Iltapäivä on vapaa-aikaa tutustua Grazin museoihin ja kahviloihin tai vaikkapa tehdä ostoksia.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Iltapäivä on vapaa-aikaa tutustua Grazin museoihin ja kahviloihin tai vaikkapa tehdä ostoksia."

Transkriptio

1 Helsingin Suomalainen klubi Habsburgien ja Ottomaanien jalanjäljillä kiertomatka Graz Pécs Belgrad - Sarajevo n henkilöä (vähintään 30 henkilöä) Maanantai Lufthansan lento LH2465 lähtee Helsingistä klo ja saapuu Müncheniin klo 21.00, koneenvaihto, lento LH2346 lähtee klo ja saapuu Graziin klo Suomenkielinen opas on ryhmämme vastassa. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen Ibis Graz*** - hotelliin. Myöhäinen illallinen hotellin lähellä Tiistai Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kaupunkikierrokselle. (Ryhmän kontaktien kautta Itävallan Helsingin suurlähetystön kaupallinen edustusto ja Steiermarkin Itävalta-Suomi yhdistys järjestänee tälle päivälle henkilön Karl Franzenin yliopiston historian laitokselta mukaan kierrokselle ja lounaalle.) Viehättävä Graz on Itävallan toiseksi suurin kaupunki (n asukasta). Graz on UNESCOn kulttuuriperintölistalla. Tutustumme Grazin Vanhaankaupunkiin jalkaisin ja ajamme hissillä ylös Schlossberg -vuorelle, jossa Grazin tunnusmerkkinä pidetty renessanssiaikainen Uhrturm - kellotorni sijaitsee. Linnavuorelta avautuu upea näkymä Vanhankaupungin punatiilisten kattojen yli Mur -joelle, joka virtaa kaupungin halki. Kävelykierroksen aikana näemme Grazin tuomiokirkon ja Mausoleumin ja renessanssiaikaisen Landeszeughaus -asevaraston sekä lukuisia muita merkittäviä rakennuksia. Teemme myös opastetun kierroksen Landeszeughaus -asevarastossa. Maailman vanhimman samassa paikassa sijaitsevan asevaraston aseita käytettiin 1500-luvulla ennen kaikkea ottomaaneja vastaan käydyissä taisteluissa. Yli alkuperäistä asetta ja haarniskaa esittävää museo on maailman suurin asevarasto. Nautimme lounaan retken aikana. Iltapäivä on vapaa-aikaa tutustua Grazin museoihin ja kahviloihin tai vaikkapa tehdä ostoksia Keskiviikko Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus ja lähdemme bussilla oppaan kanssa kohti Slovenian Mariboria (n. 70 km). Mariborissa teemme lyhyen kävelykierroksen ja nautimme lounaan. Matkamme jatkuu Pécsiin (n. 275 km), jonne saavumme myöhään iltapäivällä ja majoittumme Corso Pécs**** -hotelliin.

2 Torstai Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kävelykierrokselle Pécsin keskustaan. Pécs on Lahden ystävyyskaupunki. (Myös tälle päivälle pyritään ryhmän kontaktien kautta järjestämään henkilö ystävyyskaupunkitoiminnan tiimoilta mukaan kierrokselle ja lounaalle.) Pécs on ollut kautta aikojen tärkeä kaupunki, monikulttuurinen ja monikansallinen keskus ja vuonna 2010 Pécs oli Euroopan kulttuuripääkaupunki. Pécsistä löytyy tärkeitä muistomerkkejä jokaiselta aikakaudelta. Vuonna luvun luvun myöhäisroomalainen-kristillinen hautausmaa lisättiin UNESCOn kulttuuriperintölistalle ja se sijaitsee Pyhän Tapanin aukion alla. Täällä perustettiin alueen ensimmäinen yliopisto, joka on nykyäänkin opiskelijaluvultaan suurin yliopisto Unkarissa. Turkkilaiset valloittivat kaupungin 150 vuodeksi ja muuttivat sen yleistä kaupunkikuvaa. Tältä ajalta ovat säilyneet moskeijat, kylpylärakennukset, haudat ja myös kirkot, joita muutettiin moskeijaksi ja myöhemmin takaisin kirkoksi. Kaupungissa on Tuomiokirkko, Zsolnay museo ja Zsolnay -perheeseen liittyvä kaupunginosa ja sen lukuisat rakennukset, joissa on esillä Zsolnay-töitä kuten posliinia, keramiikkaa ja laattoja. Päivän aikana lounastauko ja lounas omatoimisesti. Vierailemme myös Mohácsin taistelupaikan muistopuistossa. Vaikka Mohácsin taistelu turkkilaisia vastaan päätyi unkarilaisten tappioon, se oli merkittävä aluetta seuraavan kehityksen ja kohtalon kannalta ja siksi sille rakennettiin muistopuisto taistelun 450. vuosipäivänä Perjantai Varhainen aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme bussilla oppaan kanssa Novi Sadin Petrovaradiniin (n. 275 km). Matkaan menee n. 4,5 tuntia, lisäksi mahdollinen viivästys rajalla eli matkaan pitää lähteä aikaisin aamulla. Petrovaradinin linnoitus Linnoituksen historia ulottuu roomalaisaikoihin, kun jo ensimmaisellä vuosisadalla Petrovaradin ja Sremska Kamenica asutuksien välille rakennettiin linnoitus nimeltään Cusum. Myöhemmin linnoitus siirtyi Byzantin ja keskiajalla Unkarin hallinnon alle.

3 Turkkilaiset valloittivat sen vuonna 1526 ja miehittivät 160 vuodeksi, kunnes 1687 Itävalta valloitti sen itselleen ja sai Tonavan tämän alueen hallintoonsa. Linnoitus on ollut tärkeä strategisista syistä ja rekonstruktion jälkeen se oli tunnettu nimellä Petrovaradinin linnoitus. Lounas paikallisessa ravintolassa, josta on kaunis näköala Tonava-joelle ja linnoitukselle. Matkalla Belgradiin, jos aika sallii, pysähdymme Sremski Karlovcin pienessä barokkikaupungissa (9 km). Kaupungilla on ollut tärkeä rooli Habsburgien valtakunnassa hengellisenä, kulttuurisena ja poliittisena kaupunkina. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat pääaukiolla ja Magarcevin kukkulalta avautuu upea näkymä kaupungille. Matka jatkuu Belgradiin (n. 80 km) ja majoitumme Prag 4**** hotelliin Lauantai Aamiainen hotellissa. Bussikuljetus keskustaan, jossa teemme kaupunkikierroksen osin kävellen ja osin bussilla. Belgrad sijaitsee Sava- ja Tonava -jokien risteyksessä ja on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja ja myös yksi vihreimmistä pääkaupungeista. Sijaintinsa vuoksi Balkanin keskellä Belgrad on kokenut enemmän sotia ja taisteluja kuin mikään muu pääkaupunki. Se on tuhottu maan tasalle yli 40 kertaa. Levoton ja rikas historia näkyy joka askeleella. Belgrad on myös elävä esimerkki viimeisen kahden vuosisadan arkkitehtuuria. Vierailemme Kalemegdan linnoituksessa. Kalemegdan on muinainen linnoitus, joka on vartioinut Tonavan ja Savan kohtaamispistettä useita vuosisatoja ja todella huokuu historiaa. Mahdollisuus käydä myös linnoituksen kellareissa. Linnoituksen sisällä sijaitsee Sotamuseo laaja museoalue, jossa esitetään entisen Jugoslavian sotahistoriaa kokonaisuudessaan. Museosta löytyy noin esinettä kahdessatoista teemakokoelmassa sekä vaikuttava valokuvakokoelma, jossa on yli valokuvaa. Kaupunkikierroksen aikana näemme muitakin Belgradin nähtävyyksiä kuten mm. Pyhän Mikaelin Arkkienkelin kirkon, joka on ortodoksikatedraali ja tärkein uskonnollinen paikka Serbiassa, Terazije -aukion, kaupungin keskuksen. Matka jatkuu Kuningas Milanin kadulle, joka on Belgradin pääkatu. Slavija -aukion ja Nikola Pasicin -aukion ohi jatkamme Kuningas Aleksanterin bulevardille, joka on pisin katu Belgradissa. Jatkamme Zeleni Venac -kaupunginosan halki Uuteen Belgradiin ja Tasavallanaukiolle.

4 Vanha kuninkaallinen palatsi rakennettiin vuosina ja se oli Obrenovid kuningassuvun asumispaikka ja nykyään se on kaupungin hallituksen rakennus. Uusi kuninkaallinen palatsi Belgradin keskustassa on yksi vaikuttavimmista ja tärkeimmistä Serbian nykyarkkitehtuurin saavutuksista. Kukkien talo on omistettu Josip Broz Titon muistolle. Pyhän Savan ortodoksikirkko laajin kirkko Balkanilla ja yksi laajimmista kirkoista maailmassa. Kirkko on pyhitetty Pyhälle Savalle, joka on perustanut ortodoksikirkon Serbiassa ja oli tärkeä hahmo keskiajan Serbiassa. Vanha boheemi-kaupunginosa Skadarlija oli tärkeä kohtaamispaikka lukujen vaihteessa, aikakauden suurimpien kulttuurihahmojen ravintola ja kahvila-alue. Zemun oli aikoinaan pieni kaupunki ja on nykyään Belgradin osa. Gardos -kukkula Tonavan etelärannalla, jolla sijaitsee majakkamuotoinen torni nimeltään Sibinjanin Jankon torni tai Millennium torni. Torni pystytettiin vuonna 1896, Unkarin valtakunnan tuhatvuotisena muistomerkkinä, siksi Zemun ja Unkari ovat aina tiiviisti sidottuja toisiinsa. Päivän aikana lounastauko ja lounas omatoimisesti. Ilta vapaa Sunnuntai Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähdemme bussilla oppaan kanssa Sarajevoon (n. 295 km). Matkalla pysähdys ja nautimme lounaan. Sarajevossa teemme kaupunkikierroksen. Sarajevo tunnetaan pääsääntöisesti kolmen historiallisen tapahtuman perusteella. Bosnialainen Gavrilo Princip murhasi Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Franz Ferdinandin. Sarajevon laukaukset aloittivat ensimmäisen maailmansodan. Talviolympialaiset pidettiin Sarajevossa vuonna Ja viimeisimpänä etninen puhdistus ja kaupungin piiritys Jugoslavian sodan aikana , maassa on edelleen kansainvälisiä tarkkailijoitaja ja rauhanturvaajia. Sarajevon alueella on ollut asutusta jo neoliittiaikoina. Butmirin kulttuurin jäännökset on löydetty paikalta, myöhemmin roomalainen imperiumi valloitti aluetta ja sitten slaavilaiset heimot saapuivat paikalle ja rakennuttivat linnoituksen. Turkkilaiset valloittivat linnoituksen ja vasta vuonna 1431 perustivat ensimmäisen kaupungin nimeltään Bosna-Saraj. Ottomaanit hallitsivat Bosnian aluetta 500 vuotta ja Sarajevosta kehittyi tärkeä kulttuuri- ja kauppakeskus. Nykypäivänä Sarajevon ilmapiiriä määrittävät lukuisat Itävallan ajan rakennukset ja sillat sekä lukuisat roomalaiskatoliset ja ortodoksikirkot, sekä moskeijat ja synagoogat, kaikki rakennettuja vuosisatojen varrella vierekkäin. Myös Iso basaari on näkemisen arvoinen. Vierailemme Dobrinja Butmir tunnelimuseossa, joka sijaitsee Sarajevon lentokentän alla. Sen pituus on 720 metriä. Tunnelia rakennettiin maalis-heinäkuun aikana Tunneli edustaa piiritetyn kaupungin ja sen asukkaiden neljä vuotta kestävää vastarintaa kansanmurhia ja tuhoa vastaan, joka tapahtui vuosien 1992 ja 1995 välissä. Tunneli oli pelastuksen symboli pahimpina sodan vuosina.

5 Illalla majoitumme Bristol**** -hotelliin Läksiäisillallisen nautimme paikallisessa ravintolassa, jossa esiintyvät Sarajevski tamburaši soittajat, kuulemme perinteisillä soittimilla soitettua musiikkia illallisen lomassa Maanantai Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Klo lähdemme bussilla oppaan kanssa lentokentälle. Lufthansan lento LH1731 lähtee Sarajevosta klo ja saapuu Müncheniin klo 14.35, koneenvaihto, lento LH2464 lähtee klo ja saapuu Helsinkiin klo Matkan hinta: 1695 EUR/henkilö kahden hengen huoneessa 1995 EUR/henkilö yhden hengen huoneessa Hintaan sisältyy: Lufthansan reittilennot Helsinki-Graz/Sarajevo-Helsinki Münchenin kautta. Majoitukset: hotelli Ibis Graz*** hotelli Corso Pécs**** hotelli Prag**** Belgrade hotelli Bristol**** Sarajevo Ohjelma: Kaikki kuljetukset ohjelman mukaan, suomenkielinen opas koko matkalle sekä kaupunkikierroksilla vaadittavat paikalliset oppaat Grazissa, Mariborissa, Petrovaradissa, Belgradissa ja Sarajevossa. Ruokailut: Lounaat: Grazissa, Mariborissa, Novi Sadissa ja matkalla Sarajevoon (3 ruokalajia ilman juomia) Illallinen Grazissa saapumispäivänä (3 ruokalajia ilman juomia) sekä läksiäisillallinen Sarajevossa, musiikin kanssa (3 ruokalajia ilman juomia). Lisämaksusta: - ruokajuomat yhteisillä aterioilla - matkavakuutus, suosittelemme kattavan matkavakuutuksen hankkimista jo matkan tilausvaiheessa Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matka edellyttää vähintään 30 henkilön ryhmää. Vastuullinen matkanjärjestäjä: OK-Matkat/Nordic Ferry Center Oy Lisätiedot ja varaukset huhtikuun loppuun mennessä: OK-Matkat, puh. (09) PM

Lähde kokemaan Balkanin kevät kulttuurista ja upeista maisemista nauttien! Helsingin Kansallinen Senioripiiri ry

Lähde kokemaan Balkanin kevät kulttuurista ja upeista maisemista nauttien! Helsingin Kansallinen Senioripiiri ry Helsingin Kansallinen Senioripiiri ry Keväinen kulttuurimatka Balkanille 3.-9.5.2015 Matka Balkanille, historialliseen Sarajevoon, Bosnia Hertsegovinan pääkaupunkiin sekä Kroatian upeaan pääkaupunkiin

Lisätiedot

Helsingin Suomalaisen Klubin kulttuurimatka Hollantiin 09. 13.05.2016

Helsingin Suomalaisen Klubin kulttuurimatka Hollantiin 09. 13.05.2016 Helsingin Suomalaisen Klubin kulttuurimatka Hollantiin 09. 13.05.2016 Alustava matkaohjelma: Lentoaikataulu / Finnair: 09.05.2016. Helsinki Amsterdam 08:10 09:45 AY841 13.05.2016 Amsterdam Helsinki 18:50

Lisätiedot

UNKARI 07-14.10.2014. 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai

UNKARI 07-14.10.2014. 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai UNKARI 07-14.10.2014 1. päivä: 7.10.2014 / Tiistai Saapuminen Budapestiin klo 20:55 Norwegianin lennolla DY5842. Lentokenttäkuljetus bussilla Hotelli Mercure Budapest Koronaan suomenkielisen oppaan Hajnalka

Lisätiedot

(Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille)

(Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille) 1 Viestiupseeriyhdistyksen matka 26.09. - 1.10.2008 (Viini- ja kulttuuriretki Saale-Unstrutin ja Sachsen- Elbtalin viinialueille) Kulttuuria, historiaa ja viininmaistajaisia entisen Itä-Saksan alueella

Lisätiedot

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015

MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 OHJELMALLINEN JÄSENMATKA MTK-UUSIMAA JÄSENMATKA 7.-11.4.2015 Alustava matkaohjelma: 7.4. tiistai Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Suosittelemme saapumaan

Lisätiedot

VenäjänMatkat ja kielikurssit

VenäjänMatkat ja kielikurssit VenäjänMatkat ja kielikurssit 2010 Tietoa ja tunnetta 1 Vodkan juhlaa ja keväinen Viipuri Aika 2.-3.4.2010 2 pv/1yö, pe-la Matkustustapa bussi Hinta 160 /hlö jäsenalennus 20 hlö. bussimatkat Helsinki-Viipuri-Helsinki

Lisätiedot

Illallinen hotellin ravintolassa.

Illallinen hotellin ravintolassa. 1 Lähettäjä Forssan matkatoimisto oy / Leila Rauhaniemi puh. 0207 75 77 22 sähköposti. leila.rauhaniemi@fmtours.fi Attn: Pekka Heikkilä sähköposti: pekkah09@gmail.com Talinkorvantie 11B49, 20320 Turku,

Lisätiedot

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi Amsterdam tunnetaan kuvauksellisista kanavistaan ja polkupyöristään. Museoitakin on yli viisikymmentä, joten valinnanvaraa riittää. Amsterdamin paikalle nousivat ensimmäiset puutalot jo 1200-luvulla, jolloin

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen. VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen. VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00 Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Taas jouluruokaa tarjolla! Jäsentiedote 4 14.11.2014 VR MATKAILIJOIDEN PIKKUJOULU 8.12.2014 klo 17.00 n. 20.00 Lounasravintola Tyros, Haukilahdenkatu

Lisätiedot

MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013

MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013 MTK UUSIMAA Jäsenmatka Tšekkiin 7. 11.4.2013 ALUSTAVA MATKAOHJELMA: Sunnuntai 7.4.2013: Postitamme lentoliput ilmoittamaanne osoitteeseen noin kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää. Suosittelemme saapumaan Helsinki-Vantaan

Lisätiedot

24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013

24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013 24.4.2012 Vanhojen Kettujen juhlavuoden matka PERUN AMAZON, MACHU PICCHU JA TITICACA -JÄRVI 4. 16.2.2013 Lima-Puerto-Maldonado-Cuzco-Machu Picchu-Puno-Titicaca Peru tunnetaan ennen kaikkea inkahallitsijoista-

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Hyvät jäsenet, tietoja tulevista tapahtumistamme Jäsentiedote 3 18.6.2012 Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi VR-matkailijoiden tilille FI86 1200

Lisätiedot

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi

Oy Kon-Tiki Tours Ltd Fredrikinkatu 25 A 10, 00120 Helsinki, Finland Tel. +358 (0)9 466 300 www.kontiki.fi Amsterdam tunnetaan kuvauksellisista kanavistaan ja polkupyöristään. Museoitakin on yli viisikymmentä, joten valinnanvaraa riittää. Amsterdamin paikalle nousivat ensimmäiset puutalot jo 1200-luvulla, jolloin

Lisätiedot

Dalmatian saaristo - Brac:n saari & Zlatni rat

Dalmatian saaristo - Brac:n saari & Zlatni rat KROATIA 08.09. - 17.09.2015 Dalmatian saaristo - Brac:n saari & Zlatni rat Kroatia on noussut yhdeksi Euroopan kesämatkailun suosikkikohteeksi. Splitin kupeessa Dalmatian saaristossa sijaitseva Bracin

Lisätiedot

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA

SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA SUDAN MUSTIEN FAARAOIDEN VALTAKUNTA 7.-15.2.2014 8 vrk Upea, suomeksi opastettu matka Sudaniin, mystiseen Mustien Faaraoiden valtakuntaan. Nubian aavikon ääretön autius hiljentää kokeneenkin matkailijan

Lisätiedot

LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012

LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012 LAHDEN SEUDUN MAITOKERHON MATKA UNKARI-ITÄVALTA LOKAKUUN ALUSSA 2012 30.9 Sunnuntai Klo 7.30 kokoonnuimme Helsinki-Vantaan lentoasemalle, jossa jaettiin matkalaisille navettakäyntejä varten suojahaalarit

Lisätiedot

Taiwaallinen Taiwan. 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä

Taiwaallinen Taiwan. 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä Taiwaallinen Taiwan Taipei pohjoisrannikko (Yeliou, Jiufen, Yangmingshan, Danshui) Tarokon kansallispuisto Chinjing Sun Moon Lake Tainan Kenting - Kaohsiung 22.3.-1.4.2016 10 vrk / 8 yötä perillä Formosa,

Lisätiedot

Kiina, Laos ja Thaimaa

Kiina, Laos ja Thaimaa Kiina, Laos ja Thaimaa Chongqing Chengdu Kunming Pu er Xishuangbanna Houeisay Mekong-joki Luang Prabang Bangkok 20.11.-4.12.2015 14 vrk / 13 yötä perillä Ainutlaatuinen kiertomatka alkaa Kiinan keskiosista,

Lisätiedot

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin MATKAOHJELMA 1. Päivä, 30.04.2015 (to) Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa! Finnairin suora lento AY929 Helsingistä

Lisätiedot

Retkiä ryhmille 2010

Retkiä ryhmille 2010 Retkiä ryhmille 2010 Uutuudet: Pohjoista Saaristotietä Ahvenanmaalle Taidetta ja historiaa Espoossa Espoon Modernintaiteen Museo EMMA Porkkala ja Pokrovan luostari risteillen Suljettu Kuivasaari risteillen

Lisätiedot

ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014

ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014 ETELÄ-AFRIKKAAN 13.1. 26.1.2014 Eteläinen Afrikka kaikessa luonnonkauneudessaan lumoaa kokeneenkin matkailijan. Vierailemme viehättävässä Pretorian puutarhakaupungissa sekä Afrikan eteläisimmässä kärjessä

Lisätiedot

TULPPAANIEN JA TUULIMYLLYJEN HOLLANTI - AMSTERDAM 21. -24.4.2015

TULPPAANIEN JA TUULIMYLLYJEN HOLLANTI - AMSTERDAM 21. -24.4.2015 TULPPAANIEN JA TUULIMYLLYJEN HOLLANTI - AMSTERDAM 21. -24.4.2015 Alustava matkaohjelma: 21.4. tiistai Kaupunkikierros ja timanttihiomo Klo 03.00 Lähtö Tampere Vanha kirkko. Bussimatka Helsingin lentoasemalle.

Lisätiedot

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015

Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Alumnimatka Kuubaan Helsingin yliopiston alumnit tekevät matkan Karibialle 1. 12.3.2015 Tervetuloa ainutlaatuiselle matkalle kokemaan eksoottinen ja moniulotteinen Kuuba. Muualta tulleista vaikutteista

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 1 27.1.2014 HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! Vuonna 2014 meillä on kaksi 10-päivän kiertomatkaa. Molempiin on ennakkoilmoittautumiset tehty. Jos kuitenkin

Lisätiedot

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE

Matkaohjelma. Once in the lifetime 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Matkaohjelma 15.11. - 4.12. 2014 AUSTRALIAN KIERTOMATKA, MACAO JA SINGAPORE Once in the lifetime HELSINKI HONG KONG / MACAO 2 YÖTÄ - CAIRNS PALM COVE 6 YÖTÄ SUURI VALLIRIUTTA - AYERS ROCK 1 YÖ ALICE SPRINGS

Lisätiedot

LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016.

LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016. LÄHDE SUOL RY:N OPINTOMATKALLE EKSOOTTISEEN ETELÄ-AFRIKKAAN 8.- 20.6. 2016. Atlantin ja Intian valtamerien välissä sijaitseva Etelä-Afrikka on elämys vailla vertaa. Maalla on ollut vaikea menneisyys. Buurisodat

Lisätiedot

Toimistostamme. Transilvaniasta. Nemere Tour (Nemere on tyypillisen transilvanialaisen

Toimistostamme. Transilvaniasta. Nemere Tour (Nemere on tyypillisen transilvanialaisen TRANSILVANIA Toimistostamme Transilvaniasta Transilvania - romaniaksi Transilvania tai Ardeal ( metsien takana ), saksaksi Siebenbürgen ( seitsemän linnaa, eli seitsemän tärkeää saksalaista asuma-alue

Lisätiedot