Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti"

Transkriptio

1 Onnistunut sähköistys, viihtyisä koti

2 Sinä voit vaikuttaa kotisi sähkösuunnitteluun. Sinä valitset sohvan ja verhot kotiisi. Miksi et päättäisi myös kotisi sähkökalusteista itse? Kytkimet, pistorasiat ja valonsäätimet ovat osa kotisi sisustusta monipuolisesta Strömfors-tuotevalikoimasta löydät oman makusi mukaiset ja kotisi tyyliin sopivat sähkökalusteet. Sähköistys on osa kotisi sisustusta. Sähköistys on oleellinen osa toimivaa, mukavaa ja turvallista kotia. Sinä voit vaikuttaa oman kotisi sähkösuunnitteluun. Aloita kotisi sähkösuunnittelu tutustumalla erilaisiin mahdollisuuksiin ja mieti mitä tarpeita, vaatimuksia ja toiveita sinulla on kotisi sähköistämiselle. Keskustele ideoistasi sähköalan ammattilaisen kanssa, joka auttaa sinua toteuttamaan toiveesi.

3 Sähkökalusteiden monet mahdollisuudet Strömfors-tuotevalikoima tarjoaa monia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kodin sähköistyksen toteuttamiseen rakennustai saneerausvaiheessa. Kodin perussähkötarpeita ovat esimerkiksi pistorasiat, kytkimet, valonsäätimet, termostaatit sekä vikavirtasuojat. Lisää turvallisuutta ja käyttömukavuutta tuovat ajastimet, merkkivalot ja liiketunnistimet. Muistathan, että voit valita kotisi sähkökalusteet myös tilakohtaisesti, huoneen sisustuksesta ja käyttötarkoituksesta riippuen. Esimerkiksi: yleiskalusteeksi metallinharmaa Artic Decor muovikehyksellä, keittiön laattaan Artic Decor teräskehyksellä ja WC:hen, kodinhoitohuoneeseen, vaatehuoneeseen sekä varastoon valkoinen Artic. (Tarkenna määrittelyt yhdessä sähkösuunnittelijan kanssa.)

4 Artic Klassisen pehmeä muotoilu Perinteinen Artic-sarja tarjoaa kaikki kotona tarvittavat sähkökalusteet kytkimistä täydelliseen tele- ja datatuotevalikoimaan. Artic-kalusteet ovat pehmeästi muotoiltuja ja hillityn kiiltäviä. Laaja Artic-valikoima kattaa kaikki nykyajan vaatimukset. Tuotteilla voit toteuttaa sekä kuivan että kostean tilan uppo- ja pinta-asennukset. Artic-kehykset ovat 1 5-osaisia. Värivaihtoehtoina ovat valkoinen, musta ja harmaa. Artic-sarjasta löydät sähkökalusteet ulkotiloihin ja kosteisiin sisätiloihin. Myös kuivan tilan pinta-asennettavat kalusteet ovat Articsarjaa.

5 Modernisti muotoillut Artic Decor -sähkökalusteet ovat oikea valinta täydentämään korkealaatuista sisustusta. Artic Decor -kalusteilla viimeistelet kotisi tyylin persoonallisesti ja tasokkaasti. Artic Decor -kehyksiä on saatavana lasista, harjatusta teräksestä ja pinnoitetusta muovista valmistettuina. Kalusteiden ja muovikehysten värivaihtoehtoina ovat valkoinen, metalli ja antrasiitti. Lasikehykset ovat 1 3-osaisia, vaihtoehtoina valkoinen tai antrasiitti taustaväri. Muovija teräskehykset ovat saatavina 1 4-osaisina. Artic Decor -kehykset sopivat asennettaviksi vaaka- tai pystysuuntaan. Sarja sisältää pistorasioiden ja kytkinten lisäksi nykyaikaiset tele-, data- ja elektroniikkatuotteet. Artic Decor Moderni ja sisustuksellinen ilme

6 Senso Persoonallisen näyttävä tyyli Näyttävät Senso-sähkökalusteet tuovat kotiisi uutta ilmettä persoonallisella muotoilullaan ja monipuolisilla värivaihtoehdoillaan. Senso-sarja tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet kodin sähkötoimintojen ohjaukseen. Senso-kytkimet on sijoitettu yksilöllisesti vaakasuuntaan. Senso-mallistossa on neljä perusväriä: valkoinen, vaaleanharmaa, antrasiitti ja alumiininharmaa. Lisäksi voit halutessasi vaihtaa päätypareja ja lisätä koristeväriraitoja. Sensokehykset ovat 1 5-osaisia. Sarjaan kuuluvat myös tyylikkäät ohjauspainikkeet, joiden ainutlaatuisen käytettävyyden ansiosta voit toteuttaa Senso-kalusteilla monipuolisia ohjaustoimintoja.

7 Renova Nostalgisen pinnan alla uusi tekniikka Renova-sähkökalusteiden vanhan ajan muotoilu sopii niin uuteen kotiin kuin remontoitavaankin asuntoon. Nostalgisen kauniin muotoilun alla on nykyaikainen ja toimiva tekniikka. Renova-sarja sisältää perinteisten pistorasia- ja kytkinkalusteiden lisäksi elektroniikka- ja datatuotteita, kuten valonsäätimiä, ajastimia, liiketunnistimia ja datapistorasioita. Pyöreistä Renova-kalusteista voidaan tehdä moniosaisia yhdistelmiä. Värivaihtoehtoina ovat musta ja valkoinen. Renova-kalusteisiin on saatavana myös metallin värisiä kehyksiä. Tuotteiden tekniikka vastaa nykyajan turvallisuusvaatimuksia. Tuotteistoon kuuluvat mm. valonsäätimet ja liiketunnistimet.

8 Oikeilla sähköistysratkaisuilla voit lisätä kotisi turvallisuutta ja helpottaa asumista. Turvallisuusseikat kannattaa ottaa huomioon jo sähkösuunnitteluvaiheessa ja miettiä minkälaisia tarpeita sinulla ja perheelläsi on. Kaikki Strömfors-tuotteet ovat sähköturvallisia. Kaikki Strömfors-pistorasiat on varustettu lapsisuojalla. Ehkäise vahingot ajastimella. Ajastimella varustettuun pistorasiaan kytketty laite, esimerkiksi silitysrauta tai kahvinkeitin, sammuu automaattisesti ajastimeen säädetyn ajan kuluttua. Oikein toteutettu sähköistys on kodin turvallisuuden perusta. Läpällinen pistorasia valokytkimen yhteydessä on siistin näköinen ja tekee esimerkiksi pölynimurin, porakoneen tai silitysraudan käytöstä vaivatonta. Kosteisiin tiloihin roiskevedenpitävät pistorasiat. Ulkotiloihin sekä kosteisiin sisätiloihin tulee asentaa määräystenmukaisesti roiskevedenpitävät pistorasiat. Kostean tilan kalusteet löydät Artic-sarjasta. Onko sauna päällä? Voit asentaa esimerkiksi pukuhuoneeseen merkkivalon kertomaan onko saunan kiuas päällä. Vikavirtasuojat sinun ja kotisi turvaksi. Määräystenmukaisesti uudisrakennuksessa lähes kaikki pistorasiat tulee suojata vikavirtasuojalla. Tarkempaa tietoa saat sähköurakoitsijaltasi. Maadoitettu vai maadoittamaton pistorasia? Uudisrakennukseen asennetaan aina maadoitetut pistorasiat. Saneerattaessa vanhaa, asennetaan yksittäisen pistorasian tilalle entistä vastaava, maadoitettu tai maadoittamaton. Jos kaikki pistorasiat vaihdetaan, kaikki tulee myös maadoittaa.

9 Nykyaikaisilla sähkökalusteilla ja sähkönohjaustoiminnoilla saat kodistasi viihtyisämmän ja tunnelmallisemman sekä mukavan oleskella. Hyvällä suunnittelulla voit helpottaa kodin arkisia askareita ja tehdä juhlasta entistäkin juhlavamman. Modernin kodin sähkö- ja viihde-eletroniikkalaitteille tarvitaan paljon pistokepaikkoja. Ottamalla tämän huomioon jo suunnitteluvaiheessa säästyt monilta jatkojohtosotkuilta. Europistorasia yhdessä tavallisen pistorasian kanssa vähentää jatkojohtojen tarvetta. Luo mukavuutta ja tunnelmaa kotiisi. Valonsäätimillä luot haluamaasi tunnelmaa. Säätimien vaihto kytkimien tilalle onnistuu sähköammattilaiselta vaivattomasti. Valonsäätimet soveltuvat kaikkien hehku- ja halogeenilamppujen sekä tiettyjen loistelamppuvalaisimien säätämiseen. Kaksoispistorasioilla saat mahtumaan pienempään tilaan useampia pistokepaikkoja. Riittävä määrä ulkopistorasioita helpottaa sähkölaitteiden käyttöä ulkotiloissa. Osa ulkovaloista kannattaa liittää hämäräkytkimeen, joka sytyttää ja sammuttaa valot automaattisesti valoisuuden mukaan. Liiketunnistin, joka sytyttää ja sammuttaa valot automaattisesti, helpottaa liikkumista niin sisä- kuin ulkotiloissakin. Langattomilla Strömfors Connect -tuotteilla voit toteuttaa monipuolisia kodinohjaustoimintoja, kuten sammuttaa kodistasi kaikki valot yhdellä napin painalluksella tai nostaa asunnon lämpötilaa sähköpostitse. Langattomat kytkimet voit itse kiinnittää ruuveilla tai tarralla haluamaasi paikkaan ja erilaisiin pintamateriaaleihin. Valitsemalla kotiisi LexCom Home -järjestelmän ja sijoittamalla kaikkiin huoneisiin LexCom Home -mediapistorasiat, voit helposti vaihtaa TV:n, PC:n ja puhelimen paikkaa.

10 Oikeilla sähköistysvalinnoilla voit vaikuttaa kotisi energian kulutukseen huomattavasti. Ottamalla sähkösuunnittelussa huomioon energiansäästötoiminnot säästät sekä ympäristöä että rahaa. Strömfors-tuotteet ovat ympäristöystävällisiä ja käytössä kestäviä. Tuotteissa käytettävät materiaalit ovat halogeenittomia ja kierrätettäviä. Älytermostaatit säätävät lämpötilaa tarkasti ja optimoivat energiankulutuksen. Fiksuilla sähköistysratkaisuilla säästät energiaa. Säätämällä valonsäätimillä valaistuksen himmeämmäksi säästät merkittävästi energiaa ja pidennät lamppujen käyttöikää. Liiketunnistimilla säästät energiaa, koska valot ovat automaattisesti päällä vain silloin, kun tilassa oleskellaan. Strömfors Connect -järjestelmän avulla voit ohjelmoida kotisi poissaolotilaan, kun poistut kotoa. Tällöin lämpötila laskee ja energiaa säästyy. Strömfors Connect langattomaan kodinohjaukseen Strömfors Connect on tarkoitettu kodin sähkötoimintojen, kuten valaistuksen, langattomaan ohjaukseen. Connect-tuotteita ovat esimerkiksi langattomat valopainikkeet ja valonsäätimet, jotka voit itse helposti sijoittaa mille tahansa pinnalle tarra- tai ruuvikiinnityksellä, täysin ilman sähköjohtoja. Pistorasioiden johdotukset tehdään normaaliin tapaan.

11 Avuksi kotisi sähkösuunnitteluun. Sähkökalusteiden asennukseen tai vaihtamiseen tarvitset aina sähköalan ammattilaisen apua. Voit kuitenkin osallistua suunnitteluun ja päättää itse mitä haluat kotisi sähköistykseltä. Strömfors-sähkökalusteet saat sähköurakoitsijasi kautta. Tutustu Strömfors-tarjontaan ja ota selvää mitä mahdollisuuksia sinulla on kotisi toimivuuden, mukavuuden ja turvallisuuden lisäämiseksi. Sähköistysratkaisut täytyy ottaa huomioon hyvissä ajoin. Keskeisistä valinnoista tulisi päättää jo rakennuslupavaiheessa. Saneerattaessa Strömfors-tuotteet soveltuvat seinässä oleviin vanhoihin kojerasioihin. Talon sähköistysjärjestelmän valinta: haluatko perinteisen- vai järjestelmäratkaisun? Strömfors Connect -järjestelmä antaa mahdollisuuden kodin langattomaan ohjaukseen ja esimerkiksi valaistuksen kaikki pois -toimintojen toteuttamiseen. Jos yksinkertainen perustoiminnallisuus riittää tarpeisiisi, perinteinen ratkaisu on sopiva. Asennetaanko kotiisi erilliset televisio-, puhelin- ja yleiskaapelointijärjestelmät vai yhdistetäänkö ne yhdeksi saumattomaksi kokonaisuudeksi? Jälkimmäisessä tapauksessa oikea valinta on LexCom Home -järjestelmä. Mieti kotisi sähköistystarpeita nyt ja tulevaisuudessa. Ota huomioon huonekohtaisesti: Eteistilat mahdollisuus kytkeä päälle ja pois myös muiden tilojen valaisimia liiketunnistin, joka kytkee valot päälle ja pois automaattisesti puhelinpistorasia tai LexCom Home -mediarasia kosteissa tiloissa tulee käyttää roiskevedenpitäviä pistorasioita ja kytkimiä Olohuone europistorasiat kodin viihdekeskukselle (sisältäen vähintään yhden maadoitetun pistorasian) puhelin- ja antennipistorasiat tai LexCom Home -mediarasiat kytkimet ja valonsäätimet (tunnelma-, siivous- ja lukemisvalaistus) Keittiö riittävästi pistorasioita eri kodinkoneille ajastimella varustettuja pistorasioita kosteissa tiloissa tulee käyttää roiskevedenpitäviä pistorasioita ja kytkimiä moottorisäädin liesituulettimen tai huippuimurin portaatto maan säätöön helposti puhdistettavat sähkökalusteiden pinnat Makuuhuone ja lastenhuone puhelin- ja antennipistorasiat tai LexCom Home -mediarasiat riittävästi pistorasioita viihde-elektroniikkalaitteille valonsäädin yövalaistusta varten liiketunnistin, joka kytkee valot päälle ja pois automaattisesti Kodinhoito- ja peseytymistilat kosteissa tiloissa tulee käyttää roiskevedenpitäviä pistorasioita ja kytkimiä vikavirtasuojaus kosteiden tilojen pistorasioihin ajastimella varustettuja pistorasioita merkkivalo ilmaisemaan onko saunan kiuas päällä Ulkotilat ulkotilojen pistorasioiden tulee olla roiskevedenpitäviä ulkotilojen pistorasiat tulee sijoittaa vähintään 1700 mm:n korkeuteen hämäräkytkimen käyttö ulkovalaisimissa liiketunnistimet valaistuksen ohjauksessa terassin säteilylämmitin Valitse kotisi sisustukseen ja erilaisiin pintamateriaaleihin sopivat sähkökalusteet. Ota yhteyttä sähkösuunnittelijaan, kerro hänelle tarpeistasi ja toteuttakaa yhteistyössä kotisi sähköistyssuunnitelma. Pyydä tarjoukset sähköurakoitsijoilta. Sähköurakoitsija hankkii haluamasi tuotteet ja toteuttaa kotisi sähköistyksen sähkösuunnitelman mukaisesti.

12 Potkua kodin sähkösuunnitteluun Sähköalan ammattilainen auttaa suunnittelussa ja toteutuksessa. Stromfors.com-sivustolta saat hyödyllisiä vinkkejä ja ideoita kodin sähköistyksen toteuttamiseen. Hauskan kytkinpelin avulla voit esimerkiksi kokeilla mitkä sähkökalusteet sopivat parhaiten kotisi seinämateriaaleihin ja väreihin. Muistathan, että sähköasennukset hoitaa aina sähköalan ammattilainen. Langattomat Strömfors Connect -kytkimet ja -säätimet voit kuitenkin itse sijoittaa kodissasi haluamiisi paikkoihin, tarra- tai ruuvikiinnityksellä. Jatkossa voit helposti vaihtaa esimerkiksi valopainikkeiden paikkaa sisustuksen mukaan. Strömfors-sähkökalusteet saat sähköurakoitsijaltasi.

13 Finland Schneider Electric Finland Oy Kalkkipellontie 6, Espoo PL 410, Espoo Phone: BISCS0808AFI 07-08

Exxact. Exxact sähköistää maailmasi! Näin säästät helposti energiaa. sivu 9

Exxact. Exxact sähköistää maailmasi! Näin säästät helposti energiaa. sivu 9 Exxact Design-kehyksellä saat juuri sitä, mitä haluat! Kodin sähkökalusteet nykyaikaan 10 vinkkiä kodin valaisuun Säästä energiaa helposti Huomio laadukkaaseen valoon Exxactilla onnistut Exxact osana unelmatalon

Lisätiedot

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan

Lisätiedot

Exxact sähkökalusteet. Tuoteluettelo 2011

Exxact sähkökalusteet. Tuoteluettelo 2011 Exxact sähkökalusteet Tuoteluettelo 2011 2 Exxact Helpottaa työtäsi Vaatimukset täyttävä asennusjärjestelmä! Nykyaikaisessa kotitaloudessa on keskimäärin 60 sähkölaitetta ja konttoreissa vielä useampia.

Lisätiedot

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet

Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Toiminnallisuutta, turvallisuutta ja mukavuutta kotiin KNX-taloautomaatio ja asennuskalusteet Hyvin suunniteltu sähköistys parantaa kotisi viihtyisyyttä. Nykyaikaisen kodin sähkötekniikalta vaaditaan

Lisätiedot

Renova. Uusi tekniikka yhdistettynä klassiseen muotoiluun

Renova. Uusi tekniikka yhdistettynä klassiseen muotoiluun Renova Uusi tekniikka yhdistettynä klassiseen muotoiluun 1 Vääntökytkin Pistorasia Yhdistelmäsäädin ELP03242 ELP03264 P116335 P116333 ELP05235 P101951 P116332 P113502 Merkkivalo Puhelinpistorasia Moottorisäädin

Lisätiedot

koti Tuotteita & vinkkejä fiksumpaan kotiin Keittiö Olohuone Makuuhuone Ulkotilat Kylpyhuone Sauna 1/2014

koti Tuotteita & vinkkejä fiksumpaan kotiin Keittiö Olohuone Makuuhuone Ulkotilat Kylpyhuone Sauna 1/2014 Laadukas 1/2014 koti Opas energiatehokkaaseen, turvalliseen ja käytännölliseen kodin sähköistämiseen Tuotteita & vinkkejä fiksumpaan kotiin Keittiö Olohuone Makuuhuone Ulkotilat Kylpyhuone Sauna Sisältää

Lisätiedot

ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima. Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen

ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima. Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen ABB Busch-Jaegerin kattava saneerausvalikoima Sähkökalusteet pintaremontista laajaan saneeraukseen Uusi sähköasennuskalusteiden saneerauspaketti tehostaa työtä ja auttaa pärjäämään paremmin niin saneerauspuolella

Lisätiedot

Elektroniikkatuotteet. Tuoteluettelo 2015

Elektroniikkatuotteet. Tuoteluettelo 2015 Elektroniikkatuotteet Tuoteluettelo 2015 Valonsäätimet sivu 6 iike- ja läsnäolotunnistimet sivu 18 Termostaatit sivu 34 Ajastimet sivu 38 angaton Connect sivu 40 Acti9 elektroniikkatuotteet sivu 52 Elektroniikkatuotteet

Lisätiedot

Ensikosketus energiatehokkuuteen.

Ensikosketus energiatehokkuuteen. CMP-02155-W1G1/2/2015/5000/Ida Fram/Hämeen Kirjapaino Oy Ensikosketus energiatehokkuuteen. Ensto Finland Oy Ensio Miettisen katu 2, PL 77 06101 Porvoo ensto@ensto.com ensto.fi enstointro.fi Ensto Intro

Lisätiedot

LFV Arlanda Kuva: Daniel Asplund

LFV Arlanda Kuva: Daniel Asplund valaistus Building Technology FV Arlanda Kuva: Daniel Asplund 1 Enstolta ratkaisut KOdin JA iikerakennuksen sähköistämiseen Enston ratkaisuvalikoimasta löytyvät tuotteet ja järjestelmät kodin ja liikerakennuksen

Lisätiedot

Suunnittelijan ja asentajan opas. 01.03.2006 edition 4.0

Suunnittelijan ja asentajan opas. 01.03.2006 edition 4.0 Suunnittelijan ja asentajan opas 0.0.00 edition.0 Muistiinpanoja varten Sisällysluettelo 0.0.00 edition.0 Korvaa aikaisemman oppaan. Päivitettyjä asioita tässä oppaassa: -valonsäätimet -kauko-ohjaus -komponenttiluettelo

Lisätiedot

Sähkö yhdistää. Suomen suurin on myös Suomen paikallisin. Lämmitys Valaistus Turvallisuus. Sähköistä osaamista 2012-2013. Lue lisää: www.elfin.

Sähkö yhdistää. Suomen suurin on myös Suomen paikallisin. Lämmitys Valaistus Turvallisuus. Sähköistä osaamista 2012-2013. Lue lisää: www.elfin. AMP979 Sähköistä osaamista 2012-2013 Lämmitys Valaistus Turvallisuus Sähkö yhdistää Suomen suurin on myös Suomen paikallisin Lue lisää: www.elfin.fi Elfin tuo koteihin lämpöä, valoa ja turvallisuutta lähes

Lisätiedot

hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää

hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää 2 Asuntoautomaatio on teknologia sinun tarpeitasi varten. smart-house on innovatiivisten ratkaisujen maailma, joka helpottaa arkipäivääsi ja tarjoaa perheellesi miellyttävän sisäympäristön. smart-housen

Lisätiedot

Renova. Klassiset sähköasennuskalusteet

Renova. Klassiset sähköasennuskalusteet Renova Klassiset sähköasennuskalusteet Renova Kun tunne ja järki kohtaavat Ajat muuttuvat ja tuotteet ajan mukana. Toiset tuotteet pysyvät tai tulevat aina uudelleen. Niissä on jotain mikä sytyttää - kerta

Lisätiedot

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin

KNX. Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin KNX Kiinteistöautomaatioratkaisuja kaikenlaisiin rakennuksiin 1 Uudenaikainen rakennus vähentää automaattisesti valaistusta ja lämmitystä huoneissa, joita ei käytetä. Se sytyttää valot henkilön astuessa

Lisätiedot

Helmikuu 2008. Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! GREE-ilmalämpöpumput Suomen oloihin. Sivu 13.

Helmikuu 2008. Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! GREE-ilmalämpöpumput Suomen oloihin. Sivu 13. GREE-ilmalämpöpumput Suomen oloihin. Sivu 13. Bosch GBH 2-23 REA poravasara pölynpoistolla. Sivu 24. Uudistunut Sylproofteollisuusvalaisinmallisto. Sivu 19. ELKO Wireless johdoton valaistuksenohjausjärjestelmä.

Lisätiedot

Ensikosketus energiatehokkuuteen. enstointro.fi

Ensikosketus energiatehokkuuteen. enstointro.fi SÄHKÖALA 3/2014 ERIKOISNUMERO KODIN RAKENTAJILLE JA REMONTOIJILLE 2014 Koti Sähköala Aurinkoenergiaa kevääseen Automaatiolla mukavuutta kotiin UHDTV odottaa vielä sisältöä Kodin WLAN-verkon käyttöönotto

Lisätiedot

RAKENNA JA REMONTOI. Rakentajan valo-opas. AIRAM Rakenna ja remontoi 1

RAKENNA JA REMONTOI. Rakentajan valo-opas. AIRAM Rakenna ja remontoi 1 RAKENNA JA REMONTOI Rakentajan valo-opas AIRAM Rakenna ja remontoi 1 SIVU VALAISIMEN VALINTA Valaistussuunnittelijan ajatuksia ja kokemuksia valaistuksesta 4 Valaisimien määrän valinta 8 Asennusolosuhteet

Lisätiedot

JÄRKEVIÄ VALAISTUSRATKAISUJA

JÄRKEVIÄ VALAISTUSRATKAISUJA JÄRKEVIÄ VALAISTUSRATKAISUJA Kodin valaistuksesta Keittiö Kodinhoito- ja harrastetilat WC ja kylpyhuone Käytävät ja eteiset Kellarit ja ullakkotilat, varastot ja autotallit Ulkotilat, terassit, autokatokset,

Lisätiedot

Sisä- ja ulkovalaisimet. Tee koti, jossa mieli lepää.

Sisä- ja ulkovalaisimet. Tee koti, jossa mieli lepää. Sisä- ja ulkovalaisimet Tee koti, jossa mieli lepää. 1 Mikä Cello on? Mikä on Cello Cello on raikas ja ajanhenkinen sisustuksen ja kotona viihtymisen merkki, joka tarjoaa upeita kokonaisuuksia ja inspiroivia

Lisätiedot

Tulevaisuuden talo tämän päivän päätöksellä. Ensto Hybriditalon helppoa energiatehokkuutta.

Tulevaisuuden talo tämän päivän päätöksellä. Ensto Hybriditalon helppoa energiatehokkuutta. Sähköala SÄHKÖALA 3/2011 Erikoisnumero sähköistyksistä kodinrakentajille ja remontoijille Koti Sähkömiestä metsästämässä Helpon remontin salaisuudet Ajankohtaista kodin viihdejärjestelmistä www.sahkoala.fi

Lisätiedot

Uutiset. Schneider. Jäätä näkyvissä. Hyvät kumppanit paras tae onnistumiselle. PMC-järjestelmä avuksi energianhallintaan

Uutiset. Schneider. Jäätä näkyvissä. Hyvät kumppanit paras tae onnistumiselle. PMC-järjestelmä avuksi energianhallintaan Schneider Schneider Electric Finland Oy:n asiakaslehti 1/2009 Uutiset Jäätä näkyvissä Hyvät kumppanit paras tae onnistumiselle PMC-järjestelmä avuksi energianhallintaan Pääkirjoitus SCHNEIDER UUTISET Julkaisija:

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015

IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 IDO Kylpyhuonekuvasto 2015 2 IDO Inspiraatio IDOn kylpyhuonekalusteille ja keramiikkatuotteille on myönnetty Avainlippu. IDO Inspiraatio 3 IDO on mukana arjessasi hektisistä aamuhetkistä viikonloppujen

Lisätiedot

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Peter Larsson Toimitusjohtaja, Villeroy & Boch Gustavsberg AB Tutustu uuteen näyttelyymme! FIKSUMPI KYLPYHUONE INNOITUSTA JA INNOVAATIOTA GUSTAVSBERGILTÄ 2012 2013 TIE FIKSUMPAAN KYLPYHUONEESEEN KÄY GUSTAVSBERGIN AVULLA. Ollessani nuori tulokas Tukholmassa, muutin

Lisätiedot

Pyyhekuivaimet kaikkiin tiloihin. Sähkötoimiset pyyhekuivaimet Vesitoimiset pyyhekuivaimet Kombikuivaimet

Pyyhekuivaimet kaikkiin tiloihin. Sähkötoimiset pyyhekuivaimet Vesitoimiset pyyhekuivaimet Kombikuivaimet Pyyhekuivaimet kaikkiin tiloihin Sähkötoimiset pyyhekuivaimet Vesitoimiset pyyhekuivaimet Kombikuivaimet Pyyhekuivain on arjen ylellisyyttä Pyyhekuivainkuvastomme on täynnä inspiraatiota ja ideoita kodin

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 2 IDO Sisältö SISÄLTÖ Historia...4 IDO suunnittelijat...6 Inspiraatio...8 IDO Smart...14 Kylpyhuoneen suunnittelu...18 Pidä huolta kylpyhuoneestasi...21 Kylpyhuonekalusteet...22

Lisätiedot

Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa!

Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! Toukokuu Helmikuu 2008 2008 Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! Mielenkiintoisia lukuhetkiä tuoteuutuuksien parissa! 2 Toukokuu 2008 Ajankohtaista Riittävätkö perheiden rahat rakentamisessa?

Lisätiedot

Lähilämpöverkoista ja uusista energiaratkaisuista liiketoimintaa matalaenergiarakentamisessa -hanke Energiatehokas valaistus ja laitevalinnat

Lähilämpöverkoista ja uusista energiaratkaisuista liiketoimintaa matalaenergiarakentamisessa -hanke Energiatehokas valaistus ja laitevalinnat Lähilämpöverkoista ja uusista energiaratkaisuista liiketoimintaa matalaenergiarakentamisessa -hanke Energiatehokas valaistus ja laitevalinnat Jorma Pekkanen, sähkötekniikan DI, P-K:n ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Home Motion by Somfy. Mahdollisuuksia on loputtomiin

Home Motion by Somfy. Mahdollisuuksia on loputtomiin Home Motion by Somfy Mahdollisuuksia on loputtomiin 1 Home Motion mahdollisuuksia on loputtomiin Home Motion on yhteinen nimitys kaikille kodin aurinkosuojaja turvaratkaisuille. Avaa kaikki ulkosäle- ja

Lisätiedot

Keittiövalaisimet s. 16 Kostean tilan valaisimet s. 20. Sisustusvalaisimet s. 8

Keittiövalaisimet s. 16 Kostean tilan valaisimet s. 20. Sisustusvalaisimet s. 8 Keittiövalaisimet s. 16 Kostean tilan valaisimet s. 20 Sisustusvalaisimet s. 8 Sisustusvalaisimet 2013 Valo tekee hyvää Hyvä asiakkaamme, tässä esitteessä keskitymme sisävalaisimiin ja kerromme, mikä valaisin

Lisätiedot