PARTIO-OPAS KOTIIN 2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PARTIO-OPAS KOTIIN 2013"

Transkriptio

1 PARTIO-OPAS KOTIIN 2013 Partiolippukunta Kiehiset ry Järvenpää

2 Sisällysluettelo: Tervetuloa Viestintä Partiotermejä Yhteystiedot Tapahtumia Varustautuminen Partiomerkit Jäsenmaksu Vanhemmat partiossa PARTIO-OPAS KOTIIN Tervetuloa partioon! Lapsenne on nyt osa maailmanlaajuista nuorisoliikettä. Suomen Partiolaiset on Suomen suurin nuorisojärjestö, ja lippukuntamme Kiehiset tarjoaa jälkikasvullenne paljon kiinnostavaa partio-ohjelman mukaista tekemistä tulevina vuosina. Partio on kaikin tavoin sitoutumaton vapaaehtoisjärjestö, jonka tehtävänä on kasvattaa avoimia, aikaansaavia ja aktiivisia yhteiskunnan jäseniä. Tämän oppaan tarkoitus on hieman selventää ehkä sekavankin kuuloista partiomaailmaa. Mikäli jokin asia jää kuitenkin epäselväksi tai kaipaatte muuten lisätietoja, sisäsivuilla on johtajiston yhteystiedot. Rohkeasti kysymään! Lisäksi tekijät ottavat mielellään vastaan palautetta oppaasta. Lapsenne lauman/joukkueen/vartion nimi on: Kokoukset pidetään: Akeloita/sampoja/vartionjohtajia ovat: Lippukunnan virallinen nimi on: Partiolippukunta Kiehiset ry Lippukunnan nettisivut: www. kieh.fi Lippukunnan tilinumero: FI (OP) Lippukunnanjohtaja on: Veera Valkama, Partio-oppaan kokosi ja kirjoitti Susanna Lindgren. Päivitetty / VV.

3 Viestintä partion ja kodin välillä Kiehisillä on käytössä monia viestintäkanavia, joita käytetään samanaikaisesti, jotta tieto tavoittaisi mahdollisimman tasapuolisesti kaikki jäsenet. Epäselvissä tilanteissa kannattaa aina soittaa. Kotiin jaettavat laput Tieto tulevista tapahtumista ja ilmoittautumisohjeet jaetaan viikkokokouksissa kotiin paperilapuilla. Ilmoittautumislaput tulisi palauttaa seuraavaan viikkokokoukseen johtajalle tai tuoda partiokolon eli Kirkonmäellä olevan kokoontumispaikan punaiseen postilaatikkoon, joka sijaitsee sisällä portaiden yläpäässä. Emme ota vastaan sähköisiä allekirjoituksia, mutta skannattu ilmoittautumislomake kyllä käy, jos tapahtuman ilmoittautumisohjeissa niin sanotaan. Huoltajan allekirjoituksella varustettu ilmoittautumis-/lupalappu takaa, että alaikäisellä lapsella/nuorella todella on lupa osallistua tapahtumaan ja partiovakuutus voimassa. Nettisivut Lippukunnan nettisivuilta (www.kieh.fi) löytyy ajantasainen tapahtumakalenteri ja uutisia tapahtumista. Jos tapahtumasta on kirjoitettu mainos nettisivuille, pyritään sen yhteyteen laittamaan ladattava ilmoittautumislappu. Vanhempien sähköpostilista Vanhempien sähköpostilistalle kerätään partiolaisten vanhempien sähköpostiosoitteita. Sitä kautta lähetetään infoa tulevista tapahtumista sekä voidaan pyytää apua esim. tapahtumien kahvinkeittoon/muonitukseen tai kuljetuksiin. Liittyäkseen -sähköpostilistalle tulee laittaa viestiä mediavastaava Olli Salmelle osoitteeseen Ryhmillä voi olla omia vanhempien sähköposti- tai puhelinlistoja, joiden kautta infotaan mm. ryhmän erikoiskokouksista, kokouksen peruuntumisesta tai retkistä. Kolon ilmoitustaulu Kolon eli Kirkonmäellä sijaitsevan kokoontumispaikan (osoite: Kansakoulunkatu 13, Järvenpää) ilmoitustaululla on tapahtumamainoksia, ja sinne voi myös jättää ostaa/myy ilmoituksia. Facebook Löydät uusia ja vanhoja lippukunnanjäseniä sekä partiolaisten vanhempia Facebook -ryhmästämme Kiehiset. Flickr- kuvapalvelu Valokuvia tapahtumista löytyy Kiehisten kuvapalvelusta osoitteessa:

4 Partiotermejä Partiossa, kuten monessa muussakin harrastuksessa on oma slanginsa, jonka ymmärtämiseen voi mennä jonkin aikaa. Tässä muutamia yleisimpiä termejä ja sanoja, joihin partiossa varmasti törmää. Ikäkausivastaava On vastuussa tietystä ikäkaudesta (sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat ja vaeltajat). Johtaa osaston muita ryhmänjohtajia. Sudenpentu 7-10-vuotias partiolainen Lauma Sudenpentujen partioryhmä, jossa on sudenpentua ja kaksi akelaa eli laumanjohtajaa. Akela Sudenpentulauman johtaja, yleensä johtaja on yli 20-vuotias. Seikkailija vuotias partiolainen Seikkailijajoukkue Seikkailijoiden partioryhmä, jossa on noin 10 seikkailijaa ja kaksi sampoa eli seikkailijajoukkueen johtajaa. Seikkailijoiksi siirrytään sudenpentuajan jälkeen. Sampo Seikkailijajoukkueen johtaja, yleensä johtaja on yli 17-vuotias. Tarpoja vuotias partiolainen Tarpojavartio (vartio) Kahden vartionjohtajan (VJ) vetämä tarpojaryhmä, jossa on alle 10 tarpojaa. Vartioon siirrytään 12- vuotiaina, kun seikkailija-aikaon kestänyt kaksi vuotta. Vartionjohtaja, VJ Johtaa tarpojavartioita ja on samoajaikäinen (15 17-vuotias) Samoaja vuotias partiolainen. Kiehisissä 15 vuotta täyttäneet kastetaan samoajiksi. Samoajat järjestävät omia tapahtumiaan Samoajat toimivat tarpojavartioiden johtajina ja kokoontuvat kerran kuussa samoajatapaamiseen. Vaeltaja vuotias partiolainen. Vaeltajat järjestävät omia tapahtumiaan sekä suunnittelevat ja toteuttavat lippukunnan muita tapahtumia.

5 Kokous Kerran viikossa pidettävä puolitoistatuntia kestävä ryhmän tapaaminen, jossa opetellaan jotain uutta, leivotaan, leikitään, askarrellaan tai melkein mitä vaan. Erikoiskokouksista tulee tieto kotiin ajoissa, jos mukaan vaikka tarvitsee jotain erityistä. Kokouksissa pidetään aina mukana ulkovaatteet, muistiinpanovälineet, suorituskirja ja partiopaita ja -huivi. B-P [bii-pii] Englantilainen lordi Robert Baden- Powell ( ) perusti partioliikkeen vuonna 1907 Englannissa. Kolo Partiolaisten kokoontumispaikka. Kiehisten kolo sijaitsee Kirkonmäellä osoitteessa Kansakoulunkatu 13. Ilmoittautumislappu Yleensä tapahtumiin ilmoittaudutaan infolapun alaosalla. Lappuja jaetaan kokouksissa ja joskus postitetaan suoraan kotiin. Kannattaa tarkistaa partiolaisen laukku kokouksen jälkeen, ettei info mene ohi! Kolon postilaatikko Kolon portaiden yläpäässä oleva punainen laatikko, johon usein pyydetään palauttamaan esim. ilmoittautumislaput. Jamboree Joka neljäs vuosi järjestettävä koko maailman partiolaisten yhteisleiri. Kiehinen Kiehinen on puusta veistetty sytyke. Partiolippukunta Kiehiset ry taas on lippukuntamme nimi. Laavu Kankainen majoite, jossa on avoin etuosa ja taaksepäin vino katto. Sudenpentujen kevätretkillä ja ryhmien retkillä nukutaan yleensä laavuissa. Trangia Koottava retkikeitin, jolla voidaan tehdä metsässä ruokaa. Trangia toimii spriillä tai kaasulla. Leilis Kukkakuja 3:ssa Satukalliossa sijaitseva Leilan maja on järvenpääläisille partiolaisille testamentattu talo, jossa Järvenpään yksi kolmesta lippukunnasta, Järvenpään Metsänkävijät, pitää kokouksiaan. Kiehiset pitävät siellä joskus hallituksen kokouksia ja keväisin ja syksyisin osallistumme talkoisiin. Leuku Kiehisten oma lehti, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Lippukunta Rekisteröitynyt yhdistys, joka harjoittaa partiotoimintaa. Lippukuntaa johtaa hallitus, jonka puheenjohtajana on lippukunnanjohtaja (lpkj). Lippukunta koostuu osastoista, joita ovat sudenpennut, seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja johtajat. Lpkj Lippukunnanjohtaja, joka on perillä kaikista menneistä, meneillään olevista ja tulevista asioista ja tapahtumista. Mikäli ryhmänjohtaja ei osaa auttaa, otetaan yhteyttä lippukunnanjohtajaan.

6 Lupauksenanto Sudenpennut antavat sudenpentulupauksen puurojuhlassa. Lupauksenanto on vanha perinteinen tapa, jonka myötä arkajaloista tulee oikeita partiolaisia. Partioleiri Vähintään kolme vuorokautta kestävä luonnossa pidettävä tapahtuma, jossa majoitutaan ulkona, suunnistetaan, harjoitellaan partiotaitoja käytännössä ja pidetään hauskaa. Leirejä järjestetään ympäri vuoden, myös talvella. Kesäleirit voivat olla lippukunnan omia, Uudenmaan Partiopiirin piirileirejä, valtakunnallisia suurleirejä tai ulkomaille suuntautuvia partioleirejä. Piiri Saman alueen lippukunnat muodostavat piirin. Kiehiset kuuluvat Uudenmaan Partiopiiriin, jonka piiritoimisto on Helsingissä. Piiri järjestää yhteisiä tapahtumia, esimerkiksi paraateja ja leirejä. Retki 1-2 yön partiotapahtuma joko sisällä tai ulkona. Osastot pitävät yhteisiä kevät- ja syysretkiä sekä ryhmät retkeilevät omatoimisesti. Sisaruspiiri Partiotilaisuuksien (kuten kokouksien) päätöspiiri, jossa ollaan kädet ristissä vasen käsi oikean käden päällä. SP Suomen Partiolaiset, keskusjärjestö, joka koostuu kaikista partiopiireistä. SP:n päämaja eli Partioasema sijaitsee Helsingissä. Yrjönpäivä 23. huhtikuuta juhlitaan partiolaisten suojeluspyhimyksen Pyhän Yrjänän muistopäivää. Kiehiset järjestävät samalla viikolla Yrjönpäiväjuhlan.

7 Kiehisten johtajisto Lippukunnanjohtaja (pj) Veera Valkama Hallitus Jaakko Vainio (Apulaislippukunnanjohtaja) Pauliina Pausku Saarinen (Sihteeri ja jäsenrekisterinhoitaja) Kasperi ''Kapseli, Pirttihirmu'' Pirttikoski, (varasto ja hankinnat) Olli Salmi, (viestintä, tiedottaminen, Leukun toimittaminen, nettisivut) Sanna Viskari, (koulutusvastaava ja ansiomerkit) Sudenpentujen ikäkausivastaava (8-10-vuotaiden asiat) Olli Bergström Seikkailijoiden ikäkausivastaava (10 12-vuotiaiden asiat) Kaisla Rahkola Tarpojien ikäkausivastaava (12 15-vuotiaiden asiat) Joel Lindberg Samoajaluotsi (16 17-vuotiaiden asiat) Arhippa Artzi Jantunen Vaeltajaluotsi (18 22-vuotiaiden asiat) Kerttu Mättö Rahastonhoitaja Juho Packalén

8 Sudenpentulaumat Haukat Pekka Pietikäinen Sami Raijas Kojootit Olli Bergström Juho Packalén Sammakot Veera Valkama Ida Packalén Mervi Olkkonen Peurat Kerttu Mättö Emmi Ovaskainen Ahmat (kokoontuu Jampassa) Jaakko Vainio Marius Heiskanen Seikkailijajoukkueet Ilves Emma Crosby Anne Parkkinen Julia Koskinen Karhu Joonas Lindberg Mikko Salminen Kotka Atte Niemi Aleksi Rönnblad Tarpojavartiot Lepakot Joni Suojansalo Eemeli Särkkä Toni Helo Susi Janne Rönkkö Arhippa Jantunen Siili Tiia Lindqvist Aino Lindqvist Kettu Kaisla Rahkola Inari Linkola vartio(Babylonin lampaat) Joel Lindberg Kasperi Pirttikoski

9 Partiotapahtumia Partiossa sattuu ja tapahtuu. Kiehiset järjestävät vuosittain monenlaisia tapahtumia, joista osa on vain tietylle ryhmälle, mutta osa kaikille avoimia. Informaatiota jaetaan koteihin paperilappujen muodossa, myös Kolon ilmoitustaulua kannattaa seurata. Lisäksi Kiehisten nettisivut tarjoavat ajantasaista tietoa: Partiolaisten vanhemmilla on oma sähköpostilista jonka kautta tiedotetaan tulevista tapahtumista. Vanhempainillat Näitä järjestetään syksyllä ja keväällä. Vanhempainiltojen tarkoitus on kertoa ajankohtaisista asioista, jakaa muuta tietoa ja esitellä johtajistoa. Vanhempainilloissa myös kartoitetaan vanhempien mahdollisuuksia auttaa ja osallistua partiotoimintaan halujensa mukaan. Perhevaellus Syksyisin järjestettävä tapahtuma, jossa perheet osallistuvat päivä- tai yösarjassa suunnistamiseen ja rastitehtävien tekemiseen yhdessä muiden perheiden kanssa kauniissa syyssäässä Hiipivä Haamu Tarpojien ja seikkailijoiden illan kestävä kaupunkisuunnistus, joka kuljetaan polkupyörillä. Lippukuntapäivät Hallituksen ja yhdistyksen toimihenkilöiden suunnitteluviikonloppu loka-marraskuussa, jolloin suunnitellaan seuraavaa vuotta. Leiliksen talkoot Syksyllä ja keväällä Kiehiset kokoontuvat Järvenpään toisen lippukunnan, Metsänkävijöiden, kanssa haravoimaan ja kunnostamaan Metsänkävijöiden kolona toimivan Leilan majan pihaa. Poukama Seikkailijoiden, tarpojien ja samoajien syysretki Porvoon Partiopoukamassa. Vaihtuvalla teemalla ja aina yhtä mahtava tapahtuma. Sudenpentujen pikkujouluretki Loppu vuodesta sudenpennut lähtevät yhteiselle yöretkelle johonkin kämpälle. Itsenäisyyspäivän lipunnosto Itsenäisyyspäivänä Kiehiset kokoontuvat Kirkonmäelle yhdessä Järvenpään Metsänkävijöiden ja Haarajoen Törmäntähystäjien kanssa nostamaan lipun salkoon. Lipunnoston jälkeen on kirkko ja kirkkokahvit, jotka kolme lippukuntaa ovat perinteisesti järjestäneet. Johtajapäivät Johtajistolle tarkoitettu virkistys- ja tehoviikonloppu syksyllä ja keväällä. Suunnitellaan tulevaa, muistellaan vanhaa ja rentoudutaan.

10 Puurojuhla Joulukuussa koko lippukunta kokoontuu viettämään yhteistä puurojuhlaa, jossa on perinteisesti saanut syödäkseen loistavaa puuroa sekä silmänruoaksi upeita esityksiä ja juhlavia hetkiä, kuten ansiomerkkien jakoa ja sudenpentujen lupauksenannon. Talvileiri Joulun välipäivinä pidettävä leiri, jonne tulevat tarpojat, samoajat ja vaeltajat. Nukutaan puolijoukkueteltassa, pelataan raivopalloa, hiihdetään ja kiidetään pitkin maita ja mantuja sekä tietysti valvotaan kipinämikkovuorossa! Kuutamourakka Tarpojien ja samoajien rankka mutta antoisa suunnistuskilpailu, jossa hiihdetään ja ylitetään itsensä talvisen kuutamon valaistessa latua Kevät- ja syyskokous Loka-marraskuussa pidetään yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous, jossa valitaan seuraavalle vuodelle lippukunnanjohtaja, hallitus sekä toimihenkilöt ja hyväksytään tulevan vuoden toimintasuunnitelma. Kevätkokouksessa helmi-maaliskuussa hyväksytään edellisen vuoden toimintakertomus ja tilinpäätös. Yli 15- vuotiailla jäsenillä on äänioikeus. Samoajakaste Sinä vuonna, kun täyttää 16 vuotta, saa kutsun Kiehisten perinteikkääseen mutta salaistakin salaisempaan samoajakasteeseen Partioviikko Partioviikkoa vietetään huhtikuussa. Sen aikana on suotavaa ja hyvin luvallista pitää partiohuivia vaikka koulussa. Partioviikko huipentuu Yrjönpäiväjuhlaan, jossa muistellaan partiolaisten suojeluspyhimystä Pyhää Yrjänää ja maistellaan koko perheen voimin seikkailijajoukkueiden ja tarpojavartioiden kakkukilpailun tuloksia. Usein partioviikolla on myös Uudenmaan partiopiirin tai Suomen partiolaisten järjestämä paraati. Naseva Seikkailijoiden ja tarpojien kevätretki syvällä metsässä. Sudenpentujen kevätretki Pidetään toukokuussa auringon jo helliessä innokkaita retkeläisiä. Nukutaan laavuissa, tehdään ruokaa ulkona, suunnistetaan ja leikitään. Kesäleiri Sudenpentujen kesäleiri pidetään yleensä kesäkuun alussa heti koulujen loputtua ja seikkailijoiden, tarpojien, samoajien ja vaeltajien leiri on heinäkuun lopussa. Joinakin vuosina voimat yhdistetään ja molemmat leirit pidetään heinäkuussa. Sudenpentuleirillä ollaan kolme yötä, vartioleirillä viikko. Ohjelmaa on laidasta laitaan. Joinakin vuosina voi olla valtakunnallisia suurleirejä, piirileirejä tai ulkomaille suuntautuvia leirejä. Riihitys Riihityksissä testataan partiolaisten kokouksissa ja retkillä oppimia taitoja. Seikkailijat riihittävät 3-luokan ikäkauden päätteeksi, tarpojat riihittävät 2-luokan ikäkauden päätteeksi ja 1-luokaa pääsee riihittämään, kun on käynyt samoajakasteen. Riihitys on suunnistus rastirata tyyppinen retki, jossa jokaisella rastilla testataan ennakkoon ilmoitettuja taitoja.

11 Varustautuminen Oikea varustautuminen on kaiken A ja O myös partiossa. Partio ei kuitenkaan ole välineurheilua, vaikka toki varusteisiin voi sijoittaa paljonkin rahaa, jos niin tahtoo. Sudenpentu tai seikkailija ei tarvitse kalliita varusteita, vaan vasta myöhemmin kannattaa alkaa miettiä laadukkaitten vaelluskenkien, makuupussien ja muiden välineiden hankkimista sijoitusmielessä. Perusretkeilyvälineet partiolainen kuitenkin tarvitsee, ja kokouksissakin on oltava mukana oikeat tavarat. Kokoukset Kokouksissa pidetään mukana joka kerta: - partiopaita - partiohuivi - suorituskirja/-kortti - muistiinpanovälineet: pieni vihko, kynä ja kumi - ulkovaatteet: joka kokouksessa ollaan ulkona - sisävaatteet: vaatteet, jotka saavat sotkeentua esim. askarrellessa tai leikkiessä Lisäksi erikoiskokouksiin saattaa tarvita erinäisiä tavaroita, mutta niistä informoidaan etukäteen.

12 Retket Retkilapussa lukee aina varustelista, jota on syytä noudattaa. Perustarpeet ovat kuitenkin aina samat. - partiohuivi - makuupussi ja -alusta - rinkka tai reppu - säänmukainen ulkovaatetus - sadevaatteet (takki ja housut) - vaihtovaatteita ja -sukkia - päähine ja hanskat sekä villasukat - kumisaappaat - hyvät ulkoilukengät - taskulamppu ja varaparistot - puukko - henkilökohtaiset lääkkeet ja ohjeet niiden käytöstä - muut hygieniatarvikkeet (hammasharja, hammastahna ) - puukko - muoviset ruokailuvälineet kangaspussissa (syvä lautanen, muki, haarukka, veitsi ja lusikka) - istuinalusta Varusteet nimikoidaan, jotta ne myös löytyvät. Tavarat pakataan muovipusseissa rinkkaan tai reppuun, joka partiolaisen on jaksettava itse kantaa. Lapsen pitää olla mukana pakkaamassa, jotta hän tietää, missä mikäkin tavara on. Kännykkää tai muita elektronisia laitteita ei retkillä tai leireillä tarvita. Johtajilla on puhelimet mukana, jos jotain sattuu. Kännykkä on toki turvallisuuslaite ja emme kiellä sen mukaan ottamista, mutta sen on oltava suljettuna/äänettömällä, sillä kännykät häiritsevät ohjelmaa. Lapsen sairauksista ja lääkityksistä on kerrottava johtajille. Hoito-ohjeet pitää antaa kirjallisina ilmoittautumislapun yhteydessä ja lapsen on itse tiedettävä, missä lääkkeet tai hoitotarpeet ovat. Tiedot ovat aina luottamuksellisia. Vaatteet eivät saa olla herkästi syttyviä, sillä retkillä ollaan tekemisissä tulen kanssa. Puukko pidetään tupessa, ja sitä käytetään vain valvotusti. Omista tavaroista täytyy pitää huolta. Retket ovat partiota parhaimmillaan, eikä niitä tarvitse pelätä, ei partiolaisen eikä vanhemman! Ensimmäinen yöretki jännittää varmasti jokaista lasta ja vanhempiakin, joten kotona olisi hyvä kannustaa kuitenkin lähtemään mukaan, sillä ohjelmaa ja hauskanpitoa kyllä riittää. Paikalla on aina turvallisia ja osaavia johtajia, eikä kukaan jää retkellä yksin tai turvattomaksi. Ongelmatapauksissa ottakaa yhteyttä johtajiin.

13 Partiomerkit Partiossa käytetään partioasua ja viikkokokouksissa, retkillä ja leireillä suoritetaan taitomerkkejä, jotka saa ommella partiopaitaan kiinni. Partiotuotteet ja -asu Partiotuotteita voi ostaa Retkiaitta -myymälöistä, joita sijaitsee Vantaan Tammistossa ja Helsingin keskustassa Forumissa. Lisäksi partiotuotteita saa verkkokaupasta Sudenpentujen partiopaita on tummansininen huputon ja logoton college- tms. pitkähihainen paita, joka hankitaan itse syksyn alussa. Muilla partiopaita on petrolinsininen partiopaita, joita saa Retkiaitasta, myös vanhemmat mallit partiopaidoista käyvät. Starttipaketti sudenpennuille Ensimmäisissä kokouksissa jaetaan ohjeet, jolla maksetaan ns. starttipaketti, ohjeet löytyvät myös nettisivuiltamme. 30 euron hintaiseen pakettiin kuuluu partiohuivi, suorituskirja, järvenpää-merkki, uusimaa-merkki, SP-merkki ja maatunnus. Tavarat saa itselleen, kun näyttää kokouksessa ryhmän johtajalle kuitin. 30 euroa sisältää myös kaikki sudenpentuajan partiomerkit (jälkimerkit, lupauksenantomerkit ja päätösmerkin). Kuvassa on esitetty ohjeita partiomerkkien oikeille paikoille ompelemiseen. Varaston partiotuotevälitys Kolon varastolta on ostettavissa yksittäisiä merkkejä, kirjoja ja partiohuiveja seuraavan hinnaston mukaisesti. Ryhmänohjaaja ja varastonhoitaja auttavat oikeiden merkkien hankinnan kanssa. Partiohuivi 10 Merkit 2 / kpl Sudenpentujen jälkikirja 4 Seikkailijoiden ja tarpojien suorituskortit 1

14 Partion jäsenmaksu ja jäsenedut Suomen Partiolaisten jäsenmaksu tulee kotiin syksyllä, kun kokoukset ovat alkaneet ja partiolaisen tiedot on ilmoitettu asianmukaisesti ryhmänohjaajalle joko ilmoittautumistilaisuudessa tai ensimmäisessä kokouksessa. Suomen Partiolaisten jäsenmaksu on noin vuodessa, perheen toiselta (II-jäsen), alle 17- vuotiaalta jäseneltä noin 35. Kiehiset eivät toistaiseksi kerää omaa jäsenmaksua. Jäsenmaksun maksaneet saavat jäsenkortin postissa. Vain voimassaoleva jäsenmaksu takaa partiovakuutuksen! Mikäli jäsenmaksu on maksamatta, ei partiolainen saa osallistua partiotapahtumiin, ei edes kokouksiin. Uuden jäsenen jäsenmaksun saapumisessa saattaa kestää muutamia kuukausia, samoin jäsenkortin kanssa. Huolestua kannattaa vasta, jos jäsenmaksua tai jäsenkorttia ei ole saapunut puolen vuoden sisään. Syksyllä aloittavan uuden partiolaisen seuraavan vuoden jäsenmaksu kattaa myös saman vuoden syksyn. Eli ensimmäisenä vuotena vuosimaksulla saakin 1,5 vuotta. Jäsenedut: Laadukasta toimintaa viikoittain sekä mahdollisuus osallistua retkille, leireille, kilpailuihin ja tapahtumiin Partio-lehti täyden jäsenmaksun (I-jäsen) maksaneille kotiin sekä yli 18- vuotiaisille partiolaisille verkkolehti partiojohtaja.fi Tapaturma-, matkatavara- ja vastuuvakuutukset If:ssä 10 %:n alennus partiokauppojen normaalihintaisista tuotteista. Alennus ei koske partiotuotteita. Partiokauppojen yhteystiedot: Suomen retkeilymajajärjestö SRM ry:n jäsenedut

15 Vanhemmat partiossa Kiehisissä ei tällä hetkellä ole erityistä vanhempaintoimintaa. Halukkaat vanhemmat voivat sitä toki itsekin järjestää! Lippukunta järjestää kaksi vanhempainiltaa vuodessa, syksyllä ja keväällä. Vanhempainilloissa saa tavata johtajia, kuulee uusimmat kuulumiset ja saa tietoa tulevista tapahtumista. Kannattaa käydä! Vanhempien apua kaivataan kuitenkin koko ajan. Partio on vapaaehtoisjärjestö, ja kaikki johtajat ovat mukana harrastuspohjalta. Siksi pienikin apu on tarpeen. Lippukunta ottaa mielellään vastaan lähes mitä tahansa hyödyllistä tavaraa, esimerkiksi askarteluvälineitä, retkeilyvälineitä, keittiövälineitä, mahdollisesti huonekaluja jne. Mikäli vanhemmilla on työn tai harrastuksen puolesta mahdollisuus alennuksiin, niistä saa vihjata johtajille. Etsimme jatkuvasti myös uusia retkipaikkoja, ja tiedot vuokramökeistäkin ovat kullan arvoisia. Lisäksi vanhempia tarvitaan avuksi esimerkiksi Puurojuhlan puuronkeittoon ja tarjoiluun, itsenäisyyspäivän lipunnoston kirkkokahvien järjestelyyn, Yrjönpäiväjuhlan kahvinkeittoon, varainkeruutempauksiin, välineiden kunnostukseen, talkoisiin ja kyyditsemään tapahtumiin ja sieltä pois. Apua voi antaa omien mahdollisuuksien ja voimavarojen mukaan, pienikin apu on arvokasta! Yhteyttä voi ottaa lippukunnanjohtajaan: Veera Valkama, ,

16 Elämäsi mittainen seikkailu! Partiolippukunta Kiehiset ry

Partiolippukunta Kiehiset ry Järvenpää

Partiolippukunta Kiehiset ry Järvenpää Sisällysluettelo: KIEHISTEN PARTIO-OPAS KOTIIN 2016 Tervetuloa Viestintä Partiotermejä Yhteystiedot Tapahtumia Varustautuminen Partiomerkit Jäsenmaksu Vanhemmat partiossa Partiolippukunta Kiehiset ry Järvenpää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 n Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille n kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Vuonna 2014 lippukunta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Partiolippukunta Vihterä ry Toimintasuunnitelma 2016 Mahdollistamme alueen lapsille ja nuorille laadukasta ja mielekästä partiotoimintaa Yleistä toiminnasta Partiolippukunta Vihterä ry:n tarkoituksena

Lisätiedot

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään?

Tuuspartion historiaa: Mitä partiossa tehdään? Tervetuloa partioon Partio on vastavoima Miks mun pitäis ja Ei kuulu mulle -asenteille. Partiossa toimitaan ryhmissä, jotka noudattavat partio-ohjelmaa. Tärkeää on se, että saa tehdä itse. Pienimmätkin

Lisätiedot

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto.

Tavoitteena on, että vanhempia kutsutaan lippukunnan tapahtumiin. Tavoitteena on, että lippukuntaan perustetaan vanhempainneuvosto. 1 Yleistä Partiolippukunta Lapin Kiehiset ja Kivekkäät toimii Sodankylän alueella ja kuuluu Lapin partiopiiriin. Taustayhteisönä toimii Sodankylän seurakunta. Lippukunta pitää sodankyläistä partioperinnettä

Lisätiedot

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry

Toimintakilpailun säännöt. Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintakilpailun säännöt Etelä-Karjalan Partiolaiset ry SISÄLLYSLUETTELO Partio-ohjelma Kilpailutoimintaan osallistuminen Koulutukset Kasvu Muut Säännöt astuvat voimaan 1.1.015 alkaen. 1 PARTIO-OHJELMA

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sivu 1/6 14.10.2009. Yleistä Sivu 1/6 14.10.2009 Yleistä Vuosi 2010 on Töölön Sinisten 77. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme tullee olemaan Töölönkadun kolo ja retkipaikkamme Långvikin uusi kämppä. Alkavan vuoden tavoitteena on

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat

2 Kokouksen järjestäytyminen ja menettelytavat NAKKILAN PARTIOLAISET RY Noora Heikintalo 13.11.2010 PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 1/3 LIPPUKUNNAN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika Lauantaina 13.11.2010 klo 16.00-17.20 Paikka Partiomaja, Savikontie

Lisätiedot

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi:

Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006. Vartiolaisen nimi: Nenustannokka Vartiolaiset 2.-6.8.2006 Sudenpennut 4.-6.8.2006 LEIRILÄISEN KÄSIKIRJA Vartiolaisen nimi: Tervetuloa Nenustannokalle! Hyvä vartiolainen. Olet ilmoittautunut Salon alueen lippukuntien yhteiselle

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE

PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Jyväskylän Versot ry Pukuohje 1(5) PUKEUTUMISOHJE JYVE-PARTIOLAISILLE Kaikki partiolaiset eri puolilla maailmaa pukeutuvat partioasuun. Partiopuku yhdistää partiolaisia ja lippukunnan omat perinteet ovat

Lisätiedot

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2012 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous

Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Jokihiset ry Syyskokouksen 2014 pöytäkirja Jokihiset ry:n sääntömääräinen syyskokous Aika: tiistai 28.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kolo, Jokiniemen koulun paviljonki, Valkoisenlähteentie 51, 01370 VANTAA

Lisätiedot

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY

OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA LIEKKITYTÖT RY YHTEYSTIEDOT Lippukunnan nimi: Lippukunnan www-sivut: Kokoontumispaikka eli kolot: Partiolippukunta Liekkitytöt ry www.liekkitytot.fi Poltinahon

Lisätiedot

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!!

% % Partiolippukunta% Mankkaan%Eräsudet%ry%!!!!! Toimintasuunnitelma!vuodelle!2015!! MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelma2015 Partiolippukunta MankkaanEräsudetry Toimintasuunnitelmavuodelle2015 MankkaanEräsudetryjatkaa22.toimintavuotenaanpartio=ohjelmantoteuttamista.Vuonna2015 lippukuntakiinnittääerityistähuomiotatoimintansalaadukkuuteensekäyli15=vuotiaidenpysymiseen

Lisätiedot

Mitä partio on? 29.3.2012 2

Mitä partio on? 29.3.2012 2 PARTIO Mitä se on? Mitä partio on? Partio on monipuolinen harrastus lapsille, nuorille ja aikuisille Partio on käytännön toimintaa, jonka takana on kuitenkin arvoja ja ihanteita Viikoittaisissa kokouksissa

Lisätiedot

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan.

Vuonna 2013 on tarkoitus rekrytoida uusia vartion- ja laumanjohtajia lippukuntaan. TOIMINTASUUNNITELMA 1. YLEISTÄ Lippukunnan tarkoituksena on edistää partiolaisen myönteistä kokonaiskehitystä. Se pyrkii kasvattamaan terveitä, sosiaalisen vastuunsa tuntevia yksilöitä. Tähän sisältyy

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten

Klapasvaatteiden tilaus Virallinen partiopaita sinistä Sudenpentujen Hinta 25 Seikkailijoiden, tarpojien, samoajien, vaeltajien ja aikuisten Aika päivittää partiovaatetus kuntoon! Siispä tässä ohjeet virallisten partiopaitojen hankkimiseen kaikille ikäkausille. Lisäksi nyt on mahdollisuus tilata tyylikkäitä lippukunnan logolla varustettuja

Lisätiedot

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut

Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Tammisalon Metsänkävijät ry Maaliskuun uutiskirje Sudenpennut Sudenpentujen päiväretki Korkeasaareen Kaikki TaMen sudenpennut tekevät päiväretken Korkeasaareen 9.4. Lisätietoa tapahtumakirjeliitteessä.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Nakkilan Partiolaiset ry toteuttaa partiotoimintaa lapsille ja nuorille Nakkilan kunnassa. Lippukunta on Lounais-Suomen Partiopiiri ry:n ja Suomen Partiolaiset ry:n jäsen. Lippukunta

Lisätiedot

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma vuodelle 2013 Yleistä Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuosi 2013 on Hespartto ry:n 96. toimintavuosi. Vuoden painopisteinä ovat johtajien

Lisätiedot

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat

Järvi-Suomen Partiolaiset ry. LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat Järvi-Suomen Partiolaiset ry LÄHIALUETAPAAMISET kevät 2014 Ajankohtaiset asiat MUISTATHAN Ajankohtaiset asiat ANSIOMERKIT haetaan neljä kertaa vuodessa: 15.1. Yrjönpäivänä jaettavat merkit 15.4. Kesäleireillä

Lisätiedot

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos

TILASTOT Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset osuudet Ikäkausien suhteellisten osuuksien muutos TILASTOT 2015 4 Yhteenveto 7 Jäsenistö Suomen Partiolaisten jäsenet Jäsenmäärän muutos edellisvuoteen verrattuna: Jäsenmaksun maksaneet jäsenet Rekisteriin kirjatut jäsenet Ikäryhmät Ikäkausien suhteelliset

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 2/17

Hallituksen tiedote 2/17 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Hallituksen tiedote 2/17 05.3.2017 SISÄLLYS 1 Ajankohtaisia asioita 1.1. Keväretki peruttu, kevätiltanuotio järjestetään 29.5. 1.2. hallitus@kime.fi-sähköpostiosoite väliaikasesti

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2009 uutta partiohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtuma on Susiveikkojen oma 30-vuotisjuhlakesäleiri.

Lisätiedot

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE

HENRIKIN TAPULITYTÖT PUKU JA MERKKIOHJE HENRIKIN TAPULITYTÖT SISÄLLYS Tästä ohjeesta löydät kaiken tarvittavan tiedon kunkin ikäkauden partioasusta sekä merkkien ompelusta. Partioasu kannattaa katsoa kuntoon jo hyvissä ajoin ennen kevään kevään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Mankkaan Eräsusien yhdeksäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014

Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry 1 / 7 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 21. toimintavuotenaan nykyisen partio-ohjelman toteuttamista. Vuonna 2014

Lisätiedot

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Yleistä. Sudenpennut. Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kirkkonummen Metsänkävijät ry. Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 16.11.2014 Yleistä Vuosi 2015 on Kirkkonummen Metsänkävijöiden (KiMe) 39. toimintavuosi. Vuoden päätapahtumat ovat kaikille lippukunnan

Lisätiedot

Hallituksen tiedote 3/16

Hallituksen tiedote 3/16 Kirkkonummen Metsänkävijät ry Hallituksen tiedote 3/16 16.10.2016 SISÄLLYS: 1 Ajankohtaisia asioita 1.1 Turvallisesti Yhdessä - koulutus 1.2 Kämpän vuokrausohjeet 1.3 Kaluston lainaus 1.4 Adventtikalenterimyynti

Lisätiedot

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta

Töölön Siniset ry. Vanhempainilta Töölön Siniset ry Vanhempainilta 30.8.2006 Töölön Siniset ry:n rakenne Vuosikokous Hallitus Lippukunnajohtaja Johtajat Akela Sampo Valtermanni LJN Laumanjohtaja VJN Vartionjohtaja Hankeohjaaja Laumat Vartiot

Lisätiedot

KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE. @Partioviikko #partioviikko #partioscout. facebook.com/partioviikko

KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE. @Partioviikko #partioviikko #partioscout. facebook.com/partioviikko KOHTAAMINEN 2016 YHTEYSHENKILÖN OHJE @Partioviikko #partioviikko #partioscout facebook.com/partioviikko Tätä kaikkea on kohtaaminen 2016: Aamupäivä klo 11-14 Tänä vuonna PäPa hostaa kansallista kirkkopyhää,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009

Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(4) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2009 Mankkaan Eräsusien kuudettatoista toimintavuotta leimaavat uudistuksen tuulet. Tavoitteena on ottaa käyttöön

Lisätiedot

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Miska Rissanen. Kenny Ronkainen. Antti Väisänen

Ville Raitio, sihteeri. Ralf Baumann. Otto Hyytiälä. Tilli Pesola. Miska Rissanen. Kenny Ronkainen. Antti Väisänen Sivu 1/6 Yleistä Vuosi 2014 oli Töölön Sinisten 82. toimintavuosi. Kokoontumispaikkoinamme toimivat Töölönkadun Kolo ja Kallionkolo, sekä retkipaikkanamme Långvikin kämppä. Hallituksen kokoonpano oli seuraavanlainen:

Lisätiedot

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille!

Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! Maailma on täynnä suuria ihmeitä sille, joka on valmis ottamaan niitä vastaan! Tervetuloa partiojohtajan peruskurssille! -Muumipappa On aika herätä talviunilta! Kaikki muumit ovat kerrankin laaksossa kun

Lisätiedot

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016

Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Partiolippukunta Tampereen Kotkat Tapahtumakalenteri 2016 Sudenpennut Seikkalijat Tarpojat Samoajat Vaeltajat Aikuiset Tammikuu LPK Kinkunpolttajaiset, TaKo & TaLo 9.1. HP Luottispäivä, Tampere 10.1. Hervanta16

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010

Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2010 Mankkaan Eräsusien seitsemäntenätoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

AVIAPARTION TOIMINTASUUNNITELMA

AVIAPARTION TOIMINTASUUNNITELMA AVIAPARTION TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 5.11.2013 8.11.2013 2 SISÄLLYS JÄSENISTÖ... 5! TOIMINTA... 6! SUDENPENTUTOIMINTA... 7! SEIKKAILIJATOIMINTA... 7! TARPOJATOIMINTA... 8! SAMOAJATOIMINTA... 9!

Lisätiedot

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta

Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Kesäleirit 2016 Järvenpään seurakunta Hei kotiväki! Kesä on tulossa ja sen mukana Järvenpään seurakunnan kesäleirit. Tervetuloa mukaan! Leireillä oppii paljon uusia asioita ja tapaa uusia ja vanhoja kavereita

Lisätiedot

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi.

HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA. Toimintasuunnitelma vuodelle Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi. HESPARTTO RY TOIMINTASUUNNITELMA Toimintasuunnitelma vuodelle 2014 Yleistä Vuosi 2014 on Hespartto ry:n 97. toimintavuosi. Vuonna 2014 Hespartossa painotetaan erityisesti lippukuntamme kehittämistä ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011

Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 MANKKAAN ERÄSUDET RY 1(5) Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Mankkaan Eräsusien kahdeksantenatoista toimintavuotena jatkamme uuden ohjelman toteuttamista ja tulemme

Lisätiedot

PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille. Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä

PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille. Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä PÄIVÄKOTI TUTUKSI! Opas perheille Tämä opas on tuotettu Turun ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden (AMK) opinnäytetyönä yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Teksti: Jaana Karjala, Outi Koskinen

Lisätiedot

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu.

Hei! klo marssiharkat kaikille ikäkausille Hannunniitun kololla. Partioasu. 1.4.2016 Hei! Huhtikuun tärkeimmät partiotapahtumat ovat lupauksenanto ja partioparaati, joihin osallistumme koko lippukunnan voimin. Lisätietoa näistä tapahtumista sekä pukeutumisesta löydät tämän kirjeen

Lisätiedot

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT

VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT VIRALLINEN PARTIOASU JA PARTIOPAIDAN MERKIT MIKAELIN SINIKELLOT 2015 SUDENPENNUN PARTIOASU Asuun kuuluu: Partiopaita = tummansininen college-paita o Paitoja myydään mm. partiokaupassa Partiohuivi = kirkkaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Partiolippukunta Nummen Samoojat ry:ssä vuoden 2013 toiminnan painopisteinä ovat seuraavat asiat: 1. 40 v juhlavuosi 2. Tarpojaikäkausi 3. omatoiminen varainhankinta 4. Retkitoiminta

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006

Toimintasuunnitelma vuodelle 2006 Järjestöhallitus Puheenjohtaja Jussi Sipilä (kevät) Ilkka Lehto (syksy) Varapuheenjohtaja Ilkka Lehto (kevät) Jussi Sipilä (syksy) Sihteeri Juha Lehto (kevät) Janne Peltola (syksy) Isännistö Visa Jokelainen

Lisätiedot

Tervetuloa Sampokurssille!

Tervetuloa Sampokurssille! Tervetuloa Sampokurssille! Punk on 1970-luvulla syntynyt rockin tyyli, nuoriso- tai vastakulttuuri, johon on usein yhdistetty anarkistisesti sävyttynyt arvomaailma ja elämäntapa. Punk-kulttuuriin kuuluu

Lisätiedot

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko

Heippa! Keväisin terveisin Milja Kokko 1.3.2016 Heippa! Sädetyttöjen maaliskuun tapahtumia ovat ilmoittautuminen Tammileirille sekä Pyöreän pöydän sädärit päiväretki. Lisäksi nyt on hyvä hetki tarkistaa, näkyykö löytötavaroiden joukossa tuttuja

Lisätiedot

Pu P h u h h a h u a s u 3/ 3 1 / 0 1

Pu P h u h h a h u a s u 3/ 3 1 / 0 1 Puhhaus 3/10 PÄÄKIRJOITUS Mikä olisikaan hauskempaa kuin kokeilla jotain aivan uutta ja jännittävää. Olen käynyt monilla kursseilla: vartionjohtajakurssi, ensiapukurssit, leikki- ja askartelukurssi, erätaitokurssit.

Lisätiedot

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!!

MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! MUISTOJA KESÄLEIRILTÄ!!! YKSI MAAILMA YKSI LUPAUS Sivu 2 JOULULEHTI 2007 Tuleva joululehti on jo kolmastoista, jonka me partiolaiset julkaisemme. Lehtiön Johanna hoitaa tänä vuonna lehden päätoimittajan

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1

Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 ESITYS Syyskokoukselle 26.10.2014 1 Esitys syyskokoukselle 26.10.2014 1 2 Sisällysluettelo 1 TAUSTAA... 4 2 LAPIN PARTIOLAISTEN STRATEGIA 2015 2018... 4 3 TOIMINTASUUNNITELMA 2015... 6 A) Partio kuuluu kaikille... 7 B) Partio on (nuoria)

Lisätiedot

Jämijärven Miilunvartijoiden jäsentiedote

Jämijärven Miilunvartijoiden jäsentiedote Jämijärven Miilunvartijoiden jäsentiedote Keväinen tervehdys taas täältä Suurimaalta! Kevät ja kesä tulla huristavat jo kovaa vauhtia, koko kevät ja kesä meinaa tulla ihan varkain. Meinasi muuten unohtua

Lisätiedot

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa!

Anno domini 1509. Instragrammissa @versopartio #versopartio #turkupalaa #jarrr. Seuraa vinkkejä Versojen facebookissa! 1(7) Anno domini 1509 Kalmarin unioni oli hallinnut pohjolaa ja Itämerta jo vuodesta 1397 lähtien. Unionin mahti oli niin suuri, että sillä oli hallussaan linnoitusketju, joka ulottui aina Örebystä Viipuriin

Lisätiedot

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta

Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Kuksa perusteet luottiksen näkökulmasta Lounais-Suomen Partiopiiri Jyri-Petteri Paloposki jyri-petteri.paloposki@partio.fi Tänään Aloitamme lyhyellä alustuksella, jossa käydään läpi muutamia tärkeitä uusia

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kuva Ismo Kurki: Etelä-Karjalan Partiolaiset ry Toimintasuunnitelma 2015 1 JOHDANTO Etelä-Karjalan Partiolaiset ry on perustettu vuonna 1976 ja se toimii Suomen Partiolaiset Finlands

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Perustiedot. Lippukunnanjohtaja. Lippukunnan apulaisjohtaja

Sisällysluettelo. Perustiedot. Lippukunnanjohtaja. Lippukunnan apulaisjohtaja Sisällysluettelo 1. Yleistiedot sivu 2 2. Toimintasuunnitelma sivu 3 3. Tapahtumakalenteri sivu 10 4. Talousarvio sivu 12 Perustiedot on aktiivinen, 70-vuotias poikalippukunta, joka kuuluu Hämeen Partiopiiriin.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Mankkaan Eräsudet ry 1 (6) MANKKAAN ERÄSUDET RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Mankkaan Eräsudet ry jatkaa 23. toimintavuotenaan partio ohjelman toteuttamista viikkokokousten, retkien, leirien, vaellusten

Lisätiedot

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Hangon - Hangö JHL ry Toimintasuunnitelma 2017 Toimintasuunnitelma 2017 Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

Kurssi alkaa perjantaina 15.8.2014 klo 19.30 alue-esittelyllä Suolikkaalla Kurssi päättyy sunnuntaina 17.8.2014 klo 14.

Kurssi alkaa perjantaina 15.8.2014 klo 19.30 alue-esittelyllä Suolikkaalla Kurssi päättyy sunnuntaina 17.8.2014 klo 14. Suomen Vapaakirkon Nuoret ry ROK1-kurssikirje 2014 1(6) Tervetuloa versojen RyhmänOhjaajaKurssin ykkösosalle! Tosi mukavaa että sinä olet tulossa mukaan! Et jää varmasti ilman kavereita. Sillä mukaan kurssilaisia

Lisätiedot

Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa.

Varusteet Lippukunnassamme on tapana käyttää partiopaitaa ja huivia jokaisessa kokouksessa ja tapahtumassa. Vartiovuoren Tyttöjen ensimmäinen vartiokokous pidettiin 11.1.1960, ja lippukuntamme perustava kokous 28.3.1960. Lippumme vihittiin 16.4.1961. Partiolippukuntien Vartiovuoren Tytöt ja Vartiovuoren Pojat

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2015

Toimintakertomus vuodelta 2015 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Vuosi 2015 oli Mankkaan Eräsusille toiminnantäytteinen. Lippukunnan jäsenmäärä on tasaantunut ja vuoden lopussa Mankkaan Eräsusissa oli 159 jäsentä. Maaliskuussa pidettiin

Lisätiedot

Tervetuloa rippikouluun!

Tervetuloa rippikouluun! Tervetuloa rippikouluun! Pakilan seurakunnan rippikoulut 2015 Tervetuloa Pakilan seurakunnan rippikouluun! Ja onnittelut jo valmiiksi; täytät 15 vuotta vuonna 2015! Olet siis mitä parhaassa ripari-iässä.

Lisätiedot

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä

Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Ansiomerkit Lounais-Suomen Partiopiirissä Sisältö 1. Kirjallisuutta 2. Miksi ansiomerkkejä? 3. Partioansiot 4. Ansiomerkkijärjestelmä 5. Ansiomerkkien ehdottaminen 6. Ehdotusten käsittely 7. Ansiomerkkien

Lisätiedot

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT

VAHVAT, HYVINVOIVAT LIPPUKUNNAT YHTEINEN TEHTÄVÄMME Partiokasvatuksen ansiosta yhä useammat lapset ja nuoret kasvavat tasapainoisiksi, vastuuntuntoisiksi, aktiivisiksi ja itsenäisiksi yhteisön jäseniksi SIKSI TAVOITTEENAMME ON: VAHVAT,

Lisätiedot

Finnjamboree Kasvutusjohtaja

Finnjamboree Kasvutusjohtaja Finnjamboree 2016 Kasvutusjohtaja Sisältö Finnjamboree lyhyesti Tavoitteet Organisaatio Tehtävänkuvaus Yhteystiedot Finnjamboree on Suomen Partiolaisten suurleiri. - Wikipedia Finnjamboree 2016 on historian

Lisätiedot

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista

Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Ennen Roihua Kipinöi, leirin jälkeen nautitaan Hiilloksista Kuva: Antti Kurkinen Ei-Vielä-Partiolaiset mukaan Roihuamaan! Lippukunnat saavat Sp:n lippukuntapostin mukana materiaalia Roihun ja partion markkinointitapahtuman

Lisätiedot

Partiolaisen kotiin! 2014 Ajankohtaista tietoa partiosta.

Partiolaisen kotiin! 2014 Ajankohtaista tietoa partiosta. Partiolaisen kotiin! 2014 Ajankohtaista tietoa partiosta. Kipinäpartio ry 2014 1. PARTIOTOIMINNAN PERUSTEET 1.1. IKÄKAUDET Ikäkausien rajat eivät ole aina ihan tarkkoja. Pienessä lippukunnassa erityisesti

Lisätiedot

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii

Partio on Partiokasvatuksen tavoitteena Partiossa oppii Vanhempainilta Tuo tie meitä vie Mitä partio on? Partioaate ja ihanteet Partio-ohjelma Tampereen Kotkat Retkille ja tapahtumiin valmistautuminen Perusvarusteet Kysymykset Mitä partio on? Partio on monipuolista

Lisätiedot

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta.

Lippukunta on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Lippukunta voi harjoittaa julkaisutoimintaa voittoa tavoittelematta. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Lapin Kiehiset ja Kivekkäät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Sodankylän kunta ja yhdistyksen kielenä on suomi. Jäljempänä näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Koulutus Tiedotus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit

Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry. Perustiedot Toiminta Koulutus Tiedotus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 1 Partiolippukunta Ryttylän Eräveikot ry Perustiedot Toiminta Koulutus Tiedotus Kalusto Talous Taustayhteisö ja yhteistyökumppanit 2 PERUSTIEDOT Jäsenistö Lippukunnassa oli toimintavuoden päättyessä 123

Lisätiedot

Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä.

Vartiovuoren Tytöt. Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä. Vartiovuoren Tytöt Vartiovuoren Tytöt ry on vuonna1960 perustettu erähenkinen partiolippukunta Vartiokylästä, Itä-Helsingistä. Tietoa Vartiovuoren Tytöistä Vartiovuoren Tyttöjen ensimmäinen vartiokokous

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

EPT 4/2016. tiedottaa

EPT 4/2016. tiedottaa EPT 4/2016 tiedottaa ESPOON PARTIOTUKI RY Puheenjohtaja Lippukuntakoordinaattori Toimisto Pankkitili Martta Jämsén (050 551 4815) Tarja Vartiainen Töölönkatu 55 00250 Helsinki puh. 8865 1212 s-posti ept@partio.fi

Lisätiedot

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan?

Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Mitä leirilippukunnanjohtajilta ja - luotseilta odotetaan? Roolisi leirilippukunnanjohtajana (LLPKJ) tai leiriluotsina on äärimmäisen tärkeä Roihun onnistumisen kannalta. Näihin tärkeisiin rooleihin kohdistuu

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sivu 1/7. Yleistä

TÖÖLÖN SINISET RY TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Sivu 1/7. Yleistä Sivu 1/7 Yleistä Sudenpennut Vuosi 2015 on Töölön Sinisten 83. toimintavuosi. Kokoontumispaikkamme ovat Töölönkadun Kolo ja Siltasaarenkadun Kallionkolo. Lippukunnan retkien pääsääntöisenä näyttämönä toimii

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT PARTIOLIPPUKUNTA KAARINAN SÄDETYTÖT RY:N SÄÄNNÖT 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on partiolippukunta Kaarinan Sädetytöt, josta voidaan käyttää epävirallista lyhennystä KST, kotipaikka Turku

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE ESIPUHE Pidät kädessäsi partiolippukunta Jokikylän Pojat Ry:n omaa opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme tärkeitä asioita,

Lisätiedot

Sudenpentukilpailu 7.5.2016. Nastolassa

Sudenpentukilpailu 7.5.2016. Nastolassa Sudenpentukilpailu 7.5.2016 Nastolassa Parhaille Sudenpennuille! Olette älyttömän mielettömästi tervetulleita näihin kisoihin. Kilpailunjärjestäjät ovat tehneet parhaansa jotta päivä olisi Teille ikimuistoinen.

Lisätiedot

Lippukunnan nro Täytä lippukunnan numero siinä muodossa kuin se on lippukuntalistassa:

Lippukunnan nro Täytä lippukunnan numero siinä muodossa kuin se on lippukuntalistassa: KOONTILOMAKE Voit koota tälle lomakkeelle tiedot ikäkausivastaavien ja luotsien täyttämistä ikäkausilomakkeista. Voit tulostaa ikäkausilomakkeet osoitteesta www.partio.fi/vuosiseloste. Samasta osoitteesta

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun!

Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Tervetuloa opettajankoulutuslaitokseen Turkuun! Alkuseikkailu 2016 17. 19.8.2016 Tervetuloa Opexiin! Onnea, onnea ja vielä kerran onnea uuden opiskelupaikkasi johdosta, sinä uunituore OKL-fuksi! VAKAVA-koe

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016

ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 Toivalan Urheilijat ry ToU Tytöt 05-06 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSI 2016 PVM: 10.1.2016 1. Joukkueen toimihenkilöt: Valmentajat: Suvi Kankkunen Puh. 050 381 2105, kankkunens@gmail.com Erika Hyttinen Puh.

Lisätiedot

MESSUKYLÄN METSÄTYTÖT RY - OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

MESSUKYLÄN METSÄTYTÖT RY - OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE MESSUKYLÄN METSÄTYTÖT RY - OPAS PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Messukylän Metsätytöt ry:n opasta partiolaisen kotiväelle. Olemme keränneet tähän oppaaseen mielestämme

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Päätoimittajan terveiset

Päätoimittajan terveiset NUMERO 52 25.4.2006 Päätoimittajan terveiset Hyvää kevättä kaikille lukijoille. Piirileiri ILVES 06 lähestyy. Lippukunnastamme on leirille lähdössä näillä näkymin 36 partiolaista. Onhan tässä toki ennen

Lisätiedot

Mesikämmen 2/2006 2/2006

Mesikämmen 2/2006 2/2006 Mesikämmen 2/2006 2/2006 Partiolippukunta Mankkaan Eräsusien tiedotuslehti 2/2006 2 Mesikämmen 2/2006 Mesikämmen on partiolippukunta Mankkaan Eräsusien virallinen tiedotuslehti. Päätoimittaja ja taitto:

Lisätiedot

Peruutukset ja sairastumiset on ilmoitettava piiritoimistolle p. (09) ja kurssinjohtajalle.

Peruutukset ja sairastumiset on ilmoitettava piiritoimistolle p. (09) ja kurssinjohtajalle. KURSSIKIRJE PJPK 5/2014 23.9.2014 1/7 HEI KURSSILAINEN Tervetuloa Pääkaupunkiseudun Partiolaisten partiojohtajaperuskurssille Pääkaupunkiseudun Partiosäätiön kurssikeskukseen Kiljavalle oppimaan uusia

Lisätiedot

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT PIIKKIÖN YHTENÄISKOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 27.9.2011 1 Yhdistyksen nimi on Yy-Kaa-Koo ry (Yhteinen Kasvatus Koulussa), ja se toimii Piikkiön yhtenäiskoulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Kaarinan

Lisätiedot

SOMAKISS ry:n säännöt

SOMAKISS ry:n säännöt SOMAKISS ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on SOMAKISS ry ja kotipaikka, Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena on edistää somali- ja abessinialaiskissojen kasvatusta,

Lisätiedot

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt

Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt Inarijärvi-yhdistys ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Inarijärvi-yhdistys ry ja sen kotipaikka on Inarin kunta. Yhdistyksen toiminta-alue käsittää Inarin, Utsjoen ja Sodankylän

Lisätiedot

Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu

Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu Sudenpentu- ja seikkailijakilpailu 15.05.2016 Sipoossa KISANJOHTAJAN TERVEISET Mahtavaa kun olette päättänee lähteä kisaamaan alueen parhaan sudenpentu- tai seikkailijajoukkueen tittelistä Sipoon raikkaisiin

Lisätiedot