Liikenneviraston lausuntopyyntö Saimaan kanavan ratasiltasuunnitelmasta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Liikenneviraston lausuntopyyntö Saimaan kanavan ratasiltasuunnitelmasta"

Transkriptio

1 Kaupunginhallitus Liikenneviraston lausuntopyyntö Saimaan kanavan ratasiltasuunnitelmasta 738/ /2016 KH 366 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan lausunto : SEUYMPLA 98 Valmistelija/lisätiedot: ympäristötarkastaja Päivi Uski, puh terveystarkastaja Hanna Lohko, puh Konsernihallinto on pyytänyt lausuntoa Lappeenrannan seu dun ympäristötoimelta Saimaan kanavan ratasillan ra ta suun ni tel mas ta. Saimaan kanavan ratasillan ratasuunnitelma on osa ko ko nais hanket ta Luumäki Imatra ratasuunnitelmaa. Ko ko nai suu des ta erillään toteutetaan kaksi erillistä ra ta suun ni tel maa, joista toinen on Saimaan kanavan ratasilta Lap peen ran nas sa ja toinen Mansikkakosken ratasilta Imatralla. Koko suunnittelualueen käsittävän hankkeen lähtökohtana on ollut vuonna 2010 valmistunut Luumäki - Imatra kak sois rai teen yleissuunnitelma. Hankkeen luonne ja alkuperäiset ta voit teet ovat kuitenkin joutuneet melko laajasti uudelleen tar kas te luun, sen jälkeen, kun tehtiin päätös, että kak sois rai de toteutetaan tässä vaiheessa tämän suunnittelun lop pu tu lok se na ainoastaan välille Joutseno Imatra. Kokonaishankkeen suunnitelman valmistumisaikataulu on tam mi kuu Suunnittelualueen meluselvityksessä on tarkasteltu seu raa via ennustetilanteen (vuosi 2035) suunnitteluvaihtoehtoja: VE0+ - Vaihtoehto käsittää perusparannustoimenpiteiden te ke mi sen Luumäki-Imatra-välillä ja Saimaan kanavan ja Man sik ka kos ken siltojen uusimisen.

2 VE2A1 Vaihtoehdossa VE2A1 tehdään VE0+ toi men pi teet sekä Luumäki-Imatra välillä nostetaan nopeutta ja ak se li pai noa, rakennetaan kaksoisraide väleillä Luumäki +10 km ja Joutseno-Imatra, poistetaan Huomolan ta so ris teys, tehdään liikennepaikkamuutoksia Luumäellä, Lap peen ran nas sa, Lauritsalassa ja Joutsenossa sekä pois te taan liikennepaikka Rasinsuolla ja Rauhassa. Saimaan kanavan kohdalla vaihtoehdot VE0+ ja VE2A1 vas taa vat toisiaan. Yleissuunnitelmassa (Sito, 2011) ja han ke suun ni tel mas sa (Sito, 2015) on esitetty me lun tor jun ta toi men pi tei tä, jotka tarkastettiin tämän työn yhteydessä Sai maan kanavan ratasuunnitelma-alueella Laskennallisen arvioinnin perusteella ilman me lun tor jun ta toi men pi teitä yöajalle annetut ohjearvotasot (Val tio neu vos ton päätös 993/1992) ylittyvät rata-aluetta lähellä sijaitsevilla asuin ra ken nus ten piha- ja oleskelualueilla Lauritsalassa, Mäl kiäl lä sekä kanavan rannoilla. Meluntorjuntatoimenpiteiden mitoitus perustui las ken nal li seen malliin (CadnaA 4.6, pohjoismainen rai de lii ken ne me lun laskentamalli). Mallinnuksen perusteella suun ni tel ma-alu eel le sijoitettiin melukaiteita (kv+1m) sekä meluaitoja (kv+1,5 m ja kv+2 m). Meluntorjunnan suunnittelun tavoitteena on ollut alittaa val tio neu voston päätöksessä esitetyt piha- ja ul ko-oles ke lu alueil le annetut ohjearvotasot (päivä- ja yöajan kes ki ää ni ta sot, L Aeq07-22 ja L Aeq22-07 ). Suunnittelualueelle sijoitettiin kv+1m korkeaa melukaidetta noin 2440 metriä, kv+1,5m korkeaa meluaitaa noin 19 met riä (kyseinen aita jatkuu suunnittelualueen ulkopuolelle) ja kv+2 m korkeaa meluaitaa 1230 metriä. Tulosten perusteella meluvyöhykkeet pienenevät mer kit tä väs ti meluntorjunnan vaikutuksesta ja keskiäänitasot asuin ra ken nus ten piha- ja oleskelualueilla ovat ohjearvojen ta sol la rataa lähinnä olevien asuinrakennusten piha- ja oles ke lu alueil la. Työn yhteydessä ei ole tarkasteltu melulle al tis tu vien ihmisten lukumäärää eikä meluvaikutuksia ny ky ti lan tees sa. Lausunto Meluvaikutuksia voidaan vähentää toteuttamalla me lu suo jauk sia sekä vaikuttamalla rautatieliikenteen ajankohtaan, ka lus toon ja ajonopeuksiin.

3 Ajonopeuksiin, rautatieliikenteen ajankohtaan on vai keam paa vaikuttaa johtuen radan käyttösateesta. Kaluston kunto ja uudistaminen ovat pitkällä aikavälillä keinoja joilla voi daan jonkin verran vähentää meluvaikutusta. Suunnitelman mukaisella alueella melusuojaus on te hok kain keino ympäristöön kantautuvan melun vä hen tä mi ses sä. Melusuojaukset tulee rakentaa ratasuunnitelmassa esi te tyl lä tavalla niin, että Valtioneuvoston päätöksessä (Vnp 993/1992) esitetyt piha- ja ulko-oleskelualueille annetut oh je ar vo ta sot (päivä- ja yöajan keskiäänitasot, L Aeq07-22 ja LAeq22-07) alittuvat. (HL, PU) Yj Ympla Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta päättää antaa yllä olevan lausunnon konsernihallinnolle Saimaan kanavan ra tasil lan ra tasuun ni tel mas ta. Hyväksyttiin. Teknisen lautakunnan lausunto : TEKLA 278 Valmistelija/lisätiedot: Tekninen johtaja vt. Pasi Leimi, puh Kaupungininsinööri vs. Pentti Multaharju, puh Toimistoinsinööri Sanni Simonen, puh etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Oheismateriaali 1. Lauritsalan alueen asukasyhdistys ry:n muistutus 2. Mälkiä-Kanavasuun asukasyhdistys ry, Lauritsala-seura ry ja Pontuksen koulun vanhempainyhdistys ry:n muistutus Liikennevirasto on lähettänyt otsikon mukaisen ratasuunnitelman Lappeenrannan kaupungille ratalain 22 mukaista käsittelyä varten. Lappeenrannan kaupunki asetti Liikenneviraston ratasuunnitelman Saimaan kanavan ratasilta, Lappeenranta, nähtäville väliseksi ajaksi Lappeenrannan kaupungin asiakaspalvelukeskus Winkissä, Villimiehenkatu 1, 1.kerros, Lappeenranta. Yleistä: Liikennevirasto on laatinut ratalain (110/2007) mukaisen ratasuunnitelman Saimaan kanavan ratasillasta. Suunnitelma koskee myös Pontuksen alikulkusiltaa, radan linjauksen muutosta sekä meluntorjuntaa. Suunnitelma-alueen pituus on kaksi kilometriä.

4 Saimaan kanavan ratasillan ratasuunnitelma on osa kokonaishanketta Luumäki-Imatra ratasuunnitelmaa. Hankkeen tavoitteena on mm. henkilöliikenteen palvelutason parantaminen matka-aikoja lyhentämällä, tavaraliikenteen toimintaedellytysten sekä täsmällisuuden parantaminen. Saimaan kanavan ratasillan kohdalla on nykyisin radan kunnosta johtuva nopeusrajoitusalue. Hankkeessa uusitaan kanavasilta sekä Pontuksen alikulkusilta. Uusi ratasilta siirtyy raiteiden keskilinjasta mitattuna 10 metriä etelään nykyisestä sijainnistaan. Lisäksi suunnitelmassa on tilavaraus toiselle raiteelle. Radan poikkileikkaus on koko ratasuunnitelma-alueen osalta korkealla penkereellä. Uudet luiskat eivät mahdu nykyiselle asemakaavan mukaiselle rautatiealueelle. Radan linjauksen muuttumisen myötä nykyinen raide puretaan noin 1,3 km matkalta. Vanhat sillat puretaan. Suunnittelualueelle on sijoitettu kv+1m korkeaa melukaidetta noin 2440 metriä, kv+1,5m korkeaa meluaitaa noin 19 metriä (kyseinen aita jatkuu suunnittelualueen ulkopuolelle) ja kv+2m korkeaa meluaitaa 1230 metriä. Meluntorjunnan suunnittelun tavoitteena on alittaa valtioneuvoston päätöksessä esitetyt piha- ja ulko-oleskelualueille annetut ohjearvotasot. Nähtävilläoloaikana saadut muistutukset: Lauritsalan asukasyhdistys ry:n muistutuksessa pyydetään ratasuunnitelmassa huomioimaan Etelä-Karjalan taajamajunaselvityksen tulokset. Asukasyhdistys myös ihmettelee, että suunnittelualueen ulkopuolelle on jätetty Hakalinkadun alikulkusilta. Hakalinkadun alikulku on muistutuksen jättäjän mielestä turvallisuuden kannalta erittäin huonossa kunnossa. Muistutuksessa todetaan, että tekniset ratkaisut melun ja tärinän aiheuttamien haittojen hallitsemiseksi tulee perustua parhaan käyttökelpoisen tekniikan (BAT)-periaatteelle. Lisäksi muistutuksessa esitetään maksiminopeuksien uudelleen arviointi erityyppisten meluhaittojen minimoimiseksi. Tärinähaittojen torjumiseksi muistutuksen jättäjä pitää välttämättömänä tärinävaimennusmattojen tai vastaavien käyttämistä ratapölkkyjen alapuolella. Muistutuksessa todetaan, että uusi korkea ratapenger heikentää asukasviihtyvyyttä sekä ulkoilun ja lähiliikunnan toimintaedellytyksiä. Lisäksi korkea ratapenger aiheuttaa merkittäviä negatiivisia

5 maisemallisia muutoksia. Muistutuksessa pyydetään vuorovaikutteista asukastilaisuutta ennen rakennustöiden aloittamista, erityisesti tilapäiset liikennejärjestelyt ja ympäristöhaittojen minimoiminen on tärkeää ottaa huomioon. Lisäksi muistutuksessa vaaditaan, että rakentamisaikana tunnistetut ja kehitetyt ympäristövaikutusten BAT-ratkaisut tulee hyödyntää osana ratahanketta ja ratkaisut on myös esitettävä asukaskatselmuksissa. Lopuksi muistutuksessa todetaan, että hankkeessa tulee varautua korjaaviin ja täydentäviin toimenpiteiseen valmistumisen jälkeen havaittujen haitallisten, korjattavissa olevien ympäristövaikutusten eliminoimiseksi. Vastine: Kaupunki toivoo, että muistutuksessa esitetyt asiat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan jatkosuunnittelussa. Erityisesti kaupunki edellyttää rakentamisvaiheessa aktiivista vuorovaikutusta alueen asukkaiden kanssa. Mälkiä-Kanavasuun asukasyhdistys ry, Lauritsala-seura ry ja Pontuksen koulun vanhempainyhdistys ry:n muistutuksessa pyydetään ottamaan erityistä huomiota asianmukaiseen melun- ja tärinäntorjuntaa sekä rakennusaikana että hankkeen valmistuttua. Suunnittelualueen välittömässä läheisyydessä on asutusaluetta sekä Pontuksen koulu ja päiväkoti, joten muistutuksessa esitetään radan aitausta (esim. korkealla meluaidalla), jolla voidaan estää radan yli oikaisumahdollisuus. Muistutuksessa toivotaan huomioimaan rakentamisaikana koulu- ja päiväkotiliikenne. Suunnittelualueella on monia arvokkaita maisemallisia ja historiallisia kohteita. Muistutuksessa pyydetään ottamaan huomiota luontoselvityksen mukaiset arvokkaat maisemalliset ja biologiset arvot. Lisäksi muistutuksessa todetaan, että vanhan radan rakentamisen yhteydessä Pontuksen kaivantoa täytettiin maa-aineksella ja näin tuhottiin osa muinaisjäännöksestä. Muistutuksessa vaaditaan näiltä osin Pontuksen vanhan kaivannon entistämistä ja radan alikulun avaamista. Vastine: Kaupunki toivoo, että muistutuksessa esitetyt asiat huomioidaan mahdollisuuksien mukaan jatkosuunnittelussa. Lausunto:

6 KUSTANNUSJAKO, RAHOITUS JA AIKATAULU Suunnitelmaselostuksen mukainen kustannusarvio Saimaan kanavan ratasillalle on (MAKU-ind. 130, 2010=100). Liikennevirasto esittää, että kaupunki osallistuisi meluntorjunnan rakentamis- ja kunnossapitokustannuksiin 50 % osuudella. Ratasuunnitelman melua torjuvien rakenteiden kustannukset on arvioitu (MAKU-ind. 130, 2010=100), josta kaupungin osuudeksi esitetään alv. 0 %. Melunsuojaustoimenpiteet ovat oleellinen osa hanketta ja niistä aiheutuvat kustannukset tulee sisällyttää hankkeen kokonaiskustannuksiin. Kaupunki katsoo melunsuojaustoimenpiteiden kuuluvan raidehankkeen ympäristöhaittojen torjuntaa, minkä vuoksi radanpitäjän tulee huolehtia myös meluntorjunnan kustannuksista. Kaupunki ei sitoudu ratasuunnitelmavaiheessa meluntorjunnan rakentamis- ja kunnossapitokustannuksiin. Kokonaishankkeen suunnitelman valmistumisaikataulu on tammikuu KAAVATILANNE Kaupunki on laittanut vireille tarvittavat asemakaavamuutokset, jotka vastaavat ratasuunnitelman tilatarpeita. MAA-ALUEIDEN LUOVUTUS Lappeenrannan kaupunkia on kohdeltava yhdenvertaisesti muiden maanomistajien kanssa. Kaupunki ei luovuta omistamiaan maa-alueitaan korvauksetta. TEKNISET JA MAISEMALLISET RATKAISUT Radan laskuojista ja laskuoja-alueista tulee laatia erillinen hulevesisuunnitelma, joka tulee hyväksyttää kaupungilla. Hulevesien käsittelyn periaatteiden tulee noudattaa voimassa olevia määräyksiä. Ratasuunnitelmassa ei ole esitetty tarkkoja selvityksiä työmaa-alueista, työmaateistä, kiertoteistä ja rakentamisen aikaisista muista vaikutuksista. Kaupunki katsoo, että radan rakentamisaikaisista järjestelyistä ja luvista tulee sopia erikseen ennen rakentamisvaihetta. Melunsuojaukset tulee rakentaa ratasuunnitelmassa esitetyllä tavalla niin, että Valtioneuvoston päätöksessä esitetyt piha- ja

7 ulko-oleskelualueille annetut ohjearvotasot alittuvat. Koko kaupungin alueella sijaitsevan rataosuuden melusuojaustoimet ja esitetyt ratkaisut tulee tuoda Kaupunkikuvatyöryhmän käsiteltäväksi, sillä niillä on suuri maisemallinen ja kaupunkikuvallinen vaikutus ympäristöönsä. Suunnitelmaselostuksen liitteessä 1 on esitetty Saimaan kanavan ratasillan värivaihtoehtoja. Kaupunki toteaa, ettei esitetyistä värivaihtoehdoista löydy suoraan sopivaa väriä siltaan käytettäväksi. Kaupunkikuvatyöryhmä on esittänyt sillan suunnittelijoille näkemyksensä sillan väristä ja näistä sävyistä halutaan suunnittelijoiden toimittavan Kaupunkikuvatyöryhmän käsiteltäväksi lopullinen väri. (Pasi Leimi) Tj vt. Tekla Tekninen lautakunta antaa edellä mainitun lausunnon kaupunginhallitukselle edelleen toimitettavaksi Liikennevirastoon. Hyväksyttiin. Etelä-Karjalan museon lausunto : Lappeenrannan kaupungin konsernihallinnon kirjaamo on pyytänyt EteläKarjalan museon lausuntoa Liikenneviraston Saimaan kanavan ratasillan suunnitelmasta. Museo lausuu asiasta rakennetun kulttuuriympäristön ja kulttuuriperinnön näkökulmasta. Saimaan kanavan ratasiltasuunnitelma on osa Luumäki Imatra -ratasuunnitelmaa. Saimaan kanavan alueen osalta tarkoitus on uusia kanavasilta sekä Pontuksen alikulkusilta. Uusi ratasilta siirtyy raiteiden keskilinjasta mitattuna 10 metriä etelään. Silta toteutetaan yksiraiteisena, mutta siinä on tilavaraus kahdelle raiteelle. Ratalinjauksen muutoksen myötä nykyistä raidetta puretaan noin 1,3 km matkalta. Vanhat sillat puretaan. Rakennettua kulttuuriympäristöä koskeva merkittävin muutos on vanhan ratasillan korvautuminen uudella ja uuden sillan sijoittuminen ympäristöönsä. RKY-alueelle (valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö) sijoittuva silta ylittää vuonna 1856 avatun Saimaan kanavan. Alueen kulttuuriarvot ovat merkittävät. Etelä-Karjalan museo katsoo, että uusi silta ei esitetyssä muodossa tuo merkittäviä muutoksia alueen kulttuurimaisemaan. Jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota sillan väritykseen. Siltasuunnitelmaa on käsitelty Lappeenrannan kaupungin kaupunkikuvatyöryhmässä. Värikysymys ym. maisemalliset

8 kysymykset tulee edelleen ratkaista kaupunkikuvatyöryhmän kanssa. Suunnitelma ja muut asiakirjat ovat nähtävänä kokouksessa.(jw) Kj Kh Kaupunginhallitus antaa Liikennevirastolle edellä olevat lausunnot Saimaan kanavasiltasuunnitelmasta. Hyväksyttiin.

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma

Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Luumäki-Imatra ratahanke LuIma Joonas Hämäläinen, Liikennevirasto Kiertotalous kuntien maanrakentamisessa, Seminaari 3.10.2017 Luumäki Imatra ratahankkeen taustaa Hankkeesta aiemmin tehdyt suunnitelmat

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Meluntorjunta ratahankkeessa

Meluntorjunta ratahankkeessa Meluntorjunta ratahankkeessa Case Luumäki Imatra Oikeusyksikön päällikkö Jaakko Knuutila Projektipäällikkö Maija Salonen 130 Meur 27 Meur 23.1.2018 Jaakko Knuutila 2 RATALAIN LÄHTÖKOHDAT Rautatie on rakennettava

Lisätiedot

Lausunto Liikennevirastolle Luumäki-Imatra tavara ratasuunnitelmasta

Lausunto Liikennevirastolle Luumäki-Imatra tavara ratasuunnitelmasta Kaupunkikehityslautakunta 149 29.11.2017 Lausunto Liikennevirastolle Luumäki-Imatra tavara ratasuunnitelmasta 641/00.04.00/2013 KAKEL 149 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi, puh. 040 740 1643 Valmistelijat/lisätiedot:

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

LIITE 6 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET. IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu

LIITE 6 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET. IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu LIITE 6 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, ratakaava nro 1080 Raportin päiväys: 11.7.2018 Kaavan laatija:

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupungin liittyminen hiilineutraalit kunnat (HINKU) verkostoon. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan esitys 11.2.

Lappeenrannan kaupungin liittyminen hiilineutraalit kunnat (HINKU) verkostoon. Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan esitys 11.2. Kaupunginhallitus 64 17.02.2014 Lappeenrannan kaupungin liittyminen hiilineutraalit kunnat (HINKU) verkostoon 80/11.03.00.00/2014 KH 64 Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnan esitys 11.2.2014: SEUYMPLA

Lisätiedot

LIITE 7 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET. IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu

LIITE 7 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET. IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu IMATRAN KAUPUNKI KAUPUNKIKEHITYS JA TEKNISET PALVELUT Kaupunkisuunnittelu LIITE 7 LAUSUNNOT JA MUISTUTUKSET ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, ratakaava nro 1014 Raportin päiväys: 10.7.2018 Kaavan laatija:

Lisätiedot

Kaakkois Suomen alueen hankearviointi, melulaskennat

Kaakkois Suomen alueen hankearviointi, melulaskennat Sito Oy Kaakkois Suomen alueen hankearviointi, melulaskennat Rataosuus Luumäki Imatrankoski raja Liikenneviraston tutkimuksia ja selvityksiä nro/201x Liikennevirasto Helsinki 2015 Kannen kuva: Kuvan ottajan

Lisätiedot

Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako

Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako Lappeenrannan Korvenkylän rautatiealueiden asemakaava, asemakaavan muutos, asemakaavan kumoaminen ja tonttijako Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1071/10.02.03.00/2017 Käsittelyhistoria Kaupunkikehityslautakunta

Lisätiedot

Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely

Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely Tekninen lautakunta 51 27.05.2014 Lehmon urheilukeskuksen yleisuunnitelman käsittely 412/10.03.01/2013 Tekninen lautakunta 51 Lähtökohdat Tekninen osasto käynnisti syksyllä 2013 Lehmon urheilukeskusta

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Ympäristöministeriön lausuntopyyntö valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnista

Ympäristöministeriön lausuntopyyntö valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnista Kaupunginhallitus 92 07.03.2016 Ympäristöministeriön lausuntopyyntö valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnista 47/11.05.00/2016 KH 92 Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

Raskaan kaluston liikenteen kannalta esitetty paikka on ainoa mahdol

Raskaan kaluston liikenteen kannalta esitetty paikka on ainoa mahdol KAUPUNGINHALLITUS 263 15.06.2015 Poikkeamislupa/Koma Oy 339/10.1003.100300/2015 KH 263 Kaavasuunnittelija Jaana Pekkalan lausunto 29.5.2015: Lausunnonantaja Lausunnonsaaja Hakija Kaavasuunnittelija Jaana

Lisätiedot

Lausunto Kemira Chemicals Oy:n Joutsenon kloraattitehtaan laajennuksen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta

Lausunto Kemira Chemicals Oy:n Joutsenon kloraattitehtaan laajennuksen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta Kaupunginhallitus 239 23.05.2016 Lausunto Kemira Chemicals Oy:n Joutsenon kloraattitehtaan laajennuksen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta 403/11.01.00.01/2016 KH 239 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri

Lisätiedot

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti:

Valmistelija: Ari Pöllänen, tekninen johtaja/toimialajohtaja, p , s-posti: Tekninen lautakunta 15 17.02.2016 Vesihuoltoliikelaitoksen 17 15.03.2016 johtokunta Tekninen lautakunta 36 20.04.2016 Tekninen lautakunta 58 22.06.2016 Kunnanhallitus 127 08.08.2016 Kunnanvaltuusto 29

Lisätiedot

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon

Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 29 12.03.2015 Lausunto vesiliikennelain mukaisesta hakemusasiasta / Nopeusrajoitus Airismaan länsikärjen ja Väliluodon väliseen kapeikkoon 114/10.05.01/2015 Kaavoitus-

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos

Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) toria ja Torikadun osaa koskeva asemakaavamuutos Kaupunkisuunnittelulautakunta 42 29.05.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 61 28.08.2018 Kaupunginhallitus 264 03.09.2018 Kaupunkisuunnittelulautakunta 90 06.11.2018 Kaupunginhallitus 352 12.11.2018 Kankaanpään

Lisätiedot

Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Lassila & Tikanoja Oyj:n ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista koskevaan hakemukseen

Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Lassila & Tikanoja Oyj:n ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista koskevaan hakemukseen Kaupunginhallitus 283 30.06.2014 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Lassila & Tikanoja Oyj:n ympäristölupapäätöksen lupamääräysten tarkistamista koskevaan hakemukseen 673/11.01.00.01/2014 KH

Lisätiedot

Turun seudun (rakennemallialueen) liikennejärjestelmäsuunnitelman 2035 hyväksyminen

Turun seudun (rakennemallialueen) liikennejärjestelmäsuunnitelman 2035 hyväksyminen Kunnanhallitus 144 12.05.2014 Kunnanhallitus 14 19.01.2015 Kunnanvaltuusto 9 26.01.2015 Turun seudun (rakennemallialueen) liikennejärjestelmäsuunnitelman 2035 hyväksyminen 517/08.00.00/2014 KHALL 12.05.2014

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili

Kasvatus- ja opetuslautakunta Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili Kasvatus- ja opetuslautakunta 53 11.08.2014 Perusopetuksen koulun hyvinvointiprofiili KOLA 53 Valmistelija / lisätiedot: Perusopetusjohtaja Mari Routti, puh. 040 837 2646 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Lisätiedot

matsku 2 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS

matsku 2 YHTEEN- JA VÄHENNYSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS matsku 2 HTEEN- JA VÄHENNSLASKU Tanja Manner-Raappana Nina Ågren OPETUSHALLITUS MATSKU 2 Tämän kirjan omistaa: Sisällysluettelo 0 h-tä suu-ri h-tä suu-ri htä suuri 4 1 h-teen-las-ku 0 5 Mi-tä puut-tuu?

Lisätiedot

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015

Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015. Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 Kunnanhallitus 88 02.03.2015 Valtuusto 18 26.03.2015 Vuonna 2014 jätetyt aloitteet 63/00.01.02/2015 KHALL 88 Hallintojohtaja Kuntalain 28 :n mukaan kunnan asukkaalla on oikeus tehdä kunnalle aloitteita

Lisätiedot

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016

Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 Kaupunginhallitus 23 26.01.2015 Kaupungin edustajat eri yksityisoikeudellisiin yhteisöihin vuosiksi 2015-2016 652/01.011/2012 KAUPHALL 26.01.2015 23 Seloste 1. Aino Mattila -säätiö Seloste Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa

Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa Kaupunginhallitus 294 19.09.2016 Kaupunginhallitus 303 26.09.2016 Lausunto Fimealle apteekkipalvelujen saatavuudesta Naantalissa 542/05.11.03/2016 Kaupunginhallitus 19.09.2016 294 Hallintojohtaja Riitta

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginsihteeri Juha Willberg, puh. 040 501 1561 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus 237 19.05.2014 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle UPM Kymmene Oyj:n hakemukseen Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro 66/10/2 asetetun määräajan pidentämiseksi 507/11.01.01.01/2014

Lisätiedot

MAAKUNNAN TAHTOTILA KAKSOISRAIDE LUUMÄKI-IMATRA-VALTAKUNNANRAJA

MAAKUNNAN TAHTOTILA KAKSOISRAIDE LUUMÄKI-IMATRA-VALTAKUNNANRAJA MAAKUNNAN TAHTOTILA KAKSOISRAIDE LUUMÄKI-IMATRA-VALTAKUNNANRAJA Matti Viialainen 14.9.2015 9.9.2015 1 LUUMÄKI-IMATRA IMATRANKOSKI KAKSOISRAIDE ON KÄRKIHANKE Yhteysväli on priorisoitu ensimmäiseksi Kaakkois-Suomen

Lisätiedot

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =.

Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki > tai < tai =. Piirrä kuvioita suureen laatikkoon. Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. 1 Valitse ruutuun oikea merkki tai < tai =. ------------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ.

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ. TIEHALLINTO OTJEH/J/ Tmi,,kjjwv Kirjasto Asiakkuusaapinen on tehty havainnoltistamaan Tiehallinnon johtokunnassa 30.9.2002 hyväksyttyä asiakkuusstrategiaa. Aapista ovat työstäneet Outi Ryyppö, Otti Haavisto,

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008

Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008 Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008 S. Jokinen 17.3.2008 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe...3 2 Menetelmät ja lähtötiedot...3 3 Ohjearvot...3 4 Raideliikennemelun leviäminen...4 5 Johtopäätökset...4

Lisätiedot

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta

Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille sekä osalle katu- ja yleisen tien aluetta Tekninen lautakunta 64 24.02.2016 Kaupunginhallitus 84 29.02.2016 Kaupunginhallitus 182 18.04.2016 Kaupunginvaltuusto 51 25.04.2016 Asemakaavan ja tonttijaon muutos, 55 Hyrymäki, kortteli 13, tonteille

Lisätiedot

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh

Opetus- ja 2365/01.45/2017. Opetvarh Opetus- ja 130 02.11.2017 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 339 07.11.2017 Kunnanhallitus 357 20.11.2017 Varhaiskasvatuksen alue-esimiesten virkojen lakkauttaminen, päiväkodinjohtajan virkojen perustaminen

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Pontuksen koulun ja päiväkodin asemakaava, asemakaavamuutos ja tonttijako. Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Pontuksen koulun ja päiväkodin asemakaava, asemakaavamuutos ja tonttijako. Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 224 25.06.2014 Kaupunginhallitus 292 30.06.2014 Kaupunginhallitus 387 22.09.2014 Kaupunginvaltuusto 85 29.09.2014 Pontuksen koulun ja päiväkodin asemakaava, asemakaavamuutos ja tonttijako

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lap peenran nan kaupunki

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lap peenran nan kaupunki LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Tekninen lautakunta 145 19.04.2017 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lap peenran nan kaupunki 344/10.03.00.02/2017 TEKLA

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

LUIMA: Urakoitsijainfo Tommi Rosenvall, Joonas Hämäläinen

LUIMA: Urakoitsijainfo Tommi Rosenvall, Joonas Hämäläinen LUIMA: Urakoitsijainfo 22.1.2019 Tommi Rosenvall, Joonas Hämäläinen 22.1.2019 Infotilaisuuden kulku klo 10.00 klo 10.30 klo 10.45 klo 11.15 klo 11.30 klo 12.15 Tervetuloa (Tommi & Joonas) Ennakkokysymysten

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä

Keskiäänitaso LAeq22-7, ei meluntorjuntaa LAeq22-7, meluesteet toteutettu Muutos asukasmäärässä LIITE 1, SIVU 34/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Linnanpelto Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 405 Melulähde alueella: raideliikenne - Tavarajunia päivällä 6 kpl (yht. 2 640 m)

Lisätiedot

Vuoden 2015 arviointikertomus

Vuoden 2015 arviointikertomus astuslautakunta 2013-2016 32 16.11.2015 astuslautakunta 2013-2016 4 20.01.2016 astuslautakunta 2013-2016 8 09.03.2016 astuslautakunta 2013-2016 13 06.04.2016 astuslautakunta 2013-2016 18 25.05.2016 astuslautakunta

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Pasila-Riihimäki liikenteen välityskyvyn nostaminen vaihe 2, ratasuunnitelma, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää, Hausjärvi, Riihimäki

Pasila-Riihimäki liikenteen välityskyvyn nostaminen vaihe 2, ratasuunnitelma, Kerava, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää, Hausjärvi, Riihimäki Lausunto UUDELY/11385/2017 26.01.2018 Julkinen kirjaamo@liikennevirasto.fi Liikennevirasto PL 33 00521 HELSINKI Viite: lausuntopyyntö 13.11.2017 Pasila-Riihimäki liikenteen välityskyvyn nostaminen vaihe

Lisätiedot

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti)

Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja osa katualuetta (Entinen Rauhan keskuskeittiön tontti) Tekninen lautakunta 94 19.03.2014 Kaupunginhallitus 131 24.03.2014 Kaupunginhallitus 235 19.05.2014 Kaupunginvaltuusto 44 02.06.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako 224 Rauha, kortteli 276, tontti 2 ja

Lisätiedot

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014

Taajama-alueiden osayleiskaavan muutos 270/10.02.03/2014 Tekninen lautakunta 39 02.09.2014 Tekninen lautakunta 2 18.02.2015 Tekninen lautakunta 15 16.04.2015 Tekninen lautakunta 23 03.06.2015 Kaupunginhallitus 114 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 23 15.06.2015

Lisätiedot

Rakennusalueen suunnitteluvaraus Kaustarissa (ns. Tyllin pelto)

Rakennusalueen suunnitteluvaraus Kaustarissa (ns. Tyllin pelto) Kaupunginhallitus 36 20.01.2014 Rakennusalueen suunnitteluvaraus Kaustarissa (ns. Tyllin pelto) 372/10/00/02/2013 KH 36 Valmistelija: kaupungingeodeetti Matti Kivistö, puh. 044 780 9343 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Vuoden 2015 arviointikertomus / Konsernihallinnon lausunto

Vuoden 2015 arviointikertomus / Konsernihallinnon lausunto astuslautakunta 2013-2016 32 16.11.2015 astuslautakunta 2013-2016 4 20.01.2016 astuslautakunta 2013-2016 8 09.03.2016 astuslautakunta 2013-2016 13 06.04.2016 astuslautakunta 2013-2016 18 25.05.2016 astuslautakunta

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi

Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Tekninen lautakunta 159 03.05.2017 Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 5 tontille 35, Asunto Oy Lap peenran nan Arkadi 272/10.03.00.02/2017 TEKLA

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233

Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys. Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Akaan raakapuukuormausalue Ratasuunnitelman meluselvitys Päiväys Tilaaja Liikennevirasto Projekti RR52233 Raportti 1/5 Sisällys 1 Johdanto... 2 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Melun ohjearvot... 3

Lisätiedot

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6.10.2014 P25141 Raportti Puustinen Tomi 6.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys

Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma. Liikennemeluselvitys Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma 162.1 162.1 2 (10) Vt3 parantaminen Hulmin kohdalla, Tiesuunnitelma SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 3 1.1 Tilaaja... 3 1.2 Tekijä... 3 1.3 Kohde... 3 1.4

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Lausunto ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta / E18 Turun kehätie Naantali-Raisio

Lausunto ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta / E18 Turun kehätie Naantali-Raisio Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 28 21.04.2016 Lausunto ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta / E18 Turun kehätie Naantali-Raisio Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 21.04.2016 28 Ympäristöpäällikkö

Lisätiedot

~IMATRA , Ulla Kadalainen LAPPEENRANTA RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA KAUPUNKISUUNN ITTELU/ KAAVOITUS

~IMATRA , Ulla Kadalainen LAPPEENRANTA RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA KAUPUNKISUUNN ITTELU/ KAAVOITUS RAJAT YLITTÄVÄÄ VOIMAA 1 LAPPEENRANTA I 8.3.2018, Ulla Kadalainen KAUPUNKISUUNN ITTELU/ KAAVOITUS RAJAT YLITTÄVAÄ VOIMAA Asemakaavasuunnittelun vaiheita Kuulutus kaavan vireilletulosta 7.4.2010 OAS ja

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet vuodelle 2015 KHALL

Lisätiedot

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella

S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) LIITE 2. Rautatieliikenteen aiheuttamat yömelualueet (klo 22-7) Siuntion aseman pohjoispuolella Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys päivitetty 13.8.2012 S. Jokinen 13.8.2012 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe... 3 2 Menetelmät ja lähtötiedot... 3 3 Ohjearvot... 3 4 Raideliikennemelun leviäminen...

Lisätiedot

SELVITYS LAPPEENRANNAN KOULUJEN, PÄIVÄKOTIEN JA LEIKKIKENTTIEN MELUTILANTEESTA

SELVITYS LAPPEENRANNAN KOULUJEN, PÄIVÄKOTIEN JA LEIKKIKENTTIEN MELUTILANTEESTA Lappeenrannan seudun ympäristölautakunta 147 13.11.2012 SELVITYS LAPPEENRANNAN KOULUJEN, PÄIVÄKOTIEN JA LEIKKIKENTTIEN MELUTILANTEESTA 760/220/2012 SEUYMPLA Melulle altistuminen Lappeenrannan koulujen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Kaavatoimikunta AIKA 08.03.2016 kello 16:00-16:55 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto

Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tekninen lautakunta 153 09.06.2015 Kaupunginhallitus 271 30.11.2015 Kaupunginhallitus 282 14.12.2015 Kaupunginvaltuusto 6 25.01.2016 Halkotorinkujan asemakaavan muutos (kaava nro 01/020) 6467/10.02.01/2014

Lisätiedot

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos

Isopaasin ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 35 26.01.2015 Kaupunginhallitus 173 04.05.2015 Isopaasin ranta-asemakaavan muutos 730/10.03.06/2014 Kaupunginhallitus 26.01.2015 35 Maanmittausinsinööri Birit Keva 3.12.2014: Maanomistaja

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki Tekninen lautakunta 145 19.04.2017 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki 344/10.03.00.02/2017 TEKLA 145 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042

Raideliikennemeluselvitys korttelille 55042 Jarno Kokkonen Siru Parviainen 18.10.2013 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Espoon kaupungin Koivuhovinlaakson asemakaava-alueen kortteliin (kuva 1) raideliikenteen aiheuttamia melutasoja.

Lisätiedot

Perustelu melusuojaukselle Valtatien 5 aiheuttama päiväajan keskiäänitaso ylittää 60 db monin paikoin asuinrakennusten pihoilla.

Perustelu melusuojaukselle Valtatien 5 aiheuttama päiväajan keskiäänitaso ylittää 60 db monin paikoin asuinrakennusten pihoilla. LIITE 1, SIVU 23/58 KOHDEKORTTI 6.4.2018 Vt5, Niirala, Kehäkatu Ilmakuva Kuopion kaupunki 2018 NYKYTILANNE Asukkaita kohdealueella 346 Melulähde alueella: Valtatie 5:n liikenne - Keskim. vuorokausiliikenne

Lisätiedot

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta

Selitys korkeimmalle hallinto-oikeudelle tehtyyn valitukseen koskien Venesjärven osayleiskaavamuutosta Ympäristölautakunta 105 17.12.2015 Ympäristölautakunta 9 26.01.2016 Kaupunginhallitus 47 01.02.2016 Kaupunginhallitus 109 14.03.2016 Kaupunginvaltuusto 33 21.03.2016 Kaupunginhallitus 184 23.05.2016 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Tynninharjun eritasoliittymästä

Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Tynninharjun eritasoliittymästä Tekninen lautakunta 139 11.10.2016 Kaupunginhallitus 337 31.10.2016 Kaupunginvaltuusto 93 09.11.2016 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle Tynninharjun eritasoliittymästä 617/10.03.01/2013 TEKLA 11.10.2016

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018

ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 Kaupunginhallitus 302 16.11.2015 ORIVEDEN KAUPUNGIN ATERIA-, TAVARANKULJETUS- JA HENKILÖKULJETUSTEN KILPAILUTUS 2016-2018 150/07.071/2015 Kaupunginhallitus 16.11.2015 302 Oriveden kaupunki on pyytänyt

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta maankäytöstä /Veli Pylkäs (MRL 137 ja )

Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta maankäytöstä /Veli Pylkäs (MRL 137 ja ) Kunnanhallitus 216 18.08.2014 Poikkeamislupa asemakaavan osoittamasta maankäytöstä /Veli Pylkäs (MRL 137 ja 171-173 ) 3482/11.111/2014 KHALL 216 Hakija Nimi Veli Pylkäs Osoite Poste Restante, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale Kaupunginhallitus 258 20.10.2014 Kaupunginhallitus 294 07.12.2015 Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale 141/522/2013 Kaupunginhallitus 20.10.2014 258 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla

Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla Tekninen lautakunta 146 19.04.2017 Lausunto Kaakkois-Suomen ELY-keskukselle Kaakkois-Suomen maanteiden hallinnollisesta asemasta ja kehittämisestä asemakaava-alueilla 247/00.04.00/2017 TEKLA 146 Liite

Lisätiedot