KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 1

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 1"

Transkriptio

1 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Aika klo 18:10-18:50 Paikka Onttolan päiväkoti (Koulutie 8) Käsitellyt asiat :t Otsikko Sivu 71 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 72 Pöytäkirjantarkastajat 4 73 Päiväkodin johtajan viran täyttäminen 5 74 Lastenhoitajan/päivähoitajan toimen täyttäminen 6 75 Lastenhoitajan/päivähoitajan toimen täyttäminen 7 76 Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen 8 77 Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen 9 78 Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen Lastenhoitaja/päivähoitajan toimen vakinainen täyttäminen Irtisanoutuminen perhepäivähoitajan toimesta Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) muutos ja Kontiolahden kunnan esi- ja perusopetuksen oppilas- ja opiskeluhuollon suunnitelma Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmien muutokset Opiskeluhuollon ohjausryhmän nimeäminen Kasvatus- ja koulutuslautakunnan laskujen hyväksyjät vuonna Koulunkäynninohjaajan toimen vakinainen täyttäminen Koulunkäynninohjaajan toimen vakinainen täyttäminen Irtisanoutuminen erityisluokanopettajan virasta Irtisanoutuminen toimistosihteerin toimesta Henkilörekisteri- ja tietojärjestelmäselosteiden päivittäminen Kasvatus- ja koulutoimen talouden seuranta Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokoukset syyskaudella Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Irtisanoutuminen luokanopettajan virasta 30

2 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Saapuvilla olleet jäse net Seppäläinen Satu Karkulehto Riitta Kettunen Aimo Kiiala Esko Koskimies Minna Laakkonen Anu Lappalainen Simo Niiranen Sanna Raassina Pasi Romppanen Anne puheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Muut saapuvilla olleet Sihvonen Aulikki kunnanhallituksen edustaja Rautiainen Jyrki esittelijä Kinnunen Mervi pöytäkirjanpitäjä Tormulainen Tarja as.tunt., varhaiskasvatuksen päällikkö Poissa Kukkonen Seppo varapuheenjohtaja Allekirjoitukset Satu Seppäläinen puheenjohtaja Mervi Kinnunen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Kontiolahti Aimo Kettunen Riitta Karkulehto Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Koulutoimisto, virastotalo III, pöytäkirjanpitäjä Mervi Kinnunen

3 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kasvatus- ja koulutuslautakunta 71 Puheenjohtajan ehdotus: Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Lisälista hyväksyttiin käsittelyyn.

4 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Pöytäkirjantarkastajat Kasvatus- ja koulutuslautakunta 72 Puheenjohtajan ehdotus: Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Tarkastusvuorossa ovat Seppo Kukko nen ja Riitta Karkulehto. Pöytäkirja tarkastetaan torstaina klo 15:00 mennessä koulutoimistossa. Ehdotus hyväksyttiin sillä muutoksella, että pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Aimo Kettunen ja Riitta Karkulehto.

5 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Päiväkodin johtajan viran täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 73 Kunnanhallitus on myöntänyt täyttöluvan Heramon päiväkodin joh ta jan viralle. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Päiväkodinjohtajan virka oli haettavana kunnan ilmoitustaululla, kunnan ko ti si vul la, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elinkeinohallinnon verkko si vuil la mol.fi. Hakijoita oli 4. Haastatteluun kutsuttiin Heidi Norppa, Raija Tavi, Nina Akkanen ja Aino Lam pi. Haastattelutyöryhmään kuuluivat kasvatus- ja koulutuslautakunnan pu heen joh ta ja Satu Seppäläinen, sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen ja varhais kas va tuk sen päällikkö Tarja Tormulainen. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee Heidi Norpan Heramon päi vä kodin johtajan virkaan alkaen toistaiseksi kuuden kuukauden koeajal la. Palkkaus vahvistetaan voimassa olevan KVTES:n hinnoittelukohdan 05PKO014 mukaan ja tehtäväkohtainen palkka on 2 790,11 /kk. Virkaan valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

6 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Lastenhoitajan/päivähoitajan toimen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 74 Kunnanhallitus on antanut toimelle täyttöluvan. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Lastenhoitajan/päivähoitajan tehtävä oli haettavana kunnan il moi tus tau lulla, kunnan kotisivulla, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elin kei no hallin non verkkosivuilla mol.fi. Hakijoita oli 62. Haastatteluun kutsuttiin Anu Purhonen, Satu Eskelinen, Anne-Marianna Ant ti la, Silja Hassinen ja Heli Laakkonen. Haastattelutyöryhmään kuuluivat si vis tys joh ta ja Jyrki Rautiainen, varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormu lai nen ja Paiholan päiväkodin johtaja Anja Lukkarinen. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee lastenhoitajan/päivähoitajan toimeen alkaen toistaiseksi neljän kuukauden koeajalla An ne-marian na Anttilan alkusijoituspaikkana Heramon päiväkoti. Palkkaus vah vis tetaan voimassa olevan KVTES:n hinnoittelukohdan 05PKO030 mukaan ja teh tä vä koh tai nen palkka on yli 3-vuotiaiden lasten ryhmässä 2 028,95 /kk ja alle 3-vuotiaiden lasten ryhmässä 2 058,28 /kk + mahdolliset työ ko kemus li sät. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

7 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Lastenhoitajan/päivähoitajan toimen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 75 Kunnanhallitus on antanut toimelle täyttöluvan. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Lastenhoitajan/päivähoitajan tehtävä oli haettavana kunnan il moi tus tau lulla, kunnan kotisivulla, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elin kei no hallin non verkkosivuilla mol.fi. Hakijoita oli 62. Haastatteluun kutsuttiin Anu Purhonen, Satu Eskelinen, Anne-Marianna Ant ti la, Silja Hassinen ja Heli Laakkonen. Haastattelutyöryhmään kuuluivat si vis tys joh ta ja Jyrki Rautiainen, varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormu lai nen ja Paiholan päiväkodin johtaja Anja Lukkarinen. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee lastenhoitajan/päivähoitajan toimeen alkaen toistaiseksi neljän kuukauden koeajalla Heli Laakko sen alkusijoituspaikkana Paiholan päiväkoti. Palkkaus vahvistetaan voimas sa olevan KVTES:n hinnoittelukohdan 05PKO030 mukaan ja teh tä väkoh tai nen palkka on yli 3-vuotiaiden lasten ryhmässä 2 028,95 /kk ja alle 3-vuo tiai den lasten ryhmässä 2 058,28 /kk + mahdolliset työ ko ke mus lisät. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

8 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 76 Kunnanhallitus on myöntänyt perhepäivähoitajan toimen täyt tölu van. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Perhepäivähoitajan tehtävä oli haettavana kunnan ilmoitustaululla, kunnan ko ti si vul la, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elinkeinohallinnon verkko si vuil la mol.fi. Hakijoita oli viisi. Hakijoista kolme asuu Lehmon alueella, jon ne omassa kodissaan työskentelevän perhepäivähoitajan toimien päivä hoi don tarpeen vuoksi tulee sijoittua. Perhepäivähoidon esimiehet ovat tarkistaneet hoitokodin ja sen olosuhteet ja todenneet ne soveltuviksi perhepäivähoitoon. Perhepäivähoitajan asiakir jat ovat kokouksessa nähtävinä. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää valita Pirjo Ruuskasen omassa ko dis saan työskentelevän perhepäivähoitajan toimeen alkaen tois tai sek si neljän kuukauden koeajalla. Pirjo Ruuskasella on tehtävään so vel tu va lähihoitajan tutkinto. Palkkaus määräytyy KVTES:n liitteen 12 omassa kodissaan työs ken te levien perhepäivähoitajien palvelussuhteen ehtojen mukaan. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

9 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 77 Kunnanhallitus on myöntänyt perhepäivähoitajan toimen täyt tö luvan. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Perhepäivähoitajan tehtävä oli haettavana kunnan ilmoitustaululla, kunnan ko ti si vul la, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elinkeinohallinnon verkko si vuil la mol.fi. Hakijoita oli viisi. Hakijoista kolme asuu Lehmon alueella, jon ne omassa kodissaan työskentelevän perhepäivähoitajan toimien päivä hoi don tarpeen vuoksi tulee sijoittua. Perhepäivähoidon esimiehet ovat tarkistaneet hoitokodin ja sen olosuhteet ja todenneet ne soveltuviksi perhepäivähoitoon. Perhepäivähoitajan asiakir jat ovat kokouksessa nähtävinä. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää valita Kati Muikun omassa ko dissaan työskentelevän perhepäivähoitajan toimeen alkaen tois taisek si neljän kuukauden koeajalla. Kati Muikku on suorittanut per he päi vähoi ta jan ammattitutkinnon. Palkkaus määräytyy KVTES:n liitteen 12 omassa kodissaan työs ken te levien perhepäivähoitajien palvelussuhteen ehtojen mukaan. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

10 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Perhepäivähoitajan toimen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 78 Kunnanhallitus on myöntänyt perhepäivähoitajan toimen täyt tölu van. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Perhepäivähoitajan tehtävä oli haettavana kunnan ilmoitustaululla, kunnan ko ti si vul la, sanomalehti Karjalaisessa sekä työ- ja elinkeinohallinnon verkko si vuil la mol.fi. Hakijoita oli viisi. Hakijoista kolme asuu Lehmon alueella, jon ne omassa kodissaan työskentelevän perhepäivähoitajan toimien päivä hoi don tarpeen vuoksi tulee sijoittua. Perhepäivähoidon esimiehet ovat tarkistaneet hoitokodin ja sen olosuhteet ja todenneet ne soveltuviksi perhepäivähoitoon. Perhepäivähoitajan asiakir jat ovat kokouksessa nähtävinä. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan jäsenten esteettömyys todettiin. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää valita Ritva Lepikön omassa kodis saan työskentelevän perhepäivähoitajan toimeen alkaen toistai sek si neljän kuukauden koeajalla. Ritva Lepikkö on suorittanut per he päivä hoi ta jan ammattitutkinnon. Palkkaus määräytyy KVTES:n liitteen 12 omassa kodissaan työs ken te levien perhepäivähoitajien palvelussuhteen ehtojen mukaan. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaan ottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

11 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Lastenhoitaja/päivähoitajan toimen vakinainen täyttäminen 57/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 79 Kunnanhallitus on kunnanvaltuuston päätösten täy tän töön panon yhteydessä antanut täyttöluvan määräaikaisesti hoidetulle las ten hoi taja/päi vä hoi ta jan toimelle. Kunnan hallintosäännön 10 :n mukaan lautakunta valitsee toistaiseksi ja yli vuoden määräaikaiseen palvelussuhteeseen tulevat viran- ja toi men halti jat. Hallintosäännön mukaisesti virat ja toimet täytetään pääsääntöisesti sen jälkeen, kun ne on ilmoitettu yleisesti haettavaksi. Hallintosäännön 8 :n mukaan työsopimussuhteeseen voidaan valita ilman julkista ha ku menet te lyä, kun kyseessä on henkilön ottaminen sellaiseen työ so pi mus suhtee seen, jota vastaavia tehtäviä hän on hoitanut määräaikaisesti vähintään kuu si kuukautta. Lähihoitaja Iina Sorvali on työskennellyt määräaikaisessa las ten hoi ta ja/päivä hoi ta jan tehtävässä alkaen. Hänellä on sosiaalihuollon hen kilös tön kelpoisuusehdoista annetun lain (272/2005) 8 :n mukainen kel poisuus. Iina Sorvali on antanut suostumuksensa lastenhoitaja/päivähoitajan va ki nai seen toimeen. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta valitsee lähihoitaja Iina Sorvalin las ten hoita ja/päi vä hoi ta jan toimeen toistaiseksi alkaen al ku si joi tus paikka na Lehmon päiväkoti. Palkkaus vahvistetaan voimassa olevan KVTES:n hinnoittelukohdan 05PKO030 mukaan ja tehtäväkohtainen palkka on yli 3-vuotiaiden lasten ryh mäs sä alkaen 2 028,95 /kk ja alle 3-vuotiaiden lasten ryhmäs sä 2 058,28 /kk + mahdolliset työkokemuslisät. Toimeen valitun on toimitettava, mikäli ei ole jo aiemmin toimittanut, hy väksyt tä vä lääkärintodistus terveydentilastaan ja nähtäväksi rikosrekisterilain 6 :n 2 mom. mukainen rikosrekisteriote ennen toimen vastaanottamista eh dol la, että vaali muutoin raukeaa.

12 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Irtisanoutuminen perhepäivähoitajan toimesta 56/ /2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 80 Sirkka Tahvanainen on irtisanoutunut perhepäivähoitajan toimesta lu kien. Hallintosäännön 13 :n mukaan palvelussuhteen irtisanomisesta ja eron myön tä mi ses tä päättää se, joka valitsee viranhaltijan tai ottaa työntekijän työ so pi mus suh tee seen. Lisätietoja: varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää myöntää Sirkka Tahvanaiselle eron perhepäivähoitajan toimesta lukien. Kunnanhallitukselta hae taan toi mel le täyttölupa.

13 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Oppilas- ja opiskelijahuoltolain (1287/2013) muutos ja Kontiolahden kunnan esi- ja perusopetuksen oppilas- ja opiskeluhuollon suunnitelma 284/12.00/2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta voimaan tulevaan lakiin on koottu oppilas- ja opiskelijahuoltoa kos ke vat säännökset. Laissa opiskeluhuolto sisältää sekä oppilas- että opis ke li ja huol lon. Opiskeluhuollolla tarkoitetaan opiskelijan hyvän op pi misen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edis tä mis tä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa oppi lai tos yh tei sös sä. Lain mukaan opiskelijalla on oikeus opiskeluhuoltoon esi- ja perusopetuksessa, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa. Koulu tuk sen järjestäjä vastaa siitä, että opetussuunnitelman mukainen opis kelu huol to suun ni tel ma toteutuu. Koulutuksen järjestäjän on järjestettävä opis ke lu huol to yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen opis ke lu huol to pal ve luis ta vastuussa olevien viranomaisten kanssa siten, et tä opiskeluhuollosta muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Laki lisää kuntien velvollisuuksia oppilas- ja opiskelijahuollon palvelujen jär jes tä mi ses sä. Kunnan tulee järjestää lain mukaiset palvelut kaikille sen alu een oppilaitosten opiskelijoille riippumatta oppilaitoksen ylläpitäjästä. Kou lu- ja opiskeluterveydenhuoltona järjestettävät palvelut järjestetään tervey den huol toa koskevan lainsäädännön nojalla nykyiseen tapaan. Ny kyisten kuraattorin ja psykologin palvelujen lisäksi vastaavalta kuraattorilta edel ly te tään sosiaalityöntekijän kelpoisuutta (laki sosiaalihuollon am ma til lisis ta kelpoisuusvaatimuksista 3 ). Lain mukaan jokaisen koulun ja op pilai tok sen käytettävissä tulee olla vastaavan kuraattorin palvelu, mutta ko. pal ve lua ei ole laissa tai sen valmisteluteksteissä tarkemmin määritelty. Uu den lain mukaan kunnan on järjestettävä oppilaille ja opiskelijoille mahdol li suus päästä henkilökohtaisesti keskustelemaan opiskeluhuollon psyko lo gin tai kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä koulun tai op pi laitok sen työpäivänä sen jälkeen kun oppilas tai opiskelija on sitä pyytänyt. Kii reel li sis sä tapauksissa mahdollisuus keskusteluun on järjestettävä sama na tai seuraavana työpäivänä. Edellä mainittuna määräaikana palvelu on järjestettävä myös muun henkilön yhteydenoton perusteella, jos kyse ei ole neuvonnasta tai ilmene, että keskustelun järjestäminen on muusta syys tä ilmeisen tarpeetonta. Kontiolahden kasvatus- ja koulutoimessa on tällä hetkellä yksi kou lu kuraat to ri ja kaksi koulupsykologia. Lakimuutoksen seurauksena Kon tio lahden ensi vuoden taloussuunnitelmaan esitetään henkilölisäystä vastaavan ku raat to rin palkkaamiseksi. Uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaan terveydenhoitajan työaika kou lu- ja opiskeluterveydenhuollossa on järjestettävä siten, että oppilas ja opis ke li ja voi tarvittaessa päästä terveydenhoitajan vastaanotolle myös ilman ajanvarausta. Opiskeluterveydenhuoltoon kuuluu sairaanhoito ja tämän vuoksi sään nökset hoitoon pääsystä koskevat myös opiskeluterveydenhuoltoa. Ter veyden huol to lain sekä uuden oppilas- ja opiskelijahuoltolain mukaan opis ke lijal le on järjestettävä mahdollisuus saada arkipäivisin virka-aikana vä lit tö-

14 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta mäs ti yhteys opiskeluterveydenhuoltoon. Hoidon tarpeen arviointi ja hoidon tar peen arvioinnin yhteydessä lääketieteellisesti tai ham mas lää ke tie teel lises ti tarpeelliseksi todettu hoito on järjestettävä terveydenhuoltolain 51 :n mu kai ses ti. Oppilas- ja opiskelijahuoltolain säätämisen yhteydessä lisättiin kunnan perus pal ve lu jen valtionosuudesta annettuun lakiin uusi 41 a, joka mah dollis taa sen, että opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelujen käyt tä mises tä aiheutuneet henkilöstökustannukset voidaan laskuttaa oppilaan tai opis ke li jan kotikunnalta. Tämä lisää kuntien keskinäistä laskutusta ja kasvat taa ensi vuoden menoja. Uusi laki edellyttää opetuksen ja koulutuksen järjestäjäkohtaista opis ke luhuol lon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista vas taa van monialaisen opiskeluhuollon ohjausryhmän perustamista. Li säksi tulee olla koulun ja oppilaitoksen opiskeluhuollon suunnittelusta, ke hit tämi ses tä, toteuttamisesta ja arvioinnista vastaava oppilaitoskohtainen opiske lu huol to ryh mä sekä yksittäisen oppilaan tai opiskelijan taikka tietyn op pilas- tai opiskelijaryhmän tuen tarpeen selvittämiseen ja opiskeluhuollon pal ve lu jen järjestämiseen liittyvien asioiden käsittelemistä varten ta pauskoh tai ses ti koottava monialainen asiantuntijaryhmä. Oppilas- ja opiskelijahuoltolaki lisää kunnan suunnitelmavelvollisuuksia, sillä sen mukaan lastensuojelulain 12 :n mukaiseen lasten ja nuorten hy vinvoin ti suun ni tel maan tulee kirjata laissa säädetyt oppilas- ja opis ke li ja huollon asiat. Kontiolahden lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman päivitys val mis tuu ensi syksynä. Tämän lisäksi opetuksen ja koulutuksen jär jes täjien tulee laatia opiskeluhuoltosuunnitelma, johon on kirjattava laissa sääde tyt asiat. Suunnitelmavelvollisuus sisältää myös omavalvonnan. Ope tushal li tus määrää opiskeluhuoltosuunnitelman laatimisesta ope tus suun ni telman perusteissa. Lisätietoja: sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen, p Kasvatus- ja koulutuskunta merkitsee tiedokseen oppilas- ja opis ke li jahuol to la ki muu tok sen ja päättää hyväksyä liitteenä olevan Kontiolahden kun nan oppilas- ja opiskelijahuollon kuntakohtaisen suunnitelman. Liitteet Kontiolahden kunnan esi- ja perusopetuksen oppilas- ja opiskeluhuoltosuunnitelma

15 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmien muutokset 118/ /2013 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 82 Uusi oppilas- ja opiskelijahuoltolaki (1287/2013) tulee voimaan La ki muu tok sen myötä opetushallitus on muuttanut oppilas- ja opis ke li jahuol toa koskevat luvut esi- ja perusopetuksen opetussuunnitelmien pe rusteis sa. Tämä muuttaa nykyisiä oppilashuollon käytänteitä ja edellyttää myös kuntakohtaisten opetussuunnitelmien päivittämistä. Oppilashuolto sisältää lain mukaan koulutuksen järjestäjän hyväksymän ope tus suun ni tel man mukaisen opiskeluhuollon ja opiskeluhuollon pal ve lut. Koulutuksen järjestäjä asettaa toiminnan tavoitteet, sisällöt ja toi min ta ta vat ja ne ovat osa opetussuunnitelmaa. Tämän perusteella oppilas- ja opis ke lija huol to kuuluu kaikille koulussa työskenteleville. Opetustoimi ja varhaiskasvatus ovat valmistelleet tarvittavat muutokset pai kal li siin opetussuunnitelmiin. Oppilaitoskohtaiset opis ke lu huol to suun nitel mat ovat osa koulujen vuosisuunnitelmaa ja ne tulevat lautakunnan hyväk syt tä väk si syksyllä. Kontiolahden kunnan hallintosäännön 54 kohta 9:n mukaan lautakunta hy väk syy esiopetuksen ja koulujen opetussuunnitelmaan perustuvat suunni tel mat. Lisätietoja: sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää hyväksyä muutokset esi- ja perus ope tuk sen kuntakohtaisiin suunnitelmiin liitteiden mukaisesti. Liitteet Esiopetuksen opetussuunitelma, täydennetty Perusopetuksen opetussuunnitelman täydennykset

16 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Opiskeluhuollon ohjausryhmän nimeäminen 285/12.00/2014 Kasvatus- ja koulutuslautakunta 83 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta tulee voimaan Uusi laki kattaa op pi las- ja opiskelijahuollon palvelut esiopetuksesta toisen asteen kou lutuk seen. Lain mukaan koulutuksen järjestäjän on järjestettävä opis ke luhuol to yhteistyössä opetustoimen ja sosiaali- ja terveystoimen opis ke luhuol to pal ve luis ta vastuussa olevien viranomaisten kanssa siten, että opiske lu huol los ta muodostuu toimiva ja yhtenäinen kokonaisuus. Uusi laki edellyttää opetuksen ja koulutuksen järjestäjäkohtaista opis ke luhuol lon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja arvioinnista vas taa van monialaisen opiskeluhuollon ohjausryhmän perustamista. Li säksi tulee olla koulun ja oppilaitoksen sekä esiopetusyksikön opiskeluhuollon suun nit te lus ta, kehittämisestä, toteuttamisesta ja arvioinnista vastaava opis ke lu huol to ryh mä. Kontiolahden kunnan hallintosäännön 5 :n kohta 9 mukaan toimielin asettaa toimialallaan tarvittavat toimikunnat ja työryhmät. Lisätietoja: sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen, p Kontiolahden opiskeluhuollon ohjausryhmään nimetään sivistysjohtaja, tilaa ja joh ta ja, johtava kuraattori ja varhaiskasvatuksen päällikkö. Pe rus opetuk sen ja lukion tehtäväjohtajat ovat asiantuntijajäseninä läsnä ko kouk sissa tarpeen mukaan. Ohjausryhmä kutsuu kokouksiin tarvittaessa myös muita asiantuntijajäseniä. Koulujen rehtorit, päiväkodin johtajat ja esi opetuk sen esimies nimeävät oppilaitos- ja esiopetusyksikkökohtaiset opis ke luhuol to ryh mät.

17 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Kasvatus- ja koulutuslautakunta Kasvatus- ja koulutuslautakunnan laskujen hyväksyjät vuonna / /2013 Kasvatus- ja koulutuslautakunta Sisäisen valvonnan ohjeen kohdan 3.6. mukaan lautakunnan ja muun kunnan viranomaisen on vuosittain määrättävä henkilöt, jotka sen puolesta hyväk sy vät tositteet, jollei hyväksyjää ole määrätty kunnan hal lin to sään nössä. Kasvatus- ja koulutuslautakunnan puolesta laskujen hyväksyjät vuodelle 2014 teh tä vit täin ja kustannuspaikoittain ovat: Tehtävä 300 Kasvatus- ja koulutoimen hallinto Kasvatus- ja koulutoimen hallinto/sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen ja va ral la kou lu tus suun nit te li ja Pekka Huovinen Tehtävä 310 Aamu- ja iltapäivätoiminta Aamu- ja il ta päi vä toi min ta/kou lu tus suun nit te li ja Pekka Huovinen ja va ral la sivistysjohtaja Jyrki Rau tiai nen Tehtävä 320 Perusopetus 1-6 luokat Ahokkalan koulu/koulunjohtaja Päivi Hukka Jakokosken koulu/koulunjohtaja Satu Huttunen Kirkonkylän koulu/rehtori Juha Rytkönen Kontioniemen koulu/koulunjohtaja Teemu Piirainen Kulhon koulu/koulunjohtaja Hannu Kauppinen Kylmäojan koulu/rehtori Anssi Rauma Lehmon koulu/rehtori Antti Väänänen ja varalla apulaisrehtori Leila Mat ju schi Onttolan koulu/koulunjohtaja Kristiina Hyvärinen Selkien koulu/koulunjohtaja Minna Kilpeläinen Varparannan koulu/koulunjohtaja Riitta Ikonen Yhteiset menot/kou lu tus suun nit te li ja Pekka Huovinen ja varalla sivis tys joh ta ja Jyrki Rautiainen Kustannuspaikat varalla koulutussuunnittelija Pekka Huovinen Tehtävä 330 Perusopetus 7-9 luokat Kontiolahden koulu/rehtori Anna Renko, varalla apulaisrehtori Jari Iko nen ja sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Tehtävä 360 Varhaiskasvatuspalvelut Päiväkoti Peltosirkku/päiväkodin johtaja Marja Kauppinen Heramon päiväkoti/päiväkodin johtaja Päivi Määttä Mäntytien päiväkoti/päiväkodin johtaja Pirkko Turunen Lehmon päiväkoti/päiväkodin johtaja Auli Hirvonen Paiholan päiväkoti/päiväkodin johtaja Heidi Norppa saak ka, Anja Lukkarinen alkaen Kulhon päiväkoti/päiväkodin johtaja Raija Pynnönen Päiväkoti Päivänpaiste/päiväkodin johtaja Tero Hurskainen Onttolan päiväkoti/päiväkodin johtaja Mervi Ignatius

18 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Kasvatus- ja koulutuslautakunta Perhepäivähoito/perhepäivähoidon esimies Kirsti Tolvanen, per hepäi vä hoi don esimies Annikki Kuittinen saakka, päiväkodin joh taja Päivi Määttä Muu päiväkoti/varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tormulainen ja va ral la sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Muu perhepäivähoito/varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tor mu lainen ja varalla sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Ryhmäperhepäivähoito/ päiväkodin johtaja Pirkko Turunen Muu varhaiskasvatus/varhaiskasvatuksen päällikkö Tarja Tor mulai-nen ja varalla sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Esiopetus/lastentarhanopettaja Eila Rantamäki Varhaiskasvatuksen yhteiset palvelut/varhaiskasvatuksen päällikkö Tar ja Tormulainen ja varalla sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Kustannuspaikat , 3255 ja 3280 varalla varhaiskasvatuksen pääl lik kö Tarja Tormulainen ja sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen Tehtävä 370 Lukiokoulutus Kontiolahden lukio/rehtori Ilpo Saarelainen ja varalla sivistysjohtaja Jyr ki Rau tiai nen Tehtävä 380 Vapaa sivistystyö Kansalaisopisto Konservatorion sivutoimipiste Hyväksyjä koulutussuunnittelija Pek ka Huovinen ja varalla sivistysjohtaja Jyr ki Rautiainen Investointiosa/Irtain omaisuus Kontiolahden koulukeskus Hyväksyjä sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen ja varalla koulutussuunnittelija Pek ka Huovinen Lisätietoja: sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen, puh. (013) Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää määrätä laskujen hyväksyjät vuodel le 2014 edellä esitetyn mu kai ses ti. Kasvatus- ja koulutuslautakunta 84 Koulunjohtajamuutokset alkaen: - Ahokkalan koulun johtaja: Kristiina Hyvärinen - Jakokosken koulun johtaja: Sonja Hurskainen - Kulhon koulun johtaja: Teemu Piirainen (Kontioniemen koulu on väliaikaisesti poissa käytöstä alkaen.) - Onttolan koulun johtaja: Päivi Hukka.

19 KONTIOLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ Kasvatus- ja koulutuslautakunta Kasvatus- ja koulutuslautakunta Heramon päiväkodin johtajan virassa aloittaa Heidi Norppa alkaen. Lisätietoja: sivistysjohtaja Jyrki Rautiainen, p Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättää hyväksyä seuraavat laskujen hyväk sy mis oi keu det: - kp 3101 Ahokkalan koulu/koulunjohtaja Päivi Hukka saakka ja koulunjohtaja Kristiina Hyvärinen alkaen - kp 3103 Jakokosken koulu/koulunjohtaja Satu Huttunen saak ka ja koulunjohtaja Sonja Hurskainen alkaen - kp 3105 Kontioniemen koulu/koulunjohtaja Teemu Piirainen saak ka - kp 3106 Kulhon koulu/koulunjohtaja Hannu Kauppinen saak ka ja koulunjohtaja Teemu Piirainen alkaen - kp 3110 Onttolan koulu/koulunjohtaja Kristiina Hyvärinen saak ka ja koulunjohtaja Päivi Hukka alkaen - kp 3240 Heramon päiväkoti/päiväkodinjohtaja Päivi Määttä saak ka ja päiväkodinjohtaja Heidi Norppa alkaen - kp 3250 Perhepäivähoito/perhepäivähoidon esimies Kirsti Tolvanen, päiväkodin johtaja Päivi Määttä saakka, perhepäivähoidon esimies Annikki Kuittinen alkaen

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Joensuun Tilakeskus-liikelaitoksen johtokunta Aika 17.03.2014 klo 13:10-13:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kokousaika 14.08.2012 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Keskusvaalilautakunta 03.01.2018 AIKA 03.01.2018 klo 18:00-18:08 PAIKKA Kaupungintalo KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä

PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012. Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä PERUSTURVALAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 25.9.2012 klo 18.00 19.43 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5 KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2014 Kokousaika 14.7.2014 klo 09.00 10.19 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sähköpostikokous KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat

Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58. Rakennuslautakunta 06.05.2015. Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15. Käsitellyt asiat Kuhmoisten kunta Pöytäkirja 4/2015 58 Rakennuslautakunta 06.05.2015 Aika 06.05.2015 klo 16:00-16:15 Paikka Kuntala Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 61 32 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 30.03.2016 klo 14:00-16:22 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kokousaika 12.3.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 7.10.2013 klo 18.30 22.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi

Todettiin kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi Viranomainen PÖYTÄKIRJA 3/2019 6 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 9.5.2019 klo 14.00 18.07 KOKOUSPAIKKA Vanha Pappila, os. Toukkalantie 5 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkitä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56

Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen IV-koneiden uusimisen tarjoukset 56 Lappajärven kunta Pöytäkirja 5/2017 54 ltekninen lautakunta 23.05.2017 Aika 23.05.2017 klo 16:00-16:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30-30 Otsikko Sivu 30 Terveyskeskuksen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 76 Koululautakunta Aika 17.08.2016 klo 18:01-18:25 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista 5 / 2017 Sivistyslautakunta

Kosken Tl kunta Esityslista 5 / 2017 Sivistyslautakunta Kokousaika Keskiviikko 6.9. 2017 klo 18.15 Kokouspaikka Kosken Päiväkoti Naavatassu Saapuvilla olleet jäsenet varajäsenet Muut saapuvilla Jalli Marja pj. :t 62- Hägg Anna Mikkola Laura vpj. :t 62- Mikkola

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari Yhtymähallitus 29.8.2019 1 AIKA Torstai 29.5.2019 klo 17.00 17.22 PAIKKA Sataedu Ulvila, kokoushuone Trumetari PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja Pasi Koski,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Torstai 22.02.2018 klo 09:00-11:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta

Lemin kunta Pöytäkirja 10/2017 Tarkastuslautakunta Tarkastuslautakunta 6.11.2017 Sisällys 41 Tilintarkastusyhteisön valinta 42 Teknisen johtajan kuuleminen 43 Muut asiat Tarkastuslautakunta 6.11.2017 40 Aika 6.11.2017 klo 15.00 16.30 Paikka Kunnanviraston

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot