Mustapippuri, maustepippuri, viherpippuri, cayannepippuri, rosépippuri, sitruunapippuri, heinäsorsa, Punapippuri, valkopippuri, chilipippuri.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mustapippuri, maustepippuri, viherpippuri, cayannepippuri, rosépippuri, sitruunapippuri, heinäsorsa, Punapippuri, valkopippuri, chilipippuri."

Transkriptio

1

2 Mustapippuri, maustepippuri, viherpippuri, cayannepippuri, rosépippuri, sitruunapippuri, heinäsorsa, Punapippuri, valkopippuri, chilipippuri. Kuka näistä p*rkele ottaa selvää? Sama tunne nyt. Ei ota selvää, ei. Se on elämä, mikä maistuu. Supersuosittu, Kauan kaivattu, Kokkinakin tunnettu, Eteerinen Ellen Sunnari

3 Ihan ensiksi, ONNEA UUDET FUKSIT! Siistiä saada teidät tänne! Täällä huutelee Neiti Päätoimittaja ilman apuriaan Toimitussihteeri Hulttiota, joka tällä hetkellä matkailee kauniissa Euroopassa. Niinhän se kesällä kai pittää nimittäin nauttia elämästä. Oma kesäni on vierähtäny töitä tehdessä ja rahaa säästäessä täällä kolealla Rovaniemellä. Joten mikäs sen mukavampaa ku alottaa taas opinnot! Uudet fuksit ja vanhat kunnon koulukamut, täältä tullaan taas niiiin voimissaan! Lerpakkeen sisältö antaa nyt paljon tietoa fuksille, eli jos oot nyt uus niin MOROOO luehan jokainen sivu oikein tarkkaan niin oot messissä inessä, vai miten se nyt sanotaan? Ja jos et oo ihan niin fuksi, niin no worries, eiköhän sinullekki löydy jotakin kivvaa ja mielenkiintosta, Köpien etsintähän on jatkunut jo muutamassa Lerpakkeessa, eikä vanha kunnon rakas ihana mahtava Dear Eki petä meitä koskaan. Oon tässä miettinyt kesän loppupuolella että mistä tähän kaikkeen sais nyt virtaa? Alottaa taas kouluhommat ja dedlainien pitkittäminen? Noh, löysin vastauksen tulevista tapahtumista! Taas on varjoavajaista ja avajaista, on Tivolin ja Yliopiston avajaista ja saa taas säännöllisesti hyvää ruokaa. Myös YTHS avaa ovensa, joten päätin käydä hammaslääkärissä pitkästä aikaa ja mua saa tulla pitämään käestä. Noh, ideahan on siis nyt se, että tee tavoitteita, jotka ei liity kouluun mitenkään! Mulla se on hammaslääkäri, että saan taas leegot kuntoon. Lähe sie vaikka kattelemaan tähtiä kerran pari syksyssä, pelaa frisbeegolffie tai vaikkapa tilaa joku kiva lehti. Itehän ostin vielä uudet lenkkitossutki. Niillä sniikkereillä aion kävästä pari kertaa lenkillä, niin pystyy käväseen pariin otteeseen Tivolissa. Tai sitten juoksen niillä Tivoliin. Tivoli on uudistunut, eli jos se on sinulle uusi paikka niin älä huoli, niin se on meille kaikille. Varmasti uudet fuksit tuutte viihtymään siellä myös kaikkien kouluhommien ulkopuolella, tai niin ainakin toivon. Minun ihana äiti antoi sillon kaksi vuotta sitten vinkin että se verkostoituminen on

4 ekan vuoden juttu. Eli tee niinkuin mie ja minun äiti neuvotaan: verkostoidu ja make friends näin niinkö kansainvälisesti!! Täällä on niin paljon huipputyyppejä, jotka on käyny samat pääsykokeet ja lukenu saman kirjan että ollaan niin Samalla Viivalla. Tullaan viihtymään yhessä. Kaikkien näitten kannustuspuheiden ja muiden ytimessä pakko kertoa vielä että nauttikaas sykysyn hyvistä puolista. Alkaa olla pikkusen koleaa, mutta hei, saahaan taas pukea villapaidat, vanttuut ja lakit päälle, katsella kaunista ruska-aikaa, tavata uusia ihmisiä ja nukkua pimeällä ajalla. Kesän yöttömät yöt oli loppujen lopuksi aika rasittavia, eikö? ;) Vielä semmonen homma Neiti Toimitussihteerille (sekä Lapikkaan hallituksen Sihteerille) että jos ette oo lähettäny mulle korttia reissusta, niin voitte mielestäni lähteä takaisin ja lähettää sellaisen. Oon nimittäin tänä kesänä saanut jo kaksi postikorttia, ja vakavissani harkitsen alkavani keräämään sellaisia. Noniin nöpönenät oikein hupia, ihanaa, mahtavaa, legendaarista, makosaa, magiaa, mukavaa, kivvaa ja PONTEKASTA syksyä kaikille! Tulkaa moikkaamaan kun tavataan! Rakkaudella ja lämmöllä, koleassa huoneessaan kirjoitellen Riikka Väyrynen Lerpakkeen päätoimittaja P.S. Jos haluat kirjottaa Lerpakkeeseen, niin jutut ovat enemmän kuin tervetulleita! Aihe ja asu on vapaa, kunhan sellainen löytyy. Laita vaikka Lerpakkeen sähköpostiin tai Lapikkaan palautelootaan, Lerpake julkaisee melkeinpä mitä vain! :).

5 Fuksivuosi, kakkos- ja kolmosvuodet, nelosvuosi ja lukematon määrä N-vuosia. Mikä niistä on jäänyt parhaiten mieleen? Onneksi olkoon uusi luokanopettajaopiskelija, edessäsi on ehkä kiireisin ja paras opiskeluvuotesi. Se sisältää paljon uutta, joitain perinteitä, mukavia lapikaslaisia sekä paljon tapahtumia ja tutustumista. Paljon kaikkea. Ota siis kaikki irti, äläkä jää yksin kämpille törröttämään. Tähän meidän ainejärjestömme pieneen veneeseen mahtuvat kyllä kaikki halukkaat. Airotkin saat halutessasi. Kuluva lukuvuosi on myös Lapikkaan juhlavuosi: saapas täyttää peräti 35 vuotta, ja asiaa juhlitaan asiaankuuluvasti. Mikäli teitä fuksejakin asia alkoi kiinnostamaan, niin ei muuta kuin yhteyttä hallituksen jäseniin (esittely myös tässä Lerpakkeessa Toivottavasti Eihän sitä koskaan voi tietää.) ja alusta asti mukaan mukavaan toimintaan. Suunnitteluryhmään pääsee vielä mukaan, vaikka suurimmat päätökset olisikin jo tehty. Vuosijuhlat siis ja jos ainejärjestöaktiivisuus kiinnostaa, niin uusi Lapikkaan hallitus valitaan lokakuun lopulla, myöhemmin tiedotettavana päivänä. Mutta laita jo nyt mietintämyssy päähän, voin luvata, että juuri Sinua tarvitaan ja saat paljon kokemuksia niidenkin hommien kautta. Näin, end of commercial. Tervetuloa uudet fuksit, 2-, 3-, 4- ja N-opiskelijat! Tehdään tästä lukuvuodesta jälleen hieno opiskeluvuosi. Jarkko Sippola Puheenjohtaja Lapikas ry P.s. Lähdethän Hirvikariin, jookoskookos? Jos otettais vähän rauhallisemmin tänä vuonna ;-)

6 Tervehdys Lerpakkeen lukijoille Helsingistä, maamme merellisestä pääkaupungista. Kahden Rovaniemi-lukuvuoden jälkeen tein harkitun päätöksen ja muutin takaisin STADIIN*. Tämä ei ehkä tule yllätyksenä, mutta tätä päätöstä en ole katunut! Päiväni täyttyvät työnteosta ja sosialisoitumisesta. Olen DUUNISSA* koripalloseuran junioripäällikkönä. Työ on lähes kokopäiväistä, ja siihen kuuluu 6-12-vuotiaiden valmentamista ja hallinnollisia hommia. Syyskuussa lähden työmatkalle Italiaan, eli harjoitusleirille parinkymmenen KUNDIN* kanssa. On ollut sairaan NASTAA*. Tässä yhdistyy rakas harrastus ja alan hommat. Voin vilpittömästi suositella vastaavanlaisia ratkaisuja, väsyneiden MAIKAN* sijaisuuksien rinnalle. Toki niitäkin ehtii tekemään. Mutta mites ne opiskelut? Vedän tällä hetkellä teologian sivuainetta, jonka tekemällä loppuun saavutan ussan aineopettajan pätevyyden yläkoulun puolelle. Ei luentoja tai muutakaan läsnäoloa. Tehtävien palauttamista nettiin ja tenttejä silloin kun huvittaa ja missä huvittaa. Arvostan! Tulevaisuudesta en tiedä, mutta sitä ehtii miettimään. Paluu Rolloon ei sekään ole poissuljettu, vaikka ajatus tuntuu yhtä kaukaiselta kuin hiihtoladulle lähteminen Helsingissä. Ainakin tulen sinne käymään ja LINJAAMAAN* asioita KONDIKSEEN*.

7 Tervetuloa käymään tänne. Voin järjestää oman, Folke West-henkisen travel agencyni kautta Sulle erilaisia kierroksia (listattuna alapuolella). Kierroksissa ei ole shoppailuoptiota. STOCKALLE* tosin päästään, jos käyttäydyt nätisti. - STADIN SAARET (vain kesällä): Näistä kierroksista ehkä SIISTEIN*. Mennään BOTSKILLA* SUOKKIIN*, SEURIKSEEN*, PIHLIKSEEN* tai HÖGGALLE* etc. Otetaan MESSIIN* skumppaa ja muuta picnic-höystöä*. - BÖNTTÖÄ STADISSA eli baarikierros: Matka alkaa kantiksestani Wanhasta Ketusta, josta voidaan jatkaa omien preferenssien mukaan joko vinetto-, pelleily-, drinksu- tai dokaamislinjalla. Myös kombinaatiot sallittava! - KIRKKO JA ARKKITEHTUURIKIERROS: Vakavasti otettava kokonaisuus, jossa on yhdistetty kaksi merkittävää elementtiä. Olet ehkä nämä rakennukset jo nähnyt, mutta oppaan vahvalla paikallistuntemuksella opit uutta. - PASKAT MESTAT: Itselleni SNADISTI* tuntematonta SETTIÄ*. Käydään läpi paikat, joissa natiivit puhuu Stadista Hesana ja joista sosiaalinen turvaverkosto puuttuu käytännössä kokonaan. Luvassa mm. JAKIS*, Kontula (+ muu Itä-Helsinki) ja jos uskallat niin myös Vantaan puolella käydään. Lopetan provokatiivisen proosani tähän kappaleeseen. Seuraavassa numerossa vertailen Rovaniemeä ja Helsinkiä kaupunkeina. Jos uskallan - huh! Hyvää opiskeluvuotta kaikille KUNDEILLE* ja GIMMOILLE*! Snadi börje eli Tomppa från Helsingfors * = tähdellä merkityt sanat ovat maalaisaivojasi vihlovaa Stadin slangia ;)

8 Heipodei Lapikkaat! Syksy lähenee ja opiskelut häämöttää eessäpäin! Tässä vähän kaikkia koskevia tärkeitä päivämääriä: Opiskeluista ei sitte sen enempää, mutta tässäpä alkusyksyn riennoista koostettu pakko-ollapaikalla-lista. Syyskuulle startataan 1.9 Varjoavajaisilla Tivolissa! Tule siis sieki paikalle =D Maanantaina 6.9 maistellaan vähän tai vähän enemmän viiniä Yliopiston pihalla, josta jatketaan Das Kodalle, non siis PÖNTTÄRIT! Menossa mukana vanhat ja uudet lapikaslaiset. Illalla siirrytään Tivoliin "henkilökunnan ja opiskelijoiden tapaamiseen" kuten uusien opiskelijoiden ohjelmaan oli kauniisti muotoiltu. BILEET!! Fuksiaisia rellestetään 8.9 keskustan tuntumassa ja illaksi siirrytään Onnelaan! (Aikataulu tarkentuu kyllä ja lisää infoa tulossa myös.) Kaikkien odottama Hirvikari-viikonloppu vietetään Uskokaa tai älkää, olemme hyvillä puhelahjoilla saaneet paikan taas käyttöömme, mutta panokset on kieltämättä kovat. Ei anneta sen häiritä menoa ja meininkiä, varaudutaan vaan jynssäämään kunnolla :) Ukaasit vuokraajan taholta olivat aika suureelliset, joten kaunis käytös kunniaan! Tänä syksynä vallassamme on myös se, jatkuuko Hirvikarin perinne vai ei, sillä nyt meillä on näytön paikka. Tulethan kuitenkin mukaan niin näytetään niille, että kyllä me osataan! Lapikkaan 35-vuotisjuhlat 6.11 Sky Ounasvaaralla. Siis naiset mekkoja sovittamaan ja miehet kiillottamaan juhlakenkiä! Tästäkin tarkempaa infoa lähiviikkoina, varauduthan ilmoittautumaan, joten seuraa sähköpostiasi. Vuosijuhlatoimikuntaan kaivataan lisää idearikkaita, ahkeria juhlan toteuttajia. Tähän joukkoon voi ilmoittautua osoitteeseen / Tiia S. Suunnittelut sun muut käynnistetään heti porukoiden saavuttua Rollon kulmille! OLE PAIKALLA!

9 FUKSI Ensimmäisen vuoden opiskelija MIE - Minä tai Mää LS Luentosali HARKKARI Lapin Yliopiston harjoittelukoulu, jossa käydään tekemässä opetusharjoitteluja URKKA Urheiluopisto Ounasvaaralla, jossa usein liikuntatunteja SUSIVOUTI Yliopiston ja Rantsun koulun läheisyydessä oleva urheilukenttä KTK Kasvatustieteiden tiedekunta LAPIKAS Luokanopeopiskelijoiden ainejärjestö LYY Lapin Yliopiston ylioppilaskunta SPORTTIPASSI 25 euroa maksava tarra opiskelijakorttiin, jota näyttämällä pääsee liikkumaan lukuisissa paikoissa SOOL - Suomen opettajaksi opiskelevien liitto, joka ajaa asioitamme ja tarjoaa hyödyllisiä etuuksia opeopiskelijalle EDARI Lapin Yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto, päättävä elin HODARI - Nakkisämpylä YTHS Yliopiston terveydenhuoltosäätiö KOTA DASin omistama saunatila, jossa järjestetty joitain tapahtumia, mm. pönttärien jatkot/etkot DAS Domus Arctica Säätiö, joka tarjoaa edullisia asuntoja, vuokratiloja ym. opiskelijoille SAD Englannin kieltä, suomeksi tarkoittaa surullinen, hajoaminen TUUTORI Ohjaaja, ystävä, jolta voit aina kysyä lähes mitä vain! TUTORI ks. TUUTORI HIRVIKARI Paikka, jossa vietetään fuksien tutustumisviikonloppu KOOTUT TEOKSET Lapikkaan oma bändi, joka soittaa Lapikkaan lauluilloissa

10 LAULUILTA Comicossa, kerran kuussa, bändinä Kootut Teokset KAHVIHETKI Lapikkaan ainejärjestötiloissa järjestetty ilmainen kahvihetki lapikaslaisille, ilmoitetaan aina ilmarilla ILMARI Lapikkaan ilmoitustaulu, KTK:n toinen kerros HAALARIT Meillä on siniset! TP Talvipäivät FUKSIAISET Uusien opiskelijoiden opiskelijoiksi kastamistilaisuus PÖTTÖBILEET - pönttärit, avajais-päivänä pidettävät viininmaistajaisbileet KOSTAJAISET Fuksiaisten jälkeen fuksit kostavat kakkosille.. COMICO Ravintola, jossa on hyvää ruokaa ja lauluiltoja TIVOLI Mie rakastan sitä! AD Ainedidaktinen harjoittelu HALLITUS Lapikkaan toimintaelin SAMPPARI Sampokeskus, ostoskeskus Rovaniemen ytimessä (usein myös puhuttaessa Lordiaukio) YLPPÄ, LIPASTO Yliopiston lempinimiä LOVISA, FELLI, PETRONELLA Yliopiston ruokalat, joista saat opiskelijakortilla edullista ja ennen kaikkea herkullista ruokaa SÄHLYVUOROT Harkkarilla Lapikkaan oma sählyvuoro kaksi kertaa viikossa, tiistaisin ja torstaisin

11 Jo kahdeksantoista vuotta on Lapikkaan ihanista fukseista valittu Vuoden fuksi, ja niin tehdään myös vuonna Tämä siis koskee sinua (fuksi), joten luehan tarkasti! Oletko sinä parkettien partasuti, pileiden gepardi, joka viihtyy niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin? Sinut on huomattu! Aktiivista fuksia muistetaan Lapikkaan pikkujouluissa upealla neljäntuulenhatulla (tai neljän tuulen hattu, neljäntuulen hattu, neljän tuulenhattu, tai nel jäntuul enha ttu, tai vaikka lätsä), jonka saa omakseen ja jota tulee käyttää paljon. Sen lisäksi vuoden fuksi rustaa nimensä ihka oikeaan lapikas-tossuun. Ei tule myöskään unohtaa sitä kaikkea mainetta, mammonaa ja kunniaa (ja hullun leimaa), jotka seuraavat sinua koko loppuelämän (mikä ettei sen jälkeenkin, mistäs sitä koskaan tietää?!?!?!). Vuoden fuksin valintakomiteaan kuuluvat huikeat, arvovaltaiset ja mahtipontiset tuutorit, jotka tarkkailevat teitä koko syksyn (ja kenties loppuelämän ja sen jälkeenkin, mistäs sitä koskaan tietää?!?!). Ideana ei kuitenkaan ole minkäänlainen kilpailu vaan se, että tulet ja menet juuri sellaisena kuin olet, siten sen lakin on ennenkin saanut Vuoden fuksi 2009 Tiia Saatio tykkää tästä julkaisusta

12 Oletko SINÄ siis seuraava Vuoden Fuksi ja saatko SINÄ nimesi tähän tähtiä hivelevään listaan: Vuoden Fuksi-tilastot 1992 Harri Kaunismaa 1993 Petri Kangaskokko 1994 Juha Kantola 1995 Taija Kokkonen 1996 Ilkka Riikkonen 1997 Maria Starck 1998 Annika Poikela 1999 Pekka Leppälä 2000 Pasi Lintulahti 2001 Anna Suopanki 2002 Jussi Korpi 2003 Lasse Mattila 2004 Jarno Jokiharju 2005 Tiina Mäkelä 2006 Olli Hirmasto 2007 Taneli Kemppainen 2008 Jarkko Sippola 2009 Tiia Saatio 2010???????

13 KASVATUSTIETEIDEN KUNINGAS, UPEA PUHEENJOHTAJA JARKKO SIPPOLA TIETOTEKNIIKAN JUMALATAR, IHANA SIHTEERI LINDA LASSILA KOULUTUSPOLITIIKAN KUNINGATAR, KIRKASKATSEINEN KOPO-VASTAAVA, VALOVOIMAINEN VARAPUHEENJOHTAJA HEIDI HULT HELSINGIN VAIHTARI, UHKEA KOPOVASTAAVA, MAHTAVA LIIKUNTAVASTAAVA TOMAS LUOMANMÄKI

14 FUKSIEN MONARKKI, KULTAINEN KULTTUURIVASTAAVA, FANTASTINEN FUKSIVASTAAVA TIIA SAATIO LIIKUNNAN VALTIATAR, LOISTAVA LIIKUNTAVASTAAVA SUVI MANTOVAARA KULTTUURIN KEISARINNA KALLISARVOINEN KULTTUURIVASTAAVA PAULA KERÄNEN HILLOPÄÄLLIKKÖ JA RAHAKIRSTUN VARTIJA, LEGENDAARINEN RAHASTONHOITAJA MIIA KUMPURINNE

15 KOODAAJIEN PRINSSI, VEIKEÄ VERKKOSIVUVASTAAVA, KARISMAATTINEN KULTTUURIVASTAAVA JUSSI RÄISÄNEN PÄÄTOIMITTAJIEN MAJESTEETTI, LUOVA LERPAKKEEN PÄÄTOIMITTAJA, SUPERSÖPÖ SOOL-VASTAAVA RIIKKA VÄYRYNEN GLOBAALISUUDEN RINSESSA, NAMINAMI KV-VASTAAVA, SUPERI KOPO-VASTAAVA, TÄYDELLINEN FUKSIVASTAAVA ELINA LUKKARINEN

16 Ihanaa syksyn alkua kaikille uusille fukseille ja vielä kerran onnea opiskelupaikan johdosta! Opiskelujen aloittaminen, uuteen kaupunkiin muuttaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen saattavat joskus aiheuttaa päänvaivaa ja ehkä hieman jännitystäkin. Onneksi näihin pulmiin on olemassa ratkaisu: TUUTORIT! Me autamme, jos tie oppitunneille ja luennoille on hukassa, lähin ruokakauppa poronkuseman päässä tai pitäisi päästä Tivolin pyörteisiin pään ollessa täynnä weboodeja ja ehopseja. Tänä syksynä teitä ohjastavat yliopistoelämän tiellä kahdeksan tuutoria, jotka kaikki jo innolla odottavat päästäkseen tutustumaan teihin. Ykkösryhmää ohjaavat Kemistä kotoisin oleva Elina, joka piireissä tunnetaan myös Elluna ja musisointia harrastava jyväskyläläistyttö Veera. Pohjois-Pohjanmaata edustavat kakkosryhmän tuutorit, Kekekoiran äiti Pauliina ja tanssin ystävä Suvi. Kolmatta ryhmää ohjaavat paljasjalkanen savolainen Elina ja Enontekiöllä varttunut Tiia. Nelosryhmän tuutoreina toimivat Rovaniemen oma tyttö Mari ja Porin kasvatti Sonja. Me kaikki olemme valmiita auttamaan teitä niin opintoihin kuin opiskelijaelämäänkin liittyvissä asioissa. Kannattaa rohkeasti kysyä, sillä voihan olla, että saatamme jopa tietää vastauksen pulmiisi Kohta nähdään!

17 Virka. No niinhän sitten käytiin, että monien sattumusten summana sain viran maakunnan urheilukeskittymästä Kuortaneelta. Suurimmat ilonhuudot ovat jo vaihtuneet kesän jälkeen tasaisen arjen pyörittämiseen ja oman paikan hakemiseen kouluyhteisössä. Silti ei voi välttyä siltä hyvän olon tunteelta, joka asiasta tulee. Tulevaisuuden suunnittelun kannalta ollaan erittäin mielenkiintoisissa asemissa. Siis mikä ihmeen laitosmies? Sen lisäksi, että talonmies nimike on vaihtunut kunnan ja koulun vaihtumisen lisäksi. On liuta muita asioita, jotka ovat vaihtuneet. Vanhassa kunnassa suurinpiirtein tutuiksi tulleet opettajat ovat yhtäkkiä kadonneet ja ympärillä pyörii toinen toistansa erilaisia kasvoja. Nimiä minulta on ainakin toistaiseksi turha yrittää kysyä. Ajatus oman koulunsa väen tuntemisesta olen jättänyt odottamaan joulua. Jos nuo opilaat nyt ensin muistan nimeltä... totesin itselleni yhden iltapäivän jälkeen. Ope on kesäterässä. Tältä päivältä unohdettu on seuraavana päivänä korjattavissa. Opettajan työn parhaita puolia on se, että oppilaat tulevat myös seuraavana päivänä kouluun. Kerran erehdys ei maksa kuin iltapäivän harmistuksen, koska tieto seuraavan päivän korjausmahdollisuudesta siintää edessäpäin. Suurin osa asioista on korjattavissa. Mahdollisuudet ja päämäärätietoisuus lienevätkin opettajan ammatin kannalta parhaimpia asioita. On nähtävä mahdollisuuksia siinä pienen oppilaan sisimmässä, vaikka viime öinen leffa viekin sillä hetkellä kaiken oppilaan huomiosta. Itsensä pitää armahtaa. Jos elokuussa on kesäterässä on loma ollut onnistunut. Miten tätä kehittäis? Koulu muuttuu alati. Aina pitäisi olla jollain lailla kehittämässä ja suuntaamassa kohti uusia ja tuntemattomia oppimisen mahdollisuuksia. Silti kun ensimmäisen kerran kävelin koulun perinteiseen aamunavaukseen en voinut välttyä ajatukselta, että koulussa on jotain asioita mistä en luopuisi mistään hinnasta. Viimeistään siinä kohtaa kun perinteinen urkuharmooni kajahti soimaan, niin ajattelin olevani enemmässä määrin perinteiden vaalija. Aina ei pyörää tarvitse keksiä uudestaan, jos olemassaolevat ratkaisut ovat yksinkertaisesti parempia. On tärkeää nähdä myös menneeseen voidakseen haluta uudistaa. Mitähän se on ajatellut? Harvoissa tapauksissa pääsee asuttamaan tyhjää luokkaa. Usein eläkkeelle jäänyt, muualle töihin lähtenyt tai muuten vapailla oleva viranhaltija on jättänyt luokkansa niinkuin on siellä työnsä tehnytkin. Skaala on laaja ja useimmissa tapauksissa ennakointi kesällä ei tunnu auttavan yhtään. Vaikka kuinka ajattelisi, että käyn kesällä ennalta siivoamassa niin ei silti saa itsestään selkeää ajatusta irti siitä, miten tavarat tulisi laittaa. Vasta kun oppilaat ovat hetken tilassa olleet, alkaa ajatuksia irtoamaan ja silloin kuinka ollakaan ollaan jo korviansa myöten

18 työtä täynnä. Totuus painaa silti vääjäämättä, jossain kohtaa on kalenterinsa raivattava ja luokkansa siivottava. Siinä kohtaa tehty työ palkitaan päivittäin työskentelyn helppoudella. Asiat löytyvät sieltä missä sinä ajattelet niiden olevan. Ei siellä minne edellinen on ne laittanut. Kosketuspinta katoaa. Ajasta kun itse istutti vielä kahvila Loviisan penkkejä alkaa olla jo niin kauan, että ei enää tahdo muistaa millaisia ajatukset koulun arjesta silloin olivat. Jälkeenpäin on jäänyt harmittamaan ainoastaan taito- ja taideaineiden vähäiset muistiinpanot. Mun sportfolioni oli ainakin hivenen vajaasti täytetty. Muistutuksena olkoonkin, että työ minkä kunnolla tekee opiskeluaikana näkyy usein myös suunnittelun helppoudessa. Kaikkien koulujen kirjastoja ei ole varustettu kustantajien loppumattomilla materiaalimäärillä, onneksi. Jää toisaalta tilaa myös luovuudelle. Sivukylän koulu vai keskustan mäki? Vai kenties molempien parhaat puolet. Siltä ainakin ensimmäisten viikkojen jälkeen on tuntunut. Pienen kunnan hyviä puolia on se, että keskustan koulu ei ole opettajan suuryksikkö. Pihalla vietetään valvonnassa kerran viikossa yksi päivä, mutta sekään ei niin paljoa haittaa kun ensimmäisen viikon jälkeen tuntee jokaisen opettajan nimeltä. Virkavuosien lisääntyessä huomaa itsestänsä puolia, jotka kannattavat pienten koulujen puolesta. Pieni vai iso koulu? Kysymykseen ei toisaalta löydy selkeää vastausta. Terve koulu ei ole koosta kiinni. Henkinen puoli kertoo asiasta enemmän. Tervetuloa. Viime viikkoina olen useammasta kuin yhdestä suusta kuullut iloisen tervetuloa-sanan. Niitä on löytynyt myös reissuvihkojen sivuilta ja muista kotoa tulleista lapuista. Opettajan viran aloittaminen tuntuu hienolta yksikössä, jossa tuntematon tulija saa hyvän vastaanoton. Se kaikuu parhaimmassa tapauksessa omaan jaksamiseen läpi vuoden. Opettajana viihtyminen on pienestä kiinni. Miehistä viis. Meidän koulussa ei paljoa miehiä vilise. Toisena miehenä opetuspuolella on rehtori, jonka hallinnollisiin tehtäviin kuuluu meidän alakoulun lisäksi myös yläkoulun asiat. Opetustunteja ei hänellä alakoulun puolella ole. Toistaiseksi asia ei ole paljoakaan häirinnyt. Asiassa kun on omat vapauttavat puolensa. Silloin kun toimii koulunsa lähes ainoana teknisen työn opettajana, voi toteuttaa itseään niillä ajatuksilla mitä teknisen erikoistumisopinnoissa vasta haaveili. Opettaja on lomiensa orja. Kaverit lähtivät sorsametsälle. Itse lähdin opettamaan. Vaikka lomia olisi kalenterit läpeensä niin tosiasiat eivät katoa mihinkään. Opetusta ei voida tehdä etukäteen tai jälkikäteen. Opetus tapahtuu sille annetulla ajalla, oli sinulla sitten suunnitelmia muille ajoille tai ei. Palkaton virkavapaa tuskin houkuttelee ihan heti ketään. Muutamankin päivän poissaolo tekee palkkaan jo sen verran tarpeeksi lovea, että asiaa harkitsee useamman kerran. Toinen nurja puoli opiskelujen jälkeisessä elämässä piilee lomien ajoituksessa. Tuttujen ja hyvien opiskelukavereiden suunnatessa pitkin maata opetustehtäviin osuvat heidänkään lomat harvoin yksiin sinun omiesi kanssa. Joo-o. Se näistä oikeista. Nauttikaahan opiskeluista, alkavista tai jatkuvista! Lasse Mattila

19 Kauris Uljas kauris on palannut Rovaniemelle pysyäkseen niin että kaikki hänet näkevät. Varo vain ettet aiheuta liikaa huomiota upealla olemuksellasi, ettei kolahda kupla otsaan, ja löydät itsesi YTHS:n aulasta makaamassa supermorkkista kerskailuistasi. Vesimies Vesimiehen evät vievät eteenpäin eikä syksyn hyisistä vesistä näy kylmiä väreitä ihollasi. Kävitkö kesällä uimassa, vai olitko kenties kuivan maan miehiä? Kuiva syksy ei ainakaan ole tiedossa, joten hanat auki, vesimies, ota kuppie! Kalat Olet Yliopiston käytävillä kuin kala vedessä! Muru hei, takki auki, sillä täältä tulee nyt se hauki josta kaikki tykkää. Sulaudut tänä syksynä joukkoon odotettua paremmin, joten heitä se takki vaikka nurkkaan ja ota upeat käsivartesi esiin, tää syksy on sun! Oinas Aijjai oinas, nyt laita sarvet maahan ja jätä ne sinne. Ota vähän Lapin poroista mallia, sillä tiukkapipoisuudella ei nyt pitkälle pötkitä. Hyvässä seurassa teet vaikutuksen, mutta muista että se on seura ku seura, ei ole hyvä olla oinaan yksin.

20 Härkä Härkä ei tänä syksynä hätkähdä, ei palele eikä itke. Härkä on voimissaan. Härkä pelaa varman päälle ja kaikki meneekin nappiin! Jos olet sinkku, niin laula vaikka Beyoncee ja Single Ladya, jos et oo, niin laula mitä laulat, hyvin laulat! Kaksoset Kaksosella ei ole vaikea löytää vertaistaan. Tuntuu että sulaudut jokaisen kanssa niin hyvin yhteen että kaikki mihin kosket, vain sulaa. Kuin voi. Mutta mitä voit, kun olet niin valloittava persoona? Ota tästä kultainen vinkki: hillitse itsesi!! Rapu Rapulla on taas rapula. Jopa päivästä toiseen. Oot niin mukana tanssiparketeilla, ettet malta pysyä sieltä poissa, mutta kuules partaveitsi, nyt nappaat itteäsi niskasta kiinni ja lähdet myös luennoille, ne samat tyypit arvostaa (ja arvostelee) sinua sielläkin. Mutta by the way, hyvät muuvit ja hyvä buugi. Ja booty. Leijona Leijonaa sä mesästät ja tahdot saada suuren. Siksipä kannattaakin katsastaa uudet fuksit, sillä huhujen mukaan siellä on suuria lupauksia. Muista metsästyksen kylkiäisenä myös tehdä muuta ku vaania, vaanimalla et pitkälle pötki, ja huonon suunnistusvaistosi takia saatat jopa eksyä pimeään metsään. Neitsyt Nyt hyppäät sänkysi pohjalta, laitat hiuksia tai et laita, ja lähdet ulos! Pelkkä asunnon imuroiminen ja paikkojen järjestely ei tuo sinulle vieraita sinne. Pidä hilpeät tuparit ja pyydä kaikki kylään! Tee vaikka BOOLIA! Tähtitaivas näyttää että voit olla tämän kesän TÄHTI!

21 Vaaka Tasapainottelet nyt aivan liikaa erilaisten vaihtoehtojen kanssa. Tasapainottele enää vain ja ainoastanaan jumppatunneilla, ja meno menee villiks. Juuri sitä mitä kaipaat. Kesä on tylsää aikaa vaa'alle, sillä painoa vain tulee jostain. Mutta hei beibi, nyt on syksy ja sä oot kans täällä! Skorpioni Saat ehkä ilkeitä katseita Yliopiston käytävillä, mutta tulkitset ne kaikki aivan väärin. Ihmiset ovat vain väsyneitä ja heitä harmittaa iloisuutesi. Kateelliset moukat!! Levitä aurinkoisuutta ympärillesi ja pläjäytä syksy käyntiin uusilla haaremipöksyillä! Jousimies Käy välillä myös sisällä, kaverihan on kuin joku ikiliikkuja! Ota kunnon nokoset ja sitten vasta sinne tukikohtaan B. Vähän rennommin hei, ettet löydä itteäs supermorkkista potevan Kauriin kanssa YTHS:n aulasta. Sulle nimittäin voi tulla se paljon puhuttu böörnautti, jos jatkat nuin. Voimia relailuun!

22 Tällä palstalla kaikkien Lerpakkeen lukijoiden tuntema ja lukemista vaille valmis lääkäri Eki vastaa hänelle lähetettyihin kysymyksiin ammattimaisesti ja varmasti. Mikäli sinulla on jokin pitkän askarruttanut terveydellinen tai yleensä elämään liittyvä kysymys, johon haluaisit vastauksen, lähetä rohkeasti oma kysymyksesi Lerpakkeen toimitukseen. Muista, ettet ole ongelminesi yksin! Eki on palannut kesälaitumilta, ja hänen kesäfestaritutkimusmatkansa ovat kartuttaneet hänen viisauttaan Hei Eki! Kiitti ensiksi tosi mahtavasta palstasta! Oon lukenu tätä jo monta vuotta ja musta tuntuu että jos sua ja sun palstaa ei ois olemassa, ois mun elämä ollu paljon vaikeempaa. Mutta nyt itse asiaan. Mulla on ongelma! Edessä on jälleen uusi vuosi opiskeluympyröissä ja viime vuoden opintosuorituksia selaillessa huomasin, että plakkariin ei ole tullut juurikaan opintopisteitä. Opeopiskeluja on mulla takana jo 6 vuotta ja nyt tuntuu ahdistavalta aloittaa opiskelut fuksien kanssa samoilla kursseilla. Ja se oikea ongelma ei ole edes se luennoilla istuminen ekan vuosikurssin opiskelijoitten kanssa vaan se, että en osaa pitää näppejäni erossa näistä ihanaakin ihanimmista nuorukaisista illan hämärässä. Olen pyrkinyt välttämään kaikenlaisia opiskelija-bileitä ja hipsinyt yliopistolta suorinta tietä kotiin, mutta jotenkin löydän itseni aina Tivoli tiskiltä häpelöimästä meidän uusia fukseja.. Mitä siis teen? Maineeni fuksien iskijänä on kiirinyt jo muihinkin tiedekuntiin ja nyt minulla on älyttömät paineet siitä, kuinka saan itseni irti tästä koukuttavasta huumeesta: viattomasta ja nuoresta fuksista! Nimim. Haluaisin olla kunnolla! Hyvä Haluaisin olla kunnolla! Et ole ainoa vanhempi opiskelija joka on kääntynyt puoleeni saman ongelman kanssa. Ymmärrän täysin että nuoresta ja kokemattomasta lihasta, anteeksi tarkoitan fuksista on vaikeaa pitää näppejä erossa, mutta ymmärrät varmaan, että opiskelumotivaatioosi tai oikeastaan sen puutteeseen vaikuttaa varmasti toisen puutteen aktiivinen helpottaminen, varsinkin silloin kun helpotusvälineenä toimii kaunis ja herkkä fuksi. Luennolle kömpiminen Tivolin keskiviikkojen jälkeen voi tuntua tuskaiselta, sillä siellä sinua odottavat niin valitsemasi upeat fuksit, kuin ne pettyneet yksilöt, jotka eivät ole saaneet sinulta henkilökohtaista ohjeistusta opiskelun saloihin. Nyt minulla onkin sinulle mahtava idea: RYHDY TUUTORIKSI! Näin pystyt aktiivisesti harjoittamaan harrastustasi vuosi

23 vuoden perään, eikä sinun motiivejasi aleta epäillä! Turhaan sinä itseäsi vastaan taistelet, anna mennä vaan! Lisäksi sinulle maksetaan hieman vaivanpalkkaa, joten saat kustannettua rymy-iltasi ja saat ikuisen tien onneen! Dear Eki! Nyt on jännät paikat. Pääsin nimittäin opiskelemaan luokanopettajaksi Rovaniemelle ja olen ihan hukassa! Minulla ei ole asuntoa, en ole koskaan käynyt Rovaniemellä, enkä tunne sieltä ketään! Apua apua apua! Mitä teen, kuka voi minua auttaa??? Nimim. Opettaja hukkateillä Hyvä Opettaja hukkateillä! Lue aikaisempi vastaukseni ja ota yhteyttä numeroon ja kysy Simeonia. Hei Eki! Olen innoissani! Opiskelu paikka on taskussa ja orientoivat opinnot alkavat jo ihan kohta! Tiedossa on fuksi-infon mukaan erilaisia juhlia varjoavajaisista pönttäreihin ja fuksiaisiin ja mää oon niiiiin mielissäni!! Olen harjoittanut kisakuntoani koko kesän ja uskon olevani aikamoisessa tikissä! Kesätyöt kaupan kassalla meni erittäin hyvin ja sain säästöönkin vähän rahaa, joten uskon että pystyn hyvin rahoittamaan syksyn hulinat, eikä opintolainaan vielä tarvitse kajota! Olen käynyt stalkaamassa tulevia opiskelukavereitani ja ottanut muutamaan pääsykokeissa tutustumaani mukavaan tyyppiin yhteyttä. Kaikki tuntuu mahtavalta ja upealta, enkä osaa odottaa tulevalta opiskeluvuodeltani mitään muuta kuin paljon uusia ystäviä ja mahtavia hetkiä ainejärjestöni järjestämissä tempauksissa. Mahtavat tutorit auttavat minua varmasti kaikessa mihin heiltä vain apua pyydänkään, mutta ajattelin vielä kysäistä sinulta Dear Eki, onko vielä jotain mihin voisin varautua syksyn koittaessa. Kiitti vastauksestasi jo etukäteen! Nimim. Hommat hanskassa!

24 Hei Hommat hanskassa! Mukava saada hyvin positiivisesti latautunutta postia. Tällaisia kirjeitä satelee minulle joka syksy ja yleensä olenkin saanut sinunlaisista yltiöpositiivisista tulevista opettajan aluista vakituisia kyselijöitä palstalleni. Eli kiitos SINULLE jo etukäteen! Jotta löytäisit sisäisen tuskaisen ja ongelmaisen fuksin, minun on tehtävä sinulle paljastus: opiskelu ei aina ole niin mahtavaa. Tulet kokemaan karvaita pettymyksiä: syksyn biletys syö kaikki rahasi, nostat opintolainan ja huomaat marraskuussa siitä olevan jäljellä 17e, tunnet ahdistuneisuutta ja painetta sillä jos et osallistu kaikkiin kissanristiäisiin ei sinua pidetä juuri minään, vehtaat jonkun vanhemman opiskelijan kanssa ja sinusta tuntuu että kaikki yliopistolla tuijottavat, olet koko ajan väsynyt, tenttikirjat loppuvat kirjastosta, saat ensimmäisen vuoden aikana hylsyn tentistä ja tämä kurssi jää sinulta roikkumaan viimeiselle opiskeluvuodelle asti, et osaa tehdä tuntsareita oikein ja saat haukut koko ryhmän edessä, harjoittelu menee miten sattuu ja sinusta tuntuu että et ehkä haluakaan opettajaksi. Myöhemmistä pettymyksistä voisin mainita ainakin sen, että et tule saamaan sitä sivuainetta jonka halusit, valitat asiasta tiedekuntaan (TAAS) ja valitat turhasta. Ilmoittaudut kandiseminaariryhmään ja kolmen vuoden päästä ilmoittautumisesta huomaat, että se kandi on pakko tehdä. Kirjoittelet kandia ja gradua yhtä aikaa, eikä siitä nyt tule yhtään mitään. Et edelleenkään pääse siitä roikkuvasta kurssista läpi, joten otat yhteyttä kurssin pitäjään ja kyselet mahdollisuutta suorittaa kurssin vaihtoehtoisella tavalla etc. Joten hyvä Hommat hanskassa.. älä huoli, hanskat hukkuu jo viimeistään yhteisellä Hirvikarin reissulla syyskuussa, joten pistähän vain rohkeasti viestiä tulemaan ongelmistasi, niin katsellaan mitä voisin tehdä. IHANAA SYKSYÄ SINULLE JA MUILLE KANSSAIHMISILLESI! <3

Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä.

Alku. <3: Lapikkaan hallitus, Syksy on täällä. Alku. Syksy on täällä. Opiskelille syksy ei suinkaan tarkoita kesän loppumista luonnon harmaantumista. Se tarkoittaa uuden lukuvuoden alkua, uusien kurssien alkua, uusien naamojen ilmestymistä yliopiston

Lisätiedot

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985

Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Valtion takaamia lukuelämyksiä jo vuodesta 1985 Fuksinumero 2011 Kansi: Mantsalaiset vappupiknikillä 2 Sisältö Päätön kirjoitus...4 Jussin tervehdys Hyvät ensimmäisen vuoden maantieteen opiskelijat...5

Lisätiedot

INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN

INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN INAGER TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON TIETOJOHTAJAKILTA MAN@GERIN JA TUOTANTOTALOUDEN KILTA INDECSIN FUKSILÄYSTÄKE 2008 NAGER F Sisällys Fuksivastaavien höpinät 3 Tiedekunnan tervehdys 4 Opintoneuvojien

Lisätiedot

Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010

Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Tulevan pörssiläisen selviytymisopas www.porssiry.fi www.porssiry.fi Kapitalistisen ilosanoman tuoja 3/2010 Tulevan pörssiläisen selviytymisopas Pörssikurssi Kapitalistisen

Lisätiedot

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin

Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin Pääkirjoitus Uutuudenviehätystä Hyvä uusi kylteri. Edessäsi on tulevan ainejärjestösi Pörssin oma lehti. Tämän Pörssikurssin fuksinumeron tarkoitus on selittää edes karkeasti osa siitä uudesta maailmasta,

Lisätiedot

OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN

OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN OIKEUSTIETEEN YLIOPPILAIDEN YHDISTYS ARTIKLA RY ARTISTIN AAPINEN [ 1 ] Sisällysluettelo Puheenjohtajan tervehdys............... 3 Dekaanin tervehdys...................... 4 Inspehtorin tervehdys....................

Lisätiedot

Pörssikurssi. Tervetuloa Pörssiin, Tuore Kylteri! 03/08

Pörssikurssi. Tervetuloa Pörssiin, Tuore Kylteri! 03/08 Pörssikurssi K A P I T A L I S T I S E N I L O S A N O M A N T U O J A 03/08 Kortepohja on hyvä mesta! - oikeesti! s.16 F U K S I K U R S S I!! -Tutorit esittäytyvät, hallitus -08 esittäytyy, opiskelijaystävällisiä

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013 OsavuosikatsausQ3 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 3 SYYSKUU 2013 Pääkirjoitus Syksyn sävel Moikka vaan taas kaikille uusille ja vanhoillekin opiskelijoille! Fukseille haluaisin antaa

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen

Sisällysluettelo. Lipidin jäseneksi liittyminen Sisällysluettelo Sivu 3 Pääkirjoitus Sivu 4 Puheenjohtajan palsta Sivu 5-11 Lipidin hallitus 2008 esittäytyy Sivu 12-13 Fuksivuosi viikossa Sivu 14-15 Haalarinkäytön ABC Sivu 16-18 Tuutorinne, olkaa hyvä!

Lisätiedot

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2013

Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2013 Osavuosikatsaus OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 12.VSK. NRO 4 JOULUKUU 2013 Q4 Pääkirjoitus Kaikki loppuu aikanaan Hmm... Kerrankin olen sanaton. Se on jotain sellaista mitä omasta suustani harvoin

Lisätiedot

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen TARAKI NRO 3/2012 Fuksivuosi: millainen se on? Lue entisen fuksin (nykyisen teekkarin) tarina lehdestä! Tervetuliassanoja niin oikealta kuin vasemmaltakin Tutoreiden esittelyt: Tutustu heihin jo etukäteen

Lisätiedot

Kylterifutis... Hallitus muistelee... Pako saapasmaahan... Rikun kulinaristikulmaus... Kvartaalin kasvot... Tutkinnosta tuumittua...

Kylterifutis... Hallitus muistelee... Pako saapasmaahan... Rikun kulinaristikulmaus... Kvartaalin kasvot... Tutkinnosta tuumittua... pääkirjoitus sataa lunta Piti kerrankin tehdä oikein ajatuksen kanssa jokin pääkirjoitus, mutta eihän mistään taaskaan tule mitään, kun väkisin yrittää. Mutta mitä sitä turhia ressaamaan onhan tämä kuitenkin

Lisätiedot

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE:

SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: SOPA 3 / 09 1 NIKSIPAKETTI FUKSEILLE: NÄIN SINÄKIN VOIT VÄLTTÄÄ YÖKASTELUN! KAUPUNGIN KUUMIMMAT LEHTIROSKIKSET - TURUN VIILEIMMÄT YÖSIJAT 3/09 - Asiapitoisempi ja kiinnostavampi julkaisu kuin se tenttikirja

Lisätiedot

Digesta 1/09. sisällysluettelo

Digesta 1/09. sisällysluettelo DIGESTA 1/09 Digesta 1/09 sisällysluettelo Pääkirjoitus... 2 Puheenjohtajan palsta... 3 KOPO-palsta... 4 Unelmien mies vailla seuraa... 5 Uuden hallituksen esittely... 6 Haastattelu: Artistit aikojen

Lisätiedot

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta

Fukslaaki. Kaplaaki Ry. Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta Fukslaaki 2009 Kaplaaki Ry Lappeenrannan tuotantotalouden opiskelijoiden kilta 2 Sisällys Alkusanat 3 Arvon tulevat fuksit 4 Osaston tervehdys 5 Kaplaaki ry:n hallitus ja 6 toimihenkilöt Opinto-osio 16

Lisätiedot

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte

Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte FUKSILERPAKE 2014 Hoi sie uus fuksi! Ja hei vaan teille vanhoillekin resupekoille, jotka vielä jatkatte hengailua ja opiskelua meidän kaikkien ilona. Syksy tulee, ja kaikkea mukavaa on taas tiedossa! Ota

Lisätiedot

Informaatiotutkimuksen opiskelijoiden lehti 4/2013 KAIKENKATTAVA VUOSIJUHLA- PAKETTI! MARSUPÄIVITYS RUOKANIKSINURK- KAUKSEN JOULU VAIHDOSSA TARTOSSA

Informaatiotutkimuksen opiskelijoiden lehti 4/2013 KAIKENKATTAVA VUOSIJUHLA- PAKETTI! MARSUPÄIVITYS RUOKANIKSINURK- KAUKSEN JOULU VAIHDOSSA TARTOSSA Informaatiotutkimuksen opiskelijoiden lehti 4/2013 KAIKENKATTAVA VUOSIJUHLA- PAKETTI! VAIHDOSSA TARTOSSA MARSUPÄIVITYS RUOKANIKSINURK- KAUKSEN JOULU PÄÄKIRJOITUS Sisällys: PJ:n palsta 3 Menot ja tulot

Lisätiedot

Sisällys. Pääkirjoitus

Sisällys. Pääkirjoitus Sisällys Pääkirjoitus Pääkirjoitus 2 Puheenjohtajan palsta 3 Fuksit kertovat 4 Killan esittely 6 Tutorit 7 Muistikuvia Titeenien taistoista -07 8 Erään teekkarin tarina 10 TiTen hallitus esittäytyy 13

Lisätiedot

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI

HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI HISTORIAN LEHTI H 1/2013 TAMPEREEN YLIOPISTON HISTORIAN OPISKELIJOIDEN AINEJÄRJESTÖLEHTI Historian Lehti - Sisällys 01/2013 Tampereen yliopiston historian opiskelijoiden ainejärjestölehti 41. vuosikerta

Lisätiedot

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa KILTALEHTI Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 2/2009 0 Excursiot, Vaihto-opiskelu, Kv-työelämä, Estiem... KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS Lisäksi: Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Pörssikurssi. Teemana tasa-arvo. Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 4. lokakuu 2005. www.porssiry.fi

Pörssikurssi. Teemana tasa-arvo. Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 4. lokakuu 2005. www.porssiry.fi Pörssikurssi www.porssiry.fi Kapitalistisen ilosanoman tuoja, 38. vsk, nro 4. lokakuu 2005 Teemana tasa-arvo Pääkirjoitus Moni kakku päältä kaunis... Niin se vain todellisuudessa usein menee. Ulkokuori

Lisätiedot

Hyvä uusi opiskelija,

Hyvä uusi opiskelija, FUKSILEHTI 1 2 TIEDEKUNNAN DEKAANIN TERVEHDYS Hyvä uusi opiskelija, Uskallan sanoa että edessäsi on yksi elämäsi hienoimmista jaksoista. Siihen mahtuu paljon työntäyteistä arkea mutta runsaasti myös juhlaa

Lisätiedot

Mitkä perinteet? Innovatiivisin terveisin, Ida, Eetu ja Eetu

Mitkä perinteet? Innovatiivisin terveisin, Ida, Eetu ja Eetu Mitkä perinteet? Pitelet käsissäsi uunituoreen Lerpaketiimin ensimmäistä Harjoittelulerpaketta. Heitimme perinteet heti romukoppaan, ja tutun Talvipäivä-Lerpakkeen sijasta kokosimmekin yhteen harjoitteluihin

Lisätiedot

VOpas 2002 vaihtoehtoinen opinto-opas

VOpas 2002 vaihtoehtoinen opinto-opas VOpas 2002 vaihtoehtoinen opinto-opas Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopisto VAIHTOEHTOINEN OPINTO-OPAS 2002 Jyväskylän yliopisto Tästä oppaasta

Lisätiedot

Tervetuloa. Tutorit. Skiltaan! esittäytyvät. Sex and th UniverCity. Fuksivastaavien. tervehdys

Tervetuloa. Tutorit. Skiltaan! esittäytyvät. Sex and th UniverCity. Fuksivastaavien. tervehdys http://www.skilta.fi Tervetuloa Skiltaan! Fuksinumero - 2 / 2011 Tutorit esittäytyvät? a in o is e le u t ä t is Mitä me Fuksivastaavien tervehdys Sex and th e UniverCity No mutta morjens, arvon fuksi!

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22

OSAVUOSIKATSAUS 1. hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 Q OSAVUOSIKATSAUS 1 Optimi ry:n virallinen äänenkannattaja 6. vsk nro 1 maaliskuu 2008 hawaii-bileet 14 hallitusesittely 16 optimin ensimmäinen puheenjohtaja 22 .:Pääkirjoitus:. Valintoja ja vakansseja

Lisätiedot

Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita

Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita Kokemuksia, kontakteja ja kannustavia haasteita Raportti kyselystä uusille opiskelijoille 2013 Nyyti ry Sisäl tö Johdanto... 1 1 Tulokset... 2 1.1 Vastaajien taustatietoja... 2 1.2 Uusi asuinpaikka ja

Lisätiedot

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti. Nro. 2 2014

Varia Tennistien opiskelijoiden lehti. Nro. 2 2014 Varia Tennistien opiskelijoiden lehti Nro. 2 2014 Sisällysluettelo Toimitus... 4 Kasvot lehden takana Pääkirjoitus... 5 Toivotamme viihtyisiä lukuhetkiä! Varia valistaa Vantaalla... 6 Missä kaikkialla

Lisätiedot

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4

OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4 OsavuosikatsausQ3 OPTIMI RY:N VIRALLINEN ÄÄNENKANNATTAJA 13.VSK. NRO 3 LOKAKUU 2014Q4 Pääkirjoitus Uusien tuulien aikaa Kirjoittaessani tätä tekstiä on lokakuun alku, ja syyslukukauden ensimmäinen kuukausi

Lisätiedot

Tietojohtajakilta Man@gerin Fuksiläystäke 2015

Tietojohtajakilta Man@gerin Fuksiläystäke 2015 Tietojohtajakilta Man@gerin Fuksiläystäke 2015 Survival kit fuksivuodelle 2015-2016. Mitä, missä, milloin, ketä (kuka)? Älä kadota (ainakaan ensimmäiseen varttiin) Sisällysluettelo - ja muuta höpinää...

Lisätiedot