Seminaari tuo uusia näkökulmia hallitustyöskentelyyn

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Seminaari tuo uusia näkökulmia hallitustyöskentelyyn"

Transkriptio

1

2 Seminaari tuo uusia näkökulmia hallitustyöskentelyyn

3 Vastakkainasettelua - positiivisesti Seminaari koostuu kolmesta teemasta: Kasvu perheyrityksessä, Muutoksen tuulet kuntayrityksissä ja Iso yritys startup. Seminaarin ajatuksena on tuoda eri näkökulmia samasta aihepiiristä: Omistaja johto, kuntayritykset yritykset ja kehittyminen isossa yrityksessä sekä startupissa. Haluamme asetella ajatuksia vastakkain törmäyttääkin. Näin toimien voimme oppia toisilta positiivisessa hengessä. Haluamme haastaa meidän korkeatasoiset esiintyjät ja ennen kaikkea toivomme kuulijoiden mukaantuloa ajatustenvaihtoon. Tavoitteena on, että kaikki seminaarin osallistujat saisivat yhden uuden ajatuksen, jota he voivat toteuttaa käytännössä.

4 PARTNERIPÄIVÄT , OHJELMA, Kuusi-kabinetti Ilmoittautuminen seminaariin ja lounas Seminaarin avaus Jyrki Myllyvirta, Lahden kaupunginjohtaja Teemana Kasvu perheyrityksessä Mitä omistajat voivat tehdä kasvun aikaansaamiseksi? Jalo Paananen Mitä johto voi tehdä kasvun edistämiseksi? Jouko Kuisma Kysymyksiä ja keskustelua Teemana Muutoksen tuulet kuntayrityksissä Mitä kunnat voivat oppia yksityisten yritysten hallitustyöskentelystä? Ilkka Viljanen Miten yritykset valitsevat hallituksen jäsenet? Jukka Viinanen Kysymyksiä ja keskustelua Kahvitauko

5 PARTNERIPÄIVÄT , OHJELMA, Kuusi-kabinetti Teemana Iso yritys elefantti, startup kärppä Miten saada start-upin ketteryyttä ja energiaa isoon yritykseen? Harri Kerminen Miten hyödyntää ison yrityksen kokemusta ja verkostoja? Sami Hupparihörhö Kuusela Kysymyksiä ja keskustelua Tilaisuuden päätös Erkki Soppela Cocktailit ja valmistautuminen illan konserttiin (avec) Kuusi-kabinetti Sinfonia Lahden Sibelius-konsertti, Metsänhaltija (avec) Pääsali

6 PUHUJAT Jalo Paananen on lahtelainen pitkän linjan yrittäjä, joka sai Suomen Yrittäjien palkinnon vuonna Hän on toiminut mm. Eimo Muovi Oy:ssä, Teräspeikko Oy:ssä, Makron Oy:ssä ja Fixron Oy:ssä. Paanasen perustama Peikko Group Oy on todellinen menestystarina: Peikko Group Oy:llä on myyntitoimistot yli 30 maassa ja tuotantoyksiköt neljässä maassa. Konsernin liikevaihto oli 147 milj. euroa vuonna 2014 ja se työllistää yli 1100 henkilöä. Jalo Paananen on toiminut aktiivisesti lukuisten yritysten hallituksissa ja toimii edelleen mm. Vahanen Yhtiöiden hallituksen puheenjohtajana. Jouko Kuisma toimi lahtelaisen Teknoware Oy:n toimitusjohtajana 24 vuoden ajan vuosina Tänä aikana hän kasvatti yrityksen kansainvälisesti tunnetuksi ajoneuvo ja turvavalaistusvalmistajaksi. Teknopower konsernin liikevaihto oli 45 milj. euroa vuonna Yrityksen tuotantolaitokset sijaitsevat Lahdessa, USA:ssa ja Venäjällä, jonka lisäksi toimipisteitä on ympäri maailmaa mm. Arabiemiraateissa ja Brasiliassa. Ruotsiin perustettiin myyntiyhtiö tämän vuoden alussa. Jouko Kuisma toimii edelleen Teknoware Oy:n hallituksen puheenjohtajana sekä mm. vantaalaisen Powernet Oy:n hallituksessa.

7 PUHUJAT Sami Kuusela on mediajyrä ja liikemies. Ura alkoi vuonna 90 Radiomafiassa juontajana, jonka jälkeen hän on ohjannut kuunnelmia ja tehnyt tv ohjelmia. Kuusela on myös kirjoittanut rakkauskolumneja eri lehtiin 2000 luvun alusta asti. Ensimmäisen yrityksensä, Klakin, Kuusela perusti vuonna Sen jälkeen startup yrityksiä on riittänyt. Omien sanojensa mukaan hän on yrittänyt pikarikastua jo 16 vuoden ajan. Viime aikoina Kuusela on tullut tunnetuksi Hupparihörhö liiketoimintansa kautta. Hupparihörhö etsii suuryrityksille startup firmoja ostettavaksi tai kumppaneiksi. Kuuselan mielestä on tärkeää olla avoimesti pöhkö. Harri Kermisellä on 30 vuoden kansainvälinen kokemus kemianteollisuudesta. Hän on toiminut Kemira Oyj:n toimitusjohtajana sekä aiemmin vastannut muun muassa yhtiön paperi ja selluteollisuuden liiketoiminta alueesta. Kerminen toimii tällä hetkellä hallitusammattilaisena useiden yhtiöiden hallituksissa joko puheenjohtajana tai jäsenenä. Yhtiöistä mainittakoon esimerkiksi Finnair Oyj, Tikkurila Oyj, Finpro Oy, Normet Oy, Harjavalta Oy, Metgen Oy ja Magsort Oy.

8 PUHUJAT Jukka Viinanen on arvostettu yritysjohtaja. Viinanen toimi Nesteen johtajana vuosina , jonka jälkeen hän siirtyi Orion Oyj:n toimitusjohtajaksi. Orionin toimitusjohtajana Viinanen toimi vuoteen 2008 asti. Diplomi insinööri Jukka Viinaselle myönnettiin vuorineuvoksen arvo vuonna Itsenäisyyspäivänä 2014 tasavallan presidentti myönsi Viinaselle Valkoisen Ruusun komentajamerkin. Jukka Viinanen on toiminut myös muun muassa Rautaruukin, Metson, Valmetin ja Kemiran hallitusten puheenjohtajana. Ilkka Viljanen on Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Hän on toiminut myös kansanedustajana vuosina Viljanen on toiminut Lahden kaupunginvaltuutettuna vuodesta 1993 ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kahdeksan vuoden ajan Viljanen on toiminut myös yrittäjänä, toimien mm. 10 vuotta lahden paikallisradion, Radio 99:n päätoimittajana ja toimiluvan omistaneen Monday s Special Oy:n toimitusjohtajana ja omistajana. Radio 99 valittiin Suomessa vuoden radioksi vuonna Syksyllä 2011 Viljanen palasi jälleen yrittäjäksi, ostaen itselleen 40 vuotta vanhan lahtelaisen perheyrityksen, Lahden Työturvallisuustuote Oy:n.

9 ILMOITTAUTUMINEN Ilmoittautua voit netin kautta oheisen linkin kautta Voit valita osallistutko koko seminaariin vai vain osaan siitä. Seminaarin hinta: Koko seminaari sis. Seminaari, lounas, cocktailit ja Sinfonia Lahden Sibelius-konsertti 300 Seminaari ja lounas 250 Vain konsertti (avec) 50 Ilmoittaudu mennessä saat 10 % alennuksen seminaarimaksusta! Ilmoittautuminen mennessä. Laskutamme osallistumisesi ilmoittautumisesi jälkeen.

10 Majoittuminen, Cumulus Lahti 1/2 Koska seminaari ajoittuu Sibelius-viikolle, on hotellitilanne Lahdessa todella haastava. Olemme tehneet alustavan varauksen 20 huoneesta Cumulus Lahteen väliseksi ajaksi. Huoneita on varattu Lahden Cumulus-hotelliin seuraavasti: standard double 2hh parivuoteella, hinta 125 /yö (2 kpl) superior double 2hh parivuoteella, hinta 145 /yö (17 kpl) superior douple 2hh 2 erillisellä vuoteella, 145 /yö (1 kpl) superior 1hh, hinta 125 /yö Hintaan sisältyy majoitus, aamiainen sekä asiakassauna. Hotellin asiakasparkkeeraus Hansa-pysäköintihallissa (9 /vrk)

11 Majoittuminen, Cumulus Lahti 2/2 Varaukset tulee tehdä mennessä tunnuksella Hallituspartnerit suoraan hotelliin joko puhelimitse tai sähköpostilla Varaus on voimassa asti, jonka jälkeen huoneet vapautuvat avoimeen myyntiin. Jokainen tekee oman varauksensa suoraan Cumulukseen ja varauksen yhteydessä ilmoittaa varauskoodin Hallituspartnerit.

12 Oheisohjelmaa Aveceille 1/3 Alla on lueteltu nähtävyyksiä Sibeliustalon lähellä ja Lahdessa. Lahden Satamasta/ Sibeliustalolta pääsee kävellen kaunista järvenrantareittiä keskustaan. Matkalla on paljon nähtävää ja koettavaa: Kahvila Kariranta Kahvila Kariranta sijaitsee Lahden vilkkaassa matkustajasatamassa mukavan kävelymatkan päässä keskustasta. Kahvilaksi muovautunut entinen rautatieasemarakennus huokuu historiallista patinaa ja ulos leijaileva huumaava pullantuoksu kutsuu poikkeamaan kiireettömälle kahvihetkelle idylliseen miljööseen. Kullanruskeat korvapuustit, mehevät juustosarvet ja muut suussa sulavat leivonnaiset ovat kaikki paikanpäällä itse leivottuja. Käsityöpuoti Ulpukka Samassa rakennuksessa sijaitseva ihana puoti täynnä laadukkaita, kotimaisia kädentaitotuotteita, kotiin tai vaikka tuliaisiksi. Avoinna joka päivä

13 Oheisohjelmaa Aveceille 2/3 Pro Puu -keskus Pro Puu -keskuksen toimipiste on Tikkula, entinen tulitikkutehdas. Tikkulassa toimivat yhdistyksen galleriat, myymälä, toimistotilat ja puusepänverstas. Galleria on kaunis ja muuntuva näyttelytila, jossa on ympäri vuoden esillä monipuolisia puuhun liittyviä, kuukausittain vaihtuvia näyttelyjä. Myymälän hyllyille on valikoitu laadukkaita, innovatiivisia ja suomalaisia puumuotoilun parhaita tuotteita. Avoinna ympäri vuoden ma-pe Lahden satamasta on mahdollista nousta kävellen ylös mäelle Kariniemen kaupunkipuistoon eli Lanu-puistoon. Puistossa on ainutlaatuinen kokoelma lahtelaisen kuvanveistäjä Olavi Lanun teoksia. Puistossa sijaitsee 12 suurta betonista valettua veistosta. Kariniemen puistoon kuuluvassa Pikku-Vesijärven puistossa mäen alla sijaitsevat vesiurut. Kesäkuusta syyskuun loppuun esitykset ovat päivittäin klo 13 ja klo 18. Esitys koostuu musiikista ja näyttävistä vesisuihkuista. Esityksen kesto on noin 15 minuuttia.

14 Oheisohjelmaa Aveceille 3/3 Puistosta on lyhyt kävelymatka keskustaan, jossa on paljon liikkeitä, mm. uniikeista designvaatteistaan tuttu bymarja (Vapaudenkatu 8), ihania sisustusliikkeitä kuten Sisustus-Fanny (Vapaudenkatu 8) ja Millán putiikki (Rautatienkatu 20). Keskustasta löytyy myös Sokos-tavaratalo, Kauppahalli ja Kauppakeskus Trio, josta löytyy n. 80 liikettä jokaiseen makuun. Museoita ja kirkkoja Keskustasta löytyvät Historiallinen museo ja Taidemuseo, jotka ovat avoinna tiistaisin klo lisäksi Hiihtomuseo sijaitsee hieman kauempana keskustasta, Urheilukeskuksessa. Keskustassa aivan torin laidalla sijaitsee myös Akateemikko Alvar Aallon suunnittelema, vuonna 1978 valmistunut Ristinkirkko, joka on Lahden kaupungin pääkirkko. Lisää nähtävää löytyy osoitteesta

15 Lahden Hallituspartnerit ry:n tukijäsenet

16 TERVETULOA LAHTEEN Lahden Hallituspartnerit toivottaa kaikki osallistujat tervetulleeksi Lahteen Sibeliuksen sävelin.

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n tiedotuslehti. Kansainvälinen arktinen osaamiskeskus. Vetoapua kasvuyrityksille

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n tiedotuslehti. Kansainvälinen arktinen osaamiskeskus. Vetoapua kasvuyrityksille Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n tiedotuslehti 1 / 2015 Kansainvälinen arktinen osaamiskeskus Suomeen Vetoapua kasvuyrityksille Fortum, Kuusakoski ja S-ryhmä auttavat kotimaisia pk- ja startup-yrityksiä kasvupolulle.

Lisätiedot

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen:

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen: Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti www.yrittajat.fi/kainuu Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti 27.2.2014 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 6 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät sivu

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä

Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessu 1/2014 tuomasmessu.fi Susanna Monni Aktivismin haaste Ville Jalovaara Kaupunki kirkon haasteena ja mahdollisuutena Maria Ylipää Tuomasmessussa saa olla oma itsensä Tuomasmessulehti 1/2014 Pääkirjoitus

Lisätiedot

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013

Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013 Suomen Autoteknillisen Liiton jäsenjulkaisu 1/2013 Liittokokous Tampereella FISITA:n maailmankongressi Itä-Suomen piirin syysretki Toimihenkilöt 2013 Sisältö ISSN 1235-2292 Suomen Autoteknillinen Liitto

Lisätiedot

tärkein asia investointien

tärkein asia investointien 9 viennin IMuSSA Profile Vehiclen liikevaihdosta 65 70 prosenttia tulee viennistä. 11 MentoroInnILLA yritys tutuksi Bisnesenkeli panostaa yrityksen nopeaan arvonnousuun. KESÄKUU NRO 2 2012 tärkein asia

Lisätiedot

syyskokous tampereella... s.4

syyskokous tampereella... s.4 BPW Finland BUSINESS AND PROFESSIONAL WOMEN 3/2010 Hinta 3 syyskokous tampereella... s.4 suomen LiikE- ja VirkANAistEN Liitto - FiNLANDs YrkEskViNNors FÖrBuND ry Sisältö 3... Pääkirjoitus 4... Tervetuloa

Lisätiedot

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri

NEWS. Syksy. Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona. Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri Syksy NEWS 2009 Syyslomalla liikutaan sisällä ja ulkona Tahko valmistautuu jo talveen Mukana syksyn tapahtumakalenteri 2.com TahkoNews - syksy 2009 Pääkirjoitus Tahko-Chalet Oy:n kuulumisia Tahko-Chalet

Lisätiedot

Päättäjä Tuula Teeri. Rahan hankkiminen onnistuu, kun on riittävän hyvä idea ja kyky kaupallistaa se. Vientikauppa Picote Oy

Päättäjä Tuula Teeri. Rahan hankkiminen onnistuu, kun on riittävän hyvä idea ja kyky kaupallistaa se. Vientikauppa Picote Oy 3 Cabforcen kilpailukyky perustuu nopeuteen, teknologiaosaamiseen, globaaliuteen ja ketteryyteen. 11 Finnvera rahoittaa yrityksiä myös matalasuhdanteessa. nro 1 2014 Päättäjä Tuula Teeri Rahan hankkiminen

Lisätiedot

Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja!

Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja! Tuomasmessu 3/2013 tuomasmessu.fi Syksyllä tulossa mielenkiintoisia Tuomasmessuja! Jukka Relander Kristinuskossa ei ole kyse turvasta Tuomasmessulehti 3/2013 Pääkirjoitus Pirjo Kantala 2 Pääkirjoitus 3

Lisätiedot

-liike on ihmisen muotoinen

-liike on ihmisen muotoinen -liike on ihmisen muotoinen 4 2012 Yö-yhtyeen Olli Lindolm on sama mutta eri mies Kansalaisraati kokosi kemijärveläiset Muslimiäidin joulunodotus Nuoret viihtyvät Saunalahden tukiasuntoyhteisössä 4 12

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2013 Maineteko Maailmalla -palkinto s. 6 Jari Rautjärvelle s. 14 Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 s. 20 koulutuskalenteri

Jäsentiedote 2/2013 Maineteko Maailmalla -palkinto s. 6 Jari Rautjärvelle s. 14 Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 s. 20 koulutuskalenteri Jäsentiedote 2/2013 s. 6 s. 14 s. 20 Maineteko Maailmalla -palkinto Jari Rautjärvelle Kasvu Open finalistit on valittu Syksyn 2013 koulutuskalenteri TAPAHTUMAKALENTERI s. 5 Näytön Paikka - nuorisotyöttömyys

Lisätiedot

Työkierrosta potkua asiantuntijatyöhön Sivu 12. Ehdotus uudeksi kuntalaiksi sisäiselle tarkastukselle on tarvetta Sivu 14.

Työkierrosta potkua asiantuntijatyöhön Sivu 12. Ehdotus uudeksi kuntalaiksi sisäiselle tarkastukselle on tarvetta Sivu 14. SISÄISET TARKASTAJAT ry Nro 2/2014 Yhteistyö Työkierrosta potkua asiantuntijatyöhön Sivu 12 Ehdotus uudeksi kuntalaiksi sisäiselle tarkastukselle on tarvetta Sivu 14 2/2014 3 4 6 8 10 12 14 15 16 17 18

Lisätiedot

Losista Jyväskylään. Conrad Isidoren kieli on musiikki s. 12. Sisäsivuilla myös: JVA:n asukaslehti 3/2013

Losista Jyväskylään. Conrad Isidoren kieli on musiikki s. 12. Sisäsivuilla myös: JVA:n asukaslehti 3/2013 JVA:n asukaslehti 3/2013 Losista Jyväskylään Conrad Isidoren kieli on musiikki s. 12 Sisäsivuilla myös: Asukaspistejärjestelmään tulee parannuksia Kuka pärjäsi pihakilpailussa, kenellä paras parveke? Jyväskylästä

Lisätiedot

Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen. 25. 2004 vol. 7

Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen. 25. 2004 vol. 7 Ehkä puhumme samasta Ristiriitaiset tunteet ja hyvä niin Jonota salaiseen palveluun Kops kolahtaa kouluopetukseen 25. 2004 vol. 7 Dias & Riedweg 2 Kiasma Taiteilijapari järjestää lavastettuja kohtaamisia

Lisätiedot

uutiset: Sadat yrittäjät ovat antaneet äänensä 7 uutiset: Sähköinen ajanvaraus yrittäjien ulottuville 8

uutiset: Sadat yrittäjät ovat antaneet äänensä 7 uutiset: Sähköinen ajanvaraus yrittäjien ulottuville 8 suomen yrittäjät företagarna i finland jäsenlehti www.yrittajat.fi Pääkirjoitus: Tuhansien yrittäjien elämä helpottuu 3 10/2014 MARRASKUU ALEKSI POUTANEN 4-5 Löydä oikea työntekijä Yli puolella pienistä

Lisätiedot

Suomen paras koulumusikaali. Musiikkitalo avasi ovensa. Muka-kuoro matkusti Vilnaan MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011

Suomen paras koulumusikaali. Musiikkitalo avasi ovensa. Muka-kuoro matkusti Vilnaan MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011 MUSIIKKIKASVATUKSEN AIKAKAUSLEHTI 3/2011 Suomen paras koulumusikaali Musiikkitalo avasi ovensa Muka-kuoro matkusti Vilnaan Koulujen Musiikinopettajat ry Skolornas Musiklärare rf 10 Kurkkaa Stage - musikaalin

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012

Prizz.Uutiset. PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle 4 / 2012 Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 4 / 2012 PORISSA MENEE PAREMMIN KUIN VUOSIKYMMENIIN Kehittämispalvelut yrityksen koko elinkaarelle Tässä lehdessä 3 Pääkirjoitus:

Lisätiedot

HIUKSET HULMUTEN KOHTI KESÄÄ! - cm pidennys 350,- cm tuuhennus 225,- cm pidennys 450,- cm tuuhennus 275,- cm pidennys 550,-

HIUKSET HULMUTEN KOHTI KESÄÄ! - cm pidennys 350,- cm tuuhennus 225,- cm pidennys 450,- cm tuuhennus 275,- cm pidennys 550,- Keskiviikko1.4.2015 3. vuosikerta n:o 12 Jakelu 46 540 kpl News-lehdet Hän on nopein juoksija Keski-Uudellamaalla. SIVU 8 HIUKSET HULMUTEN 30 45 60 Kuntosali 3kk 115 +20 kulkukortti www.edendayspa.fi Peruskasvohoito...60

Lisätiedot

1 / 2009 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti

1 / 2009 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti 1 / 2009 pohjoiskirkkonummelaisten oma kylälehti Eero Aarnion valloittavaa muotoilua s. 10 2 PÄÄKIRJOITUS Kylänraitti 1/2009 Joukolla pohjoisen parhaaksi Pohjoiskirkkonummelaisille kirkonkylä, rantarata

Lisätiedot

ENERGIAOPTIMILLA PÄÄSTÖT JA KULUT KURIIN

ENERGIAOPTIMILLA PÄÄSTÖT JA KULUT KURIIN RTK-Palvelun asiakas- ja sidosryhmälehti Duo 1 2011 Eläke-Fennia: ENERGIAOPTIMILLA PÄÄSTÖT JA KULUT KURIIN Siistiä kulttuuria Turun Logomossa Oppilastaloja huolletaan ympäristön ehdoilla Siistii! sanoo

Lisätiedot

Palveluasuminen: Energiatehokkuus:

Palveluasuminen: Energiatehokkuus: 3/2012 15 vuotta Sisältö: Lahden Talojen yhteystiedot 2 Pääkirjoitus 3 Lahden Talot lyhyesti 3 Asuminen: Ihmisenä muiden joukossa 4 Milkistä vanhaa kunnioittaen nykyvaatimusten mukainen 6 Mieluisa paluu

Lisätiedot

Vanhemmuuteen tukea UUDESTA PERHEVALMENNUKSESTA. Uusi kaupunginjohtaja. Korhonen hommiin Sivu 3. Nuorisopalvelujen. kevät. KESÄTÖIHIN kaupungille?

Vanhemmuuteen tukea UUDESTA PERHEVALMENNUKSESTA. Uusi kaupunginjohtaja. Korhonen hommiin Sivu 3. Nuorisopalvelujen. kevät. KESÄTÖIHIN kaupungille? IK - Itella Posti Oy - Julkinen tiedote jokaiseen jakelupisteeseen M Itella Posti Oy Raisio TIEDOTTAA 1 2011 Raision kaupungin tiedotuslehti Uusi kaupunginjohtaja Korhonen hommiin Sivu 3 Nuorisopalvelujen

Lisätiedot

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23

Kahvitarjoilu! Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Keskusta Raksila Intiö Myllytulli Meritulli Kuusiluoto Lyötty Limingantulli Heinäpää Nuottasaari Asukaslehti Kevät 2007 Tervetuloa Katoppa-asukastuvan AVAJAISIIN 8. 10.5.2007 Kauppurienkatu 23 Kahvitarjoilu!

Lisätiedot

10-Eristyksen 25-vuotishistoriikki liitteenä lehden sisällä

10-Eristyksen 25-vuotishistoriikki liitteenä lehden sisällä Kymppi-Eristys Oy:n lehti sidosryhmille kevät 2008 Eristysalan opiskelu kehittyy > sivu 3 Sellutehdas käy duurissa > sivu 4 Nro 1 syyskuu 2006 Kymppi-Eristys Oy:n lehti sidosryhmille Kymppi-Eristys Oy:n

Lisätiedot

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5

Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 Hyvinkään seurakuntalehti 6 12.12.2013 Seppo Ylönen: Nopon koulun 2. luokkalaisia joulukuvaelmaharjoituksissa Jouluevankeliumi kuuluu koulujen jouluun Seurakunnat liitosselvitykseen - sivu 5 keskiaukeama

Lisätiedot

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto.

Kiinteistö VIESTI. KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. www.kiinteistoliitto. Kiinteistö Tammikuu 1/2014 VIESTI MIKKO VIRKAMäKI Taloyhtiöiden alueellinen yhteistyö olisi hieno asia sivu 5 KATARIINA LAAKSONEN Velvoitepysäköintiin on löydettävä kohtuullinen ja järkevä ratkaisu. sivut

Lisätiedot

Eilakaislan yhteysviesti 1/2010. Eilakaislan ja Suomen Sokerin yhteistyö on tiivistä

Eilakaislan yhteysviesti 1/2010. Eilakaislan ja Suomen Sokerin yhteistyö on tiivistä Eilakaislan yhteysviesti 1/2010 Eilakaislan ja Suomen Sokerin yhteistyö on tiivistä Tässä numerossa s. 12-13 3 Pääkirjoitus Pääkirjoitus 4-7 Suomen Sokerin ja Eilakaislan yhteistyö on hedelmällistä. 8-9

Lisätiedot

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. JVA:n 20-vuotisjuhlissa oli iloinen ja rento tunnelma s. 6. JVA:n asukaslehti 1/2012

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. JVA:n 20-vuotisjuhlissa oli iloinen ja rento tunnelma s. 6. JVA:n asukaslehti 1/2012 Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa JVA:n 20-vuotisjuhlissa oli iloinen ja rento tunnelma s. 6 JVA:n asukaslehti 1/2012 Koteja kaikille JYVÄSKYLÄN VUOKRA-ASUNNOT OY Vapaudenkatu 48-50, 3 krs, PL 193, 40101

Lisätiedot

V U O S I K E R T O M U S

V U O S I K E R T O M U S 2014 V U O S I K E R T O M U S www.taitopohjoiskarjala.fi Taito Pohjois-Karjala ry 1 www.taitopohjoiskarjala.fi 2 SISÄLTÖ TOIMINNANJOHTAJAN KATSAUS... 5 1 JOHDANTO... 6 2 TOIMINNAN LÄHTÖKOHDAT... 8 2.2

Lisätiedot