Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun"

Transkriptio

1 Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun

2 Johdanto pienestä isoksi Gemilo auttaa työnteon johtamisessa ja uuden opettamisessa sekä oppimisessa. Kotimainen järjestelmä on kehitetty yritysten, yhteisöjen, yliopistojen, ammattikorkeakoulujen ja muun koulumaailman käyttöön. Gemilo Oy on luonut Gemilojärjestelmän ulkoasun ja teknologian. Olemme alusta asti kehittäneet tuotetta yhdessä asiakaidemme kanssa. Menetelminä on käytetty osallistuvaa suunnittelua, asiakaskyselyjä ja käyttäjähaastatteluja. Gemilo perustettiin vuonna Yhtiö oli ensimmäisiä sosiaalisen median ratkaisutaloja Suomessa keskittyen turvallisiin, suojattuihin ja suljettuihin järjestelmiin, joissa hyödynnetään sosiaalisen median parhaat ominaisuudet yritys- ja opetuskäyttöön. Vuonna 2011 yhtiön palvelualusta valittiin Suomen parhaiden oppimisympäristöjen finalistiksi. Vuodesta 2012 Gemilo on ollut kutsuttuna yrityksenä mukana Tekesin yhdessä harvoista arvoverkkohankkeista, joissa kehitetään innovatiivisia oppimisympäristöjä. Yhtiö on yksityisesti omistettu. Se rahoittaa toimintaansa Tekesin tuotekehitys-lainalla sekä asiakasrahoituksella, jossa asiakkaat ovat yhdessä Gemilon kanssa kehittäneet tarvitsemiaan työkaluja verkkoon tai ottaneet käyttöön Gemilon palvelualustan sellaisenaan. Gemilo on helppo ottaa käyttöön. Asiakkaamme tilaavat järjestelmän käyttöönsä SaaSpalveluna. Palvelumme on responsiivinen eli se toimii tietokoneella, tableteissa ja älypuhelimissa www-selaimessa ilman erillisasennuksia. Jos olet jo Gemilon asiakasyrityksessä tai -yhteisössä töissä ja käytät Gemiloa, mutta kaipaisit lisäopastusta Gemilo-työkalujen käyttöön, olethan yhteydessä ensin organisaationne omaan Gemilo-yhteyshenkilöön. Järjestämme myös käyttökoulutuksia ja henkilökohtaisia pikaperehdyksiä. Kannattaa tiedustella mahdollisuutta osallistua näihin omalta esimieheltä tai -naiselta. Oletko vielä ilman omaa Gemiloa? Korjaamme tilanteen nopeasti. Ehdota meille yhteydenottoa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen niin palaamme asiaan. Pidämme henkilökohtaisia online-demoja, joissa järjestelmästä saa hyvän kuvan. Aikaa kannattaa varata tunti, niin ehdimme keskustella läpi myös toiveita ja mahdolliset erityistarpeet. Jos sait tämän ohjeen jo Gemilon yhteyshenkilöltä, kannattaa jatkaa hänen kanssaan. Tervetuloa asiakkaaksemme ja käyttämään Gemiloa.

3 Hanke- ja tehtävähallinta helposti haltuun Tämä opas esittelee lyhyesti Gemilon projektihallinta-työkaluja, jotka on luotu helpottamaan arkea ja vuorovaikutusta. Hanke Tavoite 1. Hankkeen osallistujat ovat tiedossa ja se, mitä hankkeessa aiotaan tehdä tai on jo tehty. Tavoite 2. Hankkeen osallistujat näkevät helposti, missä vaiheessa hanke on. Tavoite 3. Hankkeesta ja siihen liittyvistä asioista voidaan keskustella ilman sähköpostia ja keskustelut jäävät talteen niin, että niihin on helppo palata tarvittaessa. Kun hankkeita hallitaan hyvin, niistä on helposti saatavilla tieto, missä mennään, mitä on tehty ja mitä keskusteltu. Niistä näkee, myös kuka on vastuussa mistäkin tehtävästä ja osallistuu hankkeeseen. Hankkeen tekijöiden on helppo asioida keskenään eikä keskusteluihin tarvita enää sähköpostia, jolloin sähköpostin aiheuttama stressi työpaikalla vähenee ja työaikaa jää hyvin organisoidun hankkeen ansiosta oikeisiin asioihin. Gemilossa jokainen hanke saa oman hankeprofiilin, kun hanke lisätään palveluun. Hankeprofiili sisältää kaikki tärkeät asiat, joita hankkeeseen liittyy. Nämä asiat listataan hankkeen nimen alla: hankkeen kuvaus, tehtävät, aineistot liitteet, kalenteri, työajat ja osallistujat. Vihreällä alleviivauksella näytetään, mikä osioista on avoinna käyttäjällä. Alla olevassa kuvassa auki on ollut hankkeen etusivu. KUVA. Hankeprofiilin päänavigaatio Kun käytössä on iso näyttö, Gemilossa oikealla puolella näkyy tyypillisesti virta, josta voi seurata, mitä hankkeessa tapahtuu, kun taas vasemmalta puolelta edetään hankkeen eri osioihin, kuten tehtäviin, aineistoihin, kalenteriin, työaikoihin ja osallistujalistaan. Virta on toistuva osio Gemilossa. Se kokoaa yhteen ajankohtaisimmat asiat kyseisessä osiossa. Lisäksi käyttäjällä säilyy koko ajan palvelun päänavigaatioa helpottamassa liikkumista sivustolla näkymästä toiseen. Asiakkaillamme on käytössä esimerkiksi Gemilon työkaluja ideointiin, sisäisten uutisten ja blogien jakamiseen, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Lisäksi yläpalkissa on käytössä haku.

4 KUVA. Hankeprofiilin koko näkymä auki isolla näytöllä. Hankkeeen kuvaustekstissä kerrotaan, millaisesta hankkeesta on kysymys ja esitetään hankkeen yhteenveto tekijätiimille. Hankkeeseen voi toki antaa myös lukuoikeuksia henkilöille, jotka eivät välttämättä osallistu hankkeeseen, mutta joiden on hyvä halutessaan nähdä, mitä hankkeessa tapahtuu. He eivät silloin pysty muokkaamaan mitään hankkeessa eivätkä näy hankkeen osallistujissa, mutta saavat tiedon, kun sitä tarvitaan. Oikeuksia ei voi hallita kuin sellainen käyttäjä, jolla on hallintaoikeus hankkeessa. Näin varmistetaan, että tieto pysyy suojatusti vain niiden ihmisten saatavilla, joille se kuuluukin olla tarjolla. Jos henkilöllä on hallintaoikeus, hän näkee aina nämä kolme ikonia kynä, lukko, ruksi joista voi edetä muokkaukseen, säätämään oikeuksia tai jopa poistaa koko osion. Olemme Gemilossa halunneet motivoida käyttämään myös valokuvia ja kuvituskuvia. Tätä varten on oletuksena kuvakaruselli heti hankkeen etusivulla. KUVA. Karusellin oletustila ilman kuvia henkilölle, jolla on hallinta- tai muokkausoikeus hankkeeseen. Yllä olevassa esimerkki-kuvassa näkyy kapea laatikko hankkeen nimen alla tekstillä: Lisää kuvia. Karuselli saadaan käyntiin siitä lisäämällä ensimmäinen kuva. Hankkeen ylläpitäjä voi karusellissa jakaa yhden tai useampia kuvia haluamassaan järjestyksessä. Ensimmäinen kuva karusellissa näkyy myös automaattisesti ns. polaroid-kuvassa, joka näytetään hankkeesta palvelunne sisäisissä hankelistauksissa. Kuvien järjestystä vaihdetaan tartu&raahaa-toiminnolla. Kuviin saa kuvatekstit. Karusellin Lisää kuvia ei näy niille käyttäjille ollenkaan, joilla ei ole hankkeen muokkaus- tai hallintaoikeutta, vaan ainoastaan lukuoikeus. Hankkeen osallistujat Tavoite 1: Hankkeesta näkee, kuka hanketta on tekemässä. Tavoite 2: Hankkeestä näkee, mitä tehtäviä kukin hoitaa hankkeessa ja missä vaiheessa työ heillä on. Tavoite 3: Hankkeessa on nopea jakaa tietoa hankkeen osallistujille ja käydä keskustelua muualla kuin sähköpostissa. Tavoite 4: Jos henkilö vaihtaa työpaikkaa tai ei työskentelekään enää valitussa hankkeessa, saadaan rajattua nopeasti pois tarpeettomat tai luottamukselliset asiat henkilöltä, jonka työnkuva on muuttunut. On hyvä näyttää, ketkä hankkeseen osallistuvat. Gemilossa osallistujat kutsutaan palvelussa jo olevista käyttäjistä. Kutsuminen on yksinkertaista. Siitä lähtee toisen henkilön työpöydälle viesti, että kutsu odottaa kyseiseen hankkeeseen. Käyttäjän pitää varmistaa kutsu tai häntä ei liitetä hankkeeseen.

5 Ne käyttäjät, jotka eivät ole liittyneet hankkeeseen, näkyvät erikseen listattuina. Ylläpitäjille näkyy myös Lisää-nappi, jolla käyttäjän voi lisätä kysymättä käyttäjän lupaa. Henkilö ei näy automaattisesti hankkeen osallistujissa eli hänet pitää muistaa kutsua osallistumaan. Kun hankkeessa on osallistujia, oikeuksienhallinnassa voi jakaa erilaisia oikeuksia nähdä, muokata ja hallita yksittäisten hankkeiden osallistujille kaikille kerralla. Näin oikeudet menevät aina oikein, mikäli hankkeen osallistujalista vain on ajan tasalla. Jos henkilö lähtee hankkeesta, hänet poistetaan hankkeen osallistujista ja samalla poistuvat kaikki hankkeessa hankkeen osallistujille annetut oikeudet. Jos taas henkilö on saanut oikeuksienhallinnan kautta henkilönä jotain oikeuksia, ne säilyvät hänellä edelleen, koska oikeudet tarkistetaan henkilön perusteella eikä esimerkiksi hankkeen osallistujalistan mukaan. Jos haluat poistaa henkilön hankkeesta, klikkaa ruksia henkilön kuvan vieressä osallistujalistasta. Häntä ei näy enää tämän jälkeen osallistujissa ja käyttäjä menettää samalla kaikki ne oikeudet, jotka on annettu hankkeen osallistujana hänelle. Jos henkilöllä on kuitenkin vielä tehtäviä, hän näkyy edelleen niiden tehtävien tekijänä. Mikäli henkilöllä ei ole enää mitään kautta oikeutta nähdä hanketta, hän ei näe edes omia tehtäviään. Tämä mahdollistaa esimerkiksi hankevalmistelut niin, että hanke on valmiina tehtävineen ja tehtävät on jaettu ihmisille jo ennen kuin he liittyvät hankkeeseen ja tietävät töistä, joita heille on suunniteltu. Samoin tämä ominaisuus auttaa tekemään hankkeita, joissa on tarve seurata esimerkiksi tehtäväkulkuja, mutta ilman, että se vaatii tekijöiltä varsinaisesti osallistumista tehtävään. Näin toimitaan esimerkiksi päällikkövetoisissa hankkeissa, joissa työntekijät eivät itse koskaan sulje tehtäviään tai välttämättä edes näe tehtävälistaa, joka esimiehellä tai ohjaajalla on tallessa heihin liittyen. KUVA. Osallistujat on helppo tarkistaa hankkeen tiedoista. Heitä on myös yksinkertaista kutsua lisää samassa näkymässä.

6 Hankkeen vaiheet eli etapit Tavoite 1: Pystytään jakamaan hankkeen deadlinet, joihin mennessä tietyt asiat on saatavat valmiiksi. Tavoite 2: Vaiheesta näkee, miksi kyseinen etappi on tärkeä. Tavoite 3: Näytetään vaiheittain, mitä tehtäviä on tehtynä ja mitä vielä kesken. Hankkeissa on yleensä erilaisia etappeja, joilla vaiheistetaan työnteko hankkeessa. Hankkeelle saa lisättyä niin monta vaihetta kuin haluaa. Kunkin vaiheen alle lisätään siihen kuuluvat tehtävät. Vaiheella on oma kuvaus ja yleensä myös deadline eli määräaika, jonka mukaan Gemilo järjestää puolestasi vaiheet oikeaan järjestykseen. Määräaikaa ei ole pakko lisätä. Myös kuvauksen voi jättää kirjoittamatta, mutta yleensä se on hyvä kirjoittaa, koska kuvauksessa voidaan avata vaiheen tavoitteita ja perustella, miksi kyseinen etappi on tärkeä saada kuntoon. Ainoat pakolliset kohdat hankkeen vaiheistuksessa ovat otsikko vaiheelle ja vähintään yksi vaihe hanketta kohti, jotta tehtäviä voidaan alkaa listata hankkeeseen. Eteneminen menee tyypillisesti näin: Avaa haluamasi olemassa oleva hanke tai lisää uusi hanke. Klikkaa auki Tehtävät-näkymä. Klikkaa Lisää etappi. Kirjoita haluamasi otsikko vaiheelle. Lisää tehtävä vaiheen alle tai kirjoita vaiheen kuvaus. Lisää uusi vaihe tai uusia tehtäviä. Koska etappeja voi olla useita, olemme oletuksena sulkeneet tehtävälistat kunkin etapin alta. Jos etapissa on ajankohtaisia tehtäviä avoinna, etappi näkyy avonaisena. Vaiheen eli etapin saa auki klikkaamalla oikealla puolella, etappia kuvaavan otsikkorivin päässä näkyvää nuolta, joka osoittaa alaspäin. Samasta kohdasta saa myöhemmin myös suljettua etapin tehtävälistauksen pois näkyvistä, jos haluaa näkymästä lyhyemmän. KUVA. Hankkeen vaiheet ovat kaikki kiinni ja niissä näkyy otsikon lisäksi kunkin määräaika. Gemilo on listannut etapit automaattisesti päivämäärien mukaan.

7 Tehtävät työlistaksi Tavoite 1: Pystyn järjestämään omat työni ja jakamaan tehtäviä myös muille. Tavoite 2: Näen, mihin isompaan kokonaisuuteen ja vaiheeseen oma työtehtävä liittyy. Hankkeessa työ jaetaan tehtävinä. Tehtävät avautuvat listana etapin alta. Gemilo tilastoi sinulle esimerkiksi, montako tehtävää hankkeessa on yhteensä, montako tehtävää yksittäinen vaihe sisältää ja moniko tehtävistä on jo suljettu eli valmiina ja montako työn alla. Jos olet antanut työmäärä-arviot kaikista tehtävistä, järjestelmä näyttää myös työaikana, paljonko resurssia vielä tarvitaan. Tehtävän saa lisättyä suoraan itselleen, tehtäväksi yhdelle tai useammalle ihmiselle tai ilman tekijää. Jos tekijää ei ole tehtävälle, näytetään listauksessa pelkkä viiva tekijöiden kohdalla. Suosittelemme lisäämään tehtävään tekijän. Silloin tehtävä ilmestyy myös kyseisen ihmisen omiin tehtäviin hänen työpöytä-näkymäänsä Gemilossa. Samalla tavoin, jos on merkinnyt tehtävän itselleen, Gemilo automaattisesti listaa tehtävän odottamaan työjonoon työpöydällesi. Kullakin tehtävällä hankkeessa on prioriteetti eli tärkeysjärjestys numeroituna yhdestä kymmeneen ja sen mukainen värikoodi. Lisäksi tehtävälle on mahdollista kertoa oletettu työaika eli työmäärä-arvio, joka työn toteuttamiseen kuluu ja tehtävätyyppi. Alla olevassa esimerkissä näkyy tehtävälistauksen ensimmäisessä tehtävässä kysymysmerkki. Siitä käyttäjä tietää heti, että tehtävä odottaa lisätietoja edetäkseen. Voit lajitella tehtäviä eri tavoin ja nostaa esiin esimerkiksi kaikkien tehtävien sijasta vain omat tehtäväsi. Tämä helpottaa mukavasti erityisesti hankkeessa, jossa on useita tekijöitä ja paljon tehtäviä.

8 Yksittäinen työtehtävä Tavoite 1: Omaa työtä on helpompi hallita. Tavoite 2: Muiden työtä on helpompi johtaa. Tavoite 3: Tiedossa, milloin työtehtävä on annettu ja milloin tehtävä on valmis. Tavoite 4: Lisätietoja ja ohjeita voi kysyä helposti kommentoimalla tehtävää. Näin sähköpostin määrä vähenee. Tavoite 5: Saadaan varmistettua jatkuvuus tekemällä näkyväksi ns. hiljainen tieto, kun esimerkiksi tehtävään liittyvä keskustelu dokumentoituu tehtävien yhteyteen. Niihin on helppo palata, vaikka ihmiset vaihtuisivat hankkeessa. Jokaisella tehtävällä on oma sivunsa, jonne voi lisätä liitteitä, kuvata työtehtävän tarkemmin ja vaikkapa kommenteissa neuvoa kollegaa. Tehtävään liittyy aina mahdollisuus kommentoida. Sähköpostin sijasta tehtävistä keskustellaan kunkin tehtävän yhteydessä. Tehtävien lisääminen on helppoa. Siihen on kaksi eri tapaa Kun tehtävä lisätään hankkeessa sen etapin alta, johon kyseinen tehtävä liittyy, Gemilo liittää tehtävän samalla kyseiseen vaiheeseen ja hankkeeseen automaattisesti. Kun tehtävä lisätään koko palvelun yläkulmassa näkyvästä vihreästä Lisää-napista, käyttäjän pitää muistaa valita oikea hanke ja etappi pudotusvalikoista, jotka näkyvät samassa näkymässä, jossa tehtävän otsikko ja kuvauskin kirjoitetaan. Näin tehtävä ei jää irralleen ilman hanketta, vaan ilmestyy oikeaan hankkeeseen ja sen alla olevaan etappiin, kuten pitää. Järjestelmämme on todella joustava. Niinpä voit milloin tahansa muokkaustilassa vaihtaa tehtävän etapista toiseen tai hankkeesta toiseen, jos työ niin edellyttää. On helppo tietää, milloin muokkaustila tehtävässä on päällä. Otsikkona lukee Muokkaa tehtävää. KUVA. Tehtävää voi täydentää muokkaustilassa ja tehostaa esimerkiksi hakua antamalla lisää avainsanoja.

9 Tehtävän antaminen toiselle tai itselle Tavoite 1: Tämän jälkeen on selkeämmin tiedossa, kuka tekee ja mitä. Siirtymällä tehtävän muokkausnäkymässä tekijät-välilehdelle tehtävän tekijän voi vaihtaa, poistaa tai lisätä uusia tekijöitä, mikäli tilanne on muuttunut siitä, kun tehtävää viimeksi päivitettiin. Jos tehtävä on jo auki lukutilassa eikä muokattavana, tekijöitä saa lisättyä popup-ikkunassa, joka avautuu klikkaamalla Lisää-nappulaa tehtävänäkymässä. Tekijöitä voi hakea monella eri tapaa, kuten hankkeittain, ryhmittäin tai henkilön nimen perusteella. Jos käytössä on esimerkiksi eri yksiköitä, osastoja tai organisaatioita, myös näiden perusteella voi etsiä tekijöitä, jolloin Gemilo listaa valmiiksi valinnan mukaisen joukon ihmisiä. Logiikka on sama kuin hankkeen osallistujien kutsumisessa. Voit valita tekijät listasta, jossa näytetään henkilön profiilikuva ja nimi. Jos käyttäjällä ei ole omaa profiilikuvaa, näytetään oletuskuva, joka muistuttaa hymiötä. KUVA. Tekijöitä voi hakea tekijän nimellä, hankkeittain ja ryhmittäin. Jos tarvitaan eri organisaatioista ihmisiä, voidaan tekijöitä hakea myös organisaation mukaan. Klikkaamalla henkilön nimeä ja kuvaa, henkilö valitaan työtehtävään. Valitut henkilöt näytetään erikseen Valittu-otsikon alla. Työtuntien merkitseminen Tavoite 1: Järjestelmä laskee automaattisesti yhteen työtunnit ja ne voi tarkistaa henkilön ja hankkeen mukaan. Tavoite 2: Työtunnit on helppo kirjata talteen. Työtunnit lisätään Lisää-napista, joka näkyy oikeassa yläkulmassa joka sivulla. Näin työaikaa on helppo lisätä milloin tahansa. Työtunteja lisättäessä kerrotaan, mihin hankkeeseen työtunnit halutaan kirjata. Lisäksi voidaan antaa lyhyt kuvaus, mitä työtuntien aikana tehtiin, opittiin tai huomattiin. Tämä teksti näkyy hankkeen työaika-kirjanpito-sivulla helpottaen projektipäällikön ja johtajan elämää (seuranta) ja työajan raportoineen henkilön omassa profiilissa, jonne pääsee henkilökohtaisen työpöydän kautta. Henkilökohtaiseen työaikakirjanpito-näkymään järjestelmä laskee keskiarvot ja tallentaa kaikki työtunnit, kun taas hankkeeseen lasketaan vain kyseisen hankkeen työtunnit eri tekijöiltä.

10 KUVA Työaika annetaan popupissa, joka avautuu klikkaamalla oikeassa kulmassa olevaa Lisää-nappia tai omalla työpöydällä Työajat-välilehdellä, jossa on myös oma nappi työaikakirjanpitoa varten. Napit ympyröitynä sinisellä renkaalla tässä ohjeessa. KUVA. Työtunnit näytetään taulukkona, jossa on laskettu tunnit yhteensä. Lisäksi omat kuvaukset työtuntien sisällöstä näkee menemällä omalle työpöydälle. Oikeuksienhallinnasta voidaan päättää, kenellä kaikilla on oikeus nähdä muiden työajat ja raportoinnin yhteydessä annetut kuvaukset.

11 KUVA. Hankkeessa listataan kaikkien työtunnit etenemisjärjestyksessä päivämäärän ja tallennusajankohdan mukaan uusimmasta vanhimpaan. Koska joskus voi olla tarpeen saada vain tietyn aikavälin tuntiraportti, tähän on helppokäyttöinen toiminto, jolla voi rajata mistä alkaen ja mihin asti tunnit halutaan tietää. KUVA. Gemilo näyttää myös visuaalisesti väreillä, mitkä hankkeet ovat vieneet eniten aikaa eri ajanjaksoilla.

12 Oma tehtävälista työpöydällä valmiina järjesteltäväksi Tavoite 1: Omat työtehtävät näkee helposti kerralla sen mukaan, miten tärkeitä tai ajankohtaisia ne ovat. Tavoite 2: Ihminen voi hallita omaa työtään ja siirtyä tehtävästä toiseen kevyesti, vaikka tehtävät olisivat eri hankkeista tai ne olisivat eri vaiheissa. Tavoite 3: On nopea vastata lisätietoa odottaviin tehtäviin. Gemilossa on Oma työpöytä, jonne järjestelmä listaa kaikista hankkeista henkilön avoinna olevat tehtävät, yhteydenpidon ja agendan riippuen siitä, mitä osioita asennukseen on otettu mukaan asiakkaan omasta toiveesta. Hyvä projektihallinta edellyttää useimmiten, että tehtävään on annettu prioriteetti ja ajankohta, johon mennessä tehtävän oletetaan valmistuvan. Lisäksi tehtäviin on mahdollista antaa työaika-arvio: miten kauan työtehtävän oletetaan vievän. Jos tehtävään on merkitty, että se odottaa lisätietoa, ikoni vaihtuu erilaiseksi. Alla olevassa kuvassa yksi tehtävä odottaa lisätietoja eli jonkinlaista kommenttia tai vastausta joko asiakkaalta tai henkilöltä, jolle tehtävä on annettu. Tehtävä erottuu ikonista, jossa on kysymysmerkki punaisella pohjalla. Mitä punaisempi tärkeysjärjestyksen numero, sen tärkeämpi tehtävä on menossa. Hyvä sääntö on pitää ykköstä vain kriisitapauksille, jotka hoidetaan välittömästi. Ykkösprioriteetin tehtäviä ei saisi koskaan jäädä toiselle päivälle odottamaan. Nämä kannattaa käydä omassa työyhteisössä läpi ja ottaa suosituksina käyttöön. Kun toimintatapa on yhteinen, järjestelmä säilyy ymmärrettävänä ja on helpompi reagoida, kun kaikki tietävät, että ykkösprioriteetin tehtävän tullessa kohdalle, pitää kaikki muu työ jättää niikseen ja alkaa purkaa kriisitilannetta pois. Työpöytä vie käyttäjän myös käyttäjän omiin hankkeisiin, tapahtumiin ja työaika-kirjanpitoon sekä käyttäjän omaan agendaan. Kuvassa on englanninkielinen käyttöliittymä. Kieliversioita on valittavissa useita. Palvelu on saatavilla suomen ja englannin lisäksi myös venäjäksi, saksaksi, ruotsiksi ja norjaksi. Tarvittaessa tilaamme uuden käännöksen ja asennamme sen käyttöönne.

13 Oma päivä- ja kuukausiagenda Tavoite 1: Kun töitä on paljon, on hyvä nähdä, mitä tänään pitää tehdä. Tavoite 2: Pitää myös kätevästi nähdä, mitä on jäänyt tekemättä ja päästä käsiksi näihin töihin. Tavoite 3: On mukava saada myös huomisen agenda vaivatta katsottavaksi. Agenda on tapa ryhmitellä päivän työt. Oletuksena näytetään aina kuluvan päivän agendaa, mutta työtä suunniteltaessa tai seurattaessa on hyvä nähdä myös edellisen ja tulevan päivän agendat. Tämä näkymä toimii etenkin henkilön omaan työnjohtamiseen, mutta myös projektipäälliköille, johdolle ja kollegoille, joilla mahdollisesti on tarve antaa lisää työtehtäviä henkilölle tai seurantavastuu, miten työpäivä on käytetty. Agenda on lahjomaton. Se näyttää työaikakirjanpidon lisäksi, mihin työpäivän resurssit menivät ja mitä saatiin aikaan. Agendaa voi suositella etenkin, jos työaikaa ei seurata ollenkaan. Silloin agenda dokumentoi, mitä eri päivinä tehtiin. Agendasta on myös oma kuukausinäkymä, josta voi helposti tarkastaa, onko jollekin päivälle jäänyt tehtäviä tekemättä. ps. Tervetuloa suomalaisen palvelutoimittajan asiakkaaksi. Jos jäi kysyttävää, olethan meihin gemilolaisiin yhteydessä. Paras irti joka päivästä. Soita ja tilaa jo tänään. Gemilon toimitusjohtaja Katri Lietsala puhelin

Discendum Oy

Discendum Oy 1 CV+ ansioluettelon luominen ja muokkaus CV+ - Yleistä 3 CV+ -ansioluettelon luominen 5 Tietojen muokkaaminen Perustoiminnot 7 CV+ sisältöjen otsikoiden muokkaus 8 Koulutus- ja työkokemustiedot Todistuksen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Kyvyt.fi eportfolion luominen

Kyvyt.fi eportfolion luominen Kyvyt.fi eportfolion luominen Portfolion tekeminen koostuu kolmesta vaiheesta: 1 Yksittäisten portfolio-sivujen luominen 2 Sivujen liittäminen yhteen sivustoksi - eportfolioksi 3 Katseluoikeuksien antaminen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014

Ryhmät. Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto/ Tietohallinto 2014 1 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tietokanta Tietokanta on työkalu, jolla opettaja ja opiskelijat voivat julkaista tiedostoja, tekstejä, kuvia ja linkkejä alueella. Opettaja määrittelee lomakkeen muotoon kentät, joiden kautta opiskelijat

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015

Pauliina Munter/Suvi Junes Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2015 Ryhmät Moodlessa voi jakaa opiskelijoita pienempiin alaryhmiin, joilla toimitaan esim. keskustelualueella tai työskennellään wikissä. Ryhmätoiminto on hyödyllinen, jos kurssilla on paljon osallistujia

Lisätiedot

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä

Siun sote Moodle -opas. Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Siun sote Moodle -opas Ohjeita opiskeluun Verkkarit oppimisympäristössä Sisällys Tervetuloa opiskelemaan Verkkarit oppimisympäristöön! 1 Verkkareihin kirjautuminen 2 Verkkareiden etusivu 3 Liikkuminen

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2012 Keskustelualue Uudet ominaisuudet: - Keskustelualueen voi näyttää blogin näköisenä - Viestiin voi liittää useita liitetiedostoja. Opettaja voi määritellä liitteiden maksimimäärän per viesti keskustelualueen

Lisätiedot

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu

Helsingin yliopisto WebOodi 1 Opiskelijarekisteri Versio 3.2. Tenttityökalu Helsingin yliopisto WebOodi 1 Tenttityökalu Tenttityökalu on oiva väline laitos- ja tiedekuntatenttien tekemiseen. Esimerkiksi tiedekuntatentissä voi tenttiä samana päivänä kymmeniä eri opintojaksoja.

Lisätiedot

Tapahtuman lisääminen Lukkariin

Tapahtuman lisääminen Lukkariin Tapahtuman lisääminen Lukkariin 1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalut, mistä avautuu pudotusvalikko. Valitse tapahtumien hallinta. (Voit myös valita Lukkarin etusivulle ja siirtyä sieltä tapahtumien

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012

Suvi Junes Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2012 Tiedostot Uudet ominaisuudet: - Ei Tiedostot-kohtaa alueen sisällä, vaan tiedostonvalitsin, jolla tiedostot tuodaan alueelle siihen kohtaan missä ne näytetään - Firefox-selaimella voi työpöydältä raahata

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI...

3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI... 7 3.2 VIESTIN LUKEMINEN... 9 3.3 SAAPUNEET JA LÄHETETYT... 9 3.4 KANSIOT... 10 3.5 ROSKAKORI... OHJE HUOLTAJALLE 2 / 22 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / HUOMAUTUKSET... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5)

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5) 1 (5) TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE KESKUSTELUA Mihin Åke-työryhmäsivustoa halutaan käyttää? Esim. kokouksiin, tehtäviin, linkkeihin, jaettuihin asiakirjoihin. Wiki voisi toimia edelleen paremmin

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy

Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Discendum Oy Heli Karjalainen ja Eric Rousselle Kyvyt.fi:n pohjalla nyt Mahara 1.4 Kyvyt.fi:n käyttöliittymä noudata pääosin Maharan navigointimallia Maharan uudistusten lisäksi Discendum tuo paljon uusia ominaisuuksia

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle

Accelerating Your Success. PlanMill 16. Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle PlanMill 16 Uusi PlanMill 16 käyttöliittymä - käyttöohjeet loppukäyttäjälle Miksi uusi käyttöliittymä? Käyttöliittymäuudistukseen on monta syytä: Teknisesti vanhan käyttöliittymän arkkitehtuuri on tulossa

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

FORMATIIVINEN ARVIOINTI

FORMATIIVINEN ARVIOINTI FORMATIIVINEN ARVIOINTI (OHJEISTUKSESSA KÄYTETTY VISMAN YLEISIÄ OHJEITA FORMATIIVISEN ARVIOINNIN TEKEMISESTÄ. LISÄTIETOJA VISMA.FI) 1 OPETTAJAN ARVIOINTINÄKYMÄ Opettaja pääsee tekemään formatiivista arviointia

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Uuden etusivun ja uusien toiminnallisuuksien esittelymateriaali

Uuden etusivun ja uusien toiminnallisuuksien esittelymateriaali Uuden etusivun ja uusien toiminnallisuuksien esittelymateriaali Asiakaspalvelun Oma Yritys-Suomi -työtila Päivämäärä: 19.10.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1 TERMISTÖ 2 JOHDANTO 3 YHTEENVETO 1 4 MUUTOKSET 5 USEIN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi

Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje. www.360optimi.com/kiinteistopassi Rakennusten elinkaarimittareiden verkkotyökalun käyttöohje www.360optimi.com/kiinteistopassi Bionova Consulting, luottamuksellinen Viimeksi päivitetty 9. syyskuuta 2014 Käyttöohjeen sisällysluettelo Luo

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0

RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje. v. 1.0 RockID-varastonhallintajärjestelmän käyttöohje v. 1.0 Yleistä Rockstar lukijakäyttöliittymä Tuotteiden lukeminen lähtevään tilaukseen Tilaukseen kuulumattomat tuotteet Tuotteiden lukeminen tilauksesta

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Hakusuosikit UNIFAUN

Hakusuosikit UNIFAUN Hakusuosikit UNIFAUN WWW.UNIFAUN.COM 8. ELOKUUTA 2016 Sisällysluettelo 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 4 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.3.1 Päivämäärä... 5 1.4 Jaa

Lisätiedot

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi!

SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! SEURAVERKKO TULEE! Ota koppi! Seuratoiminta on suomalaisen liikunnan ja urheilun kulmakivi Päätehtävämme on tuottaa urheilijoita sekä aktivoida liikkumaan. Miten tätä päätehtävää voidaan tukea? Sama tuska

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta.

Pauliina Munter/Suvi Junes Tampereen yliopisto / Tietohallinto Valitse muokkaustila päälle kurssialueen etusivun oikean yläkulman painikkeesta. Sanasto Sanasto -työkalulla voi laatia sanakirjan tapaisen sanaston, jonka hakusanoja (käsitteitä ja niiden määritelmiä) voidaan selata ja opettajan niin halutessa myös kommentoida. Sekä opettaja että

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus

OpasOodi Opintokohteiden muokkaus 1 OpasOodi Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto / Opetusteknologiapalvelut 2014 Tiedostojen lisääminen alueelle Vaihtoehto1: Jos käytät Firefox-selainta voit vain raahata tiedoston alueelle. Laita Moodle-alueellasi muokkaustila päälle (Muokkaustila päälle -painike). Avaa koneesi Tiedostot-ikkuna

Lisätiedot

Facebook. Tilin luominen

Facebook. Tilin luominen Facebook Tilin luominen Facebook-tili Yhdellä käyttäjällä voi olla vain yksi tili Tili tulisi luoda omalla nimellä Yksityisyysasetuksista kannattaa pitää huolta alusta alkaen 2 Tilin luominen alkaa osoitteessa

Lisätiedot

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen

OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Kuvaustekstien ja lisätietokysymysten lisääminen Opetustapahtuman vastuuopettaja tai virkailija pääsee muokkaamaan opetustapahtuman tietoja. Tämä ohje neuvoo miten

Lisätiedot

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro

Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App OneNote Web App Excel Kysely Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro 1 Sisällys Word Wep App... 3 Excel Web App... 7 Powerpoint Web App... 11 OneNote Web App... 17 Excel Kysely... 20 Valmiin tiedoston tuonti Skydrive Pro ohjelmaan... 25 Blogi... 27 Kansiot... 28 Skydrive

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12)

Rekrypolku. - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön. Ohjeen sisältö. Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolun ohje 1(12) Rekrypolku - Ohje rekrytointijärjestelmän käyttöön Ohjeen sisältö 1 Rekisteröidy Rekrypolulle... 2 2 Henkilötiedot... 3 3 Oma hakijaprofiili... 4 4 Työpaikkailmoitukset... 9 Avoimet

Lisätiedot

Tutkijan ja projektin kotisivun ylläpitäminen LaCRIS-järjestelmässä Liisa Hallikainen

Tutkijan ja projektin kotisivun ylläpitäminen LaCRIS-järjestelmässä Liisa Hallikainen Tutkijan ja projektin kotisivun ylläpitäminen LaCRIS-järjestelmässä Liisa Hallikainen 7.12.2015 LaCRIS-järjestelmään on tuotu henkilöstö-, talous-, käyttäjä- ja projektihallinnon järjestelmistä henkilö-

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE

PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE PÄIVITÄ TIETOSI OPTIMASTA! KOOSTE IT-palvelut / Hannele Rajaniemi optima-support@jyu.fi www.jyu.fi/itp/optima-ohjeet 2 Sisältö Mikä on koosteen idea? Miten saan kooste-työkalun käyttööni? Miten luon koosteen?

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen

EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen EU-rikollisia koskevien tietojen laadun parantaminen VIITETYÖKALUN KÄYTTÖOPAS ERIC (European Request Information Capture) on viitetyökalu, joka on suunniteltu koko Euroopan lainvalvonnan avuksi ja tueksi.

Lisätiedot

Xamk Portfolio käyttöopas

Xamk Portfolio käyttöopas Xamk Portfolio käyttöopas Sisällysluettelo 1. YLEISKATSAUS PORTFOLIOON 1 1.1 Portfolion rakenne 1 1.2 Kuvakkeet 2 1.3 Asetukset 2 2. OMA SISÄLTÖ 2 2.1 Profiili 2 2.2. Tiedostot 2 2.3 Oppimispäiväkirjat

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN?

MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? Connect-ohje oppilaalle MITEN KIRJAUDUN ADOBE CONNECTIIN? 1. Avaa internet-selain ja kirjoita osoiteriville virtuaaliluokkasi osoite, esim. http://tampere.adobeconnect.com/virta ja paina Enter: Luokkien

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN

OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN OPAS VERKKOLASKUTUKSEEN 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo. 2 1. Passeliin kirjautuminen. 3 2. Luo uusi asiakas asiakaskortistoon.. 3 3. Uuden laskun tekeminen.. 5 4. Laskun lähettäminen verkkolaskuna...

Lisätiedot

ehops-opastus

ehops-opastus ehops-opastus 5.11.2014 Sisältö Opintosuunnitelman luominen askeleittain Opintosuunnitelman muokkaus Opintojen aikatauluttaminen Perustelujen lisäys Kyselyt: kv- ja oppiainetason kysely Opintosuunnitelman

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE

Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä. htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE Porin yliopistokeskuksen tilavarausjärjestelmä htila.ucpori.fi/ KÄYTTÖOHJE htila on Porin yliopistokeskuksen yksiköiden tarpeisiin kehitelty tilavarausohjelma. Varausohjelman lisäksi htila sisältää Kalenteri-ohjelman,

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Liikuntatilojen haku... 2 Pikkukalenterin käyttö... 4 Asetukset... 4 Hakemuksen teko:... 4 Varaushakemukset - Oma asiointi... 7 Vapaa-ajan käyttöön sopivia tiloja pääsee

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella

ALVin käyttöohjeet. 1. Tositteiden tallennus palveluun. 1.1 Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia, etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista,

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata WebOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

opetusta elämää varten

opetusta elämää varten opetusta elämää varten Opetin.fi opetusta elämää varten Käyttäjän opas Opetin.fi on eri oppiaineiden ja kouluasteiden opettajille ja yrityksille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa elinkeinoelämää, yrityksiä

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 Sisällysluettelo 1. Moodle... 2 1.1 Aloitussivu... 3 1.2 Navigointi ja Asetukset... 4 1.2.1 Navigointi... 4 1.2.2 Asetukset... 6 1.2.3 Murupolku... 7 2. Kurssit... 7 2.1

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16

Hakusuosikit. Unifaun Online 2015-12-16 Hakusuosikit Unifaun Online 2015-12-16 2 Sisältö 1 Hakusuosikit... 3 1.1 Käsitteitä... 3 1.2 Symboleita ja painikkeita... 3 1.3 Luo Hakusuosikki... 4 1.4 Hakusuosikin käyttö... 7 1.5 Poista hakusuosikki...

Lisätiedot

SILMAT-INTRANET -OHJE

SILMAT-INTRANET -OHJE SILMAT-INTRANET -OHJE Sisällysluettelo 1 Intranet... 3 2 Etusivu... 3 3 Ohjelmat... 3 3.1 Kalenteri... 4 3.1.1 Tapahtuman lisääminen... 4 3.1.2 Tapahtuman muokkaaminen... 4 3.2 Kehyskysely... 5 3.3 Kirjastot...

Lisätiedot

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS

STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS STANDARD TALOUSHALLINNON KÄYTTÖOPAS Standard Taloushallinto Käyttöopas page 1/6 Table of Contents PERUSIKKUNA... 3 HENKILÖKOHTAINEN TYÖPÖYTÄ... 4 ASETUKSET PERUSKÄYTTÖÄ VARTEN... 5 Yritystiedot... 5 Henkilöt

Lisätiedot

Uuden etusivun ja toiminnallisuuksien esittelymateriaali Aloittava yritys. Päivämäärä:

Uuden etusivun ja toiminnallisuuksien esittelymateriaali Aloittava yritys. Päivämäärä: Uuden etusivun ja toiminnallisuuksien esittelymateriaali Aloittava yritys Päivämäärä: 9.0.0 SISÄLLYSLUETTELO TERMISTÖ JOHDANTO YHTEENVETO MUUTOKSET USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET . TERMISTÖ Termi Etusivu Sisältölaatikko

Lisätiedot

itslearning-julkaisu 67

itslearning-julkaisu 67 itslearning-julkaisu 67 Julkaisun pääkohdat Tervetuloa itslearning-julkaisuun nro 67. Julkaisussa keskitytään erityisesti uuteen itslearningkirjastoon. Se on suunniteltu entistä nopeammaksi, helppokäyttöisemmäksi

Lisätiedot

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje

Palvelupyyntöjärjestelmä. Asiakkaan ohje Palvelupyyntöjärjestelmä Asiakkaan ohje Festum Software Oy Palvelupyyntöjärjestelmä asiakkaan ohje 2 ( 8 ) Sisällysluettelo 1. Palvelupyyntöjärjestelmä osana asiakastukea... 3 2. Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

Tiedonlähteille NELLIn kautta -

Tiedonlähteille NELLIn kautta - 28.8.2009 1 Tiedonlähteille NELLIn kautta - www.nelliportaali.fi/jy NELLI-portaali on tiedonhakujärjestelmä, joka tarjoaa pääsyn Jyväskylän yliopistossa käytettävissä oleviin sähköisiin aineistoihin kuten

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje

Oy Oticon Ab. Korvakappale.fi. Käyttöohje Oy Oticon Ab Korvakappale.fi Käyttöohje 15 1 Sisältö 2 Yleistä... 3 3 Käyttäjätilit ja kirjautuminen... 3 3.1 Käyttäjätilit... 3 3.2 Pääkäyttäjätilin tilaaminen... 4 3.3 Kirjautuminen... 5 4 Peruskäyttäjän

Lisätiedot

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE

OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Juha Sarkkinen Sisältö OODIHOPS OPISKELIJAN OHJE... 1 Sisältö... 2 Taustaa... 3 Aloitus... 4 Uuden OODIHOPSin luominen... 4 Tavoitteet ja itsearviointi... 6 Opintojen

Lisätiedot

Adobe Connect peruskäyttö

Adobe Connect peruskäyttö Adobe Connect peruskäyttö Anne Rongas, Niina Kesämaa, Kaisa Honkonen-Ratinen AVO-hanke - 2013 Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 Suomi Avointen verkostojen voimin Tämän diasarjan on tuottanut AVO-hanke,

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje

ETÄPALVELU. HALTIK Videoportaalin käyttöohje ETÄPALVELU HALTIK Videoportaalin käyttöohje 19.5.2015 Kirjautuminen Videoportaaliin 1. Kirjaudu sivustolle https://videoportal.haltik.fi 2. Määritä tunnukset "Login" ikkunassa ja klikkaa LOGIN-painiketta

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

If Yrityskansio Yliopistot

If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansio Yliopistot If Yrityskansioon kirjautuminen www.if.fi/yrityskansio Käyttäjillä on omat henkilökohtaiset tunnukset kansioon. Kansion sisällä olevaa näkymää säädellään eri käyttäjäprofiileilla.

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot