TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote 2011 2012"

Transkriptio

1 TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote

2 TAHVONLAHDEN ALA-ASTEEN KOULU LUKUVUOSI HENKILÖKUNTA Merja Kuosmanen rehtori Perttu Härkönen apulaisrehtori / Tuuli Forsberg koulusihteeri, ke ja to Opettajat Perttu Härkönen 1A Mika Rahko 2-3A Heljä Laine / Mikko Kättylä 2-3B Lassi Niskanen 4A Outi Honkasaari 4B Mirkka Santanen-Kolkka 5A Maria Kokkonen 6A Annika Vesanto kieltenopettaja englanti, ruotsi, ranska Lea Liski laaja-alainen erityis opettaja, S2-opetus Irina Slioor ortodoksiopettaja tunnit to klo Ali Mohamed Mohamoud islamin opettaja tunnit to klo (1.-4.lk) tunnit to klo (5.-6.lk) Marianne Adelheim Marjut Lehtivaara koulunkäyntiavustaja koulunkäyntiavustaja Sari Peussa koulukuraattori ma & to / Nina Pirhonen koulupsykologi ma / Johanna Alenius terveydenhoitaja ma & to Seppo Hemmi kouluisäntä / Hilkka Aho keittiö Opetusvirasto, neuvonta Sähköpostiosoite opettajille (Huom! maria1.kokkonen@edu.hel.fi) etunimi.sukunimi@edu.hel.fi Oman äidinkielen opettajat ja heidän yhteystietonsa saa tarvittaessa kansliasta.

3 KOULUN JOHTOKUNTA Puheenjohtaja Esittelijä ja sihteeri Opettajajäsenet Henkilökunnan edustaja Kimmo Sundström Merja Kuosmanen Pia Jakonen Tiina Kangas Marja-Liisa Kinnunen Kamel Mokhtari Heljä Laine ja Eeva Kaurola Seppo Hemmi VANHEMPAINYHDISTYS Koulussa toimii vanhempainyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tukea koulun kasvatustavoitteita. Järjestämme tapahtumia, joilla keräämme rahaa mm. siestavälineisiin, nokkahuiluihin, teatteriin ja hymypatsaisiin. Kaikki vanhemmat ovat kovasti tervetulleita toimintaan mukaan! Puheenjohtajana toimii Maarit Jokisalo, puh TOIMINTA-AJATUS Tahvonlahden ala-asteen tärkein tehtävä on antaa vankkaa perusopetusta, joka tukee ajattelun kehittymistä, oppimaan oppimista, yleissivistyksellisten tietojen ja taitojen omaksumista sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä. Työssämme pyrimme läheiseen yhteistyöhön kaikkien huoltajien kanssa. LUKUVUODEN TEEMAT JA PAINOTUKSET Vuosi 2012 on merkittävä kulttuurivuosi: Helsinki juhlii 200-vuotista pääkaupunkiuttaan ja toimii maailman muotoilupääkaupunkina. Otamme nämä teemat huomioon myös opiskelussa. Mehengen luominen ja turvallisen kouluympäristön vahvistaminen ovat keskeisiä tavoitteitamme. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ Meillä täällä koulussa työtä tekeville aikuisille kodin ja koulun välinen luottamuksellinen yhteistyö on sydämen asia. Yhteistyömuotoja: koko koulun yhteiset ja luokkakohtaiset vanhempainillat arviointiviikot tiedottaminen (Wilma) puhelinkeskustelut, reissuvihkot ja tapaamiset juhlat, yhteiset tapahtumat, retket Luokkakohtaisista vanhempainilloista opettajat tiedottavat oppilaiden välityksellä. Vanhemmille lähetetään kutsut koulun juhliin. Kouluviestejä oppilailta, etteivät ne unohdu reppuihin tai pulpetteihin lojumaan. Koulun johtokunta ja vanhempainyhdistys ovat myös kodin ja koulun välisen yhteistyön tukijoita.

4 WILMA Koulussamme on käytössä kodin ja koulun yhteistyöhön tarkoitettu, suoraan koulun oppilashallinnon tietojärjestelmään integroitu internet-liittymä. Wilmaan merkitään mm. oppilaiden poissaolot ja oppitunnilta myöhästymiset. Lisäksi Wilmassa tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Wilma-tunnukset saa ottamalla yhteyttä koulumme kansliaan puh tai sähköpostilla Säilytäthän Wilma-tunnuksen huolellisesti. TYÖ- JA LOMA-AJAT Syyslukukausi (ti) (to) Lauantaikoulupäivät ja Syysloma (ma) (pe) Joululoma (pe) (pe) Kevätlukukausi (ma) (la) Lauantaikoulupäivä Talviloma (ma) (pe) Pitkäperjantai (pe) 2. pääsiäispäivä (ma) Helatorstai OPETUSJÄRJESTELYISTÄ Päivärytmi 1.tunti tunti välitunti tunti oppitunnin aikana on ruokailu ja kukin luokka syö opettajan johdolla luokan omalla kouluruokailuvuorolla. Siesta 4.tunti välitunti tunti välitunti tunti tunti (pitkä välitunti) Opettajille kannattaa soittaa välituntien ja siestan aikana.

5 POISSAOLOT Koteja pyydetään huolehtimaan, että oppilaat tulevat ajoissa kouluun. Poissaolosta ilmoitetaan koululle ensimmäisenä poissaolopäivänä. Sairasta tai sairaudesta toipuvaa lasta ei tule lähettää kouluun. Poissaolon sattuessa on koulutehtävistä ja läksyistä huolehdittava mahdollisuuksien mukaan. Luokkatovereiden läksyjen tuontiavusta kannattaa sopia. LOMAT Jokaista koulun lupa- ja lomapäivien ulkopuolelle ajateltua lomaa on anottava kirjallisesti. Opettaja voi myöntää lomaa kolme koulupäivää, rehtori sitä pidemmän ajan. Vanhempien tulee tarkoin harkita lomien ajoitus. Vanhemmat valvovat, että oppilas huolehtii läksyistä, kokeisiin valmistautumisesta ja muista koulutehtävistä poissaolosta huolimatta normaalisti. Opettajan on mahdollista ilmoittaa luokan tiettynä ajankohtana opiskelemat ja tekemät tehtävät tarkalleen vasta lomapäivien jälkeen. VALINNAISAINEKURSSIT 3. ja 4.-luokkien oppilaat opiskelevat kursseilla tiistaisin klo (tai ). Jaksoja on yksi syksyllä ja yksi kevätlukukaudella, kurssit ovat normaaleja lukujärjestykseen kuuluvia tunteja. Oppilaat valitsevat kustakin kurssitarjonnasta mieluisimmat, joista yksi toteutuu. Valitettavasti kaikki eivät välttämättä saa haluamaansa kurssia, mutta yritämme panostaa vaihtoehdoissa monipuolisuuteen ja laatuun. Opiskelu tapahtuu n. 15 oppilaan ryhmissä. Kurssin vetäjä ilmoittaa aikataulusta oppilaille kirjallisesti. Kursseille voi ottaa evästä mukaan. MUUT OPINNOT Muut opinnot järjestetään lukujärjestyksen mukaan. Muutoksia ja poikkeusjärjestelyitä tulee varmasti monestakin syystä (esim. retket, opintokäynnit ja leirikoulut). Muutoksista pyritään ilmoittamaan aina kirjallisesti. UINNIT Uintiopetus järjestetään luokkalaisille keskiviikkona Itäkeskuksen uimahallissa. Bussikuljetus on ovelta ovelle. ARVIOINTIVIIKOT Arviointi on osa oppimistapahtumaa. Arvioinnin tehtävä on antaa palautetta oppilaalle, kodille ja koululle. Arvioinnin tehtävänä on myös ohjata opiskelua, rakentaa realistista minäkuvaa, vahvistaa itsetuntoa, edistää sosiaalista kasvua ja toimia valintojen perustana. Oppilasta harjaannutetaan myös itse arvioimaan omaa oppimistaan sekä kannustetaan asettamaan realistisia tavoitteita, suunnittelemaan työskentelyään ja ottamaan siitä vastuuta

6 Arviointiviikot: syyslukukaudella viikolla 45 kevätlukukaudella viikko 11 Arviointiviikolla 45 oppilailla on lyhennetty kouluviikko: oppilaiden koulupäivät ovat pääsääntöisesti klo Luokanopettajat lähettävät varmistuksen aikataulusta kotiin. Opettajat tapaavat viikon aikana kaikkien oppilaiden huoltajat. Opettaja, huoltaja ja oppilas voivat yhdessä keskustella ja arvioida kulunutta lukukautta ja suunnitella tulevaa. Koteja pyydetään jo tässä vaiheessa merkitsemään viikko allakkaan. Tarkemmista tapaamisaikatauluista opettaja tiedottaa hyvissä ajoin. Viikon 11 väliarviointi tapahtuu kirjallisesti arviointilomakkeella. Arviointia suorittavat sekä oppilas itse että opettaja. Lomake lähetetään kotiin, jotta vanhemmatkin voivat lisätä kommenttejaan. TODISTUKSET Oppilaat saavat lukuvuositodistuksen lukuvuoden lopussa. POLKUPYÖRÄN KÄYTTÖ KOULUMATKOILLA Käytäntönä on, etteivät luokkalaiset tule polkupyörällä kouluun. Oppilaista luokkalaiset voivat käyttää polkupyörää perheen vastuulla. Jos lapsi tulee pyörällä kouluun, on todella tärkeää muistaa käyttää pyöräilykypärää. Pyörätelineet ovat koulun takana. Potkulautojen turvallinen käyttö vaatii opastusta ja edellyttää pyöräilyn kanssa yhdenmukaisten sääntöjen noudattamista. MATKALIPPU Koululaislipun saannin edellytykset Helsingissä - oppilaan yhdensuuntainen koulumatkan pituus ylittää ala-asteella kaksi ja ylä-asteella kolme kilometriä. Koulumatka mitataan lyhintä yleisesti jalankulkijoiden käytössä olevaa reittiä koulun piha-alueen portilta asunnon piha-alueen rajalle - koulumatkan pituuden lisäksi HSL:n lippuna saadun koulumatka-avustuksen edellytyksenä on, että oppilas käy oman oppilaaksi ottoalueen mukaista koulua tai koulu on määrätty soveltuvuuskokeen tai suomenkielisessä koulutuksessa harvinaisen A1 -kielen (ranska, ruotsi, saksa, venäjä) perusteella tai kielikylpyopetuksen perusteella. - yhteishuoltajuuden perusteella kaupunki myöntää matkakorvauksen väestörekisterin mukaisesta asuinpaikasta koulumatkaetuuden myöntämisedellytysten täyttyessä. Matkalippuanomus toimitetaan koulusihteerille. OMAT TAVARAT Kouluun ei kannata tuoda tarpeettomia tavaroita. Helsingin kaupungilla ei ole vakuutusta, josta korvattaisiin rikkoontuneita tai hävinneitä tavaroita, esim. polkupyöriä tai matkapuhelimia. MATKAPUHELIN Matkapuhelimen asiaton ja häiritsevä käyttö koulupäivien aikana on kielletty.

7 KOULUKIUSAAMINEN Koulukiusaaminen on aina vakava asia. Toivomme vanhempien ottavan välittömästi yhteyttä koululle mahdollisissa kiusaamistapauksissa. Asioiden pikainen tietoon saattaminen ja käsittely ovat kaikkien osapuolten eduksi. JÄLKI-ISTUNTO JA TEKEMÄTTÖMÄT TEHTÄVÄT Opettaja voi pitää oppilasta koulutuntien jälkeen yhden tunnin tekemässä laiminlyötyjä tehtäviä ja läksyjä ilmoittamatta etukäteen kotiin. Pidemmistä työajan ylityksistä ilmoitetaan aina kotiin. Jos oppilas jää jälki-istuntoon, siitä tulee kotiin kirjallinen ilmoitus kuitattavaksi. KOULURUOKAILU AAMIAINEN Kouluruokailu on päivittäin klo Oppilaat ottavat itse ruokansa seisovasta pöydästä. Kouluruokailu kattaa enintään kolmasosan lapsen päivän energiatarpeesta. Se ei riitä päivän ainoaksi ateriaksi. Jos lapsella on tarvetta erityisruokavalioon esim. allergisista syistä, pyydämme huoltajaa ottamaan yhteyttä terveydenhoitajaan. Koulussa on tiistaina ja torstaina madollisuus myös maksulliseen välipalaan välitunnilla klo Lisätietoja saa koulun emännältä Hilkka Aholta, puh Toivomme kaikkien kotien huolehtivan ravitsevan aamuaterian tarjoamisesta lapselle. RIITTÄVÄ UNI Riittävä uni on tärkeää koulutyön onnistumiselle. TV:n katseluun toivotaan harkintaa: koulupäiviä edeltävinä iltoina klo 21:n jälkeen tulevia ohjelmia ei ole tarkoitettu ala-asteen oppilaille. Tietokoneen käyttö juuri ennen nukkumaan menoa vaikeuttaa unen saantia. VAATETUS Vaatetuksen tulee olla säänmukainen, sillä välitunnit vietetään lähes poikkeuksetta ulkona. Kumisaappaat ja päällysvaatteet on hyvä nimikoida. Liikuntatunneilla koulussa tarvitaan liikunta-asu ja peseytymisvälineet. KOULUPSYKOLOGI JA -KURAATTORI Koulupsykologin ja koulukuraattorin palvelut ovat osa koulumme oppilashuollollista toimintaa, jonka tavoitteena on tukea niin lasta kuin kotiakin lapsen koulunkäyntiin ja erilaisiin arkipäivän elämään liittyvissä tilanteissa. Jos haluat keskustella koulun työntekijöiden kanssa lapsesi koulunkäyntiin, oppimiseen tai sosiaaliseen tilanteeseen liittyvistä asioista, ota yhteyttä. Koulupsykologi Nina Pirhonen on koululla maanantaisin ja satunnaisesti torstaisin, puh Kuraattori Sari Peussa on koululla maanantaisin ja torstaisin, puh

8 TERVEYDENHOITO Terveydenhoitaja Johanna Alenius on koululla maanantaisin ja torstaisin, puh Terveydenhoitajan perustehtävänä on vanhempien ja koulun rinnalla turvata lapsen kasvua, edistää terveyttä neuvonnan keinoin, terveystarkastuksin ja tarvittaessa jatkohoitoon ohjaamalla. Sairaanhoito ei sisälly lakisääteiseen kouluterveydenhuollon palveluun. Tapaturmatilanteissa ensisijainen hoitopaikka on lähin terveysasema. Käytännössä terveydenhoitaja ja opettajat järjestävät tarvittavaa ensiapua, mutta varsinainen hoito tapahtuu terveysasemalla. Äkillisissä sairastapauksissa otamme yhteyttä kotiin. Ensisijaisesti vanhemmat hoitavat lapset terveyskeskukseen. Terveydenhoitaja kuuluu oppilashuoltoryhmään. Koululääkärinä toimii Paula Häkkänen, joka on koululla sopimuksen mukaan. HAMMASHOITO Laajasalon hammashoitolan osoite on Koulutanhua 2, puhelin Vuoden 2005 alusta lukien Helsingin terveyskeskuksen hammashuollossa siirrytään asteittain käytäntöön, missä suuhygienistit tekevät alle 18-vuoiaiden lasten ja nuorten hampaiden terveystarkastukset. Hampaiden sairastumisriskin ja hoidontarpeen mukaisesti suuhygienisti ohjaa lapsen hammaslääkärin hoitoon. Hammaslääkäri tarkastaa kuitenkin aina ikäluokat 7v, 10v ja 15v. Jokaisella lapsella on yksilöllinen tarkastusväli. Hammashoitolat kutsuvat lapsenne hoidontarpeen mukaisesti joko hammaslääkärille tai suuhygienistille. Äkillisissä hammassairauksissa ja ajan peruutuksissa huoltajat voivat ottaa yhteyttä hammashoitolaan keskitetyn ajanvarauksen kautta puh Vanhemmat hoitavat edestakaiset kuljetukset hammashoitolaan. Koululla ei valitettavasti ole oppilaiden kuljettamiseen eikä matkalippujen kustantamiseen mahdollisuuksia. Mikäli annettu aika ei käy, voitte sopia uudesta ajasta hammashoitolan kanssa. Helsingin peruskoululaisten hampaat hoidetaan oman terveyskeskuksen hammashoitolassa. Se sijaitsee joko koululla tai terveysaseman yhteydessä. Ensiluokkalaiset kutsutaan hammaslääkärin tarkastukseen syyslukukaudella. Kotiin lähetetään opettajan välityksellä kutsu. Vanhemmat vastaavat koululaisen hammashoitolassa käynneistä ja heidän toivotaan olevan mukana ensimmäisellä käynnillä. Jatkossa oppilaat kutsutaan hammashoitolaan tarpeen mukaan. Jokaisella oppilaalla on yksilöllinen hampaiden tarkastus- ja hoitoväli. Erikoishoidoista, kuten oikomishoidosta, voi kysyä omasta hammashoitolasta. Kouluterveydenhuolto ja hammashoito ovat oppilaalle maksuttomia.

SUUTARILAN ALA-ASTEEN KOULUN TOIMINTA-AJATUS

SUUTARILAN ALA-ASTEEN KOULUN TOIMINTA-AJATUS 2 SUUTARILAN ALA-ASTEEN KOULUN TOIMINTA-AJATUS Suutarilan ala-asteen koulu antaa lapselle hyvät perustiedot ja taidot elämää varten turvallisessa ympäristössä yhteistyössä huoltajien kanssa. 3 SUUTARILAN

Lisätiedot

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa

Kouluterveydenhuolto. Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala. Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Kouluterveydenhuolto Palvelun tuottaa Turun kaupungin hyvinvointitoimiala Kouluterveydenhuolto on lakisääteistä ja maksutonta terveydenhoitoa Oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen

Lisätiedot

Uusi kouluvuosi on alkamassa ja arjen aherrus voi alkaa. Jokainen uusi koulupäivä on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia.

Uusi kouluvuosi on alkamassa ja arjen aherrus voi alkaa. Jokainen uusi koulupäivä on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia. LÄMMIN TERVEHDYS KAIKKIIN KOTEIHIN Uusi kouluvuosi on alkamassa ja arjen aherrus voi alkaa. Jokainen uusi koulupäivä on täynnä haasteita ja mahdollisuuksia. Valtakunnalliset uudet opetussuunnitelmat astuvat

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45.

LUKUVUOSITIEDOTE 2010-2011 KUHANIEMEN KOULU HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. HUOM! KOULUN VANHEMPAINILTA JÄRJESTETÄÄN TIISTAINA 7.9. KLO 18. Kahvinjuonnilla aloitellaan jo klo 17.45. Yhteisen aloituksen jälkeen vanhemmilla on mahdollista tavata koulun opettajia eri luokissa. LUKUVUOSITIEDOTE

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu

Koulutulokkaiden vanhempainaamu Koulutulokkaiden vanhempainaamu Keskiviikko klo 8.30 10 TERVETULOA! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 672 oppilasta 36 luokkaa (POR) 60 päätoimista

Lisätiedot

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo

Koulutulokkaiden vanhempainaamu. Tiistai klo Koulutulokkaiden vanhempainaamu Tiistai 15.5.2018 klo 8.30-10 TERVETULOA! WELCOME! Kilonpuisto - meidän koulumme Perustettu 2003 Yhtenäinen peruskoulu; esikoulu, alakoulu, yläkoulu 683 oppilasta 36 luokkaa

Lisätiedot

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA

TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA KIRKONKYLÄN KOULUN TIEDOTE LUKUVUODELLE 2017-2018 TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2017-2018 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi ti 15.8.2017 pe 22.12.2017 Kevätlukukausi

Lisätiedot

SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC

SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC SUUTARILAN ALA-ASTEEN TOIMINTA-AJATUS Suutarilan ala-asteen koulu antaa lapselle hyvät perustiedot ja taidot elämää varten turvallisessa ympäristössä yhteistyössä huoltajien kanssa.

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa:

Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona Aineisto osoitteessa: Tiedotustilaisuus koulutulokkaiden vanhemmille keskiviikkona 22.5.2019 Aineisto osoitteessa: www.lauta.edu.hel.fi Satu Hakulinen, rehtori Saara Kourouma, apulaisrehtori Solveig Korhonen, terveydenhoitaja

Lisätiedot

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa

Tervetuloa lukioon. Aloitusinfoa Tervetuloa lukioon Aloitusinfoa Ryhmänohjaaja Päivi Franzon Tavoitat minut parhaiten sähköpostitse: paivi.franzon@edukouvola.fi Koulupäivän aikana voit yrittää myös puhelimitse opettajainhuone: 020 615

Lisätiedot

SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC LUKUVUODELLE

SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC LUKUVUODELLE SUUTARILAN ALA-ASTEEN ABC LUKUVUODELLE 2016-2017 2 SUUTARILAN ALA-ASTEEN KOULUN TOIMINTA-AJATUS Suutarilan ala-asteen koulu antaa lapselle hyvät perustiedot ja taidot elämää varten turvallisessa ympäristössä

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE

TESJOEN KOULU SYYSTIEDOTE TESJOEN KOULU 2016 2017 SYYSTIEDOTE YHTEYSTIEDOT Tesjoen koulu Tavastantie 10 07955 Tesjoki tesjoen.koulu@loviisa.fi Puh. 044-0555 993 (klo 8-15 arkipäivinä) Koulunjohtaja 044-5577 240 (klo 8-17 arkipäivinä)

Lisätiedot

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU

LUKUVUOSITIEDOTE LV KIRKONKYLÄN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE LV. 2018-2019 KIRKONKYLÄN KOULU TIEDOTE KIRKONKYLÄN KOULUN OPPILAIDEN HUOLTAJILLE LUKUVUONNA 2018-2019 KOULUN TYÖAIKA alkaa päättyy Syyslukukausi to 9.8.2018 pe 21.12.2018 Kevätlukukausi

Lisätiedot

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma

Malvaan koulu. Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma 1 Malvaan koulu Lukuvuoden 2011-2012 työsuunnitelma Malvaan nykyinen koulu on rakennettu v. 1956. Alkava lukuvuosi on 55. koulumme historiassa. Malvaan koulu on kaksiopettajainen perusopetuksen alakoulu.

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun

Tervetuloa kouluun. Tervetuloa kouluun Tervetuloa kouluun 2018 2019 Tervetuloa kouluun Opas uusille oppilaille ja Lukuvuosi heidän huoltajilleen 2016-2017 ASKOLAN KUNTA Askolan kunta Sivistystoimi Sivistystoimi Tärkeitä päivämääriä Kouluun

Lisätiedot

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys.

Vuosisuunnitelma. Opettajat. Toiminta-ajatus / keskeiset tavoitteet. Koulun perustiedot. Oppilasmäärä luokittain. Tuntikehys. Harhalan koulu Sivu 1/6 Vuosisuunnitelma Koulun perustiedot Koulu:Harhalan koulu Ylläpitäjä:Kaupungm ylläpitämä koulu Koulumuoto:Ala-asteen koulu Oppilasmäärä luokittain Suunnitelma l. luokka 5 2. luokka

Lisätiedot

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola

koululääkäri Susanna Nyberg-Simola Lukuvuositiedote 2014-2015 HENKILÖKUNTA opettajat: 1a 1b 2.lk 3a 3b 4.lk 4.-5.lk 5.lk 6.lk pienluokka laaja-alainen eo: rehtori Päivi Lipsanen Jenni Nieminen Jaana Kukkonen Anu Terho Noora Vesterinen Laura

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu

OPPILASHUOLTO. Oppilashuoltoryhmä (OHR) Kouluruokailu OPPILASHUOLTO Oppilashuolto on toimintaa, jolla edistetään ja ylläpidetään oppilaan hyvinvointia, hyvää oppimista, tervettä kasvua ja kehitystä. Tavoite on edistää myös koulun yhteisöllisyyttä, myönteistä

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2015-2016 Koulun alkaessa Sateinen, mutta toivottavasti siitä huolimatta rentouttava kesäloma alkaa olla takanapäin ja edessä ovat uudet koitokset oppimisen pitkällä

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi

Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi Lukuvuositiedote 07-08 www.keuruu.fi/pihlajavesi www.peda.net/veraja/keuruu/pihlajavesi pihlajavesi@keuruu.fi Pihlajaveden ala-aste Valkeajärventie 77 42910 Pihlajavesi (014) 757 037 puh. 040 0153510 kännykkä

Lisätiedot

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää

Kuparivuoren koulu. 1. Oppilaat. Noin 300. Keskikokoinen koulu. 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Kuparivuoren koulu 1. Oppilaat Noin 300. Keskikokoinen koulu 12 luokkaa ( pienin 15 ja suurin 27 oppilasta) + 3 pienryhmää Oppilaat tulevat pääasiassa keskustan ja Luonnonmaan alueelta, kieliluokilla ja

Lisätiedot

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE

HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE HAARAJOEN KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2011 2012 Koulun yhteystiedot: Rehtori: Vararehtori: Jan Mikkonen Anu Kiijärvi 0927192807 0403153889 0403152807 anu.kiijarvi@jarvenpaa.fi jan.mikkonen@jarvenpaa.fi Koulusihteeri:

Lisätiedot

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi

Tervetuloa. koululaisen vanhemmaksi Tervetuloa koululaisen vanhemmaksi Lukuvuosi 2016-2017 Syyslukukausi ti 16.8. ke 21.12.2016, lisäksi 5.12. on vapaapäivä Syysloma to 13.10. su 16.10. Kevätlukukausi ke 4.1. la 3.6.2017 Talviloma ma 20.

Lisätiedot

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus

Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus Koulutulokkaiden huoltajien tiedotustilaisuus 25.4.2018 Kaukajärven koulu 2018-2019 32 perusopetusryhmää (13 ak, 19 yk) 4 alueellisen erityisopetuksen pienryhmää 2 laaja-alaisten oppimisvaikeuksien erityisopetuksen

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2018-2019 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2013-2014 Koulutyön alkaessa Lähdemme uuteen lukuvuoteen poikkeuksellisen hyvästä tilanteesta, sillä kaikki viime lukuvuoden opettajat jatkavat työskentelyään Ojakkalassa.

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 3

Viikkotiedote vko 3 Viikkotiedote 19.1.2018 vko 3 Johtokunta Johtokunta kokoontuu ma 22.1.2018 klo 18.00 Ruokalista Steinerkoulun ruokalista löytyy täältä: http://www.edulappi.fi/fi/opiskelijalle/ravintolat/steinerkoulu #steiner_roi

Lisätiedot

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010

HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULU PIHTISILLANTIE 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 HUHMARNUMMEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE KOTEIHIN Huhmarnummen koulu Pihtisillantie 109 03150 HUHMARI LUKUVUOSI 2009-2010 KOULUN TYÖAIKA

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2015 2016 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2015-2016! Tähän lukuvuoteen kohdistuu paljon innostavia odotuksia. Koulumme uusi opetussuunnitelma valmistuu tämän lukuvuoden

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2019-2020 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040-4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2014-2015 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Lukuvuositiedote

Lukuvuositiedote Lukuvuositiedote 2015 2016 Matin ja Liisan koulu Yhteystiedot Matin ja Liisan koulu Koulukuja 14, 73100 Lapinlahti www.matinjaliisankoulu.fi Rehtori Juhani Sammallahti 040 4883251 Apulaisrehtori Sari Jokelainen

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 9

Viikkotiedote vko 9 Viikkotiedote 2.3.2018 vko 9 Oppilaskunnan terveiset Kiitos sukista! Niitä on nyt riittävästi. T. Oppilaskunnan puolesta Jemina Meriseikkailu eli kouluun tutustuminen Torstaina 22.3.2018 kello 15.30 alkaen

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 8

Viikkotiedote vko 8 Viikkotiedote 23.2.2018 vko 8 Xylitol-pastillit Koulun ruokalassa on pastilliautomaatti, josta saa ottaa xylitol-pastillin ruokailun päätteeksi. Pastilleja on varattu yksi pastilli / oppilas/ päivä. Menneenä

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 18

Viikkotiedote vko 18 Viikkotiedote 4.5.2018 vko 18 Ompelukoneita kaivataan! Hei, löytyykö nurkistasi tyhjän panttina oleva ompelukone? Haluaisitko ilahduttaa sen avulla oppilaita? Käsityöluokassamme on vain viisi ompelukonetta,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://web.tuusula.fi/kirkonkylankoulu 1. LUKUVUODEN 2013-2014 TYÖ JA LOMA-AJAT Syyslukukausi 12.8.2013 (ma) - 21.12.2013 (lauantai) Syysloma 14.10.-20.10.2013

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 7

Viikkotiedote vko 7 Viikkotiedote 16.2.2018 vko 7 Torstaina 22.2. oppilaiden koulupäivä päättyy klo 12.00 opettajien kouluttautumisen vuoksi. Harjoittelijoita tulvisi ovista ja ikkunoista jos vain olisi majoitusta tarjolla.

Lisätiedot

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa.

Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä. tässä koulurakennuksessa. Loimaan kaupunki LUKUVUOSITIEDOTE 2012 201 Metsämaan koulu Runsas vuosi sitten tuli kuluneeksi 130 v. siitä, kun ensimmäiset oppilaat aloittivat koulunkäyntinsä tässä koulurakennuksessa. Kesäloman jälkeen

Lisätiedot

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI

HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI HINNERJOEN KOULUN TOIMINTAKULTTUURI Päivitetty 3.10.2016 KOULUN HENKILÖKUNTA 1-2lk:n luokanopettaja, rehtori Johanna Rinteelä 044-4224601 3-4lk:n luokanopettaja Johanna Lassila (31.12.2016 saakka) ja Kati

Lisätiedot

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu

Tervetuloa kouluun Munkkiniemen ala-asteen koulu Tervetuloa kouluun 2019 2020 Munkkiniemen ala-asteen koulu Maailman paras peruskoulu https://www.youtube.com/watch?v=nt3_bbkxom0 Tervetuloa Munkkiniemen ala-asteen kouluun Klo 9.00 9.30 Yhteinen osuus

Lisätiedot

Vanjärven koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2009-2010

Vanjärven koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2009-2010 Vanjärven koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2009-2010 KOULUN TYÖ- JA LOMA-AJAT Syyslukukausi: 11.8.2009-19.12.2009 (90 tp) syysloma 12.10. - 16.10.2009 (vko 42) joululoma 21.12.2009-6.1.2010 Kevätlukukausi:

Lisätiedot

Urjalan Kirkonkylän koulu Lukuvuositiedote 2015-2016

Urjalan Kirkonkylän koulu Lukuvuositiedote 2015-2016 Urjalan Kirkonkylän koulu Lukuvuositiedote 2015-2016 Koulun opettajat ja luokat sekä muu henkilökunta: Esikoulu ja aamutoiminta, Anna-Maija Jokela vuorotteluvp -31.1.2016 saakka, Marja-Leena Rantanen,

Lisätiedot

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9

HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PE- RUSKOULUN VUOSILUOKILLE 7 9 Suomenkielinen koulutusjaosto 17.9.2013 HUOLTA HERÄTTÄVIIN POISSAOLOIHIN LIITTYVÄ TOIMINTASUUNNITELMA PERUS-

Lisätiedot

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013

LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 LEPOLAN KOULU lukuvuosi 2012 2013 Hyvät vanhemmat Toivotan Lepolan koulun uusille ja vanhoille oppilaille ja henkilökunnalle lämpimästi tervetuloa taas uuteen lukuvuoteen. Lukuvuositiedote on ensimmäistä

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi 2015-16 METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2015-16 Luokat ja henkilökunta Ensi lukuvuoden 4A ja 4B 5ABCDE laaja-alainen erityisopettaja Päivi Juustila englannin ja saksan opettaja teknisen työn opettaja koulunkäynnin

Lisätiedot

Tervetuloa koulutulokkaiden tilaisuuteen

Tervetuloa koulutulokkaiden tilaisuuteen Tervetuloa koulutulokkaiden tilaisuuteen Koulupolku alkaa Koulunkäynnin aloittaminen on iso asia lapsen ja koko perheen elämässä. Koulutulokkaat odottavat innolla, ehkä hieman jännittäen koulun alkamista

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu

TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015. Sepänmäen koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA LUKUVUODELLE 2014-2015 Sepänmäen koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Sepänmäen erityisopetusyksikkö toteuttaa oppilaan yksilöllisistä tarpeista lähtevää kasvatusta tavoitteena

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 19

Viikkotiedote vko 19 Viikkotiedote 18.5.2018 vko 19 Sukset, monot, luistimet ja vaatteet kotiin Koulun naulakoilla on vielä talviurheiluvälineitä. Ne kannattaa kuljettaa kotiin, kun ovat vielä näkösällä. Huolehtikaa myös ylimääräiset

Lisätiedot

Rantasalon peruskoulu syystiedote

Rantasalon peruskoulu syystiedote Rantasalon peruskoulu 2018-2019 syystiedote Reksi! LUKUKAUDEN ALUKSI Ruudullasi tai kädessäsi on uudenmuotoinen syystiedote. Tarkoituksena on tarjota tarpeellisia tietoja koulunkäynnistä helposti jaettavassa

Lisätiedot

NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI

NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI NIINIVAARAN KOULUN KOULUVIESTI Lukuvuosi 2013 2014 Niinivaaran koulu turvallinen paikka oppia ja kasvaa 2 SISÄLLYSLUETTELO Rehtorin palsta 3 Yhteystietoja 4 Koulun opettajat, avustajat ja luokat 5 Pienluokat

Lisätiedot

TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09

TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09 TERVETULOA KOULUUN! KARHUSUON KOULU LUKUVUOSI 2008-09 TERVETULOA KOULUUN! Uusi kouluvuosi alkoi ilman yllätyksiä. Kaikki ne oppilaat ja opettajat, joita odotettiin, tulivat kouluun 12.8. ja työt on saatu

Lisätiedot

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori 22.8.2018 klo 17.30 Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori Jokivarren koulu Yhtenäinen peruskoulu ykkösestä ysiin Hiukan alle 600 oppilasta 50 opettajaa, 25 koulunkäyntiavustajaa Toimistosihteeri

Lisätiedot

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino

Pakilan yläasteen koulu. Lukuvuosi Vanhempainaamu Rehtori Juha Leino Pakilan yläasteen koulu Lukuvuosi 2018-2019 Vanhempainaamu 7.9.2018 Rehtori Juha Leino Ruokailu koulussa Suositellaan kännykkävapaaksi ajaksi 300/366 lautasta per päivä Syksyllä 2018 9.luokkalaiset poissa

Lisätiedot

REKOLAN KOULU. 100 vuotta

REKOLAN KOULU. 100 vuotta REKOLAN KOULU 100 vuotta KOULUVIESTI 2012 KOULUN PÄIVITTÄINEN TYÖAIKA 8.15-9.00 1.oppitunti 9.00-9.45 2.oppitunti 9.45-10.15 välitunti 10.15-12.00 3.-4.oppitunti 12.00-12.30 välitunti 12.30-13.15 5.oppitunti

Lisätiedot

PIKKOLAN KOULUN RUOKALAAN 19.5.2015

PIKKOLAN KOULUN RUOKALAAN 19.5.2015 PIKKOLAN KOULUN RUOKALAAN 19.5.2015 Kahvittelua Apulaisrehtori Janne Niemi: Yleisiä käytänteitä ja asioita Terveydenhoitaja Anne Rautakorpi: Asioita tulevien seiskojen terveystarkastuksista Uudet luokanvalvojat:

Lisätiedot

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015

HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN. Päivitys 15.4.2015 HAMINAN KOULU - OHJEISTUKSIA KOULUTYÖHÖN Päivitys 15.4.2015 ASIA KÄYTÄNTÖ RANGAISTUS Molemmat koulut: Yleinen käyttäytyminen Noudatan hyviä tapoja. En turmele koulun omaisuutta. - Suun soittaminen kasvatuskeskustelu

Lisätiedot

Paijalan koulu 2013-2014

Paijalan koulu 2013-2014 Paijalan koulu 2013-2014 Koulu alkaa, loppuu, huilataan Oppitunnit menevät seuraavasti: 08.15 09.00 09.00 09.45 09.45 10.00 (Välitunti) 10.00 10.45 10.45 11.30 (Ruokatunti 1-4. luokkalaisille) 11.30 12.15

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2019-20 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1430 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu

MUHOKSEN KUNTA. Laitasaaren alakoulu MUHOKSEN KUNTA Laitasaaren alakoulu TYÖSUUNNITELMA LUKUVUOSI 2015 2016 KOULU- JA OPPILASTIEDOT LUKUVUONNA 2015-2016 2 KOULUTIEDOT koulun nimi Laitasaaren alakoulu koulun osoite Hotintie 22, 91510 Rova

Lisätiedot

Viikkotiedote viikko 50

Viikkotiedote viikko 50 Viikkotiedote 16.12.2016 viikko 50 Vuoden viimeisen kouluviikon aikatauluista Keskiviikkona 21.12. koulu loppuu kaikilla oppilailla klo 12. Iltapäiväkerho toimii normaalisti. Illalla joulujuhla. Torstaina

Lisätiedot

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B

AKAAN LUKIO. Vanhempainilta 1A ja 1B AKAAN LUKIO Vanhempainilta 1A ja 1B 11.10.2018 ILLAN AIHEET lukion ja opettajien esittely tavoitteista lukio-opiskelusta KYSYMYKSIÄ JA KESKUSTELUA! 1.vuosikurssin ryhmänohjaajat 1A Tanja Merikari, ruotsi,

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2016 2017 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2016-2017! Tästä lukuvuodesta alkaen toteutamme uutta opetussuunnitelmaa. Suunnitelma löytyy koulumme kotisivuilta (www.malka.edu.hel.fi).

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2018-19 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1360 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina

Oppilas saa lukuvuoden 2015-2016 aikana arviointia sisältäviä tiedotteita ja lukuvuositodistuksen seuraavina PAAVOLAN KOULUN AAKKOSET 2. ARVIOINTI Arviointi on jatkuva prosessi, jonka tarkoituksena on myönteisellä, motivoivalla ja luotettavalla tavalla kannustaa ja ohjata opiskelua niin, että se edistää oppilaan

Lisätiedot

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen..

Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. Syystervehdys! Syksy saapuu hiljalleen, siirtää kesän eiliseen.. No niin on uusi lukuvuosi taas lähtenyt liikkeelle. Uudet oppilaat ja ohjaajat ovat kotiutuneet kouluumme. Oppilaita on nyt 22, joten hieman

Lisätiedot

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Sivu 1 Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Tirlittan-näytelmä Viides luokka esittää Tirlittan-näytelmän Wiljamissa (Urheilukatu 1). Koulun oma näytös on tiistaina 16.12. klo 12.00. Koulupäivä päättyy näytöksen

Lisätiedot

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen.

Valokuvaus: Koulukuvauspäivä on 30.8.2002 klo 9.00 alkaen. 1 SISÄLYSLUETTELO 1 Alkusanat 3 2 Koulun yhteystiedot 3 3 Koulun henkilökunta 3 4 Koulun työ- ja loma-ajat 4 5 Oppilashuolto 5 6 Lukuvuoden juhlat 5 7 Oppilasarvioinnista 5 8 Kansainvälisyystoiminta 5

Lisätiedot

SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA

SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA SYYSTIEDOTE KANNISTON KOULU LUKUVUONNA 2019 2020 Pitkä, loppua kohti kuumakin kesä on jo lähestulkoon takanapäin, ja edessä odottavat työn ja opiskelun tuomat onnistumisen tunteet ja ehkä joskus haasteetkin.

Lisätiedot

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE

MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE MALMINKARTANON ALA-ASTEEN KOULUN LUKUVUOSITIEDOTE 2017 2018 TERVETULOA LUKUVUOTEEN 2017-2018! Elämä on muutosta! Viime lukuvuonna koulumme kuului Helsingin kaupungin opetusvirastoon, mutta tästä lukuvuodesta

Lisätiedot

Konginkankaan koulu lukuvuonna

Konginkankaan koulu lukuvuonna Konginkankaan koulu lukuvuonna 2016-2017 Tiedote kotiin Kasvun ja oppimisen lautakunnan puh.joht. Seppo Ruotsalainen 040 510 6806 Koulun johtokunnan puheenjohtaja Jari Halttunen 040 779 1029 Kaupungin

Lisätiedot

Opas 3. luokalle siirtyvälle

Opas 3. luokalle siirtyvälle Kuopion kaupunki, kasvun ja oppimisen palvelualue Opas 3. luokalle siirtyvälle Lukuvuosi 2014-2015 Valinnat 2. luokan kevätlukukaudella Oppilas valitsee 2. luokan kevätlukukauden alussa ensimmäisen vieraan

Lisätiedot

2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat

2. Yhteisöllinen oppilashuolto ja sen toimintatavat KANGASALAN KUNTA POHJAN KOULU Iso- Maijalantie 31 36840 POHJA 050-3152852/ rehtori POHJAN KOULUN OPPILASHUOLLON SUUNNITELMA 2018-2019 Oppilashuollon kokonaisuus Pohjan koululla jakaantuu seuraavasti: 1.

Lisätiedot

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014

TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 TERVETULOA! 6. luokkien vanhempainilta Lielahden koulu 13.1.2014 Lielahden koulu tänään Oppilaita on yhteensä 577-264 oppilasta vuosiluokilla 1-6 - 313 oppilasta vuosiluokilla 7-10 Luokkia - 7. luokkia

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 49

Viikkotiedote vko 49 Viikkotiedote 8.12.2017 vko 49 Ulkohousuista, pipoista ja käsineistä Muistutamme vielä kaikkia siitä, että I-VI-luokkalaisilla täytyy olla ulkohousut välitunteja varten ja kaikilla oppilailla tulee olla

Lisätiedot

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu

Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan yhtenäisperuskoulu Metsokankaan koulu yhtenäisperuskoulu = luokka-asteet 1-9 lukuvuonna 2017-18 Metsokankaan koulussa opiskelee noin 1260 peruskoululaista ekaluokkalaisia ilmoittautunut noin

Lisätiedot

koulun nimi Valmistava opetus

koulun nimi Valmistava opetus ASIKKALAN KUNTA koulun nimi Valmistava opetus LUKUVUOSISUUNNITELMA (PA9 ) 2016-2017 YHTEYSTIEDOT Koulu Lähiosoite: Perusopetukseen valmistava opetus Tallukantie 1 Postinumero ja postitoimipaikka 17200

Lisätiedot

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49

Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Sivu 1 Viikkotiedote 5.12.2014 vko 49 Loppuvuoden aikatauluja: Tirlittan-näytelmä Viides luokka esittää Tirlittan-näytelmän Wiljamissa. Koulun oma näytös on tiistaina 16.12. klo 12.00. Muut näytökset ovat

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016

NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 NUUKSION KOULU TIEDOTTAA Marras-joulukuussa 2016 Oma Malk (6.lk) NUUKSION KOULUSSA TAPAHTUU: Menemme Solvallaan vielä keskiviikkona 30.11. Vietämme koululla Hyvät käytöstavat -teemaviikkoa 16.-25.11. Harjoittelemme

Lisätiedot

Viikkotiedote vko 16

Viikkotiedote vko 16 Viikkotiedote 20.4.2018 vko 16 Ompelukoneita kaivataan! Hei, löytyykö nurkistasi tyhjän panttina oleva ompelukone? Haluaisitko ilahduttaa sen avulla oppilaita? Käsityöluokassamme on vain viisi ompelukonetta,

Lisätiedot

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila

Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Tulevan ekaluokkalaisen vanhemmille! Kirkonkulman koulu Humppila Hyvät vanhemmat! Koulun aloittaminen on samalla iloinen ja jännittävä asia. Tähän lehteen on koottu tärkeitä koulunkäyntiin liittyviä asioita.

Lisätiedot

Tervetuloa Ruosniemen koulun oppilaaksi!

Tervetuloa Ruosniemen koulun oppilaaksi! Tervetuloa Ruosniemen koulun oppilaaksi! Ei koulua, vaan elämää varten Ruosniemen koulun päämääränä on luoda lapselle hyvän elämän edellytykset ohjaamalla itsenäiseen, vastuulliseen ja aktiiviseen toimintaan,

Lisätiedot

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta! Lisää teksti napsauttamalla Abien ryhmänohjaus ke 9.8.2017 Opiskelijailmoituslomake Tarkista, että tietosi pitävät paikkansa ja korjaa tarvittaessa vanhat tai virheelliset

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2017-18 Luokat ja henkilökunta 3 A Jaana Hekkanen, 3B Leena Helanen, 3F Niina Siltari, 3H Petri Korpi 4B Timo Fordell, 4C:n opettajan nimi vahvistuu maanantaina

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/

KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula. http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ KIRKONKYLÄN KOULU Tuusulantie 131 04310 Tuusula http://sivustot.tuusula.fi/koulut/kirkonkylankoulu/ 1. LUKUVUODEN 2012-2013 TYÖ JA LOMA-AJAT LUKUVUOSI 2012-2013 Syyslukukausi 14.8.2012 (ti) - 21.12.2012

Lisätiedot

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti

Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen. Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Tietoa koulutulokkaalle ja hänen vanhemmilleen Emmi Lasaroff, 6 b, Kylmäojan koulu, Kontiolahti Koulunkäynti Suomessa Oppivelvollisuus Kaikkien Suomessa asuvien lasten tulee käydä koulua. Oppivelvollisuus

Lisätiedot

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA

SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA SIMPELEEN YHTEISKOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT JA SEURAUKSET NIIDEN RIKKOMISESTA Voimassa 1.11.2014 alkaen 1 KOULUN ALUE, TILAT JA KOULUMATKAT Koulun alueena pidetään koulurakennusta, koulun pihaa sekä kaikkia,

Lisätiedot

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT KIRKONKYLÄN KOULUN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT A. YLEISET SÄÄNNÖT 1. Järjestyssäännöillä edistetään koulun sisäistä järjestystä, opiskelun esteetöntä sujumista sekä kouluyhteisön turvallisuutta ja viihtyisyyttä.

Lisätiedot

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi

METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ. Lukuvuosi METSOKANKAAN KOULU PATAMÄESSÄ Lukuvuosi 2018-19 Luokat ja henkilökunta 4A Jaana Hekkanen, 4B Antti Ranta, 4F Niina Siltari, 4H Petri Korpi 3B Saku-open sijainen, 3C Susanna Hasiwar, 3D Annukka Goman laaja-alainen

Lisätiedot

YLISKULMAN YKKÖNEN

YLISKULMAN YKKÖNEN YLISKULMAN YKKÖNEN 2016-2017 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat ti 16.8.- ti 20.12.2016 syysloma to 13.10.- pe 14.10.2016 joululoma ke 21.12.2016 ti 3.1.2017 ke 4.1. la 3.6.2017 talviloma ma 20.2.

Lisätiedot

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14

Luokka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A 13 13 9 13 12 14 Koulu: Iisveden koulu Lukuvuosi: 2014-2015 Virat ja toimet Viran ja toimen nimike Määrä Lisätietoja Rehtori Luokanopettaja 4 yhdellä rehtorin tehtävät Aineen lehtori Erityisopettaja Erityisluokanopettaja

Lisätiedot

terveydenhoitaja Minna Harjumaaskola , soittoaika ma-to klo ,

terveydenhoitaja Minna Harjumaaskola , soittoaika ma-to klo , Husulan koulun lukuvuositiedote 2017-2018 Koulun yhteystiedot Husulan koulu Töytärintie 20 49510 HUSULA opettajainhuone 040 1991215 koulunjohtaja Sirkka Eklund 040 7477338 toimistosihteeri Riitta Puhakka

Lisätiedot

KOULUTERVEYDENHUOLLON TERVEYSTARKASTUKSET. 1 9 luokat. Suunnitelma v.2009-2011

KOULUTERVEYDENHUOLLON TERVEYSTARKASTUKSET. 1 9 luokat. Suunnitelma v.2009-2011 Sosiaali- ja terveysosasto Terveyskeskus KOULUTERVEYDENHUOLLON TERVEYSTARKASTUKSET 1 9 luokat Suunnitelma v.2009-2011 KEVÄT 2010 Satu Pulkkinen Kristina Perttu 1lk:n terveystarkastus Terveydenhoitaja:

Lisätiedot

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun!

Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Tervetuloa Pukinmäenkaaren peruskouluun! Leena Hiillos Rehtori 16.5.2017 Koulutulokkaiden opettajat E-1 H Anne Siljander 1 A Laura Semi (Immolantien talo) 1 B Lassi Heikkinen 1 C Johanna Aaltonen 1 D Teppo

Lisätiedot

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU

KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU KÄYTÖSAAPINEN ATALAN KOULU Tämä on Atalan koulun käytösaapinen. Hyvä käytös antaa sinusta myönteisen kuvan ja tuottaa hyvän mielen muille ihmisille. Auttamalla toisia ja olemalla kohtelias sekä noudattamalla

Lisätiedot