Kipsivalu.fi - pohjatyöopas. Näin valmistelet lattian kipsivalua varten

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kipsivalu.fi - pohjatyöopas. Näin valmistelet lattian kipsivalua varten"

Transkriptio

1 Kipsivalu.fi - pohjatyöopas Näin valmistelet lattian kipsivalua varten JoKa-Remontit Oy Jouni Kartaslammi

2 JoKa-Remontit Oy 2! Pohjatyöopas 01/2012 Sisällysluettelo 1. Johdanto sivu 3 2. Erilaiset lattiatyypit sivu 5! 2.1 Mikä on liitospintalattia? sivu 5! 2.2 Mikä on uiva lattia? sivu 5 3. Liitospintalattian pohjatyöt sivu 8! 3.1 Maakosteus sivu 9! 3.2 Liikuntasaumat sivu 9! 4. Uivan lattian pohjatyöt sivu 10! 4.1 Lattialämmitys sivu 10!! Lattialämmityskaapeleiden tai!!! -putkien asennus sivu 11! 4.2 Läpivientien eristys sivu 11! 4.3 Kylpyhuone tai WC sivu Lopuksi sivu 13

3 JoKa-Remontit Oy 3! Pohjatyöopas 01/ Johdanto Kipsivalu on nopein ja kätevin tapa tasoittaa raakalattia, kuten esimerkiksi betoni, pinnoituskuntoon. Koska luet tätä opasta, luultavasti jo tiedät minkälaisia selkeitä etuja kipsivalu tarjoaa, mutta käydään ne silti tässä vielä muistin virkistykseksi läpi. Nopea Kipsivalu säästää aikaa ja rahaa, koska pääset seuraaviin työvaiheisiin kiinni nopeammin. Kipsivalulattia on kävelykuiva vuorokauden kuluttua valusta. Puhtaampi huoneilma Kipsi imee ilmasta kosteutta ja luovuttaa sitä tarpeen tullen takaisin. Näin se ehkäisee kosteusvaurioita. Turvallisempi koti Kipsimassa ei pala. Luontoystävällinen Kipsimassa valmistetaan luonnonkipsistä ja teollisuuden sivutuotteena syntyvästä kipsistä. Me käytämme lisäksi massaa, joka on valmistettu Ikaalisissa. Kuljetuskaan ei siis rasita luontoa. Energiatehokas Kipsimassa johtaa tehokkaasti lämpöä, joten lämmitykseen kuluu vähemmän energiaa. Miellyttävä Lämmönjohtokykynsä vuoksi kipsimassa yhdistettynä lattialämmitykseen tuottaa tasaisesti lämpimän ja

4 JoKa-Remontit Oy 4! Pohjatyöopas 01/2012 nopeasti ilman lämpötilan muutoksiin reagoivan lattian. Vaivaton Pohjatöiden jälkeen kipsivalumassa levitetään lattialle, tasoitetaan ja annetaan kuivua. Ammattilainen hoitaa koko prosessin ja vuorokautta!myöhemmin lattia on kävelykuiva. Muut työt voidaan siis aloittaa. Kipsilevylattian asentamiseen kuluu ammattilaiseltakin aikaa päivätolkulla, puhumattakaan siitä, jos teet sen itse. Jotta kipsivalu voidaan taloosi tehdä, täytyy lattia pohjustaa. Teet kipsivalumassalla ikään kuin altaan, johon massa lasketaan tasoittumaan ja kuivumaan. Alta löydät yksityiskohtaiset ohjeet pohjatöiden tekemiseen siten, että valu onnistuu varmasti ja sujuu rivakasti. Mikäli sinulle tulee vielä mieleen kysymyksiä, älä epäröi ottaa yhteyttä. Opastamme sinua mielellämme. Jouni Kartaslammi JoKa-Remontit Oy

5 JoKa-Remontit Oy 5! Pohjatyöopas 01/ Erilaiset lattiatyypit Kipsivalu sopii materiaaliksi kohteeseen kuin kohteeseen. Eri ratkaisut vaativat kuitenkin hieman erilaisia pohjatöitä ja massan paksuuksia. Lattiatyyppejä voidaan erotella kaksi: Liitospintalattia ja uiva lattia. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluvat askeläänieristyslattiat sekä lattialämmitystoteutukset. 2.1 Mikä on liitospintalattia? Liitospintalattia tarkoittaa käytännössä kiinteää lattia. Useimmiten puhutaan siis suoraan betonivalun päälle tehtyä lattiaa, jossa kipsivalun ja pohjamateriaalin väliin ei asenneta mitään eristekerroksia. Betonilattian oikaisuissa kipsimassaa levitetään 20 mm paksuudelta. 2.2 Mikä on uiva lattia? Uiva lattiarakenne tarkoittaa käytännössä sitä, että kipsivalu eristetään jollakin tavalla runkorakenteesta.

6 JoKa-Remontit Oy 6! Pohjatyöopas 01/2012 Uiva rakenne vähentää tehokkaasti askelten, putkien, ilmastoinnin ynnä muiden elämisen äänien kulkeutumista talon rakenteita pitkin. Eristys voi olla pelkkä aluspaperi tai sitten voidaan tehdä paksu askeläänieristys esimerkiksi villan tai erityisten askeläänieristyslevyjen avulla. Askeläänieristyksiä toteutetaan etenkin kerrostalokohteissa, mutta myös esimerkiksi omakotitalon yläkerran lattiaan tehtynä se lisää asumismukavuutta.

7 JoKa-Remontit Oy 7! Pohjatyöopas 01/2012 Kipsinvalun kanssa askeläänieristystä ei tosin yleensä tarvita, sillä se vaimentaa ääniä jo sellaisenaan. Mikäli haluat äänieristyksen kuitenkin tehdä, kysy meiltä lisäohjeita ennen pohjatöiden aloittamista. Uivissa ratkaisuissa kipsimassakerroksen paksuus on vähintään 30 mm. Uivissa ratkaisuissa kipsimassakerroksen paksuus on vähintään 30 mm. Lattialämmityskohteissa massakerroksen paksuus on 30 mm yli lämmitysputkien tai -kaapeleiden paksuuden.

8 JoKa-Remontit Oy 8! Pohjatyöopas 01/ Liitospintalattian pohjatyöt Ensimmäiseksi puhdista betoni. Betonista täytyy siis saada liimatahrat, pölyt ynnä muut liat pois. Puhdistus kannattaa hoitaa imurilla, jos vain suinkin mahdollista. Älä pese betonia, sillä sen täytyy olla kuiva ennen kuin kipsivalu voidaan tehdä. Kuivumiseen taas kuluu aikaa ja näin kipsivalun teko viivästyy. Älä pese betonia! Betonista täytyy ehdottomasti poistaa mahdolliset rasvajäämät. Mikäli rasvaa on, se täytyy poistaa mekaanisesti, suomeksi sanottuna siis hinkkaamalla. Jos se ei onnistu, tee alueelle kevyt täsmäpesu ja ilmoita meille, että olet joutunut kastelemaan betonia. Mietitään yhdessä onko kipsivalun ajankohtaa tarpeen siirtää. Varmista seuraavaksi, että seinän ja betonin väliin ei jää rakoja, joista kipsimassa pääsisi valumaan betonin alle. Suosittelemme, että käytät tiivistämiseen JoKa- Remonttien toimittamaa reunanauhaa. Reunanauhan avulla teet valualueesta ikään kuin altaan, johon kipsivalumassa on helppo pumpata. Käsittele betoni seuraavaksi pohjustusaineella, eli primerilla. Käytä Knaufin FE-Primeria, jonka JoKa- Remontit toimittaa sinulle. Käsittelyn tarkoitus on tehdä betonista imemätön pinta, jotta betoni ei ime kipsivalumassan kosteutta ja valu kuivuu oikein. Levitä primeria myös noin kymmenen sentin korkeudelle seinälle. HUOM! Tee primer-käsittely kahteen kertaan.

9 JoKa-Remontit Oy 9! Pohjatyöopas 01/ Maakosteus 3.2 Liikuntasaumat Mikäli maakosteus on ongelma talossasi, eli kosteus nousee maasta betonin läpi, täytyy kipsivalun alle asentaa bitumieristys. Kostuessaan kipsivalu menettää hieman ominaisuuksiaan. Toisaalta, kun kipsi pääsee kuivumaan, se on jälleen kuin uusi. Jos maakosteuden nousu betonin läpi on rakennus- tai remonttikohteessasi ongelma, ota meihin yhteyttä, niin kerromme lisää bitumieristyksen erikoisvaatimuksista. Jos betonivalussa on liikuntasaumoja, täytyy kipsivaluun tehdä saumat samoihin kohtiin. Kerrothan mahdollisista saumoista tarjousta pyytäessäsi, jotta voimme varautua niihin asianmukaisesti.

10 JoKa-Remontit Oy 10! Pohjatyöopas 01/ Uivan lattian pohjatyöt 4.1 Lattialämmitys Uivassa rakenteessa pohja voi olla melkeinpä mitä tahansa, esimerkiksi betoni, kipsilevy, lastulevy, pontattu havuvaneri tai umpilaudoitus. Kiinnitä aluksi reunanauha kaikille seinille. Levitä tämän jälkeen lattialle kosteudenkestävä paperi. Pintakäsitelty paperi kestää kosteutta, mutta läpäisee höyryä. Paperilla ei siis tehdä höyrynsulkua, joten sitä voi mainiosti käyttää myös esimerkiksi hirsitalokohteissa. JoKa-Remontit toimittaa sinulle sekä reunanauhan että aluspaperin. Limitä paperit minimissään 8 senttimetriä päällekkäin ja teippaa saumat. Levitä myös reunanauhan helma ja teippaa se paperiin kiinni. Sillä ei ole merkitystä, kumpi jää päällimmäiseksi, paperi vai reunanauhan helma. Tämän jälkeen lattia on valmis valuun tai lattialämmitysputkien tai -kaapeleiden asennukseen. Kipsivalu soveltuu erinomaisesti käytettäväksi lattialämmityksen kanssa. Kipsi Kipsi johtaa johtaa hyvin lämpöä ja näin hyvin lämpöä tuloksena on tasaisen lämmin ja näin sekä nopeasti ilman lämpötilan muutoksiin reagoiva tuloksena on tasaisen lämmin lattia. lattia. Lattialämmityksen yhteydessä kipsimassaa levitetään 30 mm yli lämmitysputkien tai -kaapeleiden korkeuden.

11 JoKa-Remontit Oy 11! Pohjatyöopas 01/ Lattialämmityskaapeleiden tai -putkien asennus Lattialämmityskaapeleita tai -putkia asentaessasi sinun täytyy huomioida yksi tärkeä ero muihin lattiaratkaisuihin. Valun aikana kipsivalumassa alkaa nostaa lattialämmityskaapeleita tai -putkia. Mikäli ne on asennettu liian harvalla kiinnikevälillä tai huonosti, ne voivat nousta valun pintaan ja tällöin lattialämmitys ei toimi toivotusti. Siksi putkien tai kaapeleiden kiinnikkeiden väli saa olla korkeintaan 40 cm. Suosittelen 35 sentin kiinnikeväliä. Mikäli kotisi lattialämmityksen asentaa sähkö- tai putkimies, muista kertoa tämä hänelle. Lattialämmityksen asennuksen voit tehdä mainiosti itse. Helpoimmin se hoituu TC-kiinnikkeillä (katso kuva). Kiinnityksen voit tehdä aluspaperin läpi, mutta varo kuitenkin paperin repeämistä. Mikäli repeämiä kuitenkin tulee, teippaa ne umpeen. 4.2 Läpivientien eristys Mikäli valun alueella on läpivetoja, esimerkiksi ilmastointi-, viemäri- tai vesiputkia, sähköjohtoja tai hormi, täytyy nämä myös eristää. Täytä ensin suurimmat kolot uretaanilla. Kiinnitä sitten reunanauha putkeen tai hormiin ja teippaa nauhan helma kiinni aluspaperiin. Näin katkaiset esimerkiksi ilmastoinnin resonanssin. Ilmastointihan humisee aina ja ilman eristystä humina on huomattavasti voimakkaampi. Samalla estyy kipsimassan valuminen perustuksiin tai yläkerrasta alakertaan läpivientien kautta.

12 JoKa-Remontit Oy 12! Pohjatyöopas 01/ Kylpyhuone tai WC Kylpyhuoneiden ja usein vessojenkin lattiat vaativat hieman enemmän toimenpiteitä viemäröintien takia. Kaatojen tekeminen ei onnistu kipsivalumassalla ja se täytyy ottaa pohjatöissä huomioon. Mikäli siis kipsivalun alueella on tila, jossa on lattiakaivo, toimi seuraavasti. Rakenna kylpyhuoneen tai WC:n seinien alajuoksut paikalleen. Lisää sitten reunanauha alajuoksun molemmille puolille siten, että kylpyhuoneen tai WC:n alue muodostuu omaksi kipsivalualtaakseen ja se on täysin erillään muusta lattiasta. Kipsivalua tehtäessä kylpyhuoneessa massaa käytetään vähemmän, jotta jää tilaa kaatojen tekemiseen. Kaadot pystyt tekemään helposti itse erityisen kaatomassan avulla. Massaa saat hyvin varustetuista rautakaupoista etkä tarvitse kaadon tekemiseen mitään työkaluja.

13 JoKa-Remontit Oy 13! Pohjatyöopas 01/ Lopuksi Näin helppoa on valmistella lattiasi kipsivalua varten. Valu sujuu muutamassa tunnissa ja lattia on kävelykuiva vuorokaudessa. Pääset siis nopeasti jatkamaan töitä - myös talvisaikaan, sillä valu onnistuu jopa 8 asteen pakkasessa. Kipsilevylattiaan verrattuna kipsivalulattia säästää työaikaa noin viikon, joten säästöä kertyy huomattava summa. Ja tällöinkin puhutaan siitä, että levylattian tekisi ammattilainen. Vaivaton kipsivalu säästää sinut monelta harmilta. Nyt siis ei muuta kuin kipsivalutarjouspyyntö sisään! Meidän tarjouksemme voit pyytää helposti täältä: Jouni Kartaslammi JoKa Remontit Oy info@joka-remontit.com PS. Lisätietoa kipsivalusta saat myös Kipsiluuristamme numerosta PSS. Muista myös ladata tarjouspyyntöoppaamme, jonka lopusta löydät kätevän kipsivalutarjousten vertailutaulukon! Löydät oppaan sivulta

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia

Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas. Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia Kipsivalu.fi - tarjouspyyntöopas Näin pyydät kipsivalutarjouksen ja vertailet saamiasi tarjouksia JoKa-Remontit Oy Jouni Kartaslammi 16.1.2012 JoKa-Remontit Oy 2! Kipsivalun tarjouspyyntöopas 01/2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakennus Alusta: - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen Alusta: - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET

ALUSTANKÄSITTELYOHJEET 26.6.2014 ALUSTANKÄSITTELYOHJEET Uudisrakentaminen - Betoni - Levylattiat - Metallilattiat Korjausrakentaminen - Maalattu puulattia - Maalattu betonilattia - Betonilattia, jossa akryylidispersioliimajäänteitä

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot teollisuustiloihin Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia 1 2 3 tulee vaakasuoraan. Lattiakaivossa on 40 mm:n teleskooppisäätö. Kaivon yläosa säädetään yleensä valmiin lattiapinnan tasoon. paikoillaan ja lattia voidaan

Lisätiedot

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane

Max Stop. Vedeneristysmassa. Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi. Tätskikt Membrane Max Stop Vedeneristysmassa Tätskikt Membrane Helppo levittää Tuplasti tiiviimpi Riittoisampi MaxStop-Telattava vedeneristysjärjestelmä koostuu seuraavista osista: 1. MaxStop Primer tai MaxStop kosteussulku

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä Kotimaiset PE-X lattialämmitysputket VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

Kerrospaksuuden ylittäessä 50mm, tulee huomioida, että tuotekortissa esitetty kuivumisaika kasvaa.

Kerrospaksuuden ylittäessä 50mm, tulee huomioida, että tuotekortissa esitetty kuivumisaika kasvaa. Lattiaratkaisut 1 Betonilattian tasoitus, liike- ja toimistorak. RAK 1 / 10 Hyvälaatuisen betonin tasoitus mm. liike- ja toimistorakennuskohteissa Uusi lattiapäällyste, esim. muovi- tai tekstiilimatto,

Lisätiedot

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet

Näin lisäeristät 4. Sisäpuolinen lisäeristys. Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Näin lisäeristät 4 Sisäpuolinen lisäeristys Tuotteina PAROC extra ja PAROC-tiivistystuotteet Tammikuu 202 Sisäpuolinen lisälämmöneristys Lisäeristyksen paksuuden määrittää ulkopuolelle jäävän eristeen

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

Tempo lämpölattia.

Tempo lämpölattia. Tempo lämpölattia www.tempolampolattia.fi Huomaamaton luksusta Jos patteri ei mielestäsi ole sisustuselementti ja lattia voi olla persoonallinen ilman ääntäkin, on valintasi Tempo lämpölattia. Tempo lämpölattiassa

Lisätiedot

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-lämmityskaapeleilla toteutat helposti ja nopeasti omakotitaloissa, tehdaskiinteistöissä yms. vastaavissa betonilla valetuissa lattioissa nykyaikaisen ja

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä

WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä WehoFloorlattialämmitysjärjestelmä Viihtyisä Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PALOKITTI

ASENNUSOHJE PALOKITTI ASENNUSOHJE PALOKITTI Würth Palokitti on muokattava palokatkotuote kaapeli- ja putkiläpivientien tiivistämiseen, sekä seinä että lattiarakenteissa. Ominaisuudet: Muokattava punainen kitti, toimitetaan

Lisätiedot

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille.

Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen. Ratkaisut ammattilaisille. Oikea tuotevalikoima laatoittamiseen Ratkaisut ammattilaisille. Älä vedä pölyä henkeen! Valitse lähes pölyämätön Ceresit CM 90 kiinnityslaasti säästät myös siivousaikaa. Mullistava Easy-teknologia tekee

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TYCROC UHP

ASENNUSOHJE TYCROC UHP TYCROC UHP Tycroc UHP asentaessa pohjan tulee olla tasainen, puhdas ja jäykkä. Pohjaan ei saa jäädä öljy pintaisia materiaaleja tai muuta likaa. Tarvittaessa alusta pitää oikaista. LEIKKAAMINEN JA SÄILYTYS

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

Betonin kuivuminen. Rudus Betoniakatemia. Hannu Timonen-Nissi

Betonin kuivuminen. Rudus Betoniakatemia. Hannu Timonen-Nissi Betonin kuivuminen Rudus Betoniakatemia Hannu Timonen-Nissi 25.1.2019 Betonin kuivuminen Betoni kuivuu hitaasti Kastunut betoni kuivuu vielä hitaammin Betoni hakeutuu tasapainokosteuteen ympäristönsä kanssa

Lisätiedot

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi

4/2016 VIESKATALO. Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen. VIESKAN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 Alavieska www.vieskanelementti.fi 4/2016 VIESKTLO Työohjeet Rakennuksen vaipan tiivistämiseen VIESKN ELEMENTTI OY PL 4, 85201 lavieska www.vieskanelementti.fi Yleistä Kosteus- ja homevaurioiden välttämiseksi on tärkeää huolehtia siitä,

Lisätiedot

a s k e l ä ä n i e r i s t e

a s k e l ä ä n i e r i s t e askeläänieriste AKTIIVISEN ELÄMÄN ÄÄNIÄ Kävely, tanssi, korkokengät, koneet... Ilman kunnollista askeläänieristystä äänet kantautuvat helposti kerroksesta toiseen. Sen sijaan, että rajoittaisimme äänien

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä

WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä WehoFloor Lattialämmitysjärjestelmä VIIHTYISÄ Ilmasto-olosuhteet Suomessa asettavat lämmitysjärjestelmän vaatimukset korkealle. Pitkienkin pakkasjaksojen aikana lämmitysjärjestelmän on toimittava energiataloudellisesti

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys MARKKINOIDEN OHUIMPIA VOIDAAN ASENTAA SEKÄ UUSIIN ETTÄ REMONTOITAVIIN RAKENNUKSIIN HELPPO ASENTAA MYÖS ITSE YKSINKERTAISESTI PAREMPI Lattialämmityksen monet edut. De många

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Asennusohje. Devicell Dry

Asennusohje. Devicell Dry Asennusohje Devicell Dry 1 Asennusohje SF Tekniset tiedot Rakenne: Alumiinilla päällystetty polystyreeni U-arvo: 3 W/m2K Koko: 50 x 100 cm (0,5 m2) Paksuus: 13 mm Alumiinin paksuus: 1 mm Eriste: 12 mm

Lisätiedot

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje

GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje GG 10 W/m -lämpökaapelin asennusohje Lämmityskaapelin KIMA GG 10 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Kaapeli on teräsarmeerattu

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM VANHAN LAATAN PÄÄLLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer laatta saumoihin,

Lisätiedot

Uponor Minitec 9,9. Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys

Uponor Minitec 9,9. Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys Uponor Minitec 9,9 Kätevä matalarakenteinen lattialämmitys Uponor Minitec 9,9 Matalarakenteinen lattialämmitysjärjestelmä Minitec lattialämmitysjärjestelmä Uponor Minitec on valmis asennuslevy Uponor Minitec

Lisätiedot

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA

TAAR GROUP OY SISUSTUSREMONTTI -KOHDE OMAKOTITALOSSA - Yhteistyössä Laattapiste Turku Oy:n kanssa valmistui maaliskuussa 2014 omakotitalon pesutilat. Alakertaan uudistettiin sauna ja suihkutilat sekä yläkertaan WC/suihkun uudistus. - Vierellä kuvissa olevat

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi muiden valmistajien

Lisätiedot

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje

SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje SANEERAUSKAAPELIN PST-C 10W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST-C 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 5 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC C-luokan kaapeli, soveltuu myös

Lisätiedot

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje

Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 W/m asennusohje Saneerauskaapelin PST 10 asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 3 m:n kylmäkaapelin. Teho 10 W/m, 230 V AC. Käyttökohteet: Osittain varaava

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille

EPS lightbeton 360. Kiinteille ja kelluville lattioille EPS lightbeton 60 Kiinteille ja kelluville lattioille mira EPS lightbeton 60 - ei pölyä ilmassa mira EPS -kevytbetoni on EPS -rakeisiin perustuva kevyt ja nopeasti kovettuva lattian valumassa. Tuote toimitetaan

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen

RT/ SP 23.10.2008. Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen RT/ SP 23.10.2008 Työselostus Märkätilojen vedeneristys Korjausrakentaminen Malli Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä ja vaativat ammattitaitoista suunnittelua. Mikäli kyseessä on vesivahinkokohde, tulee

Lisätiedot

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m

PST-saneerausmaton asennusohje. 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje 100 W/m PST-saneerausmaton asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vaipallinen lämpökaapeli suojapunoksella asennettuna mattoon 2 2 m:n kylmäkaapeli 2 x 0, 75 mm + suojapunos

Lisätiedot

LaPROTECT. Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy. Suojaa röntgensäteilyltä

LaPROTECT. Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy. Suojaa röntgensäteilyltä LaPROTECT Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy Suojaa röntgensäteilyltä sivu 2 LAPROTECT -lyijylaminoitu kipsikartonkilevy LaProtect -Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy LaProtect -lyijylaminoitu kipsikartonkilevy

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin

JOINTS FIRE ACRYL PRO+ Paloakryyli läpivienteihin ja saumoihin TUOTEKUVAUS laajenee kuumuuden vaikutuksesta yli +180 C lämpötilassa estäen palon, savun, ja palokaasujen etenemisen sekä toimii äänikatkona. saavuttaa EI240 palonkestoajan paloluokitelluissa sauma- ja

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle Asennus- ja huolto-ohje HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä olevaan

Lisätiedot

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN

ACO. Linjakuivatus. Asennusohjeet ACO DRAIN ACO Linjakuivatus Asennusohjeet ACO DRAIN Sisältö Käyttöalueet EN 433 -standardin mukaan 3 Symbolit ja kaatotyypit 4 Tärkeitä suunnittelu- ja asennusohjeita Yleiset ja erityiset asennusohjeet 5 ACO DRAIN

Lisätiedot

...ei enää likaisia töitä

...ei enää likaisia töitä ...ei enää likaisia töitä ...ei enää stressaavia töitä 1. Soudabond Easy: Käyttökohteet 1. Applications 1. Sisustus: Kipsilevyt, aluslattia-ja seinälevyt MDF paneelit, OSB paneelit,... 2. Remontointi

Lisätiedot

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi

Helposti levittyvää designia. weber.floor CASA Designlattia. www.e-weber.fi Helposti levittyvää designia weber.floor CASA Designlattia www.e-weber.fi WEBER.FLOOR CASA Uusi mineraalipohjainen ja saumaton Suomessa kehitetty ja valmistettu Designlattia HELPOSTI LEVITTYVÄÄ DESIGNIA

Lisätiedot

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06

Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 Asennusohje PEM1366FIN 2012-06 SUOMI KYLMÄKUTISTE JATKO YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE KUPARILANKASUOJALLA CJ11.42 Uo/U = 20.8/36 kv, Um = 42 kv 2/10 CJ11.42 PEM1366FIN 2012-06 YLEISTÄ - Tarkista, että olet

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy. Suojaa röntgensäteilyltä

Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy. Suojaa röntgensäteilyltä Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy Suojaa röntgensäteilyltä sivu 2 X-RAY PROTECT: lyijylaminoitu kipsikartonkilevy X-RAY PROTECT Lyijylaminoitu kipsikartonkilevy X-RAY PROTECT -lyijylaminoitu kipsikartonkilevy

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT?

LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? LÄMMITÄ, MUTTA ÄLÄ ILMASTOA. TUNNETKO KAUKOLÄMMÖN EDUT? HYVÄN OLON ENERGIAA Kaukolämmitys merkitsee asumismukavuutta ja hyvinvointia. Se on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen. Kaukolämmön asiakkaana

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

3. WehoFloor-järjestelmän asennus

3. WehoFloor-järjestelmän asennus 3. WehoFloor-järjestelmän asennus Ennen asennuksen aloittamista haetaan WehoFloor-lattialämmitysjärjestelmälle kohteen suunnittelijoiden hyväksyminen. Lue asennusohjeet kaikkine liitteineen huolellisesti

Lisätiedot

VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI (1/5) 1. VERKKOON LIIMATTU MOSAIIKKI 1. Levitä Pukkila Saneerauslaastia tai Pukkila Vaaleaa Saneerauslaastia (~3 mm kerros) joko yhdellä tai kahdella työstökerralla. Huom! Laastipetin

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 JO-EL lattialämmitysmatto, kytkentä 230 V termostaattiin JO-EL lattialämmitysmatto on tehokas lämmitysjärjestelmä vieden vain vähän tilaa. Matto

Lisätiedot

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE

TEKSTIILILAATTOJEN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 5 On tärkeää, että tekstiililaatat asennetaan oikein ja huolellisesti. Hyvän lopputuloksen varmistamiseksi noudata näitä ohjeita tarkasti. Yksi tekstiililaatan tärkeimpiä etuja on asennuksen nopeus

Lisätiedot

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje

SILE-lattialämmityskaapeli. asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20W/m asennusohje SILE-lattialämmityskaapeli 20 W/m asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen lämpökaapeli, sis. 2 m:n kylmäkaapelin. Teho 20 W/m, 230 V AC Käyttökohteet: Lattialämmitys

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

Vedeneristyksen työvaiheet

Vedeneristyksen työvaiheet Vedeneristyksen työvaiheet Ennen työn aloitusta Alustaksi soveltuu betoni, muurattu rakenne tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy Tarkista, että betonialustan kosteus on alle 90% RH Varmista alustan

Lisätiedot

Lattialämmitys Lämpimiä lattioita vuodesta 1989 nereus.fi

Lattialämmitys Lämpimiä lattioita vuodesta 1989 nereus.fi Lattialämmitys Lämpimiä lattioita vuodesta 1989 nereus.fi 1 2 Viiden tähden Nereus-lattialämmitys H Nopea kokonaistoimitus suunnittelusta takuutuotteeksi. H Maankattava, joustava ja luotettava jälleenmyyjäverkosto.

Lisätiedot

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy.

Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. RT/ SP 18.02.2010 Työselostus Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus Uudisrakentaminen Malli 1. Seinät Betoni tai muurattu rakenne, märkätilaan soveltuva rakennuslevy. 1.1 Alustan käsittely Betoni tai

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PEM1231FIN 2012-12 SUOMI

ASENNUSOHJE PEM1231FIN 2012-12 SUOMI ASENNUSOHJE PEM1231FIN 2012-12 SUOMI KYLMÄKUTISTE PÄÄTTEET YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE KUPARILANKASUOJALLA Uo/U = 12.7/22 kv, Um = 24 kv SISÄPÄÄTE 2/9 PEM1231FIN 2012-12 YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut

Lisätiedot

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa

ORIGINAL LINK SEAL OY KORATE AB. Kulotie 2, D Vantaa OY KORATE AB Kulotie 2, D40 01450 Vantaa Markku Karnela puh. 0400-840561 korate@kolumbus.fi LINK-SEAL on kehitetty kaikkien erikokoisten pukien läpivientien tiivistämiseen. Niitä käytettäessä ei tarvitse

Lisätiedot

T2RED ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI

T2RED ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI ÄLYKÄS LÄMPÖKAAPELI ON ITSESÄÄTYVÄ T2 Red on lattialämpökaapeli, jonka jokainen millimetri säätää tehonsa lämmitystarpeen mukaan. Ikkunoiden alle ja ovien eteen ei muodostu kylmiä alueita, ja kastunut

Lisätiedot

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet

NORMAALI ENERGIA-SYDÄN asennusohjeet ENERGIA-sydämet Yleistä Energia-sydämmellä tehdyt tulisijat ovat tehokkaita ja vievät vähemmän tilaa kuin perinteisesti muuratut tulisijat. Energiasydän takka voidaan asentaa suoralle seinälle tai nurkkaan!

Lisätiedot

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys

RBM. Vesikiertoinen lattialämmitys RBM Vesikiertoinen lattialämmitys Oikea lämmön jakautuminen Lämpöä asumiseen, työhön ja vapaa-aikaan. Lattialämmityksessä suuri lämmin lattiapinta-ala levittää lämmön tasaisesti koko huonetilaan. Lämmin

Lisätiedot

KERAFIBER 1-1 VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA (BETONI + KIPSILEVY) (PYSTYLEIKKAUS)

KERAFIBER 1-1 VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA (BETONI + KIPSILEVY) (PYSTYLEIKKAUS) KIILTO KERAFIBER KIPSILEVY KIILTO KERAFIBER MASA LIIMAMASSA KIILTO SANITEETTISILIKONI LATTIAKAATO 1:50...100 KIILTO VAHVIKEKANGAS SEINÄN JA LATTIAN RAJAAN KERAFIBER VEDENERISTYS SEINÄN JA LATTIAN YHTYMÄKOHDASSA

Lisätiedot

KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje

KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje KIMAT 120 -lattialämpömaton asennusohje Tuotetiedot: Kaksijohtiminen vaipallinen lämpökaapeli suojapunoksella asennettuna mattoon 2 m:n kylmäkaapeli 2 x 0,75 mm

Lisätiedot

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin.

Valmistasoitteet. Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. Valmistasoitteet Kiillon valmistasoitteet tarjoavat laajan valikoiman tuotteita erilaisiin kodin tasoitustarpeisiin. VIIMEISTELYSILOTE Kiilto Fine HIENO, KEVYTTÄYTTEINEN VALKOINEN VIIMEISTELYTASOITE KUIVIIN

Lisätiedot

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN

ASENNUSOHJE AMMATTILAISELLE SATINE MICROCEMENT MEDIUM SILEÄLLE, UUDELLE POHJALLE MÄRKÄTILAAN Suosittelemme aina käyttämään asentajaa, jolla on kokemusta mikrosementti-tuotteista. Tämä on erityisen suositeltavaa, kun kyseessä on märkätila. RAKENNE JA AIKATAULUTUS: 1. Cement primer + verkko, kuivumisaika

Lisätiedot

Betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN. Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet

Betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN. Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet VARAUDU TALVEEN Meiltä saat tarvittavat betonirakentamisen talvituotteet - Pakkassuojamatot - Roudansulatusmatot - Led työvalot - Betoninkovetuskaapelit - Betonilämpömittarit - Lumennostopeitteet - Muottiöljyt

Lisätiedot

T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun!

T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun! T2BLUE OHUT JA JOUSTAVA LÄMPÖKAAPELI UUTUUS! T2Blue - nyt myös perinteisesti betonivaluun! T2Blue T2Blue T2BLUE NYT ON KAKSI VAIHTOEHTOA T2Blue lämpökaapelista löytyy nyt kaksi eri vaihtoehtoa T2Blue-10

Lisätiedot

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1

Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut 03/2009 BUILDING TECHNOLOGY 1 Sähkölämmitysratkaisut Sisältö 1. Miksi sähkölämmitys 2. Astetta parempi ja energiatehokas 3. Sähkölämmittimet 4. Lattialämmitys 5. Termostaatit 6.

Lisätiedot

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO

TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO TYCROC SUIHKUALLAS JA LINEAARINEN LATTIAKAIVO Tycroc suihkualtaat toimitetaan aina asianmukaisella lattiakaivolla varustettuina. Komponentit on kehitetty yhdessä käytettäväksi eivätkä sovi asennettavaksi

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET Purus Kouru

ASENNUSOHJEET Purus Kouru ASENNUSOHJEET Purus Kouru! Lue asennusohjeet huolellisesti ennen asennusta. Asennus valtuutetun LVI-asentajan toimesta. Pidätämme oikeuden muutoksiin jotka liittyvät tuotantoon, muotoiluun sekä rakenteellisiin

Lisätiedot

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto

20 mm kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto 20 kivipuristelaatan asennustuet tekninen kuvasto Esipuhe Asennustuet ovat innovatiivinen, helppo ja käytännöllinen tapa asentaa FinnCeramic 20 paksuisia kivipuristelaattoja. Tukien avulla laatat voidaan

Lisätiedot

Sisus eristää, pinta koristaa

Sisus eristää, pinta koristaa Sisus eristää, pinta koristaa Akustiset katot Halltexilla Uudisrakentajan ja remontoijan oiva valinta on helposti asennettava Halltex-kattolevy. Ääntä vaimentavat materiaalit soveltuvat erityisesti kodin

Lisätiedot

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET

ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET ISOT LAATAT SISÄ-JA ULKOTILAT ISON LATTIALAATAN ASENNUSJÄRJESTELMÄ TYÖOHJEET LATTIOIDEN LAATOITUS SISÄTILOISSA 1. Pohjusta tasoitettava huokoinen alusta 1:4 vedellä ohennetulla Start Primerilla. 2. Tasoita

Lisätiedot

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Betonivalu EDUT Voidaan liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmönlähteeseen Taloudellinen Helppo asentaa TIEDOT ASENNUSKISKO 1 MM PUTKELLE 0133-1, pituus m ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE KIINNIKKEILLÄ

Lisätiedot

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde

Remonttisuunnitelma 1 (12) Kohde Remonttisuunnitelma 1 (12) 1 Kohde As Oy yhtiön Huoneisto sijaitsee Tahmelassa,Tamperella. Taloyhtiön rakennukset ovat otettu käyttöön vuonna 1980-1981. Yhtiöjärjestyksen mukaan huoneisto on 3. Kerroksinen

Lisätiedot

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista.

Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista ennen työn aloittamista. RT/ SP 20.03.2012 Työselostus Peltielementtikylpyhuoneen saneeraus Korjausrakentaminen Tämä ohje koskee muovipinnoitettua peltielementtikylpyhuonetta yleisesti ja suosittelemme aina kohteen tarkistamista

Lisätiedot

Weber Plaano Pientalolattiat

Weber Plaano Pientalolattiat 25.10.2018 Weber Plaano Pientalolattiat * välitämme www.fi.weber Plaano Pientalolattiat laadukas lattia omakotitaloon, paritaloon tai muuhun pientaloon Vietämme ajastamme noin 90 % sisätiloissa. Sillä,

Lisätiedot

Pumpattavat lattiatuotteet

Pumpattavat lattiatuotteet Pumpattavat lattiatuotteet sivut 72-115 Knauf:n kipsipohjaiset pumpattavat lattiatuotteet soveltuvat sisäkäyttöön. Tuotteita voidaan käyttää sekä uudisrakentamiseen että saneerauskohteisiin. 72 Knauf pumpattavat

Lisätiedot

Asennusohje PEM1392FIN

Asennusohje PEM1392FIN Asennusohje PEM392FIN 204-05 SUOMI KYLMÄKUTISTE PÄÄTTEET YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE KUPARILANKASUOJALLA Uo/U = 26/45 kv, Um = 52 kv ULKOPÄÄTE 2/0 PEM392FIN 204-05 YLEISTÄ - Tarkista, että olet valinnut

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin

ACO STAINLESS Lattiakaivot asuintiloihin ..00 Lattiakaivot vesieristämätön betonilattia ACO EG 0 -lattiakaivo on tarkoitettu asuintiloihin ja paikkoihin, joissa virtaama on korkeintaan, l/s. Kiinnitä kaivo paikoilleen levittämällä lapiollinen

Lisätiedot

Minifloor 8. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Minifloor 8. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Minifloor 8 EDUT Yhtä matala rakennekorkeus kuin sähkölattialämmityksellä Voidaan kytkeä kaikkiin vesikiertoisiin lämmönlähteisiin Ympäristöystävällinen Taloudellinen Helppo asentaa Voidaan helposti yhdistää

Lisätiedot

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä

Lautaparketin. alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimausjärjestelmä Lautaparketin alustaanliimaus edellyttää tekijältä erityisosaamista sekä erikoistyökaluja. Alustaanliimaukseen soveltuvan

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen

ASENNUSPIIRUSTUKSET. Selluvilla talojen lämmöneristykseen ASENNUSPIIRUSTUKSET Werrowoolin selluvilla on Virossa valmistettu ympäristöystävällinen lämmöneristysmateriaali, jolla on erittäin hyvät lämmöneristysominaisuudet. Se sopii mainiosti sekä uusien että kunnostettavien

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

KAFLEX MONO KAFLEX DUO KAFLEX MULTI. Höyrynsulun läpivientikaulus kahdelle MMJ-kaapelille

KAFLEX MONO KAFLEX DUO KAFLEX MULTI. Höyrynsulun läpivientikaulus kahdelle MMJ-kaapelille KAFLEX MONO Höyrynsulun läpivientikaulus yhdelle MMJ-kaapelille Keskellä EPDM-kumitiiviste Ympärilla TESCON Vana -teippi Pysyvyystestattu Akrylat Solid -liima 10724 10725 4026639016195 14,5 x 14,5 cm 4026639016188

Lisätiedot

Vesikiertoinen lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys Vesikiertoinen lattialämmitys MARKKINOIDEN OHUIMPIA VOIDAAN ASENTAA SEKÄ UUSIIN ETTÄ REMONTOITAVIIN RAKENNUKSIIN HELPPO ASENTAA MYÖS ITSE YKSINKERTAISESTI PAREMPI Lattialämmityksen monet edut. De många

Lisätiedot

ASENNUSOHJE PEM1277FIN 2015-08 SUOMI

ASENNUSOHJE PEM1277FIN 2015-08 SUOMI ASENNUSOHJE PEM1277FIN 2015-08 SUOMI KYLMÄKUTISTE PÄÄTTEET YKSIJOHDIN MUOVIKAAPELEILLE ALUMIINILAMINAATILLA Uo/U = 12.7/22 kv Um = 24 kv ULKOPÄÄTE AHXAMK-W (WISKI) KAAPELILLE. 2/12 PEM1277FIN 2015-08 YLEISTÄ

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Betonoinnin valmistelu

Betonoinnin valmistelu Betonoinnin valmistelu Betonointisuunnitelma Levitä muottiöljy tasaisesti ja ohuena kerroksena Puhdista muotit magneetin ja veden avulla. Betonointisuunnitelma Poista muoteista roskat. Noudata betonointisuunnitelmaa.

Lisätiedot