KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE"

Transkriptio

1 MAIJA 4 / LETO 2+1 KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE Mallit: MAIJA 4 sekä LETO 2+1 /KL-8-3 versio 2.398

2 Tervetuloa käyttämään uutta poreammettanne! Oikealla huollolla ja ylläpidolla, teillä on tiedossa hauskoja hetkiä vuosiksi eteenpäin. Tämän ohjekirjan tarkoituksena antaa teille tarvittavat tiedot poreammeenne kokoamiseen, asentamiseen, huoltamiseen ja käyttämiseen. Toivommekin että tutustutte tarkasti ohjeisiin, että kaikki vaiheet tulevat tehdyksi oikein. Mikäli teillä on kysymyksiä tuotteeseen liittyen ottakaa yhteyttä porealtaan teille myyneeseen liikkeeseen. MALLI: OSTOPÄIVÄ: SARJANUMERO: JÄLLEENMYYJÄ: YHTEYSTIEDOT: TURVALLISUUS Huolehdi turvallisuudesta. Pidä lapset poissa altaalta. Huolehdi siitä, että kaikki sähkökytkennät ovat tehty huolellisesti ammattimiehen toimesta. Varmistaaksesi oman turvallisuutesi ja laitteen säilymisen ehjänä noudata ehdottomasti seuraavia varotoimia. Jos varoituksia ja ohjeita ei noudateta, seurauksena voi olla aineellisia vahinkoja, vakavia vammoja tai jopa kuolemantapauksia. Väärä asennus tai käyttö mitätöi aina takuun. OBS! Hypotermiavaara Useimmat meistä voivat isua altaassa vaikka kuinka kauan kun vesi on asteista. Ota kuitenkin huomioon järkevä käyttö. Ole erityisen varovainen, mikäli sinulla on korkea verenpaine tai muu sydänsairaus, tai olet raskaana. POREALLAS ON LASTATTU LAVALLE JA SE ON PAKATTU SUOJAMUOVIIN. KÄSITTELE ALLASTA VAROEN. MAAHANTUOJA EI VASTAA VAURIOISTA JOTKA OVAT SYTYNEET VAROMATTOMASTA KÄSITTELISTÄ JOHTUEN!

3 ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Poreaaltaan asennuksessa tulisi käyttää ammattilaisen apua. Maahantuoja eikä myyjä ei ole vastuussa väärästä asennuksesta tai asennuksesta jota ammattilainen ei ole tehnyt. Porealtaan asemointi ja sijoitus: Poreallas tulee asemoida paikkaan joka on erittäin tukeva ja hyvin tuettu. Poreallas on erittäin painava ja asemoinnissa tuleekin ottaa huomioon myös veden ja kylpijöiden paino. Altaan alustan (esimerkiksi betonialusta) tulee kestää kg painoa per neliömetri. Mikäli et ole varma alustan kestosta, käytä apuna ammattilaista. Betonialustan tulisi olla vähintään 6-10cm paksu. Altaan asentamista korotetun puualustan päälle ei suositella, koska allas on erittäin painava. Älä asenna allasta paikkaan, jossa valumavesi pääsee altaan elektroniikkaan. Allasta ei saa asentaan erittäin kosteaaan paikkaan. Altaaseen putoavat puiden lehdet voivat tukkia altaan vesifiltterit. Asenna allas siten että altaan huoltoluukut ovat käytettävissä, muutoin huoltotoimenpiteet ovat vaikeita. Älä myöskään peitä ilma-aukkoja, että poreallas pääsee tuulettumaan. Suosittelemme että altaan ympärillä on vähintään ½ metriä tilaa. ENNEN VEDEN TÄYTÖN ALOITTAMISTA, TARKSITA KAIKKI LIITYNNÄT HUOLELLISESTI, KOSKA NE OVAT SAATTANEENT LÖYSTYÄ KULJETUKSESSA. KATSO LIITE 2! Tärkeä Huomio: Älä jätä poreallasta suoraan auringonpaisteeseen ilman suojakantta, suora auringonpaiste voi vahingoittaa allasta. Altaan ja putkien ympärillä on eritysvaahtoa, putkien ja altaan lämpötila voi nousta erittäin korkeaksi suorassa auringon paisteessa, tämä vahingoittaa putkia ja allasta. Kuumenemisesta johtuvat vauriot eivät ole takuun piirissä. Suosittelemme käyttämään suojakantta altaan päällä ja lisäksi allas tulisi asentaa paikkaan missä siihen ei paista aurinko suoraan. Sähkölaitteiden asennus (TÄRKEÄÄ): Sähkövirran tulee olla joko: 380V/50HZ-60HZ tai 220V/50HZ-60HZ. Käytä 5 6mm2 kaapelia 380V virralle tai 3x10mm2 kaapelia 220V sähkövirralle. Älä kiinnitä muita sähkölaitteita samaan sähköjohtoon porealtaan kanssa. Porealtaan kytkentään pitää käyttää sähkömiestä. Varmista että virtalähteen sähkökytekennässä on vikavirtasuoja, suosittelemme vähintään 30mA vikavirtasuojaa Poraa 26mm reikä alakulmaan kuvan mukaisesti johdoille. Huolto ja peitelevyjen irroitus ja kiinnitys

4 Asennus ja pohjatyö Asennuksessa täytyy olla varma. että lattian kantokyky on riittävä kestämään porealtaasta syntyvä kuormitus. Myös käytettävissä olevan vedenpoistojärjestelmän on oltava riittävä vastaanottamaan porealtaan mahdollisen ylivuotoveden. On erittäin tärkeää varmistaa, että poreallas on sijoitettu alustalle, joka kestää itse altaan, veden ja altaassa kylpijöiden yhteispainon (osaava rakennusammattilainen osaa tässä asiassa auttaa). Alustan pitää myös olla tasainen, sileä ja kestävä, Epätasainen tai epävakaa alusta voi vahingoittaa allasta. Tällaiset vauriot eivät ole takuun piirissä. Asiakkaan vastuulla on varmistaa, että asennuspaikka vastaa vaatimuksia, riippumatta siitä mihin allas asennetaan. Varmista, että allas on vaakasuorassa ennen kuin laitat siihen vettä tai otat sen käyttöön. Varmista, että pääsy on varmistettu porealtaan ylläpitoa liittyviin laitteisiin ja putkistoihin. Poreallas voidaan asentaa sisälle ja ulkotiloihin. Samat perusvaatimukset ovat voimassa kussakin asennusvaihtoehdossa. Älä koskaan käytä poreallasta sateessa tai ukkosilmassa. Talvikäyttö ja eristystyö Mikäli poreallasta käytetään kylmillä kausilla (talvella), on asiakkaan syytä varmistaa, että altaan eristys on kunnossa. Allas toimitetaan allaskannella ja altaan reunojen eristyksellä. Lisäksi asiakkaan on varmistettava, että pohja on eristetty myös. Tämä voidaan suorittaa tavallisella eristysmateriaalilla kuten vuorivillalla tai erityisellä tarkoitukseen soveltuvilla materiaaleilla jossa toinen puoli on pinnoitettu aluminifoliolla. Asennus tulisi tehdä huolellisesti ja se ei saa tukkia tai aiheuttaa toimintahäiriöitä esim. pumpuille tai muille laitteille. Ota myös huomioon mahdollinen pumppujen ylikuumentuminen. Porealtaassa on ylläpitolämmitys, mutta mikäli sähkökatko tai muu aiheuttaa poikkeuksen, on hyvä, että allas on asianmukaisesti eristetty. Suosittelemme, että allas tyhjennetään talviaikaan.

5 ALTAAN TÄYTTÖ Altaan täyttäminen: Tarkista ja kiristä kaikki liitännät ja venttilit ennen täyttämistä. Ne voivat löystyä kuljetuksessa. Varmista että kaikki venttilit ovat auki-asennossa. Tarkista että pohjaventtiili on kiinni. Tarkista että kaikki suuttimet ovat auki. Käännä vastapäivään avataksesi ne Täytä poreallas vedellä, täytä allas filttereiden läpi ettei pumppuihin tule ilmalukkoja. Täytä allas vesimäärä sensoriin asti, oheisen kuvan mukaan. Älä ylitäytä allasta! HUOM! Täytä allas puhtaalla vesijohtovedellä. älä täytä liian kylmällä vedellä, vaan pidä veden lämpötila n asteisena. HUOM: Vahinkojen välttämiseksi älä täytä allasta yli 40 asteisella vedellä. HUOM! Tarkista, että veden pinta ylittää veden korkeuden tunnistimet. Tunnistimet löytyvät veden suodattimen takaa. Altaan tyhjennys: Suosittelemme tyhjentämään altaan vähintään kolmen kuukauden välein. Mitä useammin allasta käytetään sitä usemmain se tulisi tyhjentää. Altaissa on kaksi erilaista tyhjennysventtiiliä mallista riippuen: Sivuventtiili (side drain valve) tai kulmaventtiili (corner drain valve) altaan allakulmassa. Toimi näin: HUOM: Varmista että altaasta on virta pois päältä ennen tyhjennystä. Altaan käyttäminen tyhjänä voi rikkoa sen ja tämä ei kuulu takuun piiriin.

6 KÄYTTÄMINEN Porealtaan toiminnot lyhyesti A. Vesisuihkujen säätö: Vesisuihkut ovat tärkeä osa altaan hierontaominaisuutta. Melkein kaikki altaan vesisuihkut ovat säädettäviä kääntämällä suihkunpäätä. Kääntämällä vesisuihkua niitä voi säätää ja avata tai sulkea: HUOM: Osa vesisuihkuista on kiinteitä ja niitä ei voi säätää. Älä koita vääntää niitä voimalla. B. Ilmaventtilien toiminta: Porealtaan ilmaventtiilit vaihtelevat malleittain, alla on kuva malleista. Nämä ilmaventtiilit säätelevät miten paljon kuplia veden mukana tulee. Kun avaat ilmaventtiiliä kun pumppu on päällä, voit säätää poreilun määrää ja täten hieronnan voimakkuutta. HUOM: Ilmaventtiilien kannattaa olla kiinni kun allasta lämmitetään, kylmä ilma viilentää vettä. C. Vesisuihkujen ohjaus: Porealtaassa on vedenohjain, jolla voi säätää vesisuihkujen vahvuutta eri istumapaikoissa D. Suihkulähteen ohjaus: Vesisuihkujen ohjaus-kääntövipu ohjaa vedenvirtausta altaan suihkulähteille. Kääntelemällä tätä saat vesiputokset ja suihkulähteet päälle. HUOM: Sammuta Suihkulähteet kun allassa ei ole käytössä, että lämmitys on nopeampaa. E. Porealtaan toiminnan testaus: Testaa huolella, että kaikki toiminnot toimii niin kuin pitää ennen varsinaista käyttöä. Tarkista, että esilämmitys (ajastettu/suora) toimii moitteetta. Säädä myös veden lämmityksen virtaus siten, että vedenpaineen anturi reagoi oikealla tavalla lämmitettävään veteen. Ellei painetta synny, lämmitin ei kytkeydy päälle. Veden tulisi virrata tasaisesti kun lämmitys on päällä. Vivusta voit säätää veden virtaukset. Tarkista altaasta, että vesi virtaa tasaisesti. F. Porealtaan kansi: Altaan kannen kulmissa on lukot. Kiinnitä lukko (uros-osa) ruuveilla (3x15mm) kanteen. Aseta lukon numerot 0-0 ja paina lukon sivujen painikkeit avataksesi kannen. HUOM: Pidä altaan kantta päällä, kun et käytä allasta. Lukitse kansi ettei lapset mene altaaseen ilman valvontaa.

7 VEDEN LAATU POREALTAAN VEDENPUHDISTUS JA HOITAMINEN: Veden PH-arvon tulisi olla välillä 7,2 ja 7,6 porealtaassasi. Noudata vedenpuhdistusohjeita. Kysy neuvoja ammattilaisilta oikean puhdistusaainemäärän käytöstä. Älä käytä vahvoja uima-altaille tarkoittettuja vedenpuhdistusaineita. Nämä voivat vahingoittaa poreallastasi, takuu ei korvaa väärien kemikaalien käytöstä aiheutuneita vahinkoja. Mikäli porealtaan vettä ei vaihdeta useammin, tulisi vesi testata vähintään kerran kuukaudessa. Kun lisäät vedenpuhdistuskemikaaleja, pidä altaan pumppuja käynnissä ainakin 20 minuuttia että kemikaalit sekoavat tasaisesti. Testaa vesi tämän jälkeen! HUOM: Älä peitä allasta ainakaan 30 minuuttia kemikaalien lisäämisen jälkeen! Katso lisätiedot SAUSASPA poreallaskemikaaleista. Kemikaaleja saatavissa jälleenmyyjältä. Veden PH-arvo: Alhainen PH (alle 7.2) haihduttaa puhdistusaineet nopeammin, lisää altaan korrosiota ja voi ärsyttää ihoa. Korkea PH (yli 7,6) aiheuttaaa sen että kloori pohjaiset vedenpuhdistusaineet eivät toimi tehokkaasti. HUOM: Pidä veden PH-arvo välillä 7,2 ja 7,6. Veden PH-arvo: Tarkasta altaan veden PH säännöllisesti, miellään päivittäin PH-testerillä (ei mukana) Jos veden PH ei ole yllä mainitulla välillä, odota kaksi tuntia ja uusi testi. Jos veden PH on alle 7,2, laita pumput päälle ja tee testi uudestaan kahden tunnin kuluttua. Jos veden PH ei ole välillä 7,2 ja 7,6, edellä mainittujen ohjeiden jälkeen. Laita altaaseen PH-arvon säätelemiseen tarkoittetua kemikaalia. Laita allas päälle 20 minuutiksia ja uusi testi. Vedenpuhdistus: Porealtaan vedenpuhdistus on erittäin tärkeää, muuten altaan veteen alkaa muodustumaan levää, bakteereja ja organismeja. Älä kuitenkaan laita liikaa puhdistusaineita! Bromidi tabletit: nämä soveltuvat altaan puhdistamiseen. Tabletit laitetaan esisuodattimeen ja hajoavat hitaasti veden kulkiessa läpi. Tarkista veden bromidi taso samalla kun tarkastat PH-arvon, suositeltutaso on 2,2 3,3 ppm. Otsonipuhdistus: Otsoni on tehokas vedenpuhdistin. Otsonin hyväpuoli on että se ei jätä veteen jäämiä, eikä tuoksu miltään. Allas on varustettu otsonipuhdistimella (joissakin malleissa otpio), joka tuottaa 50mg otsonia tunnissa. Otsonipuhdistus on automaattinen ja toimii kun vedenkiertopumppu on päällä. Otsonipuhdistimessa palaa valo kun se on päällä. Otsoni vapautuu altaan pohjalla olevista reijistä, näet sen nousevina kuplina. HUOM: Otsonipumppu pitää uusia kahden vuoden välein parhaan toiminnan varmistamiseksi. UV-valo puhdistus (optio): Ultravioletti valo steriloi vettä tehokkaasti. UV-valo tuhoaa bakteerit ja epäpuhtaudet1-5 sekuntissa. UV-valo puhdistus ei jätä veteen hajuja tai jäämiä. UV puhdistus toimii automaattisesti kun vedenkierto on päällä. UV valo systeemissä on kaksi valoa: vihreä kun se toimii ja on päällä, punainen kun UV puhdistuksessa on vika tai se ei ole päällä.

8 YLLÄPITO JA HUOLTO Muiden erikoiskemikaalien käyttö: Yllä mainittujen veden puhdistus keinojen lisäksi, voit käyttää myös muita kemikaaleja. Kalkinpoisto: Voidaan käyttää estämään kalkkeutumien syntyminen. Käytä kerran viikossa tai kun vesi vaihdetaan. Levänpoisto: Estää levien kasvamisen. Voidaan käyttää kerran viikossa tai kun vesi vaihdetaan. Vaahdonpoisto: Voidaan käyttää kerran viikossa tai kun vesi vaihdetaan. Varmista hyvän laatuinen vesi viikoittain näillä menetelmillä: A: Säädä emäksisyys (TA). B: Säädä Kalcium kovuus (CH). C: Desinfioi vesi (puhdistus). D: Säädä oikea ph arvo (ph-värdet). VAROITUS: Käytä vedenpuhdistuskemikaaleja ohjeiden mukaan. Älä sekoita tuotteita keskenään! Älä käsittele kemikaaleja tulen läheisyydessä! Älä lisää kemikaaleja, kun joku on vedessä. Pidä kemikaalit lasten ulottumattomissa. Varo ettei kemikaaleja joudu silmiin, iholle tai tule hengitetyksi. Altaan pintojen puhdistus ja huolto: Altaan pinta on tehty kiiltävästä Akryylistä ja se tulee pitää puhtaana. Puhdista altaan veden yläpuolinen osa kerran viikossa ja puhdista koko allas kun tyhjennät sen. Puhdista lika märällä pyyhkeellä, voit käyttää neutraalia puhdistusainetta. Älä käytä ketone tai kloori-puhjaisia puhdistusaineita. Jos pinta naarmuuntuu, kiillota se erittäin hienolla hiekkapaperilla (2000#) ja sen jälkeen hammastahnalla. Kiillota pehmeällä pyyhkeellä. Älä puhdista altaan pintaa millään kemiallisella puhdistuksella tai työkaluilla tai kovilla materiaaleilla. Älä puhdista altaan pintaa kynsilakan poistoaineella, kynsilakalla, kuivapesuaineella, asetonilla, maalinpoistoaineella jne, se vahingoittaa altaan pintaa. Älä koske altaaan pintaan yli +70 lämpöisellä vedellä tai aineella. Ohjauspaneelin huolto: Ohjauspaneeli on kiinnitetty altaaseen silikonilla. Altaan suojakannen puhdistus: Puhdista miedolla saippuavedellä, varmista ettei vettä mene altaaseen. Älä nosta suojaa, sen keskituesta, se hajoaa helposti. Älä istu, laita tavaroita, hypi tai muutoin paina suojaa, se hajoaa helposti! HUOM: Laita suoja takaisin altaan päälle käytön tai puhdistuksen jälkeen! HUOM: Laita suoja takaisin altaan päälle käytön tai puhdistuksen jälkeen!

9 Suodattimen puhdistus: Altaassa on kaksi erilaista suodattinta: Paperifiltterin poistaminen nousevasta suodattimesta: Suodattimen puhdistus (jos suodatin on reunoissa kiinni) Paperifiltteriden puhdistus: Paperifiltterit pitää puhdistaa säännöllisesti. Ota filtterit ulos ja puhdista juoksevan veden alla, että roskat tulevat ulos. puhdista kerran kuussa filttereiden puhdistamiseen tarkoitetulla aineella, huuhtele kunnolla. Poreallas ei saa olla päällä puhdistuksen aikana. Pumppujen huolto (ilmalukot): Jos olet tyhjentänyt ja täyttänyt altaan, ja pumput käynnistyvät mutta vesi ei liiku, on pumpuissa todennäköisesti ilmalukko. Tämä tapahtuu todennäköisemmin vedenkiertopumpuille, kuin hierontapumpuille. Että saat ilman pois pumpuista, sammuta poreallas ja etsi vedenkiertopumppu. Etsi putki joka menee pumpun päälle, siinä on iso mutteri. Kierrä vastapäivään, kunnes kuulet että ilma tulee ulos, kun sieltä alkaa tulemaan vettä kierrä takaisin kiinni. Tämän pitäisi korata ilmalukko, joskus pumpun joutuu käynnistämään uudelleen. HUOM: Ilmalukkojen estämiseksi, täytä allas aina filtterilaatikon kautta. LED valojen huolto: Altaassasi on LED valaistus. LED valot ovat pitkäikäisiä, mutta silti kuluvia osia. Alla on ohjeet LED-valon vaihtamiseksi: LED-valon vaihtaminen: Vedä viallinen valo ulos kiinnikkestään ja laita tilalle uusi. HUOM! Osa LED-valoista on kiinni altaan sisäpuollelta ja niitä ei voi vetää ulos altaan puolelta.

10 UV puhdistimen huolto: UV-lamppu (osa 4) on vaihdettava ja kvartsiputki (osa 6) puhdistetaan 12 kuukauden välein että järjestelmä toimisi täydellä teholla UV lampun vaihto: Löysytä vesitiivis sihti (osa 1) ja käännä alumiiniruuvia (osa 10) vastapäivään ottaaksesi UV lampun ulos. Vedä vanha UV lamppu ulos (osa4) kannastaan (osa 3) ja asenna uusi lamppu tilalle ja laita se takaisin paikalle (osa 7). Älä löysää isoa aluumini ruuvia (osa 2) kun vaihdat lamppua. Kvartsiputken (osa 6) vaihtaminen: Sulje venttiilit ennen avaamista, muuten vesi valuu ulos. Kun et käytä poreallastasi: Jos allas on käyttämättä kaksi kuukautta tai kauemmin, suosittelemme että sammutat ja tyhjennät altaan. Jätä suojakansi altaan päälle! Jos allas on käyttämättä muutamia päiviä tai viikkoja, älä sammuta allasta kokonaan. aseta altaan lämpötila 15 asteeseen, niin veden kierto ja automaattipuhdistukset toimivat edelleen, mutta vesi ei lämpene. 3-5 päivää: Testaa PH-arvo ja puhdistusainetasot. Tarkasta vedenpinnan taso ja laita suojakansi päälle päivää: Laita vedenlämmöksi alhaisin mahdollinen. Testaa PH-arvo ja puhdistusainetasot. Tarkasta vedenpinnan taso ja laita suojakansi päälle. Yli 15 päivää: Sammuta allas; Tyhjennä allas; Ota paperifiltteri ulos; Laita suojakansi päälle, altaan tuli olla kuiva, kun suoja laitetaan.

11 Rappusten kasaaminen (lisävaruste): SAUNASPA pyrkii olemaan markkinoiden paras porealtaiden valmistaja. Jos kohtaat mitä tahansa tuotteeseen liittyviä ongelmia, ota ensinki yhteys paikalliseen jälleenmyyjään. Seuraavassa taulukossa on annettu hyödyllisiä vinkkejä yleisimpien ongelmien määrittämiseen ja korjaamiseen. Description of trouble Analysis Solution LCD näytöllä on virheilmoitus lautomaattisensorit Tarkasta ohjauspaneelin ohjekirjasta mitä havaitsevat vian virhe koskee Poreallas ei käynnisty Poreallas käynnistyy itsestään Vesipumput sammuvat Pumput ovat päällä, mutta suuttimista ei tule vettä Lämmitin ei lämmitä, tai lämmittää heikosti Vettä tulee heikosti suuttimista Epätasainen vedentulo suuttimista Virta on pois Ohjauspaneli on lukossa. Ohjauspanelissa on virhe Tarkista että virta on päällä tai sulakkeen tila Vedenkierto, lämmitys tai jään esto, ohjelma on ohjelmoitu automaattiseksi Pumppujen yhtäjaksoinen maksimipäälläoloaika on saavutettu Pumpun moottori meinaa ylikuumeta ja pumppu sammuu automaattisesti. Suuttimet ovat kiinni Pumpussa on ilmalukko. Lämpötila on säädetty alhaiseksi Filtterit ovat likaisia tai tukossa Suojakansi on auki Vedenkierto on estynyt Lämmitin on rikki suuttimet eivät ole kokonaan auki Suuttimet ovat tukossa Ilmaventtili on kiinni Vedenohjain ohjaa virran toiselle penkille. Vesipumpun venttiili ei ole kokonaan auki. Suuttimet tai filtteri on tukossa Avaa ohjauspanelin lukko Tarkista toimintaohjeet Ohjauspaneelin ohjekirjasta Sammuu automaattisesti, kun ohjelma päättyy Paina pumppu nappia käynnistääksesi pumpun uudestaan. Anna pumpun jäähtyä ja käynnistä uudestaan. Käännä suuttimet auki Laita pumppuja pois ja takas päälle muutaman kerran. Jos tämä ei auta avaa ilmalukko. Lisää lämpötilaa Puhdista filtteri Laita suojakansi päälle Avaa suuttimet Ota yhteyttä huoltoon Avaa suuttimet Käännä vastapäivään, avaa ja puhdista. Avaa ilmaventtiili Käännä vedenohjainta ja suuntaa vesivirta halutuille tuoleille. Avaa vesipumpun venttiili kokonaan. Puhdista suuttimet ja filtteri

12 Laitetta asennettaessa ja käytettäessä on aina noudatettava perusvarotoimia, joita ovat seuraavat: Sähköiskun vaara VAROITUS: Jos virtajohto on vahingoittunut, hanki välittömästi uusi jälleenmyyjältä tai ota yhteyttä valtuutettuun sähköliikkeeseen johdon vaihtamiseksi. VAROITUS: ÄLÄ käytä jatkojohtoa kytkeäksesi porealtaan sähköverkkoon. Käytä oikein sijoitettua pistorasiaa. VAARA: ÄLÄ tuo mitään sähkölaitteita, kuten lamppua, puhelinta, radiota, televisiota tms. 1.5m lähemmäksi poreallasta. Porealtaan yläpuolella ei saa olla mitään laitteita. VAROITUS: Sähköosia (lukuun ottamatta erittäin matalajännitteisiä alle 12V:n osia) ei saa olla porealtaassa olevien henkilöiden ulottuvilla. VAROITUS: Sähköosat, joissa on sähköisiä komponentteja (lukuun ottamatta kaukosäätimiä) on sijoitettava asianmukaisesti, jotta ne eivät pääse putoamaan porealtaaseen. VAROITUS: Vain 16A:n virtalähdettä saa käyttää. Huomio: Staattisesta sähköstä aiheutuvien iskujen välttäminen Staattisesta sähköstä aiheutuvat iskut tuntuvat yleensä vain, jos kehosi sähkövaraus on noin 4000V ja kosketat jotain sähköä johtavaa (kuten metallia tai vettä tai muita henkilöitä). VAROITUS: Varmista, että sähkökeskus on turvallisessa paikassa ja kaukana itse altaasta VAROITUS: Altaasta yli tulevalle vedelle on järjestettävä riittävän tehokas viemäröinti. VAROITUS: ÄLÄ jätä allasta tyhjäksi pitkäksi aikaa, sillä se voi vahingoittua - katso hoito-ohjeet. VAROITUS: Irtikytkentä on hoidettava kiinteällä johdotuksella kansallisten tai paikallisten kytkentäsääntöjen mukaisesti. Irtikytkennän pitää taata kaikkien napojen irtikytkeytyminen. VAROITUS: Sähköasennusten pitää täyttää paikalliset vaatimukset tai standardit. VAROITUS: ÄLÄ käytä poreallasta, jos sataa, ukkostaa. VAROITUS: Sellaisten henkilöiden (koskee myös lapsia), joiden fyysinen tai psyykkinen kunto on heikko, joilla on aistivamma tai joilta puuttuu kokemusta ja tietoa, ei pidä käyttää tätä laitetta muuten kuin heidän turvallisuudestaan vastuussa olevan henkilön valvonnassa ja ohjauksessa.

13 JÄLLEENMYYJÄ: SAUNASPA Muurahaisentie13A, ESPOO - FINLAND Huolto ja tuki: Valtakunnallinen tuki ja huolto: +358 (0)

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

SAUNASPA. MAIJA 4 / LETO 2+1 Scandinavia series

SAUNASPA. MAIJA 4 / LETO 2+1 Scandinavia series MAIJA 4 / LETO 2+1 HALLINTA JA PÄIVITTÄINEN KÄYTTÖ KÄYTTÖOHJE SAUNASPA POREALTAILLE Mallit : MAIJA 4 sekä LETO 2+1 /KL-8-3 versio 2.398 Tervetuloa käyttämään uutta poreammettanne! Oikealla huollolla ja

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Hierova kylpyamme Monte 62105 ASENNUSOPAS HIEROVA KYLPYAMME KÄYTTÖOHJE MALLI: MONTE 62105 Hyvä käyttäjä: Kiitos, että valitsit BATHLIFE kylpyammeen. Varmistaaksesi turvallisuutesi, lue ohjeet huolellisesti

Lisätiedot

Hierova poreallas Bamberg

Hierova poreallas Bamberg 1500 x 1000 x 570 mm Hierova poreallas Bamberg Hyvä asiakas, Kiitos, että valitsit tuotteemme. Turvallisuutesi vuoksi pyydämme Sinua perehtymään näihin ohjeisiin ennen ammeen asennusta ja käyttöä. Varoitus

Lisätiedot

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1

SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 SIIRRETTÄVÄ JÄÄHDYTYSLAITE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET RF-2930W/P1 TÄRKEÄÄ HUOMIOITAVAA Välttyäksemme vahingoilta ja jotta takuu on voimassa, asettakaa laite pystyasentoon vähintään 2 tuntia ennen käyttöönottoa

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI Pro Compact, Combi, Team SEFFI Soft Compact, Combi, Team) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttö ohjekirja malleille: SEFFI Pro Compact,

Lisätiedot

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä

SUOMI Johdanto Yleiskuvaus (Kuva 1) Tärkeää Vaara Varoitus Varoitus Sähkömagneettiset kentät Yleistä SUOMI 49 Johdanto Onnittelut ostoksestasi ja tervetuloa Philips-tuotteiden käyttäjäksi! Hyödynnä Philipsin tuki ja rekisteröi tuotteesi osoitteessa www.philips.com/welcome. Yleiskuvaus (Kuva 1) 1 Terä

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n.

Imuyksikkö - moottoriteho 750 W - max. ilmamäärä 2210 m 3 /h - max. alipaine 920 Pa - jännite 230 V - virta 5.2 A - imyksikön paino n. KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET Perehdy tähän ohjekirjaan huolellisesti ennen kuin asennat, käytät tai huollat EXTOR 2300 imuria. Tämän ohjekirjan ohjeita tulee noudattaa. TEKNINEN ERITTELY EXTOR 2300 imuri:

Lisätiedot

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL

WK-6 WATER KETTLE BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WK-6 WATER KETTLE NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM VEDENKEITIN FIN KÄYTTÖOHJE Lue tämä käyttöohje huolella ennen vedenkeittimen käyttöönottoa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 110003091

KÄYTTÖOHJE 110003091 KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO Johdanto... 1 Käyttöönotto... 2 Huolto... 3 Häiriötilanteet... 4 Turvallisuus... 5 Takuuehdot... 6 Tekniset tiedot... 7 1. JOHDANTO Tämä vihkonen sisältää ne tiedot, jotka tarvitset

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0

OPTIMUS 3,5 kw. Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 OPTIMUS 3,5 kw Asennus- ja käyttöohje versio 3.0 Kuvaus Laitetta ei saa asentaa kohteisiin jotka altistuvat räjähdysvaaralle tai kohteisiin joissa lämpötila voi laskea alle 0 C. Ole hyvä, lue ja noudata

Lisätiedot

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon.

Ennen suodattimen asennusta, liitä mukana tulleet imukupit asennusyksikön taakse. Kiinnitä ilmanottoputki säädettävään venturi-ilmanottoaukkoon. Tetratec In 300 plus / In 400 plus / In 600 plus / In 800 plus / In 1000 plus Hyvä asiakas, onnittelemme teitä uuden ja tehokkaan Tetratec akvaariosuodattimen valinnasta. Tetratect IN plus sisäsuodatin

Lisätiedot

Tapas- ja Sushi lasikko

Tapas- ja Sushi lasikko Tapas- ja Sushi lasikko Metos VS4, VS6, VS8, VS10 4209540, 4209542, 4209544, 4209546 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 02.01.2012 02.01.2012 METOS Tapas- ja

Lisätiedot

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN

ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN ASENNUS-, HUOLTO- JA KÄYTTÖOHJEET ARCTIC BUFFET LINE DROP IN KEITTOLÄMMITIN MALLIT: BLDISH SISÄLLYSLUETTELO Vastaanotto 3 Asennus ja käyttöönotto 3 Käyttö 4 Puhdistus 4 Huolto 4 Jos laite ei toimi 4 Takuuehdot

Lisätiedot

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje

LVI Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje TE 270217/01 LVI 3618240 Lohja CC 68 R Coolman Asennus- ja käyttöohje SISÄLTÖ Rakenne 2 Asennus 3-4 Käyttö ja ylläpito 5 Tekniset tiedot 5 Sähkökaavio 6 Lue tämä asennus- ja käyttöohje huolellisesti ennen

Lisätiedot

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje

POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT. Asennus- ja käyttöohje POC D/G 5L LÄMMINVESIVARAAJAT Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen jossa käsitellään sähkö-ja

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön

TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE. Otsonaattori ammattikäyttöön 1. TUOTEKORTTI JA KÄYTTÖOHJE Otsonaattori ammattikäyttöön OZO MINI Ozo Mini on otsonaattori, joka soveltuu hajujen poistamiseen esimerkiksi navettakeittiöistä tai muista tiloista, joissa vaaditaan jatkuvaa

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 21 CA Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 800W/1200W PTC-lämpöelementti Alhainen melutaso Kaksinkertainen ylikuumenemissuoja Kaatumissuoja Irroitettava ilmansuodatin

Lisätiedot

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND

Movair AF 170. Käyttöohje. Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Movair AF 170 Käyttöohje Korvent Oy Vanha Nurmijärventie 116 01730 VANTAA FINLAND Sisällysluettelo Yleistä... 3 Varoitus!... 3 Laitteen käyttö ja suodattimien vaihto... 4 Alipaineistajan käyttö... 4 Suodattimien

Lisätiedot

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje

ORDLAND PROFESSIONAL RADIO. ELK-68 Käyttöohje ELK-68 Käyttöohje Varotoimenpiteet Käytä tätä laitetta turvallisesti ja tehokkaasti. Lue ohje huolellisesti ennen käyttöä. Korjauksen saa suorittaa vain valtuutettu huolto. Sammuta virrat jos menet leimahdus

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN

KYLPYHUONEEN LÄMMITIN KYLPYHUONEEN LÄMMITIN Mallit: ETG500, ETG700, ETG100 Kuvassa oleva lämmitin on malli, eikä välttämättä vastaa paketissa olevaa tuotetta. Lue käyttöohjeet huolellisesti ennen lämmittimen käyttöönottoa.

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20

KÄYTTÖOHJE. Haswing W-20 KÄYTTÖOHJE Haswing W-20 Omistajalle Kiitos, että valitsitte Haswing- sähköperämoottorin. Se on luotettava ja saastuttamaton sekä helppo asentaa ja kuljettaa. Tässä käyttöohjeessa on tietoja laitteen asennuksesta,

Lisätiedot

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE

Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Käyttöohjeet LA-VA V300 / Premium Line VAKUUMIPAKKAUSLAITE Hankkimallasi Lava vakuumipakkauslaitteella on 2 vuoden takuu. Takuu ei kata vahinkoa, mikäli ilmapumppuun on päästetty nestettä. On tärkeä tietää,

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN.

HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. HUOMIO! ASENNUS SUORITETTAVA NIIN ETTÄ PUTKILIITÄNNÄT OSOITTAVAT ALASPÄIN. PAKKAUKSEN MUKANA TULEVA SUODATIN ON ASENNETTAVA KYLMÄVESILIITÄNTÄÄN. KATSO SIVU 4, KUVA 1 (SUODATIN NRO 12) MAKSIMI PAINE ILMAN

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi

KÄYTTÖOPAS. -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet Kattoon kiinnitettävä kanavatyyppi KÄYTTÖOPAS -järjestelmä invertteri-ilmastointilaitteet FXM40LVE FXM50LVE FXM63LVE FXM80LVE FXM100LVE FXM125LVE FXM200LVE FXM250LVE FXMQ40MVE FXMQ50MVE FXMQ63MVE FXMQ80MVE FXMQ100MVE FXMQ125MVE FXMQ200MVE

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VPI7A- LASIKANNUKEITIN

KÄYTTÖOHJE VPI7A- LASIKANNUKEITIN KÄYTTÖOHJE VPI7A- LASIKANNUKEITIN SISÄLLYS 1. Laitetoimituksen sisältö s.2 2. Turvaohjeet s.2 3. Varotoimenpiteet s.2 3.1 Toimenpiteet ennen laitteen liittämistä sähköverkkoon s.3 4. Merkkivalot s.4 5.

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Ulkoporealtaan ostajan opas

Ulkoporealtaan ostajan opas Ulkoporealtaan ostajan opas 1.Ulkoporealtaan valinta 2.Ulkoporealtaan sijoituspaikka 3.Ulkoporealtaan perusta 4.Ulkoporealtaan toimitus 5.Ulkoporealtaan käyttöönotto 6.Ulkoporealtaan vedenhoito Ulkoporealtaan

Lisätiedot

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000

PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 PullmanErmator Ilmanpuhdistajat/alipaineistajat A1000 A2000 Käyttöohjeet Sisällysluettelo 1 Huomio!... 3 2 Turvamääräykset... 3 2.1 Käsittely... 3 2.2 Huolto... 3 3 Käyttö... 3 3.1 Suodattimen merkkivalot...

Lisätiedot

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472

LEIVÄNPAAHDIN. Asennus- ja käyttöohjeet. METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 4560470, 4560472 LEIVÄNPAAHDIN METOS Tempo 4ATS-A, 6ATS-A 4560470, 4560472 Asennus- ja käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta 04.04.2012 04.04.2012 Leivänpaahdin METOS Tempo SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet

SALAMANTERI OS200. Asennus- ja käyttöohjeet SALAMANTERI OS200 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Asennus... 3 4. Laitteen kuljetus ja siirto... 3 5. Käyttöpaneeli... 4 6. Käyttö... 4 7. Puhdistus ja

Lisätiedot

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI

Aurinkolämmitin XP2. Käyttöopas FI Aurinkolämmitin XP2 Käyttöopas FI ID-KOODI: M-1631.2013 ID-KOODI: M-1633.2013 Swim & Fun Scandinavia info@swim-fun.com www.swim-fun.com Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Turvallisuusohjeet 2 2. Laitteen toimintatapa

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte

FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte FH-1, FH-2, CH-15, CH-20 Varmevifte NO SE DK FI GB BRUKSANVISNING BRUKSANVISNING BRUGSANVISNING KÄYTTÖOHJE INSTRUCTION MANUAL WWW.WILFA.COM Lämpöpuhallin TÄRKEÄÄ - Lue käyttöohje huolella läpi ennen lämpöpuhaltimen

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet

DL-LÄMPÖLAMPPU. Asennus- ja käyttöohjeet DL-LÄMPÖLAMPPU Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Turvaohjeet... 3 3. Rakenne ja mallit... 4 4. Asennus... 4 4.1 Lampun sijoitus...4 4.2 Asennustapoja...5 4.3 Lampun kokoaminen...6

Lisätiedot

POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE POREAMMEEN ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 1 (1) SISÄLLYSLUETTELO ASIAKKAALLE... 2 ASENNUS... 3 SÄÄTÖJALAT... 3 VIEMÄRÖINTI... 3 ETUPANEELIT... 3 SÄHKÖASENNUS... 4 UPOTUSASENNUS... 5 KÄYTTÖ... 7 KYTKIMET JA SÄÄTIMET...

Lisätiedot

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit

a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit Käyttöohje a Käsikappale b Akku (3.7 V /2500mAh) c Alusta d Virtajohto e Valokärki f Suoja g Häikäisysuoja h Valokärjen suojapussit i Valokovettajan suojapussit j Käyttöohje Valintanäppäimet a b MODE-näppäin

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein paitsi S42 malli. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä

Lisätiedot

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET

TÄRKEÄT TURVATOIMENPITEET keraamisen kulhon käyttöohjeet Sisällysluettelo Keraamisen kulhon TURVALLISUUS Tärkeät turvatoimenpiteet...5 keraamisen kulhon käyttö Keraamisen kulhon kiinnittäminen...6 Keraamisen kulhon irrottaminen...7

Lisätiedot

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509

HAIR DRYER TRAVEL. Move HD 2509 HAIR DRYER TRAVEL Move HD 2509 DA HU FI CS NO SV IT PT NL SL LT EL BG RU E F B D C A 3 DANSK 05-08 SUOMI 09-12 NORSK 13-16 SVENSKA 17-20 ITALIANO 21-24 PORTUGUÊS 25-28 NEDERLANDS 29-32 MAGYAR 33-36 ČESKY

Lisätiedot

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje

OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM. Asennus- ja käyttöohje OSV-20 OSV-30 OSV-40 OSV-50 OSV-60 OSV-80 KÄYTTÖVESIVARAAJA SLIM Asennus- ja käyttöohje Tätä tuotetta ei saa hävittää normaalin yhdyskuntajätteen mukana. Purettu laite on vietävä asianmukaiseen kierrätyspisteeseen

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi

ATS AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ -JÄRJESTELMÄ GG-ATS OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA. www.handai.fi OMISTAJAN OPAS / KÄYTTÖOHJEKIRJA AGGREGAATIN AUTOMAATTINEN KÄYNNISTYS- JÄRJESTELMÄ ATS -JÄRJESTELMÄ GG-ATS LUE NÄMÄ OHJEET HUOLELLA ENNEN JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖNOTTOA www.handai.fi 3. Yleistä turvallisuudesta

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET

AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET AQUATRON ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET 1. ASENNUKSEEN HANKITTAVAT TARVIKKEET Seuraavat tarvikkeet tarvitaan laitteistotoimituksen lisäksi Aquatron-laitteiston asennukseen: 1.1 Wc-istuin. - 3 L huuhteleva pientalon

Lisätiedot

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta

Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506. Käyttöohjeet. Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta Bake-Off uuni METOS BISTROT 434-10 4560506 Käyttöohjeet Käännös valmistajan englanninkielisestä käyttöohjeesta SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 3 2. Asennus... 3 3. Käyttö... 3 3.1. Käyttöönotto...3 3.2

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet

Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet IValmistelu Puhdistus ja kunnossapito Exclusive Art Asennus- ja käyttöohjeet 1. Suihkukaapin puhdistukseen voidaan käyttää nestemäistä yleispuhdistusainetta ja pehmeää puhdistusliinaa. Puhdistusaine ei

Lisätiedot

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W

Kok 1,3. Water kettle. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual WK13W Kok 1,3 Water kettle Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. WK13W S.

Lisätiedot

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet

Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennus- ja huolto-ohjeet Retrojasson asennusohje 1. Asennuspohjan valinta Laite painaa noin 30 kg. Seinäkiinnitystä varten Retrojasson takaseinässä on kaksi reikää. Kiinnitykseen käytetään

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303)

HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) HÖYRYKAAPPI LaSpa SONORE Asennus- ja käyttöohje (tuotteen valmistenumero H303) 1. Käynnistäminen Koskettamalla sormenpäällä ohjauspaneelin päälle/pois- näppäintä järjestelmä käynnistyy. Näyttöön tulee

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN

KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖOHJE 40540/ 40541/ 40542/ 40543 LED-KATTOVALAISIN KÄYTTÖ Tämä LED-kattovalaisin on tarkoitettu sekä sisä- että ulkokäyttöön. Asuintalot Toimistot Myymälät Koulut Hotellit Sairaalat Lentokentät Julkiset

Lisätiedot

KOKOAMIS- JA KÄYTTÖOHJEET Malli: 004211 Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin. 1. Alahylly 1 2. Pyöränpuoleinen jalka 2 3. Jalka 2 4. Pyörä 2 5. Pyöränakseli 1 6. Sivutuki, vasen 1 7. Sivutuki,

Lisätiedot

Käyttöohje Korvantauskojeet

Käyttöohje Korvantauskojeet Käyttöohje Korvantauskojeet Sisältö: Relaxx kuulokojeet sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 3 Näin valitset sopivan kuuntelun sivu 4 Pariston vaihto sivu 5 Kuulokojeen hoito

Lisätiedot

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet

PÖYTÄLASIKKO. Asennus- ja käyttöohjeet PÖYTÄLASIKKO KENTUCKY COLD Asennus- ja käyttöohjeet 4310302, 4310304, 4310322, 4310324 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä... 1 2. Laitteen käyttötarkoitus... 1 3. Laitteen käsittely... 1 4. Laitteen sijoitus...

Lisätiedot

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy

FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje. Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy FX-korkeapainekäsipumpun käyttöohje Copyright c 2012-2013 Eräliike Riistamaa Oy 1 Johdanto FX-pumppu on suunniteltu, valmistettu ja testattu FX Airguns AB:ssä Ruotsissa. Pumpuissa käytetyt kaksi eri järjestelmää

Lisätiedot

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ

Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ Käyttöohje SS-4200 SÄÄSTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE LUE KÄYTTÖHJETTA ENNEN KÄYTTÖÄ TÄRKEÄT TURVAOHJEET 1. Lue kaikki ohjeet huolella. 2. Älä upota konetta veteen tai muihin nesteisiin. 3. Älä kosketa sähköpistoketta

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös

Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 0-40 / 0-80 BAR 0-600 / 0-1200 PSI Asennus- ja huolto-ohjeen käännös 1 10-2015 TURVALLINEN JA OIKEA KÄYTTÖ Laitteen turvallinen ja luotettava käyttö edellyttää näiden ohjeiden tarkkaa noudattamista. Ohjeiden

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään.

S-polven asennuksen jälkeen voit kiinnittää sen halutessasi metallilevyllä seinään. CREAVIT WC-ISTUIMEN ASENNUSOHJE WC-istuinten mitat Koti t Q2 Q3 WN 3141 175 235 235 DR3141 180 225 240 VT3641 175 230 230 SL 3141 180 220 225 KR 3141 180 210 220 SA 3141 185 235 235 MR 3641 175 185 215

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Muistimoduulit. Käyttöopas

Muistimoduulit. Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Näitä tietoja voidaan muuttaa ilman etukäteisilmoitusta. HP-tuotteiden ja - palvelujen ainoat takuut määritetään tuotteiden

Lisätiedot

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä)

Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03. (Finnish) (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) Model ODS-300 Henny Penny Poistetun öljyn kuljetin ODS-300.02 ODS-300.03 (Finnish) FM07-702-B 11-22-10 (Käännetyt asiakirjat saatavilla käsikirjan mukana olevalla CD:llä) KÄYTTÄJÄN KÄSIKIRJA REKISTERÖI

Lisätiedot

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W

Spinn Blender. Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual BL-5W Spinn Blender Bruksanvisning Bruksanvisning Brugsanvisning Käyttöohje Instruction manual Ugit officia porem et ent, inctorem resent volorumqui bearum corestota et ut am quo magnihitae. BL-5W BL-5W_Spinn_IM_Wilfa.indd

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje

Asennus- ja käyttöohje SE - 140 SE - 200 SE - 250 SE - 300 SE - 400 Käyttövesivaraaja Asennus- ja käyttöohje Varoitus! Vesisäiliö on varustettu magnesiumanodilla joka suojaa korroosiota vastaan. Anodin kuluminen on tarkastettava

Lisätiedot

Malli: NF2500G / NF5000G

Malli: NF2500G / NF5000G Malli: NF2500G / NF5000G Käyttöohje FI 3 251-091124 1 FI Sisältö Tärkeitä ohjeita 3 Pakkauksesta purkaminen ja asennus 3 Sähköiset liitännät 4 Laitteen käynnistäminen, valo ja lukko 4 Termostaatti 5 Sulatus

Lisätiedot

004216 FIN 01/05 AM Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille 004216 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi Käyttöohjeita seuraamalla

Lisätiedot

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin

Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Käyttöohjeet Pahlen V350 Hiekkasuodatin Näiden ohjeiden kaikki kohdat on luettava huolellisesti läpi ja kaikki ohjeet huomioitava. Ennen asennustöiden alkua tulee suodatinlaitteen täydellinen toimitus

Lisätiedot

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360

ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 ASENNUSOHJE VPM120, VPM240 JA VPM 360 YLEISTÄ Varmista, että seuraavat dokumentit ovat konetoimituksen mukana: asennusohje (tämä dokumentti) CTS 600 ohjausjärjestelmän käyttöohje

Lisätiedot

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51

BT-A51. Käyttöohje. KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 BT-A51 Käyttöohje KORVAKUUMEMITTARI Malli BT-A51 JOHDANTO Hyvä käyttäjä, kiitos kun olet valinnut meidän tuotteemme. Lue käyttöohje huolellisesti ennen tuotteen käyttöä. Nämä ohjeet opastavat kuinka tuotetta

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE

OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE OTSOSON WC-LAITTEEN ASENNUS- JA HUOLTOOHJE WC-LAITTEEN ASENNUS WC-laite on varustettu kiinnityspultein. Maahantuoja / valmistaja ei vastaa siitä, jos wc-laite on kiinnitetty vastoin määräyksiä (esim. asennettu

Lisätiedot

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A

TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A TOIMINTOKUVAUS SÄHKÖISISTÄ OHJAUSJÄRJESTELMISTÄ UP833 JA UP833A Toimintokatsaus Toiminto / Malli UP833 UP833A 1. Vesipumppu 2. Termostaattilämmitys 3. Vaahtokylpy 4. Yleisvalaistus 5. Valo 6. Vedenalainen

Lisätiedot

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta.

Muistimoduulit. Asiakirjan osanumero: 393521-351. Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Muistimoduulit Asiakirjan osanumero: 393521-351 Lokakuu 2005 Tässä oppaassa kerrotaan tietokoneen muistin vaihtamisesta ja laajentamisesta. Sisällysluettelo 1 Muistimoduulien lisääminen tai vaihtaminen

Lisätiedot

RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I RUUANKULJETUSVAUNU METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Asennus- ja käyttöohjeet 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä...3 1.1. Käsikirjassa käytetyt merkinnät...3 1.2. Laitteessa

Lisätiedot

UV-system komplet ClearWater sandfiltersystem KÄYTTÖOPAS FI ID KODE:M-1604.2013. Swim & Fun Scandinavia ApS info@swim-fun.com www.swim-fun.

UV-system komplet ClearWater sandfiltersystem KÄYTTÖOPAS FI ID KODE:M-1604.2013. Swim & Fun Scandinavia ApS info@swim-fun.com www.swim-fun. KÄYTTÖOPAS FI ID KODE:M-1604.2013 Swim & Fun Scandinavia ApS info@swim-fun.com www.swim-fun.com 1 KÄYTTÖOPAS SUOMI UV-järjestelmän 18 W ohjeet Nimikenumero: 1604 Täydellinen UV-järjestelmä tarkoitettu

Lisätiedot

Fernanzeige DuoC. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa!

Fernanzeige DuoC. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Fernanzeige DuoC Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! A DuoComfort 1 4 5 6 DuoControl CS 4 5 6 DuoComfort 2 9 1 2 9 50 cm 50 cm DuoControl 4 5 6 B 55 mm 14 1 2 9 50 cm 10 19 18 - + 12 V 13 12 15 11

Lisätiedot

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE

TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE TSI DP-CALC 5815 KÄYTTÖOHJE DP-CALC 5815 käyttöohje 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 Mittarin perusvarusteet.. 3 2 Käyttöönotto. 3 Virransyöttö.. 3 Paristojen ja akkujen asennus... 3 3 Mittarin käyttö... 3 Näppäintoiminnot...

Lisätiedot