KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto (15)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto 13.12.2013 1 (15)"

Transkriptio

1 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 13/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto (15) AIKA Tiistai klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT 169 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 170 Pöytäkirjan tarkastajien valinta ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen 171 Työjärjestyksen hyväksyminen 172 Kokkolan historialliset urut -projekti 173 Kaupungin pappilakiinteistön esisopimus ja kiinteistön kauppa 174 Halkokarin kiinteistön esisopimus ja kiinteistön kauppa 175 Kälviän (Simukkalan) pappilakiinteistön kauppa 176 Koivuristin seurakuntakodin ja Ykspihlajan kirkon tilojen sulkeminen kesäkaudeksi 177 Liukuvan työajan kokeilu seurakuntayhtymän toimistotyössä 178 Työsuhteen jatkaminen / Saraste 179 Työsuhteen jatkaminen / Jakobsén 180 Tiedottajan hoitovapaan sijaisuus 181 Hautaustoimen päällikön palkan tarkistaminen 182 Yhteistyötoimikunnan kokousten pöytäkirjat 16.5., 12.9., ja Yhteisen kirkkovaltuuston päätökset Kirkkohallituksen yleiskirjeet, johtokuntien pöytäkirjajäljennökset ja muut ilmoitusasiat 185 Yhteisen kirkkoneuvoston kokousaikataulu kevätkaudelle Muut mahdolliset asiat Merk. TUOMO JUKKOLA puheenjohtaja Vilhelm Kankkonen hallintojohtaja

2 2 KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 13/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto AIKA Tiistai klo PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 LÄSNÄ x Jukkola Tuomo puheenjohtaja x Hautamäki Esko varapuheenjohtaja - Holm Per-Ole - Autio Mauri - Mutka Seppo x Haapalehto Seija - Mård Sanna x Hanhikoski Kari - Känsälä Kai-Eerik x Isohanni Irma - Mehtälä Anja x Jansson Peter - Östman-Tylli Nina x Joensuu Erkki - Kinnunen Erkki x Kallinen Markku - Stenberg Marja-Leena x Lapinoja Antti - Puutio Eeva x Nilsson Carina - Stenman Nils-Erik x Pensaari Paula :t Rytioja Antti x Salo Tuula - Hautala Marja-Helmi x Maijala Aimo Snellman Hans ykv:n puheenjohtaja ykv:n varapuheenjohtaja x Harju Veli-Pekka kirkkoherra, Kaustinen ja Ullava - Kankkonen Peter kirkkoherra, Kokkolan ruots. x Murtomäki Erkki vs. kirkkoherra, Kälviä x Sirviö Jouni kirkkoherra, Kokkolan suom. :t x Kankkonen Vilhelm hallintojohtaja x Björkström Aune-Inkeri viestintäpäällikkö x Ahlskog Christian kanttori, Kokkolan ruots. :t x Göös Ritva kanttori, Kokkolan suom. :t x Klingenberg Kristina kanttori, Kokkolan ruots. :t x Viherjuuri Tuomo kanttori, Kokkolan suom. :t x Hanni Eero toimistopäällikkö :t x Holm Kristina henkilöstöpäällikkö :t x Herlevi Susanna pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja käsittää pykälät / 13 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Puheenjohtaja avasi kokouksen, jonka jälkeen laulettiin En etsi valtaa, loistoa. Puheenjohtaja piti alkuhartauden ja lausuttiin yhteinen Isä meidän -rukous. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

3 3 170 / 13 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA JA PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄVILLÄ PITÄMINEN Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Irma Isohanni ja Carina Nilsson. Tarkastus on torstaina klo taloustoimistossa. Tarkastettu pöytäkirja on nähtävillä taloustoimistossa. 171 / 13 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Työjärjestykseksi hyväksyttiin esityslistan mukaiset asiat sekä lisäasiana ilmoitusasioissa 1. Bänditila Kälviän pappilassa 172 / 13 KOKKOLAN HISTORIALLISET URUT -PROJEKTI Seurakuntayhtymä omistaa kahdet historialliset urut, Eberhard Friedrich Walckerin rakentamat urut vuodelta 1881 (21 äänikertaa) ja Gustav Normannin urut vuodelta 1879 (16 äänikertaa), jotka ovat huolellisesti varastoituina yhtymän tiloissa. Walcker-urut ovat olleet aikaisemmin Kokkolan kirkossa ja Normann-urut Kaarlelassa. Yhtymän kanttorien aloitteesta perustettiin yhteisen kirkkoneuvoston kokouksessa urkutyöryhmä (Esko Hautamäki, pj, Ritva Göös, Tuomo Viherjuuri, Christian Ahlskog ja Kristina Klingenberg), jonka tehtävänä on tutkia urkujen nykykuntoa ja ulkopuolisen rahoituksen mahdollisuutta. Selvityksen tulee olla valmis mennessä. Työryhmä on valmistellut tietopaketin urkuprojektista (Kokkolan historialliset urut), sen alkuvaiheista sekä kesän ja syksyn inventaariosta, liite A/ 172. Asia ei vaadi vielä tässä vaiheessa päätöksentekoa. Projektista on tehty dvd-levy, josta kaikki kiinnostuneet voivat saada kopion. Kokouksessa ovat asiaa esittelemässä ja kysymyksiin vastaamassa kanttorit Christian Ahlskog, Ritva Göös, Kristina Klingenberg ja Tuomo Viherjuuri. Merkitään tiedoksi. Christian Ahlskog kertoi urkuprojektista, mm. urkuosien inventoinnista, kustannusarviosta, rahoitussuunnitelmasta ja aikataulusta. Merkittiin tiedoksi.

4 4 173 /13 KAUPUNGIN PAPPILAKIINTEISTÖN ESISOPIMUS JA KIINTEISTÖN KAUPPA Kaupungin pappilakiinteistö on ollut kolmisen vuotta myynnissä. Kiinteistön asunnot ovat olleet vuokralla. Toinen vuokralainen on lähtenyt pienempään asuntoon ja toinen on valmistautunut muuttamaan, kun kauppa on vahvistettu. Kiinteistö kuuluu ns. myyntilistalla oleviin ja nyt siihen on ehdolla ostaja, joka säilyttäisi talon asuntokiinteistönä. Nyt saatu tarjous on NSA Yhtiöt Oy:ltä ja arvoltaan euroa. Kauppaan kuuluu myös pappilan viereinen tontti, jolle on laadittu kaava 1990-luvulla. Molempiin kerroksiin tulisi alustavien remonttisuunnitelmien mukaan kolme asuinhuoneistoa. Esisopimuksen perusteella kauppa toteutuu, kun asunnoista varattu vähintään 50 % huoneistojen yhteenlasketusta pinta-alasta. Esisopimus on voimassa saakka tai purkautuu silloin, kun kauppakirja on allekirjoitettu. Ajatus on, että seurakuntayhtymä ottaisi kauppahinnan osana kaksi huoneistoa käyttöönsä ja saisi vaikutusmahdollisuuden tulevan taloyhtiön hallinnossa. Näin mahdollistetaan seurakuntayhtymän osallisuus tässä kaupungin keskustassa sijaitsevassa arvokiinteistössä. Liite A/ 173 esisopimus ja kauppakirja Myyntipäätös on tehtävä määräenemmistöin ja alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy NSA Yhtiöt Oy:n kanssa laaditun esisopimuksen ja kauppakirjan, 2. valtuuttaa hallintojohtajan ja toimistopäällikön allekirjoittamaan esisopimuksen ja kauppakirjan, 3. ehdottaa, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy esisopimuksen ja kauppakirjan sekä alistaa päätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Ennen päätöksentekoa toimistopäällikkö esitteli kiinteistökauppaa. Keskustelun jälkeen päätösehdotuksen kohdat 1 3 hyväksyttiin yksimielisesti.

5 5 174 / 13 HALKOKARIN KIINTEISTÖN ESISOPIMUS JA KIINTEISTÖN KAUPPA Halkokarin seurakuntakodin kiinteistöön ollaan laatimassa asemakaavan muutosta, joka oikeuttaa jatkossa rakentamaan alueelle asuintaloja seurakunnan toimitilan lisäksi. Kaavoitustyö on edennyt vaiheeseen, jossa Kokkolan kaupungin rakennelautakunta käsittelee ko. kaavaa ja asia etenee lähiaikoina kaupunginhallitukseen ja -valtuustoon. Mainittakoon, että kaupungin maankäyttöryhmä puoltaa osaltaan kaavamuutosta asuntotuotannon tärkeyden kannalta. Ykn:n päätöksen / 4 mukaan hyväksyttiin kiinteistön ostajaksi ja käyttösuunnitelman laatijaksi WSB Rakennus Oy euron kauppahinnasta. Jotta seurakunta saisi toimitilat mahdollisimman nopeasti käyttöönsä, olisi hyvä toimia esisopimuksen kautta ja saada näin kauppaan kirkkohallituksen vahvistus tiiviimmällä aikataululla. Liite A/ 174 esisopimus ja kauppakirja Myyntipäätös on tehtävä määräenemmistöin ja alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto 1. hyväksyy WSB Rakennus Oy:n kanssa laaditun esisopimuksen ja kauppakirjan, 2. valtuuttaa hallintojohtajan ja toimistopäällikön allekirjoittamaan esisopimuksen ja kauppakirjan, 3. ehdottaa, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy esisopimuksen ja kauppakirjan sekä alistaa päätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Ennen päätöksentekoa toimistopäällikkö esitteli kiinteistökauppaa. Keskustelun jälkeen päätösehdotuksen kohdat 1 3 hyväksyttiin yksimielisesti. 175 / 13 KÄLVIÄN (SIMUKKALAN) PAPPILAKIINTEISTÖN KAUPPA Yhteisen kirkkoneuvoston nimeämä myyntityöryhmä määritteli aikanaan kiinteistöt, jotka tulee realisoida. Kälviän pappilakiinteistö kuuluu tähän ryhmään ja on ollut myynnissä jo noin kaksi vuotta. Nykyinen toimeksianto on ollut Kiinteistömaailmalla ja nyt on saatu tarjous, joka tasoltaan vastaa Kälviän keskustan alueella myytyjen tonttien neliöhintaa.

6 6 Kaupanvahvistajan tilastot pientalojen tonttikaupoista Kälviän keskustasta osoittavat keskimäärin 9,03 euron neliöhintaa. Nyt saatu tarjous on euroa, joka tuo neliöhinnaksi 10,70 euroa. On huomattava, että tontilla on käytöstä poistettu purkukuntoinen rakennus, jonka purkaminen tulee maksamaan noin euroa. Lisäksi tontin kaavoittaminen pientalotonteiksi tuo kustannuksia noin euron verran, sekä muutamia tuhansia euroja kuluja kaavatonttien myynnistä ja viiveestä mm. kiinteistöverojen muodossa. Liite A/ 175 kauppakirja Myyntipäätös on tehtävä määräenemmistöin ja alistettava kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto 1 hyväksyy Jani Matti Poutasen kanssa laadittavan kauppakirjan, 2. valtuuttaa hallintojohtajan ja toimistopäällikön allekirjoittamaan kauppakirjan, 3. ehdottaa, että yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy kauppakirjan sekä alistaa päätöksen kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Ennen päätöksentekoa toimistopäällikkö esitteli kiinteistökauppaa. Markku Kallinen ehdotti, että asia palautetaan. Kiinteistökaupasta tulee pyytää Kälviän seurakuntaneuvoston ja kiinteistöjohtokunnan lausunnot. Ehdotusta ei kannatettu. Keskustelun jälkeen päätösehdotuksen kohdat 1 3 hyväksyttiin yksimielisesti. 176 / 13 KOIVURISTIN SEURAKUNTAKODIN JA YKSPIHLAJAN KIRKON TILOJEN SULKEMINEN KESÄKAUDEKSI Vastaava emäntä, kiinteistöpäällikkö ja toimistopäällikkö esittävät, että Koivuristin seurakuntakodin ja Ykspihlajan kirkon tilat olisivat poissa käytöstä aina kesäkaudella alkaen. Tämä tarkoittaa, että tiloissa ei kyseisenä aikana olisi muistotilaisuuksia, jumalanpalveluksia eikä muuta toimintaa. Ainoastaan muistotilaisuuksien ruuhkautuessa Ykspihlajan seurakuntasalin tilat voitaisiin tarvittaessa ottaa muistotilaisuuskäyttöön. Vuonna 2014 Koivuristi on joka tapauksessa poissa käytöstä seurakuntakodin kattoremontin takia.

7 7 Seurakuntien omat toimintapiirit ovat pääsääntöisesti kesällä tauolla, joten jäljelle jäävä kyseisissä tiloissa oleva kesäaikainen toiminta voidaan järjestää muihin seurakuntayhtymän tiloihin. Näitä ovat esimerkiksi kaikki seurakuntakeskuksen tilat, jonka pääkeittiöllä ruokaa valmistetaan kesäkoteihin koko kesän ajan ja näin ollen keittiö-vahtimestari- ja siivoushenkilökuntaa on jatkuvasti paikalla. Tilojen kesäaikaisella sulkemisella, pyritään keskittämään toiminta niihin tiloihin, joissa muutenkin on kesäisin toimintaa, ja helpottaa näin tilojen ja tilaisuuksien valvontaa sekä siivous- ja tarjoilutoimintaa. Esitetyllä järjestelyllä myös henkilöstön liikuteltavuus eri toimipisteiden välillä helpottuu ja näin syntyy säästöjä henkilöstömenoissa. Koivuristissä ja Ykspihlajan kirkossa vakituisesti työskentelevät Sirpa Pienimäki ja Kidist Ruisaho voidaan kesäkauden ajaksi siirtää täysipainoisesti töihin kesäkodeille keittiö- ja siivoustyöhön, sekä Kokkolan ja Kaarlelan kirkkoihin sijaistamaan muiden suntioiden kesälomia. Asiasta on käyty yhteistoimintaneuvottelut Kokkolan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran-viraston työntekijöiden kanssa, joiden kautta muistotilaisuuksien tilavaraukset tehdään. Hyväksytään vastaava emännän, kiinteistöpäällikön ja toimistopäällikön ehdotus, että Koivuristin seurakuntakodin ja Ykspihlajan kirkon tilat ovat poissa käytöstä aina kesäkaudella alkaen. Irma Isohanni ehdotti, että asia palautetaan. Sulkemisesta pyydetään Kokkolan suom. ja ruots. seurakuntaneuvostojen lausunnot. Esko Hautamäki kannatti ehdotusta. Keskustelun jälkeen Irma Isohannin ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 177 / 13 LIUKUVAN TYÖAJAN KOKEILU SEURAKUNTAYHTYMÄN TOIMISTOTYÖSSÄ Kokkolan seurakuntayhtymä on mukana Kirkon työmarkkinalaitoksen työaikakokeilussa Taloustoimistossa, Kokkolan suom. seurakunnan ja Kokkolan ruots. seurakunnan kirkkoherranvirastoissa on kokeiltu liukuvaa työaikaa alkaen hyvällä kokemuksella. Jo nykyisessä KirVESTES:ssä on säädökset liukuvasta työajasta ja ne eivät poikkea oleellisesti mahdollisesta uudesta sopimuksesta. Työaikaa on seurattu manuaalisesti täytettävien työaikalistojen avulla.

8 8 Koska kokeilusta saadut kokemukset ovat olleet myönteisiä, kokeilua haluttaisiin jatkaa ajalla Tänä aikana saatujen lisätietojen perusteella voidaan ottaa kantaa liukuvan työajan pysyvään käyttöönottoon ja mahdollisten työaikaa seuraavien laitteiden hankintaan sekä selvittää tietojärjestelmien yhteensopivuutta Kipan tiedostojen kanssa. Päätetään jatkaa liukuvan työajan kokeilua toimistotyöntekijöiden osalta ajalla voimassa olevan KirVESTES:in puitteissa. Ennen päätöksentekoa henkilöstöpäällikkö selosti liukuvan työajan kokeilua. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 178 / 13 TYÖSUHTEEN JATKAMINEN / SARASTE Outi Saraste on ollut seurakuntayhtymän palveluksessa määräaikaisena ja osaaikaisena keittäjä/vahtimestarina ajalla Hänen työaikansa on ollut vähintään 30 t/viikko syys-toukokuussa ja kokoaikainen kesäelokuussa. Keittiötoimen keittäjien/vahtimestarien talvilomakausi alkaa tammikuun puolessa välin ja jatkuu huhtikuun loppuun. Lisäksi heillä on pitämättömiä ylityövapaita. Henkilöstöpäällikkö ja vastaava emäntä esittävät, että Outi Saraste palkataan vuosilomasijaiseksi ajalle vähintään 25 t/viikko ja kokoaikaiseksi vuosilomasijaiseksi/leirikeskustyöntekijäksi ajalle Outi Sarasteen pääasiallinen työskentelypaikka olisi talvikaudella Kaarlelan seurakuntakoti ja kesäkaudella leirikeskukset. Palkkaus on vaativuusryhmän 401 mukainen. Henkilöstösuunnitelmaa laativa työryhmä puoltaa Outi Sarasteen palkkaamista ajalle esitetyllä tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää palkata Outi Sarasteen osaaikaiseen työsuhteeseen ajalle , jossa työaika on vähintään 25 t/viikko, ja ajalle kokoaikaiseen työsuhteeseen. Palkkaus on vaativuusryhmän 401 mukainen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

9 9 179 / 13 TYÖSUHTEEN JATKAMINEN / JAKOBSÉN Tarja Jakobsén on toiminut alkaen määräaikaisena vs. toimistosihteerinä (40 %) Vivan Nygårdin jäätyä osa-aikaeläkkeelle (60 % työaika). Tarja Jakobsénin työsuhde solmittiin määräaikaisena vuodenvaihteeseen asti. Toimistosihteerin tehtävät jakautuvat eri yksiköiden välillä seuraavasti: - 50 % yhtymän yleishallinto (puhelinvaihteen ja neuvontapisteen hoito, saapuvan ja lähtevän postin hoito), - 30 % yhtymän viestintä (sisäinen viestintä kuten eantti; Kokkola-lehden esitaitto; nettisivujen päivitys), - 20 % suomalainen seurakunta (viikkoilmoituksen laatiminen, nettisivujen päivitys). Vivan Nygård on ilmoittanut aikovansa jäädä eläkkeelle vuoden 2015 alusta. Viestintäpäällikkö ja henkilöstöpäällikkö esittävät, että Tarja Jakobsénin määräaikaista työsuhdetta jatketaan saakka. Henkilöstösuunnitelmaa laativa työryhmä puoltaa Tarja Jakobsénin palkkaamista ajalle esitetyllä tavalla. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää palkata Tarja Jakobsénin osaaikaiseen työsuhteeseen (40 %) ajalle Palkkaus on vaativuusryhmän 402 mukainen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 180 / 13 TIEDOTTAJAN HOITOVAPAAN SIJAISUUS Tiedottaja Eveliina Palolalle on myönnetty hoitovapaata saakka. Hänen perhevapaidensa sijaisena on toiminut Eija Ahokangas lähtien. Vuosi 2014 tulee viestintäyksikön osalta olemaan poikkeuksellisen haastava. Lisätyötä tuovat seurakuntavaalit, ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherranvaalit ja Pipliaseuran vuosijuhla. Tästä syystä on tärkeätä, että viestintäyksikössä on riittävät resurssit käytettävissä, joko palkkaamalla tiedottajan sijainen ja/tai ostamalla tiedottajan palveluja. Viestintäpäällikkö ja henkilöstöpäällikkö esittävät, että hallintojohtaja valtuutetaan päättämään sijaisen palkkaamisesta ja/tai palvelujen ostamisesta, kun käytännön järjestelyt selviävät. Henkilöstösuunnitelmaa laativa työryhmä puoltaa sijaisen palkkaamista ajalle

10 10 Yhteinen kirkkoneuvosto valtuuttaa hallintojohtajan palkkaamaan sijaisen tiedottajalle ja/tai päättämään tiedottajan palvelujen ostamisesta ajalla Ennen päätöksentekoa henkilöstöpäällikkö esitteli sijaisuuteen liittyviä seikkoja. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 181 / 13 HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKÖN PALKAN TARKISTAMINEN Hautaustoimen päällikön vaativuusryhmä on 601. Muissa seurakuntayksiköissä, joissa tämä virkanimike on käytössä, vaativuusryhmä on yleensä 602. Toinen tarkistamista puoltava tekijä on, että yleisesti seurakunnissa kiinteistö- ja hautaustoimen päälliköt ovat samassa vaativuusryhmässä. Kokkolassa kiinteistöpäällikön vaativuusryhmä on 602. Kun nykyinen päällikkö nimettiin virkaan keväällä 2009, oli yhtymän laajentumisesta kulunut muutama kuukausi ja edellinen viranhaltija oli ollut pitkään virkavapaalla. Tehtävänkuvauksen laatiminen perustui paljolti edellisen viranhaltijan aikaisempaan tehtävänkuvaukseen. Tehtävänkuvaa on tarkistettu ja siinä on huomioitu laajentuneen yhtymän tuomat lisätehtävät ja hautaustoimen työalan vaativuus. Tehtävän vaativuuden määrittelyssä on noussut esille erityisesti kaksi kriteeriä; vuorovaikutus ja vastuu, jotka puoltavat tehtävän tarkistamista ryhmään 602. Jos vaativuusryhmää tarkistetaan 602:een, nousee peruspalkka kuukaudessa 254,92 euroa ja vuositasolla lisäkustannus on noin euroa. Vahvistetaan alkaen hautaustoimen päällikön palkan vaativuusryhmäksi 602. Ennen päätöksentekoa hallintojohtaja esitteli palkan tarkistamista. Keskustelun jälkeen ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 182 / 13 YHTEISTYÖTOIMIKUNNAN KOKOUSTEN PÖYTÄKIRJAT 16.5., 12.9., JA Yhteistyötoimikunta on pitänyt kokoukset 16.5., 12.9., ja , liite A/ 182.

11 11 Merkitään pöytäkirjat tiedoksi ja hyväksytään tehdyt ehdotukset. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 183 / 13 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON PÄÄTÖKSET Yhteinen kirkkovaltuusto kokoontui Kokouksessa: - hyväksyttiin kauppakirja Sejsarjärven rantapalstoista ja alistettiin päätös kirkkohallituksen vahvistettavaksi, - vahvistettiin uudet hautapaikkamaksut alkaen, - hyväksyttiin uusi yhteisen kirkkoneuvoston ohjesääntö ja alistettiin päätös Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi, - hyväksyttiin viestintäpäällikön viran johtosääntö, - hyväksyttiin talouspäällikön viran johtosääntö, - hyväksyttiin hallintosihteerin viran johtosääntö, - vahvistettiin muutoksitta vuoden 2014 talousarvio perusteluineen ja liitteineen. Merkitään tiedoksi ja toimeenpantavaksi yhteisen kirkkovaltuuston päätökset Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. 184 / 13 KIRKKOHALLITUKSEN YLEISKIRJEET, JOHTOKUNTIEN PÖYTÄKIRJA- JÄLJENNÖKSET JA MUUT ILMOITUSASIAT 1. Kirkkohallituksen ja Kirkon työmarkkinalaitoksen yleiskirjeet Kirkkohallitus ja Kirkon työmarkkinalaitos ovat lähettäneet yleiskirjeitä, liite A/ Yhteisen kirkkoneuvoston alaisten johtokuntien pöytäkirjajäljennökset Yhteiselle kirkkoneuvostolle on saapunut seuraavat pöytäkirjajäljennökset johtokunnilta: katulähetystyön johtokunta sairaalasielunhoidon johtokunta palvelevan puhelimen yhteisjohtokunta yhteiskunnallisen työn johtokunta perheasiain neuvottelukeskuksen yhteisjohtokunta hautausmaajohtokunta 27.8., ja kiinteistöjohtokunta 10.9., ja

12 12 tiedotustyöryhmä 29.8., ja Liite B/ Bänditila Kälviän pappilassa Kälviän pappilan piharakennuksessa oleva bänditila vuokrataan siten, että se on Kälviän seurakunnan käytössä elokuun 2014 loppuun saakka. 1. Merkitään tiedoksi. 2. Yhteinen kirkkoneuvosto merkitsee pöytäkirjajäljennökset saapuneiksi ja ilmoittaa johtokunnille, ettei kirkkoneuvosto vaadi kirkkolain 10 luvun 5 :n mukaisesti pöytäkirjojen päätösten ottamista käsiteltäväkseen. Päätösehdotuksen kohdat 1 ja 2 hyväksyttiin yksimielisesti. 185 / 13 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON KOKOUSAIKATAULU KEVÄTKAUDELLE 2014 Hallintojohtaja on laatinut yhteisen kirkkoneuvoston kevätkauden 2014 alustavan kokousaikataulun: ti ti ti ti ti ti Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 186 / 13 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan saa tehdä kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla hallintovalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Julkista hankintaa koskevasta päätöksestä ei saa tehdä julkisista hankinnoista annetun lain mukaista valitusta, koska päätös koskee yksinomaan hankintamenettelyn valmistelua. Pöytäkirjan pykälät: 172, 173, 174, 175, 183

13 13 Oikaisuvaatimusoikeudesta aiheutuva valituskielto Koska päätöksestä voidaan tehdä kirkkolain 24 luvun 3 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pöytäkirjan pykälät: 169, 170, 171, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 Alistusasiaa koskeva muutoksenhakukielto Kirkkolain 24 luvun 3 :n 2 mom. mukaan oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksestä, joka alistetaan tuomiokapitulin tai kirkkohallituksen vahvistettavaksi. Pöytäkirjan pykälät: Erikseen säädetyt muutoksenhakukiellot 1. Kirkkolain 24 luvun 14 :n 2 mom:n, 2. hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, 3. kirkon virkaehtosopimuslain 19 :n, tai 4. muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pöytäkirjan pykälät ja valituskieltojen perusteet: Hankintoja koskevat muutoksenhakukiellot Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 8a :n 2 mom. nojalla saa tehdä kirkkolain mukaista oikaisuvaatimusta eikä kirkollisvalitusta, jos asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Asia kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon 1. Pöytäkirjan pykälät: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään ja yhteystiedot: Kokkolan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto Käyntiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Postiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Telekopio: Sähköposti: Pöytäkirjan pykälät: 169, 170, 171, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183, 184, 185 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon päätöksestä. Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Seurakunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Oikaisuvaatimuksen voi omalla vastuullaan lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköisesti (telekopioilla tai sähköpostilla). Oikaisuvaatimuksen on oltava perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi: oikaisuvaatimuksen tekijän nimi ja tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi tiedot oikaisuvaatimuksen kohteena olevasta päätöksestä millaista oikaisua päätökseen vaaditaan millä perusteilla oikaisua päätökseen vaaditaan HANKINTAOIKAISU Hankintaoikaisun tekeminen Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön asianosainen voi tehdä hankintayksikölle kirjallisen hankintaoikaisun (Hankintalaki ). Toimitusosoite Hankintaoikaisu toimitetaan hankintayksikölle. Hankintayksikön yhteystiedot: Kokkolan seurakuntayhtymä Käyntiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Postiosoite: Kustaa Aadolfinkatu 16, Kokkola Telekopio: Sähköposti: Hankintaoikaisu on tehtävä 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Hankintaoikaisun voi omalla vastuullaan lähettää postitse, 1 Kansallisen kynnysarvon suuruus on (tavarat ja palvelut), (terveydenhoito- ja sosiaalipalvelut) ja (rakennusja käyttöoikeusurakat)

14 14 lähetin välityksellä tai sähköisesti. Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa viestin katsotaan saapuneen vastaanottajalle sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä siitä, että sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Hankintaoikaisun on oltava perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Hankintaoikaisun sisältö Hankintaoikaisusta on käytävä ilmi: oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi tiedot hankintaoikaisun kohteena olevasta päätöksestä millaista oikaisua päätökseen vaaditaan millä perusteilla oikaisua päätökseen vaaditaan Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Kirkollis- ja hallintovalitukset Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Oulun hallinto-oikeus Käyntiosoite: Isokatu 4, Oulu Postiosoite: PL 189, Oulu Telekopio: Sähköposti: Kirkollisvalitus, pöytäkirjan pykälät: Hallintovalitus, pöytäkirjan pykälät: Valitusaika 30 päivää 30 päivää Kirkollisvalitus alistusasiassa Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää Käyntiosoite: Ojakatu 1, Oulu Postiosoite: PL 85, Oulu Telekopio: Sähköposti: Kirkkohallitus, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää PL 185 (Satamakatu 11), Helsinki Telekopio: Sähköposti: Opetus- ja kulttuuriministeriö, pöytäkirjan pykälät: 30 päivää PL 29 (Meritullinkatu 10), Valtioneuvosto Telekopio: (kirjaamo) Sähköposti: Valitus markkinaoikeuteen Valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon asemaansa vaikuttavasta ratkaisusta tai tarjousmenettelyn ratkaisusta ja sen perusteista sekä kirjallisen ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi (valitusosoitus). Tiedoksiannon katsotaan tapahtuneen seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, jollei sen näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä sähköistä tiedoksiantoa viestin katsotaan saapuneen vastaanottajalle sinä päivänä, jolloin sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä siitä, että sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Hankinta-asiaan muutosta hakevan on lisäksi kirjallisesti ilmoitettava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön ilmoittamaan osoitteeseen viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeuteen. Hankintayksikön yhteystiedot ovat edellä hankintaoikaisua koskevassa kohdassa.

15 15 Markkinaoikeuden yhteystiedot Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle osoitettuna osoitteeseen: Valitusaika 14 päivää Postiosoite: Radanrakentajantie 5, Helsinki Käyntiosoite: Radanrakentajantie 5, Helsinki Telekopio: Sähköpostiosoite: Muutoksenhakuajan laskeminen Valituskirjelmä Valitus- ja oikaisuvaatimusaika lasketaan päätöksen tiedoksisaannista, tiedoksisaantipäivää lukuun ottamatta. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemäntenä päivänä kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituskirjelmässä on ilmoitettava: valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmään on liitettävä: päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Päätöksen voi saattaa markkinaoikeuden käsiteltäväksi sillä perusteella, että hankinnassa on menetelty julkisista hankinnoista annetun lain (1505/1992) tai sen nojalla annettujen säännösten tai määräysten tai Euroopan yhteisön lainsäädännön tai maailman kauppajärjestön julkisia hankintoja koskevan sopimuksen vastaisesti. Asia voidaan saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusajassa päätöksessä mainitulle valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse, lähetin välityksellä tai sähköisesti. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Oikeudenkäyntimaksu Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/1993) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa 89 euroa ja markkinaoikeudessa 223 euroa, jollei lain 6 tai 7 :stä muuta johdu. / 13 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Kokouksen lopussa laulettiin virsi 30 Maa on niin kaunis. Puheenjohtaja toivotti siunattua joulua ja päätti kokouksen klo Kokouksen puolesta Vakuudeksi Tuomo Jukkola puheenjohtaja Susanna Herlevi pöytäkirjanpitäjä Olemme tarkastaneet pöytäkirjan 19. joulukuuta Irma Isohanni Carina Nilsson

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 19.4.2012 1 (14)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 19.4.2012 1 (14) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 19.4.2012 1 (14) AIKA Tiistai 24.4.2012 klo 15.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus,

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015 Yhteinen kirkkoneuvosto 26.2.2015 1 (18)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015 Yhteinen kirkkoneuvosto 26.2.2015 1 (18) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015 Yhteinen kirkkoneuvosto 26.2.2015 1 (18) AIKA Tiistai 3.3.2015 klo 16.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT 19 Kokouksen avaus,

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 8/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto 16.8.2013 1 (12)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 8/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto 16.8.2013 1 (12) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 8/2013 Yhteinen kirkkoneuvosto 16.8.2013 1 (12) AIKA Tiistai 20.8.2013 klo 16.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT 102 Kokouksen

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 18.5.2012 1 (17) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 18.5.2012 1 (17) Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 5/2012 Yhteinen kirkkoneuvosto 18.5.2012 1 (17) AIKA Tiistai 22.5.2012 klo 16.30 PAIKKA Taloustoimisto, Kustaa Aadolfinkatu 16 KOKOUSASIAT Kokouksen avaus,

Lisätiedot

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkovaltuusto 27.11.2012 1 (13)

KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkovaltuusto 27.11.2012 1 (13) KOKKOLAN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 4/2012 Yhteinen kirkkovaltuusto 27.11.2012 1 (13) AIKA Tiistai 4.12.2012 klo 18.00 PAIKKA Kaarlelan seurakuntakoti, Öja-auditorio, Kruunupyyntie 3 KOKOUSASIAT

Lisätiedot

LOHTAJAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015. Seurakuntaneuvosto 1 (8)

LOHTAJAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015. Seurakuntaneuvosto 1 (8) LOHTAJAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU/ASIALISTA 2/2015 Seurakuntaneuvosto 1 (8) AIKA Torstai 29.1.2015 klo 20. PAIKKA Kokkolan seurakuntakeskus KOKOUSASIAT 14 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012

Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012 OUTOKUMMUN SEURAKUNTA Kirkkoneuvosto KOKOUSKUTSU 5/2012 Kokousaika Tiistai kello 17.30 Kokouspaikka Outokummun seurakunnan seurakuntasali Käsiteltävät asiat Liite 44 Kokouksen avaaminen 45 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 16.9.2014. Aika ja paikka Keskiviikko 24.9.2014 klo 17 Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä

KOKOUSKUTSU 16.9.2014. Aika ja paikka Keskiviikko 24.9.2014 klo 17 Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä KOKOUSKUTSU 16.9.2014 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 5/2014 Aika ja paikka Keskiviikko klo 17 Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä KOKOUKSESSA KÄSITELLÄÄN 93 Kokouksen avaus, laillisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.6.2011

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta Kokous 8.6.2011 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 4/2011 1(11) Aika Paikka 8.6.2011 klo 16:00-18:05 Seurakuntien talo 2. krs, Ateena Osallistujat Jäsenet Petäjä, Jukka puheenjohtaja Järvinen, Asko Kristeri,

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: AK AM PÖYTÄKIRJA 7/ 10.8.2015/ 69 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2015 Aika Maanantai 10.8.2015 klo 18.00 18.22 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: KK JK PÖYTÄKIRJA 6/ 26.5.2015/ 62 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2015 Aika Tiistai 26.5.2015 klo 19.45 20.10 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(9) Viestinnän johtokunta Kokous 5.2.2014. Jäsenet Merikanto, Tiina puheenjohtaja

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(9) Viestinnän johtokunta Kokous 5.2.2014. Jäsenet Merikanto, Tiina puheenjohtaja TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 3/2014 1(9) Aika Paikka 5.2.2014 klo 18:00-19.00 Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma Osallistujat Jäsenet Merikanto, Tiina puheenjohtaja Alajoki, Heidi poissa

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kirkkoneuvosto 19.8.2014. Ala-Käkelä Liisa. Karlstedt Risto. Koski-Säntti Aarne KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Kokousaika 19.8.2014 klo 17.00 19.43 Kokouspaikka Seurakuntakeskus, kahvio Kokous aloitettiin Markku Nisulan läksiäisillä. Osanottajat Sariola Heikki Muurimäki

Lisätiedot

TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 KIRKKOVALTUUSTO 4.12.2013. Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19

TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 KIRKKOVALTUUSTO 4.12.2013. Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19 TARVASJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/13 Sivu 1 Aika keskiviikkona 4.12.2013 klo 19.00 20.19 Paikka seurakuntalo Osallistujat Päätöksentekijät Heikkilä Martti pj Vainio Maija vpj Hallanheimo Minna, poissa,

Lisätiedot

Muut kutsutut: Tikkakoski Kai pöytäkirjanpitäjä, kappalainen

Muut kutsutut: Tikkakoski Kai pöytäkirjanpitäjä, kappalainen SEURAKUNTANEUVOSTON ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/ Aika: Torstai 4.12. klo 17.00 18.25 Paikka: Seurakuntakeskus, Kaustinen Kutsutut jäsenet: Harju Veli-Pekka puheenjohtaja, kirkkoherra Hanhikoski Kari jäsen

Lisätiedot

365 Helsingin seurakuntayhtymän sähköntoimittajan sopimuksen jatkaminen

365 Helsingin seurakuntayhtymän sähköntoimittajan sopimuksen jatkaminen 467/2013 365 Helsingin seurakuntayhtymän sähköntoimittajan sopimuksen jatkaminen Päätösehdotus Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1) jatkaa Helsingin seurakuntayhtymän sähköntoimitussopimusta

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkovaltuusto 4/2011 22.12.2011

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) Kirkkovaltuusto 4/2011 22.12.2011 MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(8) _ KOKOUSTIEDOT Aika 22.12.2011 klo 17-19.38 Paikka Seurakuntakoti _ OSALLISTUJAT läsnä poissa Pöyhtäri Aulikki jäsen, pj. x Sinikumpu Airi jäsen, vpj x Lehtimäki

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2015. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 2/2015. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA lista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 2/2015 Ensimmäisen pykälän numero: 13 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille käsiteltäville

Lisätiedot

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kirkkoneuvosto Tark: AL LP PÖYTÄKIRJA 8/ / 88 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 7 / 2014 Aika Torstai klo 17.30 19.45 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj. Leena Erälinna x

Lisätiedot

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 /2015 Kirkkoneuvosto 20.1.2015. Koski-Säntti Aarne. Penttilä Veli-Matti. Rinta-Kiikka Leena

KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 /2015 Kirkkoneuvosto 20.1.2015. Koski-Säntti Aarne. Penttilä Veli-Matti. Rinta-Kiikka Leena KURIKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 /2015 Kokousaika 20.1.2015 klo 18.00 19.50 Kokouspaikka Seurakuntakeskus, kahvio Osanottajat Sariola Heikki Muurimäki Leena Harri Marketta Jaskari Liisa Koski-Säntti

Lisätiedot

Valkeapää Pekka, pj Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto Rakel Korpela Raija. Nieminen Pekka ja Pulkkinen Rauno. Yli-Rosti Mikko

Valkeapää Pekka, pj Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto Rakel Korpela Raija. Nieminen Pekka ja Pulkkinen Rauno. Yli-Rosti Mikko Kirkkoneuvosto 12/2014 16.12.2014 257 Paikka ja aika Seurakuntakeskus Nummela, tiistai 16.12.2014 klo 22.00-22.45 Läsnäolevat jäsenet Poissaolevat jäsenet Valkeapää Pekka, pj Aspila Pentti Huitu Outi Kaarto

Lisätiedot

Todistaa: Hannamari Kekkonen, vs.talouspäällikkö

Todistaa: Hannamari Kekkonen, vs.talouspäällikkö IKAALISTEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 52 KOKOUSAIKA: Keskiviikko 04.06..2015 kello 16.30 KOKOUSPAIKKA: Luhalahden kirkko Läsnä: Alanen Margit jäsen Hakala Taina jäsen Haveri Juhani jäsen Mattila Esko kirkkoherra,

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU 3.6.2015. Aika ja paikka Torstai 11.6.2015 klo 17 - Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä

KOKOUSKUTSU 3.6.2015. Aika ja paikka Torstai 11.6.2015 klo 17 - Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä KOKOUSKUTSU 3.6.2015 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2015 Aika ja paikka Torstai klo 17 - Jussintupa, Kokkolan seurakuntakeskus, 2. kerros käytävän päässä KOKOUKSESSA KÄSITELLÄÄN 74 Kokouksen avaus, laillisuus

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (10)

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (10) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (10) Aika: Keskiviikko 8.2.2012 kello 16.30-17.22 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Pirjo-Liisa

Lisätiedot

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2014. Ensimmäisen pykälän numero:

NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA. Esityslista vai pöytäkirja. Pöytäkirjan numero: 3/2014. Ensimmäisen pykälän numero: NURMEKSEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTON PÖYTÄKIRJAPOHJA lista vai pöytäkirja PÖYTÄKIRJA Pöytäkirjan numero: 3/2014 Ensimmäisen pykälän numero: 40 Vaihda aloittava numero Tässä pohjassa on varsinaisille käsiteltäville

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Seppo Santala - kv:n vpj. Asko Mäentaka x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Seppo Santala - kv:n vpj. Asko Mäentaka x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: LP JK PÖYTÄKIRJA 5/ 1.7.2014/ 65 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 6 / 2014 Aika Tiistai 1.7.2014 klo 18.00 18.38 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x

Muut kv:n pj. Arimo Lähdeniitty x kv:n vpj. Heikki Hakanen x osallistujat talouspäällikkö Henna Ahtinen x kn:n siht. Terhi Saari x Kirkkoneuvosto Tark: EH JK PÖYTÄKIRJA 5/ 12.5.2015/ 51 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 5 / 2015 Aika Tiistai 12.5.2015 klo 18.00 18.50 Paikka Mikaelintalo, kahvio Saapuvilla pj. Vesa Tuominen, kirkkoherra x vpj.

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 Kirkkovaltuusto. Kokoonnumme klo 17 Simeon-saliin

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2015 Kirkkovaltuusto. Kokoonnumme klo 17 Simeon-saliin KOKOUSKUTSU 3/2015 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 17.9.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kokoonnumme klo 17 Simeon-saliin Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 22 Kokouksen avaus 23 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2011 1(14) Kiinteistö ja hautaustoimen johtokunta Kokous 9.11.2011

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2011 1(14) Kiinteistö ja hautaustoimen johtokunta Kokous 9.11.2011 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 7/2011 1(14) Aika 9.11.2011 klo 16:15 17:50 Paikka Seurakuntien talo 2. krs, Ateena Osallistujat Jäsenet Petäjä, Jukka puheenjohtaja Järvinen, Asko Kristeri,

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) Kirkkoneuvosto 1/2015 11.2.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) Kirkkoneuvosto 1/2015 11.2.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(16) KOKOUSTIEDOT Aika 11.2.2015 klo 18-19.58 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh.joht. Hannu Ojalehto vt. khra, pj x Paaso Ilkka jäsen, vpj. x Korhonen

Lisätiedot