Leppälän koulun väkeä lukuvuonna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Leppälän koulun väkeä lukuvuonna 2003 2004."

Transkriptio

1

2 Leppälän koulun väkeä lukuvuonna

3 ! "! #$$%&#$$'! () * +, ') -. *. ///-0!! + 1/// 2 0 3!! 4, 5

4 Uudistuneesta K-marketista saat kaiken tarpeellisen. Myös sunnuntaisin

5 Leppälän koulun väkeä lukuvuonna Ilari Huhtala 6v. 2. Kirkonkylällä. 3. Jalkapallosta. 4. Ampiaisia. 5. Majan teko. 5. Leikkiminen. Eskarilaisten haastattelua keväällä Janne Kärkinen. 2. Jussintiellä. 3.Leikkimisestä. 4.Käärmeitä. 5.Ulkona oleminen. Kysymyset: 1. Mikä on nimesi ja ikäsi? 2. Missä asut? 3. Mistä pidät eniten? 4. Mitä inhoat? 5. Mikä on ollut hauskinta eskarissa? 1. Heidi Haapaniemi 6v. 2. Leppälässä Peltolantiellä. 3. Hevosella ratsastamisesta. 4. Uskontoa. 5. Läksynteko. 1. Sara Kreivi 6v. 2. Lahenperällä. 3. Piirtämisestä. 4. Haavaa. 5. Kisu pikkukuu kirjan teko. 1. Aki Koivukangas 6v. 2. Leppälässä. 3. Syömisestä. 4. Rottia. 5. Leikkiminen. 1. Iida Göös 6v. 2. Lahenperällä. 3. Ruuasta. 4. Kiusaamista. EKALUOKKALAISIA: MINÄ OLEN ELINA KOIVUKANGAS. OLEN ENSIMMÄISELLÄ LUOKALLA. OLEN 7 VUOTTA. MINÄ OLIN EILEN ILLALLA LUISTELEMASSA. SAIN 3 MAALIA JONILLE. MINÄ OLEN ELINA KORPI KOHTA 8 VUOTTA. PIDÄN HEVOSISTA. PIDÄN USKONNOSTA. INHOANMATIKKAA. (Jatkuu sivulla 7)

6

7 (Jatkoa sivulta 5) MINÄ OLEN JOKKE GÖÖS, OLEN 7 VUOTTA. OLEN M UUTTANUT TÄN- NE KIRKONKYLÄLTÄ. MINÄ PIDÄN JÄÄTELÖSTÄ. M IELUISIN KOULUAI- NEENI ON MATEMATIIKKA. MINÄ OLEN SAARA HOSIONAHO. OLEN EKALUOKALLA. OLEN 7 VUOTTA. M INÄ EN TYK- KÄÄ MAKSALAATIKOSTA. MEILLE OSTETAAN KOIRIA. MINÄ TYKKÄÄN TEHDÄ LUMESTA KOIRIA. MINÄ OLEN ANETTE ELISABET KREIVI OLEN ENSIMMÄSELLÄLUOKALLA. OLEN 7 VUOTTA. MINÄ PIDÄN UIMISESTA JA LUISTELEMISESTA JA JALKAPALLOSTA. M INÄ EN PIDÄ HERNEKEITOSTA EN- KÄ PORKKANALAATIKOSTA. MINÄ OLEN TONI. OLEN HUIPPU HYVÄ LUISTELUSSA. MINÄ SAIN EILEN MAALIN. MINÄ KÄVIN SUIHKUSSA PELIN JÄLKEEN. MINÄ OLEN UNIKEKO. OLEN EN- SIMMÄISELLÄ LUOKALLA. M INÄ EN PIDÄ MAKSALAATIKOS- TA. LEMPIELÄIMENI ON KOIRA. MINUSTA ON MUKAVAA UIDA. LUISTELEN JA HIIHDÄN MIELEL- LÄNI. VIIVI KATRIMARJA RUUTTULA TOKALUOKKALAISIA: Hei olen Nuuti 9v tykkään soutaa ja kiipeillä puissa. Äitini ja isäni nimet ovat Anne ja Jaakko. Lempiruokani on hernesoppa. Tykkään myös kalakeitosta. Lempi limsani on pepsi ja coca cola. Lempikarkkini on ässä mixsit. Tykkään pyöräillä. Tykkään luistella. Tykkään katsoa tvtä Nuuti Minä olen Henna 9 vuotta. Harrastan jalkapalloa, hiihtoa ja juoksua. Minun lempiruokani on hernekeittoa ja pinaattikeitto. Minun lemmikkinä on koira. Minun lempi kouluaineeni on liikunta. M inä inhoan matikkaa ja kuvaamataitoa. Minä olen Janne Haapaniemi. Minä harrastan jääkiekkoa ja kesällä jalkapalloa. Olen yhdeksän vuotta. Minun lempiruokani on pizza, maksalaatikko ja juoma on limsa. Minulla on oma koira ja sen nimi on Teho ja Teho on kiva. Minä olen Jeremia. olen 9.vuotias. Lempiurheilu on jalkapallo. Lempiruokani on hernekeitto. Meillä on kissa, koira, kani ja hevonen. (Jatkuu sivulla 9)

8

9 (Jatkoa sivulta 7) Meillä on 3 moottorikelkkaa. Meidän iskä myy kafepar koneita. Joni Kärkinen olen 8vuotta. Harrastan talvella jääkiekkoa ja kesällä jalkapalloa. Asun Sievissä. Olen utelias, lempinimiäni on Jonne, Jontse, Jonse, Jonsered ja Jokkeri ja olen syntynyt Minulla on kavereita. Olen 2;lla.luokalla. Paras kouluaineeni on liikunta ja olen hyvä yhteenlaskuissa. Paras ruokani on hernekeitto. Osaan uida ja sukeltaa ja pidän eläimistä. Olen kova hiihtämään ja kova moottorikelkkailemaan. Olen käynyt Ruotsissa. M inä olen Juho Ruuttula ja olen 9- vuotias. M inä harrastan jalkapalloa, hiihtämistä ja jääkiekkoa. Mä inhoon mun iso veljeä Anttia, se on ärsyttävä kun se omii meidän tietsikan. Mieluisin koulu- aine on liikunta. Mun lempiruokani on spagetti. Minä olen Niina. olen melkein yhdeksän vuotta ja olen kakkosluokkalainen. Minun lempiruoka on lohikeitto ja spagetti. Minun lempiaineeni koulussa on liikunta. Minä olen Sara Löytynoja, olen 9 v. harrastukseni on tietokoneella pelaaminen, hiihtäminen, luistelu, pyöräily ym. En pidä huumeista enkä sairauksista. M inulla on kissa lemmikkinä. Musa makuuni kuuluu The Rasmus Tiktak Maija Vilkkumaa Pikku g. Minun lempiruokani on hernekeitto. Minulla on sisko ja veli. Veljeni nimi on Tuomas ja siskoni Riikka. Minun siskollani on hamsteri. Nimeni on Tuomas Korpi olen yhdeksän vuotta. Harrastan pienoismalleja luen mielelläni tietokirjoja.mieluisin kouluaihe on kuvamataito. Lempi ruoka on pitsa. Minä olen Vili Ruuttula ja olen 9.v Harrastan painia, futista ja urheilukolua. Lempiruokani on spaketti ja kastike. Tykkään pelata tietokonetta ja katsoa telkkuu. Lempiaineeni koulussa on liikunta. KOLMASLUOKKALAISIA: Minä itse Ilkka. M inä olen 9vuotias ja olen kolmos luokalla. Olen tosi ujo ja hidas juoksemaan. Olen tosi lyhyt ja minua ärsyttää koulu. Minä osaan ajaa moottorikelkalla. 10 vuoden jälkeen ajan kesällä mopolla ja talvella moottorikelkalla Minun nimeni Katja Marjut Kreivi ja asun sievissä. Minä olen yhdeksän vuotta. M ä tykkään eläimistä. M inulla on koulussa mukavia kavereita jotka ovat Ete ja muut tytöt. Mulla on 3 siskoa ja 6 veljeä. Äitin nimi on Anna-Maija ja isän nimi on Hannu. Olen 9 w Ja minun nimeni on: Kristiina. Lempi värini on: lila, keltainen, sininen. Minun lempi eläin on: hevonen ja kani. Asun sievissä, kouluuni on matkaa 2 ki- (Jatkuu sivulla 10)

10 (Jatkoa sivulta 9) lometriä. Minulla on vaalea tukka ja siniset silmät. Minusta tulee isona ratsupoliisi. Olan Sanna 9v. Käyn Leppälän koulua ja käyn 3luokkaa. Meillä ei ole lemmikkiä, pidän eläimistä ja lempi aineeni on liikunta ja inhottavimmat aineeni ovat enkku ja matikka. Ensimmäinen päivä uudessa koulussa. Kun tulin kouluun mietin saanko uudessa koulussa yhtään kaveria. Kun olin koulussa minua alkoi jännittämään mitä koulussa tapahtuu. Kun tulin sisälle välkältä sain heti Katjan, Kristiinan ja Sannan kaveriksi. Oli mukava kun sain kavereita. Ensimmäinen koulupäivä oli tosi mukava. Janette NELOSIA: Minun nimeni on Miika.Olen 10v. Minun parhaat kaverit ovat:teppo ja Tommi. M inä tykkään ajaa mopolla,autolla,mikroautolla ja traktorilla.minä omistan :mopon,traktorin,auton ja mikroauton.harrastan:rullaluistelua ja laskettelua Minä olen Tommi olen 11 v ja minun haaveeni on saada oma pieni mökki metsään mutta ei liian pieni. minulla on oma koira sen nimi on M inttu se on aika nuori minulla on myös kevyt moottoripyörä. Minä itse Hannu Olen aika pitkä neljäsluokkalaiseksi pojaksi. Pituutta on noin 155cm. hiukseni ovat lyhyet. edestä vaaleat ja takaa tummat. Minä pidä urheilusta. Minä olen Miika. Olen 10v ja haluan saada karkkipussin. Meillä on 3 moottorikelkkaa ja 1 mönkiä. Meillä on myös 4 eläintä: hevonen kissa koira ja kani. VIIDESLUOKKALAISET: Hei! Minä olen Leppälän Maria. Käyn 5- luokkaa Leppälän koulussa. Lempi aineeni koulussa on, matikka, käsityö, musiikki, liikunta ja kuvaamataito, jota minä myös harrastan. M inut tunnistaa ruskeista hiuksista, sini/ruskeista silmistä ja punertavista silmälaseista. Pidän pinaattikeitosta ja perunoista pihvin kera. Toivoisin että kesä tulisi nopeasti, ettei tarvitsisi täristä pakkasessa Minä olen Miia. Olen 12 vuotias viitos luokkalainen. Harrastan:Lumilautailua,ratsastusta,piirtämisttä, luistelua, rulla-luistelua,lukemista,uintia ja netissä surffailua. Lempi ruokaani on torillat ja feta salaatti. Minun parhaita kavereitani ovat: Maria, Johanna, Marika, Kristian, Mimmi, Minttu ( koira ),Mirri ( kissa ),Ronja ( koira ), Toope ( kissa ), Topi ( kissa )...ja tietenki naapurin kissa Miiru.. Minun veljeni nimi on Tommi.Isäni nimi on mika ja Äitini nimi on Anne.Ja muuten unohdin kertoa et meillä on koira : ) Sen nimi on Minttu. Se on rodultaan Shetlannin paimen koira. Minä olen Johanna. Olen syntynyt vuonna 1992 ja käyn viidennettä luokkaa Leppälän koulun ala-asteella. Harrastan ratsastusta ja hevosen hoitoa. Minä en pidä ötököistä ja pakkasesta. Lempiruokani on pizza. Tulevaisuuden haave on ryhtyä eläinlääkäriksi. Minä pidän eläimistä.

11 M inulla on siniset silmät ja vaaleat hiukset. Hei! Olen Marika Haapaniemi asun Sievissä ja punaisessa talossa koulua vastapäätä. Täytän pian 12 vuotta. Minut tunnistaa aika lyhyistä hiuksista, ruskeista silmistä. Harrastuksiini kuuluu: pianonsoitto, hiihto ja paljon muita mukavia urheilulajeja. Lempiruokani on perunat kastike pihvin kera. Minä itse, Toni. Minulla on vaaleatukka, En ole muutako 133c pitkä, minulla on Siniset silmät, minä olen ruma Ja meille ostetaan ens kesänä pv. Olen Matias. Minä olen tavallinen. Isäni ajaa puurekkaa. Äitini on kova siivoamaan. Paras ystäväni on Hannu Janne ja Tuomas. Isosiskoni on ärsyttävä. Minä mopoilen ja ajan kovaa mopolla. Minut löytyy numerosta 08/ Haluaisin päästä sukkulaviestiin. Pidän mopoista en pidä karhuista. Moi! Olen Antti Ruuttula ja käyn 6. luokkaa. Harrastan painia, hiihtoa, pesistä ja muuta urheilua. Lempiruokani on lasagne ja juomani omenalimsa. Suosikki aineeni koulussa on englanti, liikunta ja kuvis ja en pidä äikästä. Suosikki tv-ohjelma on C.S.I. Minä olen Jouni Kreivi. Käyn Leppälän koulun kuudetta luokkaa. Eli olen 12vuotta. Minulla on siniset silmät ja melko vaaleat hiukset. Lempiruokani on pizza ja lempijuomani on Coca-Cola. M inä asun Lahdenperällä yhdessä sinisessä talossa. Harrastan skeittausta ja lumilautailua. Minä olen Joona Korkeakangas. Olen 12 vuotta eli kuudennella luokalla. Minulla on ruskea tukka ja silmät on, en nyt muista. Mukavimpia aineita on liikunta, uskonto ja kässä. Lempiruokia on lasagne, pinaattikeitto ja pizza. Minä harrastan lukemista, lumilauttailua ja uimista. Minä olen Riku Koivukangas. Olen 151 cm pitkä. Olen 12v. Minulla on vaaleat hiukset ja siniset silmät. Minun lempi sapuskani on pizza ja hampurilainen ja juomani limut. Minun luokallani on 5 oppilasta ne ovat Riku, Jouni, Jarkko, Joona ja Antti. Hei! Olen Tuomas S. Täytän huhtikuussa 12 wee. Harrastan: Lumilautailua ja hiihtoa talvella, kesällä vähän pyöräilyä. Lempi sapuskani on: Tortilla. En oikein tykkää käärmeistä kun niiitä putkahtaa esiin silloinkun niitä vähiten odottaa. Mä eli Jarkko Kreivi olen 12 vuotta. Harrastan skeittausta ja snoukkausta. En pidä koulusta vaikka pakotettaisi. M un mielestä koulua ei olisi pakko käydä. Mä pidän eniten pizzasta tai oikeastaan tytöstä. Lopetan koska välkkä alkaa. Tavataan seuraavalla tunnilla. KUUDESLUOKKALAISIA:

12 Eilen haimme pajuja punontaa varten. Teimme ryhmät ja lähdimme ojista hakemaan pajuja. Olimme siellä noin yksi ja puoli tuntia. Tänään teimme niitä. Se oli helppoa. Ensin panimme isoja pajuja styroksiin. Sen jälkeen alas tehtiin jotain ovelaa. Ne ylhäältä sidottiin jollain japanilaisella KUNG-FU solmulla. Se oli valmis. Pete otti niistä ja meistä fotoja. Jarkko On Ylä-luokka kerää pajuja pelloilta. Tarvittiin pitkiä pajuja, joissa ei ole haaroja. Kun oltiin kerätty tarpeeksi pajuja, ne kostuteltiin ja pantiin jätesäkkiin vuorokaudeksi Pajut otetaan sisälle, ja pannaan saaviin. Sitten niitä ruvettiin lajittelemaan pituuden mukaan. Ensin otetaan toisella kädellä pajujen päistä kiinni, sitten ruvetaan pyörittään että pajut lähtevät ja niin edespäin. Kun pajut oltiin lajitettu, niin sitten ruvetaan punomaan. Ensiksi otetaan tyroksin pala. Siihen tökätään kuusitoista pitkää pajua, niin että ne menevät läpi, sitten päät sijotaan yhteen. Sen jälkeen alas punotaan kolmella pajulla sen semmoinen köynnös. Sen päälle tehdään saksipunontaa kahdella pajulla. Kun se ollaan tehty, ruvetaan saksi pujonnalla tehdä semmosta punosta ylöspäin, kun se työ on tehty saaty valmiiksi, niin pajujen päihin tehdään japanilainen solmu. Sen jälkeen päät tasataan ja pajuköynnös on valmis. Tuomas Teimme pajunpunontaa se oli kivaa hommaa. Ensin pistimme pajuja semmoiseen hommeliin. Sitten punoimme pajua sen ympärille. Ja sen jälkeen teimme sellaista jotain koristusta. Ja sinne voi pistää vaikka kynttilän. Matias Haimme pajuja Haapaniemen peltojen reunalta tiistaina Pajujen piti olla yön yli ennen kuin niillä pystyi punomaan. Meidän piti hakea 15 pitkää ja kourallinen lyhyitä pajuja jotka laitoimme pussiin ja kannettiin koulun taakse. Kotona keräsimme lisää pajuja jotka veimme seuraavana päivänä koululle. Keskiviikkona tuli koululle korinpunonnan opettajat Eeva ja Tiina. Aluksi kasasimme kaikki saman kokoiset pajut samaan pinoon jonka jälkeen meille jaettiin tyröksin palat jossa oli 16 ympyrää joihin piti panna paju pystyyn. Teimme köynnöskuvuksi sanotun rakennelman. Sitä oli helppo ja mukava tehdä joten moni sai sen nopeaa valmiiksi. Joona

13 1. Mikä on teidän koko nimenne? Olen Samuel Johannes Salmi. Minua on kutsuttu koko ikäni leikillisesti nimellä Sami. Piispantarkastus Piispa seurueineen kävi Sievissä piispantarkastuskäynnillä 2. huhtikuuta. Matkallaan hän piipahti myös meidän koulullamme. Yläluokan oppilaat miettivät ryhmittäin, mitä he haluaisivat piispalta kysyä. Tässä koululaisten kysymykset ja piispan vastaukset. 2. Missä asutte? Minä asun Kiimingin kunnassa Jäälin kylässä. Kylän nimi on eteläsuomalaisille hankala. M uutettuani Jääliin sain postia, jossa luki Jäärä tai jotain muuta vastaavaa. Nimi ei oikein sovellu etelä-suomalaisen korviin, mutta minulle se sointuu oikein hyvin. 3. Kuinka vanha olette? Olen tällä hetkellä 53-vuotias. 4. Onko teillä vaimoa? Kyllä minulla on Hannele -niminen vaimo. Olemme olleet naimisissa vuodesta 72 lähtien. 5. Onko teillä lapsia? Lapsia minulla on kaksi. Mikko- niminen poika, joka on syntynyt vuonna 1975 ja hänelläkin on oma lapsi, olen siis isoisä. Toinen lapseni on Johanna. Ja sitten on tietysti miniä. 6. Mikä on lempi eläimenne? M inulla on lemmikkieläin, Doora niminen koira, joka aina tervehtii iloisesti kun tulen kotiin. Se täyttää joulukuussa 10 vuotta eli ei ole mikään nuori koira enää. Kyllä tykkään muistakin eläimistä paljon, eläimet ovat minusta hirveen kivoja. 7. Mitä harrastatte? Harrastan mielelläni ulkona olemista. Luonto on minulle tärkeä asia. Kalastus on myös tärkeää ja joskus nuorempana harrastin metsästystä, mutta metsästyslupa on nyt päässyt vanhenemaan. Toki lukuharrastusta on hyvä pitää vireillä. 8. Oletteko lumilautaillut koskaan? Sitä en ole kyllä kokeillut koskaan. Voisi käydä hullusti jos alkaisin näillä vuosilla harrastamaan lumilautailua. En ymmärrä miten ihmiset pysyvät yleensä kasassa kun lumilautailua harrastavat. (Jatkuu sivulla 15)

14

15 (Jatkoa sivulta 13) 9. Mikä on paras SM-liiga joukkue? Luulen, että on paras olla vastaamatta tähän kysymykseen, pidetään vain yleensä suomalaisten puolta. 10. Olitteko hyvä koulussa? Kyllä minä olin ilmeisesti omasta mielestäni ja vähän muittenkin mielestä aika hyvä koulussa. Ei minua kuitenkaan koskaan pingoksi haukuttu. Voisi sanoa että minulla meni koulussa keskimäärin aika kivasti. 11. Onko kummituksia olemassa? Se on aika vaikea kysymys. Tiedän, että monien ihmisten mielestä kummituksia on olemassa. Itse en usko kummituksiin. Aina on olemassa joku selitys joka kätkeytyy tällaisten ilmiöiden taakse. En kuitenkaan tarkoita, etteikö maailmassa olisi olemassa selittämättömiä asioita. Jos tarkoitetaan tällaisia pelottavia kummitusaaveita, niin niihin minä en usko. 12. Oletteko saanut ylinopeus sakot? Olen saanut. Se on tietysti kauhean kurjaa. Olin tulossa pitkän päivän jälkeen kotiin. Eksyin tienhaarassa, eli ajoin väärin. Tiellä ei ollut minkäännäköistä liikennettä. Käänsin auton ja painoin kaasua. Kuinkas ollakaan siellä olikin sitten joku joka ylinopeuden rekisteröi ja niin minä sain sakot. Se oli kurja homma. 13. Haaveilitteko jo pienenä piispaksi tulemisesta? Jos olisin jo pienenä haaveillut piispaksi tulemisesta, olisin ehkä ollut pikkuisen liian innostunut näistä asioista. Kuutosluokkalaisen ikäisenä varmaan aloin miettiä, että papin homma on aika kiva homma. M inulla oli paljon setiä pappeina. Heidän kanssaan oli kiva jutella. Muistan kerran kun kotona pappilassa laitoin salaa uudet papin vaatteet päälle, ja ajattelin että olishan tää aika makeeta. Piispaksi en toki koskaan lapsena itseäni ajatellut mutta pappeus oli minulle aika tärkeä asia jo pienestä pitäen. 14. Minkä ikäisenä pääsitte piispaksi? Minut valittiin piispaksi vuonna 2000, se oli marraskuun loppua. Olin silloin 49- vuotias. Otin vastaan viran 1. tammikuuta vuonna Kuinka monta vuotta olette ollut piispana? Nyt minä olen ollut piispana alun neljättä vuotta. 16. Mikä on parasta työssänne? Kyllä minusta piispan töissä kaikkein kivoimpia asioita on kun saa olla tekemisis- (Jatkuu sivulla 17)

16

17 le, koulupäivälle, niin mielelläni käyn kouluissa. Käyn kouluilla myös muissa tilaisuuksissa. (Jatkoa sivulta 15) sä hyvin erilaisten ihmisten kanssa. Saa nähdä hyvin eri-ikäisiä ihmisiä. Saa olla ihmisten elämän keskellä ja nähdä mitä ihmisille kuuluu. Saa nähdä ihmisiä kasvoista kasvoihin eri puolilla laajaa, laajaa hiippakuntaa. Nyt kun olen Sievissä olen hiippakunnan eteläosassa. Pääsiäisenä menen pohjoiseen Enontekiön Hettaan ja olen siellä saamelaisten keskellä. Minusta on ihanaa olla erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, olla heidän juhlassaan, arjessaan ja joskus myöskin suruissa mukana. 17. Matkustatteko usein? Kyllä minä olen hyvin paljon liikenteessä. Itseni ja perheeni vuoksi en ole oikein edes uskaltanut laskea kuinka paljon olen poissa kotoa. 19. Millainen on piispan ammatti? Piispan ammatissa jokainen päivä on erilainen. Ihmiset ovat erilaisia eri puolilla Suomea ja kysymykset vaihtelevat. Tässä ammatissa on paljon erilaisia asioita; siihen liittyy yhteiskunnallisia ja kirkollisia kysymyksiä, hallintoa, ihmisten tapaamista, kuuntelemista, keskustelemista, virkaan asettamista, matkustelemista. Oikeastaan tähän työhön kuuluvat kaikki elämän kysymykset. Tämä on kiva ja hieno ammatti. 20. Mikä oli paras kysymys? Jaa-a. Kaikki kysymykset olivat oikein hienoja ja en laittaisi yhtään niistä toisten yläpuolelle. Te olette tehneet erittäin hienoja kysymyksiä kaikki. Kiitos teille niistä, olette tehneet upeaa ryhmätyötä. Teistä tulee hyviä toimittajia! 18. Vierailetteko kouluilla paljon? Kyllä käyn kouluilla hyvin mielelläni katsomassa oppilaita ja opettajia. Aina kun on piispantarkastus ja jos se sattuu perjantail-

18 Pohjanmaa: puh: puh:

19 Arkkitehtipäivä Tein 2 kanin taloa ja toiseen taloon 2 ovea ja toiseen yhden. 2 oviseen laitoin putken joka loppu yksi oviseen taloon oveen kiinni. Lopuksi maalasin mökit hammas harjalla. Kristiina Leppälä Ensin katottii kuvia ja puhuttiin niistä. Ja sitten ruvettiin miettimään mitä tehdään. Minä tein talon.ensin piti liimata paljon ja sitten maalata vesiväreillä ja sitten kun oli maalannut piti panna kattoon levyjä ilkka Rakentelimme kaikenlaisia taloja ja esineitä ynnä muuta. Minä rakensin pienen talon. Yritin saada siitä komean ja tulos on aika hyvä. Vaikka itse sanonkin talosta tuli oikeastaan aika hieno. Hannu HILDAN KUDIN. HILDA OLI 47 VUOTTA. HÄNELLÄ OLI MYÖS ISÄ, HÄNEN NIMENSÄ OLI JUSSI. OLI ILTASELLA TÖISSÄ. SILLÄ VÄLIN HILDA KUTOO HEIDÄN TALOON MATTOA. SIITÄ TULI HIENO! Anette JUSSI MATIAS KUUMEESSA MATIAS OLI KUUMEESSA. HÄN PARANTUI JA MENI ULOS JA HÄN TULI TAAS SAI- RAAKSI. HÄNET VIETIIN TAAS SÄNKYYN JA HÄN NUKAHTI HETI. ELINA KOIVUKANGAS Sienitontun syntymäpäivät Syntymäpäivillä oli kakku. Sienitonttu sai lahjaksi vesipyssyn ja ilmapalloja ja traktorin ja kahvinkeittimen ja kaksi sataa ilmapalloa ja kolme sataa karkkipussia sekä paljon limsaa ja WC paperia. Lisäksi hän sai kellon, suklaa levyn, lakritsia, vessanpytyn, auton, kanan, vessanpytyn raikastimen, kissan ja koiran ja uuden talon johon kaikki tavarat mahtuivat. Juho Metsäneläinten talvikisat Metsässä pidettiin kisat. Kisoihin osallistui oravia jäniksiä hirviä kettuja ja karhuja. Sitten oli jo ensimmäisen kilpailun vuoro; se oli oravien kävynsyöntikisa. Sen voitti Olli Orava Sitten oli luistelun vuoro; sen voitti Hirvi Sarvi. Kettu voitti kelkkailun. Karhu voitti mäenlaskun jänis voitti hiihdon. Ja kaikki oli iloisia Sara

20

21 Keittäjän palsta ! 8 9!! 4! ::! 4. 4

22

23 Kuutosten koulumuistoja Me olimme ensimmäisiä eskareita. Meillä oli Kristiina Rieskaniemi opettajana.1 ja 2 luokalla opettajana oli Petri Verkasalo. Ykkös luokan jälkeen muutimme Ry:lle jossa olimme 2 ja 3 luokan. Kolmosella meitä opetti Markkulan Marja. Pelasimme ottelun Jyrinkiä vastaan ja hävittiin. Neljännen luokan aloitimme uudessa koulussa ja meillä oli opettajana Arja Lahnalampi. Viidennellä luokalla meitä opetti Anna Liisa Leppälä. Pelasimme jääpallo ottelun Vanhaakirkkoa vastaan ja voitimme. Kuudennella oli opettajana Petri Verkasalo. Pelasimme Jyrinkiä vastaan jalkapalloa ja voitettiin. Joona Eskarista en muista mitään. Ensimäisellä luokalla minua jännitti mennä kouluun. Minulla oli opettajana Pirkko Sipilä, hän oli ehkä mukavin opettaja joka on opettanut minua. Mutta opettaja vaihtui Sanna Suihkolaan joka oli ankara opettaja. Silloin kun hän opetti jäin pari kertaa pätkään. Toisella luokalla opettaja vaihtui Marja Markulaan joka oli inhottavin ope joka minulla on ollut. Kakkoselta en muuta muista. Kolmannella luokalla opettajana oli Markku Vesisenaho joka oli ihan mukava ja hän oli hyvä pitämään liikuntaa. Neljännellä opettajani oli Markku Vesisenaho. Sen muistan että matikan tunnilla hutaisin viivottimella kellon alas,onneksi meillä oli sijainen silloin (ONNEKSI). Viidennellä luokalla opettajana oli ( yllätys,yllätys) Markku Vesisenaho. Kuudennelle vaihdoin koulua Leppälän kouluun. Opettajana on Petri Verkasalo hän on ihan kiva opettaja. Antti Ruuttula Esikoulusta en muista muuta kun että opettajana oli Kristiina Rieskaniemi. 1 luokalla opettaja oli Petri Verkasalo. Silloin joutuin joskus keittiöön kirjoittamaan mitä olin tehnyt. 2 luokalla oli sama opettaja kuin 1 luokalla. 2 luokan kevätlukukauden alussa me jouduimme homekoulun takia evakkoon Sievin Rauhan yhdistykselle. Kolmosluokan alussa jännitti kun päästiin yläluokkaan. 3 luokalla opena oli Marja Markkula. Siistiä oli kun välitunnilla juostiin Rauhan yhdistyksen käytävillä. 4 luokalla opena oli Arja Lahnalampi. 5 luokalla opettajana oli Anna- Liisa Leppälä. Silloin me pelattiin jalkapalloa Jyrinkiä vastaan ja voitettiin ne. Samana vuonna me voitettiin Vanhakirkko kaukalopallossa. 6 luokalla oli Petri Vrekasalo opena. Me käytiin voittamassa Jyrinki jalkapallossa taas ja voitettiin turnaus jossa oli mukana Vanhakirkko, Korhonen ja me. Joka vuosi on tullut tehtyä kiusaa opeille. AARRGG!!!!!! OPE TULEE!!!!!! Jatkan kun pääsen puhuttelusta. Jarkko JENGIMUISTOT: Esikoulusta en muista mitään muuta kuin sen että opettaja oli Kristiina Rieskaniemi.. Ensimmäisellä ja toisella luokalla opettaja oli Petri Verkasalo. Toisen luokan puolessa välissä jouduimme evakkoon RY: lle. Kolmannella luokalla opettaja oli Marja Markkula. Neljännellä luokalla oli opettajana Arja Lahnalampi. Opettaja josta en oikeen pitänyt. En pitänyt kenestäkään opettajasta erityisesti. Viidennellä luokalla opettaja oli Anna-Liisa Leppälä. Hän oli melko mukava opettaja. Kuudennella luokalla eli nyt on opettajana Petri Verkasalo. Nyt on aika mukavaa kun ollaan koulun vanhimpia. Jouni Esikoulu: Eskarista en muista juuri mitään mutta ope oli Kristiina Rieskaniemi. 1 luokka: opettaja oli Petri Verkasalo. Oltiin vanhassa koulussa joka purettiin pois kun siinä oli home. 2 luokka: Opettaja oli Petri Verkasalo. Sen lukuvuoden puolella me muutettiin RY:lle kouluun kun uutta rakennettiin. 3 luokka: koko kolmas luokka me oltiin äryyllä silloin opettaja oli Markkulan Marja. 4 luokka: Opettaja oli Arja Lahnakampi silloin oli hauskaa kun oli uusi koulu. 5 luokka: Silloin opettaja oli Anna-Liisa Leppälä silloinkin oli hauskaa. Riku

24

25 Koulunkäynti kannattaa! Koulussa oppii lukemaan ja laskemaan. Laskemista voi hyödyntää kaupassa ja voit laskea paljonko olet voittanut korttipelissä rahaa (Heh he). Lukemista voi hyödyntää että voit lukea onko tullut voittoa lotossa ja voit lukea kirjoja Antti Koulussa on rentoa kun saa ilmaiseksi ruokaa ja käydä internetissä. Koulussa oppii laskemaan että paljon on voittanut casinossa rahaa. Tulkaa kouluun! PLIIS Jarkko Koulussa oppii ja sieltä saa kavereita. Koulussa on kivaa opiskella ja olla kavereiden kanssa. Koulussa on joskus tylsää mutta enimmäkseen siellä on kivaa. Siellä oppii kaikki historiasta ja oppii myös tuntemaan maailmankartasta missä sijaitsee Suomi. Siellä opit lukemaan ja laskemaan. Koulun käynti kannattaa! Johanna Kannattaa käydä koulua koska se on mukavaa. Koulussa saa ystäviä ja siellä oppii kaikenlaista hyödyllistä. Koulussa saa mennä joka tunnin jälkeen ulos ja tehdä siellä mitä haluaa. Koulu loppuu melko aikaisin ja saa olla kotona loppupäivän. Joona Koulunkäynti kannattaa koska siellä oppii kaikenlaista. Esim. oppii laskemaan yhteenlaskuja ja siellä minä olen oppinut kirjoittamaan. Koulu on hyvä koska joskus saa käydä internetissä. Jouni Jos on pula tiedosta, ei hätää, kouluja riittää! Kuten pieni poika, joka eli kaduilla. Hän oli murheissaan, koska ikkunoista pilkotti iloisia ihmisiä, mutta poika ei iloinnut mistään. Kunnes vanha rouva löysi pojan. Tämä rouva esittäytyi yhden koulun rehtoriksi ja halusi pojan kouluunsa. Poika sai asua rehtorin luona. Poika sai kilttejä ystäviä ja opettajatkin osoittautuivat kivoiksi. Aikuisena hänestä tuli hyvin tietoinen opettaja. Koulu kannattaa! Saat hyvän koulutuksen ja aikuisena paremman työpaikan! Maria Leppälä -92 Koulua kannattaa käydä vaikka ei huvittaisikaan. Koulussa oppii lukemaan, laskemaan ja oppii tietämään kaikenlaista historiasta nykyaikaan. Koulussa saa uusia ystäviä. Jos et käy koulua voi olla työpaikankin haku hankalaa! Koulunkäynti kannattaa!!! Marika Haapanemi Koulun käynti kannattaa koska kun olemme aikuisia osaamme laskea ja kirjoitta jos emme niin ei edes sanomalehteä osaa lukea ja työssä tarvitse niitä taitoja niitä mitä on koulussa opittu. Sinä et osaa mitään ellet käy koulua!!!!!!!!!. Matias pinola (Jatkuu sivulla 26)

26 (Jatkoa sivulta 25) Koulua kannattaa käydä vaikka osaisikin laskea, lukea ja kirjoittaa.. Ja vaikka osaisitkin laskea todella hyvin niin et ehkä osaa esim. erinimisten murtolukujen yhteen laskua, mutta senkin opit koulussa.. Ainakin viidennellä luokalla.. Joten koulun käynti kannattaa!! Yx viitosluokkalainen-04 Miia Mehtälä Koulussa on mukavaa kun saa pelata tietokoneella. Koulussa on mukavaa kun saa olla eskariluokassa. Koulussa on rentoa kun on hyvät jälkiruuat. Koulussa on mukavaa kun värkätään jotain. Koulun väli tunneilla on mukavaa kun siellä tehdään kaiken laista hauskaa minkä itte kattoo hauskaksi. Riku Koulussa on usein mukavaa. Saa uusia ystäviä ja sinne tulee joskus uusia oppilaita. meillä on Leppälän koulussa kaksi kiikkua ja yksi rimpuiluteline Toni Koulussa oppii hyödyllisiä asioita esimerkiksi: Laskutaitoa, englantia, oppii lukemaan ja kirjoittamaan. Myös siellä oppii kädentaitoja esimerkiksi: Kuvaamataitoa ja käsitöitä. Hyötyjä opituista: Kun osaa laskea hyvin niin kaupassa ei kukaan pääse huijaamaan sinua. Kun oppii puhumaan sujuvasti englantia, oletan että olet ulkomailla, ja sinä et löydä takaisin hotelliin. voit kysyä joltakin ohikulkijalta missä se sijaitsee. Lukemalla osaa varoa vaaroja jos on varoituskylttejä. Kirjoitustaidolla voit vaikka jättää viestin äidille että olet mennyt kaverille. Kädentaidoista sen verran että kuvaamataidolla voi tehdä vaikka taideteoksia. Käsitöissä oppii vaikka korjaamaan oven. Tuomas

27 Poikien runocorner!!!!! Kuuma kesä Kuuma täällä on, kesä vallaton. Gangsta slaidaa skeitillä, hämähäkin seitillä. Jake & Riksa Kesällä Enne tuli kaikkea muuta, mutta nyt skeittaajan pääluuta. Tietokoneet kaappiin pistetään, skeittilaudat esiin nostetaan. Matka skeittiparkkiin suunnataan, jossa päivät pitkät skeitataan. Jake & Riksa Skeittaaja Skeitti lähtee rampista, sorsat nousee lampista. Skeittaajalta kypärä puuttua voi, kun korvalapuista rapit soi. Jake & Riksa Temput Kun skeitti alta lähti, päässä näkyy tähti. Nyt potkaistaan kickflip, ja heti perään heelflip. Skeittaaminen on kivaa, jos saa vappuna juoda simaa. Jake Slide Skeittasin maantietä pitkin vedin kickflipin sitten olliella vedin slaidiin ja vedin boardilla 20 metrii Riksa Upee Tänään keksin vitsin, kun nopeasti tein ditsin. Trampoliinissa tein hypyn, päällä dripin rypyn. Dekki mua jalkaan osu, kun mä tiellä näin upeen fosun. Jake Kun skeittit liikku, Linnut kiikkuu ja muut kirkuu Tonza Kesä runo Haulikkko soi, tipu tippua voi. Kivääri soi, karhu kompastua voi. Polli pölisee, harakat hölisee. Kalat nauraa, linnut laulaa. Kukko kukkuu, Tommi nukkuu. Järvessä uin, pellolla puin. Koulu jää, kesäloma häämöttää. Tekijät: A.R ja T.S Runoja myös tytöiltä: KUKKA Mä niityllä kasvaa sain, sillon luulin et ain. Kun tyttö mut poimi pois, nyt toivon, että hän mut takas jo tois. No, eikö hän vois? Johanna Kevät aurinko paistaa, lapsille jäätelö maittaa. Kukat vettä tarvii, possut mudassa lörvii. Linnut taivaalla laulaa, isäntä pihalla naulaa. Sanna

28

29 Vaakasuoraan 2 Jossa voi pomppia 5 Soittaa soitinta 6 Kalapyydys 8 Kulkupeli joka ei saastuta luontoa 11 Pallo joka ei uppoa 12 Iljettävä 8 jalkainen otus 14 Kesällä voi luistella näillä 15 Vesistöissä asuva lintu 16 Kehrää 18 Siivekäs ystävä 19 Hehkuva,kuuma pallo 20 Keppi,päässä on naru Pystysuoraan 1 Pihamaalla hyödyllinen 3 Keltainen kukka 4 Luikerteleva 7 Pörräävä pörriäinen 9 Täplikäs kerttu 10 Suriseva pörriäinen 13 Naurava lintu 17 Suolaista juotavaa

30 HEVOSET Hevosen ulkomuoto Hevosella voi olla joko pienet tai isot korvat, riippuu rodusta. Hevosen kaula on pitkä, että se ylettyisi seistessään maahan. Hevosilla on erilaisia merkkejä päässä, kuten piirto ja tähti. Hevosen korkeus vaihtelee rodun mukaan. Korkeus mitataan säkästä. Hevosen selkä on oltava hyvä kuntoinen satulaa ja ratsastajaa varten. Hevosen harja ja häntä ovat yleensä saman väriset. Hevosen värejä on monenlaisia. Esim. rautias ( ruskean eri sävyt jouhissa ja peitinkarvassa ) ja ruunikko ( mustat jouhet ja ruskea peitinkarva ). Kaviot ovat tärkeä ase hevoselle, niin kuin sarvet sonnille. Hevosen kaviot voivat olla erivärisiä, mustista vaaleanruskeisiin. Hevosen hoito Johannan, Marikan ja Marian HEVOSENHOITO-OHJEITA aloittelijalle Hevonen kengitetään 6-8 viikon välein, ravihevoset voidaan kengittää jopa kolme kertaa viikossa. Hevonen madotetaan pari kertaa vuodessa. Hevosen pitää saada olla ulkona vähintään yhdeksän tuntia vuorokaudessa. Kesäisin se voi laiduntaa ympäri vuorokauden. Hevoselle annetaan 2-5 kertaa päivässä ruokaa, riippuu miten paljon hevosen työ vie energiaa. Kaura on hevoselle eniten syötetty vilja, jota annetaan hevoselle kivennäisen, vehnäleseiden ja väkirehun kera. Heinää hevosen pitää saada kolme kertaa päivässä. Aamulla vähiten päivällä toiseksi eniten ja illalla eniten. Päivisiin tallitöihin kuuluu karsinan puhdistus, hevosen harjaus, hevosten ruokinnat, hevosen liikunnasta pitää huolehtia jne. Talvisin hevosen kenkiin laitetaan hokit, (jääpiikit) jotta hevonen ei liukastelisi. Askel-lajit Hevosilla on kolme askel-lajia paitsi Islanninhevosilla, joilla niitä on viisi, riippuu koulutuksesta. Perus askel-lajit ovat käynti, ravi ja laukka. Kaksi muuta ovat Passi ja Töltti. Käynti on nelitahtinen, ravi kaksitahtinen ja laukka kolmitahtinen. Passissa saman puolen jalat koskettavat maata saman aikaisesti. Töltti on nelitahtinen askel-laji, jota voidaan mennä eri tempoissa. Se on myös ratsastajalle hyvin miellyttävä askel-laji. Ratsastus Hevoset tarvitsevat joka päiväistä liikuntaa. Ratsastus on tasapainoa kehittävä

Keväiset terveiset Leppälän koululta

Keväiset terveiset Leppälän koululta Keväiset terveiset Leppälän koululta Pääsiäiskoristeiden askartelun, kuralätäköiden ja kevätauringon paisteen keskeltä voi taas haikeana todeta, että niin se vaan on lukuvuoden 02-03 kouluvuosi jo loppusuoralla.

Lisätiedot

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas!

Juuso. Kirje isoäidille. Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä. Hei mummi rakas! Kirje isoäidille Elsa Kivinen Mäntymäentie 13 30600 Jyväskylä Hei mummi rakas! Mitä teille kuuluu? Meille kuuluu hyvää, vaikka ensi viikko on kyllä aika jännittävä. Minulla alkaa uusi koulu. Olen samassa

Lisätiedot

Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän. Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista. Nuokkarin lapset.

Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän. Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista. Nuokkarin lapset. Huutjärven koulun koululehti 2011 Huutjärven tähtitaivas kertoo... Ryota Omura vaihtoopettajana Japanista Nuokkarin lapset 5B teki oman runokirjan eivät jää yksin Koulukiusaaminen voi pilata koko elämän

Lisätiedot

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014

VIISARI. Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2014 Hymy vai hymiö? Sanan paino Hienoja käsinukkeja teki 1b Katselin tässä välituntipihan yleisnäkymää: lähes kaikki oppilaat olivat syventyneinä omaan ruutuunsa, oli

Lisätiedot

Oikeesti aikuisten 1i

Oikeesti aikuisten 1i Oikeesti aikuisten 1i - harjoituksia suomen kielen opetukseen Petra Autio Eva Lönnbäck Johanna Piirainen Oikeesti aikuisten 2 harjoituksia suomen kielen opetukseen 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja

Lisätiedot

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma

Tuhkapilvileirikoulu. Barcelona 2010. Hermannin koulu 9E. Esa Orelma Tuhkapilvileirikoulu Barcelona 2010 Hermannin koulu 9E Esa Orelma 12.4.2010 maanantai Matkapäivän aamuna minulla oli herätys aamulla klo 6:25. Bussi Saloon lähti 11:20, joskin olin väärällä puolella tietä..

Lisätiedot

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009

Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009. Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009. Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Ystävyyskylävierailu Unkariin 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Kyösti Vatanen Piirakkamestarit Geresdlak Unkari 24.10.2009 Kirjoittanut Kari Hirvonen Matkamuistoja 19. 30.10.2009 Kirjoittanut Leila Lehikoinen

Lisätiedot

K O U L U L E H T I 2 0 1 0

K O U L U L E H T I 2 0 1 0 K O U L U L E H T I 2 0 1 0 JÄLKI-ISTUNTO - HUUTJÄRVEN KOULUN KOULULEHTI 2010 Toimitus: Mirka Mannersuo, Diana Danielsbacka, Janni Joas, Emma Mäenpää, Anni Behm, Hanna Karvinen, Jaakko Marttinen ja Tuula

Lisätiedot

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies

MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies MUN ELÄMÄNI runo ja kirjoituskilpailun järjestivät seudulliset nuorisotiedotushankkeet yhdessä Lasten ja nuorten kulttuuriasiamies hankkeen kanssa. Kilpailu tuotti noin 80 kiinnostavaa nuorten kirjoittajien

Lisätiedot

Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa

Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa Otavan Opiston lehtiprojektin tuotos Toukokuu 2015 - nro 7 Tässä lehdessä mm. 99maahanmuuttaja suomessa 99elämänohjeita opiskelijoille 99henkilöhaastatteluja 99harrastuksia 99leirikoulu Lontoossa /2015

Lisätiedot

PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ".

PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ. 2 Helmiä PALJON ON AIHETTA LAPSELLA KIITTÄÄ, JUMALAN LAHJOJA KAIKILLE RIITTÄÄ". Tunnetussa joululaulussa sanotaan: Oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen. Niinhän meillä onkin, mutta emme aina huomaa sitä.

Lisätiedot

ISBN 978-952-5991-73-4

ISBN 978-952-5991-73-4 ISBN 978-952-5991-73-4 Julkaisija ja kustantaja: Kuvat: Turun kaupunki/sivistystoimiala Käsityöläiskatu 10 20100 Turku Turun Lyseon lukion valokuvakurssi Taitto ja paino: Turun ammatti-instituutti, painoviestintä,

Lisätiedot

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa

Matkapäiväkirja. Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Matkapäiväkirja Bogotasta, Sasaimasta, Calista ja Santa Martasta sekä lastenkotityöstä Kolumbiassa Teksti, kuvat ja kuvatekstit: jorma.soini@in105.fi Päiväkirjan tekstit on poimittu lähes sellaisenaan

Lisätiedot

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014

Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 2/2014 Mikä sinulle tuo joulun? Tämän lehden sinulle tarjoavat kirjoittajat ja piirtäjät ja VIVAkurssilaiset jutut kokosi Saara Normia ja Virve Jordman. Taitto Timo Moukola

Lisätiedot

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012!

Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Blogi kirjoitukset 2012 2.1. Uusi vuosi (Mari) Hyvää ja siunattua alkanutta vuotta 2012! Mennyt vuosi 2011 oli meidän perheessä monien muutosten vuosi. Lopetimme mm. kielikoulun, aloitimme työt seurakunnassa,

Lisätiedot

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein

Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein Viivi Paavonperä: Kaikkein tärkein 1. Istun nyt yksin puiston penkillä. Tarvitsen nyt rauhaa ja yksinoloa. Otan päiväkirjani laukustani, ja aloitan: Rakas Päiväkirjani! Tänään oli taas samanlainen päivä

Lisätiedot

! " (Jatkuu sivulla 4)

!  (Jatkuu sivulla 4) " (Jatkuu sivulla 4) (Jatkoa sivulta 3) # $ % 51#,6 7,8(9(*768-9 + : & & &&& # & ' ( $) * * # ' + *,-.# ' && /. &#. &&& +. 0 * *,1 / 2 ' 3 $&&4# 5 + (Jatkuu sivulla 7) Luokat 1 2 lukuvuonna 04 05. Kuvassa

Lisätiedot

VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011

VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011 VIISARI Valkeavuoren koulun lehti 1/2011 Toukokuu Keltainen toukokuu mikset sä jo tuu? Oon turhaan odottanut tuulta lempeää. Nyt sisään suureen unelmaan tahdon sukeltaa ja toivon ettei aika tää tuu koskaan

Lisätiedot

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja

Mika Lamminpää. Eila ja Ossi. Suomen kielen alkeisoppikirja Mika Lamminpää Eila ja Ossi Suomen kielen alkeisoppikirja 1 Becoming More Visible -projektin kehittämiskumppanuuden muodostivat: Kajaanin, Tampereen, Turun ja Vaasan vastaanottokeskukset, Kansalais- ja

Lisätiedot

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen

oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen oikeesti aikuisten III - suullisia harjoituksia suomen kielen opetukseen Eva Lönnbäck Svetlana Myhkyrä Laura Tikkanen Mari Ruohonen (toim.) 1 Turun kristillisen opiston oppimateriaaleja -sarja Tekijät:

Lisätiedot

Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014

Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014 f i n n i FINNISH «NEW S «INFORMATION Aurinkorannikon lasten ja nuorten lehti 1/2013 2014 FINNI 1 / 2013 2014 PÄÄTOIMITTAJA Aino Jutila TOIMITTAJAT Vilma Hakulinen Anna Horppu Mira Huhtakallio Ani Sora

Lisätiedot

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008

Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 1(17) Kaarlo Kankaanpää Purkaus raakaa puhetta rakkaudesta Tekstin kantaesitti Espoonlahden teatteri Kannusillanmäen kesäteatterissa Sunan navetan ympäristössä 6.6.2008 Maailma pysähtyisi äkkiä ellei pyörää

Lisätiedot

Nro 1 2.5.2008. Siskojen. muistelmia. Kohti länttä. Lasten suusta. jo vuodesta 1940. ja kynästä. Kuuma kesä. kuuskytkolme

Nro 1 2.5.2008. Siskojen. muistelmia. Kohti länttä. Lasten suusta. jo vuodesta 1940. ja kynästä. Kuuma kesä. kuuskytkolme marja Nro 1 2.5.2008 Siskojen muistelmia Kohti länttä jo vuodesta 1940 Lasten suusta ja kynästä Kuuma kesä kuuskytkolme Paljon ehti tapahtua ennen kuin Marja pääsi jälleen Ahvolan Kokkokalliolle vuonna

Lisätiedot

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja

lastakin. Hoitanut kotiamme ja lapsiamme, joskus jopa yli voimiesi. Silti valittamatta siitä. En olisi koskaan voinut löytää itselleni parempaa ja ARTSI ALKUSANAT Yöllä sitä ehtii ajattelemaan kaikenlaista, silloin kun uni ei meinaa tulla silmään. Ennen kaikkea tätä omaa elämää ja kuinka nopeasti se aika onkaan täällä mennyt. Nuorin lapsistamme,

Lisätiedot

ULTRAJUOKSIJA 3/2006

ULTRAJUOKSIJA 3/2006 ULTRAJUOKSIJA 3/2006 ULTRA- JUOKSIJA 3/2006 Pasi Kurkilahti Puustellintie 7 as. 6 19120 VIERUMÄKI puh. 040-589 0626 pasi.kurkilahti@vierumaki.fi Tili: Päijät-Hämeen Osuuspankki 504506-20095774 Ultrajuoksija

Lisätiedot

Elämäni muistelmat 1 (33)

Elämäni muistelmat 1 (33) Elämäni muistelmat Olen syntynyt Jaakkiman Metsämiklissä Tuunaisen saunassa 2 pv maaliskuuta 1928. Äiti on kertonut silloin olleen sunnuntaipäivä. Pappi Lilius kastoi minut Hilkka Ilonaksi kotona, silloin

Lisätiedot

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA

Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA Arto Ojakangas VIAGRAA JA VAINAJIA 2 HENKILÖT SULO -leskimies SAIMI - kuollut vaimo INKERI -vanhin tytär SANNA - keskimmäinen tytär ELINA - nuorin tytär OSMO - Sannan aviomies KERTTU - naapuri KATARIINA

Lisätiedot

Annika 1 lk. Simon koulu. Luokkien 1-6 oma lehti

Annika 1 lk. Simon koulu. Luokkien 1-6 oma lehti 2 Annika 1 lk Simon koulu Luokkien 1-6 oma lehti Lehden sisällys: 3 Pääkirjoitus 4 Runot 5 Hyvän ystävän lajintunnistus 8 Neuvoja hyvälle ystävälle 10 Harrastukset yhdistävät 13 2A:n ajatuksia ystävyydestä

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

KEVÄTNASTA. Jo joutui armas aika. ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa. koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi. taas lämpö auringon,

KEVÄTNASTA. Jo joutui armas aika. ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa. koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi. taas lämpö auringon, KEVÄTNASTA NRO 108 nro nro 108 n Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Kauniisti joka paikkaa 2012 Kuva: Johannes Varjonen koristaa kukkanen. Nyt siunaustaan suopi taas lämpö auringon, se luonnon uudeks

Lisätiedot