Steppiläinen 1/2008. Juho & Henna. yuijkolö. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008. Kuva: Visa Moisio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Steppiläinen 1/2008. Juho & Henna. yuijkolö. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008. Kuva: Visa Moisio"

Transkriptio

1 TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008 Steppiläinen 1/2008 Kuva: Visa Moisio 1 Juho & Henna yuijkolö

2 2 Steppiläinen 1/2008 Sisällys: Puheenjohtajan palsta...3 Stepin toimintaa v Pikkujoulut ADT ja Urheilun eettiset periaatteet...8 Seurakilpailut Ensimmäiset Muksumix ja Tanssitähti kisat...11 Kraka kaulaan ja menoksi...12 Ravinto ja urheilusuoritus...14 Etuja Steppiläisen jäsenkortilla...17 STEPin vuoden 2008 johtokunta...18 Luokkanousuja...18 Yhteystiedot...19 Levikki: Uusin painos netissä Tiliyhteys: Tanssiurheiluseura Step ry. Sampo LY-numero: Step ry. verkossa: Taitto: Step ry. Viinikankatu Tampere Valokuvat: Seuran jäsenet ja seuran arkisto Steppiläinen ilmestyy kahdesti vuodessa. Aineistoa julkaistavaksi lehteen voi lähettää sähköisesti osoitteeseen

3 Steppiläinen 1/ Puheenjohtajan palsta Kevätkausi on päättymäisillään, auringonvalo ja lämpö tunkeutuvat saleihin kertoen kesän tulosta. Seurana voimme olla hyvin tyytyväisiä siihen miten vuosi on alkanut. Salilla on käyty ahkerasti sekä ilolla ja se on näkynyt sekä kilpailuiden tuloslistoista että täyttyneistä roskiksista. Helmikuun seurakilpailuissa otettiin ensimmäistä kertaa mukaan uudet tanssiluokat Tanssitähti ja Muksumix. Luokkien tarkoituksena on mahdollistaa alle 10v osallistuminen 2- tai 4-tanssin kilpailuun, jossa kaikki voittaa (voi kun näin olisi aikuistenkin kilpailuissa). Kevätkokouksessa päätettiin pienestä muutoksesta seuran johtokunnan kokoonpanossa. Nyt jokaisella johtokunnan jäsenellä on mahdollisuus nimetä itselleen henkilökohtainen varahenkilö, joka edustaa varsinaista jäsentä tarvittaessa. Nyt johtokunta voi kokoontua täysimääräisenä ja toivottavasti näin saadaan monia asioita etenemän tehokkaammin. Muistutan että aiemmin sääntöihin on lisätty ADT ja urheilun eettiset periaatteet, joista jokaisen seuralaisen on syytä olla tietoinen. Jäsenrekisterimme on myös siirtymässä uuteen aikakauteen ja siitä osoituksena syyskauden maksut lähtevät pääsääntöisesti sähköpostitse. Ilokseni olen nähnyt salilla hieman nuorempaakin polvea tutustumassa seuran toimintaan, jotka otamme tietysti ilolla mukaan tanssileikkikerhoon - kunhan saavat hieman lisää ikää. Se mistä olen erityisesti iloinnut on että seuralaisten joukossa näkyy entistä enemmän kokonaisia perheitä lapsista vanhempiin. Kiitokset kaikille seuralaisille siitä työstä mitä teette sen eteen että salille on kiva tulla ja että paikat pysyvät siisteinä. Erityisesti kiitos kaikille ryhmien vetäjille, joiden työ luo edellytykset ja perustan seuran toiminnalle. t: Ari Stepin tulevia mestareita?

4 4 Steppiläinen 1/2008 STEPIN TOIMINTAA VUODELTA 2007 Vuosi 2007 oli seuran 31. toimintavuosi. Jäsenmäärä oli 360 ja nousi jälleen ilahduttavasti edellisen vuoden luvusta. Jäsenmäärän kasvaminen on osoitusta vireästä seuratoiminnasta kaikissa ikäryhmissä. Vuoden 2007 pääteemoina olivat tasokkaan valmennuksen saaminen kaikille taitotasoille ja nuorisotoiminnan ylläpitäminen Nuori Suomi tavoitteiden mukaisina. Varojen hankkimiseksi seura järjesti Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa yhteistyössä vakiotanssin Suomen Mestaruus kilpailun sekä kaksi seurakilpailua lajin juuri aloittaneille tanssipareille. Seuralaiset osallistuivat vuoden aikana mahdollisuuksiensa mukaan Tampereen kaupungissa järjestettyihin yleisötapahtumiin. Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa yhteistyössä seura kehitti alueellista ja valtakunnallista tanssiurheilutoimintaa järjestäen valmentajien koulutustilaisuuksia sekä olemalla mukana tanssiurheiluliiton kehitystyöryhmissä. Suurin yksittäinen menoerä seuramme budjetissa on edelleen salivuokrat. Vuosi 2007 on ollut kisamenestyksellä mitattuna menestyksekkäin vuosi Stepin historiassa. Vuoden aikana seuran jäsenet menestyivät hienosti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Latinalaistanssien champion luokassa tanssineet Mikko Kaasalaisen ja Adrienn Fitori siirtyivät alkuvuodesta amatööritanssijoiden joukosta ammattilaisiin. Nuorisossa Tapani ja Taina Savikurjella oli paras mahdollinen vuosi voittaen Suomen mestaruudet vakiotansseissa, latinalaistansseissa sekä 10- tanssissa. Vakiotanssien SM kilpailut järjestettiin Stepin isännöimänä Lempäälän Ideaparkissa. Kotikisoista seuraan tuli tuomisena tänä vuonna kolme kultamitalisijoitusta ja yksi neljäs sija. Champion luokassa Timo Kanto ja Mona Redsven ylsivät finaalissa neljännelle sijalle. Senioreissa Juha ja Päivi Rautio hallitsivat omaa luokkaansa edellisten vuosien tapaan ja voittivat jo kolmannen kerran peräkkäin. Tapani ja Taina Savikurki tanssivat viimeistä vuottaan Nuorisossa ja voittivat selkeästi oman luokkansa kovatasoisen kilpailun. Juniori2 luokassa Visa Moisio ja Iida Hilska tanssivat myös upean kisan ja voittivat ansaitusti oman sarjansa.

5 Steppiläinen 1/ Latinalaistanssien SM kilpailuissa Nuoriso luokan finaalissa nähtiin voittajaparin Tapani ja Taina Savikurjen lisäksi Sebastian Saarinen ja Laura Lackman, jotka tanssivat viidennelle sijalle. Juniori2 luokassa Visa Moisio ja Iida Hilska olivat kolmansia. Senioriluokassa Jouko Karppien ja Helena Merta tulivat hienosti toiseksi. 10-tanssin SM kilpailuissa Nuorisoluokan voitti odotetusti Tapani ja Taina Savikurki. Toisen mitalisijoituksen toivat mukanaan Visa Moisio ja Iida Hilska tullen Juniori2 luokassa kolmanneksi. Champion luokassa Matti Rautajoki ja Heidi Pohjola jäivät niukasti finaalin ulkopuolelle sijoittuen seitsemänneksi. SM-mitalistien kunniaksi vietimme perinteiseen tapaan kakkukahvituksia kilpailuiden jälkeen. Menestyneiden parien kuvakavalkadi ilmaantui ison salin seinälle Moision Arton avustuksella. Kaikki kolme voittajaparia osallistuivat Suomen Tanssiurheiluliiton lähettäminä oman ikäsarjansa MM-kilpailuihin edustaen kunniakkaasti suomalaista kilpatanssiosaamista. Juha ja Päivi Rautio menestyivät suomalaisista pareista parhaiten sijoittautuen kuudenneksi Espanjan Mislatassa käydyssä kilpailussa. Vuoden päätteeksi Pohjois- Euroopan mestaruuskilpailuista Juha ja Päivi toivat mukanansa ansaitsemansa voiton. Julkisessa mediassa seuralaiset olivat näkyvillä aiempia vuosia enemmän ja ilmoitustaulu on täyttynytkin useista paikallisten sekä valtakunnallisten lehtien artikkeleista. Erityisesti Vakio SM kilpailuiden yhteydessä tiedotusjoukkomme saivat paljon juttuja näkyville. Nämä ovat nähtävinä sähköisinä versioina SMkilpailuiden kotisivujen uutistoimitusosiossa (www.vakio-sm.net) Syyskokouksessa vuoden 2008 johtokunnaksi valittiin Ari Lindgren, Annamari Hannula, Terhi Mäkinen, Eija Savikurki, Satu Lindgren ja Tuomas Jylhä.

6 6 Steppiläinen 1/2008 Pikkujoulut Kuvat: Petri Niemelä

7 Steppiläinen 1/ Pikkujoulut vietettiin tuttuun tapaan omalla salilla kotoisissa tunnelmissa. Kakkua maisteltiin yhdessä- Tainan, Iidan, Visan, Tuomaksen ja Tapanin kanssa 10SM hyviä sijoituksia juhlien. Tonttumaisten leikkien jälkeen paikalle tupsahti cha cha -pukki lahjojensa kanssa.

8 8 Steppiläinen 1/2008 ADT ja Urheilun eettiset periaatteet - ote seuran säännöistä Seuran jäsen sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä ja Kansainvälisen lajiliiton antidopingsäännöstöjä sekä Kansainvälisen Olympiakomitean antidopingsäännöstöjä. Dopingrikkomukset ja seuran jäsenelle niistä määrättävät seuraamukset on määrätty edellä mainituissa antidopingsäännöstöissä. Dopingrikkomuksia ovat: Kielletty aine tai näyttö kielletyn menetelmän käytöstä urheilijan elimistöstä otetussa näytteessä Kielletyn aineen tai menetelmän käyttö tai käytön yritys Kieltäytyminen dopingtestistä Dopingvalvonnan välttely ja ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti Dopingtestin manipulointi Dopingaineiden hallussapito Dopingaineiden ja menetelmien levittäminen Dopingin edistäminen Dopingrikkomuksesta voidaan määrätä seuraamuksena: Kilpailutuloksen mitätöinti Urheilutapahtuman tulosten hylkääminen Urheilun toimintakielto Kirjallinen varoitus Seuran jäsen voi joutua korvaamaan dopingrikkomuksella aiheuttamansa vahingon seuralle ja kansalliselle lajiliitolle sekä kansainväliselle lajiliitolle.

9 Steppiläinen 1/ Urheilun eettisten periaatteiden vastaista toimintaa on: Urheilulle vieraiden aineiden käyttö - Huumeiden ja dopingaineiden käyttö tai käytön edistäminen - Julkinen häiritsevä esiintyminen alkoholin vaikutuksen alaisena - Tupakan ja tupakkatuotteiden käytön yhdistäminen urheilutilanteisiin Epäasiallinen käyttäytyminen kilpailu- ja harjoitustilanteessa - Väkivalta, törkeä kielenkäyttö ja epäasiallinen arvostelu, tuomarin harhautus ja muu sääntökikkailu Urheiluhuijaus - Kilpailutilan tai -välineiden manipulointi - Tuloksista etukäteen sopiminen Vedonlyönti - Vedonlyönti omasta kilpailusta Lahjonta - Tuomareiden, kilpakumppaneiden, valmentajien tai toimitsijoiden lahjominen tai sen yritys tuloksen manipuloimiseksi Sukupuolinen häirintä Urheilun eettisten periaatteiden vastaisesta toiminnasta on seuraamuksena lajiliiton määräämä rangaistus sen mukaan kuin liiton säännöissä tai kilpailusäännöissä määrätään, kuitenkin enintään kahden vuoden toimintakielto. Johtokunta päättää myös muista kurinpitotoimista ja niiden yhteydessä annettavista rangaistuksista, jolloin noudatetaan asianomaisen lajin kansallisen liiton sääntöjä ja määräyksiä. Kansallinen lajiliitto, tai sen asemesta, tai sen lisäksi Kansainvälinen lajiliitto voi päättää seuran jäsenelle dopingrikkomuksesta määrättävästä seuraamuksesta ja muista kurinpitotoimista edellä mainituissa antidopingsäännöstöissä, säännöissä ja sääntöjä alemmanasteisissa määräyksissä vahvistetulla tavalla. Päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon viisi päivää sen jälkeen, kun päätös on lähetetty sille kirjatussa kirjeessä.

10 10 Steppiläinen 1/2008 Seurakilpailut Kuvat: Arto Moisio Mitalistit yleisessä luokassa: Tomi Jaara ja Eveliina Laitila, Spiral, Erik Kajander ja Niina Vähä-Salo Oikea Rytmi, Markku Vajaranta ja Meri Lehtimäki Step Meri Lehtimäki ja Markku Vajaranta Oskari ja Riina Nousiainen Jun 1 Voitto Rusanen ja Elena Tyynelä Jun 1 Jukka Gustafsson ja Virpi Tuomioja Sen 1

11 Steppiläinen 1/ Linus ja Lumi Otsamo Lapsi 1 Petri ja Päivi, Linus ja Lumi Otsamo Step, Jaakko Saaristo ja Saga Granlund Casino, Joonas Hytönen-Rivero ja Miisa Suonpää LaTeam Ensimmäiset Muksumix ja Tanssitähti kisat Kaikki osallistujat saivat palkinnoksi laatikon, mikä sisälsi pillimehun, lakupatukan ja muuta hyvää. Kyllä kannatti osallistua :) Ari, Mona Vainikka ja Ada Salminen (MM), Lasse Kuusela ja Sara Vattulainen (TT), Aaro Lähteenmäki ja Ulrika Kervinen (MM) Ada Salminen ja Mona Vainikka

12 12 Steppiläinen 1/2008 Kraka kaulaan ja menoksi Steppiläinen 4/2002 Tässä pläjähtää aimo annos käyttäytymistä ja muuta tärkeää valmentautumiseen. Niiden vajaan 25 vuoden aikana, jolloin olen juoksuttanut valmennettavia salin päästä päähän ja taas takaisin, olen nähnyt aika suuren valikoiman kengänkuluttajia. Joidenkin tyylillä on päästy pitkälle, toisten tyylillä taas tanssiuran nousujohteisuus on tyssännyt kuin kanan lento. Tässä märehdin nyt vähän menestyjän mallia. Ryhmätunnit ja yksärit Valmentaja on ajoissa, hän olettaa sinunkin olevan! Jos valmentaja jaksaa ryhmän kanssa loppuun asti, tulisi myös sinun jaksaa. Kesken voi poistua vain, jos valmentaja on antanut luvan. Jos myöhästyt aloituksesta työesteen tms. vuoksi, ilmoita siitä valmentajalle, että hän tietää aloittaa ilman sinua. Jos aiot kokonaan jäädä pois, ilmoita myös siitä valmentajallesi. Tekstiviesti tai puhelu on sopiva tapa. Muutoin hän pähkäilee, että mitäköhän on mahtanut tapahtua. Pelkästään halu lintsata lämmittelystä ei riitä syyksi myöhästyä sen paremmin kuin luontainen jälkijättöisyys kellon suhteen. Tule paikalle hyvissä ajoin, ei haittaa, vaikka hetken keräisit tunnelmaa salilta ennen tuntisi alkua. Sama pätee sekä ryhmätunteihin että yksäreihin. Valmentaja odottaa sinun yrittävän parastasi valmennuksen ajan. Mikäli olet sairas etkä pysty parhaimpaasi, kerro valmentajalle syy ennen tunnin aloittamista. Jälleen herättää ihmetystä, jos valmennettava on milloin mistäkin kohdasta sairas lähestulkoon jokaisella tunnilla. Silloin vika löytynee jo paljon ilmoitettua ylempää. Kun menet tunnille, kohtaa valmentajasi pestynä, hyvin puettuna ja tukka kammattuna. Laita vaikkapa suorat housut ja paita sekä kraka kaulaan, jos kysymys on miehestä ja vakiotunnista. Tytöillä vakioihin sopii hame ja joku nätti pusero. Lattareissa voi olla enemmän lajin mukainen vaatetus. Verkkarit ovat enemmänkin lämmittelyn ja venyttelyn sekä oheistreenien vaatetusta. Jotkut valmentajat arvostavat sitä, ettet puhaltele valkosipulin huuruja päin naamaa. Joku muu tuoksu (pienestä pullosta) kolahtaa usein paremmin. Muista olla kohtelias alusta loppuun asti sekä valmentajaa että pariasi kohtaan. Vanhempien rooli Jos äitisi ja/tai isäsi on mukanasi, jätä hänet salin ulkopuolelle. Tähän on olemassa semmoinen poikkeus, että isukki ja äiti ovat itse tulossa samaan valmennukseen. Vanhempien osaksi on muotoutunut kolme kovaa

13 Steppiläinen 1/ K:ta Kannusta, Kuljeta ja Kustanna (oppi taisi olla Oulusta). Voit myös kertoa, että jossain läheisessä kuppilassa saa säällistä korvausta vastaan pientä välipalaa, ettei aika käy pitkäksi. Jos saat vanhempasi menemään pienelle lenkille lähimaastoon, niin tunnin happihyppely rauhallisesti kävellen kohottaisi heidänkin fyysistä kuntoaan kummoisesti jaksaisivat kotona paremmin kasvattaa jälkikasvuaan. Henkinen valmentautuminen Fyysisten ominaisuuksien lisäksi henkiset valmiudet oppia ja menestyä nousevat arvoon arvaamattomaan. Valmennettavan on kyettävä ottamaan vastaan opetus ja myös joskus kovallakin kädellä annettu korjaus. Siis on aika ajoin löydyttävä nöyryyttä ja uskoa, että valmentaja tietää mistä puhuu. Olenkin joskus ihmetellyt mitä ajattelevat sellaiset parit, jotka tilaavat tunnin ja maksavat siitä määrätyn korvauksen ja tunnilla hyppivät valmentajan silmille ja kieltäytyvät tekemästä mitä valmentaja käskee sekä kyseenalaistavat saamansa opetuksen. Jos et luota siihen mitä valmentaja sinulle puhuu, älä turhaan tilaa tuntiakaan. Kulutat sekä oman että valmentajasi ajan hukkaan. Luit oikein: kulutat valmentajankin ajan hukkaan. Jos et ymmärtänyt, niin kysy. Kun valmentaja selittää uudelleen, yritä parastasi saadaksesi asia onnistumaan ja saadaksesi palaute miten meni, olitko ymmärtänyt oikein. Muistiinpanot Kun tunti on ohi, kirjoita ylös ne asiat, joista puhuttiin. Harjoittele ne seuraavaan tapaamiseen mennessä. Jotkin asiat ovat niin isoja, että harjoitteluun kuluu pitempi aika. Valmentaja kuitenkin tietää, mitä voi odottaa ja mitä ei. Voitte jatkaa eteenpäin seuraavaan asiaan vain jos edellisen kerran opit on omaksuttu. Mitä arvelet valmentajan ajattelevan, jos hän viikoittain sinua opettaa etkä koskaan seuraavalle tunnille tullessasi ole opetellut yhdenkään aiemman tunnin antia? Jos et arvaa, niin mitä mahtaisit itse ajatella samassa tilanteessa kuin valmentajasi? kirjoitti Cat täysissä ruumiin ja sielun voimissa

14 14 Steppiläinen 1/2008 RAVINTO JA URHEILUSUORITUS Steppiläinen marraskuu 93 Urheilijan ravinnontarve poikkeaa normaalista. Mm. valkuaisaineitten, monien vitamiinien ja raudan tarve on suurempi johtuen kasvaneesta energian kulutuksesta. Näin on myös asianlaita kilpatanssissa. Varsinaisen tanssiharjoittelun lisäksi onkin syytä huolehtia muista harjoittelua tukevista asioista kuten riittävästä levosta ja monipuolisesta ja riittävästä ravinnosta. Parhaiten oikean ja riittävän ravinnon saannin varmistaakin syömällä monipuolisesti kaikkia tärkeitä ruoka-aineryhmiä. RAVINTOAINEET Ravinto koostuu energiaa tuottavista ravintoaineista eli hiilihydraateista, rasvoista ja valkuaisaineista sekä suojaravinteista, joita ovat vitamiinit ja kivennäisaineet eli mineraalit. Hiilihydraatit (sokerit ja niiden johdannaiset) vilja, sokeri, marja, hedelmät tärkein energianlähde varastoituu lihakseen glykogeeninä ennen urheilusuoritusta tulisi syödä hiilihydraattipitoista ravintoa hiilihydraattien tulisi kattaa noin 55 % energiantarpeesta Rasvat runsain energian lähde sisältää vitamiineja A, D, E ja K normaaliruuasta saadaan tarpeeksi rasvoja rasvojen tulisi kattaa noin 30 % energiantarpeesta Valkuaisaineet eli proteiinit liha, kala, kananmuna jne. lihaksen rakennusaineita elimistön puolustusmekanismi -> entsyymit, hormonit valkuaisaineiden tulee kattaa noin 15 % energiasta Rasvan osuus energiatarpeesta saa olla myös suositeltua pienempi, jos hiilihydraattien osuus on suurempi. Kestävyyslajeissa, joihin tanssikin voidaan osittain laskea, on perusperiaatteena, että lisätään hiilihydraattien osuutta rasvojen kustannuksella.

15 Steppiläinen 1/ NESTETASAPAINO Nesteen vaihtuvuus elimistössä on vilkasta. Normaalioloissa vuorokautinen nesteenvaihtuvuus on noin 2 litraa aineenvaihdunnan ja hengityksen kautta. Tämä määrä pitää saada ravinnon mukana juomalla ja syömällä. Hyvä nestetasapaino on urheilusuorituksen kannalta keskeinen tekijä, sillä jo muutaman prosentin nestehukka laskettuna ruumiin painosta heikentää suorituskykyä merkittävästi. Raskaassa rasituksessa saattaa tunnin aikana nestehukka olla jopa 2 litraa. Elimistön nestetasapainosta huolehtiminen ennen suoritusta ja sen aikana tukevat pitkäkestoista suoritusta. Huom.! janon tunne ei ole luotettava mittari, vaan nesteen nauttiminen on aloitettava jo ennen janontunteen ilmaantumista. Pelkkä veden tai miedon sokeriuoman (sokeripitoisuus 2,5 5 %) nauttiminen on tehokkain tapa ylläpitää nestetasapainoa. Liika sokeri estää nesteen imeytymistä ja haittaa nestetasapainoa. Neste tulisi nauttia pieninä annoksina ( 1-2 dl) minuutin väliajoin. Päivän mittaisissa kisoissa väliaikaa voi kasvattaa tilanteen mukaan. Liiallinen kerralla nauttiminen voi aiheuttaa ongelmia mahalaukussa. Sopiva nesteen lämpötila on C. RAVINTO ENNEN SUORITUSTA Muutamaa päivää ennen kilpailuja kannattaa ravinto muuttaa hiilihydraattipitoisemmaksi, jotta saadaan energiaa varastoitua lihakseen tavanomaista enemmän. Suositeltavaa on syödä tällöin mm.: puuroja, vellejä leipää, piirakoita kiisseleitä, vanukkaita jogurttia, jäätelöä perunaa makaronia hedelmiä, marjoja, juureksia Kannattaa vähentää mm. lihaa, makkaraa kalaa kananmunia rasvaisia ruokia

16 16 Steppiläinen 1/2008 Pieni määrä ruokaa tai juomaa ruuansulatuskanavassa lihastyön aikana ei ole vaarallista eikä heikennä suoritustasoa, kun taas suuret määrät heikentävät suorituskykyä. Suurten rasvamäärien nauttimista ennen suoritusta tulee välttää koska rasva hidastaa mahalaukun tyhjenemistä. Ruokailun ja kovan harjoituksen suositeltavana välinä pidetään yli 3 tuntia. Kilpailuaamuna tulee ruuan olla kevyttä ja helposti sulavaa eli hiilihydraattien osuutta on syytä edelleen painottaa. Rasvat on syytä jättää lähes kokonaan pois. Ravinnon tulisi lisäksi olla vähän kuituja sisältävää eli on vältettävä vihanneksia. Kilpailupäivänä on syytä noudattaa: 1. Riittävä energiansaanti ei nälkää ei heikotuksen tunnetta 2. Vatsan ja suolen oltava tyhjät ennen kilpailua ei raskasta ruokailua 2,5 3 tuntia ennen kilpailua ei rasvaisia ruokia 3. Nestetasapaino riittävästi nesteitä edeltävinä ja kilpailupäivänä 4. Kaiken ruuan oltava ennestään tuttuja ei erikoisia kokeiluja Tämä juttu on kirjoitettu Seuravalmentajatutkinnon B-perusosa kirjan perusteella. Hyviä ruokahetkiä t. Immo

17 Steppiläinen 1/ Huippulaadukkaat Ray Rose ja Supadance kilpatanssi ja harjoituskengät saat Stepin pikkusalin perällä olevasta kenkämyynnistä. Kauppa on avoinna sopimuksen mukaan. Soita Leena ja Juha Kanto. Tervetuloa! Etuja Steppiläisen jäsenkortilla Useimmat seuralaisista ovat saaneet oman jäsenkortin, jota näyttämällä tietyistä yrityksistä tai tanssipaikoista saa alennusta. Listaa alennusta antavista yrityksistä tullaa ylläpitämään Stepin nettisivulla kohdassa Step ry - Jäseneksi sekä Linkit sivulla. Yhteistyökumppanit Stella Speio tanssitarvike- ja pukuvalmistajalta -10% alennus kaikista normaalihintaisista tuotteista ja strasseista. Lisäksi Mikon ja Aden oppilaille spesiaalihinnat. Piruetti 10% alennuksen normaalihintaista tuotteista. Useimmat lavatanssipaikat Tampereen ympäristössä alennetuin pääsylippuhinnoin. Ihana Lumous tilatuista tanssiasuista 20% alennus Ja lista kasvaa jatkuvasti Mikäli et vielä ole saanut omaa jäsenkorttiasi niin lähetä sähköpostia osoitteeseen niin toimitamme sinulle oman jäsenkorttisi ryhmäsi valmentajan kautta.

18 18 Steppiläinen 1/2008 STEPin vuoden 2008 johtokunta Puheenjohtaja Sihteeri Talousvastaava Ari Lindgren puh Annamari Hannula puh Eija Savikurki puh Valmennustoimikunta Mikko Kaasalainen puh: Markkinointivastaava Nuorisoedustaja Tiedotusvastaava Terhi Mäkinen puh Tuomas Jylhä puh Satu Lindgren puh Mikäli haluat vaikuttaa seuran toimintaan niin ota rohkeasti yhteyttä johonkin yllä olevista henkilöistä ja kerro hänelle asiasi vietäväksi eteenpäin toimikunnan tai johtokunnan kokoukseen. Johtokunta kokoontuu pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä torstaina. Luokkanousuja: Lauri Jokimaa Saana Aivio J2 D-> C Arto Pajunen Janni Järvenpää J2 C -> B (vak) Ilari Kosonen Katri Kosonen YL E -> D Kalle Tuori Terhi Mäkinen YL B -> A (vak) Juho Lamberg Henna Rajala J2 C-> B (vak) Seppo Niemi Hanna Weissman YL C -> B (lat)

19 Steppiläinen 1/ Dance Factory Tanssiurheilukeskus Fitori Adrienn Lapset Nuoriso D-A lat Juniorit Nuoriso A lat. Haanpää Jouko Aikuiset Step Hannula Annamari Junnutoimikunta Jylhä Tuomas Nuorisoedustaja Kaasalainen Mikko Bailatino alkeet&jatko Juniorit Nuoriso A lat. Kanto Johanna Lapset E vak Karppanen Heidi Lasten Step Lackman Anna Bailatino kids Lackman Samuel, Päivi Aikuisten Step Lackman Laura Lasten Step Lehtonen Ilari Lapset E vak Leppälä Jouko, Heljä Aikuisten Step Lindgren Ari Puheenjohtaja Lindgren Satu, Ari Lasten tanssileikkikerho Liljeroos Laura Lapset E lat Mäkinen Terhi Markkinointivastaava Niemi Seppo Kilpailuyhdyshenkilö Ojakoski Risto Lapset E lat Otsamo Santtu Lapset Nuoriso D-B vak Pitkämäki Päivi Aikuiset Step Reunavuori Jukka Nuori Suomi Saarinen Sebastian Lasten Step Seppänen Elina Bailatino alkeet&jatko Savikurki Eija Talousvastaava Tuokko Carola Aikuiset kilpailevat E-D, Aikuiset kilpailevat C-A Virtanen Valtteri Lasten Step 1

toka/2002 tanssiseura Spiral Markus pukin lahja Spiralille!

toka/2002 tanssiseura Spiral Markus pukin lahja Spiralille! toka/2002 tanssiseura Spiral Markus pukin lahja Spiralille! toka/2002 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet: spiral@nic.fi

Lisätiedot

Steppiläinen 2/2008 1. Jaak & Taina. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2008. Kuva: Visa Moisio

Steppiläinen 2/2008 1. Jaak & Taina. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2008. Kuva: Visa Moisio TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 2/2008 Steppiläinen 2/2008 1 Kuva: Visa Moisio Jaak & Taina 2 Steppiläinen 2/2008 Sisällys: Muutosten vuosi Stepissä... 3 Nuorten Latin MM 2008... 4 Valmentautuminen...

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 03.02.2011 voimassa 03.02.2013 asti 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät

Lisätiedot

S U O M E N C U R L I N G L E H T I K E S Ä K U U 2 / 2 0 0 7. Curlingliiton valmentajakoulutus etenee 2. vaiheessa

S U O M E N C U R L I N G L E H T I K E S Ä K U U 2 / 2 0 0 7. Curlingliiton valmentajakoulutus etenee 2. vaiheessa S U O M E N C U R L I N G L E H T I K E S Ä K U U 2 / 2 0 0 7 Curlingliiton valmentajakoulutus etenee 2. vaiheessa Jussin juhlaa Mixed SM-kisoissa... s.8 Asiaa ravinnosta... s.10 Suomen Curlinglehti siirtyi

Lisätiedot

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 GP-kisat s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Rock n

Lisätiedot

Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004. TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004. TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Seuran uudet salit s.22 SPAIRIS EKA / 2004 TANSSILIIKUNTAKERHO s. 6 KURIKAN VAKIO-SM s. 14 MARKO&KAISA s. 16 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4

Lisätiedot

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa loikkahiihto joukkue koli/2001 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet:

Lisätiedot

Vireläinen. Nakkilan Viren seuralehti 2012. www.nakkilanvire.fi. Vireläinen 2011. www.nakkilanvire.fi

Vireläinen. Nakkilan Viren seuralehti 2012. www.nakkilanvire.fi. Vireläinen 2011. www.nakkilanvire.fi Vireläinen 2011 Vireläinen 1 n Viren seuralehti 2012 2 3 -Puheenjohtajalta - Liikkuminen luo virtaa Ka i k e n l a i n e n l i i k k u m i n e n luo virtaa jok ap ä i v ä i s e e n elämään. Ei tarvitse

Lisätiedot

Attaque. Alexander Lahtisen MM-pronssi Huipputulos kansainvälisessä kisassa. Naisten kalpa Eurooppa Cup Vesuviuksen lumossa Napolissa

Attaque. Alexander Lahtisen MM-pronssi Huipputulos kansainvälisessä kisassa. Naisten kalpa Eurooppa Cup Vesuviuksen lumossa Napolissa 2011 Attaque Alexander Lahtisen MM-pronssi Huipputulos kansainvälisessä kisassa Naisten kalpa Eurooppa Cup Vesuviuksen lumossa Napolissa Sheffield EM-kisat Miesten ja naisten joukkueet Englannissa Kisatuloksia

Lisätiedot

OLD & NEW KEVÄT 2015. Kunnon eväät parempi mieli!

OLD & NEW KEVÄT 2015. Kunnon eväät parempi mieli! KEVÄT 2015 Kunnon eväät parempi mieli! Sisältö: Golfsarfvik Oy:n uusi puheenjohtaja Markku Simmelvuo visioi...4 Kämpin ja Sarfvikin maailmat kohtaavat jälleen...6 Tarinoita ja jorinoita taukotuvilta...8

Lisätiedot

TUHTI PAKETTI EM-KISOISTA S. 4-10

TUHTI PAKETTI EM-KISOISTA S. 4-10 SUOMEN PAINILIITON TIEDOTUSLEHTI 1 / 2014 TUHTI PAKETTI EM-KISOISTA S. 4-10 TUOMAREITA TARVITAAN S.10-11 1 / 2014 SISÄLLYSLUETTELO Amerikan Eväillä EM-molskille s.4 Puheenjohtajalta...3 Amerikan eväin

Lisätiedot

S U O M E N C U R L I N G L E H T I M A A L I S K U U

S U O M E N C U R L I N G L E H T I M A A L I S K U U S U O M E N C U R L I N G L E H T I M A A L I S K U U 1 / 2 0 0 7 Positiivista kehitystä SM-sarjassa Senioreiden MM-kisat Suomeen 2008 Junioreiden MM-karsinta ja PM-kisat Baltic Cup Karjalasta kajahtaa

Lisätiedot

Suomen Taitoluisteluliiton Antidopingohjelma

Suomen Taitoluisteluliiton Antidopingohjelma Suomen Taitoluisteluliiton Antidopingohjelma Sisältö 1. Säännöstöt ja ohjelman tavoitteet 4 1.1 Suomen Taitoluisteluliiton arvoperusta 4 1.2 Tavoitteet 4 2. Suomen Taitoluisteluliiton antidopingtoiminta

Lisätiedot

Liittohallitus 2002. pk/fax 019-6871088 gsm 041-4457273 ca.nuuttila@pp.inet.fi

Liittohallitus 2002. pk/fax 019-6871088 gsm 041-4457273 ca.nuuttila@pp.inet.fi 2 / 2002 12. vsk 2 Pääkirjoitus Liittohallitus 2002 2 2002 Kesän kuningas Talvilajien kuningas - jääkiekko - sai taannoin uuden johtajan SM-liigalle. Harkimo on ensitöikseen joutunut toteamaan monen kotimaisen

Lisätiedot

Muodostelmaluistelijan käsikirja

Muodostelmaluistelijan käsikirja Muodostelmaluistelijan käsikirja Helsingin Luistelijat ry. HL:n muodostelmaluistelu Seuran organisaatio ja muodostelman toimintaohjeet Sisällysluettelo MUODOSTELMALUISTELU OSANA LASTEN JA NUORTEN ELÄMÄÄ...4

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012 80 vuotta golfia Talissa Tali Golf 1 Syyskokous ja henkilövalinnat SYYSKOKOUS Jälleen on yksi golfkesä takana, on aika siirtää katse tulevaan. Menneen kauden tapahtumia

Lisätiedot

HARRASTELIIKUNTA HIIHTO LENTOPALLO PÖYTÄTENNIS SALIBANDY SUUNNISTUS YLEISURHEILU

HARRASTELIIKUNTA HIIHTO LENTOPALLO PÖYTÄTENNIS SALIBANDY SUUNNISTUS YLEISURHEILU 2013 HARRASTELIIKUNTA HIIHTO LENTOPALLO PÖYTÄTENNIS SALIBANDY SUUNNISTUS YLEISURHEILU Valokuituliittymä tuo kotiisi Huippunopeat nettiyhteydet myös tableteille ja älypuhelimille Kaapelitelevision teräväpiirtolähetykset

Lisätiedot

SPAIRIS TOKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18

SPAIRIS TOKA / 2007 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI. WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18 SPAIRIS TOKA / 2007 WINTER DANCE FESTIVAL s. 6 LAJIEN ESITTELY S.14 ALEKSI JA ELINA S.18 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Seuran jäsenmaksut

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf 1 LPG 2/2013 24. vuosikerta Tässä lehdessä Peurunkagolf........................... 2 Kohtaamisia............................. 8 Toimikunnat.............................

Lisätiedot

LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI. Viihtyminen. Ilo ja leikki. Tasavertaisuus. Palautteen antaminen

LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI. Viihtyminen. Ilo ja leikki. Tasavertaisuus. Palautteen antaminen SISÄLLYS LUKIJALLE KESKUSTELUTILAISUUDEN RUNKO NUORI KASVAVANA YKSILÖNÄ EETTISYYS ILMAPIIRI Viihtyminen Ilo ja leikki Tasavertaisuus Palautteen antaminen TOIMINTATAVAT Yksilökeskeisyys ja yhteisöllisyys

Lisätiedot

JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY.

JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY. JÄÄTANSSIJAN KÄSIKIRJA HELSINGIN LUISTELIJAT RY. 1 Seuran organisaatio ja tehtävät 1.1 Seura Helsingin Luistelijat ry (HL) on voimakkaasti kehittyvä ja uudistuva kilpaurheiluseura. Seura on perustettu

Lisätiedot

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry

TOIMINTALINJA 2013 2014. Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 1 TOIMINTALINJA 2013 2014 Tanssiurheiluseura Oikea rytmi ry 2 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1 Seuran esittely... 1 2 Seuran visio ja painopistealueet... 1 3 Eettisyys seuran toiminnassa... 1 4

Lisätiedot

2/2008 KOIRANLEUKA. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti

2/2008 KOIRANLEUKA. Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti 2/2008 KOIRANLEUKA Tampereen Seudun Koirakerho ry:n jäsenlehti TAMPEREEN SEUDUN KOIRAKERHO RY WWW.TAMSK.COM Puheenjohtaja Johanna Nyberg Sienipolku 9 37550 Lempäälä 040 5535 828 johanna.nyberg@pp.inet.fi

Lisätiedot

Ravintovalmennus, VEAT 4 2006-2007

Ravintovalmennus, VEAT 4 2006-2007 Ravintovalmennus, VEAT 4 2006-2007 Christer Sundqvist, ravintovalmentaja, FT Tämä luento ja lisämateriaali löytyy jossakin vaiheessa täältä: http://www.ravintokirja.fi kohdasta Christerin ajankohtaiset

Lisätiedot

Ravintoluento nuorille urheilijoille Kauhavalla, 2007

Ravintoluento nuorille urheilijoille Kauhavalla, 2007 Ravintoluento nuorille urheilijoille Kauhavalla, 2007 - Valistusviesti urheilijoille, vanhemmille ja valmentajille - Ruokavalion merkitys - > Keskustelua Christer Sundqvist, ravintovalmentaja, FT Materiaali

Lisätiedot

2015! GOLFIA. TOIMIkunnat. Jäsenlehti 1 2015. Klubiravintola. uudistuu! s.5. Naisten oma Ryder cup! s.8. tiedottavat.

2015! GOLFIA. TOIMIkunnat. Jäsenlehti 1 2015. Klubiravintola. uudistuu! s.5. Naisten oma Ryder cup! s.8. tiedottavat. LAKESIDE GOLF VAMMALA RY Jäsenlehti 1 2015 Naisten oma Ryder cup! s.8 GOLFIA 2015! JÄSENLUETTELO YHTEISTYÖSOPIMUKSET TOIMIkunnat tiedottavat Kilpailukalenteri s.18 Klubiravintola uudistuu! s.5 PUHEENJOHTAJAN

Lisätiedot

Tähtäimenä. Golf on ehdottomasti perhelaji s. 32. Ladies Euroopan Tour ja olympialaiset s. 30 31. Naisten lähdöt s. 22

Tähtäimenä. Golf on ehdottomasti perhelaji s. 32. Ladies Euroopan Tour ja olympialaiset s. 30 31. Naisten lähdöt s. 22 TarinaGolf ry:n jäsenlehti 1/2013 tiimigolf s. 12 Tähtäimenä Ladies Euroopan Tour ja olympialaiset s. 30 31 Kiitos kun opetit minut pelaamaan golfia s. 26 Golf on ehdottomasti perhelaji s. 32 Ympäristöprojekti

Lisätiedot

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille

Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille Tietopaketti voimistelijoiden vanhemmille 7. Harjoittelu ja sitoutuminen 15 7.1 Harjoittelu 15 7.2 Sitoutuminen 15 7.3 Motivaatio 16 7.4 Läsnäolo harjoituksissa 16 Sisältö 1. Tervetuloa Tapiolan Voimistelijoihin!

Lisätiedot

Kauden päättäjäistunnelmia

Kauden päättäjäistunnelmia 21 v. Nurmijärven Golfklubin jäsenlehti 4/2011 Kauden päättäjäistunnelmia sivut 4 5 Antti Sarjamo jatkaa puheenjohtajana sivu 9 Lasten harrastusten kustannukset golfin edullisuus yllättää? sivu 5 first

Lisätiedot

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014

2/2014. Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2/2014 Kymin Suunnistajien jäsenlehti 16.12.2014 2 2/2014 NYT ON AIKA NOSTAA KUNTO KOHDILLEEN. Tutustu toimialakohtaisiin CADS Planner -suunnitteluohjelmistoihin ja huomaa niiden tuoma tehokkuus. Kymdata

Lisätiedot