiFi-verkkoon kytkeminen > p WiFi-verkkoon kytkeminen. ARCHOS 604 WIFI -laitteesi voidaan kytkeä useisiin langattomiin verkkoihin, vaikkapa mahdollistaen internetin selailun tai tiedostovaihdon esimerkiksi muiden ARCHOS-laitteiden tai tietokoneiden kanssa. 1.1 WiFi -kytkentämenettely WiFin asennus Perusruudulla ollessasi painamenuja valitse Enable WiFi -kohta valikossa. Laitteesi etsii käsillä olevat WiFi -verkot. Käyttäessäsi laitetta ensimmäisen kerran saatat saada viestin "No configured networks found. Korosta View available networks ja painaok. Näkyville tulee lista käsillä olevista verkoista. Mikäli ARCHOS-laite löytää verkot, joita olet aikaisemmin käyttänyt ja konfiguroinut, se kytkeytyy automaattisesti yhteen niistä. Mikäli saat viestin Could not connect to any network, korosta View available networks ja painaok. Näkyville tulee lista käsillä olevista verkoista. Kun olet kytkeytynyt WiFi-verkkoon, status-palkin kuvake (WiFi not connected) muuttuu (WiFi connected) -kuvakkeeksi. Kun WiFiä ei ole asetettu, ei tälle tilalle ole olemassa omaa kuvaketta. SAATAVILLA OLEVIEN VERKKOJEN LISTA Käsillä olevien verkkojen lista osoittaa kaikki laitteesi toimintasäteen alueella olevat langattomat verkot. Tuoreuttaaksesi listan, valitse valikosta "Scan for networks" -kohta.

6 WiFi-verkkoon kytkeminen > p. 6 Käsillä olevien verkkojen listassa näet seuraavat tiedot kunkin verkon osalta: verkon nimi (SSID), mikäli se lähetetään ( SSIDiä ei lähetetä, siirryt syöttämään sen seuraavassa määrittelyruudussa) määrittelytila määritelty verkko määrittelemätön verkko vaadittavan tunnussanan tyyppi Avoin verkko WPA -tunnus WEP -tunnus WPA2 -tunnus tämä kuvake tulee esiin, mikäli olet kytkettynä verkkoon signaalivoimakkuus verkon käyttämä kanava verkkotyyppi (rakenne) (Ad-Hoc -verkot eivät tällä hetkellä ole tuettuja) Valitaksesi verkon ja aloittaaksesi kytkentäprosessin, näpäytä niistä yhteen, johon haluat kytkeytyä (langaton kotiverkko tai ilmainen julkinen verkko) tai valitse käyttämällä / ja näpäyttämällä OK. Siirryt kyseisen verkon konfiguraatio-ruudulle, johon sinun on syötettävä tietoja asettaaksesi itsellesi pääsyn tähän verkkoon. 1.2 WiFi -verkon konfiguraatio Kytkeytyäkseen langattomaan verkkoon tarvitsee the ARCHOS 604 WIFI erityistietoa verkosta. Laitteesi kerää automaattisesti joitain tarvitsemiaan tietoja. Voit syöttää loput tiedoista käsin verkon konfiguraatioruudulla, seuraavissa luvuissa esitetyllä tavalla. Huomaa, että laitteesei muistaa syöttämäsi verkkokytkentätiedot käyttääkseen niitä automaattisesti seuraavalla kerralla kun verkko on tavoitettavissa.

7 WiFi-verkkoon kytkeminen > p. AVOIMET VERKOT Avoimet verkot eivät vaadi tunnussanaa. Mikäli verkon automaattinen määrittely (DHCP) on päällä, näpäytä vain "Connect"-näppäimeen ja ARCHOS 604 WiFi kytkeytyy kyseiseen verkkoon mikäli signaali on riittävän vahva. Mikäli verkko täytyy manuaalisesti määritellä, paina -näppäintä valitaksesi Manual -asetuksen määritelmämuuttujien joukosta. Muita vaihtoehtoja tulee esiin. vaadittavat tiedot voidaan hankkia verkkoa ylläpitävältä henkilöltä. Kun olet syöttänyt kaikki tiedot, näpäytä vain "Connect"-näppäimeen ja ARCHOS 604 WiFi kytkeytyy kyseiseen verkkoon mikäli signaali on riittävän vahva. SUOJATUV VERKOT (WEP, WPA TAI WPA2 -TUNNUKSIN) Suojatut verkot vaativat kytkeytyäkseen tunnusanan. Laitteesi tunnistaa automaattisesti sen tyypin (WEP, WPA tai WPA2). Jäljellä olevat vaadittavat tiedot voidaan hankkia verkkoa ylläpitävältä henkilöltä.

8 WiFi-verkkoon kytkeminen > p. 8 Sinun on määriteltävä seuraavat asetukset: Tunnistautuminen: (vain WEP-verkoissa) verkon tunnistautumismenettely voi perustua avoimeen (Open system - tehdasasetus) tai jaettuun tunnussanaan (Shared key). Tunnussanan pituus: (vain WEP-verkoissa) tunnussana voi olla pituudeltaan 10 merkkiä (64-bittinen) tai 26 merkkiä (128-bittinen) (heksadesimaalisia lukuja). Tunnus: Syötä tunnussanasi. Siirryt virtuaalinäppäimistöön. syötä tunnussana ja näpäytä päätteeksi OK. Määrittely: voi olla joko Automaattinen (DHCP) tai Manuaalinen. - Mikäli se on Automaattinen (DHCP), ei sinun tarvitse syöttää muita tietoja. Näpäytä vain Connect näppäintä ja ARCHOS 604 WiFi -laitteesi kytkeytyy tähän verkkoon, mikäli signaali on riittävän vahva. - Mikäli sinun on määriteltävä verkko manuaalisesti, valitse, Manual -asetus. Muita vaihtoehtoja tulee esiin. vaadittavat tiedot voidaan hankkia verkkoa ylläpitävältä henkilöltä. Kun olet syöttänyt kaikki tiedot, näpäytä vain "Connect"-näppäimeen ja ARCHOS 604 WiFi kytkeytyy kyseiseen verkkoon mikäli signaali on riittävän vahva. 1.3 MUIDEN TIETOKONEIDEN selaaminen verkkoympäristössä Mikäli olet kytkeytynyt Windows -verkkoon, voit selata muiden samassa verkossa olevien tietokoneiden jaettuja kansioita Archos-tiedostoselainta käyttäen. Valitse perusnäytöltä selainkuvake. Selain-tilassa valitse "Network". Laitteesi etsii muita tietokoneita Windows -verkossa ja voit alkaa tarkastella niiden jaettua sisältöä. Mikäli WiFi ei ole päällä tai et ole kytkeytyneenä verkkoon, laitteesi etsii saatavilla olevia verkkoja ja kytkeytyy tuntemaansa verkkoon tai osoittaa listan käsillä olevista verkoista, jotta voit suorittaa kytkennän yhteen niistä.

9 WiFi-verkkoon kytkeminen > p. Archosin kaksoisselainta käyttämällä voit siirtää tiedostoja tietokoneelta laitteeseesi tai päinvastoin laitteestasi tietokoneen jaettuun kansioon, jota ei ole kirjoitussuojattu (katsotiedostojen ja kansioiden kopiointi ARCHOS 604 -käyttöoppaassa).

10 Internetin selaus käyttäen Operaa > p Internetin selaaminen Operan avulla. ARCHOS 604 WIFI:ssä on Opera webselain, joka on erityisesti suunniteltu tätä ARCHOS -laitetta varten. Opera antaa mahdollisuuden selata websivuja, lukea sähköpostia, ladata sisältöä jne. 2.1 Operan käynnistys Perusruudulla, korosta Opera -kuvake ja paina OKtai näpäytä suoraan kuvakkeeseen. Mikäli olet jo kytkeytynyt verkkoon, Opera selain vain avautuu ja voit alkaa selaamaan internettiä. Mikäli WiFi ei ole päällä tai et ole kytkeytyneenä verkkoon, laitteesi etsii saatavilla olevia verkkoja ja kytkeytyy tuntemaansa verkkoon tai osoittaa listan käsillä olevista verkoista, jotta voit suorittaa kytkennän yhteen niistä. Ota huomioon seuraava: kaikki langattomat verkot eivät tarjoa internetyhteyttä. Jotkut WiFi-verkot vain yhdistävät useita tietokoneita toisiinsa ilman internetyhteyttä. 2.2 Operan käyttö Voit käyttää Opera webselainta lukeaksesi webpohjaista sähköpostia, katsellaksesi websivuja, ladataksesi asiakirjoja internetistä jne. Opera tarjoaa katselun välilehtien avulla. Voit avata useita sivuja samanaikaisesti. ne tulevat esiin välilehtisarakkeessa, ruudun vasemmassa yläkulmassa. Kun useita sivuja on avoinna, näpäytä vain välilehteen siirtyäksesi haluamallesi sivulle. Katso Opera selaimen yksityiskohtia..

11 Internetin selaus käyttäen Operaa > p. 11 Opera selaimen hallintanäppäimet Opera selaimessa ARCHOS-laitteesi näppäimet toimivat seuraavasti: seuraava sivu rullaa vasemmalle edellinen sivu sulje Opera välilehdeltä toiselle rullaa ylös rullaa oikelle rullaa alas vahvista (Enter-näppäin) näytä valikon aiheet Opera selainvalikon yksityiskohdat Zoomi - Sisäänzoomaus suurentaa nykyisen websivun. - Uloszoomaus: pienentää nykyisen websivun. - Aseta zoomi: antaa sinulle mahdollisuuden asettaa zoomaustason kursoria vetämällä. Muotovalitsin - Vaihtaa websivun esitystavan. - Automaatti: formatoi websivun sopivaksi ruudun leveydelle, jolloin vaakarullaus ei ole tarpeen. - Työpöytä: esittää websivun suurena. Vaaka- ja pystysuoraa rullausta tarvitaan, jotta kaikkien sivun elementtien katselemiseksi. Navigaatio - Takaisin: siirtyy edelliselle selaamallesi sivulle. - Eteenpäin: siirtyy selainhistorian seuraavalle sivulle, mikäli aikaisemmin käytit "Takaisin"-toimintoa.

12 Internetin selaus käyttäen Operaa > p Pysäytys: pysäyttää websivun lataamisen. - Uudelleen lataus: lataa nykyisen websivun uudelleen. Välilehti - Lisää: avaa uuden, tyhjän välilehden palkissa (ruudun vasemmassa yläkulmassa). - Sulje: sulkee nykyisen välilehden. Siirry - Syötä URL...: antaa mahdollisuuden syöttää haluamasi websivun osoitteen. Näppäile virtuaalinäppäimistön kirjaimia käyttäen osoite: - Etsi...: antaa sinulle mahdollisuuden suoraan etsiä yhden etukäteen määritellyn hakukoneen avulla. Näppäile virtuaalinäppäimistön kirjaimia käyttäen hakusanasi. - Koti: siirtyy perus- eli kotisivulle. Kirjanmerkit - avaa kirjanmerkkien hallinnan. Täällä voit lajitella kirjanmerkkisi, poistaa ne jne. - Valitse kirjanmerkki ja paina OK avataksesi webosoite uudella välilehdellä. - Voit myös asettaa kotisivusi. korosta merkitty websivu ja valitse valikosta Set as Home Page. - Siirtyäksesi kirjanmerkkivalikosta takaisin Opera -selaimeen paina. Asetukset - avaa Opera -asetusruudun. Täällä voit päättää, estätkö hyppyikkunat vai et, voit myös poistaa sivuhistoriasi ja evästeesi. - Siirtyäksesi takaisin Opera -selaimeen Opera -asetusruudulta, paina. Huomioi, että joissakin internetin ominaisuuksissa vaaditaan erityisiä plug-in -ohjelmistoja tai Active X- hallintaa eivätkä ne välttämättä toimi tässä Opera selaimen erikoisversiossa.

13 LANGATON TIEDOSTOPALVELIN > p Langaton tiedostopalvelin ARCHOS 604 WiFi antaa sinulle mahdollisuuden jakaa tiedostoja toisten verkossa olevien tietokoneiden tai 604 WiFi -laitteiden kanssa. Tärkeää: tarkasta asuinmaasi lainsäädäntö saadaksesi selville mitä media-tiedostoja saat jakaa tai kopioida. 3.1 Tiedostopalvelimen asetukset Aluksi sinun on asetettava WiFi kuten luvussa 1.1 on osoitettu ja kytkettävä laite verkkoon. Voit käynnistää tiedostopalvelimen suoraan valitsemalla WiFi-tilan perusruudun valikosta ja painamalla Enable file server -näppäintä. Kun tiedostopalvelin on käytössä, laitteesi muut toiminnot eivät toimi. ARCHOS 604 WiFin kovalevylle on tuolloin pääsy vain tietokoneesi verkkoympäristöstä. Mikäli haluat asettaa ARCHOS-laitteelle tietyn nimen tietyssä ryhmässä verkkoympäristössä, paina siirtyäksesi asetusruutuun, valitse sitten File Server ja paina OK. Näet seuraavat muuttujat: Työryhmä: syötä työryhmän nimi käyttäen virtuaalista näppäimistöä. Tietokoneen nimi: syötä nimi ARCHOS 604 WiFi -laitteelle verkossa virtuaalinäppäimistöä käyttäen. Tavallisesti, sinun ei tarvitse muuttaa tätä paitsi jos sinulla on useampi kuin yksi ARCHOS 604 WiFi -laite on samassa työryhmässä. Kirjoita pääsy: "On" antaa muille tietokoneille mahdollisuuden tallentaa ARCHOS 604 WiFi:n kovalevylle. Off estää muiden tietokoneiden tallentamisen levyllesi. Salasana: ilmestyy vain, jos kirjoitussuoja on toiminnassa. Syötä salasana, jotta muut tietokoneet kykenisivät tallentamaan kovalevyllesi. Aseta tiedostopalvelin päälle: paina tätä näppäintä asettaaksesi tiedostopalvelimen päälle. Huomaa: jotkut verkot suodattavat MAC-osoitteita. Löydät oman laitteesi MACosoitteen asetusruudulta.

14 Tekniset tiedot > p. 14 Tekniset tiedot Nämä tiedot koskevat vain WiFi-toimintoja. Yleistiedot ARCHOS 604 -sarjasta löytyvät ARCHOS 504/604 -käyttöoppaasta. NÄYTTÖ: Pehmeä ruutu 4.3 tuumaa TFT (480x272 pikseliä) 16/9, yli 16 miljoonaa väriä. LANGATON KYTKETTÄVYYS: WiFi b/g. Webselain Opera webselain. ARCHOS 604 WiFi:n erikoisversio. Kaikki tuotemerkit ja tuotenimet ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja omistajiensa omaisuutta. Tiedot voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Virheet ja poisjäännit mahdollisia. Kuvat ja kuvitukset eivät aina vastaa sisältöä. Kaikki tämän oppaat tiedot olivat painoon mennessä oikeita. COPYRIGHT ARCHOS Kaikki oikeudet pidätetään.

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version.

Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. SUOMI KÄYTTÖOPAS Version 1.0 Katso www.archos.com/manuals ladataksesi itsellesi tämän käyttöoppaan viimeisimmän version. Hyvä asiakkaamme Toivomme, että Archos-laitteesta on sinulle iloa pitkälle tulevaisuuteen.

Lisätiedot

Windows Vista -asennusopas

Windows Vista -asennusopas MFC-8870DW Windows Vista -asennusopas Laite on asetettava käyttövalmiiksi ja sen ohjain on asennettava ennen laitteen käyttöä. Ohjeet löydät pika-asennusoppaasta sekä tästä Windows Vista -asennusoppaasta.

Lisätiedot

Ohjelmisto-opas. Finnish

Ohjelmisto-opas. Finnish Ohjelmisto-opas Finnish Johdanto MediaBrowserin esittely Mitä voit tehdä MediaBrowserin avulla 4 Ennen MediaBrowserin käyttöä 5 Tuetut tiedostot 7 Käynnistäminen 8 Poistuminen 9 Videoiden muokkaaminen

Lisätiedot

1 Lue ennen käyttöönottoa

1 Lue ennen käyttöönottoa Käyttöopas 1 Lue ennen käyttöönottoa 1.1 Varoitusmerkinnät Lue varoitusmerkinnät huolella, jotta käytät matkapuhelintasi oikein. Älä lyö, heitä tai lävistä matkapuhelinta. Vältä pudottamasta, puristamasta

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet

Hyvinvointipalvelut. Etäopetuskeskus. Windows Vista. perusteet Tampereen kaupunki Koulutusmoniste Hyvinvointipalvelut Etäopetuskeskus Windows Vista perusteet Sisällysluettelo 1. MIKÄ ON WINDOWS VISTA? 3 2. TIETOKONEEN OSAT 3 3. WINDOWS VISTAN KÄYTÖN ALOITTAMINEN 4

Lisätiedot

Webforum Teamwork & Professional

Webforum Teamwork & Professional Webforum Teamwork & Professional Käyttö- ja hallinnointiopas versio 15.1 Viimeisin päivitys: 2015-03-31 Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sisään kirjautuminen... 4 Kadotitko tai unohditko henkilökohtaiset

Lisätiedot

Pinell Supersound II

Pinell Supersound II Käyttöopas Pinell Supersound II DAB+-/DAB-/FM-/Internet-radio www.pinell.no Sisällysluettelo Turvallisuus 3 FCC-määräyksiä koskevia tietoja 4 Pakkauksen sisältö 5 Internet-radion pikaohje 6 Mitä Internet-radion

Lisätiedot

Cat B15 älypuhelin. CAT B15 -älypuhelimen käyttöohje

Cat B15 älypuhelin. CAT B15 -älypuhelimen käyttöohje Cat B15 älypuhelin Lue ennen käyttöä Turvatoimet Lue turvaohjeet huolellisesti läpi varmistaaksesi puhelimesi oikean käytön. Vaikka laite on suunniteltu kovaan käyttöön, vältä sen putoamista, murskautumista,

Lisätiedot

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone. Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2

Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone. Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 Point of View Mobii 5045- Android 4.2 Mobile Phone English Sisällysluettelo Yleistä huomioitavaa... 2 Vastuun vapautus... 2 Pakkauksen sisältö... 2 1.0 Laitteen perusominaisuudet... 3 1.1 Painikkeet ja

Lisätiedot

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone. VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja

Käyttöopas. Henkilökohtainen tietokone. VGN-A-sarja/VGN-FS-sarja Käyttöopas Henkilökohtainen tietokone VG-A-sarja/VG-FS-sarja n 2 Sisällys Ennen käyttöä...6 Tiedoksi...6 EERGY STAR...7 Dokumentaatio...8 Ergonomiaa koskevia tietoja...11 Aloittaminen...13 Tietoja merkkivaloista...14

Lisätiedot

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC

Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Cat S50 Älypuhelin Käyttöohjekirja MIL SPEC Lue tämä ennen kuin jatkat Turvaohjeet Lue turvaohjeet tarkasti, jotta varmistat käyttäväsi matkapuhelinta oikein. Vaikka tämä matkapuhelin on lujatekoinen,

Lisätiedot

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS

BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS BACKUP HD -SARJAN KÄYTTÖOPAS KIITOS että valitsitte ClickFree Backup laitteen. Nämä käyttöohjeet on laadittu avuksi tuotteen käytössä, mutta luonnollisesti toivomme että laitteen käyttö sujuisi intuitiivisesti

Lisätiedot

Nokia N9 -käyttöohje. 1.2. painos

Nokia N9 -käyttöohje. 1.2. painos Nokia N9 -käyttöohje 1.2. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Alkutoimet 6 Näppäimet ja osat 6 Aseta SIM-kortti ja lataa akku 8 Ensimmäinen käynnistys 11 Etsi lisäohjeita 15 Peruskäyttö 15 Aloitusnäkymät

Lisätiedot

AR-C260 AR-C260M SISÄLLYSLUETTELO. KÄYTTÖOPAS (tulostimelle)

AR-C260 AR-C260M SISÄLLYSLUETTELO. KÄYTTÖOPAS (tulostimelle) MALLI AR-C260 AR-C260M DIGITAALINEN VÄRIKOPIOKONE/KIRJOITIN (AR-C260) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C260M) KÄYTTÖOPAS (tulostimelle) Tutustu tähän ohjeeseen huolellisesti, jotta saat tuotteesta

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HTC DESIRE Z http://fi.yourpdfguides.com/dref/3462247

Käyttöoppaasi. HTC DESIRE Z http://fi.yourpdfguides.com/dref/3462247 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA

Pääkohdat PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA PAINIKKEIDEN MUOKKAAMINEN AJOTILASSA JA MUOKKAUSTILASSA Pääkohdat Tobii Communicator 4 Ajotila Tämä on ohjelman käyttötila tai käyttäjän tila, jossa muokattuja ja tehtyjä sivuja voidaan käyttää. Kun painikkeita

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

AR-C260 AR-C260M KÄYTTÖOPAS DIGITAALINEN VÄRIKOPIOKONE/KIRJOITIN (AR-C260) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C260M) (verkkoskanneri) MALLI

AR-C260 AR-C260M KÄYTTÖOPAS DIGITAALINEN VÄRIKOPIOKONE/KIRJOITIN (AR-C260) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C260M) (verkkoskanneri) MALLI MALLI AR-C60 AR-C60M DIGITAALINEN VÄRIKOPIONE/KIRJOITIN (AR-C60) DIGITAALINEN VÄRI-MONITOIMIJÄRJESTELMÄ (AR-C60M) KÄYTTÖOPAS (verkkoskanneri) SISÄLLYSLUETTELO Takuu Olemme pyrkineet parhaamme mukaan tekemään

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. MobileNavigator 6 PNA

Käyttöohjekirja. MobileNavigator 6 PNA Käyttöohjekirja MobileNavigator 6 PNA Päivitetty: Joulukuu 2006 Julkaisijan tiedot NAVIGON AG Schottmüllerstraße 20A D-20251 Hamburg Tässä kirjoituksessa sisältyvät tiedot ja ilmoitukset voidaan ilman

Lisätiedot

Alkutoimien pääkohdat

Alkutoimien pääkohdat Alkutoimien pääkohdat Alkutoimet Tobii Communicator Alkutoimien pääkohdat Koskee Tobii Communicator -malleja alkaen versiosta 4.6. Sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Tarkasta tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

Suomenkielinen versio. LW320/LW321 Sweex Langaton 300N-reititin. Pakkauksen sisältö. Termistöluettelo

Suomenkielinen versio. LW320/LW321 Sweex Langaton 300N-reititin. Pakkauksen sisältö. Termistöluettelo LW320/LW321 Sweex Langaton 300N-reititin Älä altista langatonta Sweex 300N -reititintä äärilämpötiloille. Älä pidä laitetta suorassa auringonvalossa tai lämmönlähteiden läheisyydessä. Älä käytä langatonta

Lisätiedot

Station (P05) (A86) Käyttöopas

Station (P05) (A86) Käyttöopas Station (P05) (A86) Käyttöopas FI8634 Ensimmäinen painos Syyskuu 2013 Copyright 2013 ASUSTeK COMPUTER INC. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöoppaan osia tai siinä kuvattuja tuotteita ja ohjelmistoja

Lisätiedot

COOLTAB-70. 18 cm Internet Tablet Android 4.0. Käsikirja

COOLTAB-70. 18 cm Internet Tablet Android 4.0. Käsikirja COOLTAB-70 18 cm Internet Tablet Android 4.0 Käsikirja 1 Sisällysluettelo Pakkauslaatikon sisältö 3 Tabletin säätimet 4 Aloitusnäyttö 5 Aloittaminen 5 Missä tablettia käytetään 5 Akun lataaminen 5 Akun

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901

Käyttöoppaasi. TEXAS INSTRUMENTS TI-NSPIRE http://fi.yourpdfguides.com/dref/4680901 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas

www.philips.com/welcome 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Register your product and get support at www.philips.com/welcome Ultra Slim Smart LED TV 42PFK7109 42PFS7109 47PFK7109 47PFS7109 55PFK7109 55PFS7109 Käyttöopas Sisällys 1 Uusi televisiosi 4 8 Satelliittikanavat

Lisätiedot

Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera. Käyttöohje

Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera. Käyttöohje Langattomalla tai kiinteällä yhteydellä varustettu IP -Valvontakamera SÄÄNKESTÄVÄ Käyttöohje APM-J2033 SISÄLLYS 1 TERVETULOA KÄYTTÄJÄKSI... 3 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 OMINAISUUDET... 3 PAKKAUKSEN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Printed in Korea Code No.: GH68-02441A Suomi. 11/2001. Rev. 1.0

Printed in Korea Code No.: GH68-02441A Suomi. 11/2001. Rev. 1.0 * Osa tämän käyttöoppaan sisällöstä saattaa poiketa puhelimestasi riippuen siihen asennetusta ohjelmasta tai operaattoristasi. SGH-A400 WAP-selain Käyttöopas ELECTRONICS World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Lisätiedot

Versio 1.3. Marraskuu 2006

Versio 1.3. Marraskuu 2006 Versio 1.3 Marraskuu 2006 Copyright 1993-2006 ROUTE 66. Kaikki oikeudet pidätetään. ROUTE 66 ja ROUTE 66-logo ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tietojen tekijänoikeudet NAVTEQ B.V. TÄRKEÄ HUOMAUTUS:

Lisätiedot

Voit ladata tämän käyttöohjeen uusimman version Internet-osoitteesta www.archos.com/manuals.

Voit ladata tämän käyttöohjeen uusimman version Internet-osoitteesta www.archos.com/manuals. SUOMI suomenkielinen KÄYTTÖOPAS Versio 2.2 Voit ladata tämän käyttöohjeen uusimman version Internet-osoitteesta www.archos.com/manuals. Hyvä asiakkaamme Toivomme, että Archos-laitteesta on sinulle iloa

Lisätiedot

Verkko-opas NPD5040-01 FI

Verkko-opas NPD5040-01 FI NPD5040-01 FI Sisältö Sisältö Johdanto Huomautukset... 3 Tietoja tästä käyttöoppaasta... 3 Huomautus, Tärkeää ja Huomaa... 3 Käyttöjärjestelmäversiot... 3 Verkon perusteet... 4 WLAN (langaton)-verkko...

Lisätiedot