Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun"

Transkriptio

1 Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun

2 Johdanto pienestä isoksi Gemilo auttaa työnteon johtamisessa ja uuden opettamisessa sekä oppimisessa. Kotimainen järjestelmä on kehitetty yritysten, yhteisöjen, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja muun koulumaailman käyttöön. Gemilo Oy on luonut Gemilojärjestelmän ulkoasun ja teknologian. Olemme alusta asti kehittäneet tuotetta yhdessä asiakaidemme kanssa. Menetelminä on käytetty osallistuvaa suunnittelua, asiakaskyselyjä ja käyttäjähaastatteluja. Gemilo perustettiin vuonna Yhtiö oli ensimmäisiä sosiaalisen median ratkaisutaloja Suomessa keskittyen turvallisiin, suojattuihin ja suljettuihin järjestelmiin, joissa hyödynnetään sosiaalisen median parhaat ominaisuudet yritys- ja opetuskäyttöön. Vuonna 2011 yhtiön palvelualusta valittiin Suomen parhaiden oppimisympäristöjen finalistiksi. Vuodesta 2012 Gemilo on ollut kutsuttuna yrityksenä mukana Tekesin yhdessä harvoista arvoverkkohankkeista, joissa kehitetään innovatiivisia oppimisympäristöjä. Yhtiö on yksityisesti omistettu. Se rahoittaa toimintaansa Tekesin tuotekehitys-lainalla sekä asiakasrahoituksella, jossa asiakkaat ovat yhdessä Gemilon kanssa kehittäneet tarvitsemiaan työkaluja verkkoon tai ottaneet käyttöön Gemilon palvelualustan sellaisenaan. Gemilo on helppo ottaa käyttöön. Asiakkaamme tilaavat järjestelmän käyttöönsä SaaSpalveluna. Palvelumme on responsiivinen eli se toimii tietokoneella, tableteissa ja älypuhelimissa www-selaimessa ilman erillisasennuksia. Jos olet jo Gemilon asiakasyrityksessä tai -yhteisössä töissä ja käytät Gemiloa, mutta kaipaisit lisäopastusta Gemilo-työkalujen käyttöön, olethan yhteydessä ensin organisaationne omaan Gemilo-yhteyshenkilöön. Järjestämme myös käyttökoulutuksia ja henkilökohtaisia pikaperehdyksiä. Kannattaa tiedustella mahdollisuutta osallistua näihin omalta esimieheltä tai -naiselta. Oletko vielä ilman omaa Gemiloa? Korjaamme tilanteen nopeasti. Ehdota meille yhteydenottoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen niin palaamme asiaan. Pidämme henkilökohtaisia online-demoja, joissa järjestelmästä saa hyvän kuvan. Aikaa kannattaa varata tunti, niin ehdimme keskustella läpi myös toiveita ja mahdolliset erityistarpeet. Jos sait tämän ohjeen jo Gemilon yhteyshenkilöltä, kannattaa jatkaa hänen kanssaan. Tervetuloa asiakkaaksemme ja käyttämään Gemiloa.

3 Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun Tämä opas esittelee lyhyesti Gemilon projektihallinta-työkaluja, jotka on luotu helpottamaan arkea ja vuorovaikutusta. Hanke Tavoite 1. Hankkeen osallistujat ovat tiedossa ja se, mitä hankkeessa aiotaan tehdä tai on jo tehty. Tavoite 2. Hankkeen osallistujat näkevät helposti, missä vaiheessa hanke on. Tavoite 3. Hankkeesta ja siihen liittyvistä asioista voidaan keskustella ilman sähköpostia ja keskustelut jäävät talteen niin, että niihin on helppo palata tarvittaessa. Kun hankkeita hallitaan hyvin, niistä on helposti saatavilla tieto, missä mennään, mitä on tehty ja mitä keskusteltu. Niistä näkee, myös kuka on vastuussa mistäkin tehtävästä ja osallistuu hankkeeseen. Hankkeen tekijöiden on helppo asioida keskenään eikä keskusteluihin tarvita enää sähköpostia, jolloin sähköpostin aiheuttama stressi työpaikalla vähenee ja työaikaa jää hyvin organisoidun hankkeen ansiosta oikeisiin asioihin. Gemilossa jokainen hanke saa oman hankeprofiilin, kun hanke lisätään palveluun. Hankeprofiili sisältää kaikki tärkeät asiat, joita hankkeeseen liittyy. Nämä asiat listataan hankkeen nimen alla: hankkeen kuvaus, tehtävät, aineistot liitteet, kalenteri, työajat ja osallistujat. Vihreällä alleviivauksella näytetään, mikä osioista on avoinna käyttäjällä. Alla olevassa kuvassa auki on ollut hankkeen etusivu. KUVA. Hankeprofiilin päänavigaatio Kun käytössä on iso näyttö, Gemilossa oikealla puolella näkyy tyypillisesti virta, josta voi seurata, mitä hankkeessa tapahtuu, kun taas vasemmalta puolelta edetään hankkeen eri osioihin, kuten tehtäviin, aineistoihin, kalenteriin, työaikoihin ja osallistujalistaan. Virta on toistuva osio Gemilossa. Se kokoaa yhteen ajankohtaisimmat asiat kyseisessä osiossa. Lisäksi käyttäjällä säilyy koko ajan palvelun päänavigaatioa helpottamassa liikkumista sivustolla näkymästä toiseen. Asiakkaillamme on käytössä esimerkiksi Gemilon työkaluja ideointiin, sisäisten uutisten ja blogien jakamiseen, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Lisäksi yläpalkissa on käytössä haku.

4 KUVA. Hankeprofiilin koko näkymä auki isolla näytöllä. Hankkeeen kuvaustekstissä kerrotaan, millaisesta hankkeesta on kysymys ja esitetään hankkeen yhteenveto tekijätiimille. Hankkeeseen voi toki antaa myös lukuoikeuksia henkilöille, jotka eivät välttämättä osallistu hankkeeseen, mutta joiden on hyvä halutessaan nähdä, mitä hankkeessa tapahtuu. He eivät silloin pysty muokkaamaan mitään hankkeessa eivätkä näy hankkeen osallistujissa, mutta saavat tiedon, kun sitä tarvitaan. Oikeuksia ei voi hallita kuin sellainen käyttäjä, jolla on hallintaoikeus hankkeessa. Näin varmistetaan, että tieto pysyy suojatusti vain niiden ihmisten saatavilla, joille se kuuluukin olla tarjolla. Jos henkilöllä on hallintaoikeus, hän näkee aina nämä kolme ikonia kynä, lukko, ruksi joista voi edetä muokkaukseen, säätämään oikeuksia tai jopa poistaa koko osion. Olemme Gemilossa halunneet motivoida käyttämään myös valokuvia ja kuvituskuvia. Tätä varten on oletuksena kuvakaruselli heti hankkeen etusivulla. KUVA. Karusellin oletustila ilman kuvia henkilölle, jolla on hallinta- tai muokkausoikeus hankkeeseen. Yllä olevassa esimerkki-kuvassa näkyy kapea laatikko hankkeen nimen alla tekstillä: Lisää kuvia. Karuselli saadaan käyntiin siitä lisäämällä ensimmäinen kuva. Hankkeen ylläpitäjä voi karusellissa jakaa yhden tai useampia kuvia haluamassaan järjestyksessä. Ensimmäinen kuva karusellissa näkyy myös automaattisesti ns. polaroid-kuvassa, joka näytetään hankkeesta palvelunne sisäisissä hankelistauksissa. Kuvien järjestystä vaihdetaan tartu&raahaa-toiminnolla. Kuviin saa kuvatekstit. Karusellin Lisää kuvia ei näy niille käyttäjille ollenkaan, joilla ei ole hankkeen muokkaus- tai hallintaoikeutta, vaan ainoastaan lukuoikeus. Hankkeen osallistujat Tavoite 1: Hankkeesta näkee, kuka hanketta on tekemässä. Tavoite 2: Hankkeestä näkee, mitä tehtäviä kukin hoitaa hankkeessa ja missä vaiheessa työ heillä on. Tavoite 3: Hankkeessa on nopea jakaa tietoa hankkeen osallistujille ja käydä keskustelua muualla kuin sähköpostissa. Tavoite 4: Jos henkilö vaihtaa työpaikkaa tai ei työskentelekään enää valitussa hankkeessa, saadaan rajattua nopeasti pois tarpeettomat tai luottamukselliset asiat henkilöltä, jonka työnkuva on muuttunut. On hyvä näyttää, ketkä hankkeseen osallistuvat. Gemilossa osallistujat kutsutaan palvelussa jo olevista käyttäjistä. Kutsuminen on yksinkertaista. Siitä lähtee toisen henkilön työpöydälle viesti, että kutsu odottaa kyseiseen hankkeeseen. Käyttäjän pitää varmistaa kutsu tai häntä ei liitetä hankkeeseen.

5 Ne käyttäjät, jotka eivät ole liittyneet hankkeeseen, näkyvät erikseen listattuina. Ylläpitäjille näkyy myös Lisää-nappi, jolla käyttäjän voi lisätä kysymättä käyttäjän lupaa. Henkilö ei näy automaattisesti hankkeen osallistujissa eli hänet pitää muistaa kutsua osallistumaan. Kun hankkeessa on osallistujia, oikeuksienhallinnassa voi jakaa erilaisia oikeuksia nähdä, muokata ja hallita yksittäisten hankkeiden osallistujille kaikille kerralla. Näin oikeudet menevät aina oikein, mikäli hankkeen osallistujalista vain on ajan tasalla. Jos henkilö lähtee hankkeesta, hänet poistetaan hankkeen osallistujista ja samalla poistuvat kaikki hankkeessa hankkeen osallistujille annetut oikeudet. Jos taas henkilö on saanut oikeuksienhallinnan kautta henkilönä jotain oikeuksia, ne säilyvät hänellä edelleen, koska oikeudet tarkistetaan henkilön perusteella eikä esimerkiksi hankkeen osallistujalistan mukaan. Jos haluat poistaa henkilön hankkeesta, klikkaa ruksia henkilön kuvan vieressä osallistujalistasta. Häntä ei näy enää tämän jälkeen osallistujissa ja käyttäjä menettää samalla kaikki ne oikeudet, jotka on annettu hankkeen osallistujana hänelle. Jos henkilöllä on kuitenkin vielä tehtäviä, hän näkyy edelleen niiden tehtävien tekijänä. Mikäli henkilöllä ei ole enää mitään kautta oikeutta nähdä hanketta, hän ei näe edes omia tehtäviään. Tämä mahdollistaa esimerkiksi hankevalmistelut niin, että hanke on valmiina tehtävineen ja tehtävät on jaettu ihmisille jo ennen kuin he liittyvät hankkeeseen ja tietävät töistä, joita heille on suunniteltu. Samoin tämä ominaisuus auttaa tekemään hankkeita, joissa on tarve seurata esimerkiksi tehtäväkulkuja, mutta ilman, että se vaatii tekijöiltä varsinaisesti osallistumista tehtävään. Näin toimitaan esimerkiksi päällikkövetoisissa hankkeissa, joissa työntekijät eivät itse koskaan sulje tehtäviään tai välttämättä edes näe tehtävälistaa, joka esimiehellä tai ohjaajalla on tallessa heihin liittyen. KUVA. Osallistujat on helppo tarkistaa hankkeen tiedoista. Heitä on myös yksinkertaista kutsua lisää samassa näkymässä.

6 Hankkeen vaiheet eli etapit Tavoite 1: Pystytään jakamaan hankkeen deadlinet, joihin mennessä tietyt asiat on saatavat valmiiksi. Tavoite 2: Vaiheesta näkee, miksi kyseinen etappi on tärkeä. Tavoite 3: Näytetään vaiheittain, mitä tehtäviä on tehtynä ja mitä vielä kesken. Hankkeissa on yleensä erilaisia etappeja, joilla vaiheistetaan työnteko hankkeessa. Hankkeelle saa lisättyä niin monta vaihetta kuin haluaa. Kunkin vaiheen alle lisätään siihen kuuluvat tehtävät. Vaiheella on oma kuvaus ja yleensä myös deadline eli määräaika, jonka mukaan Gemilo järjestää puolestasi vaiheet oikeaan järjestykseen. Määräaikaa ei ole pakko lisätä. Myös kuvauksen voi jättää kirjoittamatta, mutta yleensä se on hyvä kirjoittaa, koska kuvauksessa voidaan avata vaiheen tavoitteita ja perustella, miksi kyseinen etappi on tärkeä saada kuntoon. Ainoat pakolliset kohdat hankkeen vaiheistuksessa ovat otsikko vaiheelle ja vähintään yksi vaihe hanketta kohti, jotta tehtäviä voidaan alkaa listata hankkeeseen. Eteneminen menee tyypillisesti näin: Avaa haluamasi olemassa oleva hanke tai lisää uusi hanke. Klikkaa auki Tehtävät-näkymä. Klikkaa Lisää etappi. Kirjoita haluamasi otsikko vaiheelle. Lisää tehtävä vaiheen alle tai kirjoita vaiheen kuvaus. Lisää uusi vaihe tai uusia tehtäviä. Koska etappeja voi olla useita, olemme oletuksena sulkeneet tehtävälistat kunkin etapin alta. Jos etapissa on ajankohtaisia tehtäviä avoinna, etappi näkyy avonaisena. Vaiheen eli etapin saa auki klikkaamalla oikealla puolella, etappia kuvaavan otsikkorivin päässä näkyvää nuolta, joka osoittaa alaspäin. Samasta kohdasta saa myöhemmin myös suljettua etapin tehtävälistauksen pois näkyvistä, jos haluaa näkymästä lyhyemmän. KUVA. Hankkeen vaiheet ovat kaikki kiinni ja niissä näkyy otsikon lisäksi kunkin määräaika. Gemilo on listannut etapit automaattisesti päivämäärien mukaan.

7 Tehtävät työlistaksi Tavoite 1: Pystyn järjestämään omat työni ja jakamaan tehtäviä myös muille. Tavoite 2: Näen, mihin isompaan kokonaisuuteen ja vaiheeseen oma työtehtävä liittyy. Hankkeessa työ jaetaan tehtävinä. Tehtävät avautuvat listana etapin alta. Gemilo tilastoi sinulle esimerkiksi, montako tehtävää hankkeessa on yhteensä, montako tehtävää yksittäinen vaihe sisältää ja moniko tehtävistä on jo suljettu eli valmiina ja montako työn alla. Jos olet antanut työmäärä-arviot kaikista tehtävistä, järjestelmä näyttää myös työaikana, paljonko resurssia vielä tarvitaan. Tehtävän saa lisättyä suoraan itselleen, tehtäväksi yhdelle tai useammalle ihmiselle tai ilman tekijää. Jos tekijää ei ole tehtävälle, näytetään listauksessa pelkkä viiva tekijöiden kohdalla. Suosittelemme lisäämään tehtävään tekijän. Silloin tehtävä ilmestyy myös kyseisen ihmisen omiin tehtäviin hänen työpöytä-näkymäänsä Gemilossa. Samalla tavoin, jos on merkinnyt tehtävän itselleen, Gemilo automaattisesti listaa tehtävän odottamaan työjonoon työpöydällesi. Kullakin tehtävällä hankkeessa on prioriteetti eli tärkeysjärjestys numeroituna yhdestä kymmeneen ja sen mukainen värikoodi. Lisäksi tehtävälle on mahdollista kertoa oletettu työaika eli työmäärä-arvio, joka työn toteuttamiseen kuluu ja tehtävätyyppi. Alla olevassa esimerkissä näkyy tehtävälistauksen ensimmäisessä tehtävässä kysymysmerkki. Siitä käyttäjä tietää heti, että tehtävä odottaa lisätietoja edetäkseen. Voit lajitella tehtäviä eri tavoin ja nostaa esiin esimerkiksi kaikkien tehtävien sijasta vain omat tehtäväsi. Tämä helpottaa mukavasti erityisesti hankkeessa, jossa on useita tekijöitä ja paljon tehtäviä.

8 Yksittäinen työtehtävä Tavoite 1: Omaa työtä on helpompi hallita. Tavoite 2: Muiden työtä on helpompi johtaa. Tavoite 3: Tiedossa, milloin työtehtävä on annettu ja milloin tehtävä on valmis. Tavoite 4: Lisätietoja ja ohjeita voi kysyä helposti kommentoimalla tehtävää. Näin sähköpostin määrä vähenee. Tavoite 5: Saadaan varmistettua jatkuvuus tekemällä näkyväksi ns. hiljainen tieto, kun esimerkiksi tehtävään liittyvä keskustelu dokumentoituu tehtävien yhteyteen. Niihin on helppo palata, vaikka ihmiset vaihtuisivat hankkeessa. Jokaisella tehtävällä on oma sivunsa, jonne voi lisätä liitteitä, kuvata työtehtävän tarkemmin ja vaikkapa kommenteissa neuvoa kollegaa. Tehtävään liittyy aina mahdollisuus kommentoida. Sähköpostin sijasta tehtävistä keskustellaan kunkin tehtävän yhteydessä. Tehtävien lisääminen on helppoa. Siihen on kaksi eri tapaa Kun tehtävä lisätään hankkeessa sen etapin alta, johon kyseinen tehtävä liittyy, Gemilo liittää tehtävän samalla kyseiseen vaiheeseen ja hankkeeseen automaattisesti. Kun tehtävä lisätään koko palvelun yläkulmassa näkyvästä vihreästä Lisää-napista, käyttäjän pitää muistaa valita oikea hanke ja etappi pudotusvalikoista, jotka näkyvät samassa näkymässä, jossa tehtävän otsikko ja kuvauskin kirjoitetaan. Näin tehtävä ei jää irralleen ilman hanketta, vaan ilmestyy oikeaan hankkeeseen ja sen alla olevaan etappiin, kuten pitää. Järjestelmämme on todella joustava. Niinpä voit milloin tahansa muokkaustilassa vaihtaa tehtävän etapista toiseen tai hankkeesta toiseen, jos työ niin edellyttää. On helppo tietää, milloin muokkaustila tehtävässä on päällä. Otsikkona lukee Muokkaa tehtävää. KUVA. Tehtävää voi täydentää muokkaustilassa ja tehostaa esimerkiksi hakua antamalla lisää avainsanoja.

9 Tehtävän antaminen toiselle tai itselle Tavoite 1: Tämän jälkeen on selkeämmin tiedossa, kuka tekee ja mitä. Siirtymällä tehtävän muokkausnäkymässä tekijät-välilehdelle tehtävän tekijän voi vaihtaa, poistaa tai lisätä uusia tekijöitä, mikäli tilanne on muuttunut siitä, kun tehtävää viimeksi päivitettiin. Jos tehtävä on jo auki lukutilassa eikä muokattavana, tekijöitä saa lisättyä popup-ikkunassa, joka avautuu klikkaamalla Lisää-nappulaa tehtävänäkymässä. Tekijöitä voi hakea monella eri tapaa, kuten hankkeittain, ryhmittäin tai henkilön nimen perusteella. Jos käytössä on esimerkiksi eri yksiköitä, osastoja tai organisaatioita, myös näiden perusteella voi etsiä tekijöitä, jolloin Gemilo listaa valmiiksi valinnan mukaisen joukon ihmisiä. Logiikka on sama kuin hankkeen osallistujien kutsumisessa. Voit valita tekijät listasta, jossa näytetään henkilön profiilikuva ja nimi. Jos käyttäjällä ei ole omaa profiilikuvaa, näytetään oletuskuva, joka muistuttaa hymiötä. KUVA. Tekijöitä voi hakea tekijän nimellä, hankkeittain ja ryhmittäin. Jos tarvitaan eri organisaatioista ihmisiä, voidaan tekijöitä hakea myös organisaation mukaan. Klikkaamalla henkilön nimeä ja kuvaa, henkilö valitaan työtehtävään. Valitut henkilöt näytetään erikseen Valittu-otsikon alla. Työtuntien merkitseminen Tavoite 1: Järjestelmä laskee automaattisesti yhteen työtunnit ja ne voi tarkistaa henkilön ja hankkeen mukaan. Tavoite 2: Työtunnit on helppo kirjata talteen. Työtunnit lisätään Lisää-napista, joka näkyy oikeassa yläkulmassa joka sivulla. Näin työaikaa on helppo lisätä milloin tahansa. Työtunteja lisättäessä kerrotaan, mihin hankkeeseen työtunnit halutaan kirjata. Lisäksi voidaan antaa lyhyt kuvaus, mitä työtuntien aikana tehtiin, opittiin tai huomattiin. Tämä teksti näkyy hankkeen työaika-kirjanpito-sivulla helpottaen projektipäällikön ja johtajan elämää (seuranta) ja työajan raportoineen henkilön omassa profiilissa, jonne pääsee henkilökohtaisen työpöydän kautta. Henkilökohtaiseen työaikakirjanpito-näkymään järjestelmä laskee keskiarvot ja tallentaa kaikki työtunnit, kun taas hankkeeseen lasketaan vain kyseisen hankkeen työtunnit eri tekijöiltä.

10 KUVA Työaika annetaan popupissa, joka avautuu klikkaamalla oikeassa kulmassa olevaa Lisää-nappia tai omalla työpöydällä Työajat-välilehdellä, jossa on myös oma nappi työaikakirjanpitoa varten. Napit ympyröitynä sinisellä renkaalla tässä ohjeessa. KUVA. Työtunnit näytetään taulukkona, jossa on laskettu tunnit yhteensä. Lisäksi omat kuvaukset työtuntien sisällöstä näkee menemällä omalle työpöydälle. Oikeuksienhallinnasta voidaan päättää, kenellä kaikilla on oikeus nähdä muiden työajat ja raportoinnin yhteydessä annetut kuvaukset.

11 KUVA. Hankkeessa listataan kaikkien työtunnit etenemisjärjestyksessä päivämäärän ja tallennusajankohdan mukaan uusimmasta vanhimpaan. Koska joskus voi olla tarpeen saada vain tietyn aikavälin tuntiraportti, tähän on helppokäyttöinen toiminto, jolla voi rajata mistä alkaen ja mihin asti tunnit halutaan tietää. KUVA. Gemilo näyttää myös visuaalisesti väreillä, mitkä hankkeet ovat vieneet eniten aikaa eri ajanjaksoilla.

12 Oma tehtävälista työpöydällä valmiina järjesteltäväksi Tavoite 1: Omat työtehtävät näkee helposti kerralla sen mukaan, miten tärkeitä tai ajankohtaisia ne ovat. Tavoite 2: Ihminen voi hallita omaa työtään ja siirtyä tehtävästä toiseen kevyesti, vaikka tehtävät olisivat eri hankkeista tai ne olisivat eri vaiheissa. Tavoite 3: On nopea vastata lisätietoa odottaviin tehtäviin. Gemilossa on Oma työpöytä, jonne järjestelmä listaa kaikista hankkeista henkilön avoinna olevat tehtävät, yhteydenpidon ja agendan riippuen siitä, mitä osioita asennukseen on otettu mukaan asiakkaan omasta toiveesta. Hyvä projektihallinta edellyttää useimmiten, että tehtävään on annettu prioriteetti ja ajankohta, johon mennessä tehtävän oletetaan valmistuvan. Lisäksi tehtäviin on mahdollista antaa työaika-arvio: miten kauan työtehtävän oletetaan vievän. Jos tehtävään on merkitty, että se odottaa lisätietoa, ikoni vaihtuu erilaiseksi. Alla olevassa kuvassa yksi tehtävä odottaa lisätietoja eli jonkinlaista kommenttia tai vastausta joko asiakkaalta tai henkilöltä, jolle tehtävä on annettu. Tehtävä erottuu ikonista, jossa on kysymysmerkki punaisella pohjalla. Mitä punaisempi tärkeysjärjestyksen numero, sen tärkeämpi tehtävä on menossa. Hyvä sääntö on pitää ykköstä vain kriisitapauksille, jotka hoidetaan välittömästi. Ykkösprioriteetin tehtäviä ei saisi koskaan jäädä toiselle päivälle odottamaan. Nämä kannattaa käydä omassa työyhteisössä läpi ja ottaa suosituksina käyttöön. Kun toimintatapa on yhteinen, järjestelmä säilyy ymmärrettävänä ja on helpompi reagoida, kun kaikki tietävät, että ykkösprioriteetin tehtävän tullessa kohdalle, pitää kaikki muu työ jättää niikseen ja alkaa purkaa kriisitilannetta pois. Työpöytä vie käyttäjän myös käyttäjän omiin hankkeisiin, tapahtumiin ja työaika-kirjanpitoon sekä käyttäjän omaan agendaan. Kuvassa on englanninkielinen käyttöliittymä. Kieliversioita on valittavissa useita. Palvelu on saatavilla suomen ja englannin lisäksi myös venäjäksi, saksaksi, ruotsiksi ja norjaksi. Tarvittaessa tilaamme uuden käännöksen ja asennamme sen käyttöönne.

13 Oma päivä- ja kuukausiagenda Tavoite 1: Kun töitä on paljon, on hyvä nähdä, mitä tänään pitää tehdä. Tavoite 2: Pitää myös kätevästi nähdä, mitä on jäänyt tekemättä ja päästä käsiksi näihin töihin. Tavoite 3: On mukava saada myös huomisen agenda vaivatta katsottavaksi. Agenda on tapa ryhmitellä päivän työt. Oletuksena näytetään aina kuluvan päivän agendaa, mutta työtä suunniteltaessa tai seurattaessa on hyvä nähdä myös edellisen ja tulevan päivän agendat. Tämä näkymä toimii etenkin henkilön omaan työnjohtamiseen, mutta myös projektipäälliköille, johdolle ja kollegoille, joilla mahdollisesti on tarve antaa lisää työtehtäviä henkilölle tai seurantavastuu, miten työpäivä on käytetty. Agenda on lahjomaton. Se näyttää työaikakirjanpidon lisäksi, mihin työpäivän resurssit menivät ja mitä saatiin aikaan. Agendaa voi suositella etenkin, jos työaikaa ei seurata ollenkaan. Silloin agenda dokumentoi, mitä eri päivinä tehtiin. Agendasta on myös oma kuukausinäkymä, josta voi helposti tarkastaa, onko jollekin päivälle jäänyt tehtäviä tekemättä. ps. Tervetuloa suomalaisen palvelutoimittajan asiakkaaksi. Jos jäi kysyttävää, olethan meihin gemilolaisiin yhteydessä. Paras irti joka päivästä. Soita ja tilaa jo tänään. Gemilon toimitusjohtaja Katri Lietsala puhelin

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013

Rekisteröitymisohje. Vaihe 1. Rekisteröityminen palveluun tapahtuu seuraavasti: 22.2.2013 Rekisteröitymisohje Vaihe 1 Kiitos osoittamastasi luottamuksesta ja ilmoituksesta liittyä Suomen Yrittäjien hankintaasiamiespalvelun käyttäjäksi. Tämä ohje koskee rekisteröitymistä palvelun käyttäjäksi.

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut...

1 Yleistä Kooste-objektista... 3. 1.1 Käyttöönotto... 3. 2 Kooste-objektin luominen... 4. 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4. 3.1 Sivut... Kooste 2 Optima Kooste-ohje Sisällysluettelo 1 Yleistä Kooste-objektista... 3 1.1 Käyttöönotto... 3 2 Kooste-objektin luominen... 4 3 Sisällön lisääminen Kooste objektiin... 4 3.1 Sivut... 5 3.2 Sisältölohkot...

Lisätiedot

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus

Sisällys. 2 Aloittaminen. 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä. 5 Työajan mobiilikirjaus Sisällys 2 Aloittaminen 2 Ominaisuudet tuotantotyöntekijä esimerkissä 3 Ominaisuudet toimistotyöntekijä esimerkissä 4 Ominaisuudet esimiehet esimerkissä 5 Ominaisuudet pääkäyttäjänä 5 Työajan mobiilikirjaus

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4

1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4 Päivitetty 27.4.2010 Sisällysluettelo 1 JOHDANTO...2 2 UUDEN ILMOITUKSEN LUOMINEN...2 3 VALMIIN ILMOITUKSEN MUOKKAAMINEN...4 4 YLEISTEKSTIEN KÄYTTÖ JA LUOMINEN...4 5 SAAPUNEET HAKEMUKSET JA NIIDEN KÄSITTELY...4

Lisätiedot

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus

Uuden TwinSpacen yleiskatsaus Uuden TwinSpacen yleiskatsaus (Julkaistu syyskuussa 2014 ) Nämä ohjeet on tarkoitettu opettajaylläpitäjille. Ne sisältävät kaikki tarvittavat tiedot uuden TwinSpacen käyttämiseen. Kirjautuminen Siirry

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Työpaja Työpaja on vertaisarviointiin soveltuva työkalu. Työpaja mahdollistaa töiden palautuksen ja niiden jakelun opiskelijoiden arvioitavaksi sekä arvioinnin antamisen. Laita Muokkaustila päälle ja lisää

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta

Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta 1 Blogger-blogin käyttöönotto ja perusasiat Bloggerista & bloggauksesta Blogi on yhden tai useamman kirjoittajan verkkosivu tai -sivusto, jonka kautta voidaan julkaista omia kirjoituksia perinteisten julkaisukanavien

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan:: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista numeroiduista osioista sekä osioiden molemmilla

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014 1 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU

FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU 1(5) FENG OFFICE -PROJEKTINHALLINTATYÖKALU Verkkoprojektissa tarkoituksenmukaisen projektinhallintatyökalun käyttö vähentää viestintään kuluvaa työaikaa merkittävästi, kun projektin osapuolilla on reaaliaikainen

Lisätiedot

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen

Yksityiskohtaiset ohjeet. TwinSpacen käyttäminen Yksityiskohtaiset ohjeet TwinSpacen käyttäminen Profiilin päivittäminen...3 Opettajien ja vierailijoiden kutsuminen TwinSpaceen...4 Oppilaiden kutsuminen TwinSpaceen...7 Blogin lisääminen TwinSpacen Harjoituksiin...10

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Wiki Wiki-työkalu mahdollistaa dokumenttien työstämisen kurssilla yhteisesti siten, että opettaja ja opiskelija/opiskelijat voivat muokata samaa dokumenttia. Opettaja voi luoda Jokaiselle opiskelijalle

Lisätiedot

Meeting Plannerin käyttöohje

Meeting Plannerin käyttöohje Meeting Plannerin käyttöohje Näytteilleasettaja & Yhteistyökumppani Sisällysluettelo Näytteilleasettajat ja yhteistyökumppanit... 2 Sisään kirjautuminen... 2 Järjestelmän etusivu... 2 Peruskäyttäjien näkymät...

Lisätiedot

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter

Keskustelualue. Tampereen yliopisto/ tietohallinto 2017 Suvi Junes/Pauliina Munter Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon

Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon Ohjeita peda.net palvelun Luo uusi osioon - Elikkä tuo kyseinen kohta löytyy omalta sivultasi oikeasta ylä-laidasta, kuten alla näkyvästä kuvasta näkyy. Sekä tuo kyseinen kohta näkyy luokkien sivuilla

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty.

Kortinhaltijat joilla on maksukeskeytys Maksuryhmään liitettyjen kortinhaltijoiden lukumäärä, joiden maksut ovat tilapäisesti keskeytetty. 1(6) MAKSURYHMÄN HALLINTA Maksuryhmäkohtaiselle sivulle pääset klikkaamalla yksittäisen maksuryhmän nimeä verkkopalvelun etusivulla tai valitsemalla ryhmän Maksuryhmät - osion listalta. Sivun tiedot ja

Lisätiedot

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3

Visma Approval Center. Versiosaate 1.3 Visma Approval Center Versiosaate 1.3 Visma Approval Center - Versiosaate 1.3 Kaikkia koskettavat kehitykset Muutokset käyttöliittymän välilehdissä Tarkastajat ja hyväksyjät näkevät ylävalikon jatkossa

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen

Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Ohjeita Porin Lyseon koulun yrittäjuuskasvatuksen blogin kirjoittamiseen Tervetuloa mukaan rakentamaan yr-blogiamme! Lue seuraavat ohjeet ennen artikkelisi julkaisemista. Pääset kirjautumaan sisään osoitteessa

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen

1 eportfolio Kyvyt.fi - palvelun käytön aloittaminen eportfolio Kyvyt.fi - palvelussa on Salpauksen ryhmä nimeltä AMMATTIOSAAJAN TYÖKYKYPASSI. Ryhmän jäsenenä saat käyttöösi suorittamiseen tarvittavat valmiit sivupohjat. Salpauksessa eportoliota käytetään

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012 Keskustelualue Uudet ominaisuudet: - Keskustelualueen voi näyttää blogin näköisenä - Viestiin voi liittää useita liitetiedostoja. Opettaja voi määritellä liitteiden maksimimäärän per viesti keskustelualueen

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

ViLLE Mobile Käyttöohje

ViLLE Mobile Käyttöohje ViLLE Mobile Käyttöohje -TEKSTI- JUHANI VÄÄTÄJÄ -TAITTO- TOMMY JOHANSSON Verkossa http://ville.utu.fi http://villeteam.fi villeteam@utu.fi 2013 2015. ViLLE Team. Tämän kirjan kopiointi muuttamattomana

Lisätiedot

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Siun sote Moodle -opas Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Sisällys Tervetuloa opiskelemaan Verkkarit oppimisympäristöön! 1 Verkkareihin kirjautuminen 2 Verkkareiden etusivu 3 Liikkuminen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Doodle helppoa aikatauluttamista

Doodle helppoa aikatauluttamista Doodle helppoa aikatauluttamista Kuinka käytän Doodlea? -vaiheittainen opas käyttöön ja aikataulukyselyn luomiseen http://www.doodle.com/ Doodle on ohjelma joka auttaa sinua aikatauluttamaan kokouksia

Lisätiedot

WordPress-blogin perustaminen

WordPress-blogin perustaminen WordPress-blogin perustaminen Mene osoitteeseen http://wordpress.com/ ja luo itsellesi tili. Tilin luomiseen tarvitset seuraavat tiedot: sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen ja salasanan. Klikattuasi

Lisätiedot

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET

PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET PROJEKTISIVUJEN PAÄ IVITTAÄ MISEN OHJEET Suomen partiolaiset Finlands scouter ry 04/2013, muokattu 02/2015 Tämä ohje on tarkoitettu Suomen Partiolaisten hallinnoimien projektisivustojen sisällöntuottajille

Lisätiedot

Opettajan arviointinäkymä

Opettajan arviointinäkymä Opettajan arviointinäkymä Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia Wilmassa ryhmän sivulta välilehdeltä Formatiivinen arviointi. Kun opettaja avaa ensimmäistä kertaa ryhmän formatiivisen arvioinnin

Lisätiedot

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen

ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen ehops-opastus 2015-2016 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN

OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE ATERIAPÄIVÄKIRJAN MUOKKAUKSEEN Uuden ateriapäivän lisääminen Siirry ateriapäiväkirjaan päävalikon Ateriapäiväkirja -painikkeesta. 1. Klikkaa kalenterista päivämäärää, jolle

Lisätiedot

Office 365:n kalenterin käyttäminen

Office 365:n kalenterin käyttäminen Sisällys Office 365:n kalenterin käyttäminen... 2 Kalenterin näkymä... 2 Uuden kalenteritapahtuman luominen... 3 Kalenteritapahtuman muuttaminen tai poistaminen... 4 Kalenterin jakaminen... 5 Useamman

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä.

Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tule mukaan! Mukaan.fi on oma verkkopalvelu juuri sinulle, joka olet kiinnostunut erityistä tukea käyttävien lasten, nuorten ja aikuisten elämästä. Tämän helppokäyttöisen netin kohtaamis- ja keskustelupaikan

Lisätiedot

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5)

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5) 1 (5) TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE KESKUSTELUA Mihin Åke-työryhmäsivustoa halutaan käyttää? Esim. kokouksiin, tehtäviin, linkkeihin, jaettuihin asiakirjoihin. Wiki voisi toimia edelleen paremmin

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri

Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri OHJE 1 (5) Omien tietojen päivittäminen, käytettävyyskalenteri ja keikkakalenteri Hakemuksen jätettyäsi Kuntarekry palvelun kautta voit omilla tunnuksillasi päivittää tietoja ja käytettävyyskalenteriasi

Lisätiedot

Kalenteri. Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteritapahtuman lukeminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Kalenteri. Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteritapahtuman lukeminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Kalenteri Kalenterin tapahtumatyypit: Kalenteri näyttää meneillään olevan kuukauden. Klikkaamalla nuolia pääset siirtymään menneisiin tai tuleviin kuukausiin. Linkkejä klikkaamalla voit piilottaa tapahtumat.

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle...

Sisällysluettelo. 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3. 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7. 3 Palautusten tallentaminen omalle koneelle... Palautuslaatikko 2 Sisällysluettelo 1 Yleistä Palautuslaatikosta... 3 1.1 Palautuslaatikon luominen... 3 2 Tarkastajan yhteenvetonäkymä... 7 2.1 Palautusten tarkastelu... 8 2.2 Arvosanojen antaminen...

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Tietokannan luominen:

Tietokannan luominen: Moodle 2 Tietokanta: Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia, linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat,

Lisätiedot

ADMIN. Käyttöopas 08Q4

ADMIN. Käyttöopas 08Q4 ADMIN Käyttöopas 08Q4 Sisällysluettelo Uuden käyttäjän lisääminen...3 Käyttäjän poistaminen...3 Oikeudet...4 Käyttäjäasetukset...6 Aktiviteetin määritys...8 Aktiviteetin määrittely...8 Kenttämäärittelyt...9

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Ohjeet Toivasten sukuseuran keskustelufoorumiin kirjautumisesta ja keskusteluiden käymisestä Foorumiin rekisteröityneet käyttäjät pääsevät kirjautumaan foorumille osoitteesta http://toivanen.ning.com Kirjautuminen

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS

Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS Opintojaksopalautejärjestelmä Opettajan OPAS tammikuu 2011 SISÄLLYS 1 OPINTOJAKSOPALAUTEJÄRJESTELMÄ 1 2 OPINTOJAKSOPALAUTTEEN OPETTAJAN TOIMINNOT 1 2.1 Kirjautuminen järjestelmään 1 2.2 Kyselyn rakenne

Lisätiedot