Vaellus-, ruoka- ja viinimatka Italian vihreässä sydämessä Umbriassa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vaellus-, ruoka- ja viinimatka Italian vihreässä sydämessä Umbriassa"

Transkriptio

1 Vaellus-, ruoka- ja viinimatka Italian vihreässä sydämessä Umbriassa / 8 päivää / majoitus luomumatkailutilalla Näe ja koe: 4 vaellusta upeissa maisemissa (taso 2) majoitus Ca Mazzetton / Castagna Altan luomumatkailutilalla italialainen ja umbrialainen keittiö ja ruokakulttuuri, kokkikurssi luomu- ja lähiruokaa tutustumista luomutilojen toimintaan retki ekologiselle oliivitilalle sekä oliiviöljymuseolle Unescon maailmaperintökohde Assisi (San Francescon kotikaupunki) Umbrian maakunnan pääkaupunki Perugia Spello, Italian kauneimmat kylät -listalle listattu, pieni kaunis kaupunki muita idyllisiä keskiaikaisia pikkukyliä retki viinitilalle (jossa viininviljely luonnonmukaisesti, ilman kemikaaleja) vapaa-aikaa, luomutiloilla uima-altaat mahdollisuus osallistua lääkekasvi- ja yrttikurssille mahdollisuus rentouttavaan shiatsu-akupistehierontaan matkalla mukana suomalaiset oppaat ja emäntä (tummennetut kohdat = aiheesta laajemmin klikkaamalla) Hinta: alk (katso kohdasta majoitus)

2 Matkaohjelma Lyhyt kuvaus: 1. päivä Lento Roomaan, yhteiskuljetus luomumatkailutilalle, majoittuminen, tervetuliaistilaisuus, illallinen 2. päivä Vaellus Castello di Coccorano - Sambuco, johdatus italialaiseen ruokakulttuuriin, kokkikurssi 3. päivä Vaellus Collepino - Spello, Spellon pikkukaupunki Assisin kaupunkikierros 4. päivä Vierailu oliivitilalle ja oliiviöljymuseolle 5. päivä Vaellus Forre del Rio Grande, Lääkekasvi- ja yrttikurssi (vapaa-ehtoinen) 6. päivä Vierailu viinitilalle, tutustuminen Perugian kaupunkiin 7. päivä Vaellus Poggio San Dionisio 8. päivä Yhteiskuljetus lentokentälle, lento Helsinkiin Hintaan sisältyy: Finnairin edestakaiset suorat lennot Helsinki-Vantaa Rooma Fiumicino lentokenttäkuljetukset

3 majoitus luomumatkailutilan loma-asunnossa runsaat aamiaiset 7 kpl (lähi- ja luomuruokaa) ohjelman mukaiset tervetuliaisjuoma, lounaat 5 kpl ja illalliset 7 kpl (lähi- ja luomuruokaa) ohjelman mukaiset vaellukset ohjelman mukaiset vierailut suomalaisten oppaiden ja emännän palvelut kuljetukset Mahdollista osallistua / tilata matkan aikana: lääkekasvi- ja yrttikurssi 20 (min. 5 osallistujaa) rentouttava shiatsu-akupistehieronta 40 / tunti Hinta ei sisällä: ohjelmassa mainittua omakustanteista lounasta (3. päivä) mitään muuta, mitä ei mainita ohjelmassa Katso tarkempi ohjelma tästä. Yleistä Umbriasta Umbrian maakunta sijaitsee keski-italiassa, suomalaisille ehkä tunnetumman Toscanan maakunnan vieressä. Umbrian luonto on monimuotoista ja maisemat maalauksellisia kukkuloineen, vuorineen, metsineen, laaksoineen, oliivilehtoineen, viinitarhoineen, kukkaniittyineen ja viljapeltoineen. Umbria on Toscanaa huomattavasti vehreämpää seutua ja sitä kutsutaankin Italian vihreäksi sydämeksi. Turisteja Umbriassa on myös selvästi vähemmän. Ecobioturismi ja luomumaatalous ovat suhteellisen yleisiä Umbriassa. Kulttuurihistoriallisesti Umbria on rikas. Sekä etruskit että roomalaiset ovat asuttaneet aikanaan Umbriaa, ja merkit siitä ovat näkyvissä kauniissa pikkukylissä ja kaupungeissa. Myös keskiajalla eläneellä luonnonsuojelun ja eläinten pyhimykseksi julistetulla Pyhällä Fransiskus Assisilaisella (San Francesco), on ollut suuri vaikutus Umbrian hisroriaan ja mm. upeiden kirkkojen, luostareiden ja monumenttien rakennuttamiseen Assisiin ja muihin Umbrian kaupunkeihin. Majoitus: luomutilat Ca Mazzetto ja Castagna Alta Luomumatkailutila Ca Mazzetto on kansainvälisen ICEA:n eco-bio sertifioitu luomumatkailutila Valfabbrican kunnassa Umbriassa, lähellä Assisia, Perugiaa ja Gubbiota. Tila sijaitsee 550 metriä korkealla kauniilla kukkulalla, jolta on upeat näkymät laaksoon, kukkuloille ja vuorille. Tilaa emännöi suomalainen Marjatta Heliste miehensä, sardinialaisen Pasqualen ja hänen veljen kanssa. Tilalla kasvatetaan lypsylampaita ja hevosia ja viljellään lukuisia eri viljalajeja sekä oliivipuita. Pinta-alaa tilalla on n. 130 hehtaaria, joista osa on metsää ja laidunmaata. Lampaiden ja hevosten lisäksi tilalla on siipikarjaa, koiria ja kissoja. Ca Mazzettolla on viihtyisiä ja laadukkaita 2-5 hengen loma-asuntoja, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti, tupakeittiö, olohuone, wc ja suihku. Sisustus on italian maaseudun tyypillistä arte

4 povera tyyliä. Vieraiden käytössä on myös uima-allas, josta on upeat näkymät ympäröiville kukkuloille. Tilalla on useita vanhoja entisöityjä perinteisiä kivistä rakennettuja maalaisrakennuksia sekä luvulta peräisin oleva torni. Ca Mazzetton ravintolassa herkutellaan italialaisella luomu- ja lähiruualla. Reseptit ovat sardinialaisia ja umbrialaisia. Myös erikoisruokavaliot otetaan huomioon. Ravintolassa isäntäperhe perehdyttää vieraat italialaiseen ruokakulttuuriin ja myös kokkikurssi pidetään täällä! Luomutilalta voi ostaa ICEA kontrolloituja luomu kylmäpuristettua neitsyt oliiviöljyä, luomulampaanmaitojuustoja (pecorino, ricotta jne.) sekä kangaspuilla kudottuja tekstiilejä. Luomumatkailutila Castagna Alta Luomumatkailutila Castagna Alta sijaitsee samassa kylässä lähellä Ca Mazzettoa. Castagna Altalla tuotetaan myös luomuoliiviöljyä ja kasvatetaan hevosia. Castagna Altalla on viihtyisiä ja laadukkaita 2-6 hengen loma-asuntoja, joissa kaikissa on oma sisäänkäynti, tupakeittiö, olohuone, wc ja suihku. Sisustus on Italian maaseudun tyypillistä arte povera tyyliä. Vieraiden käytössä on myös uima-allas, josta on upeat näkymät ympäröiville kukkuloille. Vaellus-, ruoka- ja viinimatkan asiakkaat yöpyvät Ca Mazzettolla ja/tai Castagna Altalla Vaellukset Vaellukset ovat tasoltaan suhteellisen helppoja, vaikeustasoltaan taso 2. Kuljemme kukkuloilla, vuoriston juurilla, metsissä ja esi-apenniineilla. Maisemat ovat erittäin monipuolisia ja reitit kulkevat sekä tammi- ja saarnilehtojen ja vuoripurojen, että tyypillisen pensaisen Välimeren macchiakasvillisuuden, oliivilehtojen, viljapeltojen ja laaksojen keskellä. Reittien varrella ihastelemme historiallisia rakennelmia, linnoja, linnan- ja torninraunioita, pikkukyliä ja kaupunkeja. Vaelluksille tarvitset mukaan ainoastaan päivärepun (juotavaa ja halutessa pientä purtavaa, kameran ja kiikarit) Vaellusten reittejä, pituutta ja päivää saatetaan joutua muuttamaan sääolosuhteiden tms. vuoksi. Kokkikurssi Kokkikurssilla tutustutaan Ca Mazzetton isäntäparin Marjatan ja Pasqualen johdolla italialaiseen ruokakulttuuriin, umbrialaiseen ja sardinialaiseen keittiöön, sekä valmistetaan yhdessä tyypillinen umbrialainen antipasto (alkuruoka) sekä tuorepasta. Kurssin kesto on noin 2 tuntia. Retki oliivitilalle ja oliivimuseoon Oliivitilaretki tehdään Bartolomein ekologiselle oliivitilalle, joka sijaitsee erittäin kauniilla alueella Montecchion kylän läheisyydessä, 450 m:n korkeudella merenpinnasta. Maisemamatkamme oliivitilalle tarjoaa suurenmoisen näköalan yli Corbara-järven ja Umbrian maakunnan. Retken kesto oliivitilalla 2,5-3,0 tuntia. Tilalle yhteiskuljetus. Opastus suomeksi.

5 Lyhyt kuvaus: opastettu kierros oliivititarhassa ja tuotantolaitoksessa opastettu kierros oliiviöljymuseossa oliiviöljymaistelu, kevyt lounas (kuvaus alla), kolmen viinin maistelu Oliivitila Al Vecchio Frantoio Bartolomei on perheyritys ja tuottaa oliiviöljyä jo neljässä sukupolvessa Ternin maakunnassa Umbriassa. Bartolomei on perustettu Montecchion kaupungissa 1800-luvun lopulla, ja toimii nykyään vuonna 1946 rakennetussa mutta modernissa oliiviöljypuristamossa. Historia on hyvin nähtävissä tilalla, sillä öljynpuristamon yhteydessä on laaja, erittäin hyvin toteutettu oliiviöljymuseo. Siellä käydessäsi voit hyvin nähdä miten ja minkälaisilla työvälineillä oliiviöljyä on historian saatossa tuotettu. Bartolomein tuotantolaitos saa energiantarpeensa katolla olevista aurinkopaneeleista. Myös muita ekologisia menetelmiä on otettu käyttöön (tästä kuulemme lisää paikanpäällä). Oliivipuut sijaitsevat noin 430 metriä meren pinnan yläpuolella. Oliivit kerätään perinteisin menetelmin käsin sekä osin koneiden avulla. Oliivit puristetaan neitsyt-oliiviöljyn vaatimusten mukaisesti öljyksi saman päivän aikana keräämisestä eikä öljyn lämpötila pääse missään tuotantovaiheen aikana nousemaan yli tuon säädetyn 27 asteen. Menemme opastetulle kierrokselle oliivitilan oliivitarhaan ja tuotantolaitokseen, jossa tutustumme oliiviöljyn valmistusprosessiin. Sen jälkeen on opastettu kierros oliivitilan oliiviöljymuseossa, jossa tutustutaan tilan historiaan ja oliiviöljyn vanhoihin valmistusmenetelmiin. Oliivitilakierroksen lopuksi maistamme tilan oliiviöljyjä ja syömme herkullisen kevyen lounaan. Lounas sisältää antipaston, jossa on erilaisia bruschettoja kauden mukaan esim. tomaattimurskalla, oliiviöljyllä, oliivipastalla tai erilaisilla tryffelituotteilla, sekä muita oliiviöljyllä maustettuja alkupaloja mm. artisokkia ja valkosipuleita. Lisäksi lounaaseen kuuluu erilaisia paikallisia juustoja paikallisen rosmariinilla maistetun leivän eli focaccian kanssa, keitettyjä vihanneksia oliiviöljyn kera, sekä kolmen viinin maistatus yhdessä lounaan kanssa. Viinit ovat Rosso Umbria IGT Il Rubrico, Bianco Orvieto Classico DOC ja jälkiruokaviini FALESCO keksien kanssa. Ateriat on valmistettu oliivitilan keittiössä tilan henkilökunnan toimesta ja paikallisista elintarvikkeista. Aterioinnin yhteydessä henkilökunta kertoo oliiviöljystä, viineistä ja ruoasta jota maistelemme. Retki viinitilalle Viinitilaretki tehdään Chiorrin viinitilalle Sant Eneaan, lähelle Perugian kaupunkia. Vierailumme ajankohta sijoittuu juuri sopivasti viininkorjuun aikaan! Retken kesto viinitilalla 2,5-3,0 tuntia. Tilalle yhteiskuljetus. Opastus suomeksi. Lyhyt kuvaus: Viinitilakierros: tutustuminen viinitarhaan, viinikellariin, tuotantolaitokseen ja viininviljelyyn. 3 viinin maistatus yhdessä aterioiden kanssa. Lounas, joka sisältää antipasto lajitelman, pasta-annoksen ja grillattua kanaa. Aterioinnin yhteydessä henkilökunta kertoo viineistä ja ruoasta jota maistelemme.

6 Chiorrin viinitila edustaa tyypillistä pienempää umbrialaista viinitilaa, joka tuottaa erittäin hyviä, useita kansallisia ja kansainvälisiäkin laatumainintoja saaneita viinejä. Viinitila (L' Azienda Vitivinicola Chiorri) Sant'Eneassa, noin 10 km Perugian kaupungista etelään, on aloittanut viinintuotannon jo 1800-luvun lopulla. Viinitila sijaitsee erittäin kauniilla kukkulalla, jossa viininviljelyä on harrastettu aina etruskien ajoista alkaen. Viinitilalta on erinomainen näköala kuuluisaan Assisin kaupunkiin ja Monte Subasio -vuorelle. Chiorrin viinitila on edelleen perheen omistuksessa hyödyntäen esi-isiensä osaamista ja perinteitä yhdistämällä ne modernin viininvalmistuksen teknologian kanssa, unohtamatta alkuperäistä ajatusta: nauttia lasillinen hyvää viiniä, jossa on alkuperäinen ja ainutlaatuinen maku. Viinitilan tuottamat viinit, joiden rypäleet kasvavat aurinkoisessa ja maaperältään hedelmällisessä maassa, ovat saaneet viinien laatuluokituksessa sekä DOC ja IGT -luokitukset. Viinitila muodostuu 20 hehtaarista viiniköynnöksiä, joita viljellään biologisin menetelmin ja jossa rypäleet kerätään joka vuosi käsin kankaisiin koreihin. Näillä menetelmillä on merkittävä ekologinen vaikutus Umbrian luontoon. Chiorrin viinitilalla saadaan muun muassa valkoviineistä Greghettoa, Trebbianoa ja Malvasia sekä punaviineistä Sangiovesea, Cabernet Sauvignonea ja Merlotia. Tutustumme opastetusti viinitarhaan, viinikellariin, tuotantolaitokseen ja viininviljelyyn. Nautimme maukkaan lounaan, joka sisältää antipasto lajitelman, pasta-annoksen ragu-kastikkeella sekä grillattua kanaa. Ateriat on valmistettu viinitilan keittiössä viinitilan henkilökunnan toimesta ja paikallisista elintarvikkeista. Aterioinnin yhteydessä henkilökunta kertoo suomalaisen oppaan tulkkaamana viineistä ja ruoasta jota maistelemme. Lääkekasvi- ja yrttikurssi Lääkekasvi- ja yrttikurssilla opitaan naturopaatti, luontaisterapeutti Sabina Feyn johdolla luonnonja itse kasvatettujen kasvien käytöstä ruoanlaitossa ja hyvinvoinnissa. Käytämme vuodenajan mukaan saatavilla olevia kasveja, kuitenkin ainakin luonnostaan italiassa kasvavia rosmariinia, timjamia, salviaa, laventelia, basilikaa ja rohtoraunioyrttiä. Opimme tunnistamaan kasveja mm. ulkonäön, maun ja tuoksun avulla. Valmistamme jokaiselle oman vartaloöljyn ja yrttivoiteen, sekä yrttiviinietikkaa ja yrttiteetä. Oppimiasi taitoja voit soveltaa sitten koto Suomessa ja valmistaa täst edes luonnolliset voiteet, yrttiteet ym. itse! Kurssi pidetään englanniksi, mutta tulkkausapuna mukana on suomalainen opas. Assisi Assisi on oma kuntansa osana Perugian maakuntaa. Se on yksi maailman suosituimmista pyhiinvaelluskohteista ja myös Unescon suojeluksessa. Assisin kaupunki sijaitsee Umbrian ehkä tunnetuimman vuoren, Monte Subasion rinteessä. Assisin kaupungin alapuolella on toinen merkittävä keskus, Santa Maria degli Angeli. Assisin keskustassa sijaitsee Fransiskus Assisilaisen luostari, jonka alimmassa kerroksessa sijaitsee Fransiskuksen hauta. Luostari on kaiken kaikkiaan kolmessa kerroksessa ja yksi niistä paikoista, joissa voi käydä aina vaan uudelleen ja uudelleen, siihen ei koskaan kyllästy. Muita suosittuja nähtävyyksiä Assisissa ovat mm. San Damianon kirkko, Eremo delle Carceri -erakkomaja/luostari, Minervan temppeli ja Piazza del Comune -tori. Santa Maria degli Angelissa, saman nimisen kirkon, Santa Maria degli Angelin sisällä sijaitsee Fransiskuksen aikainen kappeli, sekä paikka jossa Fransiskus kuoli. Assisin historiallinen keskusta on itsessään suosittu turistikohde, ymmärrettävistä syistä. Siellä on ihastuttavia pikkukatuja, siistejä ja hyvin hoidettuja vanhoja taloja, joissa kaikissa on kauniisti kukitetut parvekkeet ja portaikot. Katujen kivijaloissa on runsaasti kahviloita ja ravintoloita sekä turisteille suunnattuja liikkeitä, jotka myyvät paikallista käsityötä ja elintarvikkeita.

7 Assisista tulee myös mainita, että vuonna 1997 kaupunki koki pahan maanjäristyksen, jonka vaurioita korjataan vielä tänäkin päivänä. Maanjäristyksen jälkeisten apurahojen turvin kaupungista on rakennettu oikein hieno. Perugia Jo satoja vuosi sitten matkailijat ja mm. kuuluisat kirjailijat ovat vierailleet Perugian kaupungissa. "Queen of the Italian hill towns", kirjoitti englantilainen John Addington Symonds matkakertomuksessaan viettäessään Perugiassa kymmenen vuotta vuosina Perugia on Umbrian pääkaupunki. Perugian kaupungissa on noin asukasta, ja se on keski- Italian keskus. Perugia on hyvin aktiivinen ja eloisa kaupunki lukuisine tapahtumineen. Perugian kaupungin historia alkaa jo 1000 luvulta ekr. etruskien siirtokuntien myötä ja jo 600 luvulla ekr. Perugia alkoi muodostua tärkeäksi keskukseksi. Perugialla on siten pitkä historia ja voit vielä hyvin nähdä useita etruskien aikaisia rakennelmia, mm. muureja ja portteja ympäri kaupunkia. Kaupunkia ympäröi kaksi muuria: etruskien aikainen noin 3 kilometriä pitkä muuri, sekä ulompana keskustaa kiertävä keskiaikainen noin 6 kilometriä pitkä muuri joka rakennettiin kaupungin laajennuttua. Kävellessäsi Perugian vanhassa keskustassa ole valppaana, sillä nähtävää on todella runsaasti. Piazza IV Novembre ja Piazza Matteotti aukioilta lähtevien pääkatujen varsilla on lukuisia vanhoja palatseja, jotka nykyään toimivat pääosin kaupungin hallintorakennuksina, taidegallerioina ja museoina. Näiden katujen päässä, Piazza Italian luota on upea näköala alas Umbrian laaksoon. Yksi aivan ainutlaatuinen arkeologinen Perugian nähtävyys on San Lorenzon katedraalin alla, 15 metriä katedraalin alapuolella oleva muinainen asuinalue kirkkoineen, kärrypolkuineen ja asuinhuoneineen. Kaivauksessa käynti vie sinut 2600 vuotta ajassa taaksepäin, sillä siellä voit nähdä rakennelmia etruskien ajoilta ennen ajanlaskumme alkua, roomalaisten aikaisia rakennelmia sekä keskiaikaisia rakennelmia. Kaivaukset ovat osa Museo Capitolare -museota. Tähän maanalaiseen kaupunkiin pääsee tutustumaan vain paikallisen (englanninkielisen) oppaan johdolla ja kierros tulee varata ajoissa. Voimme varata kierroksen halukkaille ennen matkaa / matkan alussa. (Emme voi kuitenkaan 100 %:sen varmasti taata oppaiden saatavuutta). Kierros / opastus on omakustanteinen. Vanha keskusta koostuu myös lukuisista pienemmistä, viehättävistä sivukaduista. Niistä useat on varustettu portailla, joten kipuamista riittää. Spello Spellon kylä on listattu "Italian kauneimmat kylät" listalle. Spellon kaunis, pieni kaupunki sijaitsee Monte Subasion rinteellä, lähellä Assisia. Spello on tunnettu mm. laadukkaasta oliiviöljystään ja kylässä on erikoiskauppa, joka myy oliivipuusta tehtyjä tuotteita, mm. keittiölastoja ja -kauhoja. Spellossa voit nähdä myös roomalaisten ja renessanssin aikaisia rakennuksia. Spellon suurimmassa kirkossa, Santa Maria Maggioressa, on nähtävillä mm. Pinturicchion fresco. Usean muun Umbrian kaupungin tavoin myös Spello on kokenut maanjäristyksen. Spellon uudelleenrakentaminen on samantyylistä, kuin Assisin ja Norcian kaupunkien.

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN

KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN KEVÄTMATKA SYMPAATTISEEN LJUBLJANAAN 22. 25.04.2020 Kevään ryhmämatkamme suuntautuu Slovenian pääkaupunkiin, sympaattiseen Ljubljanaan. Lähde mukaan kokemaan uusi, upea ja raikas kaupunkikohde, sen historia

Lisätiedot

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16

RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 RIL-Seniorit, Slovenia Kroatia 4.5. 9.5.16 1. päivä 4.5.16 Saapuminen Sloveniaan ja Bledin retki Saapuminen Ljubljaanan lentokentälle. Suomea puhuva RIL-matkalaisille tuttu oppaamme Marketa Sindelova ja

Lisätiedot

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä

Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Kulttuurimatka Krakovaan 4 päivää 3 yötä Vietä pitkä viikonloppu kesäisessä Krakovassa Finnairin suorilla lennoilla Helsingistä! Krakovan värikäs historia ja eloisa nykypäivä, hyvin säilynyt UNESCO:n maailmanperintökohteisiin

Lisätiedot

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ

KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, , 5 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi KALAJOKILAAKSON LUKIJAMATKA: IDYLLINEN ALSACE, Viehättävä ja satumaisen kaunis Alsace sijaitsee Ranskassa, Saksan ja Sveitsin rajalla. Alue tunnetaan keskiaikaisista kylistään, värikkäästä

Lisätiedot

Loma-asunnot Panzano in Chianti ja lähialueet

Loma-asunnot Panzano in Chianti ja lähialueet Loma-asunnot Panzano in Chianti ja lähialueet Panzano in Chianti, Toscana, Italia Viehättävä Toscanan kukkulakaupunki, joka sijaitsee Chianti Classicon sydämessä, täsmälleen puolessa välissä Firenzestä

Lisätiedot

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit...

Kiehtova Katania, suloinen Taormina, tulivuori Etna, muinaisia temppeleitä, hiekkarannat, luomuviinit... Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen, maistelemme viinejä sisilialaisen

Lisätiedot

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja

Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Tieteen Ystävien Seura ry Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja 22. 28.5.2017 Keväisen Espanjan aarteita: kalliokuvia ja kulttuurikaupunkeja Ajankohta: 22. 28.5.2017 Norwegianin

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016

Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 Kiertomatka Sisiliassa 25.09. 02.10.2016 24.10. 31.10.2015 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme

Lisätiedot

Pyöräilymatka Toscanassa

Pyöräilymatka Toscanassa Pyöräilymatka Toscanassa Sähköpyöräile Toscanan kauniissa luonnossa, tutustu Firenzen nähtävyyksiin ja Chiantin viinialueeseen sekä nauti paikallisruuasta Raffaello Tesin johdolla 5 päivää 4.9.2019-9.9.2019

Lisätiedot

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon

Luomuviinimatka Rheinin laaksoon Luomuviinimatka Rheinin laaksoon 19.05. 22.05.2017 Oletko aina jo halunnut romanttiselle matkalle Rheinin laaksoon? Nyt toiveesi toteutuu! Lähde mukaamme tälle kiehtovalle luomuviinimatkallemme! Saksassa

Lisätiedot

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg-

MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- MatkaMajakan 30-vuotisjuhlamatka Saksaan 11.-15.9.2019 -Satumaiset Rein-Mosel ja Luxemburg- Elämäniloinen ja Saksan Riviera kuvaavat parhaiten tätä osaa maasta, joka on Saksan viininviljelyn tärkeimpiä

Lisätiedot

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015

Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 Kulinaarinen luomuviinimatka Etelä-Tiroliin & Veronaan 19.09. - 26.09.2015 1. Päivä: Lento (Kuopio) - Helsinki München: Willkommen in Deutschland! Ajamme Münchenistä Baijerin läpi, Innsbruckin ohi, henkeäsalpaavan

Lisätiedot

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016

Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Adventtimatka Roomaan joulukuun pimeydestä Rooman valoon 04.12 09.12.2016 Matkaoppaana legendaarinen Italian asiantuntija Silja Tuominen Matkaemäntänä Hanna Ekola, musiikissa Hannan tilaisuuksissa mukana

Lisätiedot

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! !

Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! ! Iki-ihana Sisilia, Välimeren helmi! 24.04. 28.04.2020! Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme luomuviinitiloilla, tutustumme viinin

Lisätiedot

Luomuviinimatka. Toskanaan 10.10. 17.10.2015

Luomuviinimatka. Toskanaan 10.10. 17.10.2015 Luomuviinimatka Toskanaan 10.10. 17.10.2015 Syttyykö silmiisi haaveileva katse kuulleessasi sanan Toskana? Jos vastauksesi on kyllä, toivotamme sinut sydämellisesti tervetulleeksi mukaamme: OHJELMA 1.

Lisätiedot

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta

Hotelli Seashells Resort**** Qawra Coast Road, Qawra, SPB 1902, Malta Kevätretki Maltalle 23 27.4.2017 Matkalla nähdään pääsaaren lisäksi Gozon vihreämpää luontoa ja tutustutaan monipuolisesti historiaan ja nähtävyyksiin. Saaren etelä-osan retkellä nähdään mm. Zurrieq laakso

Lisätiedot

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla

Lomamatka. Turkin Sideen Lento Jyväskylästä Anatalyaan. Matkan hinta Supertäysihoidolla Lomamatka Turkin Sideen 3.5. 10.5.2018 Lento Jyväskylästä Anatalyaan Matkan hinta 699.00 Supertäysihoidolla Hotelli La Grande Resort & Spa on iso, monipuolinen kylpylähotelli joka sijaitsee ranta-alueella

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5)

MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) MATKAOHJELMA 1.4.2009 1 (5) Matka 14: Myanmar (11 pvä/ 10 yötä) 1 yö Yangon- 1 yö Bagan- 2 yötä Mandalay- 2 yötä Inle-järvi- 1 yö Yangon- 3 yötä Ngpali Hotellit: Summit Park View Hotel (Yangon), Thazin

Lisätiedot

Villa Arcadio Gardajärven maisemissa 8.-12.6.2016

Villa Arcadio Gardajärven maisemissa 8.-12.6.2016 Villa Arcadio Gardajärven maisemissa 8.-12.6.2016 Kauniille maisemille, italialaisille herkuille ja kiireettömälle tunnelmalle on helppo menettää sydämensä. Gardajärven maisemissa pääset tutustumaan upeisiin

Lisätiedot

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi

Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015. www.lagooncharter.fi Alumnipurjehdus Kroatia 19-26.9.2015 OHJELMA*: Lauantai Lauantai 4:30 kokoontuminen Helsinki-Vantaa lentokentälle 6:30-8:30 omakustanteinen lento Helsinki-Split* 9:00-9:30 kuljetus satamaan 10-12 lounas

Lisätiedot

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 4 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 4 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 8 WWW.AIKAMATKAT.FI P2 ALKUSARJA, LYHYT 5 8.9.2014 4 VRK ALK 790 SUORA LENTO HELSINGISTÄ HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen päivämatka Hankoon! Varmasti viihtyy. 1 1874 perustettu Hangon kaupunki on pikkukaupunki sanan kaikkein parhaimmassa merkityksessä. Rennosti ylellinen Suomen Etelä tarjoaa kiehtovan historian,

Lisätiedot

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016

Visbyn risteily Silja Europalla. Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visbyn risteily Silja Europalla Lähdöt 17.-19.7 ja 24.-26.7.2016 Visby on kaupunki ja maineensa veroinen. Täällä kävijän hurmaavat sen matalat, ruusuihin peittyvät talot, sen korkeat tornit, varjoisat

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016

Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Luomuviinimatka Andien juurille Chileen & Argentiinaan 23.02. - 07.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä.

Lisätiedot

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007

BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 BUSINESS TO BUSINESS MEDIAT OY DUBLIN 03.-06.05.2007 tourwiseireland 1 Hotelli Dublinissa: Academy Hotel * * * Academy hotelli on mukava kolmen tähden hotelli aivan Dublinin keskustassa O Connell Street

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 1 8.9.2014 8 CHARTER LENNOT HKI, TRE JA KUOPIO HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Kiertomatka Pohjois-Espanjassa. to ma

Kiertomatka Pohjois-Espanjassa. to ma Kiertomatka Pohjois-Espanjassa to 26.04.2018 ma 30.04.2018 Lähde mukaamme virkistys- ja opintomatkalle, jossa tutustumme Navarran sekä La Riojan viinialueisiin. Molemmat alueet ovat merkittäviä viinialueita

Lisätiedot

Visbyn risteily Helsingistä

Visbyn risteily Helsingistä Visbyn risteily Helsingistä Reitti: Karstula-Äänekoski-Jyväskylä-Jämsä (menoon mahdollista saada liityntäkuljetukset myös Keuruulta ja Petäjävedeltä -> kysy lisää toimistoistamme!) Lähdöt: 3.7 ja 24.7

Lisätiedot

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014

Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Syysmatka Montenegroon 3-11.10.2014 Vaasan Retkeilijät ry:n 30 hengen iloinen joukko Tuomo Perkiön johdolla teki ikimuistoisen matkan Montenegroon (Crna Gora) jota voidaan kutsua Välimeren helmeksi. Montenegro

Lisätiedot

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2

THAIMAA SPECIAL. Päivä 1. Päivä 2 THAIMAA SPECIAL BANGKOK - KWAI-JOKI HUA HIN GOLF KIERROS 14 päivää / 13 yötä Upea yhdistelmämatka, jossa koet Thaimaan eri puolet ja pelaat Thaimaan upeimmilla kentillä. Voit hankkia edullisia golfvarusteita

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä

Cerviniaan vaeltamaan 1520, o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä 10.-17.8.2019 Cerviniaan vaeltamaan o Sveitsin rajalla sijaitseva pieni Cervinian kylä on LänsiEuroopan ja Alppien huippujen välissä o Aurinko paistaa ja lämpötila nousee suhteellisen korkealle o Vaeltajan

Lisätiedot

KEVÄÄN 2017 RETKIOHJELMA

KEVÄÄN 2017 RETKIOHJELMA 02 Helmikuu 2017 TO 9.2.2017 Salinas de San Pedro SÄÄVARAUS Luvassa on lintubongarin ja hiekkadyynejä rakastavan luontoretki. Luonnonsuojelualue Salinas de San Pedro on 6 km pitkä hiekkadyyni- ja suolajärvialue

Lisätiedot

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Pariisi kaupunkiloma 3-4 pv. Esittely. Pariisi 3-4pv. Kohdetietoa. Pariisi. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Pariisi 3-4pv Romanttisuudestaan tunnettu Pariisi on ennen kaikkea kaupunkilomailijan kohde. Nähtävää ja koettavaa riittää jokaiselle ja kaupunki tarjoaa aina jotain uutta. Kohdetietoa

Lisätiedot

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen.

KymiSun. Tervetuloa retkillemme luontoon, kulttuuriin, historiaan ja ihmiseen. tarjoaa unohtumattomia elämyksiä veneretkillä yrityksille, ryhmille ja yhteisöille. Kymijoen historiaretkillä, Verlan kirkkailla vesillä ja Unescon Maailmanperintökohteessa, sekä Repoveden erämaiden siimeksessä.

Lisätiedot

... Alppien alta Adrialle

... Alppien alta Adrialle Itävallan, Unkarin, Italian ja Kroatian syleilyssä sijaitseva pieni Slovenia on mantereemme monipuolisimpia maita. Sen maalaukselliset maisemat ulottuvat Alpeilta Adrianmerelle tarjoten lukuisia maailmanluokan

Lisätiedot

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia

Saapuminen Tukholmaan, josta jatketaan välittömästi kohti Kalmaria ja Öölantia Sunnuntai 11.6.2017 klo 16.30 klo 20.55 Lähtö Nurmijärven kirkon parkkipaikalta kohti Turkua Lähtee m/s Viking Grace kohti Maarianhaminaa ja Tukholmaa Maanantai 12.6.2017 klo 6.30 klo 13.00 klo 16.00 klo

Lisätiedot

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 8 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 8 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P1 ALKUSARJA, PITKÄ 31.8. 7.9.2014 8 VRK ALK 990 SUORAT CHARTER LENNOT HKI, TRE JA

Lisätiedot

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013

Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Ostosmatka Keskisen kyläkauppaan Tuuriin La 23.2.2013 Lähtöpaikat: Lapinlahti Siilinjärvi Kuopio Hinta: 32 / henkilö (edellyttää 30 lähtijää) Sitovat ilmoittautumiset 9.2 mennessä: Jaana Neuvonen p.044-5640

Lisätiedot

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 15 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 15 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, PITKÄ 1. 15.9.2014 15 VRK ALK 1450 LENNOT HKI-KTW, KRK-HEL HINTAAN SISÄLTYY

Lisätiedot

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016

Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Lähde kanssamme ikimuistoiselle luomuviinimatkalle Chileen & Argentiinaan 19.02. - 05.03.2016 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan

Lisätiedot

Matkaraportti: Italia

Matkaraportti: Italia Matkaraportti: Italia Noora Heikkonen Vietimme Italiassa neljä viikkoa ja viisi päivää. Tässä ajassa ehdimme tutustua sekä asuinkaupunkiimme Padovaan että muihinkin Pohjois- Italian tunnetuimpiin kaupunkeihin.

Lisätiedot

Luomuviinimatka Andien juurille

Luomuviinimatka Andien juurille Luomuviinimatka Andien juurille 24.02. - 08.03.2017 Chile & Argentiina luomuviinimatka Chile ja Argentiina ovat upeita valtioita, jotka ovat täynnä toinen toistaan loistavampia nähtävyyksiä. Matkamme alkaa

Lisätiedot

Tarjoamme ilolla ryhmällenne matkaa Milanoon. 20 maksavaa henkilöä 30 maksavaa henkilöä

Tarjoamme ilolla ryhmällenne matkaa Milanoon. 20 maksavaa henkilöä 30 maksavaa henkilöä Järvi Pirjo TARJOUS 1 K-piiri Lions Suntionkatu 18 74100 Iisalmi 28.11.2018 044 5641211 pippi.jarvi@gmail.com MILANON MATKA Matkakohde Tarjoamme ilolla ryhmällenne matkaa Milanoon. MILANO, ITALIA Ajankohta

Lisätiedot

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla

Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Vaellusviikonloppu Baijerin Alpeilla Hoi sinä luonnosta, liikunnasta ja luomusta kiinnostunut yksilö! Tervetuloa meidän kanssamme Müncheniin ja sen jälkeen Alpeille patikoimaan! Luvassa upeita vaellusreittejä

Lisätiedot

Laatuviinit ja oluet. Novovin myy viinejä ja oluita Alkon vakio- ja palvelutuotevalikoimissa. Tuotteita Alkossa on nyt noin 30.

Laatuviinit ja oluet. Novovin myy viinejä ja oluita Alkon vakio- ja palvelutuotevalikoimissa. Tuotteita Alkossa on nyt noin 30. Laatuviinit ja oluet Novovin on viinien ja oluiden maahantuoja, agentuuri ja markkinoija. Novovin on yrityksenä muutaman vuoden ikäinen, mutta yrityksen perustajat ovat toimineet alalla jo pitkään, Jukka

Lisätiedot

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka?

Kroatia-Montenegro, 6pv. Esittely. Kroatia ja Montenegro, 6pv. Kohdetietoa. Dubrovnik. Montenegro. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Esittely Kroatia ja Montenegro, 6pv Etsitpä sitten kulttuuria, historiaa, rantoja tai hyvää ruokaa, Kroatian Dubrovnikista ja Montenegrosta löydät sen varmasti. Näille Adrianmeren helmille on

Lisätiedot

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa.

Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja bussi vastassa. BALKANIN KIERROS 3-10.10.2015 : Albania, Makedonia, Kosovo Kuvassa Tirana 1. matkapäivä 3.10.2015 Helsinki - Tirana Saapuminen Allbaniaan Tiranan lentokentälle kello 19.45, jossa suomea puhuva opas ja

Lisätiedot

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016

IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 IRLANNIN KIERTOMATKA 11. - 18.6. JA 19. - 26.8.2016 Limerick - Galway - Westport - Sligo - Vihreän saaren kierroksella matkataan kauniissa maisemissa, osin paljon kehuttua "Wild Atlantic Way" -reittiä

Lisätiedot

Maantiepyöräilyä ja ryhmäliikuntaa Italian kauniissa maisemissa

Maantiepyöräilyä ja ryhmäliikuntaa Italian kauniissa maisemissa 09.09.2019 Matkan ajankohta: 9.-15.9. 2019 Lento / bussimatka Tervetuloa mukaan ikimuistoiselle matkalle liikkumaan kauniin Gardajärven ympäristössä. Matkan aikana luvassa neljä maantiepyöräretkeä Teemu

Lisätiedot

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011

Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga leiri Kroatiassa, 3-10.09.2011 Krav Maga Ry Turku ja Sunnea Oy järjestivat harjoitusleirin Kroatiassa syyskuussa 2011. Matkakohteena oli historiallinen Trogir. lensivät Norwegianilla ja myöhemmin

Lisätiedot

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa.

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille 16.-20.10.2016 Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. osallistujat: Timo Väänänen, Porokylän Leipomo Oy Ari Kukkonen, Porokylän

Lisätiedot

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt

ROMANTTINEN ITÄVALTA. Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt OHJELMALLINEN KIERTOMATKA ROMANTTINEN ITÄVALTA Wien-Wachau-Salzburg-Salzkammergut-Graz- Burgenland-Neusiedlersee-Eisenstadt Tiesitkö, että Mozart sai yhden etunimistään Wolfgangsee -järven mukaan? Tai

Lisätiedot

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä.

ClubOne-alennus edellyttää 1 kortti / hytti. Samaa korttia ei voi hyödyntää useammassa hytissä. Ikaalisten Matkatoimisto Taru Malmström 03-4580203 taru.malmstrom@ikaalistenmatkatoimisto.fi Matti Ristimäki 040-5025917 matti.ristimaki@luukku.com Tässä tarjouksemme Visbyn risteilystä 7.-9.8.2016 Matkaohjelma

Lisätiedot

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6

Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Budapestin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Budapest. Miksi valita tämä matka: Sivu 1 / 6 Sivu 1 / 6 Esittely Budapestin kaupunkiloma, 4pv Budapest on yksi Keski-Euroopan aurinkoisimmista kaupungeista. Monien mielestä kevätkausi Budapestissä on kauneinta aikaa, kun kaupunki herää talven jälkeen

Lisätiedot

Australiasta UuteenSeelantiin

Australiasta UuteenSeelantiin Jouluristeily Australiasta UuteenSeelantiin Tutustu kauniiseen Sydneyyn, nauti Bay of Islandin maisemista, näe upea Auckland ja vieraile maorien Rotoruassa. Doha 1 yö Sydney 2+1 yötä/10 yön risteily alkaa

Lisätiedot

NELJÄN MAAN VIINIMATKA

NELJÄN MAAN VIINIMATKA NELJÄN MAAN VIINIMATKA Tshekin, Itävallan, Unkarin ja Slovakian viininviljelys, kulttuuri ja herkut Uuden viikko-ohjelmamme kohteina ovat Tonavan laakson naapurusten pikkukaupungit ja viinitarhat. Tutustumme

Lisätiedot

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Alkusarja 9 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Alkusarja 9 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI BUSSIMATKA KATOWICEEN 31.8. 8.9.2014 9 KULJETUS: LAUTTA + BUSSI HINTAAN SISÄLTYY LAUTTAMATKAT

Lisätiedot

Äijälän Rustin veneretket

Äijälän Rustin veneretket Äijälän Rustin veneretket Veneemme 360 -asteinen kuva veneen sisätiloista, klikkaa: http://www.paratiisisaari.com/rusti_pure/harmony.html M/y Harmony luxusjahti Elegance 65, 19,6 m, max. 40 hlö M/s Juhana

Lisätiedot

ITALIAN VIHREÄ SYDÄN UMBRIA

ITALIAN VIHREÄ SYDÄN UMBRIA ITALIAN VIHREÄ SYDÄN UMBRIA Spoleto Poreta Spello Assisi Orvieto Civita Bagnoregio Tuscania Montefiascone Bracciano Keski-Italiassa sijaitsevassa Umbriassa sykkii Italian vihreä sydän. Vuosisataisen historian

Lisätiedot

Kiertomatka Sisiliassa

Kiertomatka Sisiliassa Kiertomatka Sisiliassa 30.09. 07.10.2017 Sisilia on hedelmällinen saari, jossa on ihanteellinen ilmasto luomuviininviljelyyn. Matkan aikana vierailemme monilla luomuviinitiloilla, tutustumme viinin valmistukseen,

Lisätiedot

9.5 15.5.2016. Pohjois-Italian puutarha-, luonto- ja kulttuurimatka

9.5 15.5.2016. Pohjois-Italian puutarha-, luonto- ja kulttuurimatka LAGO MAGGIORE LOCARNO(SVEITSI) PAVIA BERGAMO 9.5 15.5.2016 Oppaana Silja Tuominen Pohjois-Italian puutarha-, luonto- ja kulttuurimatka 1. pv. 9.5.2016 ma Varesen Sacro Monte Stresa Lähtö Finnairin reittivuorolla

Lisätiedot

LENTOPALLON EM-2015 Viralliset fanimatkat 9. 18.10.2015

LENTOPALLON EM-2015 Viralliset fanimatkat 9. 18.10.2015 LENTOPALLON EM-2015 Viralliset fanimatkat 9. 18.10.2015 Milano // Como // Busto Arsizio // Sofia turnauksen kaupungit Busto Arsizio // Como // Milan // Sofia COMO Busto arsizio MILANO sofia PALAYAMAMAY

Lisätiedot

Yhdysvaltojen valkoviinit. 14.03.2012 Maria Siikanen

Yhdysvaltojen valkoviinit. 14.03.2012 Maria Siikanen Yhdysvaltojen valkoviinit 14.03.2012 Maria Siikanen Historia Siirtolaiset huomasivat viiniköynnöksen viihtyvän maassa Rypäleet makeita, mutta oudon makuisia Vinifera ei menestynyt Phylloxera Kuumat ja

Lisätiedot

Löydä päivävaelluksen hauskuus

Löydä päivävaelluksen hauskuus Päivävaelluksen suunnittelu FValitse jokin hauska ja mielenkiintoinen retkikohde. Jos liikutte ryhmänä, ota muut huomioon retkikohteen valinnassa. FOta selvää vaellusreitin pituudesta ja siitä, kuinka

Lisätiedot

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA

OULU JOULUNAJAN VIIKKO-OHJELMA Joulunajan viikko-ohjelma on voimassa 23.12.2011 8.1.2012 PERJANTAI 23.12. / 30.12. / 6.1. 12:00 MOOTTORIKELKKASAFARI ERÄMAAHAN Nauti ulkoilmaelämästä moottorikelkkasafarilla luonnon sydämeen. Reittimme

Lisätiedot

Travellers Club Finland KARDINAALIEN JA YLHÄISTEN PUUTARHAT

Travellers Club Finland KARDINAALIEN JA YLHÄISTEN PUUTARHAT Travellers Club Finland KARDINAALIEN JA YLHÄISTEN PUUTARHAT 23-29.4.2020 Matka Roomaan ja sen ympäristön huviloihin kertoo meille kardinaalien, aateliston ja mesenaattien historiasta. Tällä matkalla tututkin

Lisätiedot

TILAUSMATKAT OY 17.07.2012 Kauppakatu 55-57 70100 Kuopio, p. 017 26 333 23

TILAUSMATKAT OY 17.07.2012 Kauppakatu 55-57 70100 Kuopio, p. 017 26 333 23 70100, p. 017 26 333 23 Montenegro, Välimeren helmi, on pieni valtio Balkanilla, Adrianmeren rannalla. Yli 85 % Montenegron pinta-alasta on vuoristoa. Montenegrossa näet jylhää vuoristomaisemaa, idyllisiä

Lisätiedot

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010

Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Sukuseuran matka Pietariin 13 16.5.2010 Ohessa olemme pyrkineet heijastamaan joitakin tapahtumia ja tunnelmia sukuseuran matkasta. Lyhyellä matkakertomuksellamme tahdomme jakaa hauskan ja antoisan matkamme

Lisätiedot

Lomalla Raamatun historiaa

Lomalla Raamatun historiaa Lomalla Raamatun historiaa Yhdistelmämatka Israeliin 03.-11.09.2018 v Asumme Tel Avivissa Leonardo Art- hotellissa v Teemme kaksi retkipäivää Jerusalemiin v Kaksi retkipäivää Tiberiakseen v Oppaana Ariel

Lisätiedot

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas

Matkaohjelma. A- Beach Links Kohti rantalomaa. Yrjö Tervakangas Matkaohjelma A- Beach Links Kohti rantalomaa Yrjö Tervakangas 2 1. Päivä: Saapuminen Siem Reapiin valitsemastanne kohteesta. Kuljetus hotellille ja sisäänkirjautuminen. Päivällinen paikallisessa ravintolassa.

Lisätiedot

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE

Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE Suomi-Portugali -yhdistyksen KEVÄTMATKA AZOREILLE 24.-30.3.2019 Suomi-Portugali yhdistyksen jäsenmatka Vastuullinen matkanjärjestäjä: SUBLU TOUR PORTUGAL (www.sublutour.com/fi) - Nazaré, Portugali Ryhmän

Lisätiedot

Hotel Levi Panorama & Levi Summit

Hotel Levi Panorama & Levi Summit Hotel Levi Panorama & Levi Summit Juhli kanssamme! Hotel Levi Panorama ja Kokous- ja kongressikeskus Levi Summit sijaitsevat korkealla Levitunturin rinteellä, merenpinnasta korkeus on yli 300 metriä. Hotellin

Lisätiedot

Malmin seurakunta / Antti Ylinen 09-23404450, 050-3803564, antti.ylinen@evl.fi Matkalle ilmoittaudutaan Malmin kirkkoherranvirastoon puh.

Malmin seurakunta / Antti Ylinen 09-23404450, 050-3803564, antti.ylinen@evl.fi Matkalle ilmoittaudutaan Malmin kirkkoherranvirastoon puh. Malmin seurakunta / Antti Ylinen 09-23404450, 050-3803564, antti.ylinen@evl.fi Matkalle ilmoittaudutaan Malmin kirkkoherranvirastoon puh. 092340 4400 Matkan hinta: 1360 / hlö, kun vähintään 20 lähtijää

Lisätiedot

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm

Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA. 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Retket BARNLEK 2014 Islanti 5. - 13. HEINÄKUUTA 2013-9-30 Jorgen Bendt Pedersen Katarina Westerholm Reki nro 1. Reykjavík Opastettu kierros Reykjavikissa Kerrotaan ja nähdään eri paikkoja kaupungissa Retken

Lisätiedot

Vino Nobile di Montepulciano Brunello di Montalcino

Vino Nobile di Montepulciano Brunello di Montalcino 21.10.2013 Vino Nobile di Montepulciano Brunello di Montalcino Chiantin alueen rypäleet Sangiovese on hallitseva rypälelajike paitsi Chiantissa, myös koko Toscanan alueella. Muita alueella viljeltäviä

Lisätiedot

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy.

Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! Varmasti viihtyy. Ikimuistoinen leirikoulumatka Hangossa! 1 Majoittuminen Hangosta löytyy monta majoituskohdetta, jotka sopivat leirikoulu ryhmälle. Valitsetko motellin

Lisätiedot

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ

SAIMAAN SEUDUN AARTEET , 3 PÄIVÄÄ www.matkarasti.fi SAIMAAN SEUDUN AARTEET 23.-25.7.2019, 3 PÄIVÄÄ Suomen suurin vesistö ja Euroopan 4. suurin järvi tunnetaan maisemiensa kauneudesta ja luonnon rauhasta. Lappeenranta nähtävyyksineen ja

Lisätiedot

PERUSRYPÄLETTÄ. Harri Juutilainen

PERUSRYPÄLETTÄ. Harri Juutilainen KOLME VALKOISTA PERUSRYPÄLETTÄ Harri Juutilainen 21.4.2008 2008 1 Lajikkeet ja valkoviinityypit Maailmassa on satoja viiniköynnöslajikkeita, mutta vain harvoilla on taloudellista merkitystä. Tänään maistelussa

Lisätiedot

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019

Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Teemakysely: Kulttuuriviikko 2019 Vastaajien kokonaismäärä: 39 1. Vastaajan ikä alle 20 2 5,13% 20-30 1 2,56% 30-40 5 12,82% 40-50 10 25,64% 50-60 9 23,08% yli 60 12 30,77% 2. Vastaajan sukupuoli nainen

Lisätiedot

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER)

MAJOITUS PYEONGCHANGISSA SEOLIM HOTEL*** (MOUNTAIN CLUSTER) PARALYMPIALAISET KOREA 9. 18.3.2018 PYEONGCHANG LENNOT JA MAJOITUS G R O U P +358 9 622 70 940 (Karoliina tai Maiju) info@elamysmatkat.com KUTSU PARALYMPIALAISIIN Haluamme tarjota sinulle ja seuralaisellesi

Lisätiedot

Gran Canaria

Gran Canaria Gran Canaria 13.- 27.1.2020 HyväMe ryhmämatka Playa del Inglesiin : ü Aktiiviloma vaikka vuoristossa vaeltaen ü Tai leväten tasokkaassa hotellissa ü Viihtyen ryhmässä ü Puolihoidolla ü 1372,00 Gran Canarian

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

ROOMA JA UMBRIAN JOULU

ROOMA JA UMBRIAN JOULU OHJELMALLINEN JOULUMATKA ROOMA JA UMBRIAN JOULU Joulun tunnelmaan virittäydyt helposti Roomassa, jossa jouluvalmistelut on käynnistetty jo hyvissä ajoin. Piazza Navonan suuri joulutori on avautunut, ja

Lisätiedot

ROOMA JA UMBRIAN JOULU

ROOMA JA UMBRIAN JOULU ROOMA JA UMBRIAN JOULU Joulun tunnelmaan virittäydyt helposti Roomassa, jossa jouluvalmistelut on käynnistetty jo hyvissä ajoin. Piazza Navonan suuri joulutori on avautunut, ja myös kaupungin muut aukiot

Lisätiedot

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu

Ryhmässä Fuengirolaan. v v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu Ryhmässä Fuengirolaan v 14. -28.04.2018 v Hotelli Fuengirola Park v Lennot Helsingistä ja Oulusta v Ilmoittaudu 30.11.2017 mennessä Mirja ; 0407635528 mirja.hanninen@hyvame.fi Tuomas ; 0400242686 tuomas.samuel@gmail.com

Lisätiedot

Bad Gasteiniin. Ryhmässä vaeltamaan! Vaellusmatkan hinta 1225,00

Bad Gasteiniin. Ryhmässä vaeltamaan! Vaellusmatkan hinta 1225,00 Ryhmässä vaeltamaan! 11. -18.8.2018 Bad Gasteiniin o Alppimatkojen asiantuntevalla opastuksella o Turvallisesti merkityillä reiteillä o Itsellesi sopivassa vaativuusryhmässä Vaellusmatkan hinta 1225,00

Lisätiedot

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday

TROGIR DIVING CENTER - a recipe for the good holiday Vain 4 km päässä Trogirista ja 12 km Splitin lentokentältä löydät TROGIR DIVING CENTERin (Trogirin sukelluskeskus). Sijantimme on loistava, meren äärellä pienen Okrug Gornjin turistialueen keskellä. Ajamukaiset

Lisätiedot

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015

Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan marttojen retki Milanoon ja Gardajärvelle 13.- 18.5.2015 13.5. kello 2.45 marttasisar Kaarina soitteli minulle herätyssoiton ja näin tämä Italian matkan alkaminen on todellista.

Lisätiedot

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen

Tarjous 5 vrk. LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen Tarjous 5 vrk LENTOPALLON MM 2014 Viralliset fanimatkat Puolan Katowiceen VIRALLISET FANIMATKAT 2 WWW.AIKAMATKAT.FI P9 ALKUSARJA, LYHYT 1 5.9.2014 5 VRK ALK 650 SUORA LENTO HELSINKI HINTAAN SISÄLTYY SUORA

Lisätiedot

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA

HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN *, **, **, , JA HURTIGRUTEN - MAAILMAN KAUNEIN MERIMATKA KIRKKONIEMESTÄ BERGENIIN 13.-19.4.*, 15.-21.5.**, 1.-7.8.**, 22.-28.8., 3.-10.9. JA 14.-20.9.2017 Hurtigruten on Norjan rannikon alkuperäinen laivareitti, joka

Lisätiedot

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7

Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Esittely. Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv. Kohdetietoa. Miksi valita tämä matka? Sivu 1 / 7 Sivu 1 / 7 Esittely Reykjavikin kaupunkiloma, 4pv Huikeiden vastakohtien Islanti on kuumien lähteiden, jäätiköiden, tulivuorien ja mahtavien putousten maa. Islannista löytyy niin satojen vuosien historiaa

Lisätiedot

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA

OULU KESÄN VIIKKO-OHJELMA MAANANTAI 13:00-17:00 KANOOTTIRETKI OULUJOKISUISTOSSA (EI OPASTUSTA) Ohjelma alkaa Hietasaaren Vauhtipuistosta, josta saat tarvittavat varusteet, turvallisuusohjeet sekä reittiohjeistukset. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin

Euroopan valtioista ensimmäisiä. sopusoinnuksi. sykkivä sydänl Se on melkein yhtä. kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin on Euroopan sydän, voimakas, sykkivä sydänl Se on melkein yhtä kaukana myrskyisestä Noidkapista kuin Gibraltarin uhmailevista kallioista ja tarujen ympäröimästä Kreikasta. Se on, historialliselta näkökannalta

Lisätiedot

Rooman opintomatka 2018

Rooman opintomatka 2018 Rooman opintomatka 2018 Maanantai 14.5 Maanantaina saavuimme Roomaan alkuiltapäivästä. Pikaisen lounaan jälkeen suuntasimme ihastelemaan Rooman suosituimpia nähtävyyksiä, kuten Trevin suihkukaivoa, Espanjalaisia

Lisätiedot

Pagina 1 di 11 MATKATARJOUKSET: Antalya alk 145 Ibiza alk 150 Ibiza alk 165 Kirjaudu sisään Rekisteröidy ÄKKILÄHDÖT LENNOT HOTELLIT AUTOT LENTO + HOTELLI RISTEILYT TARJOUKSET BLOGIT KOHTEET Keltaisessa

Lisätiedot

Balaton patikointia. 6 päivää

Balaton patikointia. 6 päivää Balaton patikointia Unkarissa Balatonjärven lukuisilla kävelyllä tutustut Unkarin kauniiseen luontoon, värikkääseen talonpoikaiskulttuuriin, perinneruokaan ja kylpyläkulttuuriin. 6 päivää 9.9.2019-14.9.2019

Lisätiedot

Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014. Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke

Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014. Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Uudet tuoteaihiot Luvia 23.4. 2014 Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke Monimuotoiset nykypäivän maatilat - kierros Huittisissa Palvelun tuottajat: maatilat, jotka toimivat matkailualalla + käsityöyrittäjät

Lisätiedot

MATKAOHJELMA 1 (5) Itäkatu 1-5 D HELSINKI KÄSITYÖMATKA VIROON. Maanantai

MATKAOHJELMA 1 (5) Itäkatu 1-5 D HELSINKI KÄSITYÖMATKA VIROON. Maanantai MATKAOHJELMA 1 (5) KÄSITYÖMATKA VIROON Maanantai 4.6.2012 06:30 Lähtöselvitys Helsingin Länsiterminaalissa 07:30 Lähtö Tallink M/S Star -aluksella 09:30 Saapuminen Tallinnaan Vastassa suomenkielinen opas

Lisätiedot