Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1"

Transkriptio

1 Kulttuurilautakunta Sivu 1 / / / Kulttuurilautakunnan vuoden 2014 talousarvion huhtikuun kuukausiseuranta tilanteessa Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh Mervi Katainen, puh Terttu Nygren, puh etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Kulttuurijohtaja Susanna Tommila Kulttuurilautakunta merkitsee tiedoksi kulttuurilautakunnan huhtikuun kuukausiseurannan tilanteessa Päätös Kulttuurilautakunta Esittelijän ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite Oheismateriaali 1 Seuranta tilanteessa , kulttuuri, nettobudjetoitu 2 Seuranta tilanteessa , työväenopisto, nettobudjetoitu 3 Seuranta tilanteessa , sitova taso brutto - Kulttuurin tulosyksikön tuloskortti Sivistystoimen tuloskortti Selostus Talouden ja toiminnan kuukausiraportti viedään helmikuun lopun tilanteesta lähtien kuukausittain kaupunginhallitukselle. Kuukausiraportti sisältää ennusteen ja analyysin talousarvion toteutumisesta, siihen olennaisesti vaikuttavien toimintojen kehittymisestä sekä mahdolliset korjaustoimenpiteet. Huhtikuun ja lokakuun kuukausiraportit sisältävät myös tulostavoitteiden ja tuottavuusohjelman toteutumistilanteen. Sivistystoimen toimialatasoiset tulostavoitteet ja tavoitteet Vuoden 2014 sivistystoimen tuloskortissa on 6 toimialatasoista tulostavoitetta ja 20 tavoitetta. Resurssit ja johtaminen näkökulman tulostavoitteet ovat toimintakatteen toteutuminen ja tuottavuuden paraneminen vähintään yhdellä prosentilla. Ennusteen mukaan toimintakate ei toteudu liian korkean tulotavoitteen takia.

2 Kulttuurilautakunta Sivu 2 / 2 Tuottavuustavoitteen arvioidaan toteutuvan tasapainotustoimenpiteiden vaikutuksesta. Asukkaat ja palvelut näkökulman tulostavoitteet ovat koulutuspaikan, lisäopetuksen, muun koulutuksen tai työpajapaikan tarjoaminen kaikille peruskoulun päättäneille sekä Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian vaikuttavuuden paraneminen. Ns. koulutustakuu toteutuu Espoon, Kirkkonummen, Kauniaisten ja Omnian yhteistyönä. Omnian vaikuttavuus on parantunut valmistuneiden opiskelijoiden entistä paremman työllistymisprosentin ansiosta. Elinvoima, kilpailukyky ja kestävä kehitys näkökulman tulostavoitteet ovat espoolaisten koululaisten oppimistulosten sijoittuminen valtakunnallisten vertailujen kärkisijoille sekä aikuiskoulutuksen palvelukeskuksen perustaminen. Oppimistulokset saadaan loppuvuodesta, joten niihin liittyvän tulostavoitteen toteutuminen arvioidaan myöhemmin. Aikuiskoulutuksen palvelukeskuksen perustamisen ja perustamista varten tarvittavien päätösten valmistelu etenee opetus- ja kulttuuriministeriön myönnettyä luvan palvelukeskuksen perustamiselle. Sivistystoimen omien tavoitteiden edellyttämät toimenpiteet tai niiden suunnittelu ja valmistelu ovat käynnistyneet kaikkien tavoitteiden osalta. Lähes kaikkien tavoitteiden ennakoidaan toteutuvan. Yksittäisten tavoitteiden osalta on haasteita, jotka liittyvät aikatauluihin tai tavoitteiden toteutumisen mittaamiseen. Toimintamenot ja -tulot sivistystoimessa Toimialan tulokertymä oli huhtikuun lopussa 15,6 milj. euroa eli 33,6 prosenttia. Ilman nettositovia yksiköitä kertymä on 13,5 milj. euroa eli 30,5 prosenttia. Toimintatulot (ilman nettobudjetoituja yksiköitä) jäävät noin 3,5 milj. euroa alle vuoden 2014 muutetun talousarvion. Alitus johtui varhaiskasvatuksen liian suuresta tulo-odotuksesta. Toimintamenojen kertymä oli 219,4 milj. euroa eli 32,4 prosenttia. Ilman nettobudjetoituja yksiköitä menokertymäkertymä on 211,6 milj. euroa eli 32,4 prosenttia. Työvoimakustannusten (henkilöstökulut ja työvoimanvuokrauskustannukset) käyttökustannukset olivat 102,6 milj. euroa ja käyttöprosentti oli 31,3. Sivistystoimen käyttötalouden määrärahojen ilman nettobudjetoituja yksiköitä ennustetaan toteutuvan muutetun talousarvion mukaisina. Talouden tuottavuus ja tasapainotusohjelman mukaisesti valtuusto vähensi sivistystoimen määrärahoja yhteensä 7,380 milj. euroa, josta 2,380 milj. euroa oli palkankorotuksen ja eläkeperusteisen eläkemaksun teknistä korjausta.

3 Kulttuurilautakunta Sivu 3 / 3 KULTTUURILAUTAKUNTA Kulttuurin tulosyksikkö Kulttuurin uusi tulosyksikkö aloitti toimintansa organisaatiomuutoksen jälkeen Tulosyksikköön kuuluu vuoden 2014 alusta viisi palvelualuetta; Kaupunginkirjasto, Kaupunginmuseo, Kaupunginorkesteri (Tapiola Sinfonietta), Kulttuuripalvelut ja Työväenopisto. Lisäksi tulosyksikön esikunnassa on erillinen kehittämisyksikkö, jolla on myös tehtäviä ja tukipalveluita koko tulosyksikköä ajatellen. Organisaatiomuutos vaatii aina muutoksia toiminnassa ja käytänteissä. Alkuvuosi on johtamisen näkökulmasta keskittynyt yhteisen toimintakulttuurin löytämiseen ja johtamisjärjestelmän yhtenäistämiseen. Yhteinen tuloskortti kuluvalle vuodelle tehtiin nopealla aikataululla alkuvuodesta ja kulttuurin tarinaa on työstetty huhtikuusta alkaen. Yhteiseen viestintään ja tiedotukseen on kiinnitetty erityistä huomiota mm. perustamalla viestintäryhmä, joka on aloittanut säännölliset tapaamiset ja suunnittelutyön kevään aikana. Kulttuurin johtoryhmän ja viestintäryhmän lisäksi myös mm. palveluiden tuottajilla on tapaamisia, joissa yhteistyötä voidaan edistää palvelualueiden kesken. Tulosyksikössä on myös ajateltu kuluneen kevään olevan alkuosa organisaatiomuutoksen sisäiselle arvioinnille. Arkityön edetessä on huomattu, että joitakin asioita, nimikkeitä, työtehtäviä jne. on syytä muuttaa tai tarkentaa vastaamaan paremmin nykyistä tilannetta. Kulttuurilautakunta päätti toiminta-avustuksista ja muista tukimuodoista vuodelle 2014 kokouksessaan Kaupungin sopimuskumppaneille myönnettiin yhteensä euroa ja muita toiminta-avustuksia myönnettiin yhteensä euroa. Vuoden 2014 ensimmäisen kohdeavustushaun osalta lautakunta myönsi avustuksia kulttuuritapahtumille ja produktioille yhteensä euroa, ammattitaiteilijoiden avustuksina euroa ja kulttuurihistoriallisesti merkittäville korjauskohteille yhteensä euroa. Tulosyksikön talous on tasapainossa ensimmäisen vuosikolmanneksen jälkeen. Kaupungin valtuuston TATU-ohjelma on vaikuttanut kesken talousarviokauden budjetin sisältöön ja tarvittavat leikkaukset tehtiin keväällä priorisointiperiaatteella, sen sijaan, että kaikilta olisi leikattu tasapuolisesti. Talouden tuottavuus ja tasapainotusohjelman mukaisesti valtuusto vähensi kulttuurilautakunnan määrärahoja yhteensä euroa, josta euroa oli palkankorotuksen ja eläkeperusteisen eläkemaksun teknistä korjausta. Kirjaston aineistohankintoihin kohdistettiin euroa ja hallinto- ja kehittämisyksikön palveluiden ostoihin euroa.

4 Kulttuurilautakunta Sivu 4 / 4 Kulttuurin tulosyksikkö, sitova taso, brutto Kulttuurin tulosyksikön sitova taso sisältää tulosyksikön johdon ja kehittämisen määrärahat sekä avustukset ja kaupunginkirjaston määrärahat. Toimintamenojen muutettu määräraha on 32,1 milj. euroa, josta on käytetty yhteensä 12 milj. euroa, 37,4 prosenttia. Avustuksista on maksettu 4,1 milj. euroa, 52 prosenttia. Toimintatulotavoite on 0,95 milj. euroa, josta on toteutunut 0,3 milj. euroa, 28,9 prosenttia. Käyttötalouden määrärahojen ennustetaan toteutuvan muutetun talousarvion mukaisena. Kaupunginkirjasto Toiminta Kaupunginkirjaston lainausmäärät ovat säilyneet lähes ennallaan, laskua on ollut vain 0,2 %. Sen sijaan kävijöiden määrä on kasvanut jälleen, alkuvuonna kirjastoissa on ollut 5,7 % enemmän kävijöitä kuin vastaavana aikana vuonna Erityisen voimakasta kävijöiden kasvu on ollut Kirjasto Omenassa 18,5 % ja kirjastoautoissa 59,7 %. Tuottavuuden näkökulmasta lisää tehoja saataisiin lisäämällä kirjastoautojen käyttöastetta. Kirjasto on osallistunut KULPS!:in mukaiseen kouluyhteistyöhön entiseen malliin. Kulttuuri-neuvolatoiminta on käynnistetty uutena Matinkylän alueella. Kivenlahden kirjastossa asiakkaat ovat mukana nykyisten tilojen muuttamisessa paremmin toimiviksi. Venäjänkieliset palveluesitteet koko maan kattavasta kaukopalvelusta ovat valmistuneet ja kaukopalvelulainaus käynnistynyt. Venäjänkielisen palvelusivuston rakentaminen on käynnissä, sivut avataan syksyllä Espoon kaupunginkirjaston toimintaa esitellään (useita esityksiä) kansainvälisessä kirjastoalan pääkonferenssissa IFLAssa (Lyon ja Birmingham). Myös Metropolitan Libraries- konferenssissa on esitys toukokuussa 2014 (Auckland). Opinmäen kampuksen tulevien käyttäjien yhteistyö on tiivistynyt ja kirjastonpalveluverkkoasiaa on käsitelty kolmessa kulttuurilautakunnan kokouksessa. Henkilöstö Kaupunginkirjastossa käydään kehityskeskustelut säännöllisesti. Uuden kehityskeskustelulomakkeen käyttöönotto on meneillään vaiheittain siten, että se otetaan käyttöön viimeistään vuoden 2015 alusta. Työpistekokouksia pidetään säännöllisesti. Kevään 2014 aikana kaikilla alueilla on pidetty kehittämispäivät, joissa on käyty läpi vuonna 2013 tehdyn kirjastonkäyttötutkimuksen oman alueen tulokset ja pohdittu, miten palveluja tulee kehittää tulosten perusteella. Lisäksi tiimit/kirjastot ovat pitäneet omia kehityspäiviään.

5 Kulttuurilautakunta Sivu 5 / 5 Kirjastopalveluiden johtoryhmän jäsenet ovat pitäneet koko kirjaston esimiesfoorumi-tapaamisen kerran kuussa kevään aikana. Lisäksi Tapiolan alueen oma esimiesfoorumi on kokoontunut 3 kertaa. Työnohjauksella on tuettu useiden esimiesten työtä. Talous Kaupunginkirjaston talous on talousarvion mukainen. Aineistohankinnan menot ovat etupainotteiset, euron säästötavoitteen saavuttaminen on haastavaa. Syksyn kirjat hankitaan valtaosin jo kesäkuussa ennakkona, joten seurantatieto on tarkempi elokuun seurannassa. Kaupunginkirjastolle myönnettiin investointirahoitusta Matinkylän palvelutorin kokeilutoimintaa varten. Pajatoiminnan hankinnat on käynnistetty. Kulttuuri, nettobudjetoitu yksikkö Kulttuurin nettobudjetoituun yksikköön kuuluu kolme palvelualuetta; Kaupunginmuseo, Kaupunginorkesteri (Tapiola Sinfonietta) ja Kulttuuripalvelut. Nettobudjetoitua yksikköä sitoo muutettu toimintakate -15 milj. euroa, josta yksikkö on käyttänyt 4,2 milj. euroa, 27,8 prosenttia. Nettobudjetoidun yksikön menojen ja tulojen arvioidaan ylittyvän eurolla. Talousarvion ennustetaan toteutuvan muutetun toimintakatteen mukaisena. Kaupunginmuseo Toiminta Museo avasi kaksi uutta näyttelyä: Espoon kadonneita kartanoita - näyttelyn KAMU:ssa ja Jotain uutta, paljon vanhaa - Häätapojen juurilla -näyttelyn Talomuseo Glimsissä. Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyn keskiaika-osioon saatiin Museovirastolta lainaksi Espoosta viime vuonna löydetty, suurta kiinnostusta herättänyt kultasormus. Espoon kaupunginmuseon toimipisteissä oli ajanjaksolla yhteensä kävijää. Opastuksia ja opetustilaisuuksia järjestettiin 342, ja niihin osallistui henkilöä. Koululais- ja päiväkotiopastuksia järjestettiin lisäksi 183, ja niihin osallistui lasta ja nuorta. Senioritilaisuuksia oli 11, ja osallistujia 405. Alkuvuodesta valmisteltiin Talomuseo Glimsin monipuolista kesäohjelmaa. Myös elokuussa vietettävien Pentalan saaristopäivien valmistelu on käynnistynyt yhteistyökumppaneiden kanssa. 26 opettajaa Espoon eri kouluista osallistui huhtikuussa pedagogiseen iltapäivään (VESOkoulutus), jossa esiteltiin niin KAMUn kuin Talomuseo Glimsin palvelutarjontaa.

6 Kulttuurilautakunta Sivu 6 / 6 Museokokoelma on karttunut noin 80 esineellä. Vuoden alussa museo sai merkittävän lahjoituksen Asuntosäätiöltä. Lahjoitukseen kuuluu muutamia esineitä, 65 metriä arkistomateriaalia ja valokuvia. Kaupunginmuseo valmisteli esityksen Espoon historiatoimikunnan perustamisesta. Museon tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue valmisteli myös kulttuurilautakunnalle osoitetut Kulttuurihistoriallisesti merkittävät korjauskohteet -kohdeavustukset. Museoviraston kanssa solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti kaupunginmuseon tutkimuksen ja kulttuuriympäristön vastuualue kävi neuvotteluja ja antoi kirjallisia lausuntoja (22 kpl) ja kommentteja (93 kpl) koskien rakennuttua kulttuuriympäristöä. Museo osallistui useisiin valtakunnallisiin ja eri toimijoiden välisiin kehittämisprojekteihin koskien mm. nykykulttuurin tallennusta sekä historiallisen karttamateriaalin ja tiedon yhdistämistä. Henkilöstö Organisaatiomuutos ei aiheuttanut muutoksia palvelualueen toimenkuviin. Kehitys-keskustelut on aloitettu. Esimiehet ovat kokoontuneet 12 kertaa. Koko henkilökunnan työpaikkakokouksia on pidetty 3 kertaa. Henkilökunta on osallistunut sekä kaupungin sisäisiin että museoalan järjestämiin koulutuksiin. Talous Kaupunginmuseon kuluvan vuoden talouden toteumaennusteena toimintakate tulee olemaan talousarvion mukainen. Toiminnassa korostetaan kustannustehokkuutta sekä tuottavuuden parantamista palvelujen tuottamisessa myös nettobudjetoinnin mahdollistamin keinoin. Säästöt toteutetaan siten, että palvelutaso pysyy ennallaan. Kaupunginorkesteri Toiminta Tapiola Sinfonietta saavutti asetetut tavoitteet toiminnan osalta vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Huhtikuun loppuun mennessä orkesterilla on ollut yhteensä 9409 kuulijaa ja kuusi konserteista oli loppuunmyytyjä. Erityisen mediahuomion sai konsertti, jossa kantaesitettiin Sampo Haapamäen säveltämä orkesterin tilausteos. Taiteellisen partnerin Mario Venzagon kanssa esiinnyttiin myös Musiikkitalossa ja levytettiin Brucknerin 5. sinfonia saksalaiselle levy-yhtiölle. Tammikuussa tavoitettiin luokkalaista ja 58 opettajaa KULPS!-konserteissa. Myös Juha Tapion ja Marzi Nymanin kanssa tehty perhekonsertti sekä Kamarimusiikkia kartanoissa - tapahtuma saavuttivat yleisön suosion. Talous Talouden ja tuottavuuden parantamiseen liittyvät toimenpiteet käynnistettiin. Pääsylippu-tulojen hyvä kertymä alkuvuonna auttaa sopeuttamistavoitteiden saavuttamisessa. Uusien yritysyhteistyökumppaneiden etsiminen on aloitettu ja helmikuussa tehtiin

7 Kulttuurilautakunta Sivu 7 / 7 tilauskonsertti Rovio Oy:lle. Arvosoittimiin liittyvä investointi, alttoviulun Peccatte-jousen hankinta, saadaan hoidettua kesään mennessä. Henkilöstö Muusikoiden ja toimiston henkilökunnan kehityskeskustelut pidettiin ja tulevien kehittämispäivien ohjelmat sovittiin. Alkuvuonna pidettiin myös kaksi työhyvinvointiin keskittynyttä työpajaa ja henkilökunnan keskuudesta valittu työhyvinvointiryhmä aloitti toimintansa II intendentin johdolla. Kulttuuripalvelut Kulttuuripalveluiden palvelualueeseen kuuluvat Karatalo, Kannusilta, Pikku-Aurora, Espoon Kulttuurikeskus, Näyttelykeskus WeeGee, Sellosali sekä alueellinen kulttuurityö ja tapahtumat. Palvelualueen toiminta käynnistyi ja toiminta on keskittynyt palveluiden tuottamisen ohella uuden organisaation rakentamiseen ja toimintojen käynnistämiseen. Tuottaja- ja tapahtumaverkoston työ on käynnistynyt, prosesseja yhtenäistetty ja alueellisten kulttuuripalveluiden tehtävää ja sisältöjä analysoitu sekä kulttuuritalojen tilojen käyttöperiaatteet valmisteltu tulosyksikölle. Toimialatasoista yhteistyötä on lisätty ja yhteistyötä tiivistetään edelleen. Henkilöstö Organisaatiouudistuksen yhteydessä palvelualueen henkilöstömäärä on vähentynyt ja tiedottajan ja intendentin vakanssit siirretty tammimaaliskuun aikana tulosyksikköön tehtävien kuitenkin jäätyä palvelualueelle. Tiedottajan siirtyminen tulosyksikköön on lisännyt tuottajien tiedotus- ja markkinointivastuuta. Henkilöstön työnkuvia ja tehtäviä on tarkistettu sekä esimiestyön käytäntöjä yhtenäistetty. Talous Kulttuuripalveluiden kuluvan vuoden talouden toteumaennusteena toimintakate tulee olemaan talousarvion mukainen. Toiminnassa korostetaan kustannustehokkuutta sekä tuottavuuden parantamista palvelujen tuottamisessa myös nettobudjetoinnin mahdollistamin keinoin. Säästöt toteutetaan siten, että palvelutaso pysyy ennallaan. Toiminta Kulttuuritalot, alueellinen kulttuurityö sekä tapahtumatoiminnot Kannusalin toiminta alkaa elokuussa 2014 remontin valmistuttua. Karatalossa on järjestetty matalan kynnyksen ohjelmaa kaikille ikäryhmille. Talon tilat ovat olleet aktiivisessa harjoitus- ja toimintakäytössä aiempien kausien tapaan. TOT 6/2013 TOT 4/ 2014 Kaikki kävijät Määrä, tilaisuudet

8 Kulttuurilautakunta Sivu 8 / 8 Pikku-Aurorassa on järjestetty korkeatasoista toimintaa sekä kerhoja lapsille ja lapsiperheille TOT 6/2013 TOT 4/ 2014 Kaikki kävijät Määrä, tilaisuudet Alueellisen kulttuurityön vastuutuottaja ja tuottajaverkosto järjestävät toimintaa viidellä suuralueella. Alkuvuodesta on toteutettu useita tuotantoja, jotka jatkuvat läpi vuoden. TOT 2013 TOT 2014 Kävijät, MetkaMatka 500 Määrä, Metkamatka 3 Blogi, lukijat Kävijät, Kulttuurineuvola 210 Määrä, Kulttuurineuvola 13 Kävijät, Kulps Kävijät, Koulukinoviikot Määrä, Koulukinoviikot Kävijät, Omppu, Tenavakino Määrä, Omppu, Tenavakino 3 3 Yhteensä yleisöä/38 toimintoa Espoon kulttuurikeskuksen tiloissa toteutettiin tammi - huhtikuussa yhteensä 185 yleisötapahtumaa. Kävijöitä oli yhteensä noin Vuoden 2014 avasi lämpiöihin ja saleihin sijoitettu kaksipäiväinen peli- ja animetapahtuma Yukicon, joka tavoitti noin nuorta kävijää. TOT 2013 TOT 2014 Kävijöitä (salit) Tilaisuuksia (salit) Kävijät (kaikki tuotantotilat) Tilaisuuksia (kaikki tuotantotilat) Näyttelykeskus WeeGeellä ja sen viidessä museossa kävi tammihuhtikuussa noin kävijää. Museokauppauudistuksen myötä uusi, yhteinen kauppa avautuu 7.5. Näyttelyt ja tapahtumat ovat vetäneet yleisöä hieman edellisvuotta paremmin. TOT /2013 TOT 2014 Kävijät Sellosalin ohjelmistossa on ollut klassisen sekä rytmi- ja viihdemusiikin konsertteja, tanssia, stand up -esityksiä, nukketeatteria, elokuvia sekä runsaasti lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa. Kulttuuritapahtumien lisäksi Sellosalissa pidettiin levytyksiä, kuvauksia sekä erilaisia koulutus- ja juhlatilaisuuksia.

9 Kulttuurilautakunta Sivu 9 / 9 TOT 2013 TOT 2014 Tilaisuudet 94 kpl 95 kpl Kävijöitä Tapahtumatoiminnot käynnistyivät organisaatiouudistuksen myötä tammikuussa. Sivistystoimen tapahtumaverkosto on koottu, tila- ja esiintyjäpankkipalvelu valmistuu toukokuussa, kaupungin omien suurtapahtuminen Espoo-päivän ja Espoo Liven tuotannot ovat käynnissä. Työväenopisto Työväenopistoa sitoo muutettu toimintakate -6,2 milj. euroa, josta yksikkö on käyttänyt -1,5 milj. euroa, 24,6 prosenttia. Vuoden 2013 toteuma oli sama -1,5 milj. euroa, 23,8 prosenttia. Nettobudjetoidun työväenopiston menojen ja tulojen arvioidaan ylittyvän noin 1,2 milj. eurolla. Ennusteessa on otettu huomioon euron kurssimaksujen ja avustusten jaksotus vuodelle Talousarvion ennustetaan toteutuvan muutetun toimintakatteen mukaisena. Toiminta Espoon työväenopiston tehtävänä on tarjota kaupunkilaisille mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen luovasti ja monipuolisesti. Opisto on Suomen toiseksi suurin, ja sen toiminta tapahtuu viidellä kaupunkialueella. Palvelualueena työväenopisto on toteuttanut aktiivisesti vapaan sivistystyön palvelutehtäväänsä järjestämällä kaupunkilaista monipuolisesti aktivoivaa ja tukevaa aikuiskoulutusta. Alkuvuoden 2014 aikana huhtikuun loppuun mennessä työväenopistossa oli hyväksyttäjä kurssilaisia yhteensä Lukumäärä vastaa edellisen vuoden kurssilaisten lukumäärää. Alueellisesti opiskelijamäärä kasvoi eniten Espoon keskuksen kaupunkialueella. Maahanmuuttajakoulutuksessa opiskeli samaan aikaan kurssilaista, joista omarahoitteiselle kurssille osallistui ja myyntikoulutukseen 185 kurssilaista. Maahanmuuttajakoulutuksen osalta kurssilaisten määrän kehitys on linjassa vuoden 2013 kurssilaisten määrän kehityksen kanssa. Vuoden aluksi valmistellaan rakenneuudistusta, jossa työväenopiston suomenkielinen opetus muodostaa yhdessä Espoon aikuislukion, Espoon aikuisopiston sekä oppisopimuskoulutuksen kanssa aikuisille suunnatun osaamis- ja oppimiskeskuksen koulutuskuntayhtymä Omnian yhteyteen vuoden 2015 alussa. Kyseessä on merkittävä kansallinen vapaan sivistystyön rakenneuudistus, joka toteutuessaan tuottaa espoolaisille täysin uusia innovatiivisia koulutusratkaisuja. Muutosta on valmisteltu vuoden alusta lukien yhdessä oppilaitosten henkilöstön kanssa, ja useat työryhmät työstävät hanketta vuoropuhelussa organisaatioiden kesken. Työväenopiston ruotsikielisen toiminnan siirtymistä valmistellaan osaksi kaupungin ruotsinkielisen toimintojen kulttuurista keskittymää.

10 Kulttuurilautakunta Sivu 10 / 10 Henkilöstö Henkilöstöhallinnossaan Espoon työväenopisto on käynnistänyt tulostavoitteen mukaisesti kehityskeskustelut kaikkien työtekijöidensä kanssa. Henkilöstön muutostilannetta on tuettu tehokkaalla sisäisellä viestinnällä ja järjestämällä jokainen kuukausittaiset kehittämispäivät. Espoon työväenopisto on käynnistänyt toimintaprosessinsa avauksen osana aikuisten osaamis- ja kehittämisyksikön perustamista. Opiston tilankäyttöselvitys on laadittu osana palvelusopimuksen valmistelua. Espoon työväenopiston indikaattoreita osana kulttuurin tulosyksikköä valmistellaan. Opisto on mukana työstämässä kulttuurin tulosyksikön viestintäsuunnitelmaa. Investoinnit Kulttuurilautakunnan investointimääräraha on euroa, josta palvelualueet ovat käyttäneet euroa. Investointituloa on kertynyt euroa Suomen elokuvasäätiöltä Kannusalin elokuvalaitteiston digitalisointiin saadusta avustuksesta. Tiedoksi

11 Kulttuurilautakunta Sivu 11 / 11

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 29. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, Espoo

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 29. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja Kulttuurilautakunta 20.05.2014 Sivu 1 / 29 Kokoustiedot Aika 20.05.2014 tiistai klo 17:30-18:45 Paikka Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, 02770 Espoo Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion huhtikuun kuukausiseuranta tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion huhtikuun kuukausiseuranta tilanteesta 22.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 20 nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion huhtikuun kuukausiseuranta tilanteesta 30.04.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816 52161 Liisa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 171. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 171 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisopalvelujen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisopalvelujen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7. 29.09.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 49 nuorisopalvelujen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7.2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 18.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Kulttuurilautakunnan vuoden 2014 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteessa 31.10.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 103. Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 103 Rakennuslautakunnan vuoden 2015 seurantaraportti I (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kulttuurilautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kulttuurilautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 58 Kulttuurilautakunnan vuoden 2015 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteessa 31.10.2015/tilinpäätöksen ennakkotieto Valmistelijat /

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 176. Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.11.2013 Sivu 1 / 1 176 Rakennuslautakunnan seurantaraportti 10/2013 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Kulttuurilautakunta 19.05.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 24. Kulttuurilautakunta 19.05.2015 Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 19.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 24 Kulttuurilautakunnan vuoden 2015 talousarvion huhtikuun kuukausiseuranta tilanteessa 30.4.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 101. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 10.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 101 Ympäristölautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Kulttuurilautakunta 22.09.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Kulttuurilautakunta 22.09.2015 Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 22.09.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 39 Kulttuurilautakunnan vuoden 2015 talousarvion seuranta I tilanteessa 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816 52161

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 102. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 21.08.2014 Sivu 1 / 1 102 Rakennuslautakunnan seurantaraportti I/2014 (kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Veronica Rehn-Kivi, puh. 09 816 26600 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20 25.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 20 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2014 talousarvion ennakkotilinpäätös/seuranta II tilanteesta 31.12.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön seuranta II/ennakkotieto vuoden 2015 tilinpäätöksestä

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön seuranta II/ennakkotieto vuoden 2015 tilinpäätöksestä 17.02.2016 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 17 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön seuranta II/ennakkotieto vuoden 2015 tilinpäätöksestä Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816 52161 Tuija

Lisätiedot

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 23.8.2018 Kaisa Koskela, Kulttuurin tulosyksikkö Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Kulttuurin tulosyksikkö Kulttuurilautakunta Svenska

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 3. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 01.06.2017 Sivu 1 / 1 3 Rakennuslautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 23.10.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 116 Teknisen lautakunnan vuoden 2013 syyskuun seurantaraportti ja käyttösuunnitelman tarkistaminen kiinteiden rakenteiden ja laitteiden (94)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 45. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 27.09.2016 Sivu 1 / 1 1669/2016 02.02.00 45 Vuoden 2017 Espoo-strategian linjaukset ja tavoitteet sekä talousarvioehdotus ja vuosien 2017-2019 taloussuunnitelma, Kulttuurilautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 68. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 18.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 68 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2015 talousarvion kuukausiseuranta tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2015 talousarvion kuukausiseuranta tilanteesta 21.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 20 nuorisolautakunnan vuoden 2015 talousarvion kuukausiseuranta tilanteesta 30.4.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tanja Rontu-Hokkanen, puh. 043 824 9100 Kirsti

Lisätiedot

Sivistystoimen peruspalvelut turvataan. Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä

Sivistystoimen peruspalvelut turvataan. Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä Sivistystoimen peruspalvelut turvataan Sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä 21.9.2011 Espoon sivistystoimen strategiakartta 2012 Elinvoimainen ja kilpailukykyinen kaupunki Otaniemi - Keilaniemi - Tapiola

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 26. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, Espoo

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 26. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja Kulttuurilautakunta 26.08.2014 Sivu 1 / 26 Kokoustiedot Aika 26.08.2014 tiistai klo 17:30-18:15 Paikka Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12 krs, 02770 Espoo Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7. 24.08.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 126 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian seuranta I tilanteessa 31.7.2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 63. Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 30.08.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 63 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I/2012 Valmistelijat / lisätiedot: Nyyssönen Tuija, puh. (09) 816 24811 Soini Sari, puh. (09) 816 24830

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Kulttuurilautakunta 24.01.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Kulttuurilautakunta 24.01.2012 Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 24.01.2012 Sivu 1 / 1 493/02.02.02/2011 3 Kaupunkikulttuurin tulosyksikön 2010-2013 Espoo-strategian tulostavoitteiden sekä vuoden 2011 talousarvion seuranta, ennakkotieto vuoden 2011

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 29.05.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 96 Kaupunkisuunnittelulautakunnan seurantaraportti 04/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816 24811 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteesta

Espoon kaupunki Pöytäkirja Liikunta- ja nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteesta 20.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 47 nuorisolautakunnan vuoden 2014 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteesta 31.10.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816 52161 Liisa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät 20.03.2013 Sivu 1 / 1 890/00.01.01/2013 30 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset ja kirjelmät Valmistelijat / lisätiedot: Hietanen Tommi, puh. (09) 816 23001 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta, Huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta, Huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4. 20.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 66 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta, Huhtikuun kuukausiseuranta / 30.4.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tanja Rontu-Hokkanen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 64. Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 20.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 64 Ympäristölautakunnan seurantaraportti I / 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Tarja Söderman, puh. 050 330

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 13. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 15.02.2017 Sivu 1 / 1 451/2017 02.02.01.00 13 Teknisen lautakunnan ennakkotilinpäätös 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kim Jarner, puh. 040 738 5830 Petri Vainio, puh. 050 590 8678

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 183. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 25.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 183 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 50. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 21.05.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 50 Teknisen lautakunnan vuoden 2014 huhtikuun seurantaraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 26.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/ 12 Ympäristölautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös Valmistelijat / lisätiedot: Tarja Söderman, puh. 050 330 9767 Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063

Lisätiedot

Espoon kaupungin kulttuurilautakunta 24.2.2015 Liite

Espoon kaupungin kulttuurilautakunta 24.2.2015 Liite 1 Espoon kaupungin kulttuurilautakunta 24.2.2015 Liite Kulttuurin tulosyksikön vuoden 2015 käyttösuunnitelma KULTTUURIN TULOSYKSIKKÖ 2 Susanna Tommila, kulttuurijohtaja Kaupunginkirjasto 4 Työväenopisto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 15.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 54 Kulttuurin tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian lokakuun kuukausiseuranta tilanteessa 31.10.2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 97. Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 14.11.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 97 Ympäristölautakunnan seurantaraportti 10/2013 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini, puh. (09) 816 24830 Tuija Nyyssönen, puh. (09) 816

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 12. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 24.05.2017 Sivu 1 / 1 943/2017 00.01.03 12 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2017 ensimmäinen osavuosikatsaus (huhtikuun seurantaraportti) Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 4. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia 4. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 23.05.2017 Sivu 1 / 1 943/2017 00.01.03 4 Kulttuurilautakunnan vuoden 2017 talousarvion ja strategian huhtikuun kuukausiraportti tilanteessa 30.4.2017 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta I tilanteesta 31.7.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta I tilanteesta 31.7. 26.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 124 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta I tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh. 09 816 52161

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 194. Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 17.06.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 194 Vuoden 2013 toukokuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. (09) 816 83136 Pekka Heikkinen, puh. (09) 816 22354

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/

Helsingin kaupunki Esityslista 12/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/ Helsingin kaupunki Esityslista 12/2016 1 (5) 1 Kulttuurikeskuksen vuoden 2016 talousarvion 4. toteutumisennuste HEL 2016-002761 T 02 02 01 Päätösehdotus Esittelijän perustelut päättää merkitä kulttuurikeskuksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Yhpa/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2016 1 (5) 97 Kulttuurikeskuksen vuoden 2016 talousarvion 3. toteutumisennuste HEL 2016-002761 T 02 02 01 Päätös päätti merkitä kulttuurikeskuksen vuoden 2016 kolmannen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91

Espoon kaupunki Pöytäkirja 91 17.05.2017 Sivu 1 / 1 943/2017 00.01.03 91 Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2017 talousarvion ja strategian huhtikuun seurantaraportti tilanteessa 30.4.2017 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4 18.02.2016 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 4 nuorisolautakunnan vuoden 2015 talousarvion ja strategian seuranta II/tilinpäätösennakko tilanteessa 31.12.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016

PUOLIVUOSIKATSAUS 2015 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 2015 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 2016 PUOLIVUOSIKATSAUS 20 (tammi-kesäkuu) JA LYHYT KATSAUS KOKO VUOTEEN 20 SEKÄ SUUNTA VALTUUSTOKAUDEN LOPPUUN 206 KULTTUURITOIMI. Yleiskuvaus toimialan alkuvuoden 20 toiminnasta, arvio talousarvion toteutumisesta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51

Espoon kaupunki Pöytäkirja 51 19.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 51 nuorisolautakunnan vuoden 2015 talousarvion lokakuun kuukausiseuranta tilanteesta 31.10.2015/tilinpäätöksen ennakkotieto Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 24.05.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 19 Kulttuurilautakunnan vuoden 2016 talousarvion ja strategian huhtikuun kuukausiraportti tilanteessa 30.4.2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015

Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 Sivistys osasto- Sipoo Osavuosikatsaus tammi-elokuu 2015 3.5 SIVISTYSVALIOKUNTA VASTUUALUE: KOULUTUS, VARHAISKASVATUS JA VAPAA-AJANTOIMINTA VASTUUHENKILÖ: Sivistysjohtaja Sivistysosasto Ta+muutos Toteutunut

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 19. Rakennuslautakunta Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 07.02.2017 Sivu 1 / 1 19 Rakennuslautakunnan ennakkotilinpäätös vuodelta 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Sirkku Malviala, puh. 09 816 26600 Solja

Lisätiedot

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018

Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 290 27.8.2018 111 Talousarvion toteutuminen kesäkuu 2018 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 27.8.2018 290 Asianro 55/02.02.02/2018 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Valmistelu 1 / 6

Espoon kaupunki Valmistelu 1 / 6 Espoon kaupunki Valmistelu 1 / 6 1031/02.02.02/2013 Liikunta- ja nuorisolautakunta 4 22.5.2013 Liikunta- ja nuorisolautakunnan liikuntapalvelujen tulosyksikön vuoden 2013 talousarvion seuranta, huhtikuun

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimi Lokakuun kuukausiseuranta

Sosiaali- ja terveystoimi Lokakuun kuukausiseuranta Sosiaali- ja terveystoimi Tilinimi TP 2015 Muutettu TA 2016 Ennuste 2016 Poikkeama 2016 Toteuma 10/2015 Toteuma 10/2016 Toteuma- % 2016 Kasvu-% 2015-2016 Myyntituotot, ulkoiset 22 040 27 029 23 946-3 083

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 300. Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.11.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 300 Vuoden 2014 syyskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Maria Jyrkkä, puh. 046 877 3025 Pekka Heikkinen,

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Kulttuurin tulosyksikön toimintaohje 3.2.4 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 18.12.2013 Voimaan 1.1.2014 Viimeksi muutettu 31.1.2017 Voimaan 1.2.2017 1

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013

Espoon kaupunki Pöytäkirja 4. 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 12.02.2014 Sivu 1 / 1 675/02.06.01/2014 4 Espoo Henkilöstöpalvelut -liikelaitoksen ennakkotilinpäätös tilanteesta 31.12.2013 Valmistelijat / lisätiedot: etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus Toimitusjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian Seuranta II tilanteessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian Seuranta II tilanteessa 16.02.2017 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 19 Suomenkielisen opetuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian Seuranta II tilanteessa 31.12.2016 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 12.01.2017 Sivu 1 / 1 1669/2016 02.02.00 3 Ympäristölautakunnan vuoden 2017 käyttösuunnitelman hyväksyminen ja toimintasuunnitelman tarkistaminen Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 22.03.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 41 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien investointiohjelmasta. 18.09.2013 Sivu 1 / 1 3929/02.02.00/2013 90 Lausunto kaupunginhallitukselle sosiaali- ja terveystoimen vuosien 2014-2018 investointiohjelmasta. Valmistelijat / lisätiedot: Riikka Nikulainen, puh. (09)

Lisätiedot

Susanna Tommila, KulttuuriEspoo osallistava ja sosiaalisesti kestävä kulttuurikaupunki

Susanna Tommila, KulttuuriEspoo osallistava ja sosiaalisesti kestävä kulttuurikaupunki Susanna Tommila, Kulttuurijohtaja susanna.tommila@espoo.fi @susanna.tommila KulttuuriEspoo osallistava ja sosiaalisesti kestävä kulttuurikaupunki Espoo tarina: missio Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 24.02.2015 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 3 Kulttuurilautakunnan vuoden 2014 talousarvion ennakkotilinpäätös/seuranta II tilanteessa 31.12.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti Askolin,

Lisätiedot

Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri

Oma valtuustokauden tavoite Tulostavoite / tavoite Mittari / arviointikriteeri 2014 - Sivistystoimi Resurssit ja johtaminen Päämäärä Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden tavoitteet

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN LAUSUNTO VALTUUSTOLLE LOKAKUUN 2011 KUUKAUSIRAPORTISTA

TARKASTUSLAUTAKUNNAN LAUSUNTO VALTUUSTOLLE LOKAKUUN 2011 KUUKAUSIRAPORTISTA LAUSUNTO 1 Tarkastuslautakunta 1.12.2011 TARKASTUSLAUTAKUNNAN LAUSUNTO VALTUUSTOLLE LOKAKUUN 2011 KUUKAUSIRAPORTISTA Lausunto on laadittu kaupunginhallituksen 28.11.2011 kokouksen esityslistan liitteinä

Lisätiedot

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017

Sivistystoimialan kuukausiraportti. Syyskuu 2017 Sivistystoimialan kuukausiraportti Syyskuu 2017 Talousraportti Syyskuu 2017 Tulosyksikkö 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS 1000SIVISTYS Sivistystoimiala Sivistystoimiala Sivistystoimiala

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Kulttuurin tulosyksikön toimintaohje 1 (6) ESPOON KAUPUNGIN KULTTUURIN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 29.9.2017 Voimaan 1.10.2017 1 Toiminta-ajatus Kulttuurin tulosyksikkö vastaa kaupungin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 18.01.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 16. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 18.03.2014 Sivu 1 / 1 1214/07.01.05/2014 16 Espoolaisten hyvinvoinnin tila 2013 -raportti Valmistelijat / lisätiedot: Helena Sarjakoski, puh. 050 381 4033 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 78. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 27.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 78 Teknisen lautakunnan seurantaraportti I/2014 (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344 5063 Petri Vainio, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 93. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 27.05.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 93 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2015 huhtikuun seurantaraportti (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198 16.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 198 Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2016 talousarvion ja strategian lokakuun kuukausiraportti tilanteessa 31.10.2016 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 88. Ympäristölautakunta Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 25.09.2014 Sivu 1 / 1 1775/02.02.00/2014 88 Ympäristölautakunnan esitys talousarvioksi vuodelle 2015 ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2015-2017 Valmistelijat / lisätiedot: Sari Soini,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 10. Tekninen lautakunta Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 26.02.2014 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/ 10 Teknisen lautakunnan vuoden ennakkotilinpäätös ja tilinpäätösraportti vuodelta (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta 25.4.2018 Liite 1 41 Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta Toteutuma ja johdon ennuste 3/2018, ulkoiset ja sisäiset erät Johdon Muutos % TULOSLASKELMA JA TP 2017

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen 25.04.2016 Sivu 1 / 1 1816/2016 00.04.01.00 29 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh.

Lisätiedot

KULTTUURILAUTAKUNTA 73

KULTTUURILAUTAKUNTA 73 KULTTUURILAUTAKUNTA 73 Palvelu: Kulttuuripalvelut Tilinpäätös Tilinpäätös Talousarvio Talousarvio Vertailu (%) Vertailu (%) Vastuuhenkilö: Kari Silvennoinen 2012 2013 2014 2015 2015 / 2014 2015 / 2013

Lisätiedot

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 25. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12. krs, Espoo

Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 25. Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12. krs, Espoo Espoon kaupunki Pöytäkirja Kulttuurilautakunta 17.11.2015 Sivu 1 / 25 Kokoustiedot Aika 17.11.2015 tiistai klo 17:30-20:10 Paikka Lautakuntien kokoushuone, Kamreerintie 3 B, 12. krs, 02770 Espoo Saapuvilla

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198

Espoon kaupunki Pöytäkirja 198 18.11.2015 Sivu 1 / 1 249/2015 02.02.02 198 Suomenkielisen varhaiskasvatuksen tulosyksikön vuoden 2015 talousarvion seuranta, Lokakuun kuukausiseuranta / 31.10.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Anne Peltonen,

Lisätiedot

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016

2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN LAUTAKUNTA 07.06.2016 2 HYKS-SAIRAANHOITOALUEEN TOIMINNAN JA TALOUDEN SEURANTARAPORTTI, TAMMI-HUHTIKUU 2016 19/02/02/00/08/2016 HYKS Lautakuntaa on tarkoitus tässä kokouksessa informoida

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku

Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku Hyvinvointipalvelut Vastuuhenkilö: hyvinvointijohtaja As. luku 76 125 Vapaa aikalautakunnan käsittelyyn 27.9.2016 660 Kulttuuripalvelut Kulttuuripalveluihin kuuluvat yleiset kulttuuripalvelut, lastenkulttuurikeskus,museot,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi

Espoon kaupunki Pöytäkirja Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi 28.09.2016 Sivu 1 / 1 4002/2016 12.01.00 150 Suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärien hyväksyminen lukuvuodeksi 2017-2018 Valmistelijat / lisätiedot: Tapio Erma, puh. 046 877 3216 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 15.11.2016 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 143 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 30. Kulttuurilautakunta Sivu 1 / 1 Kulttuurilautakunta 21.05.2013 Sivu 1 / 1 1031/02.02.02/2013 30 Vapaan sivistystyön tulosyksikön vuoden 2013 talousarvion seuranta, huhtikuun kuukausiseuranta/ 30.04.2013 Valmistelijat / lisätiedot: Kirsti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 218. Kaupunkisuunnittelulautakunta Sivu 1 / 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta 30.11.2016 Sivu 1 / 1 5689/2015 02.02.02 218 Kaupunkisuunnittelulautakunnan vuoden 2016 lokakuun kuukausiraportti Valmistelijat / lisätiedot: Tuija Nyyssönen, puh. 050 344

Lisätiedot

Kulttuuri Resurssit ja johtaminen. Päämäärä

Kulttuuri Resurssit ja johtaminen. Päämäärä 2014 - Kulttuuri Resurssit ja johtaminen Päämäärä Kaupunkikonsernin talous on tasapainossa. Osaava ja uudistuskykyinen henkilöstö kehittää palvelujen laatua ja tuottavuutta. Valtuustokauden Oma valtuustokauden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 85. Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi 19.08.2015 Sivu 1 / 1 249/02.02.02/2015 85 Espoo Catering -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2015 Valmistelijat / lisätiedot: Pirkko Hagerlund, puh. 043 824 6511 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 233 22.8.2016 73 Tilausten toteutuminen 30.6.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 22.8.2016 233 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta

Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta 1 (5) Talousraportti syyskuun lopun tilanteesta ja ennakkotietoa lokakuun lopun tilanteesta Väestö Työllisyys Lokakuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 21 736 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 585,

Lisätiedot

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon

Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Kaupunginhallitus 297 26.11.2012 Kaupunginvaltuusto 77 03.12.2012 Toimenpiteet syyskuun 2012 ennusteen johdosta / Perusturvakuntayhtymä Karviaisen lisämääräraha vuoden 2012 talousarvioon Karviaisessa on

Lisätiedot

Talousraportti 6/

Talousraportti 6/ 1 (5) Talousraportti heinäkuun lopun tilanteesta Väestö Kesäkuun lopussa Pielisen Karjalan väkiluku oli 22 003 henkilöä, joista Lieksassa asui 11 719, Nurmeksessa 7 967 ja Valtimolla 2 297 asukasta. Juuassa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen

Espoon kaupunki Pöytäkirja 3. 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen 26.01.2012 Sivu 1 / 1 395/12.01.01/2012 3 Nuorten maahanmuuttajien opetuksen siirtäminen Matinkylän koulun alaisuudesta Espoon aikuislukion alaisuuteen Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen 12.05.2014 Sivu 1 / 1 405/00.04.01/2014 28 Edustajan nimeäminen ja toimiohjeiden antaminen Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian yhtymäkokoukseen Valmistelijat / lisätiedot: Tiina Pesonen, puh. 09 816

Lisätiedot

Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille

Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille Kaupunginhallitus 229 22.06.2015 Kaupunginhallitus 334 05.10.2015 Talousarvion 2016 laatimisohjeet ja toimintakateraami vuosille 2016-2019 307/04/041/2015 KH 22.06.2015 229 Valtuuston talousarvioseminaari

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128. Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1. 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Kaupunginhallitus 07.05.2012 Sivu 1 / 1 1525/02.02.02/2012 128 Vuoden 2012 maaliskuun kuukausiraportti ja siitä aiheutuvat toimenpiteet Valmistelijat / lisätiedot: Jyrkkä Maria, puh. (09) 816 83136 Heikkinen

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI HEINÄKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1

Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 07.03.2011 Sivu 1 / 1 1003/00.01.00/2011 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 13 28.2.2011 91 Yhtiön perustaminen hallinnoimaan Opinmäen kiinteistöä Valmistelijat / lisätiedot: Jouni Majuri,

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI

KAUPUNGINHALLITUKSEN TALOUS- JA TOIMINTARAPORTTI TOUKOKUU 216 KAUPUNKI/KONSERNI TOIMINTATUOTOT JA KULUT ELINVOIMA JA TYÖPAIKAT Perustetut ja lakanneet yritykset, Salo Kaupunginhallituksen tuloskortin strategiset tavoitteet: 1. Elinvoima ja työpaikat

Lisätiedot

Tilausten toteutuminen

Tilausten toteutuminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 146 30.5.2016 48 Tilausten toteutuminen 31.3.2016 Asianro 348/02.02.02/2016 Päätöshistoria Kaupunginhallitus 30.5.2016 146 Talousjohtaja Anna-Kristiina

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 70. Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi 20.08.2014 Sivu 1 / 1 1577/02.02.02/2014 70 Espoo Logistiikka -liikelaitoksen seurantaraportti tilanteesta 31.7.2014 Valmistelijat / lisätiedot: Outi Toivonen, puh. 043 825 4836 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot