TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote 2011 2012"

Transkriptio

1 TAHVONLAHDEN ALA- ASTEEN KOULU Lukuvuositiedote

2 TAHVONLAHDEN ALA-ASTEEN KOULU LUKUVUOSI HENKILÖKUNTA Merja Kuosmanen rehtori Perttu Härkönen apulaisrehtori / Tuuli Forsberg koulusihteeri, ke ja to Opettajat Perttu Härkönen 1A Mika Rahko 2-3A Heljä Laine / Mikko Kättylä 2-3B Lassi Niskanen 4A Outi Honkasaari 4B Mirkka Santanen-Kolkka 5A Maria Kokkonen 6A Annika Vesanto kieltenopettaja englanti, ruotsi, ranska Lea Liski laaja-alainen erityis opettaja, S2-opetus Irina Slioor ortodoksiopettaja tunnit to klo Ali Mohamed Mohamoud islamin opettaja tunnit to klo (1.-4.lk) tunnit to klo (5.-6.lk) Marianne Adelheim Marjut Lehtivaara koulunkäyntiavustaja koulunkäyntiavustaja Sari Peussa koulukuraattori ma & to / Nina Pirhonen koulupsykologi ma / Johanna Alenius terveydenhoitaja ma & to Seppo Hemmi kouluisäntä / Hilkka Aho keittiö Opetusvirasto, neuvonta Sähköpostiosoite opettajille (Huom! Oman äidinkielen opettajat ja heidän yhteystietonsa saa tarvittaessa kansliasta.

3 KOULUN JOHTOKUNTA Puheenjohtaja Esittelijä ja sihteeri Opettajajäsenet Henkilökunnan edustaja Kimmo Sundström Merja Kuosmanen Pia Jakonen Tiina Kangas Marja-Liisa Kinnunen Kamel Mokhtari Heljä Laine ja Eeva Kaurola Seppo Hemmi VANHEMPAINYHDISTYS Koulussa toimii vanhempainyhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tukea koulun kasvatustavoitteita. Järjestämme tapahtumia, joilla keräämme rahaa mm. siestavälineisiin, nokkahuiluihin, teatteriin ja hymypatsaisiin. Kaikki vanhemmat ovat kovasti tervetulleita toimintaan mukaan! Puheenjohtajana toimii Maarit Jokisalo, puh TOIMINTA-AJATUS Tahvonlahden ala-asteen tärkein tehtävä on antaa vankkaa perusopetusta, joka tukee ajattelun kehittymistä, oppimaan oppimista, yleissivistyksellisten tietojen ja taitojen omaksumista sekä sosiaalisten taitojen kehittymistä. Työssämme pyrimme läheiseen yhteistyöhön kaikkien huoltajien kanssa. LUKUVUODEN TEEMAT JA PAINOTUKSET Vuosi 2012 on merkittävä kulttuurivuosi: Helsinki juhlii 200-vuotista pääkaupunkiuttaan ja toimii maailman muotoilupääkaupunkina. Otamme nämä teemat huomioon myös opiskelussa. Mehengen luominen ja turvallisen kouluympäristön vahvistaminen ovat keskeisiä tavoitteitamme. KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ Meillä täällä koulussa työtä tekeville aikuisille kodin ja koulun välinen luottamuksellinen yhteistyö on sydämen asia. Yhteistyömuotoja: koko koulun yhteiset ja luokkakohtaiset vanhempainillat arviointiviikot tiedottaminen (Wilma) puhelinkeskustelut, reissuvihkot ja tapaamiset juhlat, yhteiset tapahtumat, retket Luokkakohtaisista vanhempainilloista opettajat tiedottavat oppilaiden välityksellä. Vanhemmille lähetetään kutsut koulun juhliin. Kouluviestejä oppilailta, etteivät ne unohdu reppuihin tai pulpetteihin lojumaan. Koulun johtokunta ja vanhempainyhdistys ovat myös kodin ja koulun välisen yhteistyön tukijoita.

4 WILMA Koulussamme on käytössä kodin ja koulun yhteistyöhön tarkoitettu, suoraan koulun oppilashallinnon tietojärjestelmään integroitu internet-liittymä. Wilmaan merkitään mm. oppilaiden poissaolot ja oppitunnilta myöhästymiset. Lisäksi Wilmassa tiedotetaan ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Wilma-tunnukset saa ottamalla yhteyttä koulumme kansliaan puh tai sähköpostilla Säilytäthän Wilma-tunnuksen huolellisesti. TYÖ- JA LOMA-AJAT Syyslukukausi (ti) (to) Lauantaikoulupäivät ja Syysloma (ma) (pe) Joululoma (pe) (pe) Kevätlukukausi (ma) (la) Lauantaikoulupäivä Talviloma (ma) (pe) Pitkäperjantai (pe) 2. pääsiäispäivä (ma) Helatorstai OPETUSJÄRJESTELYISTÄ Päivärytmi 1.tunti tunti välitunti tunti oppitunnin aikana on ruokailu ja kukin luokka syö opettajan johdolla luokan omalla kouluruokailuvuorolla. Siesta 4.tunti välitunti tunti välitunti tunti tunti (pitkä välitunti) Opettajille kannattaa soittaa välituntien ja siestan aikana.

5 POISSAOLOT Koteja pyydetään huolehtimaan, että oppilaat tulevat ajoissa kouluun. Poissaolosta ilmoitetaan koululle ensimmäisenä poissaolopäivänä. Sairasta tai sairaudesta toipuvaa lasta ei tule lähettää kouluun. Poissaolon sattuessa on koulutehtävistä ja läksyistä huolehdittava mahdollisuuksien mukaan. Luokkatovereiden läksyjen tuontiavusta kannattaa sopia. LOMAT Jokaista koulun lupa- ja lomapäivien ulkopuolelle ajateltua lomaa on anottava kirjallisesti. Opettaja voi myöntää lomaa kolme koulupäivää, rehtori sitä pidemmän ajan. Vanhempien tulee tarkoin harkita lomien ajoitus. Vanhemmat valvovat, että oppilas huolehtii läksyistä, kokeisiin valmistautumisesta ja muista koulutehtävistä poissaolosta huolimatta normaalisti. Opettajan on mahdollista ilmoittaa luokan tiettynä ajankohtana opiskelemat ja tekemät tehtävät tarkalleen vasta lomapäivien jälkeen. VALINNAISAINEKURSSIT 3. ja 4.-luokkien oppilaat opiskelevat kursseilla tiistaisin klo (tai ). Jaksoja on yksi syksyllä ja yksi kevätlukukaudella, kurssit ovat normaaleja lukujärjestykseen kuuluvia tunteja. Oppilaat valitsevat kustakin kurssitarjonnasta mieluisimmat, joista yksi toteutuu. Valitettavasti kaikki eivät välttämättä saa haluamaansa kurssia, mutta yritämme panostaa vaihtoehdoissa monipuolisuuteen ja laatuun. Opiskelu tapahtuu n. 15 oppilaan ryhmissä. Kurssin vetäjä ilmoittaa aikataulusta oppilaille kirjallisesti. Kursseille voi ottaa evästä mukaan. MUUT OPINNOT Muut opinnot järjestetään lukujärjestyksen mukaan. Muutoksia ja poikkeusjärjestelyitä tulee varmasti monestakin syystä (esim. retket, opintokäynnit ja leirikoulut). Muutoksista pyritään ilmoittamaan aina kirjallisesti. UINNIT Uintiopetus järjestetään luokkalaisille keskiviikkona Itäkeskuksen uimahallissa. Bussikuljetus on ovelta ovelle. ARVIOINTIVIIKOT Arviointi on osa oppimistapahtumaa. Arvioinnin tehtävä on antaa palautetta oppilaalle, kodille ja koululle. Arvioinnin tehtävänä on myös ohjata opiskelua, rakentaa realistista minäkuvaa, vahvistaa itsetuntoa, edistää sosiaalista kasvua ja toimia valintojen perustana. Oppilasta harjaannutetaan myös itse arvioimaan omaa oppimistaan sekä kannustetaan asettamaan realistisia tavoitteita, suunnittelemaan työskentelyään ja ottamaan siitä vastuuta

6 Arviointiviikot: syyslukukaudella viikolla 45 kevätlukukaudella viikko 11 Arviointiviikolla 45 oppilailla on lyhennetty kouluviikko: oppilaiden koulupäivät ovat pääsääntöisesti klo Luokanopettajat lähettävät varmistuksen aikataulusta kotiin. Opettajat tapaavat viikon aikana kaikkien oppilaiden huoltajat. Opettaja, huoltaja ja oppilas voivat yhdessä keskustella ja arvioida kulunutta lukukautta ja suunnitella tulevaa. Koteja pyydetään jo tässä vaiheessa merkitsemään viikko allakkaan. Tarkemmista tapaamisaikatauluista opettaja tiedottaa hyvissä ajoin. Viikon 11 väliarviointi tapahtuu kirjallisesti arviointilomakkeella. Arviointia suorittavat sekä oppilas itse että opettaja. Lomake lähetetään kotiin, jotta vanhemmatkin voivat lisätä kommenttejaan. TODISTUKSET Oppilaat saavat lukuvuositodistuksen lukuvuoden lopussa. POLKUPYÖRÄN KÄYTTÖ KOULUMATKOILLA Käytäntönä on, etteivät luokkalaiset tule polkupyörällä kouluun. Oppilaista luokkalaiset voivat käyttää polkupyörää perheen vastuulla. Jos lapsi tulee pyörällä kouluun, on todella tärkeää muistaa käyttää pyöräilykypärää. Pyörätelineet ovat koulun takana. Potkulautojen turvallinen käyttö vaatii opastusta ja edellyttää pyöräilyn kanssa yhdenmukaisten sääntöjen noudattamista. MATKALIPPU Koululaislipun saannin edellytykset Helsingissä - oppilaan yhdensuuntainen koulumatkan pituus ylittää ala-asteella kaksi ja ylä-asteella kolme kilometriä. Koulumatka mitataan lyhintä yleisesti jalankulkijoiden käytössä olevaa reittiä koulun piha-alueen portilta asunnon piha-alueen rajalle - koulumatkan pituuden lisäksi HSL:n lippuna saadun koulumatka-avustuksen edellytyksenä on, että oppilas käy oman oppilaaksi ottoalueen mukaista koulua tai koulu on määrätty soveltuvuuskokeen tai suomenkielisessä koulutuksessa harvinaisen A1 -kielen (ranska, ruotsi, saksa, venäjä) perusteella tai kielikylpyopetuksen perusteella. - yhteishuoltajuuden perusteella kaupunki myöntää matkakorvauksen väestörekisterin mukaisesta asuinpaikasta koulumatkaetuuden myöntämisedellytysten täyttyessä. Matkalippuanomus toimitetaan koulusihteerille. OMAT TAVARAT Kouluun ei kannata tuoda tarpeettomia tavaroita. Helsingin kaupungilla ei ole vakuutusta, josta korvattaisiin rikkoontuneita tai hävinneitä tavaroita, esim. polkupyöriä tai matkapuhelimia. MATKAPUHELIN Matkapuhelimen asiaton ja häiritsevä käyttö koulupäivien aikana on kielletty.

7 KOULUKIUSAAMINEN Koulukiusaaminen on aina vakava asia. Toivomme vanhempien ottavan välittömästi yhteyttä koululle mahdollisissa kiusaamistapauksissa. Asioiden pikainen tietoon saattaminen ja käsittely ovat kaikkien osapuolten eduksi. JÄLKI-ISTUNTO JA TEKEMÄTTÖMÄT TEHTÄVÄT Opettaja voi pitää oppilasta koulutuntien jälkeen yhden tunnin tekemässä laiminlyötyjä tehtäviä ja läksyjä ilmoittamatta etukäteen kotiin. Pidemmistä työajan ylityksistä ilmoitetaan aina kotiin. Jos oppilas jää jälki-istuntoon, siitä tulee kotiin kirjallinen ilmoitus kuitattavaksi. KOULURUOKAILU AAMIAINEN Kouluruokailu on päivittäin klo Oppilaat ottavat itse ruokansa seisovasta pöydästä. Kouluruokailu kattaa enintään kolmasosan lapsen päivän energiatarpeesta. Se ei riitä päivän ainoaksi ateriaksi. Jos lapsella on tarvetta erityisruokavalioon esim. allergisista syistä, pyydämme huoltajaa ottamaan yhteyttä terveydenhoitajaan. Koulussa on tiistaina ja torstaina madollisuus myös maksulliseen välipalaan välitunnilla klo Lisätietoja saa koulun emännältä Hilkka Aholta, puh Toivomme kaikkien kotien huolehtivan ravitsevan aamuaterian tarjoamisesta lapselle. RIITTÄVÄ UNI Riittävä uni on tärkeää koulutyön onnistumiselle. TV:n katseluun toivotaan harkintaa: koulupäiviä edeltävinä iltoina klo 21:n jälkeen tulevia ohjelmia ei ole tarkoitettu ala-asteen oppilaille. Tietokoneen käyttö juuri ennen nukkumaan menoa vaikeuttaa unen saantia. VAATETUS Vaatetuksen tulee olla säänmukainen, sillä välitunnit vietetään lähes poikkeuksetta ulkona. Kumisaappaat ja päällysvaatteet on hyvä nimikoida. Liikuntatunneilla koulussa tarvitaan liikunta-asu ja peseytymisvälineet. KOULUPSYKOLOGI JA -KURAATTORI Koulupsykologin ja koulukuraattorin palvelut ovat osa koulumme oppilashuollollista toimintaa, jonka tavoitteena on tukea niin lasta kuin kotiakin lapsen koulunkäyntiin ja erilaisiin arkipäivän elämään liittyvissä tilanteissa. Jos haluat keskustella koulun työntekijöiden kanssa lapsesi koulunkäyntiin, oppimiseen tai sosiaaliseen tilanteeseen liittyvistä asioista, ota yhteyttä. Koulupsykologi Nina Pirhonen on koululla maanantaisin ja satunnaisesti torstaisin, puh Kuraattori Sari Peussa on koululla maanantaisin ja torstaisin, puh

8 TERVEYDENHOITO Terveydenhoitaja Johanna Alenius on koululla maanantaisin ja torstaisin, puh Terveydenhoitajan perustehtävänä on vanhempien ja koulun rinnalla turvata lapsen kasvua, edistää terveyttä neuvonnan keinoin, terveystarkastuksin ja tarvittaessa jatkohoitoon ohjaamalla. Sairaanhoito ei sisälly lakisääteiseen kouluterveydenhuollon palveluun. Tapaturmatilanteissa ensisijainen hoitopaikka on lähin terveysasema. Käytännössä terveydenhoitaja ja opettajat järjestävät tarvittavaa ensiapua, mutta varsinainen hoito tapahtuu terveysasemalla. Äkillisissä sairastapauksissa otamme yhteyttä kotiin. Ensisijaisesti vanhemmat hoitavat lapset terveyskeskukseen. Terveydenhoitaja kuuluu oppilashuoltoryhmään. Koululääkärinä toimii Paula Häkkänen, joka on koululla sopimuksen mukaan. HAMMASHOITO Laajasalon hammashoitolan osoite on Koulutanhua 2, puhelin Vuoden 2005 alusta lukien Helsingin terveyskeskuksen hammashuollossa siirrytään asteittain käytäntöön, missä suuhygienistit tekevät alle 18-vuoiaiden lasten ja nuorten hampaiden terveystarkastukset. Hampaiden sairastumisriskin ja hoidontarpeen mukaisesti suuhygienisti ohjaa lapsen hammaslääkärin hoitoon. Hammaslääkäri tarkastaa kuitenkin aina ikäluokat 7v, 10v ja 15v. Jokaisella lapsella on yksilöllinen tarkastusväli. Hammashoitolat kutsuvat lapsenne hoidontarpeen mukaisesti joko hammaslääkärille tai suuhygienistille. Äkillisissä hammassairauksissa ja ajan peruutuksissa huoltajat voivat ottaa yhteyttä hammashoitolaan keskitetyn ajanvarauksen kautta puh Vanhemmat hoitavat edestakaiset kuljetukset hammashoitolaan. Koululla ei valitettavasti ole oppilaiden kuljettamiseen eikä matkalippujen kustantamiseen mahdollisuuksia. Mikäli annettu aika ei käy, voitte sopia uudesta ajasta hammashoitolan kanssa. Helsingin peruskoululaisten hampaat hoidetaan oman terveyskeskuksen hammashoitolassa. Se sijaitsee joko koululla tai terveysaseman yhteydessä. Ensiluokkalaiset kutsutaan hammaslääkärin tarkastukseen syyslukukaudella. Kotiin lähetetään opettajan välityksellä kutsu. Vanhemmat vastaavat koululaisen hammashoitolassa käynneistä ja heidän toivotaan olevan mukana ensimmäisellä käynnillä. Jatkossa oppilaat kutsutaan hammashoitolaan tarpeen mukaan. Jokaisella oppilaalla on yksilöllinen hampaiden tarkastus- ja hoitoväli. Erikoishoidoista, kuten oikomishoidosta, voi kysyä omasta hammashoitolasta. Kouluterveydenhuolto ja hammashoito ovat oppilaalle maksuttomia.

PÄHKINÄRINTEEN KOULUN KOULUTIEDOTE 2012-2013

PÄHKINÄRINTEEN KOULUN KOULUTIEDOTE 2012-2013 PÄHKINÄRINTEEN KOULUN KOULUTIEDOTE 2012-2013 KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖPÄIVÄ LAUANTAINA 10.11. JA SITÄ VASTAAVA VAPAAPÄIVÄ PERJANTAINA 7.12. Hyvä kotiväki! Tervetuloa kesän jälkeen aloittamaan uutta lukuvuotta

Lisätiedot

YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS

YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS 2010-2011 Kuvat: Jukka Lemmetty tutustu sivustoomme www.ymmerstankoulu.fi Käyntiosoite: Ristihaantie 5 Postiosoite: puhelin PL 75303sähköpostiosoite 02070 ESPOON KAUPUNKI

Lisätiedot

Oppilaan opas Lukuvuosi 2012-2013

Oppilaan opas Lukuvuosi 2012-2013 1 Oppilaan opas Lukuvuosi 2012-2013 2 Tiedottaa elokuu 2012 Rehtorin tervehdys Tervetuloa takaisin koulunpenkille. Kädessäsi on Kuparivuoren koulun oppilaan opas, jonka alkuosassa on elokuun asioista kertova

Lisätiedot

YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS

YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS YMMERSTAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS 2014-2015 Kuvat: Jukka Lemmetty Tutustu sivustoomme www.ymmerstankoulu.fi Käyntiosoite: Ristihaantie 5 Postiosoite: PL 75303 02070 ESPOON KAUPUNKI Puhelin kanslia: 816 56

Lisätiedot

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2010 2011 2 Kuulammen koulun toiminta-ajatus: Kuulammen koulu kasvattaa lapsia käyttäytymään hyvien tapojen mukaisesti. Peruskasvatus- ja opetustyö on keskeinen osa

Lisätiedot

Kädessänne on Gesterbyn koulun kouluopas, joka sisältää tietoa koulumme toimintakulttuurista.

Kädessänne on Gesterbyn koulun kouluopas, joka sisältää tietoa koulumme toimintakulttuurista. KOULUOPAS 1. Rehtorin sanat 2. Koulun työ- ja loma-ajat (aikataulu) 3. Yhteystiedot 4. Helmi-reissuvihko 5. Vanhempainillat 6. Poissaolot 7. Kouluruokailu 8. Järjestyssäännöt 9. Välituntikäytänteet 10.

Lisätiedot

Kouran koulun. lukuvuositiedote. Lukuvuosi 2013-2014. Hyvää koulua ja onnellista lukuvuotta! Kuva: Satu Mäki-Teppo

Kouran koulun. lukuvuositiedote. Lukuvuosi 2013-2014. Hyvää koulua ja onnellista lukuvuotta! Kuva: Satu Mäki-Teppo Kouran koulun lukuvuositiedote Lukuvuosi 2013-2014 Kuva: Satu Mäki-Teppo Hyvää koulua ja onnellista lukuvuotta! Koulunjohtajan palsta Ihana ja lämmin kesä on vielä kesken, vaikka kouluun jo taas palaammekin.

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Koulun tiedot Opettajat Koulun hallinto Lukuvuoden 2014 2015 työ- ja loma-ajat Opetussuunnitelma Oppilaan arviointi luokat 1-6

SISÄLLYSLUETTELO Koulun tiedot Opettajat Koulun hallinto Lukuvuoden 2014 2015 työ- ja loma-ajat Opetussuunnitelma Oppilaan arviointi luokat 1-6 2014-2015 SISÄLLYSLUETTELO Koulun tiedot Opettajat Koulun hallinto Lukuvuoden 2014 2015 työ- ja loma-ajat Opetussuunnitelma Oppilaan arviointi luokat 1-6 Oppimisen ja koulunkäynnin tukimuodot Kieli- ja

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Lukuvuotta värittää uuden opetussuunnitelman valmistelu Tämän oppaan omistaa Lukuvuosioppaan käyttäjälle Koulun tiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Lukuvuotta värittää uuden opetussuunnitelman valmistelu Tämän oppaan omistaa Lukuvuosioppaan käyttäjälle Koulun tiedot SISÄLLYSLUETTELO Lukuvuotta värittää uuden opetussuunnitelman valmistelu Tämän oppaan omistaa Lukuvuosioppaan käyttäjälle Koulun tiedot Työ- ja loma-ajat 2015-2016 Jaksot 2015-2016: viisi jaksoa Koulupäivä

Lisätiedot

Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011

Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011 Töissä koulussa Lukuvuosi 2010-2011 Talkootie 37, 01350 Vantaa 1 Sisällys sivu Aamu- ja välipala 1 Arviointi 1 ATK koulussa 1 Erityisopetus 2 Hammashoitola 2 Henkilökunta 3 Johtokunta 6 Juhlat 6 Järjestyssäännöt

Lisätiedot

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

Hyvät oppilaat ja huoltajat, Hyvät oppilaat ja huoltajat, Tervetuloa aloittamaan lukuvuosi 2011-2012! Erityisesti toivotamme tervetulleeksi joukkoomme ensimmäisten luokkien oppilaat ja muut koulumme uudet oppilaat sekä henkilökunnan

Lisätiedot

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA

KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA KUULAMMEN KOULUN LUKUVUOSISUUNNITELMA 2011 2012 2 Kuulammen koulun toiminta-ajatus: Kuulammen koulu kasvattaa lapsia käyttäytymään hyvien tapojen mukaisesti. Peruskasvatus- ja opetustyö on keskeinen osa

Lisätiedot

POHJOIS-TAPIOLAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS

POHJOIS-TAPIOLAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS 1 Pohjois-Tapiolan koulu PL 3223 02070 ESPOON KAUPUNKI POHJOIS-TAPIOLAN KOULUN LUKUVUOSIOPAS Tähän oppaaseen on koottu oppilaan kannalta tärkeimmät omaa koulua, koulunkäyntiä ja kunnan koululaitosta koskevat

Lisätiedot

KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2012 2013

KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2012 2013 KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2012 2013 1 KANTVIKIN KOULU Toppapolku 2 02460 KANTVIK jussi.maatta(at)kirkkonummi.fi KOULUN PUHELINNNUMEROT Koulunjohtaja Jussi Määttä 040-733 0343 Erityisopetus Minttu Polvinen,

Lisätiedot

KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2014 2015

KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2014 2015 KANTVIKIN KOULU LUKUVUOSIOPAS 2014 2015 1 KANTVIKIN KOULU Toppapolku 2 02460 KANTVIK jussi.maatta(at)kirkkonummi.fi KOULUN PUHELINNNUMEROT Koulunjohtaja Jussi Määttä 040-733 0343 Erityisopetus Minttu Polvinen,

Lisätiedot

JYRÄNGÖN KOULUN KOULUTIEDOTE

JYRÄNGÖN KOULUN KOULUTIEDOTE JYRÄNGÖN KOULUN KOULUTIEDOTE LUKUVUOSI 2014-2015 Kansikuva: Nita Laitinen 5A LUKUVUOSI 2014-2015 YHTEYDENOTTO Jyrängön koulu, Koskensaarentie 7, 18150 Heinola Kotisivu: www.heinola.fi/fin/palvelut/koulutus/koulut/jyranko_etusivu

Lisätiedot

OPAS MAAHANMUUTTAJAOPPILAAN HUOLTAJILLE

OPAS MAAHANMUUTTAJAOPPILAAN HUOLTAJILLE OPAS MAAHANMUUTTAJAOPPILAAN HUOLTAJILLE Kodin ja koulun välisen yhteistyön tukemiseksi Kodin ja koulun välisen yhteistyön tukemiseksi... 2 1. UUTEEN KOULUUN TUTUSTUMINEN... 4 Oppivelvollisuus... 4 Esiopetus...

Lisätiedot

1. Henkilökunta ja yhteystiedot... 4 Koulun johtoryhmä... 6 Vanhempainyhdistys... 6 2. Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat... 6 3.

1. Henkilökunta ja yhteystiedot... 4 Koulun johtoryhmä... 6 Vanhempainyhdistys... 6 2. Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat... 6 3. 1 1. Henkilökunta ja yhteystiedot... 4 Koulun johtoryhmä... 6 Vanhempainyhdistys... 6 2. Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat... 6 3. Koulupäivän aikataulu... 7 4. Länsimäen koulun säännöt... 8 Juhlissa

Lisätiedot

Lukuvuosiopas 2014-2015

Lukuvuosiopas 2014-2015 Lukuvuosiopas 2014-2015 Vantaan kaupunki Uomarinteen koulu Uomarinne 2 01600 Vantaa Tämä lukuvuosiopas ja muuta tietoa koulusta sekä koulunkäyntiin liittyviä lomakkeita löytyy koulun kotisivuilta www.edu.vantaa.fi/uomis

Lisätiedot

Lukuvuositiedote KALKKISTEN PALVELUKESKUS, KOULU 2015-2016

Lukuvuositiedote KALKKISTEN PALVELUKESKUS, KOULU 2015-2016 Lukuvuositiedote KALKKISTEN PALVELUKESKUS, KOULU 2015-2016 SISÄLLYS YHTEYSTIEDOT 3 Koulu 3 Opettajat 3 Muu henkilökunta 3 Omat tiedot 3 KOULUN TYÖ- JA LOMA-AJAT 4 OPISKELU 4 1. - 2. luokan työjärjestys

Lisätiedot

R E H T O R I N T E R V E H D Y S

R E H T O R I N T E R V E H D Y S R E H T O R I N T E R V E H D Y S Tervetuloa aloittamaan lukuvuotta 2013-2014 Nissnikun koulussa! Tänä lukuvuonna koulussamme on oppilaita noin 500. Opetuksesta huolehtii 50 opettajaa ja 4 koulunkäyntiavustajaa.

Lisätiedot

Espoon kristillinen koulu

Espoon kristillinen koulu Espoon kristillinen koulu Lukuvuosiopas 2015-2016 Rakkaudella ja ammattitaidolla Espoon kristillinen koulu Karapellontie 11 02610 Espoo Espoon kristillinen koulu Karapellontie 11 02610 Espoo Sisältö Sivu

Lisätiedot

KOULUTIEDOTE Hamulan koulu 2015-2016

KOULUTIEDOTE Hamulan koulu 2015-2016 KOULUTIEDOTE Hamulan koulu 2015-2016 Hyvät Hamulan koulun oppilaat ja vanhemmat! Toinen lukuvuosi Hamulan koulun uudella sijaintipaikalla on alkamassa, ja minulla on tunne, että koulu ja sen mukanaan tuomat

Lisätiedot

Lukuvuosi 2015-16 KAARILA- TIEDOTE. Kaarilan koulu Vallerinkatu 11 33270 TAMPERE Puh. 040 548 6296

Lukuvuosi 2015-16 KAARILA- TIEDOTE. Kaarilan koulu Vallerinkatu 11 33270 TAMPERE Puh. 040 548 6296 Lukuvuosi 2015-16 KAARILA- TIEDOTE Kaarilan koulu Vallerinkatu 11 33270 TAMPERE Puh. 040 548 6296 Koulussa on käytävä On etuoikeus asua ja käydä koulua Suomessa. Maassa, jossa asuvat koko maailman osaavimmat

Lisätiedot

Lukuvuositiedote 2013-2014. Klaukkalan yläaste

Lukuvuositiedote 2013-2014. Klaukkalan yläaste Lukuvuositiedote 2013-2014 Klaukkalan yläaste Toivotamme kaikki Klaukkalan yläasteen vanhat ja uudet oppilaat lämpimästi tervetulleiksi uuteen lukuvuoteen 2013-2014. Olemme koonneet tähän oppaaseen tärkeimpiä

Lisätiedot

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014-2015

VAUNUKANKAAN KOULU. Lukuvuositiedote 2014-2015 VAUNUKANKAAN KOULU Lukuvuositiedote 2014-2015 Vaunukankaantie 3-5 04300 TUUSULA Puhelimet: 040 314 3250 opettajat 040 314 3249 rehtori 040 314 3254 kanslia 040 314 4452 erityisopettaja 040 314 4419 terveydenhoitaja

Lisätiedot

Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille!

Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille! Hyvää alkanutta kouluvuotta kaikille! Raunistula yhtenäiskoulun kahdeksannen toimintavuoden tavoitteena ovat viime vuoden tavoin oppilaiden Hyvinvointi Osallisuus Tuki Oppilaiden hyvinvointi on osa koko

Lisätiedot

URHEILUPUISTON KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015

URHEILUPUISTON KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 URHEILUPUISTON KOULU LUKUVUOSITIEDOTE 2014-2015 Säilytä tiedote lukuvuoden ajan. 1 2 YHTEYSTIEDOT URHEILUPUISTON KOULU Anni Swanin katu 6 50100 Mikkeli Rehtori Mika Huovinen 044 794 2776 mika.huovinen@mikkeli.fi

Lisätiedot

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015.

Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Pöljän koulun oppilaat ja huoltajat! Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2014-2015. Kädessäsi on uusi Pöljän koulun SYYSTIEDOTE. Tiedotteeseen on kerätty paljon hyödyllistä tietoa koulumme arjesta

Lisätiedot

PERUSOPETUKSEN OPAS. Koulutulokkaiden vanhemmille. Lukuvuosi 2014-2015 5 L X 9. 3 o

PERUSOPETUKSEN OPAS. Koulutulokkaiden vanhemmille. Lukuvuosi 2014-2015 5 L X 9. 3 o PERUSOPETUKSEN OPAS Koulutulokkaiden vanhemmille Lukuvuosi 2014-2015 ä 6 h k 7 2 m 8 4 A 1 R C 5 L d t V j O f W U Z Ö e y i å P N S X 9 g B 3 o q Sisältö KOULUPOLUN ALKU 3 KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ 3

Lisätiedot