Steppiläinen 1/2008. Juho & Henna. yuijkolö. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008. Kuva: Visa Moisio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Steppiläinen 1/2008. Juho & Henna. yuijkolö. TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008. Kuva: Visa Moisio"

Transkriptio

1 TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2008 Steppiläinen 1/2008 Kuva: Visa Moisio 1 Juho & Henna yuijkolö

2 2 Steppiläinen 1/2008 Sisällys: Puheenjohtajan palsta...3 Stepin toimintaa v Pikkujoulut ADT ja Urheilun eettiset periaatteet...8 Seurakilpailut Ensimmäiset Muksumix ja Tanssitähti kisat...11 Kraka kaulaan ja menoksi...12 Ravinto ja urheilusuoritus...14 Etuja Steppiläisen jäsenkortilla...17 STEPin vuoden 2008 johtokunta...18 Luokkanousuja...18 Yhteystiedot...19 Levikki: Uusin painos netissä Tiliyhteys: Tanssiurheiluseura Step ry. Sampo LY-numero: Step ry. verkossa: Taitto: Step ry. Viinikankatu Tampere Valokuvat: Seuran jäsenet ja seuran arkisto Steppiläinen ilmestyy kahdesti vuodessa. Aineistoa julkaistavaksi lehteen voi lähettää sähköisesti osoitteeseen step@step.fi

3 Steppiläinen 1/ Puheenjohtajan palsta Kevätkausi on päättymäisillään, auringonvalo ja lämpö tunkeutuvat saleihin kertoen kesän tulosta. Seurana voimme olla hyvin tyytyväisiä siihen miten vuosi on alkanut. Salilla on käyty ahkerasti sekä ilolla ja se on näkynyt sekä kilpailuiden tuloslistoista että täyttyneistä roskiksista. Helmikuun seurakilpailuissa otettiin ensimmäistä kertaa mukaan uudet tanssiluokat Tanssitähti ja Muksumix. Luokkien tarkoituksena on mahdollistaa alle 10v osallistuminen 2- tai 4-tanssin kilpailuun, jossa kaikki voittaa (voi kun näin olisi aikuistenkin kilpailuissa). Kevätkokouksessa päätettiin pienestä muutoksesta seuran johtokunnan kokoonpanossa. Nyt jokaisella johtokunnan jäsenellä on mahdollisuus nimetä itselleen henkilökohtainen varahenkilö, joka edustaa varsinaista jäsentä tarvittaessa. Nyt johtokunta voi kokoontua täysimääräisenä ja toivottavasti näin saadaan monia asioita etenemän tehokkaammin. Muistutan että aiemmin sääntöihin on lisätty ADT ja urheilun eettiset periaatteet, joista jokaisen seuralaisen on syytä olla tietoinen. Jäsenrekisterimme on myös siirtymässä uuteen aikakauteen ja siitä osoituksena syyskauden maksut lähtevät pääsääntöisesti sähköpostitse. Ilokseni olen nähnyt salilla hieman nuorempaakin polvea tutustumassa seuran toimintaan, jotka otamme tietysti ilolla mukaan tanssileikkikerhoon - kunhan saavat hieman lisää ikää. Se mistä olen erityisesti iloinnut on että seuralaisten joukossa näkyy entistä enemmän kokonaisia perheitä lapsista vanhempiin. Kiitokset kaikille seuralaisille siitä työstä mitä teette sen eteen että salille on kiva tulla ja että paikat pysyvät siisteinä. Erityisesti kiitos kaikille ryhmien vetäjille, joiden työ luo edellytykset ja perustan seuran toiminnalle. t: Ari Stepin tulevia mestareita?

4 4 Steppiläinen 1/2008 STEPIN TOIMINTAA VUODELTA 2007 Vuosi 2007 oli seuran 31. toimintavuosi. Jäsenmäärä oli 360 ja nousi jälleen ilahduttavasti edellisen vuoden luvusta. Jäsenmäärän kasvaminen on osoitusta vireästä seuratoiminnasta kaikissa ikäryhmissä. Vuoden 2007 pääteemoina olivat tasokkaan valmennuksen saaminen kaikille taitotasoille ja nuorisotoiminnan ylläpitäminen Nuori Suomi tavoitteiden mukaisina. Varojen hankkimiseksi seura järjesti Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa yhteistyössä vakiotanssin Suomen Mestaruus kilpailun sekä kaksi seurakilpailua lajin juuri aloittaneille tanssipareille. Seuralaiset osallistuivat vuoden aikana mahdollisuuksiensa mukaan Tampereen kaupungissa järjestettyihin yleisötapahtumiin. Suomen Tanssiurheiluliiton kanssa yhteistyössä seura kehitti alueellista ja valtakunnallista tanssiurheilutoimintaa järjestäen valmentajien koulutustilaisuuksia sekä olemalla mukana tanssiurheiluliiton kehitystyöryhmissä. Suurin yksittäinen menoerä seuramme budjetissa on edelleen salivuokrat. Vuosi 2007 on ollut kisamenestyksellä mitattuna menestyksekkäin vuosi Stepin historiassa. Vuoden aikana seuran jäsenet menestyivät hienosti sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kilpailuissa. Latinalaistanssien champion luokassa tanssineet Mikko Kaasalaisen ja Adrienn Fitori siirtyivät alkuvuodesta amatööritanssijoiden joukosta ammattilaisiin. Nuorisossa Tapani ja Taina Savikurjella oli paras mahdollinen vuosi voittaen Suomen mestaruudet vakiotansseissa, latinalaistansseissa sekä 10- tanssissa. Vakiotanssien SM kilpailut järjestettiin Stepin isännöimänä Lempäälän Ideaparkissa. Kotikisoista seuraan tuli tuomisena tänä vuonna kolme kultamitalisijoitusta ja yksi neljäs sija. Champion luokassa Timo Kanto ja Mona Redsven ylsivät finaalissa neljännelle sijalle. Senioreissa Juha ja Päivi Rautio hallitsivat omaa luokkaansa edellisten vuosien tapaan ja voittivat jo kolmannen kerran peräkkäin. Tapani ja Taina Savikurki tanssivat viimeistä vuottaan Nuorisossa ja voittivat selkeästi oman luokkansa kovatasoisen kilpailun. Juniori2 luokassa Visa Moisio ja Iida Hilska tanssivat myös upean kisan ja voittivat ansaitusti oman sarjansa.

5 Steppiläinen 1/ Latinalaistanssien SM kilpailuissa Nuoriso luokan finaalissa nähtiin voittajaparin Tapani ja Taina Savikurjen lisäksi Sebastian Saarinen ja Laura Lackman, jotka tanssivat viidennelle sijalle. Juniori2 luokassa Visa Moisio ja Iida Hilska olivat kolmansia. Senioriluokassa Jouko Karppien ja Helena Merta tulivat hienosti toiseksi. 10-tanssin SM kilpailuissa Nuorisoluokan voitti odotetusti Tapani ja Taina Savikurki. Toisen mitalisijoituksen toivat mukanaan Visa Moisio ja Iida Hilska tullen Juniori2 luokassa kolmanneksi. Champion luokassa Matti Rautajoki ja Heidi Pohjola jäivät niukasti finaalin ulkopuolelle sijoittuen seitsemänneksi. SM-mitalistien kunniaksi vietimme perinteiseen tapaan kakkukahvituksia kilpailuiden jälkeen. Menestyneiden parien kuvakavalkadi ilmaantui ison salin seinälle Moision Arton avustuksella. Kaikki kolme voittajaparia osallistuivat Suomen Tanssiurheiluliiton lähettäminä oman ikäsarjansa MM-kilpailuihin edustaen kunniakkaasti suomalaista kilpatanssiosaamista. Juha ja Päivi Rautio menestyivät suomalaisista pareista parhaiten sijoittautuen kuudenneksi Espanjan Mislatassa käydyssä kilpailussa. Vuoden päätteeksi Pohjois- Euroopan mestaruuskilpailuista Juha ja Päivi toivat mukanansa ansaitsemansa voiton. Julkisessa mediassa seuralaiset olivat näkyvillä aiempia vuosia enemmän ja ilmoitustaulu on täyttynytkin useista paikallisten sekä valtakunnallisten lehtien artikkeleista. Erityisesti Vakio SM kilpailuiden yhteydessä tiedotusjoukkomme saivat paljon juttuja näkyville. Nämä ovat nähtävinä sähköisinä versioina SMkilpailuiden kotisivujen uutistoimitusosiossa ( Syyskokouksessa vuoden 2008 johtokunnaksi valittiin Ari Lindgren, Annamari Hannula, Terhi Mäkinen, Eija Savikurki, Satu Lindgren ja Tuomas Jylhä.

6 6 Steppiläinen 1/2008 Pikkujoulut Kuvat: Petri Niemelä

7 Steppiläinen 1/ Pikkujoulut vietettiin tuttuun tapaan omalla salilla kotoisissa tunnelmissa. Kakkua maisteltiin yhdessä- Tainan, Iidan, Visan, Tuomaksen ja Tapanin kanssa 10SM hyviä sijoituksia juhlien. Tonttumaisten leikkien jälkeen paikalle tupsahti cha cha -pukki lahjojensa kanssa.

8 8 Steppiläinen 1/2008 ADT ja Urheilun eettiset periaatteet - ote seuran säännöistä Seuran jäsen sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaa Suomen Antidopingtoimikunta ADT ry:n vahvistamaa antidopingsäännöstöä ja Kansainvälisen lajiliiton antidopingsäännöstöjä sekä Kansainvälisen Olympiakomitean antidopingsäännöstöjä. Dopingrikkomukset ja seuran jäsenelle niistä määrättävät seuraamukset on määrätty edellä mainituissa antidopingsäännöstöissä. Dopingrikkomuksia ovat: Kielletty aine tai näyttö kielletyn menetelmän käytöstä urheilijan elimistöstä otetussa näytteessä Kielletyn aineen tai menetelmän käyttö tai käytön yritys Kieltäytyminen dopingtestistä Dopingvalvonnan välttely ja ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönti Dopingtestin manipulointi Dopingaineiden hallussapito Dopingaineiden ja menetelmien levittäminen Dopingin edistäminen Dopingrikkomuksesta voidaan määrätä seuraamuksena: Kilpailutuloksen mitätöinti Urheilutapahtuman tulosten hylkääminen Urheilun toimintakielto Kirjallinen varoitus Seuran jäsen voi joutua korvaamaan dopingrikkomuksella aiheuttamansa vahingon seuralle ja kansalliselle lajiliitolle sekä kansainväliselle lajiliitolle.

9 Steppiläinen 1/ Urheilun eettisten periaatteiden vastaista toimintaa on: Urheilulle vieraiden aineiden käyttö - Huumeiden ja dopingaineiden käyttö tai käytön edistäminen - Julkinen häiritsevä esiintyminen alkoholin vaikutuksen alaisena - Tupakan ja tupakkatuotteiden käytön yhdistäminen urheilutilanteisiin Epäasiallinen käyttäytyminen kilpailu- ja harjoitustilanteessa - Väkivalta, törkeä kielenkäyttö ja epäasiallinen arvostelu, tuomarin harhautus ja muu sääntökikkailu Urheiluhuijaus - Kilpailutilan tai -välineiden manipulointi - Tuloksista etukäteen sopiminen Vedonlyönti - Vedonlyönti omasta kilpailusta Lahjonta - Tuomareiden, kilpakumppaneiden, valmentajien tai toimitsijoiden lahjominen tai sen yritys tuloksen manipuloimiseksi Sukupuolinen häirintä Urheilun eettisten periaatteiden vastaisesta toiminnasta on seuraamuksena lajiliiton määräämä rangaistus sen mukaan kuin liiton säännöissä tai kilpailusäännöissä määrätään, kuitenkin enintään kahden vuoden toimintakielto. Johtokunta päättää myös muista kurinpitotoimista ja niiden yhteydessä annettavista rangaistuksista, jolloin noudatetaan asianomaisen lajin kansallisen liiton sääntöjä ja määräyksiä. Kansallinen lajiliitto, tai sen asemesta, tai sen lisäksi Kansainvälinen lajiliitto voi päättää seuran jäsenelle dopingrikkomuksesta määrättävästä seuraamuksesta ja muista kurinpitotoimista edellä mainituissa antidopingsäännöstöissä, säännöissä ja sääntöjä alemmanasteisissa määräyksissä vahvistetulla tavalla. Päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon viisi päivää sen jälkeen, kun päätös on lähetetty sille kirjatussa kirjeessä.

10 10 Steppiläinen 1/2008 Seurakilpailut Kuvat: Arto Moisio Mitalistit yleisessä luokassa: Tomi Jaara ja Eveliina Laitila, Spiral, Erik Kajander ja Niina Vähä-Salo Oikea Rytmi, Markku Vajaranta ja Meri Lehtimäki Step Meri Lehtimäki ja Markku Vajaranta Oskari ja Riina Nousiainen Jun 1 Voitto Rusanen ja Elena Tyynelä Jun 1 Jukka Gustafsson ja Virpi Tuomioja Sen 1

11 Steppiläinen 1/ Linus ja Lumi Otsamo Lapsi 1 Petri ja Päivi, Linus ja Lumi Otsamo Step, Jaakko Saaristo ja Saga Granlund Casino, Joonas Hytönen-Rivero ja Miisa Suonpää LaTeam Ensimmäiset Muksumix ja Tanssitähti kisat Kaikki osallistujat saivat palkinnoksi laatikon, mikä sisälsi pillimehun, lakupatukan ja muuta hyvää. Kyllä kannatti osallistua :) Ari, Mona Vainikka ja Ada Salminen (MM), Lasse Kuusela ja Sara Vattulainen (TT), Aaro Lähteenmäki ja Ulrika Kervinen (MM) Ada Salminen ja Mona Vainikka

12 12 Steppiläinen 1/2008 Kraka kaulaan ja menoksi Steppiläinen 4/2002 Tässä pläjähtää aimo annos käyttäytymistä ja muuta tärkeää valmentautumiseen. Niiden vajaan 25 vuoden aikana, jolloin olen juoksuttanut valmennettavia salin päästä päähän ja taas takaisin, olen nähnyt aika suuren valikoiman kengänkuluttajia. Joidenkin tyylillä on päästy pitkälle, toisten tyylillä taas tanssiuran nousujohteisuus on tyssännyt kuin kanan lento. Tässä märehdin nyt vähän menestyjän mallia. Ryhmätunnit ja yksärit Valmentaja on ajoissa, hän olettaa sinunkin olevan! Jos valmentaja jaksaa ryhmän kanssa loppuun asti, tulisi myös sinun jaksaa. Kesken voi poistua vain, jos valmentaja on antanut luvan. Jos myöhästyt aloituksesta työesteen tms. vuoksi, ilmoita siitä valmentajalle, että hän tietää aloittaa ilman sinua. Jos aiot kokonaan jäädä pois, ilmoita myös siitä valmentajallesi. Tekstiviesti tai puhelu on sopiva tapa. Muutoin hän pähkäilee, että mitäköhän on mahtanut tapahtua. Pelkästään halu lintsata lämmittelystä ei riitä syyksi myöhästyä sen paremmin kuin luontainen jälkijättöisyys kellon suhteen. Tule paikalle hyvissä ajoin, ei haittaa, vaikka hetken keräisit tunnelmaa salilta ennen tuntisi alkua. Sama pätee sekä ryhmätunteihin että yksäreihin. Valmentaja odottaa sinun yrittävän parastasi valmennuksen ajan. Mikäli olet sairas etkä pysty parhaimpaasi, kerro valmentajalle syy ennen tunnin aloittamista. Jälleen herättää ihmetystä, jos valmennettava on milloin mistäkin kohdasta sairas lähestulkoon jokaisella tunnilla. Silloin vika löytynee jo paljon ilmoitettua ylempää. Kun menet tunnille, kohtaa valmentajasi pestynä, hyvin puettuna ja tukka kammattuna. Laita vaikkapa suorat housut ja paita sekä kraka kaulaan, jos kysymys on miehestä ja vakiotunnista. Tytöillä vakioihin sopii hame ja joku nätti pusero. Lattareissa voi olla enemmän lajin mukainen vaatetus. Verkkarit ovat enemmänkin lämmittelyn ja venyttelyn sekä oheistreenien vaatetusta. Jotkut valmentajat arvostavat sitä, ettet puhaltele valkosipulin huuruja päin naamaa. Joku muu tuoksu (pienestä pullosta) kolahtaa usein paremmin. Muista olla kohtelias alusta loppuun asti sekä valmentajaa että pariasi kohtaan. Vanhempien rooli Jos äitisi ja/tai isäsi on mukanasi, jätä hänet salin ulkopuolelle. Tähän on olemassa semmoinen poikkeus, että isukki ja äiti ovat itse tulossa samaan valmennukseen. Vanhempien osaksi on muotoutunut kolme kovaa

13 Steppiläinen 1/ K:ta Kannusta, Kuljeta ja Kustanna (oppi taisi olla Oulusta). Voit myös kertoa, että jossain läheisessä kuppilassa saa säällistä korvausta vastaan pientä välipalaa, ettei aika käy pitkäksi. Jos saat vanhempasi menemään pienelle lenkille lähimaastoon, niin tunnin happihyppely rauhallisesti kävellen kohottaisi heidänkin fyysistä kuntoaan kummoisesti jaksaisivat kotona paremmin kasvattaa jälkikasvuaan. Henkinen valmentautuminen Fyysisten ominaisuuksien lisäksi henkiset valmiudet oppia ja menestyä nousevat arvoon arvaamattomaan. Valmennettavan on kyettävä ottamaan vastaan opetus ja myös joskus kovallakin kädellä annettu korjaus. Siis on aika ajoin löydyttävä nöyryyttä ja uskoa, että valmentaja tietää mistä puhuu. Olenkin joskus ihmetellyt mitä ajattelevat sellaiset parit, jotka tilaavat tunnin ja maksavat siitä määrätyn korvauksen ja tunnilla hyppivät valmentajan silmille ja kieltäytyvät tekemästä mitä valmentaja käskee sekä kyseenalaistavat saamansa opetuksen. Jos et luota siihen mitä valmentaja sinulle puhuu, älä turhaan tilaa tuntiakaan. Kulutat sekä oman että valmentajasi ajan hukkaan. Luit oikein: kulutat valmentajankin ajan hukkaan. Jos et ymmärtänyt, niin kysy. Kun valmentaja selittää uudelleen, yritä parastasi saadaksesi asia onnistumaan ja saadaksesi palaute miten meni, olitko ymmärtänyt oikein. Muistiinpanot Kun tunti on ohi, kirjoita ylös ne asiat, joista puhuttiin. Harjoittele ne seuraavaan tapaamiseen mennessä. Jotkin asiat ovat niin isoja, että harjoitteluun kuluu pitempi aika. Valmentaja kuitenkin tietää, mitä voi odottaa ja mitä ei. Voitte jatkaa eteenpäin seuraavaan asiaan vain jos edellisen kerran opit on omaksuttu. Mitä arvelet valmentajan ajattelevan, jos hän viikoittain sinua opettaa etkä koskaan seuraavalle tunnille tullessasi ole opetellut yhdenkään aiemman tunnin antia? Jos et arvaa, niin mitä mahtaisit itse ajatella samassa tilanteessa kuin valmentajasi? kirjoitti Cat täysissä ruumiin ja sielun voimissa

14 14 Steppiläinen 1/2008 RAVINTO JA URHEILUSUORITUS Steppiläinen marraskuu 93 Urheilijan ravinnontarve poikkeaa normaalista. Mm. valkuaisaineitten, monien vitamiinien ja raudan tarve on suurempi johtuen kasvaneesta energian kulutuksesta. Näin on myös asianlaita kilpatanssissa. Varsinaisen tanssiharjoittelun lisäksi onkin syytä huolehtia muista harjoittelua tukevista asioista kuten riittävästä levosta ja monipuolisesta ja riittävästä ravinnosta. Parhaiten oikean ja riittävän ravinnon saannin varmistaakin syömällä monipuolisesti kaikkia tärkeitä ruoka-aineryhmiä. RAVINTOAINEET Ravinto koostuu energiaa tuottavista ravintoaineista eli hiilihydraateista, rasvoista ja valkuaisaineista sekä suojaravinteista, joita ovat vitamiinit ja kivennäisaineet eli mineraalit. Hiilihydraatit (sokerit ja niiden johdannaiset) vilja, sokeri, marja, hedelmät tärkein energianlähde varastoituu lihakseen glykogeeninä ennen urheilusuoritusta tulisi syödä hiilihydraattipitoista ravintoa hiilihydraattien tulisi kattaa noin 55 % energiantarpeesta Rasvat runsain energian lähde sisältää vitamiineja A, D, E ja K normaaliruuasta saadaan tarpeeksi rasvoja rasvojen tulisi kattaa noin 30 % energiantarpeesta Valkuaisaineet eli proteiinit liha, kala, kananmuna jne. lihaksen rakennusaineita elimistön puolustusmekanismi -> entsyymit, hormonit valkuaisaineiden tulee kattaa noin 15 % energiasta Rasvan osuus energiatarpeesta saa olla myös suositeltua pienempi, jos hiilihydraattien osuus on suurempi. Kestävyyslajeissa, joihin tanssikin voidaan osittain laskea, on perusperiaatteena, että lisätään hiilihydraattien osuutta rasvojen kustannuksella.

15 Steppiläinen 1/ NESTETASAPAINO Nesteen vaihtuvuus elimistössä on vilkasta. Normaalioloissa vuorokautinen nesteenvaihtuvuus on noin 2 litraa aineenvaihdunnan ja hengityksen kautta. Tämä määrä pitää saada ravinnon mukana juomalla ja syömällä. Hyvä nestetasapaino on urheilusuorituksen kannalta keskeinen tekijä, sillä jo muutaman prosentin nestehukka laskettuna ruumiin painosta heikentää suorituskykyä merkittävästi. Raskaassa rasituksessa saattaa tunnin aikana nestehukka olla jopa 2 litraa. Elimistön nestetasapainosta huolehtiminen ennen suoritusta ja sen aikana tukevat pitkäkestoista suoritusta. Huom.! janon tunne ei ole luotettava mittari, vaan nesteen nauttiminen on aloitettava jo ennen janontunteen ilmaantumista. Pelkkä veden tai miedon sokeriuoman (sokeripitoisuus 2,5 5 %) nauttiminen on tehokkain tapa ylläpitää nestetasapainoa. Liika sokeri estää nesteen imeytymistä ja haittaa nestetasapainoa. Neste tulisi nauttia pieninä annoksina ( 1-2 dl) minuutin väliajoin. Päivän mittaisissa kisoissa väliaikaa voi kasvattaa tilanteen mukaan. Liiallinen kerralla nauttiminen voi aiheuttaa ongelmia mahalaukussa. Sopiva nesteen lämpötila on C. RAVINTO ENNEN SUORITUSTA Muutamaa päivää ennen kilpailuja kannattaa ravinto muuttaa hiilihydraattipitoisemmaksi, jotta saadaan energiaa varastoitua lihakseen tavanomaista enemmän. Suositeltavaa on syödä tällöin mm.: puuroja, vellejä leipää, piirakoita kiisseleitä, vanukkaita jogurttia, jäätelöä perunaa makaronia hedelmiä, marjoja, juureksia Kannattaa vähentää mm. lihaa, makkaraa kalaa kananmunia rasvaisia ruokia

16 16 Steppiläinen 1/2008 Pieni määrä ruokaa tai juomaa ruuansulatuskanavassa lihastyön aikana ei ole vaarallista eikä heikennä suoritustasoa, kun taas suuret määrät heikentävät suorituskykyä. Suurten rasvamäärien nauttimista ennen suoritusta tulee välttää koska rasva hidastaa mahalaukun tyhjenemistä. Ruokailun ja kovan harjoituksen suositeltavana välinä pidetään yli 3 tuntia. Kilpailuaamuna tulee ruuan olla kevyttä ja helposti sulavaa eli hiilihydraattien osuutta on syytä edelleen painottaa. Rasvat on syytä jättää lähes kokonaan pois. Ravinnon tulisi lisäksi olla vähän kuituja sisältävää eli on vältettävä vihanneksia. Kilpailupäivänä on syytä noudattaa: 1. Riittävä energiansaanti ei nälkää ei heikotuksen tunnetta 2. Vatsan ja suolen oltava tyhjät ennen kilpailua ei raskasta ruokailua 2,5 3 tuntia ennen kilpailua ei rasvaisia ruokia 3. Nestetasapaino riittävästi nesteitä edeltävinä ja kilpailupäivänä 4. Kaiken ruuan oltava ennestään tuttuja ei erikoisia kokeiluja Tämä juttu on kirjoitettu Seuravalmentajatutkinnon B-perusosa kirjan perusteella. Hyviä ruokahetkiä t. Immo

17 Steppiläinen 1/ Huippulaadukkaat Ray Rose ja Supadance kilpatanssi ja harjoituskengät saat Stepin pikkusalin perällä olevasta kenkämyynnistä. Kauppa on avoinna sopimuksen mukaan. Soita Leena ja Juha Kanto. Tervetuloa! Etuja Steppiläisen jäsenkortilla Useimmat seuralaisista ovat saaneet oman jäsenkortin, jota näyttämällä tietyistä yrityksistä tai tanssipaikoista saa alennusta. Listaa alennusta antavista yrityksistä tullaa ylläpitämään Stepin nettisivulla kohdassa Step ry - Jäseneksi sekä Linkit sivulla. Yhteistyökumppanit Stella Speio tanssitarvike- ja pukuvalmistajalta -10% alennus kaikista normaalihintaisista tuotteista ja strasseista. Lisäksi Mikon ja Aden oppilaille spesiaalihinnat. Piruetti 10% alennuksen normaalihintaista tuotteista. Useimmat lavatanssipaikat Tampereen ympäristössä alennetuin pääsylippuhinnoin. Ihana Lumous tilatuista tanssiasuista 20% alennus Ja lista kasvaa jatkuvasti Mikäli et vielä ole saanut omaa jäsenkorttiasi niin lähetä sähköpostia osoitteeseen step@step.fi niin toimitamme sinulle oman jäsenkorttisi ryhmäsi valmentajan kautta.

18 18 Steppiläinen 1/2008 STEPin vuoden 2008 johtokunta Puheenjohtaja Sihteeri Talousvastaava Ari Lindgren puh Annamari Hannula puh Eija Savikurki puh Valmennustoimikunta Mikko Kaasalainen puh: Markkinointivastaava Nuorisoedustaja Tiedotusvastaava Terhi Mäkinen puh Tuomas Jylhä puh Satu Lindgren puh Mikäli haluat vaikuttaa seuran toimintaan niin ota rohkeasti yhteyttä johonkin yllä olevista henkilöistä ja kerro hänelle asiasi vietäväksi eteenpäin toimikunnan tai johtokunnan kokoukseen. Johtokunta kokoontuu pääsääntöisesti aina kuukauden ensimmäisenä torstaina. Luokkanousuja: Lauri Jokimaa Saana Aivio J2 D-> C Arto Pajunen Janni Järvenpää J2 C -> B (vak) Ilari Kosonen Katri Kosonen YL E -> D Kalle Tuori Terhi Mäkinen YL B -> A (vak) Juho Lamberg Henna Rajala J2 C-> B (vak) Seppo Niemi Hanna Weissman YL C -> B (lat)

19 Steppiläinen 1/ Dance Factory Tanssiurheilukeskus Fitori Adrienn Lapset Nuoriso D-A lat Juniorit Nuoriso A lat. Haanpää Jouko Aikuiset Step Hannula Annamari Junnutoimikunta Jylhä Tuomas Nuorisoedustaja Kaasalainen Mikko Bailatino alkeet&jatko Juniorit Nuoriso A lat. Kanto Johanna Lapset E vak Karppanen Heidi Lasten Step Lackman Anna Bailatino kids Lackman Samuel, Päivi Aikuisten Step Lackman Laura Lasten Step Lehtonen Ilari Lapset E vak Leppälä Jouko, Heljä Aikuisten Step Lindgren Ari Puheenjohtaja Lindgren Satu, Ari Lasten tanssileikkikerho Liljeroos Laura Lapset E lat Mäkinen Terhi Markkinointivastaava Niemi Seppo Kilpailuyhdyshenkilö Ojakoski Risto Lapset E lat Otsamo Santtu Lapset Nuoriso D-B vak Pitkämäki Päivi Aikuiset Step Reunavuori Jukka Nuori Suomi Saarinen Sebastian Lasten Step Seppänen Elina Bailatino alkeet&jatko Savikurki Eija Talousvastaava Tuokko Carola Aikuiset kilpailevat E-D, Aikuiset kilpailevat C-A Virtanen Valtteri Lasten Step 1

MUKWAN JYVÄSKYLÄ RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

MUKWAN JYVÄSKYLÄ RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT MUKWAN JYVÄSKYLÄ RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Mukwan Jyväskylä ry ja sen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi- Suomen läänissä. Yhdistyksen toiminta-alueena on

Lisätiedot

Rovaniemen Urheiluautoilijat ry:n SÄÄNNÖT

Rovaniemen Urheiluautoilijat ry:n SÄÄNNÖT Rovaniemen Urheiluautoilijat ry:n SÄÄNNÖT Säännöt on hyväksytty Rovaniemen Urheiluautoilijat ry:n kevätkokouksessa 23.4.2008 ja ylimääräisessä kokouksessa 7.5.2008. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimenä

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. Dream Team Cheerleaders DTC ry. SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Dream Team Cheerleaders DTC ja sen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksestä käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

Sopimus koskee yhtä toimintakautta. Toimintakausi on pp.kk.vvvv - pp.kk.vvvv välinen aika.

Sopimus koskee yhtä toimintakautta. Toimintakausi on pp.kk.vvvv - pp.kk.vvvv välinen aika. 1 OHJAAJA-/VALMENTAJASOPIMUS /EI TYÖSUHTEINEN 1. OSAPUOLET Ohjaaja/valmentaja: Yhteystiedot: Seura: Kempeleen Kiri Yhteystiedot: Yhteyshenkilö: Henkilötunnus: 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS Tämän sopimuksen tarkoituksena

Lisätiedot

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. SÄÄNNÖT 9.11.2015 1. NIMI, KOTIPAIKKA, PERUSTAMISAIKA JA KIELI Yhdistyksen nimi on TanssiDans ry ja sen kotipaikka on Kirkkonummi. Yhdistys on perustettu 1998 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimeä

Lisätiedot

Vantaan Voimisteluseura ry:n SÄÄNNÖT

Vantaan Voimisteluseura ry:n SÄÄNNÖT Vantaan Voimisteluseura ry:n SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vantaan Voimisteluseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaa. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistyksestä käytetään

Lisätiedot

Riihimäen Voimistelu ja liikunta ry: SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA

Riihimäen Voimistelu ja liikunta ry: SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Riihimäen Voimistelu ja liikunta ry: SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Riihimäen Voimistelu ja Liikunta ry. Yhdistyksen kotipaikka on Riihimäki. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi johtokunta hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä.

TOIMINTASÄÄNNÖT. Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi johtokunta hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Lahden Mailaveikot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lahti Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu tammikuun 3. päivänä

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. kokouksessa 31.10.2007. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

TOIMINTASÄÄNNÖT. kokouksessa 31.10.2007. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Espoon Jäätaiturit ry hyväksytty sääntömääräisessä kokouksessa 31.10.2007 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Jäätaiturit ry. Yhdistyksen kotipaikka on

Lisätiedot

Härmän Siskot ry:n vahvistetut säännöt

Härmän Siskot ry:n vahvistetut säännöt Härmän Siskot ry:n vahvistetut säännöt 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Härmän Siskot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauhavan kaupunki. Yhdistyksen kieli on Suomi Yhdistyksestä käytetään

Lisätiedot

OULUN LUISTELUKERHO RY:n TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

OULUN LUISTELUKERHO RY:n TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli OULUN LUISTELUKERHO RY:n TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Oulun Luistelukerho ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistys on perustettu marraskuun

Lisätiedot

4 Seuran jäsenyys Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä ja määräyksiä, joiden jäsenenä se on.

4 Seuran jäsenyys Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä ja määräyksiä, joiden jäsenenä se on. LAPPEENRANNAN TANSSIURHEILIJAT RY SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Lappeenrannan Tanssiurheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lappeenrannan kaupunki Etelä-Suomen

Lisätiedot

4. edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta, ympäristöä ja kestävää kehitystä.

4. edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta, ympäristöä ja kestävää kehitystä. PORIN PALLOILIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistys Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Porin Palloilijat ry. Seura on perustettu 22.4.1981 ja sen koti- ja toimintapaikka on Porin kaupunki.

Lisätiedot

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Lahden Tanssiurheiluseura Nick s Dance Sport ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli Yhdistyksen nimi on Lahden Tanssiurheiluseura Nick s Dance Sport ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Tikkakubi Ratikka (RATIKKA) ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki Oulun läänissä.

Yhdistyksen nimi on Tikkakubi Ratikka (RATIKKA) ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki Oulun läänissä. Tikkaklubi RATIKKA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tikkakubi Ratikka (RATIKKA) ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki Oulun läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Tanssiurheiluseura Fregolina ry 1 Tanssiurheiluseura Fregolina ry 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tanssiurheiluseura Fregolina ry Yhdistyksen kotipaikka on Kaarinan kaupunki

Lisätiedot

Seuran tarkoituksena ei ole voiton taikka muun taloudellisen ansion hankkiminen.

Seuran tarkoituksena ei ole voiton taikka muun taloudellisen ansion hankkiminen. ESPOO BASKET TEAM RY SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, kieli ja perustamisaika 2 Seuran tarkoitus Yhdistyksen nimi on Espoo Basket Team ry. Yhdistyksen kotipaikka ja toiminta-alue on Espoon kaupunki. Yhdistyksestä

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN VOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT

KANKAANPÄÄN VOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Nämä seurojen mallisäännöt on ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 10.11.2005 KANKAANPÄÄN VOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Jigotai ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus. 3 Tarkoituksen toteuttaminen

Jigotai ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus. 3 Tarkoituksen toteuttaminen 1 Jigotai ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Jigotai ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu huhtikuun

Lisätiedot

Tappara ry säännöt (rekisterinumero 68.495) Yhdistys on perustettu marraskuun 24. päivänä 1955 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Tappara ry säännöt (rekisterinumero 68.495) Yhdistys on perustettu marraskuun 24. päivänä 1955 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Tappara ry säännöt (rekisterinumero 68.495) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tappara ry Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistys on perustettu marraskuun 24.

Lisätiedot

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Pihkaniskat ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Pihkaniskat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vantaan kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu lokakuun

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu Helmikuun kahdeksantena päivänä vuonna 2014 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 03.02.2011 voimassa 03.02.2013 asti 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Frisbeegolfseura Mandon Kiertäjät

Lisätiedot

3. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

3. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. AKAGI RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT RekNro: 170861 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Akagi ry. Yhdistyksen kotipaikka on Järvenpään kaupunki Uudenmaan läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu huhtikuun 26 päivänä vuonna 1990 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu huhtikuun 26 päivänä vuonna 1990 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Merkitty yhdistysrekisteriin 25.09.2013 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Lohjan Seudun Soutajat ry Yhdistyksen kotipaikka on Lohjan kaupunki/kunta Eteläsuomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

SAMBO-2000 ry SÄÄNNÖT

SAMBO-2000 ry SÄÄNNÖT SAMBO-2000 ry SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Sambo-2000 ry Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki, Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu joulukuun

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN URHEILUAMPUJAT ry SÄÄNNÖT

SUOMUSSALMEN URHEILUAMPUJAT ry SÄÄNNÖT SUOMUSSALMEN URHEILUAMPUJAT ry SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomussalmen Urheiluampujat ry Yhdistyksen kotipaikka on Suomussalmen kunta Kainuun maakunnassa Yhdistys on perustettu maaliskuun 13 päivänä

Lisätiedot

Jyväskylän yliopiston jenkkifutis ry. Säännöt

Jyväskylän yliopiston jenkkifutis ry. Säännöt Jyväskylän yliopiston jenkkifutis ry. Säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Jyväskylän yliopiston jenkkifutis ry Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen

Lisätiedot

5 YHDISTYKSEN JÄSENYYS LIITOISSA JA MUISSA YHDISTYKSISSÄ

5 YHDISTYKSEN JÄSENYYS LIITOISSA JA MUISSA YHDISTYKSISSÄ Suomen Voimisteluliitto ry:een kuuluvan itsenäisen yhdistyksen, Liikuntaseura Syke Tuusula ry:n säännöt 1 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Liikuntaseura Syke Tuusula ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Savonlinnan Tanssiseura SaTsa ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

TOIMINTASÄÄNNÖT. Savonlinnan Tanssiseura SaTsa ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Savonlinnan Tanssiseura SaTsa ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Tanssiseura SaTsa ry. Yhdistyksen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki Itä-Suomen

Lisätiedot

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Oulun Seudun Haulikkoampujat ry:n TOIMINTASÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Oulun Seudun Haulikkoampujat ry, ja sen kotipaikka on Oulu. Yhdistyksestä käytetään

Lisätiedot

Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille.

Seuran tarkoituksena ei ole voiton tai muun välittömän taloudellisen ansion hankkiminen siihen osallisille. Helsingin Luistelija ry Sääntömuutosehdotus syyskokoukselle 16.10.2017 Seuran Säännöt I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Helsingin Luistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Viialan Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT (rekisteröity )

Viialan Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT (rekisteröity ) Viialan Naisvoimistelijat ry:n SÄÄNNÖT (rekisteröity 12.9.2008) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Viialan Naisvoimistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Akaan kaupunki. Yhdistyksen

Lisätiedot

KAJAANI GYMNASTIC RY SÄÄNNÖT 1 (7)

KAJAANI GYMNASTIC RY SÄÄNNÖT 1 (7) KAJAANI GYMNASTIC RY SÄÄNNÖT 1 (7) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa, Dnro 2016/514940Y 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kajaani Gymnastic ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Espoo Squash Rackets Club ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

TOIMINTASÄÄNNÖT. Espoo Squash Rackets Club ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Espoo Squash Rackets Club ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoo Squash Rackets club ry. Yhdistyksen kotipaikka on Espoon kaupunki Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

perustettu vuonna 1927

perustettu vuonna 1927 perustettu vuonna 1927 RAVINNON MERKITYS Ravinto ja liikunta Kova liikuntaharrastus yhdessä puutteellisen ruokavalion kanssa voi olla riski kasvulle, kehitykselle ja terveydelle!!! Energian riittämättömän

Lisätiedot

FC ULVILA RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

FC ULVILA RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT FC ULVILA RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on FC Ulvila ry. Yhdistyksen kotipaikka on Ulvilan kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu vuonna

Lisätiedot

RAVINTO. Miten: Mitä sitten tulisi syödä?

RAVINTO. Miten: Mitä sitten tulisi syödä? RAVINTO Hyvä ravinto ja ruokailu on ehdoton edellytys tehokkaalle harjoittelulle ja huippu suoritukselle. Oikealla ruokavaliolla nopeutat palautumistasi ja varmistat jaksamisen myös seuraavassa tapahtumassa.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa ANJALAN JUMPPASEURA ry:n SÄÄNNÖT

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa ANJALAN JUMPPASEURA ry:n SÄÄNNÖT ANJALAN JUMPPASEURA ry:n SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Anjalan Jumppaseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Anjalankosken kaupunki. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. 4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

SÄÄNNÖT. 4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. TELEMARK TEAM ry SÄÄNNÖT Oulu 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on TELEMARK TEAM ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki Oulun läänissä. Yhdistyksen toiminta-alue on Oulu

Lisätiedot

KILPAILU- JA PELIREISSUT. Lapin urheiluakatemia RAVINTO

KILPAILU- JA PELIREISSUT. Lapin urheiluakatemia RAVINTO KILPAILU- JA PELIREISSUT Lapin urheiluakatemia RAVINTO Rasvat edistävät urheilijan energiansaantia, palautumista, terveyttä ja kehitystä. Niukka rasvansaanti häiritsee hormonitoimintaa. Rasvoja saa mm.

Lisätiedot

ALATORNION PIRKAT ry 1(9) Yhdistyksen kotipaikka on Tornion kaupunki Lapin läänissä.

ALATORNION PIRKAT ry 1(9) Yhdistyksen kotipaikka on Tornion kaupunki Lapin läänissä. ALATORNION PIRKAT ry 1(9) TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alatornion Pirkat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tornion kaupunki Lapin läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 2 Seuran tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen

1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 2 Seuran tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Hiidenkiertäjät ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lohja. Yhdistys on perustettu joulukuun 29. päivänä 1969 ja siitä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

Härmän Siskot ry:n SÄÄNNÖT Seuran nimi

Härmän Siskot ry:n SÄÄNNÖT Seuran nimi Hyväksytty Yhdistysrekisterissä toukokuussa 2016 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Härmän Siskot ry:n SÄÄNNÖT Seuran nimi 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Härmän Siskot ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

JÄLJENNÖS 1(8) 26.03.2015 PATENTTI- JA REI(ISIERIHAUIIUS PATENT- OCH REGISTER5TYRELSEN. Rekisterinumero: 137.205 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

JÄLJENNÖS 1(8) 26.03.2015 PATENTTI- JA REI(ISIERIHAUIIUS PATENT- OCH REGISTER5TYRELSEN. Rekisterinumero: 137.205 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT JÄLJENNÖS 1(8) PATENTTI- JA REI(ISIERIHAUIIUS PATENT- OCH REGISTER5TYRELSEN Rekisterinumero: 137.205 YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Kotipaikka: Loimi-Kiekko r.y. Loimaa Osoite: Kaunismäenkatu 15 32200 Loimaa

Lisätiedot

CAVALIER RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

CAVALIER RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT . 1/9 CAVALIER RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Cavalier ry. Yhdistyksen kotipaikka on Järvenpään kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistyksen toiminta-alue

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu elokuun 11 päivänä vuonna 2012 ja siitä käytetään näissä

Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu elokuun 11 päivänä vuonna 2012 ja siitä käytetään näissä Jaguars Spirit Athletes TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Jaguars Spirit Athletes. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

JOKIPATA ry Hietalantie 9, LEHMO p

JOKIPATA ry Hietalantie 9, LEHMO p TANSSIURHEILUSEURA JOKIPATA R.Y:N SÄÄNNÖT 24.11.1995 lisäys 17.3.2006, muutos 7.8.2006 1 Yhdistyksen nimi on Jokipata ry, sen kotipaikka on Joensuu ja toiminta-alueena on Joensuu lähiympäristöineen. Yhdistys

Lisätiedot

Toijalan Voimistelu ja Liikunta ToVoLi ry:n SÄÄNNÖT

Toijalan Voimistelu ja Liikunta ToVoLi ry:n SÄÄNNÖT Ennakkotarkastetut Yhdistysrekisterissä tammikuussa 2010 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Toijalan Voimistelu ja Liikunta ToVoLi ry:n SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Toijalan

Lisätiedot

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET

SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET SUOMEN UIMALIITON KILPAILUMÄÄRÄYKSET 1 Soveltamisala Suomen Uimaliiton (jäljempänä liitto) sääntöjen, kilpailumääräysten, edustusoikeusmääräysten, sarjamääräysten, näiden rangaistusmääräysten ja muiden

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä.

Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 20.1.2004. Voimassa 20.1.2006 asti. Alppilan Salamat ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Pelicans 2000 Hollola ry. Säännöt xx.xx Yhdistyksen nimi on Pelicans 2000 Hollola ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hollolan kunta.

Pelicans 2000 Hollola ry. Säännöt xx.xx Yhdistyksen nimi on Pelicans 2000 Hollola ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hollolan kunta. 1 (8) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Pelicans 2000 Hollola ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hollolan kunta. Yhdistys on perustettu helmikuun 22. päivänä vuonna 2000 ja siitä

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n SÄÄNNÖT

Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n SÄÄNNÖT Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry:n SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kieli on suomi.

Lisätiedot

JOENSUUN UIMASEURA RY

JOENSUUN UIMASEURA RY JOENSUUN UIMASEURA RY 27.8.2013 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Joensuun Uimaseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Joensuun Kaupunki Itä-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Turun kaupunki Länsi-Suomen läänissä.

Yhdistyksen kotipaikka on Turun kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 01.02. 2006. Voimassa 01.02.2008 asti. Kiekko-67 juniorikiekko ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

Johtokunta käsitellyt torstaina Kevätkokous hyväksynyt keskiviikkona PRH

Johtokunta käsitellyt torstaina Kevätkokous hyväksynyt keskiviikkona PRH Johtokunta käsitellyt torstaina 2.2.2017. Kevätkokous hyväksynyt keskiviikkona 26.4.2017. PRH 3.7.2017 TANSSIURHEILUSEURA BOTAFOGO RY TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

Josba Juniorit ry. TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Josba Juniorit ry.

Josba Juniorit ry. TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Josba Juniorit ry. Josba Juniorit ry. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Josba Juniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Joensuu. Yhdistys on perustettu Joensuussa kesäkuun 1. päivänä

Lisätiedot

Ratsastusseura Majoranin toimintasäännöt (hyväksytty kevätkokouksessa )

Ratsastusseura Majoranin toimintasäännöt (hyväksytty kevätkokouksessa ) Ratsastusseura Majoranin toimintasäännöt (hyväksytty kevätkokouksessa 19.3.2013) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Ratsastusseura Majoran ry. Yhdistyksen kotipaikka on Espoon

Lisätiedot

FC Kontu ry:n säännöt

FC Kontu ry:n säännöt FC Kontu ry:n säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on FC Kontu ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistys on perustettu tammikuun 16. päivänä vuonna 1967

Lisätiedot

harjoitus- ja valmennustoimintaa

harjoitus- ja valmennustoimintaa Oulun Pyrintö ry, seuran säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Oulun Pyrintö ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Seuran toiminta-alueena on Oulun seutu. Seuran

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu heinäkuun 10. päivänä vuonna 1989 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu heinäkuun 10. päivänä vuonna 1989 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 03.02.2011 voimassa 03.02.2013 asti 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Vaasan Sulkis ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Kehittymisen kulmakiviä. Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja

Kehittymisen kulmakiviä. Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja Kehittymisen kulmakiviä Harri M. Hakkarainen LitM, LL, valmentaja Kehittymisen perusideaa! l HARJOITUKSEN AIKANA KUKAAN EI KEHITY! l SUORITUSKYKY HEIKKENEE HARJOITUKSEN AIKANA JA KEHITYS TAPAHTUU HARJOITUSTA

Lisätiedot

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4. Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Suomen Liikunta ja Urheilu SLU ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 03.02.2011 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Ratsastusseura Verraton ry. Yhdistyksen kotipaikka on

Lisätiedot

3 Edellisessä pykälässä mainittua tarkoitustaan seura toteuttaa:

3 Edellisessä pykälässä mainittua tarkoitustaan seura toteuttaa: 1 PAIKALLISYHDISTYKSEN LIITTOHALLITUKSEN 6/2018 HYVÄKSYMÄ Raahen Ampujat ry:n TOIMINTASÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Yhdistyksen nimi on Raahen Ampujat ry ja sen kotipaikka on

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu joulukuun 8. päivänä vuonna 1958 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu joulukuun 8. päivänä vuonna 1958 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 1 Yhdistyksen nimi on F.C. Kasiysi Espoo r.y. Yhdistyksen kotipaikka on ESPOON kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu joulukuun 8. päivänä vuonna 1958 ja siitä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

Puijon Hiihtoseura ry / Puijo Ski Club

Puijon Hiihtoseura ry / Puijo Ski Club Puijon Hiihtoseura ry Toimintasäännöt Voimassa 26.8.2015 alkaen 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Puijon Hiihtoseura ry Yhdistyksen kotipaikka on Kuopion kaupunki Itä Suomen

Lisätiedot

Alavuden Ratsastajat ry TOIMINTASÄÄNNÖT

Alavuden Ratsastajat ry TOIMINTASÄÄNNÖT TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alavuden Ratsastajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alavuden kaupunki Etelä- Pohjanmaan maakunnassa. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla

Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Discaajat Ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeenlinna. Yhdistys on rekisteröity 9.1.2009 ja siitä käytetään

Lisätiedot

Juha & Päivi Suomen Mestari 2009

Juha & Päivi Suomen Mestari 2009 TANSSIURHEILUSEURA STEP RY:n JÄSENLEHTI 1/2009 Steppiläinen 1/2009 1 Juha & Päivi Suomen Mestari 2009 Kuva: Kimmo Kinnunen 2 Steppiläinen 1/2009 Sisällys: Puheenjohtajan palsta...3 Nuori Suomi lehdistötiedote...4

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt Tervarit Juniorit ry

Yhdistyksen säännöt Tervarit Juniorit ry Yhdistyksen säännöt Tervarit Juniorit ry 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tervarit Juniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Oulu. Yhdistys on perustettu lokakuun 8. päivänä

Lisätiedot

Savonlinnan Shikata ry Säännöt

Savonlinnan Shikata ry Säännöt Savonlinnan Shikata ry Säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Shikata ry. Yhdistyksen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Yhdistys on perustettu huhtikuun 26.päivänä

Lisätiedot

Swimming Jyväskylän ry:n säännöt

Swimming Jyväskylän ry:n säännöt Swimming Jyväskylän ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Swimming Jyväskylä (jäljempänä yhdistys tai seura ) ja sen kotipaikka on Jyväskylä. Yhdistys on perustettu 12.7.2000

Lisätiedot

Alavuden Ratsastajat ry. TOIMINTASÄÄNNÖT

Alavuden Ratsastajat ry. TOIMINTASÄÄNNÖT TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alavuden ratsastajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Alavuden kaupunki Länsi- Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu maaliskuun

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Oulun Uinti 1906 ry:n viralliset säännöt Nimi: Oulun Uinti 1906 ry Kotipaikka: Oulu Osoite: Pikkukankaantie 3 90130 Oulu Rekisterinumero: 20.753 Merkitty rekisteriin: 31.10.1931 Jäljennös annettu: 23.02.2012

Lisätiedot

4 Seuran jäsenyys muissa yhdistyksissä

4 Seuran jäsenyys muissa yhdistyksissä 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Vihdin Salisudet ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vihti. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena

Lisätiedot

Urheiluravitsemuksen perusteet / HaVe step ry 20.3.2008

Urheiluravitsemuksen perusteet / HaVe step ry 20.3.2008 1. Kehitys koostuu ns. kehityskolmiosta. Jonka osina ovat Harjoittelu, Lepo ja Ravinto. 2. Ruokailun tavoite on olla yksi luonteva osa urheilijan kokonaisuutta. Urheilijan ravitsemuksen A B C A= Arkiruokailu

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu huhtikuun 3. päivänä 1996 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu huhtikuun 3. päivänä 1996 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 1 JYP Juniorit ry:n säännöt Y-tunnus: 10501298 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on JYP Juniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. Yhdistys on perustettu huhtikuun

Lisätiedot

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0

No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 No. 1 Elokuu 2012 Cavaljero on Cavalier ry:n tiedotuslehti Tanssiurheiluseura Cavalier ry Järvenpää www.sivukoti.com/cavalier puh 050 400 6152 Sivu 0 Tiedotteen sisältö: 1. SYYSKAUDEN 2012 ALKAESSA 2 2.

Lisätiedot

Vantaan kilpatanssijat ry.

Vantaan kilpatanssijat ry. 2017 Vantaan kilpatanssijat ry. Sisältö 1 Nimi ja kotipaikka... 2 2 Seuran tarkoitus... 2 3 Tarkoituksen toteuttaminen... 2 4 Seuran jäsenyys... 3 5 Seuran jäsenet... 3 6 Seurasta eroaminen... 3 7 Jäsenen

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän Maalaiskunta Länsi-Suomen läänissä.

Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän Maalaiskunta Länsi-Suomen läänissä. Seuran nimi ATC Shooters ry. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on ATC Shooters ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän Maalaiskunta Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. Yhdistyksen kokouksen 30.5.2017 hyväksymät säännöt, voimassa 1.7.2017 alkaen. ESPOON JÄÄTAITURIT RY, YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Jäätaiturit

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT 1(8) ALATORNION PIRKAT ry

TOIMINTASÄÄNNÖT 1(8) ALATORNION PIRKAT ry 1(8) ALATORNION PIRKAT ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Alatornion Pirkat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tornion kaupunki Lapin läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

SUOMEN VOIMISTELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT

SUOMEN VOIMISTELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Suomen Voimisteluliitto ry. SUOMEN VOIMISTELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT LIITON NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Voimisteluliitto ry. ruotsiksi Finlands Gymnastikförbund rf. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Yliviivatut muutosehdotuksia, muutokset punaisella. Johtokunta on korvattu hallituksella 5 SEURAN JÄSENYYS MUISSA YHDISTYKSISSÄ 2 SEURAN TARKOITUS

Yliviivatut muutosehdotuksia, muutokset punaisella. Johtokunta on korvattu hallituksella 5 SEURAN JÄSENYYS MUISSA YHDISTYKSISSÄ 2 SEURAN TARKOITUS 1 SÄÄNTÖMUUTOSEHDOTUS 2018 Ehdotuksen on tarkastanut 18.5.2018 asianajaja Teppo Laine, Legistum Oy Yliviivatut muutosehdotuksia, muutokset punaisella Johtokunta on korvattu hallituksella TAPIOLAN VOIMISTELIJAT

Lisätiedot

Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet Koripallovalmennuksen tukitoimet

Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet Koripallovalmennuksen tukitoimet Harjoittelu, ravinto ja lepo kehittymisen kulmakivet 2.1. Koripallovalmennuksen tukitoimet Kehittymisen pyhä kolmiyhteys HARJOITTELU KEHITYS Kuormitus-kolmion pinta-alan kasvua eli harjoittelun lisääntymistä

Lisätiedot

Seura edistää urheiluharrastusta mm järjestämällä kilpailu-, koulutus- ja muuta tennikseen ja urheiluun liittyvää toimintaa.

Seura edistää urheiluharrastusta mm järjestämällä kilpailu-, koulutus- ja muuta tennikseen ja urheiluun liittyvää toimintaa. ITP- International Tennis Promotion Seuran säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on ITP - International Tennis Promotion ry Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI

santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Yläkouluakatemialeiri vko 32 2015 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI 2 11.8.2015 PALAUTUMINEN -kehittymisen kulmakivi - Harjoittelun tarkoitus

Lisätiedot

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä.

4 Edistämällä liikunnan avulla tasa-arvoa ja suvaitsevaisuutta sekä tukemalla kulttuurien moninaisuutta ja ympäristön kestävää kehitystä. LOUNAIS-HÄMEEN RASTI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Lounais-Hämeen Rasti ry. Yhdistyksen kotipaikka on Forssan kaupunki. Yhdistys on perustettu marraskuun

Lisätiedot

URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat

URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat santasport.fi URHEILIJAN RAVINTO Sokeri, piilosokeri ja välipalat Yläkouluakatemia 2015-2016 Vko 45 Santasport Lapin Urheiluopisto I Hiihtomajantie 2 I 96400 ROVANIEMI Sokeri Sokerit sisältävät vain tyhjää

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. Yhdistys on perustettu syyskuun 16. päivänä vuonna 1938 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

SEURAN SÄÄNNÖT. Yhdistys on perustettu syyskuun 16. päivänä vuonna 1938 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. SEURAN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kankaanpään Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kankaanpään kaupunki. Yhdistys on perustettu syyskuun 16. päivänä vuonna

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. Suur-Miehikkälän Kilpi ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Suur-Miehikkälän Kilpi ry. Yhdistyksen kotipaikka on Miehikkälän kunta Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN

URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN Urhean valmentajakoulutus URHEILURAVITSEMUKSEN PERUSTEET RENTOUS RUOKAILUUN LAURA MANNER JA MARI LAHTI 4.12.2014 Terveurheilija.fi 1 Ravinto, ravitsemus ja ruoka? Ravinto = ruoka, juoma tai aine, jota

Lisätiedot

KESTÄVYYSURHEILIJAN RAVINTO

KESTÄVYYSURHEILIJAN RAVINTO KESTÄVYYSURHEILIJAN RAVINTO 7.10.2017 Maria Heikkilä Maria Heikkilä MARIA HEIKKILÄ Elintarviketieteiden maisteri 2014 Tohtorikoulutettava, Helsingin yliopisto, 2016 Nuorten kestävyysurheilijoiden ja heidän

Lisätiedot

Säännöt, Ostoskori

Säännöt, Ostoskori 1 / 8 14.9.2017 klo 8:41 Säännöt, Ostoskori 15416048 18.05.2017 Voimassaolevat säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tarpian Suunta ry. Yhdistyksen kotipaikka on Akaan

Lisätiedot

Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta

Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta Vauhtia ja voimaa ruokavaliosta Anna elämän maistua 1 Tarvitset reilusti energiaa ja ravintoaineita Monipuolinen ruokavalio tarjoaa riittävästi energiaa ja ravintoaineita kasvuun ja kehittymiseen, liikunnan

Lisätiedot

AC NOKIA RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

AC NOKIA RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 AC NOKIA RY Sääntömuutos hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 5.2.2015 Dnro 2015/502734Y YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on AC Nokia ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvinvointia syömällä Järkeä välipalaan! Tampereen Ateria Susanna Järvinen asiakasvastaava

Hyvinvointia syömällä Järkeä välipalaan! Tampereen Ateria Susanna Järvinen asiakasvastaava Hyvinvointia syömällä Järkeä välipalaan! Tampereen Ateria Susanna Järvinen asiakasvastaava Järkipala hanke Järkipala hanke Tampereella vuonna 2007 2008 Hankkeessa keskityttiin terveelliseen välipalaan

Lisätiedot

Seuran kieli on suomi ja sen toiminta-alueena on koko maa.

Seuran kieli on suomi ja sen toiminta-alueena on koko maa. Koovee ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Koovee ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistys on perustettu vuonna 1929 ja siitä käytetään

Lisätiedot

-liikuntatoimintaa eri ikäryhmille, molemmille sukupuolille ja toimintakyvyltään erilaisille ihmisille

-liikuntatoimintaa eri ikäryhmille, molemmille sukupuolille ja toimintakyvyltään erilaisille ihmisille SALPIS RY:N SÄÄNNÖT, hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 8.2.2012 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Salpis ry Yhdistyksen kotipaikka on Hollolan kunta Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

KIEKKO-NIKKARIT RY. Yhdistys on perustettu marraskuun 1. päivänä vuonna 1982 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

KIEKKO-NIKKARIT RY. Yhdistys on perustettu marraskuun 1. päivänä vuonna 1982 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 1 KIEKKO-NIKKARIT RY SEURAN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on KIEKKO-NIKKARIT RY Yhdistyksen kotipaikka on Riihimäen kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Hyvä välipala auttaa jaksamaan

Hyvä välipala auttaa jaksamaan Hyvä välipala auttaa jaksamaan Sisältö Välipalan vaikutus jaksamiseen ja koulumenestykseen Mistä hyvä välipala koostuu Maitotuotteet ja välipala Kuitu ja välipala Helposti lisää kasviksia ja hedelmiä välipalalle

Lisätiedot